![]() |
2 Eklenti(ler)
Ferda Ülkümen'in sinameki cevabı doğruymuş teşekkür ediyoruz. ;)
Az önce sinamekinin yeni fotoğrafını çektim. Buyrun hem kendisi hemde tohumları; |
Bu bitkinin adı nedir??
1 Eklenti(ler)
Hediye geldi. Adını, bakımını bilremiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
|
Balkon saksısında kendiliğinden çıktı ...
1 Eklenti(ler)
Ne fidesi olduğunu merak ettim. Ota benzemiyor...
|
1 Eklenti(ler)
Fotoğrafta işaret ettiğim yaprak, alıç yaprağı olabilir mi???
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 34439
Bu bitkiyi daha önce de fotoğraflamıştım ama boyut mukayesesi için yanına biberiye dalı koydum. Geçen sene bahçemde bir çok yerde çıktı, kışın da bozulmadan kaldı. Sizce ne olabilir? |
#2766 da sorduğum bitki erica (püren) olabilir mi? Bahçedekilerin en küçüğü 3-4 cm en büyüğü 20 cm civarında oldu.
|
Alıntı:
|
bitkinin türü
Arkadaşlar resim koyamıyorum ama tariften inşallah birşey çıkar.
Tohumu ve çiceği yaprağında olan ve ayrıca yaprağının üstünde küçük bir yapragıda bulunan bir bitki. Tohum ve çiceği bu iki yaprağın arasından çıkıyor. |
Ruscus hypoglossum bitkinin ismini buldum ilan buraya taşınıca sayfaları tetek gezdim orda gördüm ilgilenen arkadaşlara teşekkürler. Asıl buraya taşıyana teşekkürler.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu bir kalanchoe mi?Eğer öyleyse türünü biliyormusunuz?Yok değilse ne olduğunu biliyormusunuz?Teşekkürler.
|
bu çiçeklerimin ismini ve bakımını bilen varsa sevinirim
1 Eklenti(ler)
bu elimdeki çiçegin ve bakımını bilen varsa sevinirim teşekkürler
|
Çiçeğiniz yeni gine Hakan 73.
|
Teşekkür ederim, bakımı hakkında bilginiz varmı.balkona koymayı düşünüyorum ,dış mekanda nasıl olur acaba?
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili Mine Hanım,
Resimlerdeki mis kokulu çiçeğin ismi acaba nedir? Ben kanarya gülü diye biliyordum ama galiba değil. Kokulu bitki severler kokusu inanılmaz güzel :eek: |
1 Eklenti(ler)
Bugün fotoğraftaki bitkiyi aldım. Üzerinde "Himalaya Mix Pasific" yazıyor. Bakımı hakkında bir iki cümle var, ama yeterli değil. Bu isimlerle araştırdım, bir şey bulamadım. Acaba bitkinin farklı bir adı var mı? Uzun zamandır aradığım bir bitkiydi, buldum; ama bakımını bilemiyorum. Tekrar teşekkürler ...
Kırmızı çiçek diğer bitkiye ait. |
Sevgili yukka bitkinizin Latince ismi varmi üzerinde
|
"Himalaya Mix Pasific" yazıyor yalnızca ... Çalı gibi bir görüntüsü var ...
|
Sayın hakan 73, çiçeğiniz için cam güzeli başlığına bakınız.
http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=2150&page=3 |
Yukka, sanırım çiçeğinizi İkea'dan aldınız, oradaki aynı olmayan birçok bitkide "Himalaya Mix Pasific" yazıyor, ben çok şaşırmıştım gördüğümde, çiçek reyonuna bakan elemanı da bulamamışlardı.:rolleyes:
|
Sn Yucca
2777 nolu mesaja cevap: Çiçeğiniz Muehlenbeckia olduğunu sanıyorum.İç mekan bitkisi olarak mı aldınız? Bu soruyu sormamın nedeni , aslında bahçe çiçeğidir. Ve çok güzel sarılıcı özelliği vardır. Kanaatkar bir bitki. Zamanında Mine Flora'dan almıştım. 2-3 sene balkonda tuttum. Daha sonra da bahçeye indirdim ve toprağa ekimini yaptım. Bu kışı rahatlıkla bahçede geçirdi. Hiçbir problem çıkmadı. |
2772 nolu mesaja resim eklemede hata oluşmuş.Şimdi ekledim acaba bu bir kalanchoe'midir?
|
2 Eklenti(ler)
Bu bitki ipek çiçeğine benziyor ama yaprakları daha büyük. Çiçeği de yalın kat. Portulaca türü olabilir mi? Bakımı ipek çiçeği gibi midir acaba?
Portulak |
2 Eklenti(ler)
Bu bitki de çalı türünde. Yaklaşım 3 mt. boyunda. Pembe ve bordo çiçeklisi de var. Adı nedir acaba? Nasıl üretebiliriz?
Weigela florida (VANGELYA) |
Bu Bitkileri çikaramadim; Yardim Lütfen
3 Eklenti(ler)
Bu bitkiyi bilen varsa çok makbule gececek.
|
Bir çali Formu
3 Eklenti(ler)
BU çalı formundaki btikiyi bilen varmı
|
2786 nolu mesajdaki sorunuz için. Weigela florida (VANGELYA) Doğu asya çin ve kore kökenlidir yurdumuzun tüm sahil kesimlerinde yetiştirilir.
Mayıs haziran aylarında açan çiçekleri çan şeklinde olup koyu pembe veya pembe renkli içi açık renkde dışı az tüğlü 3 cm uzun ve 3-4 adedi bir aradadır. Tohum ve çelikle üretilir. Çelikle üretim esastır. Yaz ortasında yarı olgun çeliklerle Kasımda sert çelik ve kök sürgünlerinden üretilir. |
Sayın sselvi2000; Ayni bitkiyi dün ben de "Bu Ağacın adı ne?" başlığına ekleyip ismini sormuştum. İnşallah bir bilen çıkar da birlikte öğreniriz.
|
Bir Ağaç Egzotik Bitkisi
4 Eklenti(ler)
Çan şeklinde büyük çiçekleri olan ve 10-15 boyunda geniş bir tacı olan bu ağacın ismini bilen var mı acaba..
|
Ben mesaj yazanakadar üç resim daha gelince sonra düzltdim Sayın zenfer 2786 nolu mesajı için yazılan cevap.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025