Mine Hanım merhaba,
Geçen yıl sizin yönlendirmenizle oya ağacımdaki küllenme için kükürt kullanmıştım.Tabi konuda oldukça bilgisiz olduğumdan, suda eriyen kükürtün varlığından habersizdim ve kayınbabamın çiftliğinden aldığım normal kükürtü kullanmıştım.Tabi kükürt tüm spreyleri tıkamış, bende kükürtlü suyu mümkün olduğunca homojen bir şekilde yapraklara dökmüştüm, çok fenaydı durumum.
Bu yıl geç olmadan Mart ayında kükürt uygulamak için ilaçcıya gittim ve suda eriyen wp kükürt istedim.O da ne için olduğunu öğrenince bana "Cornell Fungisit, suda ıslanabilir toz" verdi.Bu ilaç kükürtün yerini tutar mı, aynı şekilde 2 haftada bir uygulayayım mı oya ağacına?
Bir de benim mazı ve servilerim için NPK 10-8-6 oranında besin önermiştiniz, onu isteyince de bana "Compo Hakaphos 20-19-19 NPK fertilizer" verdiler.
Evde kutuyu okudum, elma, armut, kiraz, şeftali, pamuk, mısır, domates, patlıcan vs. için önerilmiş.Benim ağaçlara uygun mudur ve bunu ne şekilde uygulamalıyım? Suya karıştırıp, toprağına mı dökeceğim, spreyle mi sıkacağım?
Bir de bu zararlı bir ilaç mıdır? Mümkün olduğunca doğal ürün yemek için bu sene sizlerin de yardımıyla hummalı bir domates, salatalık, roka vs. yetiştirme çalışması içindeyim.Bu gübre gibi bir şey mi, zararsızsa bu domateslere falan da uygulasam mı, yoksa hiç karıştırmasam mı? Ben hiç atmayayım diyorum ama sıfır zararlı bir şeyse, meyve tutmaya faydası olacağı yazıyor üzerinde, belki kullanılabilir.
Desteğiniz için teşekkürler.
|