View Single Post
Eski 28-07-2009, 15:17   #99
malbman
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Optimus adlı üye yukarıdaki mesajıma aşağıdaki karşılığı özelden vermiş. Bildiğim kadarıyla bu forum kurallarına aykırı. O yüzden buraya alıntılayıp, vereceğim cevabı da buradan vereceğim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi optimus
bu site bunun yeri olsaydı sayın malban size Osmanlının ne kadar EDEP değerlerine sahip olduğunu ARŞİV den örneklerle gösterirdim... söylediğiniz mevzunun dayandığı ilk tarihi bana açıklar mısınız lütfen? araştırmadım ama sizin gibi insanların bu milletin içinden ilk çıkmaya başladığı zamana tekabül ettiğini düşünüyorum! Siz önce ecdadınızın hangi ahval üzerinde yaşadığını öğrenin ondan sonra gelin, konuşmaya hakkınız olsun. tabi gökten zembille geldim benim bir geçmişim yok diyorsanız benimde söyleyecek sözüm yoktur... Verdiğim söz olmasa bütün bu yazılarımı forumdaki başlığa yazardım ancak sizi özelden uyarmadan da yapamayacğımı gördüğümden ne yazıkki bu şekilde rahatsız ediyorum...
Öncelikle mevzunun ilk tarihini talep etme komikliğinize cevap vereyim: 12 Temmuz 1299 dersem bunu nasıl çürüteceksiniz? Hadi o engin bilginiz ve deryalar kadar geniş (olduğunu sizin sözlerinizden anladığımız) arşivinize bir başvurun bakalım aksini bulabilecek misiniz.

Osmanlı'nın ne kadar edep değerlerine sahip olduğunu da sizden iyi bilen yoktur sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Edep değerlerine bu kadar sahipti de, o muhteşem ecdadınız değil miydi hamamda hamam oğlanları ile halvet olanlar? Edep değerlerine bu kadar sahipti de neden kardeş kardeşi boğazladı?

Bu milletin içinden benim gibi insanlar çıkmaya başlamasına tekabül eden olayların ise o sırça saraylarınız yıkılması olduğunu ve bu yüzden böyle saldırganlaştığınızı, siz içinizde herkesten çok daha iyi biliyorsunuzdur eminim.

Ayrıca ecdadımı sizden öğrenecek değilim.

Verecek bir cevabınız varsa buradan verip, özel mesaj kutumu kirletmemenizi rica edeceğim, zira 50 mesajlık limitim bu gibi abik gubik mesajlara heba edilemeyecek kadar değerli.

Düzenleyen malbman : 28-07-2009 saat 15:18 Neden: yazım hatası
malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön