View Full Version : Adalet Yağcı / bahçe
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
[
12]
13
14
15
16
17
18
19
Doğayla Barış
30-03-2012, 00:59
Bu güzel bahçede her dolaştığımda doğanın sihirli elinin koruması altında olduğunu hep hissederim...
Baharda rüya gibi salınacak tüm çiçekler...
Hele bir de clematisler açmaya başladığında...:cool:
İşte öyle bir zamanda bir gece ansızın dalabilirim bahçenize...
Rüzgarın kanatlarında, kucak dolusu güzellikleri toplayıp taşırsam bahçeme;)
Gönül koymayın lütfen sevgili Adalet hanım, elimde değil ne yapayım...
Bitkilere ve güzelliklere karşı bir tuhaf doymazlığım var,
Ben de mi bitki delisiyim neyim :o
Ama tüm delileri de çok sevmekteyim. Kalın sağlıcakla.
Adalet Yağcı
30-03-2012, 11:35
Sevgili Doğayla Barış,
Bu güzel bahçede her dolaştığımda doğanın sihirli elinin koruması altında olduğunu hep hissederim...
Bu cümleye bayıldım...
Mevsim bittiğinde sanki bir daha aynı güzelliği göremeyecek gibi hissediyor insan, ama baharda her şey yeniden coşkuyla uyandığında yeni bir maceraya yelken açıyoruz.
Bahçeme istediğiniz zaman gelin ve istediğinizi alın, hiç gönül koymam :)
Bitkiye doyulur mu, onlar bizim yârimiz, cananımız.
Ana gibi
09-04-2012, 13:46
Güzel insan, güzel bahçesini artık bizlerle paylaşmaya başlasa, değişiklikleri, nelerle dostluk kurduğunu merakla bekliyoruz. Sevgiler, saygılar.
Adalet Yağcı
09-04-2012, 17:01
Sevgili Ana gibi;
Sizi bahçemde görmek ne güzel, hoş geldiniz.
Dün bahçeme gittim, bir kaç fotoğraf çektim, makinamı evde unutmuşum ama neyseki telefonlar da bu işi görüyor artık :)
Birazdan fotoğrafları yüklerim.
Sevgiler.
Adalet Yağcı
09-04-2012, 17:13
Bu sene geciktim biliyorum, ama kış uzun sürdü, bahçem de uyanmakta gecikti.
Baçemin en göze çarpan bitkileri obrizyalardı, tohumdan yetiştirdiğim bu güzel bitkiyi, yer seçimini yanlış yaptığım ve ya bilmediğim başka şeylerden dolayı pek çoğunu kaybettim.
281335
281336
Ağaç şakayık sayın Basbahcivan'ın hediyesiydi, üzerinde kocaman 11 tomurcuk saydım.
281338
Süs yoncası, sayın Zeki Yağlı beyden, saksıyı doldurduğunda çok güzel görünecek.
281339
Bahçenin hali, her yeri cücü barsağı denen otlar sarmış, üzerinde çıplak ayakla yürüdüm biraz :))
281337
Orhan Özbilgiç
09-04-2012, 17:39
Vaaayy... Bahçenize kavuştunuz ha!
Neyse, haftaya bugün bende kavuşacağım. :p
Obrizyalar çok sevimliler. Ama ben en çok şakayıktaki 11 tomurcuğa bayıldım. Ne zaman dikmiştiniz?
Benim, 2010 sonbaharında soğanını diktiğim şakayığım ilk keez geçen sene mayısta bir tanecik çiçek vermişti.
Bu sene mart ortalarında üç farklı renk soğanı gönderip, birine diktirdim. Sonuçlarını merak ediyorum. Sizin vereceğiniz bilgiye göre, bazı varsayımlar üretebileceğim.
Sağlık ve mutluluk içinde, güzel bir sezon geçirmenizi diliyorum.
Kolay gele...
Adalet Yağcı
09-04-2012, 17:52
Orhan bey, bahçeme kavuştum evet, yol boyunca hangi güzellikleri göreceğimin hayalini kurdum ama çoğunluk bahçeyi kaplayan otlardı :)
Şakayıklar ilk sene fazla çiçeklenmiyorlar Orhan bey, ilk çiçeği üç taneydi, geçen sene yedi tane açmış ben göremedim.
Bu sene onbir tane tomurcuk saydım, açtığında tüm bitkiyi kaplayacaklar, çiçekler çok iri çünkü.
Bauhaus'tan aldığım üç renk şakayığı da yirmi gün önce dikmiştim, 10 cm. filizlenmişler, sizinki daha da gelişmiş olabilir.
Bu sene çiçeklerini görebilmeyi ümit ediyorum, aldığım kökler çok gelişmiş gövdelere sahipti.
Haftaya sizden de güzel haberler gelecek inşallah, bahçelerimiz de bizler de tüm kış dinlendik, şimdi coşku zamanı :)
Sevgiler.
Adalet Yağcı
09-04-2012, 18:01
Bu minik şey de ağaç şakayık, syın Basbahcivan doğal ortamından söküp bana göndermişti sağolsun.
İki yıl ön bahçede güneşli bir alanda kaldı, hiç gelişmedi ve açmadı.
Ben de oradan çıkartıp arka bahçede gölge bir alana dikmiştim, orada filizlenmiş, 15 cm. kadar boyu var ve tomurcuklanmış, nasıl açacak çokmerak ediyorum.
Endemik bir tür olduğunu düşünüyorum.
281362
Bir mahalleye yetecek kadar badem olacak bu sene :D
281360
281361
Sayın Zeki Yağlı beyin gönderdiği bitkiler kışı atlatmış, çok sevindim.
Diğerlerini geliştikçe fotoğraflayacağım.
281363
Adalet Yağcı
09-04-2012, 18:11
Clematislerin keyfi yerindeydi, bu sene hep aklımda olan Dr. Ruppel özenle saksıya dikildi.
281364
Sevgili Jineop'tan gelen J.Paul ün yanına yine İstanbul'dan getirdiğim Montanayı kapı girişindeki sarı gülümün yanına diktim.
281366
Aslında pek çok bitkiyi fotoğraflayabilirdim ama makinamı evde unutmuşum, telefonumun şarjı az kalmıştı, şimdilik bu kadar.
En son fotoğraftaki bitki de Zeki beyden gelmişti, adını hatırlayamadım, isim çubuğu kaybolmuş, Geranium olabilir mi acaba, sanırım çiçeklenmeye hazırlanıyor :)
Ana gibi
09-04-2012, 18:18
Kış uzun sürsede, bazı bölgeler şanslı, baharla buluştunuz.Bizde bahçe, dağ eteği halen evin içinde kar yığını, bahçede çamur çalışılacak gibi değil. Sizlerin bahçeleriyle kendimizi avutuyoruz, bütün süs bitkileri donsa da ağaçlar iyi diye, teselli buluyoruz.:( (emin olmamakla birlikte)
Bahçenizdeki otlar kolay temizlenen tür Allahtan, kolay gelsin.(yakın olsa idik yardıma gelirdim).
Bahçe sezonunu açtınızya, teşekkür ederim. Bol çiçekli, bereketli, geçer inşallah. Sevgiler selamlar.
Sevgi Durul
09-04-2012, 18:29
Sevgili Adalet hanım, obrizyaları çok sevdim, daha önce hiç görmemiştim, nazsızlar bir de galiba.
Desenize önümüzdeki zamanlarda clematis ziyafeti çekeceksiniz. Sayılarını arttırmışsınız.;) Benimkiler de uyandı, bir tek montana kaldı, küçük saksıda ve daha çok küçük. Umut var mıdır sizce?
Şimdi de ağaç şakayık aratacaksınız bana belli oldu. Bitki konusunda çok aç gözlü oldum ve kendimden korkmaya başladım, hayırlısı.:o
Çiçekte, meyvede bol ve bereketli bir sezon diliyorum. Sevgiyle...
günebakan
09-04-2012, 20:37
Ablacığım Zeki bey den gelen bitki bence de geranium. Güle güle büyüt:)
Adalet Yağcı
09-04-2012, 21:26
Sevgili Adalet hanım, obrizyaları çok sevdim, daha önce hiç görmemiştim, nazsızlar bir de galiba.
Desenize önümüzdeki zamanlarda clematis ziyafeti çekeceksiniz. Sayılarını arttırmışsınız.;) Benimkiler de uyandı, bir tek montana kaldı, küçük saksıda ve daha çok küçük. Umut var mıdır sizce?
Şimdi de ağaç şakayık aratacaksınız bana belli oldu. Bitki konusunda çok aç gözlü oldum ve kendimden korkmaya başladım, hayırlısı.:o.
Sevgili Durul, bahçelerde maviye bayılırım biliyorsunuz, obrizyalar da çok güzeller, makinam olsaydı fotoğraflar daha kendi renginde olabilirdi diye düşünüyorum.
Obrizyalar nazsızlar, öyle ahım şahım bakım da beklemiyorlar, tek istekleri yarı gölge ve serin bir alan.
Ağaç şakayık mutlaka olmalı bence, Bauhaus da vardı ben oradan aldım, her yıl daha çok çiçek açıyor.
8-9 clematisim vardı, yeni aldıklarımla ve sevgili Jineop'un gönderdikleri ile birlikte sanırım 16 tane oldular.
Ama bu rekor 60 kök clematis ile Jineop'ta :eek:
Ablam bu heuchera olmasın:confused::o
Adalet Yağcı
09-04-2012, 22:08
Ama üzerinde çiçek tomurcukları vardı, heuchera ise eğer, senden gelmiştir, sendekine benziyorsa heucheradır.
Nasıl mantık ama :D
Bahçenize hoş geldiniz Adalet Hanım. Muhteşem güzelliklerle bizi de buluşturdunuz. Ellerinize sağlık.
Ablam Clematis Dr. Ruppel neden saksıya diktiniz anlıyamadım. :confused:
Adalet Yağcı
10-04-2012, 10:02
Acele ile olumsuz bir yere dikmek istemedim, daha sonra onun için güzel bir yer ayarlarım.
Ayrıca, Dr.Ruppel iki tane aldım, birini toprağa diktim, bunu da ne olur ne olmaz diyerek emniyete aldım.
Saksı çok büyük, derinlik 55-60 cm. genişlik en az 40 cm.
Bakarsın terasa alırım, gözümün önünde olsun hep diye :)
Adalet Yağcı
10-04-2012, 10:04
Bahçenize hoş geldiniz Adalet Hanım. Muhteşem güzelliklerle bizi de buluşturdunuz. Ellerinize sağlık.
Sevgili Almira, kayda değer bir şey yok daha, en Güzel Mayıs ayında oluyor.
Bir yerlerde toplanalım mı yine, Mersin'den çok üyemiz var.
Sevgiler.
Adalet Yağcı
13-04-2012, 18:32
Üç yıl önce yirmiye yakın adeniumum vardı, küçücük saksılarında öyle güzellerdi ki, aradan geçen zaman içinde, bitkilerimi başkalarına emanet etmek zorunda kaldım.
Bu gün birini zor kurtarabildiğim sadece 3 adeniumum kaldı, yakında tomurcuklarını göstermeye başlarlar.
282662
Bir ay önce döndüğümde iki dalda çürüme başlamıştı, hemen onları kesip uzaklaştırdım.
Sonra da yaşaması için dua ettim, bu günkü hali böyle :)
282661
Adalet Yağcı
13-04-2012, 18:36
Sanırım bitki hastanesi kursam iyi olacak :D
Tarihi yanlış hatırlamıyorsam 16 Aralık 2011 CNR bitki fuarından çiçeklerine vurulup aldığım sundavillem ölmek için gün sayıyordu.
Bir ay önce tüm dallarını budayıp, toprağını değiştim, beni yeni sürgünleri ile mahcup etmedi.
282663
Adalet Yağcı
13-04-2012, 18:38
Zengardenden aldığım küpe fideleri.
282665
Sitede gördüğüm üçlü kombinasyonu çok beğenmiştim, aynı şekilde ben de yaptım.
282664
Adalet Yağcı
13-04-2012, 18:50
Bu viyoldeki ve plumerianın saksılarındaki sardunya fidelerini geçen yıl sonbaharda yayladan getirmiştim.
Hikâyesi sardunyaseverlerin hoşuna gidecek :)
Sonbaharda sakızları budamıştım, vakit darlığından terasta öylece bırakıp Mersin'e döndüm.
Bir ay sonra tekrar gittiğimde budanmış dalların uçlarının hâlâ yeşil olduğunu gördüm.
Hemen bir torbaya doldurup Mersin'e getirdim, üç gün de burada bekledi, sonra viyollere dikip komşuma emanet edip İstanbul'a gittim.
Bir ay önce döndüğümde bir kaç tanesi hariç hepsinin tutmuş olduğunu gördüm.
Şu sardunyalar çok güçlü bitkilermiş.
282666
Plumerianın gölgesinden faydalanıyorlar :p
282667
Buradaki küpeleri bahçede denemek istiyorum.
282668
İxiayı 5. deneyişim, sadece bir çiçek sapı göründü, buna da şükür, diğerlerinde o da yoktu.
282669
Adalet Yağcı
13-04-2012, 18:55
Tövbemi bozdum yine :(
Küçücük balkonum tohum kaplarıyla doldu.
282672
Rudberchialar çok güzel çimlendi, alisiumlar da hiç nazlanmadılar.
282673
Godetialar 2. gün çimlenmeye başlayıp rekor kırdılar :)
282674
Adalet Yağcı
13-04-2012, 19:03
Nisanda ektiğim lisianthuslar güzel çimlendiler, bakalım mevsime yetiştirebilecek miyim.
282675
Benim güzel lobelyacıklarım, onlardan vazgeçemem, bunlar compact değil, sarkan cinsten, iki yıl önce terasımda vardı.
282676
Tohum kaplarında yeterli gelişimi gösteren minişleri viyollere şaşırtıyorum.
Bunlar, kokulu beyaz alisium, ortadakiler çiçeklerini çok beğendiğim kuş gözü, öndekiler de eflatun alisium.
282677
Daha şaşırtılacak yüzlerce bitkim var, Allah bana akıl versin :rolleyes:
Ana gibi
13-04-2012, 19:44
Sardunya hikayesine bayıdım. Sanırım, sizi sevdikleri için naz yapmamışlar. Benimkilerin gözlerinin içine bakıyorum, halen tuttuklarından emin değilim.
Adalet hanım, terede ki randımanı, maydanozda alamadım. Kısacası hayal kırıklığı oldu, yinede normalden erken olursa gönderirim. Sevgiler, saygılar.
Adalet Yağcı
13-04-2012, 19:52
Sevgili Ana gibi;
Sardunyalarınız tutmuştur üzülmeyin, tutmasalar da ben size gönderirim, çok çabuk gelişiyorlar.
Tere ve roka çok çabuk çimleniyorlar, neredeyse iki günde, maydonozlar için en az on gün beklemek lazım bence.
Henüz karıncalar toprakları eşelemeden maydonozları ekmek akıllıca olur, yoksa tüm tohumları yuvalarına taşıyorlar :)
Sayın; Adalet hanım, bu kadar,fideyi görünce emin oldum ki,çok kısa süre sonra amazon ormanlarını andıran renk, renk,cıvıl cıvıl bir bahçeniz olacak :)
obrizyalar muhteşem olmuş,maşallah,diğerlerinide izlemek için sabırsızlanıyoruz.
günebakan
13-04-2012, 21:25
Ablacığım maşallah tohumları ne güzel çimlenmişler mevsimlemi alakalı acaba benim ektiğim tohumlardan sabah sefaları ile kırmızı kurdela sarmaşığı çimlendi gerisi hala beklemede.Güle güle büyüt hepsi de harika görünüyor:)
Allah ıslah etsin seni diyeceğim geliyor da, ıslah olmaz delisin sen ya:))
Yine doldurmuşsun heryeri tohumlarla fidelerle.
Benim, saksıya diktiğim tek tohum, pamuk tohumu oldu bu yıl. O da çimlenemedi hala:(
Tüm tohumları bahceye rastgele saçıverdim, kurtuldummmm:)
Akıllandım mı ben, ne dersin:))
Adalet Yağcı
13-04-2012, 22:44
Sayın; Adalet hanım, bu kadar,fideyi görünce emin oldum ki,çok kısa süre sonra amazon ormanlarını andıran renk, renk,cıvıl cıvıl bir bahçeniz olacak :)
obrizyalar muhteşem olmuş,maşallah,diğerlerinide izlemek için sabırsızlanıyoruz.
Burada fazla bir şey yok ki sayın ykolko, 39.40. sayfalara bakarsanız 2010 yılında bunun 10 misli deliliklerimi görürsünüz :)
Tohumdan yetiştirmek bir tutku benim için, elinize aldığınızda belki de bir şeye benzetemediğiniz minicik şeyler, toprakla buluşup güneşe selâm verdiğinde duyduğunuz heyecan ve sevginin benzeri yoktur.
Adalet Yağcı
13-04-2012, 22:50
Ablacığım maşallah tohumları ne güzel çimlenmişler mevsimlemi alakalı acaba benim ektiğim tohumlardan sabah sefaları ile kırmızı kurdela sarmaşığı çimlendi gerisi hala beklemede.Güle güle büyüt hepsi de harika görünüyor:)
Günebakan'cığım, havanın tam da ısındığı dönemde ekmiştim tohumları, şimdi hava yine serinledi.
Seninkiler de mutlaka çimleneceklerdir, toprağın kurumasına izin verme, ben çimlenme başlayıncaya kadar günde 3-5 kez toprağı kontrol edip fıs fıs yaparım.
Tohum kaplarının kapaklarına delikler açtım, çimlenme başlayıncaya kadar kapakları kapalı tutuyorum, yarım santim kadar büyüdüklerinde kapağı tamamen açıyorum.
İlk gerçek yaprakları görmeden de şaşırtma yapmıyorum.
Adalet Yağcı
13-04-2012, 22:54
Allah ıslah etsin seni diyeceğim geliyor da, ıslah olmaz delisin sen ya:))
Benim, saksıya diktiğim tek tohum, pamuk tohumu oldu bu yıl. O da çimlenemedi hala:(
Tüm tohumları bahceye rastgele saçıverdim, kurtuldummmm:)
Akıllandım mı ben, ne dersin:))
Valla tebrik ediyorum seni Cemo, tek tohumla sezonu açtın demek :dilli:
Tamam ben deliliğimi peşin kabul ettim zaten ama bana deli diyen şeker, İstanbul'a her geldiğinde elindeki koca valizin içinde neler taşıdı Ereğli'ye acaba :p
Yok aslında birbirimizden farkımız :)
Orhan Özbilgiç
13-04-2012, 23:03
Orijinal Mesaj Sahibi cemo
Allah ıslah etsin seni diyeceğim geliyor da, ıslah olmaz delisin sen ya)
Benim, saksıya diktiğim tek tohum, pamuk tohumu oldu bu yıl. O da çimlenemedi hala
Tüm tohumları bahceye rastgele saçıverdim, kurtuldummmm
Akıllandım mı ben, ne dersin)
--------------------------------------------------------------------------
Valla tebrik ediyorum seni Cemo, tek tohumla sezonu açtın demek
Tamam ben deliliğimi peşin kabul ettim zaten ama bana deli diyen şeker, İstanbul'a her geldiğinde elindeki koca valizin içinde neler taşıdı Ereğli'ye acaba
Yok aslında birbirimizden farkımız
--------------------------------------------------------------------------
''Al birini, vur ötekine...'' Desem, kırılmazsınız değil mi?
Bende. ''sizden gördüm'' bahanesine sığınarak, gider gitmez viyolleri doldurmazsam.:D
fikreteren
15-04-2012, 20:56
Adalet hanım yine konuşturmuşsunuz.Küpe fideleri ne renk açıyor.Ben de çiçek tohumlarını yeni diktim. iki gün oldu.İnşallah çıkarlar.
Ben, tohum ekme işinde akıllandım kardeşşşşşş:dilli:
Büyük şehirlere gittiğimde, zır deliliğim nüksediyor pek tabii:))
Nisan ayı gelince, depreşmeye başlıyorum yine.
Bu ara, valizleri hazırlama planı yapmaktayız alcen ile:)) Ağaç şakayık derdine düştüm de.;)
Adalet Yağcı
15-04-2012, 22:41
Geç kaldın ağaç şakayık için canım, Bauhaus'dan bir ay önce almıştım, daha önce dikilmiş olanlar çiçeklerini açıyor.
Orhan Özbilgiç beyden rica etsen sana Bauhaus'tan alıp gönderirdi, çok sık gidiyor.
Bu saatten sonra gelişmiş fidanlarını bulabilirsin ama onlar da epeyce pahalı olur.
Adalet Yağcı
15-04-2012, 22:46
Adalet hanım yine konuşturmuşsunuz.Küpe fideleri ne renk açıyor.Ben de çiçek tohumlarını yeni diktim. iki gün oldu.İnşallah çıkarlar.
Hoş geldiniz Fikret bey, bu mevsim en coşkulu hilimiz biliyorsunuz, ne kadar tohum eksek, ne kadar fide alsak yine de az geliyor :)
Küpeler Zengardenden, koyu mor, eflatun, koyu pembe, açık pembe, beyaz ve tam kırmızı renkteler.
Geç kaldın ağaç şakayık için canım, Bauhaus'dan bir ay önce almıştım, daha önce dikilmiş olanlar çiçeklerini açıyor.
Orhan Özbilgiç beyden rica etsen sana Bauhaus'tan alıp gönderirdi, çok sık gidiyor.
Bu saatten sonra gelişmiş fidanlarını bulabilirsin ama onlar da epeyce pahalı olur.
Ankara da gelişmişlerini görmüştüm, taşıma derdine alamamıştım. Aynı fiata bulursam kaçırmam bu kez. Sırtıma yükler, yinede alırım anacım:))
Orhan hocamı da kıskanmıyor değilim hani, laf aramızda.:p Zırt pırt bauhause da kardeşim ya. Giden var gidemeyen var yani:dilli:
Adalet Yağcı
16-04-2012, 09:12
Bu kadar yükü taşımaktansa, seneye yumrularını alıp dik, lale soğanı paketleri gibi taşıması çok kolay.
Yine de inşallah bulabilirsin, bu sene ağaç şakayıksız kalmazsın.
Sahi nereden almayı düşünüyorsunuz?
Sevgili Başbahçivan dan aldığımız toprakta göründü. Ama bir türlü acamadı gecen yıl. Sabredemiyeceğim ben, Ankara ya gidip Karşıyaka daki seraları bir gezeyim. Gecen sene orada görmüştüm.
Gel sende, ortada buluşmuş oluruz:))))
Tüm fidanlıklar ağaç şakayık kaynıyor. Saksıda tomurcuklu olanlar bile var. Toprağa ekersen 2.yılında çiçek veriyor. İlk çiçeği 1 tane, sonra 3 oldu, bu sene 4 olmuş. Ama 1 tane de yavru vermiş, çok sevindim. Hemşom yollıyım sana tabi eğer yavru demezsen ;) Hiç bu kadar çabuk yavrulama beklemiyordum.
ozgurbilgin
16-04-2012, 19:19
Tüm fidanlıklar ağaç şakayık kaynıyor. Saksıda tomurcuklu olanlar bile var. Toprağa ekersen 2.yılında çiçek veriyor. İlk çiçeği 1 tane, sonra 3 oldu, bu sene 4 olmuş. Ama 1 tane de yavru vermiş, çok sevindim. Hemşom yollıyım sana tabi eğer yavru demezsen ;) Hiç bu kadar çabuk yavrulama beklemiyordum.
Merhaba,
Nasıl yavru veriyor, bende de ağaç şakayık var ve çoğaltmak istiyorum.
Adalet Yağcı
16-04-2012, 20:56
Ana bitkinin 40-50 cm. uzağına kol atıyor, sizin bir şey yapmanıza gerek yok, vakti geldiğinde yavrusunu verir.
Adalet Yağcı
24-04-2012, 21:35
Adalet Yağcı iftiharla sunar :)
Ağaç şakayık.
Bu gün bahçeme gittim, manzarayı gördüğümde nefesim kesildi, görmeye değer bir güzellikti, başından dakikalarca ayrılamadım.
Çiçeklerin çapı 20 cm. tomurcuklar pembe, yeni açanlar biraz daha açık pembe, tam açmış olanlar da uçuk pembe-beyaz arası bir renkte.
Hafif de kokulu.
286547
286548
286549
Fotoğraflar küçültüldüğü için yeterince vurgulamıyor güzelliklerini.
Adalet Yağcı
24-04-2012, 21:42
Vefakar şebboylarım.
Üç yıl önce Vilmorin marka lavanta tohumu almıştım, ama çimlenenler lavanta değil şebboymuş.
İyi ki de öyle olmuş, sakin bir köşede kimseyle yarışmadan mütevazı yaşıyorlar.
286550
286551
286552
Ağaç şakayık.
Bu gün bahçeme gittim, manzarayı gördüğümde nefesim kesildi, görmeye değer bir güzellikti, başından dakikalarca ayrılamadım.
Fotoğraflar küçültüldüğü için yeterince vurgulamıyor güzelliklerini.
Ayrılmak nasıl mümkün olabilir ki, muhteşem.
Adalet Yağcı
24-04-2012, 21:47
Obizyalar bir aydır çiçekli, gölge alanlar için yeniden obrizya yetiştirilecek :cool:
286555
286556
286557
286558
Sıcaklardan başka hiç bir şeyden şikayeti yok, uygun ortamı bulduğunda coşuyor ve coşturuyor.
Adalet Yağcı
24-04-2012, 21:56
Clematisleri merak ediyorsunuz biliyorum :)
Eskiler daha açmamışlar, yeni aldıklarımdan montana rubensin çiçekleri bana tuhaf geldi.
Sevgili Jineop, bakabilir misin, bunlar gerçekten montana mı?
286560
286562
John Paul
286559
Multi Blue
286561
Bunlar bebek daha, seneye görün bir de :)
Müjgan Yılmaz
24-04-2012, 22:00
Adacım,
Ellerine sağlık şakayıklar,muhteşem hemde çalı görünümünde fırça çalısı ararken onlardanda alayım bari:)
Adalet Yağcı
24-04-2012, 22:02
Çok ilginç, üç yıl önce sevgili Ülkü'nün hediyesi olan bir kök haseki küpesi hem mor hem de pembe çiçekler açtı.
Ülkü tohumdan yetiştirmişti, sanırım dibinden farkli bir tohum sonradan çimlendi, şansıma biri pembe diğeri mor oldu.
286564
286565
Adalet Yağcı
24-04-2012, 22:06
Ekinezyalar soğuğa dayanıklı, birlikteliğimizin 3. yılı, hem güzel çiçekleri ile beni mutlu ediyor, hem de yapraklarından İlkbaharda ve Sonbaharda ekinezya çayı kürü yapıyorum.
Bu gün düşen bir çok tohumun çimlendiğini gördüm, ben buna bayılıyorum, kendi gönlü ile çimlenmiş :eek:
286566
286567
mormenekşe
24-04-2012, 22:12
Sevgili Adalet ablam, maşallah 41 kere maşallah hem size hem çiçeklerinize. Her dem gözlerimize bayram ettiriyorsunuz teşekkürler. Ağaç şakağı, haseki küpelileri, clematisler, sardunyalar Allah'ım say say bitmez herbirine aşık oldum.
Benim çiçeklerimin çoğu serada olmasına rağmen biçoğu dondu :( yeniden kolları sıvadım ya allah bismillah diyerek. Viyollere bi çok tohum ektim ama çoğu incecik boyuna uzuyor, şaşırtıncada ölüyor ne yapıcam şaşırdım.
Adalet Yağcı
24-04-2012, 22:14
En yaşlı clematisim, tomurcuklanma fena değil, Mayıs ortaları gibi açar.
286569
Uzun zamandır peşinden koştuğum, bu sene Bauhaus'da yakaladığım Dr.Ruppel ve Multi Blue. Saksıda iki bitki var.
286570
Bu saksıdakilerden birisi John Paul, diğerini hatırlayamadım, teşekkürler sevgili Jineop.
286571
Saksılar yarı güneşte ama riske atmak istemedim, otlarla topraklarının üzerine malçlama yaptım.
ciceksever70
24-04-2012, 22:15
Ekinezyalar soğuğa dayanıklı, birlikteliğimizin 3. yılı, hem güzel çiçekleri ile beni mutlu ediyor, hem de yapraklarından İlkbaharda ve Sonbaharda ekinezya çayı kürü yapıyorum.
Bu gün düşen bir çok tohumun çimlendiğini gördüm, ben buna bayılıyorum, kendi gönlü ile çimlenmiş :eek:
286566
286567
Adalet abla ekinezya cayini nasil yapiyorsun? Ben de üc yil önce tohum ekmistim bahceye daha bu yil cimlenmis. Umarim ciceklenir.
Adalet Yağcı
24-04-2012, 22:20
Artık benim de bir heucheram var, çiçekleri mercan rengi :cool:
İnşallah çoğaltmayı başarırım.
Teşekkürler Jineop'um.
286574
286575
286576
Adalet Yağcı
24-04-2012, 22:23
Adalet abla ekinezya cayini nasil yapiyorsun? Ben de üc yil önce tohum ekmistim bahceye daha bu yil cimlenmis. Umarim ciceklenir.
Tıbbi ve aromatik bitkiler başlığında yazmıştım diye hatırlıyorum canım, belki ekinezya başlığına yazmış da ola bilirim.
Bulamazsan ilgili başlıklardan birine tarifini yazarım.
mormenekşe
24-04-2012, 22:24
eeee ben korktum şimdi, ekinezya kolay çimlenmiyor o halde, iki gün önce bir gece suda beklettikten sonra pet bardaklara ektim tohumları :(
Adalet Yağcı
24-04-2012, 22:28
Sevgili Adalet ablam, maşallah 41 kere maşallah hem size hem çiçeklerinize. Her dem gözlerimize bayram ettiriyorsunuz teşekkürler. Ağaç şakağı, haseki küpelileri, clematisler, sardunyalar Allah'ım say say bitmez herbirine aşık oldum.
Benim çiçeklerimin çoğu serada olmasına rağmen biçoğu dondu :( yeniden kolları sıvadım ya allah bismillah diyerek. Viyollere bi çok tohum ektim ama çoğu incecik boyuna uzuyor, şaşırtıncada ölüyor ne yapıcam şaşırdım.
Menekşe'ciğim, iç ortamda çimlediriyorsanız sonuç hep buna benzer oluyor.
Çimlenme gerçekleştikten sonra yavaş yavaş dış ortama alıştırmak gerekiyor ki, güçlü fideler olsunlar.
Bu kış zor geçti ama yine de geçti.
Uygun şartlara uygun bitkileri seçmek gerekiyor, sanırım burada hata yapıyoruz.
Bazan da doğal şartlar sıradışı ola biliyor, bu seneki gibi.
mormenekşe
24-04-2012, 22:31
Çok teşekkür ederim Adalet ablam, o halde yarın balkona taşıyayım viyolleri :)
Adalet Yağcı
24-04-2012, 22:31
eeee ben korktum şimdi, ekinezya kolay çimlenmiyor o halde, iki gün önce bir gece suda beklettikten sonra pet bardaklara ektim tohumları :(
Neden korktun ki, anlayamadım :confused:
Kendi kendine bile çimlenebiliyor demek ki, uğraşmaya gerek kalmadan.
Bence ekinezyaları dış ortamda çimlendir.
Adalet Yağcı
24-04-2012, 22:38
Meyve ağaçlarımın da hakkını teslim etmeliyim.
Her ağacın çiçeği güzeldir ama ben elma çiçeğine bayılırım.
Gerçi pek güzel fotoğraflayamadım, zaten ağacım da 80-90 cm. tek gövde üzerinde dal yapmadan büyüyor.
Bildiğim kadar bodur bir cins.
286581
286582
Bu sene ayva çok olacak yine.
286580
Nihayet doya doya kiraz yiyebileceğim galiba :eek:
286583
Adalet Yağcı
24-04-2012, 22:48
Gaurayı Sonbaharda budamıştım, bu bkış çok sert geçtiği için acab mı diyordum ama yapraklarını çıkartmaya başlamış.
286585
Dahası, sanırım tohum yapmış ve onlar da çimlenmiş, anneleri daha yeni yaprak çıkartırken bebiş gaura çiçek bile açmış :)
286586
Beyaz mavişim kışı kazasız atlatmış, kışın yayla - 10 derecelerin de altına inmiş, bir çok bitki bu derecelere dayanabiliyor demek ki.
286587
Gece mumu yayıldıkça yayılmış, sevgili Ozbey, teşekkürler.
286588
Adalet Yağcı
24-04-2012, 22:54
Bu minik çiçekli hercai de kendi gönlü ile gelenlerden, kimbilir nereden bir tohum uçtu geldi, öyle sevimliydi ki.
286589
Hostaları çok seviyorum, seneye büyük planlarım var bu konuda.
286590
286591
Ablam, yaprakları ve çiçekleri montana rubense hiç benzemiyor. Az bakınıyım ben.:o
Adalet Yağcı
24-04-2012, 23:03
Ribeslerin 3. yılı, geçen yıl meyvesini göstermişti ama bu sene çok cömert.
286596
4 Ribesi de aynı gün dikmiştim, sadece bir tanesi çok güzel gelişti.
Duvar dibinde katmerli gülhatmiler ve gün güzeli var.
286595
Potensilla, dilerim yanlış hatırlamıyorum.
Küçük sarı çok hoş çiçekleri olduğunu öğrendim, bu yaz tanışırız inşallah.
286597
Monardalar çok güzel yayıldılar, 2 yıl önce tek bir köktü.
Yapraklarının kokusu harika.
286598
Ağaç şakayık.
Adalet Yağcı ne kadar gurur duysa az! :)
Bu nasıl bir güzellik böyle, bak bak dur...
Galeride boyut sınırı daha esnek olduğu için belki oraya da bir iki tane ekleyebilirsiniz, biz hiç itiraz etmeyiz. :)
Obrizyalara da bayıldım. En beğendiğim çiçeklerden biri oldu sayenizde. :) Zaten mor rengin hastasıyım, bunda da eflatun, mor, pembe, fuşya ne ararsan var. Çiçekleri ne kadar sürüyordu? Yazın da yeşilliğini koruyor mu bir de?
Adalet Yağcı
25-04-2012, 09:46
Sevgili gilan, sizlere beğendirmek için çok çalışıyorum :)
Obrizyalar gerçekten muhteşem, hararetle tavsiye ediyorum herkese.
Ben 2 yıl önce tohumdan yetiştirmiştim, tohumlar Zengarden'in.
Çimlenme çok iyiydi, yaklaşık 40 kök dikmiştim, güneş alan yerlerdekiler sıcaklarda birer birer gittiler.
Şimdi sadece 5-6 kök kaldı.
Obrizyalar çok yıllık, Bahar yaklaştığında uyanıyorlar ve uzun süreli çiçekli kalıyorlar.
Tek sorun serin yer isteği, gölge ve ya yarı gölge yerler için uygun olur, böylece sürekli yeşil kalabilirler.
Bahçenizin serin bir bölgesi varsa Sonbaharda direk toprağa serpin tohumlarını, üzerini çok az toprakla kapattıktan sonra çuval benzeri bir örtüyü üzerine örtüp sabitleyin ki, yağışlarda tohumlar sürüklenmesin.
Ben bu yöntemi denemedim, bu sene deneyip göreceğim bakalım, ayrıca tohum kaplarına da Şubat 15 gibi ekmeyi düşünüyorum, ne olur ne olmaz.
günebakan
25-04-2012, 10:03
Bahçen de gelişmeler oldukça güzel ablacığım benim gaura sanırım öldü hala uyanma yok ne yazık ki. Obrizyalara bayıldım çok güzeller gerçekten:)
yalınkat
25-04-2012, 10:06
merhaba,
ankarada yaşıyorum. sizlere sardunyalarla ilgili bir şey sormak istiyorum. aşağıda linkleri olan fotoğraftaki sardunyaları daha önce avrupa ülkelerinde görmüştüm. geçen yaz istanbulda direklerden sarkıyordu. birkaç hafta önce alibeyköyde istanbul ağaç aş ye giderken yön tabelasının altındaki saksıda bunları görünce çok sevindim. ancak sevincim kısa sürdü. ne yazık ki kalmamıştı. oradaki görevli yalınkat sardunya dedi bana.
gördüğüm her seraya soruyorum, sakız sardunya falan diyorlar, ama bunların çiçekleri top top değil. öyle olsa bile farklı bir alt türü olmalı. ingilizce de ivy geranium olabilir. bazı kaynaklarda da alpine geranium diye geçiyor.
sonuç olarak bu sardunyaların bizdeki adı ne ve nereden bulabilirim, yardımınızı rica ediyorum.
teşekkürler, şimdiden
Wheeler Farm Gardens
What grows there?: Ivy Geranium 'Lila Compact'
Ivy Geraniums Plants for Hanging Baskets
Adalet Yağcı
25-04-2012, 10:42
Sevgili yalınkat;
Sitemize hoş geldiniz.
Bahsi geçen sardunyaları ben de görmüştüm İstanbul'un değişik yerlerinde.
Bildiğim kadar sakız sardunya, çok güzel sarkıyorlardı, kırmızı ve pembesini dikmişler daha çok.
Bence bunlar bildiğimiz sakız sardunya, minicik bitkiler iki yıl içinde 30-40 cm. sarkıyor, çok gerekmedikçe budanmıyor, böylece her yıl daha uzun bir bitki oluyor.
Vermek istediğiniz linkler görünmüyor, tekrar dener misiniz.
Ayrıca bir fikir vermesi açısından terasımdaki sardunyalar (http://www.agaclar.net/forum/680731-post2240.htm)ı görün, bunlardan biri olabilir mi?
Adalet Yağcı
25-04-2012, 10:44
Bahçen de gelişmeler oldukça güzel ablacığım benim gaura sanırım öldü hala uyanma yok ne yazık ki. Obrizyalara bayıldım çok güzeller gerçekten:)
Günebakan'cığım, gaurayı dert etme, tohumdan 5-6 tane çimlenmiş, biraz gelişsin yollarım sana istersen.
Herşey harika. Bu bahçedeki güzellikleri özlemiştik. Yeni bebişler de çok güzel. Ellerinize sağlık. Küçük menekşe de işini biliyor. Buldu güzel bahçeyi, kendine gözü gibi bakacak ta var. Hemen konuvermiş yerine. :D
Adalet Hanım obrizyalara ben de bayıldım, tohum bulup ektim ama uzun zamandır çimlenmedi, ya bayat çıktı ya ben becremedim ama tekrar deneyeceğim.
Ekinezya da ise haklısınız (bu arada sayenizde ben de çimlenen minik iki fidenin ekinezya olduğuna emin oldum), içeride ölmek üzereydi, dışarı aldım, yaşama ümidi var gibi. Doğrudan dışarıya ekmeliymişim.
Bol fotoğraf bekliyoruz.
Adalet Yağcı
25-04-2012, 10:55
Sevgili yalınkat, sanırım bundan (http://hughconlon.blogspot.com/2010/09/ivy-geranium-lila-compact.html) bahsediyorsunuz.
Bu (http://www.wheelerfarmgardens.com/) ve bu. (http://myhangingbaskets.com/articles/geraniums%20in%20hanging%20baskets.htm)
Bunlar dediğiniz gibi farklı türler ola bilir, yaprakları alacalı.
Ayrıca bu formda çiçeklenebilmesi biraz da sizin becerinize kalmış, yetiştiriciler çok değişik beslemeler yaparak bitkinin görkemli görünmesini sağlıyorlar.
[QUOTE=Adalet Yağcı;953122]Clematisleri merak ediyorsunuz biliyorum :)
Eskiler daha açmamışlar, yeni aldıklarımdan montana rubensin çiçekleri bana tuhaf geldi.
Sevgili Jineop, bakabilir misin, bunlar gerçekten montana mı?
QUOTE]
Ablam bu montana 'White Rosebud' (http://www.clematis.hull.ac.uk/new-clemdetail.cfm?dbkey=2934) sanırım :)
yalınkat
25-04-2012, 13:27
evet aynen bunlardan bahsediyorum:) çiçek yoğunluğu konusunda haklısınız ama bu kadar çok çiçekli ve yapraklı olmasa da istanbul ağaç aş nin tabelasının üzerinde gördüm bu çeşidi. dediğim gibi şansıma bitmişti gittiğimde, istanbula araba ile gitme şansım olursa bu ara bir kez daha gitmeyi düşünüyorum, umarım bulur sizle de paylaşabilirim
sıcak karşılamanız için teşekkürler :)
Sevgili yalınkat, sanırım bundan (http://hughconlon.blogspot.com/2010/09/ivy-geranium-lila-compact.html) bahsediyorsunuz.
Bu (http://www.wheelerfarmgardens.com/) ve bu. (http://myhangingbaskets.com/articles/geraniums%20in%20hanging%20baskets.htm)
Bunlar dediğiniz gibi farklı türler ola bilir, yaprakları alacalı.
Ayrıca bu formda çiçeklenebilmesi biraz da sizin becerinize kalmış, yetiştiriciler çok değişik beslemeler yaparak bitkinin görkemli görünmesini sağlıyorlar.
Adalet Yağcı
25-04-2012, 13:38
Jineop'cuğum,
Böyle çiçeklenecekse çok güzelmiş, ama kartında Montana Rubens yazıyor ve pembe renkli.
Belki daha sonra beyaza yakın olur rengi.
Teşekkür ederim canım.
Adalet Yağcı
25-04-2012, 13:49
Sayın Zeki Yağlı beyin hediye ettiği bitkilerimin hepsi de yaşıyor.
Bitkiler geldiğinde kendisine, "onlara çok iyi bakacağım"a dair söz vermiştim.
Şükür hepsi de sağlıklı ve gelişmeleri çok iyi.
286853
286854
Böyle göründüklerine bakmayın, hepsinin saksıları otlardan temizlendi, kurumuş dallar ayıklandı.
Bahçenin otları temizlenip çapalandığında hepsi gerçek yerlerine kavuşacaklar.
286855
286856
286857
Zeki beye teşekkürlerimle...
Adalet Yağcı
25-04-2012, 13:55
Bunlar eski liliumlar, gelişmeleri çok güzel.
Bunların haricinde 15 tane daha lilium diktim, inşallah soğanları çürümez, henüz ses yok onlardan.
286858
286859
286860
Dört kök enginarım var, bana iki yemeklik çıkar :)
286861
Başbahcivan
27-04-2012, 20:27
Değerli arkadaşım bu güzellikler içinde ALLAH dan sana sağlı,huzur ve mutluluk dolu günler geçirmeni dilerim.
Adalet Yağcı
27-04-2012, 20:42
Hoş geldiniz sayın Başbahcivan, ağaç şakayığı (http://www.agaclar.net/forum/953110-post3009.htm) gördünüz mü?
Adalet Yağcı
02-05-2012, 16:42
Bahçede çok iş vardı, iki gün kaldım, terastaki sardunyalarımın kuruyan yapraklarını ve dallarını temizleyip topraklarını değiştirdim.
Son ziyaretimden bu yana fazla bir değişiklik yok.
Çilekler çiçekte, bu sene reçel yapacak kadar çıkacak anlaşılan.
290033
Nereden nasıl geldi bilmiyorum, sebze bahçemde bir dut büyümeye karar vermiş, yeri uygun değil, Sonbaharda başka bir yere alınacak.
290034
290035
Adalet Yağcı
02-05-2012, 16:50
Multi Blue
290059
Dr.Ruppel
290060
Kalifornia gelinciği
290062
Dört yıldır gözüne bakıp da bir tek çiçek göremediğim elmamı bir ay önce tehdit ettim:p
"Bu sene de meyveni göremezsem seni kesip aşı yapacağım" dedim, korkmuş galiba :D
290061
Adalet Yağcı
02-05-2012, 17:00
Haseki küpesi hâlâ çiçekli.
290068
Koyu pembe katır tırnağı açmış, yerini değiştirmeyi düşünüyorum.
290069
Pervane yaseminim yerini sevdi, bolca dallandı, uzayıp sarıyor.
290070
Astilbe uyanmış, bu sene onu yarı gölge bir alana toprağa alacağım.
290071
Bu sene o çileklerin tadına bakacağız inşallah. :))
ipektuğçe
02-05-2012, 17:13
Adalet abla,her şey muhteşem görünüyor,inşallah tüm emeklerinizin karşılığını alırsınız.
Adalet Yağcı
02-05-2012, 17:24
Geçen yıl çiçekleri geçtikten sonra leylağı budamıştım, bu sene çok yoğun ve iri çiçekler vermiş.
Bana leylak budanmaz demişlerdi, bence budama işe yaradı.
290085
290084
Sevgili adalet hanım hepsi çok güzel ALLAH keyfini sürmeyi nasip etsin tabi sizinle birlikte bizede,3043 nolu mesajdaki son resimdeki bitkinin ismini tam okuyamadım yardımcı olursanız sevinirim aynı bitkiden bendede var sanırım yerörtücü çiçekli halini merak ediyorum.
Adalet Yağcı
03-05-2012, 15:28
Sevgili Kılıç,
Bahsettiğiniz bitki sayın Zeki Yağlı beyin hediyesiydi, adı, Veronica Royal Blue. (http://www.google.com.tr/search?q=veronica+royal+blue&hl=tr&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=1IWiT4jPC8vV4QTYs-3mCA&ved=0CCcQsAQ&biw=1440&bih=698)
Nette çok hoş mavi çiçeklerini gördüğüm bir çok yıllık, pembesi de var.
Veronicanın iki rengi ben de var. Mavi olan açtı, akşam görüntülerim. Pembe olan henüz açmadı. Saksılardan aşağıya sarkıtabilinir. Yaprak dökmüyor, kendiliğinden düşen tohumlarla ya da yayılarak çoğalıyor. Tek kusuru çiçeklenme süresi uzun değil. Ama güzel bir yer örtücü.
Ablam herşey çok güzel olmuş. Çok öpüyorum.
Adalet Yağcı
03-05-2012, 15:44
Teşekkür ederim Jineop'um, yayılıcı olmasına sevindim, yarı gölge bir alanda mı daha mutlu olur acaba?
Adalet Yağcı
03-05-2012, 15:51
Sevgili adalet hanım hepsi çok güzel ALLAH keyfini sürmeyi nasip etsin tabi sizinle birlikte bizede,3043 nolu mesajdaki son resimdeki bitkinin ismini tam okuyamadım yardımcı olursanız sevinirim aynı bitkiden bendede var sanırım yerörtücü çiçekli halini merak ediyorum.
Sevgili Kılıç, Zeki beyin bahçesinde tam bilgiyi ve görseli buldum :)
Üstelik AGM ödüllüymüş :eek:
Veronica Royal (http://www.agaclar.net/forum/814486-post678.htm)
rhepsag67
03-05-2012, 16:16
Merhabalar Sevgili Adalet Hanım, inanın bahçenizi seyrederken heyecandan kalbim daha hızlı çarpmaya başladı :) Çok güzel, gözle doyulamayacak güzellikte bir bahçeniz var, bu görüntüleri bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Bir yerlerde okumuştum; insanın istediklerini yaşamına çekebilmesi için gerekli en önemli enerji taşıyıcıları MUTLULUK ve KOLAYLIKtır, diyordu. Düşünülen, hissedilen ya da inanılan her şeyi yaşamımıza çekebilirmişiz. Bu güzellikleri bizlere uzaktan da olsa hissettirdiğiniz çoook teşekkürler... :)
Sevgiyle ve de mutlulukla kalın...
Hoşça kalın...
Teşekkür ederim Jineop'um, yayılıcı olmasına sevindim, yarı gölge bir alanda mı daha mutlu olur acaba?
Tam yaprak dökmüyor, eski dalların dibinden yeni çıkan sürgünlerin görüntüsü çok güzel, aynı gül gibi, sanki sukulent:)
Adalet Yağcı
03-05-2012, 16:44
Sevgili rhepsag67, çok incesiniz, bu hali ile beğendiyseniz Mayıs sonuna doğru ve Haziranda daha çok beğeneceksiniz diye düşünüyorum.
Mevsimlikleri daha dikmedim, yakında bahçeye geçecek çimlendirilmiş bir çok mevsimlik var.
Pozitif enerjiye ben de inanıyorum, "Hayal et, olsun" felsefesini benimsedim hep.
Yaşamımıza hep güzel şeyleri çekmemiz dileği ile.
Sevgili Kılıç, Zeki beyin bahçesinde tam bilgiyi ve görseli buldum :)
Üstelik AGM ödüllüymüş :eek:
Veronica Royal (http://www.agaclar.net/forum/814486-post678.htm)
Zahmet verdim çok teşekkür ederim bu sabah kalktığımda benim kedi kuyruğuna benzetip merakla beklediğim çok azda olsa rengini göstermiş SEVGİLER...
Adalet Yağcı
04-05-2012, 21:05
Dün aldım, şimdilik balkonumu süslüyorlar.
Yöresel adı Zilli :)
Sevgili Jineop adını yazdı, teşekkürler.
Bacopa sutera
291135
291136
Pembe çiçekleri çok hoş, adı Diasca(ymış), Bacopa ve Petunya ile birlikte aranjman yapılması tavsiye ediliyor.
291137
Diasca gerçekten de bacopa ile petunyanın çocuğu gibi görünüyor. :)
Bu bahçede de bu sene göz alıcı aranjmanlar göreceğiz galiba. ;)
Adalet Yağcı
04-05-2012, 22:22
Ah sevgili gilan, 20 yıl daha genç olmayı dilerdim :(
Aklımdan ve gözümün önünden çok şey geçiyor ama her şeyle tek başıma baş edemiyorum.
Bir aranjman yapacağım inşallah, mor petunya ile diascayı ve bacopayı birlikte hayal etmek bile güzel.
Hatta aralarına sarkan lobelyalardan da serpişitirilebilir.
Sevgili Adalet Hanım,
Aklıma ne geldi biliyor musunuz? Betül Mardin'in 84 yaşında verdiği bir röportajı okumuştum. (Şu an 86 yaşında maaşallah ve hala üniversitede ders veriyor)
Diyordu ki "Yapmak istediklerimin hepsine yetişemiyorum, ah biraz daha genç olsaydım, mesela 70 falan". ;)
Bu laf o kadar hoşuma gitti ki hayat felsefelerimden biri oldu. :) O yüzden emin olun siz her şeye yetişirsiniz. Tohum çimlendirmekte hepimizi cebinizden çıkardığınızı zaten biliyorsunuz. :)
Sevgili gilan, sizlere beğendirmek için çok çalışıyorum :)
Obrizyalar gerçekten muhteşem, hararetle tavsiye ediyorum herkese.
Ben 2 yıl önce tohumdan yetiştirmiştim, tohumlar Zengarden'in.
Çimlenme çok iyiydi, yaklaşık 40 kök dikmiştim, güneş alan yerlerdekiler sıcaklarda birer birer gittiler.
Şimdi sadece 5-6 kök kaldı.
Obrizyalar çok yıllık, Bahar yaklaştığında uyanıyorlar ve uzun süreli çiçekli kalıyorlar.
Tek sorun serin yer isteği, gölge ve ya yarı gölge yerler için uygun olur, böylece sürekli yeşil kalabilirler.
Bahçenizin serin bir bölgesi varsa Sonbaharda direk toprağa serpin tohumlarını, üzerini çok az toprakla kapattıktan sonra çuval benzeri bir örtüyü üzerine örtüp sabitleyin ki, yağışlarda tohumlar sürüklenmesin.
Ben bu yöntemi denemedim, bu sene deneyip göreceğim bakalım, ayrıca tohum kaplarına da Şubat 15 gibi ekmeyi düşünüyorum, ne olur ne olmaz.
Merhaba Adalet hanım, 150 tohum olarak ektiğim obrizyalarımın bir tanesi bile fide haline getiremediğim ne yazık :( Çimlenme oldu ama gerçek yapraklar çıkmadı, gelişme göstermek yerine güçsüzleşip öldüler. :( Obrizya sayfasında mesajlaşmıştık anımsarsanız? ;)
Tekrar tohum edinip asıl yerlerine ekmeyi planlıyorum sonbaharda, sizin tavsiyenize uyarak gölge bir bölgeye ekeceğim, umarım severler yerlerini, çiçeklerini esirgemezler bahçemden. Kararlıyım, başarılı oluncaya kadar devam.. saygılar... ;)
Bacopa sutera
291135
291136
Pembe çiçekleri çok hoş, adı Diasca(ymış), Bacopa ve Petunya ile birlikte aranjman yapılması tavsiye ediliyor.
291137
Gerçektende zilli imiş insanı baştan çıkarır çok güzel.
Mete Tiren
05-05-2012, 10:03
Sn Adalet hocam yine dudaklarımı ısırarak sayfanızı gezdim çiçeklerin kokusu sulanmış toprağın kokusuyla karışıp beni benden alıyor sanki elleriniz dert keder görmesinler. Saygılarımla
Ablam, sen insanın içini açıyorsun. Bu bahçeye verdiği mutluluktan dolayı teşekkür ederim. Zilli dona dayanıklı, sutera değil. Hatırlatayım dedim. Çok öptüm.
Bacopa sutera
291135
291136
291137
Sevgili Adalet Yağcı bunlar nasıl güzellikler böyle bayıldım.Çok muhteşem görünüyorlar.
Adalet Yağcı
05-05-2012, 18:50
Sevgili Adalet Hanım,
Aklıma ne geldi biliyor musunuz? Betül Mardin'in 84 yaşında verdiği bir röportajı okumuştum. (Şu an 86 yaşında maaşallah ve hala üniversitede ders veriyor)
Diyordu ki "Yapmak istediklerimin hepsine yetişemiyorum, ah biraz daha genç olsaydım, mesela 70 falan". ;)
Bu laf o kadar hoşuma gitti ki hayat felsefelerimden biri oldu. :) O yüzden emin olun siz her şeye yetişirsiniz. Tohum çimlendirmekte hepimizi cebinizden çıkardığınızı zaten biliyorsunuz. :)
Gilan'cığım, tohum çelik kolay da, gücümün yetmeyeceği şeyler var, 15 gün önce 60 litrelik 4 torba torfu terasa çıkartmak için bir saat telefonla ücret mukabili adam aradım.
Elbette bölerek çıkartabilirdim ama merdivenleri tekrar tekrar inip çıkmaya mecalim kalmamıştı, bahçede çalışırken kendimi kaybediyorum.
Ama, şu Betül Mardin örneği tam yerine oturdu :)
Demek ki, dolu dolu kullanabileceğim 7 yılım daha var :D
Adalet Yağcı
05-05-2012, 19:01
Sevgili sudenurnur, cevabı obrizya (http://www.agaclar.net/forum/960279-post100.htm) başlığına yazdım.
Adalet Yağcı
05-05-2012, 19:04
Sn Adalet hocam yine dudaklarımı ısırarak sayfanızı gezdim çiçeklerin kokusu sulanmış toprağın kokusuyla karışıp beni benden alıyor sanki elleriniz dert keder görmesinler. Saygılarımla
Teşekkür ederim sevgili metetren, çok naziksiniz.
Clematis tohumlarından çimlenen oldu mu hiç?
Adalet Yağcı
05-05-2012, 19:06
Sevgili Adalet Yağcı bunlar nasıl güzellikler böyle bayıldım.Çok muhteşem görünüyorlar.
Sevgili nardane, ben de görünce bayıldım, ikisinden de ikişer tane vardı, ne olur ne olmaz yedekleyeyim deyip, dördünü de aldım :)
Mete Tiren
05-05-2012, 19:27
Teşekkür ederim sevgili metetren, çok naziksiniz.
Clematis tohumlarından çimlenen oldu mu hiç?
Sn Adalet hocam parti parti ektim 10 taneyi bir partide beş taneyi bir partide kimileri hala soğuk katlamadan gözlerinin içlerine bakıyorum ne zaman çıkacaklar diye :(
Adalet Yağcı
05-05-2012, 19:32
Siz gözünün içine bakıyorsunuz diye çıkmıyorlar sevgili metetren :)
Sayın Zeki Yağlı bey bana Geranium Maderense tohumları göndermişti, onunla birlikte ektiğim tüm tohumlar çimlendi, bir tane dışında Geranium çimlenmemişti.
İki gün yaylada kalıp geri döndüğümde bir de baktım ki 7-8 tane olmuşlar, yani demem o ki, bunları fazla şımartmaya gelmiyor, naza çekiyorlar kendilerini.
Siz de tohumları bir köşeye atıp unutun, ta ki o size kendini hatırlatıncaya kadar :)
Mete Tiren
07-05-2012, 19:56
Hocam aynen öyle olması lazım esasında da çok sevdiğimizden olmuyor maalesef plumeria tohumlarını toprakla buluşurduğum tarihten beri çıkmıyorlardı birde ne göreyim bir kaçı çürümüş bir kaç gün s vermedim sonra da aklıma geldikçe suladım kalanları şimdi yaprak çıkarmaya çalışan bıdırıklarım var ;)
Clematisleride öyle yapacağım ama kıyamıorumki ;)
Adalet Yağcı
07-05-2012, 21:09
Sevgili metetrn, plumerialar çok kolay çimlenirler siz fazla sulamışsınız demek ki.
Bir de her zaman söylüyorum ya, fazla gözünün içine bakmayacaksınız.
Clematisleri de çok şımarttık, soğuk katlamalar vs. halbu ki ben hiç bir işlem yapmadan çimlendirmiştim.
Bu sene tohuma bırakmayacağım clematisleri, çiçekleri geçtikten sonra bir kaç tanesini bırakıp diğerlerini keseceğim.
Tohum yapmak için bitki yoruluyor, tekrar çiçeklenmiyor, yazık.
Bıraktığım tohumları da bir saksının içine ekip öylece bırakacağım, mutlaka içinden çimlenenler olacaktır, kendi kendine soğuklansın, kendi kendine çimlensin :mad:
Mete Tiren
07-05-2012, 21:48
Acemilik diyelim hocam halbuki adeniumlar ile beraber sulamıştım. Mecburen elimde kalanlarla yola devam edeceğiz. Birde dedemden çatı katını kiralar isem şöyle boy boy clematis adenium plumeria yaparım ki değmeyin keyfime ;)
Clematisleri de elimde kalanların hepsini ektim hocam ne kadarı çimlenirse zaten 6-7 tane kalmıştı başım üstünde yerleri var yok ben çıkmam diye inat ediyorlarsa ne yapalım harcımızın içinde kompostlaşırlar.
Hocam birde üyelerden birisi haseki küpesinin tohumlarından yollamışlardı bende aldım pat diye ektim iki tane çimlendi aldım büyüttüm büyüttüm incire o kadar benziyen bir yaprak formu var ki acaba farklı bir tür mü diye bekliyorum siz ne dersiniz hocam o kadar büyük yaprak sizce normal mi ?
Adalet Yağcı
07-05-2012, 22:15
Haseki küpesi yaprakları incire benzemezler sevgili metetrn, muhtemelen onlar incirdir :)
Forumda şimdilik fotoğraf yüklemede ve özel mesajlarda yaşanan bir sorun var, düzeldiğinde bir fotoğrafını yükleyin ilgili başlığa, oradan karar veririz ne olduğuna.
Adalet Yağcı
08-05-2012, 11:44
... birde üyelerden birisi haseki küpesinin tohumlarından yollamışlardı bende aldım pat diye ektim iki tane çimlendi aldım büyüttüm büyüttüm incire o kadar benziyen bir yaprak formu var ki acaba farklı bir tür mü diye bekliyorum siz ne dersiniz hocam o kadar büyük yaprak sizce normal mi ?
Sizin tarif ettiğiniz yapraklar buradakine (http://www.agaclar.net/forum/158165-post99.htm) benzemiyorsa haseki küpesi değildir.
Mete Tiren
08-05-2012, 11:52
Aşı makası olan var ise incirlerimi aşılamak istiyorum :D Hocam alakası yok bildiğimiz incire gübre verdim gözünün içine baktım birde solucan gübresi çayı yaptım ne yapsam Bursa'ya dayıma mı yollasam incirlik kursak :D
Neyse kısmet hocam ne diyelim şimdi o incirleri Hasan dedeme götüreyim de en azından zayi olmasın o bir şekilde icabına bakar gerekirse hediye gerekirse saksının birine alıkoyar. Hocam teşekkürler bilgiler için clematisleri de kıyıya kaydırıyorum ;) Saygılar
Adalet Yağcı
08-05-2012, 20:07
Bitki delilerinin delilik öyküleri (http://www.agaclar.net/forum/961988-post4372.htm) başlığında yazdım, yakınlarda bir yerlerde sebze fideleri ve süs bitkileri satılan bir yer var.
Orada minik çiçekli ceylan sardunya görmüştüm, aklımda kalmıştı, gidip onu alayım dedim, bakın onunla birlikte kimler gelmek istedi.
Ben de kıramadım tabii :rolleyes:
292596
Bu papatyalara bayıldım, rengi uçuk pembe.
292597
Adalet Yağcı
08-05-2012, 20:11
İki renk bodur karanfil,
292605
Sadece mor ve beyazından emin olduğum bir çok yer minesi.
292606
Adalet Yağcı
08-05-2012, 20:14
Lobelya gördüm, çok sevindim, tek rengi vardı ama olsun.
292613
Bodur dahlialar, ne renk açacaklar bilmiyorum.
292614
Adalet Yağcı
08-05-2012, 20:18
Balkonda yine yer kalmadı, en kısa sürede yerine yerleştirmek lazım bunları.
Pembe petunyanın güzelliğine bakar mısınız.
292622
292623
Adalet Yağcı
08-05-2012, 20:23
Bir çok gazania aldım ama benim çok beğendiğim pembe yok.
Giderken belediyenin bahçesinden geçtim, bahçede pembe gazaniaları görünce, acaba bir gece yürüyüşü de yapsam mı diye düşünmeden edemedim :dilli:
292633
292634
günebakan
08-05-2012, 20:26
Hepsi de çok güzel Ablacığım pembe paptya ile minik çiçekli sardunya gerçekten çok güzelmiş. Güle güle büyüt:)
Adalet Yağcı
08-05-2012, 20:30
Diasca ve bacopalara bayılmıştım, mavi ve beyazı da varmış diascanın.
Satıcı bana tomurcukları açmamış olan iki saksının mavi olduğunu söyledi, hemen kaptım, pembe de açsa önemli değil, çok güzeller.
Yeni diascalarım.
292651
Bacopalar çok hoş görünüyordu, son kalanı da daha önce aldığıma arkadaş olsun diye aldım.
292652
Orhan Özbilgiç
08-05-2012, 20:30
Bir çok gazania aldım ama benim çok beğendiğim pembe yok.
Giderken belediyenin bahçesinden geçtim, bahçede pembe gazaniaları görünce, acaba bir gece yürüyüşü de yapsam mı diye düşünmeden edemedim :dilli:
292633
292634
Sevgili eşimde, o tarz gece yürüyüşlerini çok sever.;) Sizde yürüyün, yararlı olacağına kesin eminim...
ipektuğçe
08-05-2012, 20:33
Hepside şahane,sizin ellerinizde daha da güzelleşeceğine eminim.Hayırlı olsun,güzel günlerinizde büyütmeniz dileğiyle.Sevgilerimle...
Adalet Yağcı
08-05-2012, 20:36
Tohumdan yetiştirdiğim bir çok bitki bahçeye geçmeyi bekliyor, biraz daha gelişmeleri gerkir diyordum ama allissiumlar çiçeklenmeye başladı.
292663
Çimlendirmeye son anda karar verdiğim godetıalar, geç kaldığım için fazla gelişemediler daha, 15 gün sonra onlar da dikimlik olurlar.
292664
Hepsi harika çok güzeller bocebalar ayrı güzel,bu sene zengardenden aldım fideler parmakkadar yok bakalım ne zaman büyüyecekler.
Güzel günlerde otur çiçeklerinin içinde canım.
Adalet Yağcı
08-05-2012, 20:40
Zengarden den aldığım küpeler, gölgede tutmaya çalışıyorum, hepsi de tomurcuklandı.
292680
292681
292682
Küpelerin uçlarını daha çok dallanmaları için kopartmıştım, 4 cm. kadardılar, atmaya kıyamadım tabi, viyole diktim, hepsi de tuttu :)
292683
Rudbechiaları viyollere şaşırttım ama gelişimleri yavaş gibi.
Hazinelerin görücüye çıkmış Adalaet abla :D Ellerine sağlık, çiçekli günlerinide bekliyorum :)
Adalet Yağcı
08-05-2012, 20:49
Geraniumlar çok geç çimlendiler, neredeyse 35 günde, ama çimlenme oranı çok yüksekti.
292695
Yıldız çadırı, iki tane ekmiştim, diğerlerini ekmek için havanın biraz daha ısınmasını bekleyecektim ama ekilebilirmiş, biraz geç çimlendiler sadece.
292696
Adalet Yağcı
08-05-2012, 21:04
Beğeni ve güzel dilekleriniz için çok teşekkürler sevgili dostlarım.
Bu yıl bahçemi cıvıl cıvıl görmek istiyorum.
Ablam bu geraniumlar nefis olacak, bahçeye ayrı bir renk getirecek. Bitkileri saksılardan toprağa geçirmek ve planlamak işin en zor ama bir o kadar da keyifli kısmı. Hazır bitki kartlarında artık hangi bitkilerle beraber ekilmesi gerektiği de yazıyor. Bu büyük kolaylık...
Tüm güzellikler seni kovalasın...
Adalet Yağcı
08-05-2012, 21:32
Sevgili Jineop, geraniumları nerelere dikeceğime karar veremedim, saksıda mı olsunlar, toprağa mı dikeyim, gölge mi, güneş mi, yarı gölge mi?
Yanlış hatırlamıyorsam benimkiler pembe, mavileri de çok güzelmiş nette gördüm.
Sevgili Jineop, geraniumları nerelere dikeceğime karar veremedim, saksıda mı olsunlar, toprağa mı dikeyim, gölge mi, güneş mi, yarı gölge mi?
Yanlış hatırlamıyorsam benimkiler pembe, mavileri de çok güzelmiş nette gördüm.
Bendekilerde hep mavi, sanırım takas şart oldu. Geraniumların bendeki türleri dona dayanıklı. Geçtiğimiz senelerde acemillikten korkup saksıya ve kapalı kısma almıştım. İnsan bir araştırır dona dayanıklı mı? ve diğer özelliklerini. Ama nerde bende o bilinç o zamanlar :( Pembe çiçekli Geranium ballerinayı bu yüzden kaybettim. Ama sen uzman olduğundan istediğini yapabilirsin. Ben bahçeye ve güneşli alana ektim. İstedikleri gibi yayılsınlar:cool:
Adalet Yağcı
08-05-2012, 22:05
Tamam birtanem, geraniumların yarısı senin, istediğin gibi şenlendirsin bahçeni.
Yola çıkacak kadar gelişsin yollarım.
Sayın Zeki Yağlı bey tohumun üzerine, Geranium Maderense yazmış, AGM ödüllüymüş :)
Maderense -6 ' ya kadar dayanıklıymış. Güneş, yarı gölge istiyormuş.
Yeni alınanların hepsi kendileri gelmek istediler değil mi? Sizin hiç kabahatiniz yok, kapıdan çevirecek haliniz yok ya! :D
Hepsi de cıvıl cıvıl çok güzel. :) Bacopalar çok güzel coşmuş. Koyu renkli bir petunya ile beyaz bacopa çok güzel bir aranjman oluşturuyor. Lobelyanın da rengi çok şekermiş.
Cıvıl cıvıl bir yaz geliyor! ;)
Adalet Yağcı
09-05-2012, 11:28
Yeni alınanların hepsi kendileri gelmek istediler değil mi? Sizin hiç kabahatiniz yok, kapıdan çevirecek haliniz yok ya! :D
Hepsi de cıvıl cıvıl çok güzel. :) Bacopalar çok güzel coşmuş. Koyu renkli bir petunya ile beyaz bacopa çok güzel bir aranjman oluşturuyor. Lobelyanın da rengi çok şekermiş.
Cıvıl cıvıl bir yaz geliyor! ;)
Evet gilan'cığım, ben onlara sadece bakmıştım, peşime takılıp gelmişler, haberim yok inanın :D
Bacopaları çok sevdim, suyu çok seviyor, yarı gölgeden hoşlanıyor, dona dayanıksız olması kötü, tohumdan olmuyormuş.
Kışa girerken çeliklemek gerekiyor sanırım, ama çok neşeli bir bitki, iyi hazırlanmış bir toprakta çok daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.
Koyu renk petunyalarla diascaları aranjman yapmayı düşünüyorum, araya sarkan lobelyalar ve nemesia koyarsam hoş olacak.
Sizin balkonda neler oluyor, ara vermeyelim, merak ediyoruz.
Sevgili Adalet hanım, çimlendirmeyi başardığım on on beş Bodrum papatyası fidemi dün bahçeme geçirdim ama çok sağlıksız görünüyorlar, siz nasıl yapıyorsunuz bu şaşırtma işini sevgili üstad? :o
Formda okuduğum "Tohumdan bitki yetiştirme" bölümünü neredeyse hatmettim ama pratiğe gelince sınıfta kalıyorum, direk bahçe toprağına serpsek olmuyor mu bu minicik tohumları? ;)
Viyollere ektiğim onca zengarden tohumundan bir tanesini bile sağlıkla şaşırtamadım ne yazık, ağlayacıktım inanın. Sabırla beklediğime mi yanayım, eşimin cesaret kırıcı sözlerine mi, ödediğim paraya mı?:( Eşime kalsa gül ağacından başka bir çiçeğe gerek yokmuş bahçede? Siz kıymetli üyelerin bahçelerini kopyalayıp kopyalayıp e-mail atıyorum baksın da hevese gelsin diye, hakkınızı helal edin.
Bir de dalga geçiyor benimle sormayın. ;) Yok efendim uğraştığıma değmiyormuş, tohumlara verdiğim parayla bir sürü çiçek fidesi alırmışım, zaten gül ve minyatür gülden başka çiçeğe gerek yokmuş bahçede, mevsimlik çiçekler geçiciymiş te falan da filan.. ;)
Sözün özü şudur Adalet hanım, siz nasıl başarıyorsunuz bu şaşırtma işini, sırrı nedir? Sevgilerimle..
rhepsag67
09-05-2012, 13:27
Gilan'cığım, tohum çelik kolay da, gücümün yetmeyeceği şeyler var, 15 gün önce 60 litrelik 4 torba torfu terasa çıkartmak için bir saat telefonla ücret mukabili adam aradım.
Elbette bölerek çıkartabilirdim ama merdivenleri tekrar tekrar inip çıkmaya mecalim kalmamıştı, bahçede çalışırken kendimi kaybediyorum.
Ama, şu Betül Mardin örneği tam yerine oturdu :)
Demek ki, dolu dolu kullanabileceğim 7 yılım daha var :D
Sevgili Adelet Hanım, sevgili Gilan'ın örneği gibi güzel örnekler az değil gerçekten. Bir iki hafta önce de Ereğli'ye sayın Muazzez İlmiye Çığ geldi. 98 yaşında ve dimdik ayakta. Hala çalışmalarına devam ettiğinden bahsetti...
Daha önce gelen bir e-mailimi hala saklar, arada bir bakarım, hatırlamak için :)
Sizin de beğeneceğinizi umuyorum.
Gençlik hayatın belli bir çağı ile ilgili değildir. İnsan, kendine olan güveni derecesinde genç, şüphesi derecesinde yaşlıdır.
Cesareti derecesinde genç, korkuları derecesinde yaşlıdır.
Ümitleri derecesinde genç, ümitsizliği derecesinde yaşlıdır.
Hiç kimse fazla yaşamış olmakla ihtiyarlamaz. İnsanları ihtiyarlatan, ideallerinin gömülmesidir.
Seneler cildi buruşturabilir. Fakat heyecanların teslim edilmesi ruhu buruşturur.
İnsanlar yaşadıkça yaşlandıklarını sanırlar, halbuki yaşamadıkça yaşlanırlar.
İnsan ihtiyar olmaya karar verdiği gün ihtiyardır.
Güzelliği görme yeteneğini kaybetmeyen asla yaşlanmaz.
Yaşlanmak bir dağa tırmanmak gibidir. Çıktıkça yorgunluğunuz artar. Nefesiniz daralır ama görüş alanınız genişler.
"Beynimiz yeni tecrübeler keşfettiği sürece insan genç sayılır" William Gladstone
Sunumun sonunu da şöyle bitirmiş: Şimdi bu edebi avunmaları bırak, git vakit çok geç olmadan ne yapacaksan yap be kardeşim.
Selam ve sevgilerimle...
Ana gibi
09-05-2012, 13:55
Sevgili Adelet Hanım, sevgili Gilan'ın örneği gibi güzel örnekler az değil gerçekten. Bir iki hafta önce de Ereğli'ye sayın Muazzez İlmiye Çığ geldi. 98 yaşında ve dimdik ayakta. Hala çalışmalarına devam ettiğinden bahsetti...
Daha önce gelen bir e-mailimi hala saklar, arada bir bakarım, hatırlamak için :)
Gençlik hayatın belli bir çağı ile ilgili değildir. İnsan, kendine olan güveni derecesinde genç, şüphesi derecesinde yaşlıdır.
Hiç kimse fazla yaşamış olmakla ihtiyarlamaz. İnsanları ihtiyarlatan, ideallerinin gömülmesidir.
Seneler cildi buruşturabilir. Fakat heyecanların teslim edilmesi ruhu buruşturur.
Yaşlanmak bir dağa tırmanmak gibidir. Çıktıkça yorgunluğunuz artar. Nefesiniz daralır ama görüş alanınız genişler.
"Beynimiz yeni tecrübeler keşfettiği sürece insan genç sayılır" William Gladstone
Sunumun sonunu da şöyle bitirmiş: Şimdi bu edebi avunmaları bırak, git vakit çok geç olmadan ne yapacaksan yap be kardeşim.
Selam ve sevgilerimle...
Galiba sizden çok , bana :o (kapak olsun) bu sunu , sevgili Adalet hanım. Sizler gibi, enerji dolu gençlere hayranlık duyuyorum. Mersin buluşması, örneğinde olduğu gibi. Her biriniz bir başka güzel, burda birde alkış butonu olmalıydı. ;) Sevgiler, selamlar.
Adalet Yağcı
09-05-2012, 16:47
Sevgili Adalet hanım, çimlendirmeyi başardığım on on beş Bodrum papatyası fidemi dün bahçeme geçirdim ama çok sağlıksız görünüyorlar, siz nasıl yapıyorsunuz bu şaşırtma işini sevgili üstad? :o
Formda okuduğum "Tohumdan bitki yetiştirme" bölümünü neredeyse hatmettim ama pratiğe gelince sınıfta kalıyorum, direk bahçe toprağına serpsek olmuyor mu bu minicik tohumları? ;)
Viyollere ektiğim onca zengarden tohumundan bir tanesini bile sağlıkla şaşırtamadım ne yazık, ağlayacıktım inanın. Sabırla beklediğime mi yanayım, eşimin cesaret kırıcı sözlerine mi, ödediğim paraya mı?:( Eşime kalsa gül ağacından başka bir çiçeğe gerek yokmuş bahçede? Siz kıymetli üyelerin bahçelerini kopyalayıp kopyalayıp e-mail atıyorum baksın da hevese gelsin diye, hakkınızı helal edin.
Bir de dalga geçiyor benimle sormayın. ;) Yok efendim uğraştığıma değmiyormuş, tohumlara verdiğim parayla bir sürü çiçek fidesi alırmışım, zaten gül ve minyatür gülden başka çiçeğe gerek yokmuş bahçede, mevsimlik çiçekler geçiciymiş te falan da filan.. ;)
Sözün özü şudur Adalet hanım, siz nasıl başarıyorsunuz bu şaşırtma işini, sırrı nedir? Sevgilerimle..
Sevgili sudenurnur,
Bahsettiğiniz durumları hepimiz yaşadık, yaşıyoruz.
Siz eşinize, dostunuza, çocuklarınıza, hatta sizi tanımayan insanların eleştirilerine bakmayın, yüreğinizin götürdüğü yere gidin.
Tohumlarla yaşadığınız sorunlara gelince;
Başlangıçta hepimiz buna benzer sorunlar yaşadık, zaman mekân gözetmeden, özel ihtiyaçlarını düşünmeden her tohumu çimlendirebileceğimizi düşündük.
Öyle olmadı tabii, zamanla öğrendik ve hâlâ öğreniyoruz.
Her tohum özeldir bence, ama bazıları var ki çok mütevazıdırlar, hazeranlar örneğin, bir defa ekersiniz her yıl sizi üzmeden bahçenizi süsler, kendiliğinden çimlenir, cosmoslar da öyle.
Tohumları çimlendirebilmek çok büyük bir başarı, yıllardır çok yıllık delphinium tohumu ekerim ama bir tane bile çimlendirmeyi başaramadım, yılmak yok tabii, tekrar deneyeceğim :)
Tohumlarınız çimlendikten sonra bol gün ışığı almalı ki, güçlü olsunlar.
İlk gerçek yapraklar çıktıktan sonra, 2 ve ya 4 yaprak, onların kılcal köklerini sarsmadan viyol dediğimiz kaplara şaşırtmanız gerekir.
Şaşırtmayı ben akşam saatlerinde yaparım, gündüz saatleri sıcak olduğu için bitki kendini çabuk toparlayamaz çünkü.
Viyollerde büyümeye devam ederler, yaklaşık 6- 8 cm. olanları gerçek yerlerine dikebilirsiniz.
Viyollerin nemini her gün kontrol etmelisiniz, bol ışık alan yarı gölge yerler daha uygundur çoğunlukla.
Gerçek yerlerine dikerken bitkinin güneş mi, gölge mi, yarı gölge mi sevdiğini düşünerek bir seçim yapmalısınız.
Gerisini doğaya emanet edin, o işini bilir :D
Sevgiler.
Adalet Yağcı
09-05-2012, 17:04
Selam ve sevgilerimle...
Sevgili rhepsag67;
Güzel mesajınız için teşekkürlerimle başlamak istiyorum.
Her satırına imzamı atacağım çok doğru şeyler söylemiş William Gladstone.
Bazan çok iyi bildiğimiz şeyler vardır ama bildiğimize inanmayız, ancak başka birisi bunları ifade ettiğinde, " çok haklı yahu" deriz, yani birden gerçeği idrak ederiz.
İşte bende de öyle oldu, mesajınızı kağıda geçirip(kendi el yazımla)buzdolabımın kapısına yapıştıracağım :)
Bazan sızlanmalarım oluyor tabii ama bazı işlere güç yetiremediğimden, bahçede derince bir çukur açmam gerektiğinde yardıma ihtiyaç duyuyorum, buna benzer şeyler işte.
Biraz da 44 yıldır benimle olan desteğimi, hayat arkadaşımı yitirmenin acısıyla öfkeleniyorum sanırım.
Şükürler olsun ki, bitkilerim var, sizler varsınız, hissettiğiniz anda hemen destek veriyorsunuz, sağolun, varolun.
Sevgi ve muhabbetle.
Cymbelina
09-05-2012, 17:12
Hocam, nerelerdesiniz? Daha doğrusu ben yoktum aslında:) Bu aralar biraz devamsızlığım oldu:P Fotoğrafların hepsini tek tek beğenmek yerine buradan iletiyorum beğenimi. Sizin çiçeklerinize olan sevginiz ve düşkünlüğünüz çok hoşuma gidiyor. Sağlık ve huzurla yetiştirmenizi diliyorum çiçeklerinizi. Bir ara aldığınız aplik şeklinde bir saksı vardı, birşey diktiniz mi ona? O tür saksıları çok beğeniyorum, merak ediyorum sizinkini de:)
Adalet Yağcı
09-05-2012, 17:27
Galiba sizden çok , bana :o (kapak olsun) bu sunu , sevgili Adalet hanım. Sizler gibi, enerji dolu gençlere hayranlık duyuyorum. Mersin buluşması, örneğinde olduğu gibi. Her biriniz bir başka güzel, burda birde alkış butonu olmalıydı. ;) Sevgiler, selamlar.
Sevgili Ana gibi;
Sevgili gilan ve sevgili rhepsag67, çok güzel ifade etmişler, sadece size bana değil, hepimiz için.
Dostlarımız yazmış, ben bu gün "Genç" olmaya karar verdim, siz de öyle yapın, bu arada, alkışların sesini duydum, teşekkürler dostum.
Sevgili nardane, ben de görünce bayıldım, ikisinden de ikişer tane vardı, ne olur ne olmaz yedekleyeyim deyip, dördünü de aldım :)
Adalet Ablacım oldu mu şimdi biz ne yapacağız bu güzellerin hepsini almışsın bize birşey kalmamış.
Aldığın çiçeklerin hepside harika, bu çiçekçinin yerini söylede arada sırada kontrol edelim.Sen hepsini almadan yetişebilirsek elbet. :))
Adalet Yağcı
09-05-2012, 18:52
Hocam, nerelerdesiniz? Daha doğrusu ben yoktum aslında:) Bu aralar biraz devamsızlığım oldu:P Fotoğrafların hepsini tek tek beğenmek yerine buradan iletiyorum beğenimi. Sizin çiçeklerinize olan sevginiz ve düşkünlüğünüz çok hoşuma gidiyor. Sağlık ve huzurla yetiştirmenizi diliyorum çiçeklerinizi. Bir ara aldığınız aplik şeklinde bir saksı vardı, birşey diktiniz mi ona? O tür saksıları çok beğeniyorum, merak ediyorum sizinkini de:)
Sevgili Cymbelina, devamsızlara cezamız var biliyor musunuz :D
İyi takip ettiğiniz belli oldu, aplik saksılara henüz bir şey dikmedim, ama hemen hemen kesinleşti.
Duvar apliklerini çok seviyorum, büyüklüğüne göre içine küçük ve ya büyük sarkıcılar aranje edilebilir.
Yakında sergilerim onları da inşallah.
Formda okuduğum "Tohumdan bitki yetiştirme" bölümünü neredeyse hatmettim ama pratiğe gelince sınıfta kalıyorum, direk bahçe toprağına serpsek olmuyor mu bu minicik tohumları?
Bir de dalga geçiyor benimle sormayın. Yok efendim uğraştığıma değmiyormuş, tohumlara verdiğim parayla bir sürü çiçek fidesi alırmışım, zaten gül ve minyatür gülden başka çiçeğe gerek yokmuş bahçede, mevsimlik çiçekler geçiciymiş te falan da filan..
Sevgili sudenurnur,
Adalet Hanım çok güzel yazmış. Ben de bir şeyler eklemek istedim. İlk önce hevesinizi kesinlikle kaybetmeyin. :) Bin tane hata yaparak bir doğruya ulaşılıyor. İnsan başlarda acemi olduğu kadar da sabırsız oluyor ama zamanla çok daha başarılı olacağınızı bilin. Yeni düzenlenmeye başlayan bir bahçenin göze dolu dolu görünmesi 3-5 yıl alıyor.
Siz bir de baya zorlu bir adım olan tohumla başlamışsınız. :) Ben bu kadar zamandır bahçeyle bitkilerle uğraşıyorum, hala tohum çimlendirmek deyince orada kalıyorum.
Bu arada Bodrum papatyası Ankara'da kışı geçiremez. Tek mevsimlik kullanmak için de tohumdan yetiştirip açmasını beklemek çok geç olur gibi geldi.
Siz de bahçenizin her açıdan fotoğraflarını çekip bir başlık açın, daha sağlıklı fikir verebilelim. :)
Adalet hanım sekizinci sayfadayım maşallah maşallah çok güzeller. Laleler çok güzel.:):):)
sayfa 12 deyim Rerkgarenk çiçekleriniz, gülleriniz çok güzeller maşallah nazar deymesin.:):):)
:)Önemli değil benim için zevk seyretmekten çok mutluyum.:):):):):)
Adalet hanım benim sebze bahçem için nasıl sayfa açabilirim??:confused::confused:
kartal124
09-05-2012, 22:09
Sayın Adalet Yağcı,
Bahçeniz çok güzel, ama gül yok mu hiç?Ya da varda ben mi kaçırdım?
Forumun gül tutkunu olarak bahçeleri gül teftişine çıktım da.;)
Cymbelina
09-05-2012, 22:14
Sevgili Cymbelina, devamsızlara cezamız var biliyor musunuz :D
İyi takip ettiğiniz belli oldu, aplik saksılara henüz bir şey dikmedim, ama hemen hemen kesinleşti.
Duvar apliklerini çok seviyorum, büyüklüğüne göre içine küçük ve ya büyük sarkıcılar aranje edilebilir.
Yakında sergilerim onları da inşallah.
İnşallah, ben sabırsızlıkla bekliyorum apliklerinizin resimlerini:)
Takip ediyorum elbette, boşuna hocam demiyorum yani, dersi kaynatmıyorum, not alıyorum vs:)
Devamsızlık cezam ne tür bir ceza ola ki? ;)
Adalet Yağcı
09-05-2012, 22:40
Adalet hanım benim sebze bahçem için nasıl sayfa açabilirim??:confused::confused:
Önce bu başlığı (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/26881.htm) güzelce oku sevgili maviş2
Sonra bu başlığa (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/) gelip, sayfanın üst solundaki "Yeni konu aç" yazısına tıklayarak bahçenin başlığını açabilirsin.
Adalet Yağcı
09-05-2012, 22:43
Sayın Adalet Yağcı,
Bahçeniz çok güzel, ama gül yok mu hiç?Ya da varda ben mi kaçırdım?
Forumun gül tutkunu olarak bahçeleri gül teftişine çıktım da.;)
Gülsüz bahçe olur mu sayın kartal12, yakında tanışacaksınız, henüz tomurcuktalar.
Bahçemdeki 6. aylara(Haziran)bakarsanız geçmiş yıllardaki güllerimi görebilirsiniz.
Adalet Yağcı
09-05-2012, 22:46
İnşallah, ben sabırsızlıkla bekliyorum apliklerinizin resimlerini:)
Takip ediyorum elbette, boşuna hocam demiyorum yani, dersi kaynatmıyorum, not alıyorum vs:)
Devamsızlık cezam ne tür bir ceza ola ki? ;)
Laf aramızda şu "Hocam" lafna alışmaya başladım :cool:
Derslere katılımınız ne kadar çok olursa paylaşım hakkınız da o denli çok olur ;)
Bir seferliğine görmezden geliyoruz, mümkün olduğunca sık sesinizi, nefesinizi duymak isteriz.
Adalet hanım kardelenlerini çok güzeller.:):):):) Maşallah Fotograflar için çok teşekürler.:):)
Adalet hanım bu hastalık birazcık vardı,:D resimleriniz görünce artmaya başladı.:D:D:D
Adalet hanım 82. safadayım başınız sağolsun.:(:(:(:(
Ben bu sene çok yıllık hazeran ekmeyi tasarlıyordum biliyorsunuz.
Renkleri ve uzun süre çiçekli kalmaları, dökülen tohumlarından kolayca çimlenmeleri, bakım gerektirmeyen, hastalanmayan bir bitki olması açısından tercih etmiştim.
Ayrıca, yapraklarının güzelliği için lupin, sürekli açtığı için bodur dahlia ve kışın ölmediği için gazanya düşünmüştüm.
Adalet hanım bu yazıyı 2011 Ocak ayında yazmışsınız, özellikle çok yıllık Hazeranı hatırlatayım dedim. :)
Lupin fidem çok var, seneye kaçı kalacak bakalım? Geçenlerde Digitalis tohumları da aldım, onlar da seneye açacaklar. Yalnız o istediğimiz Hazeran tohumlarından bulamadım, ondan bulup ektim mi bu seneyi seneye hazırlık olarak geçireceğim demektir. :)
Adalet Yağcı
10-05-2012, 12:06
Limon'cuğum, bu sene 2. kez delphinium tohumları ektim, yok yok yok.
Ben bu işi beceremedim, hazır fidesini bulup alsak diyorum, nasıl eder, nereden buluruz bilmem.
Sizin imkanlarınız daha çok, bulursanız mutlaka haberim olsun, çok sevaba girersiniz :)
Digitalis(yüksük otu) doğada olduğu gibi olmuyor bahçede, çiçek dalları eğri büğrü, çıkıyor.
Bakalım benim tek kök bu sene çıkacak mı, siz yazıncaya kadar hiç dikkat etmemiştim.
Yeriniz genişse, sert topraklı ve az sulanan bölümlere dikin, doğal ortamnına yakın olsun.
Adalet hanım banhçenize hayran kaldım. Fotograflar için çok teşekürederim.:D:D:D:D
Adalet Yağcı
10-05-2012, 16:11
Diascayı çok sevmiştim, satıcının mavi diye sattığı diasca somon renkli açtı, pembe ile birlikte somon.
293504
Cymbelina
10-05-2012, 17:00
Laf aramızda şu "Hocam" lafna alışmaya başladım :cool:
Derslere katılımınız ne kadar çok olursa paylaşım hakkınız da o denli çok olur ;)
Bir seferliğine görmezden geliyoruz, mümkün olduğunca sık sesinizi, nefesinizi duymak isteriz.
Çok şekersiniz:)
Sağolun hocam. Alışın bu titre:)
Başbahcivan
10-05-2012, 21:36
Hoş geldiniz sayın Başbahcivan, ağaç şakayığı (http://www.agaclar.net/forum/953110-post3009.htm) gördünüz mü?
Evet gördüm değerli arkadaşım çoooooook süper.
Orhan Özbilgiç
10-05-2012, 22:16
[QUOTE=Adalet Yağcı;963264]Limon'cuğum, bu sene 2. kez delphinium tohumları ektim, yok yok yok.
Ben bu işi beceremedim, hazır fidesini bulup alsak diyorum, nasıl eder, nereden buluruz bilmem.
Adalet Hanım;
Hazeran'ı bana tanıtan sizdiniz Hocam!:)
Her yıl Bauhaus'tan iki farklı paket (Galiba biri bodur) alıyor ve birini sonbaharda, birini ilkbaharda ekiyordum.
Bu sefer ne geçtiğimiz sonbaharda, ne de bu baharda ekmedim. Ama geçen yıllardan dökülen tohumlardan o kadar çok çıkmışki, yavaş yavaş açmaya bile başladılar.
Geçen yıl, martta ektiklerimden sık olanlarını, mayısta, boş kalan noktalara ( üstelik toprağıyla birlikte ) şaşırttım. İnanın çoğu sararıp kurudu.
Araştırdığımda, bir yerlerde, şaşırtmayı sevmediğini okumuştum. Bu nedenle fide olarak satılacağını sanmıyorum.
Arkadaşım, ben bu diascayı çok beğendim ve ilk defa gördüm nerden buluyorsun bu güzelleri.....
Adalet Yağcı
12-05-2012, 16:23
Adalet Hanım;
Hazeran'ı bana tanıtan sizdiniz Hocam!:)
Yapmayın ya, önce metetren, sonra Cymbelina, şimdi de siz, valla bu gidişle MEB. den emekli maaşı bağlanmasını isteyeceğim, üç şahitim var ne olsa :D
Orhan bey, mevsimlik hazeranlar sorun değil, onlar her yıl canlarının istedikleri yerlerde çimleniyorlar, ben de dokunmuyorum keyiflerine.
Benim istediğim çok yıllık olan, onun yaprak yapısı değişik, bir defa dikiyorsunuz ve her yıl muhteşem çiçeklerini görüyorsunuz.
Öyle bir delphiniumunuz olsun istemezmisiniz :cool:
Geçen sene Sonbaharda toprağa serpiştirdiğim lupinler çimlenmiş, bir paket daha delphinium tohumu alıp Sonbaharda ekeceğim, şansıma.
Adalet Yağcı
12-05-2012, 16:26
Arkadaşım, ben bu diascayı çok beğendim ve ilk defa gördüm nerden buluyorsun bu güzelleri.....
Ben de bu sene gördüm, çok zarif bir şey, farklı renkleri varmış.
Buralara yolun düşecek gibi görünüyor :)
Buluruz bir yerlerden, üzülme ;)
Adalet Yağcı
12-05-2012, 16:29
İki gündür yayladaydım, kendimi kaybettim, öyle yorulmuşum ki, akşamın olduğunu bile farketmedim.
Clematisler açmış, reçellik güller de, bir çok bitkim güzelliklerini sergilemişler, bakmaya doyamadım.
Fotoğraflar akşama.
Adalet Yağcı
12-05-2012, 20:01
Baş tacım, sevgili clematislerimden başlayalım.
Terasa ulaştı, aşağıdan fotoğraflamak imkansızdı, terastan görünüşü.
294852
Alt bölümde açanlar çalı cinsi, fazla uzamıyor.
294853
Adalet Yağcı
12-05-2012, 20:04
Geçen sene açmamış, ben yoktum, kime gösteriş yapacaktı :)
294856
294855
294857
Adalet Yağcı
12-05-2012, 20:10
Dr.Ruppel hâlâ açıyor.
294858
Sevgili Jineop'un hediyesi, John Paul 2, bir çiçekle de olsa ben de varım diyor.
294859
Montan Rubens yazıyordu etiketinde, sürpriz yaptı, Montana Marjorie
294860
Adalet Yağcı
12-05-2012, 20:13
The President
294862
294863
Adalet Yağcı
12-05-2012, 20:16
Reçel ve ya şurup yapabilirim artık :)
294865
Beş yıldır aynı yerde açmaya devam eden emektarım.
294866
serkan_istanbul
12-05-2012, 20:19
Maşallah ne kadar güzel çiçeklenmiş renk renk . sevgiler.
Sevgili adaletcim,
Süpersin bunlar harika maşşallah, bahçen cennet olmuş ellerine sağlık,bu gidişle adana yolu görünüyor canım inşallah gelirsem görüşürüz.
Bütün bitkilerin harika ellerine sağlık.......
Ana gibi
12-05-2012, 21:22
Canım benim, hani nutkum tutuldu denir ya, söyleyecek söz bulamıyorum.
Ellerine, yüreğine sağlık, bu mutluluğu hak ediyorsun. Ama bunları görünce en çok, yüzündeki ifadeyi görmek isterdim. ;)
Hayret bir şey ya sevgili jineopla bir olup öldüreceksiniz bizi ya bu kadar güzellik bir arada bu clematis hastalığı veba gibi yayılıyor,insan isterken kendini frenliyemiyor MAŞŞALLAH.
Maşallah, maşallah; yüzünüzden gülücük,kalbinizden sevgi, hayatınızdan mutluluk eksik olmasın. Sizi seviyorum ve öpüyorum.:D
Adalet Yağcı
12-05-2012, 22:28
Maşallah ne kadar güzel çiçeklenmiş renk renk . sevgiler.
Teşekkürler serkan istanbul.
Sevgili adaletcim,
Süpersin bunlar harika maşşallah, bahçen cennet olmuş ellerine sağlık,bu gidişle adana yolu görünüyor canım inşallah gelirsem görüşürüz.
Bütün bitkilerin harika ellerine sağlık.......
Clematisler her bahçede yüz güldürüyor, mevsim boyu açsalar sardunyalar gibi aklımızı kaybederdik her halde.
Adana işini düşün, yeniden birlikte olmak çok keyifli olacak :)
Canım benim, hani nutkum tutuldu denir ya, söyleyecek söz bulamıyorum.
Ellerine, yüreğine sağlık, bu mutluluğu hak ediyorsun. Ama bunları görünce en çok, yüzündeki ifadeyi görmek isterdim. ;)
Ben de görmek isterdim sevgili Ana gibi, deliler gibi kendi kendimle konuştum durdum bütün gün.
Bir kaç fotoğraf galeriye de yükleyeceğim, Oxsalise bir bak, inanılmaz sevimli bir bitki.
Adalet Yağcı
12-05-2012, 22:33
Hayret bir şey ya sevgili jineopla bir olup öldüreceksiniz bizi ya bu kadar güzellik bir arada bu clematis hastalığı veba gibi yayılıyor,insan isterken kendini frenliyemiyor MAŞŞALLAH.
Sevgili kılıç bir kez bulaştınızmı artık kurtulamıyorsunuz.
Yüzlerce tohumdan bir yığın viyol beni kesmedi, giderken yol üstündeki çiçekçiye uğradım.
Öyle bir saldırışım vardı ki, Allahım ne olur durdur beni diye yalvardım, koca bir kasa dolusu da oradan aldım.
Eh, delidir, ne yapsa yeridir :)
Maşallah, maşallah; yüzünüzden gülücük,kalbinizden sevgi, hayatınızdan mutluluk eksik olmasın. Sizi seviyorum ve öpüyorum.:D
Sevgili almira, ben de sizi seviyorum ;)
Adalet Yağcı
12-05-2012, 22:37
Geçen yıldan toprağa düşen ekinezya tohumları çimlenmeye devam ediyor.
294934
Geçen sene Sonbaharda elimde kalan lupin tohumlarını durdukları yerde bayatlayacaklar diye toprağa serpip karıştırmıştım.
Ne kadar iyi etmişim, ne güzel çimlenmişler.
Lupinler de şaşırtılmayı sevmeyenlerden, hiç dokunmayacağım, çıktığı yerde kalsın.
294935
294936
Tam bir clematis şöleni! ;)
Mor ve eflatun birbirlerine sarılmış olanlar favorim oldu. :) Bu mor hastalığım nereye varacak bakalım. :p
Ville de Lyon da rüya gibi, bende hep gerçek değilmiş izlenimi uyandırıyor. :)
Bahçelerin en keyifli dönemlerine girdik galiba. :)
Adalet Yağcı
12-05-2012, 22:54
Oxalis Deppei, ne kadar güzel bir bitkiymiş, zarif çiçeklerine bayıldım, teşekkürler sayın Zeki Yağlı.
294951
Bir kaç kez ixia aldım ama bir türlü çiçeğini görememiştim, nihayet.
294950
Jineop'umun hediyesi heucheram pek güzelleşti, mercan renkli çiçekleri ile çok hoş.
294949
Adalet Yağcı
12-05-2012, 22:59
Obrizyalar açmaya devam ediyor, yaylada hava serin gidiyor demek ki.
294952
Bu pembe papatya Zengardeninin hediyelerinden biri, çok hoşuma gitti.
294953
Burası girişimiz, aplik saksılara bol bol çiçekler dikildi, bahçe yetmiyor tabi, saksılar imdada yetişiyor.
294954
Adalet Yağcı
12-05-2012, 23:06
Tam bir clematis şöleni! ;)
Mor ve eflatun birbirlerine sarılmış olanlar favorim oldu. :) Bu mor hastalığım nereye varacak bakalım. :p
Ville de Lyon da rüya gibi, bende hep gerçek değilmiş izlenimi uyandırıyor. :)
Bahçelerin en keyifli dönemlerine girdik galiba. :)
Daha açmayanlar var sevgili gilan, mavi meleğim açınca çok güzel olacak, Haziran ortalarına doğru açıyor ve uzun süre çiçekli kalıyor.
The Presidentin yanındaki mavi-eflatun rengin adını bir türlü bulamadım, hepsi o kadar birbirlerine benziyor ki.
Adalet Hanım anneler gününüz kutlu olsun.
295117 295118
Daha açmayanlar var sevgili gilan, mavi meleğim açınca çok güzel olacak, Haziran ortalarına doğru açıyor ve uzun süre çiçekli kalıyor.
The Presidentin yanındaki mavi-eflatun rengin adını bir türlü bulamadım, hepsi o kadar birbirlerine benziyor ki.
Ablam Clematis Annabel (http://www.clematis.hull.ac.uk/new-clemdetail.cfm?dbkey=72)büyük bir olasılıkla. Ortası görebildiğim kadarıyla beyaz görünüyor. Ve mukemmel formda bir clematis.
Adalet Yağcı
13-05-2012, 18:59
Bunu fidanistanbul AŞ. den almıştım, Annabele benziyor evet.
Teşekkürler Jineop'um, Annabel olmasa da bundan sonra ismi bu :)
Bunu fidanistanbul AŞ. den almıştım, Annabele benziyor evet.
Teşekkürler Jineop'um, Annabel olmasa da bundan sonra ismi bu :)
Ablam Clematis H. F. Young :p;):cool:
Girişin fotoğrafına bayıldım. :) Sağlı sollu clematisler ve ortancalarla ne kadar derli toplu ve şık görünüyor. :)
Adalet Yağcı
13-05-2012, 20:45
Ablam Clematis H. F. Young :p;):cool:
Karar ver Jineop'um, Annabel mi, H.F. Young mu :D
Valla sanki ben de H.F. Young olarak hatırlıyorum sanki ;)
Adalet Yağcı
13-05-2012, 20:47
Girişin fotoğrafına bayıldım. :) Sağlı sollu clematisler ve ortancalarla ne kadar derli toplu ve şık görünüyor. :)
Sevgili gilan, beğendirmek için canımı dişime takıyorum inanın :D
Ama, hiç hayal ettiklerimi uygulayamıyorum, kimine gücüm, kimine bütçem elvermiyor :(
Cymbelina
14-05-2012, 17:24
Ehm, öhm... İyi günler, ben iş başvurusu için gelmiştim. Tabi, beklerim...
Cymbelina
14-05-2012, 17:27
Sayın Adalet Yağcı,
Bahçenizde bahçıvan olarak çalışmak üzere iş başvurusunda bulunmak istiyorum. Özgeçmişim ektedir. Saygılarımla.
Talep edilen ücret: Asgari ücret
(Yılan, böcek, haşarat olmaması durumunda, varsa müştemilatta yatılı olarak kalabilirim).
Adalet Yağcı
14-05-2012, 17:30
Bahçelerden bitkilerden anlar mısın?
Tohum çimlendirebilir misin?
Çelik alıp köklendirebilir misin?
Çapa yapabilir misin?
Gübrelere dokunabilir misin?
Tüm bunları geçelim, bitkilere aşık olabilirsen benim için yeterlisin :D
Ha, bir de, 3.5 yaşında bir Plumeriaya bakabilir misin?
Adalet Yağcı
14-05-2012, 17:35
Sayın Adalet Yağcı,
Bahçenizde bahçıvan olarak çalışmak üzere iş başvurusunda bulunmak istiyorum. Özgeçmişim ektedir. Saygılarımla.
Talep edilen ücret: Asgari ücret
(Yılan, böcek, haşarat olmaması durumunda, varsa müştemilatta yatılı olarak kalabilirim).
Müştemilat olur mu canım, koca ev ne güne duruyor ;)
Asgari ücret konusunu düşünmem lazım.
Benim teklifim, karın tokluğu, tabii organik beslenecek, tertemiz orman havasında uyuyacak, sessiz ortamda kafanı dinleyeceksin, tabii işten arta kalan zamanda :D
Geceleri muhteşem gökyüzünü seyretmen için özel bir oda tahsis ediyorum, Persoid göktaşı yağmurunu kaçırmazsın...
Cymbelina
14-05-2012, 17:37
Efendim şöyle izah edeyim müsadenizle: tüm sorularınıza yanıtım %70 evet:p Ama gübre konusunu bir zahmet es geçelim. Suni/sentetik gübre ise (öyle birşey varsa) olabilir.
Ama Sayın Yağcı, siz de şimdi çok zor şeyler sordunuz, hemen birden, ben hazır değildim. İşe almak için değil, sanki almamak için sormuşsunuz.
Hor görmeyin şu garibi Adalet Hanım.
Cymbelina
14-05-2012, 17:44
Müştemilat olur mu canım, koca ev ne güne duruyor ;)
Asgari ücret konusunu düşünmem lazım.
Benim teklifim, karın tokluğu, tabii organik beslenecek, tertemiz orman havasında uyuyacak, sessiz ortamda kafanı dinleyeceksin, tabii işten arta kalan zamanda :D
Geceleri muhteşem gökyüzünü seyretmen için özel bir oda tahsis ediyorum, Persoid göktaşı yağmurunu kaçırmazsın...
Siz de mi Sayın Yağcı???
Konu iş vermek olunca asgari ücreti bile kimse vermeye yanaşmıyor, ah benim güzel ülkemin gariban çalışanları. (Sözüm size değil, dayanamadım sadece)
Valla karın tokluğuna olmaz, beni ne bahçelerden istediler, ne teklifler geldi de olmaz dedim:cool:
Ben hani size yardımcı olmak babında sormustum, öylesine, yoksa hani şey değil öyle...faydam dokunsun filan...Yoksa yani, dediğim gibi, beni mesela geçenlerde Alman Konsolosluğu'nun bahçesine bakmam için elçilikten çağırdılar, makam aracı gönderdiler filan da, Almanca biraz biliyordum eskiden ama Almanca çok kaba bir dil, ondan kabul etmedim yani.
(Göktaşı yağmuru güzelmiş aslında)
Neyse, ben hani sizin için şey yapmıştım. Oldu, hadi size iyi günler...
Adalet Yağcı
14-05-2012, 17:46
Canım, Cymbelina'cığım, biz o bahsi geçtik zaten, ne güzel tekliflerde bulundum, onları değerlendir, pişman olmazsın. :)
Hor görmeyin şu garibi Adalet Hanım.
E olacak o kadar Cymbelina'cığım, baksanıza mesaj sayım 8000 olmuş :cool:
Cymbelina
14-05-2012, 17:54
Canım, Cymbelina'cığım, biz o bahsi geçtik zaten, ne güzel tekliflerde bulundum, onları değerlendir, pişman olmazsın.
E olacak o kadar Cymbelina'cığım, baksanıza mesaj sayım 8000 olmuş :cool:
Ay çok fenasınız yani, ezdiniz beni:)
Ben ezik miyim?
valla önüne gelen hor görüyor beni burda.
mesaj sayım 90 olabilir ama ben de insanım, lütfen reca ederim yani.
Bunalıma soktunuz beni akşam akşam, gideyim de şu fasülyemi pisireyim bari, akşam oldu.
günebakan
14-05-2012, 20:04
Ablacığım clematisler muhteşem gerçekten Oxalis Deppei gerçekten çok güzel görünüyor. ellerine sağlık giriş harika görünüyor:)
Adalet Hanım Plumeriaya bitkisini inceledim çok ilginç bir bitki ve nazlı bir bitki çok hoşuma gitti.:D:D
Sayın Adalet hanım,
bahçeniz ve bitkileriniz çok güzel görsel şölen sunumu başlamış eğer bahçenizdeki clemantislerden eksilen olursa bilinizki muğla taraflarına kendilerine yeni vatan edinecekleri yerleri görmeye gitmişlerdir.
Size çiçeği bol sağlıklı günler temenni ediyorum.
Adalet Hanım Plumeriaya tohumunu nasıl bulabilirimi? Bana yandımcı olurmusunuz?:):):)
Zeki Yağlı
15-05-2012, 20:43
Oxalis Deppei, ne kadar güzel bir bitkiymiş, zarif çiçeklerine bayıldım, teşekkürler sayın Zeki Yağlı.
294951
Adalet hanım,
Epeydir bahçenize uğrayamamıştım.
Hergün daha güzel birşeyler yaratıyorsunuz.
Bu bitkiye Oxalis tetraphylla(=dört yapraklı) da deniyor.
Uğur/şans işareti olarak algılanıyor.
Kolay gelsin
Adalet Yağcı
15-05-2012, 23:14
Bahçeme hoş geldiniz Zeki bey.
Oxalis bana da uğur ve şans getirecek :)
Diğer gönderdiklerinizin tamamı kışı atlattı, hepsi de gayeti sağlıklı görünüyorlar, biraz daha büyüsünler onları da fotoğraflayacağım.
Bu arada, bir çok Rudbechia fidem oldu, henüz üç yaprakçık verdiler ama, havanın ısınması ile gelişeceklerdir.
Adalet Yağcı
15-05-2012, 23:23
Ablacığım clematisler muhteşem gerçekten Oxalis Deppei gerçekten çok güzel görünüyor. ellerine sağlık giriş harika görünüyor:)
Galerideki fotoğrafı daha güzel, onu da görmelisin günebakan'cığım.
Sayın Adalet hanım,
bahçeniz ve bitkileriniz çok güzel görsel şölen sunumu başlamış eğer bahçenizdeki clemantislerden eksilen olursa bilinizki muğla taraflarına kendilerine yeni vatan edinecekleri yerleri görmeye gitmişlerdir.
Size çiçeği bol sağlıklı günler temenni ediyorum.
Hoş geldiniz sevgili smnunal,
Clematisler her bahçeye yakışırlar, bu bitkiyle bir kez tanıştınız mı artık tutku haline geliyor, sakıncalı bir durum yani :)
Sevgiler.
Adalet Hanım Plumeriaya tohumunu nasıl bulabilirimi? Bana yandımcı olurmusunuz?:):):)
Sevgili maviş2, bende bir kaç tohum olacaktı, bir ara size ulaştırırım.
Merhaba Adalet hanım, huzur bahçenizi gezip dolaşmak büyük keyif, güç kuvvet versin Yaradan, sağlıkla çıkarın inşallah tadını. ;) Özellikle girişi resmettiğiniz fotoğraf karesine bayıldım, çok bizden, romantik ve şık. Ortaya iki kişilik bir salıncak atıp, kitap okumak vardı orda muhteşem kokuları çeke çeke içine. Sevgiyle kalınız. ;)
Adalet Yağcı
16-05-2012, 10:34
Sevgili sudenurnur,
Hoş geldiniz, iyi dilekleriniz için teşekkürler.
Kitap çok da, salıncak yok maalesef, arka bahçedeki ağaçların arasına hamak kursam, çay kahve, bilumum içecekler tedarik edilir:)
günebakan
16-05-2012, 11:13
Gerçektende galeridekilerde harika görünüyormuş ablacım ellerine sağlık:)
Sevgili Adalet hanım, ben o bahçe de çimlere de otururum, hamak kurmakla uğraşmayın efendim, bir tatlı sözünüz güler yüzünüz yeter de artar. ;)
Başbahcivan
18-05-2012, 19:31
Kalbinde sevgi ve şevkatin eksik olmadığı değerli arkadaşım allah'ım seni devamlı yağmur damlacıkları altıda sevinen çiçekler gibi sevindirsin.
Adalet Yağcı
18-05-2012, 19:39
Bu güzel temenniniz için çok teşekkürler sayın Başbahcivan.
Bitkilerim ne kadar mutlu ise ben o kadar mutlu oluyorum seviniyorum.:)
Siteye çok ara veriyorsunuz, dilerim her şey yolundadır, sizin sardunya ve diğer bitkiler ile ilgili tavsiyelerinize ihtiyacımız var.
Sayın Adalet Yağcı, ben bu bahçeyi daha önce nasıl görmedim diye hayıflanıyorum. Mükemmel bir Clematis cenneti, her renk var hemen hemen.Evinizin girişinde basamakların sağlı sollu süslenmesi çok hoş, ellerinize emeğinize sağlık. Saygılar efendim...
Emre İlhan
20-05-2012, 11:49
Adalet ablacım; sana bir misafir getirdim:)
Bu (http://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1556-184.htm#post969290) fideyi bir yerlerden hatırlıyor musun?
Herşey için tekrar teşekkür ederim:)
Adalet Yağcı
20-05-2012, 14:33
Sayın Adalet Yağcı, ben bu bahçeyi daha önce nasıl görmedim diye hayıflanıyorum. Mükemmel bir Clematis cenneti, her renk var hemen hemen.Evinizin girişinde basamakların sağlı sollu süslenmesi çok hoş, ellerinize emeğinize sağlık. Saygılar efendim...
Hoş geldiniz sayın yaylacı;
Forumda öyle çok bahçe açıldı ki takip etmeye yetişemiyoruz :)
Clematislerim benim göz bebeklerim, sayılarını fırsat buldukça arttırıyorum.
Bahçem hâlâ soğuk bahar günlerini yaşıyor, hava biraz ısındığında giriş daha güzel görünecek inşallah.
Sevgiler.
Adalet Yağcı
20-05-2012, 14:36
Adalet ablacım; sana bir misafir getirdim:)
Bu (http://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1556-184.htm#post969290) fideyi bir yerlerden hatırlıyor musun?
Herşey için tekrar teşekkür ederim:)
Sevgili Emre'ciğim, en çok sevdiğim bol çiçeklenen iki türün fideleri bunlar.
Ya gül formunda doygun pembe ve ya eflatun açacak.
Öyle çabuk gelişiyorlar ki inanamazsın, Temmuz gibi tüm saksıyı doldurur.
Güle güle büyüyecek, senin sevginle.
Adalet Hanım telefonda bansetiğim çiçek Güler hanımda 191. sayfa 5713´de 3. fotografda.:D:D
Adalet Hanım, oxalis'iniz size bol bol şans getirsin. Ayrıca evin girişi harika gözüküyor. Size gelen misafirler bu güzelliği görünce eve girmek istemez, hep bahçede kalmayı yeğler sanırım. Ellerinize sağlık herşey çok güzel gözüküyor.
Adalet Yağcı
21-05-2012, 13:01
Sevgili Selenn, ziyaretinize çok sevindim.
Aplikteki bitkilerim gelişince giriş daha güzel olacak.
Bir ay sonra bahçem tam formunu alır inşallah, tekrar beklerim.
Adalet Hanım Bahçe sayfamı açıyorum.:D:D İnşallah olur.
Adalet Yağcı
21-05-2012, 13:08
Adalet Hanım telefonda bansetiğim çiçek Güler hanımda 191. sayfa 5713´de 3. fotografda.:D:D
Sevgili maviş2, açık pembe olandan bahsediyorsun sanırım, bodrum papatyasının katmerli olanına benzeyen.
E çok güzelmiş :)
Ben bahçenizde geçireyim bu bir ayı o halde:) Sık sık bakıyorum zaten başlığınıza ama yazamamıştım. Bugün size merhaba demek istedim.
Ben ismini bilmiyorum. Açtımı çalı gibi oluyor. Benimki şu durumda Çiçekleri kurumuş büyük bir çalı annem komşudan daldan dikmişti, bu aralar budayacak.:D:D
Adalet Yağcı
21-05-2012, 13:44
Adalet Hanım Bahçe sayfamı açıyorum.:D:D İnşallah olur.
Sevgili maviş2, sana daha önce iki link göndermiştim, başlık açabilmen için, o sırayı takip edebilirsin.
Haydi hayırlı olsun.
O linki okudum, inceledim. Sizi ve Güler hanımı örnek alıyorum. En güzel siz ikiniz bana uygun geldi.:):):D:D
Cymbelina
25-05-2012, 14:43
O apliklere ne dikildi hocam???
Daha önce sormuştum.;)
Niçin bizden saklıyorsunuz???Niçin ama niçin?:)
Adalet Yağcı
25-05-2012, 15:08
Sevgili Cymbelina, apliklere daha çok verbena yer minesi, allıssum, petunya ve lobelya diktim.
Bir tanecik nemesia çimlendirmiştim, apliklerden birine dikeceğim onu da.
Şimdilik fazla bir hareket yok, hava biraz ısınsın, kendilerine gelirler o zaman.
Adalet Yağcı
25-05-2012, 15:21
Cuma günü sevgili cemo ve alcen ziyaretime geldiler :)
Nasıl mutlu oldum anlatamam.
Üç deli bir araya gelince nereye gider?
Tabii ki ya bahçeye ya seraya.
Biz de öyle yaptık, epeyce uzakta güzel bir sera vardı, doğruca oraya gittik.
Kapıdan girerken nereye bakacağımızı şaşırdık, sera görevlisi de bize şaşırmıştır eminim, üçümüz de ayrı yerlere dağılıverdik, kimin peşinden gideceğini şaşırdı zavallım.
Öyle heyecanlanmışız ki, serada hiç fotoğraf çekmediğimizi dönerken hatırlayıp üzüldük.
Cemo ve alcen bir çok bitki aldılar, benim fotoğrafladıklarım salvia ile gaura olmuş, altta görünen biitkinin ismi yoktu, çok hoş çiçekleri vardı.
Gaura
300361
Salvia
300360
Adalet Yağcı
25-05-2012, 15:27
Seradan çıktıktan sonra doğruca yaylaya çıktık, Mersin'in sıcağı yaylada yoktu, güneşi bile göremedik.
Ben telaşımdan çok az fotoğraf çekebildim.
Cemo ile alcen sebze bahçesine domates ve biberleri dikerken ben de tohumdan yetişenleri viyollerden bahçeye aktardım.
Güller açmaya başlamış.
300365
300366
300367
300368
Adalet Yağcı
25-05-2012, 15:39
Çörekotu çiçeği ve hostalar.
300372
Gecemumu, hava serin gittiği için çiçek yapıları kocamandı.
300373
300374
Adalet Yağcı
25-05-2012, 15:40
Sevgili Cemo ve Alcen hoş gelmişler sefa getirmişler. Böylece Adana toplantısının sürpriz isimleri de belli oldu mu?:D
Yok yok, bahçede biz bize konuşuyoruz, kimseler duymasın :)
Adalet Yağcı
25-05-2012, 15:48
Bu güzelin adını hatırlayamadım, Zeki Yağlı beyin hediyesiydi, çiçekleri burada göründüğünden daha küçük, çok sevimliler.
Dikerken toprağına Verbena Rigida diye yazılı bir çubuk yerleştirmişim, doğru mu acaba?
300375
Oxalis ve hazeranlar sarmaş dolaş olmuşlar.
Oxalisimi meydana çıkaramıyorum korumdan, saksıda olduğu için alıp götürmesi kolay :)
300376
300377
Adalet Hanım; sizin Mersin toplantısında dağıttığınız miniş alisyumlar ne renkti? Ben beyaz dediğinizi hatırlıyorum ama benimkiler mor açıyor.:D
Bu güzelin adını hatırlayamadım, Zeki Yağlı beyin hediyesiydi, çiçekleri burada göründüğünden daha küçük, çok sevimliler.
Dikerken toprağına Verbena Rigida diye yazılı bir çubuk yerleştirmişim, doğru mu acaba?
300375
Oxalis ve hazeranlar sarmaş dolaş olmuşlar.
Oxalisimi meydana çıkaramıyorum korumdan, saksıda olduğu için alıp götürmesi kolay :)
300376
300377
Veronica royal blue:)
Adalet Yağcı
25-05-2012, 16:22
Adalet Hanım; sizin Mersin toplantısında dağıttığınız miniş alisyumlar ne renkti? Ben beyaz dediğinizi hatırlıyorum ama benimkiler mor açıyor.:D
Sevindim almira'cığım, mor çok güzel, beyaz yokmuydu içinde?
Birkaç tane açmamış var. Bir de onlara bakalım. Karışıkmıydı ki?
nuray topcu
25-05-2012, 23:20
Cuma günü sevgili cemo ve alcen ziyaretime geldiler :)
Nasıl mutlu oldum anlatamam.
Üç deli bir araya gelince nereye gider?
Tabii ki ya bahçeye ya seraya.
Biz de öyle yaptık, epeyce uzakta güzel bir sera vardı, doğruca oraya gittik.
Kapıdan girerken nereye bakacağımızı şaşırdık, sera görevlisi de bize şaşırmıştır eminim, üçümüz de ayrı yerlere dağılıverdik, kimin peşinden gideceğini şaşırdı zavallım.
Öyle heyecanlanmışız ki, serada hiç fotoğraf çekmediğimizi dönerken hatırlayıp üzüldük.
Cemo ve alcen bir çok bitki aldılar, benim fotoğrafladıklarım salvia ile gaura olmuş, altta görünen biitkinin ismi yoktu, çok hoş çiçekleri vardı.
Gaura
300361
Salvia
300360Adalet hanım halinizi tahmin edebiliyorum.Ki bazen çiçeklerle ilgilenmeyenleri bile yoldan çıkarıyoruz,hele de bahsettiğiniz üçlünün halini görmek lazım.
Adalet Ablacım, seradaki halinizi tahmin edemiyorum.Hele görevlinin halini düşünemiyorum bile, bitkiler konusunda bu kadar ilgili ve bilgili üçlüyü görünce hanginize ne diyeceğini şaşırmıştır zavallı :))
Biz şurada iki adımlık yerdeyken senin güzel bahçeni görememişken, cemo ve alcen'e helal olsun yüzlerce km uzaklardan gelip görmek hatta çalışmak onlara kısmet oldu.
Cymbelina
26-05-2012, 18:44
Bakın, bahçenize bir misafir gelmiş...
:)
ARKive - Garden warbler video - Sylvia borin - 00 (http://www.arkive.org/garden-warbler/sylvia-borin/video-00.html)
Zeki Yağlı
26-05-2012, 18:55
Adalet hanım,
Bitkinizin adı Veronica teucrium 'Royal Blue'
300852
Selamlar
Cymbelina
26-05-2012, 18:55
Bu iki tatlı misafire de yer var mı? :)
ARKive - Common rosefinch video - Carpodacus erythrinus - 00 (http://www.arkive.org/common-rosefinch/carpodacus-erythrinus/video-00.html)
ARKive - Peacock butterfly video - Inachis io - 00 (http://www.arkive.org/peacock-butterfly/inachis-io/video-00.html)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.