![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Sn. Mine hanım, İzmir'de 28 Şubat' ta Bitki Bakımı ve Eğitimi Toplantısının başarılı ve verimli geçtiğini, ağaç dostlarının yazıları, fotoğraflarından gördüm. İlk gün sitede video gösterimi yayınlandı. Sonra kayboldu. Dilerim, yetkililer genişletilmiş biçimiyle tekrar yayınlarlar. Şu anda kendimi, uzaktan gazel okuyan biri konumunda görsemde, soru sormaktan alamıyorum. Gül budamada uyguladınız_ göz hep dışarıda kalır_ şeklindeki budama tekniği, limon, portakal, mandalina ve zeytinde özellikle alt dallarda geçerli midir? İkinci sorum, kiraz ağaçlarının dört yaşından sonra kuruma sebebi, başından, fidanların derin dikiminden mi kaynaklanmıştır? Son sorum, çelik köklenmesinde uygulanan söğütten yararlanma tekniği, dikilmiş fidanlarda uygulanırsa, kök gelişimini olumlu etkiler mi? Benimkisi köylü kurnazlığı işte.! Teşekürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Özellikle kirazda ani ölümlerin sebebi derin dikim olabilir. Bu maalesef gözardı edilen ama sıkıntılı sonuçlar veren bir durum. Çeliklerin köklenmesi için söğüt suyu kullanmak otsu çeliklerde ve genelde salon bitkileri için uygulanan bir yöntem olabilir. Zor köklenen bitkilerin çeliklerinde işe yaramaz. Dikili fidanlarda kök gelişimi istiyorsanız deniz yosunu (Maxi crop) veya Atonik uygulayınız. Hümik asit de kök gelişimine olumlu etki eder. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|