![]() |
Çok çok teşekkür ederim, Tuğrul bey.
|
Alıntı:
Google'dan haseki küpesi diye arattım bu resim çıktı. |
Alıntı:
|
Bodur pitosforum boyutunda ve yaprakları onu formatında ama daha etli ve daldaki sıralanışı çok düzgün.
|
Çok teşekkür ederim. Evet hebe olarak araştırdığımda gelen fotolardan tanıdım.
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar aşağıda resmi bulunan bitkininn adını bilen varsa söyleyebilir mi? Sarılıcı değil sürünücü bir tür.
|
Hedera değil mi?
|
Bu Türün adı ne Anchusa ?
5 Eklenti(ler)
Bu Türün adı ne Anchusa ...........?
çok aradım kusura bakmayın bilen varsa cevaplayamaz mı ? Tamam anchusa cinside ama devamı ne Anchusa ........ yaprakları dikenli,tırtıklı |
Bu türlerin adı ne ? Bilen var mı ?
5 Eklenti(ler)
ilk iki fotoğraf aynı bitkiye ait
Mavi olan ise Muscari fakat Muscarinin hangi türü ? sonrakiler hakkında hiç bir bilgim yok ? Bilen var mı ? Yardımcı olursanız sevinirm. |
5 Eklenti(ler)
bu çiçeklerin adını bilen var mı?
|
1 Eklenti(ler)
bu küçükağacımsı bir bitki.
çiçekçide adını bilmiyordu. küçükpembe çiçekleri vaedı üzerinde aldıgımda şimdi kuruyup döküldüler adını bilen var mı? |
Alıntı:
|
Alıntı:
1.resim=muskari diğerlerini bilmiyorum.:( |
Alıntı:
|
5515 nolu mesajda ki mor çiçek Sinerelya sanırım.
|
Öncelikle herkese merhaba
Bitkiler hakkında bilgim yok ve elimde resmi olan bitkiler var.Belki her yerde bulunan bitkiler ama isimlerini bilmiyorum.Yardımlarınız için teşekkürler http://img42.imageshack.us/img42/8481/1002073u.jpg http://img200.imageshack.us/img200/3126/1002076o.jpg |
Peki ya bunların adı nedir acaba?
5 Eklenti(ler)
Kendimi bildim bileli bitkilerle uğraşıyorum (kendi çapımda) ve hepiniz gibi bitki sevdalısıyım:) Yalnız çiçeklerde oldukça acemiyim özellikle isimlerini sorduklarında cevap veremiyorum sonra basıyorlar yaygarayı:) Serde erkeklik var..Şöyle havasını ata ata söyleyebilmek için (umrumda değil ama nabza göre şerbet misali:) )Latinceleri ya da ilgi çekici isimleri varsa onları da ekleyerek bilenler söyleyebilir mi isimlerini:) Hele ki süs yumurtasında olan fasülye sırığına benzer bitki çok ağır büyüyor ve öldüm öleceğim diyor (yapraklarda sararmalar ve noktalar var) ve sanırım çiçek verecek 8diğer resimde) Bunlardan alanınız illaki vardır..nedir acaba bu? |
İlk fotoğrafta ki alisyum ,2.şeker begonya
3. Küpeli |
Sayın alaaddin23, ilk fotoğraftaki çiçeğe mor kraliyet halısı ya da kuduzotu da deniyor.
Yumurtadan çıkan bitkinizin çiçeği açınca fotoğrafını ekleyin lütfen. Ayrıca o küçücük yumurtada sıkışmış kalmış, fazla bile büyümüş. |
Sn. Fatih90216;
İlk resimdeki pittosporum, ikinci resimdeki ise altuni mazı... Sevgiler ;) |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar başka konu açmak istemedim ve sorumu burda soruyorum. Aşağıda gördüğünüz patlıcan bağını 1 ytl ye aldım pazardan sanırım 10 adet fide var. Ancak bize pek patlıcan gibi gelmedi. Birde siz değerli üstadlarımızdan yardım almak istedik.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5511 nolu mesajdaki bitkiyi tanıyan yok mu?:(:(:(
|
Tarçın kokulu bitki
1 Eklenti(ler)
Herkese Merhaba,
Bu bitkiyi yaklaşık 5 yıl önce satın almıştım. Satıcı bu bitkinin Tarçın olduğunu söylemişti. Sahiden de yapraklarına dokununca tarçın gibi kokuyor. Ama internette bir araştırma yaptım ve tarçının daha farklı olduğunu gördüm. Fotoğraftaki bitkinin adını bilen varmı acaba? Teşekkür ederim... |
1 Eklenti(ler)
Nedir bu? Enfes bir kokusu va yasemine benziyor.
Çalı formunda, ortalama bir insan boyunda dış mekan bitkisi. Eklenti 80286 |
1 Eklenti(ler)
birkaç gün önce diktigim bu bitkinin adını bilmiyorum adını bilen varmı acaba?
|
Sevgili İklimsiz, "filbahri"ye benzettim. Limon çiçeği gibi kokar.
|
Sevgili İklimsiz;
Bu filbahri, bu mevsimde etrafına mis gibi kokular yayar. Sevgiler ;) |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025