Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ametarasu
Ben bu buğday çimi olayına pek güvenemiyorum. İnsan sağlığı söz konusu olunca harcanılan paranın bir ehemmiyeti kalmıyor. Haliyle işgüzarlar insanları en çok "sağlık" kisvesi altında kandırmaya çalışıyor.
Virüsleri dahi "aşı" satabilmek için insanlara bulaştırabilecek kadar gözü dönmüş sermaye sahipleri mutlaka vardır.
Bilmiyorum belkide endişelerim beyhude ama Bebek Yapım Bakım Onarım: Buğday Çimi ve Suyu bu linkteki bir ifade dikkatimi celbetti. "Herşeyden önce kendinize bir buğday çimi sıkacağı almanızı öneririm. İyi bir meyve sıkacağı çok pahalıdır ama kendinizin ve ailenizin sağlığına yapabileceğiniz en büyük yatırımdır." bu ifadeyle; sanki başka türlü kesici, doğrayıcılarla, rondoyla vs. yapılabilecek bir işlemi ; "ailenizin sağlığı herşeyden önemlidir" maskesi altında buğday çimi sıkma makinası almaya teşvik ediyor. Ben burada bir artniyet sezdim ve açıkçası rahatsız oldum. Kanser ve beyin tümörü yüzünden ailemden 3 kişiyi toprağa verdim. Bu süre içerisinden çaresizliğin insana neler yaptırabildiğini, sağlık konusunda ne kadar hassas olduğumuzu da gözlemledim.
Bunlar benim düşüncelerim, inşallah evham yapıyorumdur.
|
Merhaba Ametarasu ,
düşüncelerini paylaşdıgın için teşekür ederim .
hassasiyet gösterdiginiz konuda haklısınız
Ben hollandada dogdum orada büyüdüm,okudum izmir ile kontagımı yılda iki kere uzun süreli izinler yaparak sürdürdüm,
35 yıl sonra türkiyenin havasına suyuna insanına eşime hayran olarak

türkiyede yaşamaya karar verdim birkaç yıldır türkiyede halkın yaşantısını görüyorum çok kolay olmadı benim için ,saglık üzerinde insanların hekimler tarafından yıllarca yanlış gelişi güzel bilgilendirilmesi türkiyemizde klasik söz olan Alt Egitim bozuklugu oldugu için insanlarımızı doktordan doktorlara gitmesini mecbur yapan güvensiz saglık anlayışı var ..
- - - - - - -
türkiyede çok az doktorun dişcinin hemşirenin devlet memurunun her ne kadar meslek varsa Mesleklerini sevdikleri için seçmediklerini para kazanmak için o meslegi seçdikleri için insan degeri ve meslegin önemi hiç bir zaman konuşulmuyor ..
hollandada insanlar ilk önce liseden sonra önemsedikleri hayat konusu SEVDikLERİ meslegi seçip onun üzerinde okuyup çalışmak ..ikinci hayat konuları mesleklerinde başarılı oldukdan sonra evlilik yapmak ..
türkiyemizde genelde doktor veya hekim avukat vs halka hizmet edecek mesleklerde olan gençler hangi meslek daha kolay ve çok para getirir ,konusu oldugundan okuyan insan 50 kitap ezbere ögrenir doktor diplomasını alır ama dunyadan veya etrafında olan bitenden bir haber ,işini meslek olarak deyil para olarak görünür ..
malesef türkiyemizde kayıplarımız bu sekilde çok oluyor üzücü kalitesis insan yaşamı dram halde , türkiyenin başındaki adamlar çok cocuk yapın derken çark dönsün yeter alt yapıya ne gerek var , nasıl olsa insan çok

bu konuların degişmesi belliki uzun yıllar alıcak ,
işte bu yüzden dediginiz gibi türkiyede hiçbirşeye şüpheci olmadan yaklaşmıyorlar ..
- - - - - - - - -
Bende saglık konusunda bir seye atılmadan ilk önce hollanda doktor ve hekimlerin sitelerinde okuyorum ayrıca yüzlerce kullananların yorumlarını okuyorum hepsini okumaya çalışıyorum ,avrupa ile türkiyedeki yorumları kullanma satış polıtikasını herzaman karşılaşdırıyorum..
- - - - - -
şöyle düşündüm
hayvansal ürünleri sevmiyorum çünki bakteri bulaşma vs hijen drumları riskli .
- - - - - -
fakat bitkisel ürünlerin heleki kendiniz evinizde yapabileceginiz minik yeşil tarla hiçbir riziko vermiyecegi yanı sıra azıcık bile olsa faydası olacagından eminim

)
- - - - - - - -
bence gönlünüzü rahat tutun bugday çim suyunu denemekten hiç zarar gelmiyecegine inanıyorum
ben çok site okudum eskiden beri bugday suyunu içmeye calışan kabileler varmış ve hastalıklarından arınan insanların yorumlarını okudum dogadan gelen saglık insanın varlıgı için çok mantıklı ve önemli .avrupada insanlar çimin tozunu yapmişlar 2006 senesinden bu yana çok güzel yorumlar okudum
- - - - - - - - - -
yazdıklarımın amacı birbirimize yardımcı olmak içindir
kayıplarınız için üzüldüm
hepimize ilk önce kendi saglıgımıza sahip çıkmalıyızki başkalarınada faydamız olsun diye düşünüyorum
bugday çimini sıkacak ucuz yolları var ama çok zahmetli 98 tl ye manuel makinası bence uzun süre işe yarar diye düşündüm : )
elektrikli makinaların ısındıgı için çimin içindeki besinin kayboldugunu avrupada tarım bakanlıgı tarafından incelenmiş..
saygılarımla
ellisa