![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
Hoşgeldiniz Sayın Mine Pakkaner, Çok yoğun okuyup, hem zehir sevmediğim hem de besin maddesi olduğu için, güldeki külleme ve Selluka'daki kırmızı örümcek için kükürtte karar kıldım. Ziraat mühendisi, 0,5 lt. suya iki çay kaşığı ölçü verdi ama bu Selluka yapraklarını yaktı. Birkaç başlıkta ve Selluka toplantısında sormama rağmen kükürte itiraz edildi ve arapsabunlu uygulama önerildi. Bugün onu da yaptım ama az önce kırmızı örümcekle ev yapımı ilaç mücadelesinden sonuç alınamayacağını yazmışsınız. Kafam karıştı, telaşım arttı. Selluka'm henüz 15 cm kadar ve kullandığım ürün Sulgran WG; üzerinde kırmızı örümceğe etkili yazıyor. Ben şimdi Diazinon etkili ilaç mı alayım? Bir de onu uygulayıp, fidemi yorayım mı? Şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Mine hanım cevabınız için çok teşekkür ederim. Mine hanım ben zirai ilaç satan güvenli bir yerden ziraat mühendisi kontrolünde insektisitler için DECİS adlı bir ilaç aldım. Etkili maddesi 25g/l deltamethrin. 1litre suya 1 cc. ilave edip 15 gün arayla kullanmamı belirttiler. Sizce bu ialacın faydası olabilir mi? Sayın Mine hanım yapraklarda kırmızı örümcekten ziyade mites isminde mikroskobik bir böcek varmış. Bu ilaca devam mı edeyim yoksa önerdiğiniz ilacımı alayım????? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Saygılar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Bahçede bu bitkiden çok. Önce toprak altında 15-20 cm. büyüyor. Sonra böyle toprağı kaldırarak altından çıkıyorlar. Çok arsız bir bitki. Bu bitkinin olması bahçe toprağı kalitesi açısından ne anlam taşır, zararı çokmudur. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Bahçe toprağının kalitesini bu otla değerlendirmeyin. Hiç bulaşık olmayan bir toprağa konukçusu olan bir bitki ile beraber gelir. Bu başlığa bir göz atın. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9694 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-06-2008
|
Teşekkürler Mine Hanım, herkesin sorusuna yetişmişsiniz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
|
Bitki hastalıkları ve zararlıları başlığına da yazmıştım ama cevap alamadım. Şu mesajımdaki manolyamdaki sorunla ilgili yardımınıza ihtiyacım var. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Bu yaprakları atacaktır. Ya da siz hafif bir budama yapın. Sonra da azotlu ve demirli besin verin. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Mine hanım , bir saksıda gelen Clematisim de yaklaşık 10 adet yalınkat çiçek var , ancak en alttan biri katmerli açtı . Bu gelen saksıda 2 ayrı kök varmış anlamınamı gelir ? Yoksa tek kökte bu gibi durumlar olurmu ? Selamlar , saygılar . |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Buradaki başlıkta ele alınan bazı türlerde de buna not düşülmüş. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Ancak elbette bir üreticin farklı iki varyeteyi aynı saksıya diktiği de görülmemiş bir vaka değil ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
agaclar.net
|
Elbette mümkün. Sudaki veya topraktaki kireç daha önce de anlattığım gibi öncelikle demir ve ardından diğer besin maddelerinin alınımını engelliyor. Bu da şiddetli kloroza sebep oluyor. Önce genç yapraklardan başlayarak damarlar arası sararma ardından neredeyse beyazlaşma ve kararma görünüyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-09-2008
|
Tam olarak nereye yazacağımı bilemedim ama benim sorununm bütün domates salatalık soğan ve börülce fidanlarımın belini bu zararlı kesiyor sonra dibinde güzelce yatıyor bunu nasıl yok edebilirim. Düzenleyen 20horoz : 17-05-2009 saat 15:22 Neden: fotografları unutmuşum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
agaclar.net
|
Ev ilaçları ile müdahale edecekseniz önce bir eldiven giyip elinizin erdiklerini toplayın, sonra yapraklara acı biber ve sarımsaklı bir ev yapımı ilaç püskürtün. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-03-2007
|
Benim daha önce benzer bir sorunum olmuştu,benimki tel kurduydu sizinki sanırım bozkurt,ben toprak ilaçlaması yaptım bir kısmını yok etmeyi başardım ancak ilaç zararını düşünüp tümüne uygulamaktan vazgeçtim, 1m karelik bir alanın dışına taşmadım,daha sonra tohum ilaçlamasının çok iyi olduğunu öğrendim,birde etkin mücadelede toprak işlemenin önemli olduğunu öğrendim bunun için çapa makinası aldım,damlama sulama sisteminin bu kurtçuklarla savaşta etkin olduğu yüksek sıcaklık,düşük nemde yaşamlarını sürdüremediklerini öğrendim.Tüm önlemleri aldım damlamayı yeni kurdum bu yıl sonunda neticeyi alacağım umarım size ışık tutabilmişimdir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-09-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Cypermethrin etkili maddeli bir ilaç kullanabilirsiniz. Yetki belgeli bir ziraat mühendisine reçete yazdırmanız gerekecek. Sorununuzu anlatırsanız teşhis ve reçete alabilirsiniz. Serbest çalışan yetki belegeli bir ziraat mühendisi veya tarım ilçe müdürlükleri size yardımcı olur. Bayiler reçete yazmaya yetkili değildir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2009
|
Mine hanım, Böylesine hızlı cevabınız ve ilginiz için şükranlarımı sunarım. Çok teşekkür ederim. Aziz FAYDA |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
agaclar.net
|
Meyve zor olur ama gölge seven bitki çok, ortanca, hosta, aspidistra, kamelya, mor yapraklı telgraf çiçeği, ajuga, ruscus, japon şemsiyesi, hep yetiştirebileceğiniz bitkilerden. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2008
|
Mine Hanım, merhaba red robin domatesimin yapraklarında giderek artan bir sararma var. Aşağıdaki linkte fotoğraflarıyla bahsetmiştim. http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=1073 Saksının kenarından çıkınca ben de dokunmamıştım ama acaba çok kenarde kalmasından mı oluyor diye düşünüyorum. Eğer öyleyse bu aşamada saksınını değiştirmek zararlı olur mu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-11-2007
|
Sayın Mine Hanım, Sitede ve google görsel ve sözsel aramalarda bu zararlıyı bulamadığım için sizi rahatsız ediyorum. Kış başı diktiğim 7 adet iri Fritillaria soğanım Mart sonunda çok sağlıklı gelişerek çiçek vermeye başlamıştı. Ben yavrulardan da çiçek beklerken birden bitkiler sararmaya ve yumuşamaya başladı. Bu sabah erken ve gölgeli, nemli bir saatte sararanların gövdelerini kesmek isterken her bitkinin yaprak koltuk altlarından üçer beşer birsürü garip böcek kaçışıp hızla toprağın altına gittiler. Burada fotoğraf çekme şansım yok. Böcekler parlak kabuklu, 1-1,5 cm boyunda, mekik şeklinde, kırkayak gibi kılsı çok bacaklı, gövdesinin yarısı koyu-yarısı açık kahverengi. Bu böcek bu anlatımla teşhis edilebilir mi? Bütün bahçemi sarar mı? Ne yapmalıyım? Saygılar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
agaclar.net
|
Keşke bir fotoğraf koysanız, yanıltmak istemem. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|