Bağlan

View Full Version : Adalet Yağcı / bahçe

Sayfalar : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

ciceksever70
27-08-2009, 19:22
Allah bagislasin Adalet hanim. Nehir kiz cok cok güzel bir kücük prenses. Gülüsüyle bahcenizi aydinlatmis.

Arzu Kasapoğlu
27-08-2009, 20:01
Torununuz çok tatlı Adalet hanım :) Allah bağışlasın.

füsunANK
27-08-2009, 20:17
Size çok benziyor Adalet ablacığım. 99972

maki01
27-08-2009, 20:21
Çok sevinirim Adalet Hanım, abisi de (Oğlum) çok sevdi Nehir'i. "Olmaz böyle bir güzellik, kendinden büyük saçı var " diyor. Kocaman nazarlıklar takın lütfen. Bir de buraların adetidir. Azicık kara sürün kulağının arkasına.

Birol
27-08-2009, 20:30
Maşşallah allah nazarlardan sakınsın.

hüzün
27-08-2009, 21:53
Maşşallah allah nazarlardan sakınsın.

aynen katılıyorum Adelet Hanım SAĞLIKLI HAYIRLI ÖMÜRLER diliyorum .Bahçenizi ve özellikle yıldız çadırını çoook beğendiğimi de söylemek istiyorum...

Müjgan Yılmaz
27-08-2009, 22:19
Ada cım;
Benden de kocaman bır maşallah,FüsunANK la aynı fikirdeyim,Nehir sana çok benziyor.Ben de diğer arkadaşlar gibi, seni yanlış yorumlamalarına çok üzülüyorum.

Adalet Yağcı
28-08-2009, 07:16
Sevgili dostlarım, DefneD, Nkoksal, Jineop, Yesim Ozgun, Ciceksever70, Arzu Kasapoğlu, FüsunANK, Birol, Hüzün, Müjgan Yılmaz; hepinize teşekkürler ediyorum, torunum ve benim için gösterdiğiniz teveccühe layık olmaya çalışacağım.

Tabii ki, bahçemdeki tohumları paylaşıma açtım, ama bu sene çok garip bir yaz geçirdik, hâlâ beklediğim tohumlar olgunlaşmadılar, özellikle sarı ve beyaz suzanlar. Yıldız çadırından da çok az tohum alabildim, ama üzerinde olgunlaşmayı bekleyen kapsüller var.

Bu yüzden hazeran tohumlarını da bekletiyordum, ama böyle olmayacak sanırım, Eylülün 10 undan itibaren hiç değilse hazeranları göndereyim, diğerlerini de olgunlaştıklarında gönderirim.

Şu anda hazır olanlar, hazeranlar ve gece sefaları tohumları, deniz lavantaları hiç tohum oluşturmadı ne yazık ki.

limon
28-08-2009, 21:38
Burada yaptığımız en önemli paylaşım bahçelerimizi paylaşıma açmak. Bu konuda 4 yıl önceki ben gibi hiç bir şey bilmeyenlerin bile, zamanla nasıl gelişebileceklerini, bahçelerin ilgiyle nasıl güzelleşeceklerini gösterip, cesaretlendirmek.

Veya küçücük balkonlarda nasıl mucizeler yaratılacağını görmek.

Bizim iklimden dolayı yetiştiremediğimiz güzel bitkilerin, dostlarımızın bahçelerinde ne kadar coştuğunu görüp, sanki kendi bahçemiz gibi sevinip, mutluluğumuzu paylaşmak.

Bir tohumun nasıl yeşereceğini görmek.

En büyük paylaşım bunlar değil midir?

Not: Ben de içimde kalmasın diye yazdım. Tartışmaların arasına girip ortalığı alevlendirmeyi hiç sevmem, bu kadar dayanabildim. Ben de sileceğim mesajımı.

Adalet Yağcı
28-08-2009, 22:02
Sevgili dostlarım, Yeşim'ciğim, Limon'cuğum, ben unuttum gitti, lütfen sizler de üzülmeyin, yemin ediyorum şu anda gözlerim yaşlarla doldu, duyarlılığınız beni öyle duygulandırdı ki, benim insan sevgim, boşuna değilmiş, hepiniz de çok yüreklisiniz, hepinizi de çok seviyorum.

Ben insanların arasında kırgınlıklar olmasını sevmiyorum, sevgi her şeyi halleder, bakın ne güzel sohbetlerimiz var, paylaşımlarımız var.
Paylaşım demişken, yakında hazeran ve kokulu gece sefası tohumları yola çıkacak haberiniz olsun, suzanlar olmadılar daha onlar daha sonra, yıldızçadırı ve datura da.

DefneD.
28-08-2009, 22:02
Bir ay kadar önce idi sanırım. Sevgili Adalet Hanım'a bahçesinde çocukluğumda çok sevdiğim ''Paşa elması'' olup olmadığını sormuştum. Mersin yaylalarında bu isimle bilinen mayhoş bir elmadır. Adalet Hanım'ın, mayhoş elma sevmediği için bahçesinde olmadığını söyleyip kestirip atmak yerine, bahçesinde olmadığını ama eğer istersem satın alıp bana gönderebileceğini söylemesinin beni nasıl mutlu ettiğini belirtmeme gerek var mı?:)

Yayla mis ve de buz gibidir şimdi değil mi Adalet Hanım? Gerçi bizim burası da yaşanabilir hale geldi artık. Görüşürüz:)

kazim polat
28-08-2009, 22:05
Sevgili Jineop, ben yollarım size böğürtlen reçeli. Nedir ki bir böğürtlen reçeli ? Kendime yaptığım reçelden yarım kliloluk kavanoza koyarım, ver Ptt' ye, yollarım gider.

Hangi nadide çiçeğin başlığı açsam, ben Adalet Hanım'ı orada birinden tohum, çelik isterken görüyorum. Karşısındaki insanın işi yokuşa sürdüğü hiç olmuyor.

Yarım kilo böğürtlen reçeli hazırlayıp yollamak " Eğer torunlardan artarsa ( siz artığa layıksınız çünkü ), eğer İstanbul'a gelirsem (Kargoyla yollarsam karşılığında bir şey isteme şansım olmaz çünkü ) bir sürü şart koşulmasa ne olurdu ?

Hep alıp, hiç vermemek hiç de adil değil, etik de değil, doğru da değil, güzel hiç değil.

("Sayın" diyemiyorum) Seleste'yi yukarıda yazdıklarından dolayı esefle kınıyorum. Umarım içerisinde bulunduğu sıkıntılı bir ruh haliyle ve de düşünmeden yazılmış bu yazı için defalarca özür dilerler kendileri !

Adalet Yağcı
28-08-2009, 22:18
Sevgili Defne, geceleri ısı çok düşüyor, ayaklarda çorap, sırtta hırka, yorgana sarınıp yatıyorum, ama baş ucumdaki pencerem hep açık, orada yıldızları seyretmezsem uyuyamam :)

Sayın Kazım Polat, ben de aynen sizin gibi düşündüm inanın, o gün bir sıkıntısı vardı belki, eminim o da çoktan pişman olmuştur.

Hatice Tarhan
28-08-2009, 23:15
Sevgili Adalet ablacığım zamanımın azlığından forumda fazla kalamıyordum. Öncelikle torununuz çok tatlı, Allah nazardan korusun .seleste nin söyledikleri nede hoşgörüyle bakalım öyle demek istememiştir herhalde .Bizler sizin ne kadar paylaşımcı ,ne kadar candan ,olduğunuzu biliyoruz ,sevgiyle kalın .

ciceksever70
28-08-2009, 23:29
Adalet hanim suzanlarda ben hic tohum göremedim, cicekler hemen büzüsüp dökülüyor yenileri aciyor. Sizde hic resmi var mi?

Adalet Yağcı
29-08-2009, 23:22
Sevgili Çiçeksever70, suzan fotoğrafı mı, yoksa tohumlarının fotoğrafını mı soruyorsunuz?
Suzanların fotoğraflarını değişik dönemlerde bahçeme yüklemiştim, sizin için tekrar bakayım.

Adalet Yağcı
07-09-2009, 11:50
Bu sabah dalda kalan güvey fenerlerini topladım, aroması müthiş, misafirlerim ve komşularıma daha önce tattırmıştım, herkes çok beğendi, komşuma çelik verdim inşallah tutar.

sevim.K
07-09-2009, 11:59
Adalet Hanımcığım merhaba; çocuğunuz ve torunlarınızla geçirdiğiniz güzel zamanların dışında can sıkıcı şeyleri sorun yapmayacağınızı düşünüyorum. Sağlığınız dışında h,ç bir şey o güzellerden önemdi değildir değil mi:confused:

Tohum paylaşımları yapıyormuşsunuz onu da öğrenmiş oldum. Acelesi yok Adalet hanımcım. Sizden gelecek olan ne zaman olsa gelir acelesi yok. Sıkmayın canınızı, sevgiler;)

Adalet Yağcı
07-09-2009, 16:00
Sevim hanım çok teşekkürler, onlarla olmak gerçekten çok güzel oldu, ruhum gençleşti.

Sayın Kgursan benim lisilerimi sormuştu Lisianthus başlığında, bu gün onca işin arasında üşenmedim bir kaç fotoğraf çektim.

ciceksever70
07-09-2009, 21:53
Adalet hanim cok özür dilerim mesajinizi yeni farkettim. Ben suzanlarin tohumlarini sormustum. Benimkilerde tohum olusumu hala bulamadim sanirim tohum olusturamadan cicekler dökülüyor. Artik cok az cicek kaldi üzerlerinde onlarda olur mu bilmem. Sevgiler...

Adalet Yağcı
08-09-2009, 07:21
Sevgili Çiçeksever70, yurt dışına tohum yollanıyor mu bilmiyorum, yurt içinde bir adres verebilirseniz size de sarı suzan tohumu gönderebilirim.
Benim suzanlar da çok geç tohum bağladılar, açanların hepsi tohum olsaydı, bütün siteye yeterdi.

jineop
08-09-2009, 07:59
Sevgili Adalet Hanım,
Günaydın...Sabah kahvesine geldim.Bahçenizi şöyle bir dolaştım. Clematis başlığına çelikleri yükledim. Başardım...Sizinkiler ne oldu?Susan,yıldız çadırı,hezeran ve datura ya talibim.Kalırsa bana da yollıyabilirseniz sevinirim.

Ülker
08-09-2009, 08:12
Talipleriniz çoğalıyor Adalet Hanım, gözlerinizi dört açıp tohum aramaya başlayın. :)
Suzanlarınız ne güzel açmış, benimkiler serçelere yem oldu, hevesim kursağımda kaldı.:(
Lisilerin uçuk pembesi yok mu, açmadı mı? lila ve pembe bir arada harika görünür.
Sayenizde hangi çiçeğe koşacağımı şaşırdım inanın, beni yoldan çıkarıyorsunuz.:o

ciceksever70
08-09-2009, 09:11
Sevgili Çiçeksever70, yurt dışına tohum yollanıyor mu bilmiyorum, yurt içinde bir adres verebilirseniz size de sarı suzan tohumu gönderebilirim.
Benim suzanlar da çok geç tohum bağladılar, açanların hepsi tohum olsaydı, bütün siteye yeterdi.

Adalet hanim cok cok tesekkür ederim. Ne gönlü zengin insanlar var bu sitede... Suzan tohumlari burada renk renk var ben bahcemdekilerden deneme amacli toplamak istemistim. Genelde bulamadigim tohumlari ailemden rica ediyorum zarfin icinde gönderiyorlar. Yine de cok tesekkür ederim. Nazli bir cicek olduguna karar verdim belki buranin iklimindendir. Zaten mevsimlik diye satiliyor. Ama saksilardakiler kötü olunca kisa kestim bir hafta icinde yeniden tirmanmaya ve az da olsa cicek acmaya basladi. Güzel cicekler mevsimlik de olsa insan bahcesinde olsun istiyor. Sevgiler...

Hatice Tarhan
08-09-2009, 09:30
Adalet Hanım beyaz lisinin arkasında görünen ,beyaz renkli çiçeğin ismi nedir acaba . Mor ve pembe side var o çiçeğin, ne ismini biliyorum nede nasıl yetiştirildiğini bilgilendirirseniz sevinirim.Saygılar .

Adalet Yağcı
08-09-2009, 09:59
Sevgili Jineop, size yıldız çadırı, hazeran ve suzan tohumlarından ayırırım, datura ise sadece katmerli beyazında bir tane tohum kesesi oluşturdu, daha yemyeşil duruyor, mor olandan da oluşursa daha geç olmak üzere gönderirim.
Siz şimdilik diğer tohumlar için adresinizi bildirin. Sevgiler.

Sevgili Ülker, gözlerimi dört değil sekiz açsam da nafile, olanları toplayıp biriktiriyorum, kardeş payı yapacağım :)

Sevgili Çiçeksever70, haklısınız iklim çok önemli, benim iki kök sellukam da burada gelişmedi, Mart gibi ekmiştim oysa, giderken saksıya alıp Mersin'e taşımayı düşünüyorum.

Sevgili Cennetbahçesi, gördüğünüz çiçekler deniz lavantası, namı diğer kuduz otu.
İki sene kalıyor bahçede kurutma çiçek için harika, bol güneş ve su seviyorlar, yetiştirmesi kolay bir çiçek ama malesef tohum oluşturmuyor, hazır tohumdan yetiştiriyorum iki yılda bir.

Adalet Yağcı
08-09-2009, 10:12
Ben bu clematisleri çok sevdim, iyiki de almışım, dinlenip dinlenip açmalarına bayılıyorum.
Diğerleri de tekrar tomurcuklandı, 6. parti.

mormenekşe
12-09-2009, 17:41
Merhaba sevgili Adalet hanım, lisileriniz maşallah gerçekten coşmuşlar çok güzel görünüyorlar.Bende güvey feneri tohumu ekmiştim ama filizlendikten sonra öldüler :( yeğenim amerikadan getirmişti tohumları,bu sene tekrar deniycem inşallah.
Bahçedenizden elde edeceğiniz tohumlardan bana da kalan olursa lütfen haber verin.
Sağlıkla mutlulukla kalın.

Adalet Yağcı
12-09-2009, 19:15
Sevgili Mormenekşe, adresinizi bildirin, son olarak size de bir paket hazırlayayım, böylece 21 adet paket hazırlamış oluyorum.

Hazeran tohumlarım bitti, elimde çok az sarı suzan kaldı, ancak üç üyemize paylaştırabileceğim kadar.

mormenekşe
12-09-2009, 21:29
Sevgili Adalet abla, teşekkür ederim adresimi özelinize yazıyorum.Yakında bende bahçemin yeni fotoğraflarını ekliycem.Bir, iki değişiklik yaptım bakalım beğenecekmisiniz,sizlerden gelen tohumlarla inşallah seneye daha güzel olacak.
Sevgiyle kalın.

Hatice Tarhan
12-09-2009, 23:28
Adalet hanım size güzel haberim var çok şükür tumbergiya filiz vardi . Sizinle konuştuktan sonra dört kez daha deneme yaptım, hiçbiri filizlenmemişti cumartesi perlite koyduklarım filizlendi . yakın zamanda gönderebilirim.

Adalet Yağcı
13-09-2009, 11:01
Sevgili Cennetbahçesi, thunbergia çok yıllık değilse bu mevsimden sonra tutmayabilir, tohum daha garanti olur gibi, yine de zahmetiniz için çok teşekkürler.
Biraz daha kalsın, bu ayın sonunda Mersin'e taşınırım artık, ilgilenmem daha kolay olur.
Sevgiler.

Hatice Tarhan
13-09-2009, 12:36
Adalet hanım bu yıl üçüncü yılı çok yıllık yani ,şu sıralar öyle bir coştu ki anlatamam zannedersiniz ki çok kuvvetli bir hormon verilmiş gibi.Tohum oluşmuyor ne zaman isterseniz hatırlatın göndereyim.Benim hazeranları ve suzan tohumlarını ,unutmadınız inşallah sevgiler.

Adalet Yağcı
14-09-2009, 11:13
Sevgili dostlarım, tohum paketlerinizi hazırladım, Hazeran, Kara gözlü suzan sarm. Yıldız çadırı, Akşam sefası, bazılarınıza da Hüsnü yusuf ekledim.
Elimde hiç tohum kalmadı, datura tohumları henüz olgunlaşmadı, katmerli mor ve katmerli krem renginde tohum keseleri büyüyor.
Bunların tohumlarını daha sonra gönderebileceğim artık.

Hepinize güle güle büyütmenizi diliyorum, beni mahcup etmezler inşallah.
Hazeran, Hüsnüyusuf, Akşamsefası, tohumlarınızı kış gelmeden bahçenize serpin, Baharda hazır olurlar.

Elimde minik poşet kalmadığı için bazılarını peçete kağıtlarına sarmak zorunda kaldım, biliyorsunuz burası mahrumiyet bölgesi :) Tohum zarflarınızı açarken etrafa dökülmemesi için lütfen dikkat edin.
Not: Tohumlar ancak bayramdan sonra yola çıkabilecekler, hâlâ yayladayım çünkü.
Sayın BİROL bey, sizin böğürtleni kargo ile göndereceğim, unutmadım :)

Adalet Yağcı
14-09-2009, 19:29
Sevgili Kiraz aslında baharın güzelliği çok uzaklarda kaldı, yapraklar sararmaya başladılar, yine de kırmızı gülüm tüm haşmeti ile açmaya devam ediyor.
102813
Lisilerim onbeş gündür dalında tazeliğini muhafaza ediyor.
102814

Adalet Yağcı
14-09-2009, 19:36
Lobelyaları bu sene tanımıştım, iyi ki de tanımışım, minik çiçekleri üzerinden eksik olmuyor.
102817
102818
En büyük sıkıntım, tohum alamamak olmuştu, büyüteçle de baktım ama bir tane bile tohum görememiştim.
Meğer benim küçük lobelyam tohumlarını bitkinin dibine saklamış, pek çoğu çimlenmişler.
Bunları Bahara kadar nasıl muhafaza ederim bilmem.
102819

Adalet Yağcı
14-09-2009, 19:44
Bu sene bahçemde altı çeşit domates vardı, hava çok serin gittiği için ancak Ağustos sonunda yemeye başladık, günde b102822ir kilo bile çıkmıyor.
102823
Erzincan domatesleri çok iri ve etli.

Bu arada bahçemde bir misafirim vardı, inanılmaz sevimli bir yaratık, korkmasam avcuma alıp sevmek isterdim, bana defalarca poz verdi.
102824

Birol
14-09-2009, 20:13
Teşekkür ederim Adalet Hanım
Unutacağınız hiç aklıma bile gelmedi, elinizde serpiştirileceklerden kaldıysa kargonun yanına koyarsanız sevinirim, kalmadıysa canınız sağolsun.Sağlıcakla kalın.

Adalet Yağcı
14-09-2009, 20:56
Hiç merak etmeyin efendim, tohum paketiniz hazırlandı, fide ile birlikte göndereceğim.

Adalet Yağcı
15-09-2009, 18:34
Tohum paketlerini postaya verdim.

Bu gün aniden Mersin'e gitmem gerekti, bu fırsatı değerlendirip, beklediğiniz tohumları postaya verdim.

Tek tek mesaj yazmıyorum, dilerim sayfayı ziyaret edersiniz, tohumlarınızı Bu ayın sonunda çıkmasını istediğiniz yerlere ekin, özellikle hazeranları.
Dilerim benden daha güzel çiçekler yetiştirirsiniz, sizler de mutlu olursunuz ben de :)

Kiraz
16-09-2009, 08:08
Şimdiden teşekkürler. Hazeranlar için ne yaparsak yapalım sizin bahçedekiler gibi olmayacak herhalde:)

Adalet Yağcı
16-09-2009, 08:40
Sevgili Kiraz, "olmamı heç", ben inanıyorum ki, daha da güzel olacaklar ve beni çatlatacaklar hasetimden :)

Güneş ve ya yarı güneş alanlarda toprağı işledikten sonra gübreleyip, tohumları karıştırın toprağa.
Kış gelmeden filizlenmeye başlayacaktır, erken İlkbaharda tomurcuklanıp, iyi bakımla Ağustos sonuna kadar çiçeklenir.
Sevgiler.

Adalet Yağcı
16-09-2009, 08:45
Birol bey, sizin için hazırladığım fide gözüme çok büyük göründü, 1.5 m. den fazlaydı, dallarını bükmek istedim ama kırılmaya çok müsaitti, bu yüzden daha ufak ama 4-5 adet fidan göndermeyi tercih ettim.
PTT almak istemedi, fidan gitmez bozulur vs. ama başka bir kargo arayacak vaktim yoktu, rica edip sorumluluğu alıyorum dedim.

Bu arada, yurt dışına tohum ve ya fide göndermenin kesinlikle yasak olduğunu da ifade ettiler, bunu da öğrenmiş oldum.

Adalet Yağcı
16-09-2009, 11:08
Deniz lavantalarını kuruttum, bu şekilde renkleri bozulmadan bir kaç sene kalabilirler.

hozat
16-09-2009, 11:28
Sevgili Adalet,

Teşekkürün dışında , bir de" şükür" olsun ki senin gibi paylaşımcı,doğa ve insan sevgisini kimseden esirgemeyen bir dosta sahibiz.
sevgiler..

Orhan Özbilgiç
16-09-2009, 12:35
Deniz lavantalarını kuruttum, bu şekilde renkleri bozulmadan bir kaç sene kalabilirler.

Belki bende deniz lavantası üretebilirim ammaaaaa!
İki nedenden dolayı bü muhteşem güzelliği yaratamam?
-Birincisi; Karadeniz sahilinde, aşırı nemden bu çiçekler kurumaz! Çürür.
-İkincisi; bu kadar güzel deniz lavantası üretebileceğimi, şu güzelliği tasarlıyabileceğimi sanmıyorum.
Kutlarım sizi.

Adalet Yağcı
16-09-2009, 13:02
Teşekkürler sayın Orjin, hemen havlu atmayın :) güneş gören bir yere tohumları ekerseniz mutlaka çıkacaktır, ayrıca kurutma işi çok kolay, çiçekler tam açtığında diplerinden arzu ettiğiniz uzunlukta kesip, evin içinde kuru bir alanda demet yapıp baş aşağı asın.
Bir hafta on gün içinde kuruyacaklardır, eminim çok güzel demetler hazırlayacaksınız.
Fotoğraftakiler tam kurumuş hali.

maki01
16-09-2009, 13:31
Deniz lavantalarınıza bayıldım Adelet Hanım. Üniversitede öğrenciyken Ankara Sakarya Caddesinde kurutulmuş satılırdı. İsmini hatırlayamadığım diğer kuru çiçeklerle birlikte alırdım her sene. Hala çiçekcilerde var ama bu renk cümbüşünü ilk kez görüyorum.
Ellerinize sağlık, çok şık...

Hatice Tarhan
16-09-2009, 13:41
Adalet hanım deniz lavantalarınız gerçekten çok güzel. Daha önce bir mesaj da ismini sormuştum, gözünüzden kaçmıştı heralde, resimle birlikte ismini de öğrenmiş oldum. Tohum varsa tohum rica ediyorum .Çok şey istiyorum biliyorum fakat sizin yetiştirdiğiniz herşey başka güzel.

Adalet Yağcı
16-09-2009, 14:19
Sevgili Maki01, deniz lavantaları iki yıllık bitkiler, seneye tekrar verecekler çiçeklerini, inşallah size güzel bir buket hazırlarım, bu sene olanları eşe dosta verdim.

Sevgili Cennetbahçesi, o mesajınıza cevap vermiştim, malesef bu çiçeğin tohumunu alamıyorum, ama şöyle yapabilirim, siz bulamazsanız ben size karışık renkli bir paket gönderirim.

Adalet Yağcı
16-09-2009, 14:27
Tohumdan yetiştirdiğim abutilon, boyuna bakmadan sürekli çiçek açıyor seneye çok görkemli olacak, eğer yaşatabilirsem.
102998

Daturalarım serin havayı daha çok sevdiler, çiçekleri öyle kocamn ki, taşıyamıyor dalları.

Adalet Yağcı
16-09-2009, 14:30
Daturaların devamı, inşallah kışı kazasız belasız atlatırlar.

Adalet Yağcı
16-09-2009, 14:35
Lisianthuslar dalında uzun süre canlı kalıyorlar.
103007

Güllerimi tekrar fotoğrafladım.
103008

Reyhanlarım tüm gayretlerime rağmen tohumlandılar.
103009

Adalet Yağcı
16-09-2009, 14:46
Clematislerim çok vefalı çıktı, daha önce açık kırmızı açan çiçeğim bu defa tam fotoğraftaki renk açtı.
103012

Pandora yaseminini tohumdan yetiştirmiştim, seneye ondan güzel çiçekler bekliyorum.
103013

Bu da minik kokulu çiçekleri ile beni mutlu eden yaseminim.
103014

Minik bir fidan olarak sayın Basbahcivan'dan gelen sinameki bir hayli gelişti.
103015
103016

Vildan Sönmez
16-09-2009, 16:45
Adalet Hanım,
Bahçeniz sonbahar gösterisi yapıyor.Nazar değmesin.
Deniz lavantası Vilmorin tohumundan çimlenmişti ama olmadı. Clematislerim kurudu. Dahlialarım çok güzel gelişti ancak, tomurcukları karardı. Artık bu güzel çiçekleri arkadaşlarımızın bahçelerinder izlemeye karar verdim. Terasta olmadı.

Adalet Yağcı
16-09-2009, 18:30
Elektrik kesintisinden dolayı ara vermek zorunda kaldım.
Ayvalarla devam ediyorum, üç yaşındaki ayvam çok güzel, reçel olmaya hazırlanıyorlar, az kaldı
103033
103034

Bahçemin en sevdiğim meyve ağaçlarından biri de Japon eriği, bu sene şiddetli doludan nasibini aldı yavrucak, meyveler delik deşik, ama lezzeti harika.
103035

Adalet Yağcı
16-09-2009, 18:33
Sevgili Vildan hanım, çok üzüldüm, clematislerinizi sökmediniz inşallah, belki baharda diplerden sürgün verir.

Gübrelemede biraz fazla mı kaçırdınız acaba, genellikle böyle sorunların baş müsebbibi oluyor fazla gübre.
Üzülmeyin, seneye Allah kerim.

jineop
16-09-2009, 18:47
Kırmızı Clematis çok güzelmiş.Vildan hanım clematislerinize üzüldüm.Clematis çelikler duraklama devrini atlattıktan sonra bir hafta içinde 2-3 yaprak çıkararak çok hızlı büyüyorlar.Sevgiyle kalın.

Adalet Yağcı
16-09-2009, 19:50
Orkun bey, bu çiçeğin ismini hep yanlış hatırlıyorum :( neyse ki sizler anlıyorsunuz ne demek istediğimi :)
Siz üzülmeyin, sanırım bir tane tohum kesesi olgunlaştırıyor, dilerim içi doludur, size tohum gönderirim.

Avatar fotoğrafına gelince; sanırım biraz muhafazakarım, alıştığım şeylerden kolay vazgeçemiyorum, aslında zaman zaman değiştirip yine aynı avatara dönebilirim, değerlendireceğim.

Abutilon için galeriye de bakın :)

füsunANK
16-09-2009, 21:00
Ne yazık ki senin sayende tanıyıp sevdiğim ve bahçeye aldığım Clematis'im öldü ablacım. Şimdi ara ara sayfana uğrayıp, senin Clematislere bakıyorum. Maşallah diyorum merak etme ;)

Adalet Yağcı
16-09-2009, 21:46
Ay çok üzüldüm, neler oluyor bu clematislere, aslında clematis başlığında ayrıntıları yazsanız çok faydalı olur diye düşünüyorum.

Belki iklim çok etkili olmuştur, malçlama sulama gübreleme gibi ayrıntılar da önemli tabi.

füsunANK
16-09-2009, 21:54
Benim ki susuzluktan öldü ne yazık ki. :( Bahçeyi sulayan kişi ben tatildeyken unutmuş ona su dökmeyi.

Adalet Yağcı
16-09-2009, 21:57
Çok yazık olmuş, ama kök kısmı sağlam kalmış olabilir, bolca su vermeye devam etsen, baharda bakarsın yeniden canlanır.

neconeco
16-09-2009, 22:23
Selamlar. hişşşt. Görmeden alacaksın Çalmak ta neymiş iste hepsini verir adalet ablam.))))
Banada birşeyler düşermi acaba.

Adalet Yağcı
16-09-2009, 22:24
Tohum dağıtacağımı iki ay öncesinden haber verdim, nerelerdeydiniz :D

neconeco
16-09-2009, 23:26
Selamlar. uğraşıyoruz neyle? hiç birşeyle dükkanın hali adım atacak yer yok birde tohum toplarsam vay halime.)))) Fakat çok teşekkür ederim, düşünmeniz bile yeterli.)))

Ülker
17-09-2009, 08:42
Bizi de bıraksalar, çekirge sürüsü gibi kimsenin balkonunda, bahçesinde tohum bırakmayacağız. :)
Bahçeyi gezerken, aklımıza mukayyet olalım.

Sayın neconeco, hele siz hiç tohum demeyin, kıpırdayacak yer bırakmamışsınız dükkanda.
Olan vaar, olmayan var.:p

Vildan Sönmez
17-09-2009, 14:17
Sevgili Adalet Hanım, Gönlü zengin arkadaşımız, tohumlarım az önce geldi. Üçe bölüyorum:
Terasıma, Enez'e ve Datça'ya hepsine de yeter.

ÇOK TEŞEKKÜRLER....

Adalet Yağcı
17-09-2009, 15:23
Sevgili Vildan hanım, sizlerden paylaşmak da dahil, çok şey öğrendim, bu kadarcık bir katkı ile sizleri mutlu edebildimse çok sevinirim.
Tohumların kısa zaman içinde elinize ulaşmasına da ayrıca sevindim, biliyorsunuz PTT miz bu konuda sabıkalı :) 33 günde yerine ancak ulaşan zarflarımız olmuştu geçmişte.

Birol
18-09-2009, 15:19
Sevgili Adalet hanım
Böğürtlen fidanı ve tohumlar elime gecti tekrar teşekkür ederim.İyi Bayramlar.

ciceksever70
19-09-2009, 10:19
Adalet hanimcigim tohumlarim kayinvalideme ulasmis o da bize gönderdigi Bayram kolisine koymus. Cok cok cok tesekkür ederim. Esim de ben de Türkiye`den tohum geldi diye o kadar heyecanlandik, duygulandik ki anlatamam. Su anda size mesaj yazarken bile gözlerimde yaslar var. Artik bir de elimize gectigi gün heyecanlaniriz sonra da nasil ekeriz nasil yasatiriz telasi baslar. Nasil tesekkür edecegimi inanin bilemiyorum. Size kucak dolusu sevgiler gönderiyorum. Mersin`de ki dostum sevgiyle kalin. Tüm ailenizin ve sizin bayraminizi kutlarim. Saglik, mutluluk ve huzur sizinle olsun.

katmer
19-09-2009, 10:21
Adalet hanım, ellerinize sağlık... Bahçenize bayıldım. Bir fincan kahve eşliğinde insanın dinlenebileceği mükemmel bir yer olmuş. Çiçeklerinizi benim için de koklayın. Gerçi ben gözümü kapatıp denedim, az da olsa kokuları geldi:)) Kolay gelsin:))

sevim4
19-09-2009, 11:29
Adalet hanım hergün bahçenizi huzurla geziyorum, gezmeye de devam edeceğim.
Bahçeniz ve siz bir ömür boyu sağlıkla yaşayın.
Ağzınız tatlı, bayramınız kutlu olsun.
Sevdiklerinizle huzurlu bayramlar.
Sağlıcakla kalın.

DefneD.
19-09-2009, 15:04
Sevgili Adalet Hanım,

Tohumlar geldi. Akşam sefası tohumu beklerken, çeşit çeşit tohumu görünce ''çarşıdan aldım bir tane, eve geldim bin tane'' durumu yaşadım. Çok teşekkür ederim.:)

Yıldız çadırı ile suzanın tohumlarını ilk defa gördüğüm için ayırt edemedim. Yuvarlak olan hangisi?

İyi bayramlar.

Adalet Yağcı
19-09-2009, 19:27
Sevgili dostlarım, önce ben de hepinizin bayramını kutluyor, tekrarına kavuşmayı diliyorum, hep birlikte.

Tohumlarınız elinize ulaştıkça çok seviniyorum, burada bazan bir zarf bazan bir yapıştırıcı bazan da bir parçakağıt bulmakta zorlanıyorum, aslında epeyce kağıt stoğum vardı ama torunlarım resim yapmak için kullandılar.

Acele ile Mersin'e inmem gerekince, bir an önce tohumların elinize geçmesi için alelacele bulduğum her şeye tohum sarmak zorunda kaldım, burada peçetelerimin konuya katkısını inkar edemem :dilli:

Sayın Birol, sanırım böğürtlenler toprakla buluşmuştur, hepsini birbirine yakın dikerseniz, daha canlı bir görüntü oluşturursunuz.

Sayın Fikreterten, her zaman beklerim.

Sevgili Çiçeksever70, bu kadar duygusal yazılır mı canım, beni de ağlattınız burada.
Memleket kokusu çiçekleriniz açtıkça emin olun yüzünüzde güller açacak.
Ben eminim ki, sizin güzel bahçenizde onlar prensesler gibi bakılacaklar, bana fotoğraflarını gönderirsiniz artık.

Sevgili Katmer, bu gün siteye yeni uğruyorum, sizinle kahve keyfini kaçırdığıma üzüldüm :(

Sevgili Sevim4, yeni üye olduğumda ben de sizin gibi tohumlar biriktirdim, ama yaz gelipte sulama işleri bakımlar başlayınca "ben ne yapmışım yahu" dedim kendi kendime, bana benzemeyin olur mu?

Sayın Güngör Salman, size de iyi bayramlar efendim.

Sevgili Defne, kahverengi yuvarlaklar suzan sarmaşığı, hazeranlar en minik olanları, içlerinde çörekotu ve hüsnüyusuf ta vardır.
Yıldız çadırı uzun siyah olanlar, minik el bombasına benzeyenler de akşam sefaları.

DefneD.
19-09-2009, 19:42
Karışık tohum poşetinin içerisindeki iğne başı gibi siyah olanlar mı hazeran ? Naneye benzeyen hangisi? (Neyse ki akşam sefasını biliyorum.:))
Bir de hemen ekin demişsiniz hazeranı. Ben saksıya ekecem, şimdi ekeyim mi?
Yaaa iyilik yaparmısınız, işte böyle taciz edilirsiniz.:)

Adalet Yağcı
19-09-2009, 19:48
Sevgili Defne, böyle tacize can kurban :) küçük poşetin içindekiler hazeran hüsnüyusuf ve çörekotu çiçeği tohumu.
Akşam sefalarını tanıdığınızı söylemiştiniz, ama "Nane" benzetmesini hiç bir şeyle bağdaştıramadım :( biraz açarmısınız?

Saksıya ekecekseniz de ekin, sulamayın dışarda kalsın, ortamın nemi yeter ona, kışın da zaten yağış alacaktır.

DefneD.
19-09-2009, 20:06
Akşam sefasının dışında, torbada olan minik siyah tohumlar hangi bitki? O siyahlar haricindekileri ''kuru naneye'' benzettiğim için ''nane'' yazmıştım. Eksik ifade etmişim, kusura bakmayın.:)

İlave: Adalet Hanım, sanırım minik siyah tohumlar çörekotu tohumu. Forumda biraz dolanınca fark ettim. Hüsnüyusuf ve hazeranı nasıl ayırt edebileceğim ya da çörekotlarını ayırıp diğerlerini beraber ekip ekemeyeceğim konusunda bilgi verebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.:)

Adalet Yağcı
19-09-2009, 21:24
Çörekotlarını hazeranlardan ayıramazsınız malesef, nane gibi görüğünüz şeyler tohumu çıkartırken kuru kısımların bir bölümü, yaprak, tohum kapsülü vs.
En iyisi hazeranlardan küçük bir bölümünü ekin, suzan ve yıldızları Martta ekersiniz, akşam sefalarını da şimdiden ekebilirsiniz.

finduk52
20-09-2009, 22:51
Sevgili Adalet ablacığım , bende tohum paylaşım bölümlerinde gezinirken paylaşım yapan arkadaşlara gıpta ile bakıp iç geçiriyordum.
Konuyu İzmit te oturan kız kardeşime açtım. Bana üzüldüğün şeye bak öyle bir durum olduğunda ver buranın adresini buraya gelir bir kaç tanesini ben ekerim sanada gönderirim dedi o an çok sevindim.

İnşaallah elinizde tohum olduğunda bende sıraya gireceğim tohum istemek için.Özellikle gazanyalara ve lisielere bayılıyorum.İnşaallah tohum paylaşacak dostlar çıkar.

Sevgili çiçeksever70 arkadaşımızın mesajını okuyunca yazmak geldi içimden. Biz yurt dışında yaşayan çiçekseverler için böyle çareler olması beni çok mutlu etti.

Tüm arkadaşlarla birlikte sizinde Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor daha nice bayramlara sevdiklerinizle erişmenizi temenni ediyorum.

Buket buket çiçeklerle kucak dolusu sevgiler ...

Adalet Yağcı
21-09-2009, 17:28
Sevgili Finduk, bu siteye üye olmaktaki amacımızdan biri de ücretsiz paylaşım, elbette elimizdeki tohumlarımızı paylaşacağız bu bize mutluluk verir, bizlere de tohum geldiği zaman çocuklar gibi sevindik, şimdi tohum dağıtma sırası bizde.
Siz kızkardeşinizin adresini verin, lisiler henüz tohum olgunlaştırmadılar, gazanyaları her yerde bulabilirsiniz, olanların tohumlarından da paylaşırız.

Sizlere de mutlu bayramlar.

finduk52
22-09-2009, 00:53
Sevgili Adalet ablacığım ,

Çocuklar gibi sevindim desem ...

Heyecanladım şimdi gerçekten. Bugün yine bir seraya gittim. Bir sürü tohumlar aldım. Gazanya tohumlarını buldum çok şükür. Ama lisie tohumu yoktu . Sanırım burada lisie tohumu bulmam çok zor . Genelde çiçekçilerde kesme çiçek olarak satılıyor.

Ben hakikaten çok heyecanladım , yazı yazarken yazıp yazıp siliyorum heyecandan yanlış tuşlara basıyorum . Tohum geldiğinde ne halde olurum acaba . Ya ben çok teşekkür ediyorum şimdiden hakikaten bu mesajınız bile mutlu olmama yetti . İyiki bu doğasever çiçeksever ailesi var , iyiki sizler varsınız.

Adalet Yağcı
22-09-2009, 16:57
Sevgili Finduk52, bu heyecanınızı hiç kaybetmeyin ne olur.
Bu kadar büyük bir sevgi ile neler başarırsınız, arkadaşlarımızın bahçelerini görüyorsunuz, günden güne güzelleşiyorlar, darısı size.

sevim.K
22-09-2009, 18:29
Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor daha nice bayramlara sevdiklerinizle erişmenizi temenni ediyorum.

Bu bayram dışardaydık fırsat buldukça. Ziyaretlerde veya ailece dolaşmakta. Evde olduğumuz zamanlarda da dostlar vardı. Bilgisayarı kızımla dönüşümlü kullandık. İhmal ettiğimi düşünmeyin hep geç saatlerde bilgisayar bana kaldı bu nedenle mesaj yazıp arayamadım dostları. Sevgiler Adalet hanım:)

Adalet Yağcı
22-09-2009, 19:15
Sevgili Sevim hanım, siz de eski ayramları özlüyormusunuz?
Sanki ruhunu kaybetti bu dinî bayramlar, çocuklar bile gelmiyorlar artık.
Sevgiler.

sevim.K
22-09-2009, 21:03
Eski bayramları özlüyorum evet:) Eski bayramların bana hatırlattığı ve bugün artık yaşamayan akrabaları, dostları, aile büyüklerimi özlüyorum çünkü. Hayatın farklı yerlere savurduğu ve istediğimce görüşemediğim sevdiklerimi:) Olsun yine de kapılar çalıyorum bayramlarda kapım çalınıyor ne güzel:).

Çocuklar geliyorlar Adalet hanım. Kandillerde bayramlarda geliyorlar kutlamaya alışmışım bazan erkenden ben işteyken geldikleri oluyor kapıyı açan olmazsa çocuklar boş dönecek diye üzülüyorum:)

sevim.K
23-09-2009, 14:14
Adalet Hanım merhaba; bayramdan önce çiçek tohumu siparişi vermiştim merakla bekliyordum gelmesini derken bugün postacı iki zarf getirdi. Biri benim siparişlerim. Biri de sizden gelen çiçek tohumları:)

Adalet Hanım kocaman bir tohum poşeti:) Şaşkınlık içinde baktım tabi bir o kadar da sevinç. Teşekkür ediyorum:) Kocaman teşekkürler size:).

jineop
24-09-2009, 14:43
Sevgili Adalet Hanım,
Tohumlarım geldi,teşekkür ederim.Sevgiyle kalın.

mormenekşe
25-09-2009, 00:30
Sevgili Adalet ablacığım, bayramda Balıkesir'de olduğum için size mesaj yazamadım kusura bakmayın.Sizin ve ailenizin geçmiş ramazan bayramını kutlar daha nice sağlıklı,mutlu bayramlar geçirmenizi dilerim.
Tohumlarım geldi, zarfı elime aldığımda nasıl mutlu oldum anlatamam.İnsanın hiç görmeden yürekten sevdiği bir insandan hediye alması müthiş bir duygu. Zarfa baktım sizin ellerinizin dokunduğunu, emeğinizin geçmiş olduğunu düşününce duygulandım.
Sizin bende, yüreğimde, bambaşka bir yeriniz var.Sizi çok seviyorum, tohumlar için bir kez daha teşekkür ederim, sevgim ve saygım sonsuz hakkınızı helâl edin sevgiyle kalın.

Adalet Yağcı
25-09-2009, 08:14
Sevgili Mormenekşe, mesajınız beni çok duygulandırdı, bir insanın yüreğini sevgi ile doldurup coşturmaktan daha güzel ne olabilir ki?
İnşallah severek büyütürsünüz çiçeklerinizi, diğer arkadaşlarımızın yaptıkları karşısında benim emeğimin lafı bile olmaz, öyle cömert paylaşımlar var ki, bu sitenin güzelliği de burada işte.
Sevgiler.

neconeco
26-09-2009, 21:22
selamlar. işte bahsettiğim diplandia ılıman iklimlerde dışarıda olabilir.saksıda orta mekan da yetiştrilebilir.

Orhan Özbilgiç
27-09-2009, 09:16
Adalet Hanım;
Bende bahçeleri gezmek için birkaç günde bir fırsat bulabiliyorum. Nedenine gelince özetle ''dünya meşakkati'' deyivereyim.
Siz bahçe sahiplerinin çoğu hemen hemen benden bir tur öndesiniz. Sevgili eşim ve ben sizleri örnek alarak peşinizden geliyoruz. Bu keyifli takipte, özellikle sizin üretkenliğiniz kadar, dağıtıcılğınızda bir erdem olarak dikkatimi çekiyor.
Hep böyle ve sağlıkla kalın e mi!

Adalet Yağcı
27-09-2009, 12:18
Çok teşekkürler sayın Orjin, ben hâlâ bahçemi istediğim düzene sokamadım, hep bir şeyler yanlış oluyor, bitkilerimin yerlerini değiştiriyorum habire.
Siz yeni başlıyorsunuz işiniz daha kolay ve zevkli, bizim yaptığımız yanlışlıklardan örnek alabilirsiniz.
Meselâ ağaçlarımı bahçemin her yerine dağıtmıştım, büyüyüp bahçeyi kapatınca çiçeklerim kötü oldular, sonradan yer değiştirmektense zamanında iyi düşünmek gerekiyor.

Adalet Yağcı
27-09-2009, 21:11
Sonbaharla birlikte çiçeklerimden bir çoğu artık veda etmeye başladılar, yıldız çadırı, kara gözlü suzan, ortancalar bazıları.
Daturalar ise, biz her mevsimde süperiz dercesine coştukça coşuyorlar, dilerim kışı salimen atlatırız.
Mor beyaz katmerli daturam.
104692
104693
Yıllardır kozmos ekmiyorum, her yıl kendiliğinden çıkıyorlar, aslında az sulandığı zaman bu bitki daha dirençli oluyor ve daha çok çiçek açıyor, benim nasıl olduysa gözden kaçırdığım bu kocaman kozmos clematisin dibinde çıkmış, clematisin bütün niğmetlerinden doyasıya faydalandı, sonuç, 2.5 m. boy attı.
104694
Gerçekten de çok zarif bir çiçek değil mi?
104695

Adalet Yağcı
27-09-2009, 21:15
Pembe lisianthusum olmadı diye çok üzülmüştüm, bir tane varmış :)
104696
104697

Adalet Yağcı
27-09-2009, 21:21
Geçen sene kestiğim Pikan cevizimin yerine Yalova cinsini dikmiştim, yaz başında pikan cevizim yine topraktan fışkırdı, kara kara düşünmeye başladım şimdi.
104699
İki sellukamdan biri yarım metre büyüdükten sonra gelişimi durdu, diğeri hiç büyümemişti, onu topraktan çıkartıp saksıya aldım, ne olur ne olmaz diyerek Mersin'de koruma altına alacağım
104700

Adalet Yağcı
27-09-2009, 21:24
Bunlar da komşumun bahçesinden, böğürtlenler yeni oluyorlar, çok ekşiler.
104704
Su kabakları.
104705

Adalet Yağcı
27-09-2009, 21:27
Kapanışı bir gül ile yapalım, somon rengi ve hoş kokulu.

finduk52
28-09-2009, 02:14
Oyyy oyyyy yine enfes fotoğraflarla şenlenmiş burası . O lisieleri görünce içim eriyor. Bu ne güzellik Yarabbim.

Ablacığım gülünün kokusu buralara kadar geldi.Bir nefesde ben çektim gülünden.

Bahçemde kırmızı bir gülüm açtı , gidip gelip ona bakıyorum hafif kokulu yazıyor açıklamasında , kokluyorum ama kokulu değil gibi sanki. Tam açmasını bekliyorum belki o zaman kokusunu alırım. Yarın resmini çekip eklerim inşaallah.

Adalet Yağcı
28-09-2009, 06:45
Teşekkürler Orkun bey, Sevim hanım, Finduk52.
Burada Sonbahar tüm haşmeti ile yaşanıyor, ağaçların yaprakları sararmaya başladı artık.
Seneye daha güzel kareleri paylaşmak dileği ile.

trida
29-09-2009, 10:49
Adalet hanım,

tohum zarfım elime ulaştı, teşekkür ederim.

cemo
29-09-2009, 13:04
Sevgili Adalet, tohumlar için teşekkür ediyorum.
Sanırım sen ve ben bu bahçelerde daha çokkk uğraşacağız.. Sök, dik yapmaktan telef olduk:) Kedi enceğini taşır gibi, bitki taşıyoruz, ordan oraya. Allah sonumuzu hayır eylesin.
Sevgiler

günebakan
29-09-2009, 13:14
Sevgili Adalet hanım gönderdiğiniz tohumlar elime ulaştı çok teşekkür ederim sevgiyle kalın:)

Adalet Yağcı
29-09-2009, 13:15
Güle güle büyütün sevgili Trida, dilerim bol çiçekleriniz olur mis kokulu.

Sevgili Cemo, benim gibi çakma bahçevan olursa daha çoook uğraşırız dediğin gibi :)
Şimdi de Leonardite takmış durumdayım, bahçemin toprağının fakirleştiğini düşünüyorum, kaliteli bir Leonardit uygulaması ile yeniden zenginleştirebilme çabaları içindeyim, yani; dens dens dens...
Toprakla dansımız hiç bitmeyecekmiş görünüyor, yeter ki sağlık olsun, gücümüz yetsin, hem maddî hem de manevî.

Artık senin bahçenin de görücüye çıkması yaklaştı, bahara "Cemo'nun Bahçesi"nde buluşuruz inşallah.

Adalet Yağcı
29-09-2009, 13:18
Çok sevindim sevgili Günebakan, neredeyse tamamı yerine ulaşmış oldu, özelden de bildirdiler sağolsunlar.
Akşamları kokulu akşam sefalarını koklamayı unutmayın :)Tekerleme gibi oldu.

cemo
29-09-2009, 13:32
Benim bahçe tarumar vaziyette canım.Evin mantolaması için kurulan iskelelerden çiçekleri nereye kaçıracağımı bilemedim. Zavallı clematisim, harç içinde açmaya uğraşıyor hala.
Allahtan tecrübeli arkadaşlarımız var sitede, yardımını esirgemeyen bize yön veren.
Kaç gündür de nilüfer havuzuna taktım. Küveti gömdürdüm ustaya bahcenin bir köşesine, bagajda taş taşımaktayım, ee doğal olacak ya güya :))
Anladım ki, biz iflah olmayacağız:) Bize kolay gele.
DANS A DEVAM

Adalet Yağcı
29-09-2009, 13:49
Başlanan her iş bir gün biter, üzülme hiç, bitmiş halini hayal et, o güzel süs havuzunun etrafında yeşil yapraklı çiçekli bitkileri düşün, içinde nilüferleri, tüm yorgunluğunun bir anda buharlaştığını göreceksin.
Yemyeşil çimlere uzan sırtüstü, gökyüzünü seyret, sonra çimenlerini okşa, aralarından başını uzatan çiçeklerini sev.
İşte yaşamak bu...

hüzün
29-09-2009, 16:03
Sevgili Adalet Hanım öyle güzel tarif etmişsiniz ki güzel bir romanın girişini okur gibi hissetti kendimi
hem eliniz hem gönlünüz hem de kaleminiz marifetli maaşaallah

Adalet Yağcı
29-09-2009, 17:11
Sevgili Hüzün, hepimizin içinde güzel ifadeler vardır kıpırdayan, onların kıpırdamasına izin verirsek şarkılar, şiirler, öyküler yazarız.
Ben eminim sizin de içinizden ne güzel ifadeler geçiyordur, bırakıverin kendinizi...Akan bir su gibi...

hozat
29-09-2009, 17:24
Sevgili Adalet,

Bahçende hazan başlasada, senin ruhunda hep bahar yelleri esiyor.
Ne güzel sözler ne duygulu ifadelerle anlatmışsın hissettiklerini.
içindeki güzellikler hiç bitmesin..
Hoşça kal

cemo
29-09-2009, 18:20
Başlanan her iş bir gün biter, üzülme hiç, bitmiş halini hayal et, o güzel süs havuzunun etrafında yeşil yapraklı çiçekli bitkileri düşün, içinde nilüferleri, tüm yorgunluğunun bir anda buharlaştığını göreceksin.
Yemyeşil çimlere uzan sırtüstü, gökyüzünü seyret, sonra çimenlerini okşa, aralarından başını uzatan çiçeklerini sev.
İşte yaşamak bu...
Güzel hayallerle bu güne geldik, çok şükür. Daha ne hayallerim var, anlatsam katılırsın artık gülmekten.
Verdiğin moral desteği için, teşekkür ediyorum sana.

ciceksever70
01-10-2009, 10:26
Sevgili Adalet Hanimcigim, tohumlarim Istanbul`dan az önce geldi. Cim bicmekten ter icinde kalmis aletlerimi toparlarken postaci tohum zarfini getirince nasil sevindigimi size anlatamam... Hüsnüyosuf cok sevdigim bir cicektir bu sene almistim cimlendiremedim belki sizinkilerde basarili olurum. Bizim burda simdi sicaklik 15-18 derecelerde... Ama günesli. Simdi ekmem gereken tohumlar var mi? Bozarim diye ekmeye de kiyamam simdi ben onlari.... Sizi cok seviyorum ,tekrar tekrar tesekkürler.

Adalet Yağcı
01-10-2009, 20:51
Sevgili Çiçeksever70, sanırım size hazeran da göndermiştim, onları hemen ekebilirsiniz, hüsnüyusufları da ekin.
Sarmaşıkları baharda ekersiniz.
Bol çiçekli günlere...

Adalet Yağcı
04-10-2009, 19:21
Dönüş zamanı geldi, Sonbahar hazırlıklarının dışında bahçemde yapabileceğim bir şey kalmadı, güller fazla açmaz oldular, lobelyalar dahil bir çok mevsimlik çiçeğim gazel oldu, ama süper coşan bir çiçeğim var kozmos.
İnanılmaz güzel açıyorlar, üstelik yerini sevenler dev gibi uzadılar.

Adalet Yağcı
04-10-2009, 19:33
Bu gün datura tohum kapsülünün çatlamış olduğunu gördüm, tohumlar yerlere saçılmış, hemen toplayabildiğim kadar topladım.
106167
106168
Tohumlar kuruyunca datura tohumu isteyenlere dağıtacağım, haberiniz olsun.

Adalet Yağcı
04-10-2009, 19:36
Çiçeklerini de görelim, elimdeki tohumlar katmerli mor daturaya ait, beyazların tohumları henüz olgunlaşmadı.

Adalet Yağcı
04-10-2009, 19:38
Tek tük de olsa güllerim açmaya devam ediyor.

Adalet Yağcı
04-10-2009, 19:51
Amaryllislerimi bir araya topladım, aralarına laleler de diktim, hepsi birlikte güzel olacaklar.
106177
Hemen yanında Gün güzeli var, birbuçuk ay önce toprak hizasından sararmış yapraklarını kesmiştim, yepyeni yaprakları ile güzelleştiler.
106178
Üç tane Solanum almıştım Baharda, ikisi çalı formunda, bunu ağaç formunda büyütmek için gözlerimi kapatıp yan dalları kopardım.
106179

Adalet Yağcı
04-10-2009, 20:05
Cam güzelim minicik bir çelikten yetişti.
106180
Küpe ise, kopmuş ve ölmek üzere olan bir minikti.
106181
Bu cins koktey domatesin lezzeti süper, tohumlarını saklayıp seneye de yetiştireceğim.
106182

Birol
04-10-2009, 20:29
Çeri domatesin biraz büyüğü galiba değilmi Adalet hanım.

Sebahattin Sargın
04-10-2009, 20:33
Uzaklardan gelip bahçenizde soluklandım az biraz, uzun zamandır uğramamıştım ne olsa =)

Çok emek vermişsiniz belli hepsi ayrı bir güzellikte karşılıyorlar bahçenize gelenleri...

Beyaz gülünüze bayıldım ne kadarda asil ve güzel...

Bir kez daha ellerinize emeklerinize sağlık Adalet Hanım...

Sevgiler ;)

finduk52
04-10-2009, 20:38
Ablacığım yine gönüllerimize çiçek bayramı ettirdin . Küpeli , cam güzeli seneye benimde almak istediklerim arasında , başı öncelikle sardunyalar çekiyor ama . Evimiz iki katlı yukarıda yatak odaları var . Yatak odası camlarının altına saksılar yerleştirmeyi planlıyoruz aynı Avusturya da gördüğüm o muhteşem güzellikteki evler gibi .

Nisan Mayıs ayında burada geranium markt kuruluyor , yılda bir sefer olan bir pazar bu . Resmen çiçek şöleni yaşanıyor . Renk renk kocaman bir alanda . Bu sene kaçırmazsam gününü gideceğim inşaallah . Gidersem sizlere resimlerde getireceğim o güzelliklerden .

Ablacığım benim bahçe konumda da sordum ama burada sana sormak istiyorum . Acaba çalı güllerden sardırabilirmiyim gül çardağına ? Bu konuda bir fikrin varmı acaba ?

Ablacığım datura tohumlarından 1-2 tane benim tohumların arasına eklersin değilmi ?(çok oluyorum artık ben )

Zeferan
04-10-2009, 21:06
Ellerinize sağlık. Zahmetinize deymiş. Keyfini çıkarın Adalet hanım. 1001 kere Maşallah.

Bu gün datura tohum kapsülünün çatlamış olduğunu gördüm, tohumlar yerlere saçılmış, hemen toplayabildiğim kadar topladım.
106167
106168
Tohumlar kuruyunca datura tohumu isteyenlere dağıtacağım, haberiniz olsun.

İlk sırada ben varım. Unutmayın :)

sevim4
04-10-2009, 22:07
Adalet hanım yine harika resimler, zevkle geziyorum emeğinize sağlık.

Adalet Yağcı
05-10-2009, 07:36
Birol bey, çeri ve ya kokteyl aynı diye biliyorum, fotoğrafta büyük çıkmışlar, ben yakın plan çekmeyi seviyorum biliyorsunuz.

Sevgili Sebo, güzellikleri tek başına seyretmek yetmiyor, yeterince keyif almak için sizlerle paylaşıyorum :-)
Beğendiğinize sevindim, bütün yaz üzerinden çiçeği eksik olmuyor beyaz gülümün.

Sevgili Finduk, çalı gülünüzün yukarı ve ya aşağı doğru büyüme eğilimi varsa tabi sardırabilirsiniz, fotoğraftaki beyaz gül de çardak gülü, yani istersem yukarı, istersem aşağı doğru sarkıtabileceğim bir gül, ben de üzüm asması için yaptırdığım talvara sardırıyorum.
Aşağı doğru büyümesi de çok hoş olurdu, size fikir vermesi açısından bu sayfaya başka bir gül fotoğrafı ekleyeceğim, çok hoşunuza gideceğinden eminim.

Ablacığım datura tohumlarından 1-2 tane benim tohumların arasına eklersin değilmi ?(çok oluyorum artık ben )

Ne demek, olur mu hiç, datura tohumu da eklerim tabi, seve seve :)

Sevgili Zeferan, teşekkür ederim, 1. sıraya yazdım sizi, onbeş yirmi gün sonra tohumları elinizde bilin inşallah.

Sevgili Sevim hanım, adresiniz vardı bende, size de bir kaç tohum göndereceğim, aklımdasınız.
Hepinize sevgiler.

Adalet Yağcı
05-10-2009, 07:41
Sevgili Finduk, bu manzaraya ne dersiniz?
Maalesef benim değil, nette bulduğum bir fotoğraftan.

finduk52
05-10-2009, 07:59
Sevgili Adalet ablacığım tam istediğim gibi , işte ben güllerimin bu şekilde sarmasını istiyorum. Korkum şu , bu çalı formu diye bahsettiğim güllere baktığımda genelde uç kısımlarda açıyor çiçekleri , belki çok saçma ama sanki sadece uçlarda açıpta gövde komple yeşil yaprak kalırsa benim istediğim şekil oluşmayacak. Ama bu son aldığım gülün dalları sanki ince geliyor da sarkıyor aşağıya dönüyor çiçeği .

Ablacığım birazdan kiraz fidanı almak için seraya gideceğiz . Oradan gelince detaylı resmini çeksem sanırım daha iyi anlaşılır , ön tarafa diktiğim gülde artık gülleri yok ama sürgünleri bir fikir verir sanıyorum. Diğerinin üzerinde gülleri duruyor .

Ablacığım ben seni çok yoruyorum hakkını helal et , ama öyle bilgi açlığına düştüm ki sizlerden birşeyler öğrenmeye çalışıyorum , zamanı geçmeden de yerli yerine dikmek istiyorum ki ziyan etmeyeyim güzelim gülleri .

Teşekkür ediyorum , kucak dolusu sevgiler ablacığım ...

Adalet Yağcı
05-10-2009, 08:19
Sevgili Finduk, yorulmak olur mu hiç, yardımcı olabilirsem mutlu olurum.
Benim fotoğraftakine benzeyen(belki de aynısı)bir gülüm var bu Baharda çok güzel açmıştı, çiçekleri aşağı doğru bakıyor gibi.

Benim çardak gülüm.
(http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=82930&d=1243865156)
Ama bu gülüm sadece Baharda açıp geçiyor, bütün yaz açan bir cinsini bulsam çok sevinirdim.

Sizin fotoğrafları görmek için sabırsızlanıyorum, çiçek festivalinde de bol bol fotoğraf çekin, gözlerimiz bayram etsin :)

Orhan Özbilgiç
05-10-2009, 08:23
Sevgili Adalet hanım;
Şu son yüklediğniz resimler var ya! Onların arasında iki resim beni büyüledi.
Birincisi Kozmos, diğeri de pembe gül (size ait olan).
Hoş diğer resimlerdekilerde güzeldir mutlaka ama nedense ben pembeleri tuttum. Oysa renk aşkım yoktur. Her rengin, arkasındaki fon ile bütünleştiği ölçüde güzel olduğuna inanırım.
Dileğim; hepimizin,bahçelerimizden, nice yeni baharlarda, sağlık içinde, sevdiklerimizle beraber, defalarca ayrılıp yine defalarca kavuşmamızdır.
Çünkü bence; ayrılık - hasret - vuslat hayatımızın tadı tuzu.
Sağlıkla yaşayın.

finduk52
05-10-2009, 08:40
Sevgili Adalet ablacığım bahsettiğim güllerin resmini daha önce eklemiştim aslında ama bugün geldiğimde daha detaylı son hallerini çekip ekleyeceğim .

Bu linklerdeki güller bahsettiklerim ama dediğim gibi daha detaylı resimlerini eklerim bugün .

Sevgilerle ..

http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=494356&postcount=2

http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=505749&postcount=38

Adalet Yağcı
05-10-2009, 09:02
Sayın Orjin, kozmoslar çok vefalı çiçekler, bir defa tohumdan ektim, her yıl kendiliğinden çıkıp her yeri dolduruyorlar tıpkı hazeranlar gibi.
Kozmos ve datura tohumu isterseniz size de yollarım, makro çekimlerde çok büyüleyici görünüyorlar ama gerçekte de öyleler.

Kiraz
05-10-2009, 09:48
Adalet Hanım, kozmozlarınız gerçekten güzel olmuş. Şaşırtmadan, doğrudan ektiniz herhalde. Bendeki bir pakette şaşırtın, diğerinde doğrudan ekin yazıyordu, her iki şekilde denedim; şaşırttıklarım hiç gelişemedi. Diğerlerinin çiçekleri de sizinkinin yanında hiç kaldı.

Orhan Özbilgiç
05-10-2009, 09:57
[QUOTE=Adalet Yağcı;506271]Sayın Orjin,
Kozmos ve datura tohumu isterseniz size de yollarım,

Çok mutlu olurum. Adresimi özelinize bırakacağım.

Adalet Yağcı
05-10-2009, 10:17
Sevgili Kiraz, sizin gibi yeşil parmak birisi kozmos yetiştiremesin! olamaz, daha önce de yazdığım gibi, hazeranlar gibi kozmosları da ekmiyorum hiç.
Bazı yerlerde çok yoğun çıkıyorlar, oraladan alıp başka yerlere dikiyorum(20-25cm.boyunda) hiç sorun olmuyor.
Size de kozmos tohumu gönderebilirim, datura da, bir de benim tohumlarla deneyin bakalım :)

Sayın Orjin, adresinizi aldım, mümkün olabilecek en kısa sürede tohumları ulaştıracağım.
Sevgiler.

Adalet Yağcı
05-10-2009, 10:22
Kozmos hakkında küçük bir not; gölgede açmıyorlar, tam güneşli alanları seviyorlar, fazla su da istemiyorlar ama, düzenli sulama ve gübreleme yaparsanız, benim kozmoslar sizin yetiştireceklerinizin yanında hiç kalır :)

ciceksever70
05-10-2009, 11:23
Adalet hanimcigim imdat! Ben aksam sefasi tohumlariyla hazeran tohumlarini birbirinden ayiramiyorum. Sanirim ikisi de siyah olanlar diger acik renk olanlar da hüsnüyusuf. Yaniliyorsam düzeltin lütfen. Hepsini karisik eksem cok mu arapsaci gibi cikar bahcede acaba? Sevgiler.

Adalet Yağcı
05-10-2009, 11:42
Sevgili Çiçeksever, hazeranlar çörek otuna benziyorlar siyahlar.
Hüsnü yusuflar da biraz daha küçük ve siyahlar.
Kahverengi kırmızı top mercimek gibi olanlar sarı suzan.
En büyükleri, el bombasına benzeyenler :) akşam sefası ve renkleri de siyah.
Yani, akşam sefaları ile hazeranları karıştırmanız mümkün değil, belki hüsnü yusuf ile hazeranları karıştırabilirsiniz, onları da aynı yere ekebilirsiniz, fide on santim olunca hüsnüyusufları diğerlerinden ayırıp başka yerlere alırsınız, hüsnü yusufların yaprakları parmak uzunluğunda ve nergis yapraklarını andırıyor, ama daha açık renk ve yaprak yapısı ince.

Hazeran yaprakları ise telli tüllü bir şey, kozmos yapraklarına benziyor.
Yardımcı olabildim mi acaba?

Adalet Yağcı
05-10-2009, 11:43
En iyisi ben size fotoğraflayıp göndereyim, biraz zaman alacak yalnız.

Adalet Yağcı
05-10-2009, 12:15
Sevgili Çiçeksever, tohumların fotoğraflarını çektim, umarım yardımcı olabilmişimdir.
Hüsnüyusuf tohumları hazeranlarla karışmıştır, hazeran tohumlarından daha küçük oluyorlar.

ciceksever70
05-10-2009, 12:16
Cok tesekkür ederim Adalet hanimcigim size iki kez zahmet cektirmis oluyorum. Bunun icin de ayrica özür dilerim. Ben internette tohum resimlerini buldum ancak internette gördügüm aksam sefasi tohumlarina hic birini benzetemedim. Iri siyah tohum yok sadece sizin dediginiz cörek otu benzeri tohumlar var.

Adalet Yağcı
05-10-2009, 12:20
Hazeran tohumlarının içine akşam sefası tohumlarından da koymuştum, unuttu isem size mutlaka akşam sefası tohumu gönderirim tekrar.

ciceksever70
05-10-2009, 12:27
Ben resimlerini cektim ilk resimdekiler suzanna ve yildiz cadiri, diger resim acaba aksam sefasi mi? Cörek otuna benzeyenlere göre disi biraz dikenli gibi. Sevgiyle kalin.

Adalet Yağcı
05-10-2009, 12:29
Sadece Yıldız çadırı tohumlarını seçebiliyorum, siz benim eklediğim son fotoğraflardan bakıp, akşam sefası tohumu var mı yok mu söyleyebilirmisiniz?

ciceksever70
05-10-2009, 13:25
O zaman bendekiler aksam sefasi degil bu irilikte tohum yok cünkü aralarinda. Ama lütfen benim icin tekrar zahmete girmeyin yeterince mahcup ettiniz beni zaten bu güzel tohumlarla. Tekrar tekrar tesekkürler, sevgiler.

Adalet Yağcı
05-10-2009, 14:18
Olur mu hiç, siz akşam sefaları için yazmıştınız zaten.
Adresiniz var bende, akşam sefası ve datura tohumu da gönderirim birlikte.

ciceksever70
05-10-2009, 16:15
Cok tesekkür ederim, yarin ilk tohumlarimi ekecegim hemen. Hazeran yanilmiyorsam Delphinum cicegi. Burada bahcelerde cok görüyorum demek ki benimkilerin de yasama sansi yüksek. Sabahtan beri esimle bahcede güzel bir köse düsünüyoruz ekmek icin. Sevgiyle kalin...

finduk52
05-10-2009, 17:33
Sevgili Adalet ablacığım bir kaç detay resimleri çekip ekledim benim konuda , bir ara müsait olduğunda bakarsın değil mi ablacığım ?

Kucak dolusu sevgiler ...

imgelem
05-10-2009, 17:59
Adalet hanım;bahçeniz yaza veda ederken bile çok güzel.Bahardan bu yana çok uğraştınız,yoruldunuz,bir de felaket yaşadınız ama emeğinizin karşılığını aldınız.Dediğiniz gibi sil baştan maraton baharda tekrar başlayacak .Tohumları çimlendir,çelikleri büyüt...v.s ,v.s.
Sağlık olsun,bunlar keyifli uğraşlar.Sevgiler...

Adalet Yağcı
05-10-2009, 18:11
Sevgili İmgelem, çok haklısınız, Baharda coşmaya başlarım yine.
Vazgeçemiyeceğim bir kaç çeşit dışında çok yıllıklara ağırlık vermek istiyorum artık.
Özellikle giriş kısmını ortancalara ayırıp, boşluklara Lisianthus dikmeyi düşünüyorum, tabi hazeranlardan ve kozmoslardan vazgeçemem, bir de yıldız çadırı ve suzan sarmaşığım var, onlar her yıl yenilenecekler.
Sonbaharda, yoruldum artık uğraşmak istemiyorum desemde, Nisan Mayıs gibi beni tutabilene aşkolsun :)

limon
05-10-2009, 18:16
Hazeranlarınızı bugün toprakla buluşturdum. Gelecek yaz bahçemde "Adalet Köşesi" olacak :)

Adalet Yağcı
05-10-2009, 19:46
Sevgili Limon, o köşe datura da istermi acep?

epsody
06-10-2009, 12:41
Adalet hanım sanaldaki bahçemi dolaşarak beni onurlandırarak ziyadesiyle memnun ettiniz.

Adalet hanım iltifatlarınıza mazhar olan çalışmalarımın içeriğine bakıcak olursak, kendi konu başlığımda değindiğm toprakların organik özellikleri üzerine verdiğim önemden gelmekle beraber işin esasını açıklamak gerekirse, ben kendimi Bahçe, toprak, komposot konularına ilaveten topraklara ve bitkilere lazım olan mineral ve besin eriyiklerini sağlamanın inceliklerini arama çalışmalarından gelmektedir.

Burada yeri gelmişken belirtmek isterimki bahçesi olan üye arkadaşların ayni hasasiyetleri göstererek sizin bahçemdeki gözlemlerinize mazhar olan güzeliklere ulaşılması zor olmasa gerek.

Hümik asit konusundaki tavsiyelerime ilaveten şunuda eklemek isterim topraklarımızı gübrelerken hümik asite ilaveten klinoptilolit'i unutmamak gerek.

Bahçenizi cennet köşelerinden bir köşe yapma dileklerimi sunarken; huzur, sağlık ve mutluluk hep sizinle olsun sevgiyle kalın. Saygılarımla..

Adalet Yağcı
06-10-2009, 13:19
Sayın Epsody, çok haklısınız, doğamıza sahip çıkmanın zamanı geldi de çoktan geçiyor bile, hepimiz bilinçli üretici ve tüketiciler olarak üzerimize düşenleri hakkı ile yapmalıyız.

Ben bir çok şeyi bu sitede öğrendim, son olarak da klinoptilolit duydum sizden, hemen araştıracağım.
Bahçemin Sonbahar hazırlıklarını yaparken, toprağımı da analiz ettirmeyi düşünüyorum, esasında bunun için çok geç kaldım, toprağımdaki tuz miktarı fazla gibi geliyor bana.

Organik gübre ve ilaçları kullanarak doğaya kendimce katkıda bulunmaya çalışıyorum, henüz yeşil gübre(kompost)yapamadım, tek başıma bu yaşta ancak bu kadar olabiliyor, daha önce bu konuda yazışmıştık.
Büyükçe bir varil alıp, kompost hazırlamak da planlarımın arasında.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

epsody
06-10-2009, 13:47
Adalet hanım kompost hazırlamak için varil aramanıza gerek yok, yapacağınız tek şey bahçenizde sezon içinde çiçek ve sebzelerden biraz uzaktaki boş olan yerlere açacağınız kanal şeklindeki çukurlara mutfaktan çıkan atıklarınızla beraber bahçenizde oluşan istenmeyen otlarıda içine atarak toprakla örtünüz.

Sonuçta gelecek sezona kadar toprak faunası bunları toprağa organik madde olarak kazandırarak, toprağın eksilen organik yapısını takviye edecektir.

Bahçenizin güzellikleri artması dileğimle sevgiyle kalın.Saygılar..

ciceksever70
06-10-2009, 18:37
Sevgili Adalet hanim, bugün hazeran ve hüsnüyusuflarimi diktim üzerine de kuslardan korumak icin file gibi bir sey almistim ilkbaharda onu örttüm. Simdi heyecanla baharin gelmesini bekliyorum. Dediginiz gibi hepsini bir araya leylak agacimin dibine ektim hazeranlar büyüyünce onlara ayri bir bölüm yapmayi düsünüyorum cünkü burda bahcelerde gördüklerim cok büyüyorlar. Sevgiler...

acemifüsun
06-10-2009, 20:15
Sevgili Adalet Yağcı

Bu güzel bahçenizde sağlıklı, huzurlu, aileniz ve sevdikleriniz ile uzun yıllar geçirmenizi diliyorum,sevgiler:)

ciceksever70
10-10-2009, 12:26
Adalet hanimcigim iyi günler. Size on puanlik bir uzman sorusu. Saksiya bir hanimeli celigi daldirmistim köklenmis. Simdiden bahceye diksem mi yoksa ilkbahari mi beklesem? Sevgiler.

Adalet Yağcı
10-10-2009, 12:31
Sevgili Çiçeksever, aman puan uzman vs. demeyin stresse girerim valla.
Graz'da havalar iyice serinlemiştir, toprağa geçirebilirsiniz fidenizi, dikerken bitkinin toprağını dağıtmayın, bir kaç gün önceden sulamayı keserseniz kalıp halinde kolayca çıkarabilirsiniz, merak etmeyin yüzünüzü güldürecektir.
Haydi kolay gelsin.

ciceksever70
10-10-2009, 13:18
Cok tesekkür ederim. Bu köklenen celikleri dikme zamani konusunda hep kararsiz kaliyorum. Sevgiler...

ozbey
10-10-2009, 21:07
Adalet ablacığım,
bahçeniz her zaman ki bütün güzelliği ile büyülemeye devam ediyor. Gönülden sunduğunuz bu güzellikler içinde, dostlarınızla bahçenizin keyfini sürmenizi dilerim, ellerinize sağlık

asya-
11-10-2009, 19:07
ben acemi bir çiçek yetiştiricisiyim, bahçenizi gezmek yeni kısmet oldu.ne diyebilirimki mükemmel elinize kolunuza sağlık.Allah huzur ve sağlıkla keyfini çıkartmayı nasip etsin. Sevgiyle kalın.

Adalet Yağcı
12-10-2009, 13:21
Bahçeme hoş geldiniz, güzel sözleriniz için teşekkür ederim.

Bizler de bu siteyi bulmadan önce fazla bir şey bilmiyorduk, adını dahi duymadğım bitkilerle burada tanıştım, hâlâ öğrenecek pek çok şey var.
Zamanla siz de bilgiler edinirsiniz sevgili Asya, yeter ki, bitki sevdanız bitmesin.

Adalet Yağcı
12-10-2009, 21:34
Nihayet sezonu kapattık, Mersin'e döndük, doğrusu gözüm ve aklım bahçemde kaldı, hava hâlâ sıcak Mersin'de, sanırım bir onbeş gün daha kalabilirmişim.

Gelmeden önce, bir kaç fotoğraf çektim.
Bu pembe katmerli en sevdiğim.
107746
Bunlar da diğerleri.
107747
107748

Orkun Kırcı
12-10-2009, 21:39
Herşey güzel ama yine de sardunyanın havası başka be ablam.

Adalet Yağcı
12-10-2009, 22:03
Mineler de açmaya devam ediyorlar, hava serinleyince daha iyi oldular.
107760
107761

Adalet Yağcı
12-10-2009, 22:06
İnanılır gibi değil ama benim clematisler hâlâ açmaya devam ediyor, pembe renkli olan net çıkmadığı için mor ve beyazı yükledim.
107762
107763

Adalet Yağcı
12-10-2009, 22:12
Sellukamı topraktan çıkarıp saksıya aldım, bir tanesi toprakta kaldı, kışa dayanıp dayanmayacağını merak ediyorum, Kasım sonu gibi havalı naylon ile sarıp sarmalayacağım.
Saksıya aldığım sellukamı Mersin'e getirdim.
107764
Kış için red robin yetiştirmeyi düşünüyorum, balkonum bütün gün güneş alıyor.
Red robinimde tomurcuklar var.
107765

Adalet Yağcı
12-10-2009, 22:16
Benim bu divanımı kediler nedense çok seviyor, bir sabah uyandığımda onları sabah keyfi yaparken buldum, bunlar öncekilerden farklı.
107767
107768

Sevgi Durul
12-10-2009, 22:35
Sevgili Adalet hanım, bahçeniz, çiçekleriniz çok güzeller. Ellerinize emeğinize sağlık. Fakat sezonu kapattık, Mersine döndük diyorsunuz. Bu güzel bahçeyi ve çiçekleri kime emanet ediyorsunuz?

Orkun Kırcı
12-10-2009, 22:46
Ben olsam bi 15 gün daha kalırdım valla:)

finduk52
13-10-2009, 07:56

Sardunyalarında çok güzel , clematislerinde hala açıyor çok güzeller . İnsanın bu güzellikleri bırakası gelmiyordur elbet .

Bizimde veranda teras bitti sayılır dün gece 23:30 olmuş saat bittiğinde , uğraşırken farkına varmadık . Birazdan işe gideceğiz , artık gelince toparlama süpürme. Daha çok işimiz var , taşlar sökülüp zemin düzeltilip yeniden dizilecek. Yaza doğru tahta parkelerden istiyor eşim oraya .

Neyse burada şimdi burayı işgal etmeyeyim . Daha sonra çektiğim resimlerle detaylı anlatırım .

Kucak dolusu sevgiler gönderiyorum ablacığım ...

tturt
13-10-2009, 11:25
Adalet Hanım,
Sizin sardunyalara özenim bende hafta sonu çektiğim sardunya fotoğraflarını bahçeme kaoydum.
Clematislerinizin hala açması çok güzel benim clematis Haziran ortalarından sonra açmadı. Önümüzdeki sene farklı bir tür daha alıp güneşi daha çok gören bir yere dikmeyi düşünüyorum.

uzman16
13-10-2009, 12:07
Adalet Hanım,
Aklınız bahçenizdedir şimdi sizin. Bu güzellikleri bırakmak da zor gelmiştir.
Sonbahar yaramış, herşey çok güzel olmuş.
Çok uğraştınız bu sene.
Seneye daha da güzel olacağına eminim.

Ben dipledenyayı merak ettim. Ne yaptınız onu? Yaylada mı kaldı? Nasıl muhafaza edeceksiniz?

Sevgiler.

Adalet Yağcı
13-10-2009, 13:18
Sevgili dostlarım, inanın iki gün sıcaktan ve üzüntüden kendime gelemedim, bahçemi de Allah'a emanet ettim.
Mersin'de de yapacak işler var, hafta sonları çıkarım yine, çiçeklerimin çoğunu orada bıraktım, dipladenyalar geldi tabi bizimle :)
Şimdilik balkonumdaki çiçeklerimle uğraşıyorum, yayla havasına alışanlar buraya gelince sıcaktan sarsıldılar, yaprak döktüler.
İyi haber, orkidelerim ve adeniumlarım tomurcuklar oluşturdular.
Hepinize kolaylıklar diliyorum, sevgiler.

Orhan Özbilgiç
13-10-2009, 17:43
[QUOTE=Adalet Yağcı;510754]Sevgili dostlarım, inanın iki gün sıcaktan ve üzüntüden kendime gelemedim, bahçemi de Allah'a emanet ettim.

Sevgili Adalet hanım;
Bu site de sizi anlayamayacak tek bir kişi dahi olmayacağına inanıyorum.
Hani bir şarkı var ya! ''Gitmek mi zor? Kalmak mı zor?'' diye. Bizler için galiba ''Gitmek'' zor olsa gerek.
İnanın! demek adetten. İnanacağınızdan eminim. İstanbul' da, eşim ve iki çocuğumuz( biri 30, diğeri 26 yaşında erkekler. Tabii bizler için çocuk!) son derece mutlu bir yuvayı paylaşıyoruz.
Ama gelin bana sorun. Gitmek mi? Kalmak mı? Diye....
Yine de, ''İstanbul' da kalmak, köyden gitmek zor!'' derim.
Artık benimkisi, tutku dan da öte bir şey.
Şu çocuklar bir evlenseler, yılın 9 ayı köyde kalmazsam, ne olayım!
İşte böyle...
Vesileyle beni anlayacak birilerine içimi döktüm.Sıkmadım umarım.:(
Nice baharlara, sağlık ve mutluluk içinde kavuşmak dileğiyle.
Saygılar.

tturt
13-10-2009, 19:05
Adalet Hanım,

Adenium'lar ilk defamı tomurcuklanıyorlar ? Adeniumlar tohumu ekmenizden ne kadar süre sonra tomurcuklandılar ? Mümkün olursa resimlerini koyabilirmisiniz ? Benim adeniumlar 1 yaşında henüz bir şey yok, merak ettim.

Adalet Yağcı
13-10-2009, 22:44
Sayın Tturt, evet ilk defa tomurcuklanıyorlar, eğer yaylaya taşımamış olsa idim, sanırım bir kaç ay önce hepsi de çiçeklenirdi.
Yaylada ısı düşük olduğundan gelişimi yavaşladı.
Geçen yıl Aralık gibi ekmişim tohumları, fotoğrafları (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=107744&d=1255375480)adenium başlığına yükledim, açtıklarında tekrar fotoğraflayacağım.

Adalet Yağcı
22-10-2009, 13:16
Sevgili dostlarım, bu gün tohumlarınızı postaya verdim, dilerim eksiksiz elinize ulaşır.

Orkun Kırcı
Finduk52
Cennetbahçesi
Hozat
Çiçeksever70
Orjin
Jineop
Lale76
Akkona
Güler
Lonicera
Aysun Gümüş(avatar ismini hatırlayamadım)

Hepinize mor ve beyaz datura tohumları, elimde olan diğer tohumlardan gönderdim.
Beyaz datura tohumları çok taze, lütfen elinize geçtiğinde poşetten çıkarıp kurumasını sağlayın.

Sayın Tturt, daha önce size gönderdiğim tohumların içinde datura yoktu, adresinizi silmişim, tekrar adres gönderirmisiniz.

ciceksever70
22-10-2009, 14:11
Foruma girer girmez cocuklar gibi sevindim. Simdi her gün beklerim tohumlarim gelmis mi diye? Cok cok tesekkürler sevgili Adalet hanim. Benimkileri yine Istanbul`a mi gönderdiniz acaba? Sevgiler.

sevim4
22-10-2009, 16:03
Sevgili adalet hanım bende istemiştim ismimi göremedi kalmadımı bana.
Dört gözle bekliyordum tohumları.

Adalet Yağcı
22-10-2009, 16:56
Sevgili Çiçeksever, PTT de sordum, yurt dışına tohum göndermek kesinlikle yasakmış.
Sizin tohumlar İstanbul'a gittiler :)

Sevim hanım, ben önceki yolladığım tohumların adreslerini yaylada bırakmışım, size özelden yazıp adres istemiştim tekrar, siz adresi yolladığınızda size de datura tohumlarından gönderirim, sizi üzmek istermiyim hiç :)

Orkun Kırcı
22-10-2009, 17:08
Çooook teşekkürler ablacım. Elime geçince buradan haber veririm. Saygılarımla...

finduk52
22-10-2009, 23:09

Çok çok teşekkür ediyorum , öyle sevindim ki tarif edemem . Allah razı olsun . Tohumlar ulaşınca bildireceğim buradan .

Yanlız yurtdışına tohum göndermek yasak demişler sanırım size , bu durumda gönderemeyecekler mi acaba . Kardeşime söyleyim bir de oradaki postaneye sorsun ne diyecekler . Eğer orasıda öyle derse bizim tohumlar kaldı yaza , neyse Allah tan hayırlısı artık .

Adalet Yağcı
23-10-2009, 08:26
Sevgili Finduk, zarflar çok kabarık olduğu için kapatmadan götürüyorum PTT ye, orada tek tek kontrol ediyorlar, sonra ben bantlıyorum zarfları.
Tekrar tekrar sordum ama yasak dediler, belki kardeşiniz bir yolunu bulur.
En azından akşam sefalarını erken gönderebilseydi iyi olurdu ama akşam sefası tohumları da gizlenecek gibi değil ki, çok iri.

zerrinsrt
23-10-2009, 09:20
Adalet hanım, ben de pıtırcık istemiştim. Tohum alabildiniz mi? Umarım alırsınız. Geçen yıl aldığım tohumları erken ektiğim için yaşatamadım. Bu yıl yeniden denemek istiyorum. Sevgiler.

füsunANK
23-10-2009, 10:06
Günaydın Adalet ablacım. Güneş seni ve bahçeni daima aydınlatsın.
Bahçene sabah kahvesine uğradım. Tohum yollama konusunda yazılanları okuyunca ,bilgi almaya meraklı biri olarak mini bir araştırma yaptım.

Tohumculuk Kanunu Tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.
Kanunla, bitki çeşitlerinin tescili, üretim izni ve standart tohumluk çeşidiyle genetik kaynaklar, bakanlıkça kayıt altına alınacak ve sadece kayıt altına alınan çeşitlere ait tohumlukların üretimine izin verilecek. Sertifikasyon işlemine tabi tutulmadan ve analiz raporu alınmadan, uygun şekilde ambalajlanmadan tohumluk satanlar ve dağıtanlara, 10 bin YTL idari para cezası verilecek. Bakanlıkça izin verilmeden ve kontrolleri yapılmadan tohumlukları ithal ve ihraç edenlere, 25 bin YTL para cezası verilecek. Bu fiillerin tekrarı halinde, bu kişiler 5 yıl süreyle faaliyetten men edilecek.

http://www.bugday.org/article.php?ID=1636
(http://www.bugday.org/article.php?ID=1636)

Ayrıca merak edenler olursa TOHUMCULUK KANUNU (http://www.paylasimnet.com/yeni-tohumculuk-yasasi-5553-t-680.html)

Bu sebeple PTT engellemiş olabilir mi acaba ?

Adalet Yağcı
23-10-2009, 12:32
Sevgili Zerrin, inanın ben hiç hatırlayamadım, pıtırcık dediğiniz nasıl bir şeydi?

Sevgili Füsun, araştırma için teşekkürler, bu konuda sanırım çok katı kurallar var.
Haberim olsaydı, kahveye eşlik ederdim :) yakında açmaya çalışan adeniumlarımı göstereceğim, beklerim.

zerrinsrt
23-10-2009, 13:19
Sevgili adalet, yıldız çadırı başlığında yazışmiştık.
Ben ilk pıtırcık diye tanıdığımdan değiştirmek zor oluyor.

Adalet Yağcı
23-10-2009, 17:37
Tamam Zerrin hanım, durum anlaşılmıştır, elimde kalan tohumlardan gönderirim, yıldız çadırını dağıtalı bir ayı geçti, buradan duyurmuştum.

Pazar günü yine çiçeklerimi sulamaya gideceğim yaylaya.
Geçen hafta sonu gittiğimde bir sürprizle karşılaşmıştım, vakit bulup fotoğrafı yükleyememiştim, güz çiğdemim açmış.

Adalet Yağcı
23-10-2009, 17:40
Adeniumlarımı eve taşıdığımda çok yaprak döktüler, ama çiçekleri ile beni mutlu ettiler.
Beyaz olanın bir çok tomurcuğu var daha.
109283
Kırmızı olan da açmadı henüz, sanırım ebruli açacak.
109282

Adalet Yağcı
23-10-2009, 17:44
Beyaz çardak gülüm çok vefalı, üzerinden çiçeği eksik olmuyor.
109284
Uç kısmını yukarı doğru bağlamıştım, uçta açan çiçeklerin rengi pembeleşmeye başladı, güllerde de tozlaşma olur mu acaba?
109285

Adalet Yağcı
23-10-2009, 17:48
Denemek için kışlık red robin ekmiştim, çiçeklenmeye ve sineklenmeye :mad: başladı.
Ben bir kaç kök daha yetiştireyim bari, kışın kendi doğal domatesimi yerim :)
109286

Sevgi Durul
23-10-2009, 17:52
Beyaz gülünüz çok güzelmiş Adalet hanım. Sanırım sarmaşık gülü. Saksıda mı, bahçede mi?

Adalet Yağcı
23-10-2009, 17:56
Sundavillem artık çiçek açmaz olmuştu, Mersin'e gelince yeniden çiçeklendi, keyfi yerine geldi.
109287

Adalet Yağcı
23-10-2009, 17:58
Sevgili SDurul, beyaz gülüm yayladaki bahçemde.
Gerçekten çok hoş, kokusu yok ama güzelliğini görünce kokusuna bakmıyorum.

Başbahcivan
23-10-2009, 18:55
Sevgili SDurul, beyaz gülüm yayladaki bahçemde.
Gerçekten çok hoş, kokusu yok ama güzelliğini görünce kokusuna bakmıyorum.
Sayın arkadaşım bu güzellikleri ALLAH sahibine bağışlasın, ellerinize yüreğinize sağlık,yani tek kelime ile süper.

Lonicera
23-10-2009, 19:09
Sevgili Adalet hanım, tohumlar için şimdiden çok teşekkürler. Beyaz sarmaşık gülünüz çok harika görünüyor. Bendekini kök çürümesi yüzünden kaybetmiştim. Bu güzelliği gördükten sonra yeni sezonda tekrar almayı düşünüyorum.

Adalet Yağcı
23-10-2009, 19:17
Çok teşekkürler sayın Basbahcivan, sizlerle paylaştığımda güzelliklerden daha büyük keyif alıyorum.

Sayın Lonicera, aslında keşke bu gülün bütün renklerini bulabilseydim, bütün yaz hiç nazlanmadan açıyorlar.
Güllerde kök çürümesini duymamıştım, saksıda mı bakıyordunuz acaba?

Lonicera
23-10-2009, 19:32
Doğru tahmin ettiniz. Büyük bir saksı içindeydi. Sulama için bir süre başkasına emanet etmiştim. Sanırım aşırı sulamadan kaynaklandı.

kılıç
24-10-2009, 09:31
Sevgili adalet hanım divana oturunca beyaz sarmaşık gül görünüyormu? oturup bir çay içsem.MAŞALLAH..

Kiraz
24-10-2009, 10:03
Çardak gülünüz gerçekten seyirlik...

sevim.K
24-10-2009, 11:41
Adalet hanımcım merhaba, ne zamandır uğrayamamıştım bahçenize yaylada değilmişsiniz artık. Canım çiçekleriniz yalnız kaldılar. Sarmaşık gülünüz çok güzel:) Çok seviyorum sarmaşık gülü ama arkadaşlar balkonda bakımı zor dediler o nedenle almayı denemedim. Ama şöyle kırmızı, beyaz, pembe sarmaşık güllerim olsun isterdim:)

Adalet Yağcı
24-10-2009, 19:16
Sevgili Kılıç, çardak gülüm divandan görünüyor tabi, ben hemen çayınızı hazırlayayım, güllerim de ben de mutlu olduk ziyaretinizden :)

Sevgili Kiraz, bu cinsin adı nedir bilmiyorum, Konya'dan bir seradan almıştım, keşke başka renklerini de bulabilsem.

Sevgili Sevim hanım, güller saksıda pek mutlu olmuyorlar, özgürce dal budak yapmayı seviyorlar.
Çiçeklerim yalnız kaldı ama keyfleri yerinde, bu gün yine bir çok fotoğraf çektim, Mersin'e taşıdığım minik küpelim sıcağa dayanamadı, kaybettim, diğerlerini getirmeye cesaret edemedim.

Adalet Yağcı
24-10-2009, 19:22
Sizler beyaz gülümü beğendiniz diye tekrar fotoğrafladım :)
İşte çardak gülümün bu günkü hali, aldı başını yükseklere gidiyor, sizler şımarttınız diye burnu mu büyüdü ne :)
109490
Bu da, beyaz gülüm ama sarılıcı değil.
109489

Adalet Yağcı
24-10-2009, 19:26
Ekim ayı güllere yaradı, en sevdiğim somon gülüm.
109499
109500
109501
Bu da sarı gülüm.
109502

Adalet Yağcı
24-10-2009, 19:30
Tohumdan yetiştirdiğim abutilonum beni yaz boyu mutlu etti, Ekim ayında da açmaya devam ediyor.
109504
Daha önce bir tohum kapsülü oluşturmuştu, bu gün diğer kapsülleri de fotoğrafladım.
109505

Adalet Yağcı
24-10-2009, 19:34
Sevgili Limon, bu fotoğrafı sizin için çektim, hazeranlar böyle çimleniyorlar, yapraklar maydonoz yapraklarına benziyor.
Bütün bahçeyi sarmış yine, ortada çıkanları temizledim biraz :(
109506
Bir iki hazeranım da çiçek açmış :cool:
109507

Adalet Yağcı
24-10-2009, 19:38
Kara gözlü suzanlar coşmuşlar, ama beyaz olan çok az tohum oluşturdu.
109508
Bunlar da sarıları, tohumlarını cömertçe sunuyorlar.
109509
109510

Adalet Yağcı
24-10-2009, 19:43
Daturalar çok kolay bir çiçekmiş, öyle çok açıyorlar ki, tek kötü yanı çiçeklerin ömrü bir gün.
Onlar da Ekimin tadını çıkarıyorlar.

Adalet Yağcı
24-10-2009, 19:46
Solanumları baharda sayın Mutlu Kutlu dan almıştım, öyle çabuk büyüyüp geliştiler ki, üzerinden çiçekleri hiç eksilmedi.

Adalet Yağcı
24-10-2009, 19:50
Ayvam neredeyse dört yaşında, ben kopartmaya kıyamadım, dalında öyle güzel görünüyordu ki, bu ayın sonuna kadar bekleyeceğim, üzerinde yirmi tane meyvesi var.

Adalet Yağcı
24-10-2009, 19:56
En güzel fotoğrafı en sona sakladım.
Uzun zamandır aklımdaydı, yayla yolumuzun üzerinde, sarnıç mevkiinde, korumaya alınmış yaşlı bir dostumuz var.
Bu yaşlı meşenin değişik mevsimlerde fotoğraflarını çekip sizlerle paylaşmak istiyorum.

Öyle görkemli bir ağaç ki, yolu tamamen gölgelemiş durumda.
Seyredin bu güzelliği.

ciceksever70
24-10-2009, 21:10
Adalet hanimcigim datura cok yillik bir cicek mi? Bir de soguklarla arasi nasil eger kisa dayanikli degilse saksiya ekeyim.

Adalet Yağcı
24-10-2009, 22:20
Sevgili Çiçeksever, datura çok yıllık diye biliyorum, yanılıyor olabilirim.
Soğuklara dayanıksız olduğunu duydum hep, bu sene ben korumaya alacağım, üzerini naylon ile örterek.
Eğer daturayı saksıya ekecekseniz mümkün olduğunca geniş,30-40 Litrelik bir saksı seçin, çok dallanıp budaklanıyor.

sevim4
24-10-2009, 22:37
Sevgili adalet hanım yine döktürmüşsünüz bayıldım beyaz gülede beyaz suzannayada.
Beyaz gülün çeliyinden almak isterdim budama yaptınızda mümkünse eyer.
Bir de dadura tohumu gönderdiyinizde bir iki tane beyaz suzan tohumu da gönderirseniz çok sevinirim.
Resimlerin devamını beliyorum.
Ellerine salık.

Orkun Kırcı
24-10-2009, 22:54
Tohumdan yetiştirdiğim abutilonum beni yaz boyu mutlu etti, Ekim ayında da açmaya devam ediyor.
109504
Daha önce bir tohum kapsülü oluşturmuştu, bu gün diğer kapsülleri de fotoğrafladım.
109505

Benim tohumlar Bayburt soğuklarına dayanamamışlardı :( Sizinkilerle avundum hep:p

finduk52
25-10-2009, 00:06
Maşallah Rabbim nazarlardan korusun hala çok güzeller güllerin , karagözlü suzanların, daturaların hepsi çok güzeller. Hele ayva ne güzel olmuşlar iştah açıcı görünüyorlar , afiyetle yemek nasip olsun inşaallah ablacığım .

Ben bu dönem çok yoğunum , sabah 8 aksam 7-8 çalışıyorum eve gelince de yemek bulaşık üstüne birde yorgunluk derken bahçeme sadece ziyaretçi gibi bakabiliyorum . Ama çok özledim onlarla uğraşmayı çiçeklerimi sevip konuşmayı onları öpmeyi :(

kılıç
25-10-2009, 06:51
Sevgili adalet hanımcığım zahmet olmazsa çayın yanına 1 dilim de kek koyarmısınız,öyle güzellikler sergilemişsiniz ki kusura bakmayın hemen kalkamıcam tadını çıkarmak istiyorum çünkü benim hiç gülüm yok.Sizinde dediğiniz gibi saksıda geliştiremedim.ALLAH daim etsin hepimizi bu güzelliklerden mahrum etmeşin.

Adalet Yağcı
25-10-2009, 08:49
Sevim hanım, ben güllerimi İlkbaharda buduyorum, aslında beyaz çardak gülümü budamıyorum, özgürce salıverdim onu, ama Mart gibi hatırlatırsanız, size ve sevgili Kılıç'a ikişer çelik göndereyim, diğer güllerden de isterseniz gönderebilirim.

Orkun bey, sanırım yarın(Pazartesi)tohumlarınız elinize geçer, bu güzelliği görmek için hemen iki tanesini ekin derim ben, hiç nazlanmıyor ve çabuk büyüyor.

Sevgili Finduk, yoğun olduğunuz belli oluyor, bahçeyi ihmal ediyorsunuz :( güzelliklerinizi özledik.

Sevgili Kılıç, kek hazır, yanına sevgili Güler'in patates böreğinden de yaptım, afiyet olsun, bence yatıya kalın, yaylada uyanmak harika bir duygu, saat 06:00 da zinde bir şekilde uyanıyorsunuz.
Siz 40 Litrelik bir saksı hazırlayın Mart ayında beyaz çardaktan ve diğer güllerden çelik göndereyim.

Orkun Kırcı
25-10-2009, 09:18
Orkun bey, sanırım yarın(Pazartesi)tohumlarınız elinize geçer, bu güzelliği görmek için hemen iki tanesini ekin derim ben, hiç nazlanmıyor ve çabuk büyüyor..

Dört gözle bekliyorum zaten ablacım. Burada uygun koşullar var zaten. Evimin güneş alma durumu falan da çok iyi. Hemen bir iki deneme yapıcaktım zaten. İnşallah yavrularda anneleri gibi olurlar:))

kılıç
25-10-2009, 09:30
Çok çok teşekkür ederiz efendim nazik davetiniz için bende yolunuz düşerse sizi izmitimizde misafir etmek isterim.Güllere gelince siz saksıdada olabilir diyorsanız sevinerek ilk baharı beklerim,SEVGİLER SELAMLAR..

limon
25-10-2009, 15:07
Maşallah, ne kadar güzel coşmuş bitkileriniz. Beyaz çardak gülünüze bayıldım. Suzan kızların maşallahı var. Çok kere deneyip çimlendiremediğim sarmaşık. :)

Adalet Yağcı
25-10-2009, 15:12
Size suzan da göndermiştim, isterseniz hemen ekin bir kaç tane.
Sellukanın dibine düşmüş bir suzan çimlendi, çok da hevesli büyüyor, Mersin hâlâ çok sıcak olduğu için bir iki ay daha çiçeklenme görebilirim.

limon
25-10-2009, 15:25
Onlar Suzan mıydı? Ben Akşam sefası tohumu sanmıştım. İşte buna çok sevindim, sürpriz oldu :) Hemen ekerim. Tekrar teşekkür ederim.

Adalet Yağcı
25-10-2009, 15:47
Sevgili Limon, ben suzan tohumu gönderdiğimi hatırlıyorum ama siz de bir bakın, akşam sefaları ile suzan tohumları (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=506379&postcount=1176) arasında bariz fark var, en az sekiz adet göndermiş olmam lazım.
Eğer yoksa telafi ederiz hemen üzülmeyin.

Kiraz
25-10-2009, 15:53
Adalet Hanım, Suzanlar ne güzel olmuş. Ben de gönderdiğiniz sarı suzanları deneyeceğim, baharı bekleyeyim mi?

Beyaz suzanım tırmanacak diye kocaman bir çit koymuştum ama tahminimden cılız oldu, toprağımda da problem olduğunu düşünüyorum. Seneye umarım sizinkiler gibi olur.

Lonicera
25-10-2009, 15:53
Sevgili Adalet hanım, sizin beyaz sarmaşık gülü gördükten sonra bugün ilk işim semt pazarına gitmek oldu. Bir yerde son bir tane vardı ama gövde üstünde neredeyse cm. başına bir diken düşecek şekildeydi. Böyle dikenli olması sanırım farklı bir tür olduğunu gösteriyor. Sizinkilerde resimden görüldüğü kadarıyla diken fazla yok. Benim bu yıl yitirdiğimin üstünde de yoktu. Sezon başında yeniden arayacağım, vakitsiz ve durduk yerde aklımıza düşürdünüz;)( İyi ki de düşürdünüz)

Adalet Yağcı
25-10-2009, 16:15
Sevgili Kiraz bir kaç tane sarı suzan ekin bence, hiç korkmayın çabuk çimleniyor.
Beyaz suzanlar sarılar kadar canlı değiller bende de.

Sayın Lonicera, siz yazınca düşündüm de, benim beyaz gülümde hemen hemen hiç diken görmedim :) enteresan değil mi?
Sanırım Mart ayında bir kaç kişiye yetecek kadar çelik çıkar, ben onu hiç budamıyorum, henüz üç yaşında, çabuk gelişiyor, aynısından bulamazsanız bir şeyler düşünürüz :)

sevim4
25-10-2009, 17:05
Umutla bekleyeceyim çardak gülünden ve diyer güllerden de.

Lonicera
25-10-2009, 17:11
O zaman siz onu hiç budamayın Adalet hanım, ne olur ne olmaz:)) Dünyanın kırk bin türlü hali varmış:)) Şimdiden teşekkürler.

Adalet Yağcı
28-10-2009, 12:03
Artık dinleneceğim demiştim, balkonum küçük olduğu için çiçek yetiştirmeyeceğim fazla.
Ama bahçede gelişmediği için donmasından korkup saksıya aldığım sellukam boy atıp sarmaya başladı.
111887
Bundan sonra ne kadar gelişir bilmem ama çiçek açar mı dersiniz?

Adalet Yağcı
28-10-2009, 12:06
Lobelyalar yaylada bütün yaz açtılar, ama tohum alamamıştım.
111889
Dibinde minik çimlenenleri görünce çok sevindim, onlara kıyamadım, hemen saksı ve viyollere diktim, gelişim çok hızlı bakalım kışın da mutlu edecek mi beni.
111888

Adalet Yağcı
28-10-2009, 12:10
Bu laleleri İlkbaharda bir okul bahçesinde görmüştüm, her kökten üç dört adet çiçek vermişti, cinsini bilen var mı?
111890

Adalet Yağcı
28-10-2009, 12:14
Soğuktan çiçeklerini kesen sundavillem yeniden tomurcuklanmaya başladı.
111891

Adalet Yağcı
28-10-2009, 12:19
Bahçemin başlığına sevgili adeniumlarımı koymazsam hiç olur mu?
111892
111893

Adalet Yağcı
28-10-2009, 12:22
Bunlar benim bahçemden değil, Mercan(Russelia)ı bir benzin istasyonunda gördüm.
111894
Bunlar da komşumun bahçesinden mavi ortancalar.
111895
111896

Orhan Özbilgiç
28-10-2009, 14:15
Adalet Hanım;
''Kasımda Samsun'a gideceğim.'' Diyordum. Ama dayanamadım. 22 ekimde çıkıp geldim. Tabii eşimle birlikte. İyiki gelmişim, iki ayda otlar neredeyse diz boyu olmuşlardı. Bir haftadır, bahçe temizliği ile uğraşıyorum. Nihayet bu sabah bitti. Peşinden de yağmur başladı.
Geldiğimiz gün kü halini resimlemiştim. şimdi de traş olmuş haliyle resimliyeyim, dedim. Bir de ne göreyim? Şarj bitmiş. Aleti aradım. Bulamadım. Büyük olasılıkla İstanbul' da bırakıp geldim.
Derhal oradaki oğullarımdan küçüğünü aradım. Tabii işte olduğu için akşama bakacak sağa sola..İşte bu diyaloğumuz esnasında sizden gelen tohumlardan sözetti. Akşamdan sonra tekrar görüştüğümüzde, beyaz datura tohumları ile ilgili uyarınızı, O' na hatırlatacağım.
Çok teşekkürederim. Çok duyarlısınız. hani derler ya: ''Allah gönlünüze göre versin!''
Bu sene benim dağıtabileceğim sadece sarı çiçekli, suzan tohumları olacak. Onlarda henüz yeni olgunlaşıyor. Aralık ayı ortalarında, İstanbul' a döndüğümüzde gönderirim artık. Şimdilik kimseye söz veremedim. Çünkü buradaki nemli iklimde tohum tutup tutmayacağından emin değildim. Ama tutuyorlar.:eek:
Neyse.. Tekrar teşekküreder, sağlık ve esenlik dilerim.

Adalet Yağcı
28-10-2009, 14:30
Sayın Orjin, tüm aksiliklere rağmen bahçenizde çok mutlu olmalısınız.
Karadeniz iklimine bayılırım, ne yakar ne dondurur, her yer her dem yeşildir, bahçeniz de kimbilir nasıl yeşermiştir diz boyu ot da olsa.

Fotoğrafları bekliyoruz, en kısa zamanda halledersiniz inşallah.
Ben epeyce sarı suzan dağıttım, iki partide sanırım 40 kişiye gitti, tohumlarınız çok geç olgunlaşmış, ama önemli olan tohum alabilmek.
Daturalarınızı güle güle büyütün, her ne kadar fazla koklamayın deniyorsa da bir şey olmuyor, bol bol koklayın :)

Birol
28-10-2009, 17:58
Artık dinleneceğim demiştim, balkonum küçük olduğu için çiçek yetiştirmeyeceğim fazla.
Ama bahçede gelişmediği için donmasından korkup saksıya aldığım sellukam boy atıp sarmaya başladı.
111887
Bundan sonra ne kadar gelişir bilmem ama çiçek açar mı dersiniz?

İnşallah ama sanırım bu sene için zor Adalet Hanım
Benimde var sizinkinden üç dört misli büyük( benim bahce resimlerinde var )ama acmadı hala, bende yan dallardan 10 adet celik yaptım seneye. Sağlıcakla kalın.

Adalet Yağcı
28-10-2009, 18:07
Biz de seneyi bekleriz sayın Birol :) elimdeki tek selluka bu, çelik alacak dalı da yok, dilerim seneye kadar yaşatmayı başarabilirim.

Başbahcivan
28-10-2009, 19:39
Adalet hanım bu adenium'ların güzelliği başımı dönderdi sanki ellerinize sağlık ,insan emeğinin karşılığını böyle görünce çooooooooooook mutlu oluyor.
Böyle bir güzelliği bizimle paylaştığınız için sonsuz teşekkürederim.

eylems
28-10-2009, 21:12
Adalet Hanım, adeniumlara içim gitti. Tek kelime ile harikalar.

Güler
28-10-2009, 22:13
Sadece adeniumlar mı? Hepsi çok güzel.

sevim4
29-10-2009, 12:08
Hepisi de harika.

günebakan
29-10-2009, 16:44
Adalet hanımcığım adeniumlar muhteşem görünüyorlar güle güle büyütün:)

günebakan
29-10-2009, 17:04
Ben de yok Adalet hanımcığım adenium ama edinmeye çalışacağım şimdilik sizinkileri seyrederek kendimi avutuyorum:)

Adalet Yağcı
29-10-2009, 19:57
Keşke daha önce söyleseydiniz sevgili Günebakan, tohumların pek çoğunu sevgili Cennetbahçesine gönderdim, elimde bir kaç pink kaldı, isterseniz göndereyim onları size.

Vildan Sönmez
29-10-2009, 20:13
Adalet hanım, diğerleri gibi Adenıumlarınız da nefesimizi kesiyor.Ama bana umut veriyor.Bakın benimkine, gayet neşeli, bir tanesi çürüme yapmıştı, çürüğünü temizleyip şansımı deniyeyim dedim ve tekrar ektim. Tuttu ve diğerine yetişti.
Şimdi çiçek bekliyorum artık.

Adalet Yağcı
29-10-2009, 20:29
Vildan hanım, sanırım arkadaki adeniumu yeniden ektiniz, onun kökü daha zayıf görünüyor, eğer öyle ise, diğerinden daha iyi bir gelişim göstermiş.
Bu gün komşularım çiçeğimi görmek için geldiler, "bütün sene bu kadın bu çiçekleri bebek gibi taşıdı durdu, pek de bişeye benzemiyor" demişler, ama bu gün çiçeklerini gördüklerinde hepsi de çelik istemeye başladılar :)
Seneye iyice dallanıp budaklandığında daha bir güzel açacak adeniumlarımız inşallah.

Adalet Yağcı
29-10-2009, 20:45
Ben bu güzele aşık oldum :)
112106
112107
Bu gün de fotoğrafını çektim, çiçek kenarları koyu iç kısmı açık renk, gün içinde beş altı defa çıkıp seyrediyorum :p