agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)

Beğeni Düzeni73Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-07-2009, 14:26   #91
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BalıkcıSerdar Mesajı Göster

Sizin benzetmenizde (trafik polisi), direksiyonunda oturduğunuz aracınıza yaklaşıp;

-"İyi günler hanımefendi, evraklarınızı görebilir miyim lütfen?" diyen bir trafik polisi mi istersiniz? Yoksa;

-"Evraklar" diyip elini burnunuza dayayan bir trafik polisi mi?
Evraklar diyenin değil de, İyi günler hanımefendi, evraklarınızı görebilir miyim lütfen? diyenin, elini burnunuza dayamasına ne diyeceksiniz? Garantisi var mı?

Radara yakalananla konuşmak bile gerekmiyor
Üstelik burada söz konusu olan "Ehliyetin iptali başvurusu"

Acayip milletiz, uygulamaya değil, üç beş güzel cümleye tav oluyoruz
Lütfen dedi ya, istediğini yapsın daha sonra... Vah bize vah

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2009, 14:28   #92
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Galeri: 225
Alıntı:
QUOTE=optimus;469218]hakany'nin yazdıklarına katılıyorum.
(Evet ben de katıldığımı ve haklı bulduğumu yazdım
Alıntı:
Allah aşkına yabancı kaynaklar dediğiniz şey kim? kimler? onların dedikleri yıkılamaz Allah kanunları mıdır ki bu bibere illaki bu ismi vermeye çalışıyorsunuz? Yabancı kaynaklarda da penis biberi deniyormuş. Densin! Lütfen arkadaşlar ya, kendi özünüze kendi kültürünüze sahip çıkın.
( "...." Mesela sünnet edelim. Böylece kültürümüze özümüze uygun hale getirmiş oluruz...?)
"......."
Alıntı:
Üstelik lütfen böyle nezih bir ortamda bu kadar bilinçli insanların var olduğu bir sitede isimlerin, sembollerin vb. şeylerin insanların duygu ve düşünceleri üzerindeki çağrışımlarını bilmediğinizi söylemeyin. Psikoloji denen bir olay var değil mi? Biz "robot" muyuz arkadaşlar. Gayet lakayt bir şekilde penis biberi diyeceğiz de aklımıza hiçbirimizin hiçbir çağrışım gelmeyecek, gayet "saf" bir şekilde gayet "masumane" duygu ve düşüncelerle olaya yaklaşacağız. Penis biberini yemeğin yanına koyup kötü çağrışımlar yapmadan yiyeceğiz...
(İyi de, evinize gelen misafirinizin yemeğinin yanına bu biberi koyduğunuzda ismini söylememiş olsanız bile biberin malum görüntüsünden dolayı sofrada bazı çağrışımlar oluşmayacak mı? Ama, her misafirin önüne çıkarabilecek bir biber değil bu yahu. Haklısınız...

Alıntı:
Hem birileri ordan hanımgöbeğine, vezir parmağına gelmiş....
(O birileri dediğiniz sanırım bendeniz cennet kuşu

Alıntı:
Bu isimler sizin bahsettiğiniz penis biberinden çok çok çok çok çokkkkk daha normal olmalarına karşın
( (siz öyle sanın)
Alıntı:
örnek diye koyabiliyorsunuz da nasıl oluyor penis biberini gayet makul karşılıyorsunuz...
(Yemek ve tatlı isimlerinden insaflı olanlarını koymuştum. Eh madem siz istediniz penis biberine rahmet okutacak bazı yemek ve tatlı isimlerini buraya alayım. Kerhane tatlısı, çüklüce, oturtma, pisik taşşağı (inadına çift ş ile söyleniyor iyi mi) Bu arada bazı çiçek isimlerini saymıyorum; mesela cam orospusu, arap taşağı, osuruk ağacı gibi... Hele bazı türkülerimizin sözlerini yazamam bile ... Bunlardan örnekler vermeyeyim. Yoksa RTÜK burayı kapatır

Alıntı:
Burda bizler elbette birbirimizi tanımıyoruz. O nedenle isim vermek haddim değil ama "genel" bir şey söylemek istiyorum. Bir zaman özel bir TV kanalında yemek yapan bir şahıs sizin bu örnek verdiğinz vezir parmağı vs.. onların da güzel çağrışımlar yapmamasından ötürü kendince değiştirmiş, başka isimler vermişti, herkes o şahsı topa tutmuştu.
" Büyük bir olasılıkla bu olayın müsebbibi benim Bknz: http://www.agaclar.net/forumhttp://w...ht=kad%FDnbudu
Alıntı:
"Kitabın her iki yüzünü de okumak" denir buna, biliyorsunuz değil mi?
" (sanki fikirlerinizle çelişiyorsunuz gibi. Madem kitabın iki yüzünü okumaktan yanasınız o zaman bu biberin adı neden sizi rahatsız ediyor?...
Alıntı:
Belki bizler atıyorum "bilgisayar biberi" desek bile onun neye benzediğini elbette bileceğiz ancak yeni yetişen körpe beyinlere "bak yavrum penis biberi, bak bu senin bilmem neyine benziyor" demek acaba çocuğun ahlakı üzerinde nasıl bir etki bırakacak?
(Eğer o körpe beyinlere sağlıklı ve doğru bir cinsel eğitim verilirse, ahlakları üzerinde olumsuz bir etki yaratması olası değildir. Yoksa kendi bedenlerindeki bazı organları kafalarına takmaları bir yana, kendilerinin nasıl dünyaya geldiklerini öğrendiklerinde hem kendilerinden hem de anne ve babalarından (özellikle babalarından) nefret edeceklerdir. Bazı kız çocukların annelerine olan ölümcül nefretlerinin kökeninde ne yatıyor sanıyorsunuz? Baksanıza, bir biberin hasbelkader benzediği bir organın adı ile anılması üzerine bu kadar tartıştığımıza göre çoğumuzun cinsel eğitiminin arızalı olduğu ortaya çıkmıyor mu? İlkel toplumlarda cinsel organlarının örtünmesi ahlak kaygısından değil, üreme organlarının bir takim tehlikelerden korumak içindi. Neden örtündük meselesi mülkiyetle başlamıştır ki çok uzun bir tartışma konusudur...

Alıntı:
(unutmayın ki ülkelerin yıkılışı ahlak değerlerinin yıkılışından kaynaklanır, ekonomilerinin **** başlka şeylerin çöküsüşünden değil)
(Ülkeler eğitimsizlikten ve cehaletten yıkılır) Ahlaksızlıktan yıkılna ülke yoktur. Tanrının gazabına uğramış kavimler vardır.)
Alıntı:
buna modernlik diyorsanız bu modernlik değildir. o çocuğun dikkatini nereye celb ettiğinize bir dikkat edin... uzun oldu ama illa "penis biberi" demek isteyenlere hayretle bakıyorum, hatta hayretim bile şaşıyor bu duruma... İnsan basit bir varlık değildir, ruhunda pekçok sanatsal güzelliği barındırıan (eğer kaybetmediyse) bir varlıktır, sanatsal ortamdan çıkıp gayet basit bir varlık haline gelmeyelim.
(Sanat mı dediniz? Çağlar boyunca ressamların, heykeltraşların insan bedenini ne şekilde ele aldıklarını, nasıl yorumladıklarını, eserlerine nasıl yansıttıklarını buraya örnekleriyle alsaydım yadırgar mıydınız? (Bu arada herjangi bir nü resme bakın isterseniz.. Tabi onları sanattan saymıyorsanız, "Tükürürüm böyle sanatın içine" diyorsanız onu bilmemem)

Alıntı:
(bu arada penis biberi diyen desin gene, başlığı da bu haliyle bırakmak isteyen bıraksın. yukarıda yazdıklarım benim düşüncem. nimeti, cinsel bir organ ismiyle bahsetmekde de abesiyet görmeyenlerin zaten fikrini değiştirebileceğimi sanmam. bu söylemler o kişiyi bağlar. birileri türkçe düzgün bir isim verene kadar ben gene peter biberi demeyi tercih ediyorum. Sonuç olarak doktorda değiliz öyle değil mi?)
" ( Neden olmasın? Ama siz kültürümüzden, özümüze uygunluktan yana değil miydiniz (2.ci paragrafınız). Peter biberi yerine Türkçe uygun bir isim önerisi beklerdim sizden...)

Alıntı:
saygılar....
" Evet saygılar ve ek olarak hoşgörüyle...

Düzenleyen hassoman : 28-07-2009 saat 15:00 Neden: cümle düzeltme
hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2009, 14:32   #93
Ağaç Dostu

eylems's Avatar

Giriş Tarihi: 02-04-2008
Galeri: 58
Şimdi aklıma bir şarkı geldi. Sözleri şöyle idi '' Gidene dur diyemem, giden gider zaten.'' Gitmeyi isteyen gider kalan kalır gibi bir uslup yerine '' başka ayrılmak isteyen var mı?'' gibi gayet kibar bir soru niçin bu kadar dallandırıldı bunu anlamış değilim.
MeyveliTepe ne güzel bitkinin kendi ile alakalı sorular sormuş. Bitkinin anatomisine ve isminden dolayı oluşabilecek sosyal etkisine değilde biyolojisine takılsak daha hoş olmaz mı?

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2009, 14:34   #94
Ağaç Dostu

BalıkcıSerdar's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2009
Bizi de bu kadar kışkırttı işte tavrınız

Kendi namıma belirteyim;

Benim tavrımın altında başka bir şey aramayın tamamen sizin deyiminizle "Daha nazik olsan daha iyi olur" içerikli itiraz.

Bence "eyvallah diyecek halimiz yok" derken de çok haklısınız, neden mi? Çünkü dediğiniz şahıs (veya fiili gerçekleştirenler) belli, yaptıkları da belli. Ama "var mı başka" diye sorduğunuz da genel bir tehdit algılıyorum ve beni kışkırtan mı diyeyim, tedirgin eden mi diyeyim yoksa huzursuz eden mi diyeyim işte o genel tehdit havası (veya herkesin zan altında bırakılması).

Yani dediğiniz gibi, yaptığınız üyelik silme işinize itirazım yok, daha nazik olsanız daha iyi olur

Belki bizim ki biraz duygusal bir beklenti, sizin neredeyse 24 saat forumun başında kontrol mekanizmasını işletmeye çalışarak zamanınızı geçirdiğinizi düşünürsek böyle bir beklentiye girmek de doğru değil aslında. Ama insan yine de genel bir tehdit olarak algıladığı şeyi pas geçemiyor nedense Sürç-i lisan ettiysek affola.

Selamlar, saygılar.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2009, 14:40   #95
agaclar.net

malina's Avatar

Nezaketi hep benden beklemenize itirazım var. Böyle bir beklenti içindeyseniz boşuna beklersiniz. Bu nedenle başka bir vesile ile bu beklentinizi dışa vurmamanızı rica ederim.

Özellikle "başka var mı?" sorusunun muhatabı olan kitle içinde yer almıyorsanız, hiç alınganlık göstermeyin.

Eski 28-07-2009, 14:52   #96
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hassoman Mesajı Göster

( "...." Mesela sünnet edelim. Böylece kültürümüze özümüze uygun hale getirmiş oluruz...?)
"......."

Bu fikiri de tuttum.
Biberi yetiştiren, masaya koymadan önce sünnet etsin

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2009, 15:04   #97
Ağaç Dostu

Savaş's Avatar

Giriş Tarihi: 25-03-2009
Galeri: 131
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi optimus Mesajı Göster
Sayın Savaş, yazdıklarınızı okudum. Benim anlamadığım nokta ben kullanmak istiyorum diyin çıkın işin içincen, neden ısrarla ayıp olmadığını kendinizce ispatlamaya çalışıyorsunuz.
Son sözüm size olsun ve son olsun.

Türkçe-Osmanlıca ayrımını kabul ederim. Ama mesle bu değil ki...
Mesele, ben kimseye biberi zorla vermiyorum. ikam ediyorum. İsteyen gelsin...

Ben, "Ayıp", "Müstehcen" vb. kavramların çok da masum olmadığını, öyle 'ben bakmam sen bak bu sayfaya', 'isteyen yesin isteyen yemesin' demekle konunun kapanmadığını belirtmek istedim. Bu sadece bir biber. Penis değil. tekrar ediyorum penis değil. "Hey be, öküzüm benim" ile "Hey be, tosunum benim" arasında ne kadar çok fark var/mı? Aynı hayvan, belki ufak tefek farkları vardır ama aynı hayvan. Ama bir ayıp, hakaret, diğeri övgü... O halde, bu bir biberdir, penis değildir. Onu penis gibi algılayanlar ayıp buluyorlarsa bunu bu sayfada söylemeleri bence daha da ayıp.

Saygılarımla.

Savaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2009, 15:12   #98
Ağaç Dostu

Müjgan's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2004
Galeri: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Bu fikiri de tuttum.
Biberi yetiştiren, masaya koymadan önce sünnet etsin
Sevgili Hassoman masaya gelen pipi biberi için iyi bir yol bulmuş. Sünnetli olarak masaya konduğunda, zaten anlaşılmayacaktır. Artık herkes rahatlıkla yiyebilir.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2009, 15:17   #99
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Galeri: 15
Optimus adlı üye yukarıdaki mesajıma aşağıdaki karşılığı özelden vermiş. Bildiğim kadarıyla bu forum kurallarına aykırı. O yüzden buraya alıntılayıp, vereceğim cevabı da buradan vereceğim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi optimus
bu site bunun yeri olsaydı sayın malban size Osmanlının ne kadar EDEP değerlerine sahip olduğunu ARŞİV den örneklerle gösterirdim... söylediğiniz mevzunun dayandığı ilk tarihi bana açıklar mısınız lütfen? araştırmadım ama sizin gibi insanların bu milletin içinden ilk çıkmaya başladığı zamana tekabül ettiğini düşünüyorum! Siz önce ecdadınızın hangi ahval üzerinde yaşadığını öğrenin ondan sonra gelin, konuşmaya hakkınız olsun. tabi gökten zembille geldim benim bir geçmişim yok diyorsanız benimde söyleyecek sözüm yoktur... Verdiğim söz olmasa bütün bu yazılarımı forumdaki başlığa yazardım ancak sizi özelden uyarmadan da yapamayacğımı gördüğümden ne yazıkki bu şekilde rahatsız ediyorum...
Öncelikle mevzunun ilk tarihini talep etme komikliğinize cevap vereyim: 12 Temmuz 1299 dersem bunu nasıl çürüteceksiniz? Hadi o engin bilginiz ve deryalar kadar geniş (olduğunu sizin sözlerinizden anladığımız) arşivinize bir başvurun bakalım aksini bulabilecek misiniz.

Osmanlı'nın ne kadar edep değerlerine sahip olduğunu da sizden iyi bilen yoktur sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Edep değerlerine bu kadar sahipti de, o muhteşem ecdadınız değil miydi hamamda hamam oğlanları ile halvet olanlar? Edep değerlerine bu kadar sahipti de neden kardeş kardeşi boğazladı?

Bu milletin içinden benim gibi insanlar çıkmaya başlamasına tekabül eden olayların ise o sırça saraylarınız yıkılması olduğunu ve bu yüzden böyle saldırganlaştığınızı, siz içinizde herkesten çok daha iyi biliyorsunuzdur eminim.

Ayrıca ecdadımı sizden öğrenecek değilim.

Verecek bir cevabınız varsa buradan verip, özel mesaj kutumu kirletmemenizi rica edeceğim, zira 50 mesajlık limitim bu gibi abik gubik mesajlara heba edilemeyecek kadar değerli.

Düzenleyen malbman : 28-07-2009 saat 15:18 Neden: yazım hatası
malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2009, 15:25   #100
Ağaç Dostu

optimus's Avatar

Giriş Tarihi: 21-04-2009
sayın malbman buyrun özelden attığım mesajı taşıyın lütfen, benim çekindiğim kimse yok... sadece verdiğim cevap sizin ecdadımıza haksız eleştiriniz nedeniyle verilmiştir. biber konusundan alakasız bir içeriğinin olması ve tartışmaları başka boyutlara taşıması ihtimali açısından ve tekrar burada yazmak istememem açısından özelinize attım. söylediğiniz kuralların hepsini biliyorum, merak etmeyin. hakikaten çocuk gibi davranıyorsunuz, halinize sadece gülüyorum...

madem yazdım size de bir cevap vermek isterim: sayın savaş burda ismine itiraz edenler öncelikle onu zaten malum uzuv olarak nitelendirmiyorlar ki... sanırım ortada yanlış anlama var. sorun: nimetin bu isimle anılması ve insana yaptığı çağrışımları daha bir kuvvetlendirmesi. belki siz tamamıyla masumane yaklaşıyor olabilirsiniz, ben sizin şahsınız için kötü birşey demiyorum. sadece ben çok rahatsızım nimetin bu uzuvla anılmasına. bazıları var ki bu da göz gibi kulak gibi demekte... ne var yani. insan gözünden utanıp örtüyor mu, ya da kulağından utanıp? burnundan utanıp burunluk takan var mı? ama cinsel uzuvlarınızdan neden utanıyorsunuz da elbiseler giyiniyorsunuz? en açık olunan denizde dahi el kadar bir mayo gene de giyiyorsunuz değil mi? demek ki bu uzuvlarda bir müstehcenlik var öyle değil mi? yoksa kimse bu biberi yerken başka birşey düşünmez (kalbi ve aklı bozulmuşların haricinde, bu da pek azdır herhadle).

üstelik anlamadığım şey o ki neden hala bu konuya kilit konmuyor. bu tartışmalrın sonu var mı? herkes birbirini eleştirmekten başka birşey yapmıyor. kimse neden bu karşı çıkıyor, neden bu kabul ediyor diye düşünmüyor. ben karşı çıkıyorsam bu isimle kullanmam, kullananlara da bir şey demem ; veyahut ben karşı çıkmıyorsam karşı çıkanları da anlayışla karşılarım diyen yok. başlık bile değiştirlmiş, anlaşılan o ki bu dah baya bir uzayacak...

17mine beğendi.
optimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2009, 15:29   #101
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Alıntı:
halinize sadece gülüyorum...
Zaten sıkışıp, vereceğiniz cevabınız olmayınca ya hüngür hüngür ağlar, ya da gülersiniz. Ben de en çok bu hallerinize gülüyorum sizin gibi insanların. Hem de küçük bir çocuk gibi...

Eski 28-07-2009, 15:39   #102
Ağaç Dostu

optimus's Avatar

Size verecek cevabım yok sayın malbman (isminizi doğru yazıyorum görüyorsunuz değil mi?) Konuyu farklı bir mecraya taşımak gibi bir gayretim olsaydı size burda cevap yazardım zaten. o kadar yazdığım uzun cevaaplardan sonra size mi cevap veremeyeceğim. Sizin bahsettiğiniz mevzu kusura bakmayın ama asla bizim ailede olmadı. Ve benim çevremde de asla olmadı... Sizin çevrenizde nasıl insanalr vardı orasını bilemiyorum. Kusura bakmayın bu konuyu sadece özelden yazarım, burda biberle yakından uzaktan alakadar olmayan bir konuyu tartışacak halim yok. Size bahsettiğim veyada (olursa) bahsedecek olduğum konuları anlayabilmeniz için önce çok başka şeyleri anlamanız gerekiyor... bu da uzun bir süreç istiyor. Her ne ise. siz hangi isimle isterseniz hitap ediniz. yukarıdaki mesajımda söylediğim gibi özelden cevap verme amacım belli, hadi öğretmenimiz malinaya şikayet et beni... "öğretmenim arkadaşıma bişey der misiniz"...

her zaman her yerde her topluluğun arasında kötü kimseler çıkar. Fakat bu o toplumun geneline mal edilemez. İyi insanların kötü 1-2 sözü ya da yönü olabileceği gibi tam tersi, kötünün de iyi 1-2 özelliği yönü olabilir. Şeytan dahi sadece yalan söylememiştir.

O nedenle verdiğiniz örnek durumun doğru dahi olması ihtimalini göz önünde bulundursak benim size vereceğim örneklerin sayısının yakından uzağından geçemez. anccak bu konuyu aşar. ama siz pekala değil p...s demeyi, argodaki diline kadar her haliyle kullanabilirsiniz, ayıp değil ne de olsa.

17mine beğendi.
Eski 28-07-2009, 15:41   #103
agaclar.net

malina's Avatar

Alıntı:
ben karşı çıkıyorsam bu isimle kullanmam, kullananlara da bir şey demem ; veyahut ben karşı çıkmıyorsam karşı çıkanları da anlayışla karşılarım diyen yok.
Akıl vereceğinize uygulasanız ya...

Eski 28-07-2009, 15:42   #104
Ağaç Dostu

İklimsiz's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2007
Galeri: 53
Sevgili Güler hanım, bu biberin tohumlarını Safranbolu toplantısında bizlere dağıtmıştı. Hiç birimiz yadırgamadık, garipsemedik. Üstüne üstlük, biberli elleriyle soyduğu, bahçesinin ayvalarını da acılı yemiştik

Yazışmaları başından beri takip etmekteyim. Bu biberin adı yüzünden ne noktaya gelindi ki hayretler içindeyim.

Erkek egemen toplum olmamız nedeniyle, günlük hayatta -son günlerde bayanlardan da duyuyorum- sokarım, gömerim vb. ile başlayan ve içinde geçen cümlelere, üstelik muhatabımız karşımızdayken sesimizi çıkar(a)mıyoruz da, burada penis biberi adına tahammülsüzlüğümüze anlam veremiyorum.

Anlayamıyorum

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2009, 15:56   #105
Ağaç Dostu

optimus's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Akıl vereceğinize uygulasanız ya...
siz ne yaptığımı sanıyorsunuz sevgili malina? ilk yorum yapanlardan biri bendim. Hiç dikkat ettiniz mi acaba oradaki yorum ve uslubuma ? vücutta benzediği organa faydası olabileceği üzerine bir fikirde dahi bulundum. oysaki ismi konusunda en çok rahatsız olanlardan biri de bendim fakat konuyu oraya çekmek istemedim ve nette başka isminin olup olmadığına baktım peter diye 2. ismini gördüm onu kullanacağım dedim

üstelik siz yöneticisiniz taraf olmak size göre değil. siz adaleti sağlamak zorundasınız, taraftar olmak değil. bu başlığı uzayıp giden saçma tartışmalara daha fazla malzeme yapıyorsunuz başlığı değiştirerek. oysaki çoktan kapatmanız gerekirdi. ya da orta yolu seçip hadi arkdaşlar tartışmayalım, beğenmeyenler aranızda bir isim verin de ben onu da başlığa taşıyayım demeniz lazımdı. ama onun yerine pp üzerine tartışmalar demişsiniz beni hayrette bıraktınız doğrusu.

17mine beğendi.
Eski 28-07-2009, 16:00   #106
Ağaç Dostu

optimus's Avatar

Ayrıca daha öncede yazdıklarıma bakarsanız, ben düşünceye bakıyorum. Önceki sayflarda kimler karşı çıkmış onu dahi bilmiyorum, incelemedim. illaki ben bunu kullanacağım diyene yok kardeşim kullanmayacaksın, terbiyesizlik yapma mı dedim? fikirleri eleştirdim, kişileri değil, ama ne yazık ki bu yanlış anlaşılmaların, anlamalrın asla sonu gelmeyecek, taki sayın site yöneticimiz bu konuya kilit vurana kadar, herkes alıntı yapacak birşey diyecek ve diğerine söz hakkı doğacak... ve uzayıp gidecek.

17mine beğendi.
Eski 28-07-2009, 16:09   #107
Ağaç Dostu

DefneD.'s Avatar

Giriş Tarihi: 15-05-2009
Galeri: 17
Şapka düşmüş kel görünmüş ama sormadan edemiyeceğim.

Alıntı:
bunda edep sınırını aşacak bir durum görmeyenler de kullansınlar ama bu topraklarda yüzyıllarca birlikte yaşayan bu halkın (ırk farketmiyor) oluşmuş ortak değer yargılarını da görmemezlikten gelmesinler...
Çukurova bölgesinde keditırnağı/ipek çiçeği diye bilinen çiçeğe ''puştoğlan'' denir. Ben bu çiçeğe keditırnağı ya da ipek dendiğini çok sonra öğrendim. ''Puşt''u konuşurken ağzına almayan insanlar bile, hiç bir sakınca, çekince görmeden bu çiçeğe ''puştoğlan'' derler. Şimdi, sizin keskin çizgiler ile (neye dayanarak olduğunu bilemiyorum) belirlediğiniz ''ortak değer yargılarına'' göre Çukurova halkı ''edep sınırlarını'' aşmışmı oluyor?

DefneD. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2009, 16:11   #108
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-02-2009
Galeri: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman Mesajı Göster
Zaten sıkışıp, vereceğiniz cevabınız olmayınca ya hüngür hüngür ağlar, ya da gülersiniz. Ben de en çok bu hallerinize gülüyorum sizin gibi insanların. Hem de küçük bir çocuk gibi...
Siz de yarı yaşınızda olan bir insana bu kadar yüklenmeyin. Evet optimus neredeyse çocuk sayılır sizin yanınızda.

600 yıllık bir cihan imparatorluğunun içinde elbette ki uygunsuz şeyler de olmuştur. 80 küsurluk güzel cumhuriyetimin içinde hamam oğlanları ile halvet olmaktan çok daha çirkinleri her gün yaşanıyor.

Bulunabilen her fırsatta geçmişimize, atalarımıza , tarihimize, ve ahlaki değerlerimize saldırgan , garez içinde ve neredeyse düşmanca tutumlar içinde olan insanlar gördükçe gerçekten üzülüyorum. Başkalarının kutsalına ve hassasiyetlerine bu kadar cüretkar saldırmanızı aklım almıyor.

Sizinle aşık atacak kadar bilgili olmayabilirim ama uslubunuza duyduğum rahatsızlığı ifade etmekten gocunmuyorum.

17mine beğendi.
fizikçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2009, 16:11   #109
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2006
Galeri: 5
Alıntı:
Çünkü biz köklü bir milletiz.kültürü yaşatmakla, modernleşme arasında ve yabancılaşma arasında çok ince çizgiler var ne yazık ki... sizin ve diğerlerinin litaratürde geçiyor olarak bahsettiğiniz şey diğer milletlerce gayet normal karşılanabilir. onların kültürü farklıdır, onlara ayıp olarak gelmez.
Bilimsel araştırmalara göre hazırlanmış, yurdumuzda yetişen bitkilerin Türkçe adlarından bazı örnekler;

Ağırşak
Araptaşağı
Boklukotu
Dallama
Danataşağı
Domuzağırşağı
Düzük
Gorktaşak
Gorkbastıran
Horozdaşağı
Kadınörekesi
Kızlaryülmesi
Koç taşağı
Mahmuttaşağı
Osurukağacı
Taşaklıcızgan
Taşaklıısırgan
Tavukgötü
Tavukgötüürtmeği
Teketaşağı

İlk göze çarpanlar, yazamadığım birkaç isim daha var.

Bu isimler köklü milletimizin, daha modernleşmeye başlamadan bitkilere verdiği yöresel isimler.

Kaynak; Türkiye bitkileri sözlüğü. Prof. Dr. Ertan Tuzlacı.

Ferda Ülkümen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2009, 16:12   #110
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Alıntı:
oysaki çoktan kapatmanız gerekirdi.
Alıntı:
ya da orta yolu seçip hadi arkdaşlar tartışmayalım, beğenmeyenler aranızda bir isim verin de ben onu da başlığa taşıyayım demeniz lazımdı. ama onun yerine pp üzerine tartışmalar demişsiniz beni hayrette bıraktınız doğrusu.
Örtmenim, belki farkında değilsiniz ama optimus hazretleri kaçıncı kez bu başlığı kapatmanız gerektiğini ya da onun EDEP kavramına aykırı olan bu başlığı değiştirmeniz gerektiğini söylüyor (Sınıf arkadaşını şikayet eden yaramaz çocuk gibi oldum).

Tabii ya, adımı bile doğru yazabilen, üstelik de o kadaaarr uzun cevaplar verebilen birisinin bu kutsal isteğinin yerine getirilmesi gerekir. Zira başkalarının ne düşündüğü hiç önemli değil.

Neyse, sayın optimus size ecdadınız ile mutlu günler dilerim. Sorduğum sorulara verdiğiniz yanar döner cevapları yuttuğumu sanmayın ama sizinle vakit harcamak niyetinde değilim artık.

Eski 28-07-2009, 16:22   #111
Ağaç Dostu

optimus's Avatar

ooo cevplar pek çok, siizn söylediğiniz bu isimleri de ilk defa duyuyorum ve de eğer bilseydim dahi mutlaka bunları kullanırken başka isimleriyle kullanırdım.... verebileceğiniz birkaç örnekle bütün ecdadı kötülemenizi anlayamıyorum. herkes tuttuğu yolda gitsin, kimseye birşey demek istemiyorum. bana ters geliyor. Ecdadımı seviyorum, Onlarla ilgili herşeyi öğrenmeye çalışıyorum, insan asla kusursuz olamaz. Peygamberlerin dahi ufak hatalrı olmuştur. benim dünyada kolay kolay eşi benzeri pek az olan bir tarihim varken, 3-5 olayla, 3-5 isimle vazgeçemeyeceğim, kusuruma bakmayın. ecdadım diye de yapılan hata varsa örtbas edecek de değilim elbette ama sizin gibi de kin kusamam...

17mine beğendi.
Eski 28-07-2009, 16:32   #112
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Forumun başkaca geyik yapılan forumlar gibi bir içeriği olmadığını hatırlamalısınız. Çokca gereksiz konuşma olmuş, bazıları doğrudan bana ve başkaca arkadaşlara aşağılayıcı bir biçimde hitaplar.
Bence bütün üyelerin yazdıklarını, öğleden sonra geyiği havasından kurtarması iyi olur.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2009, 16:44   #113
agaclar.net

malina's Avatar

Alıntı:
siz ne yaptığımı sanıyorsunuz sevgili malina?
Çok uzattınız. Biraz da uzaktan izlemeyi denemediniz. Forumun diğer üyeleri bu tartışmayı bitirince üyeliğinizi tekrar aktif hale getireceğim. Yoksa sizin duracağınız yok ve belki de konu bu yüzden bu kadar uzadı...

Eski 28-07-2009, 16:59   #114
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Sevgili arkadaşlar,

Sabah erkenden kalktım, denize girdim.
Bahçe toprağından dolayı girdiğim stresi atmak için bol bol yüzdüm. Huzur buldum ve eve geldim.

Güzel sitemizde neler var bir bakayım dedim.
Bizim meşhur "Penis Biberi" başlığı almış başını gidiyor.
Okudukça şaşkınlığım daha da arttı. Oysa ben bu konuya daha evvel yazmış olduğum 31 numaralı mesajımla kendi yönümden noktayı koymuştum.

Sizlerden gelen mesajları okudukça olayın iki yönü olduğunu gördüm.
Birinci yönü; Penis biberinin adından dolayı olan tartışma.
Evvelce yazdığım gibi bu biberin tohumlarını sitemizdeki bir arkadaştan satın aldım. Alma sebebim de çok sevdiğim bir, iki dostumuza bir espri yapma niyetinde olmamdı.

Aldığım tohumları yetiştirdim ve yetişme safhalarını da Güler'in Bahçesi başlığında diğer çiçekler ve bitkiler gibi sizlerle paylaştım.

Bu konuyu ayrı bir başlık yapmak aklımın ucundan bile geçmedi.
Sayın yöneticimiz malina, bahçemdeki bir, iki resmi alarak bir başlık açmış.

Bu bibere Penis Biberi adını veren ben değilim. Sitemiz hiç değil.
Tohumlarını satan arkadaşımız bunu internet sitesinden bu ad altında aldığı için satışını da bu ad altında yapmış.
Bu mevzuda yazılan yazışmaları okudum ve ben de müdahale etmek lüzumunu hissettim.

Bu biberin isminin değiştirilmesini, ahlâka mugayir olduğunu yazan arkadaşlar var.
Adını biz koymadık ki. Adını değiştirsek bile şeklini ne yapacağız?
Ayrıca site olarak bizler bitkilere isim verecek bir merci değiliz.
Tutun ki biz değiştirdik, başkaları konulmuş bu ismi kullanmaya devam edecektir.

Biliyorsunuz ki bizim bir T.D.K'mız var.
Bunun vazifesi dilimizle ilgilenmek ve bazı kelimeleri öztürkçeleştirmektir.
Türkçemizde karşılığı olmayan bazı objelere de isim vermektir. Onun ürettiği kelimelerin bile bazıları tuttu ve kullanılıyor, bazıları hiç tutmadı kayboldu.
Merselâ: Yargıtay, Danıştay, Kurultay nasıl tuttuysa, ilbay (vali), şarbay (belediye başkanı) tutmadı ve kullanılmıyor.

Bu ismi bazı arkadaşlarımız beğenmedi diye değiştirmek hiç mi hiç harcımız değil.

Gelelim ikinci hususa; Burada sayın yöneticimize haksız ve aşırı yüklenme görüyorum.

"Başlıktaki isim değiştirilmez ise siteyi protesto edip terk etmeyi düşünüyorum" diye yazan bir arkadaşımıza verdiği cevapta "Başka ayrılmak isteyen varsa haber versin" diye yazmasından dolayı verilen tepkili cevabın hiç mi hiç doğru ve adil olmadığını düşünüyorum.
Burada bir nüans var.
Siteye üye olmak bizlerin elinde ama siteden ayrılmak istediğimizde bunu ya siteye hiç girmeden, yazmadan yapabiliriz, ya da ayrılmak istediğimizi malina'ya yazarız.
Bizi silebilecek tek kişi kendisi.
malina eğer deseydi ki "kim ayrılmak istiyorsa ayrılsın, gitsin. Gidenler gider, kalan sağlar bizimdir." Bu tartışılabilir.
Ama malina burada "bu biberin adı değişmeyecek, bunu ters bulup da ayrılmak isteyen başka arkadaşlar varsa heber versin" demiş olmuyor mu? ,

Yöneticimiz böyle yazdı diye "Ne faşist bir tarzınız var, forumda hiç kimseden farkınız ve üstünlüğünüz yok" diyen arkadaşımız malina'nın sitemizin kurucusu ve sahibi olduğunu bilmiyor mu?
Sitedeki arkadaşlar sitedeki kuralları değiştirmeye ve kendileri kural koymaya kalkışamazlar. Aksi taktirde sitede uyumsuzluklar başlar ve sitenin düzeni bozulur.
Site kurallarını beğenmeyen ve ayrılacağım diyen birisine ne denmesini bekliyoruz?
Bence malina burada son derece sabırla bir cevap yazmış.
Sevdiğim bir arkadaşıma, bu tarzın çok ters olduğunu belirten telefonuna da aynı cevabı verdim. Herkesin bir tarzı vardır.
Benim cevabım daha yumaşak bir tarz olur, sizinki daha başka olabilir, malina'nınki başka olabilir. Yok o yönetici mutlaka bu şekilde olabilir diyebilir miyiz?
Tanıdığım kadarıyla malina uzun uzun, süslü püslü kelimeler yerine az ve öz yazmayı tercih eden biri. Bu hasletinden dolayı onu nasıl yargılayabiliriz?
Siz nasıl değişmiyorsanız o niye değişsin ve ne mecburiyeti var?

Yine bir arkadaşımız "Başka ayrılmak isteyen varsa haber versin" cümlesini alenen tehdit olarak belirtmiş ve mafya patronluğuna benzetmiş. "Ayrılmak isteyen tabi ayrılabilir ama alnının ortasından daaan"

Ahh sevgili malina iyi ki sizi tanımışım. Siteye üye olduğumda yine yazıyordum, sizi henüz tanımıyor ve yazdıklarımın tarafınızdan nasıl karşılanacağını çok merak ediyor hatta korkuyordum.
Yanlış yazmayayım da laf gelmesin diye doğru yazabilmek içim imla kılavuzu aldım. Takıldığım kelimelere bakıyor, yazdığım yazıları tekrar tekrar okuyordum.
Bazen gönderiyor, bazen de vazgeçip siliyordum.

Sitede karşılaştığım bir olayda son derece demokrat davranarak bana sayfayı açmanız ve kendimi savunma imkanı vermeniz beni son derece mütehasıs etti. Sizi sevdim hatta daha sonra tanıştık ve ben sizi tanıdıkça daha da çok sevdim.
Sabrınıza (ki bende çok az olan birşey), hoşgörünüze hayran oldum. Bu konularda sizi kendime örnek almaya çalıştım. Esasında yaşça benden küçüksünüz ama insan kendinden küçüklerden de bazı güzel şeyler alabiliyor demek.

Sevgili arkadaşlar bunları yazmakla belki bazılarınız malina'ya yalakalık yapıyorum diye düşünebilirler; hiç ilgisi yok.
Düşündüğünü rahatça, çekinmeden yazmayı seven biriyim. Sitede çok mutluyum, çok faydalanıyor ve çok güzel şeyler öğreniyorum. Sitemizin güzel bir ahenk içinde devam etmesi için de elimden gelen herşeyi seve seve yaparım.
Öğrenmekten başka hiçbir menfaatim yok. Güzel güzel arkadaşlıklar, dostluklar edindim, bitkilerimle ve dostlarımla hoş vakitler geçiriyorum.
Bu ahir ömrümde sağlıktan ve bu güzelliklerden başka istediğim hiçbir şey yok.

Bu siteyi kurarak bizlere bu imkanı sağlayan sevgili malina'ya tekrar tekrar teşekkür etmeyi kendimce bir borç biliyorum.

Sevgili malina, iyi ki varsın. Bir arkadaşımızın sizin için "malina dargınlıkları suya yazıyor ve hiç izi kalmıyor" demişti, ben de bunu nasıl yapıyor, başarıyorsunuz diye soruyorum.

Sevgiler.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2009, 17:03   #115
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Ne bibermiş ama. Ortalığı birbirine kattı. Bunun scoville değeri kesin benim thai'lerden çoktur.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2009, 17:20   #116
Ağaçsever

nazan's Avatar

Giriş Tarihi: 18-06-2009
hiç birşey bu biberin şeklini değiştiremez mavi renkli birşeyede bu kırmızı olsun denmez ne gerek vardı ki bu kadar büyütmeye biber diyip geçseydik olmazmıydı.

nazan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2009, 17:28   #117
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Maalesef biber deyip geçemezdik sayın sardun zira buradaki tartışma bu bibere verilen adın, bazılarına saçma bir şekilde başkaca çağrışımlar yapması nedeniyle bu kadar uzadı ve alevlendi.

Eski 28-07-2009, 17:39   #118
agaclar.net

malina's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jineop
Üyeliğimin sonlandırılmasını rica ediyorum. Hoşcakalın.
28.07.2009 18:36

İsteği üzerine üyeliği kapatılmıştır.

Eski 28-07-2009, 17:53   #119
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Galeri: 12
Hakikaten ne bibermiş, isminden başlattı site sahibinin kibarlığını sorgulamaya kadar götürdü konuyu.

Ne mafya patronluğu kaldı, ne faşistliği... pes doğrusu. Amaç ne? Hadi biberin adını değiştirelim dediler olmadı, "başlık böyle kalacak" denince bari yeni bir gündem olsun diye malina'ya mı saldırıya başlandı?

Yok yeterince kibar değilmiş, yok aramıza katılsaymış, yok daha fazla dost edinseymiş.Şimdi malina'ya yaranmaya çalışıyor diye düşünenler vardır; düşünmelerine gerek kalmasın ben niyetimi baştan söyleyeyim; kendisini şahsen tanımam.
Sadece foruma üye olduğum tarihten bu yana çok yerinde noktalarda, birkaç kelimeyle lafı fazla uzatmadan verdiği cevaplarla forumun düzenini koruduğunu gördüm. Hatta bazen sabrına da şaşırdım. Bugün bu forumda hala sohbet edip, bilgi paylaşımında bulunabiliyorsak demek ki sayın malina'nın ve diğer yöneticilerin yerinde verdiği kararlar işe yarıyor. Kimimiz mesaj yazarken neredeyse incelikten kırılıp "ablacımlara, abicimlere" vardırıyoruz mevzuyu, kimilerimiz ise söylemek istediklerini daaan diye söylüyor. daan diye alnına tabanca dayamak diye bunu kastediyorsanız eğer bu tarz meselesi başka bir sıfat yüklemeye gerek yok diye düşünüyorum. (Mafya patronluğu diye bunu diyorsanız yakışır kendisine.)

Dost edinip aramıza katılma mevzusuna gelince kendisinin pek de dost edinme kaygısında olduğunu zannetmiyorum. Bence aramıza katılmaması iyi de olur, hangimizi kucaklayacak değil mi?

Forumda sohbet edip, bilgilenebiliyorsam ve aynı dili konuşabileceğim bir grupsa burası bu bana yeter de artar. Benim düşüncem bu.

Unutmadan teyze bu biber neymiş böyle. Tohumlarından bana da ayırırsan ben de sünnet ettirir sofraya çıkarırım

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2009, 17:55   #120
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ferda Ülkümen Mesajı Göster
Bilimsel araştırmalara göre hazırlanmış, yurdumuzda yetişen bitkilerin Türkçe adlarından bazı örnekler;

Ağırşak
Araptaşağı
Boklukotu
Dallama
Danataşağı
Domuzağırşağı
Düzük
Gorktaşak
Gorkbastıran
Horozdaşağı
Kadınörekesi
Kızlaryülmesi
Koç taşağı
Mahmuttaşağı
Osurukağacı
Taşaklıcızgan
Taşaklıısırgan
Tavukgötü
Tavukgötüürtmeği
Teketaşağı

İlk göze çarpanlar, yazamadığım birkaç isim daha var.

Bu isimler köklü milletimizin, daha modernleşmeye başlamadan bitkilere verdiği yöresel isimler.

Kaynak; Türkiye bitkileri sözlüğü. Prof. Dr. Ertan Tuzlacı.
Bibere bir literatür terimi olan Penis (bu kelimeyi kullanmaktan hiç utanmıyorum, utanmayacağım da) demek yerine, Türkçe ismi verilseymiş milli ruhu zedelenmiş arkadaşlarca kabul görecek miydi çok meraktayım

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025