![]() |
Sn MSema, Sedum (dam koruğu).
|
Ağacı çıkaramadım
4 Eklenti(ler)
Bu bitkiyi çıkaramadım ya, Liquidambar orientalis e benzetiyorum ama meyve yönünden benzemiyor. bilen varmı, sanırım egzotik bir ağaç olacak..
|
Ben bitkiyi görsem asma zannederdim. Çiçeklerini de üzüm koruğu.;)
|
Ben de aynı şeyi düşündüm Zenfree :)
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar benimde birkaç sorum olacak, bunların türünü biliyormusunz acaba? **** bi fikri olan varmı acaba?
|
4 Eklenti(ler)
bunlarda devamı, alttakilerin sadece light diye bir bitki olduğunu duydum o kadar.
|
İlk iki fotoğraftakiler kadife çiçeği
|
İlk ikisi hani içinde dörder bitki olan kadife çiçeği,diğeri de benim kırmızı pazılara benziyor:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Marul, kırmızı pancar |
İlk diktiğimde kırmızı pancar sanmıştım ama pazı oldular:)Onun üzerindekiler de gerçekten marula benziyor...Onlara dikkat etmemişim...Kadifeleri biraz daha büyüyünce ayır..o saksıya sığmazlar..Pazılar da öyle..Çok fazla büyüyorlar..Afiyetle yemenizi dilerim...
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bir de şunun ismini öğrenebilirsem nelere dikkat etmem gerektiğini araştırabilirim.
|
Bugün Koçtaş'a gitmiştim orada gördüm adı DIEF CAMILLA imiş.
|
4 Eklenti(ler)
Bu bitkilerin adlarını bilmiyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkürler Eklenti 36095 Eklenti 36096 Eklenti 36098 Eklenti 36099 |
2928 nolu soruya cevap
1- Cinereria maritima 2- Berberis juliana 3- ? 4- Houttuynia cordata ''Flore Pleno Bahçe için çok güzel çiçekleriniz var. 4. çiçek yayılıcı özellikte.Muhteşem bir renk etkisi yapıyor. Cinereria ile uyumu da güzel olacak. Seçimleriniz çok güzel.3. çiçeği ben de merak ettim. |
Teşekür ederim Sukranayap. 3. çiçek için daha iyi fotoğraf çekeceğim.
Bunları evime çok yakın, çiçek satan ufak bir yerden aldım. Çok yıllık bitkileri bitirip tek yıllıklara dönmek istiyor. Hiç birini bilerek almadım, sadece gözüme çarpanların yetiştirme şartlarını sordum ve bahçeme uyanları aldım. Yukarıdaki çiçeklerle beraber gazanyaya (çiçek çapı 10 cm'den fazla) 10 YTL verdim. Sanırım fiyatları da çok uygun. |
1 Eklenti(ler)
Güle güle büyütün. Ben de şu çiçeğin ismini sormak istiyorum.
|
Alıntı:
Şimdiden teşekkür ederim. |
Muhtemelen İmpatiens sp.(cam güzeli).
|
|
Haklısınız galiba, çiçeği borazan şeklinde
|
Doğru cam güzeli değil ama Achimenes (kağıt çiçeği) ni ben de araştırayım.
|
Merhaba, bende 10 seneye yakın bir zamandır var.Adını scheflera diye biliyorum.Suyu ve aydınlık yerleri seven sorunsuz bir çiçek.Boyu boyumu geçti
|
Evet Sn. M.Sema Achimenes (kağıt çiçeği) bu. Değişik renkleri var. Bende de maviye yakın mor rengi var. Her sene bitkinin dibinde yumrular oluşuyor. O yumrulardan seneye yeniden filizleniyor. Bu sene kırmızısından ben de diktim.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin adını öğrenebilirmiyim lütfen..
|
Bu bir iris (süsen).:)
|
Pikapika;
Birincisi sanırım parlak hasan.Üçüncüsü ise mum çiçeği sanırım.Fakat emin değilim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025