Sakin olun hele... kafalar karışabilir....

Bu bölümü okuyup, bir şeyler şeyler yazabildiğine göre gece, yazıdaki baykuş karakterini oynayabilir. Geceyi ifade eden bilge baykuşu yani. Tabii gönüllü olup olmayacağını bilemem.
Burada yazacağımız, adına oyun dediğimiz şey, sahneye konacak bir eser olmayacak, bu biline.
İnsan elinin henüz "bozmayı" beceremediği dönemlerdeki doğal ortamda, her şey mükemmelken, "yazarlar" (oyuncular) rollerini seçip, yazmaya; olağan akış içinde çaktırmadan yavaş yavaş, doğanın dengesini bozmaya başlarlar. Kötü sona doğru giderken, mükemmel olanın güzellikleri önce vurgulanır ki sonuçta oluşan kötülükle aradaki uçurum görülebilsin.
Yani yazıda iyi ve kötü karakterler var. Rolleri ve paylaşımını buna göre yeniden düzenleriz.
Benim buraya yazarken kesinleşmiş bir fikrim yoktu, üzerinde çalışıp, direkt konuyu, kimlerin neyi yazacaklarını da belirtmem mümkündü. Ama ortak yapacağımız birşey için, herkes fikrini yazsın istedim.
Gecenin bilmem kaçında canı sıkılan "gece", bu bölüme her "sataşışında" bir parça daha olayın içine girdiğini ve yazarlardan biri olacağını bilerek yazsın diyorum.

Yapıcı önerilere her zaman açığız. Ama cılkını çıkarmaksa niyeti, bu konu içinde gelip geçen, başka diyarlara esen bir rüzgardan farkı olmayacaktır, kaybolacaktır bir süre sonra...