View Single Post
Eski 23-03-2009, 22:48   #2212
Chotanaq
Ağaç Dostu

Chotanaq's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2009
Mine hanım, başka bir konuda yazdığım meselemi burada da paylaşmak istiyorum, sizin çare tavsiyesinde bulunacağınızı söylediler

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Chotanaq Mesajı Göster
Guzmanyam

Soğan olarak diktiği guzmanya'nın 2 ay içerisinde ancak 5 yaprağı çıktı onunda 2 sinin ucu sararmıştı bende kestim, kestiğim yerle yetinmedi 2 yaprak döküldü. Sonra bir süre diklendi ve güzeleşti fakat şimdi yine yatıyor anlamadım

Bunu bir vitamin ayağa kaldırır mı, ve hep gölge de duruyor etkisi var mıdır? veya sulamasını diğerleri gibi yapıyorum. Bol su koymuyorum.
Bir yazınızı okudum Guzmanya geçtikten sonra evde açmaz diye. Yani evle dışarı arasındaki tek fark sıcaklık mıdır?

Ve Guzmanya dışarıda kış sıcaklıklarına dayanır mı, böyle mi anlamalıyım?

Zaten ben onu dışarıda yetiştirmek istiyordum aslında, mezarlıkta. Dışarısı evden daha mı uygundur?

2.Sorunum;

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Chotanaq Mesajı Göster
Merhaba; ben türünü bilmediğim bir turunçgil bitkisine sahibim.

Bir arkadaşımdan aldım, aldığımda perişandı. Eve gölge bir yere koymuştum 3 haftada iki katı yapraklandı fakat şu son 2 günde çöküşe geçti sebebini anlayamadım, yapraklar buruştu yeni yapraklarda gelişimini tamamlayamıyor.

Sizce sorun nedir? Daha önce bir konuda belirttim fakat burdan devam etmek istedim. Yeni resimler var.

Hastalık 1

Hastalık 2

Hastalık 3

Chotanaq Çevrimdışı   Başa Dön