agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Bir bilene soralım
(https)

Beğeni Düzeni18Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-03-2009, 00:45   #2191
Ağaçsever

Hacer Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2009
Galeri: 7
Mine hn.
Çim başlığı altında sormuştum ama gözünüzden kaçmış olabilir diye birde burdan sormak istedim.Çimlerimize ne kadar su vermeliyiz.Ve aşağıdaki aşamalar doğrumudur. Birde yer örtücü olarak yonca gibi veya çim kadar sorun çıkarmayacak mevcut çimin üstüne ne gibi bir şey(bakımı zor olmayan) ne önerebilirsiniz.

Sayın Mine Hn.
1000 metrekare bir alan,günlük 4 ton su veriliyor.Otomatik sulama sistemi ile sulanıyor. Yaklaşık olarak 1 sa. veya 45 dk. sulanıyor. Verilen miktarı depo yoluyla kontrol ediyoruz. Su sıkıntımız çok olduğu için ne kadar verdiğimizi tonaj olarak tutuyoruz. Şeker gübresi, toprak gübresi diye adlandırılan ziraatçilerde satılan gübrelerden verildi. Ama ne kadar aralıkla verildiğini tam olarak söyleyemiyorum. Çünkü bunlar yazın yapılan gübrelemeler, ekim ayından beri bir bakım uygulanmadı, sulamada yapılmadı.
Ben şimdiden sonra ne yapmalıyım diye araştırma yapıyorum. Sitedeki yazılanlardan okuduğum kadarı ile şöyle bir şeyler çıkardım bir inceleyebilirseniz çok memnun olurum;
1- Dezenfektan uygulaması (akşam yapılacak - Huwasan 10lt. suya/20 cc. karıştırılarak sırt pompası ile 20cm. yükseklikten uygulanacak.)
2- Sabah sulama yapılacak
3- 2 gün sonra Fungusit yapılacak(Sportak+Pilben veya Benlate uygulanacak. Sulama ne zaman ?)
4- 2 gün sonra Turfset + MAP uygulanacak (Gün battıktan sonra)
5- 1 hafta sonra tekrar Turset + Map uygulanacak
6- 2 gün sonra tekrar Fungusit yapılacak.
7- 2 gün sonra gübre uygulanacak (nasıl bir gübre ??)

Şimdi 1. sorum Huwasan karışımı 1000metrekare için uygunmu?
2. sorum bunları şu mevsimde yani mart başı uygulamak doğrumu?
3. sorum yoksa hiç uğraşmayıp ayrık tohumumu atalım? Çünkü 3 senedir artık yaka silktik.

İlginize şimdiden teşekkür ederim

Hacer Yılmaz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-03-2009, 16:33   #2192
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Sn Mine Hanım

Teşekkür ederim.

zooteknist Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 14-03-2009, 01:13   #2193
Ağaç Dostu

ninina84's Avatar

Giriş Tarihi: 01-12-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Hiç dert etmeyin, bazen yapraklar çıkarken bu tür mekanik etki sonucu oluşmuş katlanma, buruşma, yırtılma vs. olabilir.
Teşekkür ederim içimi rahatlattınız.

ninina84 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 15-03-2009, 21:25   #2194
Ağaç Dostu

GAZİ0625's Avatar

Giriş Tarihi: 07-03-2008
Mine hanım hafta sonu hoşuma giden bu bitkiyi aldım fakat tanımıyorum.Bir saksıda farklı büyüklüklerde 3 tane var.Farklı saksılara almalımıyım?(bu işlemi nasıl yapmalıyım?)sulama,bulunması gerekn ortamları hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.
RESİM EKLİYORUM.

Eklenen Resimler

GAZİ0625 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 16-03-2009, 16:05   #2195
Ağaç Dostu

Volare's Avatar

Giriş Tarihi: 07-08-2006
Galeri: 2
Sayın Mine hanım ,
14 şubatta hediye olarak gelen çiçeğimin saksısını değiştirdim .
Çiçeğe iş yerinde baktığım için 2 gün sulanmadı .
Bu sabah çok kötü bir halde buldum ,hemen suladık ama durumunda bir değişiklik olmadı .
Kurtarmak için yapacak bir şey var mı ?

Eklenen Resimler

Volare Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 16-03-2009, 18:03   #2196
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-03-2009
İyi akşamlar mine hanım, geçen yıl balkonunda saksıda domates yetiştirmeye çalıştım. İstediğim verimi alamadım. 15 fide dikmiştim her saksıdan 3 domates zor aldım. Saksılarım 25-30 cm lik. Duyduğuma göre domatesin kökleri saksının dibine deyince meyve vermezmiş. Bu yılda ekmeyi düşünüyorum. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Simdiden teşekkür ederim.

kandaz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 18-03-2009, 21:22   #2197
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hacer Yılmaz Mesajı Göster
Mine hn.
Çim başlığı altında sormuştum ama gözünüzden kaçmış olabilir diye birde burdan sormak istedim.Çimlerimize ne kadar su vermeliyiz.Ve aşağıdaki aşamalar doğrumudur. Birde yer örtücü olarak yonca gibi veya çim kadar sorun çıkarmayacak mevcut çimin üstüne ne gibi bir şey(bakımı zor olmayan) ne önerebilirsiniz.

Sayın Mine Hn.
1000 metrekare bir alan,günlük 4 ton su veriliyor.Otomatik sulama sistemi ile sulanıyor. Yaklaşık olarak 1 sa. veya 45 dk. sulanıyor. Verilen miktarı depo yoluyla kontrol ediyoruz. Su sıkıntımız çok olduğu için ne kadar verdiğimizi tonaj olarak tutuyoruz. Şeker gübresi, toprak gübresi diye adlandırılan ziraatçilerde satılan gübrelerden verildi. Ama ne kadar aralıkla verildiğini tam olarak söyleyemiyorum. Çünkü bunlar yazın yapılan gübrelemeler, ekim ayından beri bir bakım uygulanmadı, sulamada yapılmadı.
Ben şimdiden sonra ne yapmalıyım diye araştırma yapıyorum. Sitedeki yazılanlardan okuduğum kadarı ile şöyle bir şeyler çıkardım bir inceleyebilirseniz çok memnun olurum;
1- Dezenfektan uygulaması (akşam yapılacak - Huwasan 10lt. suya/20 cc. karıştırılarak sırt pompası ile 20cm. yükseklikten uygulanacak.)
2- Sabah sulama yapılacak
3- 2 gün sonra Fungusit yapılacak(Sportak+Pilben veya Benlate uygulanacak. Sulama ne zaman ?)
4- 2 gün sonra Turfset + MAP uygulanacak (Gün battıktan sonra)
5- 1 hafta sonra tekrar Turset + Map uygulanacak
6- 2 gün sonra tekrar Fungusit yapılacak.
7- 2 gün sonra gübre uygulanacak (nasıl bir gübre ??)

Şimdi 1. sorum Huwasan karışımı 1000metrekare için uygunmu?
2. sorum bunları şu mevsimde yani mart başı uygulamak doğrumu?
3. sorum yoksa hiç uğraşmayıp ayrık tohumumu atalım? Çünkü 3 senedir artık yaka silktik.

İlginize şimdiden teşekkür ederim
Hatice Hanım sizin bahçenizde hemen dezenfektan uygulayın. Huwasanı yukarıda yazdığınız dozda uygulayabilirsiniz.

Akabinde 2 gün sonra da ilaç verin. Turfset ve Map uygulamasını da bundan ikigün sonra yapın. Bir hafta sonra yeniden ilaçlama yapın. Sonrasında gübre vermeyin. Gübrelemeye 1 ay sonra başlayın.

Suyu sabah erken verin. Nemli havalarda ve çiğ düşerken su vermeyin.

Yalnız sizin suyunuz çok az, bir m2 ye 4 lt su veriyorsunuz demektir. Bu da yaz döneminde çimi strese sokar. Su stresi hastalığa da neden olur. Çok iyi bir toprağınız olursa ve bol s tutarsa o zaman ancak idare eder. Sizin bu sulama koşullarında bir dönümün hepsini çim yapmamanızı öneririm. Kışın ve baharda sorun değil ama yazın ne olacak. Biz ayrık türü çimlere bile yaz sıcağında 10-15 lt su veriyoruz. Siz daha serinde olsanız bile bu miktarı yazın 8-10 lt den aşağıya düşürürseniz sapsarı, yoluk, ölen zayıf bir çim alanınız olur.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 18-03-2009, 21:54   #2198
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi GAZİ0625 Mesajı Göster
...hafta sonu hoşuma giden bu bitkiyi aldım fakat tanımıyorum.Bir saksıda farklı büyüklüklerde 3 tane var.Farklı saksılara almalımıyım?(bu işlemi nasıl yapmalıyım?)sulama,bulunması gerekn ortamları hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.
...
Bitkiniz yukka.
Farklı boyda olanları bu şekilde aynı saksıya dikilerek satılır. Ayırmayınız, tekli olarak çok zayıf dururlar.
Kanaatkar bitkidir. Çok su sevmez. Aydınlık yerleri sever ama gölgeye de tahammül gösterir. Tabağında su bırakmayın, toprağını nemli tutun, bu aydan başlayıp sonbahara dek 15 günde bir yapraklı bitkiler için olan besinlerden verin.

Eski 18-03-2009, 22:07   #2199
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Volare Mesajı Göster
Sayın Mine hanım ,
14 şubatta hediye olarak gelen çiçeğimin saksısını değiştirdim .
Çiçeğe iş yerinde baktığım için 2 gün sulanmadı .
Bu sabah çok kötü bir halde buldum ,hemen suladık ama durumunda bir değişiklik olmadı .
Kurtarmak için yapacak bir şey var mı ?
Saksı suyunu kaybetmişse zor alır. Hemen ambalajı çıkarıp, su dolu bir kovaya saksıyı sokun ve hava kabarcıkları kalmayana kadar bekleyin, sonra çıkarın süzülsün. Yine düzelmezse yaprakları saksı yüzeyinden 10- 15 cm yukarıdan budayın.

Eski 18-03-2009, 22:18   #2200
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kandaz Mesajı Göster
İyi akşamlar mine hanım, geçen yıl balkonunda saksıda domates yetiştirmeye çalıştım. İstediğim verimi alamadım. 15 fide dikmiştim her saksıdan 3 domates zor aldım. Saksılarım 25-30 cm lik. Duyduğuma göre domatesin kökleri saksının dibine deyince meyve vermezmiş. Bu yılda ekmeyi düşünüyorum. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Simdiden teşekkür ederim.
Domates için 25-30 cm derinliğinde saksı sığ kalır. Daha derin bir saksı kullanın. Forumda domates yetiştiriciliği başlığını okudunuz mu? Hem topraklı hem topraksız yetiştiricilikte çok geniş bilgiler bulacaksınız. Üyelerimizin bu konuda çok geniş tecrübeleri var.

Eski 18-03-2009, 23:10   #2201
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-03-2009
sayın mine hanım benim trabzonda bir fıntık bahcem var içinde ceşitli dikenler ve fidanlar oluyor bunların kökünü nasıl kurutabilirim tavsiye edeceginiz etkili bir zirai ilac varmı saygılar

filozof.2007 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 18-03-2009, 23:46   #2202
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Sayın filozof aramıza hoşgeldiniz. Yabancı otla mücadele kolay değil. Hayvan gübresi kullanıyorsanız mutlaka bekletin, bekletmeden, yanmadan kullanmayın. Otları çiçeklenip tohum dökmeden önce biçin. Ot azsa elle mücadele edin, çapalattırıp söktürün. Ot fazla ise kimyasal mücadele gerekir. Bunun için birçok alternatif var. Örneğin glyphosate etkili maddeli bir ilaç kullanabilirsiniz. İl veya ilçe tarım müdürlüğüne başvurdunuz mu? Bölgenizde reçete yazmaya yetkili bir ziraat mühendisi size yardımcı olacaktır.

Eski 19-03-2009, 10:12   #2203
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fikreteren
...
ev ilaçalrında(pamuklu bit mücadelesinde) arap sabunu ve z.yağı öneriyosunuz.burada zeytinyağının işlevi nedir.yapıştırıcı özelliğimi.pompamı ne kadar çalkalatarak vursam sıvaşıyor.kaynar suyla daih pompamı temizleyemedim.ve attım. eğer yapıştırıcı özelliği var ise kesme şekerinde bu görevi yaptığını okudum.bilgi verirseniz memnun olurum.iyi günler.
Fikret Bey, zeytinyağının buradaki görevi böceğin üzerini kaplayıp solunum yapmasına engel olmaktır, sabunu yapıştırmak değil. Acaba verilenden daha mı fazla yağ koydunuz. Aynı solüsyonu bizzat da uyguluyorum ve sorun da yaşamıyorum.

Eski 19-03-2009, 14:44   #2204
Ağaç Dostu

çiçeksever's Avatar

Giriş Tarihi: 09-06-2006
Galeri: 14
Sayın Mine Hanım;Benim bahçe kenarında hanımeli var.Burada şu zaman hava soğuk ve karlı.Bunları ne zaman ve nasıl budamalıyım.Yardımınızı bekliyorum.

çiçeksever Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 19-03-2009, 16:08   #2205
Ağaçsever

Hacer Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2009
Galeri: 7
Teşekkürler
Mine hn. verdiğniz bilgiler doğrultusunda işlemleri gerçekleştireceğiz. Tekrar ilginize teşekkürler.

Hacer Yılmaz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 19-03-2009, 18:35   #2206
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çiçeksever Mesajı Göster
Sayın Mine Hanım;Benim bahçe kenarında hanımeli var.Burada şu zaman hava soğuk ve karlı.Bunları ne zaman ve nasıl budamalıyım.Yardımınızı bekliyorum.
Bu aralar tam zamanı, kar kalkınca hemen budayın. Zayıf dalları, çıkarın. Yerden çoklu gövde çıkmışsa en yaşlıları seyreltmekte fayda var. Birbiri üzerine çok sarılıp boğulmuş dalları da ben çıkarıyorum ki tazelensinler.

Eski 19-03-2009, 21:42   #2207
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-03-2009
Mine Hanım beni bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

kandaz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-03-2009, 16:51   #2208
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-03-2009
tesekkür ederim mine hanım

filozof.2007 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-03-2009, 22:40   #2209
Ağaç Dostu

levsel's Avatar

Giriş Tarihi: 20-02-2009
Sayın Mine Hanım

Difenbahya başlığında arkadaşlarımızla konuyu paylaştık ama sanırım hiçbirimiz net olarak bilemiyoruz.Difenbahyamda oluşan gözlerde bir sorun mevcutmudur öğrenmek istemekteyim ayrıca bakımında uymamız gereken kati konular varmıdır ? Saksısını yaklaşık üç hafta önce değiştirdim.Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=473
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=484

levsel Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-03-2009, 09:38   #2210
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2009
Mine Hanım Bahceme 15 gün kadar önce havaları güzel görüp 6 adet melisa ciçeği diktim havaların soğuması ve aşırı yağmurlardan üzerindeki yapraklar döküldü acaba kendilerini toparlarlarmı.

Birol Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-03-2009, 19:30   #2211
Ağaçsever

rohlfs's Avatar

Giriş Tarihi: 18-07-2006
Galeri: 25
Yabani Böğürtlen

Sayın Mine Pakkaner,

Bahçemde hızla yayılan yabani böğürtlenler var. İnternetten baktığım ve edindiğim bilgilere dayanarak yabani böğürtlen yazıyorum doğrumu emin değilim.

Name:  WILD2.jpg
Views: 2318
Size:  50.5 KB

Kimyasal kullanmak asla istemiyoruz, elle temizlemeye çalışıyoruz. Fakat bildiğiniz, büyümelerini engelleyecek doğal bir yöntem var mıdır?

Teşekkür ederim.

rohlfs Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-03-2009, 22:48   #2212
Ağaç Dostu

Chotanaq's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2009
Galeri: 15
Mine hanım, başka bir konuda yazdığım meselemi burada da paylaşmak istiyorum, sizin çare tavsiyesinde bulunacağınızı söylediler

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Chotanaq Mesajı Göster
Guzmanyam

Soğan olarak diktiği guzmanya'nın 2 ay içerisinde ancak 5 yaprağı çıktı onunda 2 sinin ucu sararmıştı bende kestim, kestiğim yerle yetinmedi 2 yaprak döküldü. Sonra bir süre diklendi ve güzeleşti fakat şimdi yine yatıyor anlamadım

Bunu bir vitamin ayağa kaldırır mı, ve hep gölge de duruyor etkisi var mıdır? veya sulamasını diğerleri gibi yapıyorum. Bol su koymuyorum.
Bir yazınızı okudum Guzmanya geçtikten sonra evde açmaz diye. Yani evle dışarı arasındaki tek fark sıcaklık mıdır?

Ve Guzmanya dışarıda kış sıcaklıklarına dayanır mı, böyle mi anlamalıyım?

Zaten ben onu dışarıda yetiştirmek istiyordum aslında, mezarlıkta. Dışarısı evden daha mı uygundur?

2.Sorunum;

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Chotanaq Mesajı Göster
Merhaba; ben türünü bilmediğim bir turunçgil bitkisine sahibim.

Bir arkadaşımdan aldım, aldığımda perişandı. Eve gölge bir yere koymuştum 3 haftada iki katı yapraklandı fakat şu son 2 günde çöküşe geçti sebebini anlayamadım, yapraklar buruştu yeni yapraklarda gelişimini tamamlayamıyor.

Sizce sorun nedir? Daha önce bir konuda belirttim fakat burdan devam etmek istedim. Yeni resimler var.

Hastalık 1

Hastalık 2

Hastalık 3

Chotanaq Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 25-03-2009, 00:49   #2213
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Sayın mine hanım, bir yıl önce diktiğim zeytin findanlarının yapraklarının uç
kısımlarından başlayan, genelde orta kısımlarına varan bazen de yaprağın
tamamına yakınında yanık şeklinde kızıl renkte kurumalar oluşuyor.

Bazı ağaçlarda birkaç yaprak, bazılarında yoğunlukta, bazılarında ise hiç yok.

Geçen yaz, gübreleme olarak fidan başı yarım kg organik gübre(organesen) kullandım, 1-1,5 ay önce her fidanın kökünden iki karış uzağına yanmış koyun gübresini karıştırarak gömdüm.

Zeytin hastalıkları konularını araştırdım bu sorunun cevabını bulamadım.

Bu bir hastalık mıdır? Yoksa aşırı yağışlardan kaynaklanan bir sorun mudur?

Acilen cevap bekliyorum.

Saygılarımla...Teşekkürler.

Halil Önen Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 25-03-2009, 13:17   #2214
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-10-2007
Mine Hanım Merhaba

Çanakkale'deki yazlığımızın olduğu bölgede asırlık meşe ağaçları var. Bunlar Anıt ağaçlar olarak değerlendirilip koruma altına alındılar çok şükür. Zaten çoğu da site sınırları içerisinde olduğu için, çoktandır bizim korumamızdaydılar. Ancak araştırmamıza rağmen çözüm bulamadığımız bir sorunumuz var. Karıncalar...

Meşelerin üzerine yerleşmiş olan büyük miktarda karınca sürüleri var. Ve meşelerde nedeninin karıncalardan mi yoksa başka birşeyden mi kaynaklandığını bilmediğimiz oyuklar oluşuyor. Bazı yaşlı ağaçlarda kova kova su doldurabileceğiniz hacimlerde boşluklar var. Meşe kendini iyileştirebilen bir ağaç gözlemlediğim kadarı ile ama bu boşluklar dolmuyor. Kabuğunu kaldırdığınızda içinden karıncalar çıkmaya devam ediyor. Karıncalar da enteresan, cinslerini bilmesem de bir şekilde elinizi ağaca dayadığınızda ve üzerinize geldiklerinde sizi ısırıyorlar. Görüntüleri bildiğimiz karıncalardan biraz farklı.

Bizi endişelendiren şey, meşelerin oyuklarının artarak bu yüzlerce yıllık ağaçları kaybetmemiz. Meşelerdeki bu durum karıncalardan mı kaynaklanıyor? Ya da meşedeki başka bir problem mi karıncaları çekiyor? Bu durum için ne yapabiliriz beni yönlendirebilirseniz çok sevinirim.

Saygılar

kaktüs Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 25-03-2009, 16:25   #2215
Ağaçsever

rohlfs's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba Mesajı Göster
Saytın rohlfs.
İnsanın iştahı açılıyor. Olsada yesek.
Sayın Cumhur Tonba,

Biliyorum çok güzel ve lezzetli görünüyor bu minik meyveler, öyleler de inanın bazen toplayıp yiyorum. Bir de dondurmanın içine karıştırıyorum harika oluyor

Fakat bu bitki ile uğraşmak çok zor, çok çabuk yayılıyor ve büyüyor, her yerde de kökleniyor. Ağaçların üzerine tırmanıyor malesef.

En azından kontrol altına alabilsem çok faydalı olacak benim için.

Eski 26-03-2009, 10:43   #2216
Ağaç Dostu

Cumhur Tonba's Avatar

Giriş Tarihi: 07-07-2008
Galeri: 80
Sayın rohlfs. Evet. Bu konuda haklısınız.
Ne yapabilr siniz? Aklımda kaldığı kadarı ile kimyasal kullanmak istemiyorsunuz.

Ya tamamı ile yok etmeniz lazım. Bu birinci şık.
**** elinizde budama makası ve sık sık yeni sürgünleri, uzayan dalcıklarını devamlı budayıp bitkiyi kontrol altında tutmanız gerekecek. Yani onunla devamlı uğraşmanız lazım.
Size kolaylıklar diliyorum.
Sağlıcakla kalın.

Cumhur Tonba Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-03-2009, 20:00   #2217
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi levsel Mesajı Göster
...Difenbahyamda oluşan gözlerde bir sorun mevcutmudur öğrenmek istemekteyim ayrıca bakımında uymamız gereken kati konular varmıdır ? ...
Gözlerde bir sorun yok. Seradan çıkmadan önce sürgün vermek üzereymiş ama sonra birkaç sürgün izi koşullar uygun olmadığı için kurumuş, ama bu sıkıntılı bir durum değil son derece sağlam gözler de var.

Bakımı ile ilgili difenbahya başlığında pekçok bilgi bulabilirsiniz. Önemli olan mümkün olduğunca kireçsiz, klorsuz su, aydınlık, rüzgarsız, ılık bir ortam ve güzel bir saksı harcı.

Eski 27-03-2009, 20:07   #2218
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tirtil Mesajı Göster
... 15 gün kadar önce havaları güzel görüp 6 adet melisa ciçeği diktim havaların soğuması ve aşırı yağmurlardan üzerindeki yapraklar döküldü acaba kendilerini toparlarlarmı.
Hiç endişe etmeyin yeniden sürgün verirler, yapraklanırlar.

Eski 27-03-2009, 20:12   #2219
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rohlfs Mesajı Göster
...
Kimyasal kullanmak asla istemiyoruz, elle temizlemeye çalışıyoruz. Fakat bildiğiniz, büyümelerini engelleyecek doğal bir yöntem var mıdır? ...
Dipten budayın, kökünü kazdırmaya çalışın, yeni sürgün verdikçe de prümüsle yakın. Aklıma gelen başka bir mücadele yöntemi yok maalesef.

Eski 27-03-2009, 21:19   #2220
Ağaçsever

rohlfs's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Dipten budayın, kökünü kazdırmaya çalışın, yeni sürgün verdikçe de prümüsle yakın. Aklıma gelen başka bir mücadele yöntemi yok maalesef.
Teşekkürler Mine hn, mümkün olduğunca kökünden çıkarmaya çalışıyoruz fakat hala kontrol altına alamadık, haliyle çok vaktimiz olmadığından.

Prümüsle yeni sürgünleri yakarsak daha kolay kontrol altına alabiliriz sanırım.
İyi çalışmalar dilerim.

Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025