![]() |
Sağolun arkadaşlar. Forumu aradım taradım filbahri başlığı bulamadım. Çeşitli kaynaklardan edindiğime bilgiye göre ilkbahar-yaz döneminde taze sürgünlerden alınan çelikle kolaylıkla çoğalırmış.
Hemen deneye başlandı:) |
Alıntı:
Sayın Nariel, onu sonbaharda bir marketten almıştım. yegenler sevinsin diye:) elimde bir bu kaldı ve gerçekten sürpriz yumurta gibi.. evet şimdi mor bir çiçek açıyor sanırım henüz kendini tam göstermedi ama şimdiden heyecanı sardı:) tam açtığında resimleri ekleyeceğim.. |
Mrb
Alıntı:
|
Alıntı:
http://davesgarden.com/guides/pf/go/2164/ |
1 Eklenti(ler)
Fotoğrafını görüntülediğim ağacı bir arkadaşımın bahçesinde gördüm. Çiçeklerini çok beğendim, bunun dışında arkadaşım ismini bilmediğini fakat yenebilen bir de meyvesi olduğunu söyledi. Umarım bu bitkiyi bilen çıkar da biz de adını öğrenebiliriz.
|
Sayın Buket Aknar;
Resimdeki bitki feijoa(kaymak ağacı) |
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeklerden her yerde var. Bahçeme dikmek için ben de aldım. Adını merak ediyorum.
|
bu türün ismi nedir
2 Eklenti(ler)
bir arkadaş bunları bana verdi degerli diye. skaz oldugunu söyledi yanlış anladım herhalde int. bulamadım bu türün adı nedir
teşekkürler |
Cycas olarak aratabilirsiniz.
|
Sn. begonvil 14
Çiçeğinizin adı aynısafa. Portakal nergisi de deniyor. |
Çok teşekkürler Sevgili Fatma dündar
|
Sn akmanoğlu; çok teşekkür ediyorum. Araştırdığımda çok güzel bilgiler buldum, hemen bulup almam lazım.
|
3 Eklenti(ler)
merhaba arkadaşlar.hediye gelen bu çiçeğin adını bilen varmı?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bitkiniz cycas, gerçekten fiyat olarak değerlidir. Işık ve güneşli ortamı sever, sularken kökünü çürütmemeye dikkat edin. Yaz boyunca yapraklarına su püskürtebilirsiniz. ****** akşam saatlerinde. Ayrıntılı bilgiyi http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2160 bu linkten alabilirsiniz. |
1 Eklenti(ler)
Bizim köyde bu bitkiye Kedi miski diyorlar .Asıl adını bilen var mı?
|
2 Eklenti(ler)
bu bitki; çiçekmi, yabani otmu?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Helichrysum Arenarium |
1 Eklenti(ler)
|
Sevgili Seleste yanılmıyorsam çiçeğiniz Filbahri.
|
Sevgili Günebakan,
Çok teşekkürler. Adını bilmeden öneri üzerine aldığım bir çiçek. Bir çeşit kokulu yabanasması sanmıştım. Harika bir sarmaşık. Hemen forumda araştırmaya gidiyorum. |
Alıntı:
|
http://img200.imageshack.us/img200/8913/yenires030.jpg
Arkadaşlar bu bitkinin adı nedir? Bilen varsa cevap verirseniz çok sevinirim. Fotoğraf Erzurum-Kuzgun'da 2200 mt. rakımda çekilmiştir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. |
Alıntı:
5552 nolu mesajdaki bitki hala bilinmiyor:) |
1 Eklenti(ler)
Bu çiçegimin adını bilen var mı?
Adını bilerek bakımını ona göre yapmak istiyorum.Şimdiden teşekkürler. |
Kamış
1 Eklenti(ler)
Bahçemizdeki bu çizgili kamışın adı nedir:confused:
Eklenti 81109 |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025