Bağlan

View Full Version : Adalet Yağcı / bahçe

Sayfalar : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

gilan
04-03-2010, 19:42
Adalet Hanım, o sarı-kırmızı muhteşem şeyin adı ne? :)
Frezya diyeceğim ama emin olamadım.

Lobelyalar çiçek açmaya bile başlamış, ne güzel...

Adalet Yağcı
04-03-2010, 19:47
Sevgili Gilan, evet onlar frezyalarım, burada ona arpa çiçeği diyorlar.
Kokusu muhteşem.
Lobelyalar sabredemediler, tomurcuklandılar iyice, herkesin lobelyası olmalı bence, şimdi başladılar, Kasımın sonuna kadar açarlar artık.

Vildan Sönmez
04-03-2010, 20:00
Adalet Hanım kısmetse, benim de lobelyam olacak. Zengarden den aldığım tohumları ektim, çimlenmelerini bekliyorum.

Adalet Yağcı
04-03-2010, 21:17
Vildan hanım, çimlendikten hemen sonra bilemediğim bir sebepten dolayı, lobelyaların yarısı telef oldu.
İnşallah siz kayıpsız büyütürsünüz.

Teşekkürler Günebakancığım, frezyalar soğuktan hoşlanmıyorlar, buna dikkat etmek gerekiyor.

tturt
05-03-2010, 12:11
Adalet Hanım,

Lobelyalar bu sene ektiğiniz tohumlardan mı, yoksa geçtiğimiz yıldan mı.

Adalet Yağcı
05-03-2010, 12:30
Sayın Tturt, geçen yıl toprağına dökülen tohumlar kendiliğinde çimlenmişti, çimlenmeyi Eylü ayında farkettim, çok canlıydılar, bunlar geçen yılın lobelyaları.

Bu sene değişik renklerde ektiğim lobelyalar da çimlendi, ancak bilmediğim bir sebepten dolayı yarısı öldü :(

Kalanlardan yetiştirebilirsem, yine Eylül ayında diplerini kontrol edip oradan çoğaltmayı düşünüyorum, ilk çimlenmeler kıl gibi bir kaç milim uzunluğunda böyle olunca yetiştirmek zor oluyor.

dağ çiği
05-03-2010, 12:58
Sevgili Adalet hanım lobelyalarınız çok güzel maşallah. frezyanın renginede bayıldım. ektiğiniz tohumları da yakından takip ediyorum. inanın sizin kadar heyecan duyuyorum.Zor iş tohumdan yetiştirmek, Allah yardımcınız olsun. inşallah hep beraber büyüdüklerini de görürüz.

Adalet Yağcı
06-03-2010, 21:19
Gerçekten çok zorlanıyorum, fiziksel güç bir yana maddî olarak da pes ettim artık.
Balkonum bitkilerden doldu, yıkamak için hepsini odaya alıyorum, tam bir çin işkencesi.

Bu gün Tekzenden duvara monte edilebilecek aparatlar aldım, hiç değilse ayağımın altı boş kalsın.
Yarın monte ettirip yerleştirdikten sonra fotoğraflayacağım.

Adalet Yağcı
06-03-2010, 21:22
Bu gün Kipada havayı temizlediği söylenen eğrelti otu buldum, botanik adını bilmiyorum, ama görüntüsü muhteşemdi, çok sık ve uzun yaprakları var, fiyatı da 10 tl.

Orhan Özbilgiç
06-03-2010, 21:55
Bahçeler açılıyor bir bir, benimki ne halde haberim yok.
Pazar günü gidip bakacağım, biraz ot temizleyip yavaş yavaş ısınma turları yapmak istiyorum.

Şimdilik balkonumdakilerle idare etmem lazım :rolleyes:

Adalet Hanım;
Hadi bakalım bahçeden taze bahar görüntüleri bekliyoruz. Yayla da olsa, yinede Mersin.;) Muhakkak bir canlanma vardır.
Ayrıca çok seçkin çiçekleriniz var. Gerek kendileri, gerekse renkleri ile.. Bulup çıkartıyorsunuz valla. Güle güle büyütün.

Adalet Yağcı
06-03-2010, 21:59
Çok teşekkürler Orhan bey, yarın yağmur yağmazsa gidip bakarım.
Bahçem küçük olduğu için bu kadar, büyük olsaymış ne yaparmışım bilmem :)

turko-g
07-03-2010, 17:02
Adalet Hn,
Egrelti otu dediğiniz bitkinin sporlarının özellikle kapalı ortamda zararlı olduğu forumun ilgili başlığında da arkadaşlarca paylaşılmıştı.
Bende hatırlatmak istedim

Adalet Yağcı
07-03-2010, 17:33
Sevgili Turko-g, benim aldığım Fujer, onda spor olmuyor bildiğim kadarı ile, daha önce aşk merdiveni(eğrelti otu)yetiştirmiştim, onda sporlar çok belirgin görünüyordu, gırtlak kanserine neden olduğunu öğrenince koca çiçeği atmıştım.

hüzün
07-03-2010, 19:36
Sevgili Adalet Yağcı aldığınız aparatı çok merak ediyorum bir an önce dizayn edip fotoğraflarınızı yüklemenizi bekliyorum, kolay gelsin ))

Adalet Yağcı
07-03-2010, 20:28
Sevgili Hüzün, bu gün Tekzenden aldıklarımı iade ettim, monte edilecek alan aldığım malzemeye göre çok yetersiz kaldı, toplam 66 tl. tutmuştu az da değil.

Yarın raf sistemleri satan bir yere gideceğim, bildiğimiz bakkal raflarındn iki adet, üçer raflı almak istiyorum, bu biraz daha pahalıya malolacak ama diğerinden daha çok viyol alacak.

Rafları aldıktan sonra fotoğraflayıp buradan fikirlerinizi alırım.

begonya26
07-03-2010, 21:46
Adalet hanım bahcenizi gezerken çok buyuk bir haz aldım, paylasımda bulundugunuz için teşekkur ediyorum.Yeni uye olmanın zorluguda sayfalarca yazıları bastan baslayıp dolasmak oluyor,suanda grip olucam sanırım etlerimin heryeri bıcakla kesiliyor gibi agrımasına ragmen bahcelerden kendimi alıpta uzanamadım ama şikayetci degilim gözum gönlum açıldı.Sizlerin bu aşkı sevgisi bizide heveslendiriyor.

Zühre Demir
07-03-2010, 22:40
Geçmiş olsun sevgili begonya26. Lütfen dinlenip iyileşin. Adalet Hanım'ın bahçesi bu yaz galiba bizi de coşturacak. Bu arada ben de bitkilerim için yeni çözümler arıyorum. Çünkü terasta yere koymak durumunda kalıyorum. Bu da yerde kalabalık ediyor, özellikle terası yıkarken. Çiçeklerim göz hizamda olmadığı için de keyfini alamıyorum.

Raf alsam monte edecek pek yer de yok. Ne yapacağım bilmem...

Adalet Yağcı
08-03-2010, 08:44
Sevgili Begonya26, hemen kendinize Ekinezya çayı yapıp günde iki fincan için, 15 günden fazla devam etmeyin, soğuk algınlığı ve grip semptomlarını hemen geri çevirir, geçmiş olsun.

Sevgili Zühre Demir, aynı durumdan muzdaribiz, çiçeklerimi görmek istiyorum tabi ama, balkonu yıkamak tam bir işkenceye dönüşüyor.
Bu nedenle raf sistemini tercih ediyorum, bu gün almaya gideceğim, yoksa ayak basacak yer kalmadı balkonumda.

gilan
09-03-2010, 15:50
İnternette bir şeyler araştırırken şu raf sistemine rastladım. Belki işinize yarar. :)

http://www.hepsiburada.com/sdr-930x430x2000-mm-6-tablali-raf-unitesi/ProductDetails.aspx?productId=ofissdr209343&categoryId=21022398

Adalet Yağcı
09-03-2010, 17:07
İşte benim balkon çözümüm, her iki uca birer bakkal rafı :rolleyes:

Ayağımın altından kalktılar, oh... nihayet balkonumu rahat rahat yıkayabileceğim.

Adalet Yağcı
09-03-2010, 17:10
Minicik bir fidandı geldiğinde, gaura çalım çiçek açtı :)

Zühre Demir
09-03-2010, 18:09
Raflar güzel olmuş gerçekten, çok pratik. Güle güle kullanın Sevgili Adalet Yağcı. Şu hasırdan olan raf sistemleri de güzel oluyor. Onlardan da bulmak lazım.

Adalet Yağcı
09-03-2010, 18:42
Tabi çok dekoratif olurlar, özellikle bambudan yapılmış olanlar, ama Mersin güneşine ne kadar dayanabilir bilmem, üstelik çok daha pahalıya malolur diye düşünüyorum.

Zühre Demir
09-03-2010, 18:53
Sapancalıyım ben. Bizim orada sepetçiler vardır. O kadar ucuz olur ki, sandalyeler, sehpalar, sepetler, saksılar vs... Ne ararsanız vardır. Şimdi burada nerden bulacağım ben bunları. Neyse şansa artık :)

almira
09-03-2010, 19:13
Adalet hanımcığım; raflarınız çok güzel olmuş. Hem hazır çimlenenleri almış hem de yenilerine yer kalmış. Bunlardan bana da lazım. Balkonlar tıkıştıkış yetmedi salon görülmeye değer. Koltukları bir kenara topladım. Yerlerine viyolleri yerleştirdim. İnşallah bu aralar misafir gelmez. Yoksa rezil olurum. Ev taşınıyor havasında. Bu arada guaranın çiçekleri ne güzelmiş. Güle güle büyütün.

günebakan
09-03-2010, 19:19
Adalet ablacığım bu raflar gerçekten çok iş görüyor oldukça toparlıyor bitkileri. Güle güle kullan:) Bizim burda sokaktaki saksılara geçen bahar gaura çalısı diktiler.

Adalet Yağcı
09-03-2010, 22:22
Sevgili Zühre hanım, sizin böyle bir imkanınız varsa çok şanslısınız, balkonun görüntüsünü bozmadan çiçeklerinize şık raflar yaptırabilirsiniz.
Ben bir kaç üyemizde bambu rafları gördüm, başka amaçlar için alınmış belki ama üzerindeki çiçekleri ile çok şık görünüyordu.

Teşekkürler sevgili Hüzün, ben de rahatladım :)

Sevgili Almira, ben Nisan sonuna kadar misafir kabul etmeyeceğimi söyledim, o zamana kadar hepsi gider yaylaya :o

Sevgili Günebakan, ne kadar şanslısınız, bana gaurayı sevgili Jineop göndermişti, öyle çok ağladım ki :dilli:
Madem sokaklarda gaura çalısı çok o zaman benim için çelik alabilirmisiniz, renkleri aynı mı?

günebakan
10-03-2010, 14:43
Evet Adalet abla renkleri aynı. Eğer yağmurlardan etkilenmediyse alırım.Sanki son zamanlarda gözüme çarpmadı yarın bakar haber veririm:)

Adalet Yağcı
14-03-2010, 19:58
Sevgili Gilan, Dağ çiği, teşekkürler.
Bu gün yaylaya çıkınca işimin ne kadar zor olduğunu ve olacağını farkettim.

Her yeri ot bürümüş, otların altı öyle ıslaktı ki, adeta küflenmiş.
İşin kötüsü otlarla kendiliğinden çimlenen bitkilerim sarmaş dolaş olmuşlar, yani bu işi kimseye emanet edemem, mecburen kendim yapacağım.

Biraz ot temizledim ama öyle iki üç günde bitecek gibi değil, toprağın iyice ısınmasını beklemem gerekiyor kazmak için, şu anda sertleşmiş durumda.

Ağaç şakayık tomurcuklanmış, bu beyaz, kırmızı olanı biraz arkadan geliyor.
130287

Clematislerimi budamamıştım, biraz zayıf kaldılar, üzerinde tomurcuklar oluşmuş.
130288
130289

Adalet Yağcı
14-03-2010, 20:03
Erikler ve badem çiçek açmış, şeftaliler de açmak üzere.
130292
130293

Adalet Yağcı
14-03-2010, 20:07
Benim bahçede fazla bir numara yok, kış boyu bakımsız kaldı.
Karşı komşum kışın yarısını yaylada geçirdi, bahçesindeki çiçeklere bayıldım.

Adalet Yağcı
14-03-2010, 20:16
Sümbülleri nergisleri çok güzel açmış.
Kıskandım :)

Orhan Özbilgiç
14-03-2010, 21:42
Adalet hanım;
Kıskanmayın! Komşunuzun gerçekten bu mevsime göre renkli bir bahçesi var ama yazın, sizin bahçenizin eline su dökemez. ;)
Ağaç şakayığınızı görünce sevindim. Zira ben bu bitki ile daha geçen hafta tanıştım. Arkadaşım İzmir' den hediye getirdi. Diktim. Soğuklara dayandığını öğrenmiştim. Şimdi sizin tomurcuklanmış şakayığınız daha bir rahatlattı beni..

Sizin yayla yinede, bizim buralara göre ılımanmış! Zira bizde erikler yeni yeni çiçekleniyor. Şeftalilerin açmasına en az 15-20 gün var gibi.

Artık yaz hazırlıkları başladı demektir. Haydi bakalım, kolay gelsin!:eek:

Adalet Yağcı
14-03-2010, 22:22
Orhan bey, çok teşekkür ederim.
Şakayık için hiç şüpheniz olmasın, bana da geçen sene İlkbaharda gelmişti, hemen yerine diktim ama hiç gelişmedi bütün yaz.

Bu sene birden coştu, tomurcuklandı, seneye tam formunu bulur diye düşünüyorum.
Siz de güle güle büyütün, inşallah çiçeklerini de görürsünüz bu sene.

Kiraz
21-03-2010, 10:30
Adalet Hanım, bahçenize bahar dolmuş.

Şakayığınız her sene daha fazla sayıda çiçek verecek. Benimki ilk sene 1, geçen sene 3 çiçek verdi, bu sene 9 çiçek olacak.

Biliyorsunuz geçen sene sarı çiçekli suzan sarmaşığını bir türlü çimlendirememiştim. Sizin gönderdiğiniz tohumlardan ilki çimleniyor, kafasını kaldırdı, abutulion da çimlenmeye başladı.

Adalet Yağcı
21-03-2010, 20:42
Çiçeklerini çok merak ediyorum, şimdilik beyazda üç tomurcuk görünüyor, bakalım kırmızı da açacak mı.

Abutilonlarda çimlenme sorunu yok ama çimlendikten sonra hava iyice ısınıncaya kadar çok yavaş gelişiyor.

Adalet Yağcı
22-03-2010, 09:08
Bahçem otlar içinde, bellenmesi için usta geldiğinde en az beş saat otları yolmakla uğraşıyor.
Tabi bellenme işi de iki yövmiye tutuyor, dün Praktikere gittim, bir tane ot biçme makinası aldım, bir de çapa makinası alabilirsem değmeyin keyfime.

Tabi bunları kullanacak bir usta gerekiyor yine de, üç günde bitecek iş bir günde biter artık.

Hava bir kaç gündür çok güzel, dün yaylaya çıkamadım, hafta arası çıkmayı düşünüyorum, biraz ot yolarak ısınma turlarına başlamak lazım, makinayı her yere kullanamam, nane, maydonoz ve çileklerin arasını elle temizlemem gerekiyor.

Sevgili opps!, bu sene tel örgüyü hafiflettim, clematisler yukarı doğru uzuyor, tel örgüyü kesip üst kısımlara ilave edeceğim, açan çiçekler bazan tel örgünün içinde kalıyor.

cemo
22-03-2010, 19:06
Sevgili Adalet, allah güç kuvvet versin. Aylardır evde tohumlarla uğraşıyorsun, bahceye başlayınca yorgunluk iki misli artacak tabii. Ama değer...

Çapa makinası çok iyi olacak, keşke alabilsek. Şimdi çapa makinası da istesem, eşim evden atacak beni kesin:)))

Adalet Yağcı
23-03-2010, 15:44
Bu gün yaylaya gittim, otlar bahçeyi teslim almış durumda, bu işin altından nasıl kalkarım bilmem.
Her yıl bu mevsimde şeytan aklıma girip, "n'apıcaksın bu kadar işle, nasıl düzenleyeceksin, sat gitsin şu yaylayı, deniz gören bir ev al balkonunda istediğini yetiştirirsin" diyor.

İnşallah şeytana uymam :)
Her yer ot dolu, cücü barsağı denen şey halı gibi sarmış her tarafı, Pazar günü aldığımız ot biçme makinası ile biçilecekler, bir kaç gün daha keyif yapsınlar bakalım.
131668
131669

Adalet Yağcı
23-03-2010, 15:47
Geçen Baharda tohumdan yetiştirdiğim lavantalarım tomurcuklanmış, en çok buna sevindim.

Adalet Yağcı
23-03-2010, 15:50
Ağaç şakayıklarım iyice kendilerini göstermişler, kırmızılarda tomurcuk yok henüz.

Adalet Yağcı
23-03-2010, 15:52
Kanarya gülüm yaprak vermeden çiçeklerini açmış.

ciceksever70
23-03-2010, 15:55
Adalet ablacigim sonbaharda cimlenen hüsnüyusuflarla hazeranlarim karin altindan sapasaglam cikti. Henüz cok minikler ama umarim yaza kadar büyürler. Sabirsizlikla digerlerinin cimlenmesini bekliyorum.
Burada sakayiklari cicegi bitince toprak hizasindan kesiyorlar sonra yine cikiyor Türkiye`de de böyle mi acaba yoksa sicak iklim diye kisin dayaniyor mu gövdesi?

Adalet Yağcı
23-03-2010, 15:58
Geçen yıl bahçede kalan iki kök marul çiçek açmış.
131679
Clematislerim tomurcuklanmış, katmerli vyvan pennelin sadece iki tomurcuğu vardı, geçen sene de bir tanecik açmıştı.
131680

İşte böyle sevgili Cemo, ben ağlamayım da kimler ağlasın, bahçenin halini gördün, benden dört tane daha olsa ancak başa çıkardı bu kadar işe.

Bu Pazar ot biçme makinasını kullanacağız, memnun kalmazsak iade edeceğiz, belki de sadece çapa makinası almak daha iyi bir fikirdi, bilemiyorum.

Adalet Yağcı
23-03-2010, 16:47
Sevgili Çiçeksever, hazeranlar ve hüsnüyusufların çimlenmesine çok sevindim, hüsnüyusufları her yıl ekmene gerek yok, her yıl çoğalarak eski yerinden devam eder, hazeranlar da döküldüğü yerlerden seneye daha çok çıkacaklar.

Ağaç şakayıkların kesildiğini bilmiyordum, biraz araştırmam lazım, fazla dallanmasını da istemiyorum, çok yaylırsa zor olur.

Sevim hanım teşekkürler, şimdilik sabrediyorum bakalım :)

Kiraz
23-03-2010, 16:52
Ağaç şakayığı kesmenize gerek yok, zaten kıyılmaz. Bazı bitkiler çok soğuk bölgelerde dona karşı derin budanıyormuş ama Türkiye'de şakayık için gerek olduğunu sanmıyorum.

Adalet Yağcı
23-03-2010, 21:59
Bilgi için teşekkürler sevgili Kiraz.

Sevim hanım, çimlendiler ama şaşırtacak kadar gelişemediler, hava ısındı bundan sonra biraz daha serpilirler.
Siz ne yaptınız tohumları çimlendirebildiniz mi?

sevim4
24-03-2010, 07:51
Bende bekliyorum üç dörtane sadece hatmile çimlendi onlarda zaten arsızdırlar.
Nebekonyadan nede diyerlerinde bir haber yok bazen terettüt ediyorum çimlenmiyecekmi diye.

Yücel Canpolat
25-03-2010, 11:37
:)Sayın Adalet Hanım bahçenizde geziyorum ellerinize sağlık her şey çok renkli ve iç açıcı emeğinize sağlık benim bahçem henüz renk armonisine bürünemedi havalar çok soğuk.Bende Sayın Satı Hanım ve Sizin bahçenizde dolaşarak huzur buluyorum.

Adalet Yağcı
25-03-2010, 11:51
Yücel bey, hoş geldiniz bahçeme.
Bu mevsimde her şey yeni uyanıyor, bir kaç ay sonra gerçekten renklenecek inşallah.

Sizin bahçeniz her mevsim mükemmel, takip ediyorum tüm konular ve fotoğrafları.
Bir rüya gerçekleştirmişsiniz, zaman zaman kopya alıyorum güzelliklerinizden.

Adalet Yağcı
25-03-2010, 11:58
Balkondaki lobelyalarım açtı.

Adalet Yağcı
25-03-2010, 12:15
Cüce hatmilerimi şaşırttım.
132004
Bebek nefeslerini de.
132005

Ektiklerimin arasından çıktı, ne olduğuna karar veremedim, hazerana da benziyor ama...
132006

Adalet Yağcı
25-03-2010, 12:25
Lobelyalar çok neşeli çiçekler ve kendiliğinden çıktı tohumlarından.
Saksının dibine düşenler bunlar sevgili Gilan.

Çivit rengi kenarları beyaz çizgili iki katlı sarmaşığım tomurcuklanmış gibi.
132007

Ekinezyalarım çoğalıyor, fotoğrafta çıkmamış ama çimlenme çok iyi, boş kalan yerlere bebek nefesi şaşırttım.
132008

Güvey fenerlerim de çimlendi, konu komşuya bol bol dağıttım, kilosu 100 tl. nin üzerindeymiş, belki bütün bahçeyi bozar fener yetiştiririm :dilli:
132009
132010

Sevgi Durul
25-03-2010, 12:25
Size komşu olmak isterdim, sevgili Adalet hanım. Belki komşuda pişer, bize de düşerdi.

Lobelyalarınız çok güzel açmışlar, cüce hatmilerinizi şaşırtmışsınız. Kimbilir daha ne güzellikleri seyretmek, bekliyor bizleri. Ellerinize sağlık.

Adalet Yağcı
25-03-2010, 12:31
Kalanchom bu kışı dışarda geçirdi, tabii Mersin'de, yaylanın kışına dayanamazdı.
132012

Her yıl kendiliğinden çıkan kosmoslara kardeşler geliyor, bunlar katmerlisi.
132013
Bunlar da ortası beyaz kenarları kırmızı çizgilisi.
132014

Mavi kelebek sarmaşığı, dört tohumdan sadece bir tanesini çimlendirebildim.
132015

Adalet Yağcı
25-03-2010, 12:37
Sevgili SDurul, ben de çok isterdim inanın :)
Limon'cuğum, lobelyaları Sonbaharda ekmek daha akıllıca, değişik renklerde ektiğim lobelyalar gelişemedi bir türlü.

Fuardan 5 tl. aldığım küpelerim.
132016
132017
Yeni sellukam, bu sene çiçeklerini görürüm inşallah.
132018

Adalet Yağcı
25-03-2010, 12:40
Komşumun kedisi muhteşem Konfiçyus.
132019

Lupinlerim.
132020
132021

Adalet Yağcı
25-03-2010, 12:48
Tohumdan ektiğim Passıflora Mollissima.
Birini şaşırttım, iki tane daha var sırada.
132023
132024

Sevgili Yesim Ozgun un gönderdiği Japon Gülü (Rosa rugosa) (Japanese Rose) iki tanesi çimlendi.
Birisi koyu diğeri açık renk.
132025
Daha önce red robin domates ektiğim saksıya aceleyle lobelya dikmiştim, red robinler çimlendi :D
132026

hüzün
25-03-2010, 13:46
kıskanmadım desem yalan olur.ancak bu kadar düzen ve intizam.kutluyorum.

çok haklısınız Yücel Bey, size katılıyorum.Ben bir kab hüsnü yusuf, reyhan kolyoz rozet çiçei çimlendireyim dedim yarım yamalam çimlendiler şaşırtmaya başlarken ben şaşırdım kaldım, nereye dizsem nasıl eksem nasıl çocuklardan, kedlerden saklasam diye düşünüp duruyorum.
sizlere yürekten maaşaalah diyorum.

Adalet Yağcı
25-03-2010, 14:00
Sevgili Hüzün, delirmeden olmuyor bu işler :)
Eni bir metre bile olmayan balkonuma iki bakkal rafı sığdırarak çözdüm meseleyi, tabi bolca viyol.

aygün
25-03-2010, 14:27
Hakikaten müthişsiniz Adalet Hanım. Açan çiçekleriniz,çimlendirdikleriniz, viyolleriniz, raflarınız.....
Hayran olmamak elde değil. Heyecanlandım izlerken. Evet gerçekten delisi olmadan gerçek anlamda üretemez insan. Siz tersinin canlı örneğisiniz .
Bu arada "kosmos" yıldız çadırının diğer adı mı? Çimlenmiş halini benzettim de...

Nejla K.
25-03-2010, 14:31
Adalet Hanım, önce maşallah diyorum size... Ansiklopedi gibi her harften bir çiçek çıkıyor bahçenizden karşıma... Lobelyalar çıkmamış, resmen fışkırmışlar... Hepsi birbirinden güzel... Bol çiçekli olsunlar...

Adalet Yağcı
25-03-2010, 14:56
Sevgili Aygün, Nejla K., övgü dolu sözleriniz benim motivasyonumu arttırıyor, daha neler yapacaksam :)
Bu sıcak günleri dört gözle bekledik, marifet toprakta bende değil, öylesine huzur verici ki toprakla uğraşmak, ne geçmişte ne de gelecekteyim, ânı yaşıyorum.

Aygün hanım, cosmos ayrı bir çiçek, yaprakları yıldız çadırını andırıyor ama çiçekleri çok farklı.
Galeriye fotoğrafını yüklemiştim.

http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=31157&catid=member&imageuser=33709

ciceksever70
25-03-2010, 15:10
Adalet abla benim ekinezyalarim bir aydir cimlenmedi seninkilerin cimlenmesi ne kadar sürdü acaba?

Adalet Yağcı
25-03-2010, 15:13
Çiçekseverim, canım, Graz soğuktur daha bu yüzden çimlenme gecikmiştir.
Benimkiler beşinci gün başladılar çimlenmeye, henüz kotiledon yapraklarıyla duruyorlar, esas yapraklarını göremedim daha.

ciceksever70
25-03-2010, 15:36
Çiçekseverim, canım, Graz soğuktur daha bu yüzden çimlenme gecikmiştir.
Benimkiler beşinci gün başladılar çimlenmeye, henüz kotiledon yapraklarıyla duruyorlar, esas yapraklarını göremedim daha.

Ben evin icinde cimlendiriyorum ama... Acaba bir seyi yanlis mi yapiyorum ben bu tohum isinde? Sen tohumlari önceden islattin mi ablacigim?

Adalet Yağcı
25-03-2010, 15:40
Hayır ıslatmadım canım, acaba çok mu su verdin, tohumları bir kurcala bakalım, çürüdü ise anlarsın.

tturt
25-03-2010, 16:13
Sayın Adalet Yağcı,
Lobelyalarınıza bayıldım maşallah çok güzeller. Siz şaşırtma aşamasına geçmişsiniz ne güzel ılıman bölgede olmanın avantajları. İnşallah bizde o günleri göreceğiz. İşyerinde ektiğim bazı çiçekler şaşırtılacak boya geldiler ama gerçek yerlerine alayım diye düşündüğüm için bekletiyorum. 15 gün sonra inşallah buralarda havalar daha ısınmış olurda gerçek yerlerine alırım. İşyerinde deneme amaçlı diktiğim petunya, sarkan begonya ve bebek nefesi çimlenmedi. Sanırım içerideki aydınlık çimlenmeleri için yeterli olmadı dış ortamda deneyeceğiz artık.
Güvey fenerleri konusunda tecrübeniz varmı bilmiyorum ben tecrübelerimi aktarayım. Dikim yepacağınız yere çok dikkat edin büyüyüp geliştikçe çok yer kaplıyorlar bence iki güver feneri arası en az 80-100 cm olmalı.
Kolay gelsin, başka fotoğraflar bekliyoruz.

Adalet Yağcı
25-03-2010, 16:23
Sayın Tturt, ben petunyalar çimleninceye kadar iç mekanda tuttum, çimlenme bittiğinde dış mekana aldım.
İç mekanda çimlenme olsa dahi ışık yetersizliğinden uzayıp gidiyorlar ve sonra da ölüyorlar.

Sizin getirttiğiniz petunyalar ve cüce hatmiler kayıpsız çimlendiler, şaşırtma için on beş gün daha beklemek istiyorum, çok küçükken şaşırttığınızda da fide kayıpları olabiliyor.

Bebek nefesi en çabuk ve sorunsuz çimlenenlerden, tekrar deneyin derim.
Yer kirazını geçen sene yetiştirmiştim, çok dallanıp budaklanıyor haklısınız.

Orhan Özbilgiç
25-03-2010, 18:17
Adalet Hanım;
Yarın dan sonra bahçemle vedalaşıp, istanbul' a dönüyorum.
Gerek sizin gönderdiğiniz, gerekse diğer arkadaşlarımızdan gelen bir sürü tohumu viyollere, bahçeye ekilmesinde beis olmayanları direkt bahçeye ektim. Viyollerimdekileri buradaki bir dostum sık sık kontrol edip sulayıverecek.
Ancak; İstanbul' dan aldığım iki farklı paketteki Hezeranlardan birinde ilkbahar da ekileceği, diğerinde ise sonbaharda ekileceği yazılı. Şaşırdım kaldım.:) O nedenle size sormaya karar verdim.
Acaba yarın eksem, yazın çiçeklenir mi? Benim ilk denemem olacak ta! Şimdiden teşekkürler.

Adalet Yağcı
25-03-2010, 18:43
Orhan bey, ilk ektiğim hazeranlarımı ben de Baharda ekmiştim, ancak yarısı çimlenmemişti, çimlenenlerden dökülen tohumlar ise Kasım ayından itibaren yeniden çimlendiler ve çok daha sağlıklı oldular, hem de erkenden çiçeklendiler.

Yıllardır bu şekilde çok güzel hazeranlarım oldu, size tavsiyem tohumlarınızın bir kısmını şimdi, geri kalanını da Eylülde ekin.

Orhan Özbilgiç
25-03-2010, 20:25
Sağolun Adalet hanım, en mantıklısı o galiba..;) Yarın paketin birini ekeceğim.

Vildan Sönmez
25-03-2010, 20:28
Adalet Hanım, gönderdiğiniz hazeran tohumlarının birkısmını ekmiştim, çimlendiler.
Zen garden'den aldığım lobelyalar ise 20 günden fazladır hiç canlanma belirtisi göstermiyorlar. (KAPALI BALKONDA)

Adalet Yağcı
25-03-2010, 21:25
Vildan hanım, lobelyaları da hazeranlar gibi Sonbaharda ekmek gerekiyor herhalde.
Benim bir ay önce ektiğim ve çimlenenler de yarım cm. bile uzayamadılar.

dağ çiği
25-03-2010, 22:17
Sevgili adalet hanım lobelyalarınız da yeni aldığınız küpelinizde çok güzeller.Maşallah fideleriniz harika olmuş.Avatar resminizide çok beğendim.

kılıç
26-03-2010, 09:56
Sevgili adalet hanım mor ve beyaz ne kadar güzel bir görüntü ellerinize sağlık ya diğerleri iki ay sonraki güzellikleri düşünemiyorum bile azminize hayranım bu arada avatarınız konuşup baharı müjdeliyor.

Güler
26-03-2010, 15:29
Sevgili Adalet, avatarın baharı getirmiş, ne güzel.
Aklım hep bahçelerinizde ama vakit bulup da bir incelemeye başlayamadım. Şöyle bir dolaştım daha sonra daha detaylı incelerim.
Bu arada fidelerin çok güzel çıkmış, lobelyalar harika. Benim tohumlar daha tek tük patlamaya başladı ama senden gelen hazeranları sonbaharda ektiğim için bayağı coşkulular.
Cipsofillalar daha kendilerini bile göstermediler. Dahliyalarım güzel, Fritilla ve Liliumlar güzel gelişiyor.
Mevsimlikler daha yeni ekildi, bakalım ne zaman patlayacaklar.
İşler yoğun, kolay gelsin.

Adalet Yağcı
26-03-2010, 16:36
Ah Güler'ciğim, kolay gelmiyor valla, hepimizde bir telaş, tabi senin telaşınla boy ölçüşemezler, senin bu sene çim derdin var.

Allah kolaylık versin, hiç düşünmemeye çalış, başına geçince her iş oluyor ne olsa.

Ha...unutmadan, ben zorlandığım yerde Meleklerimden yardım istiyorum :) valla işe yarıyor, bir dene istersen.

Adalet Yağcı
26-03-2010, 16:41
Her hangi bir iş gözümde büyüdüğünde, "Sevgili Meleklerim, lütfen bana yardım edin, teşekkür ederim" diyorum, işim daha kolay bitiyor.

Bildiğim bir kelimeyi(isim vs.)hatırlayamadığım zaman, "Sevgili Meleklerim, lütfen hatırlamaya çalıştığım kelimeyi hatırlatırmısınız, teşekkür ederim" diyorum, bir kaç saniye içinde kelimeyi hatırlıyorum.

Biliyorum, şimdi bıyık altından gülüyorsunuz, aman ne komik :mad:
E o zaman deneyin kendiniz görün :D

asumandilek
26-03-2010, 16:44
Adalet hanım içimi çeke çeke maşallah dedim hepsine. :) Bu arada lobelyaların renk uyumu da kendileri kadar müthiş olmuş. Şimdi ah vah diyorum ama seneye Mersin için planlarım var. Allah bir aksilik vermezse yerinde görmek isterim hepsini..

asumandilek
26-03-2010, 23:26
Seni görse Asumancığım, çiçeklere bakamaz ki;)

Bak şimdi daha çok merak ettim. Adalet hanım ne demek istedi ki şimdi Cemocum..:) Ben forumu düzensiz kullanmanın cezasını çekiyorum Ekim ayında Mersindeydim. Eğer forumu daha iyi incelemiş olsaydım mutlaka uğrardım. Cemo kurban olam Adalet hanım çiçeklerden daha mı güzel şimdi..:))

Adalet Yağcı
27-03-2010, 11:29
Sevgili Zühre Demir, Konfiçyüs komşumun kedisi, kendileri erkek, yavrusu yok malesef :(

Ama çiçeklerim emrinize amade...

Sevgili Asuman hanım, Cemo'm abartıyor, yüzyüze hiç görüşmedik, msn de kamera açtık bir kaç kez, 60 yaşındaki kadın çiçeklerin güzelliği ile nasıl boy ölüşebilir ki :)

Ekim ayında ben de Mersin'e dönmüş olurum, mutlaka görüşelim.

acemifüsun
27-03-2010, 17:24
Sevgili Adalet Hanım
Maşallah diyorum, lobelyalarınız, fideleriniz harika. Gerçekten ne düzen, ne tertip, ellerinize sağlık:)

Demişsiniz ki'' Ektiklerimin arasından çıktı, ne olduğuna karar veremedim, hazerana da benziyor ama...''Balon çiçeği olabilir mi aceba? Yeni çimlendirdiğim balonlara çok benzettim, sevgiler:)

Adalet Yağcı
27-03-2010, 19:32
Evvettt... Sevgili acemifüsun, şimdi hatırladım, baloon flover ekmiştim :)
Harikasınız valla, neredeyse iki aydır meraktan öldüm, çok da canlı görünüyor, sadece bir tane çimlenmiş, oysa beş adet ekmiştim.
Beni meraktan kurtardınız çoook teşekkürler.
Sizinkilerin fotoğrafı varmı?

Adalet Yağcı
27-03-2010, 19:44
Nette buldum, ama benim çiçeğimin yapraklarına hiç benzemiyor?

acemifüsun
27-03-2010, 21:56
Sevgili Adalet yarın resim ekliyeceğim, daha çok küçük ama size fikir verebilir:) Bu fotoğraftaki yaprak yapısı benim çimlenen balon çiçeğime de benzemiyor, bizimkilerin kenarları tırtıklı.

Adalet Yağcı
30-03-2010, 18:35
Nehir'imin doğum gününü kutladık bu gün.
Bu mutluluğu sizlerle paylaşmak istedim, kuzucuğum çok mutluydu, arkadaşları ile güldü, oynadı, söyledi, akşam olduğunda bir kenarda sızdı kaldı.

Adalet Yağcı
30-03-2010, 22:03
Sevgili Zühre hanım, güzel dilekleriniz için teşekkürler.
Torunumla aramızda inanılmaz bir bağ var, herkes böyle hissediyordur eminim, uzaklarda kalan çocukluğumuzu ve çocuklarımızın küçüklüğünü onlarla yaşıyoruz.

Özlediğimiz çocuk sevgisini onların mis kokulu yanaklarında hissedebiliyoruz, Allah herkese bu mutluluğu yaşatsın.

Adalet Yağcı
31-03-2010, 16:57
Pazar günü bahçeye gitmiştim, fotoğraf makinemin pilleri bitince üç tanecik çekebildim.
Ağaç şakayığım açmak üzere.
133175

Saksifragam pek keyifli değil, yine de bir kaç çiçeği var, dilerim seneye daha canlı olur.
133176

Sebahattin Sargın
31-03-2010, 17:01
Adalet Hanım;

Torununuzla beraber nice mutlu, sağlıklı ve huzur dolu yıllara :)

Saxifragalar sanırım saksıda olmayı sevmiyorlar, benimkilerde de durum aynı. Bahçede olanlar daha iyi gelişiyor.

Sevgiler ;)

Adalet Yağcı
31-03-2010, 17:03
Teşekkürler sevgili Sebo, saksifraga konusunda haklısınız, Kiraz arkadaşımızın saksifragası yerde çok güzel olmuş.

Kiraz
31-03-2010, 17:12
Belki de nemli kalmayı seviyordur, saksıda nemi sağlamak daha zor, torfu kurursa problem olabilir. Ama yanlışlıkla kopanları hemen dikin ve sulayın, tutuyor. Benimki pek gübreli toprakta değil, toprağım oldukça kumlu ama şimdiye kadar sürekli nemli kaldı, yazın ne olur bilmiyorum.

Adalet Hn, şakayığınız benimkiyle aynı renk ama benimki henüz açmaya başlamadı. Son hafta hızla gelişti, beyaz taşkıranın üzerini örttü.

Adalet Yağcı
31-03-2010, 17:18
Artık yerini değiştirmesem diyorum, alışmıştır, Sonbaharda yere alabilirim.
Bir kaç dalını ayırıp yerde de denenebilir aslında, çok çabuk kaplıyormuş her yeri.

Orhan Özbilgiç
31-03-2010, 18:37
Adalet Hanım;
Fotoğrafa eşimle birlikte baktık. İkimizde torununuzu size benzettik. Güzelliğini sizden aldığına karar verdik. Allah sizede, torununuzada sağlık içinde uzun ömür versin. Bu arada Allah bizede torun görmeyi nasip etsin.:)

Adalet Yağcı
31-03-2010, 21:16
Orhan bey, sevgili eşinize ve size güzel dilekleriniz için teşekkürler ediyorum.
Hep anlatırlardı da ben "hadi canım sende" derdim, gerçekten de torun evlattan tatlı olabiliyormuş, bütün gün böyle ağzım kulaklarımda dolaştım durdum :)

İnşallah bu sevinci sizler de yaşarsınız.

Adalet Yağcı
31-03-2010, 21:20
Vildan hanımcığım, kutlama dilekleriniz için teşekkür ediyorum.

Lobelyalar çimlense de fazla bir gelişim gösteremediler, yani Son baharda olduğu gibi çabuk gelişemiyorlar, inşallah siz başarırsınız ben bundan sonra lobelyaların ekimini Son baharda yapacağım.

Adalet Yağcı
01-04-2010, 18:40
Bu gün ektiklerimin bir kısmını daha şaşırttım, yani viyollere aldım.
Birbirine karıştı her şey :o

Adalet Yağcı
01-04-2010, 18:44
Lupinlerim büyüyor, ne yazık ki yaşarsa seneye görebileceğim çiçeklerini.
133392

Tohumdan yetiştirdiğim Campanulalar, güvey feneri ve aubrerata
133393

Adalet Yağcı
01-04-2010, 18:47
Son bir haftada campanulalar hızla büyüdü.
133395

Hocam100 den aldığım hostam hemen hareketlendi.
133396

Adalet Yağcı
01-04-2010, 18:51
Nergisim açtı.
133397

Adeniumlarım tomurcukta.
133398
133399

aygün
01-04-2010, 19:11
Adalet Hanımcığım bu kadar başarılı olmanızın bir nedeni de doğru toprağı seçmenizde mi yatıyor acaba? Merak ettiğim; torfu bahçe toprağıyla karıştırıp karıştırmadığınız. Bana gerekli gibi gelyor da.

Adalet Yağcı
01-04-2010, 19:26
Sevgili Aygün, çimlendirirken de şaşırtırken de mutlaka bahçe toprağı ilave ediyorum torfa.
Özellikle şaşırttığımda, köklerin daha iyi tutunması için gerekli bence.

ciceksever70
01-04-2010, 19:31
Adalet abla lupinlerinin cimlenmesine cok sevindim. Hepsi büyürse tüm bahceni kaplar benden söylemesi... Sevgiler.

Adalet Yağcı
01-04-2010, 20:36
Adalet abla lupinlerinin cimlenmesine cok sevindim. Hepsi büyürse tüm bahceni kaplar benden söylemesi... Sevgiler.

Gerçekten mi?
Bu sene açmayacaklarını öğrenince üzüldüm ama, sanırım en az 20 cm. ara ile dikmem lazım.
Soğuklarla arası iyi değilmiş, bu kadar emek verdikten sonra kışın kaybedersem ağlarım :(

Hhatice
01-04-2010, 21:18
Adeniumlarım tomurcukta.
Merakla takip ediyorum .Adalet hanım benimki daha 2 parmak gözünün içine bakıyorum tohum makinasının üzerinde duruyor ne kadar zamanda bu hale gelir acaba
aman açınca resmini çekmeyi ,bize göstermeyi unutmayın .

almira
01-04-2010, 21:29
Hepsi harika görünüyor Adalet Hanım. Maşallah ne güzel büyümüşler. Ellerinize sağlık. Bu yaz bahçede yine şenlik var. Sizin sayenizde benim de bahçem şenlenecek. Daturalarım, karagözlü suzanım, yıldız çadırım hatta bürüksel lahanam bile çimlendi.:D Güvey fenerinde de yeni yeni kıpırtılar var.

Bu arada küpelim tomurcukta.:cool:

Adalet Yağcı
01-04-2010, 21:31
Sevgili Dağ Çiği, güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

Evet bütün bu tohumlar çimlendi çimlenmesine de, bir de bana sorun.
Balkona çıktığım ve yıkamaya başladığım her seferinde "deliyim ben ya..." diye söylenirken buluyorum kendimi.

Başlangıçta ne güzel hepsinin isimlerini yazmıştım, viyollere şaşırtırken hepsi karıştı.
Bazı çimlenenler arkadaşlarından önce gelişiyorlar, yavaş yavaş gelişenleri viyollere aldığımdan karıştılar.

Adalet Yağcı
01-04-2010, 21:33
Sevgili Hhatice, hiç merak etmeyin, Son bahara doğru çiçeklerini görürsünüz, benimkiler bir yaşında.
Açtıklarında fotoğraflarım tabi, büyük bir keyifle.

Adalet Yağcı
01-04-2010, 21:36
Almira'cığım, çok sevindim, sen bana yakın olsaydın keşke, bu sene bütün bahçelerde şenlik var.
Senden sonra ben de lupin ektim, çiçeklenmese bile yaprak yapıları çok hoşuma gitti.

Sevgi Durul
01-04-2010, 22:20
Sevgili Adalet hanım fideleriniz ne kadar sağlıklı ve güzel gelişmişler. Kendi fidelerime baktıkça ah... ah... diyorum. Viyollere şaşırttığınızı söylüyorsunuz. Saksıya ya da toprağa ne zaman geçireceksiniz?

mormenekşe
01-04-2010, 23:50
Sevgili Adalet hanım, torununuza sağlıklı,mutlu uzun yıllar dilerim. İkinizde çok şirin çıkmışsınız. Gerçekten torununuz size benziyor Nehir'di adı yanılmıyorsam, pembiş yanaklaraından öperim onu.
Tohumlarınızın maşallahı var aman nazar değmesin de , bahçenizde bu sene yine göz şenliği yapabilelim.Bende sizin gibi şaşırtırken bir kaç tohumu karıştırdın ne neydi hatırlayamıyorum.İlk defa tohumdan yetiştirdiğim için de yaprak yapılarından tanıyamıyorum kadere kısmet ne çıkarsa bahtımıza olacak.

Adalet Yağcı
02-04-2010, 09:46
Sevgili SDurul, Mersin ikliminin avantajını yaşıyoruz, bir çok yerde tohumlar bu ay ekilmeye başlanır, üzülmeyin kısa zamanda sizin fideler de bunlara yetişeceklerdir.

Mayıs ayının ortalarına doğru tüm fidelerimi esas yerlerine dikeceğim, bu ay toprağı hazırlayıp biraz güneşlendirmek lazım.

Adalet Yağcı
02-04-2010, 09:52
Sevgili Füsun hanım, teşekkür ederim.

Sevgili Mormenekşe, güzel dilekleriniz ve zarif iltifatlarınız için teşekkürler.
Gördüğünüz viyollerden 10 adet almıştım, her biri 45 gözlü, inanın hepsi de doldu, ve tekrar almam gerekecek.

Viyol almak kolay da, toprak hazırlamaktan usandım, bahçe toprağı ilave etmek için yaylaya çıkmam gerekecek, şehirde toprak alabileceğim bir yer kalmadı, belediye parklarının dışında :)

Teşekkürler sayın Fikreteren, Allah hepimize kolaylıklar versin.

gilan
02-04-2010, 10:15
Sevgili Aygün, çimlendirirken de şaşırtırken de mutlaka bahçe toprağı ilave ediyorum torfa.
Özellikle şaşırttığımda, köklerin daha iyi tutunması için gerekli bence.

Öncelikle bu düzen ve bu başarı için çok tebrik ediyorum. :)

Ben fidelerin 3'te birini çok sulamaktan, 3'te birini de az sulamaktan kaybettim. 3'te biri de bana kaldı. :D

Mine Hanım, "Çimlendirme aşamasında bahçe toprağı koymak mantari hastalıklara neden olur, önermiyorum." demişti (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=587293&postcount=288).
Ama sonuçta başarılı olduktan sonra kendi yönteminiz en iyisi oluyor. :)

züleyha
02-04-2010, 11:14
Sevgili Adalet Hanım,
Öncelikle torununuza bayıldım.Maşallah çok tatlı,allah nazarlardan saklasın.

Adalet hanım, sizin şu tohumdan fide yetiştirmedeki başarınıza hayranım. Sürekli sayfanızı takip ediyorum. tohum işinde o kadar beceriksizim ki geçen seneden beri aldığım tohumların haddi hesabı yok ama nafile. Özellikle petunya ya harcadığım emeğe yanıyorum. Bir türlü büyütemedim. Şöyle balkon kenarındaki saksılarımda sarkan petunyalar olsa fena mı renk cümbüşü şeklinde...Sizden ders almak lazım :)

Adalet Yağcı
02-04-2010, 11:29
Sevgili Güler, yorulduğum zaman mola veriyorum, on dakika yetiyor, sonra yine yeniden iş başı :)

Sevgili Gilan, Mine hanım haklı tabi, ben sadece bahçemden alıyorum toprağı, özellikle de temiz yerlerden.
Torf nemini çabuk kaybediyor açık havada, tüm tohumlarımı oda içinde çimlendirdikten sonra yavaş yavaş dış ortama alıştırdım ve bir aydır dışardalar.

Ankara için bu mümkün olmayabilir tabi, siz yine de içerde çimlendirin ve sulama yerine fısfıs kullanın, her gün ölmeyecek kadar fısfıs yaparsanız çürümezler de kurumazlar da.

Sevgili Züleyha, teşekkür ederim, sağ olun.

Tohumları çimlendirmek kolay aslında, iş şaşırtmada, ben de şaşırtma yaptığımda fide kaybediyorum.
Tohum ekmek için havanın biraz ısınmasını beklemek daha güvenli.
Petunyalar biraz zor büyüyorlar, çimlendirmede sorun olmadı, dün şaşırttım bakalım nasıl olacaklar.

Hhatice
02-04-2010, 12:36
Adalet hanım biz yeni yeni tohumları ekerken maşallah siz çok yol almışsınız .İklimçok farkediyor erken ekildiğinde uzun bir boy ve zayıf bir gövde oluşuyor ve şaşırtmak çok zor oluyor .Ben de yavaş yavaş tohumları tohum makinesinin üzerinde çimlenmeleri için ektim bazen makinenin sıcağı fazla gelirse diye korkuyorum ama üzerinde en çok 25 dereceye kadar yükseldiği yazıyor .Dezavantajı toprak çok çabuk kuruyor .Yine de güneş görmezlerse tohumlar sağlıklı çimlenmiyor.

Adalet Yağcı
02-04-2010, 12:43
Haklısınız Hatice hanım, tohumlar çimlendikten sonra mutlaka bol ışık görmeli.
Kolay gelsin.

Adalet Yağcı
03-04-2010, 18:02
Nergisim açmaya devam ediyor, çok da hoş bir kokusu var.
133721

Sundavillem iyice tomurcuklandı, hava ısındıkça gelişimi hızlanıyor.
133722

Passiflora mollissima sağlıklı bir şekilde büyüyor.
133723

Fulyasemin, tohumunu ekerken pek ümitli değildim, iki ay sonra bana sürpriz yaptı, beş tohumdan üçü çimlendi.
133724

Adalet Yağcı
04-04-2010, 20:30
Bu gün hava harikaydı ve doğum günümdü, eşim ne yapmak istediğimi sordu, hiç düşünmeden cevap verdim "yaylaya gidelim".
Tomurcukta bıraktığım ağaç şakayığım açmış olmalıydı çok merak ediyordum.

Çıktık gittik, gerçekten de harika bir manzara karşıladı beni, ağaç şakayık açmış, abartısız 20 cm. den fazla çapı vardı, hafif de kokusu.

Adalet Yağcı
04-04-2010, 20:36
Ağaç şakayığın tohum göbeği çok hoştu.
133890

Geçen seneden bahçede kalan hercaileri sökmeye kıyamadım.
133891
133892

Adalet Yağcı
04-04-2010, 20:44
Astilbem tomurcuklanmış, çok sevindim, bu sene saksıda, seneye yere indirebilirim.

Kiraz
04-04-2010, 20:45
Beyaz şakayık çok güzelmiş,umarım çiçeği de uzun kalır. Her sene katlanarak çiçek sayısı artacak.

Sebahattin Sargın
04-04-2010, 20:51
Şakayı gerçekten çok güzel, çok alımlı =))

Pas. mollisima bende çimlendirmiştim fakat sonradan bitkiyi kaybettim. Tohumları nereden almıştınız?

Sevgiler ;)

Hhatice
04-04-2010, 20:54
Tekrar buradan da nice yıllara sağlıklı ,uzun ,mutlu ömürler dilerim :)Ağaç şakayığı çok güzel açmış maşallah ama ben Sundavilla bayıldım .Manolya mı yaprağı manolyaya benziyor ,Adalet hanım çelikten denediniz mi kökleniyor mu?

Adalet Yağcı
04-04-2010, 20:56
Liliumlar hızlı bir şekilde gelişiyorlar.
133905
Güllere bu sene Şubatta göz taşı verdim, çok sağlıklı görünüyorlar.
133906

Üç beş minik daldan ürettiğim yayılıcı kekikten epeyce topladım.
133907

Adalet Yağcı
04-04-2010, 21:02
Evet sevgili Kiraz, sadece üç çiçeğimiz var, bir kaç yıl sonra seyrine doyum olmayacak demektir.

Sevgili Sebo, neden kaybettiniz acaba, ben de aynı hataya düşmeyeyim.
Tohumları Zengardenden almıştım.

Sevgili Hatice hanım, sundavilleyi iki sene önce çelikten denedim yedi sekiz çelikten hiç biri tutmadı.
Belki huyunu bilmiyorduk, bu sene uygun zamanda tekrar denemek istiyorum, kimseye çelik göndermek istemiyorum, ancak tutturabilirsem köklü gönderirim.

Adalet Yağcı
04-04-2010, 21:06
Ribeslerim uyanmış, bazıları daha erkenci, bakalım bu sene meyvelerini görebilecekmiyim.

Hhatice
04-04-2010, 21:06
Ben de bendekini suya koydum köklendirebilirsem 4-5 tane daha köklendirip isteyen arkadaşlara yollayacağım.sizinki pembe sanırım benimki ne renk bilmiyorum süpriz olacak :)

Ribesin arkasında laleler mi var ? çok güzel olacak açtıkları zaman

Sebahattin Sargın
04-04-2010, 21:09
Ben sevgili Karınca70'den almıştım, fide haline geldikten sonra bendeki Pas. mollisima çok yavaş büyümüştü. Sevgili İklimsizin fidesindede durum aynıydı. Sevgili Zerrin hanım bir süre sonra gübre ilave etmiş ve onunkisi çok hızlı bir şekilde büyümüştü. Sanırım besin takviyesi işe yarıyor...

Ben fidemi sanırım mantari bir hastalıktan ötürü kaybetmiştim. Fazla kapalı alanda tutmayın, direkt güneş ışığı almasın. Aydınlık alanda toprağı kurudukça su verin. Mersin iklimi Passifloralar için çok uygun...

Sanırım diğer passiflora türlerinin tersine çimlendiği yıl çiçek verebiliyor. Umarım bu sene çiçek alabilirsiniz, gelişmesini ilgi ile izleyeceğim...

Bu arada Ü.Ç.Ö.Y'ları ne durumda ;)

Sevgiler ;)

Adalet Yağcı
04-04-2010, 21:12
Geçen sene İlk baharda bir paket Vilmorin lavanta ektim, çabucak çimlendiler, sonra bahçeye şaşırttım.
Büyüdüler, ben mis kokulu eflatun lavantaları hayal edip sevinirken bir de ne göreyim, benim lavantalar şebboy olmaya karar vermiş :rolleyes:

Ben lavanta ektiğimden çok eminim, ayrıca şebboy da ekmedim hiç.
Ama o kadar güzel açmışlar ki, devamını galeriye yükleyeceğim.

Adalet Yağcı
04-04-2010, 21:17
Bilgi içn teşekkürler Sebo, tohumu dış mekanda çimledirmiştim, halen balkonda duruyorlar, Mayıs sonu gibi bahçeye aktarabilirim.

Mollissimaların çiçek renkleri ve yapıları çok hoş, inşallah açar bu sene, meyve alabilirsem size tohum gönderirim.

Bu arada, Ü.Ç.Y.Ö ler uyandılar, bir kaç tanesinde tepeden yaprak verdi :)

Hatice hanım, ribeslerin tam arkasına bir sıra kosmos diktim, yurt dışından sipariş vermiştik hani, 11 tane de glayöl var.
Gördüğünüz laleler bir kaç yıl önce oradaydı, yerlerini değiştirdim, onlar orada kalmış olanlar.

Vildan Sönmez
04-04-2010, 22:10
Bahçeniz ve çiçekleriniz size ne güzel bir kutlama hazırlamışlar, şebboylar, şakayıklar, hercai menekşeler. Sanki sıraya girmişler güzellikleri ile. Ben de en iyi dileklerimle kutluyorum yeni yaşınızı...
Sevgiler kucak dolusu....

Adalet Yağcı
04-04-2010, 22:31
Teşekkür ederim Vildan hanım, benim için en güzel hediye çiçeklerimi görmek, artık herkes biliyor.
Cüceleri yetiştirebildiniz mi?
Sevgiler.

Vildan Sönmez
05-04-2010, 19:52
Adalet Hanım cücelerden ve kudret narı tohumlarından evde ektim ama hala yeşermediler. Ayrıca Datça'da da kuytu bir köseye ektim.Üç tohumda kardeşime verdim binbir tembihle. Artık kısmet hangisi tutacak bilmem. Elimde kalanlardan tekrar ekeceğim. Bir de gönderdiğiniz poşete tekrar bakınca üzerinde çörek otu ve akşam sefası yazdığını gördüm, oysa bu yeşerenleri hazeran diye bekliyordum.
Siz ne diyorsunuz. ?

Teşekkür ederim Vildan hanım, benim için en güzel hediye çiçeklerimi görmek, artık herkes biliyor.
Cüceleri yetiştirebildiniz mi?
Sevgiler.

Adalet Yağcı
05-04-2010, 20:06
Vildan hanım, çimlenenler hazeran.
Demek çörekotu çiçeği de göndermişim, çimlenmeleri birbirine çok benzer hazeranlar biraz daha sert yapraklı oluyor.

Cüceler için üzülmeyin, 8 tane çimlendirdim, biliyorsunuz çimlendirmekle iş bitmiyor, şaşırttıktan sonra yaşatmak daha büyük bir hadise :)
Eğer gelişip çiçekler açtırabilirsem tohum gönderirim.

Adalet Yağcı
13-04-2010, 17:13
Sevgili Lir, bu sene bahçemin manzarasını ben de çok merak ediyorum.
Şakayık çiin aynı fikirdeyim, kırmızı olan daha açmadı, bakalım o ne kadar süre açacak.

Adalet Yağcı
19-04-2010, 10:21
Tohumdan yetiştirip fide haline getirdiğim çiçeklerimi ekmek için bahçeme gittim, Tabiat tam anlamıyla uyanmış, bazı düzenlemeler yaptım, bir kaç saat sonra şiddetli yağmur yağdı, arkasında doluya çevirdi.

Bir çok güzelliğin fotoğrafını çekemedim :(

Adalet Yağcı
19-04-2010, 10:24
Clematislerim bolca çiçeklenmiş, sanırım onbeş güne kadar eşzamanlı açacaklar ;)
136964

Çan sarmaşığım sevgili Ülkü'nün armağanı, bahçemin en güzel köşesine yerleşti.
136965

Adalet Yağcı
19-04-2010, 10:32
Frenk üzümüm çiçeklenmiş.
136974

Gazanyalarımı yine ağaç altına diktim, geçen sene çok güzel olmuşlardı.
136975
Ağaç altına ortanca da diktim, bol ışık yarı gölge alacaklar bir yıl sonra orayı doldurur, fotoğraflayamadım yağmurdan dolayı.

Bebek nefesi evde çiçeklenmeye başladı, onlar da bahçedeki yerlerine kavuştular.
136976

Adalet Yağcı
19-04-2010, 10:36
Kardelenlerin tohumları olgunlaşmaya başlıyor.
136977

Balkondaki cam güzellerinin saksısında kendiliğinden çıkan kır çiçeği, bunun mavisi de var.
136978

Kirazım bolca çiçeklenmiş, umarım doludan ziyan görmemiştir.
136979

Adalet Yağcı
19-04-2010, 10:39
Küpe çiçeğim çok hoş rengiyle beni mutlu etti.
Bu araya saklanmış, yeni tomurcuklar da sürgün uçlarında belirmeye başladı.
136980
136981
136982

Adalet Yağcı
19-04-2010, 10:49
Uzun zamandır düşündüğüm ama hangisini alsam diye karar veremediğim Leonarditi aldım.
İthal bir ürün, Alman malıymış ve yerli Leonarditlere göre fiyatı çok yüksek, inşallah pişman olmam.
Daha fazla açıklama bu başlıkta. (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1653&page=17)

136984
136985
136986

Adalet Yağcı
19-04-2010, 10:54
Yol boyunca açan orkide ağaçları.
137002
Passifloram büyüyor, bu sene meyvelerini görebilirmiyim bilmiyorum, ilk defa yetiştiriyorum.

137001

Adalet Yağcı
19-04-2010, 11:03
Ribeslerimden birisi bir salkımcık meyve vermiş, kime yetecekse :mad:

136989

Saksifragalar açmaya devam ediyor, şimdilik saksıdalar, onları Sonbaharda yere almayı düşünüyorum.
136990
136991
136992
136993

Adalet Yağcı
19-04-2010, 11:08
Giriş kapısının üstündeki sarı sarmaşık gülüm açmaya başlamış.
136996

İrislerim geçen sene daha iyiydi.
136997
136998

Lavantadan dönme şebboylarım açmaya devam ediyor, kokusu çok hoş.
136999

Henüz yaylaya götüremediğim sundavillem de çiçeklenmeye başladı.
137000

Yılmaz Yalçın
19-04-2010, 13:42
Sevgili Adalet Hanım,
Bahçenize hayran kaldım:) O bitkileri tohumdan çimlendirip bu hale getirmek müthiş bir iş!Mesela ben tohumdan hiç bir bitkiyi yetiştiremedim:)Sizi tebrik ediyorum bu yüzden..

gilan
19-04-2010, 14:54
Adalet Hanım, bahçe çiçek şölenine dönüşmeye başlamış bile. :)

Frenk üzümüm çiçeklenmiş.

Bu resimdeki bektaşi üzümü. Frenk üzümü salkım şeklinde olan (bir salkım meyve verdi dediğiniz) üzümsü.

Adalet Yağcı
19-04-2010, 15:26
Sayın Kubat İzmirli, aslında tohum çimlendirmek çok kolay, önemli olan çimlendikten sonraki aşama, şaşırttıktan sonra bir çok fide kaybı oluyor.

Sevgili Gilan, demek bektaşi üzümüymüş, çocukluğumda çok sevdiğim bir üzümdü, hep frenk üzümü olarak bilmiştim.
Yanlışı düzelttiğniz için teşekkürler.

Güler
19-04-2010, 16:19
Sevgili Adalet, gözüm gönlüm açıldı sağol.
Ne güzel çiçeklerin yoluna girmiş, yörenizin sıcak iklimi size güzellikleri daha çabuk sunuyor.

Clematis'de ne de çok tomurcuk var, bir de açtığı zamanı düşünsene seni mest edecek.

Sundavilla ayrı bir güzel, ben de benimkini biraz toparladım, kuruyan dalları temizledim ve alttan çıkanlar çok sağlıklı adeta fışkırdılar. Biraz da ilave yapacağım, umarım eski güzelliğine kavuşur.

İrislerin de çok güzel açmışlar, benim sadece beyazlar açtı, mor-mavilerde tomurcuklanma başladı.
İstersen sana beyazdan bir kök göndereyim.

Güzelliklerin tadını doya doya sağlıkla çıkart, diğer işlerinde de kolaylıklar dilerim.

Yılmaz Yalçın
19-04-2010, 16:52
Sayın Kubat İzmirli, aslında tohum çimlendirmek çok kolay, önemli olan çimlendikten sonraki aşama, şaşırttıktan sonra bir çok fide kaybı oluyor.

Sevgili Gilan, demek bektaşi üzümüymüş, çocukluğumda çok sevdiğim bir üzümdü, hep frenk üzümü olarak bilmiştim.
Yanlışı düzelttiğniz için teşekkürler.

Sevgili Adalet Hanım,
Clematisiniz hangi türden?Bol tomurcuklu maşallah:)

limon
19-04-2010, 17:43
Adalet Hanım, benim Armandii için yazmıştınız ama sizinkiler O'nu aratmayacak kadar tomurcuktalar. (Maşallah yazmaya korkar oldum, demeyince de tuhaf hissediyorum alışkanlık olmuş, yazmasam da içimden söylüyorum ;) )

Bitkilerin hepsi "Pek keyfim yerinde" havasındalar. :) İşlerinizde kolaylık diliyorum.

Adalet Yağcı
19-04-2010, 18:18
Sevgili Güler, Kubat, Cumhur, Limon, clematisin tomurcukları bir o kadarda alt bölümde var, rengi mavimor, The President, burada (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=29783&catid=member&imageuser=33709) fotoğrafı var.

Benimkiler yaz boyu 4-5 parti açtılar, sadece vyvan pennel sadece baharda açtı bir daha açmadı.

Cumhur bey, Nehir tam bir bitki delisi olacak, avm.lerde çiçek görünce başından ayrılamıyor.

Güler'ciğim, benim 10 kök beyaz irisim vardı ama bu sene onlar da mavi açmışlar, şaşırdım, çiçek yapıları diğerlerinden biraz farklı, dış taç yaprakları daha küt ve göbek kısımları katmerli.

137108

Limon'cuğum, nazar değmez korkmayın, sizden negatif bir enerji sadır olmaz.

Adalet Yağcı
19-04-2010, 21:04
Sevgili Dağ çiği, gerçekten çok yoruldum, Şubat ayından bu yana tohumlarla viyollerle cebelleşip durdum, Mayıs ayı sonunda büyük bir teşekkür bekliyorum bahçemden :cool:

füsunANK
19-04-2010, 21:12
Ablacım hangi bitki yok sende ? ;)
Hepsi çokkkk güzel senin gibi. Emeğine sağlık. Senden öğrenip ve özenip Clematis almıştım geçen yıl. Su vermeyi unutunca kurumuştu (ben unutmadım vallahi ) Dün bide baktım ki dipten bişeyler yeşermiş. İnşallah odur. Şimdi senin Clemetisdeki goncaları görünce :o imrendim çok. Güle güle büyüsün , sen de güle güle seyret inşallah. E artık karşısında benim için bi orta kahve içersin.

Birde balkondaki sardunyalar ne durumda, istediğimiz formu oluşturacak gibiler mi bu yıl ?
Sevgiler.

Zafer İnandıklı
19-04-2010, 22:03
Baştan sona bu sayfaları dolaşmak epeyce zaman aldı. Fakat değdi doğrusu. Sevgi ve emek birleşince ne güzellikler meydana gelmiş. Ben daturalara takıldım beni cezbettiler.

Sayın Adalet Yağcı elinize, emeğinize sağlık. Ustanın eli öpülür derler, ben de ellerinizden öperim. En derin saygılarımla...

Adalet Yağcı
20-04-2010, 08:17
Sevgili Kiraz, irisler geçen yıl daha güzeldiler, bu sene keyifleri yok, güllere verdiğim göz taşından etkilenmiş olmalılar.
Bahçelerdeki mavi rengi seviyorum, aslında ben renk delisiyim, tüm renkleri,(siyah, kahve, gri hariç)çok seviyorum :)

Füsun'cuğum, clematislerin bir o kadarda alt bölümde tomurcukları var, yerlerine iyice alıştılar artık.
Sonbaharda budamaya kıyabilseydim daha da güzel olabilirlerdi.
Senin clematisi fotoğraflama imkanın var mı? İnşallah dipten sürmüştür.

Çok ilginç şu clematisler, kupkuru dalların arasından yeşil yapraklar patlatıyorlar, her zaman söylediğim gibi, kolay kolay gözden çıkarmayın onları.

Sardunyalarım, ceylan dışındakiler iyiler, tüm ceylanlarımı kaybettim :( sakızlar ve top sardunyalar daha dayanıklı çıktılar, senin tasarladığın görüntüyü bu sene yakalayabilirim inşallah, kahveyi de birlikte içeriz belki :))

Sayın Zafer İnandıklı, zarif sözcükleriniz için teşekkürler ederim.
Sonbaharda hatırlatırsanız size datura tohumu gönderirim.

Benol Hazaroğlu
20-04-2010, 20:22
merhabalar,
daha 47.sayfanızdayım dayanamadım son sayfadanyazayım istedim.harika bahçenize tatlı tatlı sohbetlerinize doyum olmuyor yeni aktif bir arkadaşınız olarak size karadenizden kokulu siyah uzum yollamak isterim.istanbul dan kızımın bilgisayarından yazıyorum bazı harfleri noktalıyamıyorum.kusura bakmayın.guzel bahçenizde guzel dostluklarla tatlı bir omur dilerim size

Adalet Yağcı
20-04-2010, 22:06
Sevgili Benol Hazaroğlu, sitemize ve bahçeme hoş geldiniz.
Sizin gibi dostları bahçemde ağırlamaktan mutlu oluyorum, sizlere güzellikler sunabilmek için elimden makinam düşmüyor :)

Bu sitede daha ne bahçeler ne güzellikler göreceksiniz, balkonlar teraslar, hepsi emek emek hazırlandılar yaz şölenine.

Bu siteyi çok seveceksiniz, ilk fırsatta siz de bir balkon, teras ve ya bahçe nevarsa bir başlık açıp güzelliklerinizi tanıtmaya başlayınız.
Kokulu siyah üzümü de severek kabul ederim.
Sevgiler.

Adalet Yağcı
23-04-2010, 13:31
Perşembe günü yine bahçedeydim, bahçeyi kaplayan otlar temizlendi, bir traktör dolusu ot çıktı, vakit olmadığı için onları bırakmıştım.
Neyse otları atacak birini buldum, altının çürümüş otlardan simsiyah olduğunu gördüm, iki litre domestos işimi gördü :)

Beyaz açan ağaç şakayık tohum kapsülü oluşturmuş, bakalım tohumlarını olgunlaştırabilecek mi.
138312

Kışı atlatan abutilonum halinden memnun gibi, biraz sarsıldı tabi.
138313

Adalet Yağcı
23-04-2010, 13:34
Vakit darlığından ankara çiçeğimi öylece toprağa gömmüştüm, bunların dağıtılması gerekiyor, Pazar gününe kaldı tabi.

138317

Astilbem tomurcuklarını büyütüyor, yanına beyaz ve mor da lazım.
138318

Adalet Yağcı
23-04-2010, 13:43
Ayvada bol çiçek var, bakalım kaç ayva verecek bu sene, geçen sene 20 tane almıştım.
138319

Küçük baston güllerim tomurcukta, şimdilik yaprak biti görünmüyor, inşallah hiç olmaz.

138320
138321

Adalet Yağcı
23-04-2010, 13:45
Sağolun Yılmaz bey, sardunyalardan epeyce zayiat verdim ama abutilonlar kışa dayanıklıymış, öğrenmiş oldum.

Yılmaz Yalçın
23-04-2010, 13:46
Sizin bahçeniz yüksek rakımlı bir yerde mi?

Adalet Yağcı
23-04-2010, 13:48
Zengardenden aldığım bebek nefesi çok kolay bir çiçekmiş, beyaz beyaz açacaklar, yayla havasını sevmişler :)
138325
138326

Geçen sene Ekim ayında ektiğim bezelyelerde bol çiçek vardı, üzerinde bezelyeler de görünüyordu, yakın çekim yapamadım, bahçe çamurlu.
138327

Adalet Yağcı
23-04-2010, 13:53
Yılmaz bey yayla bahçesi Mersin'den 950 mt. yüksekte.

Adalet Yağcı
23-04-2010, 13:58
Clematisler geçen seneden daha iyiler, Jakmanilerde bol tomurcuk var, saydım 50, tane görebildiğim kadar.
138336
138337

Bir kaç tanesi de açmaya başlamış :)
138338
138339

Adalet Yağcı
23-04-2010, 14:11
Gallalarıma salyangozlar dadanmış :mad: elimle temizledim.
138340

Hostalarımı ve çuha çiçeklerimi diktim.
138341

İrisler açmaya devam ediyorlar.
138342

Küçük leylak ağacım bol çiçeklenmiş, acaba leylak budanır mı, biraz daha derli toplu bir görüntü istiyorum.
138343
138344

Yılmaz Yalçın
23-04-2010, 14:16
Adalet Hanım,
Bir bahçe ancak bu kadar güzel olabilir:)Maşallah diyelim aman..Clematislerinizin tam olarak türü nedir benimkilere çok benziyorda jakmani grup vino benimki ya sizinki?

Adalet Yağcı
23-04-2010, 14:17
Liliumlar da geçen seneden daha canlılar, bu sene de beni görüntü ve kokuları ile mest edecekler.
138345
138346
138347

Adalet Yağcı
23-04-2010, 14:18
Jakmani olduğunu biliyorum ama vino mu emin değilim.
Benimkiler yaz boyu açıyor, geçen yaz dört beş parti çiçeklendiler.

Adalet Yağcı
23-04-2010, 14:24
Sarı kızlarım, bu sene sarı sarı açacaklar.
138358

Bunlar da küçük soğanlılardı, adını unuttum, çok hafif bir kokusu var.
138359

Bahçemin emektarlarından.
138360

Adalet Yağcı
23-04-2010, 14:51
Bunlar da komşumun bahçe kapısından.
138375
138376
138377

Adalet Yağcı
23-04-2010, 15:01
Benim bahçem bitti, komşuların bahçesiyle devam...
138378

Başka bir komşunun leylak çiçeği, formunu çok beğendim.
138379

Bir başka komşumun giriş kapısı.
138380
138381

Adalet Yağcı
23-04-2010, 15:03
Sevgili Ankara, Dudi, leylaklar gerçekten çok güzeldi.
Geçen sene kesip vazoya koymuştum ama bir günde soldu, bu sefer dalında bıraktım.

Sarı gülden çelik alabilirim, ama şimdi zamanı değil, Sonbaharda hatırlatırsanız olur.

ankara
23-04-2010, 15:08
Sevgili Ankara, Dudi, leylaklar gerçekten çok güzeldi.
Geçen sene kesip vazoya koymuştum ama bir günde soldu, bu sefer dalında bıraktım.

Sarı gülden çelik alabilirim, ama şimdi zamanı değil, Sonbaharda hatırlatırsanız olur.

Çok teşekkür ederim Adalet Hanım not alayım o zaman unutmamak için.tam olarak ne zaman hatırlatıyım ben çelik alma zamanlarını bilmiyorumda :)

Adalet Yağcı
23-04-2010, 15:11
İlkbahar ve ya Sonbahar, İlkbaharda olursa daha iyi olur, Şubat gibi hatırlatın.

Küçük bir açıklama; bu güllerin ömrü çok kısa, sadece Nisan ayında açıyor, üzerinde toplam bir ay kalmıyor gülleri.

ankara
23-04-2010, 15:23
Olsun çok güzeller değer yinede :) tamam Şubatta hatırlatırım Adalet hanım teşekkürler tekrar

ciceksever70
23-04-2010, 17:57
Adalet abla bahcede calismaktan yeni geldim senin bahcene daldim. Hersey cok güzel ve bakimli tadini huzur ve saglikla cikarmani dilerim. Ben leylaklarimi cicekleri bozulur bozulmaz buduyorum. Genelde cicek actigi dalin altindan bir karis kadar birakarak budayin deniyor ama ben cok da dikkat edemiyorum dogrusu.

Adalet Yağcı
23-04-2010, 19:59
Sevgili Çiçeksever, bu bilgiler çok iyi oldu, korkmadan budayıp istediğim formu verebilirim.

Bahçenin bakımı bitmedi daha, gözlerimi rahatsız eden yığınla şey var etrafta, ayrıca bahçeye dikmem gereken çiçek fidelerimi de dikmedim daha, çok çalışmam lazım çok :)

limon
24-04-2010, 20:04
Adalet Hanım, Ayva Ağacımız ilk kez geçen yıl meyve verdi. Çok lezzetli güzel bir cinsmiş ama çok fazla kurtlanıyor. İlaçsız bir yolu var mıdır bu kurtlanmayı önlemenin?

Clematis'in tomurcukları inşallah eş zamanlı açarlar, bize de göz ziyafeti çekmek kalır. :) Leylaklar, Komşu Gülleri, her şey çok güzel.

Adalet Yağcı
24-04-2010, 21:31
Sevgili Limon, ayva ağacına hiç bir özel bakım ve ya ilaç uygulamıyorum, neden kurtlandiği hakkında da bir fikrim yok :(
Ancak, kurtlanmaya eğilimli meyve ağaçları için, 1. çiçek gözleri kabardığında, 2. taç yapraklar döküldüğünde, 3. meyveler belirdiğinde olamak üzere üç defa ilaç yapılması gerektiğini söylüyor köy halkı.

Ben şimdiye kadar ayvaya hiç ilaç vermedim, kurt da olamadı.

Clematisler yerlerine alıştılar herhalde, kafasına göre demirlere sarılıp gitmişler :)

Adalet Yağcı
24-04-2010, 21:34
Almira'cığım dua et de yağmasın yarın, lupinler bahçede güllerin dibinde, viyollerde bekliyor, saray patları, güvey fenerleri ve diğerleri.

Yarın, bir çok işimi halletmeyi umuyorum, bir de clematisimin bana sürpriz yapmasını, hepsinin birden açtığını görmek çok güzel olacak.

Adalet Yağcı
26-04-2010, 15:05
Teşekkürler Fikreteren, elimdeki tohum ve fideleri paylaşmayı seviyorum, bende yaşamazsa komşumda yaşasın, garantili olsun :)

Almira'cığım, fotoğraf makinamı arabada unutmuşum, bu gün aşağı inmeye fırsat olmadı, sabah beri balkonda döktüm saçtım, her yer toprak içinde kaldı.

Domates, biber, patlıcan fidelerimi viyollere aldım, tabi anlattığım kadar kolay olmuyor, balkon dar, topraklar, torflar, gübreler, leonardit ve viyoller 2 mt. lik bir alanda bu işleri yapmaya çalışıyorum.

Neyse bitirdim ama balkonumun hali içler acısı, yıkayacak halim kalmadı, dinlenmek için oturdum.
Birazdan aşağı inebilirsem makinamı getirip fotoğrafları yüklerim.

gilan
26-04-2010, 15:58
Bu 50 tomurcuklu clematisi (Maaşallah diyelim) ne zaman dikmiştiniz? Çok iyi serpilmiş. :D

Galaların dışarıda yaşamasına şaşırdım. Ama yine de Ankara'da olmaz herhalde...

Adalet Yağcı
26-04-2010, 16:11
Sevgili Gilan, ben gördüğünüz o iki boşluğa ikişer kök clematis diktim, iki yıl önce aldığım iki clematis ve geçen yıl aldığım yine iki clematis var orada.

Gallalar kışın yapraklarını adeta çürütüyor, su gibi oluyor, baharla birlikte toparlanıyor yeni yapraklar ve çiçekler veriyor.
Ankara'da olur mu bilemiyorum, soğuklar başlamadan üzerini gübre ve samanla iyice örtseniz, üzerine de havalı naylon kapatsanız yaşatabilirsiniz belki.

Yaylanın iklimi Ankara iklimine yakın aslında.
Siz bolca clematis dikin, soğuklardan hiç mi hiç korkmuyor.

gilan
26-04-2010, 17:02
Benim de 4 kök clematisim var. 2'si önceki seneden, 2'si geçen seneden, hepsi farklı türler.
Henüz durumları 50 tomurcuktan bayağı uzak da o yüzden merak etmiştim. :) Gerçi şu anda biri acayip bir büyüme atağında, bakalım çiçek durumu ne olacak?
Teşekkürler. :)

Adalet Yağcı
26-04-2010, 20:12
Pazr günü epeyce çalıştım, yine de aklımdaki işlerin yarısını bile bitiremedim.
Çiçeklerim biraz daha canlanmış.
139142

Bezelyeler içlenmeye başlamış.
139143

Adalet Yağcı
26-04-2010, 20:15
Böğürtlen çiçeklerini hazırlıyor.
139144

Çileğim yediveren ama geçen yıl bir tane bile meyve vermedi.
139145

Adalet Yağcı
26-04-2010, 20:18
Renkler birbirine çok yakın gibi görünüyor ama göbek renkleri farklı.

139149
139150
139151
139152
139153

Adalet Yağcı
26-04-2010, 20:21
Pembe de açmış, bunların isimlerini hep unutuyorum :(

139156
139157

Adalet Yağcı
26-04-2010, 20:23
Geçen yıldan kalan deniz lavantaları tomurcukta.
139159

Kışı bahçede geçirdi, dona dayanıklı.

füsunANK
26-04-2010, 20:26
Sayın Clematis uzmanı Adalet ablacığım ;) Lütfen bu fotoğraflarla yüreğimi hoplatmayın. Çok güzel bir şey bu, renk de mükemmel. Maşallah maşallah , tak tak tak. ( Tahtaya vurma efekti )

Bu arada eğer mümkünse benim sayfama eklediğim fotoya bir teşhis koyabilir misiniz.:o Ölen clematisimin yerinde çıkan bitki nedir.? Biz Gilanla clematis olmadığı kanaatine vardık ama bir de sen bakarsan sevinirim.

Adalet Yağcı
26-04-2010, 20:27
Enginarım iki yaşını bitirdi, bu yaz bir tabak z.yağlı enginar var.
139163
139164

Elmayı geçen baharda dikmiştim, tek dal üzerinde bolca çiçek var, eğer elmaya dönüşürse enteresan bir görüntü olacak.
Şimdi bana, "meyve tutmasına izin verme fidan güçlensin" diyeceksiniz belki, şimdiden "hayır" :p

139165

Adalet Yağcı
26-04-2010, 20:39
Bu sene gallalar çok canlı, her birinde üç dört çiçek görünüyor.
139188

Ihlamur ağacının rengine hastayım.
139189

Adalet Yağcı
26-04-2010, 20:41
Vefakar kalifornia gelincikleri.

139193
139194

Adalet Yağcı
26-04-2010, 20:44
Kosmosları yerine dikeli yirmi gün bile olmadı, harika çiçekler açacaklar, katmerli kosmosları ilk defa görüyorum.

139200
139201

Lalelerim azalmış, geçen sene çok güzel açan siyah lalelerimden eser yok :(

139202

Adalet Yağcı
26-04-2010, 20:49
Yayla yolumuz, otobanın refüjlerine aslanağzı dikmiş belediye, yol boyunca çok güzel bir görüntüsü vardı, arabadan çektim.
139208

Adalet Yağcı
26-04-2010, 20:56
Sevgili Güler, bırakırmıyım hiç, eşim "bu fotoğraf makinasını boynuna as da iki de bir gidip gelme" diyor.
Bahçeye gider gitmez ilk işim çiçeklerimi fotoğraflamak.

Şöyle güzel bir makina alabilsem, biraz da sanatsal çalışmalar yapardım.

Adalet Yağcı
26-04-2010, 20:57
Satı hanımcığım, tohumundan istermisiniz?

almira
26-04-2010, 21:07
Ohhh! Bahçedeki güzellikleri gördüm de şöööyle bir rahatladım. Herşey muhteşem. Ellerinize sağlık. Artık bir iki haftaya kadar da yerlerine yeni dikilenleri görürüz herhalde. Daha sırada güller var. Cık. Yarısının yarısını bile görmedik daha.

Adalet Yağcı
26-04-2010, 21:11
Almira'cığım, ben de sabırsızlanıyorum, pembe acem borusunu yaylaya diktim, 20 gün oldu, keyfi yerinde, bakalım Mersin'deki kadar bol çiçeklenecek mi?

Umarım dediğin gibi iki haftaya kadar bu fide işlerimi bitiririm, ondan sonra bir buluşma ayarlayalım, Ülkü ile de konuştum, "ben hazırım" diyor.

Hakkı Şen
27-04-2010, 07:54
Sevgili Adalet Hn. sayenizde günden güne clematis hayranlığım artar oldu. Maşallahları var ne kadar güzel oluyorlar her geçen gün. Bu arada Kalifornia gelinciklerinin renklerine hayran oldum.

Emeğinize sağlık herşey çok güzel ve çok sağlıklı görünüyor.

nazlı hilal
27-04-2010, 10:37
Sevgili Adalet abla bahçeniz inanılmaz güzel,ellerinize sağlık,clematis ler çok güzel fide olarakmı satın almıştınız konyadada bulabilirmiyim acaba...

Adalet Yağcı
27-04-2010, 10:48
Hakkı bey, clematisler yerlerini sevdilerse güzel gelişiyorlar.
Kalifornia gelincikleri fideden olmuyor ne yazık ki, her yıl tohumların düştüğü yerden yığınla çıkıyor, bir çok fideyi söküp atmak zorunda kalıyorum :(

Sevgili Nazlı hanım, clematisler yurt dışından ithal ediliyor, Fidanistanbul firmasından ve Bauhausedan almıştım.
Konya clematis için uygun, bitki soğuk seviyor.
Sevgiler.

Adalet Yağcı
27-04-2010, 12:26
Sevgili Limon, her şeyi bu güzel siteye borçluyum, en başta da deliliğimi :)
Gallaların üçüncü yılı, giderek daha bol çiçekleniyorlar.
Ben sizin kameriyeye hastayım aslında, yaseminin sardığı yere, yerim müsait olsa hemen öyle bir kameriye yapardım :(

Kiraz
27-04-2010, 13:14
Adalet Hn, rengarenk olmuşsunuz:) Kalifornia gelinciklerinin dökülen tohumlardan çimlenebildiğine sevindim. Bu seneki toplantıda Sn. Zeki Yağlının hediyelerinden almıştım, öyle bir yere dikeyim ki, seneye de aynı yerde çoğaltayım. Geçen sene çimlendirdiklerimi bahçeye dikmeden öldürmüştüm ama bu senekiler sıcak hava ile kuvvetlenmeye başladılar, yavaş yavaş dışarıya da alıştılar.

gilan
27-04-2010, 13:43
Bahçede her şey birbirinden güzel. :)

Yoldaki aslan ağzılara da ayrıca bayıldım. Hem de kalıcı türünden dikmişler, iyi bir iş olmuş. :)

Adalet Yağcı
27-04-2010, 16:16
Sevgili Kiraz, daha önce de belirttiğim gibi, kalifornia gelinciklerinin fideleri hangi boyda olursa olsun yer değiştirmeyi hiç sevmiyor.
Bu yüzden şimdiden tohumlarınızı serpin, çok arsızlar, hiç bir bakıma da ihtiyaç duymuyorlar.

Sevgili Gilan, yol boyunca bu güzelliği seyretmek mümkün, otoban olduğu için durup çekemedim, arabadan ancak bu kadar görünüyordu.

Sebahattin Sargın
27-04-2010, 20:01
E tabi bütün bir kış dört gözle baharı bekleyince böyle oluyor :)

Ne kadar güzel kareler bunlar, kaliforniya gelinciklerinin rengi çok hoş. Seneye farklı renklerdeki gelinciklerden bir aranjman yapmayı düşünüyordum. Bu güzel ve canlı turuncu rengi gördükçe daha da bir şevkle zamanın gelmesini bekliyorum :)

Galalarınızın maşallahı var, ne kadar da sağlıklılar...

Evet çok güzel kareler ama kim bilir daha ne çok iş vardır değil mi bahçede?

Şimdiden kolay gelsin Adalet Hanım, fotoğraflardan mahrum bırakmayınız bizi...

Sevgiler ;)

Vildan Sönmez
27-04-2010, 21:18
Clematisler ve gallalara maşallah dememek olmaz Adalet Hanım. Bahçeniz form tutmuş, elinize sağlık. Elmanız da tıpkı benim saksıda çiçek açan elmam gibi, ince uzun. Meyve yaparlarmı bilmem ama çiçekleri çok güzel ikimizin minik ağacının da.

Adalet Yağcı
27-04-2010, 21:55
Sevgili Sebo, gelincikleri ben de çok seviyorum, bu sene Zengardenden Himalaya gelinciği almıştım, rüya gibi bir şeydi, mavi açıyordu ama çimlendiremedim :(

Fotoğraf şi kolay, fotoğraf çekmekten büyük keyif duyuyorum.

Sevgili Vildan hanım, hava ısındıkça her şey gelişiyor, ben de gübrelerle Leonarditle destek veriyorum :)

tturt
28-04-2010, 08:43
Adalet Hanım,

Her şey çok güzel bahçenizi gezmek bana büyük keyif veriyor. Bir başka keyif ise sayenizde baharı ve güzelliklerini ilk sizlerin bahçesinde yaşıyoruz bu güzellklerle ilk sizler bizlere yaşatıyorsunuz. Sizde açan pek çok çiçek ya da ağaç bizim bölgemizde ya yapraklanmayla meşgüller ya da yeni gelişmeye başlıyorlar. Güzellikler sizin bölgenizde ve bahçenizde başlıyor bizim bölgemizde devam ediyor. Sizin gibi sıcak iklime sahip İzmir bölgesindeki arkadaşların bahçeleri de çoşmuş bazı meyveler yenmeye bile başlamış. Bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız teşekkür ederim.

limon
28-04-2010, 08:48
Siz Leonarditi meyve ağaçlarında katı olarak mı kullanıyorsunuz? Ben de almak istiyorum ama tarifinde sulandırıldığından bahsediliyor. Bende zaten sıvısı var zor geliyor kullanımı, katısını isteme sebebim meyvelerin dibine birer avuç atıp toprakla karıştırırım diye düşünmem. Ama kullanım talimatına bakınca sulandırmaktan bahsediliyor. Mesela çim alana normal çim gübreleri gibi avuç avuç atılamaz mı acaba? Meyvelerin dibine delikler açıp sıvı Leonarditi seyreltip verdim ama ne derece işe yarayacak bilmiyorum. Sanki işe yaramadan akıp gidiyor gibi geliyor. :)

Biz iki tarafa da Pergola yaptırdık, onun da dezavantajı kışları içeriyi biraz karanlık yapması ama avantajları daha fazla olduğundan tercih ettik.

Adalet Yağcı
28-04-2010, 09:04
Sayın Tturt, haklısınız, biz Akdeniz ikliminin avantajını kullanıyoruz.
Bir çok bölgemiz soğuklarla cebelleşirken burası günlük güneşlik oluyor :)

Sevgili Limon, Leonardit uzun süredir aklımdaydı, Tarım fuarında bir çok ürün gördüm, ancak benim aldığım ürünle alakası yok gibi, bunu ürünü aldıktan sonra farkettim.

Satıcı, 25 kg. Leonarditin bir dönüme yeteceğini söyledi, fazla kullanımın da bir sakıncası yokmuş.
Benim toprağımın fazlaca ihtiyacı olduğunu düşünüyorum, 8-9 yıl önce aldığım ürünü geçen senelerde alamadım.

Bu nedenle 25 kg. ürünü sebze ve çiçek bahçeme ağaçlarıma vereceğim, Son baharda tekrarlayacağım, bu sene iki defa vermiş olacağım ama önümüzdeki üç yıl boyunca sadece Son baharda uygulama yapacağım.
Daha sonra ürünü kullanmaya gerek kalmıyor.

Benim aldığım ürün, yeşil mercimek taneleri ve ya biraz daha iri gibi, kaygan bir yapısı var, toprağa yanmış çiftlik gübresi ile birlikte serpiştirip çapalıyorum.

Ağaçlar için satıcının önerisi, 250-300 gr. ağaç başına olmak üzere(7-8 yaşındaki ağaçlar, daha küçüklerine daha az kullanılabilirmiş)ağaçların iz düşümüne serpip çapalayın dedi.

Sizin kullandığınız sıvı ürün 'sıvı Humik asit' olmalı, ben de çok teferruat gereken uygulamaları yapamıyorum, her işin altından tek başına kalkmak çok zor, mümkün olduğunca en pratik yolu ve yöntemi tercih ediyorum.

ozbey
28-04-2010, 12:41
Sevgili Adalet Hanım, ''Cennet'' sizin bahçeniz olsa gerek. Yemeğe, içmeye de gerek yok, bu güzel bahçeniz, çiçekleriniz ve çekimleriniz insanı doyuruyor. Kosmos' un katmerlisini bende ilk sizde gördüm. Klematisleriniz bu sene yine muhteşem görünüyorlar. Ağız tadı ve sağlıkla keyfini sürün.

Adalet Yağcı
28-04-2010, 13:38
Sevgili Ozbey, sizlerin takdirlerinizi ve övgülerinizi almak çok güzel.
Katmerli kosmoslardan tohum alacağım bol bol :)

Clematislere eklemek istediğim çeşitler var, onlar için bir İstanbul yapmam gerekecek, kaldı ise bir kaç çeşit daha almak istiyorum, yayla havasını sevdiler.

Önümüzdeki günlerde kaçabilirim İstanbul'a, aslında bundan sonra sık gideceğe benziyorum, kızım İstanbul'a taşınıyor.

cigdemozkan
28-04-2010, 13:51
Adalet Yağcı;625479]Enginarım iki yaşını bitirdi, bu yaz bir tabak z.yağlı enginar var.
139163
139164

Adalet hanım bende ilk kez enginar yetiştirmeyi deniyorum.Tohumdan aldım 5 cm kadar oldular. Yerlerine alacağım ama sizinkileri görünce çok geniş bir yere ihtiyacım olacağını düşündüm. 25 lt lik saksılarda tek fide olarak yetişir mi acaba?

Adalet Yağcı
28-04-2010, 15:02
Sevgili Çiğdemözkan, enginarın saksıda yetişebileceğini sanmıyorum, ben de ilk defa yetiştiriyorum, yaklaşık 1m² yer istiyor gelişmiş olanları.
Şimdilik saksıda tutabilirsiniz, bir yıl sonra toprağı ile beraber yere indirin, sanırım üç yıl içinde sebzelerini yersiniz.

Aslında sitede benden daha deneyimli olan sevgili Güler var, yıllardır yetiştiriyor, bir de onun fikrini almanızı öneririm.

Yılmaz Yalçın
28-04-2010, 16:37
Sevgili Adalet Hanım,
Enginar maşallah çok iyi gelişiyor:)Elinizin değdiği herşey sağlıklı oluyor maşallah diyelim:)
Aşağıdaki linkte bu bitkinin ismi nedir başlığında tohum olarak saksıya ektiğim bitkilerim çimlenip serpiliyor ancak tohumları karışık ektiğimden hangi çiçeğe ait olduğunu bilemedim.Belki tecrübelerinizden tahmin edebilirseniz sevinirim.Benim sorum aşağıdaki linkte 57.mesajdadır.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=17088&page=2

Adalet Yağcı
28-04-2010, 17:37
Yılmaz bey, başlığa yazdım, bence suzan sarmaşığına benziyor ama iki çeşit tohum da olabilir.
Gerçek yapraklar çıktığında tekrar fotoğraflarsanız daha iyi bir sonuç çıkarırız.

Adalet Yağcı
28-04-2010, 17:44
Bu sene öyle çok tohum çimlendirdim ki, bir çoğunun ne olduğunu unuttum :(
Bunlarda bir tanesi, yaprak yapısı çok ilginç, siyah noktalar var.
139649

Diğerinin de yaprakları çok güzel ama onu da tanıyamadım.
139650

Bu gün sevgili Ülkü ziyaret etti beni, katmerli campanula ve ceylan getirmiş :D

139651
139653
139652

Adalet Yağcı
28-04-2010, 17:49
Süs biberlerimi şaşırttım.
139659

Sundavillem açmaya devam ediyor.
139660

Tohumdan yetiştirdiğim ful yaseminim yaşayacak :)
139661

Sevgili Kiraz'dan gelen kardinal sarmaşıklarının iki tanesini bu gün Ülkü ile paylaştım.
139662

Adalet Yağcı
28-04-2010, 17:53
Küpeler tomurcuk içinde, on beş güne kadar şölen var.
139664
139665
139666

Adalet Yağcı
28-04-2010, 17:56
Lobelyaların kenarına tohumlarını diktiğim latinler açacak, rengi çok hoş.
139668

Tohumdan yetiştirdiğim passiflora mollissima sarmaya başladı.
139669

günebakan
28-04-2010, 17:58
Ohh maşallah maşallah Adalet ablacığım süperler. Dediğin gibi ilk baştaki iki bitkinin yaprağıda çok ilginç çiçekleri nasıl acaba? Ayrıca sondaki küpelinin rengini de merak ettim:) Güle güle büyüt ablacığım.

Adalet Yağcı
28-04-2010, 18:03
Teşekkürler sevgili Günebakan, ben de çok merak ediyorum, sabredemedim bu (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=17088&page=3) başlıkta sordum.

ozbey
28-04-2010, 19:16
Sevgili Ozbey, sizlerin takdirlerinizi ve övgülerinizi almak çok güzel.
Katmerli kosmoslardan tohum alacağım bol bol :)

Clematislere eklemek istediğim çeşitler var, onlar için bir İstanbul yapmam gerekecek, kaldı ise bir kaç çeşit daha almak istiyorum, yayla havasını sevdiler.

Önümüzdeki günlerde kaçabilirim İstanbul'a, aslında bundan sonra sık gideceğe benziyorum, kızım İstanbul'a taşınıyor.

Sevgili Adalet Yağcı,
İstanbul kızınız için hayırlı olsun. Sizin için de çok güzel bir fırsat olacak. Benim oğlum da istanbulda okuyor ama ben bir türlü gidemedim. Klematislerin çiçeklenmesi burada kısa oluyor, artık bu zevki sizinkilerle gideririm.

Adalet Yağcı
28-04-2010, 20:49
Sevgili Ozbey, sağolun, üç yıl öncesine kadar her yıl giderdim, annem vefat ettikten sonra arayı açtım.
Aslında sizin ne güzel bir bahaneniz de varmış, hem oğlunuzu görür hem de Bauhause filan giderdiniz, benim en büyük keyfim bu tür mağazaları gezmek, tabi bitki bölümlerini :)

Clematisler kışı soğuklanarak geçirmek istiyorlar, benimkiler tüm yaz 4-5 parti açtılar.

Yılmaz Yalçın
28-04-2010, 20:56
Sevgili Adalat Hanım,
İstanbula gelmenize gerçekten çok sevindim:)Misafirimiz olmanızı çok isterim.Hem de clematis isteklerinizi de gerçekleştirmiş olursunuz birlikte gideriz almaya:)

Adalet Yağcı
28-04-2010, 21:13
Yılmaz bey, bundan sonra bir ayağım İstanbul'da olacak gibi, torunumu çok özlerim, o da beni özler biliyorum.

Önümüzdeki günlerde çok kalamam kızımın evini yerleştirir dönerim mecburen, buradaki onca fideyi merak ederim, ama Bauhause gidebilmeyi çok isterdim.

Acaba Yeşilköy Halkalı taraflarına yakın Bauhause var mı?

Hhatice
28-04-2010, 21:23
Yılmaz bey, bundan sonra bir ayağım İstanbul'da olacak gibi, torunumu çok özlerim, o da beni özler biliyorum.

Önümüzdeki günlerde çok kalamam kızımın evini yerleştirir dönerim mecburen, buradaki onca fideyi merak ederim, ama Bauhause gidebilmeyi çok isterdim.

Bu ne güzel olur işte geleceğiniz zaman mutlaka haberimiz olsun sizinle bir kahve içmek beni çok mutlu eder :)
Bauhause Esenle'rde var sanırım .Ben yolumun üzerinde olana uğruyorum her Tekirdağ'a gidişimde dönüşte eşimi kandıramıyorum ters kalıyor.

smiy
28-04-2010, 21:25
Adalet Ablacığım bahçen yine güzelliklerle dolmuş maşallah diyeyim.Uzun zamandır mesaj yazmıyordum ama fırsat buldukça senin bahçeni ve diğer arkadaşların çalışmalarını izliyordum. Baharla birlikte bütün bahçeler o kadar güzelleşmiş ki bunu belirtmeden duramadım. Ellerinize yüreğinize sağlık.

ozbey
28-04-2010, 21:26
Sevgili Ozbey, sağolun, üç yıl öncesine kadar her yıl giderdim, annem vefat ettikten sonra arayı açtım.
Aslında sizin ne güzel bir bahaneniz de varmış, hem oğlunuzu görür hem de Bauhause filan giderdiniz, benim en büyük keyfim bu tür mağazaları gezmek, tabi bitki bölümlerini :)

Clematisler kışı soğuklanarak geçirmek istiyorlar, benimkiler tüm yaz 4-5 parti açtılar.

Sevgili Adalet hanım, büyük oğlum da askerden geldikten sonra okumaya karar verdi, Aydın' da okuyor Durum böyle olunca biz bir yere kıpırdıyamıyoruz, hayırlısı ile bitirsinler de...

Haklısınız, sık olmasa da İzmir'e, Marmaris'e kaçınca gözüm doymuyor, ben de seralardan çıkamıyorum :-))

Adalet Yağcı
28-04-2010, 21:29
Sevgili Smiy, sizi görmek çok güzel, bir daha bu kadar uzun kaybolmayın, bu günlerde biraz telaşım var, Haziranda yaylaya çıkmadan önce bir buluşma ayarlayalım.

Yılmaz Yalçın
28-04-2010, 21:30
Sevgili Adalet Hanım,
Eğer h.sonuna denk gelirse birlikte gidebiliriz Bauhouse'ye hem de tanışmış oluruz hatta forumdan gelmek isteyen arkadaş olursa başka hepimiz bulusup gideriz hem de bir yerde çay da içeriz:)Aşağıda şubeler ve adresleri var..

Beylikdüzü Şubesi-Haramidere Mah. 7.Cadde No:2 Tatilya Yanı Beylikdüzü Avcılar

Bayrampaşa Şubesi-Altıntepsi Mah.İstanbul Büyük Otogar Karşısı Bayrampaşa

Kozyatağı Şubesi -Eski Genoto Arsası Kozyatağı İçerenköy

Vildan Sönmez
28-04-2010, 21:34
Adalet Hanım ben Beylikdüzü Bauhause'a gidiyorum. E-5 de Yenibosna'dan kalkan mavi otobüsler Bauhaus'un kapısında indiriyorlar.

Adalet Yağcı
28-04-2010, 21:36
Sevgili Ozbey, iki çocuğu birden üniversitede okutmak bu devirde çok zor, 12 yıl önce ben de aynı durumdaydım, hem oğlum hem de kızım ayrı şehirlerde okuyorlardı, bir emekli maaşı ile ikisini de okutabildik çok şükür.
Darısı size ve tüm ailelerin başına hayırlısı ile.

smiy
28-04-2010, 21:43
Adalet Ablacım bende bu aralar teleşlıyım, tayinim çıktı.Artık daha yakına geliyorum okullar kapanınca temelli geleceğim.Bu sıralarda ev işi için sık sık Aydıncık - Mersin arasında mekik dokuyorum.Bende uygun bir zamanda ayarlanacak buluşmada bulunmak isterim.Sevgilerle...

Adalet Yağcı
28-04-2010, 22:48
Hayırlı olsun sevgili Smiy, yakına gelmenize sevindim, Haziran 15 ten sonra sizler de rahatlarsınız artık.

Ay evet, Vildan hanım, hiç aklıma gelmedi, halbu ki biliyordum sizin o tarafta oturduğunuzu, hem de Atatürk hv. limanında görevlisiniz değil mi?

Keşke daha önce hatırlasaydım, siz oraları daha iyi bilirsiniz, bir haftadır kızım İstanbul'da ev aradı :(

Yılmaz bey, bundan sonra Vildan hanımın benden çekeceği var :D kızım çevreyi öğreninceye kadar bana katlanacak artık :rolleyes:

almira
28-04-2010, 22:53
Adalet Hanımcığım; öncelikle Allah kavuştursun diyorum. Dilerim yeni mekanları kendilerine mutluluk ve huzur getirir. Nehirciğimi de benim için çok çok öpün.

Maşallah fideler, küpeler çok güzel gelişmiş. Adını bilmediğiniz üzerinde siyah noktalar olan bitki sevgili Jineop'un hediyesi nicandra. Benimkiler de çimlendiler ama sizinki kadar büyük değiller.

Adalet Yağcı
28-04-2010, 23:10
Evet Almira'cığım, şimdi oldu Nicandra ektiğimi hatırlıyorum.
Bu bitkinin çiçeğin adı nedir başlığında soruma cevap yazmak ister misin?

Güzel dileklerin için çok teşekkürler ederim canım.

Vildan Sönmez
29-04-2010, 00:25
Yapabileceğim bir şey olsun keşke, seve seve Adalet Hanım.
Öncesinde 8 yıl maliye var,23 yıldır da Atatürk havalimanında görevliyim.

Hayırlı olsun sevgili Smiy, yakına gelmenize sevindim, Haziran 15 ten sonra sizler de rahatlarsınız artık.

Ay evet, Vildan hanım, hiç aklıma gelmedi, halbu ki biliyordum sizin o tarafta oturduğunuzu, hem de Atatürk hv. limanında görevlisiniz değil mi?

Keşke daha önce hatırlasaydım, siz oraları daha iyi bilirsiniz, bir haftadır kızım İstanbul'da ev aradı :(

Yılmaz bey, bundan sonra Vildan hanımın benden çekeceği var :D kızım çevreyi öğreninceye kadar bana katlanacak artık :rolleyes:

tturt
29-04-2010, 07:48
Adalet Hanım,

Biz de Halkalı toplu konutlardayız, size her konuda eşimle birlikte seve seve yardıma hazırız. Sanıyorum size en yakın bauhause başka bir ifadeyle düz ayak olacak bauhause Beylikdüzünde ki olacaktır. Sizinle tanışmayı ben de çok isterim. Burada yazan arkadaşlarla size uygun olacak ortak bir gün ayarlayabilirsek çok güzel olacaktır.

Eğer musait olursanız sizi ve ailenizi Sapancada da ağırlamaktan büyük mutluluk duyarız yerimiz musait gelmişken kalırsınız.

Bahçenize maşallah nazar deymesin demek kalıyor bizlere.

Adalet Yağcı
29-04-2010, 08:02
Sevgili Vildan hanım, elinizden geleni yapacağınıza eminim, burada hepimiz akraba gibi olduk, en yakın komşularımdan önce sabah sabah sizlerle buluşuyorum :)

Geldiğimde eğer fırsat bulabilirsem mutlaka görüşmek isterim.

Adalet Yağcı
29-04-2010, 08:07
Sayın Tturt, gerçekten çok naziksiniz, kızım da Halkalı toplu konutlar(sanırım)Avrupa konutları 1 den ev tuttu, yoksa komşu mu olduk :)

Dediğiniz gibi, Beylikdüzü Bauhaus o çevreye daha yakın.

Size ve nazik eşinize gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ederim, inşallah tanışma fırsatımız olacak, bundan sonra bir ayağım İstanbul'da olur çünkü, torunumun hasretine dayanamam :)

limon
29-04-2010, 08:15
Geçen yıl anneler günü zamanında Beylikdüzü Bauhausa muhteşem güzellikte Küpeler ve Pasiflora lar gelmişti. Çeşit çeşit almıştım ama kasadaki kuyruğu görünce hepsini bırakmak zorunda kalmıştım, halen aklımdalar. :)

Ancak bazen de hiç güzel bitki olmuyor. İnşallah en güzel zamanına denk gelirsiniz.

Aslında Bauhauslar içinde benim favorim Kozyatağı. Benim de annem Beylikdüzü'nde. Hava biraz ısındığında oradaki Bauhausa hiç uğramam çünkü aynı çadır gibi dayanılmaz sıcak olur. :) Beylikdüzü'ne gitmişken Koçtaş'a da uğrayabilirsiniz.

Adalet Yağcı
29-04-2010, 08:31
Aynı anda birbirimizin bahçesine yazmışız :)
Kozyatağındaki Bauhase gitmiştim, çok büyük bir yer ama çok uzak, şimdilik en yakın yerlere gidebilirim ancak, Koçtaşa uğramadan olur mu hiç.

Değişik renkte küpe bulabilirsem alırım, şimdilik yedi renk yaptım.
Annenizi ziyarete geldiğinizde görüşme imkanını yakalarız değil mi?

tturt
29-04-2010, 09:04
Sayın Tturt, gerçekten çok naziksiniz, kızım da Halkalı toplu konutlar(sanırım)Avrupa konutları 1 den ev tuttu, yoksa komşu mu olduk :)

Dediğiniz gibi, Beylikdüzü Bauhaus o çevreye daha yakın.

Size ve nazik eşinize gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ederim, inşallah tanışma fırsatımız olacak, bundan sonra bir ayağım İstanbul'da olur çünkü, torunumun hasretine dayanamam :)

Tam karşımıza gelmişsiniz aramızda bir yol var. Yürüyerek 5 dakika sürmez. Komşu olduk çok sevindim geldiğinizde mutlaka tanışalım. Eşim de çok memnun olacaktır. Hem kızınıza da arkadaşlık eder eşim yardımcı olmaya çalışırız.

Adalet Yağcı
29-04-2010, 14:37
Ah, işte buna çok sevindim, yakınlarda bir dost olması çok güzel...
Geldiğimde mutlaka ararım, özelden telefonunuzu bırakın, ben de size yazarım.
Size ve sevgili eşinize selamlar.