View Full Version : Adalet Yağcı / bahçe
Sayfalar :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
finduk52
30-10-2009, 06:44
Sevgili Adalet ablacığım ,
Maşallah ne kadar güzel rengide kendiside . Ablacığım tohumlar henüz gelmemişler biraz geciktiler ama heyecanla bekliyoruz inşaallah tohumların başına birşey gelmeden ulaşırlar . Hani geldi de haber verilmedi sanma ablacığım .
Adalet Yağcı
30-10-2009, 07:31
Sevgili Finduk, geçen sefer erkenden elinize ulaşmıştı tohumlar, en kabarık zarf yerine ulaşmış, sizinki de bu günlerde gelir inşallah.
Adalet Hanım, gözünüzü alamamakta haklısınız gerçekten çok güzel çiçekleri. Ben bu Çöl Gülünü bonsaiye uygun bitki olarak bir başlıkta görmüştüm ama doğrusu pek beğenmemiştim. Ama orada çiçek açmış hali yoktu sanırım, kök kısmı enteresan diye bahsediliyordu.
Sizinki çok güzel çiçeklenmiş, Maşallah. Çiçekleri sundaville ye benzemiyor mu? Ben buradan benzettim de. :) Bir de bu Sundaville gibi nazlı değil galiba, soğuğa dayanıklı mı? Çİçeklenme süresi ne kadar olacak acaba?
Adalet Yağcı
30-10-2009, 12:19
Sevgili Limon, aslında sundavilleye benziyor diyebiliriz, sundaville çiçeğinin yarısı kadar ve ya daha küçük.
On günden fazladır ilk çiçek canlı, daha da canlı kalabilir diye düşünüyorum.
Hiç de nazlı bir bitki değil, kök çürümesine dikkat etmek yeterli, o da fazla sulamaktan kaynaklanıyor.
Soğuğa dayanıklı olduğunu sanmıyorum, +5C° kadar dışarda tutacağım, daha da soğursa içeri alırım.
Kök kısmı alışmadığımız bir şekilde tombiş, bonsai yapmaya uygun olabilir, o konuda fikrim yok ama arkadaşlar genellikle bonsai için adenium yetiştirmek istediklerine göre oluyor demek ki.
Sayın Adalet Yağcı çiçeklerinizdeki bu doğalıklarının beslemede gösterdiğin inceliklerin ayrıntılarını açıklarmısınız, bahçeniz ruhları aydınlatıyor..
Adalet Yağcı
30-10-2009, 12:50
Sayın Epsody, tereciye tere satmaya benzer bu, bu konuda siz benden çok daha bilgili ve tecrübelisiniz :)
Kimyasal gübre kullanmıyorum diyeyim kısaca, ama sizin kadar özen gösteremiyorum malesef(solucan gübreleri kompost vb.).
Sizden öğrendiğim kadar bir şeyler yapmaya çalışıyorum, şimdi granül Leonardit vereceğim gübreyle karıştırıp, her şeyin daha doğal olmasını istiyorum.
Sn;Adalet Yağcı leonardit gübrenin bitkiye yarayışlığını artıran bir toprak düzenleyici, bitkiyi gübrelerken leonardit'i karıştırarak vermekte çok daha iyi olur, müsadenle bir şey açıklamak istiyorum saksı toprağı hazılarken dere kumu yerine bulabilirseniz klinoptilolit ekleyiniz sizin oralarda seralar vardır onlar vasıtasıyla temin etmeniz kolay olur, eyer bulamazsanızda perlit veya pomza eklemenizde çok yerinde olacaktır.
Bu konuda ilginizi çekerde bu mineralleri tanımak için başlıklarıma göz atın veya isterseniz özelinize eklerim sevgiyle kalın.
Adalet Yağcı
30-10-2009, 13:57
Sayın Epsody, bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler ederim, ben zaten sizin bahçenizi ve çalışmalarınızı yakından takip ediyorum.
Ama şu Leonardit konusu kafamı karıştırıyor, geçen hafta ziraî ilaç satan yerlere sorduğumda, 25 kg. paketlerde satıldığını ve paketin 60 tl. olduğunu söylediler.
Yaklaşık 250 m² alan için kullanacağımı söyledim, 25 kg. lık paket 700 m² alan için dediler.
Bir başka satıcı da 50 m² alan için 25 kg. iki paket almam gerektiğini söyledi, fiyatından geçtim ama uygulamada bu kadar fark olabilir mi?
Sorduğum ürünler İzotar ınmış.
Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim, cevabınızı yine bu başlıkta verirseniz okuyan arkadaşlarımız da faydalanırlar.
Sn Adalet ben üyelerimizden Remzi Sarıoğlunu geliboluda bazı tarımcılara tanıtımını sağlıyarak geliboluda yok olan leonarditi geliboluya getirttim, torbası 25kg 15 tl. iki torba getirtmiştim hem toz olan hemde granül olandan, samimi olduğunuz seracılara ısmarlarsanız getireceklerdir isterseniz remzi sarıoğluyla irtibata geçin derim.
Başbahcivan
30-10-2009, 17:51
Sayın Basbahcivan, paylaşılmayan güzelliklerin anlamı ve kıymeti olmaz bence :)
Sevgili Eylems, öyle kolay bir çiçek ki, isterseniz siz de deneyin, hiç nazlanmıyorlar.
Sevgili Güler, teşekkür ederim, özelden mesaj yazmıştım bir hafta kadar önce aldın mı?
Değerli arkadaşım paylaştıkki zaten onları, benim adenium da goncalanmaya başladı.
Çöl gülünü çok duydum, genelde çiçeksiz halini görmüşüm ama bu kadar güzel olduğunu şimdi öğrendim.
Başbahcivan
31-10-2009, 18:23
Sayın Basbahcivan, çok sevindim, açtığında lütfen bizimle paylaşın bu güzelliği.
Sayın arkadaşım ,hele bi şu işlerimi toparlayayım daha çok güzellikler paylaşacağız,hep hayal ediyorum 10 bin tane sardunyanın bir anda açmasını,nice renkli çiçekler işte güzellikleri o zaman paylaşacağız.
Orkun Kırcı
31-10-2009, 22:15
Ablacım tohumlarla bugün buluştum. Bizimkiler bana haber vermeyi unutmuş. Bugün eve gelince haberim oldu :) Çok teşekkürler.
Sevgili Adalet,
Bodrum'a sık gidemeyince İtanbul'a yakın olan Şile'ye gidiyoruz.Bu nedenle bir iki hafta evden uzak kalıyorum.
Bu gün eve geldiğimde postamı aldım. Beni ne kadar mutlu ettin anlatması çok zor.
Bu paylaşma duyguna hayranım.Sende yaşayan güzellilkleri başka bahçelerle de buluşturman "doğa "adına yapılan en güzel katkı bence.
Hazeranların yanında gelen diğer tohumlar için de ayrıca çok mutlu oldum.
Yüreğinin çarptığı her güzel şey, seni nerede olursan ol,bulsun ve mutluluğunu pekiştirsin.
Sağolasın sevgili arkadaşım,iyiki varsın.
Vildan Sönmez
01-11-2009, 00:03
Adalet hanım gönderdiğiniz hazeran tohumlarından bir kısmını bu gün ektim. Sabah sefasını yer ayarlayınca ekeceğim. Kulaklarınızı çınlattım. ;)
Tekrar teşekkürler.
ciceksever70
03-11-2009, 07:42
Adalet hanimcigim tohumlar Istanbul´a ulasmis tekrar tesekkür ekerim. Ancak burada su anda kar var 0-5 derece arasi hava sicakligi... Aksam sefalari icin uygun bir zaman midir bilemiyorum. Gerci arada kar yagissiz günlerimiz de olur ama yine de size sorayim dedim. Ilkbaharda eksem cicegi yaza yetisir mi? Sevgiyle kalin...
Adalet Yağcı
03-11-2009, 09:39
Sevgili dostlar, bir süredir vakit darlığından uzun kalamaıyorum sitede, sorularınızı cevapsız bırakmışım, özür :(
Sevgili Çiçeksever70, akşam sefaları adı gibi çılgınlar, siz don tehlikesi kalkınca Mart sonu gibi ekin tohumlarınızı, merak etmeyin çiçek açacaklardır mutlaka.
Sevgili Hozat, anlamlı mesajınız için teşekkürler ederim.
Baharda güzellikleri fotoğraflarla paylaştığınızda ben de çok mutlu olacağım.
Hepinize güzellikler diliyorum.
finduk52
09-11-2009, 00:42
Tohumlar postada kayboldu sanırım ablacığım :( hala gelmediler ümidimi kesmelimiyim acaba yoksa hala gelebilirlermi ? Ne kadar yavaş çalışıyor Türkiye de postaneler :(
Adalet Yağcı
09-11-2009, 07:37
Sevgili Finduk, üzüldüm, şimdiye kadar çoktan gelmesi gerekirdi :(
Tohum bohçamı bir karıştırayım bakalım, hâlâ elimde kalan akşam sefası varsa bir daha deneyelim, zaten bir kaç arkadaş daha posta bekliyor benden, birlikte gönderirim.
ciceksever70
09-11-2009, 07:47
Herkese günaydin. Türkiye´den postanin gelmesi yaklasik on-oniki günü bulabiliyor.
Bu arada kar yagmasina ragmen cimlenen tohum filizleri canli canli duruyor. Gerci henüz ikinci yapraklarini cikarmadilar ama sanirim yasayacaklar. Gidip gelip bakiyorum. Simdiden yazin bankta oturup kahvemi icerken sizin ciceklerinize bakacagim günlerin hayalini kuruyorum. Tekrar tesekkürler.
finduk52
09-11-2009, 08:30
Ben sana bu kadar zahmet verdiğim için çok mahçup oluyorum şimdi . Yinede binde bir ümit gecikmiş olmasını ve yinede geleceğini ümit ediyorum.
Sevgili çiçeksever70 ,
Tohumlar henüz Türkiye içinde kardeşime ulaşmadı . Ona ulaşsaydı bana gönderecekti .
Ablacığım ben çok zahmet vereceğim sana , üzülüyorum inan .:(
Adalet Yağcı
09-11-2009, 08:35
Hiç üzülmeyin, sizi akşam sefasız bırakmak istemiyorum :) APS ile gönderirsem sorun yaşamazsınız.
Bazı tohumlaredan kalmadı ne yazık ki, şimdi size akşam sefası dışında hangilerini gönderdiğimi de unuttum :(
Ben bu güzele aşık oldum :)
112106
112107
Bu gün de fotoğrafını çektim, çiçek kenarları koyu iç kısmı açık renk, gün içinde beş altı defa çıkıp seyrediyorum :p
Vallahi bende. Bu ne ğüzellik tanrım. Yapmayın yapmayın bu sabah elbirliği ile beni çılgına çevirdiniz. Bütün işlerim yarım kaldı bahçelerden ayrılamıyorum. Müşterime gidecektim bak sizin yüzünüzden cennet cennet dolaşıyorum bu sabah. Ruhen öyle mutluyumki şu an. Hepiniz süpersiniz. Kafa diyor al bir dönüm yer kur bir bahçe yarış şunlarla. Nerdeee.
Saygıyla.
Adalet Yağcı
09-11-2009, 10:48
Sayın Cemal.S, hoş geldiniz, bahçeme şeref verdiniz efendim.
Bahçelerimizde fazla bir güzellik kalmadı, şimdi sıra balkon ve teraslarda :)
Kafa diyor al bir dönüm yer kur bir bahçe yarış şunlarla
Aman ne güzel olur, uygulamalarınızdan sebeplenir bir şeyler öğreniriz biz de, hiç ertelemeyin hemen başlayın derim, öyle dönüme filan da gerek yok, 300 m² yeriniz olsa neler yaparsınız neler.
Adalet Yağcı
09-11-2009, 11:50
Sevgili Finduk, elimde kalanlardan yeni bir paket hazırladım size, dilerim bu paket elinize salimen ulaşır, yosa önümüzdeki yazı bekleyeceğiz tohum için :(
Adalet Yağcı
09-11-2009, 15:59
Sevgili arkadaşlar; Kiraz, Tturt, Ayşe, Günebakan, Finduk52, tohumlarınızı bu gün postaya verdim, dilerim en kısa zamanda salimen elinize ulaşırlar.
Sevgili Finduk, daha önce gönderdiğim paketler elinize geçmedi diye size APS ile gönderdim.
Zarfların ağzını seloteyp ile kapattım.
Hepinize bol çiçekli günler diliyorum.
günebakan
09-11-2009, 19:27
Teşekkür ederim Adalet hanımcığım :)
finduk52
09-11-2009, 21:56
Çok teşekkür ederim ablacığım , ben çok zahmet verdim hakkını helal et .
finduk52
13-11-2009, 06:41
Tohumlarım dün annemlerin eline ulaşmış çok şükür. Çok çok teşekkür ediyorum yine ablacığım .
Sevgili Adalet, tohumların gelmiş ama daha elime geçmedi.
Yarın Manyas'a gideceğim alırım, çok teşekkür ederim.
Bu arada gülü yarın Aras Kargoya vereceğim, detayları bildiririm.
Fidan 1,5 senelik, zedelemeden çıkarmaya çalıştım. Bu sene çiçek de açmıştı, kökü biraz zayıf. Sen onu daha iyi bir toprakla biraz daha büyük saksıya al. Daha sonra baharda yaylaya ekersin.
Adalet Hanımcım ben tohum istemiyorum:) Sardunya paylaşımı sayfasına eklediğimiz ceylan fotoğrafları vardı. Onlardan istiyorum:) Çok güzeller. Yanlış hatırlamadıysam Güler Hanım yollamıştı birini. Güler Hanımın cennet gibi bahçesinde ne varsa istiyesi geliyor insanın artık hayranlık ötesi bir şey ya sizin bahçeniz de çok güzel Adalet Hanımcım. Emek dolu, güzellik dolu. Sağlık içinde sefasını sürün güzelliklerinizin, sevgiler:)
Adalet Yağcı
20-11-2009, 15:18
Sevgili SevimK, Allah bana ben de sana :dilli:
Tabii ki, güzelim, hiç kimseleri sardunyasız bırakmasın Allah(amin).
İlkbaharda budama yapınca gönderirim.
Adalet Yağcı
20-11-2009, 15:25
Bugün minik bir tanışma toplantısı yaptık, Sevgili Ülkü, Almira ve ben.
Denize bakan bir alışveriş merkezinin roofunda oturduk, hava çok güzeldi, sohbet ise, biliyorsunuz bitkilerimizden başka ne olabilir.
Sevgili Almira bizlere Angel Trompet fideleri getirmiş :) Beyaz, sarı ve pembe.
Ayrıca pembe acem borusu, kocaman bir şey, görünce aklım uçtu.
Adalet Yağcı
20-11-2009, 15:28
Hepsi bu da değil, daha önce begonvil sayfasında gösterdiği bir de harika renkli begonvil :)
Adalet Yağcı
20-11-2009, 15:32
Şimdi de sevgili Ülkü ve Almira ile tanışın.
114810
Soldaki kırmızılı Ülkü, mavili Almira.
114811
Ülkü Almira ve bendeniz.
günebakan
20-11-2009, 15:34
Ohh çok verimli bir tanışma olmuş Adalet hanımcığım özellikle pembe acem borusu süper görünüyor pembesini hiç görmemiştim çok güzelmiş :)
Çiçekler çok güzeller. Ama sahipleri de çok güzeller Adalet Hanım:)
Adalet Hanım'cım,
Yarın Adana grubu da minik bir toplantı yapıyor. Saat 14:00'de Kaktüs Cafe'de. Belki buralarda olursunuz diye haber vereyim istedim.
Sevgiler...
Adalet Yağcı
20-11-2009, 15:47
Sevgili Maki01, keşke daha önce haberim olsaydı, yarın yaylada bazı işler için bulunmam gerekecek.
Ama programda bir değişiklik olursa kaçarım valla :)
Kaktüs Cafe ne tarafta?
nurcanaybay
20-11-2009, 18:34
Geçen yaz sarı ve turuncusunu görmüştüm , çok hoşuma gitmişti fakat pembesi de
pek güzelmiş.Güle güle büyütün ,kendinize da bir mavi boncuk takın :)
Adalet Yağcı
20-11-2009, 19:10
Sevgili Nurcan hanım, gerçekten rüya gibi bir şey, bildiğimiz acem borusunun çiçeklerinden çok daha zarif.
Benimle ilgili olan kısmı için ne diyeyim, nazara inanmam :)
Uzun zamandır yazıştığınız kişilerle buluşup sohbet etmek ne büyük keyiftir değil mi?
Ben de bu yüzden toplantılara gitmeye can atarım hep. Keşke Adana toplantısını da daha evvelden duymuş olsaydım.
İstanbul'da da mini mini toplantılar yapıyoruz. Bilseniz ne güzel geçiyor.
Sayın malina'ya her defasında teşekkür etmek istiyorum beni bu güzel dostlarla karşılaştırmaya sebebiyet verdiği için. agaclar.net sitesi harika bir yer.
Bazen " ben buraya üye olmadan acaba nasıl vakit geçiriyordum" diye düşündüğüm de çok oluyor.
Sevgili Adalet, neşeniz bol olsun, İstanbul'a da bekleriz .
Satı Uğurtan
20-11-2009, 19:53
Sevgili Adalet hanım begonvil ve pembe acem borusuna bittim,ayrıca Sevgili almira sevgili ülker ve Adalet hanım çok hoşsunuz.
Adalet Yağcı
20-11-2009, 19:54
Sevgili Güler, çok haklısın, ben de aynen öyle düşünüyorum, ağaçlar net bana yepyeni bir dünyanın kapısını açtı, burada can dostlar buldum, apartman komşularımı ihmal etme pahasına vazgeçemeyeceğim bir yer burası.
Hayalimde canlandırdığım kişileri kanlı canlı yakından görüp tanımak da ayrı bir heyecan, bir gün inşallah ağaçlar netin büyük toplantılarından birine de katılmak kısmet olur.
Cumhur Tonba
20-11-2009, 21:03
Saggıdeğer Adalet Hanım,
Tohumlarınızın gitmediği, ulaşmadığı yer kalmadı anlaşılan. Ben bile yolladığınız tohumlardan yetişen karpuz, domates ve lahanaların turşularını bile yemeye başladım. Teşekkürler. Teşekkürler.
Bulut geldi; lalede bir renk bir renk
Şimdi kızıl şarap içmemiz gerek.
Şu seyrettiğin serin yeşillikler
Yarın senin toprağında bitecek.
Adalet Yağcı
20-11-2009, 21:12
Hayyam için teşekkürler Cumhur bey.
Çok seviniyorum böyle meajlara, özellikle de yerli sebze tohumlarının türünün devam etmesi açısından çok sevindirici.
Afiyet olsun, turşunun yanına kurufasulye de pişiriyorsunuzdur muhakkak :)
Sevgi Durul
20-11-2009, 21:33
Sevgili Adalet hanım gerçekten ben de Ağaçlar Net'le tanışmadan önce nasıl vakit geçiriyordum diye soruyorum kendime bazen. Ne kadar güzel bir şey olsa gerek, üye arkadaşlarla tanışmak, görüşmek. Hani insan bazen adını duyup henüz tanışmadığı kişileri hayalinde canlandırır ya, ben de sizin öğretmen okulunda çok sevdiğim edebiyat öğretmenime benzediğinizi düşünürdüm. O da Mersinli olduğu için olsa gerek. Hayalimde canlandırdığım bir kişiyi ekran aracılığıyla görmek, tanımak çok hoş.
Ayrıca balkonunu ve çiçeklerini çok beğendiğim sevgili Ülkü ve sevgili Almirayı da tanımak çok güzel.
Sevgili Adalet hanim sizleri ve sizin gibi değerli arkadaşlarla tanışmak benim için bir onur, sevgili almira ve ülküye de sevgilerimi iletiyorum birgün yüzyüze tanışsak, hoş sohpetler yapsak ne güzel olurdu. Bu zamanda dost bulmak çok zor iyiki varsiniz.
Çiçekleri unuttum sanmayın hepisi de harika.
Adalet Yağcı
20-11-2009, 23:19
...ben de sizin öğretmen okulunda çok sevdiğim edebiyat öğretmenime benzediğinizi düşünürdüm...
Sevgili Durul, öğretmeninizin adı neydi, benziyormuymuşuz?
Beni daha çok adımdan dolayı Adile Naşit'e benzetirler, Allah
rahmet etsin.
Ülkü ve Almira çok şeker insanlar, ben de çok mutlu oldum bu gün.
Sevgili Sevim hanım, sizin o çiçek aşkınız ve içinizdeki samimi duygularınız ile sizi tanımak da benim için bir onurdur.
Güzel yüreğinizdeki bu aşk hiç solmasın, inşallah bir gün yüzyüze tanışma fırsatımız da olur.
Sevgili Ülkü ve Almira'ya selamlarınızı iletirim.
Sevgi Durul
20-11-2009, 23:48
Sevgili Adalet hanım öğretmenimin adı Sabriye Dündar idi. Şimdi soyadı değişmiş olabilir.
Yok hayır benzemiyorsunuz, ayrıca siz de çok hoşsunuz.
Adalet Yağcı
21-11-2009, 23:02
Bu gün bahçeme gittim, duruma göre ağaçlarımın budaması yapılacak, sardunyalarım naylon dan yapacağım seranın içine alınacak, daturalarıma sera benzeri bir örtü çekilecekti.
Bir traktör de çiftlik gübresi gelecek diye gittim ama bahçem hâlâ capcanlı, yapraklar daha yeni başlamış sararmaya.
Solanum tüm haşmeti ile açmaya devam ediyor.
Adalet Yağcı
21-11-2009, 23:05
Güvey fenerimin üzeri meyve dolu.
Bu meyveyi tanıdığım için çok mutluyum, inanılmaz bir lezzet.
114972
Adalet Yağcı
21-11-2009, 23:07
Kozmosların yaprak renkleri daha soluktu ama çiçekleri sanki, mevsim bitmeden ben de açayım der gibiydi.
114977
Adalet Yağcı
21-11-2009, 23:10
Sardunyalarımın ve daturalarımın keyfi yerindeydi, makinamın pili bittiği için onları fotoğraflayamadım.
Sonbaharın tek habercisi amerikan sarmaşığının aldığı muhteşem kırmızı renk.
114978
Sevgi Durul
21-11-2009, 23:15
Sevgili Adalet hanım sizin oralara sonbahar gelmemiş. Yapraklar yemyeşil duruyor.
Solanum ve kozmos çok güzel açmışlar. Solanum kışa dayanıklı bir bitki mi? Yetiştirmesi tohumla mı, çelikle mi oluyor?
Adalet Yağcı
21-11-2009, 23:37
Solanum çelikle yetişiyor sevgili Durul, belki tohumdan da yetişir, ben daha tohumunu görmedim.
Fidanım İlk baharda 30 cm. likti çok çabuk gelişti, bu sene ilk defa yetiştireceğimden kışa dayanıklı olup olmadığı hakkında bir fikrim yok, yine de önlem olması için naylonla saracağım.
Adalet Hanım, bahçeniz bu mevsimde de çok güzel. Merdiven yanındaki kozmoz tek kök mü?
Adalet Yağcı
22-11-2009, 11:13
Hayır sevgili Kiraz, kozmos bir kaç kök, ben bağladığım içn hepsi bir kökmüş gibi görünüyor.
Sayın Adalet yağcı anlıyorumki bahçenizde sonbahar hazırlıklarına başlıyorsun, topraklar adına naçizane olarak size bazı tavsiyelerim olacak, bahçenizde oluşan her türlü dal ve bitki artıklarınızı değerlendierek bahçenize geri dönüşüm sağlayabilrsiniz, Ahır gübresi siparişiniz olmuş, size bu gübeyi saklama konusunda çok değerli bilgilerim olacak, bu gübreyi açıkta bırakmamanızın yanında bahçenizin bir köşesinde açacağınız çukurda biriktirerek diğer bahçe atıklarınızı bu gübrenin üzerinde olgunlaştırıp bahçenizin bitkilerine besin kaynağı sağlamayla solucan populasyonlarınıda artırarak bahçenizin organik yapısına katkı sağlamış olursunuz.
Yaklaşan dini bayramınızı da kutlar yakınlarınızla birlikte sağlık ve mutluluk içinde geçirmenizi dilerim, sevgiyle kalın saygılarımla.
Adalet Yağcı
25-11-2009, 12:28
Teşekkürler sayın Epsody, tavsiyelerinizi dikkate alacağım.
Ben de zaten gübrenin açıkta kalmasınan hiç hoşlanmıyorum.
Vildan Sönmez
27-11-2009, 00:42
Adalet Hanım, benim saksıdaki solanum için forumda arkadaşlar soğuğa dayanıklı olmadığını söyleyip, çok soğuklarda içeri almamı önerdiler..
Bahçeniz ne güzel bir sonbahar yaşıyor. Cosmos yaz ortası gibi çiçeklenmiş.
Bu arada bayramınızı da kutlar, sağlıklı günler dilerim...
Solanum çelikle yetişiyor sevgili Durul, belki tohumdan da yetişir, ben daha tohumunu görmedim.
Fidanım İlk baharda 30 cm. likti çok çabuk gelişti, bu sene ilk defa yetiştireceğimden kışa dayanıklı olup olmadığı hakkında bir fikrim yok, yine de önlem olması için naylonla saracağım.
Adalet Yağcı
27-11-2009, 16:55
Teşekkürler sayn Epsody, sizin de bayramınız huzur ve mutluluk içinde geçsin.
Sevgili Vildan hanım, benim üç ayrı yerde solanumum var, hepsi de yerde dikili, saksı ile muhafazası daha zordu benim için çünkü taşımam gerekiyordu.
Aldığım naylon ile her tarafını sararım artık, ama kış gelmedi bir türlü, hava mevsim normallerine göre çok saıcak gidiyor, sanki kışa değil de İlk bahara giriyormuşuz gibi.
Sevgili Adalet hanım ahır gübreleri konusundaki açıklamalarımı nekdar yerinde yapmış olduğumu güler hanımın bahçesini ziyaret edişinizde, sevgili gülerin size sır vereceğim paylaşımlarının mesajlarında ve bu mesaja benim yorumumda daha iyi anlıyarak gereken ilgiyi göstereceğini, ve bende burdan cesaretle sizin bahçenizi ziyaret eden üye arkadaşları bu konuda uyararak, sevgili gülerin sır diye ahır gübreleri konusundaki gözlemlerine dayanan açıklamalarını dikkate almaları konusunda dikte ettirmiş olacağım.
Size karşı ilgimin çevreye olan duyarlılığınızdan ileri gelmektedir sevgiyle kalın saygılar sunarım
Adalet Yağcı
03-12-2009, 10:43
Sayın Epsody, mesajlarınızda sanki yanlış anlaşılmaktan korkuyormuşsunuz gibi bir izlenim edindim.
Lütfen rahat olun, tecrübelerinizi bizlerle paylaşmanız çok güzel, bildiklerimizi hatırlar, bilmediklerimizi öğreniriz.
Sizin uygulamalarınızı takip ediyorum, mümkün olduğunca uygulamaya çalışıyorum.
Teşekkürler.
Adalet Yağcı
04-12-2009, 08:44
Sevgili Lipres, bahçeme hoş geldiniz, sitemize de hoş geldiniz.
Nazik sözleriniz için teşekkür ediyorum, İlkbaharda bahçeme tekrar beklerim, bir de Bahar cümbüşünde görün :)
Sevgiler.
Adalet Yağcı
04-12-2009, 11:06
Bir an önce bahar gelsin, her yer çiçeklerle dolsun, bahçemde olmak istiyorum.
Hani derler ya, kurtlandım, bitkilerimle uğraşmayınca sanki hiç bir şey yapmıyormuşum gibi geliyor bana.
Bahçemin sebze bölümünü bellettim, çiftlik gübresi ile iyice karıştı toprak, bahara sebze dikimi için hazırlarken Leonardit alıp tekrar belleteceğim, önümüzdeki yıla sebze bölümü için değişik planlarım var.
Ağaçlarımın dibine de gübreler serildi, yapraklar dökülmediği için gelen budamacı geri gitti, sayın Epsody nin önerdiği dal öğütme makinasından almayı düşünüyorum, araştırmalara başladım, budanan dalları ince öğütüp malçlama için kullanmak istiyorum.
Gözüm hep çiçeklerde, Koçtaş ta gördüğüm kalanchoları ve açelyaları sizler için fotoğrafladım.
Fotğraf yüklemede bir sorun var sanırım, daha sonra tekrar denerim :(
Adalet Yağcı
04-12-2009, 11:39
Haklısınız Hakkı bey :)
Gerçekten tezcanlıyım, aklıma geleni o anda yapmak isterim, böyle olunca hiç aklımdan çıkmayan bitkilerim çağırıyor beni hep.
Kışı göremedik daha, belki bunun için devam ediyor içimdeki dürtü, ama İlk baharın o güzelim uyanma halini düşününce içim kıpır kıpır, çıplak ayaklarla toprak üzerinde yürümeyi özülüyorum işte.
Sevgiler.
Adalet Yağcı
04-12-2009, 12:40
Explorer ile deneyince fotoğrafları yükleyebildim, demek ki, Mozilla da bir sorun var :(
Adalet Yağcı
07-12-2009, 12:51
Bahçem artık istirahate çekildi ama bu benim toprakla gübreyle oynamayacağım anlamına gelmez :p
Balkonum dolmaya başladı.
katmerli cam güzellerinden yaptığım değişik renklerde çeliklerim tuttu, çiçeklenmeler başladı.
116707
116708
Beş adet red robinden sadece birini yaşatabildim, yeniden ekmeyi düşünüyorum.
116709
116710
Adalet Yağcı
07-12-2009, 12:55
Küçük kuzularım, sevgili lobelyalarım büyüyüp gelişiyorlar.
116711
Saksının diğer ucu, beyazlar bir tarafta maviler diğer tarafta.
116712
Bu da sevgili Müjgan Yılmaz için, daha önce dikmiştim, bu gün çiçeklenmiş :)
116713
Hakkı Şen
07-12-2009, 12:56
Merhaba; ablacığım red robinin çok güzel olmuş ben de aldım küçücük bir meyvesi var üstünde bilsen nasıl gidip geliyorum başına durmadan acaba büyüdü mü diye :) Bu arada cam güzeli çelikleri tutturmuşsunuz maşallah bende tohumları var inşallah edineceğim bu güzellikten de
Adalet Yağcı
07-12-2009, 13:01
Y.Ç.Ö.Y. Şifreyi çözebildiniz mi? Düşünün bakalım :)
116719
İki sellukamdan birini bahçeden eve taşıyarak kurtarabildiğimi sanıyorum, gözünün içine bakıyorum, seneye çiçeklerini görmeyi hayal ederek.
116720
Bir yerlerden tohum düşmüş, kendiliğinden çıkan bu sarı suzan mevsime rağmen dal budak yaptı.
116721
Adalet Yağcı
07-12-2009, 13:04
Teşekkürler Hakkı bey, red robinler balkonda biraz nazlandılar gibi geldi bana.
Cam güzelleri de çok arsızlar, çeliklerim üç dört santimciklerdi, kısa sürede geliştiler.
Baharda çelik göndereyim isterseniz.
Y.Ç.Ö.Y lerin gelecek sene çiçeklerini görebileceğiz sayenizde. :)
Adalet Yağcı
07-12-2009, 13:32
O zaman harika kuğulara dönüşecekler :)
Görebilir miyiz acaba, iki yaşında çiçek açmazlar diye biliyordum.
Adalet Yağcı
07-12-2009, 16:16
Biraz düşünün canım, çok zor değil, cevap aşağıdaki satırın içinde.
O zaman harika kuğulara dönüşecekler...
Hakkı Şen
07-12-2009, 16:18
Sanırım pulmeria başlığında bu tür bir kelime kullanılmıştı artık aramaktan yoruldum:(
günebakan
07-12-2009, 16:31
Ben buldum sanırım Başlıktan emin değilim ama benim çocukları severken en çok kullandığım tabir:)
Yeşil Çirkin Ördek Yavrusu(ları)
Adalet Yağcı
07-12-2009, 16:31
Ama bu çok bilinen bir hikâye :)
Adalet Yağcı
07-12-2009, 16:34
Bravo sevgili Günebakan, bu tanımlamayı(ÜÇÖY)sevgili Sebo nun balkonu başlığında okumuştum, Sebo yaprakları dökülen üç pulmeriasına bu ismi takmış.
Eh, benim pulmerialarımın neyi eksik değilmi?
Sebahattin Sargın
07-12-2009, 18:18
Çok güzel kareler, ilk baharda daha güzel kareler bekliyoruz. Y.Ç.Ö.Y ise inşallah çiçekleri ile sizleri ve bizleri sevindirir seneye....
Gözünüz ve gönlünüz yeşil dünyadan hiç ayrılmasın....
Sevgiler ;)
Adalet Yağcı
08-12-2009, 14:56
Sevgili dostlarım, bu gün nihayet oturdum ve göndereceğim tohumları paketledim.
Önümüzdeki günlerde postaya vereceğim, dilerim eksiksiz yerlerine ulaşırlar.
Böylece bu senenin son tohumlarını da paylaşmış oldum, elimde tohum kalmadı :(
Sizlerle olamadığım için çok üzüldüm valla nasip değilmiş napalım ..Sevgili Ülkü Almira ve Adalet hanım zerafetiniz ve gönlünüzdeki tüm güzellikler size çok yakışmış...Bir daha ki buluşmada olmak dileğiylee....Sevgiler...
DÜNYAYI GÜZELLİK KURTARACAK:)
Hakkı Şen
09-12-2009, 07:54
Günaydın Adalet Hn. ne kadar gönlü bol bir insansınız. Benim de tohum aldığım bir firmadan hediye olarak suzan tohumu yollamışlar ne zaman ekmeliyim geçtiğimiz mart ayında sabah sefası tohumları alıp çimlendirdim 10 tane kadar çimlendirebildiysem de ancak 1 tane yetiştirebildim. Bu yıl ondan hayli tohum aldım komşularla paylaşmaktan sitede paylaşıma sunamadım :)
Orhan Özbilgiç
11-12-2009, 17:32
[QUOTE=Adalet Yağcı;542241]
Bir yerlerden tohum düşmüş, kendiliğinden çıkan bu sarı suzan mevsime rağmen dal budak yaptı.
Valla, bence cebinizden düşmüştür. Toplağıdığınız suzan tohumlarının, cebinizde patlayıp sizi ürküttüğünü söylemiştiniz. Balkonda cepleri ters-yüz ettiyseniz hani?:p
Şaka bir yana, bugün İstanbul'a döndüm. Sizin gönderdiğiniz datula tohumlarını ve onların ne kadar özenle ambalajlandığını gördüm. Ayni fermuarlı torbalardan bulup almaya karar verdim. Zira önümüzdeki günlerde, isteyen arkadaşlara ayırdığım Susak(su kabağı) tohumlarını göndereceğim. Arzu ederseniz sizede gönderebilirim.
Datulalar için tekrar teşekkürederim.
Herşey gönlünüzce olsun. Selamlar.
Adalet Yağcı
11-12-2009, 17:40
Hakkı bey, akşam sefası tohumlarını özel olarak mı çimlendirdiniz?
Ben tohumlar oluştuğunda çıkmasını istediğim yerlere toprağı biraz eşeleyip atıyorum.
Üzerine yağmur kar yağıyor, zamanı gelince kendisi çimleniyor, şaşırtma yapmıyorum.
Sayın Orjin, tohumların ulaşmasına sevindim, sarı suzan baharda pek çok yerde, kapı önlerinde yolda çıkacaklar muhtemelen, yere düşen tohumlar, bahçeyi yıkarken alıp başını gidiyor.
Tohum kapsülleri öyle bir patlıyor ki, on metre uzağa rahatlıkla düşebilir :)
Susak kabağı için zahmet etmeyin, komşum benim için bir tane yetiştirmiş, ondan çekirdeklerini alabilirim.
Sevgili Adaletciğim
yolladığın tohumları birtürlü ekemedim. Yağmurdan bahce balcık gibi..kazmaya yapışıyor toprak:)
Hava acar acmaz, serpeceğim belirlediğim yere.
Teşekkür ediyorum, bahcemde Adalet köşesi olacak artık:))
Adalet Yağcı
11-12-2009, 18:11
Bahçelere yayılıyorum gönlümce, ne güzel sevdiğim arkadaşlarımın bahçelerinde birlikte olacağız.
Tohumlarını güle güle büyüt canım, seni mutlu ederler inşallah.
Adalet Yağcı
11-12-2009, 19:01
Evet Sevim hanım, balkonlarda da kahve köşem hazır değil mi?
Bilseniz ne kadar mutlu oluyorum, bu güzellikler çok sevilen şarkılar gibi, insan sevdiği dostlarla dinlemeden tadı çıkmıyor.
Hakkı Şen
12-12-2009, 12:18
Sevgili Adalet Hanım, evet sabah sefalarını tohum paketi olarak almıştım. Sera ortamı hazırlayıp çimlendirdim fakat sonrasında yaşatmayı beceremedim. Bu yıl dibe dökülen tohumlar kendiliğinden çimlenip boylandılar bu işe ben de çok şaşırdım:) İnşallah baharda kendiliğinden yeşerecek tohumlarım.
Adalet Yağcı
12-12-2009, 12:26
Hakkı bey, hazeran, akşam ve sabah sefaları, kalifornia gelincikleri ve daha pek çok çiçek ayrıca tohum ekip çimlendirme ve ya şaşırtma gerektirmiyor.
Hiç şüpheniz olmasın, baharda akşam sefalarınız hazır olurlar.
Adalet Yağcı
15-12-2009, 23:11
Sevgili Oppss!, bahar bir gelseydi hayırlısıyla :)
Daha kışın başında baharı özlemeye başladım.
Amerikan sarmaşığı sadece onbaharda kızarıyor böyle, her yerde bulabilirsiniz, dalından çok kolay yetişiyor.
Adalet Yağcı
17-12-2009, 14:54
Sevgili Ülkü, altı kök frezyam var, onları çoğaltmayı düşünüyorum.
Bahçemi ihmal ettim ama bu arada tohum paketleri hazırladım yine.
Artık son paketlerdi, tohumlar bitti, seneye Allah kerim.
Tohumlarını bu gün postaya verdiğim arkadaşlar şöyle:
Açelya, Skaraca, Uzman16, Ülker, Satı Uğurtan, Kemal Kabcık, SevimK, Lalezan, K900.
Tohumlarını Pazartesi elinize geçer diye umuyorum, lütfen takip edin :)
Üzülmeyin sevgili Jineop, forumumuz öyle zengin ki, burada birbirimizi tanımak için biraz zamana ihtiyacımız var, sevgili Seleste sizi çok sevdiği için bana karşı korumaya almış :) eminim o nun da yüreğinde ne güzellikler vardır.
Hiç kimsenin yüreğinin acımasını istemiyorum, hele buna ben sebep olursam kendimi affedemem, bu yüzden konuşup yazışarak birbirimizi daha iyi anlayacağımızı düşünüyorum.
Yaratılmış tüm varlıklara en derin sevgilerimi gönderiyorum.
Adalet Hanım,bu güzel bahçenizi başından beri inceledim, son sayfada beğenimi iletecektim.Ancak bu sayfadaki yaklaşımınız,hoşgörünüz beni gerçekten duygulandırdı.Tüm emekleriniz ve güzel bahçeniz bir numara.Ailenizle sağlıklı mutlu bir yaşam sürdürmenizi dilerim.
Adalet Yağcı
06-01-2010, 20:42
Sayın adavcı, sitemize ve bahçeme hoş geldiniz, bu siteyi gezerken çok daha güzel bahçeler göreceksiniz, güzellikleri paylaşımdan kaynaklanıyor, burada hepimiz birbirimize yardım ediyoruz çünkü.
Hoşgörüye gelince; eğer bir art niyet yoksa hemen unuturum, arkadaşımız da bir anlık öfkesine hakim olamamış, eminim sonra üzülmüştür o da.
Sevgili Adalet Hanım,Yaklaşık bir yıldır siteyi biliyorum.Zaman zaman üyelerin bahçelerini gezdim.Önemli bilgiler edinip bir kısmını not aldım.Çok değerli şahsiyetler var.Herşeyden en önemlisi çok güzel ,seviyeli iletişimin olması beni çok memnun etti.Bahçemin resimlerini en kısa zamanda sizlerle paylaşıp aranızda olmaktan mutluluk duyacağım.
Adalet Yağcı
06-01-2010, 22:04
Ben önce mesaj sayınıza baktığım için yeni olduğunuzu düşünmüştüm sayın adavcı, üyelik tarihinizi sonra farkettim :)
Bahçenizi en kısa zamanda açın da gözlerimiz gönüllerimiz şenlensin, bu mevsimde benim bahçemde bir şey kalmadı, sizlerin bahçeleri ile avunurum biraz.
Adalet Hanım,Bahçe turumu nihayet tamamladım.Ellerinize sağlık.Bu sitede emek verip,üreten,katkı sunan herkesin bir numara olduğunu söylemek istiyorum.Bahçem en kısa zamanda bu sitede yerini alacak.
Adalet Hanım :)
Geçen hafta akşam sefası ve hazeran tohumlarını bahçenin belirli köşelerine serpiştirdim. Soğuğa karşı tamamen açıkta kalmasınlar diye de üzerlerine biraz toprakla karıştırılmış yanmış gübre serptim. Umarım yaza açarlar da resimlerini sizinle paylaşabilirim. Tekrar teşekkür ederim :)
Yalnız sarı suzan ve yıldız çadırıyla ilgili pek tecrübem yok. Çimlendireyim mi yoksa onları da direk bahçeye mi ekeyim? Bir de baharı mı beklemeliyim?
Adalet Yağcı
07-01-2010, 14:24
Sevgili Gilan, şimdiye kadar ekseydiniz keşke hazeranları, şimdi on santim filan olurlardı, neyse yine de geç kalmış sayılmazsınız.
Akşam sefalarını da hazeranları da ayrıca ekmiyorum, kendi düştükleri yerden çıkıyorlar, soğuklara dayanıklılar, ikisi de şaşırtmayı pek sevmiyor.
Suzan ve yıldız çadırlarını çimlendirmek için baharı bekleyin(Mart ayı sonu), zaten şimdi çimlendirmiş olsanız da bitki gelişemez, onları viyollerde çimlendirip sonra küçük kaplara alabilirsiniz, oradan da esas yerlerine dikersiniz.
Kolay gelsin :)
Adalet Yağcı
08-01-2010, 09:52
Bahçemde çiçek kalmadı ama balkonumdakiler yetişti.
Açelyam tomurcuklandı, yeterince soğuklanmadığı için az açacak.
121142
121143
Bu da Adenium, keyfi yerinde yaza bol çiçekler bekliyorum kendisinden.
121144
Adalet Yağcı
08-01-2010, 09:54
Bunlar da hercai menekşelerim, kışın en kaprissiz çiçeği.
Adalet Yağcı
08-01-2010, 10:00
Gördüğünüz gibi red robinlerim günşte bile gelişemedi, sera istiyor ama kuracak yer yok :(
Saksıların içine düşen suzan çimlenince sevinmiştim ama iyi bir gelişim göstermedi.
121149
Gözünün içine baktığım sellukam, bahçeden söküp saksıya almıştım, o da dinlenmeye çekildi.
121150
Zengarden den üç selluka tohumu aldım, bu iş inata bindi, bu sene selluka koklamak istiyorum ;)
Adalet Yağcı
08-01-2010, 10:03
Saksının dibine düşen lobelya tohumlarından çimlenenleri getirip dikmiştim, hızla gelişiyorlar, yaşasın bu senede lobelyalarım olacak.
121151
121152
Adalet Yağcı
08-01-2010, 10:07
Bunlar da baharda yerlerine dikilecek olan gaura, ağaç minesi, bodrum papatyası.
Böyle göründüklerine bakmayın, onlar şimdilik çirkin ördek yavruları :p
121155
121156
Adalet Yağcı
08-01-2010, 10:10
Küpe misafir, bir arkadaşıma hediye edeceğim.
121159
Ne olur ne olmaz diyerek rengini çok sevdiğim sardunya çeliğim, rengi belli olduktan sonra tomurcuğu kopardım.
121160
Adalet Yağcı
08-01-2010, 11:21
Klasik yalınkat, içi mor, dışı kırmızı olandan Fikret bey.
nurcanaybay
08-01-2010, 15:32
Adalet hanım , ben lobelyaların yarı gölge de daha iyi geliştiğini gözlemledim.Siz ne düşünüyorsunuz ?
Adalet Yağcı
08-01-2010, 16:36
Benimkiler tüm gün güneşteler Nurcan hanım, ama kış güneşi, yaz olsa belki gölgeye alırdım ben de.
Sevgili Nurcanaybay, Adalet hanım, bizim sıcağımız sizinki kadar fazla değil ama yine de yazın çok güneş alan lobelyalar mutlu değildi, yarı gölgedekiler uzun süre açtı, hala yeşil. Tahminimden fazla su seviyormuş.
Adalet Yağcı
08-01-2010, 19:19
Benim yayladaki lobelyalarım hâlâ çiçekli, demek ki kışa da dayanıklıymış.
Adalet Yağcı
20-01-2010, 16:37
Geçen sene yüzlerce tohum ekmiştim, onları çimlendirmek, fide haline gelinceye kadar yetiştirmek, şaşırtıp yerlerine taşımak beni öyle yormuştu ki, artık tohumla uğraşmak istemiyordum.
Ama Zengardendeki tohumları görünce dayanamadım verdiğim sözleri unutup ne bulduysam aldım :o
Neler yok ki, buyrun seyreyleyin.
Alfabetik sıraya göre gidelim, Alyssyumlar.
Adalet Yağcı
20-01-2010, 16:38
Aslanağzı
nurcanaybay
20-01-2010, 16:45
Alisyum'un sarısı da varmış ,çok beğendim.Ben de alacağım:):)
Ben doğrudan bahçeye ekmiştim , siz de öyle yapsanız olmaz mı ?
Adalet Yağcı
20-01-2010, 16:45
İsmini ilk kez duyduğum bir çok çiçek var.
Sırası geldikçe çimlenenleri ilgili başlıklarda notlarımla birlikte tekrar yazacağım.
Aubrietalar.
nurcanaybay
20-01-2010, 16:49
Morlar da çok güzel ,offf bayıldım
Adalet Yağcı
20-01-2010, 16:55
Bebek nefesinin bir kısmını ekmiştim dört günde çimlendiler.
adalet hanim nasil sipariş verdiniz.
Adalet Yağcı
20-01-2010, 16:57
Devam...
Adalet Yağcı
20-01-2010, 16:59
Sevim hanım, buradan (http://www.zengardentr.com/index.php) sipariş verebilirsiniz, üye olursanız büyük alımlarda indirim yapıyorlar.
Adalet Yağcı
20-01-2010, 17:01
Cosmoslarım...
Adalet Yağcı
20-01-2010, 17:02
Geçen sene bir türlü alamadığım dahlialar.
Adalet Yağcı
20-01-2010, 17:04
Bunlar da fesleğenlerim, mantının içinde denediniz mi hiç?
Bu sene çok tohumla uğraşmaktan vazgeçmiştim, son eklediğiniz mesajlar bana iyi gelmeyecek:)
Bu arada alisyumun sarısı çok güzelmiş. Bir kaba toplanmış aslanağzı çiçekleri çok hoş durmuş.
Geçen sene yakın ektiğim beyaz ve kırmızı alisyumlarda, yaz sonuna doğru yukarıdaki "pembe - gül tonları " oluştu.
Adalet Yağcı
20-01-2010, 17:07
Üzerine titrediğim bir gelincik, Himalayalardaki özgürlüğünü bahçemde yakalayabilirse çok mutlu olacağım.
122574
Adalet Yağcı
20-01-2010, 17:10
Devam devam...
Adalet Yağcı
20-01-2010, 17:13
En sevdiğim çiçeklerden tam çeşit yaptım, Lobelyalar.
Adalet Yağcı
20-01-2010, 17:16
Alssumlardan birisi buraya saklanmış.
122587
Bu da mavi sarkan lobelya.
122588
Adalet Yağcı
20-01-2010, 17:18
Bu sene Passifloranın kurtuluşu yok, üç cins passifloram oldu.
122590
122591
Danimarka gelinciği.122589
Hayırlı olsun tohumlarınız. Ben de dün zengardenin kendi sitesinden listemi hazırladım yarın sipariş vereceğim.
Şu mavi gelinciğe (http://www.zengardentr.com/index.php?do=catalog/product&pid=1088) bayıldım ama soğuk iklim sevdiği için almadım. Siz yaylada başarabilirsiniz yaşatmayı. Bana ilginç gelenlerden biri de ayçiçeğinin (http://www.zengardentr.com/index.php?do=catalog/product&pid=1051) minyatürü. Siparişimde var.
Sevgiler.
Adalet Yağcı
20-01-2010, 21:01
Sevgili arkadaşlar, teşekkürler hepinize, dilerim hepsini de yetiştirmeyi başarırım ne de olsa tohumları görücüye çıkar bir gün, çok dua edin e mi.
Petunyalarla devam edelim, içlerinde sarkan cinsler var.
.
Adalet Yağcı
20-01-2010, 21:03
Ve petunyalar...
Adalet Yağcı
20-01-2010, 21:05
Ve yine petunyalar...
Adalet Yağcı
20-01-2010, 21:11
Sayın Tturt un yurt dışından getirttiği sarkan petunya ve rengine bayıldığım cüce hatmi tohumuları122622
Ve diğerleri.
Adalet Yağcı
20-01-2010, 21:13
Geldik sarmaşıklara.
Adalet Yağcı
20-01-2010, 21:17
Çok ilginç bir çiçek. 122627
Sarkan vinca 122630
Karışık yıldız çadırı 122629
Akşamdan beri adını hatırlamaya çalışıyorum 122628
Devam edecek...
Sanırım sonunucusu bizdeki adıyla latin sarmaşığı. Hepsi birbirinden muhteşem Adalet Hanım. Size çok çok dua ediyorum. İnşallah hepsini başarıyla çimlendiri büyütürsünüz. Sonuçta tohumlar öbür sene bizlere dağıtılacak.:D Sarmaşıklar da harika.
Adalet Yağcı
20-01-2010, 21:59
Ay sevgili Almira çok yaşayın siz, Latin çiçeğini bir türlü hatırlayamadım, 'L' ile başladığını biliyorum ama aklıma gelmedi işte.
Tohumlar uzaktaki dostlar için size daha farklı güzellikler düşünüyorum :cool:
Sevgi Durul
20-01-2010, 22:23
Sevgili Adalet hanım inşallah tohumlarınız hiç fire vermeden çimlenirler. Ama sizi bir hayli yorucu bir okadar da zevkli günler bekliyor. Kolay gelsin, çimlendiklerinde ve çiçek açtıklarında da fotoğraflarını bekliyoruz.
Hayırlı olsun Adalet Hanım, güle güle çimlendirin, şaşırtın, büyütün :) Bu kadar tohumu çimlendirmek için ufak çapta bir sera gerekecek size :)
Zengarden'ın sayfası hakkaten insanın aklını başından alıyor. Ben de tohumlarla uğraşmak zor oluyor derken bir sürü tohum seçmiş olarak buldum kendimi :)
Yalnız sitelerinde bir şeyi anlamadım. Bir yerde 30TL alışverişe kargo bedava diyor, bir yerde 300TL alışverişe kargo bedava diyor. Sizinki 30'u geçtiği için siz biliyorsunuzdur, hangisi geçerli?
Bu arada Aubretia'nın (Türkçesi Obrizya) forumda sayfası var ama çok detaylı değil.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=7991
Burda da benim geçen yıl saksıda aldığımın resmi var. Bakalım baharda yine böyle çiçeklenecek mi :)
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=400802&postcount=1039
Adalet Yağcı
21-01-2010, 14:28
Sevgili SDurul, Vildan hanım, Gilan, destek moralleriniz için sağ olun.
Bir kaç tane daha kaldı, onları da fotoğraflarım kısa zamanda.
Sevgili Gilan verdiğiniz bilgiler için ayrıca teşekkür ederim, Obrizya çok hoş çiçeklenmiş ama ben Saxifraga Arendsii ye bayıldım, o ne güzelliktir öyle.
Kaçarı yok, ondan da bulurum :)
Bahar geldiğinde Saxifraga burada yine satılıyor olur sanırım. O zaman ben memnuniyetle gönderirim size :)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=17546&page=2
Sn. Snowman77, saxıfraga arendsii satıyordu, belki kalmıştır. Aldım, kış ortasında bile yaprakları çok güzel.
Adalet Hanım,
Söyleyecek sözbulamıyorum allah kolaylık versin. Tatlı yorgunluklar geçtikten sonra zaten harika olan bahçeniz iyice şenlenecek, emin olun en az sizdeki kadar bende de tohum var bakalım ne kadar başarılı olacağım. Yer örtücü ihtiyacım vardı, sizin aldığınız tohumlardan kopya çekip zengarden'den bende sipariş geçeceğim.
İyi günlerde büyütün.
Adalet Yağcı
21-01-2010, 21:46
Şimdi de aklıma Saxifragayı soktunuz, hiç acımıyorsunuz bana :)
Valla çok güzel görünüyor ama artık maddi manevi mecalim kalmadı.
Sayın Tturt, sizin de Allah yardımcınız olsun, kolay gelsin.
nurcanaybay
22-01-2010, 12:51
Ben sizin yeriniz de olsam tohum ekme günü düzenlerdim.Toplayın Mersin de ki arkadaşları , siz çay- börek derken tohumlar ekiliverir :):)
Adalet Yağcı
22-01-2010, 13:24
Yok yoook...Ben onlara tek tek dokunup enerji veriyorum çabuk çimlensinler diye :)
Arkadaşlar gelsinler tabi de sohbet edelim.
10 Ocakta ektiğim Campanula carpetica lar 8 günde çimlendi.
Cumhur Tonba
22-01-2010, 21:23
Hani sizin bahçeye de yakışır bunlar.
122885
122886
www.stauder.net ten alıntı
Adalet hanım!
Gerçekten bu kadar tohumu çimlendirmek kolay olmayacak sizi yoracak gibi duruyor. İnanın yakın olsa size seve seve yardım etmek isterdim doğrusu. Çimlendikten sonraki durumu ve manzarayı görür gibiyim. Delilik zor zenaaat gerçekten.
Kolay gelsin.
Sevgi ve saygıyla.
Adalet Yağcı
24-01-2010, 18:06
İnanın yakın olsa size seve seve yardım etmek isterdim doğrusu.
Tohumların bir kısmını göndereyim, çimlenmesine yardım edin :)
İşimin zor olduğunun farkındayım, Allah gayretini verecektir, sonucu gördüğümde hepsini unuturum.
Sevgili Ankara, hep birlikte göreceğiz bakalım :)
Şimdi de aklıma Saxifragayı soktunuz, hiç acımıyorsunuz bana :)
Valla çok güzel görünüyor ama artık maddi manevi mecalim kalmadı.
Sayın Tturt, sizin de Allah yardımcınız olsun, kolay gelsin.
İyi akşamlar Adalet hanım.Saxifragayı tohumdanmı yetiştirmeyi düşünüyorsunuz?
Adalet Yağcı
24-01-2010, 19:46
Sevgili Zeferan, bulabilirsem tohumdan yetiştirebilirim, ama fide bulursam daha güzel olur tabi :)
Ben size 1-2 fide yollaya bilirim. Bende 1 saksı var. Bahçede. Geçen sene üstüne kar yağdı,hiç etkilenmedi. Bu seneki karı atlatırsa fideler benden. Yalnız ,yazın direk güneşde yaprakları yanıyor. Çok da arsızdır. Saksıya sığmayınca baya dağıtmıştım.Hatta siteden birkaç arkadaşın paketine ilave olarak koymuştum.
Sevgiler.
Unutmadan söyliyim. Benim bahs ettiğim çiçek saxifraga_stoloniferadır.
Adalet Yağcı
27-01-2010, 08:46
Sevgili Zeferan, ben bu çiçekten (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=72859&d=1239805036) arıyordum, bir yanlış anlaşılma mı oldu acaba?
Google da arattığımda bu çiçek (http://www.bahce.biz/bitki/icmekan/katalog/icmekan20/pages/saxifraga_stolonifera_jpg.htm) çıkıyor.
Adalet Yağcı
27-01-2010, 08:49
Bakın bir de bunu buldum, aynı isimle geçiyor.
123281
Adalet Hanım, bir anda kendinizi saxifraga ararken buldunuz :)
Bitki deliliğimiz böyle birşey :)
Cumhur Tonba
28-01-2010, 23:44
Kim sevmez laleyi,sümbülü,nergisi... Asırlardır şairlere,ozanlara ilham vermiş, bazıları bir devre isim olmuş bu çiçekler ve daha birçok çeşitleri " SOĞANLI BİTKİLER" olarak tanınır.
Her mevsim, iklim ve yere uygun bir soğanlı bitki mutlaka vardır. Kış sonunda toprağı delen kardelenlerden başlayarak,müge,safran,fulya,nergis,sümbül,anemon ve laleler ilkbaharda, begonia,zambak,yıldız ve glayöl çeşitleri ise yazdan sonbahara kadar bahçelerimizi şenlendirir.
Evde yetişebilen soğanlı bitkiler de hatırı sayılacak kadar çeşitlidir. Kaladyum,amaryllis,frezya,gala ve zambak cinsleri gibi..
Adalet hanım,
Siz bahçeyi büyütmeye bakın. O kadar tohum, soğanlar, çim.
Adalet Yağcı
29-01-2010, 07:50
Hani bir reklam vardı, "Yok aslında birbirimizden farkımız" diye başlayan, gerçekten öyleyiz.
Kâinattaki en büyük yasalardan biri iş başında, "benzer benzeri çeker" bu yüzden hepimiz burada toplandık değil mi?
Döngü devam eder Cumhur bey, bunu yaratandan başka hiç kimse durduramaz, her şey doğar, büyür ve ölür.
Hayyam ı özlemişiz.
Adalet Yağcı
29-01-2010, 15:55
Hava çok soğuk, bahçem ne durumda merak ediyorum, inşallah sarıp sarmaladığım bitkilerimin üzeri açılmamıştır, çoğunu bağlamıştım ama doğaya karşı ne kadar güçlü olabiliriz ki :(
k_donmez
29-01-2010, 16:55
Adalet Hanım, bugün ben de bahçenizi ve balkonunuzu size belli etmeden gezdim. Süper. Çok beğendim. Bitki yetiştirmenin sadece tohum, su ve topraktan ibaret olmadığını, içine bolca sevgi konması gerektiğini bir kez daha mutlulukla gördüm. Kutlarım. Biraz da kıskandım tabi...
Sevgili Zeferan, ben bu çiçekten (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=72859&d=1239805036) arıyordum, bir yanlış anlaşılma mı oldu acaba?
Adalet hanımcım aradığınız çiçek snowmen77 de vardı. Ben aldım. Yer örtücüleri sattığı satış listesine bakarsanız göreceksiniz.
Vildan Sönmez
29-01-2010, 23:56
Sevim Hanım, Adalet Hanım, 2 gün önce ben de snowmen77'ye sipariş verdim.
Şimdi de mrmusti'nin kaktüs başlığında verdiği aşağıdaki link aklımı aldı resmen. Ne olacak bizim halimiz ?
http://www.kaktus.web.tr/
Sormayın Vildan Hanım:). Snowmen77' nin başlığını gördüğüm zaman bazı yer örtücüleri istemiştim ondan yukardaki çiçekte dahil. Taner Angay sitesine baka baka ezberledim zaten. Orada işaretlediğim bir kaç sukulent var. Yaza kadar almam lazım onları.:(
:p:p:p Adalet hanımcım yeşilin içinde büyüdüğüm için doğaya düşkünüm, çiçeklere de. Kaktüsler sukulentler ve doğanın örtüsü yer örtücülerini de seviyorum. Ama vallahi deliysem eğer bu kesin sizlerden bulaştı;)
Adalet Yağcı
01-02-2010, 15:30
Baldur Garten (http://www.baldur-garten.de/searchResult.jsf)i geziyordum, aklınızı başınızdan alabilir miyim biraz :D
Adalet Yağcı
01-02-2010, 15:32
http://www.baldur-garten.de/searchResult.jsf
Liliumlara bakın!!!
Adalet hanımcım daha önce de baktığım bir siteydi liliumlara sıra gelmedi henüz ben küpelerde kalakaldım:(
İremsıla
02-02-2010, 16:12
Adalet abla çok güzel tohumlar almışsın.yaza bahçenin halini düşünemiyorum artık.bahsettiğin siteyi şimdi gezdim.katmer küpeliler nedir öyle,eğer tohum alacak olan varsa bende almak isterim.
Tohum satışı var mı orda dikkat etmedim sanırım bir kere daha bakayım. Sanki canlı bitki olarak satış var gibi.
Adalet Hanımcım ne dersiniz yüksek sesle sorsak belki alışveriş kısmında grup oluşturabiliriz. Bu işi üstlenecek bir arkadaşımız olabilir mi:confused:
Adalet Yağcı
02-02-2010, 21:11
Sevgili İremsila, küpeli söz konusu ise tohum ile uğraşmamak lazım, en iyisi fidan almaktır.
Sevim hanımcığım, haydi soralım, burada bütün çiçekler güzel, hemen grup oluşturalım.
2008 yılında Beya Orkide arkadaşımız ödüllü güller getirtecekti biliyorsunuz, yılan hikayesine döndü, olmadı, bu da ona benzemesin.
Bu sayfa uygun değilse de sipariş konusunu planlamak için; konuşmamızda bir sakınca yoktur umarım;).
Adalet Hanımcım kendim becerip yapabilecek olsam bir gün durmam hemen sipariş veririm. En iyi daha önce bir kaç kez sipariş vermiş arkadaşlar organize edebilirler diye düşünüyorum. Tabi bu aklımın o çieklerde kalmadığı anlamına gelmiyor:(
Adalet Yağcı
02-02-2010, 23:32
Bu konuda bizlere yardım ve öncülük edecek bir arkadaş çıkacaktır.
Bu işi yapabilmek için çok iyi yabancı dile ihtiyaç var önce, ve prosedürün nasıl işlediğini bilmek gerekir, yoksa çok başımız ağrır.
dağ çiği
04-02-2010, 22:08
Adalet Hanım, bahçeniz çok güzel.Emeğiniz hepsinden güzel.İnşallah yeni aldığınız tohumlarınızı hayırlısıyla yetiştirirsiniz. Sizden öğrenicek çok şeyim var.Birde size sormak istediğim bişey var.Kamelya köşesinde ektiğiniz fideyi gördüm. Acaba tuttumu merak ettim.Bende yeni ektim dua ediyorum tutsun diye.Sağlıklı huzurlu güzel günler sizinle olsun.
Adalet Yağcı
05-02-2010, 07:56
Sevgili Dağ çiği, övgüleriniz için teşekkürler, bu sitede bütün bahçeler çok güzel, sürekli bir şeyler öğreniyoruz.
Kamelyayı yaşatamadım malesef, uzun süre yapraklar yeşil kaldı ama sonra kurudu, inşallah siz başarırsınız.
Sevgiler.
Adalet hanım;
İşiniz çok zor:) Onca tohum ekilecek , şaşırtılacak , yerlerine dikilecek...Siz de bir de yaylaya taşıma işi var. Kolaylıklar diliyorum.
Gerçi sizin kadar olmasa da bende de bir sürü ekilecek tohum var. Şimdiden düşünüyorum. Nasıl altından kalkacağım diye.En zoru ektikten sonra korumak.Güneş fazla sorun , aydınlık değilse sorun , soğuk yerde sorun. Nasıl yapacağız bilmem...
Bitki delisi olmak zor iş :)))
Adalet Yağcı
06-02-2010, 11:47
Sevgili İmgelem, tohumları alırken hiç sorun olmuyor :) iş çimlendirmeye geldiğinde sıra sıra viyoller dizilip bakım gerektiğinde anlıyorsunuz ne yaptığınızı.
Dediğiniz gibi, bir de taşımalar sorun, her seferinde otomobilin aldığı kadar yükleyip götürüyorum, sonra da "ben n'apmışım yahu" diye söyleniyorum kendime, iyi ki, büyük bir bahçem yokmuş:)
Size de kolay gelsin.
Adalet hanım merhaba...
Uzun zamandır bahcenizi ziyaret edemedim ne var ne yok neler yapıyorsunuz ağaçlar ne durumda budama yaptınızmı merak ettim. İşlerinizde kolaylıklar diliyorum.
Adalet Yağcı
07-02-2010, 18:26
Merhaba Birol bey, sormayın, yastayım!!!
Uzun bir aradan sonra bahçeme gittim, sardunyaları çok merak ediyordum.
Gördüm ki, ceylan sardunyalarımın hepsi de donmuş, oysa havalı naylonlarla sarmıştım, sakızlarda bir şey yok, iki küpem ve altı saksı ceylanım sizlere ömür :(
Bahçemi köyden bir usta budamış onbeş gün önce, bu ay çıkmadan göz taşı vereceğim aklımda.
Ben de size kolaylıklar diliyorum, bundan sonra durmak yok bize :)
fikreteren
07-02-2010, 18:41
Bende bugün yazlıktan geldim.sardunylar donmuş.Hatta sera içindekiler bile. Naylonun altına gazete kağıdı koymak gerekiyormuş.İş işten geçtikten sonra öğrendim. Sizede geçmiş olsun Adelet hm.neyseki küpeleri ev içine almıştım ama sizinki gibi ceylangözleri ve sakız,sardunya donmuş. Allah sağlık versin yine yaparız.
Adalet Yağcı
07-02-2010, 18:50
Ah..ah.
onları o halde görmenin vermiş olduğu burukluğu ancak yaşayan bilir Fikret bey.
Sevgili Cemo yu şimdi daha iyi anlıyorum :(
Size de geçmiş olsun, benim sakızlar donmamışlar, deli gibi de çiçek vermişler anlayamadım.
Adalet Yağcı
07-02-2010, 18:56
Güvey fenerim üzerinde yüzlerce meyvesi ile birlikte donmuş, görüntüsü içler acısıydı, fotoğrafını çekmeyi unutmuşum.
Clematislerimin tüm dalları ve yaprakları kapkara olmuş, sanırsınız ki ölmüş, ama uçlara yakın yerlerden taptaze sürgünler patlatmış :)
Adalet Yağcı
07-02-2010, 18:58
Bütün bunların yanında en güzel sürpriz Kardelenimden geldi, ömrümde ilk defa kardelen gördüm, harikaydılar.
Adalet Yağcı
07-02-2010, 19:01
Zavallı küpelerim, onları içeri aldım, Allahtan ümit kesilmezmiş :(
124417
124418
Adalet Yağcı
07-02-2010, 19:04
Sardunyaları birbirine biraz daha yaklaştırıp yeniden sardım, ama altına gazete koymamıştım, hafta arası bir gün gidip uygulamam lazım, Mart sonuna kadar tehlike devam ediyor.
124419
Sevgili Adalet Yağcı Ablacığım bahçenizdeki bazı çiçeklerin bozulmuş olmalarına üzüldüm, aldığınız tohumlara hevesle baktım, umarım onları başarılı bir şekilde büyütür ve bizlere sunarsınız.
Buradaki bahçelerde geleneksel sardunyalar insan boyunda ve üzerlerinde çiçekleri var(utanmazsam arabadan inip çalacaktım,hava çok rüzgarlıydı ve evsahibi ortalarda görünmüyordu)
sizlere kolaylıklar diliyorum
Satı Uğurtan
07-02-2010, 19:52
Sevgili Adalet hanım, çok geçmiş olsun çok üzüldüm, benim günlerdir donan sakızlarım sardunyalarım ceylanlarım küpelerim ve sukulentlerim gözümün önünde hiç ellemedim öyle bana bakıyorlar sanki bizi niye içeri almadın der gibi, Adalet hanım cığım umarım canlanırlar tekrar çok geçmiş olsun.
Adalet Yağcı
07-02-2010, 19:58
Sevgili Hüzün, gerçekten çok kötü bir durum, fotoğraflarını bile çekmek gelmedi içimden, bakamadım bile doğru dürüst.
Hatay sıcak tabi, Mersin'de olan sardunyalar şakır şakır çiçek açıyorlar, bunlar yayla soğuklarına dayanamadılar, en kısa zamanda ceylanların yenilenmesi gerekiyor, ancak öyle teselli bulurum.
Sevgili adalet hanim, çok geçmiş olsun bende aynı duguları yaşadım benim çiçeklerim de don attı.
Adaletim, geçmişler olsun.
Senin küpeler benimkinden iyi durumda yine. Ne sardunya kaldı, ne sukulent, ne de limonlar:(
Canlar sağolsun, atlatırız diyordum ki..yine kar geliyormuş. Kardan nefret edecem artık ben:)
Adalet Yağcı
07-02-2010, 20:01
Satı hanımcım, size de geçmiş olsun, anlaşıldı ki, ceylanlar daha özel koruma gerektiriyor, bundan sonra dersimizi almış olarak yola devam edeceğiz.
Yine de ümit kesmiyorum, bir ara tekrar gidip onları içeriye masanın üstüne alacağım, budayıp bekleyeyim bakalım neler olacak.
Renkleri de çok güzeldi yaaaaa...
Adalet Hanım, çok geçmiş olsun. Sardunyaları çak havasız bırakmayın, sıkı örttüğüm sardunyalarımda iki sene önce küf gibi hastalık oluştu, soğuktan değil, hastalıktan kaybettim.
Adalet Yağcı
07-02-2010, 20:06
Sevgili Sevim hanım, hepimize geçmiş olsun ve de ders olsun, onca emek verdiğimiz sardunyalarımızı dışarda bırakmayalım bir daha.
Sevgili Cemo'm, manzarayı görür görmez seni andım, tam yüreğimin ortasına yumruk yemiş gibi hissettim kendimi.
Burada bile kış sert geçtiğinde koca koca narenciye ağaçları donuyor, bahçe sahipleri belli günlerde bahçede ateş yakıp rüzgar yaptığı halde kurtaramıyor koca bahçelerini.
Ne yapalım, başa gelen çekiliyor be güzelim, Allah beterinden korusun hepimizi.
Kardelenlerim nasıl ama :)
Satı Uğurtan
07-02-2010, 20:06
Sevgili Adalet hanım, evet ceylanların dışarıda kalmaması gerekiyormuş tabi kötü bir tecrübeyle anlamış olduk, hepimize geçmiş olsun benimkilerin rengide çok güzeldi sevgiler.
Vildan Sönmez
07-02-2010, 20:08
Adalet Hanım kardelenleriniz ne kadar güzel olmuş. Benimkiler sadece yaprak verdiler. Limon'un gönderdiği aşağıdaki link aklıma geldi. Ana sayfasından 'Forrest Medal Winners' başlığına gidince her yıl yaptıkları yarışma sonuçları var.
http://www.srgc.org.uk/shows/newcastle/report.html
Bütün bunların yanında en güzel sürpriz Kardelenimden geldi, ömrümde ilk defa kardelen gördüm, harikaydılar.
Adalet Yağcı
07-02-2010, 20:08
Kiraz'cığım, bu hafta içinde bu sorunu çözmeye niyetliyim, hepsini salona almayı düşünüyorum, ne kadar soğuk olsa da dışarıdan daha iyidir.
Ben sardunyaların bu kadar nazlı olduğunu hiç bilmiyordum :(
günebakan
07-02-2010, 20:12
Sevgili Adalet ablacığım çiçeklerin için çok üzüldüm bu karlı havalar bir çok arkadaşımızın bitkilerini kuruttu veya dondurdu. Hepinize geçmiş olsun
Ama bazıları da hiç ummadığın bir anda sevindiriyor tıpkı kardelenler gibi muhteşem görünüyorlar:)
Adalet Yağcı
07-02-2010, 20:14
İnternetten okuduğum bir yazıda, küresel ısınmanın aslında çok kısa bir süre sonra buz devrine dönüşeceği, 30 yıldan fazla devam edeceği yazıyordu, link vermek için aradım ama tekrar bulamadım sayfayı.
Bilim adamları, şimdiden önleminizi alın diyorlardı, n'apıcaz :(
Adalet Yağcı
08-02-2010, 19:10
Sevgili Limon, kardelenlere ben de bayıldım, seneye daha sık olacaklar inşallah.
Bir o kadar da bahçe duvarının dibinde açmışlar ama hava öyle soğuktu ki, onları fotoğraflayamadım.
Sevgili Adalet, size üzülme diyeceğim ama elde değil tabii.
Acaba benimkiler ne alemdeler hiç bilemiyorum. Ödüm kopuyor komşulara elefon edip de gidin bakın demeye.
Nasılsa gittiğimde göreceğim artık. Umarım çok hasar yoktur.
Ben sardunya saksılarını limonluğa kaldırırken de taş zemine koymuyorum saksıları.
İki tuğlanın üzerine uzunca bir takta koytup, tahtanın üzerine diziyorum saksıları. Sulama da hiç yok tabii.
Kardelenlerine bayıldım, bol bol seyret güzellikleri. Benim bahçemde hiç kardelen yok, bayır tarafına ekmeliğim mutlaka. Çok hoş görünüyorlar.
Adalet Yağcı
09-02-2010, 10:57
Sevgili Füsun hanım, elbette, yılmak pes etmek yok, yola devam!!!
Sevgili Gilan, kardelenler ancak yeterince soğuklandıklarında açıyorlarmış.
Sevgili Güler, bu kış çok yağışlı ve sert geçiyor, dilerim senin sardunyalar sıhhattedirler, ben altına bir şey koymamıştım, saksıların kendi altlıkları var gerekmez diye düşünmüştüm.
Kardelenler gerçekten çok güzelmiş, baya da iri açtılar, bir arada toplandıklarında tek tek olduklarından daha güzel görünüyorlar.
Vildan Sönmez
09-02-2010, 11:33
Size katılıyorum Adalet Hanım. Bu yıl ektiğim soğanları koruyabilirsem, gelecek yıl daha sık ekeceğim.Sizin kardelenler gayet güzel gelişmişler. O linkteki siteyi de inceleyip duruyorum. Soğanlıları ve kır çiçeklerini saksıda ne güzel yaşatmışlar.
Kardelenler gerçekten çok güzelmiş, baya da iri açtılar, bir arada toplandıklarında tek tek olduklarından daha güzel görünüyorlar.
Adalet Yağcı
09-02-2010, 11:46
Sevgili Vildan hanım, bakım çok önemli tabi ama iklim daha çok önemli.
Biz hoşumuza giden her çiçeği almak istiyoruz, Mersin de yıllardır yeniden diktiğim nergisleri bir türlü açtıramıyorum, iklim sıcak geliyor, zamanı geldiğinde bolca yaprak veriyor sadece.
Baldur Garten de çok değişik türler var, demek ki, Almanya'nın soğuk iklimini seviyorlar, nem oranı da önemli tabi.
Vildan Hanım, Adalet Hanım, yazın da benzer güzelliği yaşamak için Sn. Hocam100'ün yazlık soğanlılarından bodur kokulu Müge, ekebiliriz. Yanlış anlamadıysam soğanı değil de bitkiyi satacak. O sitedeki kır bitkilerinin saksıdaki güzelliklerini görünce kafamda bir sürü plan yapmaya başlıyorum.
Çok sevdiğim arkadaşım Müge için, o sitede gördüğümüz gibi geniş bir saksıya bolca dikip, en çiçekli zamanında O'na hediye edip sürpriz yapmak istiyorum.
Adalet Yağcı
09-02-2010, 15:45
Sevgili Limon, hemen ilgileniyorum :)
Bu arada Müge isimli arkadaşınız ne kadar şanslı olduğunu biliyor mu?
Merhaba Adalet Hanım,
Küpelilerinize fazla üzülmeyin. İçeri alıp ılık bir yerde bekletirseniz(yapraklarını temizleyip)en geç on gün içinde yeniden filizleniyorlar. Benimkilere de aynı şey olmuştu yakın zamanda ve bu şekilde kurtardım. Başarılar dilerim.
Adalet Hanımcığım; bir haftadır modemimdeki arızadan dolayı siteye giriş yapamıyordum. Ancak onarıldı. İlk işim siteye girmek oldu. Çiçeklerinize gerçekten çok üzüldüm.:( Geçmiş olsun. Neyse ki küpelilerden bir tanesi bende garantide.
Orhan Özbilgiç
09-02-2010, 22:11
Adalet Hanım;
Çiçeklerinizin donması gerçekten üzücü. Bu sitede sizi anlamayacak arkadaş olacağını sanmıyorum. Çünkü hepimiz sevdalıyız. Geçmiş olsun.:(
Benim bahçem, genel olarak dış mekan bitkileri ağırlıklı olduğu için, çok önemli bir hasar yokmuş. Sadece, ağaç minelerinin ve abutilonun yaprakları donmuş. Galiba gövde ve dallarda sorun yokmuş?
''Yokmuş'' diyorum, çünkü bana bilgi veren dostum bitkiler konusunda yeterli değil.
Mart'ta bordo bulamacı için gittiğimde göreceğim artık. Hayırlısı olsun, ne yapalım?
Bitkileri dondan zarar görmemiş olanlar, zarar görenlere, destek oluruz. Nasıl olsa önümüz bahar! Hemen büyüyüverirler yaza kadar..;)
Sağlık ve mutluluklar.
Adalet Yağcı
10-02-2010, 07:34
Sevgili Aygün, küpeleri içeri aldım hemen, yapraklarını temizlemedim ama perdeyi açıp bitkinin güneş almasını sağladım.
Dilerim dediğiniz gibi yeniden canlanır.
Verdiğiniz destek moral için teşekkürler.
Adalet Yağcı
10-02-2010, 07:38
Sevgili Almira, ben de merak etmeye başlamıştım artık, geçmiş olsun.
Çok şimşekli havalarda ben modemin telefondan gelen kablosunu çekiyorum, cihazın elektrikle olan irtibatını da kesiyorum.
Hatırlarsanız, geçen yaz elektrikler kesik olduğu halde yaylada modemim yanmıştı bu yüzden.
Siz küpenize iyi bakın, komşulardan fide alabilirim, yeniden yetiştirmek de çok keyifli olur.
Adalet Yağcı
10-02-2010, 07:43
Sayın Orjin, teşekkür ederim.
İnşallah sizin bahçenizde önemli bir hasar yoktur, siz abutilonu korumaya almıştınız, kocaman da olmuştu, benimkiler açıkta duruyorlardı, yaprakları üşümüş ama kendisi canlı gibiydi, bakalım baharda göreceğiz.
Bordo bulamacını ben bu ay çıkmadan yapmayı düşünüyorum, Birol bey geçen yazdan sıkıca tembihlemişti, Mart gelmeden bordo bulamacını uygulayın diye.
Orhan Özbilgiç
10-02-2010, 08:52
Sayın Orjin, teşekkür ederim.
İnşallah sizin bahçenizde önemli bir hasar yoktur, siz abutilonu korumaya almıştınız, kocaman da olmuştu, benimkiler açıkta duruyorlardı, yaprakları üşümüş ama kendisi canlı gibiydi, bakalım baharda göreceğiz.
Bordo bulamacını ben bu ay çıkmadan yapmayı düşünüyorum, Birol bey geçen yazdan sıkıca tembihlemişti, Mart gelmeden bordo bulamacını uygulayın diye.
Adalet Hanım;
Abutilonun kuzey cephesi zaten kapalıydı. Ben batı ve doğu cephelerinide hasbelkader perdeledim. Üstünü örtmedim. 60 cm. kar birikmiş, silkeletmedim, yorgan olsun diye. Böylelikle gece ayazı daha az etkilemiştir sanırım. Sizin abutilonunuzun kurtuluşuda, üzerinde kardan bir yorganının varlığı olsa gerek. Bakalım, asıl sonucu nisana doğru bitki tomurcuklanırken anlayacağız. İnşaallah sorun yoktur.
Bordo bulamacı, sizinde bildiğiniz gibi en geç, bitkilerin tomurcukları patlamadan bir hafta kadar önce verilmeliymiş. Artık bu tarih herkesin bahçesinin bulunduğu yörenin iklim koşullarına göre değişir. Sizin bahçeniz ne kadar yaylada olsa da, yinede Karadeniz Sahili' ne göre biraz daha erken baharı yakalar. Karadeniz de, ilkbahar geç gelir. Örneğin güller mayıs sonunda açmaya başlar. Asıl haziranda coşarlar. Kış da öyle! Aralık sonbahar ayı gibidir. O nedenle ben, martın ikinci haftasına kadar atabilirim.
Sağlıcakla kalın.
Adalet Hanım bir şeyi daha paylaşayım hemen, sıcağı sıcağına. Daha kötü durumda olduğundan, umudu kestiğim başka bir küpelime şeffaf bir poşeti geçirerek saksının altlarından bağlayıp 2-3 gün peteğin yanında beklettim. Bugün dayanamayıp açtığımda onun da minik minik filizlendiğini farkettim. Daha rahat etsin diye 5 kg lık su şişesinin üst kısmını kesip üzerine oturttum. Bakalım gelişimi ne yönde olacak, paylaşırım yine. Sevgiler.
Adalet Yağcı
10-02-2010, 12:05
Çok teşekkürler sevgili Aygün, peteğin yanında fazla bırakmayın siz de, bu sefer de sıcaktan kaybedebilirsiniz bitkinizi, kendine geldiyse yavaş yavaş serin bir ortama taşıyın.
Adalet Yağcı
10-02-2010, 21:02
Bu gün balkondaki çiçeklerimi fotoğrafladım.
Sevgili Jineop'un gönderdiği, minik gaura hızla büyümeye devam ediyor, yerini sevdi :)
124726
124727
Adalet Yağcı
10-02-2010, 21:08
124728
Açelyam bir türlü açamadı, bu kışı dışarda geçirdi, halinden çok memnun, Sonbaharda onu yayla bahçesine dikeceğim.
124729
Sevgili Jineop, astilbem beni çok mutlu etti.
124729
Cüce hatmi de öyle.
124730
Bunun adını hatırlayamadım, neydi?
124731
Adalet Yağcı
10-02-2010, 21:12
Mersin de kış böyle.
124732
124733
Evimin böyle manzarası olmasını çok isterdim.
Yazın bu manzaranın seyrine doyum olmaz.
Adalet Yağcı
17-02-2010, 13:18
Bu gün yine tohum ektim, aralıksız tam 4 saat.
Daha da ekilecekler var, bahar gelinceye kadar her yerde gördüğüm çiçekleri fotoğraflayıp onlarla avunuyorum.
Geçenlerde yolda nergis satan bir satıcı gördüm, yanına yaklaştım, adam satmak için hevesli ama "sadece fotoğraf çekeceğim" deyince, gönülsüz gönülsüz "çek abla" dedi :)
125645
125646
Bu da kızımın oturduğu yerin bahçesinden.
125647
Vildan Sönmez
18-02-2010, 12:47
Sevgili Adalet Hanım, kardeşim,
Bugün gönderdiğin tohumlar ulaştı. Ne kadar mutlu olduğumu anlatamam. Hepsi için teşekkür ederim. (Kudret narı çoktan beri aklımdaydı ; tam isabet)
Sevgilerimle....
Adalet Yağcı
18-02-2010, 12:59
Sevgili Vildan kardeşim :)
Tohumların elinize salimen ulaşmasına çok sevindim.
Ben dün cüceleri ektim, bakalım kaç tanesi çimlenecek, tohum paylaşmanın bir avantajı da, eğer bende olmaz da sizde olursa tohum kaybetmemiş olmamız.
Sevgiyle.
Orkun Kırcı
18-02-2010, 19:18
Adalet ablacım yolladığın abutilon tohumlarını ektim ve bugün itibariyle 1 tanesi çimlendi:) İnşallah diğerleri de çimlenirler. Bu arada sizin sellukaları yarın yollamaya çalışıca. Bu haftam epeyce yoğundu fırsat bulamadım.
Adalet Yağcı
18-02-2010, 21:27
Sevgili Orkun, abutilonlar oda sıcaklığında ki, 22-26 °C arası, 10 günde çimlendiler, sizdeki çimlenme başladı ise arkası gelecektir.
Gerçek dört yaprak çıkınca şaşırtırsınız.
Satı Uğurtan
18-02-2010, 21:54
Sevgili Adalet hanım, bu gün biraz bahçeyle uğraştım, donan sardunyaların diplerinde küçük filizler olduğunu gördüm çok mutlu oldum sizinkilerde kesin canlanır sevgiler.
Adalet Yağcı
18-02-2010, 22:16
Çok güzel bir haber Satı hanım, Pazar günü gideceğim, dilerim ceylanlarımı hayata döndürebilirim.
Sizin adınıza çok sevindim, demek ki, çıkmadık candan ümit kesilmezmiş :)
Adalet Yağcı
19-02-2010, 16:57
Çok teşekkürler sevgili Orkun Kırcı, dilerim çimlendirmede sorun yaşamam, geçen seneden deneyimliyim ama selluka bu, canı nasıl isterse öyle davranır :)
Orkun Kırcı
19-02-2010, 17:33
Ablacım yarın birkaç foto ekliycem. Ama sana da buradan söyliyim. Ben deneme amaçlı 5 tohumu ayırdım. 3 törpülenmiş 2de işlem görmemiş tohumum var. 3 gündür su içerisindeler her akşam suyu döküp ılık suyla dolduruyorum. Bugün itibariyle törpülenmiş olanlar balon gibi şiştiler diğerleri ise biraz geriden geliyor. Tahminimce yarına kadar filizlenmiş olacaklar. Tavsiyem bu yöntemi denemen. Bu gelişimin sebebi herhalde tohumların çok taze olması. Size şimdiden başarılar.
Adalet Yağcı
20-02-2010, 11:55
Orkun bey, üç gün suda bekletmek tohumu çürütmez mi?
Ben 24 saat beklettim sadece.
Yine de sizden gelecek olanların bir ikisini söylediğiniz gibi yaparım.
Aslında peçete arasında çimlendirmeyi düşünüyordum.
Balkon yine doldu, ama bir bu kadar daha ekilmeyi bekleyenler var.
126247
126248
Bazılarını şaşırttım bile.
Önce iyi bir bitki yetiştirme torfu aldım.
126249
Viyolleri yarıya kadar sıkı bir şekilde doldurdum.
126250
geri kalanına bitkiyi dikip üzerine fazla bastırmadan toprak ilave ettim(şaşıranlar)
Bu da yer orkidesi, biraz geç çimlendi, 25. gün.
Bu gün iki tohumun daha çimlendiğini gördüm.
126251
Adalet Yağcı
20-02-2010, 11:57
Bir de yıldız çadırı düşmüş toprağa, ben ekmemiştim, geçen seneden kalan tohumların içine karışmış.
Pek bi kendinden emin büyüyor :p
126269
Bu sene Zengardenden aldığım tohumların büyük bir kısmını ekiyorum, bir kısmını ektim.
Çok çabuk çimleniyorlar, isterseniz konuyu, Bu çimlenen şu bitkidir (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=7672&page=3) başlığından takip edebilirsiniz.
Ellerinize salık sevgili adalet hanım,
Adalet hanım size bir şey sormak istiyorum sarkan petunya tohumu toplu ine başı kadar büyüklükte ve ezildimi toz gibi oluyor sizinkidemi öyle aceba.
Sebahattin Sargın
20-02-2010, 16:51
Bende 18 şubatta balkonu doğmayı bekleyen tohumlarla dodurdum, merakla çimlenmelerini bekliyorum. Listenize bakılırsa bu yaz bahçeniz gözümüzü şenlendirecek gine. Çalışmalarınızın devamını dilerim...
Sevgiler ;)
Merhaba adalet Hanım;
Küpelileriniz ne durumda merak ettim. Benimkiler yeniden filizlendi de. İçeri almak işe yaradı. Umarım sizinkiler de kurtulmuştur.
Adalet Yağcı
20-02-2010, 18:52
Teşekkürler Orkun bey.
Sevim hanım, petunya tohumları çok küçük olduğu için genellikle kaplanarak satılıyor, tohumların korunması açısından.
Bu yüzden elinizle ovalamadan yani tohumu ezmeden ekiniz.
Günebakan'cığım, geçen seneki halimi unuttunuz mu? Bu sene de her yer viyollerle doldu :)
Sevgili Sebo, hepimiz heyecanlıyız, ilk defa tanışacağımız çiçeklerimiz olacak, hepimize kolay gelsin.
Sevgili Aygün, ben tekrar gidemedim, önümüzdeki günlerde gidip göreceğim, sardunyalarımın da üzerini açacağım.
Bir kaç bitkimi de korumaya almıştım, onları da açmam gerekecek artık.
Sizin küpelerinizin kurtulmasına çok sevindim, ben yaşatamazsam çelik isteyecek bir kapım olur değil mi :D
Adalet Yağcı
21-02-2010, 17:43
Sevgili Lir, hoş geldiniz, tohumlar enteresan, üçüncü ve dördüncü günde çimlenmeye başladılar.
Bu arada, Zengarden in hakkını teslim etmek lazım, tohumlar çok tazeymiş, ilk defa hiç kayıpsız çimlenme görüyorum.
Biraz daha belirgin hale gelsinler fotoğraflayacağım.
Adalet Yağcı
21-02-2010, 17:48
Bu gün bahçeme göztaşı verdim.
Bahçede öyle çok iş var ki, nerden başlayacağımı bilmiyorum.
Köyden bir budamacıya tembih etmiştim, zamanında budanması için, on gün önce budamayı yapmış.
Yağan bol yağmurdan sonra güneşi gören otlar bir karış olmuşlar, aralarından çalı çırpıyı toplamak bir mesele.
En çok da budanan gül dallarını toplamak mesele, ne kadar eldiven kullansanız da onlar elinize batacak bir açık yakalıyorlar, çok canım yandı.
Orhan Özbilgiç
21-02-2010, 18:24
Adalet Hanım;
Balkon gerçekten dolmuş! Dolmuş dolmasına da, bu kap ve viyoller Mersin' de mi, yoksa Yayla' da mı?
Mersin' de ise işiniz çok demektir. Zira taşımak için bir araba yetmez! Bir de karavan gerek.:D
Adalet Hanım,
Maşallah ve allah kolaylık versin. Ben maalesef tohumlarımın çok büyük kısmını dikme şansım olmadı bu sene ev ortamını kullanamıyorum evde 1 yaşında bir bebek olunca olmuyor. İşyerimde de odamdaki camın önünde ancak küçük saksıların içinde bir kaç çeşit çiçek tohumu ekebildim. Zaten işyerinin bazı alanları kışı geçirsinler diye getirdiğim saksılarla dolu. Kısmet olursa bu hafta sonu Sapancaya gitmeye başlıyorum ama tohumları ekemeyeceğim, malum Sapancanın iklimi biraz sert üstelik gece gündüz sıcaklık farkıda oldukça fazla. Sapancadaki tohumlar hariç elimde 50 çeşit tohum var, Sapancada da en az 40-50 çeşit tohum vardır. Sanırım siz şu an ektiğiniz tohumların çiçek hallerini görürken ben daha yolun çok başında olacağım. Kısmet artık bakalım hangi çiçeklerde başarılı olacağız hep birlite sayfalarımızda paylaşırız. Şu an için işyerinde çimlenenler Liçi, Gül Hatmi, Sardunya, Sabah sefası. Dün ektiklerim yıldız çadırı, sardunya, gül hatmi, sarkan begonya, fire works dahlia.
Uzun zamandır yazmıyordum Adalet Hanım uzunca yazmış oldum.
Umarım herşey gönlünüzce olur ve içinize siner.
Adalet Yağcı
23-02-2010, 17:35
Sayın Tturt, kolay gelsin.
Sizin yurt dışından getirttiğiniz petunya tohumlarını ektim(17 Şubat)minicik iki çimlenme gördüm bu gün.
Size tohumlarla birlikte hediye gelenlerden üçer beşer paylaştırmıştınız ya, işte onlardan hatmi ve çılgın papatyalar hemen çimlendiler, 3. gün, inanamadım.
Papatyaları çok beğenmiştim, yakında fotoğraflarını eklerim.
Adalet Hanım,
Petunyalar için gelen paketlerin üzerinde şöyle bir not var. Tohumları toprağın üzerine koyun elinizle bastırın üzerine toprak koymayın, ışıkla 20-25 günde çimlenecektir yazıyor. Aynı not begonya tohumları içinde geçerli. İlk geldiğinde deneme amaçlı ektiğim gül hatmiler bende çok çabuk çimlenmişlerdi sonra gerçek yapraklarını vermeden soldular. Sanırım bulundukları ortamla ilgili. Yanılmıyorsam size sardunya tohumlarıda göndermiştim üzerleri mavi renkliydi. Onlarda çabuk çimlendiler.
Tohumlarınızın gelişimlerini merakla takip edeceğim.
Adalet Yağcı
24-02-2010, 08:45
Demek maviler sardunya tohumlarıydı, ben bir türlü hatırlayamamıştım, buna çok sevindim.
Petunyaların tohumları pek minicik olduğu için, tarif ettiğiniz gibi ekmiştim, ama zamanı var daha demek ki.
Bilgiler için çok teşekkürler sayın Tturt.
ciceksever70
24-02-2010, 16:16
Sevgili Adalet hanim, elimde sizin gönderdiginiz beya ve mor datura, kozmos, Güvey Feneri, Brüksel Lahanasi, Aksam Sefasi, Yildiz cadiri ve Suzan tohumlari var. Forumlari okudum ama hepsi ile ilgili aradigim bilgilere ulasamyinca uzmanina sorayim dedim. Simdiden evde cimlendirebilecegim tohumlar hangileridir? Yanilmiyorsam aksam sefasi ve kozmosu direk bahceye ekebilirim. Sevgiler.
Adalet Yağcı
24-02-2010, 17:51
Sevgili Çiçeksever, daturaları, güvey fenerini, yıldız çadırını, ve suzanları ekebilirsiniz.
Mart ortası gibi de Brüksel lahanasını ekin, çabuk çimleniyorlar, dış ortama ekebilirsiniz, Nisan sonu gibi de bahçedeki yerine alabilirsiniz.
Akşam sefası için de, eğer don olayı bittiyse, direk yerine fazla derin olmayacak şekilde ekin, 2 cm. derinlik yeterlidir.
Bahar geldi telaş başladı, haydi kolay gelsin.
ciceksever70
24-02-2010, 18:01
Cok tesekkür ederim. Evet bahar telasi basladi ama bahce henüz kar dolu. Erir erimez aksam sefalarimi ekecegim. Bu yil fazla tohum ekmeyi düsünmüyorum sadece sizden gelenler ve bir kac sebze tohumu atacagim cünkü Eylül gibi ücüncü bebegim dünyaya gelecek. Bahcede isim ne kadar az olursa benim icin o kadar iyi. Umarim karin altindan kötü sürprizler cikmaz ama oldukca cok isin bizi beklediginden eminim. Size ve tüm bitkiseverlere kolayliklar diliyorum. Sevgiler...
Adalet Yağcı
24-02-2010, 20:52
Eylül gibi ücüncü bebegim dünyaya gelecek.
Aman ne güzel bir haber, aileye bir kişi daha katılıyor, inanılmaz heyecanlı bir olay.
Kutlarım, kendinize iyi bakın.
Sevgili Adalet,
Bakıyorum bahar yaklaştıkça sendeki telaş ta hızlanıyor.
Kim bilir bu yıl hangi güzellikleri izleyeceğiz?
Senin hızına, benim dörtlükler yetişemiyecek bu gidişle.
Sana bol çiçekli, bereket dolu bir sezon diliyorum.
Sevgiler..
Adalet Yağcı
25-02-2010, 09:46
Sevgili Hozat, bütün kış baharı bekledik, kumrular gibi :)
Bu yıl ektiğim tohumların çoğunu ben de ilk defa yetiştireceğim, dolayısı ile ayrı bir heyecan var tabi.
Hızıma gelince; şimdilik kaplumbağalarla yarışabiliyorum ancak, yakında tavşanlara yetişebilmeyi umuyorum :dilli:
Allahım gücünüzü attırsın sevgili adalet hanım,hepisi çimlenirde bizlerde seneye tohumlarından faydalanırız.
Adalet hanim senin hatmiler çimlenmiş darisi bana çümartesi bir hafta olacak.
Adalet Yağcı
25-02-2010, 11:12
Hatmiler bir hafta içinde çimlendiler ama ben oda içinde çimlendirmiştim, sizinkiler de çıkarlar merak etmeyin.
Önümüzdeki sezonda bol bol tohumunuz olacak :)
Sayın Adalet Hanım,
Tüm katkılarınız için sizlere teşekkür ediyorum.En kısa zamanda bahçemin resimlerini yayınlayıp, üyelerin görüşlerine ihtiyacım olacak.Şimdiden herkese teşekkürler.
Adalet Yağcı
04-03-2010, 19:33
Bahçeler açılıyor bir bir, benimki ne halde haberim yok.
Pazar günü gidip bakacağım, biraz ot temizleyip yavaş yavaş ısınma turları yapmak istiyorum.
Şimdilik balkonumdakilerle idare etmem lazım :rolleyes:
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.