Bağlan

View Full Version : Adalet Yağcı / bahçe

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Adalet Yağcı
11-05-2009, 18:55
Bu sene yıldız çadırını ekmekte gecikmişim, tohumlar yeni filizleniyorlar.
Lisianthuslarımı viyole şaşırtmıştım, bir kaç gün sonra onları da yerlerine dikeceğim, çok narin oldukları için saksılara dikmeye karar verdim, yaylada çok şiddetli fırtınalar oluyor, onları tehlikeye atamam.

Ortancalarım çelikten yetiştiler, gördüğünüz uzun saksıda yirmiden fazla çelik var, Sonbaharda yerlerine dikeceğim, hepside çiçeklendiler, şaşırdım.

Red Robinlerim şimdili beklemede, Pazar günü vaktim kalırsa onları da yerlerine dikeceğim.

COYOTE
11-05-2009, 19:10
;)Bahçem yok ama sizi çok iyi anlıyorum, o kıpırtılardan bende de var bugünlerde. Hoya shepherdiim ve zıpçıktılarımda tomurcuklar oldu. İçim içime sığmıyor vallahi.Yeni siparişleri beklemek de cabası:D

mcbush
12-05-2009, 00:11
Bu gayreti takdir edip alkışlıyorum.Yakında bu bahçe Adelet sarayı olucak galiba:)) benim tek hatam çiçeklerin yerini netleştirememek olıyor.o yüzden size tavsiyem iyi düşünün yer belirlerkn ben çok kez sök ek yapmışımdır.Kaya bahçesi yaparken ellerim parçalandı ama değer keyifliydi:)

Adalet Yağcı
12-05-2009, 08:06
Sevgili Mcbush, ilginiz için teşekkürler, ben sizin söylediğiniz o sök ek dönemini çok yaşadım.
Artık çok daha dikkatliyim, iyice düşünmeden karar vermiyorum, bahçesi olan arkadaşlarımızın bahçelerini dikkatle takip ediyorum, neyi nasıl yapmışlar diye.

Orkun bey, beni durdurursanız dünyam da durur, çiçeklerim yoksa ben de yokum :(

Adalet Yağcı
12-05-2009, 12:27
Bu gün gözlerimi kapatıp Lisianthuslarda uç alması yaptım :( Tanrım, çok zormuş, ne kadar da hevesli büyüyorlardı ama daha çok çiçek görmek için bu gerekliymiş sevgili Jineop.
Güzel hava devam ederse bahçem on gün içinde yeniden fotoğraflanacak hale gelir inşallah.

Yer mineleri için aplik saksılardan aldım, eminim duvardan sarkması çok hoş olacaktır.

tturt
13-05-2009, 12:09
Sayın Adalet Yağcı,
Sanıyorum pek çoğumuz gibi sizinde bahçenize emeğiniz çok geçiyor. Bence en güzel tarafı sizin gibi, Sayın Güler Hanım gibi, sayın Limon gibi, bahçelerini ve deneyimlerini buradan herkesle paylaşmaları. Ben sizlerin sayesinde dört yıl öncesinde başladığım bahçe sevdamda son bir yıl içersinde çok şeyler öğrendim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Sayfaların tamamına baktığımı düşünüyorum eğer gözümden kaçmışsa kusuruma bakmayın bende bahçeniz için yeriniz varsa :) Gazanya (koyun gözü) önereceğim ben geçen yıl tanıştım kendileri ile eşimde bende renklerine hayran kaldık. Eğer sizde yoksa vede olmasını isterseniz bana özelden adres bilgilerinizi verirseniz size hafta sonu gittiğimde bir kaç renginden hediye etmek isterim. Size kolaylıklar diliyorum, umarım hepimizin bu tatlı telaşları hiç bitmez.

Adalet Yağcı
13-05-2009, 19:56
Sayın Tturt;
Güzel cümlerlerle bizleri motive ettiğiniz için biraz daha "ha gayret" diyebiliyoruz.
Bu site bir çok güzellikleri bir arada barındırıyor, ben de burada çok şey öğrendim ve öğreniyorum.
Sizin bahçeniz dört yıl gibi bir zaman içinde hayalinize uygun bir hale gelmiştir, darısı benim bahçeme.
Gazania için haklısınız, bütün çiçekler çok güzel ama tabi gazaniasız bahçe olmaz değilmi?
Önce nazik teklifiniz için çok teşekkür ederim, İstanbul'da olsaydım teklifinizi seve seve kabul ederdim.
Ayrıca biraz sonra bu gün bahçemde çektiğim fotoğrafların arasında ağacımın altındaki gazaniaları göreceksiniz, henüz açmadılar.
Evde balkonumda da bahçeye dikilmeyi bekleyen açmışları var.
Size de sevgili eşinize de çok teşekkürler.

Adalet Yağcı
13-05-2009, 21:14
Bu gün nihayet bahçemi belletebildim, otlar temizlendi, toprak Pazar günkü dikime hazır hale geldi.

Bahçeye girer girmez çantamı bir kenara attığım gibi fotoğraf çekmeye başladım.
Gazanialarım, henüz açmadılar ama iyi görünüyorlar.

Adalet Yağcı
13-05-2009, 21:22
Hocam 100 den aldığım beyaz irislerim çok güzel açmışlar, hepsini bir araya dikmekle iyi etmişim.
Bahçeyi istila eden gelinciklerden bir kısmını daha sonra içim sızlayarak temizledim.
Bir tane de kırmızı gelincik saklanmış.

Adalet Yağcı
13-05-2009, 21:26
Hüsnüyusuf açmaya başlamış, Liliumlarım tomurcuk vermiş.

Adalet Yağcı
13-05-2009, 21:30
Lobelyaları ilk defa yetiştiriyorum, öyle sevimliler ki, aplik saksılara da dikeceğim iki tane.

Güler
13-05-2009, 21:38
Sevgili Adalet, ben de lobelyaları çok severim. Aranjmanlarda da çok hava veriyor.

Adalet Yağcı
13-05-2009, 21:40
Küpe çiçeğim de açmış.
Beyaz bir sepetim vardı, bir kenarda duruyordu, içine pembe mineler diktim.
Peygamber çiçeğim, geçen yıldan dökülen tohumlardan çıkmış, yedi sekiz kök bir arada, inşallah renkleri de farklıdır.

Adalet Yağcı
13-05-2009, 21:42
Sevgili Güler, aslında ben de aranjman yapmak istiyorum ama uygun bitkileri bulamadım, tek dikmeye karar verdim.
Cezayir menekşesi düşünebilirim belki.

Güler
13-05-2009, 21:49
Bizim buralarda dağ tepe cezayir menekşesi. Ama fırsatım olup da toplayamıyorum, gerçi benim de bahçemde değişik yerlerden fışkırmış.
Ankara'daki arkadaşımız feriha'ya da sözüm vardı ama bir türlü yerine getiremedim.

Adalet Yağcı
13-05-2009, 21:53
Tam yedi yıl önce Kayseriden getirttiğim bir asmam var, bu güne kadar hiç üzüm vermedi, İlk baharda söküp atmaya karar verdim, valla korkmuş, tüm dalları çiçekliydi :D
Ağaç şakayıkım, sanırım yerini sevdi.
Kapının üzerindeki sarmaşık gülüm de açmaya başlamış.

Adalet Yağcı
21-05-2009, 21:02
Dün bahçemi sulamaya gittim, Pazartesi ve Salı hava o kadar sıcak geçti ki, yeni diktiğim fidelerime kıyamadım.

Her hafta biraz daha gelişmiş görüyorum, en sevdiğim güllerden ikisi açmışlar.

zenfree
21-05-2009, 21:39
Adalet Hanım bitkileriniz harika görünüyor. Lobelyaları ben de çok seviyorum. Aranjman için petunyalara lobelyaları bir arada kullanabilirsiniz. Bence çok güzel olur. Örnekleri saksı aranjmanları başlığında var.:)

Adalet Yağcı
21-05-2009, 21:48
Aslında aplik saksılar için düşünmüştüm lobelyaları, saksıyı bulamayınca uzun saksılara dağıttım, aplik saksıyı bulduğumda lobelyalar yerine alışmıştı, saksıda bir kaç çiçek çok hoş duruyor gerçekten.
Sevgili Zenfree, lobelyaları, yanlış hatırlamıyorsam sizin bir aranjmanınızda görmüştüm, ben tohumdan ektiğim halde başaramadım, bunları hazır aldım.

füsunANK
22-05-2009, 14:31
Ben o beyaz sepeti istiyorum mümkünse :o Eee, sayenizde Clematisim oldu, şimdi sıra lobelya da. :D Bu sayfalar da fazla dolaşmamak lazım. Dolaşsam da senin hızına yetişmem zaten mümkün değil ablacım. Maşallah yok yok bahçede. Eline sağlık.

Bor'dan bir asma getirtseydin hemen üzüm verirdi . Ak üzüm mesela :)

Adalet Yağcı
22-05-2009, 20:35
Sevgili Füsun, beyaz sepettekiler lobelya değil, yer minesi, lobelyalar uzun ve tek saksılarda, hâlâ sepet diyorsan alabilirsin.

Bahçede yok yok ama bu hiç de iyi bir fikir değil, görüntüler birbirine karışıyor, bir dinginlik ve düzen yok, fazla çeşitten kaçınmak gerekiyor bence, bana bakma, görmemişin bir Ağaçlar Net i olmuş hesabı.
Bor'dan asma getirttim canım, ama akasmamıdır bilmiyorum, şekerpare diye gelen kayısı çıkınca asmadan da emin olamadım, bu sene anlayacağız, beş altı salkım üzümü var üzerinde.

Adalet Yağcı
23-05-2009, 07:31
Bu nasıl? bak ne güzel kozalaklarla süslenmiş, içine lobelya dikersin :p

selenn
23-05-2009, 12:50
Adalet Hanım bahçenizi gezdim, ruhum dinlendi. Lobelyalar müthiş güzel, asmanın iyi ki gözünü korkutmuşsunuz. Küpe de çok hoş. Biraz da güllerin güzelliklerini seyrettim. Ellerinize sağlık. Çok huzur veriyor güzel bahçeniz.

Adalet Yağcı
23-05-2009, 13:11
Sevgili Selenn, teyzenizin bahçesinin yanında benim bahçem balkon gibi kalıyor :)
Yani çok kıskanıyorum çok, aman teyzeniz duymasın ayıp olur.
Bütün gücümle zevkli bir bahçe yaratmaya çalışıyorum ama nafile, çiçek merakım herşeyden olsun diyor, her şeyden olunca da güzellik sadeliğini yitiriyor, çok makyaj yapmış yaşı geçmiş hanımlara dönüyor :o

Yine de sizlere fazlalıkları göstermemeye çalışıyorum, gördüğünüz fotoğraflar seçmece :dilli:

Adalet Yağcı
24-05-2009, 21:41
Nihayet bahçeme ulaştım, öyle çok mesaj birikmiş ki, okumazsam uyuyamam, bu yüzden önce abone olduğum mesajları okudum, geze geze bahçeme geldim.

Bu gün bahçemde beni bir kaç sürpriz bekliyordu, birisi kötü diğerleri iyi.
Ben kötüden başlayayım, bahçeme bir kaç gün önce dolu yağmış, gözlerinin içine bakmaya kıyamadığım clematislerimi hırpalamış yine :(

Ama çiçeklerini açtı bitirdi zannettiğim Snow Queen yeniden açmış, demek ki, bir kez açıp bitmiyor.
Ruge Cardinal de açmış, yazık ki, çiçeği doludan zarar görmüş, ama dikkat ettim, daha bir sürü tomurcuk yapıyor, arkası gelecek yani :D

Vyvan pennelin gelişmiş halinin güzelliğini hayal bile edemiyorum, çiçeğin tam açmış hali.

Adalet Yağcı
24-05-2009, 21:45
Güllerim yavaş yavaş açmaya başlamışlar, sokakta bulup köklendirdiğim bir daldan pembe çardak gülü çıktı, kokusu Isparta gülüne benziyor, çok sevindim :)

Adalet Yağcı
24-05-2009, 21:51
Hüsnüyusuf açmaya devam ediyor, sağ alttaki küçük birtki tohumdan yetiştirdiğim deniz lavantası, bahçenin her yerine diktim, gelişimleri şu sıralarda oldukça hızlandı.
Koyu pembe hazeranlarım mor ve beyazların yanında muhteşem duruyorlar, açık ve koyu pembeler açtı ama diğerleri daha tomurcukta.

Çok sevdim ben bu solanumu, bir an önce büyüsün çok çiçek versin istiyorum.

Adalet Yağcı
24-05-2009, 21:54
Ihlamurum yine bol çiçekli, her yıl bu aylarda ıhlamur çiçeğini toplamış olurduk, bu sene gecikti.

Üç kök kiwimde bolca çiçek var, artık erkek ve dişi çiçekleri ayırdedebiliyorum, bakalım erkekmi dişimi bu sene anlayacağız.

Güler
24-05-2009, 22:31
Sevgili Adalet, duydum duydum. Hele dondurma ikramını duymamak elde mi?
Duydum da geldim, ama bahçenden ayrılamadım.
Herşey çok güzel, ellerine sağlık. Bence manikürlü tırnak gibi olmaması daha da güzel, bırak herşey olsun bahçende.
Katmerli clematisine hayran oldum. Maşallah....

gurbik67
24-05-2009, 23:03
adalet hanım fotoğraftaki maalesef erkek kiwi

Adalet Yağcı
24-05-2009, 23:34
Sevgili Güler, vyvan pennelimin boyu bir karışçık, ama çiçeği kocaman, tel örgünün içinde kalıyor, boynunu da aşağı eğmiş, bu yüzden fotoğrafını çekerken tutmak zorunda kalıyorum.
Ben de herkes gibi senin bahçenin hayranıyım, bir de bu gün enginarları gördüm çıldırdım, adam boyu olmuşlar maşallah.
Enginar teklifin aklımda, sanırım sonbaharda dipten çıkan piçlerden yeni fide yapılıyordu, ben öyle duymuştum.
Sonbaharda haberleşiriz tekrar.

Adalet Yağcı
24-05-2009, 23:37
Sevgili Günebakan, teşekkür ederim, sanırım clematisler seneye daha da bir coşacaklar.

Sayın Gurbik67, daha açmadan belli oluyormu, bu görünen sadece bir ağacınki, toplam üç tane ağacım var onlar da tomurcuktalar.

Güler
24-05-2009, 23:43
Tabî Adalet, biz yolup yolup atıyoruz. O kadar çok patlıyor ki. Ama mutlaka hatırlat.

yesim ozgun
25-05-2009, 15:36
adalet hanim bayildim bahcenize:) hele terasinizdaki sardunyalara sanirim seneye nisan gibi her biri cıidldirmis gbi acacak:) ve bayagida sarkacaklar insallah..

allah hepimize sizin bahceniz gibi bir bahce nasip etsin.

Adalet Yağcı
25-05-2009, 16:11
Sevgili Yeşim, ben de öyle umuyorum, Güler hanımın ve Orkun beyin sardunyalarını gördükçe aşka geldim, sonuç gördüğünüz gibi.

Evet Allah bütün bitki dostlarına bahçe nasip etsin, dileyene de bahçeli ev, sizin bahçeniz varmı?

Adalet Yağcı
25-05-2009, 17:32
Füsun'cuğum, fotoğrafta göründükleri kadar büyük değiller, ben özellikle yakın plan çalışıyorum :cool:daha görkemli çıksın diye.
Yine de önümüzdeki hafta içinde dışardan bir fotoğraf çekerim.

Adalet Yağcı
25-05-2009, 21:49
Sevgili Kiraz, vira bismillah dedik, yolumuz oldukça uzun görünüyor, öğrenmem gereken pek çok şey var, az önce ev yapımı ilaçlar başlığında sardunyalar için önemli tavsiyelere rastladım mesela.
Bu başlığı daha önce okumuş olmama rağmen bilgileri unutmuşum, tekrarlamak iyi oldu.
Sardunyaları coşturmak için çok özel formüller uyguluyorum, bir ay içinde istediğim neticeyi alabilirsem sizlerle de paylaşacağım.

yesim ozgun
25-05-2009, 22:38
ah adalet hanim var bi bahcem ama 50 senelik toprak ne yaptiysam canlandiramadim. toprak sokuak yerde yok bahceye tek tek cuvallarla taşımak lazim ancak ona ne para yeter nede benim gucum. bir de bir agac var bahcede affiniza siginarak osuruk agacı, kokleri butun bahceyi sarmıs durumda, ektiğimi, diktigimi aninda icine cekiyor ve bozuyor curutuyor, onunla mucadelem var ama cok heybetli, cok guclu. bense doga karsısında gucsuz kaliyorum. geceleri ruyama giriyor bu agac kokleriyle yakalayip bogmaya calisiyor ben karinca kadarim o ise devasa:(((

ama elimde kazma kurek hergun bir yeri kazip koku disari cikartiyorumkesiyorum. Kendime hic yakistiramazdim bir agaci yok etmeyi ama, cok kotu kokuyor, cok sinek yapiyor, tohumlari cok arsiz dustugu yerde bitiyor, diger bitkilerin yasamasina izin vermiyor. iste boyle:((

Adalet Yağcı
25-05-2009, 23:20
Sevgili Yeşim hanım, bence toprağa ihtiyacınız yok, yapacağınız şey, önce o kötü kokulu ağaçtan tamamen kurtulmak, bizler doğaya zarar verecek en son insanlarız ama bir bahçe yaratmak istiyorsak bazı şeyleri feda edebilmeliyiz, doktorlar da bedeni kurtarmak için bir organı çıkartırlar mesela, onun gibi bir şey.

Önce o ağacınıza ot ilacı uygulayıp bahçenizden temelli olarak kaldırın, sonra girebiliyorsa bir traktörle gireemiyorsa motorlu küçük çapalar var mazotla çalışan, onlarla bir güzel sürdürün, sonra tırmıkla taşlarını temizleyip, bir traktör yanmış çiftlik gübresi atıp hemen toprağa karıştırın, ilk baharda ne istiyorsanız onu ekin dikin, neler yetişirmiş görün.

Benim komşularım öyle yerlerden bahçe yaptılar ki, ben, buralarda asla bir şey yetişmez diyordum.
En iyisi siz fotoğraflarını çekin bahçenizin, bu işten çok iyi anlayan arkadaşlarımız size seve seve yardım edeceklerdir.

eylems
26-05-2009, 01:19
Adalet Hanım, astilbeleri nereye dikmeyi düşünüyordunuz? Yerleri hazır mı? Belki size yarın bulurum kimbilir? :p

Adalet Yağcı
26-05-2009, 10:06
Ay şimdi heyecanlandım işte, sevgili Eylems, nereden buldunuz astilbeyi, yerleri hazır, ben ona yer yaratırım, üç tane en büyük boy saksım toprak harcı hazır bekliyor, ixialar için hazırlamıştım.
Olmadı bahçemde hâlâ boş olan alanlar var oralara dikerim.
İnşallah bir çok rengi vardır.

eylems
27-05-2009, 01:57
Çok rengi vardı ama, fiyatı pahalı imiş vazgeçtim.:( Benim gördüğüm fiyat tekli adedi imiş:mad: bense koli fiyatı sanmıştım :(.Fiyatı daha uygun olmalı ki bol bol alabilelim.

eylems
27-05-2009, 02:51
Şimdi oldu sanırım.

Cumhur Tonba
27-05-2009, 09:05
Astilbe
81762

Astilbe Japonya kökenli bir bir bitkidir ve nemli toprakları sever. Astilbe'nin yapraklarının kıvrılması toprağın çok kuru olduğunun bir göstergesidir. Bitki, her biri üç testere dişli yapraktan oluşan ikili dallara sahiptir. Bu yapraklar özellikle yaz aylarında bakır veya bronz renkli görünüme sahiptir.

Çiçek, telekleri geniş veya ince uzun olabilir. Çiçekleri kırmızı, pembe, mor, beyaz veya leylak renkli olabilir. Astilbe arendsii türü uzun, dalgalı; beyaz, pembe veya kırmızı çiçekler açar ve çeşitli hibritleri gölet veya havuz kenarlarında yetişir. Ortalama boyu 60-150 cm arasıdır. En çok rastlanan Astilbe arendsii "Cattleya" türünün pembe yaprakları vardır ve ortalama boyu 1 metre civarıdır.
Astilbe chinensis "Pumila" türü nispeten kuru toprağa dayanabilen bir türdür ve ortalama boyu 30 cm kadardır. Doğal ortamda Temmuz - Eylül ayları çiçeklerinin bol olduğu zamanlardır.

Astilbe arendsii "Cattleya"
Nemli ve besleyici topraklar en iyi yetiştiği topraklardır. Nisan ayında gübrelenmesi, kışın örtülü bir yerde korunması olumlu sonuçlar vermektedir, Olgunlaşmış çiçekli dallar kesilmelidir. Bitki baharda kökten ayrılarak üretilebilir.

Adalet Yağcı
27-05-2009, 09:16
Merhabalar sevgili Eylems, Cumhur bey;
Çok üzüldüm ya, gece bahçeme gelmişsiniz, neden daha önce haber vermediniz, size çay kahve yapardım, çok ayıp olmuş valla.
Üstelik bahçeme bir yığın Astilbe dikmişsiniz, elleriniz dert görmesin, ne iyi yapmışsınız.
Seneye Martta Hocam100 bana Astilbe gönderecek, ama elinde sadece üç renk varmış, diğer renklerini bulursanız haberim olsun.
Yine beklerim, bunu saymıyorum :p

Adalet Yağcı
01-06-2009, 16:06
Geçtiğimiz hafta sulamaya gittiğimde çektiğim fotoğrafları küçülttüm, buyrun sardunyalar.
Aslında geliştiler biraz ama uzaktan pek belli olmuyor.

Sevgili FüsunANK, hani siz bu köşeye güller sardırmıştınızya, bir yıl sonra öyle olacak :p

Adalet Yağcı
01-06-2009, 16:10
İlk fotoğraftaki beyaz gülüm de çardak, yaz boyu açıyor.
Ben hepsini de çok seviyorum ama favorim somon.

Adalet Yağcı
01-06-2009, 16:12
Sevgili Cemo, bu gazanyalar sana tanıdık geliyormu :dilli:

Adalet Yağcı
01-06-2009, 16:14
Rouge Cardinal, açmaya devam ediyor, bir sürü de tomurcuğu var.

Adalet Yağcı
01-06-2009, 16:16
Kiwim çiçeğini açtı, gördüğünüz üzere erkek kendileri, şimdilik üç kökten ikisinin erkek kiwi olduğunu anladım, üçüncü kiwi henüz açmadı, inşallah o yüzümü güldürür.

http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=286279&postcount=40

Sayın Sinaninci, aylar önce erkek ve dişi kiwi çiçeklerinin nasıl olması gerektiğini yazmış ve fotoğraflamıştı.

Adalet Yağcı
01-06-2009, 16:25
Liliumlarım açmaya hazırlanıyorlar, hazeranlar rengaren açmaya devam ediyorlar, bu sene beyaz göremedim henüz.
Biz ona peygamber çiçeği derdik, geçen sene çok güzel renkleri ile süslemişti bahçemi, bu sene dökülen tohumlardan kendiliğinden çıkmış olanlar sadece beyaz açıyor.
Solanumum havalar ısındıkça güzelleşiyor, çiçek renklerine ve formuna bayılıyorum.

nevsune
01-06-2009, 16:32
Gözümüz gönlümüz güle, clematise doydu ama yine demeden duramayacağım. Cardinal de kardinal hani, vay vay o ne azamet:) Bu clematislerden beğenmediğimiz bir cins olacak mı acaba?

Adalet hanım kiwi çiçeği ne kadar güzelmiş. İnsan bunu meyve olmasa dahi çiçeği için bile alır. Şimdi çiçeğini gördük, sonra da meyvesine gelir sıra artık.

füsunANK
01-06-2009, 17:38
Çok güzel olmuş çookk. Ellerine sağlık ablacım. Sardunyalar süper olacak. Daha tam doldurmamış sanırım saksıları. Biraz daha büyüsün de bak sen manzaraya. ;) Güller muhteşem. Ben de en çok somonu beğendim.

füsunANK
01-06-2009, 21:38
Fotoyu yanlış mı yükledin yoksa ablacım :o
83023

Adalet Yağcı
01-06-2009, 21:52
Haklısınız sevgili Nevsune, gönlümüz doysa da gözümüz doymaz bizim, ne güllere ne de clematislere.
Çiçek büyüklüğü gerçekten şaşırtıcı, seneye daha görkemli olmasını bekliyorum.
Kiwi çiçekleri bir kaç gün kalıyor dalında, bunun dışında yaprakları çok daha hoş bence.

Adalet Yağcı
01-06-2009, 21:58
Sevgili Arzu, burada görüp öğrendiklerimi uygulamaya çalışıyorum, sizin solanum benzeri çiçeğimi çok beğendiğinizi ve tohumundan istediğinizi hatırlıyorum, yanılıyormuyum?
Üzerindeki üç dört tohumu olgunlaştıramadı bir türlü, ve de kışı çıkaramadı, demek ki, kışın içeri almak gerekiyormuş.

Sardunyalarımı geliştikçe fotoğraflayacağım.

Adalet Yağcı
01-06-2009, 22:03
Füsun'cuğum, ömürsünüz valla, işte böyle olacak değilmi, tam böyle, sardunyalar biraz daha sarkacak, çardak gülüm biraz daha tırmanıp yayılacak, bu arada hüsnüyusuf her yeri kaplamış, olsun varsın ben çok seviyorum.
Ne diyeyim, çok heyecanlandım, havalar da ısındı iyice, yarın yaylaya göçsemmi artık ne yapsam?

Arzu Kasapoğlu
01-06-2009, 23:05
Çiçeğinizini kaybetmenize çok üzüldüm Adalet Hanım, çok güzeldi. Sizdeki solanumdan bende de var. Büyümesi şimdilik iyi fakat internetteki resimlerde solanumun çiçekleri daha büyüktü sanki. Benimkiler çok minik açtı.

Adalet Yağcı
02-06-2009, 08:50
Sevgili Güler, sana yetişmek imkansız, bizi öyle bir maceraya sürükledin ki, içine daldıkça daha da derinlere gitmek istiyoruz.

Güllerim fena sayılmaz, bir kaç tanesinin dışında diğerleri çok iyi cins galiba, çiçek formlarından anlıyorum bunu, bir türlü turuncu sarmaşık yetştiremedim, en iyisi hazır alıp dikmek, sarı sarmaşık gülün formu pek düzgün görünmüyor, onun yerine turuncu ve beyaz çardak mı diksem acaba, sarıyı da arka bahçeye alabilirim.

Hazeran tohumlarını unutmadım, bu sene beyaz hiç açmadı nedense.

Adalet Yağcı
02-06-2009, 08:53
Sevgili Arzu, biraz büyüsünler bakalım, ben solanuma ağaç formu vermek istiyorum ama nasıl yapacağımı tam olarak kestiremedim, sanırım güçlü tek bir dal bırakıp diğerlerini kesmek gerekecek, ona da kıyamıyorum şimdilik.
Nasıl yapılacağı hakkında bilgisi olan varmı?

gilan
02-06-2009, 09:33
Hepsi çok güzel :)
Clematisle yanındaki mor çiçeğin (hazeran?) renk uyumu da harika :)

Vildan Sönmez
02-06-2009, 11:26
Adalet Hanım, tekrar tekrar baktım güllerinize. Hepsi harika ama size katılıyorum:somon rengi olan bir başka güzel.(Hep merak ettim, avatarınızdaki güller de bahçenizden mi ?)

Benim bahçemdeki gazanialar geçen yazdan sonra Trakya soğuğuna direnmeyi başarmış. Biraz daha çoğalarak karşıladılar bizi.

Adalet Yağcı
02-06-2009, 12:22
Çok teşekkürler sevgili Koyu Yeşil, hepinizin emeği var, paylaşımlarınızla(tohum çelik, fide)fikirlerinizle, yüreğinize sağlık.

Hep merak ettim, avatarınızdaki güller de bahçenizden mi ?)

Sevgili Vildan hanım, somon rengi gerçekten de çok güzel, bir kere çok iri açıyor, hoş bir kokusu var, yıl boyu da açıyor neredeyse.
Avatarımdaki buket malesef benim değil, Baldur Garten isimli Alman sitesinden, sahip olmak istediğim güllerden, ilk fırsatta eflatun ve turuncu gül alacağım, bu sene geçti artık.

Gazanyaları çok seviyorum, ağaç altında çok hoş bir görüntüleri var, sitede bir kaç yerde görüp ilham almıştım, fideleri sevgili Cemo göndermişti Ereğli den.

Kiraz
02-06-2009, 18:03
Adalet Hanım, çok hızlı bir değişim oluyor:) Heyecanınızı paylaşıyorum ve keyifle izliyorum, kolay gelsin.

Adalet Yağcı
02-06-2009, 20:38
Sevgili Kiraz, ben hep değişimden yana oldum, tabi pozitif yönde :)
Sizin gibi ben de hep daha iyisi ve güzelini arıyorum, kaç fidanımın yerini değiştirdim, güllerimin de.
İçime sininceye kadar rahat edemem, hepimize kolay gelsin.

Adalet Yağcı
04-06-2009, 13:10
Bahçem tam bir curcuna olmuş, çim olmayan bahçelerin kaderi bu herhalde.

Adalet Yağcı
04-06-2009, 13:14
Güllerimin hepsi de açmış, çelikten yetiştirdiğim beyaz çardak gülümü talvara sardırmayı düşünüyorum, bu defa fotoğrafları telefonla çektiğim için çok başarılı olmadı, idare edin :p

Adalet Yağcı
04-06-2009, 13:17
Her yıl kendiliğinden bahçeme misafir olan Nigellalar(ben onlara çörekotu çiçeği diyorum)sadece mavimor rengi açmış, beyaz ve pembesi zaman içinde kayboldu.

Vildan Sönmez
04-06-2009, 13:18
Olsun Adalet hanım. Çiçekleriniz kontrolsüz büyümüş sadece. Benim bahçemi görün bir de,
iki hafta gitmesem yabani ot bürüyor.

Adalet Yağcı
04-06-2009, 13:20
Canım Mormenekşe, bir gün sizin bahçeniz hepimizinkinden güzel olacak inşallah, siz gönül bahçenize bakın, bunlar gelip geçici, orada çiçekler dört mevsim curcuna yapıyor :)

Adalet Yağcı
04-06-2009, 13:22
Vildan hanım, bu yabani otları ne yapacağız, ot ilacını çok tehlikeli buluyorum, geçen sene bir komşumun on yıllık yirmi tane ağacı kurumuş ot ilacı yüzünden.
Bunun bir çaresi olmalı diye düşünüyorum, sitede "yabani otlarla mücadele" başlığı varmı acep?

Adalet Yağcı
04-06-2009, 13:25
Aman da aman, benim pembe gallam da çiçek açmış, çiçek yapısı çok küçük büyürmü biraz daha, yumruları aldığımda karton üzerindeki fotoğrafı oldukça büyüktü, darısı kırmızı ve sarıya.

mormenekşe
04-06-2009, 13:26
Adalet ablam asla haddimi aşmam benim bahçem sizlerinki kadar güzel olamaz, sizin bilgileriniz, hayat tecrübeleriniz engin benim size yetişmem için daha kırk fırın ekmek yemem lazım.Ama dediğiniz gibi gönül bahçem gerçekten renk cümbüşü içinde,çünkü o bahçede sizin gibi dostlarım var.
Bu çörekotu çiçeklerinizin tohumlarından nasip olursa tohum zamanı bana ayırırsanız sevinirim.

Adalet Yağcı
04-06-2009, 13:31
Sardunyalarımı tanıyorsunuz artık, hava ısındıkça neşeleri yerine gelmeye başladı, tek şikayetim rüzgar.

Adalet Yağcı
04-06-2009, 13:35
Gösterdiğiniz tevazu da sizin ne ince ruhlu bir insan olduğunuzu gösteriyor sevgili Mormenekşe, çok sevdiğim sözlerden birisi de "Olgun başak boynunu eğri tutar" sözü.

Elbette size Nigella tohumlarından ayırırım, sonbaharda toprağa serpin, onlar gönlü olunca hiç bir bakım gerekmeksizin çimleniyorlar.

Adalet Yağcı
04-06-2009, 13:38
Azıcık :dilli:

mormenekşe
04-06-2009, 13:44
Teşekkür ederim Adalet ablacığım, yaşasın :) inşallah seneye benim bahçemde de bu güzel çiçeklerden olacak.Maşallah sardunyalarınız ne kadar güzel olmuşlar, insan bu güzelliklere bakarken huzur buluyor,ne gam kalıyor ne keder.Ellerinize,emeğinize,yüreğinize sağlık.

Koyu yeşil
04-06-2009, 14:10
Aman Adalet Hanım, bunlar ne güzellikler böyle? gerçekten böyle curcunaya can kurban. Beyaz gülünüze bittim, mevsim uygun oolduğunda bana çelik ayırırsanız çok sevinirim.

Arzu Kasapoğlu
04-06-2009, 14:17
Balkona sardunya kadar yakışan bir çiçek yok bence. Sizin sardunyalar da harika olmuş Adalet hanım. Devamını bekliyoruz;)

Adalet Yağcı
04-06-2009, 14:25
Sevgili Koyu Yeşil, gül çelikleri sanırım en iyi Şubat ayında tutuyorlar, bana tekrar hatırlatırsanız elbette gönderirim, gördüğünüz gülü ben on santimlik bir çelikten yetiştirmiştim, üç yılda bu kadar oldu.

Sevgili Arzu Kasapoğlu, ben de sizin 'Gizli bahçe'nizi ziyaret ediyordum, tesadüfe bakın, manzaranızı çok kıskandım, sardunya konusunda söylediklerinize katılıyorum.

nurcanaybay
04-06-2009, 15:06
Sardunyalara daha geçen gün bakmıştım ,minicikti.Ne zaman çoşmuş onlar.Güler hanımla siz birşey yapıyor bizlerden saklıyorsunuz.Kesin emin oldum artık.:):)

Adalet Yağcı
04-06-2009, 15:09
Sevgili Nurcan, baştan söyledim, hile yaptım :dilli:

Ayrıca evet bir şey yapıyorum ama kesin emin olmadan paylaşmak istemiyorum(çok çiçek açması için).

gilan
04-06-2009, 15:49
Sardunyalarınız çok güzel :) Bu kadar çok çiçek açan, bu kadar sıcağa-soğuğa dayanıklı, bu kadar dertsiz bir de üstüne kalıcı çiçek yoktur başka.

Ama terasın genel bir fotoğrafını da istiyorum ben :)

Adalet Yağcı
04-06-2009, 16:24
Sevgili Gilan, uzaktan görünüşünü daha önce yüklemiştim, Pazar günü gittiğimde içerden çekerim bir de.

Balkonların şımarık kızları sardunyalar, kışın nasıl muhafaza edeceğimi düşünüyorum hep, sera hazırlayacak bir yerim yok, terasta bırakıp(yere alarak)üstlerini kalın bi r naylonla örtmeyi düşünüyorum şimdilik.

gilan
04-06-2009, 16:27
Bana Mersin'de üstünü örtmeseniz de birşey olmaz gibi geliyor. Ben Ankara'da kapalı balkon gibi biryere alıyorum ama sıcaklık orada bile eksiye düşüyor. Buna rağmen hem sağlıklı kalıyorlar hem de kışın da açıyorlar.

Adalet Yağcı
04-06-2009, 16:30
Olay şu ki; Sardunyaların bulunduğu yer yayla, Mersin'den 28 km. uzakta 950 rakımlı bir dağ başı :)

Vildan Sönmez
04-06-2009, 17:05
Adalet Hanım benim sardunyalarım yaz kış terasta ve yerdeler. Çok da rüzgar alıyor. Sadece kışın yoğun kar yağışı veya don uyarısı varsa büyük ve kalınca poşet geçiriyorum. Bu yıl İstanbul'da kış çok sert geçmedi, poşet bile yapmadım.

Balkonların şımarık kızları sardunyalar, kışın nasıl muhafaza edeceğimi düşünüyorum hep, sera hazırlayacak bir yerim yok, terasta bırakıp(yere alarak)üstlerini kalın bi r naylonla örtmeyi düşünüyorum şimdilik.

fikreteren
04-06-2009, 17:09
Adalet hanım çiceklerinizi hayranlıkla izliyorum.Şimdi ben sizin çiceklerinizi izliyorum.havalar burada iyice ısındı çicek açması sırası benimkilerde herhalde sizin çiceklerinizin bir kısmı solunca bendekileri izlersiniz.

Adalet Yağcı
04-06-2009, 17:29
Sayın Fikreterten, yer yüzünden çiçekler hiç eksilmesin, bir an önce güzellikleri seyredelim değil mi?

Sizin bahçenin maşallahı var, her şey inceden inceye düşünülmüş, nilüfer havuzunuza bayılmıştım, bu ayın sonuna kalmaz tüm çiçeklerinizle kucaklaşırsınız.

nurcanaybay
04-06-2009, 18:15
Adalet hanım ,benim bir önerim var.Havuzu olan arkadaşlar bir ekip kursunlar aynı şekilde
çeşmeleri güzelleştirenler de .Bu ekipler şehir şehir dolaşıp bizlere uğrasınlar ,masraflarını biz karşılarız .Ne güzel fikir değilmi ,ne dersiniz ?

Adalet Yağcı
04-06-2009, 19:22
Vildan hanım;
Ben de üzeri kapalı olan terasımda sizin dediğiniz gibi sarıp bırakırım, başka çare yok gibi, ama yaylada sonbahardan yaz başına kadar fırtına tehlikesi var, öyle ki, bir defasında çatıdaki güneş enerjimi koparıp aşağı atmıştı, işte böyle bir olasılık korkutuyor beni, şiddetli bir fırtına üzerindeki naylonu atabilir, içerde bıraksam nasıl olur bilmiyorum.

Bu konuda da fikirlerinize ihtiyacım var, şimdiden araştırmak lazım.

Adalet Yağcı
04-06-2009, 19:39
Nurcan hanım, bahçede havuz fevkalade bir fikir, çok isterdim ama benim havuz için yerim yok, çeşme olabilir ama.

Yine de yaratıcı bütün arkadaşlarımızı, davet edelim, Fikret bey bize güzel havuz projeleri çizer, sevgili Jineop da bize ağaç kabuklarından güzel çeşmeler tasarlar.

jineop
04-06-2009, 20:05
Sevgili Adalet Hanım,
İnanın o kadar keyif alıyorum ki. Sitede ki arkadaşlarımdan biri çok beğendi. Ona daha dekoratif birşeyler yapacağım. Fidanlıkta kuru büyük bir ağaç bulursam hemen yapabilirim.

Adalet Yağcı
08-06-2009, 09:08
Teşekkürler Orkun bey, bu aralar göremiyoruz sizi, tayin telaşından dolayı herhalde.

Sevgili Jineop, sizin bu konuda ne kadar yaratıcı olduğunuzu öğrendik artık, kendi bahçeniz yetmiyormuş gibi bir de bizim bahçelere el atıyorsunuz, harikasınız, teşekkürler.

Dün bahçemde çok çalıştım, bu gün canım hiç bir şekilde iş yapmak istemiyor, Bütün ağaçlarıma ve bitkilerime Biyonem uyguladık, eşim yardım etmeseydi benim tek başıma yapabileceğim bir şey değildi.

Ufak tefek değişiklikler olmuş, gallam beş tane açmış.
Çiçekler biraz küçük görünüyorlar ama son derece zarifler.

Adalet Yağcı
08-06-2009, 09:15
Bahçenin içini hazeranlar zapdetmiş durumda, çok güzel açıyorlar çok sevdiğim bir çiçek ayrıca ama, bahçede düzen kalmıyor, aklına esen her yerde olmak istiyor, ben de kıyıp atamıyorum, yine de kalanlar söktüklerimin beşte biri.

Adalet Yağcı
08-06-2009, 09:20
Farklı bir fotoğraf makinası ile çektiğim için fotoğraflar çok başarılı değil, önümüzdeki günlerde iyice öğrenirim inşallah.
Bunlar da komşularımın bahçelerinin giriş kapıları, geçen seneki fotoğrafını galeriye 'Çılgın Güller' olarak yüklemiştim.

Adalet Yağcı
08-06-2009, 09:24
Liliumlarım açmaya hazırlanıyorlar.
Ve, yine bahçe.

Adalet Yağcı
08-06-2009, 09:28
Sardunyalarımın terastan görünüşü.
Evdeki pembe orkidem de açtı, onun da hatırı kalmasın.

jineop
08-06-2009, 11:13
Sevgili Adalet Hanım,
Bu ne güzellik. Yeni ve yenilerdeki morlara bayıldım. Biraz bilgi verebilirseniz çok makbule geçer. Çok keyifli herşey,elinize sağlık. Soğuk bir su ya da sodanız varmı?

Cumhur Tonba
08-06-2009, 11:37
Adalet Hanım. Orası Yaylada ki eviniz mi? Orman da çok güzel.

Ülker
08-06-2009, 11:42
Adalet Hanım, cennet bahçenizin manzarası da harikaymış.
Benim için hüsnüyusuflarınızın tohumlarından ayırabilir misiniz? çocukluğumu anımsattılar.

Adalet Yağcı
08-06-2009, 12:07
Teşekkürler sevgili Gilan :cool:

Sevgili Jineop, morlar hazeran, daha önce de yazmıştım, bir defa ekmek yeterli sonbaharda, pembeleri ve diğer renkleri de olacaktı, ama bu sene görünmüyorlar, beyazları da çok güzel görünüyordu.
Hiç bakım istemeyen, kendiliğinden çıkan çiçekler hazeranlar, biraz gübre ile su ona yeterde artar bile, tohumlarından gönderebilirim.

Sevgili Ülker, elbette ayırırım, yere kendiliğinden dökülenler bana çok bile.

Cumhur bey, bu orman manzarası bu arsayı alırken gönlümü fethetmişti, aslında yayla evi yapmak gibi bir niyetimiz olmadığı halde, sadece merak edip fiyatını sormuştuk, arsaya gidip karşıdaki manzarayı görünce aklım başımdan gitti.

jineop
08-06-2009, 12:25
Sevgili Adalet Hanım,
Mor hezeran tohumlarından isterim. Çok sağolun.

limon
08-06-2009, 12:30
Hepsi şahane...
Siz bu kadar "arsız" derken başaramamak olacak iş mi yani :) Bunlara benzeyen bir iki fideyi söküp saksıda korumaya aldım ama akıbeti pek belli değil :)
Tohumlarını sonbaharda ekmem gerekiyor demek.

Orkun Kırcı
08-06-2009, 17:10
İki haftalık kursum vardı abla şehir dışında olduğum için pek uğrayamadım. Bende sardunyalarımın bir kısmını nasip olursa hafta sonu İklimsiz ablama teslim edicem Trabzon'da. Ben tekrar annemden çeliklerle halledicem artık yaz bitimi. Ablacım bu arada hüsnüyusuf tohumlarınızdan bana da ayırır mısınız lütfen.

Vildan Sönmez
08-06-2009, 22:13
Sevinirim Adalet Hanım. Bu çiçek benimki gibi az gidilen bahçelere uygun sanırım.
Sevgili Vildan hanım, isterseniz tohumları olunca gönderebilirim sonbaharda, hemen ekerseniz.

Güler
09-06-2009, 11:12
İçim-gönlüm açıldı.
Bahçende dolaştıkça dolaştım.
Hazeran tohumlarına talibim.

Bahçen de balkonun da o kadar güzel ki, ellerine sağlık demekten başka ne yazayım diye düşündüm.
Bu konuda aldığın yol o kadar muazzam ki, müthişsin sevgili Adalet.

Adalet Yağcı
09-06-2009, 15:51
Sevgili Güler, mütevazı bahçemden sana bir şey beğendirebilmişsem kendimi mutlu addererim.
Hazeranlar için hiç bir emek sarfetmediğim için övgüleri hakettiğimi düşünmüyorum :o
Geçen yıl sonbaharda düşlediğim bahçeye kavuşabilmiş değilim, nerede o bizim ödüllü güllerimiz, heucheralarımız?
Vuslat başka bahara kaldı :(
Hazeranlar zamanı heldiğinde hazır olacaklar merak etme, sardunyalarım uzayıp terastan sarkmaya başladığında ve senin gönderdiğin ceylanlar açtığında(tomurcuktalar)her şey biraz daha güzel olacak.
Hele deniz lavantalarım rengarek bahçeyi sardığında çok hoş bir görüntü olacağını düşünüyorum, altmış kök kadar diktim, çoğu tomurcuklandı.

Adalet Yağcı
09-06-2009, 15:56
Sevgili Maviperi, güzellikleri paylaşmadıktan sonra insan mutlu olamaz ki, benim yaptığım şey sadece bu, kendimi mutlu ederken sizlere de huzur verebiliyorsam doğru bir şey yapıyorum demektir :)
Daha sırada bekleyen güzellikler var, önümüzdeki hafta onları da fotoğraflarım inşallah.
Övgü dolu sözleriniz için ben de yürekten teşekkürler ederim.

limon
09-06-2009, 22:47
Clematislerin güzelliğiyle Heuchera ları unutmuştum,yeniden hatırlattınız oldu mu şimdi? :)

hozat
09-06-2009, 23:37
sevgili Adalet,
Bahçen çağlıyor gene..sesi güzel, rengi güzel, kokusu ruhu güzel.
özetlediğimi sanıyorum.
339 nolu mesajı bir zahmet okursan benim taleplerimi ve senin cevaplarını bulacaksın.

Bu gece özetle konuşuyorum.Fazla söz gerektirmeyen güzelliklerin anlatımında çok işe yarıyor.

Adalet Yağcı
10-06-2009, 14:23
Canım Hozat, mesajlarınızı okumak büyük keyif, şarkı dinler gibi oluyorum.
339 Nolu mesajınızı ve benim cevabımı tekrar okudum, talepler başım üstüne, istediğiniz tohum olsun, vakti geldiğnde mutlaka hakkınızı ayıracağım.

Bahçenizde uzun, mavi ve mor eksikliği duyduğunuzu yazmışsınız, gördüğünüz gibi benim bahçemde mordan maviden geçilmiyor, hazeranlar rengarenk açıyorlar, ama mavi tonları gerçekten muhteşem.

Sizin bahçe için Deniz lavantası(kuduz otu)süper olur, çiçekleri çok gösterişli, yaz boyu açıyor, üstelik iki yıllık.
Deniz lavantası başlığına yazmıştım, çiçekleri kurutup vazoda saklamak için de çok uygun, beş seneden beri vazomda rengini muhafaza ettiler, bu sene attım, yenileri ile süsleyeceğim.
Önümüzdeki sene bu çiçeği tohumdan yetiştirmelisiniz, bu sene geçti, ben hiç tohum alamadım, çiçekler gösterişli bir şekilde açtığında kesip kuruttum çünkü.

Ben özet konuşma yapmayı pek beceremem, aslında çok konuşkan biri değilimdir yazmayı seviyorum herhalde.
Güzelim bahçenizde mutlu bir yaz geçirmenizi diliyorum.

hozat
10-06-2009, 16:00
Söyle ADALET!

Gül dalına bülbül konmuş şakıyor,
Sarmaşıklar duvarlardan aşıyor,
Sardunyalar saksılardan taşıyor,
Sırrın nedir söyle bize ADALET!

Kivi ektin gece gündüz bekledin,
Hazerana hüsnüyusuf ekledin,
Ortancayı beğenmeyip dertlendin,
Nedir bu çılgınlık söyle ADALET?

Gerisi bahçeden gelen haberlere göre ortaya çıkacak.BBG evindesin ona göre...;)

Adalet Yağcı
10-06-2009, 21:02
Uzaklardan duyulur bir dostun sesi,
Yüreği konuşur sarar sevgisi,
Yorgun yüreklerin şifa ilacı,
HOZAT'tır adı, bir güzel bacı.

İnsana bakar gönül gözüyle,
Kalpleri fetheder güzel sözüyle,
Unutulur yanında keder ve acı,
HOZAT'tır adı, bir güzel bacı.

Sevgili Hozat, aşıkların atışmalarına döndü:rolleyes: bunları yazmak için çok düşündüm, size ulaşabilmek mümkün değil.

Ülker
10-06-2009, 21:53
Clematis, sardunya ve şakayık,
Deliliğin sonuna geldik artık,
Hozat ile atışmana katıldık,
Adalet Hanım, bizi imendirme artık.

Bol gürültü arasında ilham perim bu kadar müsade etti.:p
Sizlerle yarışmak ne mümkün?

Cumhur Tonba
11-06-2009, 01:31
Güller, bülbüller
Hozat ve Adalet
Arada bir dost sesi
Ve bülbüller.

Gönül gözleri
Fethedilen kalpler
Duvarda sarmaşıklar
Ve İzmir'den Ulker.

Kolay gelsin. Çok harikasınız. Harikuladesiniz. Bayıldım. Agaçlar net yakında iki şair çıkarıyor. Lütfen devam edin.

Adalet Yağcı
11-06-2009, 08:04
Teşekkürler sayın Fikreteren, bu siteye iyi bir bahçevan olmak için üye olmuştum, öyle görünüyor ki, şairlik de sırada bekliyor.

Cumhur bey, cesaret veren sözleriniz çok güzel de, yöneticilerimiz doğru bulmaz diye korkuyorum, siteye üye olalı bir yıl oldu, bu saatten sonra banlanırsam, suç sizin, ona göre :D

Sanırım bir atışma başlığı açsak daha iyi olacak :p

1996 yılında yazmış olduğum bir denemeyi bu vesile ile Gönül kahvesine yazacağım, bakalım beğenecekmisiniz.

Ülker
11-06-2009, 08:18
Adalet ve Hozat'la başladı alamet,
Agaclar.net'te varmış bir keramet,
Cumhur ve Fikret Bey'le geldi hareket,
Kendimizi tutamadık, Malina bizi affet.

Ben de anlamadım, içimizde bir kıpırtı varmış demek ki, "atışmayla yazışma" adlı bir konu mu açsak?

hozat
11-06-2009, 09:22
Herkese günaydın,

Bizi dillendiren zaten bitkiler ve doğa değil mi? Söylenenler hep onun üzerine.

Her insanın içinde gizli kalmış yetenekler vardır.Kiminde resim , kiminde müzik, kiminde edebiyat, kiminde tarım.
Bazen bunların ortaya çıkması , küçük bir işarete bakar.Bu bitkilerden başımızı kaldırıp bir soluklanmaydı.

Siz Adalet hanımın elinde bütün gün kağıt kale olduğunu düşüne bilir misiniz.o şimdi çapayı bitirip sulamaya geçmiştir bile.

En hızlı giriş sevgili Ülker'de oldu.Bir ana işi kotarıp dörtlükleri sıraladı.Onun cevheri de çıktı ortaya.

Hepinize güzel bir gün diliyorum.

mormenekşe
11-06-2009, 10:08
Günaydın sevgili Hozat hocam, maşallah gece o kadar sohbetten sonra erkencisiniz.
Sizin yürekleriniz ne kadar güzel çoşmuşlar çağlayan gibisiniz maşallah,sevgili Ülker ve sayın Cumhur beyde eşlik etmişler harika dörtlükler.Yalın,samimi,sıcacık olmuş anlatımlarınız.Yüreklerinize sağlık bende özendim valla :) Hadi kahvehanede kahvaltı hazır buyrun hep birlikte edelim.

Adalet Yağcı
13-06-2009, 19:50
Bu gün bahçemi gezdiğimde bir kaç küçük sürprizle karşılaştım, Lilium asiatik kırmızı açmış.

86420

Harika bir rengi var, fotoğrafını çekmeye doyamadım.

86421

Bu da turuncusu, diğer renkler daha tomurcuktalar.

86422

jineop
13-06-2009, 19:55
Sevgili Adalet Hanım,
Asiatic liliuma ben de bayıldım. Güle güle büyütün bol yumruları olur inşallah.

Adalet Yağcı
13-06-2009, 20:09
Tomurcuktaki clematisim Rouge Cardinal açacak diye bekliyordum, sürpriz.

86430

Bunu geçen yıl sonbaharda dikmiştim, adını hatırlamıyorum, neredeyse mavi bir rengi var.

86429

Adalet Yağcı
13-06-2009, 20:12
Geçen hafta açık pembe olan gallanın rengi koyulaşmış, böyle daha güzel.

86432

jineop
13-06-2009, 20:15
Seneye kesinlikle pembe galam olmalı.:mad::o:p

Adalet Yağcı
13-06-2009, 20:16
Gün güzeli açmaya başlamış, hazeranların arasında çok mutlu.

86439

Ömrü bir gün ne yazık ki.

86438

Adalet Yağcı
13-06-2009, 20:23
Başarabilirsem seneye hazeranların hepsini duvar dibine çekeceğim.

86440

Bu arada benim yaseminim açmış, ama o kadar minik çiçekleri var ki, açtığını farketmemişim.

86441

Sanırım hoş bir kokusu var, yaklaşması güç bir yerdeydi, pek anlayamadım.

86442

Adalet Yağcı
13-06-2009, 20:28
Angel trompetlerim gelişiyorlar.

86443

Bunun gibi altı tane daha var.

86444

Bu da datura brugmansia.

86445

Çok iyi görünüyorlar ama...

86446

Kötü haber :( hepsi de böceklenmiş.

86447

Adalet Yağcı
13-06-2009, 20:33
Tohumdan yetiştirdiğim gojilerim bir türlü serpilip büyüyemediler.

86449

Ribeslerim de öyle.

86450

Frenk üzümü şu sıralar atağa kalktı, bu sene üzüm verir mi dersiniz?

86451

Adalet Yağcı
13-06-2009, 20:39
Kara gözlü suzan sarmaşığının nihayet sarısını da çimlendirmeyi başarmıştım, azmin elinden bir şey kurtulamazmış, tam altı defa ekimi tekrarladım, her birinin arası en az yirmi gündü.

86455

Beyazlarla sarılar karışık olsun istedim.

86456

Sellukam beni kızdırmaya devam ediyor, dilerim gün gelir utandırır da.

86457

hozat
13-06-2009, 22:48
Sevgili Adalet,
İnan bahçeni dolaştıkça en az senin kadar heyacan duyuyorum.
Acaba hangisi açtı ,ne renk açtı,hangisi soldu vs .vs

Hele o hazeranlar yok mu..Pembeli morlu içim coşuyor gördükçe. Alah nazarlardan korusun.

Kara gözlü suzan ile başlayan bir dörtlüğüm var ama, beklesin biraz,o da tomurcukta,açmak için zamanını bekliyor.

Hazeran tohumlarının dağıtımında1. sırayı bana ver ne olur.

Ben senin için bir kök "bodur begonvil" yapacağım.Bodor begonvil sarılıcı değil çalı formunda ama daha dayanıklı, belki yayla havasını kaldırır.Ya da Mersin'e indirirsin.

Bahçende iki yürek atıyor,birisi de benimki.

Adalet Yağcı
13-06-2009, 22:58
Canım Hozat, bahçemin tüm tohumları size feda olsun, hiç merak etmeyin, bahçe hazerandan görünmüyor, her yerden çıkmışlar mübarekler, bunlara yüz vermeye gelmiyor haberiniz olsun.

Begovil için zahmet etmeyin, burada seralarda öyle çok ki, iki defa denedim, olmayınca vazgeçtim.
Suzanlara iyi bakalım, tohum almamız lazım.

Ben bir şeyi çok iyi anlıyorum artık, bir çok tohumu sonbaharda toprağa serpmek gerekiyor, doğal ortamında kendiliğinden çıkan bitkiler daha sağlıklı büyüyorlar, benim hazeranların boyu bir buçu metre inanabiliyormusunuz?
Her yıl kendiliğinden çıkıyor, hiç özenmiyorum.
Öpüyorum yanaklarınızdan.

ciceksever70
13-06-2009, 23:47
Gündüz bahcede calistiktan sonra, aksamlari da bahceleri geziyorum cok keyifli oluyor. Adalet hanim tüm cicekleriniz birbirinden güzel. Bol bol tadini cikarmanizi dilerim. Lilliumlarla gallalar ilk yilinda cicek acti mi? Ben de ekmistim heyecanla bekliyorum. Sevgiler...

jineop
14-06-2009, 00:39
Benim güzel mor hezeranlarım iyi bakın onlara,suzanlardan da isterim.Amma yüzsüz oldum.Hepsi çok güzel . Bol filizli ,bol çiçekli ve de tohumlu olsunlar.

Kiraz
14-06-2009, 12:10
Adalet Hn, hezeranlarınıza bayıldım. Benim çimlendirdiklerim aylardır üç cm'i geçmedi.Umarım aynı cinstir.

Bahar
14-06-2009, 17:09
sevgili adalet hanım, bahçeniz çok güzel iç açıcı
biraz karışık bu arada,güllerinize çeşitli renkte aşılar yapabilirsiniz.
ben bu sene başardım.7adet aşım tutmuş durumda.yakın zamanda
açarlar inşallah size bahçenizde mutluluklr dileğiyle.

Adalet Yağcı
14-06-2009, 20:48
Sevgili Çiçeksever70, ben de bütün bahçe başlıklarına yakaladıkça aboneliğime ekliyorum.
Arkadaşlarımız çok güzel işler çıkarıyorlar, her birinden bir şey öğreniyoruz.

Liliumlar da gallalar da eğer tohumdan yetiştirilmedilerse dikildikleri sene çiçeklenirler, hiç merak etmeyin, sizinkiler de yakında çiçeklenirler, Güler hanımın liliumları bir buçuk ay önce çiçeklenmişlerdi, demek ki, mevsim özellikleri bu konuda önemli.

Sevgili Jineop, severim o yüzsüzlüğü ben, o kadar sevimlisiniz ki, beğendiğiniz bir şeyi sizinle paylaşmaktan mutluluk duyarım.

Sevgili Kiraz, daha önce de yazmıştım, hazeranları Sonbaharda toprağa ekeceksiniz, öyle çimlendirme ile filan uğraşmadan, ekin ve unutun, zamanı geldiğinde onlar yolu bulup geliyorlar.

Sevgili Bahar, haklısınız bahçem gerçekten karışık, bütün suç kalifornia gelincikleri ve hazeranların, bütün bahçemi istila ettiler.
Bahçe de küçük olunca karmaşa bu yüzden.
Güller için Ağustosta göz aşısı yapmıştım ama tutturamadım, siz kalem aşısı mı yaptınız?

Adalet Yağcı
18-06-2009, 20:29
Sizlere sardunyalarımın bu günkü halini göstermek istedim, giderek gelişiyorlar, yayla havasını sevdiler.

Sevgili Güler, senden gelen sardunyalar.

87766

Diğerleri de teras duvarımı boydan boya süsleyenler, tam bir sardunya delisi olup çıktım.

87767
87768
87769

Adalet Yağcı
18-06-2009, 20:33
Sakızlarım ve ceylanlarım, yeni makinamı kullanmakta zorlanıyorum, istediğim netlikte çıkmıyor fotoğraflar.

87776
87777
87778
87779

Adalet Yağcı
18-06-2009, 20:37
Ceylanlar, bordoların rengi olduğundan açık çıkmış.

Adalet Yağcı
18-06-2009, 20:43
Kırmızı pembe ve turuncu liliumlar harika görünüyorlardı.8779287793

Adalet Yağcı
18-06-2009, 20:50
Yerdeki biraz daha açık renk olanın içinde benekleri var.
87796

Aralarında beyaz da var, o da tomurcukta.
87797
87796
87798
87799

Adalet Yağcı
18-06-2009, 20:54
Clematislerimden beş tanesi henüz açmadı, bunu tamamen unutmuşum, sürpriz oldu.
87800
87801

ciceksever70
18-06-2009, 21:23
Sardunyalar da liliumlar da harika Adalet hanim. Benim liliumumun cicek acmak üzere olanini bugün afacan oglum ortadan kesmis. Diger ikisi de daha badem cekirdegi boyunda ama paketinde ciceklenme dönemi olarak yaz sonu ve sonbahar basi yaziyordu. Hala ümitliyim belki bu yil bir cicek görürüm diye.

selenn
19-06-2009, 00:11
Adalet Hanım maşallah sardunyalar sizi çok seviyorlar belli ki, güzelleştikçe güzelleşiyorlar.
Lillium'un en sevdiğim rengi turuncu. Bendeki de tomurcukta. Merakla bekliyorum açmasını. Yatmadan evvel bahçenizi dolaştım. Sevgilerimi gönderiyorum.

Hatice Tarhan
19-06-2009, 00:26
adalet hanım bahçeniz çok güzel fakat sardunyalarınız çok daha güzel bu kadar çeşitli rengi nerden aldınız nerden bulabilirim özellikle ilk resimlerdeki renkler harika ötesi nerden aldığınızı söylerseniz bu renklerden bende almak istiyorum almanyadan mix tohum getirttim fakat bu renkler yok hep klasik renkler var şimdiden teşekkürler

Adalet Yağcı
19-06-2009, 18:49
Sevgili Çiçeksever70, ne kadar üzülmüş olabileceğinizi tahmin ediyorum, Liliumların yaz sonu açan cinslerinin olduğunu bilmiyordum.

Sayın Kuzen, teşekkürler, yıldız çadırım henüz sunuma hazır değil, ama kara gözlü suzanlarım boyuna bakmadan açmış, birazdan fotoğrafını yükleyeceğim.

Sevgili Selenn, dilerim sizin liliumunuz da sizi mutlu eder, sardunyalarla aram gerçekten de iyi galiba :cool:

Sevgili Koyu Yeşil, teşekkürler.

Sevgili Cennet bahçesi, sardunyalarımın bir kısmını bu sitedeki arkadaşlarım gönderdi, bir kısmını da ben bulduğum yerlerden aldım. Seralardan, büyük alışveriş merkezlerinden(Koçtaş gibi).
Bu sene ilk senesi, seneye daha güzel olmalarını diliyorum, yaz sonunda veya İlkbaharda budama yaptığımda çelik gönderebilirim istediğiniz renklerden.

limon
19-06-2009, 19:06
Hepsi birbirinden keyifli, ellerinize sağlık.

578 teki son fotoğraftaki Ceylanın çiçekleri aynı Orman Gülüne benziyor maşallah.

Adalet Yağcı
19-06-2009, 19:11
Nihayet canlı bir suzan görebildim.
88111
Yeterince büyümediler ama üzerinde bir sürü tomurcuklar var, darısı sarılara.
88112
88113

hozat
20-06-2009, 11:28
Sevgili Adalet, suzan açsın diye senin kadar ben de bekledim. Nihayet şirin yüzünü gösterdi. Ben ilk defa tanışıyorum kendisiyle selamlarım aşağıda.

Hoş geldin SUZAN

Kara gözlü suzan açtı sevindin,
Gönül dostlarına müjdeyi verdin,
Sellukkan açmıyor bu yeni derdin,
Sabrın sonu selamettir Adalet.

Yeni fidelerin bekler ekilsin,
Tohumlar karadı ister seçilsin,
Otlar boy göstermiş hemen kesilsin,
Senin ırgatlığın bitmez Adalet.

Hatice Tarhan
20-06-2009, 12:27
adalet hanım bahçenizi netten görmek beni kesmedi zaten yakınız atlayıp otobüse mersine gelmek istiyorum şaka bir yana gerçekten gelip o güzellikleri yerinde görmeyi çok isterdim ayrıca sardunyaları budadığınızda ne kadar çelik verebilirseniz hepsi kabulüm vede diğer çiçeklerin tohumlarından ben bu çiçekleri alanya tema evinin bahçesi için istiyorum bilemediğimiz bir nedenden sardunyalarımız kurudu sadece kalınca kökleri kaldı onlarında içleri zamanla foslaştı hepsinin yenisini ekeceğiz yani şimdiden teşekkürler

Adalet Yağcı
20-06-2009, 13:09
Sevgili Hozat, ne güzel tarif etmişsiniz durumu, gerçekten de tam öyle, otlar(hazeranlar)biçilmeyi bekliyor, onlara biraz daha izin, tohumlarını bekleyen dostlarım var, sonra bahçemi bir güzel temizleyeceğim.
Bundan sonra ön tarafta konuçlanmalarına da izin vermeyeceğim, hepsi duvar diplerine marş marş... Benim öyle uçsuz bucaksız bahçem yok ki, her yeri istila etmişler.

Adalet Yağcı
20-06-2009, 13:15
Sevgili Cennet bahçesi, bahçemde sizi ağırlamaktan mutluluk duyarım, buyrun gelin, istediğiniz kadar tohum ve çelik de götürün ancak, lütfen forum kurallarını okuyun, Türkçemizi doğru kullanmaya özen gösterdiğimiz bu sitede siz de yazım kurallarına uyun(cümle başlarında büyük harf, noktalama işaretleri, ki, de, da eklerinin ayrı yazılması gibi), çok da zor değil, birazcık daha dikkat lütfen, sonra bütün çelikler size gelsin :p

Adalet Yağcı
25-06-2009, 16:17
Ben hâlâ Mersin'deyim, hafta ortasında sulama yapmaya gidiyorum, hafta sonları da gidiyoruz.
Arabamız servisten çıkmadı, kaldık sıcakların göbeğinde, pulmeria ve adeniumlarım olmasa gideceğim ama onları götüremiyorum araba olmazsa.

Bu gün de fotoğraf çektim, sizlerle paylaşmak istedim, bahçemin başlığını ihmal ettim :o

89379 sarı dahliam kocaman açmış.
89381 hazeranlar açmaya devam ediyor.
89382
89380

Adalet Yağcı
25-06-2009, 16:24
89383 Kasımpatının miniği, papatyaya da benziyor.
Geçen yıl sonbahar da aldığım ortancalarım açmaya başlamışlar, birinin rengi çok koyu pembe, sanırım onu kırmızı yapabilirim.

89384
89385
89386

Adalet Yağcı
25-06-2009, 16:30
Sarı lilium da açmış, beyazlar geç kaldılar.
89388
89389
Kiraz ağacım bir acaip büyüdü, üzerinde çok kiraz var ama toplamak mümkün değil, uzadı gitti.
89390
89391

Adalet Yağcı
25-06-2009, 16:36
Daturalarım fena halde böceklenmişti, bir defa NeemAzal yaptım, yapraklar tertemiz oldu, hızla büyümeye başlamışlar.
89393
Bu sene reçel yapacak kadar vişnem var, onbeş gün sonmra toplanacaklar eğer kuşlardan kalırsa :p
89394
89395

Adalet Yağcı
25-06-2009, 16:42
Gazanyalar sevgili Cemo için.
89398
Bu da sevgili Güler'e
89399
Ve bu da 89401
89400

Sevgili Güler, için rahat olsun, sardunyaların burada olmaktan çok mutlular.

gilan
25-06-2009, 16:43
Adalet hanım ben daha yeni görüyorum sizin sardunyaları. Ne kadar coşmuşlar, renk renk çok güzeller :)

Papatya kasımpatılar da çok güzelmiş. Birkaç kere görmüştüm papatya sanmıştım gerçekten. Bir bakayım bakalım bulabilir miyim.

Adalet Yağcı
25-06-2009, 16:50
Teşekkürler sayın Fikreteren, ne yazık ki, liliumlar da clematisler gibi kısa ömürlüler, bir kaç ay kalabilseler ne güzel olurdu.

Ülker
25-06-2009, 16:51
Adalet Hanım, hazeranlar için sıradayım, baktıkça bakasım geliyor.
Orada olsaydım kirazlarınızı itinayla toplardım, iyi bir ağaç tırmanıcısıyım.;)

Adalet Yağcı
25-06-2009, 17:04
Sevgili Ülker, hazeranların tohumlarını topladığımda bu başlıkta bildiririm, o zaman bir liste yaparız.
Kiraz için gerçekten de komando eğitimi almış birine ihtiyacımız var :dilli:

Ülker
25-06-2009, 17:09
Tamam Adalet Hanım, ben bizim kiraz ağaçlarında komando eğitimi aldım, göreve talibim.
Ama bir şartım var; toplarken istediğim kadar yemeliyim, hatta ceplerimi de doldurmalıyım.:rolleyes:

Ülker
25-06-2009, 17:16
Garanti veremem Adalet Hanım, ben ağaca bir tırmanayım da bakarız.:D
Bu arada sardunyalarınız çok gözüme batmaya başladı, biraz daha yüz verirseniz, onlara da talip olacağım.

Güler
25-06-2009, 17:18
Sanıyorum sevgili Adalet sezon sonunu bizlere hazeran tohumu toplamakla geçirecek.
Ama hepsi de o kadar güzel ki, ne yapalım çok hoşumuza gitti, istiyoruz.

Sana gönderdiğim her çiçek için içim çok rahat. Ne yapıp edip, onlara çok iyi bakacağını biliyorum.
Bahçen o kadar güzel ki, dolaştıkça dolaşma arzum daha da çok artıyor.
Doya doya tadını çıkar.

almira
25-06-2009, 17:33
Sevgili Adalet Hanım;bahçenizi uzun süredir gizli gizli hayranlıkla geziyorum umarım kızmıyorsunuzdur.Sizin ve sevgili Güler Hanımın sayesinde çiçek kültürümün ne kadar fakir olduğunu öğrendim. Benim tanıdığım birkaç çiçeğin ötesinde ne müthiş güzellikler olduğunu sizlerin o güzelim bahçelerini gezerken öğrendim.Öğrettiğiniz ve gösterdiğiniz tüm güzellikler için teşekkürederim.

nurcanaybay
25-06-2009, 17:55
Yok ben bu işten vazgeçiyorum , anlaşıldı bu iş benim harcım değil....

( Bahçeye su koymayı unutmayın lütfen ) :):)

Adalet Yağcı
25-06-2009, 17:59
Sardunya mı? hani nerede?
İstediğiniz sardunya olsun Ülker hanım, bir çaresine bakarız :p

Sevgili Güler, dikkat ettim de şimdiye kadar ne bir tohum ne de bir çelik talebine rastlamadım, hazeran istiyorsan çok sevdin demektir.
Benim hazeranlarım paket tohumdakilerden daha iyidir diye düşünüyorum, yıllarca bahçede bağışıklık sistemi gelişmiştir :D

Sundavillem de harika çiçekleri ile beni her gün sevindirmeye devam ediyor.

Adalet Yağcı
25-06-2009, 18:03
Sevgili Almira, öyle gizli gizli gezmeye ne gerek var, çıkın gelin bir gün, daha yakından görün.
Bu siteye üye olduğumda ben de sizin gibiydim, merak etmeyin yakında pek çok şey öğrenir bitki delisi bile olursunuz :o

cemo
25-06-2009, 18:35
Gazanyalar coşmuş:)))
Başka renkler istersen yollıyayım:))

Kiraz
25-06-2009, 18:44
Adalet Hn, bahçeniz günden güne çok güzel oluyor. Minik kasımpatılarınız harika. Hezeranlarınızı görünce iyi ki tohum almışım demiştim ama sümüklü böcekler çoğunu dibinden halletmiş. Bir-iki cansızı canlandırırsam seneye belki açarlar. Benimkiler çok yıllık mı bilemiyorum.

Sağlıkla keyfini sürün.

Adalet Yağcı
25-06-2009, 18:51
Sevgili Cemo, nihayet görebildiğine sevindim, onca emek verdin.
Açmaya yeni başladılar, hepsi de aynı renk açacaklar sanırım, olsun, yine de çok güzeller.

Sevgili Kiraz, sümüklü böceklerden kurtulmanın bir yolu vardır mutlaka.
Bildiğim kadar hazeranlar bir mevsimlik, yaz sonunda ben size de tohum gönderirim merak etmeyin.

Kiraz
25-06-2009, 18:59
Teşekkürler Adalet Hn, ben marttan beri bakıyorum ama boyu üç cm'i geçmedi, cinsi farklı olabilir. Seneye çiçeğini görmem zor.

Lithi-um
25-06-2009, 19:00
Adalet hanım, Benim liliumlara karşı mı ilgim var bilmiyorum ama liliumlarınıza aşık oldum ben :(

Adalet Yağcı
25-06-2009, 19:17
Sevgili Lithi-um, bu yaşlarda aşk acısı çabuk geçer üzülmeyin :D
Desem de siz bana inanmayın, gerçekten de çok güzel açtılar, ama hepsinden sadece birer tane :(

Yine de yavrularsa size göndermeye söz veriyorum, ya da siz o zamana kadar başka liliumlar bulursunuz :cool:
Bir kaç güne kadar beyaz da açacak, ama ömürleri çok kısa.

Lithi-um
25-06-2009, 19:24
Adalet hanım, Peki bende bu sözünüzü bi dosya açıp yazıyorum :) adalet hanım bana lilium verecek :) şaka bir yana. gerçkten çoook sevdiğim bir çiçek inşallah yüzlercesini bahçeme ekerim. bahçemde sadece o çiçekten olsa benim için sorun yok :)
Ömürleri kısa ne anlamda söylediniz ?

Adalet Yağcı
25-06-2009, 19:31
Ömürleri kısa ne anlamda söylediniz ?

Şöyle ki, çiçekler dalında çiçekleri on gün filan kalıyor, bir daha da açmıyor, yılda bir defa açıyor.

Lithi-um
25-06-2009, 19:57
Yılda bir defa açmasına razıyım. zaten güzel olan nazlı olurmuş :) Ömürleri kısa deyince Çiçekler tohumlarını bırakıp ölüyor zannettim:) sanırım ilk defa ilgilendiğimi belli ediyorum :)
Mis kokulu lilium bahçem olsun benimde:( diyeceğim ama Lilium'un kokusunuda bilmiyorum bu sitede hayallerimin çiçeğimi buldum diyebilirim :)

jineop
25-06-2009, 20:44
Sevgili Adalet Hanım,
Her yerden sevgi, mutluluk fışkırıyor, hepsi mutlu görünüyor. Bu sabah çok acele ile çıktım sizlere görüntüleyemedim. Ben de gazanyaların büyük çiçekli, beyaz, beyaz sarı, pembe, koyu turuncu, turuncu kahverengi, katmerli her şekli var. Bu sabah bahçemde açan gazanya rengini tarif etmek çok zor. Koyu kırmızı kadife gibi. İlk defa görüyorum. Yarın sizlere fotograflarım. Sevgiyle kalın.

Adalet Yağcı
25-06-2009, 20:48
Merakla bekliyorum sevgili Jineop, ben de gazanyalara bayılıyorum, öyle de dayanıklı çiçekler ki, şaşırtıyorlar beni.
Tohumlarını almayı ihmal etmeyin.
Sevgiler.

DefneD.
28-06-2009, 22:28
Sevgili Adalet Hanım,

Bu akşam bahçenizde dolaştım. Herşey çok güzel, emeğinizin karşılığını almışsınız, sefasını sürün. Bir sardunya delisi olarak sizinkilere bayıldım. Ama beni benden alan 602 no'lu mesajınızdaki sarı kirazlar oldu. Ne severim o kirazı ben. Buralarda nadiren bulunuyor. Benim için de yiyin. (Tabi kaldıysa) ;)

bennur
28-06-2009, 23:12
Sevgili Adalet hanm, çoook ama çok güzeller. Çok güzel bir bahçe, çok güzel teras, dolu dolu, bak bak bitmez, her çiçeğin hemen yanıbaşından başını uzatan bir başka güzellik sürpriz yapıyor. Keyifli zamanlar geçirin, elinize, emeğinize sağlık. Sevgiyle kalın

Adalet Yağcı
29-06-2009, 07:31
Sevgili DefneD. keşke yakın olabilsekte sizlere de tattırsam, bu hafta sonu toplanacak kirazlar, biraz akrobasi yapmamız gerekecek :)

Sevgili Bennur, güzel ifadeleriniz için teşekkürler, ne yazık ki, dün bahçeme gittiğimde kötü bir sürpriz ile karşılaştım.
Bir gün önce yarım saat süre ile yumurta büyüklüğünde dolu yağmış, sebzelerim yerlere serilmiş, yapraklar ve dallar kırılmış, gözünün içine baktığım daturalarım ve angel trompetlerim acınacak vaziyetteler, kendilerine gelirler mi bilmiyorum, aylarca süren emeğim yarım saatte haşat olmuş, çok üzüldüm ama ne gelir elden.
Anlayacağınız keyif kalmadı.
Sevgiler.

bennur
29-06-2009, 09:41
Ayy çok üzüldüm, ama keyfiniz kaçmasın, toparlanırlar gene. Dün kardeşim, İstanbul Avrupa yakasında da dolu yağdığını söyledi. Doğanın karşısında insanoğlu aciz kalıyor. Her şeyin yoluna girmesi, keyiflerin yerine gelmesi dileklerimle, sevgiyle kalın

almira
29-06-2009, 12:23
Çoook üzüldüm Adalet Hanım. Geçmiş olsun. Allah size sağlık sihat versin. Doğa bu kadar garip işte;sahil kesimleri yanarken yaylada dolu olabiliyor. Bahçenin o halini görünce yüzünüzdeki ifadeyi düşünüyorumda birkez daha üzülüyorum. Melek borozanları konusunda fazla üzülmeyin. Silbaştan olacak belki ama yakınlarımdaki birkaç sitenin bahçesinde sarı, krem.pembe-beyaz bir ağaçta çift renk aşılısını buldum. Kasımda kendim için çelik alacağım. İsterseniz sizin içinde alabilirim.

Adalet Yağcı
29-06-2009, 12:33
Sevgili Bennur, dilerim toparlanırlar, iyi dilekleriniz teselli verdi, sağolun.
Gerçekten de keyfim kaçtı, hemen nemli toprağa B5A sıvı organik gübre verdim akşam, en kısa zamanda toparlanmalarını bekleyeceğim.

Sevgili Almira, yayla ile Mersin hiç benzemiyorlar, Mersin'de gece sıcaktan uyunmazken yaylada yorgana sarılmak ilginç değil mi?
Terasta bile oturamadım gece, üstelik hırka giymiştim.

Komşunuzun bahçesinden yeterince çelik alın bence, bütün renklerin görüntüsü de çok güzel, ben de sizden yayla dönüşü alırım.
Bu arada benimkiler adam olursa ben de size çelik yaparım, dün güvey fenerimin de kocaman bir dalının kırılmış olduğunu gördüm, hemen yere diktim inşallah tutar.
Manzarayı ilk gördüğümde rengim bembeyaz olmuş, eşim korkmuş, sonra bana anlatıyor nasıl olduğumu :)

Kiraz
29-06-2009, 12:50
Geçmiş olsun Adalet Hn, böyle şeyler oluyor işte. Merak etmeyin onlar bizden çabuk iyileşiyorlar,yakında eskisinden güzel olurlar. Bu arada karagözlü suzanım ilk çiçeklerini açtı, tohumlar için tekrar teşekkürler.

Koyu yeşil
29-06-2009, 12:52
Geçmiş olsun Adalet Hanım, maharetli ellerinizle en kısa zamanda her şey eskisinden de güzel olacaktır eminim.

jineop
29-06-2009, 13:19
Sevgili Adalet Hanım,
Güvey fenerinize geçmiş olsun,bir resmini görseydik . Mahon67 sağolsun bana tohumunu yollamış . Ne zaman ekileceği konusunda bilginiz var mı? Sevgiler.

DefneD.
29-06-2009, 13:20
Adalet Hanım,
Geçmiş olsun. Umarım kalıcı zarar yoktur. Kirazlar ne alemde?

Bir şey sormak istiyorum. Şu (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=419025&postcount=364) mesajınızda 3.fotoğrafta sol üst köşede görünen eflatun çiçekli bitki nedir?

Adalet Yağcı
29-06-2009, 13:46
Sevgili Kiraz, karagözlü suzana çok sevindim, benim beyazlar da küçücükken açtılar, darısı sarılara.
İyi dilekleriniziçin teşekkürler, suzandan tohum almayı ihmal etmeyin, ben Sonbaharda, çıkmasını istediğim yerler serpeceğim tohumları.

Teşekkürler sevgili Koyu Yeşil, bu sene tohumdan ürettiklerime çok emek vermiştim, haksızlık gibi geliyor bana.

Sevgili Jineop, sağolun, zor günlerde dostlarımı yanımda görmek çok güzel bir duygu.
Güveyfenerini gelecek baharda ekin bence, şimdi ekseniz de çıkacağını sanmıyorum, benimkiler çiçekteydiler, Mersin'de yer kirazı diyorlar buna.

Sevgili DefneD, kirazlarım hep berelenmiş, sürekli oturanların anlattığına göre, orada şimdiye kadar hiç böyle büyük çaplı dolu yağmamış, herkes çok korkmuş, kıyamet günü geldi sanmışlar, yani kirazlarda aklınız kalmasın, doludan geriye pek bir şey kalmamış :(
Bahsettiğiniz çiçek vapur dumanı, kendim ekmiştim, bir kaç tane de hazır almıştım, benim diktiklerim de çiçekteler artık.
Bir de minik bir çiçek var eğer onu soruyorsanız, ben de bilmiyorum adını, her rengi var, vincaya çok benziyor, onun minyatürü sanki.

gilan
29-06-2009, 14:02
Çok geçmiş olsun Adalet Hanım, umarım düşündüğünüzden çabuk toparlanıp sürpriz yaparlar size.

Eğer vapur dumanıyla aynı resimdeki çiçekleri soruyorsanız, vinca, rozet ya da pervane çiçeği deniyor. Forumda başlığı var :)

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3628

DefneD.
29-06-2009, 14:33
Üzüldüm kirazlara. Benim için de yiyecektiniz oysa:(

Benim sorduğum çiçek sanırım vapur dumanı dediğiniz. Koçtaş’ta mevsimlik fidelerin arasında görmüştüm. Üzerinde isim etiketi yoktu, görevliler de ne olduğunu bilmediği için almamıştım. Seneye artık.

Bahar
30-06-2009, 13:46
Sevgili çiçek aşığı adalet hanım.
Bahçenize bakmaya doyamıyorum.Nasıl başardınız,bukadar güzel çiçekleri nerden buldunuz sizi tebrik ederim doğrusu.Büyük çok büyük başarı.Benim yaptığım gül aşılarını sormuşsunuz özür dilerim geç gördüm.Onlar ilk baharda mayısta yapılan göz aşıları.Baharda yapılan aşılar daha verimli oluyor.Siz birde birde baharda deneyin.Sevgiyle kalın.

fikreteren
02-07-2009, 13:48
Genelde huyum mesajların son durumlarını okurum.geçmiş olsun diyenleri görünce merak ettim.geriye doğru gittim.ne oldu acaba diye büyük geçmiş olsun dolu yağmış .bende bilirim.bizede geçen sene limon büyüklüğünde yağmıştı.arabamızın üstü dolu izleri taşımakta.canınıza gelmesin.tekrar olacak şeyler.yardımız olacaksa seve seve hazırım. siz isteyin biz yapalım.

Cumhur Tonba
02-07-2009, 21:42
Adalet hanım,
Sizi hiç bir engel yolunuzdan çeviremez. Dolu bile. Umarım zararlarını kısa zamanda atlatırsınız. Boşuna demiyorlar. Zirai ğretim üstü açık fabrikada yapılır.
Geçmiş olsun. Tüm ailenize sevgiler, selamlar. Torunlara özel selam.
Kalın sağlıcakla. Acemi ziraatcı.

Adalet Yağcı
03-07-2009, 15:55
Sevgili Gilan, teşekkür ederim, kısa zamanda toparlanabilirler mi bilmiyorum.

Sevgili DefneD, vapur dumanı tohumdan kolayca yetişiyor, manzarası hoş, tavsiye ederim.

Sevgili Bahar, bahçem için övgü dolu sözler yazmışsınız, bu sene çeşit konusunu abarttım, seneye sadeleştirme programı uygulayacağım :p çok fazla çeşit olduğunda görsel yorgunluk oluyor, bakımlı ve uygun yerlere uygun çiçekler bulmak çok önemli, seneye daha değişik bir bahçe düşünüyorum.

Sevgili Ülkü, biraz zaman alacak ama çiçeklerim şimdiden toparlanmaya başladılar, en çok da daturalarımın nazik yapraklarına zarar vermiş, hiç yaprakları kalmamış gariplerin :(

Sayın Fikreteren, gerçekten bir afat olmuş, iyi ki ben yoktum, buradaki otomobillerin tavanları da hasar görmüş.
Yardım isteğinizi hemen değerlendirmeye alıyorum, bahçeme yeni bir yüz vermek istiyorum, yardımlarınız bu konuda olursa sevinirim, sevgili Kiraz'ın bahçesine hayranım, yeşil yapraklı süs bitkilerinin yanında öbek öbek çiçekler, toprak görünmüyor, işte böyle bir bahçe hayal ediyorum.

Sevgili Selenn, sağ olun, dostlarımın tesellisleri ilaç gibi geliyor bana.
Hazeranlarım hep kırılmış, glayöllerim de öyle, insanın içi burkuluyor kırık dalları görünce.

Cumhur bey, ben elimden geleni yaparım ama insanın şevki kırılıyor, yığınla boynu bükük çiçekleri görmek çok acı.

Sevgili Vildan hanım, teşekkür ederim, bu sene doyasıya kiraz kayısı şeftali yiyemiyeceğiz, vişnenin de yarısı yerlerde, daha beteri de olabilirdi, domates fasulye ve hıyarlar yavaş yavaş toparlanıyorlar, verimleri gecikecek gibi görünüyor.

berduray
03-07-2009, 16:03
Bitki deliliğinizle, sevginizle herşeyin üstesinden geleceğinize yürekten inanıyorum.

Her hayırda bir şer,

Her şerde bir hayır vardır.

Cana gelmesin, üzülmeyin, sevgiler.

Adalet Yağcı
03-07-2009, 16:09
Sevgili Berduray, sevgi olmasaydı zaten kapıyı kapatıp bir daha arkama bakmadan giderdim, komşularımın hali de aynen benimki gibi.
Birbirimizin bahçesine bakıp üzülülüp duruyoruz.

Adalet Yağcı
03-07-2009, 18:12
Dolu üzüntüsünden sonra beni en çok sevindiren bu muhteşem renkli liliumun açması oldu.

90612

Seneye bunları yere alsam nasıl olur diye düşünmeye başladım.

90613

Adalet Yağcı
03-07-2009, 18:16
Kızlarımı merdivene yerleştirdim, içindekiler vapur dumanı.

90614

Fırtınadan arta kalan sardunyalarım, neyse ki manzaram güzel.

90615

Şimdilik bu kadar, sebzelerim ve diğer çiçeklerim biraz toparlansınlar, onları da fotoğraflayacağım.

Kiraz
03-07-2009, 18:20
İşte böyle, bir çiçeğin gülümsemesi yaraları iyileştiriyor. Yine de üzülmeyin, senelik geçimini bahçeden sağlayanlar var, onların zararı çok daha kötü olur.

Aynı ben konuşmuşum gibi, tam sizinle aynı durumdayım:)

bu sene çeşit konusunu abarttım, seneye sadeleştirme programı uygulayacağım :p çok fazla çeşit olduğunda görsel yorgunluk oluyor, bakımlı ve uygun yerlere uygun çiçekler bulmak çok önemli, seneye daha değişik bir bahçe düşünüyorum.

Adalet Yağcı
03-07-2009, 18:52
Aynı ben konuşmuşum gibi, tam sizinle aynı durumdayım

Aman sevgili Kiraz böyle konuşmayın, ben sizin bahçenizin en büyük hayranıyım.
Başka başlıklarda da yazdım sanırım, Kiraz'ın bahçesi gibi olsun istiyorum diye :)

Kiraz
03-07-2009, 18:56
Yanlış şeyler istemeyin Sevgili Adalet Hn, sonra pişman olursunuz:)

Adalet Yağcı
03-07-2009, 18:58
Ben razıyım, ille de sizin bahçeniz gibi olsun, ama her şeyi ile, çeşme de dahil :)

nurcanaybay
03-07-2009, 19:05
Sn.Kiraz ın başına gelenleri düşünün ,bir de bahçesinin şimdi ki halini.Demek ki herşey de
bir hayır var Adalet hanım.
Ayrıca size ,benim gibi karamsar karamsar düşünmek yakışmıyor.Ben kime yakınıp durucam sonra :)

Adalet Yağcı
03-07-2009, 19:18
Şimdi tam da fırsatını yakalamışken biraz yakınayım demiştim sevgili Nurcanaybay.
Ben sizi her koşulda dinlerim siz bakmayın bana :)

nurcanaybay
03-07-2009, 19:27
Olmaz , bu site de yakınma görevi bana verildi :)

hozat
04-07-2009, 08:13
Sevgili Adalet,

Duygularını anlıyorum,ne kadar üzülsen yeridir.

Doğanın kudretine biz insanların gücü yetmiyorne yazık ki.

Hiç bir şey için vakit geçmiş sayılmaz diyerek çalışmalara devam edeceğe benziyorsun. Sende bu sevda ve enerji oldukça her şey yoluna girecektir.

Kolay gelsin diyor, sevgilerimi yolluyorum.

Adalet Yağcı
04-07-2009, 09:29
Her şey gecikti sevgili Hozat, domatesler patlıcanlar salatılıklar diplerine yakın yerlerden kırılmışlar, onların tekrar kendilerine gelip büyümeleri zaman alacak.
En kötüsü de 'domates yarışması'nı kaçıracağım :(
Neyse, oldu artık, biz önümüze bakalım, enerjimizi üzüntülerle harcamayalım.
Öpüyorum sizi.

feriha
04-07-2009, 09:51
Sevgili Adalet Hanım, geçmiş olsun. Doğa ile savaşılmıyor. Ne kadar üzüldüğünüzü tahmin ediyorum. Genel bir iklim değişikliği söz konusu sanırım. Ankara da bu sene hiç görülmediği kadar esiyor, yağıyor, zaman zaman dolu görülüyor. Alışkın değiliz gök gürültüsünden korkar olduk.. Bu ay oldu tohumdan yetişenler boylanamadı. Bir iki bitki kendini gösterdi onlarla avunuyoruz. Birkaç güneşli günde toparlarlar inşallah.. Sevgilerimle..

Adalet Yağcı
04-07-2009, 09:57
Global ısınma denen şeyin neticelerini yaşıyoruz galiba sevgili Feriha.
İklimlerin değişmesi on beş yıl önceden haber verilen bir gerçekti, o zaman masal gibi gelmişti bizlere.
Bulunduğum yer(yayla)aynen Ankara iklimi gibi, bu sabah 09:00 da terasta hırka ile kahvaltı ettim, yine de çok üşüdüm, Mersin ile alakası yok buranın, arası 28 km. Rakım ise 950mt.
Benden de gönül dolusu sevgiler.

jineop
04-07-2009, 11:06
Sevgili Adalet Hanım,
Özlemiştik.

sevim.K
04-07-2009, 11:45
Bu da sevgili Güler'e
89399
Ve bu da 89401
89400

Sevgili Güler, için rahat olsun, sardunyaların burada olmaktan çok mutlular.

Banane banane ağlarım ben:( Şimdi kıskandım işte. Sardunyalar Güler Hanıma demek. Nerde benim sardunyalarım:(

Adalet hanım bahçenize ne olduğunu anlamaya çalışıyordum Bu mesajı görünce kıskançlık damarım kabardı özür:o

Bir gün önce yarım saat süre ile yumurta büyüklüğünde dolu yağmış, sebzelerim yerlere serilmiş, yapraklar ve dallar kırılmış, gözünün içine baktığım daturalarım ve angel trompetlerim acınacak vaziyetteler, kendilerine gelirler mi bilmiyorum, aylarca süren emeğim yarım saatte haşat olmuş, çok üzüldüm ama ne gelir elden.
Anlayacağınız keyif kalmadı.

Çok üzüldüm Adalet Hanımcım. Bir taraftan emekler, diğer yandan harap olan bitkiler. Onlarda can. Ama bitkiler doğanın sürprizlerine karşı dirençlidir, dayanıklıdır. Çok daha güzel büyürler üzülmeyin ne olur:( Sevgiler

Ülker
04-07-2009, 11:49
Adalet Hanım, son sayfaları üzülerek okudum, çok geçmiş olsun.
Damdan düşen halden bilir diyeceğim ama, sizin bahçenize verilen emekle, benim balkonlar kıyaslanamaz bile.:(
Üzmeyin kendinizi, sağlığınız yerinde olsun da, siz daha güzellerini yetiştirirsiniz.

fatmadundar
04-07-2009, 13:57
Adalet hanım, geçmiş olsun. Bahçenizin başına gelenleri şimdi gördüm. İnanın çok üzüldüm. Size sağlıklar dilerim.

nazlı06
04-07-2009, 16:55
Adalet Hanım çok geçmiş olsun. Üzüntünüzü tahmin edebiliyorum. Dilerim hasar gören bitkileriniz hızla büyüyüp sizi mutlu edeceklerdir.

Adalet Yağcı
04-07-2009, 19:14
Sevgili Jineop, ben de özledim bende....

Sevgili Sevim hanım,
Banane banane ağlarım ben Şimdi kıskandım işte. Sardunyalar Güler Hanıma demek. Nerde benim sardunyalarım
Fotoğraftaki sardunyaları sevgili Güler göndermişti, bunun için ilk açan çiçekleri Güler hanıma ithaf ettim, merak etmeyin zamanı gelince hatırlatın yeter.

Sevgili Ülker, balkon bahçe kıyaslaması yapmayın, bitkilerimiz bizim yavrularımız gibi, hani beş parmağın beşide bir hangisini kessen aynı şekilde acır derler ya, işte aynen öyle bir şey, mutlaka siz de çok üzülmüşsünüzdür.
Bakıyorum da domateslerim ve hıyarlar toparlanmaya başladılar bile, çiftçiler ne yapsın, bütün bir yılın emeğini kaybettiler, Allah beterinden korusun.

Sevgili Fatma hanım, teşekkür ederim, ne kadar çok dostum varmış, çok mutlu ettiniz beni.

Sevgili Nazlı, geçti gitti, artık üzülmüyorum, çiftçilerin halini düşününce, evimin yakınında bir yere buğday ekmişler, hasatını yapmışlar ama tarladan kaldırmamışlardı, toplanmış yığılmış ekinlerin üzerine yağdı onca yağmur ve dolu, sonra ne yaptılar bilmiyorum.

Sevgili arkadaşlarım, hepinize teşekkürler ediyorum, üzüntümü paylaştığınız için, hepinizi de çok ama çok seviyorum.

sevim.K
04-07-2009, 19:38
Adalet Hanımcım çok özür diliyorum. Bir görseniz ne halde bahçem dediğiniz için geriye doğru mesajlara baktım ve dolunun verdiği zararı okudum. Üzüldüm tabi çok üzüldüm. Ben gece güzdüz beş on saksının başını beklerken sizin koca bahçe zarar gördü:(

Kendime de kızdım daha sonra "neden dikkat etmedin" diye. Alıntı yaptığınız mesajıma baktım tam şımarık çocuklar gibi davranmışım.:mad: Lütfen kabalık nezaketsizlik olarak kabul etmeyin üzülürüm. İnanın çok utandım:o Sevgiler

Adalet Yağcı
04-07-2009, 20:14
Ne demek sevgili Sevim hanım, lütfen böyle konuşmayın ben üzülürüm.
Bizler burada öyle büyük bir dostluğu paylaşıyoruz ki, birbirimizin nazını da kaprisini de seve seve çekmeliyiz diye düşünüyorum.
Çok öpüyorum sizi, üzülmeyin tamam mı?

Adalet Yağcı
04-07-2009, 20:18
Bu gün sarı suzanım bana sürpriz yapmış, görünce çok şaşırdım, beyazlar onbeş gün kadar önce açmışlardı.
Tam altı defa suzan ektim bu sene ama sonunda zafer benim oldu :D

90724
90723

Adalet Yağcı
04-07-2009, 20:23
Clematisim tomurcuklandı, yanlış hatırlamıyorsam pembe açması gerekiyor, hiç acelesi yok gibi.

90725

Acem borusu da güzelliğini sergilemeye başladı, içerden ve dışardan görünüşü.

90726
90727

Adalet Yağcı
04-07-2009, 20:30
Deniz lavantalarım rengarenk açmaya başladılar, ben bu çiçeği çok seviyorum.
Vazolarımı bu güzellikle doldururum inşallah.

90728
90729
90730
90731
90732

jineop
04-07-2009, 20:48
Suzan çiçeğini ben de çok sevdim. Şimdiden tohumlarını aldım,şubatta ekilecekler arasında.Çok güzel görünüyor.

Adalet Yağcı
04-07-2009, 20:54
Bunların dört beş rengi var Jineop'cuğum, aslında hepsi bir arada çok güzel oluyor, ben de beyazlarla sarıları birlikte dikmiştim, bakalım nasıl olacaklar.

jineop
04-07-2009, 20:57
Beyaz sarıyla çok yakışıyor. Güzel olacaktır.

imgelem
04-07-2009, 22:47
Adalet hanım çok üzüldüm başınıza gelene.Ne kadar üzüldüğünüzü tahmin edebiliyorum.Aylardır emek emek uğraştınız,tohum, fide yetiştirdiniz.hayranlıkla izliyordum sizi..Ama üzülmeyin.Kısa sürede toparlanacaklardır.Bakın açmaya başlamışlar bile...

ciceksever70
04-07-2009, 22:49
Gecmis olsun Adalet hanim. Ne yazik ki dogaya karsi elimiz kolumuz bagli kaliyor. Cok üzüldügünüzü tahmin edebiliyorum. Umarim kisa sürede bahcenizi toparlar eski haline getirirsiniz.

Adalet Yağcı
05-07-2009, 10:08
Sevgili İmgelem, Çiçeksever70, ilginiz için teşekkürler.
Damdan düşen halden bilir misali, biz birbirimizi çok iyi anlayabiliriz, hepimiz de bitki delileriyiz :)

Güler
05-07-2009, 21:44
Geçmiş olsun mesajları dikkati çekti ama bahçede neler olup bitti diye ancak vakit bulup da bakabildim.
Zaman en güzel ilaç sözünü hatırlatırım. Hem bitkiler için hem de sizin için geçerli olmalı. Bakın bitkiler kendilerini toparlamaya çoktan başlamışlar.
Sizde bu şevk varken, bu beceri varken eminim ki herşey çok kısa zamanda yoluna girer, artık üzülmeyin.
Sevgiler.

Kiraz
06-07-2009, 13:45
Adalet Hn, deniz lavantaları çok güzelmiş, gelişmelerini takip edeceğim, seneye daha az çeşit yapmayı düşünürken, çeşit artacak bu gidişle.

maki01
06-07-2009, 15:24
Merhaba Adalet Hanım,
Sadece bahçe değil, mükemmel bir botanik bahçesi yaratmışsın. Çok keyf aldım gezinirken. Birgün bir bahçem olsa ;sizinki kadar başarılı olmasa da; sizinkine benzerdi sanırım. Tüm güzellikleri içine alsın isterdim sizin gibi. Gülleriniz tablo gibi. Orkideleriniz de öyle.
Sardunyalarınız çok güzel gelişmişler. Önerinizle ben de çiçek çosturan vermeye başladım. Yeni çeliklerim de bile tomurcuklar var. Teşekkür ediyorum, bahçenizi ve deneyimleriniz paylaştığınız için.

Sağlıklı, mutlu günler diliyorum.

bennur
08-07-2009, 23:34
Sevgili Adalet hanım, umarım çiçekleriniz toparlamışlardır. Acem borazanı, deniz lavantaları harika, ne güzel renkler. Keyifle sefasını sürün. Sevgiyle kalın

Adalet Yağcı
09-07-2009, 07:31
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum, yüreklendiriyorsunuz beni, oysa doğa bana hiç aman vermeden sürdürüyor baskısını :(
Pazar günü yine müthiş bir yağmurla bahçem seller içinde kaldı, tüm hazeranlar çamurların içinde sürünüyor, tohumlarını dökmemişlerdir umarım.

Sevgili Kiraz, deniz lavantasını hararetle tavsiye ediyorum, tek başına bütün bahçeyi dolduruyorlar.

Sevgili Maki01, güzel sözlerinizle beni teselli ettiniz sağolun, ama şunu söylemeden geçemiyeceğim, çok çeşiti olan bir bahçe göze pek hoş görünmüyor, tek tek fotoğrafta güzel görünebilirler ama bütün olarak baktığınızda eğer dar bir alanda çalışıyorsanız hoş olmuyor.
Bu yüzden ben de sevgili Kiraz gibi seneye sadeleştirme yapacağım, Adana çok yakın buyrun gelin, yerinde görün her şeyi.

maki01
09-07-2009, 08:59
Bahçenizi ziyaret etmeyi çok isterim Adalet Hanım. 7 yaşında avatarımda resmi olan köpeğimi evde bırakamıyorum. Ben nereye, o oraya :) Umarım geliriz bir gün sizce sakıncası yoksa köpişimle birlikte...
Güzellikleri görmek önemli gibi geliyor, karmaşa içinde de olsa. Ben olsam bahçeyi olduğu gibi korurdum. Bahçede düzeni öne çıkarmak, bahçemi kaybetmek gibi gelirdi. Uğraşmanın zorluğunu bilemiyorum tabii.
Her şey gönlünüzce olsun.
Sevgiler

Adalet Yağcı
09-07-2009, 09:21
Köpeklere bir itirazım yok sevgili Maki01, ısırmadıkları sürece onlara ben de bayılırım :)

habibe
09-07-2009, 10:02
Sevgili Adalet,

2 Yıldır pazar da sarı kiraz gözetleyip durdum :) (reçel içindi)

Sizin bahçe de görünce bir sevindim ki sormayın gitsin.. Görmesi bile yetti.
Ağzım açık hayran hayran baktığım çiçeklerinizin hangi birisini yazsam bilemedim.
Fırtınanın azizliğine hele!.. diyecek hiç bir şeyim yok..:(
Gönlümüzü gözümüzü şenlendiren, bu cennet köşesi için teşekkürler.

maki01
09-07-2009, 10:17
Köpişim tam bir sevgi kelebeği, ağzındaki lokmayı alınca bile ısırmayan türden. Sadece sizden göreceği sevgiyle şımarıp , "okşaa" diyebilir :)
Ben de küçük balkonumda bu sene bir şeyler yetiştirmeye başladım. Sitemiz gerçekten bağımlılık yapan türde. Güzellikleri gördükçe sahip olmak istiyor insan. Seneye kaldı çoğu hevesim. Sizlerin bahçe ve balkonlarında gezinerek keyf yapıyorum ben de :)

Adalet Yağcı
09-07-2009, 10:45
Ah sevgili Habibe hanım, keşke yakın olsak da birbirimize bir şeyler ikram edebilsek, sarı kirazlarımın çoğu dalda kaldı toplayamadık.
Fidanı ilk diktiğimizde bir komşu gelip alt dallarda çıkan aşılı sürgünleri bize sormadan koparıp attı, fidan da aldı başını gitti.
Öyle yüksek oldu ki, iki dalın arası iki metre var, oraya tırmanmak mümkün değil, merdiven kurup ancak bir kova kadar toplayabilidik.

Pazar gününden bu yana yağmurda gözümüzü açamadık, içerideki sıcaklık 21° dışarısı daha da soğuk, bu sene acaip bir durum var anlayamadım gitti, her sene bu zamanlarda domateslerim olgunlaşmaya başlardı.

Sevgili Maki01, üzülmeyin, şimdilik bizim fotoğraflarla idare edin, seneye size de güzel bir balkon yaparız, bu konuda örnek olabilecek bir çok arkadaşımız var.

Adalet Yağcı
09-07-2009, 10:51
Dün öğlen yine hava karardı, dağları sis bastı, aklıma gelip fotoğrafını çekinceye kadar dağıldı.
91578
Akşam üzeri nefis bir hava vardı.
91582

Bu sene domateslerler keyifsizler.
91579
Fasulyeler de.
91580
Hıyarlar da(Güler hanım duymasın)
91581

Adalet Yağcı
09-07-2009, 10:58
Güzel haberler de var, başka bir bölüme diktiğim the president açtı, diğeri birbuçuk ay önce açmıştı.
91583
Ville de lyon da açtı, yirmi kadar tomurcuk saydım, çok hoş.
91584
91585
Pembe Liliumum üçlendi, nefis bir kokusu var.
91586

Bu da çarşıdaki bir berberin camının önünde duruyordu, küçük bir dal vermedi, çoğaltıp satacakmış, işini biliyor :)
91587

Adalet Yağcı
09-07-2009, 11:05
Red robinlerim sıkış sıkış görünüyorlar, sanırım doğaları böyle.
91597
91598

Yerli yayla domateslerim fena sayılmazlar, dolu ve yağmurdan sonra toparlanıyorlar, bir çok arkadaşıma tohumlarından göndermiştim.
91599

Bu da Çanakkale kahvaltılık domatesmiş, sevgili Müjgan Yılmaz göndermişti tohumlarını.
91600

maki01
09-07-2009, 11:06
Off off maviş de varmış :) Diyorum ya botanik bahçesi. Dokunmayın nolur bu güzelliklere...

Kiraz
09-07-2009, 11:54
Adalet Hn, her şey çok güzel görünüyor. Sebzeler de nazarlık...
Bana tohumlarını gönderdiğiniz yayla domatesleri kolay çimlendi ama sanırım torfta olduğu için gelişmesi çok zaman aldı. Bahçe toprağım felaketti, nakilden sonra da gelişmediler. İyi toprak ve gübre takviyesi yaptım, şimdi hızla büyüyorlar. Artık çiçeğe kalsın diye suyu azalttım, sabersızlıkla bekliyorum. Boyları 1 m'yi buluyor mu yoksa sırıksız mı büyüyorlar, şimdiden gerekeni araştırayım, burada bulmam kolay değil.

Adalet Yağcı
09-07-2009, 12:06
Sevgili Kiraz, yayla domatesleri aslında sırık değil ama meyveleri ağırlaşınca dallar kırılıyor, bu yüzden ben fotoğrafta görüldüğü gibi kalınca ağaçlara bağlıyorum.
Boyları nadiren bir metreyi bulabilir, lezzetlerine bayılacaksınız, özellikle salatalarda ve sabah kahvaltılarında.

Kiraz
09-07-2009, 12:11
Teşekkürler, bu durumda sırık arama derdim yok. Bizde yaz erken bitiyor, ben de geç kaldım ama yaz bitmeden mutlaka tadacağım, şansıma çok güneş alıyor.

Adalet Yağcı
12-07-2009, 20:30
Bu gün gerçekten yoruldum, tam dört defa 50 L. toplam 200L. Bionem hazırlayıp, a dan z ye bütün bitkilerime yapraktan ve son kez topraktan verdim.
Öyle titiz çalıştım ki, son bir haftadır sürekli sis olduğu için hıyarlarda ve kabakta mildiyö her an başlayabilir diye korkumdan, yaprakların altını üstünü iyice yıkadım.
92333
Hıyarlar geçen haftaya göre hızlı gelişiyorlar, koparmaya kıyamıyorum ama eninde sonunda salatamızı onurlandıracak, bu cins çok güzel ama çok nazlı, çabuk hastalanıyor.
92334

Adalet Yağcı
12-07-2009, 20:45
Terasta sabah kahvemi içerken hep ormanın ufuk çizgisine takılır gözüm, ben orada atlı develi biniciler görürüm, başlarına bağladıkları poşular rüzgardan uçuşan, gülmeyin, gerçekten görüyorum, yıllardır değişmiyor :)
92340
Acem borusu bu sene daha iri ve sağlıklı çiçekler açıyor, ne yazık ki, çiçeklerinin yarısını ilaçlama yaparken pompanın verdiği tazyikten dolayı döktü :(

Angel Trompetlerim doludan sonra yırtılan yapraklarını yenileri ile değiştiriyorlar.
Bu sene onları saksıda tutup, seneye baharda yere indirmeyi düşünüyorum, ağaççık olacaklar biliyorsunuz.
92339

Bunlar da adenium ve pulmerialarım, keyifleri yerinde belki birz üşüyor olabilirler ama alışacaklar.
92338

Bunlar da sayın Orkun Kırcı ile birlikte alıp tohumdan yetiştirdiğimiz abultıonlar, ikisini de çimlendirmeyi başardım, bu gün tomurcuk ta verdiğini gördüm :)
92337

k0900
12-07-2009, 20:53
Hıyarlar geçen haftaya göre hızlı gelişiyorlar, koparmaya kıyamıyorum ama eninde sonunda salatamızı onurlandıracak, bu cins çok güzel ama çok nazlı, çabuk hastalanıyor.

Yemeğe kıyamadıklarımızı hiç satamazdık. İyiki çifçi değiliz:)

Damdan düşenin halinden damdan düşen anlarmış, bu sene yağmurlara yinede kızmıyorum.

Çok emek veriyorsunuz, çok yoruluyorsunuz, bahçeniz çok güzel, sağlıkla yaşayın, sağlıkla tüketin:)

Adalet Yağcı
12-07-2009, 20:54
Beyaz çardak gülüm tekrar tomurcuklandı, açıyor.
92347
Beyaz liliumum da açtı sonunda henüz bir tanesi açtı ama mükemmel bir kokusu var.
92348
92349

Lobelyam iki aydır bıkıp usanmadan açmaya devam ediyor, ben bu çiçeği de çok sevdim.
92350