|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
28-02-2007, 14:45 | #691 |
agaclar.net
|
Biraz besin eksikliği de var gibi ama şu anda kıştan da çıkıyor. Hazır eliniz değmişken saksısını da değiştirin. Bahçe toprağı, torf ve kompost katılmış bir harç kullanın. Mart başı itibariyle düzgün olarak gübrelemeye başlayın. Bir de kara boya veya saçı kıbrıs adıyla satılan demir sülfat bulursanız alın ve 1 lt suya 1 çay kaşığı hesabıyla kullanın. |
02-03-2007, 16:13 | #694 |
Ağaç Dostu
|
Mine Hanım; Bahçemin toprağı kumlu ve çok süzek.Sıcak günlerde her gün sulamam gerekiyor.Zeytin bölümünde bahsedilen Qemisoyl adlı maddeyi gül ve tek yıllık çiçekleri diktiğim tarhlarda kullanmamın faydası olurmu? |
02-03-2007, 19:53 | #696 |
Ağaç Dostu
|
Bulabildiğimce yanmış koyun gübresi kullanıyorum(sonrada kadı lokmalarıyla uğraşıyorum)Bizim oralarda torf bulmak imkansız.Kompost'u küçük çapta denemiştim,koca bir yığından bir avuç elde edebildim. Düzenleyen Ferda Ülkümen : 02-03-2007 saat 19:54 Neden: eksik harf |
02-03-2007, 20:35 | #697 |
Ağaç Dostu
|
Qemysoyl, çimlerde de faydalı imiş. Bu fayda, çim yapılmadan önce toprak hazırlanırken mi elde ediliyor yoksa mevcut çimlere gübre serper gibi üzerinden saçmak da fayda sağlar mı? Bu yaz böyle tedbirlere çok ihtiyacınmız olacak gibi görünüyor. |
02-03-2007, 20:55 | #698 |
agaclar.net
|
Ferda Hanım, eğer civarda bir kültür mantarı işletmesi varsa oradan beklemiş mantar kompostu alınız. Mantar kompostu torf, saman, hayvan gübresinden oluşmuş ve pastörizasyonla kompostlanmış bir yetiştirme ortamıdır. Mantar hasadı bittikten sonra kompost atılır. Atık kompost hemen kullanılmaz, tuz ve yüksek pH sorunu olabilir. Bizler dışarıda açıkta beklemiş, yağmurlarla yıkanmış kompostu alır ve bahçelerde veya üretimde kullanırız. İçinde yabancı ot tohumu ve kadı lokması gibi zararlılar barındırmaz. Organik maddece zengindir, besleyicidir. Çimden, sebzeye, çiçek tarhlarına kullanabilirsiniz. |
02-03-2007, 20:56 | #699 |
agaclar.net
|
Çimi tesis etmeden önce toprak hazırlığı aşamasında kullanılmalıdır. |
03-03-2007, 00:29 | #701 |
Yeni Üye
|
Merhaba mine hanım, Ben arıcılık yapmaktayım ve nektar sağlayan ağaçlar hakkında bilgi topluyorum ve bu bilgileri yakında tüm arıcıları ağaç üretimine teşvik için genel arıcılık sitelerin de yayınlayacağız. Ağaçlar.net ten çok yaralı bilgiler edindim , bunun için ayrıca herkeze çok teşekkür ederim. Forumlardan edindiğim bilgiye göre yalancı akasya tohum ve dip sürgününden yetişiyor.Bir tanıdığım da şöyle bişey diyor ; akasya çelikten üretilebiliniyor ve yeterince büyük çelikler seçilirse o sene çiçek açtığını söylüyor. Bu konuda bilgi verirmisiniz? Diğer sorum ise ; akasya 10-12 gün çiçek açıyor, bu çiçeklenme süresi akasyanın değişik orjinleri ile yapılan hibrit çalışmalarından elde edilen alt türlerde 1-1,5 aya kadar uzatılmış. Bu çalışma Macaristan dan örnek gösterilmiş ve 17 alt tür geliştirdiklerini söylüyolar. Bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim. Yalancı akasya dönüm başına 1000 kg. kadar nektar salgıladığı bir çok kaynakta var. Ülke ve arıcılar için çok önemli ekonomik bir gelir. Düzenleyen muratdnr : 03-03-2007 saat 00:30 Neden: eksik harf |
03-03-2007, 21:16 | #702 |
Ağaç Dostu
|
Mine Hanım iki sorum olacak ...şimdiden cevaplarınız için teşekkürler. 1-) e-dergide saksı değiştirme yazınızı okudum...aklıma takılan husus şu; artık saksıyı büyütmek istemiyorsak (çünkü bu işin sonu yok) , kökler de saksıyı sarıp sarmalamışsa ne yapacağız? 2-) saçı kıbrıs veya kara boya yerine çiçek coşturanın sararan yapraklar için çıkardığı sıvı demir ürünü için ne dersiniz? . |
04-03-2007, 13:17 | #703 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ya o güzel çiçekli bitkinin adı ne? |
|
04-03-2007, 13:44 | #704 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-01-2007
|
Merhaba, Mine hanim benim sorum gül asisi hakkinda olacak.2,5 hafta önce sitede gördügüm asi yöntemini güllerimde denedim.4 tane asi yaptim kabuk asisi sanirim ismi..camurlada hava almasini engelledim..anaca vurdugum kabuldaki ufak yapralciklar hala yesil ve diri..acaba ben o camurlari ne zaman temizlemeliyim asidan...yoksa hicmi temizlemiyecegim,öylemi kalacak.bana yardimci olursaniz cok sevinirim..asilarim tutumus gibi görünüyor.becerebildimmi acaba :-))) heyecanli bi is ya bu |
04-03-2007, 16:20 | #705 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Balıkçı , arapsaçı olarak bildiğim bitki bu. Ferda Ülkümen'in bahsettiği ise farklı bir bitki imiş. Sanırım yakın zamanda fotoğrafını ekleyecek. Diğer sorduğunuz gözalıcı bitki ise Bromeliadaceae (ananasgiller) familyasından Wriesea (yanlış yazmış olabilirim : okunuşu virezya).Ve yine sanıyorum Sn Praecox'un Bromelidacea familyasına da özel bir ilgisi var. |
04-03-2007, 17:25 | #706 |
Kaybettik...
|
Neden praecox bromelia'larla ilgileniyor diye soranlara iki sebep... Catopsis berteroniana ve Brocchinia reducta her iki türün de pre-karnivorie gösterdiği ispatlandı da ondan... Vriesea ve Aechmea türlerini çok kolay karıştırabiliriz bizim Aechmea'lardan bildiğimiz "fasciata" Vriesea'lardan splendens... ben yinede tam çiçeğinden yaprağından bunu kolaylıkla ayırt edemezsemde örneğin Tillandsia wagneriana'nın da benzer çiçek açabildiğini varsayarsak .... Sanırım Vriesea bleheri... ama çiçek rengi çok sarı... neyse derin bir taxonomie girmeden bir tür anansgil diyelim gitsin... |
04-03-2007, 17:57 | #707 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Praecox en basit ayırıcı özellikler Aechmea bitkisinde yaprakların kenarlarının destere dişi gibi olması. Birkaç türünde bu dişlere rastlanmasa da genel olarak önemli bir farktır. Tilandsialarda ise şerit yaprakalr arapsaçı gibi ince ve uzundur. Benim için bir kısats olduğu için bunu belirtme gereği duydum. Kitaplara bakınca altı kırmızı üstü sarı olarak Splendens daha yakın ihtimal gibi göründü. |
05-03-2007, 16:43 | #708 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
Saksı bitkim var. Fakat yapraklarında resimlerde de görüldüğü gibi renkte bozukluk var. Ayrıca toprağında pamuk gibi beyaz topak halinde küçük şeyler var. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Düzenleyen mcalticak : 06-03-2007 saat 08:15 |
05-03-2007, 17:23 | #709 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn. Mine Pakkaner'den doğrusunu bekleyelim. |
|
05-03-2007, 20:12 | #712 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biz ve bitkilerimiz, sizden ve öğütlerinizden uzak kalmak istemiyoruz. |
|
05-03-2007, 20:18 | #713 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Köklerin saksıyı çevresince kuş yavası gibi toprağı birkez daha sarıp sarmalamasını istemiyorsanız, saksının içerisine bakırlı bir preparat sürün sonra yeniden dikim yapın. Kökler bakırdan kaçacaktır. (kaynak: Yard. Doç. Dr. Murat İsfendiyaroğlu, Dış mekan süs bitkileri yetiştiriciliğinde iyi tarım uygulamaları eğitimi notları ) 2. Bahsettiğiniz ürünün bileşimini bilmiyorum, ancak demir preparatı ise güvenle karaboya yerine etiket bilgisine göre kullanabilirsiniz. |
|
05-03-2007, 20:20 | #714 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
05-03-2007, 20:25 | #715 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
05-03-2007, 20:26 | #716 |
agaclar.net
|
Teşekkür ederim, çok naziksiniz. Vakit buldukça, hatta vakit yaratmaya çalışarak buradayım. |
05-03-2007, 20:51 | #717 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Arıcılık ve nektar üretimi olarak akasya ile ilgili spesifik bir bilgim yok. Bu konuda ziraat fakültelerinden bilgi almanız mümkün. Forumdaki diğer arkadaşlarımıza da danışalım, konu ile ilgili bilgisi ve daha önemlisi tecrübesi olan varsa bizimle paylaşsın. Ben de vakit bulunca araştırayım. |
|
07-03-2007, 10:14 | #718 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
Yukarıda belirttiğim sorun için bir çözüm önerisi olan var mı? Yardımcı olursanız sevinirim. |
08-03-2007, 10:53 | #720 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-05-2006
|
Mine Hanım, İyi günler. Sorunun muhatabını bilmediğimden size sormanın uygun olacağını düşündüm. İstanbul Ambarlı'daki tesisimizin arkasındaki alanı ağaçlandırmak istiyoruz. Alanın bir kısmı düz bir kısmı ise oldukça dik bir yamaç. Tesisimiz liman içerisinde ve sürekli rüzgar alıyor. Dikilecek en uygun ağaç tiplerini nasıl tespit edebilirim? |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|