Müjgan; umarım sonuç ve tabii ara gaz'lar ilk gazı ezer geçer, "inayet" ve güncelleme için de estağfirullah ve teşekkür edeyim. Düzeltme 1 ise harika olmuş.
dedem; bir estağfirullah da size, lakin Müjgan atlamamış bulunuyor, zira tarafımdan müspet cevap var ve hiç de zımni değil, yazılı irade beyanı, birkaç kez de yinelenmişti. "atlanmış" dediğiniz için yazma ihtiyacı hissettim. "Unutmak" çok insani bir olay ve aslında çok güzel bir şey, olmasa ne yapardık?
Cumhur Tonba; fena halde haklısınız, haklı olmasına da aklıma takılan iki küçük soru var, cevaplarsanız sevinirim; %70 den fazlası SU, (dolayısıyla %30 dan azı kuru madde=toprak) olan bir "şey" dönüştüğünde, neye dönecektir, toprağa mı, suya mı? İkincisi daha uhrevi ama, diyelim ki ben Ahirete inanıyorum, bu durumda Sur'a ikinci üflenişten sonra, Sırat'ı da geçtim diyelim (veya dooğru aşağıya, cup, glu glu!) o vakit sizin toprak "sonunda" öte tarafa, temelli gitmiş olmuyor mu?

Şaka yahu şaka, hepimiz Hurilere kavuşacağız merak etmeyin ama tabii önemli olan "bu tarafta" kavuşmak...
Bir de şu var;
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina
Dediğim tam da bu... Ne yapacağınızı özetleyen cümleyi netleştirmelisiniz ki, oyuncular ona göre yazabilsin. "Korumaya uğraşma", "bozulmanın anlatılması" "sonuçların (maloluşun) anlatılması" gibi netleştirmeler iyi olur.
Tümünü kapsayan bir şey de yazılabilir ama bu forum sayfalarında olmaz. Karmakarışık olur. Sınırları daraltın ki, eli yüzü düzgün bir şey yazılabilsin.
|
ki, çok doğru. (Bay)kuş bakışı, şu büyük ve rengarenk resme bir bakıp geleyim diyorum. Hazır mısınız, e bağlayın o zaman kemerleri, gidiyoruz!
İşte vadide işler güzel güzel gidiyordur, herşey güllük gülistanlıktır ama, bu köyün bağlı olduğu şehirde bu vadinin geleceği için, "sekene i mazbut u vadi"lere sorulmadan planlar yapılmaktadır;
Koskoca vadiyi ve hatta fazlasını sular altında bırakacak dev bir baraj!
Bu noktada, vadideki eski taşların sırrı da yavaş yavaş toprak altından gün yüzüne çıkar ve yıkıcı, gaddar bilinen bu toplumun da içerisinde ne iyi insanlar olduğu, ancak, "sessiz çoğunluk" ve "iyilerin kötüler kadar cesur ve faaliyet erbabı ol(a)mayışları" yüzünden, kurunun yanında yanan yaşlar olarak, kaçınılmaz sondan kendileri ve kendileri iyi ama sessiz, tepkisiz çoğunluğu, kurtaramayışları bir bir ortaya çıkmaktadır.
Böylece geçmişin tekerrürden ibaret olmayıp, bugünü, özellikle sonuçlar itibariyle, daha iyi ölçüp biçebilme olanağı verişi ve kısmen de olsa geleceği gerçekçi öngörülebilirlik içerisine almadaki rolü vurgulanır.
Yani vadidekilerin güncel zaman olaylarına yaklaşımları ve davranış (yani sadece düşünüş değil, düşünüldükten sonra
yapılanlar) ile geçmişteki o eski uygarlığın son ferdine kadar yokoluşunun ardındaki çevresel (ekolojik, yazmak zorunda kalışım ne acı!) sır perdesi aralanarak, vadililerin geleceğine ışık tutulur.
Ve başlarına gelenin de aslında davranışlarıyla
hakettiklerinden ibaret olduğu ve ne yaparlarsa yapsınlar sadece kendilerine ve geleceklerine zarar veya fayda verebilecekleri örneklenir.
Sonuçta doğa bir şekilde yarasını saracak fakat artık onlar olmayacaktır (yıkıntılar ve yıkıntılardaki bitkiler, oynaşan kuzular, keçiler, kuşlar vs. yaranın sarılmış hali oluyor, zaman ise göreceli bir şey (bize ve doğaya göre zaman dilimleri farklıdır, gibi).
Baraj ile bir yandan da enerji ve çevre ilişkisi konusu da tartışılmış olur. Ama, "çevreciyiz; nükleer istemeyiz, kömür istemeyiz, petrol zinhar!" ın ötesini de kapsayan, karanlıktan şikayet etmeyi aşan, çözümü de gösterip, "mum yakabilen" bir şekilde.
Böylece, yenilenebilir enerjinin yeri ve konumu, temmenniden daha somut olarak, karşılaştırmalı biçimde diyaloglar ile ortaya konabilir.
Malina tek cümlelik özet diyor, ben uzattıkça uzattım (=dağıttıkça dağıttım) gibi ama, karakterlerin diyalogları ile olay netleşecektir, sadede gelirsem; "ne koyarsan aşına, o çıkar kaşığına" sözünü, (artık sadece enkaz olan) geçmişle karşılaştırmalı ve yaşamı günlük aldatıcı reklam ve vaatlerin ötesinde sorgulayarak değerlendirerek geleceği oluşturma hedeflenebilir.
diyor ve alternatifleri daha iyi duyabilmek için bir baykuş olarak, gözlerimi iri iri açıp, geceye kulak kesiliyorum.
gece
eğitim de anafikir de şart! diyen forum insanı.