![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sakin olun hele... kafalar karışabilir.... ![]() Bu bölümü okuyup, bir şeyler şeyler yazabildiğine göre gece, yazıdaki baykuş karakterini oynayabilir. Geceyi ifade eden bilge baykuşu yani. Tabii gönüllü olup olmayacağını bilemem. ![]() Burada yazacağımız, adına oyun dediğimiz şey, sahneye konacak bir eser olmayacak, bu biline. İnsan elinin henüz "bozmayı" beceremediği dönemlerdeki doğal ortamda, her şey mükemmelken, "yazarlar" (oyuncular) rollerini seçip, yazmaya; olağan akış içinde çaktırmadan yavaş yavaş, doğanın dengesini bozmaya başlarlar. Kötü sona doğru giderken, mükemmel olanın güzellikleri önce vurgulanır ki sonuçta oluşan kötülükle aradaki uçurum görülebilsin. Yani yazıda iyi ve kötü karakterler var. Rolleri ve paylaşımını buna göre yeniden düzenleriz. Benim buraya yazarken kesinleşmiş bir fikrim yoktu, üzerinde çalışıp, direkt konuyu, kimlerin neyi yazacaklarını da belirtmem mümkündü. Ama ortak yapacağımız birşey için, herkes fikrini yazsın istedim. Gecenin bilmem kaçında canı sıkılan "gece", bu bölüme her "sataşışında" bir parça daha olayın içine girdiğini ve yazarlardan biri olacağını bilerek yazsın diyorum. Yapıcı önerilere her zaman açığız. Ama cılkını çıkarmaksa niyeti, bu konu içinde gelip geçen, başka diyarlara esen bir rüzgardan farkı olmayacaktır, kaybolacaktır bir süre sonra... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
üslup farkına evet, polemiğe hayır!
Gündüz gündüz yazdığım için sürç-ü lisan edersem, af dilemeyeceğim içinizden nasıl geliyorsa öyle düşünün ve davranın... Nasılsa herkes kendine yakışanı yapacaktır sonuçta. Benim açımdan sorun yok yani. Her ne kadar dedem'in yaklaşımının yanlış anlamadan kaynaklanan bir celallenmeden ibaret görsem de en azından cevap yazdığı için teşekkür ediyorum. Ve bu teşekkür ciddi bir teşekkürdür, basit alay, espri, sağ gösterip sol vurma falan değildir. Yazımda belirttiğim "minnettarlık" ise tabii ki müjgan'a ait. Dedem, sorularıma yanıt vermeye tenezzül etmeyip, kendini benim ve yönetimin yerine koyup, başkaları adına fikir yürütmeyi üstün tutup, polemik malzemesi olmaya çok açık yeni sorular sormayı tercih etmiş. Kendi bilir. Polemiği sevmem, gereksiz ve anlamsızdır. Bu forumda yeri de yoktur. Her ne kadar yönetimi temsilen (?) silineceğini kesin bir dille belirtmiş olsa dahi ben aynı fikirde değilim. Başlığından itibaren tüm yazdıklarımda konu dışı ne yazmışım ki silsin yönetim? Benim şimdiye kadar yönetimin müdehalesi olarak gördüğüm; kötü niyet ve konu dışı hariçten gazellere müdahale ile sınırlı olup, farklı düşünen, farklı üsluptaki insanlara tacizi hiçbir zaman içermemesinden ibaret. Böyle olmadığını, düşünme biçimi ve içeriğe de sansür uyguladığını iddia edenden ispat isterim. Benim ispatım tüm forumdan ibaret. Dedem'e iyi gecelerin de ötesinde iyi günler (7/24) diliyorum ve bu konuda ne alay, ne ironi yapıyorum. Nokta. Müjgan'a naçiz sorulara yanıtları için tekrar minnettarlığımı iletiyor ve pilavdan dönenin kaşığı kırılsın diyorum. Yazıların içeriğine odaklandığı ve başlatılmış bir polemik girişimine karşı bile coşup gitmeyişini ise minnettarlığın tükürükle yapıştırma olmayıp hakedilişinin delili olarak sunuyorum. Böyle biline. Geceyi ifade edecek baykuş için baştan pilavdan dönenin diyerek cevap vermiştim ama yineleyeyim; neden olmasın! Hem geceyi geceden iyi kim oynayabilir ki! Baykuşun "bilgelik" sıfatı konusunda ise sadece geniz temizleme sesi şeklinde kısacık bir öksürük ile çekincemi koyayım ki, sonra hayal kırıklığı olmasın. Yanıtları okuyan herkese ise bu kadar çok vakit alıp, konuyla ilgili "N'evet geceyi temsil eden, baykuş, benim! ve gördüğünüz gibi çook kötüyüm çok!" diyorum. Anlamayan olursa, soru sorabilir, ben öyle yapıyorum ![]() Küçük bir açıklama olarak da; alın Süperman'i, toplayın şamaroğlanı ile, bölün ikiye (iki şeyi topladığımızdan ikiye bölüyoruz), ne kaldı? vasat bir forum üyesi mi, hah! tamam işte, sonuç doğru, tebrikler. gece konu dışı yazmayı sevmeyen, forumda varoluşu, zamanın gerçek ve adil kollarına emanet etmekten yana olan gerçekten "sakin" forum kişisi. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ve işin cılkını çıkarmadan katılımınızı dilemekten başka bir şey demeyeceğim. Dozu, tadı ayarlı sevimli şımarıklıklara... |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=gece;350046]Gündüz gündüz yazdığım için sürç-ü lisan edersem, af dilemeyeceğim içinizden nasıl geliyorsa öyle düşünün ve davranın... "........" Her ne kadar dedem'in yaklaşımının yanlış anlamadan kaynaklanan bir celallenmeden ibaret görsem de en azından cevap yazdığı için teşekkür ediyorum. Ve bu teşekkür ciddi bir teşekkürdür, basit alay, espri, sağ gösterip sol vurma falan değildir. Yazımda belirttiğim "minnettarlık" ise tabii ki müjgan'a ait. "......" Dedem'e iyi gecelerin de ötesinde iyi günler (7/24) diliyorum ve bu konuda ne alay, ne ironi yapıyorum. "......." geceyi temsil eden, baykuş, benim! ve gördüğünüz gibi çook kötüyüm çok!" diyorum. "...." /QUOTE] Bak şimdi beni gerçekten mahçup ettiniz. Siz ne kadar afdilememe tavrınızı peşinen takınmış olsanızda -aramızdaki bu küçük sürtüşmenin- bir kuşak çatışmasının sonucu olduğuna karar verdim. Yanlış anlamadan kaynaklanan celallenmemden dolayı hadi ben sizden özür dilemiş olayım. Anlaşılan alaycı ve iğneleyici uslubu olan cehaleti ve kapasitesi şamar oğlanına çevrili, çoook kötü çok bir baykuşumuz oldu. Valla böyle bir baykuş tipi olayın içinde hiç de fena olmaz... . |
|
|
|
![]() |
|
|