agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Bir bilene soralım
(https)

Beğeni Düzeni18Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-02-2007, 14:45   #691
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Biraz besin eksikliği de var gibi ama şu anda kıştan da çıkıyor. Hazır eliniz değmişken saksısını da değiştirin. Bahçe toprağı, torf ve kompost katılmış bir harç kullanın. Mart başı itibariyle düzgün olarak gübrelemeye başlayın. Bir de kara boya veya saçı kıbrıs adıyla satılan demir sülfat bulursanız alın ve 1 lt suya 1 çay kaşığı hesabıyla kullanın.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-02-2007, 14:49   #692
Ağaç Dostu

Balıkcı's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Galeri: 15
Çok teşekkürler.

Doğrusu, her zaman dua ediyorum, bu içten yaklaşım ve bu güzel paylaşım sebebiyle.

Allah razı olsun.

Balıkcı Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-02-2007, 14:56   #693
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Biz de size teşekkür ederiz Sayın Balıkçı, sağolun

Eski 02-03-2007, 16:13   #694
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2006
Galeri: 5
Mine Hanım;
Bahçemin toprağı kumlu ve çok süzek.Sıcak günlerde her gün sulamam gerekiyor.Zeytin bölümünde bahsedilen Qemisoyl adlı maddeyi gül ve tek yıllık çiçekleri diktiğim tarhlarda kullanmamın faydası olurmu?

Ferda Ülkümen Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 02-03-2007, 19:23   #695
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Qemisoyl'den mutlka fayda görürsünüz, ancak mutlaka organik madde de karıştırmalısınız. Torf veya kompost da ilave edin, sonuca inanamazsınız.

Eski 02-03-2007, 19:53   #696
Ağaç Dostu

Bulabildiğimce yanmış koyun gübresi kullanıyorum(sonrada kadı lokmalarıyla uğraşıyorum)Bizim oralarda torf bulmak imkansız.Kompost'u küçük çapta denemiştim,koca bir yığından bir avuç elde edebildim.

Düzenleyen Ferda Ülkümen : 02-03-2007 saat 19:54 Neden: eksik harf
Eski 02-03-2007, 20:35   #697
Ağaç Dostu

Balıkcı's Avatar

Qemysoyl, çimlerde de faydalı imiş.
Bu fayda, çim yapılmadan önce toprak hazırlanırken mi elde ediliyor yoksa mevcut çimlere gübre serper gibi üzerinden saçmak da fayda sağlar mı?
Bu yaz böyle tedbirlere çok ihtiyacınmız olacak gibi görünüyor.

Eski 02-03-2007, 20:55   #698
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Ferda Hanım, eğer civarda bir kültür mantarı işletmesi varsa oradan beklemiş mantar kompostu alınız. Mantar kompostu torf, saman, hayvan gübresinden oluşmuş ve pastörizasyonla kompostlanmış bir yetiştirme ortamıdır. Mantar hasadı bittikten sonra kompost atılır. Atık kompost hemen kullanılmaz, tuz ve yüksek pH sorunu olabilir. Bizler dışarıda açıkta beklemiş, yağmurlarla yıkanmış kompostu alır ve bahçelerde veya üretimde kullanırız. İçinde yabancı ot tohumu ve kadı lokması gibi zararlılar barındırmaz. Organik maddece zengindir, besleyicidir. Çimden, sebzeye, çiçek tarhlarına kullanabilirsiniz.

Eski 02-03-2007, 20:56   #699
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Balıkçı Mesajı Göster
Qemysoyl, çimlerde de faydalı imiş.
Bu fayda, çim yapılmadan önce toprak hazırlanırken mi elde ediliyor yoksa mevcut çimlere gübre serper gibi üzerinden saçmak da fayda sağlar mı?
Bu yaz böyle tedbirlere çok ihtiyacınmız olacak gibi görünüyor.
Çimi tesis etmeden önce toprak hazırlığı aşamasında kullanılmalıdır.

Eski 02-03-2007, 23:45   #700
Ağaç Dostu

Teşekkürler Mine hanım.Araştıracağım.

Eski 03-03-2007, 00:29   #701
Yeni Üye

muratdnr's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2007
Galeri: 1
Merhaba mine hanım,
Ben arıcılık yapmaktayım ve nektar sağlayan ağaçlar hakkında bilgi topluyorum ve bu bilgileri yakında tüm arıcıları ağaç üretimine teşvik için genel arıcılık sitelerin de yayınlayacağız. Ağaçlar.net ten çok yaralı bilgiler edindim , bunun için ayrıca herkeze çok teşekkür ederim.
Forumlardan edindiğim bilgiye göre yalancı akasya tohum ve dip sürgününden yetişiyor.Bir tanıdığım da şöyle bişey diyor ; akasya çelikten üretilebiliniyor ve yeterince büyük çelikler seçilirse o sene çiçek açtığını söylüyor. Bu konuda bilgi verirmisiniz?
Diğer sorum ise ; akasya 10-12 gün çiçek açıyor, bu çiçeklenme süresi akasyanın değişik orjinleri ile yapılan hibrit çalışmalarından elde edilen alt türlerde 1-1,5 aya kadar uzatılmış. Bu çalışma Macaristan dan örnek gösterilmiş ve 17 alt tür geliştirdiklerini söylüyolar. Bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim.
Yalancı akasya dönüm başına 1000 kg. kadar nektar salgıladığı bir çok kaynakta var. Ülke ve arıcılar için çok önemli ekonomik bir gelir.

Düzenleyen muratdnr : 03-03-2007 saat 00:30 Neden: eksik harf
muratdnr Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-03-2007, 21:16   #702
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Mine Hanım

iki sorum olacak ...şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

1-) e-dergide saksı değiştirme yazınızı okudum...aklıma takılan husus şu;

artık saksıyı büyütmek istemiyorsak (çünkü bu işin sonu yok) , kökler de saksıyı sarıp sarmalamışsa ne yapacağız?

2-) saçı kıbrıs veya kara boya yerine çiçek coşturanın sararan yapraklar için çıkardığı sıvı demir ürünü için ne dersiniz?

.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-03-2007, 13:17   #703
Ağaç Dostu

Balıkcı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster

Arapsaçı diye bir yer örtücü bilmiyorum. Yöresel bir isim herhalde. Botanik ismini bilsek veya resmini görsek...
Arapsaçı diye şu yerdekine mi diyorlar acaba?

Ya o güzel çiçekli bitkinin adı ne?

Eski 04-03-2007, 13:44   #704
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-01-2007
Merhaba,
Mine hanim benim sorum gül asisi hakkinda olacak.2,5 hafta önce sitede gördügüm asi yöntemini güllerimde denedim.4 tane asi yaptim kabuk asisi sanirim ismi..camurlada hava almasini engelledim..anaca vurdugum kabuldaki ufak yapralciklar hala yesil ve diri..acaba ben o camurlari ne zaman temizlemeliyim asidan...yoksa hicmi temizlemiyecegim,öylemi kalacak.bana yardimci olursaniz cok sevinirim..asilarim tutumus gibi görünüyor.becerebildimmi acaba :-))) heyecanli bi is ya bu

dogaya asigim Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-03-2007, 16:20   #705
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-12-2006
Sn Balıkçı , arapsaçı olarak bildiğim bitki bu. Ferda Ülkümen'in bahsettiği ise farklı bir bitki imiş. Sanırım yakın zamanda fotoğrafını ekleyecek. Diğer sorduğunuz gözalıcı bitki ise Bromeliadaceae (ananasgiller) familyasından Wriesea (yanlış yazmış olabilirim : okunuşu virezya).Ve yine sanıyorum Sn Praecox'un Bromelidacea familyasına da özel bir ilgisi var.

sukranayalp Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-03-2007, 17:25   #706
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Neden praecox bromelia'larla ilgileniyor diye soranlara iki sebep...
Catopsis berteroniana ve Brocchinia reducta her iki türün de pre-karnivorie gösterdiği ispatlandı da ondan...
Vriesea ve Aechmea türlerini çok kolay karıştırabiliriz bizim Aechmea'lardan bildiğimiz "fasciata" Vriesea'lardan splendens... ben yinede tam çiçeğinden yaprağından bunu kolaylıkla ayırt edemezsemde örneğin Tillandsia wagneriana'nın da benzer çiçek açabildiğini varsayarsak ....
Sanırım Vriesea bleheri... ama çiçek rengi çok sarı...
neyse derin bir taxonomie girmeden bir tür anansgil diyelim gitsin...

praecox Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-03-2007, 17:57   #707
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-12-2006
Sn Praecox en basit ayırıcı özellikler Aechmea bitkisinde yaprakların kenarlarının destere dişi gibi olması. Birkaç türünde bu dişlere rastlanmasa da genel olarak önemli bir farktır. Tilandsialarda ise şerit yaprakalr arapsaçı gibi ince ve uzundur. Benim için bir kısats olduğu için bunu belirtme gereği duydum.
Kitaplara bakınca altı kırmızı üstü sarı olarak Splendens daha yakın ihtimal gibi göründü.

sukranayalp Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 05-03-2007, 16:43   #708
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-03-2007
Wink

Saksı bitkim var. Fakat yapraklarında resimlerde de görüldüğü gibi renkte bozukluk var. Ayrıca toprağında pamuk gibi beyaz topak halinde küçük şeyler var. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Name:  DSCN1618.JPG
Views: 1492
Size:  40.5 KBName:  DSCN1625.JPG
Views: 1512
Size:  44.2 KB

Düzenleyen mcalticak : 06-03-2007 saat 08:15
mcalticak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 05-03-2007, 17:23   #709
Ağaç Dostu

Balıkcı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mcalticak Mesajı Göster
saksı bitkim var fakat yapraklarında resimlerde görüldüğü gibi renkte bozukluk (demir eksikliği olabilir mi) var ayrıca toprağında pamuk gibi beyz topak halinde küçük şeyler var mantari bir durum mu acaba bu konuda yardımcı olabilir misiniz.Eklenti 7778Eklenti 7779
Susuzluktan ya da direkt güneş ışığından kavrulmuş gibi görünüyor.

Sn. Mine Pakkaner'den doğrusunu bekleyelim.

Eski 05-03-2007, 19:06   #710
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Daha çok don zararı gibi geldi. Bu bitki soğuktn üşümüş ve yapraklarını feda etmiş. Ayrıca yapraklardaki klorofil parçalanması uzun süre bu etkiye dayanmaya çalıştığının göstergesi...

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 05-03-2007, 20:10   #711
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Öncelikle, bugünlerdeki çok yoğun arazi çalışmalarımdan ötürü soruları cevaplamayı aksatıyorum, üzgünüm.

Eski 05-03-2007, 20:12   #712
Ağaç Dostu

Balıkcı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Öncelikle, bugünlerdeki çok yoğun arazi çalışmalarımdan ötürü soruları cevaplamayı aksatıyorum, üzgünüm.
Allah kolaylık versin.
Biz ve bitkilerimiz, sizden ve öğütlerinizden uzak kalmak istemiyoruz.

Eski 05-03-2007, 20:18   #713
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Mine Hanım

iki sorum olacak ...şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

1-) e-dergide saksı değiştirme yazınızı okudum...aklıma takılan husus şu;

artık saksıyı büyütmek istemiyorsak (çünkü bu işin sonu yok) , kökler de saksıyı sarıp sarmalamışsa ne yapacağız?

2-) saçı kıbrıs veya kara boya yerine çiçek coşturanın sararan yapraklar için çıkardığı sıvı demir ürünü için ne dersiniz?

.
1. Denizakvaryumu, saksıyı büyütmek istemiyorsanız yapmanız gereken kuş yuvası oluşumunu kesip çıkarmaktır. Fazla kökleri budayarak temizleyiniz. Bunun dengelenmesi için yeşil aksamı da kısmen küçültünüz.

Köklerin saksıyı çevresince kuş yavası gibi toprağı birkez daha sarıp sarmalamasını istemiyorsanız, saksının içerisine bakırlı bir preparat sürün sonra yeniden dikim yapın. Kökler bakırdan kaçacaktır. (kaynak: Yard. Doç. Dr. Murat İsfendiyaroğlu, Dış mekan süs bitkileri yetiştiriciliğinde iyi tarım uygulamaları eğitimi notları )

2. Bahsettiğiniz ürünün bileşimini bilmiyorum, ancak demir preparatı ise güvenle karaboya yerine etiket bilgisine göre kullanabilirsiniz.

Eski 05-03-2007, 20:20   #714
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mcalticak Mesajı Göster
saksı bitkim var fakat yapraklarında resimlerde görüldüğü gibi renkte bozukluk (demir eksikliği olabilir mi) var ayrıca toprağında pamuk gibi beyaz topak halinde küçük şeyler var mantari bir durum mu acaba bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Sayın Mcalticak, önce http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595 başlığına uğramanızı rica edeceğiz.

Eski 05-03-2007, 20:25   #715
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dogaya asigim Mesajı Göster
Merhaba,
Mine hanim benim sorum gül asisi hakkinda olacak.2,5 hafta önce sitede gördügüm asi yöntemini güllerimde denedim.4 tane asi yaptim kabuk asisi sanirim ismi..camurlada hava almasini engelledim..anaca vurdugum kabuldaki ufak yapralciklar hala yesil ve diri..acaba ben o camurlari ne zaman temizlemeliyim asidan...yoksa hicmi temizlemiyecegim,öylemi kalacak.bana yardimci olursaniz cok sevinirim..asilarim tutumus gibi görünüyor.becerebildimmi acaba :-))) heyecanli bi is ya bu
Aşı sürüp tutmadan temizlemeyiniz. Aslında çamur sürmek riskli bir yöntem, toprak mantarları veya bakteriler tarafından yara enfekte edilebilir ve aşınızın tutmamasına sebep olabilir. Şimdi artık aşı bantları kullanarak bu sorunu çözüyoruz veya aşı macunu da olur. Aşılarınız umarım tutar, biz de sonuçları bekliyoruz.

Eski 05-03-2007, 20:26   #716
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Balıkçı Mesajı Göster
Allah kolaylık versin.
Biz ve bitkilerimiz, sizden ve öğütlerinizden uzak kalmak istemiyoruz.
Teşekkür ederim, çok naziksiniz. Vakit buldukça, hatta vakit yaratmaya çalışarak buradayım.

Eski 05-03-2007, 20:51   #717
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi muratdnr Mesajı Göster
...akasya çelikten üretilebiliniyor ve yeterince büyük çelikler seçilirse o sene çiçek açtığını söylüyor. Bu konuda bilgi verirmisiniz?
Diğer sorum ise ; akasya 10-12 gün çiçek açıyor, bu çiçeklenme süresi akasyanın değişik orjinleri ile yapılan hibrit çalışmalarından elde edilen alt türlerde 1-1,5 aya kadar uzatılmış. Bu çalışma Macaristan dan örnek gösterilmiş ve 17 alt tür geliştirdiklerini söylüyolar. Bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim...
Sayın Muratdnr, akasya çelikten yetiştirilmektedir. Uygun çelik boyu 7,5- 10 cm.

Arıcılık ve nektar üretimi olarak akasya ile ilgili spesifik bir bilgim yok. Bu konuda ziraat fakültelerinden bilgi almanız mümkün. Forumdaki diğer arkadaşlarımıza da danışalım, konu ile ilgili bilgisi ve daha önemlisi tecrübesi olan varsa bizimle paylaşsın. Ben de vakit bulunca araştırayım.

Eski 07-03-2007, 10:14   #718
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-03-2007
Wink

Yukarıda belirttiğim sorun için bir çözüm önerisi olan var mı?
Yardımcı olursanız sevinirim.

mcalticak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 07-03-2007, 10:53   #719
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
729 nolu mesajı sizin için yazmıştı Mine hanım, oradaki linke bir bakın.

memet Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-03-2007, 10:53   #720
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 31-05-2006
Mine Hanım,

İyi günler. Sorunun muhatabını bilmediğimden size sormanın uygun olacağını düşündüm.

İstanbul Ambarlı'daki tesisimizin arkasındaki alanı ağaçlandırmak istiyoruz. Alanın bir kısmı düz bir kısmı ise oldukça dik bir yamaç. Tesisimiz liman içerisinde ve sürekli rüzgar alıyor.

Dikilecek en uygun ağaç tiplerini nasıl tespit edebilirim?

egökkuş Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024