Bağlan

View Full Version : Adalet Yağcı / bahçe

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

ozbey
20-07-2010, 09:29
Sevgili Adalet ablacığım, Liliumun zambağının rengi çok güzel buna kokusuda eklenince mutlu olmamak için bir neden kalmıyor sanki.
Ben eskisi kadar bahçemden 'Kadı lokması' sayesinde zevk almaz oldum. Son bir hafta içindeki zaiyatları, Nar ağacı, Cennet hurması, İthal Ateş çiçeğim ve Galatasaray rengi gül' ü kesip kuruttu.
Herşey çok güzel, ellerine sağlık.
Sevgiler.

Adalet Yağcı
20-07-2010, 09:42
Sevgili Ozbey'ciğim, çok üzüldüm canım.
Ben bahçemde hiç rastlamadım ama bir zamanlar duyduğum bir yöntemi paylaşmak istiyorum.

Küçük mavi leğenler alıp, bitkilerin yakınına yerleştirin, içine su doldurup bırakın.
Kadı lokmalarının mavi renge karşı özel bir tutkuları varmış, gelip suyun içine düşerlermiş.

Ben denemedim ama zararsız ve çok ucuz bir yöntem, belki faydasını görürsünüz.

Liliumlar büyük saksılarda, seneye bahçeye almayı düşünüyorum.
Hiç naz yapmıyorlar, bu arada benim gece mumları hâlâ açıyorlar :)
Sevgiler.

ozbey
20-07-2010, 09:55
Sevgili Ozbey'ciğim, çok üzüldüm canım.
Ben bahçemde hiç rastlamadım ama bir zamanlar duyduğum bir yöntemi paylaşmak istiyorum.

Küçük mavi leğenler alıp, bitkilerin yakınına yerleştirin, içine su doldurup bırakın.
Kadı lokmalarının mavi renge karşı özel bir tutkuları varmış, gelip suyun içine düşerlermiş.

Ben denemedim ama zararsız ve çok ucuz bir yöntem, belki faydasını görürsünüz.

Liliumlar büyük saksılarda, seneye bahçeye almayı düşünüyorum.
Hiç naz yapmıyorlar, bu arada benim gece mumları hâlâ açıyorlar :)
Sevgiler.

Canım ablacığım denemekte fayda var ama bu zararlı toprak altında, bitkilerin kökünü boğazdan ayırarak zarar veriyor. Toprak üstüne çıkınca büzüşüp kalıyor.
Gece mumlarını halen açıyor olması çok güzel, benimkiler de tek tük açıyordu fakat diğer çiçekler biraz rahatlasın diye hepsini biçtim.
En kısa zamanda deneyeceğim, teşekkür ederim.

Vildan Sönmez
20-07-2010, 10:38
Sevgili Özbey, ben geçen sonbaharda bir arkadaşımın da denediği gibi Naftalin tabletlerini bazı çiçeklerin yakınına toprağa gömdüm. Bir sonraki gidişimde çiçekler sağlamdı. Bu yaz henüz gidemedim, bakalım durumu görünce yine yazarım.

Sevgili Adalet ablacığım, Liliumun zambağının rengi çok güzel buna kokusuda eklenince mutlu olmamak için bir neden kalmıyor sanki.
Ben eskisi kadar bahçemden 'Kadı lokması' sayesinde zevk almaz oldum. Son bir hafta içindeki zaiyatları, Nar ağacı, Cennet hurması, İthal Ateş çiçeğim ve Galatasaray rengi gül' ü kesip kuruttu.
Herşey çok güzel, ellerine sağlık.
Sevgiler.

nazlı06
20-07-2010, 11:01
[QUOTE=Adalet Yağcı;674442]

Adalet Ablacığım, dediğiniz yöntemi bu yıl Ziraat Mühendisimiz gözetiminde ağaçlar çiçek üzerindeyken bahçede denedik. İçine o kadar çok böcek düştü ki. O zararlılar açamn çiçeklerin özünü emiyorlarmış.
****** evde şu an mavi renkli plastik kap kacağın hesabı yok.

Kadı lokması için mavi leğen olayı ne kadar geçerli bilemiyorum.

Adalet Yağcı
20-07-2010, 14:05
Sevgili Nazlı hanım, demek ki gerçek payı varmış.
İnşallah kadı lokmasına da faydası olur bu yöntemin.
Bilgi için teşekkürler.

Adalet Yağcı
20-07-2010, 14:11
Yaylada sıkılmaya başladım :(
Günümün yarısını bahçede geçiriyorum, her bitkiyi ezberledim artık.

Her gün bir avuç dolusu bektaşi üzümü hakkım var, tadı çok hoş, ve fidan küçük olduğu halde meyveleri bir hayli çok.
161747

Geçen sene hiç göremedim ama bu sene sanırım meyvelerini tatma imkanım olacak, Gojim çiçeklendi :)
161748

Adalet Yağcı
20-07-2010, 14:15
Yedi kardeş süs binerlerinin keyfi yerinde.
161751

Tatlı biberlerin tohumu Çanakkale Çan'dan geldi, çıtır çıtır, yemesi çok keyifli.
Ama daha bir tane bile domatesim olgunlaşmadı :(
161752

Adalet Yağcı
20-07-2010, 14:18
Günlerdir merakla beklediğim yer orkidesi ile nihayet tanıştık, çok hoş kokuyor.
Her soğandan dört çiçek görebileceğim galiba :)

161753
161754

ozbey
20-07-2010, 14:18
Sevgili Özbey, ben geçen sonbaharda bir arkadaşımın da denediği gibi Naftalin tabletlerini bazı çiçeklerin yakınına toprağa gömdüm. Bir sonraki gidişimde çiçekler sağlamdı. Bu yaz henüz gidemedim, bakalım durumu görünce yine yazarım.

Sevgili Vildan abla, Her gün hangi çiçeğin, ağacın köküyle meşkul, hangisini kaybetmek üzereyim diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Gerçekten çok üzülüyorum. Naftalini, aspirini daha önce denedim, belki toprak altında çok kadı lokması vardı, faydasını fark etmemiş olabilirim.
Adalet ablanın önerisini hemen uygulayacağım, sonucunu paylaşırım. Hepinize teşekkür ederim.

Adalet Yağcı
20-07-2010, 14:26
Küpeler bitten kurtulunca rahatladılar.
161762

Bu da sayın Malbman'nın yurt dışından getirtip hediye ettiği mavi küpe, yerine adapte oldu sanırım.
161763

Teşekkürler sayın Malbman.

sevim.K
20-07-2010, 14:56
Yaylada sıkılmaya başladım :(

Ne yapsak acaba. Minik bir güzel vardı haber versek mi anneanne sıkılmış diye;)

Fatoş
20-07-2010, 15:07
Bize bahçeler de yetmez oldu, çocuklarda yanımız da olmayınca ne yapalım sağlık olsun.
Adalet hanımcığım orkideler çok güzeller, küpelilerinizin de maşallahı var.

Yücel Canpolat
20-07-2010, 15:07
Bükemediğin eli öpeceksin demişler ama ben inat ettim öpmedim hırsımdan o eli ha bire kemirdim ama olmadı,Satı Hanım,Cemo Hanım ve Adalet Hanım'la girdiğim yarışta hep dördüncülüğe oynadım,bu görüntüler karşısında karar verdim yarışmadan çekilmeyi düşünüyorum.:p

Sevgi Durul
20-07-2010, 15:11
Sevgili Adalet hanım küpeler çok güzeller, hele o mor küpe. Ben küpeleri yaşatmakta zorlanıyorum, şu günlerde can çekişiyor gibiler. Buralar çok sıcak, küpler bu kadar sıcaktan hoşlanmıyorlar, gölgede bile.

Adalet Yağcı
20-07-2010, 15:16
Bize bahçeler de yetmez oldu, çocuklarda yanımız da olmayınca ne yapalım sağlık olsun.

Yaşam paylaşınca güzeldir değil mi sevgili Fatoş, insan sevdiklerini hep yanında istiyor.

Yücel bey, tanıdığım en mütevazı insanlardan birisiniz.
Muhteşem bahçenizin güzelliği yanında benim avuç içi kadar bahçemin sözü mü olur.

Hele hele sizinle yarışmaya girmek baştan yenilgiyi kaybetmek demektir.
Sizin engin kalbiniz öyle zengin ki, bizlere bu şekilde moral veriyorsunuz.
Sağ olun efendim, var olun.

Adalet Yağcı
20-07-2010, 15:20
Sevgili Durul, haklısınız, küpeler sıcaktan hiç hoşlanmıyorlar.
Arkadaşlar bu konu üzerine fikir araştırması yapıyorlar, deneyin belki de faydasını görürsünüz.

Buzlukta dondurulan jeller var ya, saksıların altına onlardan koyabilirsiniz çok sıcak saatlerde.
Bir de, mümkün olduğunca yukarıda tutmaya bakın saksıyı, yeterli hava akımına ulaşsınlar.

Ağaçlara asmak da güzel bir fikir, Cemo öyle yaptı, küpeleri çok keyifli.

sevim.K
20-07-2010, 15:31
Yok yok Yücel bey yarışmaya devam.;) Siz yarışın biz de güzellikleri izleyelim:D

nurcanaybay
20-07-2010, 16:26
Adalet hanım ;
yer orkidesi dediğiniz, benim açmasını sabırsızlıkla beklediğim Acidanthera Peacock ( yaz orkidesi ya da tavus kuşu orkidesi ).Sizin ki çok güzel görünüyor umarım çiçeklerini ben de görebilirim.Siz ne zaman dikmiştiniz ?

Adalet Yağcı
20-07-2010, 18:18
İlk baharda dikmiştim, soğanlar Hocam100 den.

Meraklanmayın, mutlaka açacaktır, kokusu liliuma çok benziyor.
Latince ismini bilmiyordum, sizden öğrenmiş oldum, unutmazsam eğer :)

Adalet Yağcı
20-07-2010, 20:55
Üzülmeyin sevgili Nazlı hanım, ben de 45 kök lisianthus fidesini heba ettim bu sene.
Küpeler çok nazlılar, özellikle İngiliz olanlar, bizim iklimimize adapte olamıyorlar her halde.

Vildan Sönmez
20-07-2010, 21:59
Adalet Hanım her şey çok güzel, Nehir'ciğiniz de yanınızda olsa iyi olurdu tabii , bir de ona sorun o da sizi ne kadar çok özlemiştir,
Küpelerinizin maşallahı var, benim geçen yıldan kalan tek saksım ikişer ikişer açıyor, üç yakası bir araya gelmedi.:mad: Ayrıca büyütmeye çalıştığım 4 fide var ama çoook zor.

Bir de Goji çalısının çiçeklerini bu fotoğraftakine çok benzettim. Van'da doğal ortamda çektim.

Adalet Yağcı
21-07-2010, 07:55
Vildan hanımcığım, sevdiklerimiz her an yanımızda olamıyorlar ne yazık ki, yine de sağlıklı ve huzurlu olsunlar da varsın uzakta olsunlar.
Özlem dayanılmaz hale geldiğinde bir yolunu buluruz :)

Küpeler fotoğraflarda pek alımlı görünüyorlar ama aslında büyüsem mi, ölsem mi diyen zayıf dalları var.
Makro çekim olunca daha heybetli görünüyorlar.

Fotoğraftaki bitki gojiye ne kadar da çok benziyor, yaprak yapısı da aynı gibi, tek farkı, bizim gojiler her yaprak aralığından tek çiçek veriyor, sizin yüklediğinizde ise bir çok çiçek var.

Keşke imkânınız olsa da meyveye dönüp dönmediğini öğrenebilseniz, belki bizimkilerden daha değerlidir.

Müjgan Yılmaz
21-07-2010, 22:39
Daturalar,suyu çok seviyorlar sanırım.İki gun de bir su vermezsem hemen yaprakları süzülüyor.
Verbana rigida tohumu ister misin?
Biber,tohumundan bana mutlaka ayır,muhteşem görünüyorlar.Domateslerin ,kızarmakta niye gecikti?
Bu sene Erzincan ektin mi?

Adalet Yağcı
22-07-2010, 08:42
Sevgili Müjgan, en nadide çiçeğin tohumunu bile ekmek istemiyorum artık :(
Bu sene yüzlerce tohum çok uğraştırdı beni, çok yoruldum.

Biber tohumundan sana ayırdım, acı sevmeyenler için çok güzel.

Daturlar o kadar sık su istemiyorlar bende, ama bulunduğu konumdan kaynaklanabilir, ben hafif gölgeli bir alana dikmiştim.

Hava çok serin gidiyor bu sene, bu yüzden domatesler kızaramadı, Erzincan ektim tabii, ilaveten Bursa da ektim bu sene, kışlık domatesimi Bursa'dan yapacağım, yayla domatesleri salatalar için çok iyi oluyor.

Adalet Yağcı
22-07-2010, 11:50
Artık iyice karar verdim ki, seneye bahçenin büyük kısmı bodur dahlialarla dolacak.

Fideleri çok ucuz, renk seçeneği yüksek, hastalıksız, mütevazı, tüm yaz yeşil ve çiçekli.
E daha ne olsun :)

Adalet Yağcı
22-07-2010, 11:53
Bu minik sevgili Ülkü'nün hediyesi, benimkiler toz pembe açıyordu, bu koyu pembe.

162089
162090

Adalet Yağcı
22-07-2010, 11:57
Clematis yeniden açmaya başladı.
162092

Daturamın çiçeği göründü nihayet...
162093

Sarı galla hem çimlenmekte hem de açmakta gecikti.
162094

Adalet Yağcı
22-07-2010, 12:03
Sevgili Kiraz'ın gönderdiği tohumlardan kardinal sarmaşığı, kivinin dalına sarılmış, bakalım yolculuk nerede bitecek.
162095

Mineleri budamıştım, yeniden çiçeklendi.
162096

Adalet Yağcı
22-07-2010, 12:06
Yaz orkidesi güzel açıyor.
162097

Bu da tohumdan yetiştirdiğim özel bir sarmaşık ama adını unuttum :(
Tam açmamış hali ilginç, yarın ya da öbür gün tamamen açar sanırım.
162098

Fatoş
22-07-2010, 12:36
Artık iyice karar verdim ki, seneye bahçenin büyük kısmı bodur dahlialarla dolacak.

Fideleri çok ucuz, renk seçeneği yüksek, hastalıksız, mütevazı, tüm yaz yeşil ve çiçekli.
E daha ne olsun :)

Adalet hanımcığım çok haklısınız dahlialar hem çok renkliler hem de dertsizler, tohumdan yetiştirdiğiniz sarmaşığın çiçekleri çok güzel, acaba çok yıllık mı? Ellerinize sağlık.

Adalet Yağcı
22-07-2010, 12:45
Fatoş hanım;
Sarmaşığı bu sene ekmiştim, ben de bilmiyorum, çok yıllıksa da yaylanın kışına dayanabilir mi bilmem, bekleyip göreceğiz :)

sevim4
22-07-2010, 13:09
Adalet hanım, benimde dört clematisim geldi aba üçü kurumuş biri çanlı neyapmam gerekiyor.

Adalet Yağcı
22-07-2010, 13:13
Sevim hanım, clematisler insanı hayrette bırakıyorlar, sakın kurudu diye atmayın, muhtemelen en geç seneye Haziran gibi patlayabilir.

Şimdilik serin ve gölge bir yerde bırakıp sulamaya devam edin.
Geçen sene sevgili FüsunANK ın clematisi tamamen kurumuştu, bir ay önce yeni filizler vermeye başladı, böyle garip bir kök yapısı var clematisin.

sevim4
22-07-2010, 13:34
Bende çok üzüldüm adalet hanım ilk defa clematisim oldu diye seviniyordum.
Kurumuş görünce neyapacağımı şaşırdım atacaktım bir sorayım dedim.

finduk52
22-07-2010, 13:45
Yaşasınn enfes resimler gelmiş yine . Ellerine sağlık ablacığım. Dahlilaların çok güzeller. Daturanda açmış ne güzel. Senin buradaki daturanda da 3 tane gonca var ablacığım. Açtıklarında resimlerini çekip onlarıda ekleyeceğim.

İsmini bilmediğin sarmaşık çok güzel .Çiçek açış şekli çok ilginç , tam açmış halini merakla bekliyorum.

Mavişine merhaba demek istermisin ablacığım ? Saksıda sana gelmeyi bekliyor .

162124

162125

162126

162127

Sevgi Durul
22-07-2010, 13:48
Sevgili Adalet hanım dahlialar kışın yayla soğuğuna dayanıyorlar mı? Benim ektiğim tohumlardan gelinimin Iğdır'dan getirdiği tohumlar, dahlia imiş. Bu bitkinin adı nedir bölümünde de sormuştum. Büyüyüp esas yaprakları çıkınca anladım. Ben şimdi bunları bahçeye dikiyorum, bir yandan da kışın donmalarından endişeliyim. Bu konudaki deneyimlerinizi aktarabilir misiniz? Teşekkürler...

Adalet Yağcı
22-07-2010, 14:44
Finduk'cuğum, sen n'aptııııııın, sen bunu seradan almışsın belli.
İnan bana ne diyeceğimi bilmiyorum, canım ya, kocaman bir saksı maviş :)
Dur kendimi toparlayım biraz.

Sevindim, hem de çok sevindim ama inan çok büyük zahmet vermişim sana, bu koca saksı nasıl gelir oradan buraya.
Görüyor musun başına ne işler açtım, sen kendi mavişinden bana küçük bir kaç fidecik ayır yeter, bu saksıyı da bahçene dik, benim için ne olur.
Ne olsa fideden de tutuyorlar, lütfen bunu kendine yük etme, uçakla da gelsen otomobille de gelsen çok zor olur, sen de üzülürsün sonra.

Ta oralarda beni düşündüğün için çok ama çok mutlu oldum, bana dünyaları bağışladın inan.

Almış kadar sevindim, ama dediğim gibi, bakarsın Yurt dışına çıkması filan sorun olur, atarlar güzelim mavişi, hepimiz üzülürüz o zaman.

Adalet Yağcı
22-07-2010, 14:50
Sevgili Durul, bu sene ilk defa bodur dahlia diktim ben de, beş tanesini tohumdan ben yetiştirmiştim, geri kalanların dört tanesini sevgili Ülkü getirdi, diğerlerini de satın aldım.
Biilemiyorum kışı nasıl geçirirler, don olayı çok sert olmazsa belki seneye kalabilir, yumrulu olanlar kalabiliyor ama bunları hiç denemedim.

Kalmasalar da tohumlarını alırsanız seneye de yetiştirirsiniz, çok çabuk çimleniyor tohumları.

günebakan
22-07-2010, 14:55
Adalet Ablacığım hepsi yine birbirinden güzel ama çiçeği tam açmamış sarmaşının çiçeğini merak ettim çok hoş görünüyor:)

Adalet Yağcı
22-07-2010, 15:13
Yarın açar belki sevgili Günebakan, tekrar fotoğraflayacağım, bu hali çok ilginç geldi bana da.

finduk52
22-07-2010, 15:36
Sen orasını hiç düşünme ablacığım , sevgili Emine ablam geçtiğimiz baharda uçakla kocaman orkide götürmüştü annesine . Resimlerden aldanma öyle büyük bir saksı değil. Resimlerde olduğundan büyük çıkıyor çiçekler saksılar. Kocaman orkide geldiyse bu minicik mavişte gelir o zaman.
Çok fazla miktarlarda olsa sorun çıkabilir ama bir iki çiçek oldu mu sorun olacağını sanmıyorum. Hem üzülme sen onlardan 8 tane almıştım , 7 tanesini diktim yerlerine . Nasip olurda gelebilirsem o senin ablacığım. Senin marifetli ellerinden kimbilir kaç kişiye çelikler dağılıp çoğalacak bu minik maviş.

Sevgi ve selamlar çiçek kraliçesi ablama ..

Adalet Yağcı
22-07-2010, 19:27
Akşam üzeri biraz daha belirginleşti, yarın mutlaka tam açacaktır.

Adalet Yağcı
23-07-2010, 09:08
Teşekkürler sayın qneremmi.

Bu sabah adını bilmediğim sarmaşığım açtı nihayet.

162254

Güzelmiş değil mi, yoğun açtığında daha da güzel olacaktır, inşallah çok yıllıktır.

finduk52
23-07-2010, 09:12
Güzelmiş gerçekten ablacığım , acaba çok yıllıkmı ? Kokusu yok sanırım . Aslında ismini bilen mutlaka vardır. Mine hanıma sormuşmuydun ablacığım ?

Adalet Yağcı
23-07-2010, 11:46
Adı Cleome hassleriana, Türkçe adı ile, örümcek çiçeği imiş Finduk'cuğum.
Biraz araştırdım, kokusu yok, ve ne yazık ki tek yıllıkmış, her yıl tohumdan yetiştirmek gerekiyormuş ve soğuklara dayanıksızmış.

Yazık, seneye hiç şansı kalmadı :(

Teşekkürler Sevim hanım.

finduk52
29-07-2010, 14:10
Sevgili Adalet ablacığım , bahçene bir güzellik getirdim kabul edersen.

Oxalis versicolor , bu çiçeği nette gördüm , bayıldım. Sanki halka şekerler vardı ya kırmızı beyaz çizgili onlar gibi çok güzeller ...

Yanlız ne yazık ki okuduğum bilgilere göre kışın donlarına dayanıklı değilmiş ,yani yine saksıda serada ya da içeride geçirmesi gerekiyormuş yanlış anlamadıysam. Ama geç çiçeklenen bir çeşitmiş. Yani eylülde dikim , kasım aralıkta çiçekleniyormuş. Ama çok güzeller haksızmıyım ?

163271

163272

163273

163274

Adalet Yağcı
29-07-2010, 14:34
Aman Tanrım!!!
Bu ne güzellik böyle sevgili Finduk.
Gerçekten de şeker gibiler, harika görünüyorlar ama çiçeklenme dönemi çok geçmiş, dediğin gibi ancak saksıda olabilir.

Kışa dayanıklı olmaması da üzücü, halbu ki ne de güzel olurdu bahçede.
Ellerine sağlık canım, bahçeme kattığın güzellikler için teşekkürler.

günebakan
29-07-2010, 14:42
Gerçekten çok güzel görünüyorlar. Soğanlı bir bitkimi acaba sevgili Finfuk ?

finduk52
29-07-2010, 14:47
Evet sevgili günebakan soğanlı bir bitkiymiş . Aşık oldum renklerine :rolleyes:

günebakan
29-07-2010, 14:51
Evet bende bayıldım gerçekten çok güzel keşke Türkiye de bulabilseydik teşekkür ederim sevgili Finduk:)

Cumhur Tonba
31-07-2010, 23:21
Sevgili Fatoş, ne varsa bu sene var, sevgili Cemo ve Limon ile anlaşma yaptık, tohum çimlendirmek yok, mevsimlik yok :(

Ancak çok yıllıklar olabilir tabii.

Siz delirdiniz mi ne? Tohum yok, çimlendirme yok, mevsimlik yok. Bir yaşıma daha gireceğim. Daha fazlasını yapmayın da ona razı olun.

(Aman Tanrım!!!
Bu ne güzellik böyle sevgili Finduk.
Gerçekten de şeker gibiler, harika görünüyorlar ama çiçeklenme dönemi çok geçmiş, dediğin gibi ancak saksıda olabilir.
Kışa dayanıklı olmaması da üzücü, halbu ki ne de güzel olurdu bahçede.)

Seneye garanti listeye girmiştir. Söylemedi demeyin.

Adalet Yağcı
01-08-2010, 10:03
Ah Cumhur bey ah...
Bizim bu sene neler çektiğimizi bilmiyorsunuz tabii, kelimenin tam manasıyla "tırlattık".

Yüzelerce paketten binlerce tohum çıkıyor, masrafı bir yana, yetiştirmesi canımdan bezdirdi, yani anlayacağınız, "Bitki delileri" başlığından istifamız yakındır :)

Tohum, toprak viyollere harcadığım paranın 1/5 ile hazır fide alarak tüm bahçemi donatırdım.
Mart ayında yerimden kıpırdayamıyorum, çimlenenlere bir şey olacak korkusundan.
Bu kadar stress yapmaya ne gerek var değil mi ama?
Çok yıllıklar bu kadar üzmüyorlar, neticede sadece budamaları var.

finduk52
01-08-2010, 10:16
Vallahi yukarıdaki çiçek benimde aklımda kaldı da , bir satış sitesinde satışa sunulmuş. paket halinde 5 soğan olarak satılıyor. 3 soğanı tam olgunlaşmış çiçeklenmeye hazır durumdaymış , diğer 2 soğanı küçük soğanmış. Fiyatı 8 euro . Aslında çok değil fiyatı da eşimden çekiniyorum bu ara . Nereye dikeceksin yermi kaldı deyip duruyorlar.:(

Bana göre yer bulurum bende işte :D

Cumhur Tonba
01-08-2010, 10:22
Adalet Hanım,
İnanın bebek büyütmek bitki büyütmekten kolay gibi. Hiç olmazsa bebek gözünüzün önünde. Takip edebilirsiniz. O bir ihtiyacı olduğunda ağlar.

Fakat bitkiler. Dışarda. Her şeyden etkilenir. Hele de yeni tohumdan yetişen fifeler. Bir de çeşit çeşitse takip çok zorlaşır. Bir gün susuz bıraksanız boynunu büker. Onları o şekilde gördüğünüz an sizin de boynunuz bükülür. Sanki suçluymuşcasına.
Daha sayayım mı?
Ben inanın sizi çok iyi anlıyorum.

Ve bu yüzden kendimi toprağın öz evlatları olan yabani çiçekler, ağaçlar, çalılar ile avutuyorum. En güzel bahçe benim bahçem. Böcekler, çiçekler, otlar ve her çeşit hayvanları ile.

Adalet Yağcı
01-08-2010, 11:22
Finduk'cuğum, orta boy bir saksıyı koyacak bir yerin vardır mutlaka.
Bu çok değerli soğanlı yakışır sana :)

Dİğer soğanlar da bir iki yıl içinde gelişeceklerdir, diğerleri de çoğalacaktır tabi.
Bir kaç sene sonra huyunu suyunu öğrenince bahçene alırsın, uzun süre çiçekli kalabiliyorsa hiç düşünme al derim.

Ama , bütün yıl bekledikten sonra 10-15 gün görebileceksen bir daha düşün canım.

Cumhur bey, siz o kadar gönlü zengin bir dostsunuz ki, sitedeki bütün bahçeler ve doğadaki bütün bitkiler sizin.
Ben de sizi çok iyi anlıyorum.

sevim.K
01-08-2010, 14:06
Hım ne zamandır uğramamıştım buraya sohbet bahçesi gibi olmuş, kimler gelmiş kimler gelmiş Hayyamdan dörtlükler yazılmış;)

Adalet hanımcım tohum alma veya almama konusunda haklısınız. Çeşit çeşit mevsimlik çiçekler on kuruşla yirmi beş kuruş arasında satıldı seralarda. Ben geçen yıl petunyalara para vermedim. Seralarda kolaylıkla bulacağımız çiçekler için tohuma para vermek gereksiz geliyor artık bana.

Cumhur Tonba
02-08-2010, 02:07
Adalet hanım,
39,5°c da çalışmak biraz zor olur. Hiç odanızın serinliğinen dışarı çıkmayın. Tamam, çiçekler çok kıymetli. Fakat sizler bizim için daha kıymetlisiniz.

limon
02-08-2010, 17:30
Ama her bahçenize girişte şu kırmızılı beyazlı şeker gibi çiçekli bitkiyi görünce olmuyor ki... :)

Adalet Yağcı
02-08-2010, 17:40
Cumhur bey, odalar da yanıyor, nerede oturacağımızı şaşırdık, en serin yer merdiven altı :)

Sevgili Limon, o şekerler hepimizin kalbini fethetti, uzun zaman çiçekli kalıyorsa ve de Hazirandan önce açmıyorsa bir çaresine bakmak lazım :)

Adalet Yağcı
02-08-2010, 17:43
Ah sevgili Finduk ah...
Bu fotoğrafı bu sayfaya koyacak ne vardı, göz görmese gönül katlanacaktı :o

163955

finduk52
03-08-2010, 10:55
Sevgili Adalet ablacığım , madem bu duruma sebep ben oldum temizlemeside bana düşer. Akşam izni kopardım , birazcık naz, azıcıkta yağ modunda , sert bakışlı mağrur , bazende gıcıkmı gıcık :D eşimden (duymasın, görmesin) izni kopardım. Bu güzellikte bahçelerimizde yerini alacak inşaallah . Bir bizim yakınlardaki seralarada bakıp araştırayım, ona göre siparişi vereceğim. Artık bu çiçeğin peşindeyim.:D

Ah Cumhur ağabeyciğim ahh siz kesin bunu bir kenarada yazmışsınızdır .:D

cemo
03-08-2010, 11:31
(Artık bu çiçeğin peşindeyim.:D)

Bizler de sizin peşinizdeyiz Finduk52;)

Bana bitki yasaklayanları sobelediimmmm:dilli:

Cumhur kardeş, verilen sözler tutulmayacak gibi. Adaletciğim, şimdiden yeni türlerin peşinde baksanıza:D:D

Eminim, ama bu cok yıllıkmış cemo, der şimdi:p

Yücel Canpolat
03-08-2010, 12:00
çok yıllık tabi ki Cemo Hanım ondan senin bahçeye dikeceğiz Atilla Bey bahçende yer açsın.;)

bıcırık
03-08-2010, 12:05
(Artık bu çiçeğin peşindeyim.:D)

Bizler de sizin peşinizdeyiz Finduk52;)

Bende hepinizin peşindeyim dostlar...ne güzel bir çiçek o öyle...inanılmaz..bende isterim bende...;)

Adalet Yağcı
03-08-2010, 13:01
Demedim mi? Demedim mi? O delilere ben demedi mi?

Ne diyebilirim ki, bizi bizden daha iyi tanıyorsunuz :(

Sevgili Finduk'cuğum, seni de kendimize benzettik sonunda.
Senin bahçende açsın bir görelim sonra düşeriz peşine :dilli:

Rüya bahçesine çok yakışacak eminim Yücel bey.

Cemo'cuğum, bir defa yasak delmekle bir şey olmaz d'imi canım bence sen çimleri sök, yer açılsın şöyle kocaman(Atila bey görmeden)hem bak çok yıllıkmış:dilli:

Bende hepinizin peşindeyim dostlar...ne güzel bir çiçek o öyle...inanılmaz..bende isterim bende...

Sevgili Bıcırık, toptan sipariş verelim mi?:D

Müjgan Yılmaz
03-08-2010, 16:00
Sevgili Ada,
O, kelebek şeker benim de kanıma girdi...
Daturanın üçüncüsü bir türlü çiçek açmıyor,ne olabilir?
Diğer ikisi somon ve ortası sarı çevresi beyaz olan sürekli goncada,acil çözümler bekliyorum...

Kiraz
03-08-2010, 16:34
Ben o şekeri gördüm ama bir daha bakmadım:) Yeni köpeğimiz Tarçın, salyangazlardan sağ kalanları halletti. Sümbül soğanlarını çimlerde buluyorum, lisilerim sadece iki çiçek açmıştı, ikisini de kopardı. Bu şekerleri görünce çıldırır herhalde:)

Adalet Yağcı
03-08-2010, 16:58
Sevgili Ada,
O, kelebek şeker benim de kanıma girdi...
Daturanın üçüncüsü bir türlü çiçek açmıyor,ne olabilir?
Diğer ikisi somon ve ortası sarı çevresi beyaz olan sürekli goncada,acil çözümler bekliyorum...

Sevgili arkadaşım, o şekerleri daha görmeyenler var, kim bilir daha kaç kişinin kanına girecek :)

Bütün suç sevgili Finduk'cuğumun, bu günahın vebalini nasıl ödeyecek bilmem artık.

Datura(angel trompet)acaba gölgede mi kalıyor ki, diğer ikisinin açtığına göre onun da açması gerekirdi şimdiye kadar.
Çok fazla sulama, bırak biraz inlesin su su diye :)
Ama bu sıcaklara dayanamayacaktır sonunda goncalarını gösterecektir.

İstersen biraz fosforlu gübreden koklat, biliyorsun seralarda çok çiçekli görünmesi için bol fosfor veriyorlar(mış).

finduk52
03-08-2010, 17:58
Oy Adalet ablacım böyle suça can kurban . Bugün gittim baktım seranın birine olduğu gibi bütün soğanlı bitkiler reyonunu boşaltmışlar. Yakın zamanda yenileriyle doldururlar mutlaka .

Campanulanın bir değişik çeşidini aldım. Hani boş çıkarsam seralar bana küser ondan, yoksa hani ben istediğimden değil (istemem yan cebime koy ) :D

Çıkarken birde baktım ki benim sepete papatyalarla hüsn-ü yusuflarda girivermişler. Neyse madem sepete girmişler kırmak geri çevirmek olmaz dimi . Onlarıda aldım :D

cemo
03-08-2010, 21:08
Cemo'cuğum, bir defa yasak delmekle bir şey olmaz d'imi canım bence sen çimleri sök, yer açılsın şöyle kocaman(Atila bey görmeden)hem bak çok yıllıkmış:dilli:

Sebze bahcesi sökülecek, yer acılacak ama zahmetsiz bitkiler dikilecek.
Şimdiden yasakları delmeye başlarsak, nisana kadar yandık demektir Canım;)

sevim4
03-08-2010, 21:27
Adalet hanım,vallahi bizim sesimiz sedamız çıkmıyorki resme bakıp bakıp duruyorum.
Sessiz sessiz korkuyordum bir senmi eksiksin derler diye.:dilli:

cemo
03-08-2010, 22:38
Aşkolsun Sevim, neden böyle düşünüyorsun ki. Bu bahceler, bitkiler hepimizin.
Bu sitede, bilgi, bitki ve dosluk paylaştık hepimiz.

Sen de, her üye kadar değerlisin bizim için, unutma.

Adalet Yağcı
03-08-2010, 23:20
Şimdiden yasakları delmeye başlarsak, nisana kadar yandık demektir Canım;)

Bir defadan bişi olmaz Cemo'm :dilli:
Ama baksana ne kadar şeker.

Sessiz sessiz korkuyordum bir senmi eksiksin derler diye

Aşkolsun Sevim hanım, kim dermiş onu, herkes kadar sizin de hakkınız fikrinizi söylemek.
Sipariş verirsek önce size haber vereceğim söz :D

cemo
03-08-2010, 23:53
Bir defadan bişi olmaz Cemo'm :dilli:
Ama baksana ne kadar şeker.

Eminmisin canım bir defa olacağından.:dilli:
Hep şeker görünmedimi bahceye doldurduklarımız zaten:p:p

Cumhur Tonba
04-08-2010, 01:40
Yücel Bey Hoşgeldiniz. Zaten sizde azdı, yakında tam olursunuz. Biz bize benzeriz. Yoktur farkımız. Bakalım ne olacak. Deliler bildiği yolda devam edecek. Bunlar tatlı deli. İnatçı deli. Sevdiğmiz arkadaşlarımız. Ne demişler?
Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim.

Adalet Yağcı
04-08-2010, 09:31
Delirmeyin arkadaşlar, Bitki delileri başlığını mı şaşırdınız :)

Ah...Finduk ah...
Görüyormusun bize yaptıklarını, cik kadar aklımız kalmıştı, onu da senin şekerlerin aldı :)

Sevgili Satı'cığım, burada hepimiz kocaman bir aile olduk, sen-ben yok, biz varız öyle değil mi?

Hep şeker görünmedimi bahceye doldurduklarımız zaten

Güzel Cemo'm, onlardan hevesimizi aldık, ne olduğunu öğrendik, deneye yanıla en doğrusunu bulacağız merak etme sen.

Yücel bey, sizin gözünüzden de bir şey kaçmıyor maşallah.
Bahçe makasları hediye etmeyi bırakın da minik bahçelerimizde yeni güzellikleri keşfedelim.
Yoksa sizin bahçenizdeki bitkilere sarkacağız haberiniz ola :)

Biz bize benzeriz. Yoktur farkımız.

İyi ki benziyoruz Cumhur bey, Evren yasalarından biridir; Benzer benzeri çeker :)

Sevgili yağ-mur, hoş geldiniz bahçeme, isminizi görünce kızım yazdı zannettim, benim de bir tanecik Yağmur'um var(Yagmur2727).
Şekerler sizin de gönlünüzü fethetti anlaşılan :)

Adalet Yağcı
04-08-2010, 09:44
Dün gece sardunyalarımı fotoğrafladım.
Çok fazla suyu sevmediklerini biliyorum ama hava öyle sıcak ki, her gün sulanması gerekiyor.

Buna rağmen bir kısım tomurcuklar açmadan kuruyor dalında, bu günlerde gübre şerbetini de kestim, inşallah kayıp yaşamam.

Adalet Yağcı
04-08-2010, 09:47
Sarkıcı lobelyalar da en az diğer cinsleri kadar güzeller.
Minicik kelebekler uçuşuyor sanki.

164187
164188

cemo
04-08-2010, 10:41
Haydi bakalım, sen araştır kalıcıları ve zahmetsizleri, ben peşindeyim;)

Gece çekimleride pek hoş olmuş. Sardunyaları da bahceye dikecek annem bugün. Saksılara elveda.
Bu arada bana iki budama makası lazım, annem eşimden daha acımasız budama ve kesip atma konusunda:(:( Canımm gülümü kuşa cevirmiş.

Not
Deli deliyi nerede bulurmuş:confused:

Adaleti in bahcede:D:D

Sevgi Durul
04-08-2010, 10:58
Bir deliyi daha aranıza alır mısınız? Biraz önce ön balkonu temizledim, tabii temizlemek denirse. Bozulan latin çiçeklerimi, süs bezelyelerimi kökledim.Süs bezelyemden 20-30 kadar tohum topladım. Boşalan saksılara sardunyalar geçecek. Eşim resti çekmiş durumda, mutfak balkonumda da oturacak yer kalmadı.

Sahi, cemo ne yapacaksınız iki budama makasını? Yücel bey hediye etmişti ya. Çiçeklerinizden, hepten vazgeçtiniz galiba.

Sevgili Adalet hanım sardunyalarınızın maşallahı var. Daha çok açmaları dileğiyle...

sevim4
04-08-2010, 11:03
Ben bu siteyi bunun için çok seviyorum.
Siz deyerli arkadaşların arasında oldugum için.
Ben kurban olurum senin o güzel yüreyine adalet hanım.;)

günebakan
04-08-2010, 11:14
Adalet abla çoktan yeni çiçeklere yelken açmış Cemo'nunda onu takip etmesine çok az kalmış. Beni sakın unutmayın:)

Adalet Yağcı
04-08-2010, 11:22
Bu arada bana iki budama makası lazım, annem eşimden daha acımasız budama ve kesip atma konusunda Canımm gülümü kuşa cevirmiş.

Canım sen deli misin :dilli:
Budama makaslarını hemen sakla, onca emeğine acımıyor musun?
Benim güllerde de pas hastalığı oldu, bütün yapraklarını topladım, uçlarında çiçekleri bir garip oldular, acınası bir durum.
Daha sonra da derince budadım ve bionem uyguladım, yani senin kuşlardan farkı kalmadı :)

Sevgili Durul, ne kadar çok deli, o kadar büyük mutluluk :D
Dünyanın gidişatına bakıyorum da, delirmek en güzeli, varsın balkonlarda oturacak yer kalmasın.
Bir süre sonra sizi yoran bitkilerden vaz geçeceksiniz, o zaman daha sakin bir balkonunuz olacak, şimdilik hevesimizi alıncaya kadar "Yola devam..."

Sevgili Sevim hanım, içinde bitki sevgisi taşıyan herkes burada, bitkileri seven insanları da sever.
Hem de hiç, dil din ırk ayırımı gözetmeksizin.

Sevgiyi vermek kadar almak da önemli, sizin de yüreğiniz çok zengin ki, değer verdiğiniz sevgiye "Kurban" oluyorsunuz.

Güzel yüreğinizden hep daha fazla sevgiler aksın canım.

bıcırık
04-08-2010, 12:07
sevgili finduk52 siz bizi çıldırmaya çalışırken adalet hanım ne güzeller eklemiş...mavişlere bayıldım sevgili adalet hanımcım ellerinize ve yüreğinize sağlık...sevgilerimle...

Cumhur Tonba
04-08-2010, 12:21
Ben de öyle zannetmiştim, yeni bir üyemiz miş. Şimdiden işlemek lazım. Yani hazırlamak. Gerçi bitkilere sevdalı olmasa burada işi ne?

Sevgili yağ-mur, hoş geldiniz bahçeme, isminizi görünce kızım yazdı zannettim, benim de bir tanecik Yağmur'um var(Yagmur2727).
:)

cemo
04-08-2010, 13:14
Adalet abla çoktan yeni çiçeklere yelken açmış Cemo'nunda onu takip etmesine çok az kalmış. Beni sakın unutmayın:)
Çok yıllık ve güzel acan çiçekler istiyorum, beni yormayacak. Yoksa yelkenleri indiririm:)

cemo
04-08-2010, 13:21
Canım sen deli misin :dilli:
Budama makaslarını hemen sakla, onca emeğine acımıyor musun?
Benim güllerde de pas hastalığı oldu, bütün yapraklarını topladım, uçlarında çiçekleri bir garip oldular, acınası bir durum.
Daha sonra da derince budadım ve bionem uyguladım, yani senin kuşlardan farkı kalmadı :)

.

Kesinlikle delirdim:dilli:

Önce ayy dedim..sonra aman kökü orda büyür yine dedim..ama karanfil 2 kök söküldü. AYY dedim yine, aman zaten senede bir acıyordu dedim:):dilli:

Tam süs ayciceği gidiyordu ki yetiştim. Sevgili malbman yollamıştı, tohumunu alacağım daha. Yatmamı bekliyormuş herkes, tarumar ediyorlar bahceyi:(

Üzülüyorum ama yapacak birşey yok Adaletim. Perşan ettim kendimi de bahceyi de.

Artık elimde bir bardak kahve ile keyf yaparım inşallahhhh

cemo
04-08-2010, 13:30
[QUOTE=SDurul;679794]Bir deliyi daha aranıza alır mısınız? Biraz önce ön balkonu temizledim, tabii temizlemek denirse. Bozulan latin çiçeklerimi, süs bezelyelerimi kökledim.Süs bezelyemden 20-30 kadar tohum topladım. Boşalan saksılara sardunyalar geçecek. Eşim resti çekmiş durumda, mutfak balkonumda da oturacak yer kalmadı.

Sahi, cemo ne yapacaksınız iki budama makasını? Yücel bey hediye etmişti ya. Çiçeklerinizden, hepten vazgeçtiniz galiba.

QUOTE]

Buyur arkadaşım, yerimi sana vereyim ben, yoruldummmmmm

Bence sardunyalarıda bahceye dik, uğraşma saksı ile, sonra acısını cekersin bak benim gibi.(Allah cektirmesin)

Topladığın tohumlarıda sağa sola dağıt. Latin ve süs bezelyesine varana kadar ne güzel kalıcı çiçekler var. Hem yorulmadan mutlu olursun.
Bak biz ettik sen etme:)

Annemde gelir gelmez daldı bahceye, elinde makas. Makas kapış gidiyor:))

Cumhur Tonba
04-08-2010, 16:39
Cemo, bu iş trajediye dönmeye başladı ve bizde üzülmeye başladık. Yarı şaka, yarı ciddi mesajlar yazıp duruyoruz. Belki farkına varmadan sizi de üzüyoruz. Zira neler oluyor tam anlayamadım desen yalan değil. Snki miras paylaşılıyormuş gibi bir hava sezmeye başladım. Sanki sıkıyönetim var. Olaylar bu kadar mı ciddi? Yoksa yakınlarınız sizi üzmek istemez.

Orhan Özbilgiç
04-08-2010, 20:21
Uzun süredenberi, ancak son birkaç gündür internet bağlantım var.
Bahçenize bakıyorum, müthiş keyifli muhabbetler... Günlerdir çok yorgun olduğum için, internete günde sadece bir kaç saat ayırabildim. O nedenle, katılmak istemedim açıkçası..;)
Sizin bahçenize yazmak için, bugünü iple çekiyordum. Şöyle, hem renkli, hemde anlamlı olsun diye.:)

Sevgili Adalet Hanım,
Tohumlarını sizin gönderdiğiniz Daturaların, hem beyazı, hemde moru bu akşam açtılar. Kendime söz vermiştim. İlk fotoğrafları sizin bahçenize yüklemek için. İşte şimdi sıra bu sözümü gerçekleştirme zamanı.
Beni bu güzel bitkiyle tanıştırdığınız için, yeniden içten teşekkürlerimi sunuyorum.:)

Bu beyazı...

164220

Bu da, mor-beyaz ebrulisi.;)

164221

Adalet Yağcı
04-08-2010, 20:50
Orhan bey, öyle mutlu oldum ki, sanki kızı gelin edersiniz de yüzünüzü kara çıkarmaz ya, işte öyle bir şey.

Siz de çok güzel fotoğraflamışsınız, bence güzellikleri layık olduğu gibi net ve temiz sunabilmek de çok önemli.

Kasım ayına kadar açacaktır, özellikle akşam saatlerinde koklamanızı tavsiye ederim, biraz saldırgan ve acımsı çok hoş bir kokusu var.
İlk bir kaç çiçeğin tohum kapsülü oluşturmasına izin verebilirsiniz, diğerlerini kopartın ki, bolca çiçeklensinler.

Tebrik ediyorum sizi, keyifle büyüsünler, ellerinize sağlık.

Cumhur Tonba
05-08-2010, 02:02
Bu beyazı...

164220

Bu da, mor-beyaz ebrulisi.;)

164221

Kusura bakmayın. Ben bu fotoğrafları çalarım arkadaş. Telif ücreti neyse vermeye razıyım. Hayırlı bir iş için kullanılacak. Selam ve sevgiler.

Not; Tabii ki iznizniz olursa, 15 Mart Dünya Bitki delileri Günü (Facebook) sayfamda.

finduk52
05-08-2010, 09:20
Sevgili bıcırık sizlerle birlikte bende çıldırıyorum o güzellikleri görünce :o

Sevgili Adalet ablacığım, kavurucu sıcaklardan sardunyalarda şaşırdı artık. Ama yinede çok güzeller. Kelebek lobelyasıda çok güzel.

Sevgili Orhan ağabeyim daturalar ne güzel açmışlar , fotoğraflar çekimleride fevkalade. Ellerinize sağlık.

Benim daturamda tomurcukta . Sevgili Adalet ablacığımın dediğine göre eflatun açacak. Bugün yarın bekliyorum artık. Açmak için biraz nazlanıyor sanki , ne zamandır bekliyorum ama açınca beklediğime değecek.

Kucak dolusu sevgiler tüm dostlara..:)

Adalet Yağcı
05-08-2010, 09:27
Daturalar şahane, sevgili Adalet hanım, bana da, bana da dermişim.

Sevgili Durul, geçen sene her isteyene göndermiştim datura tohumlarını, sizin gözünüzden kaçtı demek ki.
Bu sene tohum almayı başarabilirsem size göndereyim, elimde bir kaç tane geçen yıldan kalmış olan var, ekim fazlasıydı, olmazsa onu gönderirim.

Tohumları Mersin'de bırakmışım, bu sene geçti zaten, döndüğümde adres bilgilerinizi alırım.

Adalet Yağcı
05-08-2010, 09:43
Kusura bakmayın. Ben bu fotoğrafları çalarım arkadaş. Telif ücreti neyse vermeye razıyım. Hayırlı bir iş için kullanılacak. Selam ve sevgiler.

Not; Tabii ki iznizniz olursa, 15 Mart Dünya Bitki delileri Günü (Facebook) sayfamda.

Çal arkadaş, Orhan beyin adına konuşuyorum ama, gerçekten çok güzel açmışlar ve güzel fotoğraflanmışlar.
Bitki delileri gününe de yakışır doğrusu.

Buyrun, albümü genişletin :)

Not: Telif ücreti olarak çilliyi isterem :p

Adalet Yağcı
05-08-2010, 09:48
Sevgili Finduk'cuğum, dün görünmedin merak ettim :)

Sizlerin sevincini ve mutluluğunu görünce çok keyifleniyorum, en zor bitkilerin bile altından kalkabiliyorsun.
Kelebekten tohum alabilirsem sana ayırırım, en vazgeçilmezlerin arasına girdi, iki yıldır beni çok mutlu ediyorlar.

Aslında tohum alamaıyorum onlardan ama Son baharda diplerine dökülen tohumlardan minik fidecikler çıkıyor, onlardan çoğaltıyorum.
Tohumları o kadar minik ki, gözle görünmüyorlar.
Sevgiler.

finduk52
05-08-2010, 10:03
Canım ablacığım , dün Emine ablamla uzak bir yere pazara gittik. Dönüşte kahvaltı yaptık birlikte . Sonra büyük kızı Suzanla bize geldik. Yakında büyük kızı ehliyet için sınavlara girecek. Birlikte ders çalıştık teori sınavı için. İnşaallah kazanır , ayın 10 unda sınavı var. Suzan için dua edin olur mu ?

Dün pazardan iki çeşit ve desen kumaş aldım ablacığım. Niyetim divana ve sandalyelerin yastıklarına kılıf dikmek. Artarsa birde masa örtüsü olacak. İnşaallah başarabilirim.

Ablacığım benim , alamasanda üzülme burada tohumları satılıyor lobelyaların. Hatta mevsimi gelince fideleri çokta ucuzluyor. Kendine eziyet etme bunun için olurmu? Ama toplayabilirsen belki diğer tohumuna ulaşamayan arkadaşlar isteyebilirler . Kelebeklerin çiçekleri gerçekten çok güzel çok şirin. Seneye mevsimi gelince bende almak istiyorum.

Çok teşekkür ediyorum ablacığım. Sevgiler canım ablama ..

Adalet Yağcı
05-08-2010, 10:37
Finduk'cuğum, Suzan'ana dua edeceğim.

Lobelyayı senin için fotoğrafladım şimdi, tüm yaz açıyor, yerde denemedim ama saksıda da çok mutlu.

164319

ciceksever70
05-08-2010, 15:33
Adalet ablacigim suzannalarindan biri turuncu acti. Digerleri de tomurcukta. Sevgili Finduk52 cok güzel bir uygulama yapmis hepsini bahceye dikmekle ama simdi saksidan bahceye aktarirsam bozarim diye korkuyorum. Gerci bahcede tohum döküp seneye cimlenme olasiligini da gözardi edemiyorum. Belki bir saksiyi denerim. Sevgiler.

Adalet Yağcı
05-08-2010, 16:55
Sevgili Çiçeksever, suzanlar hem saksıda hem de yerde mutlu olabiliyorlar, tabi yerde biraz daha güçlü oluyorlar.
Ben bu sene aplik saksıya diktim, duvardan sarkıyor, ayrıca bahçenin her tarafından suzan fışkırmış, geçen seneden kalan tohumlardan.

Benim yolladıklarımın hepsi de turuncu açacak, içine beyaz karışmış olabilir mi bilmiyorum, beyazlardan tohum alamamıştım, ama bazan bitkinin üzerinde de açılmış tohum buluyordum, yanındaki beyazdan geldi ise sürpriz yapabilir.

Bence artık yerini değiştirme, sarılmayı seviyorlar, yerlerinde mutlu görünüyorlar :)

ciceksever70
05-08-2010, 18:21
Sevgili Çiçeksever, suzanlar hem saksıda hem de yerde mutlu olabiliyorlar, tabi yerde biraz daha güçlü oluyorlar.
Ben bu sene aplik saksıya diktim, duvardan sarkıyor, ayrıca bahçenin her tarafından suzan fışkırmış, geçen seneden kalan tohumlardan.

Benim yolladıklarımın hepsi de turuncu açacak, içine beyaz karışmış olabilir mi bilmiyorum, beyazlardan tohum alamamıştım, ama bazan bitkinin üzerinde de açılmış tohum buluyordum, yanındaki beyazdan geldi ise sürpriz yapabilir.

Bence artık yerini değiştirme, sarılmayı seviyorlar, yerlerinde mutlu görünüyorlar :)

Belki saksiya düsen tohum olur sansim varsa... Saksilari oldugu gibi birakacagim ilkbaharda belki sürpriz yaparlar.

finduk52
06-08-2010, 11:35
Sevgili Adalet ablacığım , bu kelebek tatlısından bana hediye gelmişti sanırım aynı çiçek , rengi değişik. Seninkilerin maşallahı var ne güzel büyümüşler çokta sağlıklı görünüyorlar . Ellerine sağlık ablacığım. Fotoğraf içinde ayrıca çok teşekkür ediyorum.

Bana hediye gelen asmanın kenarına asmıştım ama bütün gün güneş alıyordu. Kurumaya durmuştu bende derin bir budama yaptım. Şu an üzerinde bir yarısında çiçekleri var , diğer yarısıda gelişmeye durmuş. Sanırım güneşi sevmiyorlar. Budadığımı şu an gölge ama yinede aydınlık bir yere astım.

Adalet Yağcı
06-08-2010, 11:44
Sevgili Finduk'cuğum, lobelyalar yarı gölgeden hoşlanıyorlar, suyu da çok seviyorlar, ben saksıdan taşıncaya kadar hemen her gün suluyorum.
Budamakla doğru yapmışsın, budanan dalları inşallah başka bir saksının içine almışsındır, dökülen tohumlarından yeni fidecikler verir.

finduk52
06-08-2010, 12:16
Vallahi budarken hiç aklıma gelmedi ablacığım , dalları kuru kuruydu hep . Neyse sağlık olsun , inşaallah budadığım güzel gelişir.

Çok teşekkür ederim canım ablam bilgiler için . Öpüyorum , kucak dolusu sevgiler .:)

limon
06-08-2010, 12:19
Ya Adalet Hanım, olmadı benim Lobelyalar. Bu sene ikinci denememdi bir daha asla almayacağım. Yeri yarı gölgeydi, suyunu ihmal etmedim, çiçekleri geçince budadım ama saman gibi kurudular. Benim için bitmiştir Lobelya, sizinkileri seyredeceğim. :)

Adalet Yağcı
06-08-2010, 12:26
Limon'cuğum, lobelyadan vaz geçmeyin ne olur, o kadar kolay ve güzel bir bitki ki.
Ben size baharda çıkan fidelerden göndereyim, küpe çiçekleri gibi bol havadar yer istiyorlar, İstanbul'da çok rahat büyüyecektir, bir şanssızlık olmuş.

Çiçekleri üzerinde 4-5 gün kalıyor, yaz sonuna kadar da açıyor.
Siz yine de saksısını gölge bir yere alıp sürekli sulayın, toprağına dökülen tohumlardan kısa zamanda çimleneceklerdir.

limon
06-08-2010, 13:16
Ben o saksıları doldurdum bile :) 3-4 hafta önce Carrefourda kocaman bir saksı yeni gineyi 2 TL'ye satıyorlardı. Çok ta keyiflilerdi, 3 saksısı koca saksıyı doldurdu, kar yağana kadar çiçekleri eksilmez üzerlerinden. Cam güzeli de gölge seviyor, çiçekleri daha iri, aramız da yıllardır çok iyi. Olmayanla uğraşmaya değer mi? ;)

Adalet Yağcı
06-08-2010, 14:09
Adeniumum tekrar açtı, hepsinin açmasını bekleyemedim tabi, hemen fotoğrafladım.

164670
164671
164672

Sevgi Durul
06-08-2010, 14:11
Adenium çöl gülü mü? Pek de zarifmiş. Maşallah...

Adalet Yağcı
06-08-2010, 14:12
Yayladaki üç denem de başarısızlıkla sonuçlanınca saksıda yetiştirmeye karar verdim.
Begonvilim çok güzel açtı, teşekkürler sevgili Almira.

164673
164674

Adalet Yağcı
06-08-2010, 14:15
Evet sevgili Durul, çöl gülü, yıl başında iki yaşını bitirecekler.

Lisianthuslarla gelen yumru begonyalar pek keyifli büyüyorlar, teşekkürler Kamil Gursan.

164675
164676
164677

Adalet Yağcı
06-08-2010, 14:22
Saray patları çok güzel ama mutlaka destek istiyorlar.

164678
164679

Bu da saray patlarının arasında kalmış hostam, tomurcuk vermiş açacak.
Fotoğraf net çıkmamış ama sizin uzman gözleriniz tomurcuğu farketmiştir.

164680

Adalet Yağcı
06-08-2010, 14:26
Bu sıcakları kazasız belasız atlattı sardunyalar.
Mevsim normallerinin üzerine çıktığında her gün sulama yaptım.

164685
164686
164687
164688

Adalet Yağcı
06-08-2010, 14:28
Sevgili Finduk'cuğum, senin bodur dahlianın rengini çok beğenmiştim ya, bende de varmış, aynı renkten açacak :)

164689
164690

Adalet Yağcı
06-08-2010, 14:33
Beyaz çardak gülüm tüm tomurcuklarını açacakken aniden bastıran yoğun sıcak gülleri yaktı, şimdi açanlar biraz daha sağlıklı gibi.
164691

Erik ağacının altına diktiğim ortanca çiçeklerini koruyor, güneşte olanlar çoktan soldu bile.
164692

Bu sene üç rengini de diktiğime seviniyordum ama keyifsiz görünüyorlar, şöyle yoğun bir yaprak ve çiçek yok.
164693

ciceksever70
06-08-2010, 14:44
Cok güzeller Adalet ablacigim Güler ablanin elindeki sihirli degnekten sende de var. Bazi insanlar buradaki halkin deyimiyle yesil parmakli oluyor gercekten de.

almira
06-08-2010, 16:40
Maşallah Adalet Hanımcığım; çiçekler ne güzel olmuş öyle. Her biri ayrı güzel açmış. Ellerinize sağlık.

Malesef benimkiler perişan. Bir kısmı tam çiçekteyken tohum alamadan öldü. Bir kısmı da çiçeklenmeden. Küpeler bir bir ölüyor. Nedenini bilmediğim bir sebepten kök çürümesi oluşuyor. Yemyeşilken birden pörsüyüp ölüyorlar. O kadar moralim bozuldu ki artık dönüp bakmak istemiyorum.

Adalet Yağcı
06-08-2010, 16:44
Almira'cığım, üzülme canım, bendekiler sağ kalırsa paylaşırız, çoğaltırız.
Bu sene özellikle küpeler için çok zor oldu, sıcağa tahammül edemiyorlar işte ne yapsın zavallıcıklar.

fatma sunay
08-08-2010, 13:02
Adalet Hanım çiçeklerinizin hepsi çok güzeller emeğinize sağlık. Benim sardunyalarım neyazıkki sıcağa yenilmek üzereler. Gövdeleri simsiyah oldu . Sizin sardunyalarda çokgüzel görünüyorlar.

fatma sunay
08-08-2010, 13:05
Lobelyalarınızda saksıda muhteşem görünüyor. Ben denemek için yere diktim çok güzel oldular tavsiye ederim.

Adalet Yağcı
08-08-2010, 17:32
Sevgili Hatice hanım, çok yıllık hazeranın peşindeyiz, kısmet olursa bulup ekeceğiz.
Buralarda bulmak zor gibi, büyük şehirlerde oturan arkadaşlar bulurlarsa hepimiz için alsalar iyi olur.

finduk52
09-08-2010, 11:00
Sevgili Adalet ablacığım, dahlia için çok sevindim. Begonyaların , sardunyaların , begonvil hepsi harika görünüyorlar.

Hani bende bu saraypatıları çok sevmiştim ya , sevgili Emine ablamın komşusu bir ara çiçek fideleri vermişti. Meğer arasında saraypatı da varmış. Açınca anladım. Seneye bu saraypatıdan her renginden ekmek istiyorum. Çok beğendim.

Kucak dolusu sevgiler ablacığım.

finduk52
09-08-2010, 11:02
Ablacığım bu çok yıllık hazerandan benim bahçede şuan 2 kök var. Yine sevgili Emine ablamın komşusundan geldi köküyle beraber. Tohum için endişelenmeyin. Burada kolay ulaşabiliyorum tohumlara. Tek sorun direk buradan postayla gönderemiyorum ama gelirsem onuda getirebilirim.

Adalet Yağcı
09-08-2010, 13:01
Sevgili Finduk'cuğum, iyi ki varsın ve Emine ablan da iyi ki var, her konuya hızır gibi yetişiyorsunuz maşallah.

Saray patları çok güzeller ve yoğun açıyorlar ama desteklemezsen yerlerde sürünüyorlar, ben şöyle dim dik duran çiçekleri daha çok seviyorum, sanırım haseki küpesi ve çok yıllık hazeranlar, lupinler dik duruyorlar.

Bu sene yine lupin ekeceğim, açmasa da bahçedeki yeşilliği çok güzel.

Emine ablayı ne zaman alıyoruz buraya :)
Sevgiler.

Adalet Yağcı
10-08-2010, 15:47
Seneye bahçeye bol bodur dahlia dikilecek ;)
Öyle çok renk seçeneği var ki.
165508
165509
165510
165511

Adalet Yağcı
10-08-2010, 15:53
Her yıl bu aylarda domateslerin yaprakları yanıyor, nedenini bir türlü bulamadım :(
165512

Bu sene Zengarden tohumlarından yetiştirdiğim siyah domatesler, kabuğu inanılmaz ince, çok da lezzetli bir tür, ne yazık ki sadece iki fidem var.
165514
165515
165516

Biberler çok iyi, hem salçalık hem de yemeklikler sağlıklı, süs biberleri ayrı bölümde.
165513

Adalet Yağcı
10-08-2010, 15:58
Bu gün bahçeden doğal semiz otu topladım :)
165524

Sevgili Ozbey'in gönderdiği gece mumu on gün öncesine kadar açıyordu, şimdi ara verdi ve yaprak uçları kınalandı, normal midir acaba?
165523

Ekinezyaları baharda tohumdan yetiştirmiştim, yaprakları irileşti ama gelişimi çok yavaş, sanırım çiçek de vermeyecek bu sene.
Dilerim kışa dayanıklıdır da seneye görürüm çiçeklerini.
165522

Adalet Yağcı
10-08-2010, 16:01
Ve, bahçemde kendiliğinden çıkan karpuzlarım, üç tanecik ama olsun.
İnşallah olgunlaşır da çekirdeklerini alabilirim.
165525
165526
165527

Fatoş
10-08-2010, 16:19
Sevgili Adalet hanım maşallah sardunyalarınız ne kadar canlı, burada sıcaklar biraz daha giderse bende sardunyalar pes edecek, çöl gülünüz çok güzel bana da sevgili günebakan yumrularından getirdi, saksıya mı yoksa bahçeye mi ekeyim bilemedim, yabani semiz otunun hem salatası hem de yemeği çok güzel oluyor. Gece mumları bende de aynı görüntüyü aldılar ,eşim onları ot diye gözüne kestirdi inşallah ben yokken başlarına bir şey gelmez. Bütün çiçekleriniz çok güzeller ellerinize sağlık.

Adalet Yağcı
10-08-2010, 16:29
Sevgili Fatoş, teşekkür ederim.
Çöl gülünün yumruları olmuyor, siz dahliadan mı bahsettiniz yoksa?
Çöl gülü İzmir'de de olsa bahçede olmaz sanırım, kışın sıcaklık eksilere düşebiliyor çünkü.
Siz en iyisi saksıda yetiştirin, yazın balkonda güneş alsın, kışın kapalı bir pencere önünde muhafaza edersiniz.

Fatoş
10-08-2010, 17:11
Ben herhalde karıştırdım tam olarak olarak hatırlamıyorum ama kum zambağı demiş olabilir, dahlia değildi, çöllle kumu birbirine karıştırdım herhalde:)

Adalet Yağcı
10-08-2010, 21:47
Sevgili Sevim hanım, Dudi, dahlialar ve karpuzlar nefis görünüyorlar değil mi?
Karpuzların her gün başına gidip dakikalarca seviyorum onları, beni görenler merak edip soruyorlar kiminle konuştuğumu, düşünsenize, karpuzlarımla desem bana ne derler :)

ozbey
11-08-2010, 16:50
Seneye bahçeye bol bodur dahlia dikilecek ;)
Öyle çok renk seçeneği var ki.
165508
165509
165510
165511

Adalet Ablacığım, gece mumu çiçekleri için üzülme dinlenmeye geçiyor, toprak üstünden budarsan hem yeni filizler çabuk çıkıyor ve çiçeğe duruyor, hem de çabuk çoğalıyor.
Bahçen doğal güzelliği ile her zamanki gibi süper.

Adalet Yağcı
11-08-2010, 18:36
Sevgili Ozbey, nasıl budayacağımı tarif edebilir misiniz?
Örneğin; toprak üstünden kaç santim bırakmalıyım, budadıklarımı toprağa mı dikeyim?

ozbey
12-08-2010, 01:38
Sevgili Ozbey, nasıl budayacağımı tarif edebilir misiniz?
Örneğin; toprak üstünden kaç santim bırakmalıyım, budadıklarımı toprağa mı dikeyim?

Ablacığım,
Ben toprağın üzerinden sıfır buduyorum, toprağını da nem'li tutmaya çalışıyorum. Budadıklarını da dikersen onlarda kökleniyor.
Hayırlı Ramazanlar.

nazlı06
12-08-2010, 08:22
Adalet Ablacım, karpuzunuzu toprağa koysanız gelişimi daha güzel olur ben size çekirdek gönderirim. Benim bahçeye karpuz çekirdek ve resimlerini eklemiştim hangisinden istersin?

sevim.K
12-08-2010, 09:23
Adalet hanım bodur dahliaları nereden almıştınız. Benim bir paket tohumum var. İnşallah değişik ve güzel renkler çıkar. Sevgili özbeyin gece mumu köşesine bayılıyorum. Sizde de var ne güzel. Bir ben yetiştiremedim.

Adalet Yağcı
12-08-2010, 09:25
Sevgili Ozbey, bilgi için teşekkür ederim.
Bu gün akşam üzeri budama yapıp, budadıklarımdan da çoğaltırım.
İnşallah - 5 ler dayanır gece mumu, kışın kısa süreli de olsa kar yağıyor buralara.

Sevgili Nazlı, karpuzlar oradan alınıp toprağa nazikçe yerleştirildi :)
Karpuz çekirdeği teklifiniz için teşekkür ederim, elimde karpuz çekirdeği var, dışı siyah olanlardan, çekirdekleri de siyah.

Bunları ben ekmedim, geçen seneden toprağa bir şekilde düşmüşler, muhtemelen Nehir'in eline verdiğim karpuz dilimlerinden çıkmıştır.

Adalet Yağcı
12-08-2010, 09:27
Sevim hanım, bodur dahlialar İlk baharda bütün seralarda bolca satılıyor, bir kısmı seralardan, bir kısmı da tohumdan.

Şubat gibi tohumları ekerseniz, Nisanda toprağa geçirirsiniz.

sevim.K
12-08-2010, 09:36
Günaydın Adalet Hanım.:) Bu yıl burnumun dibinde seralar varken gidemedim. O nedenle aklıma gelmedi bile. Önümüzdeki yıl balkonu saksı kalabalığına boğmayacağım. Bahçe için bazı çiçekler seçip alacağım:)

Adalet Yağcı
12-08-2010, 09:40
Sevim hanım, fideler de çok ucuzdu, tohumla uğraşmaya değmez.

Önümüzdeki yıl balkonu saksı kalabalığına boğmayacağım. Bahçe için bazı çiçekler seçip alacağım

Bu başlığı (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=21709) gördünüz mü?

Burada yaptığımız yanlışları paylaşacağız.

Adalet Yağcı
12-08-2010, 13:11
Sevgili İmez, hoş geldiniz.
Bizler de eski üyelerin bahçelerine bakarak bu hale geldik :o

Sevgili Hozat, sanırım başlık sadece bende görünüyor(şimdilik).
Sayın Malina'ya durumu bildireceğim, sayfayı ortak kullanıma açması için.

Adalet Yağcı
12-08-2010, 17:23
Artık görebilirsiniz :)
Katkılarınızı esirgemeyin, "Arap saçına dönen bahçeler" (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=21909) burada.

Birol
16-08-2010, 12:20
Adalet hanım
Karpuzlar bana çok değişik geldi, Pijama karpuzların değişiği gibi, cekirdeklerinin siyah olduğunu söylüyorsunuz, merak ettim eski yerli karpuzlarınkiki gibi iri siyah mı, yoksa küçük siyahmı.
Sağlıcakla kalın.

Adalet Yağcı
16-08-2010, 13:09
Sevgili Finduk'cuğum, karpuz çok neşeli bir bitki, bahçede olması beni çok sevindiriyor.
Tam güneş alan bir yerde Nisan ayından itibaren çekirdeklerini ikişer ek, bir tanecik bile olsa bu keyfi yaşa :)

Birol bey, karpuzlarım geçen sene bahçeye düşenlerden çıkmış, çekirdekleri muhtemelen siyah ve iri değil.
Geçen sene bir çok arkadaşa siyah iri karpuz çekirdeği dağıtımı yapmıştım.
Bu sene ekmeyi unuttum, elimde yerli karpuz çekirdeğinden 5-10 tane var, isterseniz size göndereyim, seneye ekersiniz.

Yücel bey, ben de sizi ve rüya bahçenizi unutmadım :)
Bu günlerde bahçe bölümünde tamiratlar var, bu yüzden uzun kalamıyorum sitede.

Birol
16-08-2010, 13:55
Birol bey, karpuzlarım geçen sene bahçeye düşenlerden çıkmış, çekirdekleri muhtemelen siyah ve iri değil.
Geçen sene bir çok arkadaşa siyah iri karpuz çekirdeği dağıtımı yapmıştım.
Bu sene ekmeyi unuttum, elimde yerli karpuz çekirdeğinden 5-10 tane var, isterseniz size göndereyim, seneye ekersiniz.

Çok teşekkür ederim adalet hanım
Bende bahceme sevgili bahtiyar02 nin gönderdiği yerli siyah karpuzlardan diktim, dayanamayıp erkenden bir tanesini kesip hem yedik hem çekirdeğini ayırdım bilmiyorum sizin karpuzla bunun cinsi aynımı. müsait olduğunuzda hiç bir acelesi yok gönderirseniz sevinirim çünkü cinsi aynı olmuyabilir. S,zde isterseniz bende size benim elimdeki çekirdeklerden gönderebilirim. Sağlıcakla kalın.

Orhan Özbilgiç
16-08-2010, 22:03
Sevim hanım, bodur dahlialar İlk baharda bütün seralarda bolca satılıyor, bir kısmı seralardan, bir kısmı da tohumdan.

Şubat gibi tohumları ekerseniz, Nisanda toprağa geçirirsiniz.

Adalet Hanım;
Ben ilk kez bu sene, Bodur Dahlia ile tanıştım. Çiçekçiden aldığım beyaz çiçekli fideleri, kırmızı Ateş çiçeklerinin ortasına diktim. İlk iki hafta toprağa adaptasyon ile geçti. Sonrasında bir-iki hafta ehh işte.;) Şimdide son durumları bu.
Anlayacağınız, ben çiçeklendirmede pek başarılı olamadım. O nedenlede, sıtkım sıyrıldı.:( Gelecek yıl dikmeyi düşünmüyorum. Yani ben ''Pes ettim.'' Arkadaş.:(

166315

166316

166317

Adalet Yağcı
17-08-2010, 09:20
Orhan bey, demek ki, dahlialar ile ateşler birbirlerinden hoşlanmadılar, eh bu da enerji meselesi :) Bakın ateş çiçekleri çok güzel olmuş, orta bölüme mor çiçekli yayılıcı yer minesi dikebilirdiniz, kırmızı ile morun uyumu çok hoş olurdu.

Bence siz bodurlardan vaz geçmeyin, sorunsuz bir bitki, onları tek başına mutlu olabilecekleri bir yere dikin.

Orhan Özbilgiç
17-08-2010, 10:34
Orhan bey, demek ki, dahlialar ile ateşler birbirlerinden hoşlanmadılar, eh bu da enerji meselesi :) Bakın ateş çiçekleri çok güzel olmuş, orta bölüme mor çiçekli yayılıcı yer minesi dikebilirdiniz, kırmızı ile morun uyumu çok hoş olurdu.

Bence siz bodurlardan vaz geçmeyin, sorunsuz bir bitki, onları tek başına mutlu olabilecekleri bir yere dikin.

Adalet hanım;
Müthiş bir ikna kaabiliyetiniz var! Gerçi birazda mantıklı öneriler sunmanızdan ötürü kabulleniliciğim haa.;)
Teşekkürederim.:)

Orhan Özbilgiç
17-08-2010, 10:48
Bahçeniz de biraz dolaştım, gözüm gönlüm açıldı. Ellerinize sağlık. Boşuna emek vermediğiniz belli. Bahçenizi sevgi ile beslediğniz de belli.

Düşünce göklerinin baş konağı sevgidir sevgi;
Gençlik destanının baş yaprağı sevgidir sevgi;
Ey sevginin sırlarından habersiz yaşayanlar,
Bilin ki tüm varlığın baş kaynağı sevgidir sevgi.

Sevgili Cumhur Tonba;
Sizi (biraz geciklmeli de olsa), çeşitli sayfalarda gördükçe keyifle ve gülümseyerek okuyorum.
Filozofi mizah tarzınız, yer yer Hayyam' dan, yer yer kaynağını bilemediğim, bazılarının kendinize ait olduğunu tahmin ettiğim dörtlük ve şiirlerle süslediğiniz bu yazılarınız, sizin ne denli engin bir mizahi ve edebi bir kültürünüz olduğunu gösteriyor.
Herkes gibi, bende sizi seviyorum. İyi ki varsınız.;)

Satı Uğurtan
19-08-2010, 00:52
Sevgili Adalet hanım, karpuzlar çok şirin, sevgili Özbeyin bana gönderdiği gece mumu çiçeklerininde yaprakları kızarmıştı iyiki sordunuz, bende budayıp budadığım dalları tekrar diktim, sevgiler.

Adalet Yağcı
19-08-2010, 07:51
Sevgili Satı hanım, on gündür bahçe çevresi duvarlarına yapılan tadilattan dolayı, tüm bitkilerim haşat oldular :(
Karpuzlar da sanki büyümüyorlar gibi, biliyorsunuz karpuz milleti rahatsız edilmekten hiç hoşlanmıyor, dallarına sık dokunursanız strese girermiş.

Ben gece mumlarını henüz budayamadım, sadece sulamakla yetiniyorum, bir haftaya kadar işim biter, budadıklarımı saksıya alırım ben de.

Bu güzelliklerin bahçemden yok olmasını hiç istemiyorum, güneşte olanlar gölgede olanlara göre daha uzun süre çiçek açtılar, bilmem siz de fark ettiniz mi.

Satı Uğurtan
19-08-2010, 12:01
Sevgili Adalet hanım, karpuzların umarım zarar görmeden büyür, tadilat için kolay gelsin, zaten tadilat ve ya bir şey yaptırırken yapanları adım adım izlemezsen ezip haşat ediyorlar.
Benim gece mumları iki köktü ve güneşteydi, çokta açmadı demek ondan, budadıklarımı gölgeye diktim olmazsa öbürlerinide gölgeye alırım.

Yücel Canpolat
26-08-2010, 07:45
Yüreği sırça kadeh kadar narin renklerin anası, ablaların ablası Adalet Ablam'a krizantem çiçeklerinden kucak dolusu selamlar yolluyorum.

Hhatice
26-08-2010, 08:22
Sevgili Satı hanım, on gündür bahçe çevresi duvarlarına yapılan tadilattan dolayı, tüm bitkilerim haşat oldular :(
Karpuzlar da sanki büyümüyorlar gibi, biliyorsunuz karpuz milleti rahatsız edilmekten hiç hoşlanmıyor, dallarına sık dokunursanız strese girermiş.

Ben gece mumlarını henüz budayamadım, sadece sulamakla yetiniyorum, bir haftaya kadar işim biter, budadıklarımı saksıya alırım ben de.

Bu güzelliklerin bahçemden yok olmasını hiç istemiyorum, güneşte olanlar gölgede olanlara göre daha uzun süre çiçek açtılar, bilmem siz de fark ettiniz mi.

Kolay gelsin Adalet Hanımcım .Tadilat işi mahvediyor bahçeleri malesef
Bu sene Trakyada doğru düzgün karpuz olmadı .Gelişimleri çok iyi derken kök kurumasıyla kaybettik karpuzları :(
Biz kendimize kadar ektik ama üretici zarar etti malesef
Gece mumlarını budadıktan sonra ekin tekrar kökleniyor .Ben denedim Benimkiler pembe açıyor beyazını da bulsam daha güzel olacak :)
Sardunyalarınız çok güzel maşallah benimkiler malesef sıcaklardan mutsuz oldular .

Adalet Yağcı
26-08-2010, 09:34
Yüreği sırça kadeh kadar narin renklerin anası, ablaların ablası Adalet Ablam'a krizantem çiçeklerinden kucak dolusu selamlar yolluyorum.

Bu kadar güzel bir mesaja nasıl karşılık verilebilir ki, insanın hayattan isteyebileceği en güzel şeyin "Sevgi" olduğuna inanırım.
Bu duyguyu tesis ettiğiniz, bizlere yansıttığınız için çok şanslıyız.
Bizden de size kucaklar dolusu sevgiler, selâmlar Yücel bey.

Adalet Yağcı
26-08-2010, 09:41
Sevgili Hatice hanım, bu sene çok farklı bir yaz yaşadık, sıcaklar her şeyi perişan etti, tam bitti derken bir de bakmışsınız geri dönmüş, kâbus gibi.

Her gün bahçeyi ve saksıları suladım, sardunyalarda ziyan yok çok şükür ama bir çok arkadaşımızın kaybettiğini biliyorum.

Eylül sonlarına doğru bahçeye yeni bir düzen vermek istiyorum, size phlox göndereceğim unutmadım, renklerinden seçip sardunya çeliklerinden de gönderirim üzülmeyin.
Bir kaç kırılmış minik sardunya dalını toprağa diktim, 3-4 cm. minicik dallar bile sorunsuz tutuyor.

Clematis tohumları da o zamana kadar hazır olursa hepsini birlikte gönderirim.
Sevgiler.

fizban
27-08-2010, 08:29
Adalet Hanım'ın affına sığınarak, "o tohumları nasıl çimlendiririz?" in keşfini paylaşmak istedim!

Bulaşık teline rastgele serpiştirilmiş kuş yemi tohumları, telin üzerine biraz demlenmiş çay, 2 damla kadar da kendi yaptığım muz enzimi..

Artık buna muz enzimi mi denir, yoksa olmamış mı denir bilemiyorum. Yine bu platformdan öğrendiklerimle sadece muz kabukları ile yaptığım bir karışım. Resimde de dikkat edilirse muz kabuğu kalıntıları görülüyor.

Bunun etkisi nedir ya da var mıdır onu da net olarak bilmiyorum doğrusu! etkisi büyük ama benim yaptığımın etkisi ne derece başarılı demek istedim..

Bulundukları yer hiç güneş görmedi loş bir ortam ,cam önü! zaten uzayan boylarından az ışıklı ortamda oldukları belli. Kademeli olarak ışık seviyesini arttırmayı düşünüyorum. Bu tel ortamı onları ne kadar idare edecek derseniz, sizin gibi ben de bilmiyorum. Bir süre sonra toprağa kavuşmaları gerek herhalde!!

Ve bol sulama! 4 gün içinde çimlenen tohumlar!!

E şimdi o torbanın yerini ben de merak eder oldum desem.))

Şaka bir yana, hiç bu kadar güzel tohum çimlendirdiğimi hatırlamıyorum..

167999

168000

Adalet Yağcı
27-08-2010, 08:38
Sevgili Nazlı, tohum torbası henüz boş, çok az bir kısmını toplayıp buz dolabında soğuk katlamaya aldım.
Ama hiç dert etmeyin, Ekim ayı içinde tohumları HHatice hanıma göndereceğim, oradan cinslerine göre ayırdığımız tohumlar meraklıları ile buluşacaklar.

Adalet Yağcı
27-08-2010, 08:45
Sevgili Fizban, çok güldüm, yeni bir keşifte bulunmuşsunuz, kutlarım sizi :)
Sanırım teldeki demir birikimi tohumların çok hoşuna gitmiş, keşke bütün tohumlar böyle kolay çimlenseler.
Demirin bir çok bitkiye ilaç gibi geldiğini biliyoruz, ortancalarımı dikerken hazırladığım toprak karışımına demirciden tedarik ettiğim demir tozu ilâve etmiştim, demir tozu uygulamadığım ortancaların yaprakları zamanla sararırken, uygulananlar çok sağlıklı yem yeşil yapraklı kaldılar.

İnşallah, tüm tohum çimlendirmede de aynı başarıyı yakalarsınız.
Çimlenenlerin üzerine yavaş yavaş toprak serpiştirin, ışığa alıştıktan sonra toprağa alabilirsiniz.
Bu sene kuşlarımızın yemi sizden :)

fizban
27-08-2010, 08:57
Gülünmiyecek gibi değil zaten!! Bana da öyle geldi demirin etkisi oldu, bir de seyrek ortam olduğundan havalandırması da denk geldi herhalde..

Dediğiniz gibi toprak atayım belli bir seviyeye gelince bahçenin bir köşesine iliştiririm bahçivanlar görmeden.))

sonraki hedef; çam fıstığı olacak.. İnsan merak çukuruna düşmeye görsün..:)

Yılmaz Yalçın
27-08-2010, 09:29
Adalet Hanım'ın affına sığınarak, "o tohumları nasıl çimlendiririz?" in keşfini paylaşmak istedim!

Bulaşık teline rastgele serpiştirilmiş kuş yemi tohumları, telin üzerine biraz demlenmiş çay, 2 damla kadar da kendi yaptığım muz enzimi..

Artık buna muz enzimi mi denir, yoksa olmamış mı denir bilemiyorum. Yine bu platformdan öğrendiklerimle sadece muz kabukları ile yaptığım bir karışım. Resimde de dikkat edilirse muz kabuğu kalıntıları görülüyor.

Bunun etkisi nedir ya da var mıdır onu da net olarak bilmiyorum doğrusu! etkisi büyük ama benim yaptığımın etkisi ne derece başarılı demek istedim..

Bulundukları yer hiç güneş görmedi loş bir ortam ,cam önü! zaten uzayan boylarından az ışıklı ortamda oldukları belli. Kademeli olarak ışık seviyesini arttırmayı düşünüyorum. Bu tel ortamı onları ne kadar idare edecek derseniz, sizin gibi ben de bilmiyorum. Bir süre sonra toprağa kavuşmaları gerek herhalde!!

Ve bol sulama! 4 gün içinde çimlenen tohumlar!!

E şimdi o torbanın yerini ben de merak eder oldum desem.))

Şaka bir yana, hiç bu kadar güzel tohum çimlendirdiğimi hatırlamıyorum..

167999

168000

Sevgili Fizban,
Bilimsel çalışmalarınız bize öncü oluyor.Ben özellikle selluka ve passiflora gibi zor çimlenen tohumlarda bu yöntemi uygulamak istiyorum.Bulaşık teli ince olandan mı?

Kiraz
27-08-2010, 09:51
Adalet Hanım, bahçenizi sık sık ziyaret ediyorum, fazla yazamasam da her gün bahçemde büyüyen yayla domatesi , çiçekler , yer kirazlarını gördükçe kulaklarınızı çınlatıyorum.

fizban
27-08-2010, 10:26
Bence bilimsel değil de.. fazla merak Yalçin.. Bilimselliğe erişemeden gideceğiz zaten.)))

en ucuz olan bulaşık teli.. Hiç dikkat etmedim ince mi kalın mı diye..

Ama en ucuz en basit olanı..Bir torba içinde 2 li ya da 4 lü olarak satılıyor.
Top halinde tek satılanlardan değil.. Onlar paslanmıyor ama bu bahsettiklerim paslanıyor bu yüzden onu seçtim aklım sıra..

Denemelerini paylaşırsan keyifli olur hatta farklı bir yer de mi yapsak da Adalet Hanım ın burayı işgal etmesek?

EK: zor çimlenen tohumlar için giberalik kullanıyorlar. Google dan aratırırsan detay bulursun..

Adalet Yağcı
27-08-2010, 11:17
Sevgili Kiraz, yayla domateslerini beğendiniz mi?
Verimi yüksek bir domatestir, geçtiğimiz yıllarda her kökten en az beş kilo toplardım, son iki yıldır aşırı sıcaklardan bitkilerim yanıyor, verim düştü.
İnşallah sizinkiler sağlıklıdır.

Adalet Yağcı
27-08-2010, 11:22
Bu sene Baharda tohumdan yetiştirdiğim çuhalar bütün yaz kuraklığa rağmen böyle yemyeşil kaldı, bu sene çiçek açmadılar ama seneye çok güzel açacaklarından eminim.

168011
168012

Görüntülerini çok sevdim, çoğaltmayı düşünüyorum, tüm yaz açmasalar da yeşil kalmaları yeterli.
Bitkilerin altında nergis soğanları var, İlk bahardan sonra kuruyup kayboluyorlar, onları çıkartıp başka yere alacağım.

Adalet Yağcı
27-08-2010, 11:26
Tadilat tüm bitkilerimi mahvetti, üstüne sıcaklar da cabası.
Her şeye rağmen büyük bir özveri ile açmaya çalışan beyaz sarmaşık gülüm beni mutlu etti.

168013

Hostamın mis kokulu çiçeği.
168015

Haseki küpesi, bu sene açmadı, seneye ondan da ümitliyim.
168014

Adalet Yağcı
27-08-2010, 11:30
Şimşirlerim 9 yaşındalar, girişin iki yanına koydum, sıcaklardan şikayetçi olmadılar :)

168016
168017

Şimdilik bu gördüklerinizle avunuyorum, başka çiçek kalmadı bahçede :(

Kiraz
27-08-2010, 11:54
Sevgili Kiraz, yayla domateslerini beğendiniz mi?
Verimi yüksek bir domatestir, geçtiğimiz yıllarda her kökten en az beş kilo toplardım, son iki yıldır aşırı sıcaklardan bitkilerim yanıyor, verim düştü.
İnşallah sizinkiler sağlıklıdır.

Bu yıl, sizin domateslerle üçüncü yılımız. Ayrıca tohumları çok yere de ulaştı. Domatesler hem çok verimli, hem çok lezzetli, hem de çabuk hastalanmıyorlar. Başka cinsleri denesem de mutlaka her sene bahçemdeki esas ürün olacak:)

Şimşirleri ben de sizin gibi saksıya geçirmeyi düşünüyorum. Bahçede grup yapacağım yer yok, orada burada 4-5 tane ayrı ayrı olacağına, iki taneyi saksıya alıp, evin girişine koyacağım. Bu arada, Tarçın'ın dişleri kaşındığı için bir çok bitkiyle beraber, şimşirlerimi de iyice budadı:)

Size bahçedeki işler için kolaylıklar diliyorum, tadilat zor iş ama sonunda bitiyor, her şey eskisinden iyi oluyor.

Adalet Yağcı
27-08-2010, 12:08
Sevgili Kiraz,
Mersin'de yayla domatesleri çok değerlidir, özellikle kahvaltıda ve salatalarda çok iyi oluyor ama salçası verimli değil, suya kesiyor.

Şimşirler çok yavaş büyüyorlar, 9 yılda bir defa saksı değişimi yaptım, girişte çok güzel duracaklardır.

Adalet Yağcı
27-08-2010, 12:18
Sevgili Durul, begonvilime haksızlık etmişim :)
Terastaki sardunyalarım da açmaya devam ediyorlar.
Ama ben istiyorum ki, tüm bitkilerim Haziran başındaki gibi olsun :(

freesiaN
27-08-2010, 16:00
Sevgili adalet abla,dünden beri bahçenizi gez gez bitiremedim.Çok çok güzel bi manzara harika bir bahçe ve teras maşallahh
Bende bahçenizde başına buyruk çıkan hazeranları ve çörek otlarını çok sevdim,canları nereyi isterse :) Gerçi bu durum bize iyi de sizi çok yoruyor belli
Clematislerinizden ve diğerlerinden söz etmeye gerek bile duymuyorum müthişler

Adalet Yağcı
27-08-2010, 16:30
Sevgili FreesiaN, Cumhur bey, bir de gelin de bu gün görün bahçeyi, içiniz sızlar :(

Yakın zamanda bu günkü durumlarını fotoğraflayıp, "Arap saçına dönen bahçeler" (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=21909&highlight=arap+sa%E7%FDna+d%F6nen+bah%E7eler) başlığında görüşlerinize sunacağım.
Hemen hemen tüm bitkiler sökülecek(clematisler hariç)çoğunun yeri değişecek.

Yeni görünüm için havanın serinlemesini bekliyorum, hepinizin fikirlerine ihtiyacım var.

freesiaN
27-08-2010, 16:41
Evet Cumhur bey haklısınız bir derya valla burda ki bahçeler.
Adalet abla üzülmeyin siz yine cennetten bir köşe çıkarırsınız ortaya,o konuda hiçbirimizin şüphesi yok.Allah kolaylık versin.

Adalet Yağcı
27-08-2010, 23:37
Teşekkürler sevgili FreesiaN, inşallah dediğiniz gibi olur.

Ah Satı hanımcığım, yaylada ev yapmak gibi bir fikrim yok iken, görünen o küçük orman manzarası beni baştan çıkardı.

Çoğunlukla her gün görünen şey ilginç gelmez insana, kanıksanmıştır artık, ama benim küçük ormanım her gün, hatta günün her saatinde ayrı güzel, bir de yağmur yağarken görseniz.

ozbey
27-08-2010, 23:52
Sevgili Adalet ablacığım, yaylanızın sardunyalarla bütünleşmiş manzarası süper görünüyor. Eviniz çok güzel bir yerde, bir an kendimi oradaymış gibi hissettim. Yaylada yetişen her şeyin tadı başka oluyor. Yayla ile ilgili o kadar güzel anılarım var ki.
En çok köylü pazarını severdim, yıllardır bu güzellikleri yaşayamıyordum ama sayende yaşıyorum ablacığım.
Size sağlık ve huzur içinde tadını çıkarmak nasip olsun.

Satı Uğurtan
28-08-2010, 00:02
Sevgili Adalet hanım, benimde öyle küçük bir ormanım var, terasta olupta birde dediğiniz gibi yağmur yağıyorsa, izlemek oldukça zevkli oluyor.

Adalet Yağcı
28-08-2010, 15:15
Cemo'cuğum, uzun bir aramadan sonra çuhalar (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=596824&postcount=1664)ın bulunduğu mesajı buldum, ama bunlar da benim çuhalara benzemiyorlar.
Şimdi ben de çok merak ettim, baharda görürüz bakalım :)

cemo
28-08-2010, 17:45
Cemo'cuğum, uzun bir aramadan sonra çuhalar (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=596824&postcount=1664)ın bulunduğu mesajı buldum, ama bunlar da benim çuhalara benzemiyorlar.
Şimdi ben de çok merak ettim, baharda görürüz bakalım :)

Canım,
Benim bildiğim tek çuha ciceği bu resimdeki. Sendeki ne cıkacak, ben de merak ettim vallahi:p
Benim cuhalar yaz boyu toprak altında kalıyor, nasıl oluyor da, sendeki cuha yaz boyu yeşil yaprak:mad:

Adalet Yağcı
29-08-2010, 11:28
Az önce fotoğrafları çektim Sevim hanım, bir bakın bakalım, Bahardaki görüntülere benziyor mu :(

Not:Fotoğraflar, "Arap saçına dönen bahçeler" (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=21909) başlığında.

Adalet Yağcı
02-09-2010, 11:58
Pazartesinden bu yana hava iyice serinledi, bu gün yağmur yağacak gibi.
Canım sıkıldı, bahçeye inip biraz fotoğraf çektim, bir süredir ihmal ettiğim bahçemin başlığını canlandırayım biraz :)

Bütün güllerim pas hastalığı olmuştu, tek tek yapraklarını topladım, budadım, kendine gelmeye başladılar.

168765

Adalet Yağcı
02-09-2010, 12:01
Çok sıcaklarda begonyaları gölgeye almıştım, her gün suladım, sıcaktan etkilenmediler.

168766
168767

Dalında öyle güzel duruyordu ki, iki gündür kıyıp kesemedim, bu gün gözümü yumdum ve kesip vazoya aldım.

168768

Adalet Yağcı
02-09-2010, 12:10
Bunlar da menekşelerim, tüm yazı gölge bir alanda dışarda geçirdiler.

168769

İki yıl önce sayın Basbahcivan'ın gönderdiği manolya büyüdü, İlk baharda büyük bir saksıya alacağım.

168770

Saksifragaları altını delmediğim saksılara dikmiştim, bütün gün güneş altında kalmalarına rağmen iyi durumdalar, suyu ve güneşi sevdikleri kesin.

168771

Şimdilik bu kadar.

cemo
02-09-2010, 12:24
Benim Saksifragalarım öldü:(((( Çünkü gölgede kaldılar.

Fotolar çok güzel, içim açıldı arkadaşım.

Adalet Yağcı
02-09-2010, 12:41
Üzülme güzelim sana baharda göndereyim.
Minicik bir kaç kökten çoğaldılar bu kadar, pembesinin saksısına eşim ilaç kalıntısı dökmüş, yoksa o da beyaz kadar kaplamıştı saksıyı.

Orhan Özbilgiç
02-09-2010, 12:50
Sevgili Adalet Hanım;
Bahçeniz, sözünü ettiğiniz tüm karmaşaya karşın, bir defa konumu nedeniyle ''On numara''. Manzarası, yüksekliği nedeniyle nemli havanın bunaltıcılığından uzak olması(ki siz Mersin gibi bir nem konusunda, Karadeniz sahil şeridinden hiçte aşağı kalmayan bir kentte oturuyorsunuz.;)), sanırım belli saatler dışında doğadaki doğal sesler dışındaki sessizliği, artı Kışlığınıza hemen bir adım mesafede olması, vb...
İşte bu nedenle, sizin bu artılarınıza sahip olmak isteyipte, olamayanların; ''Bırakın bahçe arapsaçına dönsün! Demin sıraladığım artılar size yeter.'' Dediklerini duyar gibiyim. Ya da; ben kendi kafamdan geçenleri yazıverdim, bir çırpıda.:p

Fotoğraflardan anlaşıldığı kadarıyla, biraz fazla emek harcayarak, güllere, sardunya ve begonyalara yeniden ilkbaharı yaşatmaktasınız. Yani anlaşıldığı kadarıyla, bahçenizi seviyorsunuz. Bu da; gelecek yaza daha güzel bir ''Adalet Yağcı Bahçesi'' forum sayfalarının gözdelerinden olacak anlamına geliyor.
Selamlar.

Adalet Yağcı
02-09-2010, 13:47
Orhan bey, tam da dediğiniz gibi, aynen.
Eksoz dumanlarından, gürültüden uzaktayız ama sıkıldığımızda dolmuşa atlayıp yarım saatte şehirde olabiliyoruz.

Dün Mersin'deydim, öyle sıcaktı ki, dayanamadım, akşamı bekleyemeden döndüm.
Yaylaya geldiğimde çok üşüdüm, üzerime hırka, ayağıma çorap giyecek kadar yani.

Bu kadar büyük farkların olması enteresan, burası bizim gibiler için bir sığınak adeta.

Arap saçına dönmesi tamamen benim suçum, bitkiler konusundaki aç gözlülüğümü bir türlü yenemediğimden oldu hep, biraz da tecrübesizliğin payı var tabii.

İnşallah seneye daha keyifli bir bahçe sunarım sizlere.
Sevgiler.

ciceksever70
03-09-2010, 07:43
Adalet ablacigim senin bu acgözlülük dedigin (bence bitki sevgisi ve yetistirme hevesi) huyun olmasa bu kadar tohumu bizlere nasil ulastirirdin? Agaclar net`teki bir cok bahcede bir Adalet abla kösesi oldu. Daha dün aksam esimle suzannalarina bakip marketten aldiklarimizdan daha güzel yetistiklerini konusuyorduk. Bir cok bahcede imzan var yani.
Ben bu yaz sadelestirme isinde epey yol aldim artik bahceyi daha rahat biciyorum. Orda burda daginik ektigim bitkileri bir araya topluyorum cok rahat ettim. Hem nerde ne var biliyorum hem de görüntü biraz rahatladi. Her yil yeni seyler ögreniyoruz. Eminim sen de önümüzdeki bahara istediklerini yapar bize yine birbirinden güzel resimlerini gösterirsin. Sevgiyle kal ablacigim...

Adalet Yağcı
03-09-2010, 09:58
Sevgili Çiçeksever, sadeleşme şart, ben şu meşhur, Fukuoka(inşallah doğru yazmışımdır)bahçelerini sevmiyorum.
Bir düzen olmalı.

Bu sene malesef hiç tohum toplayamadım, sıcaktan her şey yandı, tohum veremeden söküp atmak zorunda kaldım bitkileri.

Bu senenin başında tohumdan 40 kök kadar lupin yetiştirmiştim, küçük viyollerle birlikte toprağa geçirdim, çok da sağlıklı gelişiyorlardı ama sadece iki tane kaldı, sıcaktan öldüler.
Şimdi yeniden lupin tohumu alıp bu ayın sonunda ekeceğim.

Senin suzanlar seneye her yerden fışkıracak haberin olsun, bahçenin hiç ummadığım köşelerinde bile çıktılar.
Tohum kesesi eğer bitkinin üzerindeyken patlarsa 5-6 mt. uzağa sıçrıyorlar.
Sevgiler.

ciceksever70
03-09-2010, 10:19
Adalet abla lupinleri saksida yetistirip topraga alinca genelde ölüyor benim basima cok geldi, o yüzden artik yetistirmek istedigim yere karar verip direk topraga ekiyorum. Ben de daha lupin tohumlari var istersen severek gönderirim. Bir de lupin biraz sürprizli bir bitki üc yil önce benim cimlendirdiklerim de tamamen yok oldu bahcede ertesi yil bir baktim yeniden cikmis. O yüzden yerinden sökme bozulanlari derim. Toprak hizasinda kesersen yeniden yaprak verebiliyor. Sevgiler.

Cumhur Tonba
10-09-2010, 21:04
Sizin bahçeye böylesine bir hosta çok yakışır doğrusu.
Siz zaten yerini biliyorsunuz.
169927

Adalet Yağcı
10-09-2010, 22:14
Haberi aldınız demek :)
Bu güzel çiçeklerin bir de kokusunu duysanız, harika...

Benden de size bir güzel bayram kartı...
169929

sevim.K
11-09-2010, 09:02
Adalet hanımcım, sitenin çiçek ablası.:) Üzmeyin kendinizi fazla, yormayın. Göreceksiniz bir kaç yıl sonra emeğiniz güzelliklerle fışkıracak bahçenizden, sevgiler iyi bayramlar:)

Adalet Yağcı
11-09-2010, 09:35
Siz böyle "sitenin çiçek ablası" gibi sözlerle gaz verin, ben de daha iyi nasıl yaparım diye didinip durayım :D
Öyle ya, "çiçek abla" ismini hak etmem lazım.

Sevim hanımcığım, yakında büyük işler bekliyor beni, bayram sonrası epeyce serinler hava, pek çok bitkinin yeri değişecek, bakalım başarabilecekmiyim.
Dua edin bana :)

Size de hayırlı bayramlar olsun.

Adalet Yağcı
13-09-2010, 10:34
Yağan son yağmur ve havanın serinlemesi ile solanum coştu.
Bir bitki ancak bu kadar güzel olabilir, açmaya Mayısta başladı, bakalım ne zamana kadar devam edecek.

170207
170208
170209

Gün güzeli yeniden tomurcuklanıp açmaya başladı.
170210

Yılmaz Yalçın
13-09-2010, 11:58
Çiçek Ablacığım,
Eline emeğine sağlık:)Memlekette olduğumdan siteye uzun süredir girememiştim gözlerim bayram etti:)Cennet bahçenden yaz mevsimi ayrılmak niyetinde değil inşallah tüm çiçeklerin bol bol açar:)

cemo
13-09-2010, 12:15
10 Ocak 2010, solanum kar altında açmaya devam etti:))

Çok dayanıklı ve sürekli çiçek açan bir bitki. Sayısını arttırmak gerek Adaletciğim:))

Ben, birkaç çelik yaptım bakalım:)

Adalet Yağcı
13-09-2010, 12:46
Sevgili Nazlı, solanum her bahçede olması gereken bir bitki, tüm yaz mutlu ediyor.

Yılmaz bey, bahçede bir şey kalmadı, olanlarla avunmaya çalışıyorum.
Sizin yıldız çadırından hâlâ haber yok mu?

Cemo'cuğum, benimkiler üç kök, kışın donmuş gibi kuru dal halindelerdi, çok üzülmüştüm ama baharda tekrar yeşerdi, yerine alıştıysa bu seneyi rahat atlatabilir.

Sevgili Durul, solanum öyle çabuk gelişiyor ki, diktiğimde 25-30 cm. lik fidelerdi, bir yıl içinde bu hale geldi.

Sevgi Durul
18-09-2010, 08:15
Soğuğa dayanıklı olması sevindirici. Bana da Güngör hanım gönderecek.

Sevgili Adalet hanım, ben Güngör hanımın çok güzel bir jest yaparak, bana göndereceği bu solanumumu bahçeye diksem donar mı? Sizin solanum yaylada mı?
Kışın korumaya alıyor musunuz? Orada kışın hava sıcaklığı minimum kaç derece oluyor?

Adalet Yağcı
18-09-2010, 09:44
Teşekkürler sevgili Hatice hanım.

Sevgili Durul, geçen sene -3-4 °C kadar düşmüş yayla, ben havalı naylonla birini sarmıştım, diğer ikisini açık bırakmıştım.
Naylonla sardığım güneş görmeyen bir alanda idi, diğerleri Doğuya ve Güneye bakıyordu.

Öyle sanıyorum ki, zayıf da olsa kışın biraz güneş görmesi bitkiyi koruyor, havalı naylon uyguladığım bitkiden ümidimi kesmiştim ki, Mayıs sonunda yeniden patladı yaprak gözleri.
Diğer ikisinde bir sorun olmadı, Nisan başında yapraklarını gösterdiler.

Cemo arkadaşımız karın altında açtığını da gördü.
Size tavsiyem, yeriniz uygunsa Güney cepheye dikin, bitki küçükse, korumak için kök kısmına dökülen yapraklarla ve çiftlik gübresi koyarak malç yapın, son olarak havalı naylonla bitkiyi sarıp sarmalayın.

Bu seneyi atlatırsa seneye daha dirençli olacaktır diye düşünüyorum, tabi beklenmedik bir şey olursa bilemeyiz, bu yaz normallerin üzerine çıkan sıcaklar gibi kış da öyle geçerse yapabileceğimiz bir şey yok.

Sevgi Durul
18-09-2010, 09:55
Sevgili Adalet hanım, cevabınız için çok teşekkür ediyorum.
Ben biraz dereyi görmeden paçayı sıvıyorum, ama solanum bana ulaştığında onu en iyi şekilde bakmak istiyorum. Ölmesini hiç istemem. En iyisi bitki küçükken saksıda kışı içerde geçirteyim. Biraz büyüdüğünde, önümüzdeki bahar bahçeye alırım. Onun, o güzel çiçeklerini açması için sabırsızlanıyorum. Sevgiler...

Adalet Yağcı
18-09-2010, 14:58
Güzel havalarda yine de dış ortamda bırakın, tamamen içerde kamasın cansızlaşır, cılız bir bitki olmasın.

İnşallah seneye bahçenizde bu güzelliği seyredersiniz sevgili Durul.
Siz yazdıktan sonra ben de bir kaç çelik yapıp perlite daldırdım, işi sağlama alalım ne olur ne olmaz :)

Orhan Özbilgiç
19-09-2010, 12:19
Adalet hanım; Bir Solanum fotoğrafı koydunuz, birde soğuklara dayanıklı olduğunu belirttiniz. Fidancılara gün doğdu.:p
Şimdi adamlar ''Yok satacaklar!'' fiyatta ikiye katlanacak.
Yaptığınızı beğendiniz mi?:D
Şaka bir tarafa, iyiki varsınız.

Adalet Yağcı
19-09-2010, 13:51
Üzülmeyin Orhan bey, fidancılar fiyatı yükseltirlerse ben size solanum çeliklerim.

Soğuklara ne kadar dayanıklı bilemiyorum, açıkcası yaylada eksi kaçlara düştüğünü bilmiyorum.
Ama sevgili Cemo karın altında bile çiçek açtığını yazmış, bu da bir referanstır diye düşünüyorum.

İyi ki sizler de varsınız.

Orhan Özbilgiç
19-09-2010, 14:00
Üzülmeyin Orhan bey, fidancılar fiyatı yükseltirlerse ben size solanum çeliklerim.

Soğuklara ne kadar dayanıklı bilemiyorum, açıkcası yaylada eksi kaçlara düştüğünü bilmiyorum.
Ama sevgili Cemo karın altında bile çiçek açtığını yazmış, bu da bir referanstır diye düşünüyorum.

İyi ki sizler de varsınız.

Hiç şüphem yok! Sağolun.
Bende Cemo' yu ve sizi okuyunca ikna oldum zaten.
Esenlikler.

Yılmaz Yalçın
19-09-2010, 14:09
Sevgili Nazlı, solanum her bahçede olması gereken bir bitki, tüm yaz mutlu ediyor.

Yılmaz bey, bahçede bir şey kalmadı, olanlarla avunmaya çalışıyorum.
Sizin yıldız çadırından hâlâ haber yok mu?

Cemo'cuğum, benimkiler üç kök, kışın donmuş gibi kuru dal halindelerdi, çok üzülmüştüm ama baharda tekrar yeşerdi, yerine alıştıysa bu seneyi rahat atlatabilir.

Sevgili Durul, solanum öyle çabuk gelişiyor ki, diktiğimde 25-30 cm. lik fidelerdi, bir yıl içinde bu hale geldi.

Sevgili Adalet Abla,
Yıldız çdırlarım bol tomurcuk oluşturmaya başladı:)Açanlar da olmuş ama bu aralar evde olmadıgım için çiçeklerini göremiyorum:)Çiçekleri gündüz mü açıyor gece mi?Tohumlarını çiçek açtıktan kaç gün sonra alabilirim?

Adalet Yağcı
19-09-2010, 14:50
Aman nihayet!!!
Çok sevindim Yılmaz bey, bu kadar bekledikten sonra dilerim bol çiçeklerle sevinirsiniz.

Çiçekleri gündüz açıp gece kapanıyor, sabah sefaları gibi.
Tohum oluşumu çiçekten bir kaç gün sonra başlıyor, bir hafta içinde tohum kısmı kuruyor, kahverengileşiyor, o zaman toplarsınız.

ciceksever70
08-10-2010, 10:57
Adalet ablacigim nasilsin, nerelerdesin? Sen güzel bir astilbe dikmistim ben de aldim bugün ama nereye dikecegime karar veremedim (her zamanki gibi). Seninki ne durumda? Rhododendron ile uyumlu diyor internette ama önüne diksem olur mu acaba ne kadar yükseliyor astilbeler? Sevgiyle kal ablacigim.

ciceksever70
08-10-2010, 11:02
Astilbe basligi varmis ablacigim kusura bakma. Bugün bastan sonra okuyacagim.

Orhan Özbilgiç
08-10-2010, 11:11
Forum' un en canlı bahçeleri yavaş yavaş kış uykusuna mı yatıyor acaba.:confused:
Yoksa, sizde İstanbul'da mısınız?

Müjgan Yılmaz
10-10-2010, 13:18
Sevgili Sevim4,
Adalet ,şu günlerde Ankara da sevgili oğluyla,torunuyla birlikte,önümüzdeki hafta İstanbul a geçecek biz de hasretle bekliyoruz,gelince bir toplantı yapacağız ,fotoğraflarla sizleri de aramıza alacağız.

Adalet Yağcı
11-10-2010, 08:29
Sevgili dostlarım, Yücel bey, Çiçeksever, Orhan bey, Sevim hanım, yaklaşık 8 gündür sizlerle buluşamadım.
Sevgili Müjgan'ın yazdığı gibi Ankara'daydım, torunumla hasret giderdik, şimdi de İstanbul'dayım.

Sizleri çok özledim, üye olduğumdan bu yana bu kadar çok ara vermemiştim, meğer nasıl da alışmışım sizlerin sevgi sözcüklerinize.
Her ne kadar evdeki kadar olamasa da fırsat buldukça buradayım artık.
Hepinizi çok seviyorum.

Yılmaz Yalçın
11-10-2010, 09:04
Sevgili dostlarım, Yücel bey, Çiçeksever, Orhan bey, Sevim hanım, yaklaşık 8 gündür sizlerle buluşamadım.
Sevgili Müjgan'ın yazdığı gibi Ankara'daydım, torunumla hasret giderdik, şimdi de İstanbul'dayım.

Sizleri çok özledim, üye olduğumdan bu yana bu kadar çok ara vermemiştim, meğer nasıl da alışmışım sizlerin sevgi sözcüklerinize.
Her ne kadar evdeki kadar olamasa da fırsat buldukça buradayım artık.
Hepinizi çok seviyorum.

Sevgili Adalet Abla,
Demek İstanbulda'sınız ne güzel:)Eğer görüşme şansımız olursa seviniriz.

Adalet Yağcı
11-10-2010, 11:30
Bu şansı yaratmaya çalışacağım Yılmaz bey.
Geçen geldiğimde görüşemedik, durum şu ki, Küçükçekmece ve Ulus arasında git gellerim olacak, bir akşamüstü Ortaköyde bir kahve içebiliriz inşallah.
Sevgiler.

tturt
21-10-2010, 07:10
Adalet Hanım,

Uzun zaman sonra bahçeleri geziyorum. Her zaman olduğu gibi bahçenizden, bahçenizdeki sohbetlerden büyük keyif aldım.
Torunlar özlenince yollara düşülüyor sizin durumunuz biraz daha zor mesafeler uzun olunca gidip gelmek zaman alıyor. Gidince de hemen dönmek olmuyor. Size keyifli sohbetler diliyorum.
Sapancaya gelme sözünüzü unutmadım, ne zaman arzu ederseniz size ağırlamaktan büyük keyif duyacağız. Sizde telefonum var aramanız yeterli.

Adalet Yağcı
21-10-2010, 17:14
Sayın Tturt, mini toplantımız çok güzeldi, hepinizi bir arada görmeyi çok arzu ederdim ama hafta içi buluştuğumuz için sanırım mümkün olmadı.
Bu toplantı öyle hoşuma gitti ki, Nisan ayı için şimdiden program yapmaya başladım.
İnşallah bir sorun çıkmaz da Nisandaki toplantıya katılabnilirim.

Sapanca için sözüm söz aslında ama buraya gelince trafik öyle artıyor ki kelimenin tam anlamıyla feleğimi şaşırıyorum, hiç program yapamıyorum, kızım, ablam, akrabalarım benim yerime program yapıyorlar ben de onlara uymak zorunda kalıyorum :)

Sapanca'ya gelemesem de bir yerlerde oturup görüşebiliriz, şu sıralar ablamın evindeyim, yakında kızıma geçerim, güzel eşinizi ve sevimli Ege'yi yeniden görmekten mutlu olacağım.
Telefonunuz var ararım sizi.

Adalet Yağcı
09-11-2010, 18:22
Bir aylık ayrılıktan sonra bahçemle buluştum, bitkilerim keyifsizdi, belli ki onlar da beni özlemişler.
Fotoğraf çekemedim, pillerin şarjı bitmişti, ama gitmeden önce açan pembe acem borusunu sizler için fotoğraflamıştım.

Sevgili Almira teşekkürler...

179301
179302

Adalet Yağcı
09-11-2010, 18:45
İstanbul'da minik bir toplantı yaptık, o gün hava çok güzeldi, bütün gün dışarda oturduk, Sevgili Güler, Müjgan Yılmaz, Kiraz ve Hhatice (Sedef) ile doyumsuz bir altı saat geçirdik.

179308

179309

179312

Sohbetin konusu tabii ki bitkilerdi, arada yemek tarifleri de verildi, bu arada sevgili Kiraz'ın muhteşem sellukasının çiçekleri masamızı süslüyordu, nihayet bir selluka koklayabildim.

179311

Hhatice
09-11-2010, 20:04
Ah ne gündü ,Havanın sıcaklığına dostluğun ,arkadaşlığın sıcaklığı da katılınca değmeyin keyfimize :)
Evine döndün Adaletciğim .Bahçen seni özlemiştir o yüzden keyifsizdir .Gerçi bizim balkonların da keyfi kaçtı .Havalar serinledi .Hala açmaya uğraşan çiçekler var . Sadece Kasımpatlarının keyfi yerinde

Fatoş
09-11-2010, 20:52
Çok hoş toplantı olmuş, doğrusu bende kıskandım.
Ah Hacer bizi terk edip İstanbul'la gittin ya. Neyse bizde fotoğraflarla avunalım.
Adalet hanımcığım, o güzel bahçenize hoş geldiniz, özlemiştik.

Kiraz
10-11-2010, 11:39
Adalet Hanım, ne güzel fotoğraflar eklemişsiniz. O gün, Güler Hanım'ın korku filmi gibi acemborusu macerasından konuşmuştuk ama sizin pembe çok güzelmiş. Zaten tüm olumsuzluklarına rağmen, çiçeklerine dayanamayıp dikiyoruz (ben yine de saksıdan çıkarmaya cesaret edemedim :))

Adalet Yağcı
10-11-2010, 12:18
Kiraz'cığım, ben saksıdan çıkartıp yere diktim, inşallah pişman olmam.
Bakalım kışı atlatabilecek mi, dipten vereceği sürgünlerinden gönderirim.

Yücel Canpolat
11-11-2010, 08:35
Adalet Ablacığım hep söylüyorum site sensiz çok sessiz bahçelerimiz hem yetim hem öksüz,ha bu ara da daha nice 100.sayfalara.

Kiraz
11-11-2010, 10:29
Kiraz'cığım, ben saksıdan çıkartıp yere diktim, inşallah pişman olmam.
Bakalım kışı atlatabilecek mi, dipten vereceği sürgünlerinden gönderirim.

Adalet Hanım, göndermeyin de yine saksı aramayayım. Benimki ümitsiz hale gelirse sizden isterim, teşekkür ederim.

Cumhur Tonba
11-11-2010, 11:10
Tüm güzeller bir araya toplanmışlar.

Yorumların en harikası, en güzeli.

Dünyaya geldiler, coşup taştılar;
Güldüler, eğlendiler, anlaştılar;
Bir kadehte sızıverdiler bir gün
Ölüm uykusunda kucaklaştılar.

(Ömer Hayyam) dan Adalet Hanıma.

nazlı06
11-11-2010, 11:26
çok çok güzel çıkmışsınız bize de gelsenize

günebakan
11-11-2010, 11:51
Bu beşlinin arasında olmayı çok isterdim hepiniz de çok güzel çıkmışsınız kısmet başka zaman inşallah:)

Orhan Özbilgiç
12-11-2010, 11:14
İstanbul'da minik bir toplantı yaptık, o gün hava çok güzeldi, bütün gün dışarda oturduk, Sevgili Güler, Müjgan Yılmaz, Kiraz ve Hhatice(Sedef)ile doyumsuz bir altı saat geçirdik.

179308
179309
179312

Sohbetin konusu tabii ki bitkilerdi, arada yemek tarifleri de verildi, bu arada sevgili Kiraz'ın muhteşem sellukasının çiçekleri masamızı süslüyordu, nihayet bir selluka koklayabildim.

179311

Kahvehane kültürümün pek iyi olduğunu söyleyemem. Ancak kağıt oyunlarının bazılarını bilir, bazılarınında iyi bir seyircisiyimdir.:p
Seyircisi olduğum bu oyunlarıdan biri de, Poker. 5' er kağıtla oynanır. Poker' de en değerli kağıt grubu, ''Renk'' diye adlandırılır. Ondan sonraki değerli kağıt grubu da, içinde dört birliyi bulunduran gruptur. Ona da ''Kare As'' denir.

İşte yukarıdaki fotoğraflarda, sizler bazen beşli ''Renk'', bazende dörtlü ''Kare As'' gibisiniz.;)
Nazar değmesin.:eek:

Adalet Hanım;
Sizleri bahçenizde görmek ne güzel.:p Hoşgeldiniz...

nurcanaybay
15-11-2010, 12:45
Adalet hanım ,
başınız sağolsun.Yüreğinizin nasıl yandığını tahmin edebiliyor size ve ailenize sabırlar diliyorum.

ciceksever70
15-11-2010, 13:42
Adalet Ablacigim bahceni gezeyim diye baktim cok aci bir haberle karsilastim. Basin sagolsun, Allah sabir versin ablacigim.

fikreteren
15-11-2010, 15:50
Sevgili Adalet hanım.Başınız sağolsun.Allah sabırlar versin.Çok üzüldüm.

serpil özdemir
15-11-2010, 18:52
sevgili Adalet ablacım başınız sağ olsun ,çok üzüldüm şok oldum hiç tanımadığım biri için bu kadar üzüleceğimi hiç düşünmemiştim .teselliye kelimeler bulamıyorum, yok ta zaten sadece Allah tan size çocuklarınıza ve yakınlarınıza sabırlar diliyorum .Allah rahmet eylesin

dlk
15-11-2010, 19:54
Allah yardımcınız olsun.

Fatoş
16-11-2010, 17:09
Adalet hanımcığım, acınızı bütün kalbimle paylaşır, size ve ailenize sabırlar dilerim.

fatma sunay
16-11-2010, 18:06
Sevgili Adalet hanım başınız sağolsun.Allah sabır versin.

Yücel Canpolat
17-11-2010, 13:10
Adalet Ablacığım başınız sağ olsun mekanları cennet olsun Allah başta siz ve sevenlerine sabırlar versin.

Hhatice
17-11-2010, 18:57
Adaletciğim hala o kadar üzgünüm ki :(
Aradım ama evde yoktun .Kızınla konuştum .Elden birşey gelmiyor malesef Allah gani gani rahmet eylesin

Doğayla Barış
17-11-2010, 19:34
Adalet hanım başınız sağ olsun,Allah geride kalanlara uzun ömürler versin inşallah.

bahtiyar02
17-11-2010, 20:55
Sevgili Adalet hanım;
Başınız sağolsun.Allah size ve geride kalanlara sabır versin.

Yılmaz Yalçın
17-11-2010, 21:18
Adalet Ablacığım,
Şimdi gördüm ben de Eşinizin mekanını Allah(C.C.)cennet eylesin..Başınız sağolsun..Yapabileceğimiz birşey olursa lütfen söyleyin..

Vildan Sönmez
18-11-2010, 22:03
Sevgili Adalet Hanım, bu çok sevdiğimiz bahçeye baş sağlığı mesajı yazmak hiç aklımıza gelir miydi ? Tekrar başınız sağolsun diyorum. Çok uzaklardan da olsa hepimiz acınızı paylaşıyoruz. Eşinize rahmetler diliyorum.

bıcırık
18-11-2010, 22:53
sevgili adalet hanım allah sabır versin...eşinizin mekanı cennet olsun...rabbim size dayanma gücü versin...dualarımız sizin için...

kirikkale41
19-11-2010, 00:14
sevgili adalet hanım;sayfanızda gezinirken acı haberi gördüm..Size ve sevenlerine ALLAH'tan sabır dilerim..

Kekik
19-11-2010, 02:36
Adalet Hanım başınız sağolsun.Acınızı paylaşıyor,sabırlar diliyorum.

Benol Hazaroğlu
20-11-2010, 21:24
Sevgili Adalet hanım
Bahçenizi bir gezeyim dedim, üzüntüyle baş sağlığı haberlerini okudum. Yeri burası değil biliyorum ama diğer sayfaya geçmeden yazmak istedim. Acınızı yürekten paylaşıp allahtan sabır diliyorum.Keşke yanınızda olup size destek olabilseydim.

furkan yıldız
23-11-2010, 20:03
merhaba adalet hanım
bahçenize gerçekten çok emek vermişsiniz sizde
çiçekleriniz harika özellikle gülkolik olarak güllerinize hayran kaldım

furkan yıldız
23-11-2010, 20:05
buarada yeni gördüm başınız sağolsun Allah sabır versin acınızı tüm üyelerle paylaşıyoruz :(

ide
23-11-2010, 22:09
Sevgili Adalet başınız sağolsun.Allah size sabır versin, cennet mekanı olsun inşaallah...

dağ çiği
24-11-2010, 22:53
Sevgili Adalet hanım başınız sağ olsun Allah sabırlar versin size.Bu satırları yazmak çok zor Allah yardımcınız olsun.