View Single Post
Eski 24-03-2007, 22:34   #774
Mine Pakkaner
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin Mesajı Göster

Bu yıl geç olmadan Mart ayında kükürt uygulamak için ilaçcıya gittim ve suda eriyen wp kükürt istedim.O da ne için olduğunu öğrenince bana "Cornell Fungisit, suda ıslanabilir toz" verdi.Bu ilaç kükürtün yerini tutar mı, aynı şekilde 2 haftada bir uygulayayım mı oya ağacına?

Bu ilacı tanımıyorum dolayısıyla yorum yapamayacağım.

Bir de benim mazı ve servilerim için NPK 10-8-6 oranında besin önermiştiniz, onu isteyince de bana "Compo Hakaphos 20-19-19 NPK fertilizer" verdiler.
Evde kutuyu okudum, elma, armut, kiraz, şeftali, pamuk, mısır, domates, patlıcan vs. için önerilmiş.Benim ağaçlara uygun mudur ve bunu ne şekilde uygulamalıyım? Suya karıştırıp, toprağına mı dökeceğim, spreyle mi sıkacağım?

Etiketinde her bitki için kullanım bilgisi mutlaka yazıyordur, yoksa aldığınız yerden öğreniniz.Yapraktan ve topraktan uygulamak için ayrı ayrı formülasyonlar olduğu gibi her iki şekilde kullanılanlar da var.

Bir de bu zararlı bir ilaç mıdır? Mümkün olduğunca doğal ürün yemek için bu sene sizlerin de yardımıyla hummalı bir domates, salatalık, roka vs. yetiştirme çalışması içindeyim.Bu gübre gibi bir şey mi, zararsızsa bu domateslere falan da uygulasam mı, yoksa hiç karıştırmasam mı? Ben hiç atmayayım diyorum ama sıfır zararlı bir şeyse, meyve tutmaya faydası olacağı yazıyor üzerinde, belki kullanılabilir.

Gübreler zararlı değildir ancak doğal yetiştiricilik yapmak istiyorsanız kimyasal gübre ve ilaç kullanmayınız. Organik gübre, humik asit ve fulvik asitler, aminoasitler, deniz yosunu özütleri kullanınız. Özellikle deniz yosununu hiç unutmamanızı öneririm.

Desteğiniz için teşekkürler.
Cevapları sorunuzun içine dağıttım

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön