![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-06-2009
|
gerçekten üzüldüm giden arkadaşlar için bu kadarmı tahamulsüz olduk ne gerek vardıki ortak nokta çokmu uzaklardaydıda buduruma geldi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
|
Haa bu arada, daha önce şekil olarak bana estetik gelmediği için tohumunu almaya gerek görmediğim Penis biberini artık yetiştirmeye karar verdim. Üstüne +18 yazacağım. İsteyen bakar, istemeyen bakmaz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Malina, Ben çok yeni bir üyeyim. İki ay sitenin her başlığını okumaya çalıştım mesajlardaki ifade ve içeriği inceliyerek kendimce bir kanıya vardım. Sizin mesajlarınız ve verdiğiniz cevaplar hep ilgimi çekti. kısa ,net,kararlı ifadeniz detaydan çok özü yakalamaya yönelik olduğu için bana göre Türk Dilinde kolay başarılamayacak bir anlatım biçimidir. Mevlana:Ne kadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşıdakinin anlayabileceği kadardır demiş. Arif olan anlar..diyerek;Emeklerinize ,sabrınıza ,duruşunuza teşekkür ederken sitenin katkılarından çok uzun yıllar yaralanmayı gönülden istediğimi bilmenizi istedim. saygılar sevgiler. Düzenleyen hozat : 28-07-2009 saat 18:27 Neden: harf eksikliği |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
|
Siteyi bir manav dükkanı veya bir çiçekçi olarak görüyorsanız elbet ismi değiştirelim.. Ama bu siteyi bilimsel bir veritabanı olarak görüyorsanız ismi değiştirmek sizin haddinize değildir. Kusura bakmayınız. İki isimli olan bir bitkiyi kullanmak istemediğiniz ismi ile hatırlayınız. Hatırlarınızda bu ismi ile saklayınız. Ama başlığa gelip şunun orjinal ismini değiştirelim dediğiniz an mevzu tamamen "saçmalamak" fiilinin karşılığı olacaktır. Beğenmediğiniz organ ismi türkçeleri de varsa onları da değiştirelim mesela. Ya da hoşunuza gitmeyen ve size kötü şeyler çağrıştıran isimleri de kütüklerden ve türkçemizden silelim. Ne dersiniz.. Beğenmediğiniz hoşunuza gtmeyen başlıklara yazmayınız. Okumayınız.. Görmezden geliniz. Ama sırf sizin aklınıza Penis biberi dendiği zaman sadece şehvet dolu bir organ geliyorsa. "Ki önce bitkiyi algılayıp sonra hakkatten benzerliğinden bu isim verilmiş demek apayrı bir konudur" o sizin sorununzdur. Ve ben bilimsel bir veritabanı olarak gördüğüm bu sitede sizin kişisel sorunlarınız yüzünden gerçekleri "türkçeleşmiş" olarak görmek zorunda değilim.. Saygılar.. Sevgiler.. Düzenleyen Emre Albayrak : 28-07-2009 saat 21:09 Neden: İmla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evveeet!! penis biberinden sonra sırada ne var? 1. bitkiden başlayalım isterseniz. ![]() Benim bildiğim latincesi Muscari muscarimi, diğer isimleri Misksümbülü, müşkülüm. Bu ne yenir, ne de kesilip biçilir bir gariban çiçek. Buradan buyurun... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
alıntıda belirttiğiniz mevzu, için teşekkürler. Sağlam bir köşe taşı koydunuz yapıya. Ellerinizden hürmetle öperim. Alıntı:
ben şimdi sizlere, siz konuyu takip eden tüm değerli arkadaşlara çok acayip bir örnek vereceğim. Ahlaki tartışmasına girmeyeceğim. Bana olan kültürel ve biyolojik faydasını ise belki tartışabilirim. Konumuz: "Taşşak Kebabı" Yöre: Gaziantep Yıl: 17-18 yıl önce. Aktörler: Ben dahil, 8 kişi Sinopsis: Koç taşşaklarını kebap yaptık, mangalda pişirdik, afiyetle yedik. İnanılmaz güzeldi. Mutlu son. Burada bahsi geçen adıyla sanıyla koç yumurtasının ta kendisi, öyle bitki filan değil. Gaziantep'i bilirsiniz; milli ruhunun yüksek değerliliğini "Gazi"lik ünvanı ile ıspatlamış güzide ilimiz... Bu kentin insanları yıllardır koç yumurtasını alırlar pişirirler yerler. Ben de, o tarihlerde ilk defa yedim, kültürel ve biyolojik faydasını gördüm. İnkar edemem, orada herkes Taşşak Kebabı diyor. Ben Yumurtalık Kebabı dersem, elimi bırakıp çatalla tavuk kanadı yemiş gibi olurum, tat vermez. Benim asıl üzüldüğüm nokta, keşke o zamanlar, bu taşşak kebabının yanında şu acılı penis biberi olsaydı, ne iyi olurdu. Şimdi Ankara'da taşşak yok, kebabını yapamıyorum. Penis biberi var ama artık aşırı acı biber yemek bana yasak. İşte bu benim hikayemdir. Saygılarımla. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Ağaç Dostu
|
Haa. bu arada, konuyu henüz kapatmamayı tavsiye ederim. Demek ki, tartışılacağı varmış ki, tartışılıyor. Demek ki, Penis Biberinin bir diğer faydası da bu imiş. Konuşa konuşa halladeriz bir insanlar her şeyi... Ne zaman ki, söz biter, temcit pilavı gibi aynı sözler ısıtılır... o zaman siz bilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Konuyu bu sabah sasirarak okudum. Fikrimi yazip yazmama konusunda kararsiz kaldim cünkü kimseyle polemige girmek istemiyorum hepimiz bitkileri sevdigimiz ve gercekten yeni seyler ögrenebildigimiz ve bilgi paylasimi yapabildigimiz icin buradayiz. Insanlar bu kadar ilgi gösterip sürekli mesaj yazmasaydi konu simdiye coktan forum gündeminden düserdi. Ilgimizi cekmeyen ya da hosumuza gitmeyen forum konularina mesaj yazmak zorunda degiliz. Kisisel tartismalari bir yana birakmali bence cünkü sitenin amaci bu degil. Yalniz degistirmezseniz giderim seklindeki tehditkar tavirlari da yadirgadigimi belirtmek isterim. Hosuma gitmezse okumam, yazmam ya da üye olmam gibi bir düsünce daha gercekci ve olgun olur sanirim. Saygilar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2009
|
Bende hala sayın malina nın neden konuyu kapamadığını anlamıyorum. Gereksiz yere tartışma uzuyor. İnsanlar istediği ismi kullanarak yazsın. Ne olacak yani farklı bir isim kullanırsa. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-09-2008
|
Alıntı:
Penis biberinin kendisi ile ilgili başka bir konu daha var. Orada sadece biberin kendisi ile ilgili yazışmalar yapılıyor. Bu konu kadar ilgi görmüyor gerçi... (Bende iki ayrı konu başlığı olduğunu bugün farkettim ne yazık ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Nur'un Teras Bahçesi Konusundaki yazı ve resimlerin bir bölümünü silmiş. Last edited by bennur; 26-07-2009 at 17:06 "ben gerekeni yaptım zaten." diye yazdığı tarih: 26-07-2009, 17:50 Sadece tepki gösteren ama gitmeye niyeti olmayan birini göndermiş olabilir miyim diye düşünen varsa diye bu bilgiyi ekliyorum... Bennur'un açtığı konuya yazılarıyla katılan ama artık yazdıkları havada kaldığı için anlamsızlaşan arkadaşlardan özür dilerim. Çünkü o başlığı silmek zorundayım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Şimdi beni de malinacılıkla suçlayanlar olacaktır. Evet ben Malina'nın zekasına, sabrına, sağduyusuna herzaman hayran olmuşumdur. En ayrı görüşte olduğumuz gün dahi bu özellikleri hep gözümün önündeydi. Bu sitede Malina dışında herkesin yanlış yapma, kapris yapma, küsme, küfretme, alayetme ve dahi gitme özgürlüğü var ama Malina'ya bu özgürlükleri hiç tanımıyoruz. Aslına bakarsanız o bir ikon değil, aynı bizler gibi etten, kemikten ve sinirden ibaret bir insan. Bunu da hiç unutmayalım lütfen. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Savaş, 125 numaralı mesajınızda defalarca tekrarladığınız koç yumurtasının kebabını topluluk içinde öyle isteyemezsiniz. Yakışık almaz çünkü. Buraya da o şekilde yazmamanız gerekirdi. " Billur kebabı " derseniz ilgilisi anlayacaktır talebinizi. Hoşçakalınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
agaclar.net
|
Dün yazacaktım unutmuşum. İçimde kalmasın ![]() Alıntı:
Yani ben durduk yerde, geçen yılın bir mesajını alarak yeni konu başlatmadım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
|
Sayın malina, Jineop'un bahçesi için; "Arkadaşlar, bu kişisel bir seçimdir. Buradan yapacağınız çağrılar işe yaramaz. Kendisi düşünüp kararını verecektir. Bana ulaşmanın yolu ise belli... Her sayfanın üstünde eposta bağlantısı bulunuyor. Kararını değiştirirse bana bildirir. Bu nedenle konuyu kilitliyorum." demişsiniz. keşke bu başlığı-konuyu zamanında kilitleseydiniz ve konu bir kısır döngüye girip gereksiz yere bu kadar uzamasaydı. Siteye çok güzel katkılarda bulunan arkadaşlarımızı üzmeyip kırmasaydık. Unutmamalısınız ki bu siteyi ayakta tutan katılımcılar, üyelerdir. Bu paylaşımlar olmasa sitenin de bu kadar cazip olacağını düşünmüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2007
|
merhaba arkadaşlar; size bir tartışma konusu daha; bu biberin ismi peter biberi olamaz, çünkü görünüm olarak sünnetli gibi, bu da işin şaka tarafı, bence ismi uygunmu değilmi gibi konulara girmenin hiçbir anlamı yok, üstelik te isim tam anlamıyla ürünün neye benzediğini anlatıyor. bu kadar takılmanın bir anlamı yok sizlere kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ne Penis Biberinin adını ne de Taşşak Kebabının adını ben koydum. Ben Sadece olanları söylüyorum. Burada biz "elit"ler onu, bunu, şunu ayıp görürken orada o "halk" bunu böyle biliyor, böyle kullanıyor. Ben halkın kabul ettiği kelime ve kavramları rahatlıkla kullanırım. Çünkü o ayıp ki zaten halk için var, halk bunu ayıp görmemiş ben nne yapayım. Tolstoy ne demiş, "bir kelime halk tarafından tutulursa yaşar, tutulmazsa yaşamaz." Halk tutmuş, benden de hikayesini dile getirmek kalır. Sakın ha arkadaşlar, kelimelerin büyülü dünyasının bizi hapsetmesine izin vermeyelim. Onlar sadece kelime. Nesnelerin birer yansımaları. Benim bahsini ettiğim konu, felsefeye dair. Nedir, "ayıp" olan. Bugün ayıp olan yarın ayıp olmaktan çıkar mı? Eğer bize ayıp diye öğretilenleri sorgulamaz isek, kendi tabularımızda yitebiliriz. Vaktin birinde Sevgi Soysal, bir eserinde, cinsel deneyimini bir eşek ile yaşayan bir köy delikanlısından behseder, kitap yasaklanır ve toplatılır. Ama kimse o delikanlının gelişim sürecinde olup bitenleri sormaz, anlamak istemez. Efendim sapık işte, "ahlaka mugayir" işte... Sakın, bu genç, bastırılmış ve ayıplanmış bir cinselliğin kurbanı olmaya? Kemal Tahir'in ilk romanlarını okuyun, cinselliğin insan yaşamındaki çarpıtılmışlıklarına dair o kadar belirgin öğeler var ki... Eh, artık lütfen anlaşılayım ben. Maksadım ayıba pekmez çalmak değil dostlar. Ayıp da insanın zihnindedir. Benim çocuğum bana sorarsa bu biberin hikayesini hiç çekinmeden anlatırım. Biberi gocundurmam. Sevgilerimle. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 | ||
agaclar.net
|
Alıntı:
Bu değişkenleri her üye için ayrı ayrı hesaplayıp öyle davranamam. Eski, yeni üye ayrımı yapmayı sevmiyorum ama forum üyelerini ve işleyişini biraz daha tanıyacak kadar zaman geçirmenizi öneririm... Alıntı:
|
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Altarafı bir üreme organının adından sözediliyor burada. Eğer bunu adlarını rahatlıkla, ayıp düşüncesi olmadan söyleyebildiğimiz beyinden, böbrekten, gözden, kulaktan farklı bir yere koyarsak ve bir kelimeden korkarsak, işte o zaman yanlışa düşeriz. Umarım neden sözettiğim anlaşılabiliyordur. Haaa Savaşcım, senin şu rakı sofrandaki penis biberi meze teklifin hala geçerliyse, bir gün kelimelerden korkmayan dostlarla biraraya gelip bir deneyelim diyorum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Bu tartışmaya epeyce güldüm. Savunulan şeylere pek anlam verebildiğimi de söyleyemem. Yorum yapabilmek için var sayılan kabullerin ne olduğunda hemfikir olmak gerek. Bir yorum yapmak da gerekmiyor elbette. Merakımdan bahçedeki yardımcım İsmail'e başlığın ilk sayfasını okutup, resimleri de gösterdikten sordum, ne diyorsun diye. Yanıt, "Valla mal meydanda, adına ne dersen de" dedi ![]() Sonra da, "bunun tadı da acıdır herhalde, hele hele sen bulup gösterdiğine göre kesin normal değildir, buralara getirme" dedi. Bunu söylerken, iki gün önce yeni mahsul thai biberlerin tadına bakmasını sağladığımı kastediyordu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-07-2009
|
kaç gündür izliyorum ne zaman sona ericek diye bekliyorum. gerçi benim söylememle işler yoluna girmez. ama bu kadar uzayıp gideceğine, güzel insanların kalbi kırılıp uygunsuz laflar edilmeye fırsat verileceğine keşke konu kestirip atılsaydı. hepiniz büyüklerimsiniz bir anlam veremedim bu inatlara. burada tartışanların böyle konuşmalara duygulara karınları tok gibi fakat bu site insanlara güzelliği aşılıyor ve böyle yersiz tartışmalar anlamsız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
Tartışmaları gördüğümde bir gün önce gazetede okuduğum bu haber aklıma geldi. ![]() http://www.medyatava.com/haber.asp?ID=55689 Burada biberin adına tahammül edilemezken, şehirler gurur vesilesi yapmış ![]() Allah vere de Malina Dev Kabak, Dev Domates derken, " Dev P... Biberi yarışması" yapmasa ![]() ![]() Neden her şeyi bu kadar ciddiye alan bir toplum olduk biz. Nerde eski karitatür dergileri. Bu biberi görseler ne malzeme çıkarırlardı kimbilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Konu adına bakınca çok uyumlu bir istek olmuş ![]() Beğenmeyenler "güzel insanlar", geri kalan bizler neyiz; "Çirkin insanlar" mı? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
|
Bu başlığın varlığını sevgili jineop siteden ayrılmasaydı fark etmyecektim . Bir kelimeye bu kadar takılması , bunun gurur meselesi yapılması manasız . Belki orkideseverler bana kızabilir ancak Orkide (orchidea) isminin manası şu iki yunanca kelimeden oluşuyor Orhis): Haya, husye, testis ve idea :benzer , yani tarihte birisi Orkide çiçeğini veya kökünü testise benzer bulmuş . Klitoria(clitorea) adındaki çiçek acaba neye benzetildi ki bu adı aldı . Hiç mi başka bu ülkede mevzu kalmadı ki biber ismleri tartışma konusu oldu . ÖZ'den fazla şekille ilgilenmemiz , müstehçen olan/görünen her konuya ilgi duymamız niye ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|