View Single Post
Eski 30-07-2009, 09:18   #158
Aybars
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 13-07-2008
Maşaallah baya tartışılmış konu, biberin şeklinden şemalinden, yöneticilerden, isimlerden, demokrasiden faşizmden vs.

Sondan başlayayım; demokrasi, faşizm gibi kavramlar tercih sebebidir. Evet çağımızda demokrasi tercih edilir ülke yönetimlerinde; ama bu site yönetiminde veya bazı bilimsel durumlarda kullanılacak diye durum oluşturmaz. Yani bu ismi koymak Emre Albayrak'ın çok güzel belirttiği gibi bize düşmez (ismin önceden konduğunu veya çevrildiğini varsayıyorum). Keza site yönetimi de tamamen demokratik olamaz. Ayrıca çoğunluk da demokrasi demek değildir, bunu unutmayalım.

Biberin şekli şemali, ismi cismi, adı falan belirli işte. Ben de uğraş olarak buralara takılıyorum, çoğunluk da öyle. Meslek olarak bu işi yapanların yorumu varken, literatür belirliyken kusura bakmayın ama "genel ahlak"a ters, çocuğuma ne diyeceğiz, manav ne diyecek gibi şeyler düşünülemez.

Son söz zaten söylenmiş:
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emre Albayrak Mesajı Göster
Siteyi bir manav dükkanı veya bir çiçekçi olarak görüyorsanız elbet ismi değiştirelim.. Ama bu siteyi bilimsel bir veritabanı olarak görüyorsanız ismi değiştirmek sizin haddinize değildir.

Aybars Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön