View Full Version : Adalet Yağcı / bahçe
Sayfalar :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Adalet Yağcı
12-07-2009, 20:58
Benim sevgili clematislerim biri bitiyor diğeri açmaya başlıyor.
Adalet Yağcı
12-07-2009, 21:01
Valla çok haklısınız sayın k0900, ben asla satmaya kıyamazdım.
Şimdi hava durumunda yarından itibaren üç gün daha yağış olduğunu söylüyor, bu sene yaz gelmeyecek anlaşılan.
Adalet Yağcı
12-07-2009, 21:04
Tohumdan yetiştirdiğim güvey fenerlerim, kocaman oldular ve çiçeklenip meyve bile vermeye başladılar.
Adalet Yağcı
12-07-2009, 21:11
Dolu ve sürekli yağmurdan ortancalarım da nasibini aldı, kırmızı renk olanının rengi pembeye döndü.
92358
Hepsi de iri çiçekli açtılar, seneye bahçeme yirmi kök kadar ortanca dikilecek.
92356
92357
Bu gün demirci geldiğinde demir tozu sordum, getireyim abla dedi, nasıl sevindim anlatamam, mavi ortancalar için çok elzem.
Adalet Yağcı
12-07-2009, 21:17
Sarı suzanlarım hızla büyüyorlar.
92359
Beyazlar da öyle, bahçenin çeşitli yerlerine sarı ve beyaz suzan diktim.
92360
Bu da büyümeye devam etmesi için bir takla atmadığım kaldı dediğim sellukam.
Son günlerde bir hayli hareketlendi, sanırım yerine alıştı, gübre şerbetine devam.
92361
Adalet Yağcı
12-07-2009, 21:24
Sardunyalarım yine bütün güzellikleri ile açmaya devam ediyorlar.
92362
92363
Bunları da Mart ayında tohumdan yetiştirmiştim, şimdi tomurcuktalar.
92364
fikreteren
12-07-2009, 21:27
Maşallah nazar değmesin.zevkle izledim.sulama sistemide çok güzel. bu sulamayı musluk suyu ile mi yoksa kuyu suyuylamı yapıyorsunuz.onu merak ettim. kuyu suyu motorla çalıştığı için fazla su verir diye düşündüm.bilgilendirseniz memnun olurum.teşekkürler.ellerinize sağlık ADALET hanım..
Adalet Yağcı
12-07-2009, 21:27
Yağmur yağarken fotoğraflamayı pek beceremiyorum, sanırım enstantanesi filan ayar edilecekti ama ben bu kadarını görüntüleyebildim Cuma günü.
92366
92367
Adalet Yağcı
12-07-2009, 21:31
Sayın Fikreteren, kuyumuz yok, normal şebeke suyu ama dağlardan katkısız geliyor, yani klorlanmadan.
Benim bahçemin toprağı çok süzek olduğu için fazla sulama sorun olmuyor.
Su israfını önlemenin en iyi çaresi damlama sistemi, çok da zor birşey değil, kendimiz kurduk.
İyi akşamlar Adalet Hanım.
Bahçeniz gene coşmuş, maşallah! Korka korka ''Salatalıklar nefis görünüyor'' diyecem. Malum, sarı kirazlara güzel dedim, üstüne dolu yağdı:o
Bu arada, geçen hafta bana bol miktarda sarı kiraz geldi. Mide fesatına uğramak pahasına, kıtlıktan çıkmış gibi yedim:D
Yağmurun kıymetini bilin. Biz buralarda kuruduk. Gerçi bu akşam biraz serin. Büyük ihtimal Kuzey Ege'ye yağmur yağıyordur.
Sizin yayla evi nerede? Eskiden (80 ortaları) Namrun'a her öğleden sonra ''Dadandı'' denilen yağmur yağardı. Hava mis gibi olurdu. Duyduğuma göre yıllardır yazın çok az yağmur yağıyormuş. Muhtemelen artan yapılar ve kesilen ağaçlardır sebep.:( Siz şanslısınız :p
Adalet Yağcı
12-07-2009, 21:38
Ribesleri alırken çok heyecanlanmıştım, ama hiç gelişmediler.
92369
Acaba bunların adetimi böyledir, yoksa yerlerinden mi hoşnut değiller, bir ara şimdiki durumlarını da fotoğraflarım.
Sayın Mutlu Kutlu dan aldığım solanumlar harika çiçekler açıyorlar, üç kök almıştım, birisine ağaç formu vermeye çalışacağım, tabi kıyabilirsem.
92368
Şeftaliler kızarmaya başladılar, bir haftaya kadar koparmalık olurlar, bu ağaç erkenci.
92370
Adalet Yağcı
12-07-2009, 21:44
Ah sevgili Defne, siz içinizden geldiği gibi konuşun, olacaksa olur.
Sarı kiraza kavuşmanıza sevindim, kirazı ben de çok severim, her gün ama her gün en az yarım kilo yiyorum, sarı kiraz bitti tabi, çevredeki köylerde kiraz yetiştiriciliği yapıyorlar, oralardan alıyoruz.
Bizim yaylamız, Namrundan daha yakın Mersin'e, Soğucak-Bekiralanı köyündeyiz.
Sahiden de tam dadandı yağmurları var, yine yağacakmış, zarar vermesinde yağsın varsın.
Hatice Tarhan
12-07-2009, 21:48
Adalet hanım bu gün sara hanımla sizi konuşmuştuk gidip yerinde görmeli adalet hanımın bahçesini diye resimlerden sonra iyice coştum şeytan diyor dinleme iş güç atla otobüse şu şeftalilerin tadına bak ellerinize yüreğinize sağlık
Buraların ağzı ile ''Afatsız versin'' (yani Tanrım afetsiz yağmur versin) de, istediği kadar yağsın.
Sardunyalarınız yaylada yetişmenin sefasını tam sürüyorlar, yapraklarının koyu yeşil renklerinden belli. Benimkilerin yaprakları her yıl olduğu gibi güneşten limoni yeşil oldular.
Ortancaların da maşallahı var:)
Adalet Yağcı
12-07-2009, 22:02
Sevgili Cennetbahçesi, bazan şeytana uymak iyidir :)
Keşke daha yakınlarda olabilseydiniz, bu şeftaliler ilk olanlar sahibi hafta içinde gelir muhtemelen(Dört yaşındaki torunum).
Şeftaliyi dalından koparmaya bayılıyor, bu zaten küçük bir ağaç, siz büyük ağaçlar olunca gelin.
Oğuz Alper
12-07-2009, 23:26
Sn.Adalet Yağcı ;
Ellerinize sağlık , hepsi çok sağlıklı görünüyorlar . Aman yağmurlara dikkat yağmur arkasından ve uygulama periyotlarını da zamanın da yaptığınızda Zehirsiz Salatalıkların tadına bakmaya başlayacaksınız.
Adalet Hn, yağmur zarar verdiği kadar da yaramış bahçenize, bitkiler çok iyi görünüyor. Fazla değil 10 dk. yağmura biz de hasret kaldık. Üç gündür İstanbul'a yağmur gelecek deniyor, ağzım açık, gözüm göklerde bekliyorum. Çeşme suyu ile ne kadar sulasak sulayalım, az yağmur kadar işe yaramıyor.
Adalet Yağcı
13-07-2009, 07:22
Sayın Oğuz Alper, ben üzerime düşeni yapıyorum, gerisini doğaya bırakıyorum.
Dün saat 12:30 da ilaçlamaya başladım, elim yüreğimde yağmur yağdı yağacak, derken atlattık, sekiz saatten fazla ilaçlı kaldılar.
Bu gün de hava bulutlu, onbeş gün tehlike yok artık değil mi?
Yoksa her yağmur arkasından ilaçlama yapamam, tüm bahçeye 200 L. ilaç ancak yetiyor, ilaç tankım 50 L. olduğu için zorlanıyorum, bereket versin çok iyi bir ilaçlama pompam var, KARCHER marka, hiç zorlanmadan on metre yükseklere bile ilaç atabiliyor.
Salatılıkların tadına baktık, mükemmeldi gerçekten.
Adalet Yağcı
13-07-2009, 07:24
Sevgili Kiraz, bu sene bir olağanüstülük var, Temmuzda bu kadar çok yağmur yağmazdı.
Bulutları o tarafa doğru gönderiyorum :) dilerim en kısa zamanda kavuşursunuz.
Sevgili Adalet, Manyas'da da yağmur sonrası havanın güzelliği var.
Bugün biraz serin ama bunu da özlemiştik.
Etrafımda, yağmurdan yaprakları yıkanmış pırıl pırıl ağaçlar.
Çiçeklerinin çoğu dökülmesine rağmen yine koku salan kocaman yasemine eşlik eden lilliyumlar, hafifçe yan yatmış ortancalar ile sardunyalar bana güzelliklerini sunuyorlar.
Ben de Lap Topu kucağıma aldım, balkondaki salıncağa bağdaş kurdum ve bahçeni geziyorum.
Herşey o kadar güzel görünüyor ve iç açıyor ki, ellerine sağlık.
Emeklerinin karşılığını görüyorsun, daha da göreceksin ve mutluluğun artacak. Ne büyük bir haz değil mi?
Sen de benim gibi " Ah keşke daha da evvel başlasaydım bu işlere" diyor musun?
Dalında olmaya başlayan meyve veya sebzeyi gördüğünde " Ah çocuklar, torunlar burada olsalardı da elleriyle kendileri koparıp yeselerdi" diye içinden geçirdiğin olmuyor mu?
Allaha şükürler olsun, bizler bu güzellikleri tatdık, inşallah çocuklarımız daha güzellerini bulurlar.....
Adalet Yağcı
13-07-2009, 10:19
Sevgili Güler, bu anlattıkların bizi bu sitede birleştiren duygular değil mi?
Elbette çok daha öncelerden yapmak isterdim ama bir bahçem olması için bu yaşlara kadar beklemem gerekiyormuş.
Dışarda çalışırken evdekinden daha çok yoruluyorum ama daha enerjik oluyorum, yorgunluğum bir içecekle geçiveriyor.
Bu gün nihayet senin patates böreğini yapacağım, parfeyi deneyemedim, vişnem kalmadı çünkü, hepsini reçel yaptım, az kaynattım rengi koyulaşmasın diye, dışarıya koydum ama güneş yok ki koyulaştırsın.
Seni balkonundaki salıncakta kucağında laptopla hayal ettim, çok hoş, mis gibi kokuların arasında.
Allah herkese bahçeler ya da bahçeli evler nasip etsin, mutluluklarımız daim olsun canım.
Sevgi Adalet, çok doğru bizi bu sitede birleştiren ortak duygularımız.
Zaman zaman ben de ufuğa, karşı dağlara baktığımda neler görüyorum bir bilsen. Güneş batarken ayrı bir güzellik.
Alaca karanlıkta karşı dağlardaki ağaçların silüetlerini nelere benzetirim bir bilsen. Yamuk bir ağaç var, onun altında oturan çobanı hatta kaval çalışını bile görüyorum. Başını mehtaba doğru kaldırmış köpeği bile gözümün önünde.
Onları seyretmek veya öyle olduğunu düşünmek bana huzur veriyor.
Hele bazı geceler, penceresini açık bıraktığım yatak odama köyün çobanı Ali'nin uzaktan uzağa gelen kaval sesi yok mu, beni öyle hüzünlendirir ki anlatamam. Ama bu hüzün bile hoş geliyor kulağa.
Hemen balkona çıkıp salıncağa uzanıyor, üzerime bir pike alarak dakikaların nasıl geçtiğini anlayamıyorum. O sessizlik içindeki yanık ve hüzünlü kaval sesi beni duygulandırıyor, nerelere götürüyor bir bilsen.
Annemi, babamı özlüyorum, çocukluğumu düşünüyorum. O anda yanımda hiç kimseyi istemiyorum, bir sinek vızırtısı bile bana gürültü hissini veriyor. Bilmem belki de bu hassas anımı kendime saklamayı seviyorum.
Çenem iyice düştü, senin de başını ağrıttım kusura bakma.
Seni çok seviyorum, iyi ki varsın.
Adalet Yağcı
13-07-2009, 11:30
Daturalarım tomurcuklandılar, bitkilerin gövde renkleri açık ve koyu, buna göre değişik renklerde açmasını umut ediyorum.
92450
92451
Adalet Yağcı
13-07-2009, 11:43
Sevgili Güler, bizim yaşımızda insanlar hayata biraz daha derinlerden bakıyor hatta yükseklerden.
Yüksekten baktığımızda bütünü daha iyi görebiliyoruz, detayların içinde kaybolmadan, bu yüzdendir ki, etrafımızdaki insanlara yakınlarımıza tecrübelerimizi aktarmayı seviyoruz, tabi onlar almak isterlerse.
Yalnızlığı seviyorum(kimseler duymasın), yanlış anlaşılıyor ama ben o yalnızlığın içinde öyle çok şey buluyorum ki, bunun keyfini tek başıma yaşamak biraz özel hissetmemi sağlıyor.
Hissettiğim o anlarda benliğimin kâinatın farkına varıyorum, hayatın hay huylarından uzaklaşıp, kendimi dinliyorum, tıpkı senin, köyün çobanının kaval sesini dinlediğin gibi.
Nefes aldığımı, yaşamın benden neler götürüp neler getirdiğini düşünüyorum, hiç şikayetçi olmadım hayatımdan, çoğunlukla mutlu bir insanım, etrafımdakilerin de mutlu olmasını arzu ederim, ne yazık ki, bazan o mutsuz insanlara ulaşmak çok zor olabiliyor.
Can dostum, senin ruhunun da yaşamın güzellikleri ve her şeyi ile parladığını görebiliyorum, yüzünü bile görmediğin, belki de hiç bir zaman göremeyeceğin insanları mutlu edebilmek için çırpınıp duruyorsun, Allah gücünü ve ışığını daim eylesin, ben de seni çoook seviyorum.
Sevgiyle kal.
nurcanaybay
13-07-2009, 12:02
Bayıldım..bayıldım.Her şey çok güzel .
Burası düne kadar öyle sıcaktı ki ,yaprak kıpırdamıyordu.Bu sıcakta ben kollarımı çiçekler
yapraklarını kaldıramıyor.Sizin bahçe ise ilkbaharı yaşıyor sanki .
Adalet Yağcı
13-07-2009, 12:05
Benim reçelimi koyulaştırmam lazım, güneş istiyorum biraz güneş sevgili Nurcanaybay.
Yaylaya geldim geleli terasta bir akşam oturamadım, ne kadar kalın giysek te üşütüyor, eh burası torosların tepesi, olacak o kadar :)
Oy oy,ablalarım bizden habersiz sohbeti koyulaştırmışlar. Güzel ablalarıma ,
O OLMAZSA.....
O olmazsa yaşayamam.´ demeyeceksin.
Demeyeceksin işte.
Yaşarsın çünkü.
Öyle beylik laflar etmeye gerek yok ki.
Çok sevmeyeceksin mesela.
O daha az severse kırılırsın.
Ve zaten genellikle O daha az sever seni,
Senin O´nu sevdiğinden.
Çok sevmezsen, çok acımazsın.
Çok sahiplenmeyince, çok ait de olmazsın hem.
Çalıştığın binayı, masanı, telefonunu, kartvizitini...
Hatta elini ayağını bile çok sahiplenmeyeceksin.
Senin değillermiş gibi davranacaksın.
Hem hiçbir şeyin olmazsa, kaybetmekten de korkmazsın.
Onlarsız da yaşayabilirmişsin gibi davranacaksın.
Çok eşyan olmayacak mesela evinde.
Paldır küldür yürüyebileceksin.
İlle de bir şeyleri sahipleneceksen,
Çatıların gökyüzüyle birleştiği yerleri sahipleneceksin.
Gökyüzünü sahipleneceksin,
Güneşi, ayı, yıldızları...
Mesela kuzey yıldızı, senin yıldızın olacak.
´O benim.´ diyeceksin.
Mutlaka sana ait olmasını istiyorsan bir şeylerin...
Mesela gökkuşağı senin olacak.
İlle de bir şeye ait olacaksan, renklere ait olacaksın.
Mesela turuncuya, ya da pembeye.
Ya da cennete ait olacaksın.
Çok sahiplenmeden,
Çok ait olmadan yaşayacaksın.
Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi,
Hem de hep senin kalacakmış gibi hayat.
İlişik yaşayacaksın.
Ucundan tutarak...
Can YÜCEL
Cumhur Tonba
13-07-2009, 13:04
Güler Abla, Adalet Hanım, Jineop,
Bu bölümdeki son yazılarınız okuyunca nerelere daldım ben de anlamadım. Hele sizin yazılarınızın arkasından jineop'un şiiri. Bir hayal alemine daldım. Düşündüm. Eskiyi yaşadım. İyi ve kötü günleri, mutlulukları, acıları. Derler ya dikensiz gül olmaz. Acılar, sevinçler, umutlar harmanlanıp bizi nerelere sürüklüyor. Gönlünüz bahçeleriniz kadar güzel olsun. Şimdi çapa zamanı, sulama zamanı. Hadi bakalım iş başına.
Sevgili jineop ,
İyi ki çok sevdim...
İyi ki çok sevildim...
İyi ki yarim, eşim, duygum oldu.
Çok acıtıyor şimdi ama değer tüm yaşananlar adına...
Adalet Hanım'ın bahçeşini gözyaşıyla sulayacağımı düşünmemiştim hiç
Bir anım oldu bu bahçede... O da güzel :)
Sevgiler...
...
yaşadınmı dolu dolu yaşayacaksın
anasını satayım
topraktan fışkıran filiz gibi
yemyeşil ve dipdiri
kayaya yapışan sülük gibi
dört elle ve koparırcasına
yaşadınmı dolu dolu yaşayacaksın
anasını satayım
boylu boyunca uzanan ağaç gibi
gölge vermelisin alabildiğince
ve özümlemelisin yaşamın herbir anını
engin hoşgörüyle bir bilge gibi
yaşadınmı dolu dolu yaşayacaksın anasını satayım
dağarcığında yığınla birikim olmalı
damarlarında hissetmelisin yaşamı
sımsıcak
ve heran patlamaya hazır volkan misali
ulu, mağrur ve usulca
bir fırtına öncesinin sessizliği gibi...
Alir Kadayıfçı
Sevgiler...:)
Sevgili jineop ,
İyi ki çok sevdim...
İyi ki çok sevildim...
İyi ki yarim, eşim, duygum oldu.
Çok acıtıyor şimdi ama değer tüm yaşananlar adına...
Adalet Hanım'ın bahçeşini gözyaşıyla sulayacağımı düşünmemiştim hiç
Bir anım oldu bu bahçede... O da güzel :)
Sevgiler...
Sizi üzdüğüme şimdi ben de üzüldüm. Sevgiler
Sevgili jineop,
Adalet Hanım'ın bahçesini kahveye çevirmek istemiyorum ama üzülme lütfen. Sevdiğinin ardından dökülen gözyaşları bile güzel, inan bana...
Hepinize tüm yakınlarınızla birlikte, sağlıklı, mutlu upuzun yıllar diliyorum...
Sevgiyle taşsın yüreğiniz...
Sevgili Adalet, gördünüz mü, bir başladık pir başladık.
Arkadaşlar dereler, seller gibi akmışlar.
Ben bu kadar yoğun duygu seline kapılırsam nasıl çalışırım bugün sevgili jineop, Cumhur ve sevgili maki01?
Hepinizi çok seviyorum, iyi ki sizlerle beraber buradayım, şükürler olsun.
......devamı Gönül Bağı Kahvesinde, haydi dostlar nerede çaylar, kahveler dondurmalar?
Sevgili Maki,
Sevgilinin ardından dökülen gözyaşı bile güzel ... İşte bu an kelimelerin bittiği yerdeyim. Esen kalın.
Adalet Yağcı
13-07-2009, 14:19
Oy oy oy, misafirlerim gelmiş te gitmişler bile, ben de Güler hanımın patates böreğini yapmakla meşguldüm.
Sevgili Jineop, Cumhur bey, Maki01, Güler hanım, güzel duygularınıza şiirleriniz eşlik etmiş, bahçemi gözyaşlarınız sulamış, nasıl kıyabilirim sizlere, hepiniz de öyle güzelsiniz ki.
Tüm güzel şeyleri paylaşmak dileği ile, kahveye geçiyorum.
ciceksever70
13-07-2009, 22:28
Ribesleri alırken çok heyecanlanmıştım, ama hiç gelişmediler.
92369
Acaba bunların adetimi böyledir, yoksa yerlerinden mi hoşnut değiller, bir ara şimdiki durumlarını da fotoğraflarım.
Sayın Mutlu Kutlu dan aldığım solanumlar harika çiçekler açıyorlar, üç kök almıştım, birisine ağaç formu vermeye çalışacağım, tabi kıyabilirsem.
92368
Şeftaliler kızarmaya başladılar, bir haftaya kadar koparmalık olurlar, bu ağaç erkenci.
92370
Adalet hanim ben kendi deneyimlerimden ve cevremde gözlemlediklerime göre sorunuzu yanitlayayim. Ribesler cok hizli büyümüyor. Benim gecen sonbaharda diktigim fidanim ancak bir salkim meyve verdi. Ilkbaharda diktiklerimde tabii hic meyve yok. Cevremdeki bahcelerde gözlemlediklerim de cok boylanmiyor ve recel filan yapabilmek icin oldukca fazla miktarda agaccigi yanyana ekiyorlar. Benim amacim meyve olmadigi ve agaclari sevdigimden diktigim icin bozulmamalarina bile seviniyorum. Sevgiyle kalin...
[QUOTE=Adalet Yağcı;460743] bizim yaşımızda insanlar hayata biraz daha derinlerden bakıyor hatta yükseklerden...
Güler Hanım ile, benim duygularıma da tercüman olmuşsunuz, demek ki yaş değilmiş böyle düşündüren.:rolleyes:
Siz bu kadar güzel düşünüp, güzel hissederken bitkileriniz nasıl coşmaz...
İyiki sizleri tanımışım, iyi ki varsınız.
Adalet Yağcı
14-07-2009, 07:58
Sevgili Çiçeksever70, çok teşekkür ederim, içimi rahatlattınız, ribesleri çok seviyorum, hem meyve hem de yaprak olarak ne güzel görünüyorlar.
Bu sene meyve beklemiyordum zaten ama biraz geliştiklerini görmekle mutlu olacaktım.
Sanırım seneye biraz daha gelişirler ve neyin ne olduğunu anlayabililcek kadar meyvelerini gösterirler.
Adalet Yağcı
14-07-2009, 08:03
Sevgili Ülker, burada hepimiz birbirimize benziyoruz, içimizdeki doğa tutkusu, bitki aşkı bizleri bir araya getirdi.
Bunun için böylesine güzel bir siteyi kuran sayın Malina'ya teşekkür borçluyuz, ne iyi etmiş, ne güzel düşünmüş te doğaseverleri bu güzel çatı altında toplamış.
Bitkilerin coşmamasının sebebi sanırım serin giden havalar, Ağustosta bu serinliği aramayız inşallah.
Sevgiyle.
Adelet Hanımcığı; yaylalardan yine gök gürültüleri geliyor. İnanın her gök gürültüsünde sizi ve bahçenizi düşünür oldum. Bu yıl size yağmur göz açtırmayacak herhalde. Bereket diyelim bereket olsun.
Adalet Yağcı
14-07-2009, 15:29
Evet sevgili Almira, gürgür dede geldikçe telefonların fişini çekip bilgisayarı kapatıyorum.
Bu gün ikici parti yağmurumuz yağdı, onbeş gündür bahçeyi sulamıyorum, yağmur suluyor gerektikçe :)
Ben hiç böyle bir Temmuz yaşamadım 30 senedir Mersin'deyim, yazın yarısı bitti, biz daha gözümüzü açamadık, yağsın tabii de, bitkilerim hastalanacak diye korkuyorum.
Adalet Hanım,
Adana da bugün tam bir felaketti. Çiftçilerimize büyük zarar vermemiş olmasını dilerim. Önce şiddetli bir fırtına; öyle ki balkon kapısı kapatmaya gücüm yetmedi, cam başıma geçecek diye çok korktum; ardından sağanak yağmur. Ziya Paşa Bulvarı kanala döndü bir anda. Temmuz'da böylesini ben de hatırlamıyorum. Hayırlısı diyelim...
Sevgiler...
Dün gece İstanbul'da da hava kötüydü, rüzgar okadar sert esti ki, salıncağı ayaklarından bağlamak zorunda kaldım, sabaha kadar da pek uyuyamadık. Açmış güllerim, sardunyalarımın çiçekleri kopup gittiler, neyseki dallarda fazla bir zarar yok. Yağmur zarar verecek boyutta değil de, benim rüzgarlı teras uçtu gene:( Hepimize geçmiş olsun.
Adalet Yağcı
14-07-2009, 20:58
Geçmiş olsun sevgili Bennur, şu anda Da Vinci Learning TV. de dünyanın geleceği ile ilgili iklim değişikliği tahminlerini veriyor, inanılır gibi değil, sera gazı etkisinin dünyamızı nasıl etkileyeceği konusunda geliştirilen çalışmaları anlatıyorlar.
Bize hep masal gibi gelen söylemler yavaş yavaş gerçekleşiyor, sevgili Hayrettin Karaca, "Türkiye çöl olmasın" derdi, hepimizin yapabileceği şeyler vardır dünyamız için.
Aaah ah, ne yaptık güzelim dünyamıza...
Adalet Yağcı
14-07-2009, 21:06
Daha ne yaptığımızın tam farkında değiliz sevgili Ülker, bunu çocuklarımız ve torunlarımız yaşayacaklar.
Biz de farkına varmaya başladık maalesef Adalet Hanım'cığım.
Baksanıza; fırtınalar hiç dinmiyor, yıldırımlar üstüne üstlük...mevsim dengeleri bozuldu.
Cumhur Tonba
15-07-2009, 00:24
Zaten ben bakıyorum. Adalet Hanım sitede varsa Mersin'de hava durumu iyi. Yoksa mersin yağmurlu, fırtınalı.
Adalet Yağcı
15-07-2009, 07:23
Gözüm korktu Cumhur bey, iki defa bilgisayarımı yaktım bu yüzden.
Bakın sizin de çok seveceğiniz fotoğraflar çektim, sabah uyanıp kapıyı açtığımda gördüm bu sevimlileri, inanılmaz güzel şeyler, ama öyle korkaklar ki, nereye saklanacaklarını şaşırdılar.
92906
92907
92908
Adalet Yağcı
15-07-2009, 07:26
Sevgili Sevilay hanım, ola ki bahçeme tekrar gelirseniz, sizin için muhteşem kokulu liliumlarım var.
Sevgi ve muhabbetle.
92909
Bence uzaktan seyretmek daha güzel....
Cumhur Tonba
15-07-2009, 11:42
Gözüm korktu Cumhur bey, iki defa bilgisayarımı yaktım bu yüzden.
Bakın sizin de çok seveceğiniz fotoğraflar çektim, sabah uyanıp kapıyı açtığımda gördüm bu sevimlileri, inanılmaz güzel şeyler, ama öyle korkaklar ki, nereye saklanacaklarını şaşırdılar.
92907
92908
Adalet Hanım,
Bitki ve hayvan başlığı ile ben olsam bu iki fotoğrafı galeriye yüklerim.
Adalet Yağcı
15-07-2009, 12:08
Cumhur bey, biraz alışsınlar daha güzel pozlarını yakalamak istiyorum, bunları zoom yaparak çektim, galeriye eklenecek kadar kaliteli değiller.
Cumhur Tomba haklı sevgili Adalet o kedicik ne güzel, ne şirin:) Bizde de pazar akşamı başlayan yağmur ara ara devam ediyor hala. Gök gürlemeleri bitti nihayet yıldırım güşecek diye çok korktum pazar akşamı bir felaketti. Ama bağı bahçesi olanlar çok mutlu yağmura ihtiyaç vardı diyorlar;).
Adalet Yağcı
15-07-2009, 12:12
Sevim hanım, biz daha yaza merhaba diyemedik, hava sıcaklığı 22°C larda, akşamları çok sevdiğim terasımda oturamıyorum, bu sene acaip bir iklim değişikliği var burada.
Orkun Kırcı
15-07-2009, 12:33
Epeyce gezdim bahçeni ablacım. Hepsi de gerçekten çok güzeller. Sardunyalar da coşmuş :)
Adalet Hanım, bakıyorum da bitkiler yetmemiş, hayvan popilasyonu da artmış.:p
Minik kediler çok sevimli, cingöz cingöz bakıyorlar yaramazlar.
Onlar da sonunda cennet bahçenizi keşfetmiş.;)
Oooo Orkun Kırcı'nın sesi çıkmış nihayet. Yerleştiniz mi:confused: Ya da tatil bitti mi:confused:
Cumhur Tonba
15-07-2009, 21:55
Adelet Hanım,
Bence ikinci fotoğraf harika. Lütfen onu galeriye yükleyin. Bitkilerin canlılığı, aradan kedinin şaşkın mı muzip mi bakışları. İstesenizde o pozu yakalayamazsınız. O poza yazık etmeyin. 92907
Kediler çok sevimli:) Hangi fotoğraf daha güzel diye bir yarışma yok ama, ben en çok ilk fotoğrafı beğendim. Biraz yakalanmış olmanın şaşkınlığı biraz da ''Buyurun da siz kimsiniz acaba?'' bakışı var kediciklerde. İkisinin de boynu uzamış meraktan:)
Adalet Hanım, ilk fotoğraftaki hafif kaykılıp şaşkınlıkla dolu "Bu kadın da nerden çıktı şimdi?" bakışları şahaane ötesi. :) Bayıldım...
Adalet Yağcı
16-07-2009, 06:23
Sevgili Defne.D, Limon, Cumhur beyin isteği ile kediciği galeriye yükledim.
Çok sevimliler, tam dört taneler, akşamları anneleri de geliyor, tek korkum pire, her yeri sarıyorlar.
Sevgili Sevilay hanım, ola ki bahçeme tekrar gelirseniz, sizin için muhteşem kokulu liliumlarım var.
Sevgi ve muhabbetle.
92909
Gelmez miyim.:)
Bu sabah çayımı sizin bahçenizde içtim.
Kedilere bayıldım, liliumları seyrettim, lisinthusların başında bekledim belki açar diye.:)
Misafirperverliğiniz için çook teşekkür ederim sevgili Adalet hanım, şimdi de Güler hanımınkinden başlayarak diğer bahçelere bir göz atayım izninizle.:)
Ablam,
Güzelliği burda,sabah yüzünüzü yıkamadan lisiye bakmak.:)
Adalet Yağcı
16-07-2009, 10:32
Bahçeye inmeme gerek kalmıyor, terastan görüyorum.
Beklemeye değer ama, açtığında çiçek bir ay boyunca kalıyormuş, Kamil bey söylemişti.
Gerçekten mi? Harika...50 Tane açmış lisi,ne muhteşem bir görüntü olacak.Belkide 200 lisi. Bir gövdeden kaç lisi açar acaba?.Beklemeye değecek o zaman.
Adalet Yağcı
16-07-2009, 10:51
Bir gövdeden kaç lisi açar acaba?
Belli olmaz, Kamil bey, beş ile on arası demişti yanılmıyorsam, işin güzel yanı çok yıllık bir bitki olması, seneye daha coşarlar kalırlarsa.
Vildan Sönmez
16-07-2009, 11:04
Bu kadar narin görünüp çok yıllık olması ne güzel. Dilerim Kenan Bey, sökeceği lisiler için sipariş açar.
Hah...şimdi bir de lisileri sokun aklıma, fellik fellik lisi arayayım.
Allah'tan İzmir'de çiçekçi bol da, delirmeden buluyorum.
Ülker hanım, bizim burada pazara gelen çiçekçiler satıyor. Fidelerin büyüklüğüne göre 1-2 lira. İzmir'de kolay bulursunuz. Bulamazsanız bir Salı ya da Cuma buyrun, beraber alalım:) Ben saksıda yetiştirmeyi beceremem diye bir arkadaşımın bahçesine aldım. Açtığında seyretmesi çok zevkli.
Ne kadar güzel ve içten bir teklif, teşekkür ederim Sevgili Defne Hanım.
Bizim çiçekçiler de yok yok maşallah, ben şimdiye kadar, yetiştirebileceğime inanmadığım bitkileri almaya kıyamıyordum.
Şimdi profesyonel yardımlar alabileceğim harika insanlarla bir arada olduğuma göre, cesaret edebileceğim.
Teklifinizi çiçek almak için değil de, bir bardak çay içmek için saklı tutuyoum.;)
Sevgili Vildan hanım,
Bana yollarsa onları paylaşalım olmadı ben size 5 tane hemen yollarım.İstediğiniz lisi olsun.
Adalet Yağcı
16-07-2009, 12:22
Yine yağmur başladı, ama öyle güzel yağıyor ki, gök gürültüsü yok, fırtına yok, sanırım büyük bir yağmur bulutu geçiyor üzerimizden.
Terasta bir süre seyrettim, sıcaktan bunalan dostlara yağmur serinliği gönderiyorum.
Adalet Abla buralarda serinledi, sanırım sizin gönderdikleriniz ulaştı.
Cumhur Tonba
16-07-2009, 15:53
Sayın Defne D. Ben de fotoğraf olarak ikinci, kedi olarak birinci fotoğrafı kastediyorum. Numarasını da yazdım. Cidden çok enfes bir poz.
Adalet Hanım, bence o fotoğrafları nereye yükleseniz ses getirecek, cingözlerin meraklı bakışları yeter.
Adalet Yağcı
16-07-2009, 16:46
Biliyormusunuz, kahvehanemiz kapalı olduğu için sohbetleri bahçelerimize taşıdık.
Kahvehaneyi hiç mi açmasak ne :dilli:
Fotoğraflar bir fotoğraf sitesinde yayınlanmayacak kadar kalitesiz sevgili Ülker, kedicikleri daha uygun bir açıdan aynı espri ile yakalayabilirsem ve de ben o anda doğru fotoğrafı çekebilirsem çok mutlu olacağım.
Cumhur Tonba
16-07-2009, 21:16
Adalet hanım,
Bizler profesyonel değiliz. Önemli olan o anı amatör bir ruhla yakalayabilmek. Dünyanın en profesyonel fotoğrafçısı o kedinin pozlarını çekse bence o poz hiç bir şeye değişilmez. Deneyin, uğraşın isterseniz. Bakalım öyle güzel bir poz yakalayabilecek misiniz?
Saygı ve sevgilerle. Hatta kahvehane açılınca orayada bekleriz sevimli kedimizi.
Adalet Yağcı
16-07-2009, 22:10
Bu gün ancak bir tanesini yakalayabildim.
Bunu Cumhur bey için çektim.
Oyyy oy, ben o pembiş murnunu yerim, hepsi çok şekerler:)Ben kedileri severim de:) Bu arada muhteşem kokulu liliumlarınızı kokladım. Elinize sağlık, sefayla seyredin
Vildan Sönmez
16-07-2009, 22:43
Adalet Hanım'cım bu da çok güzel olmuş. Ama ilk fotoğrafta iki kedinin bakışlarını öyle güzel yakalamışsınız ki.
Adalet Hanım,
Kediciğin pozu ne öyle??? Gece gece epeyi güldüm. Tıklayıp tıklayıp gülüyorum. Gözünüze, elinize sağlık. Harika bir fotoğraf:)
Yok yok, ilk fotoğraflardaki kedilerin muzip bakışı yok sonraki resimde.
Anı yakalamak çok önemliymiş.
Adalet Yağcı
17-07-2009, 07:46
Sevgili arkadaşlarım, kediciğe benden daha çok teveccüh ettiğinizi görüp kıskanmaya başladım, haberiniz olsun :dilli:
mormenekşe
17-07-2009, 09:50
Günaydın Adalet ablacığım,çayımı alıp kahvehaneden şööylee bi sizin bahçeye uğradım.Onlar da ne öyle ne şeker bu minikler harika pozla yakalamışsınız,biraz seveyim dedim yaramazları ama hemen kaçtılar :) bende kaçarken çiçeklere zarar vermesinler diye arkalarından gitmedim yaramazların.
Hepiniz lisilerden söz edip beni çıldırtmak istiyosunuz anladım :( ben nerden bulucam şimdi.
Güzel bi bahane çıksa da İzmir'e gitsek diye bekliyorum şimdi.Şart oldu lisi almak,daha almak istediğim o kadar çok çiçek var ki ne yapacağımı şaşırdım.
Merhaba,
Minikleri kahveye alalım.
Adalet Hanım, olur mu hiiç...siz elceğizlerinizle fotoğraflarını çektiniz diye sevdik kedicikleri.
Hani el emeğiniz var ya, o bakımdan...:dilli:
Güzel kıvırdım mı?
Mormenekşe, İzmir'de bizler varız, seni lisisiz bırakır mıyız hiç.
Hem Adalet Hanım'ın bahçesi de bizim sayılır.;)
Adalet Yağcı
17-07-2009, 10:28
Sevgili dostlarım, hoş geldiniz, bu gün lisim açtı, ama bilin bakalım ne renk, o kadar iddia ettim sarı değil diye, sarıymış meğerse.
93314
93315
Belki rengini değiştirir, keşke elimde olsa da göndersem sevgili Mormenekşe, bendekilerin hepsi de çiçekte artık.
Kahvehanemize geliyoruz sevgili Jineop teyzesi, bakalım korkmadan gelebilecek mi?
Sevgili Ülker, bana da iş oldu yani, elimde makina dakikalarca peşlerinden koşuyorum, nerede yakalarsam basıyorum deklanşöre.
93316
Çok yorulmuşsunuz Adalet Hanım, hemen kahvehaneye geçin de, bir yorgunluk kahvesi yapayım.
Sevgili Adalet hanım, ama baksanıza nasıl da şeker, çok da ürkeğiz:( ama peşlerinde koştuğunuza değen kareler yakalamışsınız, elinize emeğinize sağlık. Lisiler çoook güzel, benimkiler yağmurdan sonra sanki biraaazcııık kendilerine geldiler, kargoda telef olmuş garipler:(
Adalet Yağcı
17-07-2009, 11:05
Bence dayanıklı çiçekler Lisianthuslar sevgili Bennur, sizi mutlu edeceklerdir meraklanmayın.
Hemen geliyorum sevgili Ülker, kahveye hiç hayır diyemem :)
Cumhur Tonba
17-07-2009, 16:18
Adalet Hanım,
Sizin kediler pek yakında meşhur olacak. Onlara ayrı sayfa mı açsak ne? Fakat çok tatlılar. Çok güzel bakışları var.
Sevgi ve selamlar.
Adalet Yağcı
17-07-2009, 16:47
Erik ağacının altındaki sevgili Cemo nun gönderdiği Gazanyalarım durmadan açıyorlar.
93398
93397
93396
Böğürtlenler oluyor, taneleri çok iri.
93395
Adalet Yağcı
17-07-2009, 16:55
Bir tane glayölüm açmış, çok keyifsiz.
93403
Hazeran tohumlarını biriktiriyorum, inşallah yağmur çürütmemiştir.
93404
Kanarya gülüm havaları serin görünce yeniden çiçeklenmeye başladı.
93405
Nehir'imin küçük şeftali ağacındaki şeftaliler olmaya başladılar, gelip kendisi kopartsın keyifle.
93406
Adalet Hanım, sarısı da çok güzelmiş, ellerinize sağlık.
Adalet Hn, gazanyalar yerine çok yakışmış.
Adalet Yağcı
18-07-2009, 19:40
Sevgili Limon, Kiraz, hoş geldiniz.
Benim lisi renk değiştiriyor sanırım sevgili Limon :) ben söylemiştim, pembeye çalan açık bir sarı oldu.
93608
93609
Ne dersiniz pembeleşir mi?
Gazanyalar Cemo arkadaşımızın hediyesiydi sevgili Kiraz.
Adalet Yağcı
18-07-2009, 19:43
Minik Abutulionum açtı, rengi harika.
93614
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=28691&catid=member&imageuser=33709
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=28692&catid=member&imageuser=33709
Bunları galeriye yüklemiştim, kendi bahçemde olmazsa çok üzülürüm :)
Çok güzelmiş gerçekten.
Benim Mor Lisinin de ikincisi açtı. İkinci tomurcuk diğerine göre çok çabuk açtı. Bugün farkettim, sizin yazdığınız gibi ilk açanın rengi hafifçe açılmış, yeni açanla arasında iki ton fark var.
Merhaba,
Bugün güzellikler muhteşem,lisinin herhali güzel.Abutulion gerçekten çok güzelmiş. Tohumunu nerden almıştınız? Kolay çimlendi mi?Ellerinize sağlık,hepsi çok güzel ablam.
Vildan Sönmez
18-07-2009, 21:33
Evet Adalet Hanım, lisileriniz de Abutulionum da çok güzel açmış. Ama son üç fotoğrafınızın çekimleri de çok güzel olmuş. Elinize sağlık.
Adalet Yağcı
18-07-2009, 21:34
Sevgili Jineop, abutulion tohumunu Gitti gidiyor.com dan almıştım, daha doğrusu, mavi kelebek çiçeği ile birlikte Orkun Kırcı bey aldı birlikte paylaştık.
Mavi kelebeği çimlendiremedim malum, ama ektiğim iki abulution da çimlendi, ve şu anda 25 cm. kadar boyu ile ilk çiçeğini açtı.
Adalet Yağcı
18-07-2009, 21:38
Sevgili Limon, Kamil bey, bir ay kadar kalacağını söylüyordu çiçeklerin, bir aya kadar kaç defa renk değiştirecekler bakalım :)
Sevgili Vildan hanım, bir görseniz güzel fotoğraf çekebilmek ve iyi bir sunum yapabilmek için nasıl da canhıraş mücadeleler veriyorum :)
Fotoğraflara çerçeve yapıp isim eklemeyi keşfettim ve çok hoşuma gitti, ben de üşenmiyorum :)
Sevgili Limon, Kiraz, hoş geldiniz.
Benim lisi renk değiştiriyor sanırım sevgili Limon :) ben söylemiştim, pembeye çalan açık bir sarı oldu.
93608
93609
Ne dersiniz pembeleşir mi?
Gazanyalar Cemo arkadaşımızın hediyesiydi sevgili Kiraz.
Sevgili Adalet Hanımcığım; sizin açmayan ve büyümeyen bitkilerde yaptığınız uygulama liside de işe yarayacak galiba. Pembe diye diye lisiyi zorla pembe yapacaksınız. :DNede güzel açmış. Ellerinize emeğinize sağlık.
Adalet Hanım,
Gözünüz aydın, lisiniz açmış:) Arkadaşımın bahçesine 3 kök almıştım. İki tanesinin üzerinde rengi belli olmayan goncalar vardı. Onlardan biri arabaya yerleştirirken çat diye goncalı kısmından kırıldı. Nasıl üzüldüm anlatamam:( Kırılan kısmı vazoya koyduk, kalanı bahçeye diktik. Vazodakiler sarı başladı ama goncalar tam açtığında renkleri pembe damarları olan sarı idi. Sizinki de öyle olabilir. Diğer rengi belli olmayan ise gül kurusu açtı:)
Adalet Yağcı
20-07-2009, 08:36
Sevgili Almira, Defne.D, Lisim sarı rengini kaybetti, ekru beyaz ve pembelikler var yer yer.
Bakalım kaç gün dalında kalabilecek.
Diğerlerinin açması için vakit var, dilerim onlar da değişik renklerle beni mutlu ederler.
Clematisim onbeş gündür açmaya devam ediyor, daha bir sürü tomurcuk var.
93847
Sakız sardunyam gül gibi açıyor.
93853
Beyaz ceylanım da adına yakışır biçimde açmaya devam ediyor.
93855
Bu da sayın Basbahcevan ın gönderdiği minik mercanım, o da çiçeklendi.
93854
Sizler için bir benzin istasyonunda gördüğüm mercanları fotoğraflamıştım, ama cep telefonumla çektiğim için şimdi yükleyemiyorum, yayla dönüşü sizlerle paylaşacağım fotoğrafı, gözlerinize inanamayacaksınız.
günebakan
20-07-2009, 11:34
Sevgili Adalet hanım,
Çicekleriniz harika görünüyor gerçeten, güzel lisinizi bende merak etmeye başladım doğrusu bakalım en son rengi ne renk olacak:)
Sevgili Adalet Hanım,
Pembe clematisten hemen 10-12 cm bir dal alın yatay şekilde 5-6cm toprağa ,hemen ananın toprağına gömün ve bekleyin olur mu? Sevgiyle kalın.
Adalet Yağcı
20-07-2009, 12:47
Ah, sevgili Günebakan, bu gün rengi iyice uçtu, pembemsi beyaz oldu :)
Sevgili Jineop, diğer clematislerimden de çelik almıştım ama şiddetli dolu yağmur fırtına rahat vermedi, bundan hemen bir dal alırım, çok fazla dalı yok, bir tanesi çiçekli uzayıp gidiyor, alt dallara bakmam lazım.
Jineop ben defalarca denedim, yatırdım, en güzel toprağı aldım, yok olmadı. Bir ayağımda sallamadığım kaldı :) En son Manolyanın dibine diktiğim "Madam" geldiğinde bir adet çiçekliydi, çiçeği geçince ne bir daha tomurcuklandı ne de filizlendi olduğu gibi duruyor. "Madam" ın toprağın altına gelecek yapraklarını kesip olduğu gibi yatırayım diyorum. :) Bozulma riski de olmaz, nasıl olsa kökü toprakta.
Adalet Yağcı
20-07-2009, 13:45
Sanırım bazı cinsler bir defa çiçekleniyor sevgili Limon, benim vyvan pennel de bir tanecik açtı ve bitti, ama bu yerini mi sevdi nedir, durmadan çiçekleniyor, üçüncü parti bu.
Bu arada, sevgili Jineop, sadece iki dal var görebildiğim, birisi uzayıp giden çiçekli, diğerinden sizin için akşam üzeri çelik alacağım, dua edin de tutsun :)
Sevgili Limon,
Kendi toprağına yaptığım,5 çelikten 3 tanesi tuttu. Ayrı yere aldıklarımdan 10 gün oldu hala tık yok. Uygun dalım olsa sizin söylediğiniz gibi kökle ilgisini kesmeden bir bölümü toprak altına koyardım ,ama toprak altına koyacak kısmın yarısına kadar bıçakla çentik atardım. Microcerrahi :) 3 Çelik tutturunca ,şimdi çelik alma hastalığı başladı. Bakalım ne olacak:)Size bol şanş diliyorum. Çelik tutunce büyüme bayağı hızlı. Öyle ki,meraktan habire kendimi çeliklerin başında buluyorum.Hani hemen sizlere bağrınacam ya :oYeni tutan yok:(
Adalet Yağcı
20-07-2009, 14:15
Üzerini her hangi bir şeyle kapattınız mı sevgili Jineop, pet şişe vs.
Adalet Yağcı
20-07-2009, 14:37
Sellukayı nihayet adam edebildim, üç gündür hareketlendi, sarmaya başlıyor.
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=93935&d=1248092440
Pembe gazanyam yok diye üzülmüştüm, sürpriiiz.
93967
Sarı gülüm çok güzel açacak.
93969
Bu da aslında çok hoş bir koyu pembe ama güneşte rengi turuncu görünmüş, hazeranlar tek tük açmaya devam ediyor.
93968
Adalet Hanım, Maşallah sizde de yok yok. :)
Eve gelirken yolumuzun üstünde küçücük bir bakkal vardı. Koskoca marketlerde bulamadığımız şeyleri bile onda bulur şaşardık. Adını "Yok Yok Bakkal" koymuştuk. :)
Sizin bahçeye de "Yok Yok Bahçe" diyeceğim ;)
Suzan, Selluka, Lisi, Delfinyum, Clematis, Mercan, Abutilion vs... vs... vs...
Üzerini her hangi bir şeyle kapattınız mı sevgili Jineop, pet şişe vs.
Hayır kapatmadım,ama toprağı nemli tutmaya gayret ettim.
Adalet Yağcı
21-07-2009, 08:12
Sevgili Limon, bu hastalığı bu siteden kaptım, kısa zamnda tüm benlğimi sardı, kurtulamıyorum :( gördüğüm her güzel nebattan bende de olsun istiyorum.
Bahçemin adını yok yok bahçesi olarak mı değiştirsem acaba :)
Sevgili Jineop, tavsiyenize uyulacaktır :)
Sevgili Maki01, şimdi de fotoğraf konusuna yoğunlaşmaya başladım, nasıl daha güzel fotoğraflar çekebilirim diye araştırmalar yapıyorum :)
Sevgili Adalet hanım, bahçenizde sabah sabah ne güzel renkler, ne sağlıklı çiçekler (maaşallah) gördüm. Lisileriniz, abutulionum, sardunyalar, mercan, hele hele o şeftaliler...çoook güzeller çok. Emeklerinizin karşılığını vermişler:) Hazeran tohumlarını inşaallah yağmur çürütmesin de ben de yüzümü kızartıp isteyebileyim:) Fotoğraflar çok güzel, emeğinize sağlık. Sevgiyle kalın
Adalet Yağcı
21-07-2009, 09:15
Sevgili Bennur, övgü dolu sözleriniz için teşekkürler.
Hazeran tohumu için yüz kızartmaya gerek var mı? Bizler bunun için burada değilmiyiz?
Elbette alabileceğim tüm tohumları dağıtacağım, seve seve gönderirim size de, yeter ki, tohum alabileyim, yağmur bu sene çok yağdığı için tohumları çürütmüştür diye bütün endişem.
Hazeranları söktüm, güneşe serdim, bu hafta içinde tohumları çıkartacağım, buradan haber veririm size de.
Sevgiler.
Teşekkürler, Başka şey olsa isteyemeyiz, değil mi? Çiçek söz konusu olunca ve bu forumdaki paylaşımı seven doğa dostları olunca, isteniyor valla:) teşekkürler, dilerim bir terslik olmadan sağlıklı kururlar, bol tohum alısınız.
Adalet Yağcı
21-07-2009, 18:00
Bu gün tohumları ayırdım, sanırım on kişiye yetecek kadar tohum var, aslında her yıl bunun on katı tohum olurdu, bahçeye dökmemeye çalışarak dışarı atardım.
Ne yazık ki, bu sene yağmurdan yerlere serildiler, sevgili hazeranlarım artık sizlerin bahçelerinizi süslesin.
Tohumları posta ile göndersem ne dersiniz?
Hatice Tarhan
21-07-2009, 18:32
ne diyelim allah senden razı olsun deriz bide beni ve temayı unutma deriz ve birde şimdiden teşekkür ederiz nasıl tohum istedim ama
Adalet Hn, bu sene hezeranlarımdan bir tanesini bile yaşatamadım, aynı markayı tekrar denemek istemiyorum, bana da ayırabilir misiniz, hezeranlarınıza bayılıyorum?
Hezeranlarla kına çiçeklerinin beraber dikilmesi tavsiye ediliyor ama görsel olarak mı şartlar açısından mı bilmiyorum, seneye isterseniz öyle de deneyin. Yanılmıyorsam sizin bahçenizdeki hezeranlar çok yıllıktı.
Adalet Yağcı
21-07-2009, 20:07
Sevgili Cennetbahçesi, lütfen çekinmeyin, elimde ne varsa paylaşmaya hazırım.
Sevgili Kiraz, ben bir sene akşam sefası ve kına çiçeği ekmiştim, iki sene bütün bahçeden temizleyemedim.
Hazeranlar çok yıllık değiller, sadece erkenden çimlenip çabuk büyüyorlar.
Bunları ben de paketten yetiştirdim, beş altı sene önce, artık doğal ortama alıştılar, tohumlar güçlendi, hiç problem çıkarmaz merak etmeyin.
mormenekşe
22-07-2009, 11:18
Sevgili Adalet ablacığım, bahçeniz harika yine coşmuş sizin güzeller.Lisianthus için sayın Kgursan'a ulaştım sağolsun gönderecek heralde bu hafta içinde elime geçer.
Tohumlarınızdan yeterse bende almak isterim,mümkün olursa adresimi özelinize yazarım.
Adalet Yağcı
22-07-2009, 11:22
Elbette mümkün sevgili Mormenekşe, on kişiye dağıtabileceğim tohumları :)
Sanırım pembe az olacak, onlar tohum oluşturamadı bir türlü, ama mor tonlar ve içlerinde çörekotu tohumları da var.
Cumhur Tonba
23-07-2009, 11:31
Adalet Hanım,
Sizin göderdiğiniz tohumların ürünleri. Tekrar teşekkürler.
94469
94470
94471
94472
94473
Adalet Yağcı
23-07-2009, 12:49
Maşallah, ve de afiyet olsun :)
Beni mahcup etmemişler, ama benim hiç karpuzum yok bu sene, sizin bahçeye geceyarısı baskını yapıcam.
Darısı domateslere, benim yayla domateslerim bir hayli iri oluyorlar, bazıları iki tane bir kg. olabiliyor, bu yüzden herekliyorum.
Mahsulünüz bol olsun.
Cumhur Tonba
23-07-2009, 19:56
Teşekkürler. İstediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz. Bakalım. Domatesleri biraz daha bekleyelim. Onlar kendini belli eder. Ben değil hanım ilgileniyor bahçe ile.
Saygı ve sevgilerimle.
Cumhur Bey, afiyet olsun, çok güzel görünüyor. Kabuğu biraz kalınmış ama :) (Kıskançlık işte)
Bu sene bir paket çekirdek ekmeme rağmen hiç biri çimlenmedi. Toprakta artık besin kalmadı sanırım, yaz kış ekilmekten... Bu sene hiç bir sebzem keyifli olmadı. Kışa doğru tüm toprağı belleyip, gübreleyip, bekletmeyi düşünüyorum. En acemi zamanımda ilk yıl ilk heves Karpuz bile ekip, yetiştirmiştim. Küçücük ama incecik kabuklu çıtır çıtır, tatlı karpuzlarım olmuştu. Bir daha hiç yetiştiremedim. Acemi şansıydı herhalde.
Adalet Hanım, yayla domatesinizin çekirdeklerinden birazcık bana ayırır mısınız?
Cumhur Tonba
23-07-2009, 21:02
Sağolun Sayın Limon. Eğer hiç biri çimlenmedi ise sorun çekirdeklerde de olabilir. Fide yapmadan doğrudan mı ektiniz? Biraz şansızlık var demek ki. Buyrun geli, beraber yiyelim. Biraz hava almış olursunuz.
Fide yapmadan direkt ekmiştim. Bence de sorun tohumlardaydı, kavunlar da çimlenmemişti. (Yapı marketten almıştım paketi) Oysa, iki hafta önce alıp beğendiğim kavunun çekirdekleri 3 günde çimlendi, şimdi hızla büyüyor. Eğer kavun yaparsa çekirdeklerini kesin size de vermem gerek, ufacık, sapsarı, bol şekerli ve yoğun aromalıydı. %100 Organik olduğunu söylediler.
Adalet Yağcı
24-07-2009, 06:38
Sevgili Limon, yayla domateslerimi başka hiç bir domatesle değişmem, gerçekten de çok lezzetli, sizin için bu sene çıkan tohumlardan ayırırım.
Sebzelerin ve meyvelerin tadı yok bu sene, ben sürekli yağan yağmura bağlıyorum, çok fazla sulandığı için lezzet kaybı oluyor.
Annem kıraç toprakta domates biber ve patates yetiştirirdi, o lezzeti hiç yakalayamadım.
Zavallıcıklar, hayatları boyunca ancak bir kaç defa su yüzü görürlerdi, ama o domateslerin tuzlu kokulu tadı, patateslerin lezzeti bambaşkaydı, bizler sebzelerimizi biraz şımartıyoruz sanırım.
Bu sene ben, fasulyeler de dahil olmak üzere fazla su vermiyorum, çok iri olması önemli değil, özellikle domatesler fazla sulanınca hem çok irileşiyorlar hem de çabuk bozuluyorlar.
Sevgili Limon,
Sebze bahçesinin toprağını belleyip koyun gübresi atıp,1 hafta sonra tekrar çapalamıştım.Siz de öyle yapın. Saçılan acıbakla tohumlarında sebzelerin diblerinde büyüyor,hiç sesimi çıkarmıyorum. Sebze bahçem sebzeler bitince acı baklalarla dolacak. Böylece benim acıbaklalar toprağı da ,görüntüyü de güzelleştirecekler. Sevgiyle kalın.
Hatice Tarhan
24-07-2009, 10:23
Sevgili limon bahçeyi nadasa bırakmanın en iyi yolu baklayı ekeceksiniz çiçeğe durmak üzereyken baklalarla birlikte çapalayacaksınız yani baklanın kökleri toprakla karışacak baklada olan bir madde topraktaki değerleri yükseltiyormuş bana bu bilgileri tema evi ne gelen hollandalı bir misafirimiz söylemişti
Adalet Hanım, öyle güzel anlatmışsınız ki, burnuma dometes kokusu geldi, kokulu domateslerin salçaları da mis gibi oluyor.
Adalet Yağcı
24-07-2009, 11:34
Sevgili Ülker, malesef benim domateslerimden salça olmuyor :(
Bir kaç sene önce elli kg. kadar domatesten salça yapmaya kalktım, domatesleri görseniz kıyamazsınız ezmeye, ne var ki, ihtiyacımdan çok fazlaydı, ben de gözümü yumdum salça yapmaya karar verdim.
Çıkan salça bir kg. bile olmadı, suya kesti, evet çok lezzetliydi ama salça yapmak için elverişli değildi.
Ben de ondan sonra her yıl kışlık domates yaptım, önceleri rendeleyip veya doğrayıp, doğrudan buzluğa atıyordum, sonra reçel tenceresine koyup, içine bir kaşık tuz koyarak üç beş taşım kaynatıp, temiz ve yeni kapaklı kavanozlara koymaya başladım.
Bu şekilde tadı çok daha güzel oldu, tüm kış domates almıyorum.
Evet, kaynatınca tadları daha güzel oluyor.
Kulakları çınlasın, anneciğim domatesi karışık diker ve falzasını da salça yapıp bize gönderir.
Yemeklere katmaya kıyamam desem inanır mısınız? :)
Sevgili Adalet hanım, kışın öyle lezzetli domates nerdeeee. Benim annem de, her sene Çanakkale domatesi yapar, dondurucu için. Kışın o domatesle yapılan çorbalara doyum olur mu? Sizin de ellerinize sağlık
Adalet Yağcı
24-07-2009, 22:00
O zaman iki defa şanslıyım bu sene, Sevgili Müjgan Yılmaz bana Çanakkale domatesi tohumu göndermişti, 50 kök domates diktim, bunun 10 tanesi Pembe domates, 10 tanesi Çanakkale, 10 tanesi Erzincan, 20 side yerli yayla domatesi, Red Robinleri saymıyorum.
Bir hasat etmeye başlasam bu kadar domatesi nereye sığdıracağım bilmem, satmaya da kıyamam ki :(
Ne güzel olur yayla domatesi. Yarı yeşilken bile tadı ve kokusu yerindedir. Namrun'da ''Paşa elması'' denilen yarı mayhoş, kütür kütür iri bir elma olurdu. Sizin orada da var mı? Ağzım sulandı resmen:)
Bu arada, kedilerden ne haber?
Adalet Yağcı
24-07-2009, 22:28
Sevgili Defne, yayla domatesi gerçekten güzeldir.
Paşa elmasını buralarda duymadım, belki ismi farklıdır, kediler artık uğramıyorlar, bir süredir bahçe duvarımda inşaat var, bu yüzden rahatsız oldular sanırım.
Bu hafta sonu demirler takılıp inşaat bitecek, bakalım ondan sonra teşrif ederler belki.
Kolay gelsin Adalet hanım, inşaat bahçede bile olsa büyük dert.
Paşa elması, Granny Smith elma gibi iri ve sert ama ona göre daha yayvan, basık ve mayhoş olurdu. Rengi de pembe yeşil karışık.
İyi geceler:)
Adalet Yağcı
24-07-2009, 22:44
Teşekkürler sevgili Bennur hanım, ustalarla uğraşmak gerçekten çok zor, o kadar rica ettim bitkilerime dikkat edin diye, hatta başlarında durmamdan rahatsız oluyorlar diye sık sık bir şeyler ikram etme bahanesi ile yanlarına gittim.
Bu gün çöpümü dökmek için konteynırın olduğu yere gittiğimde küçük bir çığlık atmışım, acem borusunu kesmiş kesmiş ben görmeyeyim diye de çöpe atmışlar.
Ne diyeyim, olmuş artık, kavga etseniz bırakır giderler, iş yarım kalır, ama inanın zerrece duyarlılık yok bunlarda, bir de ben iyimserim hep güya.
Böyle zamanlarda kızım bana "Depresif Pollyanna" der, ne kadar iyimser olursak olalım hepimizin bir taşma noktası var.
İyi ki kolay gelsin demişsiniz, ne kadar dolmuşum :(
Adalet Yağcı
24-07-2009, 22:48
Defne'ciğim, sizin tariflerinize uyan bir elma var, yakında çıkar, erkenci yani.
Ama ben mayhoş elma pek sevmiyorum, bu yüzden yılda bir defa alırım Paşa elmasından, diğer elmalar çıktığında pek yüz vermem :)
Eğer aynı elmadan bahsediyorsak size göndereyim, henüz çıkmadı ama.
Sağolun Adalet Hanım:) Ben bahçenizde var mı diye merak etmiştim, düşünmeniz yeter:) Bana o taraftan bol bol sevdiğim lezzetler geliyor. Derin dondurucumda geçen yıldan kalma taze fıstık var. Annemi tutmasam ayda bir dövme gönderecek:) Bahçeniz ve siz bana (Mersin-yayla) memleket havası yaşatıyorsunuz.
Adalet Yağcı
25-07-2009, 07:35
Sayın Tonba, kendimi yormazsam nasıl güzel bir bahçem olur?
Sonra bahçemi ziyarete hiç kimse gelmez :( diğer güzel bahçeleri gezerler, ben de hasetimden çat diye çatlarım :)
Hayyam için teşekkürler.
ciceksever70
25-07-2009, 08:22
Ah Adalet hanimcigim ah. Bu yagmurlar biz mahvetti bu yaz degil mi? Ben de ilk defa domates ekmeye heveslendim bir sürü de fidem oldu ama o kadar yagmur var ki üstlerini örtmeme ragmen kizaramadan bozuluyo garipler. Dogaya karsi mücadele bir yere kadar oluyor. Bu arada güzel klematislerinizin hayraniyim haberiniz olsun. Umarim benimkiler de kisi cikarirlar. Sevgiyle kalin...
Cumhur Tonba
25-07-2009, 12:42
Adalet Hanım,
Korkarım ki çatlamaya az kaldı. Şu an plan yapıyorum.
Başlık;
Cumhur'un bahçesi ve balkonu. Hepsi bir arada.
Sizler için güzel bir süpriz olacak.
Adalet Hanım, bizleri özendirip, fellik fellik çiçek aratmanıza alışmıştık, ama sonunda Cumhur Bey'in de aklını çeldiniz ya, helal olsun size.:)
Cumhur Bey, heyecanla balkon ve bahçe sürprizinizi bekliyoruz, inşallah rüya değildir.;)
Adalet Yağcı
25-07-2009, 14:51
Sizi can-ı gönülden tebrik ediyorum Cumhur bey, bu hiç birimizin aklına gelmedi, sevgili Jineop'umuz bile bunu düşünemedi, ben de merak ediyorum şimdi.
Adını Cumhur Tonba'nın karma bahçe balkonu yapın, süper bir fikir, en zengin bahçe balkon sizin olacak :p
Adalet Yağcı
25-07-2009, 14:55
Sevgili Çiçeksever70, benim domatesler güzel çiçeklendiler, yağmurlar bitti, fasulyeler de dökmeye başladı, salatalıklarda her gün birkaç tane topluyorum, darısı size inşallah.
Clematisler için hiç endişelenmeyin, acaip bir kök yapısı var kışa çok dayanıklı ve dinlenip dinlenip açıyorlar, benimkiler üçüncü partiyi açıyor.
Üç tane çelik alabildim, yetiştirebilirsem her yıl alırım ve sizlere de yollarım, gönüller bir olsun :)
Adalet Yağcı
25-07-2009, 14:57
Sevgili Ülker, akşam otururken merak ettim ve saydım, tam 40 çeşit özel bitkim var.
Her zaman her yerde bulunabilecek harcıalem şeyler değil, sanırım bir kaç yıl sonra bahçem cennet gibi olacak inşallah.
Eh komşuda pişer de sizlere de düşmez mi?
Adalet Hanım, burada dostluk o kadar güzel ki, her tohum ve çelik ayırışımızda biribirimizi düşünüyoruz.
Eminim cennet bahçeniz, gün geçtikçe rengarenk çiçekler ve sevgiyle dolacak.
Bir kaç kez ben de bitkilerimi saymak istedim fakat, bir saksıyı üç bitki paylaşınca sayarken kafam karışıyor.:o
Teşekkürler sevgili Bennur hanım, ustalarla uğraşmak gerçekten çok zor, o kadar rica ettim bitkilerime dikkat edin diye, hatta başlarında durmamdan rahatsız oluyorlar diye sık sık bir şeyler ikram etme bahanesi ile yanlarına gittim.
Bu gün çöpümü dökmek için konteynırın olduğu yere gittiğimde küçük bir çığlık atmışım, acem borusunu kesmiş kesmiş ben görmeyeyim diye de çöpe atmışlar.
Ne diyeyim, olmuş artık, kavga etseniz bırakır giderler, iş yarım kalır, ama inanın zerrece duyarlılık yok bunlarda, bir de ben iyimserim hep güya.
Böyle zamanlarda kızım bana "Depresif Pollyanna" der, ne kadar iyimser olursak olalım hepimizin bir taşma noktası var.
İyi ki kolay gelsin demişsiniz, ne kadar dolmuşum :(
Ahhhh çok iyi bilirm, "adam çalıştırmak çok zor iş, kimse işini hakkıyla yapmıyor. Bir şeyi yaparken, başka bir yeri mutlaka bozmadan çıkmıyorlar. Ağladığım günler çok olmuştur. Bizim evde boya badana bir ay sürüyor, sizi çok iyi anlıyorum. Bu yıl kendim de o gücü bulamadığım için seneye bıraktım, bakalım seneye ne olacak:)
Günaydın,
Bu özel çeşitler toprakta mı? yoksa saksıda mı? Bir de adresinizi özelime yazsanız.:dilli::rolleyes:
Adalet Hanımcım merhaba; hafta sonu daha rahat olur insanlar diyoruz ama görüşemedik. Mesajınızdan iyi olduğunuz bahçenizi neşelendirmekle meşgul olduğunuzu anladım:D
Sevgili Ülker ben kendi balkonumda saymaya kalkınca kırk saksı yüz on kök saymıştım. Sonra bunda bir yanlışlık var bu kadar kök ne zaman oldu deyip vazgeçmiştim saymaya:D. Şimdi Kök sayısı daha da arttı.
Adalet Yağcı
26-07-2009, 21:51
Sevgili Jineop, özel ile kastedetmek istediğim şey; Kimi yurt dışında geldi bitki olarak, kimi de yine yurt dışından tohum olarak geldi, kendim yetiştirdim, bazıları da seralardan temin edildi, ama benim için hepsi de çok özel.
Bazıları, Adenium, Pulmeria, Lilium, Galla, Baston güllerim, Sardunyalarım vs. vs. saksıdalar, diğerleri de sarılıcılar daturalar, ribesler vs. topraktalar.
Bu sene hepside küçük, seneye abla olacaklar :)
Sevgiler.
Adalet Yağcı
26-07-2009, 22:05
Sevim hanımcığım, sormayın, bahçe duvarı bitti ama ben de bittim :)
Bu gün bütün gün elektrik yoktu, yoksa arada bir kaçardım mutlaka.
Akşam üzeri 20:30 gibi geldi.
Ben tane olarak saymadım, mesela kök olarak saysam sadece 50 kök sardunyam vardır kesin.
Ben iyice abarttım artık, bir de bunların kışı var, Mersin'e taşımam imkansız, bu kadar bitkiyi koyacak yer bile bulamam, bir çare düşüneceğiz artık.
Duvarın bitmesine sevindim. En azından ustalarla uğraşmak gibi bir probleminiz kalmaz rahatlarsınız. Çiçeklere zarar verdiklerini okudum bir mesajınızda. Artık çiçekler de nefes alacak demektir:)
Adalet Hanımcım. Sardunyalar için üzülmeyin sardunya kışa dayanıklıdır. Ben hiç içeri almadım. Kışı da balkonda geçirdiler benim minikler. Sonra bir de sardunya delisi var karşınızda. Dört gözle sağdan soldan budamanızı bekliyor. Budamanızı yaptıktan sonra rahatlarlar yavrucaklar. Bir de gübrelersiniz kışın güçlü olsunlar diye. Yaza bir bakmışsınız bütün güzellikleriyle merhaba diyorlar yaza:)
Ne dil döktüm ama değili mi:confused::p
Adalet Yağcı
27-07-2009, 08:59
Sevim hanımcığım, istediğiniz sardunya olsun, ondan bol ne var :)
Sonbaharda budama yaptığımda gönderirim, yaylanın havasını pek sevdiler.
Ustalar beni gerçekten çok üzdüler, çiçeklerin dışında sebzelerime de zarar verdiler, o kadar tembih etmeme rağmen yine de üzerlerine basmaktan çekinmediler :mad:
[QUOTE=Adalet Yağcı;469247]Sevim hanımcığım, istediğiniz sardunya olsun, ondan bol ne var :)
Sonbaharda budama yaptığımda gönderirim, yaylanın havasını pek sevdiler.
/QUOTE]
Adalet Hanımcım teşekkürler:) Aslında kırmızı, beyaz, pembe, somon veya sakız yok Koçtaştan aldım, çiçekçiden aldım Kılıç gönderdi derken altı yedi çeşit sardunya bir o kadar da sakız sardunyam oldu.
Sardunya çeliği sayfasında farklı bulduğum sardunya resimlerini eklemiştim. Sizin sardunyalarınızdan da vardı birkaç tane olursa onlardan olur Adalet Hanımcım olmazsa canınız sağolsun:). Tabi değişik çiçek tohumları isteğim baki kalmak üzere;)
Usta işine hiç girmiyorum. Bizim girişe yakın beton kırılmıştı doğalgaz borusu döşenirken. Taşımız toprağımız henüz bitmedi:(
Adalet Hn, benim domatesleri biliyorsunuz, sabırsızlıkla bekliyorum. Az önce kardeşimle konuştum, sizin domatesler nerelere gitmiş:)
Biliyorsunuz yerim yok diye sizden çok az tohum istemiştim, bunun çok azını da kardeşime vermiştim. Kardeşim, iyi toprakla balkonunda çok verimli ve hızlı bir şekilde (acemi şansı işte, her şeyi bana sordu:)) çimlendirmişti. Bir kısmını eşinin annesinin yazlığına, bir kısmını da ortağına verdi. Şimdi onlar yazlıkta, ortağı Altınoluk'ta afiyetle yiyorlar ve tohumluk ayırıyorlar, tadını ve özellikle kokusunu çok çok beğenmişler.
Sayın Tonba, kendimi yormazsam nasıl güzel bir bahçem olur?
Sonra bahçemi ziyarete hiç kimse gelmez :( diğer güzel bahçeleri gezerler, ben de hasetimden çat diye çatlarım :)
Hayyam için teşekkürler.
Sevgili Adalet Hanım,
Elinize emeğinize sağlık.
Gerçekten de haklısınız, çalışmak konusunda, yoksa sizin bahçeyi ziyaret etmeden gitmeyeceklerden biriyim. Hakikaten bahçe işi özenle pişirilmiş bir yemek gibi.Hem göze hem de mideye hitap eder cinsten:)
Adalet Yağcı
29-07-2009, 11:02
Hiç unuturmuyum, tohumları aldıkça biriktiriyorum :)
Sevgili Kiraz, domatesimin yaygınlaşmasına çok sevindim, sabah kahvaltılarında yarı kırmızılardan tavsiye ederim, bayılacaksınız, kardeşinize, ortağına her kim yetiştiriyorsa herkese afiyet olsun.
Adalet Yağcı
29-07-2009, 11:08
Sevgili Ays61, hoş geldiniz bahçeme, beğendiğinize sevindim.
Bahçemde yenilikler yaptım, bir kaç yıl içinde her şey yerine oturmuş olacak, ah bir de çim ekebilmiş olsaydım :(
Adalet Hanım neden özellikle çim ekmek istiyorsunuz?
Adalet Yağcı
29-07-2009, 11:14
Bence çim, bir bahçeyi bahçe yapan güzelliktir, ne yazık ki, suyumuz çok kısıtlı verildiğinden küçücük bir alanda dahi ekmeye korkuyorum.
Adalet Yağcı
29-07-2009, 13:51
Biraz bahçemi şenlendireyim bari dedim.
Beyaz çardak gülüm sürekli açıyor.95469
Pembe gülüm çok dayanıklı değil, çabuk soluyor. 95470
Hıyarlar bu sene çok iyi, her gün topluyorum, Bionem faydalı oldu sanırım.
95471
Patlıcanlar da ürün vermeye başladı. 95473
Bu da en son açan liliumum, kokusunu anlatmaya gerek yok değil mi, pek çok yerde yazmıştım. 95472
Adalet Yağcı
29-07-2009, 14:02
Bir kaç kök glayölümden bir tanesi daha açtı.
95480
Mor katmerli daturadan sonra bu da sarısı, tam açmış halini galeriye yüklemeyi düşünüyorum.
95481
Kara gözlü suzan sarmaşığı ile yıldız çadırı birbirinden 40 cm. kadar uzaktalar ama onlar birbirine sarılmak istiyor(GS liler sanırım) :)
95482
Gazanyamın üzerinde kelebek yakaladım.
95483
Adalet Yağcı
29-07-2009, 14:57
Minelerim açmaya devam ediyor, her yeri kaplasalar ne güzel olurdu.
95484
95485
Bu çiçeğin ismini yanlış yazmışım, bilen var mı?
95486
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=95480&d=1248868705
Sağ taraftaki pembe-mor minik çiçekli güzellik nedir?
Adalet Yağcı
29-07-2009, 15:28
Hâlâ inatla açmaya devam edip tohum vermeyi reddeden asî hazeranlarım sevgili Kiraz.
İnanmıyorum...Bu çiçeğe isteğim daha da arttı şimdi:) Ben sadece yaz başı açar sanıyordum.
Sevgili Adalet,
Minelerin çok güzel açmış,bir de beyazın yanına mor ekle çok güzel oluyor.
sorduğun çiçeği ben rozete benzettim,yaprağını daha iyi görsem anlardım.
Pembe gazanya istemiştin sana uzun bir cevap yazdım. Tohum yerine bolca çelik göndereceğim.
Bana hazeran tohumu ayırmayı unutma ne olur.
Sevgilerimle..
Ferda Ülkümen
29-07-2009, 15:53
O çiçeği ben phlox'a benzettim.
Bahçeniz çok güzel.Tabi ki herkes gibi benim de içimin gittiği çiçekleriniz var.827 numaralı mesajdaki clemetisi tohumunu nereden aldığınızı, altındaki muhteşem sakız sardunyanın orjinini sorabilir miyim?
Clematis ve selluka hep sevdiğim ama yetistiremeyeceğimi düşündüğüm sarılıcılar.Ekiminden itibaren adım adım resimlerinize baktım.Aydın ve Bodrum'da yetişir mi sizce?Yaylaya göre çok daha sıcak çünkü.
Yıldız çadırım hakkında fazla sulamış olabileceğimi yazmışsınız.Tamamen haklısınız.Kuruyunca suya boğmuşum.Mesajınızı okuyunca gittim toprağa parmağımı soktum.Aydın'ın sıcağında 3 gündür sulanmamasına rağmen aşırı ıslaktı.Toprağın kurumasını hızlandırmak için saksıdan çıkardım.3-4 gün içinde akıbeti belli olur.Teşekkür ederim.
Sevgiler
yesim ozgun
30-07-2009, 06:28
Adalet Ablacigim..
minelere ne yaptin, ne serbet verdin de cosmuslar boyle. Sanki dugun dernek var aralarinda:)
ellerine saglik!!!
Adalet Yağcı
30-07-2009, 06:59
Sevgili arkadaşlar, çok teşekkürler, her şey fotoğraflarda göründüğü kadar güzel değil elbette, bir de fotoğraflarda daha canlı ve güzel görünüyorlar.
Sevgili Kiraz, hazeranlar gerekli nemi bulabilirlerse yaz sonuna kadar açabiliyorlar, tohum bağlayan dalları budadıkça yenileniyorlar, tek kusurları gerekli gereksiz her yerden çıkmaları :)
Pek çoğunu sökmek zorunda kaldım :( deniz lavantalarımın güneş almasını engelliyorlardı.
Sevgili Hozat, minelerin her rengi var, sadece fotoğraf karesine girmeyi başaramadılar :)
Size elbette hazeran tohumu ayıracağım, ilk isteyen sizsiniz, gazanyalar için çok teşekkür ederim, düz sarı rengin dışında özellikle pembe olmak üzere beyaz, koyu renkler ve varsa değişik renkler çok iyi olur, ben de gazanyaya hayran oldum bu sene, daha önce yetiştirmemiştim, sevgili Cemo'nun gönderdikleri hep aynı renk sarıda çıktı.
Sevgili Ferda hanım, ben de phlox diye düşünüyordum ama onların bu kadar uzun boylu olmadığını gördüğüm için acaba mı dedim, yetmiş cm. boyu var bunların ve kokusu harika, bir arkadaşta beyazını da gördüm.
Sayın Güngör Salman, çok teşekkürler.
Sevgili Nalan, clematisleri tohumdan yetiştirmedim, bunun çok zor olduğu söyleniyor, hepsini de fide olarak Şubatta almıştım, seneye kök yapısı geliştiğinde daha fazla çiçeklenmesini bekliyorum.
Sardunyalara gelince, pembe katmerli olan sakız, beyaz olan ceylan sardunya, birçoğunu çeliklerden yetiştirdim.
Aydın'da clematis olur tabi, yeter ki kök bölgesini gölgeleyin ve nemli tutun, ben bir defa açıp geçerler sanıyordum, üçüncü kez açıyorlar.
Yıldız çadırı için doğru olanı yapıp ayırmışsınız, güneşi çok sevdiğini unutmayın :)
Sellukam nazlanıp duruyor bakalım ne olacak, Aydın'da daha verimli olacağını düşünüyorum.
Sevgili Yeşim Özgün, mineler de nemli toprağı ve güneşi çok seviyorlar, bir kaç kez çiftlik gübresi şerbeti vermiştim.
Hepsi güzel hepsi harika:) Çiçekler büyüyüp geliştikçe benim tohumlar da çeşitleniyor daha da güzel. Görüyor musunuz Adalet Hanım nasıl bulaştı bana da "bende de olsun hastalığı".
En güzeli çocuk sesleri. Geldi mi misafirler. Torun geldi mi:confused::D
Adalet Hanım, nasılsınız?
Mineler güneşi ve suyu çok sever diye biliyorum, doğrumudur? Kaç kere alıp saksıya diktim, yaşamadılar. Bu yıl (gene dayanamayıp) üç kök aldım. Bir tanesi minik minik açıyor, birinde tık yok sırf yaprak, bir tanesi de tomurcuk çıkarıp çıkarıp, açmadan soluyor. Börtü böcük yok, baktım. Torf+bahçe toprağındalar. Ben nerede hata yapıyorum yaaa :(
Adalet Yağcı
01-08-2009, 11:04
Sevgili sevim hanım, Salı gün kızım ve torunum geldiler, gördüğünüz gibi fazla giremiyorum siteye.
Birlikte oyunlar oynuyoruz, yürüyüşler yapıyoruz, arta kalan zamanlarda kendisine oyun açıyor PS de.
Sevgili Defne, çok iyiyim, teşekkürler.
Mineler yerlerini sevdiklerinde çok iyi gelişim gösteriyorlar, dediğiniz gibi, güneşi ve suyu seviyorlar, yine de siz minelerinizi yarı gölge bir yere alırsanız daha rahat eder diye düşünüyorum.
Gübreleme yapıyorsanız dozu azaltabilirsiniz, tomurcukların açmadan dökülmesi buna bağlı olabilir.
Adalet Hanım, mineler öğlene kadar güneş görüyor. Havalar aşırı ısındığından beri onlarda dahil bütün çiçeklere katıksız sudan başka birşey vermiyorum. Amaan neyse, minelerin paşa gönülleri bilir:) Size torunla iyi eğlenceler:)
Adalet Yağcı
01-08-2009, 15:21
Bahçemin en güzel formlu güllerinden biri, arkada solda görünenler mor hazeranlar.
96026
Glayölüm ve sevgili pembe mor hazeranlarım.
96027
Sarı suzanlarım yerini pek sevdiler.
96028
Geçen Pazar bir kaç kilometre uzaktaki başka bir köye gittik, görüntü çok güzeldi, sizler için fotoğrafladım.
Yeniköy
96029
Adalet Hanımcım; o sarı suzanların yanında gördüğüm koca kafalı şeyler ortanca'mıydı?
Helede hezeranın yanındaki gülün rengindeki güzellik.
Adalet Yağcı
01-08-2009, 16:02
Evet sevgili Almira, onlar ortanca, seneye bahçemde çok daha fazla ortanca görmek istiyorum, baharda çeliklediklerimi Eylül sonu gibi esas yerlerine alacağım.
Adalet Yağcı
01-08-2009, 16:34
Sevgili Ülker, seve seve :)
Baston güllerim bir kaç defa külleme oldular, bionem ile üstesinden geldim :)
96050
Bu Clematisim yeni açtı, ama geçen yıl sonbaharda almıştım, sanırım the president, dördüncü kez çiçekleniyor.
96051
Daturam muhteşem bir koku ve görüntü ile açtı, çiçekler üçüncü günde soluyor.
96052
Bunlar da mavi renk hazeranlar, fotoğrafta pembemsi çıkmış.
96053
Adalet Yağcı
01-08-2009, 16:45
Phlox açmaya devam ediyor, kokusu harika.
96056
Kurutmak için deniz lavantaları(kuduz otu)nı toplamaya başladım.
96055
Sevgili Adalet,Gerçeği olmasa da sanalı bahçende olsun istedim.
Bu güzellik senin için,kendisi ile ilgili mesajımı bahçemde anlatacağım.
Bu sevda bitmez,bitmesin de zaten.
Adalet Yağcı
02-08-2009, 07:40
Daturalardan tohum almaya çalışacağım sevgili Günebakan :)
Sevgili Hozat, bu narin güzellik bahçeme şeref vermiş, hoş gelmiş sefalar getirmiş.
Bana yer örtücü olarak bile kullanılabilirmiş gibi geldi, yanılıyormuyum?
Adalet Hanım, bu istediğiniz bitkiden bahçemin arkasındaki arazide var. İlk gördüğümde ufacık tek köktü, bu bahar çok çoğalmıştı. Hozatın yazdığı gibi şimdi hiç yok görünürde. Bu bahar kıyamadım ellemeye ama seneye komşumla birer kök alalım diyoruz. Fakat çiçeklenme süresi çok kısa.
Adalet Yağcı
03-08-2009, 17:42
Sevgili Limon, bu bitkiyi hatırlayamadım, hangisinden bahsetmiştik?
Dün artık bahçemde yetiştirmediğim akşam sefasını fotoğrafladım, kapının girişinde eski tohumlardan çıkmış bir kök.
Bir kök çiçek ama her dalında ayrı renkler açıyor, inanılır gibi değil, bazan tek beyaz, pembe, sarı, olurken bazan da iki veya üç dört rengin karışımı olabiliyor bir çiçekte, kokusu ise başka bir alem, akşamları yoldan geçenler soruyor, bu güzel koku nereden geliyor diye.
Bir kısmını da galeriye yükledim.
Adalet Yağcı
03-08-2009, 17:45
Bunlar da komşumun bahçesinden, çok kaliteli bir gül tam kesme çiçeklik.
Vildan Sönmez
03-08-2009, 21:14
Adalet Hanım Bir akşam safası bu kadar mı güzel olur ?
Sizinki bu karma renkleri ile o sıradan çiçeğe bambaşka bir güzellik vermiş. Bence bu türünü kaybetmemeli.
Sevgili Limon, bu bitkiyi hatırlayamadım, hangisinden bahsetmiştik?
Dün artık bahçemde yetiştirmediğim akşam sefasını fotoğrafladım, kapının girişinde eski tohumlardan çıkmış bir kök.
Bir kök çiçek ama her dalında ayrı renkler açıyor, inanılır gibi değil, bazan tek beyaz, pembe, sarı, olurken bazan da iki veya üç dört rengin karışımı olabiliyor bir çiçekte, kokusu ise başka bir alem, akşamları yoldan geçenler soruyor, bu güzel koku nereden geliyor diye.
Bir kısmını da galeriye yükledim.
Sevgili Adalet,
Bu doğa şaşırtıyor insanı. Akşam sefaları birbirinden etkileniyor ama hiç bukadar alacalısını görmedim. Bende sadece sarı pembe karışımı oluyor.
Seninkiler çok güzel olmuş,neşe veriyor insana, varsın kalsınlar kendi hallerince.
Sevgiler.
Akşamsefası harika görünüyor. Komşu sitenin bahçesinde aynı kökte pembe, beyaz, pembe-beyaz benekli açanı gördüm ama sizinki iyice dağıtmış kendini:) Merak ettim, en ilginç renginin tohumu, akşmasefası olmayan bir yere ekilse ne renk çıkar acaba?
Bu sene kendiliğinden çıkan Akşam Sefalarım çok fazla boylandılar. 150 cm kadar. Haliyle çok uzayınca devrildiler, bağladım. Yine haliyle çok uzayınca az çiçek açtı. Ama açan o az çiçek bile akşam üstleri o kadar güzel kokuyor ki...
Sizinkilerin renkleri şahane, güller de Ağustos ayında bile böyle coşmuşlar, Maşallah.
Akşam Sefasına arsız bitki olduğundan fazla değer verilmiyor ama bence çok güzel bitkilerden. Kokusundan da fazla bahsedilmez değil mi? Oysa ne kadar güzel bir kokusu var. (Bence nazlı Gardenyadan çok daha güzel kokusu)
Ben biliyorum, Adalet Hanım siz o akşam sefalarını boyadınız, boyadınııız. Bahçenizde sessizce gezerken gördüm, hiç öyle renk çiçek olur mu canım?
Adalet Yağcı
04-08-2009, 08:42
Bitki delilerini delirtmek bu kadar kolay işte :)
Sevgili dostlar, akşam sefası benim aldığım yerde de böyle çok renkli açıyordu, alırken ona vurulmuştum, ama bir yıl içinde bahçemin neresinden çıkacağını şaşırınca mecburen sınır dışı etmek zorunda kaldım :)
İsterseniz, tohumlarından üçer beşer ne kadar çıkarsa, hazeran tohumları ile göndereyim, sizlerde de aynı şekilde açacağından kuşkunuz olmasın.
Hazeran çok az tohum verdi, hâlâ açmaya devam ediyor ama nedense çok az tohum oluşturuyor, ben bu senenin fazla yağışlı geçmesine bağlıyorum.
Sevgili Limon, akşam sefalarınızı fazla sulamayın, o zaman daha çok çiçek açarlar, şımartılmayı sevmiyorlar.
Adalet hanım, çılgın akşamsefasının fazla tohumu olursa ben de rica edebilir miyim?
Teşekkür ederim Adalet hanım:)
Önce istemeye utandım. Dağ taş akşamsefası zira.
Ama dediniz ya tohumunu ilk aldığınız bitki de böyle çılgınmış, bakayım dedim burada da çıldıracak mı? Tamamen deneysel amaçlı yani:D
Adalet Yağcı
04-08-2009, 21:31
Sevgili Defne, tohumlarımız %100 garantilidir, merak etmeyin.
Dağ taş akşamsefası zira.
Evet ya dedim DefneD. bu cümleyi okuyunca. İnsan çevresine alıcı gözle bakınca daha önce farketmediği ayrıntıları farkediyor.
Okulun bahçesinin en bakımsız kalmış köşesinde mavi ve pembe gereniumlar vardı. Yerde beyaz sabah sefası bir ucundan çama sarılmış. Küçük çiçekli, sakin kendi halinde. Doğada açık pembe ve mavi de bulmak mümkün.
Arka bahçemizde koyu pembe ve eflatun çiçekli oya ağacı var. Sarı gülümüz vardı bakılmamış, çalılaşmış gibi.
berduray
04-08-2009, 22:02
Adalet Hanım kızlar akşam sefalarının palyaço şapkasına benzediğini söyledi, acaba o şapkalardan bizim de olabilir miymiş? Ben aracıyım onlar sordu da...
Adalet Hanım, kuşkum yok:)
Sevim Hanım, ben farkındayım ama yüzsüzlüğe vurdum:) Dediğiniz gibi alıcı gözle bakınca insan çeşit çeşit bitki görüyor kendi kendine yetişen.
Sevgili berduray, kızçelere sorun bakalım burada pembe-beyaz benekli palyaço şapkaları var, isterler mi? :)
Adalet Yağcı
05-08-2009, 08:02
Sevgili berduray, elbette gönderirim, dün şöyle bir baktım ama tohumlar daha küçük ve yeşiller, siyahlaştıkları zaman toplarım, yettiği kadar dağıtırım, kızlarınıza benden sevgiler.
Arkadaşlar, şimdilik kara gözlü suzanda tohum oluşumu göremiyorum, ama, yıldız çadırı, hazeran ve gece sefasından tohum alacağım, yavaş yavaş adreslerinizi özelime yazın isterseniz, şimdiden haber vereyim ki, tohumlar olgunlaştığında hemen elinize ulaşsın.
Hangi tohumları da arzu ettiğinizi yazın lütfen.
Arkadaşlar, şimdilik kara gözlü suzanda tohum oluşumu göremiyorum, ama, yıldız çadırı, hazeran ve gece sefasından tohum alacağım, yavaş yavaş adreslerinizi özelime yazın isterseniz, şimdiden haber vereyim ki, tohumlar olgunlaştığında hemen elinize ulaşsın.
Hangi tohumları da arzu ettiğinizi yazın lütfen.
Hepsinden azar azar isteme hakkımız var mı? :o
Akşam sefasını zaten çok severdim ama sizin resmi görünce bayıldım resmen :) Tablo gibi. Ama kokusunu hiç hatırlamıyorum ben nedense.
(Ben aslında ona akşam sefası değil el bombası diyorum küçüklükten kalma alışkanlıkla. Tohumları el bombasına benzemiyor mu sizce de? :D)
Adalet Yağcı
17-08-2009, 17:40
Mümkün olduğunca tohumları dağıtacağım, şimdiden sıraya girin sevgili Gilan :)
Ayrıca el bombası konusunda da çok haklısınız, gerçekten çok benziyor, çocukluğunuzda el bombası hakkında ne gibi fikirleriniz vardı :) dermişim...
Bu gün biraz yıldız çadırı tohumu topladım haberiniz ola.
Adalet Yağcı
17-08-2009, 17:54
Böğürtlenlerim oldular, toplayıp reçel yaptım.
98509
Şeftaliler tam kıvamında.
98510
Ayak basılmayan bir yerde semizotları büyüyor, yemeğini ve salatasını yapıyorum.
98511
Bu günlerde misafirlerim var bu yüzden bahçede fazla kalamıyorum.
hüsnüyusuf
17-08-2009, 18:12
Maşallah, böğürtlenler harika görünüyorlar tabi şeftaliler de. İklim müsait olunca bir de sizin gibi sevgiyle bakan eller olunca bu görüntü kaçınılmaz sanırım.
Şimdi anlaşılıyor Adalet Hanımcım niye bizim taraflara gelmediğiniz;) İnsan bu güzel bahçeden çıkmak istemez. Böğürtlenler ne güzel olmuş öyle. Şeftaliler de. Çiçeklerinize sözüm yok hepsi çok güzel. Ne yapsak acaba ikindilerde sizde mi konaklasak yayla daha serin olmadan;)
ciceksever70
17-08-2009, 22:47
Bögürtlenler nefis... Bana ikinci hamileligimi hatirlatti. Sabah aksam bögürtlen toplamaya cikiyordum her tarafim mosmor olmus bir halde eve dönüyordum. Ardindan tutan kasinti da cabasi... Ama insan o durumdayken her seyi göze aliyor sanirim. Sevgiler...
Adalet Yağcı
20-08-2009, 13:28
Sevgili Hüsnüyusuf, Sevim.K, Ciceksever70, böğürtlenlerim gerçekten güzel, hem iri hem tatlı hem de dikensiz, bizim bahçemize buyrun, bitmeden toplayın bol bol :)
Şeftaliler sırayla oluyor, ona göre aşı yaptırmıştım, Hâlâ diye bir cins var onlar daha yeşiller, Eylül ortalarına doğru olurlar.
Şu hamilelik çok enteresan bir şey, benim de canım yazın ortasında lahana istemişti, 41 yıl önce de yaz günü lahana bulmak imkansızdı, yine de bir yolunu bulup lahana yemiştim, ama garip değil mi, oğlum lahanadan nefret eder.
Sevgili Adalet Hanım,
Bu kadar zamandır gebelerleyim en az on bin gebe bakmışımdır. Hiç canı lahana isteyen olmamıştı.En sevdiğim reçeli yapmışsınız,olurda İstanbula gelirseniz,ben de isterim dermişim.Sevgiyle kalın.
günebakan
20-08-2009, 16:54
Adalet hanım'cığım böğürtlenler ve şeftaliler muhteşem görünüyor Jineop gibi benim'de en sevdiğim reçel türlerinden biridir.Size afiyet olsun
Ayrıca bende topladığınız yıldız çadırı tohumlarına talibim mümkünmü acaba:)
Adalet Yağcı
21-08-2009, 17:06
Sevgili Adalet Yağcı
Sizin yazınızı gördükten beş dakika sonra uzun uzun cevap yazıyordum sonlarına gelmek üzere elektrikler kesildi bütün yazılarım gitti. cevabım geciktiği için özür dilerim, tekrra yazmaya calışacağım.
Şeftali ağaçları sizinde bildiğiniz gibi suyu çok sever. Haftada iki kez sulamak yer nemli bile olsa bu mevsimde çok değil. Ağaçlar gelecek senenin meyve gözlerini bu aralar yapmaya başlıyor ( bizim buralarda düvür sürgün yapma derler ) suladıkca göreceksinizki ağaçların üzerinden yeni yeni sürgünler çıkacaktır buda meyve demektir. Kıvrık hastalığının ( yaprak bükmesinin )sulamayla alakası olduğunu sanmıyorum o daha başka bir şey. Şubat aylarında atılan göztaşı kıvrık hastalığı ile direkt ilgili diye biliyorum, başıma daha önceleri geldi, göztaşı ilacını gerektiği kadar ve zamanında atmazsanız kıvrık hastalığı kaçınılmaz oluyor, onun için çok çok önemli. Evet sonbahar budaması bence çokdaha iyi, yapraklar dökülünce gözler ortaya çıkınca güzel bir budama yapılması daha sağlıklı.Ben Subat ayı başlarında yağmursuz rüzgarsız güzel bir havada 400 lt lik ( bir taral ) depoya 12 kilogram göztaşı ve 10 kg kadar sönmemiş kireç atıyorum ( Önce göztaşını bir yerde eritip depoya koyuyorum sonra temiz bir karıştırıcı ile kireci söndürüyorum ve yavaş yavaş birbirine karıştırıyorum. ) ağaçları güzelce yıkıyorum. elektrikler her an gidebilir yine sorun apartmanımızda onun için acele yazıyorum aklıma gelirse ilave yaparım . sağlıcakla kalın.
Adalet Yağcı
21-08-2009, 17:08
Sevgili Adalet Hanım
Doğru söylüyorsunuz benim yaptıklarım ve söylediklerim İzmir için gecerli. Size yanlış bilgi vermemek için bilgim dahilinde secerek yazıyorum yazılarımı. Ben son baharda yapılacak budamanın ( yapraklar iyice döküldükten sonra ) sizin ağaçlarınızı donduracağını sanmıyorum. Benim nacizane tavsiyem bir kaç ağacı sonbaharda budayıp denemeniz. Benim size sormak istediğim bir kaç soru var müsade ederseniz. Siz bordo bulamacını budama yaptıktan sonramı yapıyorsunuz yoksa budama öncesimi. Şundan soruyorum hani siz diyorsunuz ya ilk baharda budama yapıyorum diye o zaman bordo bulamacınıda mantıken ilk baharda atıyorsunuz, eğer öyleyse bana göre yanlış. Ben sizin yerinizde olsam son bahar sonu güzel bir budama yapıp ardından şubat ayında güzel bir havada ( yağmursuz ve rüzgarsız ) Bordo bulamacı kesinlikle değil Göztaşı ve sönmemiş kirec alıp kendim hazırlar onu atardım, emin olun eğer oranları uygunsa kıvrık hastalığı kesinlikle olmuyacaktır, belki yaz girişinde bazı ağaç yapraklarında kıvrık lıklar görürsünüz onlarda göztaşı değmemiş yerlerdir onlarda güneşle beraber düzelecektir yeterki dediğim gibi oranı uygun olsun.
Bir tek şey daha söylüyeyim sonra sizin ilerde deneyimlerinizden bilgi alırım. Göztaşını en gec şubat ayı sonuna kadar mutlaka atın, mart ayı na bırakmayın derim. Sağlıcakla kalın.
Sevgili Adalet Hanım
Böğürtlenleriniz çok güzel hatta mükemmel. Çelikle yetiştiğini suya bayıldığını ve çok cabuk büyüdüğünü duydum, gercekten celiklemi yetişiyor uygun celik zamanında sizden celik almam mümkünmü. Sağlıcakla kalın.
Adalet Yağcı
21-08-2009, 22:57
Memnuniyetle Birol bey, size köklü olarak yollarım, sanırım onbeş yirmi gün sonra uygun olur dikim için.
Çelikle yetişebilir belki ama köklü olarak yetiştirmek garantili olur.
Her yıl iki üç kişiye dağıtıyorum, hiç sorunsuz yetişiyorlar, lütfen adresinizi özele yazın, dağıttığım tohumlardan da istediğiniz olursa seve seve yollarım.
Sevgiler.
Sevgili Adalet Hanım
Adresimi Özelinize yazdım paylaşım için şimdiden teşekkürler. Müsade ederseniz böğürtleni dikeceğim yerle ilgili bi sorum olacak, böğürtleni sardırabileceğim bir yere mi dikeyim yoksa bir duvar kenarına mı dikeyim sizce hangisi daha iyi olur. Sağlıcakla kalın.
Adalet Hanım, böğürtleniniz iştahımı kabarttı, üzümsülere bayılıyorum.
Acaba büyükçe bir saksıda yetişir mi? :)
Bir de dip sürgünlerinden yetiştirildiğinde, aşılanması gerekiyor mu?
Adalet Yağcı
22-08-2009, 11:11
Sevgili Selenn, inanın ben de teyzeniz gibi her şeyi paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyardım, keşke yakın olsaydık.
Birol bey, böğürtlenler, sarılıcı olarak büyüyorlar, ben talvar tabir edilen demir aksam yaptırdım, ona sardırıyorum, asma gibi.
Duvar kenarında olur tabi, önemli olan uzayan dalları kontrol edebileceğiniz bir yerde olması, asma gibi muamele edebilirsiniz.
Sevgili Ülker, saksıda netice almanız biraz zor, yani meyve alırsınız ama tek tük, toprakta olursa daha bol meyve verir.
Dip sürgünler zaten köklü olur, bu yüzden aşılama yapmaya gerek yok, ertesi sene meyve alırsınız.
Ben bir şansımı deneyeyim diyorum, bonsai sevdası işe yarar belki. :)
Sizin elinizdeki gibi olmaz eminim ama, en küçüğünden egomu tatmin etmiş olurum.
Adalet hanımcım şeftaliniz,harika gerçekten kıvamında.
Böğürtlen desen oda bütün vitaminler bende diyor gibi.Acaba konya da yetişirmi:confused:
Adalet Yağcı
23-08-2009, 14:00
Sevgili Bahar, sanırım böğürtlenden bahsediyorsunuz, böğürtlenler suyu buldukları her yerde yetişirler.
Adalet hanım merhaba,
Bizim memleketten (Kastamonu) toplanılan yabani böğürtlenler ile annem de 2 senedir benim için yapıyor o güzel reçellerden. Ama sizinkiler gibi bol değil meyveleri, sanırım yabani olduklarından. Dağlardan herkes topladığı için de pek zor oluyor bulabilmesi.
Eğer benim içinde bir kök gönderebilirseniz bayramda ziyaretlerine gittiğimde yeni düzenlemeye başladıkları bahçelerine hediye edebilirim.
Sebze bahçeleri var senelerdir domates, biber, patlıcan, salatalık vb. sebzelerini kendileri yetiştiriyorlar.
Ama evin çevre düzenlenmesi ancak tamamlandığından çiçek bahçelerini yeni oluşturuyoruz.
Ağaçlar.net'in sevgili üyelerinin de katkılarıyla.
Adalet Yağcı
23-08-2009, 20:00
Sevgili Trida, bayrama yetişir mi bilmiyorum, ayrıca böğürtlenden kaç kök alabilirim emin de değilim.
Köklü çıkan varsa, küçük de olsa gönderirim, ama bu sıralar imkansız, misafirlerim var ve burada Kargo veya PTT yok, yani Mersin'e inmem gerekiyor.
Adalet Yağcı
25-08-2009, 13:20
Bahçemi çok ihmal ettiğimi farkettim, hemen bir kaç fotoğraf çekip yeni görüntüler sunuyorum sizlere.
Clematisim tekrar atağa geçti, üzerinde oniki çiçek saydım, havanın serinlemsiyle hepsi de hareketlendi.
99578
Jalapeno biberim, çok hoş bir acısı var, tam turşuluk.
99579
Pazar günü yakındaki bir yaylaya gitmiştik, orada herkes kivi yetiştirmeye başlamış, su bol tabi :)
99580
Yol boyunca yaban asmaları gördüm, her yeri sarmışlardı, ama çiçekleri 10 krş. büyüklüğünde.
99581
Bu da komşumun bahçesindeki saray patı.
99582
Şimdili bu kadar, domates yarışmasını kaçıracağım, tek tük kızarıyorlar, geçen yıllardaki verim ve kalite yok bu sene.
Jalapeno biberim, çok hoş bir acısı var, tam turşuluk.
Adalet hanım,
Bu biberlerin tepesinden tohumunu çıkartıp içine krem peynir, chedar veya kızartma yapılabilecek sevdiğiniz herhangi bir tür de olabilir, peynir doldurup yumurta ve galeta unu karışımına buladıktan sonra kızgın yağda kızartılıyor.
Daha önce denediniz mi bilmiyorum ama ben bir kaç kere yemiştim, gerçi hazır dondurulmuş pakette satılanlardandı ama süper bir lezzetti denemediyseniz tavsiye ederim.
Adalet Yağcı
25-08-2009, 16:10
Sevgili Trida, ilk defa böyle bir tarif duyuyorum, Kıbrıs Hellim peyniri var, kızartılarak yeniliyor, onunla denerim, çok teşekkürler.
Hellim biraz sert kalabilir sanki, belki biraz daha akıcı bir türle de deneyip kıyaslayabilirsiniz.
Hangisi güzel olursa artık, bekliyoruz sonucunu.
Sevgili Jineop, ben yollarım size böğürtlen reçeli. Nedir ki bir böğürtlen reçeli ? Kendime yaptığım reçelden yarım kliloluk kavanoza koyarım, ver Ptt' ye, yollarım gider.
Hangi nadide çiçeğin başlığı açsam, ben Adalet Hanım'ı orada birinden tohum, çelik isterken görüyorum. Karşısındaki insanın işi yokuşa sürdüğü hiç olmuyor.
Yarım kilo böğürtlen reçeli hazırlayıp yollamak " Eğer torunlardan artarsa ( siz artığa layıksınız çünkü ), eğer İstanbul'a gelirsem (Kargoyla yollarsam karşılığında bir şey isteme şansım olmaz çünkü ) bir sürü şart koşulmasa ne olurdu ?
Hep alıp, hiç vermemek hiç de adil değil, etik de değil, doğru da değil, güzel hiç değil.
Adalet Yağcı
26-08-2009, 06:36
Sevgili Seleste, bu mesajınızı sevgili Jineop'a özelden yazmanızı dilerdim, beni yanlış tanımışsınız.
Üye olduğum ilk günden bu yana bir çok şey paylaştım siz dostlarımla.
Sadece bir kiloya yakın böğürtlen reçeli yaptım, ancak o kadar çıktı, 4.5 yaşındaki torunum da deli oluyor bu reçel için, sevgili Jineop'da eminim latife yaptı.
Nasıl anlatsam bilmiyorum ama, ben gönlü zengin bir insanım, öyle yarım kilo reçel ile filan yıkılmam, beni yakından tanıyanlar bilir.
Yarım kilo böğürtlen reçeli hazırlayıp yollamak " Eğer torunlardan artarsa ( siz artığa layıksınız çünkü ), eğer İstanbul'a gelirsem (Kargoyla yollarsam karşılığında bir şey isteme şansım olmaz çünkü ) bir sürü şart koşulmasa ne olurdu ?
Hep alıp, hiç vermemek hiç de adil değil, etik de değil, doğru da değil, güzel hiç değil.
Bu sözlerinizi hakettiğimi sanmıyorum, sizi üzecek bir şey de yazmak istemiyorum, gereksiz bir gerginlik yaratmak olur bu.
Bahçeme yine beklerim, birbirimizi daha yakından tanıma fırsatımız olur.
Sevgiyle.
Sevgili Seleste,
Kesinlikle yanlış anlamışsınız,reçel bahane. Adalet Hanım, her zaman paylaşımcı .Hem de maddi ,manevi. Bu gereksiz tatsızlığa yol açtığımdan dolayı çok üzgünüm.
Adalet Yağcı
26-08-2009, 08:01
Üzülmeyin sevgili Jineop, forumumuz öyle zengin ki, burada birbirimizi tanımak için biraz zamana ihtiyacımız var, sevgili Seleste sizi çok sevdiği için bana karşı korumaya almış :) eminim o nun da yüreğinde ne güzellikler vardır.
Hiç kimsenin yüreğinin acımasını istemiyorum, hele buna ben sebep olursam kendimi affedemem, bu yüzden konuşup yazışarak birbirimizi daha iyi anlayacağımızı düşünüyorum.
Yaratılmış tüm varlıklara en derin sevgilerimi gönderiyorum.
Sevgili Jineop, ben yollarım size böğürtlen reçeli. Nedir ki bir böğürtlen reçeli ? Kendime yaptığım reçelden yarım kliloluk kavanoza koyarım, ver Ptt' ye, yollarım gider.
Hangi nadide çiçeğin başlığı açsam, ben Adalet Hanım'ı orada birinden tohum, çelik isterken görüyorum. Karşısındaki insanın işi yokuşa sürdüğü hiç olmuyor.
Sevgili seleste
Kullanıcı profilinizden eğitimci olduğunuzu gördüm ve cok sevindim, benim gibi okula az gitmiş kişilerle çok gitmiş ve iyi eğitim almış kişilerin aynı catı altında fikir alışverişi yapması çok güzel bir mozaik diye düşünüyorum. Kusura bakmazsanız bu mesajın Sevgili Adalet hanımı koruma amaçlı değilde kendimin alınma duygusundan yola çıkarak yazıldığını belirtmek istiyorum. Demişsinizki hangi nadide çiçeği acsam Adalet hanımı bir şeyler isterken görüyorum alınganlığım bunun altında yatıyor çünkü bende sonradan görme bir bitki delisi olarak bende olmayan ne varsa herkesten bir şeyler istiyorum , benden bir şey istenirsede yapmaya çalışıyorum. Sevgili adalet hanımdan da bende olmayan böğürtlen çeliği istedim bana celik değil kendisi için köklendirdiği böğürtleni köklü olarak gönderebileceğini söyledi, kendisinin son derece paylaşımcı biri olduğunu düşünüyorum. Sevgili jineopa da torunumdan kalırsa gönderirim dediği recel mecazi anlamda söylediğini düşünüyorum. Sağlıcakla kalın.
Sebahattin Sargın
27-08-2009, 10:41
Buraya bayadır uğramıyordum ne güzel olmuş bahçeniz, böğürtlenlerinizden yedim biraz haberiniz olsun :D:D
Üzmeyelim birbirmizi, buraya mesajlar yazarken birbirimizin yüz ifadelerini mimiklerini göremiyoruz, bazen duygularımızı anlattığımız kelimeler başkaları tarafından yalnış anlaşılabiliyor. Yoksa Adalet Hanım paylaşımcı biridir ilk geldiği günden beri izlediğim üyelerden biri kendisi. (Çok esrarengiz bir cümle oldu :D)
Her şey gönlünüzce olsun Adalet Hanım, bizim için öpün torununuzu....
Sevgiler ;)
Adalet Yağcı
27-08-2009, 12:02
Sayın Birol bey ve sevgili Sebo, güzel duygularınız içn teşekkür ederim, sevgili Seleste eminim beni tanısaydı böyle düşünmezdi :)
Sebo'cuğum, istediğiniz kadar yiyebilirsiniz, çok şifalı bir meyve olduğu söyleniyor, afiyet olsun :)
Şimdi torunumu sizlerle tanıştırıyorum, herkese kendi parçası muhteşem gelir değil mi, işte benim muhteşem Nehir'im. Anneannesinin çiçeklerinin arasında ne kadar da mutlu.
99922
Gördüğüm en güzel çiçek bu. Sevgiyle öpüyorum yanaklarından.
Dayanamadım, çaldım bu güzel kızı :)
Maşallah gerçekten çok güzel. Hala ona bakıyorum. Takıldım kaldım.
Allah bağışlasın,
bahçenizin en nadide çiçeğiyle birlikte sağlıklı uzun ömürler diliyorum.
Adalet Yağcı
27-08-2009, 12:14
Sevgili Maki01, Trida, çok teşekkürler, Allah hepimizin sevdiklerini bağışlasın.
Vildan Sönmez
27-08-2009, 13:14
Sevgili Adalet Hanım
Adı güzel, kendi güzel Nehir'inizi Allah bağışlasın. Ne güzeldir ona sarılmak, kokusu, gülüşü ne güzeldir. Benim için de çok çok öpün....
Kocaman bir maşallah, Allah bağışlasın.
Adalet Yağcı
27-08-2009, 15:16
Sevgili Maki, bir gün bir buluşma ayarlarız yakından tanırsınız, Eylülden sonra olabilir, Fotoğrafya da filan.
Sevgili Vildan hanım, Güler, teşekkürler, hâlâ bebek gibi kokuyor bayılıyorum kokusuna.
O nasıl bir güzelliktir öyle, maşallah!! Nasılda poz vermiş cimcime:)
Adalet hanımcım torununuzun resmini görünce içim cız etti. Benim torunumu andım bir an. Benim benimkini koklama imkanım yok. Amerikada yaşıyor, resimlerle idare ediyoruz. Siz sizin bu muhteşem güzelliğinizi benimkinin yerine de sıkıca öpüp koklayın lütfen. Allah nazarlardan saklasın. Sevgiler.:)
Adı da kendi de çok güzelmiş Nehir'in. Kocaman öpüyorum onu,şansı da güzel olur inşallah.
yesim ozgun
27-08-2009, 19:09
formu ne zaman açsam, Adalet Hanımın tohum çelik istediğini okuyorum. İstediğini de alıyor Sonra onları o müthiş bahçesinde yetiştirip burdan paylaşıma sunuyor...
Formu ne zaman açsam,ikidir Sn.Seleste' nin insanları yeren, kalp kırıcı mesajlarını okuyorum. Sonra kalp kırıı mesajları okuyan insanlar iyi niyetlerini açıklamak zorunda kaldıklarında Sn. Seleste cevap bile vermiyor.
Adalet abla şimdi anladım dün bana moralim çok bozuk demenin nedenini. Takılma olur mu, sanırım Sn. Seleste senin paylaşımlarını atlamış. Torunlardan kalırsa ben istiyorum reçel.:)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.