View Single Post
Eski 30-07-2009, 00:28   #154
thomasina
Ağaç Dostu

thomasina's Avatar

Giriş Tarihi: 05-06-2009
Aralıklarla girerim siteye gün içinde. Son mesajlara bakarım, ilgili olduğum konuları açar okurum. Tarihini anımsamıyorum, yine açtığımda penis biberi başlıklı bir konu vardı ilgimi çekmedi açmadım. Belli belirsiz benzerlikten dolayı isim konulmuştur diye düşündüğümü anımsıyorum sadece. Sonra defalarca başlığı üst sıralarda gördüm, demek ki epey ilgilenen yetiştiren varmış dedim kendi kendime. Üstelik başlığın tamamını bile okumamışım. Tartışma olayını bile es geçmişim. Bu durumum ya da ilgisizliğim diyelim, son bir iki gün içinde defalarca oldu. Sonra bugün tamamiyle bir rastlantı sonucu bir arkadaş haber verdi de tartışmayı farkettim. Okudum inanmadım, daha okudukça inanamadım. Sonlara geldikçe siteden gidenleri de öğrendim, üzüldüm.

Bitkilerle ilgilenenlerin bu tür detaylara takılacağını hiç düşünmemiştim. Hadi bu takıntıyı da anlamaya çalışayım kendimce (nasıl olacaksa) bu sözcük takıntısı platformunu bahane ederek konu dışı rahatsızlıkların gündeme getirilmesine daha da çok şaşırdım.

Hadi üslupsa diyelim rahatsız olunan, başkasının da rahatsız olacağı bir üslupla buna karşılık verilmesi düşündürücü. Hadi bir şekilde kılıçlar kuşanılmış diyelim, neden hazırlanılmışken ve de savaşa uygun bir forum sayfası özenle el birliğiyle oluşturulmuşken konu kapatılsın çığlıkları atılıyor? Sahte barış mı? Yok gerçekten bir uzlaşma isteniyorsa bu neden yeterince konuşulmadan hatta konuşacak bir şey olmadığını anlayana kadar konuşulmasına engel olunsun isteniyor anlayamadım. Hep gizli, hep ayıp, bunun yeri değil, kapatalım üstü örtülsün mantığı kimi almış da bir adım öteye götürmüş? Ben görmedim, gören var mı?

Ah garibim, ah benim yine bir doğa eseri canlım, biberim bütün bu olanlardan haberi olsa ne derdi acaba merak ettim. İsmimi değiştirdiniz, beni ahlaklı yaptınız, ama ben kime ne yaptım demez mi? Hadi değiştirdiniz, tipimi ne yapacaksınız? Estetik mi? Nedir korkunuz, isim değişince aklınızdaki biçimim değişiyor mu? Farklı bir düşünme sistemi mi var insanoğlunun? ........ biberi dediniz de benzediğim organ nedir ki bu feryat figan demez mi?

Bakın bence konuşun konuştukça olay kanıksanır der. Belki o zaman rahatsız olmayanları gördükçe içinizden ben mi abartıyorum acaba diye geçirirsiniz de bana bu kadar anlam yüklememiş olursunuz der. Altı üstü biberim. Nedir benden, ismimden bu kadar korku, komik olmayın diye katıla katıla güler.
Bir biber üç gündür bizimle dalga geçiyor. Vah halimize... Olan bir şeyi yok saymak önce ona ait olan ismi elinden almaktır. Hoş bu da tam yok ediş olmaz da, işte bir anlamda yine tüketme. O yine var, ona benzeyen de... O biberi yine büyük bir zevkle yetiştirecek olan da var, ona benzeyene sahip olan da var.
Nedir her şeyin gölgesinden korkmak, isminden, cisminden...

Ne demiş ozan KONUŞMAK SUSMANIN KOKUSUDUR.YA SUS GİT,YA KONUŞ GEL, ORTALARDA KALMA.YALAN KORKAKLIĞIN TORTUSUDUR.DÜRÜST KABA OL,EĞRETİ SAYGILI OLMA.

Düzenleyen thomasina : 30-07-2009 saat 00:45 Neden: imla hatası
thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön