View Single Post
Eski 29-07-2009, 01:59   #127
Savaş
Ağaç Dostu

Savaş's Avatar

Giriş Tarihi: 25-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevsune Mesajı Göster
Bibere bir literatür terimi olan Penis (bu kelimeyi kullanmaktan hiç utanmıyorum, utanmayacağım da) demek yerine, Türkçe ismi verilseymiş milli ruhu zedelenmiş arkadaşlarca kabul görecek miydi çok meraktayım
Sayın nevsune,

alıntıda belirttiğiniz mevzu, için teşekkürler. Sağlam bir köşe taşı koydunuz yapıya. Ellerinizden hürmetle öperim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Mesajı Göster
Evveeet!! penis biberinden sonra sırada ne var?
1. bitkiden başlayalım isterseniz.
Benim bildiğim latincesi Muscari muscarimi, diğer isimleri Misksümbülü, müşkülüm. Bu ne yenir, ne de kesilip biçilir bir gariban çiçek. Buradan buyurun...
Sayın Müjgan,

ben şimdi sizlere, siz konuyu takip eden tüm değerli arkadaşlara çok acayip bir örnek vereceğim. Ahlaki tartışmasına girmeyeceğim. Bana olan kültürel ve biyolojik faydasını ise belki tartışabilirim.

Konumuz: "Taşşak Kebabı"
Yöre: Gaziantep
Yıl: 17-18 yıl önce.
Aktörler: Ben dahil, 8 kişi
Sinopsis: Koç taşşaklarını kebap yaptık, mangalda pişirdik, afiyetle yedik. İnanılmaz güzeldi. Mutlu son.

Burada bahsi geçen adıyla sanıyla koç yumurtasının ta kendisi, öyle bitki filan değil. Gaziantep'i bilirsiniz; milli ruhunun yüksek değerliliğini "Gazi"lik ünvanı ile ıspatlamış güzide ilimiz... Bu kentin insanları yıllardır koç yumurtasını alırlar pişirirler yerler. Ben de, o tarihlerde ilk defa yedim, kültürel ve biyolojik faydasını gördüm. İnkar edemem, orada herkes Taşşak Kebabı diyor. Ben Yumurtalık Kebabı dersem, elimi bırakıp çatalla tavuk kanadı yemiş gibi olurum, tat vermez. Benim asıl üzüldüğüm nokta, keşke o zamanlar, bu taşşak kebabının yanında şu acılı penis biberi olsaydı, ne iyi olurdu. Şimdi Ankara'da taşşak yok, kebabını yapamıyorum. Penis biberi var ama artık aşırı acı biber yemek bana yasak.

İşte bu benim hikayemdir.

Saygılarımla.

Savaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön