![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#453 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Mine Hanım... Benim kafama takılan ve sanırım kendimde yanlış uygulamada bulunduğum bir konu hakkında yardımınızı rica ediyorum... Biz ağaçlar veya diğer bitkiler yeteri kadar su alabilsin diye, su tutma özelliği olan toprak kullanmaya ve bunun için de karışımlı toprak kullanmaya gayret ediyoruz. Burada bir sorun yok. Fakat fazla sulama sakıncalı diyoruz ve nitekim de öyle oluyor. Mantar oluşumuna neden oluyor ve hatta başka birçok olumsuzluğa neden oluyor. Şimdi ben suyu tutacak toprakla, dışarıdan bol bol su verme arasındaki teknik farkı anlayamadım. Neden su tutan bir toprak olumsuz etki yapmazken, suyu biraz fazla verdiğimiz zaman olumsuz etki yapıyor. Her ikisinde de su nisbeti hemen hemen hep aynı olmuyor mu?... Şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() |
![]() |
#456 |
agaclar.net
|
TigerX, ağaçları dikerken eğer bitkinin aksine bir isteği yoksa süzek toprakları tercih ediyoruz.Toprakta fazla tutulan su köklerde boğulmaya neden oluyor. Bu yüzden ağır topraklardan genel olarak kaçınırız. çok fazla sularsanız da aynı şekilde kök çürüklüklerine, boğulmaya vs. neden olursunuz. Çok süzek bir toprağı çok sulamanız gerekebilir, ama ağır bir toprağı çok sularsanız vahim sonuçlar ortaya çıkar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Ağaç Dostu
|
Mine hanımın sözlerine ek olarak toprak isteği bitkiden bitkiye değişir. Örneğin kızılağaçlar ağır ve ıslak toprakları severler. Yani yetişebilmeleri için toprağın su tutma kapasitesi yüksek olmalıdır. Bunun tam tersi meşeler (Doğu karadeniz meşesi hariç) ağır ve nemli topraklarda barınamazlar. Yetiştirmede bitkilerin toprak istekleri her zaman dikkate alınmalıdır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#458 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#460 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mikoriza olarak bilinen kök mantarının da faydaları varmış. Bu kök mantarı tek çeşit mi? Yoksa her bitkinin kendine has kök mantarı mı var? Ve son onlarak bu mantarın üretimi yapılıp satılıyor mu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Ağaç Dostu
|
Cevaplama Zahmetini Gösteren Herkese Teşekkürlerimle...
Merhaba, Ne kadaar güzel bir ortam böyle... Merakı veya derdi olan soruyor... Bilenler ise sadece yardım etmek için yardımcı oluyorlar. Çok etkileyici. Bugünümüzde görmeye pek de alışık olmadığımız bir tutum... Teşekkürler... Benim balkonumda Kıbrıs'tan 1,5 yıl önce uçakta koltuğun önünde, bacakarasında getirilmiş bir aşılı KIBRIS LİMONUm var. Meyveleri de büyümeye başladı ama bazı yaprakalrında arazlar olduğunu görüyorum. Ancak tam olarak ne olduğunu ve ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. Yardımlarınızı rica ederim... Saygılarımla, Levent. |
![]() |
![]() |
![]() |
#462 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada bir mesaja birden fazla resim yüklesem sıkıntı olur mu, yoksa aynı sorunla ilgili çektiğim 3-4 tane makro fotoyu da tek bir mesaja yükleyeyim mi? Bir de bakın ne de güzel meyvecikleri oluşuyor limonumda... Hergün bakıyorum büyümüşler mi diye? Yakında bebek niyetine girdik eşimle, bakalım olursa -hayırlısyla tabii- bebişe de limonlara hergün baktığım gibi bakacak mıyım bugün ne yenilik var diye... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#464 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
2.Durumda motopomp çıkışına bağlı olarak suyun debisi değişir. Ancak motopomp çıkışının 1" olduğunu kabul edersek, 32 lik boruyla su optimum hızla ve en düşük sürtünme kaybıyla taşınır. 3. Durumda ,yine motopomp çıkışını 1" kabul edersek, bu motordan 20 lik boru ile çıkış verildiğinde hız artar debi düşer. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
agaclar.net
|
Lerdemir, limonunuzun bazı yaprak görünüşü aklıma trips zararını getiriyor. Tripslerin emgisi sonucu da böyle kıvrılmalar oluşuyor. Ancak yine de Fmt79 un fikrini alalım.Kendisi bitki koruma uzmanı çünkü. |
![]() |
![]() |
![]() |
#468 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2006
|
Limon'daki zararlı
Alıntı:
Yaprağın üst epidermisini zar şekline getiren zararlıyı tahmin edebiliyorum. Ancak yanlış teşhis her zaman için mümkündür. Zira yapraklar yırtılmadan önceki görüntünüz yok, sadece tahmin ediyorum. Aslında bu belirtiler yaz başlangıcında ince zar şeklinde beyazlıklar olarak mı çıktı acaba? Sonra bu beyaz alanlar galeri şeklinde büyüdü, ve sonunda beyaz, içinde siyah noktacıklar olan ölü alanlara mı dönüştü? Çünkü tahmin ettiğim zararlı ise bu alanlar ileride kahverengileşir, buruşur, ve sonuçta yaprak bombeli-kıvrık bir hal alır. Acaba 2-3 ay önce yapraktaki görünüm aşağıdaki fotoğrafa benziyor muydu? ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Ağaç Dostu
|
Mine Hocam, Müsadenizle size artık hocam diyorum. http://www.agaclar.net/gallery/agac.php?id=5359 linkinde daha önce sadece çiçeğini yayınladığım bitkinin gövde fotoğrafını da yükledim. Gecikme için affınızı dilerim. Ben buna kendimce mutluluk soğanı diyorum. Durmadan üretip dostlarıma, evimi veya büromu ziyaret edenlere armağan ediyorum. Şimdiye kadar iki ayrı çiçek açan soğan oldu. Bu bitkinin adı nedir hocam? |
![]() |
![]() |
![]() |
#470 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Bitkiniz yalancı ada soğanı,Ornithogalum caudatum. Çiçeğinin resmini ilk gördüğümde ada soğanı Urginea maritima mı yoksa değil mi diye tereddüt etmiştim. İyi ki sizi beklemişim. Siteye ilk üye olduğum günlerdeydi.Hayranlıkla masa üstüme almıştım, bu resmi. İzin verirseniz e-kart yapıp dostlara yollayabilir miyim? Son derece güzel bir fotoğraf. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
agaclar.net
|
Mikorizadan başlayan ve gelişen konuyu burada kaybolmasın diye http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=1963&page=3 adresine ayrı bir başlık olarak aldık. |
![]() |
![]() |
![]() |
#472 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#473 | |
Ağaç Dostu
|
Mine Hn ve fmt79, O yırtılmalar öncesi o bahsettiğiniz beyazlıklar ve/veya güllerdeki KÜLLEME benzeri bir doku hiç ama hiç olmadı... Sonrasında da siyah noktacığa hiç dönüşme olmadı haliyle de... Aslında bu yapraklar dışında Kıbrıs Limonum son derece canlı ve sağlıklı görünmekte gibi geliyor bana, hatta bakın uzak ama komple bir görüntüsünü ekleyeyim hemen aşağıya; üzerinde küçüklü büyüklü bir sürü meyve var ve halen de iki tane açmak üzere çiçek tomurcuğu mevcut... Mis gibi kokacaklar yine açınca bu iki ufaklık... Bu verilerle hastalık için ne denebilir dersiniz? Levent. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Mine Hanım Sayın fmt79 Sayın Ormanbotanigi Bizler konudan konuya atlıyoruz sizlerde sabırla cevaplıyorsunuz. Sabrınız için öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Ağaçları bonsai saksılarına alırken bazen çok ağır budamalar yapmamız gerekebiliyor. Ben geçen yıl Huş ağacınının nerdeyse gövde kalınlığındaki ana kökünü kestim ve sadece saçak kökleri bıraktım. Kendimce bu kadar açık bir yaranın ağaca zarar vereceğini düşünerek kesilen bölgeyi toprağa dikmeden önce aşı macunu ile kapattım. Sonuçta ağaç hala yaşıyor. Bu yıl benim için değerli birkaç Acer Palmatum türünü saksıya almayı düşünüyorum. Nasıl bir kökle karşılaşacağımı bilmiyorum. Ağır budamalarda kesilen ana köklerin aşı macunu veya tavsiye edeceğiniz başka bir şeyle kaplanması gibi bir uygulama varmı ? Huş ağacı ile ilgili sonuç olumlu olduğu için bu konu aklıma takıldı. Belki hiç bir şey yapmasaydım da sonuç yine olumlu olacaktı bilemiyorum. Belkide budanan ana köklere köklendirme hormonu sürmek daha faydalı olacaktır. bu konuda bizleri aydınlatırsanız sevinirim. Tekrar teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#476 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Şu anda müdahale edecek birşey yok .Ancak gözünüz üzerinde olsun. Bir minik mavi boncuk takın bu güzele. Düzenleyen Mine Pakkaner : 21-10-2006 saat 22:35 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#477 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Kendi adıma huş ağacının kök yapısını bilmiyorum. Bonsai ile de hiç uğraşmadım, ancak bazı fifanlarda repikaj yaparken ağır kök budaması yaptığımızda mutlaka köklendirme hormonu ve fungusit kullanıyorum.Kökün hava almamasına çalışıyorum , harca deniz yosunu katıyorum. Çok geniş bir yarayı ilaçlayıp,enfekte olmaması için kapıyorum. Orman mühendisi arkadaşlar huşun kök yapısı ile ilgili bilgi verirlerse daha net sonuca ulaşmak mümkün olur. Bonsai ustalarının da tecrübelerini alabiliriz. Ali H. Ali soruyu gördünüz mü acaba? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-09-2006
|
Merhaba ardıç için çubuk dikmek gerekli mi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-09-2006
|
Yani demek istediğim ekilen bir sürü ardıç var ve onlar şu anda yan yatmış şekilde duruyo |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|