![]() |
Sarıkız "Lysimachia Nummularia"
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeği geçen sene aldım, ismini "Sarıkız" olarak biliyordum ama galiba yanlış.
Eklenti 39626 Adı nedir? |
Sevgili Gardenya, çok teşekkür ederim. Çok iyisiniz. Ama kendinizi sıkıntıya sokmayın. Ben tohumu falan satılıyorsa diye sordum.
|
Tohumunu görmedim hiç..Ama rastlarsam mutlaka haber veririm size..
|
3 Eklenti(ler)
Bu çiçek saksıda kendiliğinden çikti acaba yabani otmu **** adını bilen varmı?
|
2 Eklenti(ler)
Bu cicegi Bodrum'da gordum ve birkac tohumunu aldim, fotolar pek net degil ama adini bilen varsa sevinirim.:confused:
|
Consolida sp. (Ranunculaceae)
|
Bu çiçeğe Kıbrıs'ta "Girit" diyoruz. İsminie ayni zamanda "Hezaren" veya "Süvari Mahmuzu" da dendiğini biliyorum.
|
Sebocuğum,
Haklısın.Parlak Musatafa çeliklerini ben vermiştim. Bizlere verdiği bu bitkiye ise Kel Hasan demişti Mahir bey.:) Hatta sen de zıpçıktıya benzetmiştin yapraklarını. |
Yaprak Güzeline Benzeyen İsimsiz Bitkinin İsmini Bilen Var mı?
1 Eklenti(ler)
Yaprak güzeline benzeyen bu bitkinin ismini bilen var mı acaba? Salon ve gölge bitkisi olduğunu biliyorum fakat ismini bulamadım.
Eklenti 39734 |
Sayın herbaryum ve Buket Aknar
Cevaplarınız için teşekkürler, sanırım birinci mesajdakine cevap verdiniz. Acaba Consolida ve Delphinium aynı bitkimi resimlerine baktıgımda Consolida nın yaprakları benimki gibi ince ama Delphiniumun Google görsellerinde ince yapraklıları olduğu gibi geniş yapraklı olanlarıda var.:( İkinci mesajdakide ilkine benziyor ama yapraklarının fotosunu cekmeyi unutmuşum ,onunda tohumdan çıkınca daha net resmini koyarım. |
Sn Canofer; delphinium'un, benim bahsettiğim çiçek olduğundan eminim, ama consolida'yi bilmiyorum.
|
Selamlar,
"Yer küpelisi " adında bir çiçek ismi bilen var mı?Çiçekleri mavi-beyaz... Maalesef fotoğrafı yok... |
Alıntı:
|
bUNUN ADI NEDİR?
Bu miniği şirinliğinden ve çiçekçi sarı minik çiçekler açar dediği için 8 ay once almıştım.Ama 8 ayda 1 cm kadar anca boyu uzadı.Adı nedir bakımı nasıldır acaba bişeylerimi yanlış yapıyorumda çiçek açmıyor,gelişmiyor?Bana yardımcı olurmusunuz?
|
aa
resim yükleyemiyoruumm...:(
|
Oldumu acaba
1 Eklenti(ler)
Yükleyebildimmi?
|
Budaha yakın hali
1 Eklenti(ler)
biraz bulanık ama
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
selam en alttaki sanırım şununla aynı: |
Tek mesajda alıntı ve yorum yapmayı beceremedim, konuya devam edeceğim:
Ben bu çiçeği bauhaustan soğan olarak aldım ama paketten sadece talaş çıktı. Yine de ektim, ve yeşillendi. O nedenle ektiğim çiçek olduğunu tahmin ediyorum. Pakette franchetii olduğu yazıyordu, ama latince adının tamamını ne yazık ki not etmemişim. Forumdan gördüğüm kadarıyla yaprakları japon fenerine, çiçekleri de güvey fenerine benziyor. Googledan bulabildiğim en yakın link şudur |
1 Eklenti(ler)
Sayın Phin, adını sorduğum soğanlının anemon olduğunu öğrendim. Çiçeği de açınca iyice kesinleşti:p
|
Arkadaşlar
Benim miniği tanıyan yokmu?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sn herbaryum; benim de bahçemde bu çiçekten var. Araştırdığımda isminin Delphinium olduğunu öğrenmiştim ama tohum konusunda verdiğiniz bilgiye göre yarın tekrar inceleyeceğim. Pek emin olmamakla birlikte sanırım benimkiler de tek kapsüllüdür. Bu arada bendekiler katmersiz bir türdür. (Ayni fotoğraftaki gibi). |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu çiçeğin adı nedir şimdiden teşekkürler.
|
Merhaba Ahsencemre, çiçeğinin adı Barış çiçeğidir. Çok dayanıklı ve sürekli çiçek açar.:)
|
Alıntı:
|
Çiçeğinizin resmi çok net olmamakla birlikte bir sukulent olduğu anlaşılıyor. Daha yakın bir çekim sunarsanız türünü de söyleyebiliriz.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu bitkinin adını bilen var mı acaba?Galeride gezerken gördüm.Ama ismini yazmamışlardı.Ben de bir sorayım dedim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025