![]() |
Sevgili Volare, aşağıdaki linke bir göz atın.
http://www.succulent-plant.com/famil...peperomia.html Yaprakları gümüşi, hemigraphis ler vardı bir de. Ama onlar çok çok narindir. Bunun sapları bayağı dolgun, keza yaprak da öyle görünüyor. |
Bu türün ismi nedir?
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar,
Bu çam türünün tam adını bilen varsa çok makbule geçer. Teşekkürler Eklenti 66591 Eklenti 66592 |
Uzgunum , Izmir toplantisina gotureyim , belki bilen cikar ...
|
Atlas sediri diyorum.. Yumuşak dallı, kısa iğneli. Resimden böyle anladım. Bir uzman bekliyelim.
Atlas Sediri (Cedrus Atlantica) Atlas sediri (Cedrus atlantica), çamgiller (Pinaceae) familyasından doğal olarak Kuzey Afrika, Cezayir, Fas ve Atlas Dağlarında yetişen sedir türü. 40 m'ye kadar boy ve 3 m kadar da kutur büyümesi gösterir. Piramit biçimlidir. Dipten itibaran dallanır. Yaşlanınca da bu formunu kaybetmez. Yaprakları mavi-yeşil, gümüşi gri veya nadiren açık ya da koyu yeşil renkli olup 2-2,5 cm uzunluğundadır. Kozalakları parlak açık kahverengi, 5-7 cm uzunlukta ve uç kısmı basıktır. |
Teşekkürler. Bu, çok güzel biçimli, kısa ibreleri olan ve epey hızlı büyüyen bir ağaç. Atlas sedirininin başka resimlerini bulursam karşılaştırayım. Epey tohumunu elde ettim. Literatürden çimlendirme yöntemlerini bulmak için tam tanımlamaya ihtiyacım oldu.
|
2 Eklenti(ler)
Meyvelitepe, 2. fotoğraftaki Sequoiadendron giganteum. Bununla ilgili fotoğraf ekledim. Bir bakın. Kozalakları da var açılmış halde.
1. fotoğraftaki sanırım yeni dikilmiş bir fidan. Onu da yakından çekerseniz daha belli olacak. |
Sanırım bu atlas sediri değil. Bunun rengi canlı yeşil, ibrelerin boyu epey kısa. Hatta gövde ve dallar bile yeşil ibrelerle kaplı. Kozalakları da büyüklük ve şekil olarak selviye benziyor.
|
Sn.Sukranyalp, bu ağaç Sequoiadendron giganteum olsaydı müthiş güzel bir şey olurdu. Zira bir süredir peşindeyim. Bu yıl tohumdan çimlendirmeye çalışıyorum. Ancak, olmadığından eminim. Aslında bu ağaç bir sürü yerde var. Nadir bir şey değil, sadece adını bilmiyorum.
Olmazsa, akşama bir kaç resim daha eklemeye çalışırım. |
Alıntı:
|
Sn.herbaryum, ağacın formunda biraz farklılıklar var ama diğer açılardan Cryptomeria japonica'ya çok benziyor. Hatta tohumları bile aynı. Sanırım bu ağaç ya Cryptomeria japonica, ya da ona çok benzeyen bir varyasyonu.
|
1 Eklenti(ler)
Bu bitkinin adı nedir acaba?
Bu henüz ufak ama kırmızı fanusvari çiçekleri vardı ana bitkinin. Etyiyen bir tür olduğunu söylemişlerdi ama bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. |
3 Eklenti(ler)
Evimizin yakınındaki kayanın üzerinde açmış olan bu soğanlı çiçeklerin adları neler acaba? Biri sarı biri beyaz. İkinci fotoğraf beyaz olanın açmamış hali.
|
Bunların çiğdem olması lazım ama türlerini bilemiyeceğim.
|
2 Eklenti(ler)
Bir de bu çiçekleri biliyor musunuz? Görüntüsü çok güzel ama kokusu çok kötü çiçekler.
|
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin adı nedir?
Sanırım beyaz çiçekler açıyordu.Tohumlamı ekiliyor:confused: |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Teşekkür ederim sayın Herbaryum, iyi akşamlar.
|
Alıntı:
Sorduğunuz bitki Crocosmia X crocosmiiflora'ya benziyor; http://www.agaclar.org/agac.asp?id=1005 |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu bitkinin adı nedir acaba? İnternette kışın çiçek açan bitkileri araştırırken rasladım.
Eklenti 66818 |
1 Eklenti(ler)
Bu zarif, güzel renkli çiçeğin adı nedir?
Eklenti 66819 |
İlk çiçeğiniz helleborus orientalis(Lenten Rose) sevgili limon.
|
Alıntı:
|
Sevgili Gunum ,
tam isabet ! Bir de turkce kaynak bulursam yasadik ! Tesekkurler . |
Burada sadece adını öğrenmeniz gerekiyor :)
Yazılarınızı yeni başlık açıp taşıdım. Oradan devam edebilirsiniz. Scindapsus pictus (Argyraeus) |
Alıntı:
teşekkürler , dalmışız , farkında olmadan bilgi paylaşımına geçmişiz . |
Teşekkür ederim Günüm, Herbaryum.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025