View Full Version : Adalet Yağcı / bahçe
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
[
14]
15
16
17
18
19
Adalet Yağcı
16-08-2012, 20:42
Çiçekler harika da!
Ben Karpuzla, Nehir Çiçeği' ni daha çok beğendim.
Gerçekten o ne güzel renk öyle. Belliki tadıda güzel. Nehir kızımız keyifle yediğine göre.:)
Benim solanumda açacak açmayada, galiba eylülü bulacak. Hala tomurcuklanma yok çünkü.
Hostalar birde kokulu değil mi ustam? Onlarda çok albenili bitkilermiş.
Adalet Hanım;
Ellerinize sağlık. eşim ve ben selam ve sevgilerimizi yolluyor, güzel torununuzun gözlerinden öpüyoruz.
Orhan bey, bahçelerin bahardaki tadı kalmadı ama ne yapalım, idare ediyoruz işte.
Karpuzumuz gerçekten çok tatlıydı, ben bile şaşırdım, çok fazla sulamamaya dikkat ettim, tam da zamanında hasat etmişiz.
Solanumlar zaten Ağustosta yoğun açmaya başlıyorlar, Eylül Ekim gibi çok daha coşkulu oluyorlar, cosmoslar gibi.
Bitkimiz kurtuldu ya bana yeter, bu sene açmasa da üzülmezdim inanın.
Sizinki de yakın zamanda açar artık, yavrucak yağmurdan fırtınadan gözünü açmaya vakit bulamadı ki ne yapsın.
Hostalar birde kokulu değil mi ustam? Onlarda çok albenili bitkilermiş.
Estafurullah efendim, ben haddimi bilirim, usta olabilmek için daha on fırın ekmek yemem lazım, benden olsa olsa çırak olur daha :D
Hostalar her bahçede olmalı bence, yaprakları da güzel, kokulu çiçekleri de harika.
Ben de sevgili eşinize ve size selam ve sevgilerimi gönderiyorum, sağlığınız, mutluluğunuz daim olsun.
Nehir ellerinizden öpüyor.
Sevgi Durul
16-08-2012, 22:11
Sevgili Adalet hanım, ben de en çok Nehir çiçeğini ve karpuzu beğendim. Diğer bitkilerinize haksızlık etmeyelim, her biri ayrı güzeller.:)
Bu (http://www.agaclar.net/forum/1009659-post3252.htm) bitkiniz, adını öğrenmek istediğim bu (http://www.agaclar.net/forum/983053-post926.htm) bitki ile aynı bitki midir?
Kanarya gülünüze ve acem borusuna kıyamadım. İyice budasanız da az yer kaplasalar. Yakın olsa öylece ben alırdım onları.:rolleyes:
Şimdiden Allah kavuştursun diyor, Nehir'i öpüyorum. Sevgiler...
günebakan
16-08-2012, 23:12
Ablacığım Nehir'de benim küçük kızım gibi karpuzu çok seviyor galiba ne güzel ama karar veremedim karpuz mu güzel Nehir mi güzel tabi ki Nehir daha güzel maşallah. Ablacığım hiç umadığın anda çimlenenler fazla gelirsen ben burdayım duyurulur:)))
Adalet Yağcı
16-08-2012, 23:21
Sevgili Adalet hanım, ben de en çok Nehir çiçeğini ve karpuzu beğendim. Diğer bitkilerinize haksızlık etmeyelim, her biri ayrı güzeller.:)
Bu (http://www.agaclar.net/forum/1009659-post3252.htm) bitkiniz, adını öğrenmek istediğim bu (http://www.agaclar.net/forum/983053-post926.htm) bitki ile aynı bitki midir?
Kanarya gülünüze ve acem borusuna kıyamadım. İyice budasanız da az yer kaplasalar. Yakın olsa öylece ben alırdım onları.:rolleyes:
Şimdiden Allah kavuştursun diyor, Nehir'i öpüyorum. Sevgiler...
Sevgili Durul;
Güzel sözleriniz için teşekkürler.
Kanarya gülü ve acem borusunun problemi yer değil, ikisi de bahçenin uç noktalarındalar.
Ama kökleri her yerden filiz veriyor, bıraksam bütün bahçeyi iki yılda istila edecekler.
Kanarya gülünü İstanbul'dan taşıyıp getirmiştim, tüm yaz minik sarı güllerini açıyor ama böyle de kötü bir huyu var işte :(
Serbestçe yayılacağı bir yeriniz varsa size yeni çıkan sürgünlerden köklü göndereyim, çabuk tutar.
Sorduğunuz fidecikler potensilla, (http://www.agaclar.net/forum/979033-post3046.htm)(3. foto)tohumları çok çabuk çimleniyor.
Ben hiç haseki küpesi çimlendiremedim, sizdeki çimlenenlerin yaprakları haseki küpesine benziyor.
Adalet Yağcı
16-08-2012, 23:38
Ablacığım Nehir'de benim küçük kızım gibi karpuzu çok seviyor galiba ne güzel ama karar veremedim karpuz mu güzel Nehir mi güzel tabi ki Nehir daha güzel maşallah. Ablacığım hiç umadığın anda çimlenenler fazla gelirsen ben burdayım duyurulur:)))
Teşekkürler sevgili günebakan.
Çimlenenleri şaşırtmam lazım, şaşırttıktan sonra bir çok fideyi kaybedebiliyoruz, yeterince yaşatabilirsem elbette paylaşırım.
Adalet Hanım; maşallah Nehirciğim ne kadarda büyümüş, güzelleşmiş. Allah nazarlardan korusun.
Bahçeye diyecek yok. Karpuz olay olmuş. Renk muhteşem. Afiyet olsun. Çiçeklerdeki güzellik sebzelerde de tam not aldı. ;)
Hatice Tarhan
17-08-2012, 01:46
Adalet ablacığım bahçenizi her ziyaretim de ayrı güzellikle karşılaşıyorum.Maşallah Nehir in güzelliği bahçeye ayrı bir güzellik katmış,Allah bahtını açık etsin.Çiçeklerinize ve bahçenizin bakımına diyecek söz bulamıyorum Maşallah.
Çok güzel bir sabah bayram sabahı :) Çok güzel çiçekler .Ben bahçe ve bitki olayına azıcık ara verdim .Biraz sağlığıma kavuştum :) Çok fazla sevmek takıntı halini alınca değişik hobilere kaydım .Hala elim hep saksılarda ama çiçeklerim dörtte bire indi . Siteden seyretmek sizlerin bahçelerini gezmek şimdilik daha keyifli :) Özledim seni sevgili Adalet . Bayramın kutlu olsun . Sevgiler.
Adalet Yağcı
20-08-2012, 18:58
Adalet Hanım; maşallah Nehirciğim ne kadarda büyümüş, güzelleşmiş. Allah nazarlardan korusun.
Bahçeye diyecek yok. Karpuz olay olmuş. Renk muhteşem. Afiyet olsun. Çiçeklerdeki güzellik sebzelerde de tam not aldı. ;)
Sevgili almira'cığım, teşekkür ederim.
Bahçe yakında tadilata girecek, seneye daha farklı göreceksiniz inşallah.
Sevgiler.
Adalet ablacığım bahçenizi her ziyaretim de ayrı güzellikle karşılaşıyorum.Maşallah Nehir in güzelliği bahçeye ayrı bir güzellik katmış,Allah bahtını açık etsin.Çiçeklerinize ve bahçenizin bakımına diyecek söz bulamıyorum Maşallah.
Sevgili Hatice hanım, güzel sözleriniz için teşekkür ederim.
Nehir yuvasına döndü, yazı birlikte geçirdik sayılır, burada canının istediği gibi gezdi oynadı, hiç sıkılmadı.
Bahçe son iki senedir bakımsız kalmıştı, yeniden toparlamam biraz yorucu olacak ama karar verdim bakalım.
Sevgiler.
Adalet Yağcı
20-08-2012, 19:07
Adalet Hanım Ramazan Bayramınız kutlu olsun.:)
Sevgili maviş2, senin de bayramın kutlu olsun.
Sevgiler.
Adalet hanım,sizin de bayramınız mubarek olsun...
yine çok güzel çiçekler yetiştirmişsiniz...harika...
ayrıca torununuz ,küçük hanım epey büyümüş...Allah saklasın...ne güzel bir bahçede,ne şanslı..sevgi ve saygıyla...
Sevgili nuray hanım, her ne kadar eski coşkusunu kaybetse de dostlar birbirlerini hatırladığı için bayramları seviyorum.
Ben de sizin bayramınızı kutluyorum.
Nehir'im bahçede bol bol çamur oynadı, çamurdan tabaklar, yumurtalar, kurbağalar yaptı.
Tabii bahçeyi iki güne bir yıkamak da anneannesine düştü :)
Seneye yine gelecek inşallah.
Sevgiler.
Adalet Yağcı
20-08-2012, 19:19
Çok güzel bir sabah bayram sabahı :) Çok güzel çiçekler .Ben bahçe ve bitki olayına azıcık ara verdim .Biraz sağlığıma kavuştum :) Çok fazla sevmek takıntı halini alınca değişik hobilere kaydım .Hala elim hep saksılarda ama çiçeklerim dörtte bire indi . Siteden seyretmek sizlerin bahçelerini gezmek şimdilik daha keyifli :) Özledim seni sevgili Adalet . Bayramın kutlu olsun . Sevgiler.
Sedef'ciğim, uzun zaman oldu, inşallah iyisindir.
Sene sonunda bana yine İstanbul yolları görünüyor, yine pembe pembe toplanırız inşallah, ben de seni özledim canım.
Şu takıntılardan bir de ben kurtulabilsem ama hiç öyle görünmüyor.
Şimdilik mevsimlik tohumlar ekmekten vaz geçtim, bakalım sözümde durabilecek miyim.
Biliyorsun tohumdan yetiştirmeye bayılırım ama çok yorucu.
Artık sadece çok yıllıklar yetiştirmek istiyorum.
Sevgiler.
Adalet Hanım, hangi birini beğeneceğimi şaşırdım vallahi. :)
Mini mini çimlenen heucheralara mı bayılsam, karpuzun çıtır çıtır kıpkırmızı sulu görüntüsüne mi, yoksa Nehir'in sevincine ve iştahına mı... :) Ufaklığın tatilde bahçeyle ve toprakla çamurla bol bol haşır neşir olmasına da çok sevindim. :)
Bahçeniz bence baharı aratmayacak kadar renkli. Rudbeckialar bu mevsimin en göz alıcı çiçeklerinden. Ekinezyalar, papatyalar, phloxlar derken o kadar çok sürpriz var ki. Daha kasımpatılar gelmediler bile... Bunları fark ettikçe ben de çok yıllıklara yönelmeliyiz diyorum ama bir yandan da mevsimliklerden hayatta vazgeçemem. Böyle böyle bir denge tutturacağız bakalım. :)
Ellerinize sağlık. Bayramınız kutlu olsun, ellerinizden öperim. :)
Adalet Yağcı
21-08-2012, 10:10
Sevgili gilan; Hoş geldiniz.
Yalnız geçen bayram günlerimi renkledirip güzelleştirdiğiniz için size de teşekkür ederim.
Nehir ve annesi döndüler ya, ben bir haftada kendime zor gelirim artık :(
İnsanın sevdiklerinin uzaklarda olması beni fazlası ile hüzünlendiriyor, ayrılıkları, vedalaşmaları hiç sevmiyorum.
Neyse ki, dönme ümidi olduğunda dayanma gücü de oluyor.
Allah, tüm hasret çekenlerin yardımcısı olsun.
Gilan'cığım, benim de vazgeçemeyeceğim mevsimlikler var, lobelyalar, verbenalar, petunyalar vb.
Her yıl pek çok tohum ektim, ekmek çimlendirmek bir şey değil de, iş şaşırtmaya gelince allak bullak oluyorum.
Evim küçük, balkonum küçük, her an gözümün önünde olmaları gerekiyor, yaylaya götüremem.
Her neyse işte, çok yorucu olduğundan tohum ekmeyeceğim, vazgeçemediğim mevsimlikleri de seralardan alırım olur biter.
Yakında bahçemde tadilat yapmayı planlıyorum, o zaman değerli fikirlerinizden yararlanmak isterim.
Sizin de bayramınız mübarek olsun, nice güzel bayramlar görün, mutlulukla huzurla.
Sevgilerimle, öpüyorum.
Adalet Yağcı
24-08-2012, 15:44
Bayram bitti, yaz bitmek üzere.
Sağda solda bir kaç güzellik bahçeleri şenlendiriyor.
Clematis Multi Blue tek tek açıyor, yıldız çadırı ile iyi anlaştılar.
327078
327079
Adalet Yağcı
24-08-2012, 15:48
Papatya ve rudbeckhialar.
Seneye bahçemde öbek öbek görmek istiyorum bu güzel sarıları.
327081
327082
327083
Adalet Yağcı
24-08-2012, 15:54
Benim beyaz sırnaşığım :p
5-6 yıl önce tek bir tohum ekmiştim, her yıl kendine bir yer bulurdu, ben de gülleri boğmasın diye söküyordum.
Bu sene serbest bıraktım, terasa ulaştı, clematise sarılıp önünü kapattı.
327085
327086
Beyaz zıpçıktım açmaya başladı.
327084
Adalet Yağcı
24-08-2012, 16:00
Ortancaların sonradan verdikleri tomurcuklar açtı.
Görünen o ki, demir takviyesine ihtiyaçları var.
327091
Tomurcuğun uzunluğu 5cm. den fazla ama çiçekli kısmı 3 cm. kadar.
327092
Adalet Yağcı
24-08-2012, 16:07
Tohumları bir kez toprağa düşmeye görsün, ondan kurtuluşunuz yoktur artık.
Eh, olmasın da zaten, tek kökte tüm renkleri açıyor ve akşama doğru harika bir koku salıyor etrafına.
Üstelik hiç bakım istemiyor, nazı cazı yok, sessiz, sakin, iddiasız ve kendi başına.
Akşam sefalarım.
327096
327095
Adalet Yağcı
24-08-2012, 16:15
Tüm yaz aralıksız açan bodur dahlia ile, sokak çiçeği turuncu cosmos ile şimdilik! kapatıyoruz.
Beklediğim bir kaç güzellik var, bakalım ne zaman teşrif ederler :)
327099
327098
Sevgili Adalet hanım, bahçeniz rengarenk, hepsi çok güzel, hepsi bakımlı heucheraları bile çimlendirmişsiniz. Ellerinize sağlık, sevgiler.
Filiz K.
24-08-2012, 16:32
Papatya ve ortancalara bayıldım. Ellerinize sağlık.
Adalet Yağcı
24-08-2012, 19:35
Sevgili aheste, Filiz K;
Bahçeme hoş geldiniz, beğenileriniz için teşekkürler.
Adalet Hanım, birbirinden güzel fotoğraflar izledim, seyrine doyamadım. Multi blue bence en güzel clematis, beyaz zıpçıktı çok sevimli. Beyaz sabah sefasını ilk kez gördüm,çok güzelmiş.( Ağaçlar.net sayesinde görmediğim çiçek kalmadı diyorum ama muhakkak görmediğim bilmediğim türler oluyor.. ;) )
Akşam sefasına gelince çocukken bir kökte nasıl oluyor da bütün renklerin açtığına inanamayıp çiçeğin kaç tane kökü var diye incelediğimi hatırlıyorum.;) Çok çok güzel,tek renk açanlar, ebruli, kırcıllı olanlar. Bahçelerde muhakkak olmalı, üstelik çok dayanıklı. Bir de tohumlarını iğneyle ipe dizip kolye yapardım galiba... ;)
Adalet Yağcı
24-08-2012, 20:07
Sevgili sakdag;
Sabah sefaları konusunda sayın tturt'un hakkını teslim etmek gerekir.
Öyle çeşitli renkleri var ki, ben de hiç görmediğim renkleri tturt'un bahçesinde görüyorum.
Akşam sefaları güzel kokuları ile insanı mest ediyor, ama bahçe içindeyse dikkat etmek gerekiyor.
O kara kara tohumları her yerden fışkırıyor, bir kaç sene önce bahçemden temizleyebilmek için çok uğraşmıştım.
Şimdi kapının önündeler, çok da mutlular.
Mete Tiren
25-08-2012, 11:50
Ablacım öncelikle geçmiş bayramın mubarek olsun İstanbul'daydım biliyorsun yazamadım ama geldiğide direk böyle güzel fotoğrafları görmek tüm yorgunluğumu aldı hani emeğine sağlık :)
Sevgili Adalet hanım, çiçeklerinizin güzelliği kadar resimlerin fotoğraf kaliteleri de göz alıcı, sahici. :eek: Burnumu ekrana dayayıp içime çekecektim neredeyse kokularını, o kadar güzel, o kadar net ve göz alıcı ki. Kocaman bir maşallah. :)
Adalet Yağcı
25-08-2012, 12:43
Sevgili Mete ve Sudenur;
Güzel beğenileriniz için teşekkür ederim.
Fotoğraf çekmeyi çok seviyorum ama bir türlü istediğim sonucu alamadım henüz.
Foruma yüklemek için küçülttüğümüzde netliğinden çok şey kaybediyor, bir çaresi vardır elbet, öğreneceğiz :)
Ben fotoğraf kalitesini çok ama çok beğendim. Markasını sorsam makinanızın sakıncası olur mu bu sayfada? :o Çektiğim fotoğraflarda bu netliği yakalayamıyorum bir türlü. :(
Sitemizde bahsi geçen konuyu da araştırdım, inceledim ama muaffak olamadım. Resim kalitelerini beğenmediğimden bahçe sayfama fotoğrafta ekleyemiyorum, yüzüm olmuyor ki göstermeye, bulanık ve kötü çıkmış resimler. :(
Adalet Yağcı
25-08-2012, 13:03
Sevgili Sudenur;
Makinam Yurt dışından geldiği için Türkçe menüsü yok, markası, SONY DSC WX 50.
Net olmayan fotoğrafları ben de hiç sevmiyorum, foruma yüklenmemeli bence.
Çözüm için şimdilik, her bitkinizin 5-6 fotoğrafını çekin, en net hangisi çıktıysa onu yüklersiniz.
Ayrıca, fotoğraf konusunda yardımcı olan çok güzel başlık (http://www.agaclar.net/forum/fotograf/27749.htm)larımız var bir göz atın, sorularınızı cevaplandırırlar.
alacakaranlik
26-08-2012, 11:06
Adelet abla, beyaz sarmasık ve özellikle geçen yıldan beri hayranı olduğum akşam sefanız çok güzel...
Adalet Yağcı
26-08-2012, 12:39
Teşekkürler sevgili alacakaranlık.
Sarmaşık ve gece sefası teklifsiz misafir gibiler, her yıl canlarının istediği gibi girip çıkıyorlar bahçeme :)
Sizin akşam sefalarınıza oldum olası bayılıyorum Adalet Hanım. ;)
Bundan bir 4 sene kadar önce bana tohum göndermiştiniz aslında. Ama ya benim o zamanki tecrübesizliğimden ya da yanlış zamanda ekmemden çıkmamıştı, bu güzelim çiçeklerini görememiştim. Çocukluğumda el bombasına benzettiğimiz tohumlarıyla o kadar oynardık ki, düz pembelerinin bile benim için anlamı çok. Ama bu ebruliler ömre bedel. :) Bir sonraki bahçeme sıra geldiğinde sizden tekrar tohum isteyebilir miyim? :rolleyes:
Bu arada bence de fotoğraflarınız çok çok güzel. :)
Foruma fotoğraf eklerken dosya boyutu büyüklük sınırı var (şu an için 70kB). Eğer fotoğraflar bu dosya boyutundan büyükse forum otomatik olarak resmin kalitesini düşürerek dosya boyutunu azaltıyor. Bunun için maalesef forumun kapasitesinin arttırılması dışında yapabileceğimiz bir şey yok. :o
Galeri için bu sınır 200kB. Bu nedenle orada daha net fotoğraflar sergileyebiliyoruz.
Adalet Yağcı
27-08-2012, 21:38
Sevgili Gilan hoş geldiniz.
Geçenlerde elime bir defter geçti, tohum gönderdiğim dostlarımın adreslerini ve hangi tohumları istediklerini yazmışım.
Size de gönderdiğimi oradan hatırladım.
Akşam sefası tohumlarını sizin için toplayıp saklarım, ya da Ankara adresinize postalarım, bu seneki sefalar iki yıl öncesinin tohumlarından çıkmış olmalı, geçen yıl yoktu çünkü.
Fotoğraflar konusunda kurs almam gerekecek, madem ki bu işi seviyorum, bilerek yapayım bari, öyle değil mi :)
Sevgiler.
Yok yok, şimdiden saklamayın. Benim bahsettiğim zamanlara nerden baksanız 3-4 yıl var. Ben şimdiden sıraya girmek istedim sadece. :)
Çok çok teşekkür ederim. :)
Sayın Adalet Yağcı,
Sorularınızı burada cevaplamayı uygun gördüm izninizle.
Parantez içindeki ifadeler bana ait olmamasına rağmen bütünü ile katılıyorum. Benim belki bir ilavem olabilir ki o da Stearik Asid(sirke asidi)dir. Yani sirke kullanabilirsiniz pH ayarlamasında. Gerçek anlamda kimyasal olarak organik(tarımsal organiğin tarifi farklı) temini, ucuzluğu ve tehlikesiz olması nedeniyle en uygunudur.
Sizin ve bizim gibi amatör yetiştiriciler fosforik, Nitrik ve sülfürik asidlerden uzak durmalılar. Özellikle sülfürik asidin seyreltilmesi zor ve tehlikelidir. Ayrıca sülfürik asidin bitkilere kükürt verdiğini düşünmek yanlış. Sülfat bileşikleri suda çok az çözünür ve bu nedenle bitkinin bünyesine girmesi oldukça zordur.
Toprağın ve suyun pH ayarlaması oldukça önemli ve yararlı bir işlemdir. Bu konuyu başlık olarak açabilecek birkaç arkadaşımız bu forumda mevcut. Eğer vakit bulabilirsem ben de açabilirim.
Ayrıca kolay temin edilecek hassas pH kağıdının fotoğraflarını da (pH skalası görünecek şekilde) açılacak başlıkda paylaşabilirim.
Bahçenizde torunlarınızla birlikte sağlıklı, keyifli yıllar dilerim.
Her şey gönlünüzce olsun.
Adalet Yağcı
29-08-2012, 11:42
Sayın Osman45;
Vermiş olduğunuz değerli bilgileri kaydettim, her şeyi hatırlamak zor oluyor.
İlk işim pH kağıdı alarak suyumun sertlik derecesini ölçmek olacak.
Bundan sonra verilecek ilaçlarda ve gübrelemelerde bekletilmiş yağmur suyu kullanacağım.
Komşum yağmur sularını biriktirebileceği 25 tonluk bir sarnıç yaptırmıştı evini yaparken.
Keşke biz de yaptırsaymışız, şimdi bahçesini sulamak için şebeke suyu kullanmıyor.
Yani yağmur suyunu komşumdan bir hortumla alabilirim.
Konu ile ilgili başlık açıldığında çok daha fazlasını öğrenebileceğiz inşallah.
Sevgiler, selamlar.
Adalet Yağcı
29-08-2012, 19:45
Bunu daha önce görmüştük diyeceksiniz ama, öncekinin göbeği koyu renkti, bunlar açık renk.
Rudbeckhiaları öyle çok sevdim ki, her gün en az iki defa yanlarına gidip seyrediyorum.
327910
327911
Mersin toplantısında epeyce fidesini dağıtmıştım, kimselerden ses yok :(
Adalet Yağcı
29-08-2012, 19:51
Minicik bir fideydi, bir komşum verdi.
Üç senedir benimle, hibiscusum çiçeklenmeye karar vermiş, çok sevindim.
327916
Geçen yazdan dökülen tohumlarından kendiliğinden çimlenen ekinezyaları Ekim sonunda esas yerlerine alacağım.
327917
Adalet Yağcı
29-08-2012, 20:00
Son olarak;
Dört yıl önce ilk mini toplantımızda sevgili almira'nın kolonya çiçeği(ben öyle hatırlıyorum)olarak verdiği bu güzellik yeni çiçeklendi.
Kokusu yok ama görüntüsü çok hoş.
327926
İlk işim pH kağıdı alarak suyumun sertlik derecesini ölçmek olacak.
Keşke biz de yaptırsaymışız, şimdi bahçesini sulamak için şebeke suyu kullanmıyor.
Sayın Adalet hanım,
Cevabı hemen yazıyorum çünkü, sertlik ile pH değeri arasında hiç denecek kadar az ilişki vardır. Her pH da sert bir sudan söz edilebilir. Hatta pH 7 olsa dahi su sert olabilir. Yağmur suyu ise hem yumuşak(biz böyle deriz) hem pH sı 7 civarında(biraz altında) olan en ideal sudur. Tabii ki konumuz bitkiler. Bu nedenle pH kağıdı talep ederken sertlikden hiç bahsetmeyiniz. Ancak su sertliği de bitkiler için önemli bir konudur. Sertliğin ölçümü ve aşırı sert suyun sertliğinin giderilmesi pH dan daha önemlidir. Konu biraz daha karıştı değil mi?
Ayrıca pH sını ölçtüğünüz yağmur suyu veya yumuşak bir suyun içine ilaç veya gübre attıktan sonra pH veya sertliğini merak etmeyiniz.
Konuyu başlık olarak açabilmek için çok uzun paylaşım gerekiyor. O yüzden uzun bir boş zamanımı ayırmam gerekiyor.
Adalet Yağcı
29-08-2012, 20:29
Çok teşekkür ederim Osman Bey.
Dört senedir forumdayım ama bu konudan bahsolunduğunu okumadım.
Tüm başlıkları taramak imkansız, binlerce bilgi var, tüm bunlara bir de unutkanlık eklenirse işim zor tabii :)
İnşallah bu konuyu toparlayıp en kısa zamanda başlığı açarsınız.
Bu sene bitti artık, seneye daha iyi bir bahçemin olmasını umut ediyorum.
Selam ve sevgilerimle.
Sayın Adalet hanım,
O keşke diye başladığınız cümle o kadar önemli ki. Benim bahçemde de ayrı sulama suyu hattı olmasına rağmen 4 tonluk olarak yaptırdığım depoyu keşke 40 tonluk yaptırsaydım diye hayıflanıyorum. O zaman oldukça sert olan artezyen sulama suyu hattını çok az kullanacaktım. Konu maliyet değil. Evimin çatısından alacağım yağmur suyunun verdiği bereketi eminim daha fazla görecektim.
Selam ve sevgilerimle.
Son olarak;
Dört yıl önce ilk mini toplantımızda sevgili almira'nın kolonya çiçeği(ben öyle hatırlıyorum)olarak verdiği bu güzellik yeni çiçeklendi.
327926
Cestrum elegans :p
Rudbeckhiaları ben de çok sevdim, bilesin:cool:
Adalet Yağcı
29-08-2012, 20:47
Sayın Adalet hanım,
O keşke diye başladığınız cümle o kadar önemli ki. Benim bahçemde de ayrı sulama suyu hattı olmasına rağmen 4 tonluk olarak yaptırdığım depoyu keşke 40 tonluk yaptırsaydım diye hayıflanıyorum. O zaman oldukça sert olan artezyen sulama suyu hattını çok az kullanacaktım. Konu maliyet değil. Evimin çatısından alacağım yağmur suyunun verdiği bereketi eminim daha fazla görecektim.
Selam ve sevgilerimle.
"Bahçelere sarnıç kurmak" adı altında bir başlık da açılabilir belki.
Komşum bütün kış sarnıçta biriktirdiği yağmur suyu ile suluyor bahçesini.
Şebeke suyuna para ödemiyor.
Her şeyi baştan düşünmek gerekiyor, açlarımızı park ettiğimiz yerler bu iş için ideal, sarnıç yapıldıktan sonra üzerine sağlam bir beton dökülüp, küçük bir dalgıç motorla rahatça kullanılabilir.
Adalet Yağcı
29-08-2012, 20:53
Cestrum elegans :p
Sarısı ve pembesi de varmış, geliştiğinde çok yer kaplıyor ama :(
Rudbeckhiaları ben de çok sevdim, bilesin:cool
Kaydettim :)
ipektuğçe
29-08-2012, 22:02
Hepside birbirinden güzel ve muhteşem,pembe kolanya çiçeğine de bayıldım.Emeklerinize sağlık,bu güzellikler sizi hiç bırakmasın,sevgilerimle...
Adalet Yağcı
29-08-2012, 22:05
Bu güzellikler iyi ki var sevgili ipektuğçe, biz onları bırakmadıkça onlar bizi bırakmaz :)
Adalet hanım,muhteşem ellerine sağlık sizler olmasaydınız bizler ne yapardık bilmem.
Elinizin deydiği yer güzelleşiyor kolonya çiçeğinin bu rengine bayılıyorum çok güzel.
Hep varolun sevgiler.
Adalet Yağcı
30-08-2012, 11:21
Sevim'ciğim, sağolasın canım, sizler, bizler diye bir şey yok, her gün yeni şeyler öğreniyoruz.
Birlikte büyüyüp gelişiyoruz.
Öpüyorum.
Adalet Yağcı
07-09-2012, 18:27
Artık benim de lisianthusum var, hem de dört kök :cool:
Tohumdan yetiştirmiştim, çok geç kaldı, yayla havasında kendini saldı ve nihayet açmaya karar verdi.
330258
Uç alma işleminden sonra hızla tomurcuk yaptı, mutlaka uç alma yapılmalı lisilerde.
330257
Adalet Yağcı
07-09-2012, 18:32
Asterler önceki seneden dökülen tohumlardan kendiliğinden çimlenmişti.
Hepsi de pembe, olsun varsın, seneye yanına mor ve beyaz arkadaşları da gelecek.
330259
330260
Bodur dahlialar, solanum, rudbeckialar ve asterler, bu köşe biraz olsun şenlendi.
330261
Adalet Yağcı
07-09-2012, 18:37
Bahçelerde mavi ve mora bayılırım.
Mor petunya uzun soluklu çıktı, ilk defa bu kadar uzun yaşatabildiğim için mutluyum.
330262
Verbena her bahçede olması gereken mütevazı bir güzellik.
Havaların biraz serinlemesi ile çiçekleri irileşti.
330263
Adalet Yağcı
07-09-2012, 18:43
Fotoğraflar çok bozuk görünüyorlar, oysa bendekiler çok net.
Boyutları tekrar mı küçültülüyor acaba?
Evet, yine rudbeckia :)
Tam bir aydır çiçekleri üzerinde, hâlâ taptazeler, güneşin altında da, yarı gölgede de çok mutlular.
330264
Bu da kınalısı :)
330265
Adalet Yağcı
07-09-2012, 18:50
Tam sökmeye karar vermiştim ki, 12 yıl sonra ilk defa üzümlerini gösterdi :)
330266
Cinsini hatırlamıyorum, çok lezzetli bir üzüm.
330267
Adalet Yağcı
07-09-2012, 18:59
Hamaratlığım tuttu bu sene salça yaptım.
29 kg. salçalık(kapya) biber aldım, güzelce yıkayıp ayıkladım, makinada çekildi, fırın tepsileri ile güneşe dizdim.
Üç günde kurudu, burada salçayı güneşte pişiriyorlar, daha güzel oluyor.
330272
330273
günebakan
07-09-2012, 20:12
Ohh salçalar harika görünüyor Ablacı'ğım ellerine sağlık mavi ve mor çiçekli bitkileri bende çok seviyorum:)
Sevgili tohumdan yetiştirme kraliçesi, demek lisileri bile tohumdan yetiştirebildiniz. :) Vakti zamanında okumuştum, 100 gün alıyor diye hatırlıyorum lisilerin fide haline gelebilmesi. Ayrıca sıcaklık değişimlerine de çok hassastılar yanılmıyorsam. Ellerinize sağlık. :)
Rudbeckialara ve asterlere ben de bayılıyorum. Hem rengarenk olmaları, hem çiçek açma dönemleri, hem de dona bu kadar dayanıklı olmaları harika.
Salça da pek güzel olmuş. Keşke bir parça tadına bakabilseydim. :D
Sevgili Adalet hanım, tohumdan yetiştirme azminize öyle imreniyor ve özeniyorum ki.. el gönderebilseniz keşke oralardan buralara.. :)
Her şey çok güzel elinize sağlık... salçanızın kıvamı pek lezzetli görünüyor, afiyetle tüketiniz.. ;)
YeniGine
07-09-2012, 23:14
Sevgili Adalet Hanım; çiçekler çok güzel, salça süper... Ağız tadı ile tüketin inşallah...
Adalet Yağcı
08-09-2012, 09:47
Ohh salçalar harika görünüyor Ablacı'ğım ellerine sağlık mavi ve mor çiçekli bitkileri bende çok seviyorum:)
Teşekkürler günebakan'cığım, salça bu hale gelinceye kadar epey yoruyor ama değiyor doğrusu.
Adalet Yağcı
08-09-2012, 09:50
Sevgili tohumdan yetiştirme kraliçesi, demek lisileri bile tohumdan yetiştirebildiniz. :) Vakti zamanında okumuştum, 100 gün alıyor diye hatırlıyorum lisilerin fide haline gelebilmesi. Ayrıca sıcaklık değişimlerine de çok hassastılar yanılmıyorsam. Ellerinize sağlık. :)
Rudbeckialara ve asterlere ben de bayılıyorum. Hem rengarenk olmaları, hem çiçek açma dönemleri, hem de dona bu kadar dayanıklı olmaları harika.
Salça da pek güzel olmuş. Keşke bir parça tadına bakabilseydim. :D
Sevgili gilan;
Tohumdan yetiştirmek ayrı bir tutku, onlar benim çocuklarım gibi oluyor.
İlk çimlenme zamanından çiçeklenmeye geçinceye kadar olan dönem heyecanlı bir bekleyiş içinde geçiyor.
Bu heyecan da beni ayakta tutuyor :)
Rudbeckiaları da tohumdan yetiştirdim, sayın Zeki Yağlı beyin hediyesiydi.
Bana tek yıllık olduklarını söyledi, üzüldüm tabii ama bolca tohum alıp seneye yine bahçemi süslemelerini istiyorum.
Vazgeçemeyeceğim mevsimliklilerden biri oldu.
Salça harika oldu, keşke size ulaştırabilmenin bir yolu olsa.
Oralara gelecek birileri varsa hiç çekinmeden yazın bana, gönderebilirsem çok mutlu olurum.
Adalet Yağcı
08-09-2012, 09:56
Sevgili Adalet hanım, tohumdan yetiştirme azminize öyle imreniyor ve özeniyorum ki.. el gönderebilseniz keşke oralardan buralara.. :)
Her şey çok güzel elinize sağlık... salçanızın kıvamı pek lezzetli görünüyor, afiyetle tüketiniz.. ;)
Sevgili Sudenur;
Her tohumda başarılı olamıyorum ben de.
Çok yıllık hazeran(Delphinium)larını çimlendirmeyi bir türlü başaramadım mesela.
Deneye yanıla öğreniyorum.
Tohumdan yetiştirmenin püf noktası "dikkatli takip" bence.
Zamanlama, nemlendirme, ısı, şaşırtma da ayrıca önemli, köklerini iyice geliştirmiş bir fideyi şaşırtıp yaşatmak zordur.
Sevgi Durul
08-09-2012, 09:58
29 kg. salçalık(kapya) biber aldım, güzelce yıkayıp ayıkladım, makinada çekildi, fırın tepsileri ile güneşe dizdim.
330272
330273
Siz zaten hamaratsınız, hamaratlığım tuttu diyerek kendinize haksızlık etmeyiniz.:)
Salça nefis görünüyor. Şu anda aynısı benim balkonda olmayı bekliyor.:) Biber salçasını çiğden yapmayı yıllar önce bir arkadaşımdan öğrenmiştim, o zamanlar et makinasından çekerdik, şimdi ise robotta. Güneşte olduğu için leziz oluyor ve bozulmadan tüketiliyor.
Rudbeckialarınız ve asterlerinize bayıldım, fotoğraflarınız da çok nefis.:)
Adalet Yağcı
08-09-2012, 09:59
Sevgili Adalet Hanım; çiçekler çok güzel, salça süper... Ağız tadı ile tüketin inşallah...
Teşekkür ederim sevgili YeniGine, son demlerini yaşıyorlar artık.
Bundan sonra mevsimlikler yavaş yavaş veda ederler :(
Adalet Yağcı
08-09-2012, 10:04
Siz zaten hamaratsınız, hamaratlığım tuttu diyerek kendinize haksızlık etmeyiniz.:)
Salça nefis görünüyor. Şu anda aynısı benim balkonda olmayı bekliyor.:) Biber salçasını çiğden yapmayı yıllar önce bir arkadaşımdan öğrenmiştim, o zamanlar et makinasından çekerdik, şimdi ise robotta. Güneşte olduğu için leziz oluyor ve bozulmadan tüketiliyor.
Rudbeckialarınız ve asterlerinize bayıldım, fotoğraflarınız da çok nefis.:)
Sevgili Durul;
Hayatımda ilk defa kendi başıma salça yapabildiğim için öyle yazdım :)
Daha önce de komşularımın büyük yardımları ile yapmıştım, bu tamamen benim eserim :cool:
Demek siz de güneşte pişiriyorsunuz salçayı.
Bazı yörelerde biberi çektikten sonra fırında kurutuveriyorlar, rengini, kokusunu, tadını değiştiriyor fırınlamak.
En iyisi güneş.
Siz de sağlık ve afiyetle tüketin, sizin yaptıklarınızın yanında benim hamaratlığım çerez kalır :)
Allı, morlu :)
Mor çiçekler de al al biber salçaları da çok güzel, elinize sağlık. Hiç bu kadar güzel renkli verbena görmemiştim, ben nedense pek yaşatamıyorum. Sizde kışı atlatıyorlar mı?
Adalet Yağcı
08-09-2012, 12:41
Sevgili Kiraz;
Verbenalar kışı rahat atlatıyor, İstanbul ile kıyaslandığında yaylanın kışı daha sert geçiyor.
Burada kışı atlatıyorsa İstanbul'da daha rahat atlatır.
Verbenaların renk skalası öyle geniş ki, pembesinin bile 4-5 renk tonu var benim gördüğüm.
Hastalıklara mukavim, güneşi seviyor, yayılıcı, daha ne olsun.
Tohumdan yetiştirmeye gerek yok, baharda her yer verbena :)
Müjgan Yılmaz
08-09-2012, 13:28
Sevgili Kiraz,Adalet tevazu gösteriyor,verbanalar olagan üstü renkteler.Salça da ;ekmegini al gel ve ye beni diyor:)iyi mi:)))))
Adalet Yağcı
08-09-2012, 14:28
Canımmm...
Hoş geldin, nihayet nefes alabilcek zamanın oldu.
Şimdi ver elini Kapadokya...
Müjgan Yılmaz
08-09-2012, 16:25
Onüçün de resimleri asinca,isim bitiyor.Dogru Kapadokya:)))Adrasan,Olimpos muhtesem,kaçyildir böyle deniz e girmemistim.Ada cim deniz,kitap,Ipad hayatimda hiçböyle tembellik yapmamistim,ama ne kolay alisiliyor:))
Adalet Yağcı
08-09-2012, 19:14
Güzel atlar Ülkesi...
Yanlış hatırlamıyorsam en son 7 yıl önce görmüştüm.
Müjgan'cığım, oraları seninle gezmek harika olacak, heyecanlandım şimdi.
Orhan Özbilgiç
08-09-2012, 20:25
Son olarak;
327926
Sevgili Adalet Hanım;
Yine yaklaşık dört yıl önce, İstanbul'daki evimize yakın sokaklardan birinde bu çalıyı görmüş ve çiçeklerini, yine yakınımızdaki bir fidanlıktaki bir Ziraat Mühendisi bayana gösterip sormuştum.
Sağolsun elindeki bir çiçek kataloğundan (Çiçeklerine bakarak!) buluvermişti.
Evet bir Kolonya çalısı. Cestrum Elegans. Her yıl çelik alıp yetiştirmek istiyorum ama hep unutuyorum.:)
Bu arada lisanthuslarınızı güle güle büyütün.
Sağlık ve mutlulukla.
günebakan
08-09-2012, 20:48
Ablacığım bizim oralarda çocuklar domates salçasını ekmeğe sürer üstüne de halis zeytin yağı ile nane döker yerlerdi. Bilmem siz bilirmisiniz o lezzeti dışardan alınan hiçbir salça ev yapımı salça lezzetin de olmaz tekrar ellerine sağlık:)
Adalet Yağcı
08-09-2012, 22:13
Cestrum Elegansın kokusu hiç yok Orhan bey, çiçekleri ve yaprakları gösterişli sadece.
Çelik alma mevsimini biliyor musunuz, bitkiyi biraz toparlamak istiyorum, biraz çelik çıkacak, muhtemelen yerini de değiştireceğim.
IBA ile bir kaç çelik yapacağım, tutarsa size gönderirim.
Adalet Yağcı
08-09-2012, 22:16
Bu saatte böyle önerilerde bulunma sevgili günebakan :)
Benim salçam biberden, domates salçası hiç yapmadım, belki onu da denerim.
Biber salçasını burada yeşil zeytinle karıştırıyorlar, kahvaltıda değişik bir lezzet.
Cestrum Elegansın kokusu hiç yok Orhan bey, çiçekleri ve yaprakları gösterişli sadece.
Çelik alma mevsimini biliyor musunuz, bitkiyi biraz toparlamak istiyorum, biraz çelik çıkacak, muhtemelen yerini de değiştireceğim.
Çelikleri Şubat ayında alın. Köklendirici istemez. Toprağı nemli tutun yeter.
Orhan Özbilgiç
08-09-2012, 22:44
Evet kokusu yok! Çiçekleride kokulu melisa kadar yoğun değil. Biraz daha seyrek. Ama dediğiniz gibi merak uyandıracak kadar gösterişli.
Çelik alma zamanını bilimiyorum. Ama ekim-kasım ve mart-nisan ayları en mantıklısı. Zira çoğu yaz ve sonbahar çiçeklenmesi yapan çalılarda bu aylar çelikleme için ideal oluyor.
YeniGine
08-09-2012, 23:50
Sevgili Kiraz;
Verbenalar kışı rahat atlatıyor, İstanbul ile kıyaslandığında yaylanın kışı daha sert geçiyor.
Burada kışı atlatıyorsa İstanbul'da daha rahat atlatır.
Verbenaların renk skalası öyle geniş ki, pembesinin bile 4-5 renk tonu var benim gördüğüm.
Hastalıklara mukavim, güneşi seviyor, yayılıcı, daha ne olsun.
Tohumdan yetiştirmeye gerek yok, baharda her yer verbena :)
Adalet Hanım; peki verbanalara özel bir bakım uyguluyor musunuz? Gübre, budama gibi...
Adalet Yağcı
09-09-2012, 08:16
Çelikleri Şubat ayında alın. Köklendirici istemez. Toprağı nemli tutun yeter.
Bilgi için teşekkürler almira'cığım.
Bu bitkiyi çelikten sen yetiştirmiştin.
Evet kokusu yok! Çiçekleride kokulu melisa kadar yoğun değil. Biraz daha seyrek. Ama dediğiniz gibi merak uyandıracak kadar gösterişli.
Çelik alma zamanını bilimiyorum. Ama ekim-kasım ve mart-nisan ayları en mantıklısı. Zira çoğu yaz ve sonbahar çiçeklenmesi yapan çalılarda bu aylar çelikleme için ideal oluyor.
Orhan bey, Ekim sonunda ve Mart başında çelikler alırım.
Çelik konusunda almira kadar başarılı değilim, inşallah köklendirebilirim.
Bir dünya clematis fidelemiştim ama içlerinden sadece bir tanesi köklenmiş :(
Adalet Yağcı
09-09-2012, 08:21
Adalet Hanım; peki verbanalara özel bir bakım uyguluyor musunuz? Gübre, budama gibi...
Sevgili YeniGine, verbenanın solan çiçeklerini keserek uzaklaştırıyorum.
Tüm bitkiler gibi tohum yapmaya bıraktığımda bitki yoruluyor.
Bitkinin daha aktif çiçeklenmesi için tohum yapmasına izin vermemek lazım.
Bunun dışında son bir aydır, sulamalarında enzim kullanıyorum, çiçeklerin irileşmesinin serin hava kadar enzimin de etkili olduğunu düşünüyorum.
Sararan ve ya kuruyan dallar varsa onları da kesiyorum, ayrıca budama yapmıyorum.
denizkan
09-09-2012, 09:56
330272
330273
Görünüşleri çok hoş. Afiyetle tüketiniz.
Güneşde kururken sinek böcek konmuyormu? Üzerlerini tülben vs. ile örtüyormusunuz?
Adalet Yağcı
09-09-2012, 10:52
Sevgili denizkan;
Foruma ve bahçeme hoş geldiniz.
Ben yazlık olarak kullandığım yayladayım, burada şehirdeki gibi toz, sinek vs. olmuyor.
Sivrisinekler eğer hava sıcaksa akşamüstleri çıkarlar piyasaya, serinse ortalıkta görünmezler ki, son bir aydır geceleri hırka giyecek kadar serin oluyor burada.
Sevgiler.
günebakan
09-09-2012, 13:01
Bu saatte böyle önerilerde bulunma sevgili günebakan :)
Benim salçam biberden, domates salçası hiç yapmadım, belki onu da denerim.
Biber salçasını burada yeşil zeytinle karıştırıyorlar, kahvaltıda değişik bir lezzet.
Biber salçasından içine ceviz sarmısak ve bir kaç çeşit baharat konulan muhammara denilen bir kahvaltılık yaparla biz de oda oldukça lezzetlidir:)
Adalet Yağcı
09-09-2012, 13:14
Ben de yapıyorum muhammarayı, çok da severim.
Burada öğrendim, içine domates salçası, peynir, z.yağı, limon da konuyor.
Kanapeler yapıyorum, çok seviliyor.
denizkan
09-09-2012, 15:49
Ben yazlık olarak kullandığım yayladayım, burada şehirdeki gibi toz, sinek vs. olmuyor.
Teşekkürler.
YeniGine
09-09-2012, 16:50
Teşekkür ediyorum Adalet Hanım. Sağoluun.
günebakan
09-09-2012, 21:10
Evet ablacığım doğru onlarda konuyor harika birşey oluyor gerçekten:)
Sevgili gilan;
Tohumdan yetiştirmek ayrı bir tutku, onlar benim çocuklarım gibi oluyor.
İlk çimlenme zamanından çiçeklenmeye geçinceye kadar olan dönem heyecanlı bir bekleyiş içinde geçiyor.
Bu heyecan da beni ayakta tutuyor :)
Rudbeckiaları da tohumdan yetiştirdim, sayın Zeki Yağlı beyin hediyesiydi.
Bana tek yıllık olduklarını söyledi, üzüldüm tabii ama bolca tohum alıp seneye yine bahçemi süslemelerini istiyorum.
Vazgeçemeyeceğim mevsimliklilerden biri oldu.
Salça harika oldu, keşke size ulaştırabilmenin bir yolu olsa.
Oralara gelecek birileri varsa hiç çekinmeden yazın bana, gönderebilirsem çok mutlu olurum.
Buralardan oralara gelecek birisi var. :D
Daha bilet almadım ama büyük ihtimalle 2 hafta sonra Türkiye'ye geliyorum. :) Salça teklifiniz için çok teşekkür ederim, ama çok daha güzeli yapacağımız bir toplantıda sizinle tanışabilmek olur. Ne dersiniz bir Ankara kaçamağına? ;)
Adalet Yağcı
11-09-2012, 10:24
Sevgili gilan;
Çok isterim sizinle ve Ankara'lı dostlarımla yüz yüze görüşmeyi.
Ancak :(, tadilata başlıyorum, bu gün pergolanın tamiri başladı, üç gün sürer dediler.
Cuma günü kısa bir Ürgüp seyahati var, bağ bozumu festivalinde orada olacağım.
Döndükten sonra bahçede tadilat başlıyor.
Siz ne kadar kalabileceksiniz Türkiye'de, Ekim başları gibi işlerim biter, sonra kaçabilirim Ankara'ya.
Oğlum ve torunum da Ankara'dalar, bu sene torunumu göremedim, onu da görmüş olurum bu fırsatla.
Hareketli günler sizi bekliyor o zaman. :)
İnşallah kolaylıkla halledersiniz bütün tadilatları.
Ben önümüzdeki hafta iş değiştireceğim, o nedenle araya normal iznimden uzun bir Türkiye ziyareti koyabildim. Sanırım 5-6 hafta kadar kalacağım. :) Tabii bu sürenin bir kısmı da tatilde ve şehir dışında ziyaretlerde geçecek.
O zaman bir an önce bir toplantı başlığı açalım, gününe birlikte karar veririz. Görüşme ihtimaline bile çok sevindim. ;)
Adalet Yağcı
12-09-2012, 08:09
Teşekkür ederim gilan'cığım, aklımdaki işleri düşündüğüm gibi yapabilirsem çok rahatlayacağım.
İş konusu kesinleşti demek, hayırlısı olsun, yine Seattle'da mı devam ediyorsunuz yoksa başka bir şehirde mi?
Toplantı çok güzel olur, Ekim sonlarına doğru olursa vakit daha uygun olur, malum, bahçelerin sonbahar bakımları zaman alıyor.
Görüşme ihtimali fikri beni de heyecanlandırdı, sıkı bir program yapmam lazım şimdi :)
Evet kesinleşti artık. :) Detayları balkon başlığıma yazayım da sizin sayfanızı daha çok karıştırmayayım. ;)
Adalet Yağcı
16-09-2012, 17:39
İki günden beri Ürgüp'teyim.
İnanılmaz güzel vakit geçiriyoruz sevgili Müjgan Yılmaz ile.
Sizlere bir çok fotoğraf çektim, 42. Uluslararası Ürgüp festivali bu gün sona erdi.
Döndüğümde fotoğrafları yükleyeceğim.
Sabırsızlıkla bekliyoruz.
s.serdar
17-09-2012, 10:00
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/330273d1347036938-salca.jpg
Bu kadar iştah ve ekmeğimi banma isteği uyandıran salça resmi görmemiştim. Seneye domatesleri kapıp Adalet Yağcı'nın yanına gidip salça konusunda ders almaya başlayacağım. Sağlıkla ve afiyetle tüketmeniz dileklerimle...
Cymbelina
17-09-2012, 20:26
Küçük kız, küçük kız söyle bana nerdesin?
Bu sabah bekledim, oynamaya gelmedin...
Evet, bizim bıcırık küçük kıza böyle seslenmek istedim, demek bu kez Ürgüp'tesin:) Leyleği havada gördünüz sanırım:)
Neyse selam sabah faslını geçiyorum, bir maruzatım var hocam. Ses etmeyeyim diyordum ama salça fotolarını da gördüm, dedim artık tamam:dilli:
Şimdi envai çeşit çiçek, efendim karpuzlar, kirazlar, salatalıklar, tamam bakın birşey dedik mi? Ama ya o salçalar, ya o salçalar?? Olmuyor efenim olmuyor ama, aaa, yapabilen var yapamayan var şekerim:dilli: Ağaçlar.net üyeleri olarak şiştik efendim şiştik valla, gören gözün hakkı vardır, onu bunu bilmeyiz, o 29 kg salça için hemen bir paylaşım listesi açıyorum:
1. Cymbelina
:p:p
Reçel ve marmelatlarınız için ayrı bir liste açabiliriz:D
(Latife yapıyoruz elbette, kimse "Aaa bu ne yüzsüzlük" diye çemkirmesin lütfen).
Adalet Yağcı
18-09-2012, 19:09
Bu kadar iştah ve ekmeğimi banma isteği uyandıran salça resmi görmemiştim. Seneye domatesleri kapıp Adalet Yağcı'nın yanına gidip salça konusunda ders almaya başlayacağım. Sağlıkla ve afiyetle tüketmeniz dileklerimle...
Sayın s.serdar;
Hoş geldiniz bahçeme.
Salça övgüleriniz için teşekkürler, ama domates değil, biber salçasıydı.
Biber salçası da ekmeğin üzerine sürülebilir.
Domatesler için harika bir sos öğrendim, döndüğümde sizlere tam tarifini yazıp fotoğraflayacağım.
Sevgiyle.
Adalet Yağcı
18-09-2012, 19:14
Cymbelina'cığım;
Ben uzun zamndır seni bekliyorum, şimdi sıra sende :dilli:
Salça için ekmeğini kap gel derim, ciddiyim.
Harika fotoğraflarım var, bakalım onları gördükten sonra nelere talip olacaksın ;)
Dün Avanos, Zelve, Sinesos'u gezdim, bu gün Kayseri'deydik.
Sevgili Müjgan'ı hava limanına bıraktık, şu anda yolda, döndükten sonra o da gördüklerini paylaşacaktır.
Yukarıdaki teklifimi düşün derim :eek:
Cymbelina
19-09-2012, 20:39
Benim pırıl pırıl kalpli, tatlı hocam, ne kadar naziksiniz:) Keşke gelebilsem, her seferinde ne kadar ince olduğunuzu bir kez daha gösteriyorsunuz.
Eh, beni artık tanıyorsunuz, fotoğraflarda göreceğim her ne var ise hepsine talibim.
Buradan herkese söylüyorum: İlk ben gördüm - yani ilk ben talip oldum, ona göree
Sevgiler küçük kız
Halil Önen
19-09-2012, 22:09
...
Domatesler için harika bir sos öğrendim, döndüğümde sizlere tam tarifini yazıp fotoğraflayacağım.
...
Domatesler biter bitmez;
Dönmeni bekleyeceğim...;)
Müjgan Yılmaz
20-09-2012, 17:14
Arkadaşlar dikkat!!!!!
Bu sayfaları ,çok iyi takip edin :)))))İnanılmaz görüntüler eşliğinde ,muhteşem lezzet tarifleri...
Adaletin kileri,sirke ,pekmez ve de acılı yapımı.Acılı ,insanı resmen acılıkolik yapıyor:))))Gezdiğimiz coğrafya birkaç kültürü (pers,asur,bizans,moğol,ermeni,türkmen)barındırmış ,bunların hepsi bir araya gelince,çok özel tatlar ortaya çıkmış,üzüm ve türleri akılalmaz fark ve lezzette:))))
Aman ne çok yedik arkadaşlar,bir yıl üzüm yemesek bizi idare eder.
Bence ,üzüm festivalinde Ürgüp e gezi düzenleyelim:)))
Adalet Yağcı
21-09-2012, 17:14
Domatesler biter bitmez;
Dönmeni bekleyeceğim...;)
Az kaldı, Pazartesiden itibaren sizlere çok güzel görüntüler ve tarifler sunacağım inşallah :cool:
Adalet Yağcı
21-09-2012, 17:20
Arkadaşlar dikkat!!!!!
Bu sayfaları ,çok iyi takip edin :)))))İnanılmaz görüntüler eşliğinde ,muhteşem lezzet tarifleri...
Adaletin kileri,sirke ,pekmez ve de acılı yapımı.Acılı ,insanı resmen acılıkolik yapıyor:))))Gezdiğimiz coğrafya birkaç kültürü (pers,asur,bizans,moğol,ermeni,türkmen)barındırmış ,bunların hepsi bir araya gelince,çok özel tatlar ortaya çıkmış,üzüm ve türleri akılalmaz fark ve lezzette:))))
Aman ne çok yedik arkadaşlar,bir yıl üzüm yemesek bizi idare eder.
Bence ,üzüm festivalinde Ürgüp e gezi düzenleyelim:)))
Sevgili dostum, seninle birlikte olmak büyük keyifti, keşke daha fazla zaman ayırabilseydin.
Siteye sık giremiyorum, hem bütün gün dışardayım hem de evin küçük yakışıklısının keyfini bozmak istemiyorum.
Fotoğraflardaki açıklamalarda düzeltme yapabilirsin, sanırım 1000 den fazla fotoğraf çektim, 8 GB hafıza kartı doldu gibi :)
Açıklamalarda yanlışlıklar olursa sana havale bilesin :rolleyes:
Müjgan Yılmaz
24-09-2012, 12:51
Selam Ada cım,
İnşaat ne alemde o işler bitmeden,nasıl başlıyacaksın bilmem:)))
Özellikle fotolar denetimimden geçecek biliyorsun!!!
Ben de yaklaşık bir saat önce geldim,hemen atölye ye ve bilgisayarın başına,akşam konuşuruz,(umarım 22.00 da yatmazsın)
Önce sirke yapımından mı?başlasan.
Köylü pazarından mı?
Neydi o halimiz,her meyve ye ,sebze ye atlayışımız,değişik tohumlar toplayışımız:)))
Satıcı amcalar ve teyzelerin,garipseyip hoşgörüyle yaklaşımları ve Anadolumuzun güzel insanları:)
Biz geldik adalet hanım,öncelikle çok teşekkür ederim.
Uzun uğraşlardan sonra nihayet iki tohum filiz gösterdi 4sefer perlite ektim 3 seferde toprağa ektim 2seferde katlama yaptım olmadı bir son defa daha denedim katlama usulu ile bu sefer başardık
335394;)
335395
Adalet Yağcı
30-09-2012, 09:35
Sevim hanımcığım, çok sevindim, tebrik ediyorum seni.
Böylece "Clematisi tohumdan çimlendirmek çok zor" inancını da yıkmış oldun, harikasın canım.
Adalet hanım çok teşekkür ediyorum bunlar sarı acem borusu.
Adalet Yağcı
30-09-2012, 21:56
Ben de clematis zannedip çok heyecanlanmıştım, başlığa da yazmıştım.
Yanlış yönlendirme olmasın sileyim.
Sarı acem borusu için soğuk katlama gerekmezdi, düştüğü yerde çimleniyordu.
Neyse, sana biraz nazlanmış, bir kaç yıl içinde çiçeklerini görebilirsin.
Güle güle büyüsün canım.
Adalet Yağcı
01-10-2012, 07:42
Forumda araştırma yaparken "Geziler, Türkiye'de önemli doğa alanları " (http://www.agaclar.net/forum/geziler-turkiyede-onemli-doga-alanlari/) başlığını gördüm.
Ürgüp gezisi fotoğraflarını bu başlığa yüklemem gerekirdi.
Biraz özeleştiri;
4 yıldan fazladır siteye üye olmama rağmen, yanlış yapmışım :(
Kendimi affediyor :), sayın malina'dan Ürgüp gezisi ile ilgili Fotoğraf ve bilgileri "Geziler, Türkiye'de önemli doğa alanları" başlığına taşımasını rica ediyorum.
Forumda araştırma yaparken "Geziler, Türkiye'de önemli doğa alanları " (http://www.agaclar.net/forum/geziler-turkiyede-onemli-doga-alanlari/) başlığını gördüm.
Ürgüp gezisi fotoğraflarını bu başlığa yüklemem gerekirdi.
Biraz özeleştiri;
4 yıldan fazladır siteye üye olmama rağmen, yanlış yapmışım :(
Kendimi affediyor :), sayın malina'dan Ürgüp gezisi ile ilgili Fotoğraf ve bilgileri "Geziler, Türkiye'de önemli doğa alanları" başlığına taşımasını rica ediyorum.
Forum üyeleri adına teşekkür ederim :)
Kim bilecekti bir bahçede böyle bir gezi fotoğrafları var :)
Mesajları taşıdım:
Kapadokya Gezisi 2012 (http://www.agaclar.net/forum/geziler-turkiyede-onemli-doga-alanlari/28583.htm)
Adını isterseniz değiştirebilirim.
Adalet Yağcı
01-10-2012, 13:40
Size zahmet verdim sayın malina, ben teşekkür ederim.
Bundan sonra daha dikkatli olacağım, söz :)
Adalet Yağcı
05-10-2012, 20:04
Kapadokya gezisi ilgili başlığa taşındı.
Biraz da bahçeden söz edelim.
Bu mevsim pek neşeli değil ama, yine de kıyıda köşede kalmış bir kaç güzelliği paylaşmak istiyorum.
Her yıl üst aksamı donan ağaç menekşe açmakta çok gecikti, yine de çiçeklendiğini görmek çok güzel.
336491
336492
Adalet Yağcı
05-10-2012, 20:09
Anemon Japonica açtı, fazla güneşten hoşlanmadığını anladım.
336494
Bir çok tomurcuk var.
336495
Dipten minik fidecikler verdi, çoğalacak :eek:
336496
Teşekkürler Jineop'um.
Adalet Yağcı
05-10-2012, 20:11
Getiğimiz yıl düşen tohumlardan çimlenen ekinezyalar.
Önümüzdeki yıl hepsi de çiçeklenecekler.
336500
336501
Adalet Yağcı
05-10-2012, 20:15
Yaşasın, hostamda tohum oluştu.
336504
Allisiumların zamanı geçti ama yine de güzeller.
336502
Adalet Yağcı
05-10-2012, 20:18
Sarkıcı lobelialar.
336506
Dökülen tohumlardan çimlenen lobişler.
336507
Adalet Yağcı
05-10-2012, 20:22
Hava serinleyince küpeler kendine gelmeye başladı.
336513
336514
336515
Bir tanecik tohumu var, tohumdan ilk kez küpe yetiştireceğim, becerebilirsem tabii.
336516
Adalet Yağcı
05-10-2012, 20:28
Ankara'lı bir güzel, adını bilmiyordum, Nevsun'cuğum yazmış sağ olsun.
Sedum spectabile- Anne çiçeği.
Teşekkürler sevgili Nevsune.
336517
Adalet Yağcı
05-10-2012, 20:37
Böyle bir güzellik var mıymış, ilk çiçeğini 16 Temmuzda fotoğraflamışım.
O günden bu güne çiçekleri üzerinde, sadece iki tanesi soldu.
Kesinlikle bahçelerde olması gereken bitkilerden.
336522
Adalet Yağcı
05-10-2012, 20:42
Gül sardunya harika rengi ve görünüşüyle hep mutlu edenlerden.
336524
336527
336526
Sevgi Durul
05-10-2012, 21:16
Sevgili Adalet hanım, öncelikle fotoğraf kalitesi çok güzel, gözlerimiz bayram etti. Tabii bitkilerin hakkını yememek gerekir, onlar güzel ki makina gördüğünü çekmiş.:)
Rudbeckiayı iki yıl önce almış ve çok sevmiştim. Uzun süre çiçekli kalışı ve gösterişli çiçekleriyle sevdiğim bir bitki. Maalesef bendeki tek yıllıkmış, tohumlarını da çimlendirememiştim. Çiçekçide de bir daha göremedim. Sizdekiler çok yıllık mı?
Ankara'lı güzel, sedum autumn joy mu?
Ekinezya şaşırtmak istiyor mu?
Anemon geç açan tür mü? Bendeki yazın açmış ve yaprakları kurumuştu. Yumruları topraktan çıkardım ama doğru yapıp yapmadığım konusunda endişeliyim.
Sorularım çok oldu ama cevaplarsanız sevinirim. Sevgiyle...
Adalet Yağcı
05-10-2012, 22:11
Sevgili Durul'cuğum, bir süre önce fotoğraf makinamı değiştirmiştim.
Eskisi de fena sayılmazdı ama bunda renkler daha canlı gibi sanki.
Rudbeckiaların tohumu sayın Zeki Yağlı beyden gelmişti, bu yıl ilk defa yetiştiriyorum.
Aynı zamanda diktiğim fidelerin bir kısmı açmadı, onların çok yıllık olduğunu düşünüyorum, inşallah öyledir.
Diğerlerini de göreceğiz bakalım.
Tohumlarını almaya çalışacağım, çok kolay çimleniyorlar, bu sene Mersin toplantısında bol fide dağıtmıştım.
Sedum autmn joy, güzel... Böylece Ankara'lı güzelin adını öğrenmiş oldum :)
Anemonu sevgili Jineop göndermişti, onunla da ilk yılımız, hangi türü olduğunu bilmiyorum.
Bildiğimiz anemondan farklı olduğu kesin, bunun yumrusu yok, geldiğinde 3 cm.cik bir fidecikti.
sayın adalet hanım bu ne güzellik parmagım beğen butonuna basmaktan yoruldu ;) bu güzellikler hep sizinle olsu sanki yalancı cennet
ama şunu bilmenizi isterim çok kıskandım :p bu kadarda olmazki canım olan var olmayan var :rolleyes:
Hepiside muhteşem aplam küpeler gül sardunya hosta tohum bile bağlamış ellerine sağlık.
Adaletcim fotoğraf makinen de, çekimlerin de çok güzel. Görüntüler nasıl net, renkler nasıl güzel ve bitkiler ne kadar canlı görünüyorlar. Resmen profesyonel makine gibi. Sen bitkileri yetiştir, o görüntülesin. Harika bir ikili olmuşsunuz:)
Sukulent açtı deyince fena kıskandım da gelirken getir benim sukulentimi diyecektim:p Meğer Sedum spectabile imiş açan. Bir diğer adı da anne çiçeği onun. Geçen bayram eve döndüğümde çiçekleri sularken, bunun saksısına dirseğimin değmesiyle 5 kat aşağıya uçtu. Üzeri milyon tomurcuk. Zarar gördüğüne mi yanayım, ya birinin üstüne düşseydi korkusuna mı. Koca saksı gitti, bir dal kurtarabildim neyse.
Seninki de gelecek yıl saksısını doldura doldura milyon çiçek açacak canım.
Adalet Yağcı
06-10-2012, 17:39
Canım Nevsun'cuğum, güzel sözlerin için teşekkürler ederim.
Makinanın pikseli çok yüksek, 16.2 mp. fotoğrafları küçülttüğümde netlik kaybı oluyor.
Türkçe açıklaması olmadığından kullanmayı beceremiyorum daha, pikseli düşürebilirsem daha net fotoğraflar yükleyebilieceğim sanrım.
Meğer Sedum spectabile imiş açan. Bir diğer adı da anne çiçeği onun.
Ben bu sukkulentlerin, sedumarın, kaktüslerin isimlerini hiç aklımda tutamam, bilmem de zaten.
Fotoğrafın altına doğru ismini ekleyeceğim.
Küçücük bir daldı, kendinden büyük çiçek açtı, mutlu etti beni :)
Seninkinin canı sıkılmış biraz uçmak istemiş anlaşılan :)
Yine de Sedum spectabile siz kalırsan sana çelik gönderirim üzülme :cool:
Adalet Yağcı
06-10-2012, 18:17
sayın adalet hanım bu ne güzellik parmagım beğen butonuna basmaktan yoruldu ;) bu güzellikler hep sizinle olsu sanki yalancı cennet
ama şunu bilmenizi isterim çok kıskandım :p bu kadarda olmazki canım olan var olmayan var :rolleyes:
Sevgili tuya, beğenileriniz için teşekkürler.
Hiç kıskanmayın, son derece paylaşımcı bir forumumuz var, olmayanları da oldururuz evelallah :)
Hepiside muhteşem aplam küpeler gül sardunya hosta tohum bile bağlamış ellerine sağlık.
Teşekkürler Sevim'ciğim.
Müjgan Yılmaz
06-10-2012, 18:44
Getiğimiz yıl düşen tohumlardan çimlenen ekinezyalar.
Önümüzdeki yıl hepsi de çiçeklenecekler.
336500
336501
Yaşasın,Aktarların çerini,çöpünü içeceğime,şimdi Ada nın çerini,çöpünü içeceğim:))))(üzerinize afiyet bütün kış grip olurum daaaa)
Adalet Yağcı
06-10-2012, 18:54
Lütfen ekinezya kürüne devam et canım.
Ben sanırım beş yıldır hiç, ama hiç hasta olmadım, ne grip, ne de soğuk algınlığı.
Bazan çok üşürsem biraz hapşırırm, hemen bir kaç gün ekinezya çayı içerim, hiç ilerlemez.
Sahi sende neden yok ekinezya, toplantıya tohum getireceğim, bu mevsimde toprağa serpiver, baharda minik fideler seni karşılasın.
Müjgan Yılmaz
07-10-2012, 10:45
Sevgili Dostum bu sana büyük teşekkür;
Kendi bahçeni değil,bizlerin bahçelerini de yüreğin gibi zenginleştiriyorsun,(Angel Trompetler)elleriniz den öpüyor.Her biri adam gibi çalı oldular,bir karış boyundaydılar hatırlarsan:))))336753
336754
336755
336756
Müjgan Yılmaz
07-10-2012, 10:53
Bahçene üç foto da ben den hediye;
Bu yaz ben atölyedeyken ,herkes benimle beraber çalıştı;Köpeklerim Dali ve Frida nın beş güzel yavrusu oldu,arılarım muhteşem di,canı bal yemek isteyen tüm dostları davet ediyorum:))))
336758
[ATTAC336757H]336759[/ATTACH]
Adalet Yağcı
07-10-2012, 11:50
Of... Nasıl da güzel açarlarmış, güle güle büyüt canım.
Aslında bu trompetler bana da sevgili Almira'dan gelmişti, yani ikimiz de ona teşekkür edelim.
Bahçemde kalan tek kök yerini sevmediği için bir türlü açmadı, bu sene onu güneşli bir alana taşıyacağım inşallah.
Baharda budamasını yaparsan daha keyifli dallanacaktır.
Gelirken bana beyaz ve pembeden birer tane çelik getirebilir misin?
Sarısı bende var.
Ballara gel ballara...
Maşallah, arıların da senin gibi çalışkan :)
Dali ve Frida hanımı tebrik ediyorum, yavrulara uzun ömürler diliyorum.
Sanırım mesajın bu bölümünü "üyelerimizden mutlu haberler" başlığına yazmam gerekirdi :D
Zili çalıyorum ses yok herhalde elektrikler kesik durun bakayım elimle kapıya vurayım
Adalet Yağcı
14-11-2012, 15:34
Sayın Ahmeter buyrun efendim, hoş geldiniz bahçeme.
Neredeyse bir aydır uğramıyorum bahçeye, bu yüzden sessiz kaldık.
Hoş bulduk meraklanmıştım iyi günler dilerim
YeniGine
14-11-2012, 16:38
Sevgili Adalet Hanım; merhaba hoşgelmişsiniz. Ne zamandır yoktunuz, merak etmeye başlamış idim sizi.
Ne zaman İstanbul'a geliyorsun?
"Kış da olsa kar da yağsa toplanıyoruz" toplantısını yapacağız, çok geçikme. Ve lütfen unutma, burası Mersin değil İstanbul, ona göre kıyafet getir. Yoksa yine dondum, titriyorum deme bize. ;)
Adalet Yağcı
14-11-2012, 17:15
Sevgili Adalet Hanım; merhaba hoşgelmişsiniz. Ne zamandır yoktunuz, merak etmeye başlamış idim sizi.
Sevgili YeniGine;
Haklısınız biraz uzunca bir ara verdim :(
Ankara toplantısından sonra Antalya'ya geçtim.
Evime döneli bir hafta oldu.
Çok yakında görüşmeyi umuyorum sizinle de.
Sevgiler.
Adalet Yağcı
14-11-2012, 17:19
Ne zaman İstanbul'a geliyorsun?
"Kış da olsa kar da yağsa toplanıyoruz" toplantısını yapacağız, çok geçikme. Ve lütfen unutma, burası Mersin değil İstanbul, ona göre kıyafet getir. Yoksa yine dondum, titriyorum deme bize. ;)
Harikasın canım, Aralık başı gibi İstanbul'da olmayı düşünüyorum.
Toplantıya yetişmeyi çok isterim.
Kıyafet konusunda akıllandım merak etme, ihtiyatlı olmaya söz veriyorum :)
E...ne zaman toplanıyoruz :eek:
Ana gibi
14-11-2012, 17:43
Sevgili Adalet hanım,Evliya çelebi gibi olduğunuzun fakındasınız sanırım, insan hiç değilse dostlarına gördüğü güzellikleri yansıtır.
Benimkisi şımarıklık, eminim birikimler, günü gelince bizlere sergilenir de sanırım biraz kıskançlık ettim. Eğer bir gün canınız kayak yapmak isterse biz burdayız. Sevgiler, saygılar.
Zili çalıyorum ses yok herhalde elektrikler kesik durun bakayım elimle kapıya vurayım
Sn ahmeter düşüncelerimize tercüman oldu.Teşekkürler.
Hoş gelmişiniz Sn Adalet Yağcı.
Adalet Yağcı
14-11-2012, 18:54
Sevgili Adalet hanım,Evliya çelebi gibi olduğunuzun fakındasınız sanırım, insan hiç değilse dostlarına gördüğü güzellikleri yansıtır.
Benimkisi şımarıklık, eminim birikimler, günü gelince bizlere sergilenir de sanırım biraz kıskançlık ettim. Eğer bir gün canınız kayak yapmak isterse biz burdayız. Sevgiler, saygılar.
:) Sevgili Ana gibi, aslında pek çok fotoğraf çektim ama çoğu yakınlarımla çekilen hatıra fotoğrafları.
Yine de bir kaç kare seçtim, dilerim hoşuna gider.
Kayak teklifini üzülerek geri çeviriyorum, ben zaten çok üşürüm, çocukluğumda bile kaymadım.
Sen bana güzel bahçeni gezdir yeter, üzüm zamanı yine o taraflara uzanacağım.
Bahçede dimrit varsa başka bir şey istemem :)
Gün boyu gölgede kaldığını gözlemlediği impatiensler öyle keyifliydi ki, çok şaşırdım.
Fotoğraflar Ankara'dan.
346151
346152
Bu sevimli şey oğlumun.
346154
Burası Antalya Valilik önü, harika bir su gösterisi izledim.
346155
Ana gibi
14-11-2012, 19:24
Tamam anlaştık, biz bahçeyi yeniliyoruz da, bizde olmasa da sizi dimritsiz bırakmam. Ulu meşe, ıhlamur, fındık ve cevizler hariç tamamını söktürüp yenilemeye karar verdik.
Resimler için teşekkür ederim, o sevimli şeyleri çok seviyorum, ama göçebeler gibi olunca sorun oluyor. Oğlun çok şanslı, bu arada harika görünüyorsun. Sevgiler
Adalet Yağcı
14-11-2012, 19:36
Çok güzel, yenilik her zaman güzeldir, beni heyecanlandırır hep.
Şu fotoğraf makinası işini de bir şekilde halletsen, tüm değişimi baştan itibaren fotoğraflasan, sonra da bahçe başlığını açsan artık :)
Müjgan Yılmaz
14-11-2012, 21:35
Sevgili Adalet Yağcı(Ada cım)
Arkandaki kompozisyon da,sen de harikasın ,yollarını gözlüyoruz:)))))
Adalet Yağcı
14-11-2012, 21:43
Teşekkürler canım, su gösterisini izlemek çok keyifliydi, müzik eşliğinde, rüya gibi.
Yakında görüşeceğiz inşallah.
Müzeleri gezelim seninle, yıllar önce gezmiştim, tekrar görmek isterim.
YeniGine
14-11-2012, 23:56
Sevgili YeniGine;
Haklısınız biraz uzunca bir ara verdim :(
Ankara toplantısından sonra Antalya'ya geçtim.
Evime döneli bir hafta oldu.
Çok yakında görüşmeyi umuyorum sizinle de.
Sevgiler.
Sevgili Adalet Hanım; evinize hoşgelmişsiniz. Evet inşallah Adalet Hanım görüşmek üzere inşallah.
Adalet hanım eviniz ve bahçeniz çok güzel ağaç dostlarıyla elele verip evinize renk katmışsınız ankara toplantısında gördüğüm kadarıyla renkli bir kişiliğe sahipsiniz hayatınızın rengarenk olması dileğiyle mutlu ve sağlıklı kalın :)
Adalet Yağcı
15-11-2012, 17:15
BAYÇALI, çok teşekkür ederim.
Renkler, bitkiler, müzik olmasaydı hayat sıradanlaşırdı.
Tüm bunları hayatıma yansıtabilmişsem ne mutlu bana.
Sevgiler.
Müjgan Yılmaz
15-11-2012, 17:35
Teşekkürler canım, su gösterisini izlemek çok keyifliydi, müzik eşliğinde, rüya gibi.
Yakında görüşeceğiz inşallah.
Müzeleri gezelim seninle, yıllar önce gezmiştim, tekrar görmek isterim.
Müzelerden önce sana,Sinan ın,eserlerini gezdireceğim.Hem de ,uzun açıklamalarla:))))
Adalet Yağcı
15-11-2012, 17:40
O zaman bir de Edirne yapalım, olmuşken tam olsun, meşhur ciğerini de tadarız.
Selehattin 67
15-11-2012, 18:02
adalet hanım, güler hanım, müjgan hanım ve birde yeni gine vah garibim istanbul vah hani bir film vardı mahşerin 4 atlısı diye siz istanbulun altını üstüne getirirsiniz
Adalet Yağcı
15-11-2012, 18:29
Bize katılırsanız mahşerin atlarını katlarız :)
Bizde daha ne atlılar var, Krdz.Ereğli'de birileri var ki, bize tur attırır vallahi :)
tekomusti
15-11-2012, 19:04
Sn adalet ablacım yolunuz Konya'ya düşerse bende mevlana müzesi basta olmak üzere tüm güzellikleri sizlere tanıtmak isterim
Meram,alaaddin,karatay ve ince minare müzeleri
Ve açıkinca etliekmek köpüklü ayran ve fırın kebabı
Saygı ve hürmetler
Adalet Yağcı
15-11-2012, 20:40
Sevgili tekomusti, böyle güzel bir teklife kim hayır diyebilir ki :)
İnşallah, çok isterim, 5-6 saatlik yol şunun şurasında.
Uzun yıllar önce Mevlâna'yı ziyaret etmiştim, tekrar gitmekten çok mutlu olurum.
Sevgiler.
Müjgan Yılmaz
15-11-2012, 22:23
Eh yani !!!!Adalet niye demiyorsun,Müjgan Konya ya Şeb- i Aruz törenlerine, katılmak için deli oluyor.
Sevgili tekomusti kardeşim,en kısa zaman da Konya dayız,ona göre:))))
Bu arada Edirne ye mutlaka gidelim:)))
Ben fakir
15-11-2012, 22:34
Sevgili Adalet ve Müjgan Hanımefendiler,
Ukalalığımı bağışlarsanız eğer, İstanbul'da müze geziniz programına Cankurtaran'daki Dede Efendi Evi'ni ve karşı çaprazındaki İstanbul'un Kıble Camii'ni eklemenizi önemle öneririm. Kıble Camii hakkında gerekli bilgiyi Dede Efendi Evindeki mihmandardan alabilirsiniz. (Evin kapısını kapalı bulacaksınız, çekinmeden vurun.)
Bağışlayın; iyi geceler dilerim.
Müjgan Yılmaz
15-11-2012, 22:52
Sevgili Adalet ve Müjgan Hanımefendiler,
Ukalalığımı bağışlarsanız eğer, İstanbul'da müze geziniz programına Cankurtaran'daki Dede Efendi Evi'ni ve karşı çaprazındaki İstanbul'un Kıble Camii'ni eklemenizi önemle öneririm. Kıble Camii hakkında gerekli bilgiyi Dede Efendi Evindeki mihmandardan alabilirsiniz. (Evin kapısını kapalı bulacaksınız, çekinmeden vurun.)
Bağışlayın; iyi geceler dilerim.
Teşekkürler:)))
Dede Efendi Evi ni,gezmiştim,gezi sırasında da ,tam bir müzik ziyafeti çekmişlerdi,ancak Kıble Camii hakkın da hiç bir fikrim yok,hemen inceliyeceğim...
Adalet Yağcı
15-11-2012, 23:16
Sayın Ben fakir, estağfurullah efendim, ne demek, önerileriniz için sağ olun.
Hemen listeye alındı, söylediğiniz yerler gezilecek.
Sevgiler.
Adalet Yağcı
15-11-2012, 23:17
Vaz geçtin sanıyordum Müjgan'cığım :(
Nasıl ederiz bilmiyorum ama, gerçekten güzel olurdu.
tekomusti
17-11-2012, 19:20
Sn müjgan hanım herdaim buyrun gelin can baş üstüne
adalet abla gelecek :) hep birlikte buyrun
Saygılar
Cymbelina
29-11-2012, 23:16
Eh, bahçenizi bu kadar süre sahipsiz bırakmanıza gönlüm daha fazla el vermedi, ben de bahçenize birkaç bekçi koymaya karar verdim:) Arada uyuklayabiliyorlar, ama olsun.
Red squirrel video - Sciurus vulgaris - 08c - ARKive (http://www.arkive.org/red-squirrel/sciurus-vulgaris/video-08c.html)
Red squirrel video - Sciurus vulgaris - 12a - ARKive (http://www.arkive.org/red-squirrel/sciurus-vulgaris/video-12a.html)
:)
Cumhur Tonba
29-11-2012, 23:41
Adelet Hanım,
Merhaba. Nasılsınız? Selamlar, saygılar, sevgiler.
Adalet Yağcı
30-11-2012, 00:01
Cymbelina'cığım!!!
Seni görmek ne güzel.
Bekçiler çok sevimliler ama lütfen onlara söyler misin, badem ve ceviz ağacımdan uzak dursunlar :)
Adalet Yağcı
30-11-2012, 00:03
Adelet Hanım,
Merhaba. Nasılsınız? Selamlar, saygılar, sevgiler.
Teşekkürler Cumhur bey, İstanbul'dayım.
Vefalı dostum, benden de size selamlar, sevgiler.
Cymbelina
30-11-2012, 00:24
Tamam, ben tembihledim onlara:dilli: merak etmeyin ve de bu kadar devamsızlık yapmayın lütfen, sizsiz olmuyor buralar;) Ayrıca yeni resimler bekliyoruz bahçenizden veya gezdiğiniz yerlerden.
Adalet Yağcı
30-11-2012, 23:19
Cymbelina'cığım;
Şu aralar biraz telaşım var, ev taşıyoruz.
Fotoğraf makinam hep çantamda ilginç bir şeyler görürsem paylaşırım.
tekomusti
02-12-2012, 08:31
ablacım günaydın nasılsınız yaramazlık yoktur inşallah
saygılar
Ben fakir
02-12-2012, 12:12
Şu aralar biraz telaşım var, ev taşıyoruz.
Kolaylıklar dilerim.
Adalet Yağcı
02-12-2012, 18:53
ablacım günaydın nasılsınız yaramazlık yoktur inşallah
saygılar
Teşekkürler tekomusti, yaramazlık yok ama iş çok :)
Kolaylıklar dilerim.
Sağolun sayın Ben fakir,
kolayladık zaten.
tekomusti
09-12-2012, 07:38
sn adalet abla daha bitiremedinizmi taşınma işini allah kolaylık versin
esen kalın
Adalet Yağcı
09-12-2012, 10:41
Bitti sevgili tekomusti, ufak tefek detaylarla uğraşıyoruz işte.
Daturaların devamı, inşallah kışı kazasız belasız atlatırlar.
Adalet hanım bu fotoğraf 2009 da yüklenmiş ama genede soramak istedim. Daturalarınız halen yaşıyorlar mı? Eğer yaşıyorlarsa tohumu var mıdır? Affınıza sığınarak biraz daha ileriye gidip tohum isteyebilr miyim? ;)
Adalet Yağcı
12-12-2012, 23:45
Sevgi hanım, hoş geldiniz.
Daturalar soğuk iklimde tek yıllık bitkilerdir, her yıl tohumdan yeniden ekmek gerekir.
Elimde datura tohumu var ama çimlenir mi bilemiyorum, 2010 yılının.
Şimdi İstanbul'dayım, Mersin'e döndüğümde seve seve tohum yollarım size, yeter ki çimlensinler.
Başka üyelerimizde daha taze tohum bulabilirsiniz belki.
Şu (http://www.agaclar.net/forum/calilar/3135.htm)başlığı bir araştırın.
Sevgilerimle.
Ben fakir
12-12-2012, 23:56
Sevgili Adalet Hanımefendi,
Bitti mi?
Geçmiş olsun diyebilir miyiz?
Sohbetinizi özledik.
Sevgi ve selamlar...
Adalet Yağcı
13-12-2012, 08:14
Sayın Ben fakir;
Ev taşıma işi bitti şükürler olsun.
Ben hiç karışmadım, taşıma firması ve çocuklar hallettiler.
2013 Ocak toplantısına gelirsiniz diye düşünüyorum, bir çok dostunuzla tanışma fırsatı bulursunuz.
Selam ve sevgilerimle.
Sayın Ben fakir;
Ev taşıma işi bitti şükürler olsun.
Ben hiç karışmadım, taşıma firması ve çocuklar hallettiler.
2013 Ocak toplantısına gelirsiniz diye düşünüyorum, bir çok dostunuzla tanışma fırsatı bulursunuz.
Selam ve sevgilerimle.
Merhabalar Adalet hn. Fazla vaktim olmadığı için önceki mesajları henüz okumadım. Istanbul a mı taşındınız? Istanbul toplantısı varsa bende katılabilirim.
Saygı ve selamlarımla.
Adalet Yağcı
13-12-2012, 09:44
Sevgi hanım, ben taşınmadım, İstanbul'daki kızım evini taşıdı.
Toplantı Ocak ayında muhtemelen, yer ve tarih kesinleştiğinde sevgili Güler bizlere duyuracaktır.
Sizin de katılımınzdan mutluluk duyarız.
Sevgiler.
Merhaba ablacığım, kızınız yeni evinde ağız tadıyla, güle güle otursun. Güzel torununuzu sevgiyle öpüyorum. :)
Hiç anneanne gibi görünmüyorsunuz maşallah, huzur veren, içten ve enerjik kişiliğiniz, fit görüntünüz dün gibi gözlerimin önünde, maşallah size.
Son bir kaç aydır epeyce hareketliydiniz. Tadilattı, eş dost ziyaretleriydi derken yıl bitti. Bahar aylarını ve bahçenizin yenilenmiş görüntüsünü heyecanla bekliyorum, sevgiler, selamlar.. :))
Adalet Yağcı
13-12-2012, 18:08
Sevgili Sudenur;
Güzel dilekleriniz için teşekkürler ederim, Allah tüm evi olmayanlara da nasip etsin, kiradan kurtuldular.
Benim için yazdıklarınız çok zarif, bu kadar ince görünmekten o kadar da mutlu değilim aslında, keşke biraz kilo alabilsem.
Son aylardaki koşuşturmalar bitti, mevsimi kapattık.
Şubattan itibaren yeni heyecanlar başlar.
Bahçenin tadilatı ilkbahara kaldı, usta bulmak çok zor köyde, ayrıca bir çok bitkinin yeri değişecek, bitkiler uykuya geçemediği için cesaret edemedim açıkçası.
Baharda yeni güzelliklerle tekrar buluşmak dileği ile, öpüyorum yanaklarınızdan.
Yaşasın, hostamda tohum oluştu.
336504
Allisiumların zamanı geçti ama yine de güzeller.
336502
Çiçekleriniz her zaman çok güzel.Küpelilernize bayıldım. :D:D:):):D:D
Adalet Yağcı
07-01-2013, 21:09
Sağol Maviş'im.
Küpeleri yaşatmayı başarabilirsem hepsinden fidelerim sana.
gülenyüz
29-01-2013, 17:10
Sn Adalet Yağcı ,Sayfanızı bir çok gezdim ve hayran kaldım.Ellerinize emeğinize sağlık.Sizler bizler için pırlanta sayılırsınız.İstanbul toplantısında da sizi tanıma fırsatı bulmuştum,resimlerden.Her daim fikir ve bizler için olumlu -olumsuz sözlerinizi bekliyoruz.Ben kendi adıma söyleyim. Bahçe sayfa ziyaretiniz beni onur e eder. Sevgi ve Saygılar.
Adalet Yağcı
30-01-2013, 15:36
Sayın gülenyüz;
Nazik sözleriniz için teşekkür ederim.
Agaclar nete üye olduktan sonra pek çok şey öğrendim.
Doğru bildiğimiz yanlışları düzeltmeye çalışıyoruz hep, her gün yeni şeyler öğreniyoruz.
Doğaya gönül verenler için çok değerli bilgiler içeren forumumuzda siz de zamanla bilgilerinizi geliştirecek ve pek çok gönül dostu edineceksiniz.
Tüm üyeler her konuda birbirimize yardımcı olmaya çalışırız.
Bunun yanında bitki, tohum çelik paylaşımlarımız da olur.
Güzel paylaşımlar dileği ile, sevgiler.
gülenyüz
30-01-2013, 15:47
Güzel sözleriniz için teşekkürler.Başımızda sizler olduğu sürece dediklerinizin hepsinin olacağına inanıyorum. (Doğaya gönül verenler için çok değerli bilgiler içeren forumumuzda siz de zamanla bilgilerinizi geliştirecek ve pek çok gönül dostu edineceksiniz.
Tüm üyeler her konuda birbirimize yardımcı olmaya çalışırız.) Emekleriniz için teşekkürler.Sevgi ve Saygılar...
Cymbelina
30-01-2013, 16:54
Bıcır kırlangıcım Adaletciğim:))) Nerelerdesiniz siz bakalım?;) Size sesini duyurabilene aşkolsun bu aralar:)
Merak ettiğim birşeyi sormak istiyorum: Allah'ın izniyle döndüğünüzde, bahçenizde ilk neler yapacaksınız? Mesela sizinki gibi artık oturmuş bir düzeni olan bir bahçede kış sonu - bahar başı neler yapılır?
Hemen adımımızı atar atmaz tohum ekimi olmaz sanıyorum. Mesela diğer bazı bahçelerde görmüştüm, bazı bitkilerin kök kısımlarını korumaya alıyorlar çeşitli şekillerde. Herhalde önce onlar kaldırılıyordur.
Sizi ne gibi işler bekliyor döndüğünüzde?:))) - sorumun hiçbir aciliyeti yok bu arada, ne zaman vaktiniz olursa;)
Adalet Yağcı
30-01-2013, 17:17
Bıcır kız Adaletciğim:)))
Kırlangıcı sevmiştim :)
Sevgili Cymbelina'cığım;
Bu aralar şehir dışından gelen msafirler nedeni ile fazlaca aktif olamıyorum.
"Yerleşmiş bahçe" diyorsun, bahçe hiç yerleşmiyor ki, her yıl farklı bir görünüm istiyor insan.
Başlangıçta yaptığım hatalar beni yoruyor, hâlâ onları düzeltebilmek için çabalıyorum.
Bahar gelmeden bahçelere Bordo bulamacı ve ya Göktaş tabir edilen mavi bir ilaç verilir, sonra budama yapılır.
Hava ısınıp toprak kabardığında bahçenin otları temizlenip bellenir.
Mart ortalarına doğru tohumları ekerim, filizlenenler uygun büyüklüğe geldiğinde viyollere şaşırtırım.
Mayıs başında viyoller toprağa geçirilir.
Bir kaç bitki haricinde korunmaya ihtiyacı olan bitkim yok, artık dona dayanıklı çok yıllıkları seçiyorum.
Nazlananları listeden çıkartıyorum yavaş yavaş, kaybedince üzülmemek için en doğrusu bu bence.
Ayrıca, bahçemde küçük değişiklikler yapmak istiyorum Mart başında.
Bir kaç bitkinin yeri değişecek, küçük bir tadilat da var.
Yardıma gelmek ister misin :D
Merhaba Adalet hanım, ben de gelebilir miyim yardıma? :)) Cymbelina hanımefendi beni de alıverse geçerken.. :p ;)
Tohum ekme ayımız yaklaşmakta yavaş yavaş. Viyollerimi temizliyor, torf-toprak edinmeye çalışıyorum bolca. Yapılandırma çalışmalarınızı ben de merakla beklemekteyim.. ;)
Adalet Yağcı
30-01-2013, 17:41
Sevgili Sudenur;
Ne kadar sevinirim bilseniz, öyle çok ihtiyacım var ki yardıma.
Cymbelina'ya geçen yıldan beri yalvarıyorum ikna edemedim bir türlü, bir de siz deneyin bakalım.
Ne güzel olurdu, on günde yapacağım işi üç günde bitiriverirdik :)
Ben her yıl yeni viyol alıyorum Sudenur'cuğum, çok ucuz bir ürün, dezenfeksiyonla filan uğraşmaya değmez.
Viyollerde torfu 1/3 oranında kullanmanızı tavsiye ederim.
Torf çabuk kuruduğundan fideleri kaybetmek söz konusu olabiliyor.
Çok haklısınız, geçen yıl ektiğim tohumlar telef olmuştu. :(
Şaşırtmayı beceremedim, boyları acayip uzadı, gerçek yaprakları çıkmadı vs vs..
Çimlendirme torfu edindim bu yıl. Yeterli gelmezse önerinize göre uygulayacağım, teşekkür ederim Adalet hanım, iyi ki varsınız, cesaret veriyorsunuz inanın.. ;)
Viyollerim geçen yıldan kalma, toz ve mikroplarından arındırmak amaçlı dezenfekte ettim, atık malzemelerimde var çimlendirme amaçlı kullanmayı tasarladığım, sıcaklık, nem ve ışık olaylarını da ayarlayabilirsem olacak inşallah bu yıl..
Not: Siz ikna edemediyseniz hayatta razı edemem Cymbelina hanımefendiyi, tanışmışlığımız bile yok henüz, bir biskrem versem ikna edebilirmiyim ki.. :p :D
Adalet Yağcı
30-01-2013, 18:36
Sevgili Sudenur;
Ankara'nın baharı geç gelir, siz tohumlarınızı Nisan başında ekin bence.
İç ortamda çimlendirmeye aldığınız tohum kaplarını, çimlendikten hemen sonra yavaş yavaş dış ortama alıştırıp, fidelerin viyollere aktarılacak kadar büyümelerini dış ortamda sağlayın.
Gerçek 2-3 yaprak çıkaran fideyi viyole alabilirsiniz artık.
İç ortamda büyütülen fidecikler ışığın yetersizliğinden dolayı çelimsiz kalırlar ve viyollere aktaramazsınız, bunu başarsanız bile fideyi yaşatamazsınız.
Sizin tarif ettiğiniz gibi, boyları uzar gider, zayıflar ve bir süre sonra da devrilip ölürler.
gülenyüz
30-01-2013, 18:41
Sn Adalet Hanım,çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için ama çimlendikten sonra demişsiniz ya yavaş yavaş dış ortama alıştırıp viyollere geçirin diye.Bu süre zarfında Ankara da Nisan Mayıs soğuk donarmı ki ?Acaba ne dersiniz.
Cymbelina
30-01-2013, 19:05
Evet sağolsun kırlangıcım Adaletciğim geçen yıl davet etmişti, daha doğrusu ben zorla kendimi davet ettittirdim:dilli: Aslında beni nüfusuna alsın diye bekliyorum ama almiii:)
Çoklu alıntıla yapamıyorum henüz idare ediniz. 3 günde bitiririz işi demişsiniz de ben öyle geldim mi 3 günlüğüne gelmem ama, geldim mi kalırım artık postu sererim:dilli: Bohçamı, çıkımı alır da gelirim, müştemilatta kalırım demiştim, siz bana yıldızlı bir oda vermeyi bile teklif ettiniz, tekrar teşekkür ederim, Kalbiniz kocaman:)
Bakalım anlamış mıyım? Gidince önce o bordo bulamacı denen şeyi yapacaksınız. Bu arada o her ne ise hep okuyorum burada da, adı bulamaç ya böyle mide bulandırıcı birşey hissi uyandıryor bende:) O yüzden pek bilmek istemiyorum onu. Neyse, o lapa/ bulamaç neyse ondan çalacağız;) her yere. Sonra toprağı çapalayacağız. Sonra duracağız.
Ama ben çapayı pek beceremiyorum, geçen bahar apartmanın önünde az bir yeri yapayım dedim, imanım gevredi:D Üstelik 2 adım yer. Rüzgar öyle çoktu ki gözüme artı kulağıma kum doldu.
Mart gelince tohum ekilecek. Sonra onlar saksılara ya da toprağa geçirilecek.
Cymbelina
30-01-2013, 19:12
Çok haklısınız, geçen yıl ektiğim tohumlar telef olmuştu. :(
Şaşırtmayı beceremedim, boyları acayip uzadı, gerçek yaprakları çıkmadı vs vs..
Not: Siz ikna edemediyseniz hayatta razı edemem Cymbelina hanımefendiyi, tanışmışlığımız bile yok henüz, bir biskrem versem ikna edebilirmiyim ki.. :p :D
Aynı sorunu ben de yaşadım Sudenur hanım, o aşamayı bir türlü beceremiyorum. Bazen de aksilikler oluyor, evde torf ya da toprak bitiyor, hemen temin edemeyince de öyle minik kaplarda torfta sıkışıp kalıyorlar. Geçen bahar heves edip tohum aldım bir sürü , çok azını devam ettirebildim. Neyse nasip bakalım.
Biskrem pek sevmiyorum, pasta ya da dondurma olur:D Daha da güzeli tohum, çelik vb olur, onları verirseniz hemen kanarım:))) Şaka şaka. Sizin gibi dostlarla böyle sevdiğim ve bağlandığım bir kırlangıcı ziyarete gitmek çok güzel olurdu. Bir gün olur inşallah:)
Ayrıca Sudenur'dan başkasını da yardıma çağırmayın, kıskanabilirim- gerçekten
Adalet Yağcı
30-01-2013, 19:54
Sn Adalet Hanım,çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için ama çimlendikten sonra demişsiniz ya yavaş yavaş dış ortama alıştırıp viyollere geçirin diye.Bu süre zarfında Ankara da Nisan Mayıs soğuk donarmı ki ?Acaba ne dersiniz.
Sayın gülenyüz;
Tohumların çimlenebilmeleri için belli bir ısıya ihtiyaçları vardır.
Bu yüzden çimlenmeyi iç ortamda başlatıyoruz.
Ben Mersin'de dış ortamda yapabiliyorum, bizim iklimimiz müsait oluyor.
Gündüzleri dışarıda, geceleri içeride kalıyor tohum kaplarım.
"Yavaş yavaş dış ortama alıştırmak" da aynı şekilde olur.
Gündüzleri dışarıda, geceleri de ısıtılmayan bir iç ortamda kalırsa, fidecikler sarsılmadan büyürler.
Nisan Mayıs aylarında Ankara ne kadar soğuk olur hiç bir fikrim yok, zaten geceleri içeri alacaksınız, gündüz de don olmaz.
Adalet Yağcı
30-01-2013, 19:58
Evet sağolsun kırlangıcım Adaletciğim geçen yıl davet etmişti, daha doğrusu ben zorla kendimi davet ettittirdim:dilli: Aslında beni nüfusuna alsın diye bekliyorum ama almiii:)
Ama ben çapayı pek beceremiyorum, geçen bahar apartmanın önünde az bir yeri yapayım dedim, imanım gevredi:D Üstelik 2 adım yer. Rüzgar öyle çoktu ki gözüme artı kulağıma kum doldu.
Canım sen gelmeye karar ver, ben sana bulamaç filan yaptırmam, bahçe de belletmem.
Bu işleri zaten başkalarına yaptırıyorum.
Sizler sadece yemek, çay, kahve servisi yapın yeter bana ;)
Gelirsen şu "nüfus" işini de konuşuruz :D
Cymbelina
30-01-2013, 20:11
Yani tabi okuyunca yaptıklarımı, ben böyle beceriksizi bahçeme sokturmam, çapa yapayım derken mahveder her yanı, bitkilerimi filan diye düşündünüz sanırım:dilli:;) Şaka şaka, yapabilirim birşeyler - öğrenirim de. Ama böcek, tırtıl, solucan türü heyvanatlarla muhattap olmayayım yeter:D Bir de inek/koyun kakası gibi doğal gübreyle;)
Tamam, şartlarda anlaştık, nüfus kağıdımı ve de çıkımı alıp geliyorum:D
Bir de şunu sorsam: sizde değişik sarılıcı türler de vardı sanırım, sarmaşıkları her yıl söküp ertesi yıl yeniden tohumdan mı yetiştiriyorsunuz? Yoksa hani o da iklime göre değişir mi? Çapa yaparken mesela geçen bahardan tohumdan yetiştirdiğimiz sarmaşığı kökünden sökmemiz gerekir mi? Başka sorum yok Sayın Yargıç - tabi ki şimdilik:D
Ama böcek, tırtıl, solucan türü heyvanatlarla muhattap olmayayım yeter:D Bir de inek/koyun kakası gibi doğal gübreyle;)
Onlar ben de rahat olun. :D Kızım solucanlarla kanka nasılsa, ana kız hallederiz çabucak.. ;)
Not: Elimi çabuk tutmuşum da koparmışım iyi ki izni. :)) Sevgili Cymbelina ambargo koyacakmış az daha.. :p
Sevgili Adalet hanım, Kına çiçeği, Potentilla, Yıldız çadırı ve Akşam sefası tohumlarınız nasip olmuştu bana Ankara toplantısında. Akşam sefalarını ve Yıldız çadırını direkt yerlerine gömmeyi düşünüyorum, siz ne dersiniz? Başarılı olur mu? ;)
Cymbelina
31-01-2013, 00:04
Hatırladığım kadarıyla Cemo hanım, Müjgan Hanım, Sudenur Hanım...evet başkasına izin çıkmaz benden:dilli::D Biliyorum, o çok seviliyor ve sevmekte haklılar da, ama herkesin hocası kendine, sonra bize kalmıyor:))) Herkes kendine başka hoca bulsun;) Bu hoca benim, ben gelince buldum, ilk ben gördüm onu:D Elinizi çabuk tutsaydınız:)
Adalet Yağcı
31-01-2013, 12:20
Sevgili Adalet hanım, Kına çiçeği, Potentilla, Yıldız çadırı ve Akşam sefası tohumlarınız nasip olmuştu bana Ankara toplantısında. Akşam sefalarını ve Yıldız çadırını direkt yerlerine gömmeyi düşünüyorum, siz ne dersiniz? Başarılı olur mu? ;)
Sudenur'cuğum, tohum ekmek için acele etmeyin, Ankara için erken daha.
Akşam sefasını nerede çıkmasını istiyorsanız oraya ekebilirsiniz, şaşırtmaya gerek yok.
Kına çiçeği, potentilla, yıldız çadırı için Nisanı bekleyin derim.
Kına çiçeğini ben vermedim bu arada, acaba kara gözlü suzan mı bahsettiğiniz?
Adalet Yağcı
31-01-2013, 12:26
Bu hoca benim, ben gelince buldum, ilk ben gördüm onu:D Elinizi çabuk tutsaydınız:)
Hocalık kim ben kim Cymbelina :(
Ama senin yerin çok özel, kanunî işlemleri başlattım haberin olsun ;)
Bu sene gelmezsen tüm şansını kaybedeceksin ona göre :)
Üzerinde Kına çiçeği yazıyor, şeffaf kilitli poşette. Karıştırıyor olabilirim Adalet hanım, sayın tturt'un hediyesi de olabilir. :o
Geçen ilkbahar ve koca bir yazı düzenlemeler yaparak tükettiğim için heyecan yapıyorum bu sene. :o Sabırsız davranıyorum, haklısınız.. ;) :D
Cymbelina
31-01-2013, 18:38
Noliii burada? Siz fazla samimi olmayın bakiim:dilli:;) Soruları ben alayım, kendisine iletirim ben mühim olanları:dilli::D Özel kalemiyim ben, size geri döneriz:)
Cevabı ben vereyim hatta, kına çiçeğinizi istediğiniz gibi ekin, farketmez, kafanıza göre takılın,:dilli: çimlenmezse de denemeye devam edin.
Şaka şaka:) Kına çiçeği ben de deneyeceğim inşallah, geçen bahar gene benden kaynaklanan şeylerden dolayı pek olmadı. Burada görmüştüm resimlerini güzele benziyor, hatta cam güzelini andırıyor veya onun akrabası gibi birşeydi, gibi ama sadece. Hocamız doğrusunu aktarır zaten. Güzel seçimler olmuş tür açısından (bak benim de laflara bak, pek bilirim ya )
YeniGine
27-02-2013, 02:22
Sevgili Adalet Hanım; hatırlarsanız sizde aldığım tohum paketini görmüştünüz 'Ömürsüz Çiçek'
Araştırıyorum ne zamandır fakat tam olarak bir fikir edinemedim ki aklıma siz geldiniz tanıyor idiniz bitkiyi. Merak ettiğim boylanıyor muydu, bodur mu kalırdı, fazla güneş, az güneş ne severdi. Çünkü bordür taşlar kenarındaki boşlukları ömürsüz çiçek ile doldurabilir miyim yani. Yardımcı olursanız sevineceğim. Şimdiden teşekkürler.
s.serdar
27-02-2013, 06:58
Nisan Mayıs aylarında Ankara ne kadar soğuk olur hiç bir fikrim yok, zaten geceleri içeri alacaksınız, gündüz de don olmaz.
23 Nisan ve 19 Mayıs da kar yağdığını hatırlıyorum.
Adalet Yağcı
27-02-2013, 08:54
Sevgili Adalet Hanım; hatırlarsanız sizde aldığım tohum paketini görmüştünüz 'Ömürsüz Çiçek'
Araştırıyorum ne zamandır fakat tam olarak bir fikir edinemedim ki aklıma siz geldiniz tanıyor idiniz bitkiyi. Merak ettiğim boylanıyor muydu, bodur mu kalırdı, fazla güneş, az güneş ne severdi. Çünkü bordür taşlar kenarındaki boşlukları ömürsüz çiçek ile doldurabilir miyim yani. Yardımcı olursanız sevineceğim. Şimdiden teşekkürler.
Sevgili YeniGine;
Ben ömürsüz çiçek yetişitirmedim hiç.
Gölge alanlara Yeni Gine dikebilirsin :) çok vefalı biliyorsun.
Yaz başından Kasıma kadar açmaya devam ediyor.
Petunyalar da çok gösterişli durur, eğer hastalanmazlarsa seni çok mutlu ederler.
Dikim yapacağın yer ortak alan, çocuklar ve meraklılar koparılabilecek türden olan çiçeklere rahat vermeyebilirler, üzülme sonra.
Çok özledik. Dön artık Mersin'e.:(
YeniGine
28-02-2013, 01:18
Teşekkür ediyorum Sevgili Adalet Hanım.
Ben sizi ağaçlar.nette bildim, İstanbul'da hemen yanıbaşımda tanıdım. Sanki Mersin diye bir şey yokmuş gibi geldiydi bana. Gidince de inanın çok üzüleceğim. Hani baharda, yazda yine görüşeceğiz, gezeceğiz diye düşünüyormuşum demek ki.
Minicik Adalet Hanım tabi ki öncelik sağlık, tekrar görüşür, gezeriz inşallah. Sizinle tanıştığım, canlı canlı gördüğüm için mutluyum.
Adalet Yağcı
28-02-2013, 09:05
Çok özledik. Dön artık Mersin'e.:(
Az kaldı sevgili Almira, yakında hasret bitecek :)
Teşekkür ediyorum Sevgili Adalet Hanım.
Ben sizi ağaçlar.nette bildim, İstanbul'da hemen yanıbaşımda tanıdım. Sanki Mersin diye bir şey yokmuş gibi geldiydi bana. Gidince de inanın çok üzüleceğim. Hani baharda, yazda yine görüşeceğiz, gezeceğiz diye düşünüyormuşum demek ki.
Minicik Adalet Hanım tabi ki öncelik sağlık, tekrar görüşür, gezeriz inşallah. Sizinle tanıştığım, canlı canlı gördüğüm için mutluyum.
Sevgili YeniGine;
Seni tanıdığım için ben de çok mutluyum.
Sonbaharda yine görüşeceğiz inşallah.
Ama ondan önce seni Mersin'e beklerim.
gülenyüz
28-02-2013, 09:14
Günaydınlar Sn Adalet YAĞCI,Usta Nasılsınız.Mersin emi dönüyorsunuz?Saygılar...
Adalet Yağcı
28-02-2013, 21:11
:D
Sevgili gülenyüz;
Geç oldu ama size de günaydın :) ya da iyi geceler.
Akdenizimden "Bahar geldi" muştusu aldım, nasıl dururum buralarda artık.
Bahçemde işler beni bekler.
Sevgiler.
tekomusti
28-02-2013, 21:40
Abla merhaba
o güzel bahçeden resim ve bilgileri sabırsızlıkla bekliyorum
Saygılar
Adalet Yağcı
28-02-2013, 23:04
Sevgili tekomusti, bir kavuşabilsem hayırlısı ile, hemen fotoğraf çekmeye başlayacağım.
Obrizyalar açmıştır şimdi, bademler de bu gün yarın gelinliklerini giyerler.
Ağaç şakayık tomurcuklanmıştır.
Kardelenleri ve nergisleri kaçırmış ola bilirim :(
gülenyüz
01-03-2013, 08:03
Günaydınlar Usta,güle güle gidin.Nasıl heyecanlısınızdır şimdi.Ne güzel.Bol fotoğraf bekliyoruz.Saygılar..
Orhan Özbilgiç
14-03-2013, 06:50
Sevgili tekomusti, bir kavuşabilsem hayırlısı ile, hemen fotoğraf çekmeye başlayacağım.
Obrizyalar açmıştır şimdi, bademler de bu gün yarın gelinliklerini giyerler.
Ağaç şakayık tomurcuklanmıştır.
Kardelenleri ve nergisleri kaçırmış ola bilirim :(
Adalet Hanım;
Sanıyorum kavuşma anları yaklaştı. ;)
''Nereden anladınız?'' derseniz, 9. kuruluş yıldönümü toplantısında adınızı göremedim. Belki benim gibi, ''ne olur ne olmaz!'' diye yazmayı geciktiriyorda olabilir misiniz? Bilmem.:p
Mesajlarınızdada, buram buram hasret kokuyor zaten.
Nasıl kokmasın ki? Bunca bitki delisinin arasında koca bir kış, sadece ottan, çöpten başka birşeyden sözedilmiyor ki!:D İnsanın resmen beyni yıkanıyor. Artık hiç başka birşey düşünemez oluyor. Değl mi?:p
Şimdi sizin ''dervişin zikri neyse, fikride odur'' dediğinizi duyar gibiyim.;)
Sağlık olsun. Allah hepimize sağlıklı ve uzun bir ömür versinde, bu duyguları daha çok yaşayalım. Bazen özlemekte güzel deyip, duygularımızı bastıralım.:p
Adalet Yağcı
14-03-2013, 11:33
Haklısınız Orhan bey, köyümü ve bahçemi özledim çok.
Uzaktan budama ilaçlama ve sair işleri halletmeye çalışıyorum ama ne kadar ne yapıldı gidince görebileceğim.
9. agaclar.net toplantısına muhtemelen gelemeyeceğim, Şubat ortalarında dönmeye karar vermiştim ama olmadı, ayrılamadım buralardan.
Bahçemde düşündüğüm tadilatı bile kaçırmış ola bilirim, bir çok bitkinin yerleri değişecekti.
Bu sene bahçedeki otları atmayıp kompost yapacağım bakalım, becerebilirsem.
Dediğiniz gibi sağlık olsun, elimden geleni yapacağım.
Güzellikleri kaçırdığıma üzülüyorum sadece :(
Hepimiz için kolaylıklar diliyorum ben de, işimiz rast gelsin :)
Cymbelina
18-03-2013, 02:10
Ben ömürsüz çiçek yetişitirmedim hiç.
Bu mudur?;) İsmi çok ilginç geldi:)
http://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/30796.htm
Adalet Yağcı
18-03-2013, 09:14
Evet budur.
Bir kaç kez tohumdan çimlendirmeyi denedim, olmayınca vaz geçtim :(
fikreteren
18-03-2013, 21:50
Bende birçok çeşidin aldım.Geçen sene bende başaramadım.Bu duruma göre son kez şansımı
deneyeceğim demektir. Hocalarımız beceremediyse biz hiç beceremiyeceğiz demektir.
tekomusti
04-04-2013, 07:42
Ablacım günaydın dogum gününüz kutlu olsun nice huzurlu mutlu yıllar*
Esen kalın
Çok güzel bir bahçe daha gezdim gerçekten güzel ve emeklerin eseri.Sizi kutluyorum işleriniz de kolaylıklar diliyorum.
Adalet Yağcı
07-04-2013, 21:12
Sevgili gtatas, beğendiğinize sevindim, her yıl bu aylarda macera başlıyor, elimizden ne geliyorsa artık :)
YeniGine
08-04-2013, 00:49
Sevgili Adalet Hanım merhaba; nasılsınız, neler yapıyorsunuz?
:( Cumartesi günü, doğum günü toplantısında yokluğunuzu hissettim açıkçası. Ama ne yapalım bahçe de önemli, sizi bekleyenler çok idi oralarda. Gönüller bir olsun, Allah'ım sağlık, sıhhat, güç kuvvet versin. Tahmin edebiliyorum çok işleriniz var çok; kolaylıklar diliyorum, rastgele inşallah Sevgili Adalet Hanım...
Görüşmek üzere inşallah...
Adalet Yağcı
08-04-2013, 07:34
Yeni Gine'ciğim, toplantı fotoğraflarını gördükten sonra ben de hayıflandım, cismimle olmasa da aklım sizlerde kaldı, 10. yıl toplantısını birlikte kutlarız inşallah.
Cumartesi Pazar bahçedeydim, gerçekten çok iş var, öyle böyle değil.
Yapabileceğim işlerin adı belli, gücümü aşan işler için yardımcıya ihtiyacım var, köyde yaşayanlar süs bitkilerinden anlamıyorlar.
Hatta, bahçede elma, armut vs. varsa süs bitkilerine ne gerek var diye düşünüyor çoğunluğu.
Böyle olunca, bitkileri tanımıyorlar, ot zannedip bir çok değerli bitkimi söküp atıyorlar.
Kazarken dikkat etmiyorlar, dün meselâ üzeri tomurcuk dolu kocaman bir clematis dalını koparıp attılar, içim gitti, çok üzüldüm.
Yapabildiklerimi yapmaya çalıştım ama çok yoruldum, fotoğraf çekmeyi unutmadım bu sefer, bu gün küçültüp yüklemeye çalışacağım.
Sevgiler.
Adalet Yağcı
08-04-2013, 13:31
Geciken bahçe açılışını yapalım artık ;)
Cumartesi günü bahçeye gittim, içler acısı bir durumdaydı.
Her tarafı otlar basmış, temizlenecek, bellenecek, gübrelenecek, saksıdaki bitkiler toprağa geçirilecek, bazılarının yerleri değişecek, yeni aldıklarım dikilecek ve daha bir sürü şey :(
Bahçenin süs bitkileri bölümüne kimseyi sokmuyorum, tüm otlar tek tek elimden geçti.
Öyle çok iş var ki, öyle üç günde beş günde bitecek gibi değil, ne var ki, Pazar akşamı dönmem gerekiyordu.
Elimden geldiğince iki gün uğraştım, geri kalanları da haftaya bıraktım.
Bu mevsimde bahçeyi şenlendiren bir kaç güzel bitkiyi de fotoğraflayabilidim nihayet.
Buyrun efendim, sevgili Başbahcivan'ın dört yıl önce hediye ettiği medar-ı iftiharım, sevgili ağaç şakayığım her yıl olduğu gibi bu yıl da çok güzel çiçeklenmiş.
Geçtiğimiz yıllarda fazla dikkatimi çekmemişti ama neredeyse 'yoğun' denebilecek güzel kokusu var.
387069
387070
387071
Gelen geçen herkes hayranlıkla baktı, bir kaç kişi de "fiyatı ne olursa olsun bana da al" diye tembihte bulundu.
Adalet Yağcı
08-04-2013, 13:36
Geçen yazdan kalanlar.
387072
Yalnızca iki kök kalan sevgili obrizyalarım.
Yeniden ektim, gölge alanları obrizya ile kaplayacağım.
387073
387074
Adalet Yağcı
08-04-2013, 13:40
Haseki küpesini çok seviyorum, mor ve pembe karışmış durumda.
Bunlar katmerli cins, tek kat olanlardan daha küçük çiçekleri.
387075
387076
Buyrun efendim, sevgili Başbahcivan'ın dört yıl önce hediye ettiği medar-ı iftiharım, sevgili ağaç şakayığım her yıl olduğu gibi bu yıl da çok güzel çiçeklenmiş.
Geçtiğimiz yıllarda fazla dikkatimi çekmemişti ama neredeyse 'yoğun' denebilecek güzel kokusu var.
387069
387070
387071
Gelen geçen herkes hayranlıkla baktı, bir kaç kişi de "fiyatı ne olursa olsun bana da al" diye tembihte bulundu.
Şakayık da şakayık ama gerçekten de çok gösterişli ve güzel. Elinize sağlık, görsel şölen başlıyor demek ki. ;)
Adalet Yağcı
08-04-2013, 13:56
Geçen yıl tohumdan yetiştirdiğim, çiçeklerinin güzelliğine doyamadığım Rudbeckialar kışı atlatmış, bu yaz daha erken görebileceğim çiçeklerini.
387080
Vangelia çalısı da kışı atlatanlardan.
387081
Yaz sonu Monardayı dipten buduyorum, yayıldıkça yayıldı maşallah :)
387082
Adalet Yağcı
08-04-2013, 14:02
Hazeranlar her yıl bahçenin her köşesini istedikleri gibi kullanıyorlar :)
387085
Geçen yıl tohumdan yetiştirip çok sevdiğim çılgın papatyalar.
387083
Ekinezyalar düşen tohumdan çimlenmişler, onları derleyip toplamak lazım.
387084
Adalet Yağcı
08-04-2013, 14:05
Sevgili SDurul'a özendim, kır çiçeklerini de fotoğrafladım :)
387091
387092
387093
387094
Adalet Yağcı
08-04-2013, 14:14
Heuchera, değişik renklerini bulabilmek için geçtiğimiz yıllarda az uğraş vermedim.
Şimdilik sadece iki rengi var.
Bunu tohumdan yetiştirdim.
387098
Anne bitkiyi sevgili Jineop göndermişti, tomurcuklanmış.
387097
Bu rengini Yalova gezisinde buldum, darısı diğer renklere.
387096
Bu da Aster, Yalova gezisinden.
387095
Adalet Yağcı
08-04-2013, 14:19
Enginarlar dört kök, bana yetiyor.
387100
İstanbul'dan özenle taşıyıp getirdiğim Bektaşi üzümü(Ribes).
387099
Hostalar, onları da çoğaltmayı düşünüyorum.
387101
Adalet Yağcı
08-04-2013, 14:24
Clematislerden erkenciler hareketlenmiş, Montana Rubens Spring açmış.
387104
DrRuppel tomurcukta, yerini değiştirmek gerekiyor.
387102
Yaz sonu kırılan bir dalı olduğu gibi toprağa gömmüştüm, köklenmiş, filizlenmiş.
387103
Adalet Yağcı
08-04-2013, 14:28
Sevgili Nevsune, Echeveriam nasıl?
387105
Ya Anne çiçeğim?
387106
Adalet Yağcı
08-04-2013, 14:30
Liliumlar bu sene erken uyanmışlar.
387108
387109
Adalet Yağcı
08-04-2013, 14:39
Potentillaları çok sevdim, çiçekleri parlak kırmızı renkte.
387110
Bunları da geçen yıl tohumdan yetiştirdim, ayrı yerlere dikilecekler.
387111
Phloxlar uyanmış, yerlerini değiştirecektim, geç kaldım.
387113
Bu da Phlox, farklı bir türü.
387112
Adalet Yağcı
08-04-2013, 14:44
Şebboylar.
387116
387117
Şakayıklar uyanmış, bunlar daha geç açan cinslerden.
387114
387115
Sevgi Durul
08-04-2013, 15:03
Sevgili Adalet hanım, siz bahçeyi özlemiştiniz, bahçe de sizi, bitkiler özlemlerini coşarak dile getirmişler.:)
Bizlerle bu güzellikleri paylaştığınız için teşekkürler... Elinize yüreğinize sağlık.
Hangisini saysam bilemedim, ağaç şakayık, clematisler, haseki küpeleri, hepsi hepsi çok çok güzeller. Kır çiçekleri de öyle.:)
Benim de tohumdan yetiştirdiğim hasekiler bu yıl açacak inşallah. renklerini merakla bekliyorum. Sonbaharda komşumun verdiği ağaç şakayık yumrusu, toprak yüzüne çıkmadı henüz. Bu saatten sonra çıkma ümidi var mıdır?
Sevgiyle...
Adalet Yağcı
08-04-2013, 15:14
Geçen yıl tohumlarının döküldüğü yerlerden marul çıkmış.
387121
Pancarlar da geçen yıl toprakta kalanlar.
387124
Bahçenin bir çok yerinde bu bitkiden çıkmış, yöresel adı yılan yastığı, köylüler yemeğini yapıyorlarmış.
387123
Gallaya benzeyen daha küçük yapraklı, kökü beyaz küçük soğanlı, yabani bir bitki mi merak ettim.
387122
Adalet Yağcı
08-04-2013, 15:21
Sonbaharda komşumun verdiği ağaç şakayık yumrusu, toprak yüzüne çıkmadı henüz. Bu saatten sonra çıkma ümidi var mıdır?
Sevgili Durul'cuğum, şakayıkların diğer cinsleri yeni uyanmaya başlıyor, bir ay içinde çıkmazsa ümit kesebilirsin :(
Benim açan beyaz şakayığın cinsi diğerlerinden farklı, budama yapmıyorum, kışın da dalları üzerinde kalıyor, yeşil aksam kaybolmuyor.
tekomusti
08-04-2013, 15:27
Ablacım merhaba
Her şey çok çok güzel ve intizamlı ellerinize ve emeginize sağlık özellikle Clematisler şimdiden super
Saygılar
Esen kalın
Sevgili Adalet Hanım,
Bahçeniz gerçekten muhteşem. Her bir köşesine hayranlıkla baktım. İlk zamanlar nasıl yapsam nasıl etsem demişsiniz ve ortaya tam bir cennet köşesi, mutlu mesut yaşanılası bir mekan çıkarmışsınız.
Harikasınız daha ne diyebilirim ki...
Orhan Özbilgiç
08-04-2013, 17:13
Bahçe güzel, bahçede olmak güzel ama çok yorucu...
Benide bekliyor o yorgunluk. Ama ilk sıraladıklarım daha cazip tabii.:p
Siz tam zamanında gitmişsiniz. Gerçi bu yılki toplantıyı kaçırdınız ama bekleseydiniz, özellikle şakayıkların güzelliğini belkide göremezdiniz. Zira sizinki bayağı erken açmış. Ve de çok güzel.;)
Eeee! Ne kadar yayla olsada, yinede Mersin. Benim bahçemdekinin fotoğrafını, aynı zamanda üyemizde olan yunuscem dostum fotoğraflayıvermiş. Henüz tomurcuk bile yok. Satın aldığım Büyükdere Fidanlığı ile görüştüm. Onlarda mayıs-haziran arası açtığını söylediler. ''Bizimkilerdede tomurcuklanma başlamadı.'' Dediler. Tabi bende sevindim.
Sizin işiniz bana göre daha zor. Zira çok sayıda otsu bitkileriniz var. Onların etrafındaki otları temizlemek hep size düşüyor. Baksanıza çalıştırdığınız kişiler Clematisi bile ot diye yolup atmışlar.:mad:
Neyse. Gülü seviyoruz, dikenine de katlanacağız.
Sağlık ve mutlulukla yaşayın. Bol çiçekli günler.
Adalet Yağcı
08-04-2013, 17:54
Sevgili Adalet Hanım,
Bahçeniz gerçekten muhteşem. Her bir köşesine hayranlıkla baktım. İlk zamanlar nasıl yapsam nasıl etsem demişsiniz ve ortaya tam bir cennet köşesi, mutlu mesut yaşanılası bir mekan çıkarmışsınız.
Harikasınız daha ne diyebilirim ki...
Sevgili Zemzem;
Bahçeme hoş geldiniz, forumdaki her üye gibi ben de doğa, bitki adına elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum.
Sizin de anlayacağınız gibi, bu ay bizim coşku ayımız, tüm kışı bu günlerin hayalleri ile geçirdik.
Şimdi çılgınlık zamanı, yaşasın!..
Adalet Yağcı
08-04-2013, 18:10
Bahçe güzel, bahçede olmak güzel ama çok yorucu...
Benide bekliyor o yorgunluk. Ama ilk sıraladıklarım daha cazip tabii.:p
Neyse. Gülü seviyoruz, dikenine de katlanacağız.
Haklısınız Orhan bey, bu sevda olmasaydı bu yorgunluğa asla katlanamazdım.
Kocaman gübre çuvallarını taşıdım, süs bitkilerinin olduğu yeri kendim belledim, çukurları kendim açtım, sonra da oturup kendime acıdım :)
Aslında şakayık için üzülmeyin, keşke benim şakayık da daha geç çiçeklenseydi, doyasıya seyreder koklardım.
Otsu bitkilerden vazgeçemiyorum, ama akıllandım artık, mevsimlikleri iyice azalttım, çok yıllıkların bakımı daha kolay.
Bazan çok takıldığım bitkiler olursa bir kaç çeşit mevsimlik yapıyorum, zinnia da bunlardan biri, tohumları geldiğimde ekmiştim, üç günde çimlendiler, bahçemi şenlendirecekler.
387205
Size de bahçe işlerinizde kolay gelsin, gülü ne denli seversek sevelim dikenlerine bulaşmak hoş olmuyor, Dün tırnağımın arasına girdi ot yolarken, saatlerce canımı yaktı :)
Hoşgördüm Adalet Hanım,
Ne güzel söylediniz gerçekten bu ay coşku ayımız. Benim maalesef bir bahçem yok ufacık bir balkonla idare ediyorum ama her gün yeni bir türle tanışmama sebep olan agaclar.net oldukça yetmiyor tabi:)
O yüzden ancak sizin gibi bu fırsatı değerlendiren yeşil aşığı insanların yaptıklarıyla gözlerimi şenlendirebiliyorum.
YeniGine
09-04-2013, 00:09
Sevgili Adalet Hanım; bahçeniz mutluluğunu hemen göstermiş, anne gelmiş ve bahçe sevinmiş gerçekten. Fotoğraflar için teşekkürler; inşallah bundan sonraki güzellikleri de hep beraber izleriz... Size kolay gelsin inşallah, rastgele...
neslihan0602
09-04-2013, 08:03
Adalet hanım gözümüzü,gönlümüzü şenlendirdiniz..Yüreğinize sağlık,ellerinize sağlık,hangi birine bakacağımı şaşırdım.Obrezyalar ayrı güzel,haseki küpeleri,şakayık....hepsi emekle sevgiyle büyümüşler,çiçek yetiştirmeyi çocuk yetiştirmeye benzetiyorum ben;ikisini de nasıl eğitirseniz o kadar karşılığını alıyorsunuz:)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.