![]() |
Gangava bu bir filbahri. Philadelphus sp.
|
Teşekürler Mine hanım ve Gardenya...
Fidanlıktan aldım. Çiçek açacak olması beni şaşırttı. |
Alıntı:
|
Arkadaşlar ilk resimdeki dua çiçeğimidir. Bakımı nasıl yapılır.
Diğerininde adı nedir acaba? Şimdiden teşekür ederim... |
Bitki teşhisi dışındaki bakım ve yetiştirme bilgilerini lütfen ilgili diğer bölümlerde sorunuz.
|
1 Eklenti(ler)
Bu bitkiyi bir marketten yeni aldım, üzerinde isim etiketi yoktu, adını bilen de yoktu, ismi nedir?
Eklenti 35368 |
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin adın nedir bilen varmı arkadaşlar ikinci yıl çiçek vermeye başladı.
|
Haseki küpesi.:)
|
Teşekkürler Sayın Penelophe
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim Mine hanım.:)
Bu çiçeği ise balkon saksılarımdan sarkması için aldım, güneşe dayanıklı olması da tercih sebebim. Ama adını bilmiyorum. Eklenti 35397 |
Mesembryanthemum hispidum. Mezem.
|
Bu çiçeğe buz çiçeği de deniyor değil mi?
|
Teşekkürler İklimsiz.
|
merhaba bu catharanthus vinca rose (pervane çiçeği) ne benziyor mevsimlik çiçek oalrak yetiştirilir.
|
Açelya çiçeği galiba
Sanırım bu çiçek açelya. Bugün doğa gezim sırasında küçük fidelerden söküp çıkardım, birazdan dikmek istiyorum, inşallah tutar.
http://img105.imageshack.us/img105/5693/radar026ll1.jpg |
Sevgili Ezgili Dünyam;
Ben bunu açelyadan çok Orman Gülü (Rhododendron pontica)' ya benzettim. Hocalarımız kesin cevabı vereceklerdir. |
Bu orman gülü.
|
******* bu kesinlikle bir orman gülü.Bugünlerde orman gülleri ormanlara renk getirdi:)
|
Orman gülü adı bu çiçeğe çok yakışmış doğrusu. Biraz önce fideleri bahçeye diktim, inşallah tutar.
|
Alıntı:
Rhododendoron ponticum. MOR ÇİÇEKLİ ORMAN GÜLÜ Mor, Ağu, Mor komar ağu, Açık pembe renklileri de vardır. |
3 Eklenti(ler)
Merhabalar;
Forumda aradım bulamadım.Bugün çok beğenerek bir yapı marketten aldığım çiçeğin ismini ve özelliklerini biliyor musunuz ?Yapı markette sordum,fakat kimse bilmiyor.Üzerinde Benjamin yazıyor :( Şimdiden herkese çok teşekkürler. Eklenti 35439 Eklenti 35440 Eklenti 35441 |
Ben bilinen Benjamin'e benzetemedim, sanırım farklı bir tür.
|
Bu bitkinin adı Solanum jasminoides, dış mekanda yetiştireceksiniz değil mi?
|
Evet dış mekanda yetiştirmeyi düşünüyorum.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bu hafta sonu Kızılcahamam ' a gitmiştik. Çerkeş yolundan ayrılarak gidilen Karagöl isimli minik bir göle giderken yolda çektiğimiz şu çiçeğin ismini çok merak ettik.
|
1 Eklenti(ler)
Bir de sizlerinde görmesini istediğim bir çiçek vardı. Dilerim fotoğraftan net görebilirsiniz. Ben hiç böyle birşey görmemiştim. Hani hercai menekşe var ya onun minnacığı.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025