![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Potasyum eksikliği olduğuna karar verdik., sitemizde ve başka sitelerde potasyum eksikliğiyle ilgili araştırma yaptım Zeytin(oleo) forumunu baştan sona okudum. Şimdi ne yapmam gerekiyor? Üç yaşıdaki bir zeytin fidanı için; Hangi potasyum gübresi kullanmalıyım. Ticari gübre ismi verebilirmisiniz? Yılda kaç defa, hangi aylarda vermeliyim? Toprak altı mı? Yaprak gübresi olarak mı? Toprak altı ise, ağaç başı kaç gram, yaprak gübrasi ise 100lt'ye kaç gram vermeliyim? Diyeceksiniz ki,toprak analizi yaptırdınız mı? Hayır. On dekar da üç farklı toprak yapısı vardı maliyeti yüksek olunca tahlil yaptırmadım. Teşekkür ederim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Analizi mutlaka yaptırın. Çünkü yaptırmadığınız sürece doğru element ve doğru miktarı verip vermediğinizi bilemezsiniz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Teşekkürler Mine Hanım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2008
|
Merhaba Mine Hanım ben bahçemde hobi amaçlı sebze ve çiçek yetiştiriyorum.2 yıldır biberlerime kalın yeşil ip gibi bir ot musalla oldu.Biberleri adeta boğuyor. Çevremden aldığım bilgilerle bu otu koparıp biberlerden uzağa atıyorum,ama nafile. Kökünü bulmam bile imkansız,zaten bulamadım. Biberden bibere atlayarak her tarafı sarıyor. Adını bile bilmediğim bu ota karşı mücadelede bana bir çözüm önerir misiniz? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
İnşallah biberler çıktığında fotoğrafını size yollarım.Bu otla erken mücadele etmek için bir tahmini fikriniz varmı acaba? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
sayın gülüm; bahsettiğiniz ot toprakla ilişkisi olmayan dallarda boğumlar oluşturarak beslenen dallardan dallara atlıyarak yayılan parazit bitki ise ,geçen sene benim biberlerimde de vardı .bulaşmış dalları veya bitkinin tamamını keserek artıkları yakın .çok dikkatli inceleyin bir boğum kalsa bile hemen çoğalıyor .artıkları uzakta olsa yakmadan sağa ,sola atmayın. ben başka çare bulamamıştım .biraz kayıpla da olsa bu yöntem işe yaramıştı.başka bir yöntem olacağını sanmıyorum ,çünki parazit bitki diğer bitkiden besleniyor. birde erken mücadele çok önemli .malesef bende tembellik edip fotoğraf çekmemiştim siz çekebiliseniz iyi olur. daha bilimsel katkılar olabilir,kolay gelsin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Kesinlikle kireçsiz su kullanın, ya da 1 lt suya leblebi kadar limon tuzu atın. Az hazırlayıp tüketin, kalan ilaç birkaç saat içinde etkisini tamamen kaybeder. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
Bir bilen orman mühendisine soralım; Asli orman ağaçlarında ve asli orman ürünü veren ağaçlarda imar ihya nedir? Bu bozuk orman arazilerinde imar ihya yaparken elde ettiğimiz emval kime ait? Şimdilik farklı cevaplar aldım. Kesin bilgi sahibi olan varsa sevinirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Mine hanım, verdiğiniz bilgilerden dolayı çok sağolun. Sanırım, zeytini ve zeytin konusunu ciddiye almam gerekiyor. Öyle, diktim bayıra mevlam kayıra ile olmuyomuş. Saygılar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Zannedersem tarifte biraz acemilik ve yalnışlık yaptım. Aynen sizin tarif ettiğiniz küsküt otu canavarı. Nasıl bişey bu bende anlamadım. Kökünü bulamadığım (belki de olmayan ) bir bitki. Bu sene gene biberlerime dadanmadan bir yol gösterirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Mine hanım, rohlfs' un (bu kelimeyi yazmakta, okumakta ne zormuş) sorununu bende geçen yıl biraz yaşamıştım. Sn. rohlfs tam zamanında sorması, önlem açısından çok iyi oldu. Sağolasın sn. rohlfs. Sn, Mine hanım, bakırlı ilaçtan, bordo bulamacını tarif ettiğinizi biliyorum. Bu, bordo bulamacının hazırları çıkmış. **** ben yeni duydum. Sanırım hazırları da bu klok hastalığı için uygundur. Bende hastalık başlamadan uygulayacağım. Soğolun dostlar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Mine Hanım benim bir sorunum daha var. Bizim buralarda kulağa kaçan böceği denen bir böcek bütün bahçeyi sarmış durumda. Asmalardan,ağaçlardan evlere kadar giriyor. Hangi ağacın meyvasının içine baksak bu böcek çıkıyor.Bu böcekle mücadele için önerebileceğiniz bir ilaç adı ve uygulanılışı var mı acaba? Tüm yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
agaclar.net
|
Gülüm küsküt parazit bir ot. Kökü filan da yok. Maalesef çıkmadan yapabileceğin bir şey yok. En azından benim bildiğim yok. Kulağa kaçana gelince ilaç tavsiye etsem de alamayacaksınız. Bu yüzden ilinizde yetkili bir ziraat mühendisi bulup reçete yazdırsanız iyi olur. Bu böcek bahçede kuytu yerlerde, boş saksılarda, otların arasında gizlenmeyi sever. Ancak yine bu böcek nar yaprak bitinin de doğal düşmanıdır. Onu baskılar. Tabiat ne enteresan değil mi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Mine Hanım beni bilgilendirdiğiniz için size çok teşekkür ederim. Bu parazit ot bahçemde çıkarsa şayet ( inşallah çıkmaz ) size tekrar danışmak istiyorum. Maalesef bahçemde nar ağacı yok. Afyon iklimine uyum sağlamayacağını düşünüyorum. Gerçekten her yaratılan canlının zararının yanında faydasının olması da çok ilginç. En kısa zamanda bu işi halletmem lazım. Zira kulağakaçanlar toprakların arasından bana göz kırpmaya başladılar. Yüreğinize ve emeğinize sağlık.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2009
|
Merhaba Arkadaşlar Arkadaşlar öncelikle kusurumuza bakmayın. Formdan cevabını tam olarak bulamadığım 1-2 sorum olacak. Bu yıl yeni başladım balkon da yetiştirme işine. Sorunum toprağa ne kadar hayvan gübresi karıştırmalıyım. Selahattin beyin bir yazısında domates çimlendirmeyi anlatırken 1/3 toprak 1/3 dre kumu ve 1/3 hayvan gübresi demişti. Bende saksılarıma 1/3 hayvan gübresi 2/3 toprak atayım düye düşünüyorum. Ama yakarmıyım diyede korkuyorum. **** Hiç koymayıp sadece gübre şerbetimi yapayım? İkinci sorunum ise hayvan gübresi karıştırdığım saksılara gübre şerbeti yapmam lazımmı? 3.olarakta Selahittin bey saksı boyunu aynı yazısında resimli olorak gostermişti. Elimde 5-10-20 kg boya ve yoğurt kovaları var. Yetiştimeyi düşündüklerim Pembe Domatese benzer bir domates, Domates ildi, Domates Red current, Domates Tumling tomb red, cape, kavun, karpuz, goji berry, süs biberi, biber, olmak üzere çimlendirme aşamasındayım(çoğunluğu çimlendi). Bunların yanına kaçar kiloluk saksılara dikmeyi önerirseniz yazarsanız çok sevinirim. Herşey için teşekürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Gübre katılan saksıya şerbet vermeyin.Süs biberini 5 kiloluk kovaya, diğerlerini de büyük kovalarınıza dikin. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Gül bakımı için sitede çok geniş bilgiler var. Budama için http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=732 başlığını okuyun. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5983 başlığı da size yardımcı olacak. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2009
|
Teşekürler Mine hanım |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-03-2007
|
Mine hanım geçen yıl bahçeme (1300 metrekare) 4 ton kadar yarım yanmış hayvan gübresi döktürmüştüm daha sonra traktörle toprağa karıştırıldı.O yıl ben hiç verim alamadım sonradan bu gübrenin yandığını düşünerek bu yanma esnasında kökleri hastalandırdığını düşünmüştüm.Bu yıl toprağı karıştırmaya başladım baktım ki toprak altında küme şeklinde kalan gübrenin içinde çok sayıda beyaz kurtçuklar var gerçi bahçede hiç solucan da yoktu gübrelemeden sonra solucan da oluşmuş bunun yanında beyaz kurtçuklarda oluşmuş ben solucanların ölmesini istemiyorum.Ancak bu beyaz kurtçukların kökleri yediğinden şüpheleniyorum sizce ne yapmalıyım bu durumu düzeltmenin organik bir yolu var mı? Yoksa ilaç mı kullanmalıyım. Sizin tavsiyelerinize göre hareket edeceğim. Kurtçukların tarifini yapıyım bir ucu siyah bu ucu ince diğer ucu krem renginde bu kısmı biraz daha kalın gözle görülen tel,kanat,tüğ gibi vucut organları yok,ezmeye çalıştım aynı sert plastik gibi. Vucut rengi kremden biraz daha koyu. Bitkiye zararlı olup olmadığından emin değilim. Fotoğraf isterseniz fotoğraf ekleyebilirim. Teşekkür ederim. Hoşçakalın. Düzenleyen derin : 08-04-2009 saat 23:11 Neden: Bilgi ilavesi |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Çalı bitkisi meyvesi ve çekirdeği
Bu kurumuş üzümsü meyveleri çalı bitkisinden toplamıştım. Küçük siyah çekirdeksiz üzüme benziyor. Her taneden iki çekirdek çıkıyor. Bu fotoğraflardan tanıyabildiniz mi? (fotoğrafları kayıt için küçültünce netlik biraz bozuluyor.) ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-05-2008
|
Merhaba,orkidem için orkide özel besini almıştım.İçeriği potas:%6 fosfor:%6 toplam azot:%4 amonyak azotu:%1.8 bu besini çiçekli bitkilerim içinde kullanabilirmiyim acaba? |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Manolya dallarındaki canlı nedir?
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=14486 Mine Hanım, bunun ne olduğunu bulamadım. Bir iki hafta önce de beyaz, içi dolgun, görünümü ağaca yapışmış sakız gibi duran bir oluşum vardı, komşum eline alınca kırmızı bir sıvı bulaştı. Sanırım, fotoğraftakilerin ilk oluşumuydu. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|