agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)

Beğeni Düzeni73Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-07-2009, 23:29   #151
Ağaç Dostu

caucasus's Avatar

Giriş Tarihi: 15-01-2006
Galeri: 787
Forum da gezinirken bir de ne göreyim, yanlış okudum diye tekrar tekrar okudum. Yazılan doğruydu başlığı inceledim gerçekten böyle bir şey varmış ! Yazılanların bir kısmını okudum eski dergilerimiz olsaydı veya bitkilere daha fazla zaman ayıran medyamız olsaydı şimdiye kadar çoktan ismini, cinsini öğrenmiş, şakalarını bile yapar olmuştuk.

Sevgili Sebahattin Sargının, yazdığı gibi bu sayfayı okudukça beni de gülme krizi tutuyor.
Acaba bu biberleri alıp da yiyen oldu mu ? Sadece merak Ben aklıma geldikçe gülme krizine giriyorum arkadaşlar da hayırdır neler oluyor diye meraklanıp duruyorlar.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 23:40   #152
Ağaç Dostu

Volare's Avatar

Giriş Tarihi: 07-08-2006
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi DefneD. Mesajı Göster
Aman Volare onlar ne öyle!!!! ''Toplumun değer yargıları'' ile böyle oynanır mı? Çoooook ayıp

Hemfikirim ,
doğal olan herşeyi ayıp gördükçe ve gizledikçe ,
tabu haline getirdikçe , masum , tamamen insan anatomisiyle genetik bağı olmayan bitklere ,
çiçeklere hayal gücü cinsellikle sınırlı kişiler şu veya bu ismi vermeye devam edecekler .
Sağlıkla ve selametle kalın .

Düzenleyen Volare : 31-07-2009 saat 02:41 Neden: noktalamalar ve kişisel algılanabilecek konuları yumuşatma
Volare Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2009, 00:17   #153
Ağaç Dostu

gece's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2007
Galeri: 32
Farklı düşünenler birbirine ağır gelecek sözcükler değil, çiçek versin!

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Volare Mesajı Göster
Hemfikirim , doğal olan herşeyi ayıp gördükçe ve gizledikçe ,
tabu haline getirdikçe masum ,tamamen ilgsiz bitklere , çiçeklere hasta beyinler şu veya bu ismi vermeye devam edecekler .
Sağlıkla ve selametle kalın .
Karşı fikirdeyim.

Tabii ki "hasta beyinler"e, tamamen "ilgisiz bitkilere, çiçeklere"deki "ilgisiz"e.
Orkide ile bulmaca diliyle ifade edersek, 'Bir tür acı biber:... biberi'nin ortak noktasının ötesinde, çiçek, nedir çiçek?

Yani "işlevi" itibariyle nedir? Tüm çiçekler gerçekte bitkilerin üreme organı değil mi? Çok uzaklara gitmeye gerek yok. Rahatlayalım arkadaşlar. Hepimiz çiçekleri seviyoruz değil mi?

gece
çiçekleri de bibeberleri de seven forum kişisi!

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2009, 00:28   #154
Ağaç Dostu

thomasina's Avatar

Giriş Tarihi: 05-06-2009
Galeri: 31
Aralıklarla girerim siteye gün içinde. Son mesajlara bakarım, ilgili olduğum konuları açar okurum. Tarihini anımsamıyorum, yine açtığımda penis biberi başlıklı bir konu vardı ilgimi çekmedi açmadım. Belli belirsiz benzerlikten dolayı isim konulmuştur diye düşündüğümü anımsıyorum sadece. Sonra defalarca başlığı üst sıralarda gördüm, demek ki epey ilgilenen yetiştiren varmış dedim kendi kendime. Üstelik başlığın tamamını bile okumamışım. Tartışma olayını bile es geçmişim. Bu durumum ya da ilgisizliğim diyelim, son bir iki gün içinde defalarca oldu. Sonra bugün tamamiyle bir rastlantı sonucu bir arkadaş haber verdi de tartışmayı farkettim. Okudum inanmadım, daha okudukça inanamadım. Sonlara geldikçe siteden gidenleri de öğrendim, üzüldüm.

Bitkilerle ilgilenenlerin bu tür detaylara takılacağını hiç düşünmemiştim. Hadi bu takıntıyı da anlamaya çalışayım kendimce (nasıl olacaksa) bu sözcük takıntısı platformunu bahane ederek konu dışı rahatsızlıkların gündeme getirilmesine daha da çok şaşırdım.

Hadi üslupsa diyelim rahatsız olunan, başkasının da rahatsız olacağı bir üslupla buna karşılık verilmesi düşündürücü. Hadi bir şekilde kılıçlar kuşanılmış diyelim, neden hazırlanılmışken ve de savaşa uygun bir forum sayfası özenle el birliğiyle oluşturulmuşken konu kapatılsın çığlıkları atılıyor? Sahte barış mı? Yok gerçekten bir uzlaşma isteniyorsa bu neden yeterince konuşulmadan hatta konuşacak bir şey olmadığını anlayana kadar konuşulmasına engel olunsun isteniyor anlayamadım. Hep gizli, hep ayıp, bunun yeri değil, kapatalım üstü örtülsün mantığı kimi almış da bir adım öteye götürmüş? Ben görmedim, gören var mı?

Ah garibim, ah benim yine bir doğa eseri canlım, biberim bütün bu olanlardan haberi olsa ne derdi acaba merak ettim. İsmimi değiştirdiniz, beni ahlaklı yaptınız, ama ben kime ne yaptım demez mi? Hadi değiştirdiniz, tipimi ne yapacaksınız? Estetik mi? Nedir korkunuz, isim değişince aklınızdaki biçimim değişiyor mu? Farklı bir düşünme sistemi mi var insanoğlunun? ........ biberi dediniz de benzediğim organ nedir ki bu feryat figan demez mi?

Bakın bence konuşun konuştukça olay kanıksanır der. Belki o zaman rahatsız olmayanları gördükçe içinizden ben mi abartıyorum acaba diye geçirirsiniz de bana bu kadar anlam yüklememiş olursunuz der. Altı üstü biberim. Nedir benden, ismimden bu kadar korku, komik olmayın diye katıla katıla güler.
Bir biber üç gündür bizimle dalga geçiyor. Vah halimize... Olan bir şeyi yok saymak önce ona ait olan ismi elinden almaktır. Hoş bu da tam yok ediş olmaz da, işte bir anlamda yine tüketme. O yine var, ona benzeyen de... O biberi yine büyük bir zevkle yetiştirecek olan da var, ona benzeyene sahip olan da var.
Nedir her şeyin gölgesinden korkmak, isminden, cisminden...

Ne demiş ozan KONUŞMAK SUSMANIN KOKUSUDUR.YA SUS GİT,YA KONUŞ GEL, ORTALARDA KALMA.YALAN KORKAKLIĞIN TORTUSUDUR.DÜRÜST KABA OL,EĞRETİ SAYGILI OLMA.

Düzenleyen thomasina : 30-07-2009 saat 00:45 Neden: imla hatası
thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2009, 00:40   #155
Ağaçsever

Murat Altan's Avatar

Giriş Tarihi: 16-03-2007
Bence başlık ilk başta uygunmuş ama -ilk 70-80 mesajdan sonrasını okumaya yüreğim yetmediği için kalanını okumadan yazıyorum- "havanda su nasıl dövülür" falan olmalıymış.

"O" olsa ne olur, "bu" olsa ne olur, okuyun, gülümseyin geçin. Alem aya fezaya gidiyor, bizim bir günde 150 mesaj yazdığımız konuya bakın.

Sevgiyle ve bitkiyle kalın...

Murat Altan
İzmir/Balçova
1971/0rh+

Murat Altan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2009, 01:16   #156
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Alıntı:
Bu başlığın varlığını sevgili jineop siteden ayrılmasaydı fark etmyecektim .
Bir kelimeye bu kadar takılması , bunun gurur meselesi yapılması manasız .
Belki orkideseverler bana kızabilir ancak Orkide (orchidea) isminin manası şu iki yunanca kelimeden oluşuyor
Orhis): Haya, husye, testis ve idea :benzer , yani tarihte birisi Orkide çiçeğini veya kökünü testise benzer bulmuş .
Klitoria(clitorea) adındaki çiçek acaba neye benzetildi ki bu adı aldı .
Hiç mi başka bu ülkede mevzu kalmadı ki biber ismleri tartışma konusu oldu .
ÖZ'den fazla şekille ilgilenmemiz , müstehçen olan/görünen her konuya ilgi duymamız niye
Orkideciler nedense bu konuya alınmazlar. 16.11.2006 tarihinden yazdığım bir yazımda da belirtmiştim.

Orchis idea'nın kısalması olan orchids kelimesini türkçeleştirip Orkide yapılınca bir sorun yaşanmadıydı.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2009, 06:31   #157
Ağaç Dostu

Volare's Avatar

praecox hocam ,
tesekkurler , biraz korkarak yazmistim , ukalalik olur mu diye ...
Yine de cenemi tutamadim

Eski 30-07-2009, 09:18   #158
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 13-07-2008
Galeri: 8
Maşaallah baya tartışılmış konu, biberin şeklinden şemalinden, yöneticilerden, isimlerden, demokrasiden faşizmden vs.

Sondan başlayayım; demokrasi, faşizm gibi kavramlar tercih sebebidir. Evet çağımızda demokrasi tercih edilir ülke yönetimlerinde; ama bu site yönetiminde veya bazı bilimsel durumlarda kullanılacak diye durum oluşturmaz. Yani bu ismi koymak Emre Albayrak'ın çok güzel belirttiği gibi bize düşmez (ismin önceden konduğunu veya çevrildiğini varsayıyorum). Keza site yönetimi de tamamen demokratik olamaz. Ayrıca çoğunluk da demokrasi demek değildir, bunu unutmayalım.

Biberin şekli şemali, ismi cismi, adı falan belirli işte. Ben de uğraş olarak buralara takılıyorum, çoğunluk da öyle. Meslek olarak bu işi yapanların yorumu varken, literatür belirliyken kusura bakmayın ama "genel ahlak"a ters, çocuğuma ne diyeceğiz, manav ne diyecek gibi şeyler düşünülemez.

Son söz zaten söylenmiş:
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emre Albayrak Mesajı Göster
Siteyi bir manav dükkanı veya bir çiçekçi olarak görüyorsanız elbet ismi değiştirelim.. Ama bu siteyi bilimsel bir veritabanı olarak görüyorsanız ismi değiştirmek sizin haddinize değildir.

Aybars Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2009, 10:57   #159
Ağaç Dostu

selim_50's Avatar

Giriş Tarihi: 13-09-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ozen Mesajı Göster
Alem aya fezaya gidiyor, bizim bir günde 150 mesaj yazdığımız konuya bakın.
merhaba;
umarım bizde fezaya gideriz, fezaya gittiğimiz füzede biber görünümünde olmayacak mı

selim_50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2009, 11:27   #160
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Yazmayayım, konu uzamasın, bu insanları ikna etmek mümkün değil diye düşünmüştüm. Sevgili thomasina öyle can alıcı noktadan vurdu ki beni, nerde durduğumu açıklamak zorunda hissettim.
İsminden dolayı penis biberine itiraz edenleri, gece yarısı mide kanaması geçiren eşimin tansiyonu 21'e fırlamışken İzmir'de zor ulaştığımız özel hastane kapısından penisi var diye geri çevirenlerle aynı çizgide görüyorum.
Bilimsellikten uzak olan insanları , bilimselliğin zorunlu olduğu alanlarda görmek istemiyorum. Seçimse bu da benim seçimim.
Okumayın, üretmeyin uzak durun penis biberinden...

Düzenleyen maki01 : 30-07-2009 saat 19:44 Neden: anlam
maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2009, 11:57   #161
Ağaç Dostu

Müjgan's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2004
Galeri: 30
Ben bu topikteki bitkinin de sakıncalı bir bitki olduğunu düşünüyorum. Hatta forumdaki salatalık ve kabakla ilgili bölümlerin de kapatılmasını talep ediyorum.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2009, 12:40   #162
Ağaç Dostu

BalıkcıSerdar's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Mesajı Göster
Ben bu topikteki bitkinin de sakıncalı bir bitki olduğunu düşünüyorum. Hatta forumdaki salatalık ve kabakla ilgili bölümlerin de kapatılmasını talep ediyorum.
Sn. Malina;

Duyun lütfen

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2009, 12:43   #163
Ağaç Dostu

BalıkcıSerdar's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Yazmayayım, konu uzamasın, bu insanları ikna etmek mümkün değil diye düşünmüştüm. Sevgili thomasina öyle can alıcı noktadan vurdu ki beni, nerde durduğumu açıklamak zorunda hissettim.
İsminden dolayı penis biberine itiraz edenleri, gece yarısı mide kanaması geçiren eşimin tansiyonu 21'e fırlamışken İzmir'de zor ulaştığımız özel hastane kapısından penisi var diye geri çevirenlerle aynı çizgide görüyorum.
Bilimsellikten uzak olan insanları , bilimselliğin zorunluğu olduğu alanlarda görmek istemiyorum. Seçimse bu da benim seçimim.
Okumayın, üretmeyin uzak durun penis biberinden...
Çok güzel bir örnek olmuş, teşekkürler Sn. Maki01. Özellikle koyulaştırdığım kısım bunca tartışmanın gereksizliğini anlatmaya yeter.

Eşinize de geçmiş olsun temennilerimi kabul edin lütfen.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2009, 13:03   #164
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-09-2006
Bir garip tartışma. Nereden çıktığını ve neden "arkası yarın" gibi uzadığını anlamış değilim. Bu sözcükten rahatsız olanlar "zeker" sözcüğünü kullansınlar (TDK Sözlüğü:Erkeklik organı).

"Ne Şam'ın şekeri/Ne Arap'ın yüzü" değilmiş atasözünün aslı. Buradaki tartışma bana bunu da öğretmiş oldu.:=))

tiya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2009, 13:08   #165
Ağaç Dostu

selim_50's Avatar

Giriş Tarihi: 13-09-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BalıkcıSerdar Mesajı Göster
Çok güzel bir örnek olmuş, teşekkürler Sn. Maki01. Özellikle koyulaştırdığım kısım bunca tartışmanın gereksizliğini anlatmaya yeter.

Eşinize de geçmiş olsun temennilerimi kabul edin lütfen.
arkadaşlar sayın maki ve balıkçı serdar son noktayı koymuştur, bence artık uzatmanın hiçbir anlamı yok, biliyorum sizlerde aynı fikirdesiniz ama dayanayıp yazıyorsunuz, sayın maki'ye geçmiş olsun dileklerimle
iyi günler

selim_50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2009, 13:19   #166
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-01-2009
Selam birçok arkadaş tartışmanın neden bukadar uzadığını ve bir anlam veremediklerini söylemişler, her ne kadar burası zaten bir tartışma adı altında açılmış bir konu olmasına rağmen. Öte yandan her geçen günde katılımcısı artıyor ve neden konu bu kadar uzuyor diyenler aslında cevabın kendileri olduğunu bilmeden bu soruyu soruyorlar

Hadi bakalım benim sorumada bir cevap verecek çıkacakmı?

Biberin adında uzlaşı sağlandı ve tartışma bitti.Pekiii o zaman biberin şekli ne olacak. Bizler biberin adını şeklinden dolayı tartışmıyormuyuz zaten? Adı ile ilgili uzlaşı sağlandığında ya şekli ile ilgili yeni bir tartışma başlarsa... Ben mesleğinde uzman bir mühendisim ama genetiğiylede oynasamda bunu beceremem. Varsa fikri olan buyursun açıklasında göreyim.Ah ne bibermiş bu böyle. En nihayetinde yaratan onu öyle yaratmış biz şeklinden dolayı ismini tartışıyoruz.İyi güzel. Diyelimki adını çarliston biberi ve isot biberinden esinlenerek Çaris biberi koyduk. Eeee biberin şekli aynı yani bayağı Penis şeklinde bir biber yahu. Adı değiişince şekli değişmeyeceğine göre. O zaman?

Haa yinede tartışılsın bunada karşı değilim. Farklı fikirleri de okumak muhakkak kişilere birşeyler katar. Tabi kırıcı olmadan, birilerini suçlamadan, hakaret etmeden ve küsüp gitmeden...

Ama sadece gerçekten fikri olan yazsın lütfen. Yoksa öyle çıkıpta sen şöylesin sen böylesin diyerek ya da vayy bu konu ammada uzadı diyerek konuyu uzatarak bir yere varılmaz. Zaten fikir üretmiyoruz son yıllarda. Herşey gibi fikir tüketiyoruz. İyi bir tüketici olduk çıktık. Şurda seviyeli bi şekilde fikir beyan edenlerede saygı duyalım. Bırakın uzasın gitsin konu. Elbet bitecektir bir gün. Konunun uzamasından ziyade farklı ve yeni nasıl bir fikir çıkacak onu merak edeceğim...

Saygılarımla

Ziraat Yük.Müh. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2009, 13:32   #167
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=147

Clitorea arada kaynayıp gitti

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2009, 13:51   #168
Ağaç Dostu

Günüm's Avatar

Bu çiçeğin tohumlarından almıştım. Üstelik açık arttırma ile epeyi uğraşarak. Satılan yabancı sitede benzerlik açıkça dile getiriliyordu. O başlığı topa tutan da yoktu.
Tartışmalar sürüp gidecektir. Sevişmek için hükümet onayının istendiği bir ülkede içinde erkek ve kadın organlarına yönelik isimlerin olduğu herşey bir çoğumuz tarafından tu kaka olarak kabul edilecektir. (Buradaki -muz eki kimseyi töhmet altında bırakmamak adına eklenmiştir. Şahsi düşüncem değildir.) Bilimsel adı olduğu konusunda ikna olamayan üyelerimize diyecek birşeyim yok.

Günüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2009, 17:59   #169
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-07-2009
Galeri: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Clitorea arada kaynayıp gitti
Hakikaten arada kaynadı ve çok güzel bir çiçekmiş..
Sarmaşık sanırım

http://farm4.static.flickr.com/3271/...915d34.jpg?v=0

Bu arada mesajlarım(ız) siliniyor.. Kötü bir şey yazdığımı düşünmemiştim ama !

Düzenleyen malina : 30-07-2009 saat 18:04 Neden: Fotoğrafları foruma yükleyin!
selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2009, 18:02   #170
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

Giriş Tarihi: 24-10-2007
Galeri: 35
Birkaç gün siteden uzak kaldım, ortalık toz duman olmuş. Bu konunun bu kadar büyümesine ve sevdiğimiz arkadaşların ayrılmış olmasına üzüldüm doğrusu. Bu kadar gereksiz ve anlamsız bir sebepten, kırgınlıkların, alınganlıkların ve ayrılıkların olması hiş hoş değil.

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2009, 18:03   #171
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selis Mesajı Göster

Bu arada mesajlarım(ız) siliniyor.. Kötü bir şey yazdığımı düşünmemiştim ama !
Kötü bir şey yazıp yazmamak başka, işin suyunu çıkarmaya başlamak başka...

Son bir kaç mesajı sildim...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2009, 18:18   #172
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-07-2009
Galeri: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Kötü bir şey yazıp yazmamak başka, işin suyunu çıkarmaya başlamak başka...
Sululuk değil de, küçük şakalaşmalar her zaman ortamın gerginliğini alır ve bu başlığın biraz yumuşatılmaya ihtiyacı var bence..

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2009, 18:56   #173
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selis Mesajı Göster
Sululuk değil de, küçük şakalaşmalar her zaman ortamın gerginliğini alır ve bu başlığın biraz yumuşatılmaya ihtiyacı var bence..
Yanılıyorsunuz.

Başka cinsel organ isimleriyle açılacak başlıklar yazma önerisi, şakalaşma falan olamaz. Anlayışınız bu yönde ise özel mesajlarla şakalaşmaya devam edebilirsiniz. Biliyorum bunu siz başlatmadınız, ama savunmayın, konu sizin başınızda patlamasın

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2009, 19:02   #174
Ağaç Dostu

gece's Avatar

Sıcak patates gibi olan tartışmaya soğuk bir dağ esintisi...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Duygu Asena yaşasa 'Clitorea'nın adı yok!' diye durumu ifade ederdi sanırım.

Clitorea'ya da zamanı gelince dönülecektir. Yalnız meselenin özü isim, isimlendirme üzerine olduğu için belirtmeliyim ki clitorea'nın adaşı hiç bir yere gitmiyor, Aladağlarda 3500 m. de tüm güzelliğiyle, doğasever misafirlerini ağırlıyor.

Evet, Aladağlar, Çelikbuyduran'dan daha doğrusu Çillikbuyduran geçidinden bahsediyorum. Belirsiz (!?) nedenlerden dolayı yöresel adı olan Çillikbuyduran ismi, yükseltisinden kaynaklanan soğuğu nedeniyle çelik donduran anlamına gelen 'Çelikbuyduran' olarak deforme edilmiş durumda.

Birçok dağcının ve doğasever kişinin gerçek adını bilerek veya bilmeyerek, buraya kamp attığını söylememe gerek yok sanırım.

Bu arada konunun kapatılmamasından ve uzamasından rahatsız olan arkadaşlara; biberin adı belli olsa, tartışma hiçbir sonuca ulaşmasa bile konunun tartışılması, sadece yazanların değil okuyanların da kendi düşüncelerini, yaklaşım biçimlerini sorgulamaya yöneltecektir ve bu da çok iyi bir şeydir, bunu dahi istemeyen, okumaz yazmaz zaten diyorum.

Bence zaten bu başlıktaki yazıların önemi de asıl konunun, tartışmanın sonucundan değil de yaklaşım biçimlerinde zaten.

gece
zemherir gibi yere niye böyle sıcacık isim verirler diye dağcılık forumlarında tartışıldı mı acaba diyen, forum kişisi!

Not: yeni başlık açmak yok, sadece bunaltıcı sıcaklardan bunalanlara serin bir dağ esintisi var.

Eski 30-07-2009, 19:49   #175
Ağaç Dostu

Günüm's Avatar

Konuyu sulandırandan kastınız ben isem şaşırdım sayın Malina. Çünkü sulandırmak istesem bunu aleni yapardım. Açıkçası ne yazdığımın bilincindeyim. Mesajımı kırpmanız o çiçeğin Türkçesini değiştirmeyecektir.
Üstelik bu başlık altındaki yazışmalar almış başını giderken sizin "sulu" olarak benim mesajımı seçmeniz beni üzdü.

Günüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2009, 19:51   #176
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2007
Galeri: 107
Yeni bir isim tartışması mı başlıyor yoksa

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2009, 20:15   #177
Ağaç Dostu

Volare's Avatar

Sn , gece ,
az çok botanik okumuş herkes aslında çiçeğin bir üreme organı ,
tohumun da bir cenin olduğunu bilir .
Demek istediğim bazı konular bu toplumda örselendikçe , açık konuşulmadıkça ,
putlar devleştikçe bizim kendi anatomimizle ilgisi olmayan , ayıp , günah konularından
tamamen arınmış olan bitkilere farklı anlamlar yüklemeye devam edeceğiz .
Buyurun bu uzun çümleği ilgi ve alakanıza sunuyorum .

Not: 151 nolu mesaja cevaben , yeni farkettim

Eski 31-07-2009, 00:55   #178
Ağaç Dostu

gece's Avatar

İlgi ve alâka...

Alıntı:
Sn , gece ,
az çok botanik okumuş herkes aslında çiçeğin bir üreme organı ,
tohumun da bir cenin olduğunu bilir .
Demek istediğim bazı konular bu toplumda örselendikçe , açık konuşulmadıkça ,
putlar devleştikçe bizim kendi anatomimizle ilgisi olmayan , ayıp , günah konularından
tamamen arınmış olan bitkilere farklı anlamlar yüklemeye devam edeceğiz .
Buyurun bu uzun çümleği ilgi ve alakanıza sunuyorum .

Not: 151 nolu mesaja cevaben , yeni farkettim
Cevap vermeye değer gördüğünüz için teşekkürler.

Yalnız 151'no'lu mesajda sadece; farklı düşünenlere "hasta beyinler" demenize ve bu "hasta beyinlerin" verecekleri isimlerin "tamamen ilgisiz" bitkilere verileceğine katılmadığımı belirtmiştim.

Penis / Peter biberi isimlendirmesi ile ilgili düşüncem, konunun 18. mesajında atıf yoluyla belirtilmiştir. İsmi yadırgamamıştım, yadırgamıyorum.

Ancak bu, değiştirilmesini öneren insanların beyinlerine teşhis koymamı ya da başka isim önerecek olanların önerilerini bile görmeden "tamamen ilgisiz" olarak isimlendireceklerini düşünmemi gerektirmiyor.

Kimse, kimse ile hemfikir ya da karşı fikirde olmak zorunda değil, hele hele burada olduğu gibi çoğunlukla yazıları dışında hiç tanımadığımız ve büyük ihtimalle de hiç tanışmayacağımız, toplumun her kesiminden, sadece ülkemizin değil, dünyanın her yerinden, her yaştan insanlar arasında olunduğunda hiç değil! Ve bu, fizikçi arkadaşımızın mesajı ile bence çok güzel ve doğru olarak ifade edildi. Fizikçi'yle, "sürekli öfkeliymiş gibi" algılaması dışında, tamamen hemfikir olduğumu da belirtmeliyim.

"İlgi ve alakama sunduğunuz" (!?) "uzun cümle" konusunda yanıtım da korkarım kendim ve "bu toplumda" tanıdığım birçok kişi ile birlikte, "bitkilere farklı anlamlar" yüklemeyenler ama yükleyenlere de yüklenmeyenler arasında olacağımdan ibaret olacak.

Çünkü; bu toplumda yaşayan ve bu topluma ait olmaktan utanmayan bizler, bu sırada, odalarımızdaki, pencerelerimizdeki, balkonlarımızdaki, bahçelerimizdeki, tarlalarımızdaki, bağlarımız ve dahi dağlarımızdaki ama en çok da yüreklerimizdeki, çok sevdiğimiz bitkiler ile ilgileniyor ve 151 no'lu mesaj başlığının gereklerini yerine getiriyor olacağız.

Katılan katılır, katılmayanlara da "sağlıkla ve selametle kalın" der, sevdiğimiz ve yukarıda yazılan işimize bakarız.

gece
cümlelerini sadece size değil, "ilgi ve alakalı" herkese sunan forum kişisi!

Düzenleyen gece : 31-07-2009 saat 01:55 Neden: sözcük yanlışı düzeltildi.
Eski 31-07-2009, 02:23   #179
Ağaç Dostu

Volare's Avatar

açık , net ve sade...
Malesef Sn. Freud ve Sn. Jung bu siteye üye olmadıkları (ve hayatta olmadıkları) için beni savunamıyorlar .Ben ismi yadirgadigimi soylemedim,
sadece boyle bir isim (ve cinsel cagrisim iceren her isim)verilmesinin sebeplerine degindim.
Buraya 18 yasindaki oglumun konuyla ilgili yorumunu ekliyorum ,, Koca koca insanlar , ulkemizin en kritik gunlerinde bunu mu tartisiyorlar ?"
Soru...

Düzenleyen Volare : 31-07-2009 saat 03:32
Eski 31-07-2009, 13:29   #180
Ağaç Dostu

gece's Avatar

Yanıt

Alıntı:
açık , net ve sade...
Malesef Sn. Freud ve Sn. Jung bu siteye üye olmadıkları (ve hayatta olmadıkları) için beni savunamıyorlar .Ben ismi yadirgadigimi soylemedim,
sadece boyle bir isim (ve cinsel cagrisim iceren her isim)verilmesinin sebeplerine degindim.
Buraya 18 yasindaki oglumun konuyla ilgili yorumunu ekliyorum ,, Koca koca insanlar , ulkemizin en kritik gunlerinde bunu mu tartisiyorlar ?"
Soru...
Merhaba, maalesef savunmaya ihtiyacınız yok, çünkü; saldırı veya yargılanma durumunda değilsiniz. Link de vererek isimlendirme konusunda benzer görüşte olduğumuzu belirtmiştim.

Ancak Freud ve Jung'a ihtiyaç duyuyorsanız, listenize Karen Horney'i mutlaka katmanızı önerebilirim. Hatta tek başına Horney sizi çok rahat 'savunabilir'di. Tercih sizin tabii.

Yanıt...

Evet. "Koca koca insanlar" bir şekilde, ilgilendikleri konu üzerinde buna ihtiyaç duydular ve medenice bunu tartışıyorlar. Yer ve zaman itibariyle buna ihtiyaç var ve bu ihtiyaç için gereken yapılıyor.

Fezaya ve aya gitmeyi amaçlayan bir topluluk olsaydık, bununla ilgili çalışma ve tartışmaları yapardık. Ancak burası bitkilerle ilgili bir site ve biz de bunu yapıyoruz.

Hem koca koca insanlar, hem de minyon tipli "insanlar", yapılması gerekenleri yerinde ve zamanında yapsalar, beğenmedikleri, küçümsedikleri kişi ve düşünceler ile konuları sümen altı etmeseler "ülkeler kritik günler" yaşarlar mı? Diye de sorun oğlunuza, selamımızla birlikte.

gece
forum yazışmalarında sorgu ve savunmayı gereksiz bulan forum kişisi!

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025