Bağlan

View Full Version : Adalet Yağcı / bahçe

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19

Zeki Yağlı
09-04-2013, 09:00
Gallaya benzeyen daha küçük yapraklı, kökü beyaz küçük soğanlı, yabani bir bitki mi merak ettim.

387122

Bu bitki Arum italicum marmorantum. Ben göndermiştim.
Sonbahar ile ilkbahar sonu güzeldir.
Ama siz o dönemde pek orada olmuyorsunuz.
Selamlar

cemo
09-04-2013, 09:14
Arkadaşım

Bahçene kavuşmuşsun şükürler olsun.

Belli ki, çok yoruluyorsun, 1 aya kalmaz o yorgunlukları izlerken keyfinden yıkılırsın:)

Gerçi, bazı türler sana hoşgeldin demiş:)

Bizim şakayıklar tomurcukta, seninkiler açmış bile.Sevgili Başbahcivan dan aldığımız şakayığın çok güzel açmış. Benimki öldü:( Yaşatmayı beceremedim. Yalova dan aldıklarımı bekliyorum, bakalım onlar acacak mı?

Bahce çok yorucu olmakla beraber, bir o kadar da zevkli. Dikenler, yara bere etti her yanımızı:)
Clematiste senin başına geleni bende yaşadım. Çimi biçerken biçmiş koca sürgünü cocuk. Dün birde baktım ki, kırılan yerden 2 sürgün vermiş. Tek dal iki dal oldu birden. Üzülme yani:) Acaba uç mu alsak bizde:)

Daha sebzeler hazırlanacak, kolaylıklar dilerim sana.

Adalet Yağcı
09-04-2013, 10:29
Sevgili Adalet Hanım;

Teşekkürler Yeni Gine'ciğim.

Adalet hanım gözümüzü,gönlümüzü şenlendirdiniz..Yüreğinize sağlık,ellerinize sağlık,hangi birine bakacağımı şaşırdım.Obrezyalar ayrı güzel,haseki küpeleri,şakayık....hepsi emekle sevgiyle büyümüşler,çiçek yetiştirmeyi çocuk yetiştirmeye benzetiyorum ben;ikisini de nasıl eğitirseniz o kadar karşılığını alıyorsunuz:)

Sevgili neslihan0602;
Güzel yorumunuz için teşekkürler.

Bitki ve çocuk eğitimi konusundaki çıkarımınıza katılıyorum.
Sevgiler.

Adalet Yağcı
09-04-2013, 10:34
Bu bitki Arum italicum marmorantum. Ben göndermiştim.
Sonbahar ile ilkbahar sonu güzeldir.
Ama siz o dönemde pek orada olmuyorsunuz.
Selamlar

Merhaba Zeki Bey;

Geçen yıl bu bitkiyi fark edememişim demek ki, yaprak rengi ve formu çok hoş, yarı gölge alanda mutlu olur inşallah.
Geçen yıl gelenlerden, Pensetamon hariç hepsi de çok sağlıklı, geliştikçe fotoğraflarını paylaşacağım.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Adalet Yağcı
09-04-2013, 10:43
Sevgili Cemo'm;

Ne olurdu yakın olsaydık da yardımlaşsaydık, el birliği ile bahçelerimizi tertemiz yapardık güle oynaya.
Öyle anlar geliyor ki, ne yapacağımı şaşırıp boş boş bakınıyorum etrafa, içimden bir anda her şeyden vaz geçmek geliyor, oturup düşünüyorum, "ben bunlarla nasıl başa çıkacağım" :(

En zor mevsimimiz İlkbahar, çok emek istiyor, küçücük bir bahçenin bile öyle çok işi var ki, bir de yardımcın yoksa bitmişsin demektir :)

Şakayıklar ancak uyanıyorlar, benimkilerin fotoğrafını görmüşsündür, bu sene açarlar mı bilmem.

Clematislerden şimdi uç almasan iyi olur, üstleri tomurcuk doludur yazık.

Hepimize kolaylıklar sevgili dostum.

Adalet Yağcı
09-04-2013, 10:43
Sevgili Cemo'm;

Ne olurdu yakın olsaydık da yardımlaşsaydık, el birliği ile bahçelerimizi tertemiz yapardık güle oynaya.
Öyle anlar geliyor ki, ne yapacağımı şaşırıp boş boş bakınıyorum etrafa, içimden bir anda her şeyden vaz geçmek geliyor, oturup düşünüyorum, "ben bunlarla nasıl başa çıkacağım" :(

En zor mevsimimiz İlkbahar, çok emek istiyor, küçücük bir bahçenin bile öyle çok işi var ki, bir de yardımcın yoksa bitmişsin demektir :)

Şakayıklar ancak uyanıyorlar, benimkilerin fotoğrafını görmüşsündür, bu sene açarlar mı bilmem.

Clematislerden şimdi uç almasan iyi olur, üstleri tomurcuk doludur yazık.

Hepimize kolaylıklar sevgili dostum.

gilan
14-04-2013, 05:56
Merhabalar :)

Yeni bir sezon daha hepimize hayırlı olsun Adalet Ablacığım. :) Klasiklerinden obrizyalarla, şakayıklarla bahçe renklenmiş bile. Diğer imzanı attığın bitkilerden clematisleri ve gülleri de heyecanla bekliyoruz.

Monardayı geçen sene senin bahçende görüp beğenmiştim, bu sene daha da coşmuş. Mevsimi gelince bizlere bayram ettirecek. Liliımlar da gümbür gümbür geliyor. Tam "çizgili bitkiyi Zeki Bey'in bahçesinden hatırlıyorum ben" diyecektim ki kendisi söylemiş bile.

Evet bahçenin baharda işi bitmez ama alışkanlık da yapıyor biliyor musun. Bahar geldiğinden beri hep aklıma bahçede çalıştığım zamanlar geliyor, keşke şimdi de çalışsam diyorum. Sabah 10-11 gibi kahvaltıdan sonra bir kupa çayımı alır bahçeye çıkardım, akşam hava kararırken çoktan soğumuş olan aynı çayı alır eve girerdim. :) Ne yemek, ne bir şey, yorulduğumu bile anlamazdım. Ama eve girdikten bir 10 dakika sonra açlık, susuzluk, yorgunluk öyle bir bastırırdı ki... Gün boyu bahçe sevdasıyla farkına bile varmıyor insan. :) Bahçe küçücük bile olsa baharda budaması, gübresi, çapası, dikileni, ekileni derken her şey üst üste geliyor. Neyse, bunlar hayatın tatlı sorunları. ;)

Ne zamandır sana yazayım diyorum bir türlü fırsat olmuyordu. Şimdi fırsat bulmuşken bir kere daha biber salçam için çok çok teşekkür ederim. :) İnan 3 ay yemeklerime tat kattı. Diğer ufak kavanoz ile de kahvaltılarım renklendi. (Onun adını hatırlayamadım) Tekrar ellerine sağlık. :)

Adalet Yağcı
14-04-2013, 19:30
Sevgili Gilan, nerelerdeydin, özledik seni canım.

Cumartesi günü yaylaya çıktım, az önce döndüm, mesajını görünce çok sevindim.

Gerçekten bahçede çok iş var, yayladaki komşularım bana kızmaya başladılar, "ya yoruluyorum deme, ya da bu kadar çiçek dikme" diyorlar.
Ne kadar kolay değil mi, beni anlamıyorlar :(

Komşularımın kocası, kardeşi, çocukları yardım ediyorlar tabii, ben tek başıma uğraşıyorum.
Şuna bak ya, yoruldum dedirtmiyorlar insana :mad:

Neyse ki, iki haftada bir çok işi hallettim.
Bahçe bu yaz düzene girsin istiyorum ama tatlı cadı gibi burun oynatmakla olmuyor bu işler.
Ben de senin gibi yemek yemeyi unutuyorum çoğu zaman.

Dün biraz fotoğraf çektim yine, senin Ankara toplantısında getirdiğin Calibrocha ve diğerinin adını unuttum, sanırım altın lı bi şeydi, yaşıyorlar, Calibrocha biraz minik kalmış ama ben onu güzelleştiririm.
Yeniden teşekkür ediyorum.

Canım, kahvaltılık sosa 'acılı' diyorlar kısaca.
Her yıl yaz sonu bolca yapılıyor kış boyu tüketiliyor.
Biraz zahmetli bir iş, ille de odun ateşinde olacakmış, ben ocakta yaptım ama aynı tadı vermedi.
Beğendiğine sevindim, afiyet olsun.

390279

390280

Adalet Yağcı
14-04-2013, 20:01
Cumartesi günü pırıl pırıl bir gökyüzü vardı.

390304

Arap saçına dönen bu bölümü biraz düzelttim, önce belledim, sonra gübreledim, sonra da lilium, dahlia, glayölleri diktim, paket fotolarını özellikle yerleştirdim ki, yanlışlıkla basmasınlar.

Sol tarafta görünen kuru dallar solanum rantonettii, her yıl dondu zannediyorum ama dipten epeyce sürgün vermiş yine.

390305

Adalet Yağcı
14-04-2013, 20:05
Heuchera iyice çiçeklenmiş.

390310

Hostadan bu sene en az 20 sap çiçek bekliyorum :rolleyes:

390311

Adalet Yağcı
14-04-2013, 20:12
Obrizyalar açmaya devam ediyorlar.
Tohumlar oluşmaya başlamış.
Geçen yıl tohumlar şiddetli yağmur ve fırtınaya kurban gitmişlerdi.

390315

390316

Adalet Yağcı
14-04-2013, 20:15
Phloxlar bir alem, yaprak görünmüyor artık.

390320

alcen
14-04-2013, 20:18
Arkadaşım bahçen şenlenmiş çok güzel olmuş, hele pembeye bayıldım........
Anlaşılan gittiğinden beri hiç durmamışsın, çiçeklerinde durmamış ellerine sağlok sana kolay gelsin bende gideyim yarın çalışmalara devam edeyim..........
Çok öptüm canım........

Adalet Yağcı
14-04-2013, 20:20
Süsenler tomurcukta, bir tanecik açmış.

390322

Verbenaları seviyorum, geçen yıldan kalan tomurcuk dolu.

390323

Adalet Yağcı
14-04-2013, 20:24
Bu da komşumun bahçesinden vişne.

Bir dahaki haftaya neler göreceğimi merak ediyorum :)

390328

Adalet Yağcı
14-04-2013, 20:27
Alcen'ciğim, bu mevsimde fazla bir şey yok, evirip çevirip aynı kareleri fotoğraflıyoruz işte.
Sana da kolay gelsin canım.

gilan
15-04-2013, 00:09
Calibrocha ufak da olsa çok sağlıklı görünüyor. İnşallah çiçeklerini de görürüz. :)

Diğeri de altın yapraklı mercanköşk. Yayılmaya başlamış bile. :)
Fikir vermesi açısından: http://www.agaclar.net/forum/1035534-post19.htm

YeniGine
15-04-2013, 00:19
Sevgili Adalet Hanım; obrizyalar, Phloxlar, süsenler, verbanalar harikalar, maşallahları var. Çok güzel olmuşlar çok. Ellerinize sağlık.
Ve 'önce belledim' demişsiniz... Düşündüm, o minicik hali ile nasıl belleyebiliyor acaba diye... Sonra da 'Demek ki minicik de olsa sevip, isteyince herşey yapılabiliyor' dedim. :) Kıyamam size; Allah kolaylıklar versin, rastgele inşallah can Adalet Hanım.

Adalet Yağcı
15-04-2013, 07:38
Calibrocha ufak da olsa çok sağlıklı görünüyor. İnşallah çiçeklerini de görürüz. :)

Diğeri de altın yapraklı mercanköşk. Yayılmaya başlamış bile. :)
Fikir vermesi açısından: http://www.agaclar.net/forum/1035534-post19.htm

Tamam, altınını hatırlamışım ya, bu da bi şey :)

Demek mercanköşk, hem de yayılıcı, bu çok güzel işte.
Parlak yeşili çok hoş duruyor bahçede, geliştikçe boş yerlere aktarırım.

Adalet Yağcı
15-04-2013, 07:43
Ve 'önce belledim' demişsiniz...

Sevgili YeniGine, ne yapabilirdim, süs bitkilerini hiç tanımıyorlar, ot diye söküp atıyorlar.
Ayrıca, hiç bir çalışan da uğraşmaz öyle inceliklerle, bir an önce işini bitirip gitmek ister.
Böyle olunca iş başa düşüyor işte.

Eve döndüğümde sırtım, belim, kollarım bacaklarım ağrıyor, ellerim uyuşuyor, bir kaç gün sonra iyileşiyorum :)

cemo
15-04-2013, 08:00
Canım

Bu senin yaramaz, büyümekte inat ediyor ama, çiçek açmaktan da geri durmuyor. Kardeşi bunun iki katı oldu:)

Çok güzel çiçek yapısı ve uzun süre çiçek üstünde duruyor.

Umarım annesi kadar büyüdüğü günleri görürüz.

Adalet Yağcı
15-04-2013, 09:53
Cemo'm, önemli olan köklenmiş olması.
Meraklanma, yakında bol sürgünler atar, yıl sonunda 1 m. geçer.
Salkım salkım bütün yaz çiçeklenecek, solan gülleri budadığında kısa süre içinde tekrar tomurcuklanacak.

tekomusti
15-04-2013, 10:00
Ablacım günaydın
clematislerin resimlerini ekledim çok teşekkür ederim sagolun
Esen kalın

Sevgi Durul
15-04-2013, 10:13
Sevgili Adalet hanım, her şey çok güzel görünüyor, mavili pembelilere bayıldım. Ellerinize sağlık.:)

Obrizyalar ayrı bir güzellik, her sene dökülen tohumlardan yeniden mi yetişiyor?

Cemo'nun eklediği ne ola ki, bilemedim. Sevgiyle kalın.

cemo
15-04-2013, 10:53
Cemo'nun eklediği ne ola ki, bilemedim. .
Adalet in bahçesinden gecen mayısta aldığım gül çeliği o canım. Daha sonra Adalet in toplantıda verdiği, bu miniği geçti gitti saksıda olmasına rağmen.

loveforlife
15-04-2013, 10:54
Canım

Bu senin yaramaz, büyümekte inat ediyor ama, çiçek açmaktan da geri durmuyor. Kardeşi bunun iki katı oldu:)

Çok güzel çiçek yapısı ve uzun süre çiçek üstünde duruyor.

Umarım annesi kadar büyüdüğü günleri görürüz.

Bu Ankara toplantısında Adalet Abla'nın paylaştığı çeliklerden mi yoksa? Benimki de tuttu ama henüz açmak gibi bir eğilimi yok. Bu ne acelecilik? Yok yok, sizin elinizde var sihir... Darısı benimkinin de başına!;)

cemo
15-04-2013, 11:43
Bu Ankara toplantısında Adalet Abla'nın paylaştığı çeliklerden mi yoksa?
Hayır bunu gecen mayısta almıştım. Toplantı daha sonraydı Ankara da. Orda aldığım çeliği az önce fotoğrafladım senin için. Henüz tomurcukta yakında acar.

Seninle aldıklarımız daha çabuk serpildi. Boynuz kulağı geçti yani;) Üstelik hala saksıda.

Sonbaharda alınan çelik daha güzel gelişiyor, gözlemlediğim kadarıyla.

Adalet Yağcı
15-04-2013, 11:44
Sevgili Adalet hanım, her şey çok güzel görünüyor, mavili pembelilere bayıldım. Ellerinize sağlık.:)

Obrizyalar ayrı bir güzellik, her sene dökülen tohumlardan yeniden mi yetişiyor?

Durul'cuğum, obrizyalar her yıl tohum veriyor ancak, Mayıs başı gibi şiddetli yağmur ve fırtına oluyor hep.
Tohumlar olgunlaşmadığı için dalında selle sürüklenip kayboluyor.

Bunlar bir kaç yıl önce 20 kök kadar tohumdan yetiştirdiğim obrizyalar, yerini iyi seçemediğim için iki kök kaldılar.
Bu sene tekrar ektim, yenileri yolda yani :)

cemo
15-04-2013, 11:48
Ben obrezya tohumu almıştım, dikmeyi unutmuşum. Şimdi diksem çiçeklenir mi acep.

Aklıma düştü şimdi, şeytan diyor ki; git odunluğa ek tohumu:) (dışarısı sis ve yağmur da)

Adalet Yağcı
15-04-2013, 11:51
Çiçeklenir merak etme, benim çimlendirdiklerim aynı yıl sonbahara doğru çiçeklenmişlerdi.

tturt
16-04-2013, 12:07
Sayın Adalet Yağcı,

Şükür sizde bizlerde bahçenize kavuştuk. Özlemişiz bahçenizi. Her şey her zamanki gibi çok güzel. Bu sezon bahçenizden daha fazla güzellikler göreceğiz inşallah.

Allah kolaylık versin.

n.yıldız
16-04-2013, 16:47
Bahçeniz çok güzel ellerinize ve emeklerinize sağlık. Çok büyük emek verildiği belli oluyor.
Allah, benim gibi apartman köşelerinde yaşayan bütün doğa severlere bahçe nasip eder inşallah. Gerçi eşim bahçeli ev fikrinden soğumaya başladı. Ne okula gidersin, ne de çoluk çocuğa bakarsın, bahçeden içeriye girmezsin diyor :)
İmrenerek geziyorum üyelerin bahçe sayfalarını. Size de kolaylıklar diliyorum. Sivas' tan sevgiler.

Adalet Yağcı
16-04-2013, 21:21
Sayın Adalet Yağcı,

Şükür sizde bizlerde bahçenize kavuştuk. Özlemişiz bahçenizi. Her şey her zamanki gibi çok güzel. Bu sezon bahçenizden daha fazla güzellikler göreceğiz inşallah.

Allah kolaylık versin.

Sağolun Taner bey, size de kolaylıklar diliyorum.

Bahçeniz çok güzel ellerinize ve emeklerinize sağlık. Çok büyük emek verildiği belli oluyor.
Allah, benim gibi apartman köşelerinde yaşayan bütün doğa severlere bahçe nasip eder inşallah. Gerçi eşim bahçeli ev fikrinden soğumaya başladı. Ne okula gidersin, ne de çoluk çocuğa bakarsın, bahçeden içeriye girmezsin diyor :)
İmrenerek geziyorum üyelerin bahçe sayfalarını. Size de kolaylıklar diliyorum. Sivas' tan sevgiler.

Hoş geldiniz sayın n.yıldız.

Biraz emekle güzel şeyler ortaya çıkıyor işte.
Dilerim sizin de içinde mutlu olacağınız bir bahçeniz olsun, günün nasıl bittiğini anlamazsınız.
Sevgiler.

Benol Hazaroğlu
17-04-2013, 14:24
Sevgili Adalet hanım,
Bahçenize hoş geldiniz. Bahçeler sahipleri olmayınca yetim kalıyorlar. Nereye gitsem bir an evvel dönmek istiyorum. Gece de gelsem hemen kontrol.
Gözümüz gönlümüz şenlenecek bahçelerden biri sizinki.
Her bitkinin uyanışını takip etmek heyecan verici. Bahçıvandan yana ben de çok dertliyim sormayın ayni olay bende de var ot diye canım bitkilerim yok oluyor. Bu sene saksıdan toprağa aldığım lilyumlarda da eksiklik hissediyorum eğer çıkmazlarsa yol vereceğim artık. Benim bahçeden başka bahçelere transfer huyu da var.

Kolaylıklar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.

Adalet Yağcı
17-04-2013, 14:48
Merhaba sevgili Benol hanım.
Bahçe konusunda söylediklerinize katılıyorum, en iyisi becerebildiğimiz kadar kendimiz yapmak.
Hele transfer olayı hiç kabullenemeyeceğim bir şey, benden istesin, uygunsa veririm değil mi?

Kokulu üzüm asmam yerini sevdi, iki yıl onu ihmal etmeme rağmen bir dolu kollar atmış.
Biraz yapraklansın onu ayrıca fotoğraflayacağım.
Sevgilerimle.

Başbahcivan
23-04-2013, 20:02
Haseki küpesini çok seviyorum, mor ve pembe karışmış durumda.
Bunlar katmerli cins, tek kat olanlardan daha küçük çiçekleri.

387075

387076
Hey çooooooooooook değerli arkadaşım milyonlar defa maşşallah nedir bu güzellikler ellerine yüreğine sağlık ALLAH'ım sana daha daha güzel bahçeler nasip etsin.
SAĞLIK VE HUZUR DOLU GÜNLER GEÇİRMENİZ DİLEĞİ İLE
SAĞLICACLA KALIN.

Adalet Yağcı
23-04-2013, 22:32
Teşekkür ederim sevgili Basbahcivan.
Bu güzelliklerde sizin katkınız büyük.

Bahçem daha daha güzel olsun ama, daha büyük olmasın, bu kadarla bile baş etmekte zorlanıyorum.

Adalet Yağcı
29-04-2013, 14:17
Son haftalarda yağan sürekli yağmur nedeni ile bahçeye gidememiştim.
Geçtiğimiz Cumartesi hava yaz gibi sıcaktı, ben de bahçeye kaçtım tabii :)

Clematisler hareketlenmiş, bir kaç tanesi çiçeklenmeye başlamış bile.

Dr.Ruppel

396955

Bu da saksıdaki Ruppel,bunun bir derdi var ama çözemedim, çiçek ve yaprak renkleri soluk, demir eksikliği mi acaba?

396954

Bunu Papa John Paul olarak bekliyordum, Ruppele çok benziyor.
Ruppel ve J.Paulü birlikte dikmiş ola bilirim.

396953

Adalet Yağcı
29-04-2013, 14:21
Tomurcuklar çok iri.

396957

396956

Kaybettiğimi düşünüp çok üzülmüştüm, geçen yıl tek çiçekle bana sürpriz yapan Vyvan Pennel tomurcukta.

396958

Adalet Yağcı
29-04-2013, 15:12
Allissiumlar bir alem, kendi başlarının çaresine bakıyorlar.
Geçen yıldan kalanlar.

397028

397029

397030

Bu da taşların arasında yer beğenmiş kendine :)

397033

Adalet Yağcı
29-04-2013, 15:16
Geçtiğimiz yıl Sonbaharda sevgili Alcen K.Ereğli'den getirmişti, 10 kök var yakında güzel çiçeklerini görebileceğim.

397040

Üç yıl önce sevgili Almira hediye etmişti, minicik bir fidandı, ben kırmızı çiçekli kolonya çalısı diye biliyorum, Almira doğrusunu yazacaktır.
Bu sene budayıp kalıcı yerine diktim, hiç nazlanmadı ve bir yığın tomurcuk yaptı, budanmak hoşuna gitti.

Cestrum Elegans.(teşekkürler almira)

397041

Adalet Yağcı
29-04-2013, 15:18
Aslanağzı vefakar bir bitki, rengi parlak, göz alıcı.

397059

397060

Nevzat
29-04-2013, 15:18
Hepsi çok güzel Adalet hm. ayrıca kendi başının çaresine bakabilen bitkiler dahada güzel:o

Adalet Yağcı
29-04-2013, 15:23
Yalova gezisinden aldığım mavi çiçekli aster yerini sevdi, üzeri tomurcuklandı.

397066

Tohumdan yetiştirdiğim Campanula Garganica.
Çok fazla çiçeklenmedi bu güne kadar, beyaz açıyor.

397067

Bahçe bellenirken kocaman bir clematis dalını biçtiler, suyun içine ıslamıştım, 20 gündür yaşıyor üstelik tomurcuk verip çiçek açmış :)

397068

397069

Adalet Yağcı
29-04-2013, 15:27
Tohumdan yetiştirdiğim Geraniumların hepsini kaybettim.
Bunu sayın Zeki Yağlı bey fide olarak göndermişti, tomurcuklanmış, ilk kez çiçeğini göreceğim.

Umarım yanlış isimlendirmiyorum.
Geranium Maderense, AGM ödüllü.

397079

397080

Adalet Yağcı
29-04-2013, 15:30
Güller gecikti bu bahar.
Sarmaşık gülünü budamıştım, o da bol tomurcuklu.

397086

Halfeti karası, gerçekten siyaha çok yakın bir renkte açtı, minicik bir fidan daha.

397087

397088

Adalet Yağcı
29-04-2013, 15:33
İnanılmaz renkleri ile şebboylar.

397094

397095

397096

397097

397098

Adalet Yağcı
29-04-2013, 15:41
Alcen'den gelen haseki, mor açacak gibi.

397099

Heucheralar, çiçekleri mercanı andırıyor.

397100

397101

Adalet Yağcı
29-04-2013, 15:43
Beyazlar yakışıyor bahçeye.
Yalovadan getirdiğim İberis.

397108

Katır tırnağı, yerinin değişmesi gerek :(

397109

397110

Adalet Yağcı
29-04-2013, 15:47
Ihlamur.
Haziranın 2. haftası çiçekleri toplanıyor.

397114

Bu sene bol kiraz yiyeceğiz :)

397115

Kiwi.

397116

Adalet Yağcı
29-04-2013, 15:51
Liliumlarda tomurcuklar belirdi.

397121

Lobelya, geçen yıldan dökülen tohumdan çimlenmiş.

397122

Bu da geçen yıldan kaldı, kışı sorunsuz atlatıyor.

397123

Bu da benim küçük ormanım.

397124

Diğerlerini daha sonra yükleyeceğim.

Adalet Yağcı
29-04-2013, 17:36
Clematisi gölgelesin diye diktiğim ortancalar çok şımardı, her yeri kaplamış.

397168

Tekrarları sevmiyorum ama bu güzelliği atlayamazdım, 15 gündür bu halde.

397169

Adalet Yağcı
29-04-2013, 17:39
Komşumun bahçe kapısında ponpon gül.

397170

Ve alaca yapraklı Vinca Minor.

397171

397172

Adalet Yağcı
29-04-2013, 17:41
Bahçemin güzel renklerinden, süsenler.

397173

397174

Adalet Yağcı
29-04-2013, 17:46
Ağaç şakayık tomurcuğu, üç renk almıştım, ne renk açacak bilmiyorum.

397175

Yüksükotu, pembemsi bir rengi vardı, iki yıl önce sökmüştüm, sanırım dökülen tohumlarından çimlenmiş.

397176

Pervane yasemin kiwi ile dost olmaya karar verdi.

397177

Adalet Yağcı
29-04-2013, 17:50
Bu sene üzüm olacak yine, doluya kurban gitmezse.

397178

Şimşirlerim 13 yaşında, ancak bu kadar büyüyebildiler.

397179

Şimdilik bu kadar, haftaya başka güzellikleri görmeyi umuyorum.

elifnaz
29-04-2013, 19:41
Zevkle gezdim bahcenizde ne kadar güzeller hepsi ellerinize sağlık.

edelvays58
29-04-2013, 20:38
Çiçekleriniz harika Adalet Hanım. O pembe çiçeğin adı nedir acaba? Çok beğendim. Clematislerinize bayıldım. Ben bu hafta sonu bir tane aldım .Justa yazıyordu üzerinde. Umarım adı yazılı tür çıkar. Üzerinde tomurcukları var. Ama bir tane yetmez. Çarşamba günü başka bir tür daha alacağım. Muhteşem bir çiçek. Arada takıldığım konularda sizden yardım isteyebilirim. :-))

Adalet Yağcı
29-04-2013, 21:16
Sevgili edelvays58;
Beğendiğinize sevindim.
Tabii ki her zaman yardımcı oluruz ben ve arkadaşlarım.
Yeter ki bildiğim bir soru olsun :)

Bauhaus'tan aldığımız clematislerin çoğu farklı tür olarak çıkmaya başladı, bir kaç yıl önce ne alırsak oydu, yeni çıktı bu olumsuzluk.

Sanırım 'pembe çiçek' diye sorduğunuz Phlox olmalı.
Bu mevsimde açıyor ben de çok sevdim onu.

tekomusti
29-04-2013, 21:43
Ablacım çok çok güzel her şey
Hatta bayıldım hanım iki şişe kolonya ile zor ayıltmış ;) o kadar süper
ellerinize sağlık
Esen kalın

syuksek
30-04-2013, 07:52
Adalet Hanım Günaydın,

Bahçenizi özlemişiz, hepsi çok güzel..Clematisler, siyah gülünüz, Heucheranın pembe çiçeği, süsenleriniz ve tabii ki orman manzaranızı özellikle çok beğendim...

Gülek yaylasında her yer kendiliğinden yetişen kızılcık ve sumak ağaçları dolu, bahçenizde yer varsa belki düşünebilirsiniz...
Bu yıl kayınvalidemin rahatsızlığı sebebi ile yayla evi kapalı kalacak gibi görünüyor, yayla özlemimi sayfalarınızda gidereceğim...

Sevgiler

Adalet Yağcı
30-04-2013, 08:47
Sevgili syuksek;

Küçük orman manzaram olmasaydı yaylayı bu kadar çok sevmezdim herhalde.
Aklım çıkıyor bilinçsizce bir ateş yakarlar da ormana sıçrar diye.
Ormana çok yakın ateş yakıyorlar bazan mıntıka temizliği için, bu yüzden iki defa 177 hattını aradım, beş dk. içinde geldiler, ateşi söndürüp, yakanı uyarıp gittiler.

Bahçem küçük olduğu için fazla ağaç dikemiyorum, hastalananların yerine bile yenisini dikmiyorum, rahat nefes alsınlar, tıkış tıkış olmasın diye.
Ayrıca yorucu işlerden kaçıyorum artık, her gelen yıl bir öncekini aratıyor, yaşlanıyorum, gücüm yetmiyor pek çok şeye.

alcen
30-04-2013, 22:15
Adaletcim,
bahçeyi ne heycanla dolaştım bilemezsin herşey çoşmuş çoşmuşta birbirlerinden güzel olmuş canım.........
Bayıldım çok beyendim, birde hepsinin ismini nasıl tutarsın aklında maşşallah sana.....Ne diyeyim bahçede sahibi kadar güzel ellerine sağlık güzelim.......
Kucak dolusu sevgiler..........

Adalet Yağcı
30-04-2013, 22:26
Senin mavi hazeranlara benzer olanları da görmüşsündür herhalde alcen'ciğim, kışı atlattılar tomurcuktalar.

İsimleri sıkça unutuyorum aslında, en basit olanları bile hatırlayamıyorum bazan, geçenlerde allissiumun adını hatırlamak için dakikalarca düşündüm :)

gilan
02-05-2013, 06:53
Havalar ısınımış, clematisler meydana çıkmaya başlamış bile. :)
Heucheralar ne kadar güzel çiçeklenmiş. En güzel yeşil yapraklı olanları çiçekleniyor, sanırım renkli yapraklılara nispet yapıyorlar. :)

Şu asmaları sükmeyi düşündüğün, arap saçı dediğin kısımda bir değişiklik yaptın mı Adalet Abla?

Adalet Yağcı
02-05-2013, 07:32
Sevgili gilan, bahsettiğin alanda güzel değişiklikler düşünmüştüm ama İstanbul tatili uzayınca gec kaldım.
Yine de eskiye göre biraz daha rahatladı.
Ortadaki asmalar söküldü, çim ekilecek bakalım nasıl olacak.
Beğenmezsem onu da söker başka şeyler düşünürüm, alıştım söküp dikmeye ne olsa, iş olsun işte :)

Sevgi
02-05-2013, 07:46
Tomurcuklar çok iri.

396957

396956

Kaybettiğimi düşünüp çok üzülmüştüm, geçen yıl tek çiçekle bana sürpriz yapan Vyvan Pennel tomurcukta.

396958

Sn. Adalet Yağcı; Bahçenizi hep geziyorum, emeklerinize sağlık herşey çok güzel.

Clematis sayfasında da yazmıştım, benim aldığım Vyvan Pennel malesef montana spring türü çıktı. Bakalım sizinki nasıl açacak. merakla fotoğrafları bekliyorum. Güle güle büyüsün.:)

sağlıcakla ve hoşçakalınız...

cemo
02-05-2013, 22:33
Beyaz acan katır tırnağı ha)) nasıl atlamışım ben bunu:))

Adalet Yağcı
02-05-2013, 23:41
Çiçekleri geçtikten sonra söküp göndereyim canım.

Adalet Yağcı
02-05-2013, 23:44
Clematis sayfasında da yazmıştım, benim aldığım Vyvan Pennel malesef montana spring türü çıktı. Bakalım sizinki nasıl açacak. merakla fotoğrafları bekliyorum. Güle güle büyüsün.:)

Ben de merak ediyorum, ilk çiçekler katmerli açarken, 2. turdakiler yalınkat açıyordu, bakalım bu sene ne yapacak.

Bende şimdi dört tane montana oldu, üçü spring, biri rubens :)

Orhan Özbilgiç
03-05-2013, 00:29
Ben de merak ediyorum, ilk çiçekler katmerli açarken, 2. turdakiler yalınkat açıyordu, bakalım bu sene ne yapacak.

Bende şimdi dört tane montana oldu, üçü spring, biri rubens :)

Demekki, Clematislere güven olmuyormuş.:D
Baksanıza ilk çiçekler katmerli, sonrakiler yalınkat.
Rouge Cardinal' de ilk yıl bordo, ikinci yıl mor.:p

Neyse şaka bir yana bu renk değişikliği, diğer çiçeklerdede devam edecek mi? İyiden iyiye merak etmeye başladım.

almira
06-05-2013, 00:21
Geçtiğimiz yıl Sonbaharda sevgili Alcen K.Ereğli'den getirmişti, 10 kök var yakında güzel çiçeklerini görebileceğim.

397040

Üç yıl önce sevgili Almira hediye etmişti, minicik bir fidandı, ben kırmızı çiçekli kolonya çalısı diye biliyorum, Almira doğrusunu yazacaktır.
Bu sene budayıp kalıcı yerine diktim, hiç nazlanmadı ve bir yığın tomurcuk yaptı, budanmak hoşuna gitti.

397041

Cestrum Elegans.

Adalet Yağcı
07-05-2013, 19:34
Mersin'de hafta sonları yaylada evi olanlar yollara dökülür, up uzun konvoy oluşur bazan, sabırsız sürücüler oldukça virajlı ve rampa olan yerlerde bile kuralları ihlâl ederler.
Kalabalığa kalmayayım diye saat 06:30 gibi yollara düştüm.
Epeyce de yüküm var, 24lük dört viyol, yaylaya götürmem gereken bir yığın eşya, yiyecek vs.

Yolda ciddi denebilecek bir kaç rampa var, birincisini çıkarken baktım çekmiyor, eyvah ki ne eyvah, motordan hiç anlamam :)
Ama çaresiz devam etmek için dua etmeye başladım, mümkünü yok araba gitmiyor, garip bir inleme sesi ile bi şeyler anlatmaya çalışıyor ama dedim ya, motordan filan anlamam.

Neyse uygun bir yer bulup arabayı çektim.
Kendi kendime gülsem mi, ağalsam mı bilemedim.
Söylemesi ayıptır bir sigara yaktım, yollarda kimseler yok, dağın başında kaldım bi başıma.

Bir süre sonra çekici çağırmaya karar verdim, lastikleri değiştirdiğimde ücretsiz yol yardımı paketi de vermişlerdi.
Bir saat sonra çekici geldi, doğru servise çektik, turbo filtrede sorun varmış o her ne ise.
Değiştirdiler ve ben yine o kalabalık trafiğe düştüm :)

Bunları neden yazdım, çekiciyi beklerken etrafı dolaştım biraz, endemik olduğunu düşündüğüm bir kaç güzel bitki fotoğrafladım, bu uzun giriş bunun içindi efendim.

Her tarafta bunlardan vardı, dağ orkidesine benziyordu.

400842

400843

400844

400845

400846

Adalet Yağcı
07-05-2013, 19:50
Bunları uzaktan ada çayına benzetmiştim.

400851

400852

400853

400854

Adalet Yağcı
07-05-2013, 19:55
Obrizyalar açmaya devam ediyor, çiçekleri azalmış, hava birden ısınmasaydı bu ayın sonuna kadar aynı coşkuyla devam edecekti.

400857

Çok yıllık aslanağzı.

400855

Yalova hatırası aster açmaya başlamış.

400856

Adalet Yağcı
07-05-2013, 20:00
Bir hafta önce gittiğimde güller pırıl pırıldı, böcek yok diye sevinmiştim.
Bu hafta hepsinin de bitlendiğini gördüm.
Hepsi de ilaçlandı NeemAzal ile.

400860

400861

400862

400863

Adalet Yağcı
07-05-2013, 20:05
Sayın Orhan Özbilgiç kasımpatı çiçekli zinnia ve örümcek çiçeği tohumları vermişti sağolsun.
48 adet zinnia ve örümcek çiçeği fedeleri düşündüğüm alana dikilmek için bekliyorlar.

400865

400866

Adalet Yağcı
07-05-2013, 20:09
Üç yıldır bakımsız kalan clematisler yine de ellerinden geleni yapmışlar sağolsunlar :)

400867

400868

400869

Adalet Yağcı
07-05-2013, 20:15
400872

400873

Adalet Yağcı
07-05-2013, 20:18
Öyle çok clematis fotoğraflamışım ki, yarısını bile yüklemiyorum :)

400874

400875

400876

Adalet Yağcı
07-05-2013, 20:20
Beyazları geçen yaz sonunda budamıştım.

400877

400878

Adalet Yağcı
07-05-2013, 20:28
Sevgili gilan Ankara toplantısında getirmişti, kışı dışarda geçirdi, calibrochoa

400879

Bunun adını da hep unutuyorum, neyse Jineop'um görürse yazar.
Sevgili gilan imdada yetişti, bitkinin adı 'Convolvulus sabatius', bizdeki adı da 'yer sabah sefası'ymış.
Teşekkürler gilan.

400881

Hasekiler açmaya devam.

400880

Adalet Yağcı
07-05-2013, 20:31
Kiraz bol olacak yaşasın :)

400884

Sarı gülüm ama kokusu yok.

400885

Adalet Yağcı
07-05-2013, 20:34
Sardunyalar açmaya başlamışlar.

400886

400887

400888

Adalet Yağcı
07-05-2013, 20:36
400890

400891

400892

Adalet Yağcı
07-05-2013, 20:38
400894

400895

400896

Adalet Yağcı
07-05-2013, 20:40
400897

400898

400899

Adalet Yağcı
07-05-2013, 20:49
Veronica teucrium 'Royal Blue'
Bu sene aniden bastıran sıcaklardan olsa gerek erken açmış ve biraz da susuz kalmış :(
Gelişimi çok iyi yayldı iyice.

400904

400905

Bu kadar :)

h_dogan
07-05-2013, 21:05
Clematisler 3 yıldır ilgilenmemenize rağmen böyle açıyorsa ilgilenseniz nasıl açar kimbilir. ;) Ellerinize sağlık. Sizin onlara göz kırpmanız bile yetiyor onlara demek ki.

Adalet Yağcı
07-05-2013, 21:11
İki sene önce Temmuz ayında dönmüştüm Mersin'e, o sene HF Young bir tane bile açmamış.
Bitkiler onlara gösterdiğimiz ilgi ve sevginin bir şekilde farkına varıyorlar.

tekomusti
07-05-2013, 21:13
Ablacım merhaba her zamanki gibi her şey süper ellerinize sağlık özellikle Clematisler bir harika bayıldım maşallah
Esen kalın

smnunal
08-05-2013, 08:10

400842

400843

400844

400845

400846

Sayın Adalet hanım,

Resimlemiş olduğunuz bitkiler glayöl benim bahçede mevcut erken dönemde çiçek açarlar. Yoğun olduğu zaman güzel görüntü verir. Clematislerinizin maşallahı var. Bakımsızlığa rağmen böyle açıyorsa bakımlı halini hayal edemiyorum.

edelvays58
08-05-2013, 08:29
Sevgili Adalet Hanım,
çok beğendiğim ve uğramadan yapamadığım bir kaç bahçe var. Bunlardan birisi sizinki. Çiçeklerinize bayıldım. Hele clematisler muhteşem. Renkleri, canlılıkları ve iri oluşları ile harika. Elinize sağlık.

sebaye
08-05-2013, 08:52
Sizi candan kutluyorum.

Adalet Yağcı
08-05-2013, 10:03
Ablacım merhaba her zamanki gibi her şey süper ellerinize sağlık özellikle Clematisler bir harika bayıldım maşallah
Esen kalın

Sayın tekomusti;
Teşekkür ederim, seneye sizin minikler de açarlar inşallah.

Sizi candan kutluyorum.

Teşekkür ederim :)

Adalet Yağcı
08-05-2013, 10:06
Sayın Adalet hanım,

Resimlemiş olduğunuz bitkiler glayöl benim bahçede mevcut erken dönemde çiçek açarlar. Yoğun olduğu zaman güzel görüntü verir. Clematislerinizin maşallahı var. Bakımsızlığa rağmen böyle açıyorsa bakımlı halini hayal edemiyorum.

Ben de glayöle benzettim biraz ama sanki endemik bir tür gibi geldi bana.
Geçmiş senelerde biraz daha farklı bir rengini tam da orkide şeklinde açmış halde görmüştüm.
O zaman fotoğraflamak aklıma gelmemişti, bu yüzden orkide türü ola bilir diye düşünmüştüm.

Clematisler seneye daha iyi olacaklar inşallah.

Adalet Yağcı
08-05-2013, 10:07
Sevgili Adalet Hanım,
çok beğendiğim ve uğramadan yapamadığım bir kaç bahçe var. Bunlardan birisi sizinki. Çiçeklerinize bayıldım. Hele clematisler muhteşem. Renkleri, canlılıkları ve iri oluşları ile harika. Elinize sağlık.

Sevgili edelvays58;
Sağ olun, sizlerin beğenisini kazanmak için bütün çabamız :)

cemo
08-05-2013, 19:11
Ben de glayöle benzettim biraz ama sanki endemik bir tür gibi geldi bana.
Geçmiş senelerde biraz daha farklı bir rengini tam da orkide şeklinde açmış halde görmüştüm.
O zaman fotoğraflamak aklıma gelmemişti, bu yüzden orkide türü ola bilir diye düşünmüştüm.

Clematisler seneye daha iyi olacaklar inşallah.

Gecen sene çiçekcimiz alcen ve bana minyatür glayöl diye hediye etmişti birer saksı bundan. Şu an çiçekliler. Miniş miniş cicekleri var ama ömrü kısa:(

Clematisler göz dolduruyor artık. yırtındığımıza değer bir bitkiymiş vesselam:)

Beyaz gülün tamamen açtığında fotoğrafını bekliyorum. O ne muhteşem bir gül dü yaa. Bendeki yavru hala saksıda ama tomurcuklu. Merdiven bitsin ilk iş, kapı girişine sardırılacak yere dikilecek inşallah Adalet annesi:)

Bahceni gezmiş gibi oldum, yine oradaydım sanki. Hatta hatıralarım kalmış mı diye bakıverdim:)) ( anladın sen onu;))

Adalet Yağcı
08-05-2013, 19:25
Hatta hatıralarım kalmış mı diye bakıverdim:)) ( anladın sen onu;))

Hatıraların duruyor, bıraktığın yerde hem de :)

Canım Cemo'm, Adana'ya geldiğinde bi kaçamak yapıver, bir kaç hatıra daha bırak ha? :D
Hem de biraz fikir ver bana.

cemo
08-05-2013, 19:32
Adana'dan sonrası için, plan her an değişebilir bende. Bakarsın Mersin dermişim bir anda:))

Köyden aldığımız pirzolanın tadı hala damağımda. Pirzola hatrına değil tabii, gelebilme ihtimalim önce sen ve bahçen, sonra pirzola:))

Hani derler ya, kelin ilacı olsa başına sürer diye. Bende fikir olsa kendi bahçemi deli kızın çeyizi yapmazdım.:) Yok yokkk.. biz bir araya gelmeyelim bence:))

Adalet Yağcı
08-05-2013, 19:36
Pirzola kolay, sen bi "he" de hele.

kadir_26
08-05-2013, 20:24
Sn. Adalet Yağcı clematislerinize hayran kaldım, ellerinize sağlık. Farz oldu bahçeye bir mavi bir beyaz clematis bulacağız buralarda bulamadım sipariş edeceğim özelliklerine baktım tam bizim baralım -34 dereceye dayanıklı ve çiçek Dönemi'de hatırı sayılır derecede uzun çok hoşuma gitti, bahçede bir yer ayarlamam lazım :)

Adalet Yağcı
08-05-2013, 20:38
Sayın kadir 26;
Bahçeme hoş geldiniz.

Clematisler hayran olunmayacak gibi değil, 4-5 yıldır bahçemdeler ve görenleri aşık ediyorlar :)
Bir mavi bir beyaz diyorsunuz ama, orada durulmuyor, her renginden her türünden istiyorsunuz.
Bir başlamaya görün, sonu gelmiyor.
Eskişehir'de rahat yetiştirebilirsiniz, bitki soğuklanmak istiyor, sıcak iklimlerle sorun yaşıyor.

Arkadaşların çoğu İzmir'deki Avrupa çiçekçilikten aldılar, daha önce ben Bauhaus'tan ve İstanbul AŞ.den almıştım.
Belki Eskişehir'de de bula bilirsiniz.

birtanecik
09-05-2013, 22:50
sevgili Adalet Yağcı Clematisleriniz harika. Derhal alacağım . emeklerinize sağlık.

Adalet Yağcı
09-05-2013, 23:08
Sevgili birtanecik;
Bu sitedeki üyelerin pek çoğu clematis aşığıdır :)

Bu başlıkta (http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/4446-106.htm) daha fazla clematis göre bilirsiniz.

doztayfundil
11-05-2013, 21:42
Üç yıldır bakımsız kalan clematisler yine de ellerinden geleni yapmışlar sağolsunlar :)

400867

400868

400869

Bahçeniz müthiş en önemlisi sayenizde bütün çiçeklerin adını öğrendim.
Keyifle oturmanız dileğiyle

doztayfundil
11-05-2013, 21:50
Ihlamur.
Haziranın 2. haftası çiçekleri toplanıyor.

397114

Bu sene bol kiraz yiyeceğiz :)

397115

Kiwi.

397116
Kesinlikle bir kiraz ağacım olmalı. O ne muhteşem bir görüntü öyle. Maaşalah.

tekomusti
12-05-2013, 08:05
ablacım günaydın
nasıl geçti geceniz umurım problem olmamıştır yağmur fırtına fazla üzmemiştir inşallah
esen kalın

Adalet Yağcı
12-05-2013, 16:53
Bahçeniz müthiş en önemlisi sayenizde bütün çiçeklerin adını öğrendim.
Keyifle oturmanız dileğiyle

Hoş geldiniz sevgili doztayfundil;
Güzel sözleriniz için teşekkürler.
Zamanla siz de bitki adlarını öğrenirsiniz merak etmeyin.
Aslında öğrenmekten daha önemlisi, yeri geldiğinde hatırlaya bilmek :)
Sevgiler.

Adalet Yağcı
12-05-2013, 16:54
ablacım günaydın
nasıl geçti geceniz umurım problem olmamıştır yağmur fırtına fazla üzmemiştir inşallah
esen kalın

Teşekkürler tekomusti, gece sakindi, yağmur ve gök gürültüsü olmadı, elektrik de kesilmedi.
Daha ne isterim :)

canannuman
16-05-2013, 09:22
Bu işin PİRİ olduğunuz için bir gideyim Adalat hanımın bahçesine bakayım içim açılsın dedim.
AÇILDIM hakikaten. OH iyiki ekmişsiniz bizlerinde gözü gönlü açılıyor. MAAŞALLAH.

bebe06
16-05-2013, 11:45
Doğrusu başım döndü clematislerin renklerine. İnşallah İnşallah benimki de böyle açar. Elleriniz dert görmesin sevgiler

cörekotu
18-05-2013, 11:11
Bahceniz harika insan hangisine hayran kalacagini sasiriyor, masallah cokta verimli gözüküyor sevdiklerinizle güzel günler gecirmeniz dilegiyle...

gilan
18-05-2013, 22:42
Araba sorunu kötü olmuş ama neyse ki yol yardım sayesinde kolay atlaşmışsın, çok geçmiş olsun. :)

Günün yıldızı clematisler olmuş, harikalar! :)

Adını unuttuğun çiçek Convolvulus sabatius (http://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/27648.htm). Bir diğer adı da 'yer sabah sefası', bunu hatırlamak çok daha kolay. ;)

Adalet Yağcı
18-05-2013, 22:55
Sevgili canannuman, bebe06, cörekotu;

Teşekkürler ederim.

Adalet Yağcı
18-05-2013, 23:01
Sevgili gilan;

Oturup biraz motor çalışmam lâzım, yoksa hangi arızayı neden verdiğini bilemeyeceğim hiç :)

Clematisleri bu sene bakıma aldım, seneye daha güzel olacaklar inşallah.

Bu unutkanlıkla başım dertte, en iyisi ilk sayfaya elimdeki tüm bitkilerin isimini yazmak.
Yer sabah sefası güzelmiş, bak bunu hiç unutmam artık :)
Ellerine sağlık canım.

Güler
19-05-2013, 09:55
Sevgili Adalet Yağcı, dün seninle telefonlaştığımızda sesin pek de iyi gelmiyordu, hem üzüldüm hem de merak ettim. Umarım şimdi daha iyisindir.

Bahçeni dolaştım, arkadaşlar beğenilerini belirtmişler, hakikaten çok güzel, ellerine sağlık.
Zaten sen bu tohumdan yetiştirme işini en iyi kıvıranlardansın, bunu hep söylerim.

Araba kullanmaya başladığına sevindim, olur böyle ufak tefek dertler, üzme kendini. Telefonun yanında olsun hep, gerisi dert değil.

Müjgan ile seyahate çıkacağını biliyorum. Bu durumda İstanbul'a daha erken geleceksin demektir, geldiğinde haberleşebilirsek buluşuruz.

Her şey gönlünce olsun.

Adalet Yağcı
19-05-2013, 18:08
Sevgili Güler;
Merak etme iyiyim, bazan işler sıkıştırıyor işte.

Paris seyahatini iptal ettik, mevsim hiç uygun gelmedi Müjgan'a da bana da, gitmişken şöyle sere serpe rahat olmak lazım, Kasım ayı soğuk olur diye düşündük.
Yine de İstanbul'a geldiğimde mutlaka ararım seni, kaynatırız bi yerlerde :)

Güler
19-05-2013, 21:13
Dün Nehir ile konuştum (!) anneannesini çok özlemiş. Bir gelse diyor. :D

Güler
19-05-2013, 21:30
Mesajlarıma gelen beğendilere bakarken yazdığım bir mesaja gözüm takıldı. Sanırım sen farketmedin veya okuyamadın.
Bunu tanıyor musun? :D

http://www.agaclar.net/forum/595493-post3051.htm

Adalet Yağcı
19-05-2013, 22:44
Mesajlarıma gelen beğendilere bakarken yazdığım bir mesaja gözüm takıldı. Sanırım sen farketmedin veya okuyamadın.
Bunu tanıyor musun? :D

http://www.agaclar.net/forum/595493-post3051.htm

Sevgili Güler;
Bu mesajını tabii ki hatırlıyorum, gözümden kaçar mı hiç :)
O kadar güzel anlatmışsın ki, yüreğine sağlık.
Bir gün 15 Mart gerçekten de Dünya bitki delileri bayramı olarak kutlanır bakarsın ;)

Dün Nehir ile konuştum (!) anneannesini çok özlemiş. Bir gelse diyor.

Nehir kiraz ve şeftalilerin olmasını bekliyormuş, o da benim gibi yaylacı, yaylada bütün gün toprakla çamurla oynamaya bayılıyor.
Ben karışmıyorum tabii, "neden suyla oynadın, neden çamur oldun, üstün kirlenmiş vs." demiyorum, o da gönlüne göre takılıyor bahçede.
Yakında düşer Mersin yollarına :)

Adalet Yağcı
20-05-2013, 20:43
Bir süredir yeni fotoğraf yükleyemedim.
Aslında her hafta bahçeyi biraz daha gelişmiş buluyorum ama, aynı bitkileri fotoğraflayıp durmak da istemiyordum.
Yine de dayanamadım.

Clematislerle başlayayım.

407421

407422

407423

Adalet Yağcı
20-05-2013, 20:47
Clematis başlığından ve bahçemin geçmiş sayfalarından isimlerini biliyorsunuz artık :)

407424

407425

407426

Adalet Yağcı
20-05-2013, 20:49
Sevgili alcen Ankara toplantısında getirmişti, Campanula.

407427

407428

407429

Adalet Yağcı
20-05-2013, 20:53
Benim ağaç şaklayıklar biraz tembel, herkesin bahçesinde açtı geçti, bunlar yeni açıyorlar.

Krem rengi taç yaprakları, göbeği sarı, çok hoş kokusu var.

407432

Bunun da rengi belli oldu, sanırım katmerli pembe açacak, bu 2. seneleri.

407433

Adalet Yağcı
20-05-2013, 20:59
Bu sene 25 m² alanı temizleyip çim ektim.
Ekimin ertesi günü başlayan yağmur bir hafta devam etti, düzgün çıkmasını umuyorum.

407443

Kenardaki gün güzeli epeyce tomurcuk yapmış.

407444

Yine sevgili alcen'den gelen çok koyu mor haseki.

407445

Adalet Yağcı
20-05-2013, 21:02
Kokulu bahar gülleri, şiddetli yağmura rağmen pes etmemiş, şurubu yapılsın :)

407446

407447

En sevdiklerimden, yaz boyunca açan beyaz asma gül.

407448

Adalet Yağcı
20-05-2013, 21:04
Asma gül.

407449

407450

Adalet Yağcı
20-05-2013, 21:06
Buna bayılıyorum, kokusu müthiş.

407451

407452

407453

Adalet Yağcı
20-05-2013, 21:08
Güller...

407454

407455

407456

Adalet Yağcı
20-05-2013, 21:14
Ve güller...

407461

407462

407463

Adalet Yağcı
20-05-2013, 21:18
Bu senenin gözalıcı bitkilerinden, yüksükotu.
Bir kaç yıl önce tohumdan yetiştirmiştim.

407465

407466

407467

407468

h_dogan
20-05-2013, 21:21
Buna bayılıyorum, kokusu müthiş.

407451

407452

407453

Rengi de müthiş. Ellerinize sağlık. Ayrıca yüksüklere de bayıldım hep ekeceğim diyorum daha kısmet olmadı.

Adalet Yağcı
20-05-2013, 21:22
Çok gösterişli bir bitki yüksükotu, çok yıllık olması da cabası.
Diğer renklerine de ulaşmak için çoğaltılacak.

407469

407470

407472

407473

Adalet Yağcı
20-05-2013, 21:25
Gece mumu her zamanki zerafeti ile..

407476

407477

Adalet Yağcı
20-05-2013, 21:26
Bu da benim sarı kızım :)

407479

407480

jineop
20-05-2013, 21:27
Mersin'de hafta sonları yaylada evi olanlar yollara dökülür, up uzun konvoy oluşur bazan, sabırsız sürücüler oldukça virajlı ve rampa olan yerlerde bile kuralları ihlâl ederler.
Kalabalığa kalmayayım diye saat 06:30 gibi yollara düştüm.
Epeyce de yüküm var, 24lük dört viyol, yaylaya götürmem gereken bir yığın eşya, yiyecek vs.

Yolda ciddi denebilecek bir kaç rampa var, birincisini çıkarken baktım çekmiyor, eyvah ki ne eyvah, motordan hiç anlamam :)
Ama çaresiz devam etmek için dua etmeye başladım, mümkünü yok araba gitmiyor, garip bir inleme sesi ile bi şeyler anlatmaya çalışıyor ama dedim ya, motordan filan anlamam.

Neyse uygun bir yer bulup arabayı çektim.
Kendi kendime gülsem mi, ağalsam mı bilemedim.
Söylemesi ayıptır bir sigara yaktım, yollarda kimseler yok, dağın başında kaldım bi başıma.

Bir süre sonra çekici çağırmaya karar verdim, lastikleri değiştirdiğimde ücretsiz yol yardımı paketi de vermişlerdi.
Bir saat sonra çekici geldi, doğru servise çektik, turbo filtrede sorun varmış o her ne ise.
Değiştirdiler ve ben yine o kalabalık trafiğe düştüm :)

Bunları neden yazdım, çekiciyi beklerken etrafı dolaştım biraz, endemik olduğunu düşündüğüm bir kaç güzel bitki fotoğrafladım, bu uzun giriş bunun içindi efendim.

400842

400843

400844

400845

400846

Ablam seni çok özledim . Peki neden aramıyorsun o zaman diyen halin gözümde canlanıyor. Telefonum değişti yine :( Yeni telefon arızalı çıkınca tekrar değiştirmek zorunda kaldım. Yarın kesin numaraları aktaracağım.

Güllerin nefis clematisleri geçmiş. Bu Gladiolus italicus :)

Adalet Yağcı
20-05-2013, 21:30
Geranium, çok zarif bir bitki, bu kışı bahçede geçirdi.

407484

Yer sabah sefası(teşekkürler gilan :))

407483

407482

Adalet Yağcı
20-05-2013, 21:33
Küpe çiçeği konusunda biraz beceriksizim, yine de bunları kurtarmayı başardım :)

407485

407486

407487

Nevzat
20-05-2013, 21:33
Sn. Adalet hm. bütün bitkileriniz çok güzel, maşallah..

Adalet Yağcı
20-05-2013, 21:37
Meşhur hazeranlarım açmaya başlamış.

407488

407489

Adalet Yağcı
20-05-2013, 21:42
Mevsim sonunda lobelya saksılarını boşaltmıyorum, kuruyan dalları kesip toprağa yatırıyorum.
Baharda bir çok miniş lobelyam oluyor :cool:

Bu kış boyu yaşamış, compakt türü.

407491

407492

Bunlar da kendiliğinden çimlenen sarkan lobelyalar.

407490

Sevgi Durul
20-05-2013, 21:45
Bir süredir yeni fotoğraf yükleyemedim.
Aslında her hafta bahçeyi biraz daha gelişmiş buluyorum ama, aynı bitkileri fotoğraflayıp durmak da istemiyordum.
Yine de dayanamadım.

Sevgili Adalet hanım, bahçenizin her bir köşesi övgüye değer, aynı bitkiler farklı zamanlarda ve farklı açılarda çekildiği için hiç de tekrar olmuyor. Bu güzel bahçeden bol bol fotoğraf istiyoruz, lütfen.;)

Sadece beğen tuşu yetmedi bitkilerle ilgili yorumlarımı da yazayım.:)

Önce clematisler şahane, ilk sizin bahçenizde tanıdım ve sevdim bu çiçeği.

Ağaç şakayık ona keza, benim de var fakat çok küçük, bu yıl açmayacak sanırım.

Sarıkız, tam sarı kız olmuş, gece mumları çok hoş, ama ben yüksük otuna bayıldım. O nasıl bir güzelliktir öyle. Tohum takastan gelen yüksük otu tohumlarımı çimlendirmeyi başaramadım, hâlâ çimlenmelerini bekliyorum.:)

Gülleri de unutmadım, hepsi çok güzel, ama ille de beyaz sarmaşık. Beyazın asaleti başka oluyor.

Paylaştığınız için teşekkürler, tekrar oluyor diye eklememezlik etmeyin, gelişmeleri bekliyoruz. Sevgiyle...

Adalet Yağcı
20-05-2013, 21:46
Kiwilerle bu haftaki gösterimiz bitiyor.
Çok güzel çiçeklenmiş ama, hepsi meyve olmayacak, sadece dişi çiçekler meyve tutuyor.

407495

407494

407493

Adalet Yağcı
20-05-2013, 21:53
Sevgili Adalet hanım, bahçenizin her bir köşesi övgüye değer, aynı bitkiler farklı zamanlarda ve farklı açılarda çekildiği için hiç de tekrar olmuyor. Bu güzel bahçeden bol bol fotoğraf istiyoruz, lütfen.;)

Sevgili Durul'cuğum, bazan "iyi ki bahçem var yoksa n'apardım" diye düşünüyorum.
Çok yorucu, hele tek başına başa çıkmak çok zor.
İlaçlama dahil her şeyi ile ben ilgileniyorum, kimseye güvenim yok.

Aklımda bir yığın iş var, kimini zamansızlıktan, kimini gücüm yetmediğinden kimini de ekonomik sebeplerden dolayı yapamıyorum.
Yine de her geçen gün biraz daha oturuyor.

Sırası gelen podyuma çıkacaktır merak etme sen :)

Adalet Yağcı
20-05-2013, 21:54
Sn. Adalet hm. bütün bitkileriniz çok güzel, maşallah..

Teşekkürler Nevzat bey, sizin bahçenizle yarışamasam da "adım Hıdır" :)

Adalet Yağcı
20-05-2013, 21:58
Ablam seni çok özledim . Peki neden aramıyorsun o zaman diyen halin gözümde canlanıyor. Telefonum değişti yine :( Yeni telefon arızalı çıkınca tekrar değiştirmek zorunda kaldım. Yarın kesin numaraları aktaracağım.

Güllerin nefis clematisleri geçmiş. Bu Gladiolus italicus :)

Sevgili Jineop'um, ben senin ne kadar yoğun çalıştığını biliyorum, biraz zaman bulunca da bahçeye atıyorsun kendini.

Ben bu Gladiolus italicus lardan bahçeme dikeyim, çok hoştu.
İsim için teşekkür ederim.

Adalet Yağcı
20-05-2013, 22:00
Rengi de müthiş. Ellerinize sağlık. Ayrıca yüksüklere de bayıldım hep ekeceğim diyorum daha kısmet olmadı.

Teşekkür ederim sayın h_dogan.
Yüksükotunu herkese tavsiye ederim, grup halinde dikildiğinde süper olacaktır.

neslihan0602
21-05-2013, 00:40
Sevgili Adalet hanım,bu bahçeye ne denir?Cevap:-Pes denir;)
Sizi gönülden kutlarım,hemen hemen her üyenin bahçesinde clematis var ama sizinkiler daha bir canlı ,bakımlı.. Herkeste gül var ama, o beyaz sarmaşık gibisi yok,digitalis,sarıkız diğer güller..hangi birine bakacağımı şaşırdım.
Elleriniz dert görmesin,( o beyaz gülden kasım ayında çelik istiyorum)gözümüz gönlümüz şenlendi,sağlıkla kalın...

gilan
21-05-2013, 07:57
Bizim arapsaçı köşesi ne olmuş öyle? Çok az kalmış, hele bi çimler de sıklaşsın, yakında bahçe dergilerine çıkacak o köşe. :cool:
Ortadaki öbekte neler var?
Tam o fotoğrafta yüksükotu ne güzel poz vermiş yandan diyecektim ki bi baktım aşağıda boylu boyunca fotoğrafı gelmiş zaten. Çok güzel dolu dolu çiçeklenmiş, bayıldım. Orada aşağıda bir de hosta dikkatimi çekti, o da iyice yayılmış gibi.

Clematisler her zamanki gibi muhteşem. Bu ville de lyon en sevdiğim türlerinden biri zaten, çok dolgun bir renk tonu var.

Pembe güllerinse neredeyse kokusunu aldım ekrandan. Zihin nasıl bir oyun oynuyorsa artık. :) Beyaz güle ise söyleyecek söz yok...

Daha ağaç şakayık, sarıkız, hazeranlar... Hangi birine ne demeli... ;)

Adalet Yağcı
21-05-2013, 09:58
Sevgili Adalet hanım,bu bahçeye ne denir?Cevap:-Pes denir;)
Sizi gönülden kutlarım,hemen hemen her üyenin bahçesinde clematis var ama sizinkiler daha bir canlı ,bakımlı.. Herkeste gül var ama, o beyaz sarmaşık gibisi yok,digitalis,sarıkız diğer güller..hangi birine bakacağımı şaşırdım.
Elleriniz dert görmesin,( o beyaz gülden kasım ayında çelik istiyorum)gözümüz gönlümüz şenlendi,sağlıkla kalın...

Teşekkürler sevgili neslihan0602, Kasım ayına kalmasın, Eylülde ya da Ekimde hatırlatırsanız çelik gönderirim size.
Kasımda Mersin'de olmaya bilirim.

Adalet Yağcı
21-05-2013, 10:07
Bizim arapsaçı köşesi ne olmuş öyle? Çok az kalmış, hele bi çimler de sıklaşsın, yakında bahçe dergilerine çıkacak o köşe. :cool:
Ortadaki öbekte neler var?
Tam o fotoğrafta yüksükotu ne güzel poz vermiş yandan diyecektim ki bi baktım aşağıda boylu boyunca fotoğrafı gelmiş zaten. Çok güzel dolu dolu çiçeklenmiş, bayıldım. Orada aşağıda bir de hosta dikkatimi çekti, o da iyice yayılmış gibi.

Clematisler her zamanki gibi muhteşem. Bu ville de lyon en sevdiğim türlerinden biri zaten, çok dolgun bir renk tonu var.

Pembe güllerinse neredeyse kokusunu aldım ekrandan. Zihin nasıl bir oyun oynuyorsa artık. :) Beyaz güle ise söyleyecek söz yok...

Daha ağaç şakayık, sarıkız, hazeranlar... Hangi birine ne demeli... ;)

Sevgili gilan;
Daha düzenlenmeyi bekleyen köşeler var, bu bölümde epey temizlik yapıldı.
Hasta bir erik ağacı vardı, onu kestik, ortada hiç üzüm vermeyen 8 üzüm kütüğünü söktüm.
Kenardaki 3 adet ribes arka bahçeye taşınacak ama, bu sene zamanını kaçırdım.
Ribeslerin yerine clematisler, lupinler, yüksükotu gibi uzun bitkiler istiyorum.

Orta bölüm çapı 1,5 mt. iç kısma tohumları sayın Orhan Özbilgiç'ten gelen kasımpatı çiçekli zinnialar dikildi, 50 kökten fazla.
En dışına da bodur dahlialar diktim.
Çim düzgün çıkarsa çok mutlu olacağım, çok yağmur yağmış, şimdilik bazı yerler kel görünüyor ama daha 15 gün oldu bekleyelim bakalım.

nurcanaybay
21-05-2013, 12:07
Adalet hanım ,
çim ektiğiniz bölüm çok güzel olacak ... sizin bitkileriniz hem çok sağlıklı hem de gösterişli,

bu yeni düzenlemeyle daha da albenili görünecekler .

Ben çok beğendim , yorgunluğunuza değecek emin olun.
Ellerinize sağlık.

Adalet Yağcı
21-05-2013, 12:22
Sevgili nurcanaybay;
Ben de güzel olmasını umuyor, bunun için dua ediyorum :)

Bu mevsimde tüm bahçeler çok keyifliler, hava iyice ısındığında neler olacak bakalım.

Çim bölümüne girerken beyaz ferforje bir taç yapıp, üzerine asma gül ve clematisler sardırmak istiyorum.
Bir de çimlerin ortasına yine beyaz ferforjeden iki kişilik bir bank veya, bir sandalye düşünüyorum.
Bakalım zamanla neler yapabileceğimi hep birlikte göreceğiz :)
Sevgiler.

kılıç
21-05-2013, 13:16
Beğen beğen beğen beğenmeyip ne yapacaksınki hepsi çok güzel ellerinize sağlık.
SEVGİLER SELAMLAR

Cymbelina
21-05-2013, 16:39
Adalet hocam, bu yüksükotu çiçeği hatmi ile akraba mı? Benzettim biraz. Çok hoşmuş;)

dağçiçeği
21-05-2013, 17:10
Sevgili Adalat Yağcı bahçeniz mükemmel. Küpeler konusunda başarısız olduğunuzu yazmışsınız. Bu başarısız hâlinizse benim gibiler ne yapsın. Ellerinize sağlık. Bol çiçeğini görün inşallah.

Adalet Yağcı
21-05-2013, 17:54
Beğen beğen beğen beğenmeyip ne yapacaksınki hepsi çok güzel ellerinize sağlık.
SEVGİLER SELAMLAR

Teşekkürler sevgili kılıç.

Adalet hocam, bu yüksükotu çiçeği hatmi ile akraba mı? Benzettim biraz. Çok hoşmuş;)

Campanula ile akraba olduğunu sanıyordum Cymbelina, hatmi ile olabilirmi bilmiyorum :(

Sevgili Adalat Yağcı bahçeniz mükemmel. Küpeler konusunda başarısız olduğunuzu yazmışsınız. Bu başarısız hâlinizse benim gibiler ne yapsın. Ellerinize sağlık. Bol çiçeğini görün inşallah.

Benimki başarı sayılmaz sevgili dağçiçeği, sevgili cemo ve alcen'in küpelerini gördükten sonra bunlar pek sönük göründü gözüme :)

Cymbelina
21-05-2013, 19:05
Teşekkür ederim. Campanula hiç aklıma gelmemişti. Bir şey daha öğrendim.

Adalet Yağcı
21-05-2013, 20:21
Yanlış yönlendirmeyeyim Cymbelina, araştırıp yazayım daha sonra.

http://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/4185-2.htm

Burada yüksükotu hakkında bilgiler var, inceler misin?

Orhan Özbilgiç
21-05-2013, 21:01
Herkes gibi, bende yüksük otu çiçeğine bayıldım. Seneye ondanda ekeceğim.
Hazeranları sizde görmüştüm. O yıldan beri bahçemde var. Her sene, ne olur ne olmaz diye hep yenilerinide alıp ekiyordum. Bu yıl eski vefakarlar dışında, ektiğim yeni tohumlar çıkmadı. Biraz önce Sevgili Fikret Eren ile görüştüm. Onunkilerde çıkmamış.:( Sizin tohumlarınızdan Mor Daturalar çimlendi. Beyazı çıkmadı bu kez.

Şakayıklarınızdan 'pembe katmerli' zannettiğiniz, eğer Bauhaus'tan alındıysa ''Pinky'' dir. Ve bendeki ortası yavruağzı-kokulu olanındandır. İnşallah.;)

Güllerinizin maşallahı var. Clematislerde öyle.

Bu günlerde bahçe işlerinden başımı kaşıyamıyorum. Sabah 6- akşam 6. Sadece öğle üzeri yemek molası. Birkaç gün daha yoğunluğum olacak. Sonrası rutin işler. O nedenle kendi sayfama bile pek giremiyorum. Birçok arkadaşımızın bahçesinede girip, sadece bakabiliyorum.

Sağlıcakla kalın.

Adalet Yağcı
21-05-2013, 21:26
Hoş geldiniz Orhan bey;

Büyük bahçelerin büyük işleri olur ama küçük bahçelerin de işi az değil.
Ağaçların budanması, otların temizlenmesi, kazılması, gübrelenmesi, ilaçlanması, ekilmesi vs. vs.
Neticede hepsi de emek istiyor, Cemo'nun yakındığı gibi, şöyle ayaklarımızı uzatıp keyfini çıkaramıyoruz, mevsim bitinceye kadar böyle.

Yüksükotlarının bu kadar dertsiz olduğunu bilmiyordum, bir türlü yetiştirmeyi başaramadığım lupinlere alternatif oldu diye düşünüyorum, ben de çok sevdim.

Datura ekmedim bu sene, aslında iyi olurdu, sizlerden seyreylerim artık.

Şakayığı geçen yıl Bauhaus'tan almıştım, sanırım siz de geçen yıl almıştınız, inşallah pinky dir, bir de tüm yaz açsaymış keyfine doyulmazmış.

Hazeranlara fazla yüz vermeyin, Sonbaharda toprağa serpip tırmıkla karıştırın, İlkbahara hazır olsunlar :)

sedoş1
21-05-2013, 22:27
Her zamanki gibi harika bir bahçe
ellerine sağlık Adalet hanım

Adalet Yağcı
21-05-2013, 22:47
Teşekkürler sevgili sedos.

tekomusti
23-05-2013, 22:19
Ablacım merhaba her bir kare muhteşem ve süper ellerinize sağlık
Esen kalın

Adalet Yağcı
27-05-2013, 19:32
Cumartesi günü erkenden yollara düştüm yine, evime yakın yol üzerindeki gülhatmiler sabah güneşinde çok güzel görünüyorlardı, durup fotoğrafladım.

410706

410707

410708

Bu da benim kapımın önü, yıllardır bıkıp usanmadan aynı yerde açıyor, bakım yok, gübre yok, sulama bile düzenli değil.

410709

Adalet Yağcı
27-05-2013, 19:38
Çimleri çok merak ediyordum, ekim yaptıktan sonra sürekli yağan yağmur, tahmin ettiğim gibi tohumları kaydırmış, yer yer boşluklar var :(

410715

410716

410717

Adalet Yağcı
27-05-2013, 19:42
Güzel sürprizler de vardı, Clematis Blue Angel açmaya başlamış.

410720

410719

410721

edelvays58
27-05-2013, 20:05
Clematis harika Adalet hanım. Gerçekten Mavi Melek gibi. Ben bu çiçeği çok sevdim. Gelişimi güzel olunca insanı çok mutlu ediyor gerçekten.
Bahçeye diktiğim Jackmanii Niobe güzel büyüyor. Yeni tomurcuklar verdi ama hemen yanındaki Montana Fragrant Spring çok ağır büyüyor. Acaba normal midir?

Adalet Yağcı
27-05-2013, 20:20
Güllerin keyfi yerinde.

410752

410753

Campanulalar açmaya devame diyor.

410754

Adalet Yağcı
27-05-2013, 20:28
Clematisler.

410762

410763

410764

Adalet Yağcı
27-05-2013, 20:31
Hazeranlar, bahçemin eziyetsiz süsleri.

410766

410767

410768

tekomusti
27-05-2013, 20:33
Abla maşallah Clematisler özellikle süper bayıldım
Esen kalın

Adalet Yağcı
27-05-2013, 20:35
Pembe gül.

410772

410773

410774

410775

Adalet Yağcı
27-05-2013, 20:45
Beyaz gül.

410788

Pervane yasemin.

410789

Komşumun çılgın gülleri.

410790

Komşumun, hanımeli.

410791

Adalet Yağcı
27-05-2013, 20:48
Ekinezyalar bu sene erken açmaya başladı.

410803

Rudeckialar da öyle.

410805

410806

Gün güzeli de açmaya başlamış.

410804

Adalet Yağcı
27-05-2013, 20:52
En sevdiğim köşe burası, çok neşeli.

410809

410810

410811

410812

Adalet Yağcı
27-05-2013, 20:55
Bir defa çörekotu ektim, her yıl bir yerlerden çıkıyorlar.

410813

410814

Zarif gece mumu.

410816

410815

Adalet Yağcı
27-05-2013, 20:57
Küpe.

410818

Oxalis Deppei

410819

Sarıkızla iyi anlaştık.

410820

Adalet Yağcı
27-05-2013, 21:01
Sukkulentlerim bile var, sevgili Nevsune sayesinde :)

410821

410822

410823

Adalet Yağcı
27-05-2013, 21:06
Boş kalan yerlere dayanamayıp petunya diktim yine.

410824

410825

Sardunyanın bu rengi çok güzel, onlara bakım yapamadım, haftaya artık.

410826

Geçtiğimiz haftanın fotoğrafları bu kadar.

Adalet Yağcı
27-05-2013, 21:10
Clematis harika Adalet hanım. Gerçekten Mavi Melek gibi. Ben bu çiçeği çok sevdim. Gelişimi güzel olunca insanı çok mutlu ediyor gerçekten.
Bahçeye diktiğim Jackmanii Niobe güzel büyüyor. Yeni tomurcuklar verdi ama hemen yanındaki Montana Fragrant Spring çok ağır büyüyor. Acaba normal midir?

Sevgili edelvays58;

Montana hızlı büyüyen bir türdür, yerine alışması belki biraz zaman ala bilir.
Bir bakmışsınız hepsini geçivermiş.

Orhan Özbilgiç
27-05-2013, 22:02
Adalet Hanım;
Çok elit bitkileriniz var. Hemde, büyük bölümü çok yıllık. Rengarenk bir bahçe. Hatmiler her yerde öyle. Fazla suyu sevmiyorlar. Ben geçen yıl, bir kısmını fazla sudan, bir kısmınıda tesfiye amaçlı toprakla üstlerini örttüğümden bir tanecik kaldı geriye. Gelince yeniden ektim ama geç olduğu için çıkmadı. Bu sene ekimde ekeceğim.:)
Akdeniz ikliminin güzelliği. Bol güneş. Güller, hatta tüm bitkiler bol çiçekli. Tabi sizin emeğiniz ve sevginizde yadsınamaz.
Sağlık ve mutlulukla keyfini sür arkadaşım. Ellerine sağlık.

Adalet Yağcı
27-05-2013, 22:17
Teşekkürler Orhan bey, bahçe konusunda hiç tatmin olmuyor insan hep daha iyi daha güzel nasıl ola bilir diye çabalayıp duruyoruz.

Yavaş yavaş mevsimliklerden vaz geçiyorum, tohumlarla cebelleşmek zor iş, çalı türleri daha kolay.

Bir de ne kadar istesem de sadeliği yakalayamıyorum, şundan da olsun, ay bu da çok güzelmiş, hadi şu renginden de alayım gibi aç gözlülüğüm biraz karmaşıklık yaratıyor farkındayım.
Ne yapayım ki, her güzelliği görmek isitiyorum bahçede :)

Hatmiler kendiliğinden çimleniyor, bir köşeye tohumları atıp bekleyin nasıl osa çimleneceklerdir.

Orhan Özbilgiç
27-05-2013, 22:24
Ama bahçeniz, bugüne kadar gördüklerimizinde ötesinde güzel. Öyle sözettiğiniz türden bir renk karmaşası yok!
Çim alanda bir ferahlık hissi veriyor insana.
Hatmileri öyle yapayım. Unutmazsam bu gidişimde, Bauhaus'tan tohum alacağım.

hozat
27-05-2013, 23:20
Sevgili Adalet,
Her biri ayrı güzellik ve de (özellik) içeren çiçeklerini hayranlıkla izledim.

Senin sayende benim bahçem de "hazeranlarla şenlendi.taşakkürler.

Bu arada bir şey öğrenmek istiyorum.Hazeranlar tohum bağladılar geçen yıl topladım bu yıl çok bol çıkmadılar, Acaba üzerinde mi kalsın ?Bunu en iyi bilene sormak en doğrusudur diye düşündüm.
Yeni güzellikleri bekliyorum sevgilerimle..

Adalet Yağcı
27-05-2013, 23:35
Sevgili Hozat;

Hazeranları her yıl Sonbaharda üzerindeki tohumları toprağa silkeleyerek topraktan söküyorum.
Belki zamanla tohumları yenilemek gerekebilir, kaybolan renklere yeniden ulaşabiliriz böylece.

Güneşi seviyorlar, fazla sudan hoşlanmıyorlar, hatta ne kadar kurak ortamda kalırlarsa o kadar yoğun çiçeklendiklerini gözlemliyorum.
Tabii hiç su vermemek anlamına gelmiyor bu.

Bahçeyi beğenmene sevindim, ben de senin bahçendeki starliçeyi ve pembe gazanyaları çok beğeniyorum biliyorsun.
Sevgiler selamlar.

gilan
28-05-2013, 04:57
Yüksük otları daha uzun süre bahçeye renk katacak gibi. Ne güzel br sürü tomurcukları var. :)
Çimler her zaman başta böyle seyrek çıkmaz mı? Bence zamanla sıklaşacaklardır. Olmazsa da aralara tekrar tohum atılıp ara ekim yapılır. Çok güzel olacak o bölüm, çok. ;)

Aklıma ne geldi. :) Hem güllerin, hem de clematislerin kraliçesi olarak bir tarafta da sarmaşık gül + clematis ikilisini aradı gözlerim. :)

Adalet Yağcı
28-05-2013, 13:08
Yüksük otları daha uzun süre bahçeye renk katacak gibi. Ne güzel br sürü tomurcukları var. :)
Çimler her zaman başta böyle seyrek çıkmaz mı? Bence zamanla sıklaşacaklardır. Olmazsa da aralara tekrar tohum atılıp ara ekim yapılır. Çok güzel olacak o bölüm, çok. ;)

Aklıma ne geldi. :) Hem güllerin, hem de clematislerin kraliçesi olarak bir tarafta da sarmaşık gül + clematis ikilisini aradı gözlerim. :)

Yüksükotları alt bölümden tohum yapmaya başladı gilan'cığım, dilerim yalancı değildir.
Biliyorsun bazan tohum kesesinin içi boş oluyor, özellikle hibrit ürünlerde tohum almak zor.

Çim yapmaya çalıştığım alana aslında havuz düşünüyordum, etrafını yine çim yapacaktım ancak, havuzlara bol yılan geldiğini okudukça vaz geçtim.
Orta bölüm şimdilik böyle, çok geniş bir leğen alıp, ferforje ayaklar üstüne oturtarak içine sakıcı bitkiler dikmeyi düşünüyorum seneye.
Sakız sardunyalar ve lobelyalar meselâ.

Çim bölümünün ayak taşı olan(giriş)yerine beyaz ferforje taç yapıp, clematisler ve asma gülle süslemeyi düşünmüştüm ama işte bir çok şey için geç kaldım.
Belki Sonbaharda düşündüklerimi uygulaya bilirim.

efeege
12-06-2013, 17:27
sevgili adalet hanım iyi akşamlar öncelikle bahçenizi çok beğendim. sizlerden öğrenecek çok bilgiler var. 3636 daki mesajınızda. beyaz sarmaşık gülünüzden bendede var. ben onu yayılıcı sanıyordum uzadıkça bağlamak zorunda kaldım sizde görünçe sarıcı olduğunu öğrendim. yaz boyunca açıyor.

efeege
12-06-2013, 17:31
ayrıca bir sorum olacak. yüksük otu çiçğiniz kaç yıllık bende ntten lutin le yüksükotu tohum almıştım ne zaman ekmemi önerirsiniz .çok soru sorduğum için özür dilerim..

Adalet Yağcı
14-06-2013, 17:38
Sevgili efeege, bahçeme hoş geldiniz.

Sizin de yazdığınız gibi beyaz gül tırmanıcı, yarı gölgede daha iyi tırmanıyor.

Yüksükotu iki yıllık, Tohumlarını Mart gibi ekmiştim, ikinci yıl çiçekleniyorlar.
Lupinler de ikinci yıl çiçeklenenlerden, onu da Mart gibi ekebilirsiniz.

Sorularınızı her zaman keyifle cevaplarız, hiç çekinmeyiniz.
Sevgiler.

Adalet Yağcı
14-06-2013, 17:49
Uzunca bir süredir bahçemi ihmal ettim.
Zamanımın büyük bölümünü sıcak haberler aldığım sosyal paylaşım sitelerinde geçirdiğimi itiraf etmeliyim :)

Öyle ki, geçtiğimiz hafta sonu çektiğim fotoğrafları bile yükleyemedim.
Daha fazla bayatlamadan sizlerle paylaşayım.

Adeniumla başlayalım, biri çiçekte, diğeri tomurcukta, 3.den ses yok henüz.

417622

Liliumlar açmaya başladılar.

417633

417632

Adalet Yağcı
14-06-2013, 17:53
Mersin toplantısında bir beyaz calibrochoam oldu, teşekkürler Hazan.Z

417636

Hava serin gidiyor yaylada, clematisler tomurcuklanmaya devam ediyor.

417637

417638

417639

Adalet Yağcı
14-06-2013, 17:57
Çimin son hali, tamir çimi yapmam gerekiyor.

417641

Orta göbeğe diktiğim zinnialar büyüyor, teşekkürler Orhan Özbilgiç.

417642

Adalet Yağcı
14-06-2013, 18:01
Güller.

417643

417644

417645

417646

417647

Adalet Yağcı
14-06-2013, 18:03
Gerberalar, dilerim kışa dayanır.

417648

Tohumdan yetiştirdiğim potentillalar.

417649

Adalet Yağcı
14-06-2013, 18:05
Geçtiğimiz yıl dökülen tohumlarından çimlenen lobelyalar.

417650

417651

Adalet Yağcı
14-06-2013, 18:10
Alaca yapraklı sardunyayı çok beğeniyordum, görünce dayanamayıp aldım, çok zarif.

417652

Uzun saksıdaki sardunyaları duvarın üzerine dizdim.

417653

Adalet Yağcı
14-06-2013, 18:13
Güzel oxalisim keyifle açıyor.

417654

Geçen yıl kaybettiğimi sanıyordum ama yaşıyormuş, pensetamonum çiçekleniyor.

417655

Pervane yasemin mis kokularını yayıyor.

417656

Adalet Yağcı
14-06-2013, 18:19
Vangelyanın çiçeklerini göremedim bu sene, seneye inşallah.
Teşekkürler sevgili S.Durul'cuğum.

417659

Kokulu üzüm, Trabzondan geldi, teşekkürler sevgili Benol Hazarlıoğlu.

417660

Pervane yasemin iyice yükseldi.

417661

Adalet Yağcı
14-06-2013, 18:23
Napolyon kiraz kızarmaya başladı ama toplamak için çime basmam lazım, bakalım bir çare bulacağım :)

417663

Sarı kiraz da Temmuz ortalarına doğru toplanacak hale gelir.

417662

Adalet Yağcı
14-06-2013, 18:26
Sebzeler yeni yeni kendine geliyor.
Domates ve çiçeği.

417665

417664

Fasulyeler.

417666

Adalet Yağcı
14-06-2013, 18:31
Hıyar.

417667

Kabak.

417668

Karpuz, ekmekte geç kaldım ama Ağustosta yeriz :)

417669

Şimdilik bu kadar.
Yarın yine yayladayım, bakalım neler olmuş.

Sevgi Durul
14-06-2013, 18:40
Sevgili Adalet hanım, yine herşey çok güzel, emeklerinizi ve sevginizi yansıtıyor. Elinize, yüreğinize sağlık.

Bir şeyi merak ettim. Pervane çiçekli yasemin ne kadar zamanda bu hale geldi?

Geçen yıl ben de almıştım. İki kere yer değiştirdiğim için midir nedir pek bir cılız. Sizinkileri görünce imreniyorum ve ne zaman böyle olacak diye sabırsızlanıyorum.

Sağlıkla tadını çıkarın... Sevgilerimle...

Adalet Yağcı
14-06-2013, 19:49
Sevgili Durul'cuğum, pervane yasemini ilk diktiğimde 30 cm. kadardı, iki yıl çok az gelişti, 3. yıl atak yaptı.
Bu 4. yılı.
Biraz sabır yani :)

YeniGine
15-06-2013, 00:44
Sevgili Adalet Hanım; bahçeniz her daim çok güzel, zevkle izliyorum. Ve inanın hep bahçenizi gezerken gülümseyerek gezerim o minicik hali ile nasıl yapar, neler yapar diye düşünürken minicik ama bahçeye, çiçeklere de bakılırsa gerçekten büyük güzellikler başarıyor derim.
Tebrikler, ellerinize, gönlünüze sağlık.

füsunANK
18-06-2013, 17:56
Tek kelime... Harika ;)

Adalet Yağcı
10-07-2013, 21:34
Neredeyse bir ay olmuş, bahçemi ihmal ettim.
Araya hesapta olmayan bir çok iş girdi bir de Ankara seyahati, yaylaya taşındıktan sonra(bu gün sekiz gün oldu)internet sıkıntısı yaşadım.
Nihayet bu gün bağlandı.

Yaylaya geldiğimde çiçeklerim açmıştı ama maalesef çimlerin bir kısmı kurumuş.
Temizlik vs. derken dört gün önce tamir çimi yaptım, bakalım çıkacak mı.
Liliumları kaçırmışım, güzelliklerini göremedim :(
Yine de iki tanesine yetiştim.

424897

424898

Adalet Yağcı
10-07-2013, 21:37
Monardanın çiçekleri de geçmek üzere.

424900

Ortancaları bu sene budayamadım, keyifsiz ve solgunlar.

424901

424902

Adalet Yağcı
10-07-2013, 21:40
Beni en çok sevindiren kışı kazasız atlatan rudbeckialar oldu.
Harika çiçeklenmişler.

424903

424904

424905

424906

Adalet Yağcı
10-07-2013, 21:44
Kasımpatı çiçekli zinnialar...
Tohumları sayın Orhan Özbilgiç İstanbul toplantısında vermişti, öyle yakıştılar ki bahçeye, belki elli poz fotoğrafını çektim :)

424909

424908

424907

Adalet Yağcı
10-07-2013, 21:47
Solo çıkmayı hak ediyorlar :)
Ve zinnialar...

424910

424911

424912

Adalet Yağcı
10-07-2013, 21:50
Bunu unutmuşum :)

424913

Adalet Yağcı
10-07-2013, 21:52
Seyrek de olsa clematisler açmaya devam ediyor.
Renkleri biraz daha koyulaşmış.

424915

424916

Adalet Yağcı
10-07-2013, 21:54
Çılgın papatyalarım.

424917

424918

Adalet Yağcı
10-07-2013, 21:56
Galla ve küpeler.

424919

424921

424920

Adalet Yağcı
10-07-2013, 21:59
Lobelya geçen yıldan, kışı sorunsuz atlatanlardan.

424922

Sevgili Güler'den aldığım maviş bir kaç çiçekle beni sevindirdi.

424923

Verbenanın rengi çok koyu aslında, fotoğrafta açık çıkmış.

424924

murat sarı
10-07-2013, 22:01
Ağaç Menekşesi (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=282506&postcount=77)

Ful Yasemin (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=282513&postcount=199)

Bunlarıda yeni aldım.

Adalet hn. bahçeniz Mersin'in neresinde fotoğrafları inceleyip görüşlerimi yazacağım. Bende Mersin'de bahçe ile ilgileniyorum.

Adalet Yağcı
10-07-2013, 22:03
Ekinezyalar ve böcüklü ekinezya :)

424925

424926

Böcek fotoğraflarında hep sevgili S.Durul geliyor aklıma, ne güzel de yakalıyor onları.
Onca uğraşıma rağmen yine de net çekememişim.

murat sarı
10-07-2013, 22:05
Küpeliler harika

Adalet Yağcı
10-07-2013, 22:06
Adını hatırlayamadığım bu zarif bitki sayın Zeki Yağlı beyden gelmişti.
Çiçekleri gösterişli ve dik büyümesi ile benden tam puan aldı.

Sayın Zeki Yağlı bitkinin ismini 'Solidago = Altınbaşak'olarak belirtmiş.

424930

424931

424932

Adalet Yağcı
10-07-2013, 22:10
Her sene yüreğimi ağzıma getiren solanum çiçeklenmeye başladı.
En yoğun Ağustos ortalarından Eyül sonuna kadar çiçekleniyor.

424933

Yüksükotu yan dallarından yeniden çiçeklenmiş.

424934

Pembegül...

424935

Adalet Yağcı
10-07-2013, 22:13
Benim de bir aloeveram var artık ;)
Minicik bir fideydi, geçen yıl Antalya'dan bir yakınımdan almıştım.

424936

Anne çiçeğim tomurcuk yapmış, Nevsune'ye sevgilerimizle..

Adalet Yağcı
10-07-2013, 22:20
Bu akıllı papatya :)

424940

Ve bu yılın şampiyonu kirazlar...

424941

424942

Galeriye de fotoğraf yükleyeceğim, umarım huysuzluk etmez.
Bazan ne yapsam kabul etmiyor, elli türlü denesem de faydası yok.

Adalet Yağcı
10-07-2013, 22:24
Adalet hn. bahçeniz Mersin'in neresinde fotoğrafları inceleyip görüşlerimi yazacağım. Bende Mersin'de bahçe ile ilgileniyorum.

Bahçem Bekiralanı yaylasında sayın murat sarı.

murat sarı
10-07-2013, 22:38
Bahçem Bekiralanı yaylasında sayın murat sarı.

Benim bahçem Cemilli köyünde.Meyve ağırlıklı ancak epey süs bit
kişi ektim.Sizinki kadar güzelleşmesini ve gelişimini bekleyeceğim.

Adalet Yağcı
10-07-2013, 22:46
Süs bitkilerinin gelişimi de meyve ağaçları gibi, zamanla güzelleşiyorlar.
Seneye daha güzel görünecektir.

YeniGine
11-07-2013, 00:03
Önce inşallah diyeyim sevgili CAN Adalet Hanım.
Benim de zinnialarım güzel çiçeklendiler fakat kasımpatı çiçekli zinniam yok, çok da güzel çiçeklenmişler. Papatyalarınız, özellikle küpeli çok güzel açmış. Benim küpeliler de açtılar fakat sizinkiler gibi pek de gösterişli olamadılar. Sabah güneşi alıyorlar ama sanki onun haricinde az biraz daha güneş almalılar mı acaba diye de düşünüyorum.
Verbananızın rengi de çok güzel ve ne hikmetse sanki fotoğraflarda gerçek renklerini yansıtmıyorlar diye de düşünüyorum.
Bahçeniz çok güzel olmuş ellerinize, emeklerinize, gönlünüze sağlık...

tekomusti
11-07-2013, 18:41
Maşallah ablacım her şey her zamanki gibi süper ellerinize sağlık
Saygılar

Adalet Yağcı
11-07-2013, 20:31
Sevgili YeniGine'ciğim;
Bahçeler ihmale gelmiyor, her an eliniz üzerinde olacak.
Araya seyahat vs. girmeyecek, kış aylarında tetikte olacaksınız, üşüyenleri korumaya alacaksınız.
Erken baharda ilaçlamalarınız budamalarınız tüm bakımlar tamamlanacak.

Bahçe ayrı yerde ikamet ayrı yerdeyse işler sarpa sarıyor, ne kadar uğraşsanız da istediğiniz sonucu alamıyorsunuz.
Olduğu kadar oluyor işte.

Yine de gönlümüzü şenlendirecek bir şeyler oluyor hep.
Bahçeler olmasaydı ne olurdu halimiz :)

Adalet Yağcı
11-07-2013, 20:31
Maşallah ablacım her şey her zamanki gibi süper ellerinize sağlık
Saygılar

Teşekkürler tekomusti.

Orhan Özbilgiç
11-07-2013, 21:56
Pembe monardanızı görünce çok sevindim. Demekki benimkide böyle gürleşecek. En az rudbekyalar kadar gösterişli.

Zinnialar çok güzel açmışlar. Pastel renkleri nedeniyle onları bende çok seviyorum. Tabi birde uzunca bir süre çiçekli kaldıkları için. Aslında her sene aynı yerlere dikiyorum. Tohumlarını almasam, dökülenlerden çıkanlar yeterde artar bile. Bu sene almayı düşünmüyorum. Başka yere dikecek bile olsam, bulunduğu yerden söküp şaşırtabilirim.;)

Lilyumlar ve clematisler sizi beklemişler. :)

Sevgili Zeki Yağlı' da ne ilginç bitkiler varmış. Hepsinide İstanbul koşullarına uygun olanlardan seçmiş alırken. Malum onları hep yurt dışından temin etmiş. Sağolsun herkesle birşeyler paylatı. Sizdeki sarı çiçeklide çok hoşmuş.

Hepsi bir tarafa, kirazlarınıza bayıldım. Bizim buralardaki yeşil, herkesi kıskandıracak nitelikte ama maalesef erik,elma ve şeftali dışında mevsim meyveleri pek olmuyor. Özellikle Kiraz, vişne, kayısı hatta nar. Sanırım nisan ayında, her gece ağaçlar üzerindeki çiçekleri sürekli ıslak tutan çiğ ve sis tozlaşmayı engelliyor. O nedenle meyve tutmuyor. 6-7 metre boyundaki kayısıdan bir tek geçen sene 7 tane meyve yedik. Bu sene iki ağaç kirazdan 2 tane kiraz yedik. Narlar, limon kadar olup kararıyorlar.
Onun için sizin kirazlar üstüne bunca laf ettim. :p Afiyetle yiyin. Allah nazardan saklasın!

Adalet Yağcı
11-07-2013, 22:19
Orhan bey, monarda tek kökten(15 cm.)üç yılda bu hale geldi, uzun sapları çok güçlü, yere yatmayıp dik büyüdükleri için ayrıca beğeniyorum.

Zinniaları yıllar önce yetiştirmeye çalışmıştım ama hep küf hastalığı olmuştu, ben de bu güzel bitkiden vaz geçmiştim.
Bu sene bu güzelliği görünce uğraşmaya değer dedim.
15-20 cm. olduklarında onbeş gün ara ile iki kez topas verdim, inşallah tekrar gerekmez.

Kirazlar yüksek rakımdan hoşlanıyorlar, Samsun'da yetişmesi bunun için zor ola bilir.
Bu sene bu kadar çok meyve beni de şaşırttı, dolu yağmamış olması da etkili tabii.

Bir kaç gündür akşamları burası da sis oluyor, küllemeler kapıda, her gün de ilaçlama yapılmaz ki.

tekomusti
11-07-2013, 22:43
Ablacım yine yardımınıza ihtiyacım var
geçen sene sonbaharda hayvan gübresini fazla vermişim toprak biraz bozulmuş ziraatci fazla azot yüklemişsin dedi toprağı eski verimli şekle ne kadar zamanda ve nasıl düzeltirim çiçeklerim baya zor durumda lütfen yardım :(
Saygılar

Adalet Yağcı
12-07-2013, 09:18
Burada (http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/) toprak islahı ve bakımı konusunda değişik başlıklar var tekomusti, incelemenizi öneririm.
İsterseniz uygun başlıkta sorunuzu sorabilirsiniz, konunun uzmanları mutlaka cevaplayacaklardır.

cörekotu
14-07-2013, 00:12
Adalet hanim hepsi birbirinden harika ama kirazlar bir baska güzel, iki cesitte ayni agactami oluyor?

Adalet Yağcı
08-08-2013, 12:29
Sevgili cörekotu, kiraz ağacı sarı kirazdı, çabuk gelişti, ben de bir dalına kırmızı napolyon aşılattım, yani iki cins aynı ağaçta.

Selehattin 67
08-08-2013, 17:26
Adalet abam nasılsın bahçen yine muhteşem gözüküyor siteye pek fazla giremiyorum girdiğim zamanlar gezebildiğim kadar çok bahçe gezmeye çalışıyorum sarı kiraz ve napolyon bir ağaçta çok güzel gitmiş elinize sağlık

Adalet Yağcı
08-08-2013, 21:36
Sevgili Selahattin 67;
Teşekkür ederim, iyiyim şükürler olsun.

Bu sıralar ben de fazla giremiyorum foruma, susuzluktan ve sıcaktan bahçemin tadı kaçtı :(
Fotoğraf bile yüklemek istemiyorum bu yüzden.

Kiraz ağacım beni de şaşırttı, bu sene çok kiraz oldu üzerinde.
Sevgiler.

ozlem39
08-08-2013, 21:46
Seyrek de olsa clematisler açmaya devam ediyor.
Renkleri biraz daha koyulaşmış.

424915

424916

adalet hanım bu çiçeklerin tohumunu **** fidesini nerden temin ettiniz çok güzelmiş..
sevgiler

Adalet Yağcı
08-08-2013, 21:55
Sevgili ozlemkaragoz;
Sorduğunuz çiçekler Clematis bitkisine ait.
Tohumdan yetiştirmek imkansız değil ancak çok zor.
En kolayı Mart ayında Bauhaus'dan temin etmek.

Son zamanlarda seralarda da bulunmaya başladı, fiyatları da makul.
Bauhaus'ta 19 tl. satılmıştı bu sene.

Adalet Yağcı
17-08-2013, 22:17
Ağustos ayı başından bu yana bahçe perişan durumda.
Gün boyu çok sıcak, güneş güllerin yapraklarını kavuruyor, çimler sabah akşam su istiyor.

Sulamak dert değil yeter ki su olsun, günaşırı bir kaç saat su veriyorlar, ölmeyecek kadar suladığım için her gün suya ihtiyaç duyuyorlar.
Biri 3 diğeri 2 tonluk iki su tankını boş bırakmamaya çalışıyorum.

Geceleri ise ciddi ciddi ayaz yapıyor, tam karasal iklim.
Bu zorluklar arasında yine de ufak tefek güzellikler yakalıyorum.

Ağaç menekşe çiçeklenmeye başladı, Sonbaharda saksıdan yere alınacak.

434335

Beyaz adenium da çiçeklerini gösterdi, çiçekli olmasına aldırmadan saksılarını ve topraklarını değiştim, etkilenmediler.

434336

Adalet Yağcı
17-08-2013, 22:24
İri çiçekli dahlialar seneye çoğaltılacak.
Tek sorun, çok iri çiçekleri dallar tartmadığı için sürekli desteğe ihtiyaç duyuyorlar.

434337

434338

434339

434340

Adalet Yağcı
17-08-2013, 22:27
Bunlar da görece daha küçük açıyorlar.

434342

434343

434344

Adalet Yağcı
17-08-2013, 22:31
Zinnaların son hali.
İlk çiçeklerini çok katmerli verdikten sonra klasik açmaya başladı.

434345

Ağaç hatmi(Hibiscus)tomurcuklanıyor.

434346

434347

Adalet Yağcı
17-08-2013, 22:33
Hostaların yaprakları güneşten yandı, yine de güzel kokulu çiçekleri açmaya devam ediyor.

434348

434349

Adalet Yağcı
17-08-2013, 22:37
Bu sene ilk kez Pentas aldım, sürekli açıyor, tam güneşe dayanıksız yaprakları buruşuveriyor, yarı gölgede daha mutlular.
Ben bu zarif bitkiyi çok sevdim, yarı gölgeye heucheraların yanına bolca dikeceğim.

434350

434351

434352

Adalet Yağcı
17-08-2013, 22:40
Küçük de olsa benim de çim alanım var :)

434353

434354

434355

434356

Adalet Yağcı
17-08-2013, 22:48
Bunu unutmuşum, gece çekimi.

434357

Sayın Orhan Özbilgiç'ten gelen Malabar ıspanağı, sahi yemeği yapılıyormuydu bunun?

434358

Küpelerin de saksı ve toprakları değiştirildi.
Bu mevsimde saksı toprak değişimi yapmak doğru değildi ama mecburiyetten oldu.
Neyse ki hiç etkilenmediler.

434360

Son olarak Japon eriği, bu sene pek keyfi yok nedense.

434359