agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bu Bitkinin Adı nedir? (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/)
-   -   Bu bitkinin, çiçeğin adı nedir? (2005-2009) (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/479.htm)

sukranayalp 21-02-2008 11:23

Süleyman bey,
Aglaonema'ya benzettim ama emin değilim.

Balıkcı 21-02-2008 11:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sukranayalp (Mesaj 205185)
Sn Balıkçı, sarı çiçeklinin cins adı Wriesea . Tilandsia ile aynı familyadan. Ananasgillerden. Benziyorlar. Haklısınız. Vriesea'nın yaprakları daha kısa, daha parlak, daha yeşil ve daha geniş.

Maviş dediğiniz de exacum adında bir çiçek. Bu da yerli çiçeklerimizden değil.

Teşekkürler.
Kayıp Şükranayalp ortaya çıktı. Şükürler olsun. :p

Kopyayı aldın tabii hemen yerli değili yapıştırıyorsun.:p
Haklısın bunu da Amerika'da bir satıcıda görmüştüm.

Fevziye, maalesef sadece resmi bende.

sukranayalp 21-02-2008 11:38

Kopyayı bir yerden almadım Sn Balıkçı.

Sadece kitaplarda gördüğüm bir çiçekti. Araştırınca da zaten yayılış alanlarını buluyorsunuz.

Süleyman Koçak 21-02-2008 14:06

dieffenbachia olabilir mi

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sukranayalp (Mesaj 206658)
Süleyman bey,
Aglaonema'ya benzettim ama emin değilim.

Merhaba sukranayalp. İlginize teşekkür ederim.
Acaba diyorum, bu bitkinin dieffenbahya olma ihtimali var mı?

sukranayalp 21-02-2008 15:25

Dieffenbachia'nın yaprakları çok büyük olur ve orta kısmı damarlı olur. Yapraklar, yaprak sapından itibaren yukarı yönelirler.
Bunun ise değil. Bu yüzden Dieffenbachia değil.

Photos (scindapsus) olma ihtimali de var.

Süleyman Koçak 22-02-2008 16:25

Israr ediyorum...

Merhaba sukranayalp.
Bu bitkinin dieffenbachia olabileceği konusunda ısrar ediyorum. Çünkü kök çeliğini aldığım arkadaşım ana bitkinin dieffenbachia ya çok benzediğini iddia ediyor. Gelişimi boyunca fotoğraflarını gönderirim inşallah. O zaman daha kesin bir sonuca varabiliriz diye düşünüyorum.

soframiz 22-02-2008 18:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sukranayalp (Mesaj 206725)
Dieffenbachia'nın yaprakları çok büyük olur ve orta kısmı damarlı olur. Yapraklar, yaprak sapından itibaren yukarı yönelirler.
Bunun ise değil. Bu yüzden Dieffenbachia değil.

Photos (scindapsus) olma ihtimali de var.

Aynisi bu scindapsus, Sayin Süleyman Kocak'in yazdigi Dieffenbachia olmasi imkansiz, yapraklari daha büyük ve ince olur, Scindapus daha dolu, etli yapraklidir ve yapraklari kücüktür bu baglantiya bir bakin http://www.zimmerpflanzenlexikon.inf...kon.php?id=711 o yüzden ben de israr ile Scindapsus derim.
Bu da Dieffebachia http://www.zimmerpflanzenlexikon.inf...kon.php?id=280 arada ki farki daha iyi görebilirsiniz.

Süleyman Koçak 23-02-2008 10:40

İspat-Tespit

Merhaba dostlar.
İlk fırsatta, bu sürgünü aldığım arkadaşımdaki ana bitkinin fotoğrafını çekip foruma ekleyeceğim. O zaman daha net bir tanımlama yapabiliriz herhalde.
Bakalım kim haklı çıkacak. Ben daha da meraklanmaya başladım şimdi.
Selametle...

praecox 23-02-2008 18:10

Resmen bir Dieffenbachia sp si bu bitki.

NaciG 24-02-2008 17:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fyzn (Mesaj 200643)
Merhaba arkadaşlar, evime yeni çiçekler geldi fakat isimleri ve bakımları hakkında bir bilgim yok. En azından isimlerini öğrenebilirsem. Bakımları için araştırma yapabileceğim.

1. çiçek bence Mısır Çiçeği... Çünkü bende de var... ( Avatarımda da var :)

Diğerlerini bilmiyorum..

Süleyman Koçak 25-02-2008 08:14

Teşekkür

3 Eklenti(ler)
Merhaba dostlar.
LUDİSİA_BAHYA ve praecox' a ayrıca teşekkür ediyorum.
Kök sürgünlerini aldığım arkadaşımdan rica ettim. Ana bitkinin fotoğraflarını yolladı.Eklenti 30843, [ATTACH]Eklenti 30845[/ATTACH], Eklenti 30844Yalnız şu noktayı nazarı dikkatinize sunuyorum: Bu bitki soğukta kaldığı için ölüm tehlikesi atlattı. Sonradan toparlanıp bu hali aldı. Zaten fotoğrafları da dizüstü bilgisayarının dahili kamerası ile çektiği için çok net değiller. (Kesin bir neticeye ulaşamazsak ben kendim gidip fotoğraflarını çekeceğim. )
Hülasa, ben bitki sınıflandırmasından hiç anlamam, ama galiba dieffenbachia bunlar.

soframiz 25-02-2008 09:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Süleyman KOÇAK (Mesaj 207718)
Merhaba dostlar.
LUDİSİA_BAHYA ve praecox' a ayrıca teşekkür ediyorum.
Kök sürgünlerini aldığım arkadaşımdan rica ettim. Ana bitkinin fotoğraflarını yolladı.Eklenti 30843, [ATTACH]Eklenti 30845[/ATTACH], Eklenti 30844Yalnız şu noktayı nazarı dikkatinize sunuyorum: Bu bitki soğukta kaldığı için ölüm tehlikesi atlattı. Sonradan toparlanıp bu hali aldı. Zaten fotoğrafları da dizüstü bilgisayarının dahili kamerası ile çektiği için çok net değiller. (Kesin bir neticeye ulaşamazsak ben kendim gidip fotoğraflarını çekeceğim. )
Hülasa, ben bitki sınıflandırmasından hiç anlamam, ama galiba dieffenbachia bunlar.

Evet Süleyman bey resimler öyle gösteriyor.

fatmadundar 25-02-2008 14:00

Sn. NaciG sizin avatarınızdaki çiçeğin adı yerel olarak Mısır Çiçeği deniyor olabilir ama daha çok "Sarı Karides" olarak geçiyor. İnternette Sarı Karides diye gidiğinizde botanik adı ve resimleriyle birlikte hakkında bilgi edinilebilir. Mısır çiçeği diye girince onunla ilgili birşey çıkmıyor.

Süleyman Koçak 26-02-2008 12:39

Adı ne?

1 Eklenti(ler)
Merhaba dostlar.
Fotoğrafta Eklenti 30889 gördüğünüz oldukça yaygın bir salon bitkisi, ancak ben adını bilmiyorum. Ayrıca üretimi nasıl oluyor, çelikleme mümkün mü bilgi verirseniz memnun olurum.
Selametle..

Mine Pakkaner 26-02-2008 22:03

Işıksızlıktan boya kaçmış bir föniks te olabilir, areka da fotoğrafınızdan ayırtedemedim. Ancak hangisi olursa olsun bu bir salon palmiyesi ve sadece tohumla üretilir. Üretimle ilgili sorularınızı Üretim Teknikleri (Tohum Çimlendirme/Çelikleme/Aşılama) başlığında sormanızı rica edeceğim.

fevziye 26-02-2008 22:54

2 Eklenti(ler)
Geçen yaz yazlığımda hemen bahçemin önünde harika bir şekilde açan çiçeğimin resmini buldum. Adını öğrenebilir miyim?

Ferda Ülkümen 26-02-2008 23:26

Yucca, avize çiçeği

fevziye 27-02-2008 06:31

Çok teşekkürler sn. Ferda Ülkümen.

Sonja Varol 27-02-2008 06:36

Sevgili Fevziye, asagidaki linkteki avize cicekleri (Yucca Lilien Palme) bunlarda benim bahcemdem...http://wilderrose.blogspot.com/2006/...ien-palme.html

fevziye 27-02-2008 07:31

Sevgili Sonja, size de teşekkür ederim. Dün sitenizi sık kullanılanlarıma eklemiştim.

fevziye 27-02-2008 11:59

Sn. Ferda, şimdi biraz kafam karıştı. Sorduğum çiçeğime yucca (avize çiçeği) demiştiniz.
Yucca başlığındaki evlerimizde saksıların içinde olan yuccalarla aynı çiçek mi? Saksılardaki de benim bahçemdeki gibi mi açıyor? Yanıtlarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

zeynep kübra 28-02-2008 09:37

Adı nedir

2 Eklenti(ler)
Merhabalar birkaç haftadır işyerimde adını ve yaşamak için ne koşullar istediğini bilmediğim bir bitki türünü misafir ediyorum. Konu ile ilgili olan arkadaşlar bildiklerini benimle paylaşırlarsa çok sevinirim.

Bitki ile ilgili bilgiler: Yaprakları Benjamin'e benziyor ancak biraz daha hışırdılı bodur bir ağaç tipi var. Yapraklarının güneş gören bölümleri kırmızı renkte, güneş görmeyen diğer yaprakların altında kalan yapraklar ise yeşil renkte ve kurumuş bir bitki gibi hışır hışır.

Fotoğraflarını ekliyorum yardımlarınızı bekliyorum :p

Mine Pakkaner 28-02-2008 11:28

Nandina domestica "fire power" Bodur nandina. Bu kırmızı renk bitkinin kış rengi, sonra yeşile dönecek. Bahçe bitkisidir.

gesen 29-02-2008 10:04

merhaba mine hanım,
forumda "ağaçlar" menüsünün altında "ağaçlar hakkında genel konuşmalar" başlığı altında bulunan "bu ağacın adı/türü nedir" altbaşlğındaki soruma cevap alamadım.
forum kuralları gereği mecburen resimlerin boyutlarını indirgedim ...
acaba resimler mi yeterli değil ?
yoksa bu bitkiyi ağaç olarak nitelendirmeyip sorumu bitki/çiçek olarak kabul edip burada mı sormalıydım ?
toprağa cemrenin düşmesine az kaldığı ve tüm bitkiseverleri yoğun ve heyecanlı bir dönemin beklediği bu günlerde herkese kolay gelsin.

MSaygin 02-03-2008 22:28

1 Eklenti(ler)
merhaba,

Bahçede duran koca bir bitki, o kadar çok, karmakarışık dalı var ki, çiçeklerinin güzelliğini göstermiyor.Kokusu da yok.Bu bitki nedir acaba?

Eklenti 31262

Ferda Ülkümen 03-03-2008 00:31

Jasminum nudiflorum, (sarı yasemin) olmalı

berduray 03-03-2008 00:45

Ben de bunu araştırıyordum, benden hızlı çıktınız, size katılıyorum efendim.

MSaygin 03-03-2008 09:36

Teşekkürler :)
Aynı yasemin ama kokusu olmayınca acaba başka bir şey olabilir mi diye düşünmüştük.

fatmadundar 03-03-2008 10:11

Ben bu çiçeği Sedef çiçeği olarak biliyorum ama intte öyle yazınca aradığım karşılığı bulamıyorum. Botanik adını öğrenmek istiyorum:o

herbaryum 03-03-2008 10:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatmadundar (Mesaj 209954)
Ben bu çiçeği Sedef çiçeği olarak biliyorum ama intte öyle yazınca aradığım karşılığı bulamıyorum. Botanik adını öğrenmek istiyorum:o

Sanırım bir Lunaria türü (Brassicaceae)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025