agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Bir bilene soralım
(https)

Beğeni Düzeni18Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-03-2007, 10:50   #751
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Maalesef hiç bilmiyorum sayın Dortyuz. Sanırım ilaç Türkiye'de ruhsatlı değil.
Mine hanım,
bir ara size pamukçukla ilgili bir systemik insecticide sormuşdum sizde bana acetamiprid imidacloprid demiştiniz bunlardan biri zaten provadonun aktif maddesi
imidacloprid = provado
acetamiprid = mospilan

diye hatırlıyorum sanırım bu ilaçlar Türkiye'de değişik generik isimler arasında ruhsatlandırılmış olabilir.

saygılar

praecox Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 16-03-2007, 10:54   #752
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
...sanırım bu ilaçlar Türkiye'de değişik generik isimler arasında ruhsatlandırılmış olabilir.
...
Mümkündür Sayın Praecox, bir yetkili tarım ilacı bayisine ulaşılırsa adı farklı olan, ancak aynı etkili maddeli ruhsatlı ilaçların listesinden bakılabilir.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 16-03-2007, 11:03   #753
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Bayer'in Confidor® isimli ilacı imidacloprid etkili maddeliymiş şimdi baktım Sayın Praecox.

Eski 16-03-2007, 12:07   #754
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-03-2007
Alıntı:
Ne diyeyim, günün yorgunluğu üzerine bu espri bana bir fincan kahve gibi geldi, keyiflendirdi, gülümsetti Çok yaşayın e mi?
Sizin bilgi ve tecrubelerinize, sizin gibi insanlara cok ihtiyacimiz var.Sizde cok yasayin Mine Hanim Yoksa Guzin ablami demeliydim Aslinda size; nasil Sn.Hayrettin Karaca'ya "Toprak Dede" , Sn.Ahmet Mete Isikara'ya "Deprem Dede" diyoruz, sizede Guzin Abla degilde, Ekoloji Abla veya Zirai Abla diyebiliriz meselaTabi izniniz olursa.
Iyi calismalar diliyorum.

seckayn Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 16-03-2007, 12:23   #755
Ağaç Dostu

dortyuz's Avatar

Giriş Tarihi: 10-10-2006
Alıntı:
Bayer'in Confidor® isimli ilacı imidacloprid etkili maddeliymiş şimdi baktım Sayın Praecox.
Mine Hanım, Türkiye'de Confidor satan bir tedarikçi biliyor musunuz?

dortyuz Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 16-03-2007, 12:33   #756
Ağaç Dostu

Balıkcı's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Galeri: 15
Alıntı:
Buradayım Sayın Balıkçı buradayım
Oh şükür.
Ben baktığımda yoktu. 10 dakika sonra gelmiş Güzin Abla.

Allah, daima sağlık içinde bulundursun, güzel günler ve güzel dostlar göstersin.

Balıkcı Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 16-03-2007, 12:38   #757
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Sayın Dortyuz, herhangi bir zirai ilaç bayisinde olabilir. Ellerinde yoksa tedarik de edebilirler sanırım. Arzu ederseniz
Bayer Türkiye'nin iletişim sayfasından bir sorunuz. Ürün geniş spektrumlu olduğu için (yaprak biti, beyaz sinek, yaprak piresi) aslında pek çok bayide bulunabilir.

Eski 17-03-2007, 10:20   #758
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-09-2006
Mine Öğretmenim STARBUC'S lar Arabic Kahve çekirdeklerin den üretilen filtre kahvelerin işleri bittikten sonra isteyen müşterilerine elde kalan posayı ÇOK İYİ GÜBRE VAZİFESİ GÖRÜYOR diye dağıtmaktadırlar. Bu bana mantıklı geldi fakat bir bilginiz varsa bu konuda aydınlanmak isterim. Çünkü kahveler yanma noktasına kadar kavruluyor. Kafam karıştı; eğer mantıklı ise üyelerimize de tavsiye edelim ,oralara uğradıklarında posaları alsınlar. Fakat bir yanlışlık varsa uyaralım. Selamlar

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 17-03-2007, 11:55   #759
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-03-2007
mine hanım lale ve sümbüller arasına ciçeklenme zamanı geçtikten sonra yapraklarını kesip başka cicek ekebilirmiyim sorusuna sizden cevap alamadım beni bilgilendirirseniz memnun olurum.

mesut05 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 17-03-2007, 12:27   #760
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2006
Merhaba
Dün Çeliği köklendirmek için iBA istedim.Fakat ondan bulamazsın dediler.Ve bana ATonik diye bir sıvı verdiler.Su da çözünen konsantre..
Bunu kullansam bir zararı olur mu?
Köklendirmeyi başarabilirmiyim?

Oğuzhan Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 17-03-2007, 19:21   #761
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mesut05 Mesajı Göster
.. sorusuna sizden cevap alamadım beni bilgilendirirseniz memnun olurum.
Mesut05 yeni gelen üye arkadaşların sorularına cevap alabilmesi için önce yeni gelen arkadalşar başlığında kendisini tanıtmasını istiyoruz..
Sorularınıza cevap verecek arkadaşlar önce sizin tanışma bölümüne bir uğramanızı bekliyorlar.
Sonra cevapların geldiğini göreceksiniz.

memet Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 20-03-2007, 20:19   #762
Ağaç Dostu

Açelya's Avatar

Giriş Tarihi: 04-02-2007
Gardenyalarımda bariz bir bozulma var,önce demir eksikliği olabilecegini düşünüp,demir sülfat verdim.Fakat bir değişim olmadı ,üzerinde çok tomurcuk var,bütün bunlara ragmen.

Eklenen Resimler

Açelya Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-03-2007, 18:52   #763
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Daha net ve daha büyük , üzerinde bu kadar ışık parlamayan bir resim gönderebilir misiniz? Bir de bitkinin durduğu yer, ortam vs. bakım şeklinizi de anlatın.

Eski 22-03-2007, 19:36   #764
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-12-2006
Sn Açelya, sanırım sulama suyunuz kireçli su veya toprağın ph değeri büyük (alkalen). Bu durumlar bitkinin kökleri ile topraktan demir alımını engelliyor olabilir. Yine de Mine hanımın cevabını bekleyelim.

sukranayalp Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-03-2007, 19:46   #765
Ağaç Dostu

Açelya's Avatar

Giriş Tarihi: 04-02-2007
Bir aydan fazla bir zamandır,gardenyalarımı içeri aldım,belki düzelme gösterirler diye.Direkt güneş ışığını az alan fakat aydınlık bir ortamdalar.kaynatılmış su ile suluyorum içeri aldığımdan beri,demir sülfat verdim,şerbet yaptım,sürekliyeni yaprak çıkartıyor ve çok tomurcuk,verdi.yaprakların uçlarında kurumalar devam ediyor.Yarın resimleri,gün işığında alır eklerim.

Açelya Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-03-2007, 20:22   #766
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-01-2007
Galeri: 56
Mine Hanım

Nitrikasit (HNO3) azotlu gübre olarak kullanılabilirmi?

Sergüzen Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-03-2007, 21:55   #767
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Kullanılır, yalnız dozaja dikkat edin.

Eski 24-03-2007, 14:34   #768
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2006
Galeri: 36
Mine Hanım merhaba,

Geçen yıl sizin yönlendirmenizle oya ağacımdaki küllenme için kükürt kullanmıştım.Tabi konuda oldukça bilgisiz olduğumdan, suda eriyen kükürtün varlığından habersizdim ve kayınbabamın çiftliğinden aldığım normal kükürtü kullanmıştım.Tabi kükürt tüm spreyleri tıkamış, bende kükürtlü suyu mümkün olduğunca homojen bir şekilde yapraklara dökmüştüm, çok fenaydı durumum.

Bu yıl geç olmadan Mart ayında kükürt uygulamak için ilaçcıya gittim ve suda eriyen wp kükürt istedim.O da ne için olduğunu öğrenince bana "Cornell Fungisit, suda ıslanabilir toz" verdi.Bu ilaç kükürtün yerini tutar mı, aynı şekilde 2 haftada bir uygulayayım mı oya ağacına?

Bir de benim mazı ve servilerim için NPK 10-8-6 oranında besin önermiştiniz, onu isteyince de bana "Compo Hakaphos 20-19-19 NPK fertilizer" verdiler.
Evde kutuyu okudum, elma, armut, kiraz, şeftali, pamuk, mısır, domates, patlıcan vs. için önerilmiş.Benim ağaçlara uygun mudur ve bunu ne şekilde uygulamalıyım? Suya karıştırıp, toprağına mı dökeceğim, spreyle mi sıkacağım?

Bir de bu zararlı bir ilaç mıdır? Mümkün olduğunca doğal ürün yemek için bu sene sizlerin de yardımıyla hummalı bir domates, salatalık, roka vs. yetiştirme çalışması içindeyim.Bu gübre gibi bir şey mi, zararsızsa bu domateslere falan da uygulasam mı, yoksa hiç karıştırmasam mı? Ben hiç atmayayım diyorum ama sıfır zararlı bir şeyse, meyve tutmaya faydası olacağı yazıyor üzerinde, belki kullanılabilir.

Desteğiniz için teşekkürler.

MSaygin Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-03-2007, 15:27   #769
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-01-2007
Galeri: 56
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eyüp1 Mesajı Göster
Mine Hanım

Mine Hanım
Teşekkürederim.

Sergüzen Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-03-2007, 15:28   #770
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eyüp1 Mesajı Göster
Mine Hanım

Bence çok asidik bunu amatör bazda işlemek, seyreltemk vs. zor.
ama ilaa nitrik asit kullanıcağım deniyor ise de equivalent miktarlarda sudkostik veya en iyisi mi potasyum hydroxid (KOH) ile nötr'e yakın bir pH a getirelim derim.
bunu yapraken de çok dikkat her ikisi kendi başına tehlikeli ikisi birden derişik bir halde tepkimeye sokmak çok daha tehlikeli olabilir.
bu kadar asidik bir gübrlemeye dayanıcak bir bitki tanımıyorum.
ha toprak şayet gereğinden fazla alkalin ise belki.

yine bana sorulmadığı halde atladım konunuza Mine hanım ama benim bildiğim bu halk arasında kezzap denen asit.

saygılar

praecox Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-03-2007, 20:21   #771
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Sayın Praecox, nitrik asit hem topraksız tarımda besin solüsyonlarında azot kaynağı olarak kullanılmakta, hem de damla sulama sistemlerinde %0,2-%0.3 'lük dozajda kullanılmakta ve damlatıcıların kirecini çözmekte.

Aslında galiba bu gibi soruları detaylı ve teknik cevaplamalıyım ki boşluk kalmasın Sağolun bana bunu hatırlattınız.

Eski 24-03-2007, 20:55   #772
Ağaç Dostu

[QUOTE=Mahmut Leventoğlu;85597]Mine Öğretmenim STARBUC'S lar Arabic Kahve çekirdeklerin den üretilen filtre kahvelerin işleri bittikten sonra isteyen müşterilerine elde kalan posayı ÇOK İYİ GÜBRE VAZİFESİ GÖRÜYOR diye dağıtmaktadırlar. Bu bana mantıklı geldi fakat bir bilginiz varsa bu konuda aydınlanmak isterim. Çünkü kahveler yanma noktasına kadar kavruluyor. Kafam karıştı; eğer mantıklı ise üyelerimize de tavsiye edelim ,oralara uğradıklarında posaları alsınlar. Fakat bir yanlışlık varsa uyaralım.

Şey Mine Öğretmenim ....

Eski 24-03-2007, 21:01   #773
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Mahmut Bey merhaba

Bunu atlamış mıyım çok özür dilerim.

Mahmut Bey kahve ve çay posaları kompostların karışımına giriyor. Bunları uygun bir şekilde biriktirip kompostlaştıktan sonra kullanmak mümkün. Bunu nasıl yapacağımızı http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2181 başlığındaa konuşmuştuk hatırlar mısınız? Bu arada siz otelin baçesinde arkalarda biryerde bir kompost çukuru mutlaka açmalısınız. Seneye organik gübreniz hazır olur.

Selam ve sevgilerimle.

Eski 24-03-2007, 22:34   #774
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin Mesajı Göster

Bu yıl geç olmadan Mart ayında kükürt uygulamak için ilaçcıya gittim ve suda eriyen wp kükürt istedim.O da ne için olduğunu öğrenince bana "Cornell Fungisit, suda ıslanabilir toz" verdi.Bu ilaç kükürtün yerini tutar mı, aynı şekilde 2 haftada bir uygulayayım mı oya ağacına?

Bu ilacı tanımıyorum dolayısıyla yorum yapamayacağım.

Bir de benim mazı ve servilerim için NPK 10-8-6 oranında besin önermiştiniz, onu isteyince de bana "Compo Hakaphos 20-19-19 NPK fertilizer" verdiler.
Evde kutuyu okudum, elma, armut, kiraz, şeftali, pamuk, mısır, domates, patlıcan vs. için önerilmiş.Benim ağaçlara uygun mudur ve bunu ne şekilde uygulamalıyım? Suya karıştırıp, toprağına mı dökeceğim, spreyle mi sıkacağım?

Etiketinde her bitki için kullanım bilgisi mutlaka yazıyordur, yoksa aldığınız yerden öğreniniz.Yapraktan ve topraktan uygulamak için ayrı ayrı formülasyonlar olduğu gibi her iki şekilde kullanılanlar da var.

Bir de bu zararlı bir ilaç mıdır? Mümkün olduğunca doğal ürün yemek için bu sene sizlerin de yardımıyla hummalı bir domates, salatalık, roka vs. yetiştirme çalışması içindeyim.Bu gübre gibi bir şey mi, zararsızsa bu domateslere falan da uygulasam mı, yoksa hiç karıştırmasam mı? Ben hiç atmayayım diyorum ama sıfır zararlı bir şeyse, meyve tutmaya faydası olacağı yazıyor üzerinde, belki kullanılabilir.

Gübreler zararlı değildir ancak doğal yetiştiricilik yapmak istiyorsanız kimyasal gübre ve ilaç kullanmayınız. Organik gübre, humik asit ve fulvik asitler, aminoasitler, deniz yosunu özütleri kullanınız. Özellikle deniz yosununu hiç unutmamanızı öneririm.

Desteğiniz için teşekkürler.
Cevapları sorunuzun içine dağıttım

Eski 24-03-2007, 22:53   #775
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2006
Galeri: 36
Tamam, çok teşekkürler.Zaten organik gübre desteğiyle hazırladım tüm toprakları, en iyisi hiç bulaştırmayayım bu kimyasalları

MSaygin Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 24-03-2007, 22:54   #776
Ağaç Dostu

Balıkcı's Avatar

Deniz yosunu nasıl kullanılır?
Bir işlemden geçmesi gerekir sanırım.
Denizden çıkan yosunu aynen bahçeye atsak, tuzlu olmaz mı?
Serde balıkçılık var ya,yosun bulmak kolay.

Eski 24-03-2007, 23:04   #777
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Yok bu dediğim deniz yosunu özütü, okyanuslarda yetişen makro alglerden elde edilen alginat tuzları diyebiliriz. İçinde amino asitler, bazı vitaminler de oluyor.

Aslında İskoçya'da köylüler okyanustan hasat edilen yosunları yıkayıp kurutup tarlalarına karıştırıyorlarmış.

Laminaria ve Ascophyllum en fazla kulanılanları. Bizdekiler olur mu bilmiyorum. Ancak tarımda kullanılan alginatların elde edildiği makro algler soğuk denizlerde yetişiyor.

Eski 25-03-2007, 13:31   #778
Ağaç Dostu

Unhappy

Alıntı:
Mahmut Bey merhaba

Bunu atlamış mıyım çok özür dilerim.

Mahmut Bey kahve ve çay posaları kompostların karışımına giriyor. Bunları uygun bir şekilde biriktirip kompostlaştıktan sonra kullanmak mümkün. Bunu nasıl yapacağımızı http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2181 başlığındaa konuşmuştuk hatırlar mısınız? Bu arada siz otelin baçesinde arkalarda biryerde bir kompost çukuru mutlaka açmalısınız. Seneye organik gübreniz hazır olur.

Selam ve sevgilerimle.
Örtmenim çok teşekkürler yanıtlarınız için. Bizim otelde bir kompost çukuru oluşturduk.Çok iyi olacak. Teşekkürler; işlerinizde kolaylıklar dilerim.)

Eski 25-03-2007, 13:35   #779
Ağaç Dostu

Balıkcı's Avatar

Alıntı:
Yok, bu dediğim deniz yosunu özütü, okyanuslarda yetişen makro alglerden elde edilen alginat tuzları diyebiliriz. İçinde amino asitler, bazı vitaminler de oluyor.
Tüh be. Beleşten gübre mi bulduk acaba demiştim.

Yine de bir denesem ne olur acaba?
Tuzunu yıkar, akıtır, bir köşede denerim.

Eski 02-04-2007, 14:27   #780
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2006
Galeri: 5
Mine Hanım;
Her yıl yaptığım gibi çeşitli firmalardan,değişik çiçek tohumları alıp bir kısmını ektim,filizlendiler.Hepsi aynı mekanda,aynı toprağı kullandım,aynı suyu verdim.Üç firmanın fideleri gayet sağlıklı,diğer bir firmanın tohumlarından çıkan fidelerin renkleri tuhaf görünüyor,yapraklarında beyazlıklar var.Hiç rastlamadığım birşey.Acaba bu bir hastalıkmı? diğer sağlıklı fidelere de bulaşabilirmi?

Eklenen Resimler

Ferda Ülkümen Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025