sayın malbman buyrun özelden attığım mesajı taşıyın lütfen, benim çekindiğim kimse yok... sadece verdiğim cevap sizin ecdadımıza haksız eleştiriniz nedeniyle verilmiştir. biber konusundan alakasız bir içeriğinin olması ve tartışmaları başka boyutlara taşıması ihtimali açısından ve tekrar burada yazmak istememem açısından özelinize attım. söylediğiniz kuralların hepsini biliyorum, merak etmeyin. hakikaten çocuk gibi davranıyorsunuz, halinize sadece gülüyorum...
madem yazdım size de bir cevap vermek isterim: sayın savaş burda ismine itiraz edenler öncelikle onu zaten malum uzuv olarak nitelendirmiyorlar ki... sanırım ortada yanlış anlama var. sorun: nimetin bu isimle anılması ve insana yaptığı çağrışımları daha bir kuvvetlendirmesi. belki siz tamamıyla masumane yaklaşıyor olabilirsiniz, ben sizin şahsınız için kötü birşey demiyorum. sadece ben çok rahatsızım nimetin bu uzuvla anılmasına. bazıları var ki bu da göz gibi kulak gibi demekte... ne var yani. insan gözünden utanıp örtüyor mu, ya da kulağından utanıp? burnundan utanıp burunluk takan var mı? ama cinsel uzuvlarınızdan neden utanıyorsunuz da elbiseler giyiniyorsunuz? en açık olunan denizde dahi el kadar bir mayo gene de giyiyorsunuz değil mi? demek ki bu uzuvlarda bir müstehcenlik var öyle değil mi? yoksa kimse bu biberi yerken başka birşey düşünmez (kalbi ve aklı bozulmuşların haricinde, bu da pek azdır herhadle).
üstelik anlamadığım şey o ki neden hala bu konuya kilit konmuyor. bu tartışmalrın sonu var mı? herkes birbirini eleştirmekten başka birşey yapmıyor. kimse neden bu karşı çıkıyor, neden bu kabul ediyor diye düşünmüyor. ben karşı çıkıyorsam bu isimle kullanmam, kullananlara da bir şey demem ; veyahut ben karşı çıkmıyorsam karşı çıkanları da anlayışla karşılarım diyen yok. başlık bile değiştirlmiş, anlaşılan o ki bu dah baya bir uzayacak...
|