![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#751 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
bir ara size pamukçukla ilgili bir systemik insecticide sormuşdum sizde bana acetamiprid imidacloprid demiştiniz bunlardan biri zaten provadonun aktif maddesi imidacloprid = provado acetamiprid = mospilan diye hatırlıyorum sanırım bu ilaçlar Türkiye'de değişik generik isimler arasında ruhsatlandırılmış olabilir. saygılar |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#752 |
agaclar.net
|
Mümkündür Sayın Praecox, bir yetkili tarım ilacı bayisine ulaşılırsa adı farklı olan, ancak aynı etkili maddeli ruhsatlı ilaçların listesinden bakılabilir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#754 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2007
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Iyi calismalar diliyorum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#755 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-10-2006
|
Mine Hanım, Türkiye'de Confidor satan bir tedarikçi biliyor musunuz? |
![]() |
![]() |
![]() |
#756 |
Ağaç Dostu
|
Oh şükür. Ben baktığımda yoktu. 10 dakika sonra gelmiş Güzin Abla. ![]() Allah, daima sağlık içinde bulundursun, güzel günler ve güzel dostlar göstersin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#757 |
agaclar.net
|
Sayın Dortyuz, herhangi bir zirai ilaç bayisinde olabilir. Ellerinde yoksa tedarik de edebilirler sanırım. Arzu ederseniz Bayer Türkiye'nin iletişim sayfasından bir sorunuz. Ürün geniş spektrumlu olduğu için (yaprak biti, beyaz sinek, yaprak piresi) aslında pek çok bayide bulunabilir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#758 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
|
Mine Öğretmenim STARBUC'S lar Arabic Kahve çekirdeklerin den üretilen filtre kahvelerin işleri bittikten sonra isteyen müşterilerine elde kalan posayı ÇOK İYİ GÜBRE VAZİFESİ GÖRÜYOR diye dağıtmaktadırlar. Bu bana mantıklı geldi fakat bir bilginiz varsa bu konuda aydınlanmak isterim. Çünkü kahveler yanma noktasına kadar kavruluyor. Kafam karıştı; eğer mantıklı ise üyelerimize de tavsiye edelim ,oralara uğradıklarında posaları alsınlar. Fakat bir yanlışlık varsa uyaralım. Selamlar |
![]() |
![]() |
![]() |
#759 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-03-2007
|
mine hanım lale ve sümbüller arasına ciçeklenme zamanı geçtikten sonra yapraklarını kesip başka cicek ekebilirmiyim sorusuna sizden cevap alamadım beni bilgilendirirseniz memnun olurum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#760 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Merhaba Dün Çeliği köklendirmek için iBA istedim.Fakat ondan bulamazsın dediler.Ve bana ATonik diye bir sıvı verdiler.Su da çözünen konsantre.. Bunu kullansam bir zararı olur mu? Köklendirmeyi başarabilirmiyim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#761 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Sorularınıza cevap verecek arkadaşlar önce sizin tanışma bölümüne bir uğramanızı bekliyorlar. Sonra cevapların geldiğini göreceksiniz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#762 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2007
|
Gardenyalarımda bariz bir bozulma var,önce demir eksikliği olabilecegini düşünüp,demir sülfat verdim.Fakat bir değişim olmadı ,üzerinde çok tomurcuk var,bütün bunlara ragmen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#764 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Açelya, sanırım sulama suyunuz kireçli su veya toprağın ph değeri büyük (alkalen). Bu durumlar bitkinin kökleri ile topraktan demir alımını engelliyor olabilir. Yine de Mine hanımın cevabını bekleyelim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#765 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2007
|
Bir aydan fazla bir zamandır,gardenyalarımı içeri aldım,belki düzelme gösterirler diye.Direkt güneş ışığını az alan fakat aydınlık bir ortamdalar.kaynatılmış su ile suluyorum içeri aldığımdan beri,demir sülfat verdim,şerbet yaptım,sürekliyeni yaprak çıkartıyor ve çok tomurcuk,verdi.yaprakların uçlarında kurumalar devam ediyor.Yarın resimleri,gün işığında alır eklerim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#768 |
Ağaç Dostu.
|
Mine Hanım merhaba, Geçen yıl sizin yönlendirmenizle oya ağacımdaki küllenme için kükürt kullanmıştım.Tabi konuda oldukça bilgisiz olduğumdan, suda eriyen kükürtün varlığından habersizdim ve kayınbabamın çiftliğinden aldığım normal kükürtü kullanmıştım.Tabi kükürt tüm spreyleri tıkamış, bende kükürtlü suyu mümkün olduğunca homojen bir şekilde yapraklara dökmüştüm, çok fenaydı durumum. Bu yıl geç olmadan Mart ayında kükürt uygulamak için ilaçcıya gittim ve suda eriyen wp kükürt istedim.O da ne için olduğunu öğrenince bana "Cornell Fungisit, suda ıslanabilir toz" verdi.Bu ilaç kükürtün yerini tutar mı, aynı şekilde 2 haftada bir uygulayayım mı oya ağacına? Bir de benim mazı ve servilerim için NPK 10-8-6 oranında besin önermiştiniz, onu isteyince de bana "Compo Hakaphos 20-19-19 NPK fertilizer" verdiler. Evde kutuyu okudum, elma, armut, kiraz, şeftali, pamuk, mısır, domates, patlıcan vs. için önerilmiş.Benim ağaçlara uygun mudur ve bunu ne şekilde uygulamalıyım? Suya karıştırıp, toprağına mı dökeceğim, spreyle mi sıkacağım? Bir de bu zararlı bir ilaç mıdır? Mümkün olduğunca doğal ürün yemek için bu sene sizlerin de yardımıyla hummalı bir domates, salatalık, roka vs. yetiştirme çalışması içindeyim.Bu gübre gibi bir şey mi, zararsızsa bu domateslere falan da uygulasam mı, yoksa hiç karıştırmasam mı? Ben hiç atmayayım diyorum ama sıfır zararlı bir şeyse, meyve tutmaya faydası olacağı yazıyor üzerinde, belki kullanılabilir. Desteğiniz için teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#770 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
ama ilaa nitrik asit kullanıcağım deniyor ise de equivalent miktarlarda sudkostik veya en iyisi mi potasyum hydroxid (KOH) ile nötr'e yakın bir pH a getirelim derim. bunu yapraken de çok dikkat her ikisi kendi başına tehlikeli ikisi birden derişik bir halde tepkimeye sokmak çok daha tehlikeli olabilir. bu kadar asidik bir gübrlemeye dayanıcak bir bitki tanımıyorum. ha toprak şayet gereğinden fazla alkalin ise belki. yine bana sorulmadığı halde atladım konunuza Mine hanım ama benim bildiğim bu halk arasında kezzap denen asit. saygılar |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#771 |
agaclar.net
|
Sayın Praecox, nitrik asit hem topraksız tarımda besin solüsyonlarında azot kaynağı olarak kullanılmakta, hem de damla sulama sistemlerinde %0,2-%0.3 'lük dozajda kullanılmakta ve damlatıcıların kirecini çözmekte. Aslında galiba bu gibi soruları detaylı ve teknik cevaplamalıyım ki boşluk kalmasın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#772 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Mahmut Leventoğlu;85597]Mine Öğretmenim STARBUC'S lar Arabic Kahve çekirdeklerin den üretilen filtre kahvelerin işleri bittikten sonra isteyen müşterilerine elde kalan posayı ÇOK İYİ GÜBRE VAZİFESİ GÖRÜYOR diye dağıtmaktadırlar. Bu bana mantıklı geldi fakat bir bilginiz varsa bu konuda aydınlanmak isterim. Çünkü kahveler yanma noktasına kadar kavruluyor. Kafam karıştı; eğer mantıklı ise üyelerimize de tavsiye edelim ,oralara uğradıklarında posaları alsınlar. Fakat bir yanlışlık varsa uyaralım. Şey Mine Öğretmenim .... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#773 |
agaclar.net
|
Mahmut Bey merhaba ![]() Bunu atlamış mıyım çok özür dilerim. ![]() Mahmut Bey kahve ve çay posaları kompostların karışımına giriyor. Bunları uygun bir şekilde biriktirip kompostlaştıktan sonra kullanmak mümkün. Bunu nasıl yapacağımızı http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2181 başlığındaa konuşmuştuk hatırlar mısınız? Bu arada siz otelin baçesinde arkalarda biryerde bir kompost çukuru mutlaka açmalısınız. Seneye organik gübreniz hazır olur. Selam ve sevgilerimle. |
![]() |
![]() |
![]() |
#774 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#777 |
agaclar.net
|
Yok bu dediğim deniz yosunu özütü, okyanuslarda yetişen makro alglerden elde edilen alginat tuzları diyebiliriz. İçinde amino asitler, bazı vitaminler de oluyor. Aslında İskoçya'da köylüler okyanustan hasat edilen yosunları yıkayıp kurutup tarlalarına karıştırıyorlarmış. Laminaria ve Ascophyllum en fazla kulanılanları. Bizdekiler olur mu bilmiyorum. Ancak tarımda kullanılan alginatların elde edildiği makro algler soğuk denizlerde yetişiyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#778 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#779 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Yine de bir denesem ne olur acaba? Tuzunu yıkar, akıtır, bir köşede denerim. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#780 |
Ağaç Dostu
|
Mine Hanım; Her yıl yaptığım gibi çeşitli firmalardan,değişik çiçek tohumları alıp bir kısmını ektim,filizlendiler.Hepsi aynı mekanda,aynı toprağı kullandım,aynı suyu verdim.Üç firmanın fideleri gayet sağlıklı,diğer bir firmanın tohumlarından çıkan fidelerin renkleri tuhaf görünüyor,yapraklarında beyazlıklar var.Hiç rastlamadığım birşey.Acaba bu bir hastalıkmı? diğer sağlıklı fidelere de bulaşabilirmi? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|