![]() |
Teşekkürler saira, bence de filbahri (Phledelphus coronarius). Artık meraktan çatlayacaktım:p
Alıntı:
|
Doğrusu Philadelphus coronarius. Akıllarda yanlış kalmasın diye düzeltiyorum.
|
Mine hanım, bu konularda uzman olmadığım için aşağıdaki linkden kopyalamıştım. Doğrusunu sizler daha iyi bilirsiniz.;)
http://www.istanbulcevor.gov.tr/fidan_detay.asp?id=40 Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Carpobrotus acinaciformis, kazayağı, makasotu |
2 Eklenti(ler)
Köyümde yetişen bitkilerle ilgili bir derleme yapıyorum da, bu çiçeğin türünü bulamadım, bilgisi olan var mı ?
|
Alıntı:
Bu vesileyle hemen şunu belirtmek isterim ki, işte biz de buna benzer nedenlerle özellikle dil kullanımı ve imla kuralları diye bastırıyoruz. Çünkü sizin kopyaladığınız bu bilgi gibi, biz de pek çok alanda referans alınıyoruz. Hatta mesajlarımız virgülü noktası ile kopyalanıyor, bir bilgi aradığımda kendi mesajlarım bazı sitelerde aynı cümlelerimle karşıma çıkıyor. Agaclar.net bu derece referans alınıyorsa dili de mümkün olduğunca düzgün olmalı. |
Sayın vyssera sanırım Çiğdem. 'e benziyor. Bizim oralarda çok vardır ve baharda sökerler hemyemağini yaparlar hem soğanlarını biraz ezerek yumurtalı bir çekilde kızartarak yerler çok lezetlidir.yöresel adına çökrice derler. ama bir latince adıda vardır sanırım bilen arkadaşlar yazınca bizde öğreneceğiz.
|
Teşekkürler buket hanım
|
Alıntı:
Ornithogalum umbellatum Akyıldız soğanı, tükürük otu, köpek soğanı Liliaceae Yabancı ot |
Teşekkürler arkadaşlar, akyıldızı ben de düşünmüştüm ama, emin olamadım. Google'da bulduğum çiçeklerin yaprak ve çiçekleri hafif değişiklikler gösteriyor.
|
Sevgili vysera ben akyıldıza benzetemedim akyıldızın yaprak şekli daha farklıdır. Ama belkide aynı ailedendirler. Sevgili Herbaryum nelerdesiniz?
|
Kesin olsun da :) bakalım.
|
Tür farklı olabilir, ama köpek soğanı kesin.
Bahçemde bu otu yok etmek için neler çektiğimi bir bilseniz. Uzmanların teşhisi önemli tabii. |
Güzel bi çiçek, bi iki tane kalsın :) Teşekkür ederim.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Oylat'ta resmini çektiğim bu çiçeğin adını biliyor musunuz? Yaprağın üzerinde başka küçük yaprak çıkıyor, o küçük yaprağın arasından çiçek açıyor.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Selamlar, |
Teşekkürler Herbaryum, ve yardımcı olan tüm arkadaşlar. Bu tür ismi yerine yazılan sp ya da spp kısaltmaları ne anlama geliyor?
|
Mrb
Alıntı:
spp. ise çoğu türler demektir. species plural subsp. geçerse bu da alt tür demek. subspecies |
http://img402.imageshack.us/img402/2...0256wt7.th.jpg
bir dostum bu çiçeği verdi. Sardunyaya benziyo fakat kokusu farklı. Bilen varmı acaba? |
Teşekkürler sevgili Herbaryum. Yanıtınızı şimdi farkettim.
|
2 Eklenti(ler)
Bu ağacın adı nedir?
|
Ilgın
|
Alıntı:
|
Sn Erdek (2904), sanırım bitkinin adı Glechoma. Yayılıcı bir bahçe çiçeği.
|
Sn Yukka ve Sn Herbaryum verdiğiniz bilgi için teşekürler. Benim ters lalem var tam olarak benzemiyor bu çiçeğe ama türler farklılık gösterebilir tabii. Aslında yapraklar benziyor ama çiçeğin tipi ve tek başına bir dal üzerinde olması (Sn Herbaryum gülmeyin lütfen herkes hoca olamazya ben de tarif etmeye çalışıyorum elimden geldiğince :D:D) pe benzemiyor gibi. Ama site içinde ve nette araştırmaya başlayayım.
|
1 Eklenti(ler)
Peki bu çiçeğin adı nedir? Zamanında Zenfree'de sormuş 2013 de hatta Lampranthus Acinocifonis ya da acem çalısı denmiş yanlış hatırlamıyorsam Sn Aybala peperomia caperata demiş ama çok iyi baktım değil. Siz ne dersiniz?
|
2 Eklenti(ler)
Hatta son günlerd uçlarında aşşağıda ki resimde ki gibi sarı çiçeklerde oluşmaya başladı.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025