30-09-2006, 13:47 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Buğday Çimi
http://www.agaclar.net/forum/bitkile...imiz/35702.htm ------------------------- Dün bana gelen bir mailde buğday çiminin fosfor magnezyum kalsiyum açısından oldukça faydalı, bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi olduğunu yazıyordu Yetiştirmek: Bir kaç avuç buğday bir kaba oda sıcaklığında (15-20) derece üzeri suyla örtülecek şekilde bırakılır. 24 saat sonra su boşaltılır. 1 gün bu şekilde bekletilir ve daha sonra her gün sadece nemlendirecek miktarda su serpilir. 1-2 gün içinde filizlenmeye başlayacaktır. Bundan sonra uzun süre dayanması ve çabuk bozulmaması için buzdolabına konulur. Buğday filizi çok kuvvetli bir gıda olduğu için günde 2-3 çorba kaşığından fazla alınmaz. Çorba, salata ve yemeklerde çok güzel garnitür olur. Besin içeriği: Fosfor: 1050 Magnezyum: 342 Kalsiyum: 71 Buğday çimi, bol klorofil maddesi dışında 100 kadar vitamin, mineral ve besin maddesi içerir. Taze olarak kullanılan buğday çiminde, aynı ağırlıktaki portakaldan 60 kez daha fazla C vitamini ve aynı ağırlıktaki ıspanaktan 8 kat fazla demir bulunmaktadır. Buğdayın bir başka özelliği ise kandaki toksinleri nötralize eden maddeler içermesidir. Sıvı oksijenle dopdolu olan buğday çimi doğanın en güçlü anti kanseri olan 'laetril' içermektedir. Izgara etler ve füme besinlerin kanserojen maddeler taşıdığı kanıtlanmıştır. Japon bilim adamı Nagivara, taze buğday çiminde bu maddeyi etkisiz hale getiren enzimler ve amino asitler bulmuştur. Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/203153.asp |
|
|