agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)

Beğeni Düzeni73Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-07-2009, 18:00   #121
Ağaçsever

nazan's Avatar

Giriş Tarihi: 18-06-2009
gerçekten üzüldüm giden arkadaşlar için bu kadarmı tahamulsüz olduk ne gerek vardıki ortak nokta çokmu uzaklardaydıda buduruma geldi

nazan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2009, 18:02   #122
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Haa bu arada, daha önce şekil olarak bana estetik gelmediği için tohumunu almaya gerek görmediğim Penis biberini artık yetiştirmeye karar verdim. Üstüne +18 yazacağım. İsteyen bakar, istemeyen bakmaz

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2009, 18:25   #123
Ağaç Dostu

hozat's Avatar

Giriş Tarihi: 13-03-2009
Galeri: 45
Sayın Malina,
Ben çok yeni bir üyeyim. İki ay sitenin her başlığını okumaya çalıştım mesajlardaki ifade ve içeriği inceliyerek kendimce bir kanıya vardım.
Sizin mesajlarınız ve verdiğiniz cevaplar hep ilgimi çekti. kısa ,net,kararlı ifadeniz detaydan çok özü yakalamaya yönelik olduğu için bana göre Türk Dilinde kolay başarılamayacak bir anlatım biçimidir.
Mevlana:Ne kadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşıdakinin anlayabileceği kadardır demiş.

Arif olan anlar..diyerek;Emeklerinize ,sabrınıza ,duruşunuza teşekkür ederken sitenin katkılarından çok uzun yıllar yaralanmayı gönülden istediğimi bilmenizi istedim.

saygılar sevgiler.

Düzenleyen hozat : 28-07-2009 saat 18:27 Neden: harf eksikliği
hozat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2009, 20:39   #124
Ağaç Dostu

Emre Albayrak's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2007
Galeri: 4
Siteyi bir manav dükkanı veya bir çiçekçi olarak görüyorsanız elbet ismi değiştirelim.. Ama bu siteyi bilimsel bir veritabanı olarak görüyorsanız ismi değiştirmek sizin haddinize değildir. Kusura bakmayınız. İki isimli olan bir bitkiyi kullanmak istemediğiniz ismi ile hatırlayınız. Hatırlarınızda bu ismi ile saklayınız. Ama başlığa gelip şunun orjinal ismini değiştirelim dediğiniz an mevzu tamamen "saçmalamak" fiilinin karşılığı olacaktır. Beğenmediğiniz organ ismi türkçeleri de varsa onları da değiştirelim mesela. Ya da hoşunuza gitmeyen ve size kötü şeyler çağrıştıran isimleri de kütüklerden ve türkçemizden silelim. Ne dersiniz.. Beğenmediğiniz hoşunuza gtmeyen başlıklara yazmayınız. Okumayınız.. Görmezden geliniz. Ama sırf sizin aklınıza Penis biberi dendiği zaman sadece şehvet dolu bir organ geliyorsa. "Ki önce bitkiyi algılayıp sonra hakkatten benzerliğinden bu isim verilmiş demek apayrı bir konudur" o sizin sorununzdur. Ve ben bilimsel bir veritabanı olarak gördüğüm bu sitede sizin kişisel sorunlarınız yüzünden gerçekleri "türkçeleşmiş" olarak görmek zorunda değilim.. Saygılar.. Sevgiler..

defender77 beğendi.

Düzenleyen Emre Albayrak : 28-07-2009 saat 21:09 Neden: İmla
Emre Albayrak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2009, 21:10   #125
Ağaç Dostu

Müjgan's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2004
Galeri: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ferda Ülkümen Mesajı Göster
Bilimsel araştırmalara göre hazırlanmış, yurdumuzda yetişen bitkilerin Türkçe adlarından bazı örnekler;

01.Araptaşağı
02.Boklukotu
03.Dallama
04.Danataşağı
05.Domuzağırşağı
06.Düzük
07.Gorktaşak
08.Gorkbastıran
09.Horozdaşağı
10.Kadınörekesi
11.Kızlaryülmesi
12.Koç taşağı
13.Mahmuttaşağı
14.Osurukağacı
15.Taşaklıcızgan
16.Taşaklıısırgan
17.Tavukgötü
18.Tavukgötüürtmeği
19.Teketaşağı

İlk göze çarpanlar, yazamadığım birkaç isim daha var.

Bu isimler köklü milletimizin, daha modernleşmeye başlamadan bitkilere verdiği yöresel isimler.

Kaynak; Türkiye bitkileri sözlüğü. Prof. Dr. Ertan Tuzlacı.

Evveeet!! penis biberinden sonra sırada ne var?
1. bitkiden başlayalım isterseniz.
Benim bildiğim latincesi Muscari muscarimi, diğer isimleri Misksümbülü, müşkülüm. Bu ne yenir, ne de kesilip biçilir bir gariban çiçek. Buradan buyurun...

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2009, 22:37   #126
Ağaç Dostu

Sebahattin Sargın's Avatar

Giriş Tarihi: 16-12-2006
Galeri: 345
Bu başlık resmen komedi haline gelmiş Mesajları okudukça gülüyorum, Müjgan Hanımın ve Emre abimin mesajları konuya son noktayı koymuştur bence....

Müjgan Hanım mesajınıza halen gülüyorum .

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 01:59   #127
Ağaç Dostu

Savaş's Avatar

Giriş Tarihi: 25-03-2009
Galeri: 131
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Bibere bir literatür terimi olan Penis (bu kelimeyi kullanmaktan hiç utanmıyorum, utanmayacağım da) demek yerine, Türkçe ismi verilseymiş milli ruhu zedelenmiş arkadaşlarca kabul görecek miydi çok meraktayım
Sayın nevsune,

alıntıda belirttiğiniz mevzu, için teşekkürler. Sağlam bir köşe taşı koydunuz yapıya. Ellerinizden hürmetle öperim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Mesajı Göster
Evveeet!! penis biberinden sonra sırada ne var?
1. bitkiden başlayalım isterseniz.
Benim bildiğim latincesi Muscari muscarimi, diğer isimleri Misksümbülü, müşkülüm. Bu ne yenir, ne de kesilip biçilir bir gariban çiçek. Buradan buyurun...
Sayın Müjgan,

ben şimdi sizlere, siz konuyu takip eden tüm değerli arkadaşlara çok acayip bir örnek vereceğim. Ahlaki tartışmasına girmeyeceğim. Bana olan kültürel ve biyolojik faydasını ise belki tartışabilirim.

Konumuz: "Taşşak Kebabı"
Yöre: Gaziantep
Yıl: 17-18 yıl önce.
Aktörler: Ben dahil, 8 kişi
Sinopsis: Koç taşşaklarını kebap yaptık, mangalda pişirdik, afiyetle yedik. İnanılmaz güzeldi. Mutlu son.

Burada bahsi geçen adıyla sanıyla koç yumurtasının ta kendisi, öyle bitki filan değil. Gaziantep'i bilirsiniz; milli ruhunun yüksek değerliliğini "Gazi"lik ünvanı ile ıspatlamış güzide ilimiz... Bu kentin insanları yıllardır koç yumurtasını alırlar pişirirler yerler. Ben de, o tarihlerde ilk defa yedim, kültürel ve biyolojik faydasını gördüm. İnkar edemem, orada herkes Taşşak Kebabı diyor. Ben Yumurtalık Kebabı dersem, elimi bırakıp çatalla tavuk kanadı yemiş gibi olurum, tat vermez. Benim asıl üzüldüğüm nokta, keşke o zamanlar, bu taşşak kebabının yanında şu acılı penis biberi olsaydı, ne iyi olurdu. Şimdi Ankara'da taşşak yok, kebabını yapamıyorum. Penis biberi var ama artık aşırı acı biber yemek bana yasak.

İşte bu benim hikayemdir.

Saygılarımla.

Savaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 02:02   #128
Ağaç Dostu

Savaş's Avatar

Haa. bu arada, konuyu henüz kapatmamayı tavsiye ederim. Demek ki, tartışılacağı varmış ki, tartışılıyor. Demek ki, Penis Biberinin bir diğer faydası da bu imiş. Konuşa konuşa halladeriz bir insanlar her şeyi... Ne zaman ki, söz biter, temcit pilavı gibi aynı sözler ısıtılır... o zaman siz bilirsiniz.

Eski 29-07-2009, 08:56   #129
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Konuyu bu sabah sasirarak okudum. Fikrimi yazip yazmama konusunda kararsiz kaldim cünkü kimseyle polemige girmek istemiyorum hepimiz bitkileri sevdigimiz ve gercekten yeni seyler ögrenebildigimiz ve bilgi paylasimi yapabildigimiz icin buradayiz. Insanlar bu kadar ilgi gösterip sürekli mesaj yazmasaydi konu simdiye coktan forum gündeminden düserdi. Ilgimizi cekmeyen ya da hosumuza gitmeyen forum konularina mesaj yazmak zorunda degiliz. Kisisel tartismalari bir yana birakmali bence cünkü sitenin amaci bu degil. Yalniz degistirmezseniz giderim seklindeki tehditkar tavirlari da yadirgadigimi belirtmek isterim. Hosuma gitmezse okumam, yazmam ya da üye olmam gibi bir düsünce daha gercekci ve olgun olur sanirim. Saygilar.

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 09:25   #130
Ağaç Dostu

isolet's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2009
Bende hala sayın malina nın neden konuyu kapamadığını anlamıyorum. Gereksiz yere tartışma uzuyor. İnsanlar istediği ismi kullanarak yazsın. Ne olacak yani farklı bir isim kullanırsa.

17mine beğendi.
isolet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 10:09   #131
Ağaç Dostu

Yağız59's Avatar

Giriş Tarihi: 01-09-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi isolet Mesajı Göster
Bende hala sayın malina nın neden konuyu kapamadığını anlamıyorum. Gereksiz yere tartışma uzuyor. İnsanlar istediği ismi kullanarak yazsın. Ne olacak yani farklı bir isim kullanırsa.
Sevgili isolet konunun adı zaten "Penis Biberi (Peter pepper) adı üzerine tartışmalar " yani bu bir tartışma konusu...

Penis biberinin kendisi ile ilgili başka bir konu daha var. Orada sadece biberin kendisi ile ilgili yazışmalar yapılıyor. Bu konu kadar ilgi görmüyor gerçi...
(Bende iki ayrı konu başlığı olduğunu bugün farkettim ne yazık )

Yağız59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 10:26   #132
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bennur Mesajı Göster
VAR! ne yapacaksınız?, ben gerekeni yaptım zaten. Son derece FAŞİST bir tarzınız var. Yazdığınız 10 posttan 8 i alaycı ve küçümser tavırlı. Forumdaki hiç kimseden farklılığınız ve üstünlüğünüz olmadığının farkında değilsiniz sanırım.
"ben gerekeni yaptım zaten." kısmını anlamamıştım. Bugün farkettik.

Nur'un Teras Bahçesi

Konusundaki yazı ve resimlerin bir bölümünü silmiş.
Last edited by bennur; 26-07-2009 at 17:06

"ben gerekeni yaptım zaten." diye yazdığı tarih: 26-07-2009, 17:50

Sadece tepki gösteren ama gitmeye niyeti olmayan birini göndermiş olabilir miyim diye düşünen varsa diye bu bilgiyi ekliyorum...

Bennur'un açtığı konuya yazılarıyla katılan ama artık yazdıkları havada kaldığı için anlamsızlaşan arkadaşlardan özür dilerim. Çünkü o başlığı silmek zorundayım.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 10:57   #133
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
"ben gerekeni yaptım zaten." kısmını anlamamıştım. Bugün farkettik.
Nur'un Teras Bahçesi
Konusundaki yazı ve resimlerin bir bölümünü silmiş.
Last edited by bennur; 26-07-2009 at 17:06
"ben gerekeni yaptım zaten." diye yazdığı tarih: [B]26-07-2009, 17:50
Herkes dilediğini yapmakta özgürdür. Gitmek-kalmak, beğenmek- beğenmemek, okumak-okumamak seçimlerimiz arasında.

Alıntı:
Sadece tepki gösteren ama gitmeye niyeti olmayan birini göndermiş olabilir miyim diye düşünen varsa diye bu bilgiyi ekliyorum...
Bennur'un açtığı konuya yazılarıyla katılan ama artık yazdıkları havada kaldığı için anlamsızlaşan arkadaşlardan özür dilerim. Çünkü o başlığı silmek zorundayım
amaaaaaaa eğer ki burada birşeyler paylaştıysak, birşeyler yazıp çizdiysek bunların sorumluluğunu da taşımak zorundayız. Ben küstüm, giderken de herşeyimi yanımda götürürüm tavrı bana çok hoş gelmedi açıkcası. O zaman paylaşım nerede kalıyor?

Şimdi beni de malinacılıkla suçlayanlar olacaktır. Evet ben Malina'nın zekasına, sabrına, sağduyusuna herzaman hayran olmuşumdur. En ayrı görüşte olduğumuz gün dahi bu özellikleri hep gözümün önündeydi. Bu sitede Malina dışında herkesin yanlış yapma, kapris yapma, küsme, küfretme, alayetme ve dahi gitme özgürlüğü var ama Malina'ya bu özgürlükleri hiç tanımıyoruz. Aslına bakarsanız o bir ikon değil, aynı bizler gibi etten, kemikten ve sinirden ibaret bir insan. Bunu da hiç unutmayalım lütfen.

Eski 29-07-2009, 13:04   #134
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-09-2007
Galeri: 3
Sayın Savaş,

125 numaralı mesajınızda defalarca tekrarladığınız koç yumurtasının kebabını topluluk içinde öyle isteyemezsiniz. Yakışık almaz çünkü. Buraya da o şekilde yazmamanız gerekirdi. " Billur kebabı " derseniz ilgilisi anlayacaktır talebinizi.

Hoşçakalınız.

17mine beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 14:36   #135
agaclar.net

malina's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
malina, bahçemdeki bir, iki resmi alarak bir başlık açmış.
Dün yazacaktım unutmuşum. İçimde kalmasın

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selis Mesajı Göster
Sitede araştırdım ama sanırım kimsenin haberi yok .. Acı bibermiş..
Selis, kimsenin haberi yok yazarak yeni bir konu açınca, biberden haberdarız anlamında, Güler'in Kasım 2008 tarihli mesajını kahveden taşıdım. Mesajlar yazılış sırasına göre dizildikleri için, ilk mesaj Güler'in mesajı oldu. Ayrıca başka konuların içinde de biberle ilgili yazışmalar var. Fotoğrafsız oldukları için onları da taşımadım.

Yani ben durduk yerde, geçen yılın bir mesajını alarak yeni konu başlatmadım

Eski 29-07-2009, 14:37   #136
agaclar.net

malina's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Malina aynı bizler gibi etten, kemikten ve sinirden ibaret bir insan.
Aynen...

Eski 29-07-2009, 14:41   #137
Ağaç Dostu

trida's Avatar

Giriş Tarihi: 20-07-2009
Galeri: 10
Sayın malina,

Jineop'un bahçesi için;

"Arkadaşlar, bu kişisel bir seçimdir. Buradan yapacağınız çağrılar işe yaramaz. Kendisi düşünüp kararını verecektir. Bana ulaşmanın yolu ise belli... Her sayfanın üstünde eposta bağlantısı bulunuyor. Kararını değiştirirse bana bildirir.

Bu nedenle konuyu kilitliyorum."

demişsiniz.

keşke bu başlığı-konuyu zamanında kilitleseydiniz ve konu bir kısır döngüye girip gereksiz yere bu kadar uzamasaydı.

Siteye çok güzel katkılarda bulunan arkadaşlarımızı üzmeyip kırmasaydık. Unutmamalısınız ki bu siteyi ayakta tutan katılımcılar, üyelerdir. Bu paylaşımlar olmasa sitenin de bu kadar cazip olacağını düşünmüyorum.

17mine beğendi.
trida Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 16:07   #138
Ağaç Dostu

selim_50's Avatar

Giriş Tarihi: 13-09-2007
merhaba arkadaşlar;
size bir tartışma konusu daha;
bu biberin ismi peter biberi olamaz, çünkü görünüm olarak sünnetli gibi,
bu da işin şaka tarafı,
bence ismi uygunmu değilmi gibi konulara girmenin hiçbir anlamı yok, üstelik te isim tam anlamıyla ürünün neye benzediğini anlatıyor.
bu kadar takılmanın bir anlamı yok
sizlere kolay gelsin

selim_50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 16:14   #139
Ağaç Dostu

Savaş's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Sayın Savaş,

125 numaralı mesajınızda defalarca tekrarladığınız koç yumurtasının kebabını topluluk içinde öyle isteyemezsiniz. Yakışık almaz çünkü. Buraya da o şekilde yazmamanız gerekirdi. " Billur kebabı " derseniz ilgilisi anlayacaktır talebinizi.

Hoşçakalınız.
Ben derdimi anlatamıyorum.

Ne Penis Biberinin adını ne de Taşşak Kebabının adını ben koydum. Ben Sadece olanları söylüyorum. Burada biz "elit"ler onu, bunu, şunu ayıp görürken orada o "halk" bunu böyle biliyor, böyle kullanıyor. Ben halkın kabul ettiği kelime ve kavramları rahatlıkla kullanırım. Çünkü o ayıp ki zaten halk için var, halk bunu ayıp görmemiş ben nne yapayım.

Tolstoy ne demiş, "bir kelime halk tarafından tutulursa yaşar, tutulmazsa yaşamaz." Halk tutmuş, benden de hikayesini dile getirmek kalır. Sakın ha arkadaşlar, kelimelerin büyülü dünyasının bizi hapsetmesine izin vermeyelim. Onlar sadece kelime. Nesnelerin birer yansımaları. Benim bahsini ettiğim konu, felsefeye dair.

Nedir, "ayıp" olan. Bugün ayıp olan yarın ayıp olmaktan çıkar mı? Eğer bize ayıp diye öğretilenleri sorgulamaz isek, kendi tabularımızda yitebiliriz. Vaktin birinde Sevgi Soysal, bir eserinde, cinsel deneyimini bir eşek ile yaşayan bir köy delikanlısından behseder, kitap yasaklanır ve toplatılır. Ama kimse o delikanlının gelişim sürecinde olup bitenleri sormaz, anlamak istemez. Efendim sapık işte, "ahlaka mugayir" işte... Sakın, bu genç, bastırılmış ve ayıplanmış bir cinselliğin kurbanı olmaya?

Kemal Tahir'in ilk romanlarını okuyun, cinselliğin insan yaşamındaki çarpıtılmışlıklarına dair o kadar belirgin öğeler var ki... Eh, artık lütfen anlaşılayım ben. Maksadım ayıba pekmez çalmak değil dostlar. Ayıp da insanın zihnindedir. Benim çocuğum bana sorarsa bu biberin hikayesini hiç çekinmeden anlatırım. Biberi gocundurmam.
Sevgilerimle.

Eski 29-07-2009, 16:47   #140
agaclar.net

malina's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi trida Mesajı Göster
keşke bu başlığı-konuyu zamanında kilitleseydiniz ve konu bir kısır döngüye girip gereksiz yere bu kadar uzamasaydı.

Siteye çok güzel katkılarda bulunan arkadaşlarımızı üzmeyip kırmasaydık.
Allah Allah, neden biber adıyla ilgili yapılan tartışmaların olduğu bu başlığı kilitleyeyim? Madem kendisine ağır gelecek, kendisiyle ilgili olmayan bir yazışmaya dahil olmasaydı... Üstelik bu yazışmaların altından kalkmıştık, hiç sorun olmadan devam etti; sonra ne olduysa oldu ayrılmaya karar verdi.

Bu değişkenleri her üye için ayrı ayrı hesaplayıp öyle davranamam.
Eski, yeni üye ayrımı yapmayı sevmiyorum ama forum üyelerini ve işleyişini biraz daha tanıyacak kadar zaman geçirmenizi öneririm...

Alıntı:
Unutmamalısınız ki bu siteyi ayakta tutan katılımcılar, üyelerdir.
Evet öyle ama özel olarak bir ya da birkaç kişi değil...

Eski 29-07-2009, 18:32   #141
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Savaş Mesajı Göster
Nedir, "ayıp" olan. Bugün ayıp olan yarın ayıp olmaktan çıkar mı? Eğer bize ayıp diye öğretilenleri sorgulamaz isek, kendi tabularımızda yitebiliriz.
Sevgili Savaş, sen derdini çok güzel anlatabiliyorsun ama herkesin tabularını kırması o denli kolay değil. Bunun en önemli yolu insanın önce kendini, ardından da çevresini özgürleştirmeye çabalamasıdır. Yaşamak yeterince zor zaten, bunu bir de ayıp adı altındaki kalıplarla iyice zorlaştırmanın ne anlamı var ki?

Altarafı bir üreme organının adından sözediliyor burada. Eğer bunu adlarını rahatlıkla, ayıp düşüncesi olmadan söyleyebildiğimiz beyinden, böbrekten, gözden, kulaktan farklı bir yere koyarsak ve bir kelimeden korkarsak, işte o zaman yanlışa düşeriz. Umarım neden sözettiğim anlaşılabiliyordur.

Haaa Savaşcım, senin şu rakı sofrandaki penis biberi meze teklifin hala geçerliyse, bir gün kelimelerden korkmayan dostlarla biraraya gelip bir deneyelim diyorum

Eski 29-07-2009, 18:44   #142
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Bu tartışmaya epeyce güldüm. Savunulan şeylere pek anlam verebildiğimi de söyleyemem. Yorum yapabilmek için var sayılan kabullerin ne olduğunda hemfikir olmak gerek. Bir yorum yapmak da gerekmiyor elbette.

Merakımdan bahçedeki yardımcım İsmail'e başlığın ilk sayfasını okutup, resimleri de gösterdikten sordum, ne diyorsun diye.
Yanıt, "Valla mal meydanda, adına ne dersen de" dedi
Sonra da, "bunun tadı da acıdır herhalde, hele hele sen bulup gösterdiğine göre kesin normal değildir, buralara getirme" dedi. Bunu söylerken, iki gün önce yeni mahsul thai biberlerin tadına bakmasını sağladığımı kastediyordu

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 21:54   #143
m.a
Ağaçsever

m.a's Avatar

Giriş Tarihi: 10-07-2009
kaç gündür izliyorum ne zaman sona ericek diye bekliyorum. gerçi benim söylememle işler yoluna girmez. ama bu kadar uzayıp gideceğine, güzel insanların kalbi kırılıp uygunsuz laflar edilmeye fırsat verileceğine keşke konu kestirip atılsaydı. hepiniz büyüklerimsiniz bir anlam veremedim bu inatlara. burada tartışanların böyle konuşmalara duygulara karınları tok gibi fakat bu site insanlara güzelliği aşılıyor ve böyle yersiz tartışmalar anlamsız.

17mine beğendi.
m.a Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 22:23   #144
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Tartışmaları gördüğümde bir gün önce gazetede okuduğum bu haber aklıma geldi.
http://www.medyatava.com/haber.asp?ID=55689

Burada biberin adına tahammül edilemezken, şehirler gurur vesilesi yapmış

Allah vere de Malina Dev Kabak, Dev Domates derken, " Dev P... Biberi yarışması" yapmasa Hani her şeyin küçüğü sevimli.

Neden her şeyi bu kadar ciddiye alan bir toplum olduk biz. Nerde eski karitatür dergileri. Bu biberi görseler ne malzeme çıkarırlardı kimbilir.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 22:44   #145
Ağaç Dostu

Müjgan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster

Allah vere de Malina Dev Kabak, Dev Domates derken, " Dev P... Biberi yarışması" yapmasa Hani her şeyin küçüğü sevimli.
Herşeyin küçüğü sevimli ama, bazı şeyler için de küçüklük gurur kıracak kadar önemlidir. Yoksa biberin küçüğü olmuş büyüğü olmuş farketmez, boyu değil, işlevi önemli. Yani acı biber oluşu önemli. Susmak en iyisi, konuştukça batılıyor mu ne?

Eski 29-07-2009, 22:48   #146
Ağaç Dostu

Müjgan's Avatar

Korkarım Malina böyle gidersek burayı "Penis Biberi (Peter pepper) adı üzerine tartışmalar kahvehanesi" diye değiştirecek.

Eski 29-07-2009, 22:49   #147
agaclar.net

malina's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi m.a Mesajı Göster
bu kadar uzayıp gideceğine, güzel insanların kalbi kırılıp uygunsuz laflar edilmeye fırsat verileceğine keşke konu kestirip atılsaydı.
"Kestip atmak"...

Konu adına bakınca çok uyumlu bir istek olmuş

Beğenmeyenler "güzel insanlar", geri kalan bizler neyiz; "Çirkin insanlar" mı?

Eski 29-07-2009, 23:01   #148
Ağaç Dostu

DefneD.'s Avatar

Giriş Tarihi: 15-05-2009
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Nerde eski karitatür dergileri. Bu biberi görseler ne malzeme çıkarırlardı kimbilir.
Zamanının Gırgır dergisi olsaydı bu biberden bol malzeme çıkartırdı. Huysuz İhtiyarın ruhu şad olsun

DefneD. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 23:06   #149
Ağaç Dostu

Volare's Avatar

Giriş Tarihi: 07-08-2006
Galeri: 2
Bu başlığın varlığını sevgili jineop siteden ayrılmasaydı fark etmyecektim .
Bir kelimeye bu kadar takılması , bunun gurur meselesi yapılması manasız .
Belki orkideseverler bana kızabilir ancak Orkide (orchidea) isminin manası şu iki yunanca kelimeden oluşuyor
Orhis): Haya, husye, testis ve idea :benzer , yani tarihte birisi Orkide çiçeğini veya kökünü testise benzer bulmuş .
Klitoria(clitorea) adındaki çiçek acaba neye benzetildi ki bu adı aldı .
Hiç mi başka bu ülkede mevzu kalmadı ki biber ismleri tartışma konusu oldu .
ÖZ'den fazla şekille ilgilenmemiz , müstehçen olan/görünen her konuya ilgi duymamız niye

Eklenen Resimler

Volare Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 23:10   #150
Ağaç Dostu

DefneD.'s Avatar

Giriş Tarihi: 15-05-2009
Galeri: 17
Aman Volare onlar ne öyle!!!! ''Toplumun değer yargıları'' ile böyle oynanır mı? Çoooook ayıp

DefneD. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025