Bağlan

View Full Version : Adalet Yağcı / bahçe

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19]

Benol Hazaroğlu
12-06-2016, 22:54
Adalet hanım Dendrobiumum keikisini biraz daha kökler uzayınca ayırıp pet şişeye su içinde koydum. Bir senedir suyun içinde kökler uzuyor, üstten yeni yapraklar veriyor.

Adalet Yağcı
13-06-2016, 09:08
Sevgili Benol, bir sene topraksız yaşaması ilginç, orkide cinsi olduğu için ben cesaret edemezdim suda bırakmaya.
Çiçeklenmeye niyeti var mı peki?

gilan
13-06-2016, 18:42
Orkideler evde tablo gibi duruyorlar. ;)

Calibrachoalar benim en favori çiçeklerimden biri. Hem bol bol çiçekleniyor, hem de nazlı değil. Daha ne istenir... Sıcağa da bayılıyorlar, Mersin'i çok seveceklerdir. Her gün bol bol su istiyorlar yalnız. Balkon çok güzel görünüyor olmalı şu an. :rolleyes:

Anjelikaları ben de dün bir serada gördüm ilk defa. Şu an bir planım olmadığı için almadım ama çok güzeller. Onlar balkona mı bahçeye mi?

Adını bilmediğin yapraklı bitki Tradescantia andersoniana gibi geldi? Olabilir mi?

Adalet Yağcı
13-06-2016, 21:07
Sevgili gilan'cığım, Anjelika olarak arattığımda 'Anjelika' diye bir bitkiye rastlayamadım, adı her ne ise ben çok sevdim.
Bahçede olurmuydu bilmiyorum, balkonumda gözümün önünde olsun :)

Calibrochiaları da çok seviyorum, sadece sera ortamından çıkan bitkilerden biraz korkuyorum.
El bebek gül bebek büyüyen bitkiyi balkona ya da bahçeye aldığımızda çoğunlukla şoka giriyor, en son Garden Koala'dan aldığım bodur Dahlialarda yaşadım.

Yeşil yapraklı bitkinin Tradescantia andersoniana olup olmadığını bilmiyorum, sen yazınca baktım da çok güzel çiçekleri varmış, inşallah odur.. :eek:

gilan
13-06-2016, 22:28
Angelonia imiş. ;)

Benol Hazaroğlu
14-06-2016, 23:17
Yaprak vermekle meşgul Adalet hanım.

Adalet Yağcı
16-06-2016, 19:23
Öyle güzel görünüyorlar ki, daha fazla seyredebilmek için salona aldım :)

618525

618520

618521

618522

Adalet Yağcı
16-06-2016, 19:28
Bu arada, biz açmaya başladık...:p

618529

Buna da şükür.. :(

618528

Sevgi Durul
16-06-2016, 21:44
Öyle güzel görünüyorlar ki, daha fazla seyredebilmek için salona aldım :)

Adalet hanım'cım, durup durup iş çıkarıyorsunuz. Biz nereden bulacağız şimdi Angelonia?:rolleyes: Hem de iki renk.:)

Şaka bir yana pek hoş bir bitkiymiş. Hem de -1.1 (http://davesgarden.com/guides/pf/go/89484/#b) dereceye dayanıklıymış. Kokulu mudur?

aleydi
16-06-2016, 22:17
Güzel insanlar her gittikleri yeri cennete çeviriyorlar. Ne kadar hoş görüntüler. Emeğinize sağlık.

ParlakYıldızlar
16-06-2016, 23:06
Sac Tokası fikri çok hoş olmuş,4508 nolu mesajın ilk fotografindaki nedir ogrenebilirmiyim.?

Adalet Yağcı
16-06-2016, 23:39
Adalet hanım'cım, durup durup iş çıkarıyorsunuz. Biz nereden bulacağız şimdi Angelonia?:rolleyes: Hem de iki renk.:)

Şaka bir yana pek hoş bir bitkiymiş. Hem de -1.1 (http://davesgarden.com/guides/pf/go/89484/#b) dereceye dayanıklıymış. Kokulu mudur?

Ah sevgili Durul, kendime de iş çıkarıyorum, hani bakımından işinden şikayetim yok da, şehir dışına çıkarken ne olacak kara kara düşünmeye başladım şimdiden :(

Adalet Yağcı
16-06-2016, 23:42
Güzel insanlar her gittikleri yeri cennete çeviriyorlar. Ne kadar hoş görüntüler. Emeğinize sağlık.

Sevgili aleydi, hoş geldiniz..
Alışkanlık derin tutkularla birleşince böyle oluyor :p

Adalet Yağcı
16-06-2016, 23:46
Sac Tokası fikri çok hoş olmuş,4508 nolu mesajın ilk fotografindaki nedir ogrenebilirmiyim.?

Hoş geldiniz Parlak Yıldızlar..

Sorduğunuz bitki Mavi Canpanula, diğer adı Maviş, çok yıllık.

Saç tokası gerçekten büyük yardımcı, orkideler için de kullanıyorum ;)

YeniGine
16-06-2016, 23:53
Sevgili Adalet Hanım'cığım nereden buluyorsunuz bu güzellikleri Angelonia maşallah ne kadar güzel, renkler harika... Mavişe de maşallah açmaya başlamış, benim mavişin durumu pek içaçıcı değil.
Emeklerinize sağlık, rastgelsin inşallahhh!..

Adalet Yağcı
18-06-2016, 18:28
Bir süredir gözüne baktığım Lisianthuslarımı birisi yiyor.
Tüm yaprakların altına üstüne, duvarlara, saksıların kenarlarına altlarına bakıyorum, hiç bir şey yok.
Ama her sabah Lisilerim biraz daha eksiliyor :mad:

618861

618862

618863

Dün balkonu temizlerken gözüme çarptı, nihayet yakaladım onu :rolleyes:
Öyle çok tıkınmış ki, kıpırdayacak hali kalmamış, obez şey :)
Öldürmedim tabii, doğal hayata salıverdim gitti.

Adalet Yağcı
18-06-2016, 18:30
Sevgili Adalet Hanım'cığım nereden buluyorsunuz bu güzellikleri Angelonia maşallah ne kadar güzel, renkler harika... Mavişe de maşallah açmaya başlamış, benim mavişin durumu pek içaçıcı değil.
Emeklerinize sağlık, rastgelsin inşallahhh!..

Sevgili YeniGine'ciğim, onlar gelip beni buluyor :D

Mersin aniden çok ısındı, inşallah yaşatmayı başarırım, acemisiyim çünkü Angelonia'ların..

Adalet Yağcı
21-06-2016, 10:26
Çöl sıcağı mı desem cehennem sıcağı mı desem bilemedim, Mersin çok sıcak.
Tabii bitkilerime olumsuz yansıyor, orkidelerime günde 5-6 kez fısfıs yapıyorum, buna rağmen çoğu sıcağa dayanamayıp çiçeklerini dökmeye başladılar :(

Sıcak hava tam da Liliumların açmasına denk geldi, normal sıcaklıklarda üzerindeki çiçekler bir hafta dayanırken şimdi iki günde soluyor.
Bunda saksı harcının tamamının torf olması da etkili tabii, şehrin ortasında bahçe toprağı bulmak zor.

Yine de bu güzellikleri kaçırmadan fotoğraflamayı başardım.
Bundan önce açan beyaz ve turuncular hafif kokuluydu, bu beyazlar farklı sanırım, çok yoğun kokulu, pembeler de öyle.

619261

619262

Adalet Yağcı
21-06-2016, 10:29
619263

619264

Adalet Yağcı
21-06-2016, 10:33
Bu güzelin adını bilmiyorum, yaprakların canlı yapısına vurulmuştum.
Tomurcuk benzeri birşeyler de görmüştüm ama bu kadar çabuk açacağını tahmin etmemiştim.
Pembiş.. :)

619265

619266

Bu günlük de bu kadar..

Adı, "Ruellia Brittoniana" Rose imiş

Sevgi Durul
21-06-2016, 10:56
Bu güzelin adını bilmiyorum, yaprakların canlı yapısına vurulmuştum.
Tomurcuk benzeri birşeyler de görmüştüm ama bu kadar çabuk açacağını tahmin etmemiştim.
Pembiş.. :)

Pembesi de varmış.:) Çok güzelll.

Sevgili Adalet hanım, bu bitki Meksika petunyası (Ruellia brittoniana) (http://www.agaclar.net/forum/calilar/31895.htm).

Saksıda liliumları başaramıyorum. Ne kadar da güzel açmışlar. Hele pembesi, harika.;)

Adalet Yağcı
21-06-2016, 18:14
Sevgili Durul'cuğum, çok teşekkürler ederim bitki ismi için.
Mor renklisini görmüştüm, yaprak renkleri de daha koyuydu, ama onlar daha dallı budaklı şeylerdi, bu sanki bodur gibi.

Liliumlar kolay bitkiler canım, İlkbaharda soğanlarını dikersen bir ay içinde yeşil yapraklarını, ikinci ayın sonunda da çiçeklerini görebilirsin.
Soğanlarını topraktan çıkartmıyorum, vakti gelince kendiliğinden uyanıyor hem de her yıl güçlenerek.
Bence bir kez daha dene..

ryhnckmk
21-06-2016, 21:11
Merhabalar Adalet hanım,uzun zamandan beri sitedeyim ama zaman kıtlığından sadece izlemekle yetindim ve sayfalarınızın sayesinde bahçe işlerinde epey yol aldım,hepinize teşekkürler.
Geçtiğimiz cuma dahil üç gün Mersin' deydim,sayfalarınızdan izlediğim seralara gittim düşündüğüm çiçekleri alabildim.Çok sıcak vardı ama pazartesiden beri daha sıcak yaşıyorsunuz,çiçekleriniz umarım aşırı etkilenmemiştir özellikle angelonialar harika ,üç hafta önce ben de koyu mavi ve pembesini edindim.İlerleyen günlerde inşallah ben de resim paylaşmaya başlarım,hepimize kolay gelsin.

Adalet Yağcı
21-06-2016, 21:39
Merhaba sevgili ryhnckmk, bahçe sayfama hoş geldiniz..

Demek Mersin'deydiniz, keşke görüşebilseydik, çok sevinirdim.

Sıcak günlerimiz başladı, bu biraz normalin üzeri bir sıcak, beş gündür dışarı çıkmıyorum korkumdan :)
Bitkiler çok etkileniyorlar, 4518 nolu mesajımda da yazdım, orkidelerim çiçeklerini döküyor, sürekli fıs fısla serinletiyorum.
Balkondakilerden de kayıplar başladı, Garden Koala'dan aldığım iki bodur Dahlia ümitsiz durumda.
Angelonialar daha dirençli çıktılar, siz de güle güle büyütün çok hoş bitkiler, bayıldım ben.

Foruma daha sık uğrayın ve çekinmeyin yazın, fotoğraflarınızı deneyimlerinizi paylaşın..
Sevgiler..

Selma_321
21-06-2016, 22:54
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/304466d1338812074-beyazz.jpg

Buna BA-YILL-DIIIIMMMMMMMMM :)

Aynen bende. Hem renk süper hemde sarmaşık gül olması çok güzrl

YeniGine
21-06-2016, 23:22
Sevgili Adalet Hanım'cığım, liliumlarınıza bayıldım. Pembe başka bir güzel, fakat yeşilli-beyazlı hele tomurcuktaki hali çok hoşuma gitti. Emeklerinize sağlık...

Adalet Yağcı
22-06-2016, 08:00
Aynen bende. Hem renk süper hemde sarmaşık gül olması çok güzrl

Evet sevgili Selma_321, hem çok güzel hem de hastalıklara dayanıklı bir güldü, hiç böceklenmedi, pas veya mantari hastalıklar bulaşmadı hiç.
Ne yazık ki artık yok :(

Selma_321
22-06-2016, 11:20
Evet sevgili Selma_321, hem çok güzel hem de hastalıklara dayanıklı bir güldü, hiç böceklenmedi, pas veya mantari hastalıklar bulaşmadı hiç.
Ne yazık ki artık yok :(

Çokkkkk yazık olmuş gerçekten böyle bir güzelliğin yok olması. (((

Adalet Yağcı
22-06-2016, 11:59
Çokkkkk yazık olmuş gerçekten böyle bir güzelliğin yok olması. (((

Yok olmadı, yerinde duruyor, ama ben bahçemi sattım :(

Selma_321
23-06-2016, 00:06
Yok olmadı, yerinde duruyor, ama ben bahçemi sattım :(

Offf diyorum. ...çok güzeldi bahçeniz. Hayırlısı diyeyim o halde

Adalet Yağcı
08-07-2016, 20:33
Balkondaki ve salondaki bitkilerin bir kısmı hava sıcaklığından etkileniyorlar.
Çoğunlukla 30 °C üzeri olan sıcaklıkta hissedilen en az 5 derece fazla.
Bu durumdan en çok orkideler etkilendi, yavaş yavaş çiçeklerini dökmeye başladı bir kısmı.
Midi orkidelerin durumu şimdilik iyi.
Çiçekli olanlar sehpanın üzerinde, çiçekleri dökülmüş olanlar yerde dinleniyorlar :)

621282

621283

621284

621285

Adalet Yağcı
08-07-2016, 20:36
Güzel gelişmeler de oluyor tabii, sayın k.gursan dan aldığım 20 Lisianthus'tan 10 tanesini yaşatmayı başaramadım.
Neyse, geri kalanlar açmaya başladı.

621286

621287

621288

Adalet Yağcı
08-07-2016, 20:40
Lisilerle devam..

621289

621290

621291

621292

Adalet Yağcı
08-07-2016, 20:45
621293

621294

621295

Adalet Yağcı
08-07-2016, 20:51
Katmerli Calibrochia'lardan kırmızı ve mor olan hastalandı ve sizlere ömür :(
Beyazın keyfi yerinde, gitmeye niyetli görünmüyor.

621296

Mavişimi böceklerden kurtardım, nihayet açmaya başladı.

621297

621299

Calathea yanına iliştirdiğim ufaklıklarla mutlu.

621298

Adalet Yağcı
08-07-2016, 20:57
Son olarak yine sayın k.gursan beyden aldığım Liliumlar açmaya başladı, saydığımda tam 30 tomurcuk vardı, tek tek açmaya başladılar.

621300

621301

621302

Şimdilik bu kadar...

ahmeter
08-07-2016, 21:19
Çiçeklerinizi yakında izledim gayet güzeller Kelebek orkidelerinizi gördüm bir tavsiyem olacak serada 35 derecede tutuyoruz pek tabii gerekli önlemleri alarak Bütün saksılar ızgara tel üzerinde telin altındaki tabanı devamlı ıslak tutarak nemi 50 den aşağı düşmesini önleyip fanları açık tutuyoruz
Evde buna benzer bir ortam meydana getirerek bir deneme yapmanızı öneririm vakit bulursam yarın bir resim koyacağım Selamlar iyi geçeler

Adalet Yağcı
08-07-2016, 21:41
Sayın ahmeter, sizi burada görmek ne hoş...

Sera gibi bir ortam yaratmak oldukça güç benim için, fazla bir alanım yok çünkü.
Yine de tavsiyelerinizi dikkate alacağım.
Fotoğrafları paylaşabilirseniz daha esaslı fikirler oluşur.
Esasen Mersin Akdeniz iklimi etkisinde olduğu için yaz aylarında hassas bitkileri kontrol etmek epeyce zorlaşıyor.
Geçtiğimiz yıllarda onlarca bitkimi yaylaya taşırdım, ben de onlar da çok mutlu olurduk.
Şimdi böyle bir imkanım kalmadı, kadere razı oluyorum bu yüzden :)

Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkürler, sizin tecrübeleriniz bizler için çok önemli.

neşecan
09-07-2016, 14:03
Sn Adalet Yağcı lisileriniz çok güzel maşallah:Ben bu sene sn Kgyrsandan aldığım 70 adet lisianthustan yaklaşık 10 tanesini yaşatabildim.Daha çiçek açmadılar.Nerde yanlış yaptım bilmiyorum.

cengizildas
09-07-2016, 18:32
Sn. Adalet Hanım, benim yaylaya ektiğim lilyumlar daha henüz tomurcuk halinde. Lisiler de aynı şekilde. Sizinkileri görünce heyecanım daha da arttı. Bir an önce çiçek açsın istiyorum. Bu arada paller kötülendi. Ben 2 tanesinin saksılarını boşalttım, çürüyen köklerini temizledim. Sanırım bu konuda ehil bir arkadaşı bekliyorlar ki, onları rehabilite etsin. (Bu sıcak havalarda yayla güzel oluyor.)

Adalet Yağcı
09-07-2016, 18:52
Sevgili neşecan, çok fazla kayıp vermişsiniz, üzüldüm, Sayın k.gursan duymasın o da çok üzülür.

Viyolleri aktarırken kökleri zedelemiş ola bilirsiniz, ilk sulamalar da çok önemli, 15-20 gün toprağın nemli kalmasına dikkat etmek gerekiyor.
Bitkileri diktikten sonra da hemen güneşe çıkarmamak lazım, bir süre gölgede kendine gelmesi daha iyi olur.

Ayrıca Mersin Tekirdağ'a kıyasla hayli sıcak, bu yüzden sizin lisiler gecikmiştir biraz.
Lisileriniz çiçeklendikten sonra solanları üzerinde bırakın, tohum yapsınlar, seneye kendi Lisilerinizi yetiştirirsiniz.

aleydi
09-07-2016, 20:58
Lisiler harika olmuş. Geçen yıl aldıklarımın hepsi yaşadı, bu yıl 3 fireyle kurtardık. Tomurcuktalar. Renklerine bayıldım.

Bende liliumu merak ettim abla kaç tane aldınız. Bir tanede genelde 2 tomurcuk açıyor benimkiler. 30 tane tomurcuk süpermiş :) Bu yıl mı aldınız ? Sevgiler

Adalet Yağcı
10-07-2016, 10:27
Sn. Adalet Hanım, benim yaylaya ektiğim lilyumlar daha henüz tomurcuk halinde. Lisiler de aynı şekilde. Sizinkileri görünce heyecanım daha da arttı. Bir an önce çiçek açsın istiyorum. Bu arada paller kötülendi. Ben 2 tanesinin saksılarını boşalttım, çürüyen köklerini temizledim. Sanırım bu konuda ehil bir arkadaşı bekliyorlar ki, onları rehabilite etsin. (Bu sıcak havalarda yayla güzel oluyor.)

Günaydın Cengiz bey,
Akşam size cevap yazmak için oturmuştum ancak misafirlerim geldi, vakit de geç olunca yazamadım.

Lisianthuslar ve Liliumlar açacaktır meraklanmayın, ısı farkından dolayı orada biraz daha geç açıyorlar.

Phallere gelince; yayla havasını çok severler, orada fazla suya da gereksinimleri olmaz.
Mersin'de şimdi 5 günde bir sulama yapıyorum mecburen, yaylada bu süre 10 gün veya daha fazla ola bilir.
Köklerin çürümesinden bahsediyorsunuz, çok mu sık sulandı acaba?
Saksının dışından kökleri iyice gri gördüğünüzde sulama yapın, yeşil görünüyorlarsa suya ihtiyaçları yok demektir.

Biliyorsunuz Phaller dokuz canlı oluyorlar, onları tekrar bakıma alırız gerekirse :)
Ne gerekiyorsa yapılır tasalanmayın, bu sıcakta benimkiler ölmediyse onlar da ölmez :)

Nadide hanıma ve size selam ve sevgilerimle...

Adalet Yağcı
10-07-2016, 10:37
Lisiler harika olmuş. Geçen yıl aldıklarımın hepsi yaşadı, bu yıl 3 fireyle kurtardık. Tomurcuktalar. Renklerine bayıldım.

Bende liliumu merak ettim abla kaç tane aldınız. Bir tanede genelde 2 tomurcuk açıyor benimkiler. 30 tane tomurcuk süpermiş :) Bu yıl mı aldınız ? Sevgiler

Sevgili aleydi'ciğim, Lisilerin farklı renklerde açması gerekiyordu, sanırım yanlışlıkla hep pembe tonları gönderilmiş, mor hiç yok içinde.

Liliumları bu sene sayın k.gursan beyden 6 tane almıştım, çok güzel tomurcuklandılar ve güzel kokulular.
Sevgilerimle..

lusoari
16-07-2016, 19:23
Sevgili Adalet ablam, başlığını baştan sona gezdim sonunda ve bitirmek nasip oldu, senide aralıklarla beğeni yağmuruna tuttum ama ilk sayfadan beri konu ve mesajları okumasaydım belki de bu duyguları dile getiremezdim. :)
Bahçeni ilk edindiğindeki heyecanına, çabana, vermiş olduğun hayat mücadelesine, zaman zaman karşılaştığın zorluklara göğüs germene uzaktan bile olsa şahit oldum. Sayfalar öyle gerçekdi ki yeri geldi güldüm ama yeride geldi ki gözümden yaşlar yavaşca aktı ama ben o yaşların bile akmasından pay çıkartabildim. Mesela Sevgili Jineop'u tanıma fırsatını hiç yakaliyamadım ama onun zamansız kaybı bile beni çok üzdü, forumdaki bir çok üyenin bahçelerinde, evlerinde hep hatıraları var ama gün gelipte hatırladığımızda hala içimiz acıyorsa kalbimiz temiz demektir (tekrar Allah rahmet eylesin tüm kaybettiklerimize)...
Bugün belki bahçen olmiyadabilir ama varmışcasına Mersin'deki sitenin bahçesindeki çalışmaların, küçük balkonda yetiştirdiğin çiçeklerin bile muhteşem. Eski evindeki clematislerin, solanumun, melek borularının, lebelyaların, orkidelerinin ve hatta çimlerinin güzelliği bile bence tartışılmayacak kadar hatta cennet güzelliğindeler bence.
Ellerine, emeklerine, en önemliside o kocaman iyiler iyisi yüreğine sağlık ablacığım, Allah senin gibi insanları başımızdan hiç eksik etmesin. Böylesinede güzel duyguları bana yaşattığın içinde ayrıca teşekkür ederim, bazen iyi ki de medinilla sayfasına bakmışım diyorum onların sayesinde harika bir ablam daha oldu hep dediğim gibi. :)

Adalet Yağcı
17-07-2016, 10:30
Sevgili Adalet ablam,.....
........bazen iyi ki de medinilla sayfasına bakmışım diyorum onların sayesinde harika bir ablam daha oldu hep dediğim gibi. :)

Sevgili lusoari,
15 Temmuz gecesinden bu yana olanlar, hislerimi özgürce beyan edememekten duyduğum sıkıntı, gelecek günlerin belirsizliğinin vermiş olduğu kaygılar...

Yukarıdaki mesajını okuyunca daha fazla dayanamadım, gerilen sinirlerim bir anda boşandı, sesli ağladım..
Ve, Yaradan'a şükrettim, sizin gibi güzel çocuklarımız olduğu için..
"Güzel ülkemde hâlâ güzel insanlar var, o halde umut var" dedim..

Övgü ve beğeni ifadelerin için teşekkür ederim.
Sağlık, huzur ve iyiliklerle kal..
Sevgilerimle.

Sevgi Durul
17-07-2016, 23:29
Ne olur ağlama. Bugünler de geçecek. Neler geçmedi ki?

Tık tık tık, bahçe sahibi yok galiba. Ama olsun, biz teşekküre geldik. Phlox ve ben.:)

Benimkilerden farklı açtı ve resmen gül kokuyor. Her zaman ki aceleciliğimle bir kaç çiçeğini görünce hemen fotoğrafladım. Tomurcukların hepsi açınca muhteşem olacak.:cool: Bu güzellik için çook teşekkürler...:)

622246

Selma_321
18-07-2016, 00:00
Hepimiz üzüntü içindeyiz kelimeler boğazda düğüm düğüm...Söylenecek çok şey var....Allahım ülkemize dirlik düzenlik versin bu kara bulutlar gitsin kara günler bir an önce bitsin....Çokkkkkk yaralandıkkk çokkk.Gerçekten çok üzgünüm

Adalet Yağcı
19-07-2016, 20:30
Tık tık tık, bahçe sahibi yok galiba. Ama olsun, biz teşekküre geldik. Phlox ve ben.:)

Benimkilerden farklı açtı ve resmen gül kokuyor. Her zaman ki aceleciliğimle bir kaç çiçeğini görünce hemen fotoğrafladım. Tomurcukların hepsi açınca muhteşem olacak.:cool: Bu güzellik için çook teşekkürler...:)

Sevgili Durul'cuğum, bahçe sahibinin kafası çok karışık, hepimizin olduğu gibi..
İnşallah Ülkemiz en az hasarla atlatır bu kara günleri.

Phlox seni çok mutlu etmiş, dostlarımı mutlu gördüğüm zaman ben de mutlu oluyorum.
Phlox'u seveceğini biliyordum, hele kokusuna bayılacağından adım gibi emindim.
Akşamları daha yoğun bir koku salgılıyor, tıpkı Akşam sefaları gibi.
Sevgin ile mutlu büyüyecektir..
Sevgiler..

Adalet Yağcı
19-07-2016, 20:33
Hepimiz üzüntü içindeyiz kelimeler boğazda düğüm düğüm...Söylenecek çok şey var....Allahım ülkemize dirlik düzenlik versin bu kara bulutlar gitsin kara günler bir an önce bitsin....Çokkkkkk yaralandıkkk çokkk.Gerçekten çok üzgünüm

Dilerim çabuk dağılır bulutlar Sevgili Selma_321, güzel Ülkemiz bunları da atlatacaktır inşallah.

Selma_321
19-07-2016, 23:57
İnşallah diyorum

Adalet Yağcı
24-07-2016, 21:54
Günlerdir tv. karşısında oturup haber dinlemekten içim şişti :(
Fotoğraflar çekmiştim, bir türlü içimden gelmedi yüklemek.
Bu gece bir gayret gösterip hiç değilse Liliumların görüntüsünü paylaşayım..

622836

Araya Lisianthuslar girmiş..

622837

622838

622839

Adalet Yağcı
24-07-2016, 21:59
Devam..

622840

622841

622842

622843

Adalet Yağcı
24-07-2016, 22:18
Sayın cengizildas'ın kök yünü denemesinde başarılı olduğunu görünce bi koşu ben de aldım.
İlk bakışta sert ve ince bir süngeri andırıyor, köklendirme hormonu içeriyormuş.
Ben henüz deneme yapmadım, aklımda epeyce bitki var ama şimdi zamanı değil.

Kök yünü.

622844

622845

Ve Cengiz bey'in kök yünü ile köklendirip Mersin toplantısında hediye ettiği Gardenia ve Pentas fideleri.
Gayet sağlıklı gelişiyorlar.

622846

622847

Adalet Yağcı
24-07-2016, 22:29
Orkidelerin hemen hepsi çiçeklerini döktüler, facebook'ta gezinirken "keiki macunu" diye bir ürüne rastladım.
Orkidelerin çiçekleri geçtikten sonra 3. veya 4. boğumun içindeki göz kısmının üzerini örten ince deriyi dikkatlice açıp bir kürdan yardımı ile göz'ün üzerini macunla kapatmaktan ibaret bir uygulama.

Ben biraz aceleciyimdir, burcumun özelliği sanırım, aklıma düşeni hemen yapmak isterim, hemen iletişime geçtim.
İki gün içinde Keiki macunu elime geçti.
Aynı gün uygulamaya başladım ve bir hafta sonra sonuçlar...

622852

622848

622849

622850

622851

Adalet Yağcı
24-07-2016, 22:36
Kendiliğinde hiç nazlanmadan Keiki verenler de var :)
Şimdilik dokunmuyorum, hava serinlediğinde onları ayıracağım.

622853

622854

622855

Adalet Yağcı
24-07-2016, 22:44
Hava epeyce sıcak, malum Akdeniz ikliminde Mersin.
Sabah akşam yapraklarına fısfıs yapıp yirmi günde bir 10-52-10 ile besin takviyesi yapıyorum.

622856

622857

Biri de tüm çiçeklerini döktükten üç ay sonra yeniden atağa geçti, eski çiçek dalının ucundan yeni tomurcuklar vermeye başladı.

622858

YeniGine
24-07-2016, 22:46
Sevgili Adalet Hanım'cığım, liliumlarınıza, lisilerinize ve bebiş keikilerinize maşallah!.. Çok güzel olmuşlar, emeklerinize sağlıık...

Adalet Yağcı
24-07-2016, 22:59
Balkonda durum fena sayılmaz.
Zengarden den aldığım kırmızı çiçekli yasemin şımarık bir şekilde dallanıp budaklanıyor, "aman benim de çiçek açmam lazım, tam mevsimi, bu güzel mevsimi kaçırmayayım" diye bir kaygısı yok :mad:

622859

Beyaz Calibrochia sandalyeyi sevdi, yayıldıkça yayıldı, aşağılık kompleksi mi var nedir :)

622860

Calethea ve avanesi hallerinden memnun gibiler.

622866

Adalet Yağcı
24-07-2016, 23:14
Sona geldik...
Yakınlarımdaki bir apartmanın bahçe kapısı..

622867

Bugün bahçedeki Palmiyeler budandı.

622868

Bu da komşu sitenin bahçesinden 3. kat salon pencereme kadar uzayıp gönlümü hoş eyleyen Avokado ağacı. Çok fazla meyve döküyor, dökülenler iri zeytin büyüklüğündeler.

622869

Bu sardunyayı bir evin bakımsız bahçesinde gördüm, nasıl büyük bir şevkle açmış, bir de bakımlı olsaymış nasıl olurmuş acaba..

622870

Adalet Yağcı
24-07-2016, 23:15
Sevgili Adalet Hanım'cığım, liliumlarınıza, lisilerinize ve bebiş keikilerinize maşallah!.. Çok güzel olmuşlar, emeklerinize sağlıık...

Teşekkürler YeniGine'ciğim.

günebakan
25-07-2016, 11:22
Adalet ablacığım bu kendiliğinden keiki üreten orkiden catleyamı acaba sanki ona benzettim ayrıca orkidelerin ve lilliumlar muhteşem ben bir türlü lillium yetiştiremiyorum neden se belki aldığım yerlede alakalı olabilir seninkilerin hepsi birbirinden güzeller ellerine sağlık:)

Adalet Yağcı
25-07-2016, 12:24
günebakan'cığım, sorduğun orkide Cattleya değil, Dendrobium Oda Berry (http://www.agaclar.net/forum/1466167-post4494.htm), şu anda keiki sayısı 6 oldu.

Liliumlar zahmetsiz soğanlılardan, bir kere toprakla buluştuğunda hemen hemen hiç bakım istemiyor.
Yaylada yıllarca kendi başının çaresine baktı, vakti geldiğinde yeşerip çiçeklendi, ben de hiç elleşmedim, sen çok mu bıdı bıdı ediyorsun acaba :)

günebakan
25-07-2016, 19:51
Ben deondirumu öldürdüm ne yazıkki yavurlarını almıştım anneme ve kızkardeşime verdim bir tek annemdeki yaşıyor galiba şimdi tekrar almak için karşılaşmayı bekliyorum tabi eşim beni kapı dışarı etmezse:)))

Ben bitkilerimi pek bıdı bıdılamam ama gene de soğanlılarda pek başarılı olamadım ama vazgeçmiş değilim

cengizildas
30-07-2016, 22:27
Adalet Hanım, içimi kara bulutlar sardığı için, uzun zamandır siteye uğramıyordum. Bu akşam bir haftalık aktif konularda gezindim. Arkadaşların ve özellikle sizin sayfanızı görünce içim biraz açıldı.
Kök yünü uygulamasını nasıl yaptınız? Hemen toprağa mı aldınız? Ben gloksınıa yapraklarını hala kök yününde tutuyorum. Sanırım yumru yaptılar. Bir an önce sahibine ulaştırmam gerekiyor. Bu arada, keiki macununu deneyeceğim, çünkü palleri kurtarmam gerek. Bir de Almanya'dan gelen bir akraba, pallerin kaplarına dipten maden suyu sodası vermemi tavsiye etti. Şimdi onu deniyorum.

Adalet Yağcı
08-08-2016, 17:01
Hayrola Cengiz bey, sizin bitkilerde her şey yolundadır umarım, kara bulutları yaklaştırmayın çevrenize..

Kök yününü hiç kullanmadım daha Cengiz bey, siz Pentas ve Gardenia vermiştiniz ya, size telefondan gönderdiğim sizin köklendirdiğiniz.
Sizden geldikten bir hafta sonra toprağa kök yünü ile birlikte diktim, müthiş bir şey bu kök yünü, bitkinin gelişimi de hızlandı.

Keiki macunu da müthiş, uygulama yaptığım tüm gözlerden minik fidecikler görünmeye başladı.
Yayla dönüşü orkideleri getirirseniz onlara da uygularız, bir hafta on gün içinde gözler uyanıyor.

Phallere maden suyunu hiç duymamıştım, saksı dibine lav taşı tavsiyeleri okudum bir kaç yerde.
Köklerin su içinde kalıp çürümesini önlediği söyleniyor.

Adalet Yağcı
08-08-2016, 17:03
Cengiz beyin kök yünü ile çelikten yetiştirdiği Pentas..
Diğer renklerden de istiyorum Cengiz bey :)

624361

624362

624363

Adalet Yağcı
08-08-2016, 17:08
Hava çok sıcak, her ne kadar 35 derece gibi görünse de nem fazla, hissedilen sıcaklık 45 derece.
Orkideler bu kadar sıcak sevmiyorlar, hemen hemen hepsi de çiçeklerini döktü.
Keiki macunu uyguladığım dallardaki minikler şimdilik yavaş büyüyorlar, hava serinleyince atağa geçeceklerdir.

Bu günkü durumları..

624364

624365

624366

Adalet Yağcı
08-08-2016, 17:10
624367

624368

624369

Adalet Yağcı
08-08-2016, 17:14
Görünüşe göre orkide saksım 35-40 a çıkacak:eek:
Bu kadar saksıyla nası baş edeceğim bilmem, bir taraftan da seviniyorum, yedeklenmiş oluyor.

624370

624371

624372

624373

Sevgi Durul
08-08-2016, 17:26
Sizden geldikten bir hafta sonra toprağa kök yünü ile birlikte diktim, müthiş bir şey bu kök yünü, bitkinin gelişimi de hızlandı.

Kök yünü ben de istiyorum, nereden alınacak acaba? Eşim bahçe için ne alsa, örneğin humik asit, dap gübresi, vesaire hemen ben de istiyorum diyerek tükenmeden biraz bölüyorum. O da, her gördüğüne sahip çıkıyorsun diyerek, içten içten kızıyor, anlıyorum.;) Kök yününe sahip çıkmam da buna benzedi.:rolleyes:

Sevgili Adalet hanım, bu günleri bitkilerle geçirmek kafa dağıtıyor, düşünceleri pozitif yönde etkiliyor. Lütfen foruma daha çok uğra.

Orkideler bereketliymiş. Benimki çiçek sapını sararttı, kestim.

Çok sayıda orkide açtığında evin orkide bahçesine dönecek, bize de keyifle izlemesi kalacak.:) Sevgiyle...

Adalet Yağcı
08-08-2016, 18:45
Durul'cuğum, kök yününü gitti gidiyordan aldım, yani internetten.
Yanılmıyorsam forum üyesiydi "vetman996" nickli bir satıcı.
Kullanımı çok basit ve köklenme oranı neredeyse yüzde yüz.

Ben aldıktan sonra hiç kullanmadım, hava serinlediğinde Begonville başta olmak üzere aklımda epeyce bitki var, bunlardan biri de ağaç menekşe, Latince adını hatırlayamadım şimdi.

624384

cengizildas
08-08-2016, 20:15
Sn. Adalet Hanım, elimde 2 renk daha var. Onlardan da kesip veririm. Yalnız, toprağa kök yünü ile ekmenize ve daha iyi netice almanıza sevindim. Suz-i Dilârâ'ya gloksiniaları gönderdim, ama kök yününü çıkartmaması gerektiğini söylemedim. Düzeltmem gerek herhalde.

Adalet Yağcı
09-08-2016, 07:46
İlk uyanan keiki, henüz hava köklerini oluşturmadı, en erken 7-8 ay sonra ayırabilirim diye düşünüyorum.

624449

Meksika petunyasının bu cinsinin yaprak yapıları çok güzel, çiçekleri ise neredeyse yarım gün ömürlü.
Yine de her gün birkaç tane açıyor.

624450

Dallara uyguladığım macun, 2 ay önce çiçeklerini döken dal uçlarından yeni çiçekler açmasına neden oldu.

624451

Adalet Yağcı
09-08-2016, 08:03
Balkonu toparlamak için demirciye çiçeklik sipariş ettim.
Ne istediğimi fotoğraflarla açık ve net anlattım.
Zarif olsun, diye de sıkı sıkı tembih ettim.
Kendisine verdiğim örneklerden ne yapması gerektiğini "çok iyi anladı(M)ğını" söyledi.
Bir buçuk ay sonra gelen çiçeklik bu, ne kadar benzemiş değil mi :p

624452

624453

Bunlar kendisine fikir vermesi için gönderdiğim fotoğraflar.

624454

624455

günebakan
09-08-2016, 10:19
Neyse buna da şükür ablacığım dört tane demiri birbirine lehimleyip getirmemiş hiç olmazsa kıvrımlar koymak aklına gelmiş:) güle güle kullan

aleydi
09-08-2016, 22:18
Macunla ilgili önceki sayfalarda bilgi var mı abla :).

Çiçekliği güle güle kullanın. Bende ferforjeye bayılıyorum. Oksijen kaynağı yaptım yıllarca. Hatta elektrik kaynağı öğrenip kendim yapsam mı diye düşündüm bir aralar :).

Orkidelerin hepsi bir arada gözlerimiz gerçekten bayram edecek. Sevgiler.

Adalet Yağcı
10-08-2016, 13:20
Neyse buna da şükür ablacığım dört tane demiri birbirine lehimleyip getirmemiş hiç olmazsa kıvrımlar koymak aklına gelmiş:) güle güle kullan

Sağolasın günebakan'cığım, aslında geri göndersem olurdu ama baktım kolunu kırmış, alçıda, vicdan yaptım tabii ses etmedim ;)

Macunla ilgili önceki sayfalarda bilgi var mı abla :).

Oksijen kaynağı ha... yani senden hiç beklemezdim :)
Keşke benim de elimden gelseydi, alâsını yapardım..

Keiki macunu ile ilgili tek açıklama burada (http://www.agaclar.net/forum/1473859-post4555.htm), facebook'ta 'Keiki Macunu' isimli şahıs satıyoru.

Adalet Yağcı
15-08-2016, 22:50
Rüyalarıma giren Orkide Mini Marc 'holm' a nihayet kavuştum.
Bitki söz konusu olduğunda çok aç gözlüyüm, bir tane bulmuştum hemen aldım, sonra başka bir yerden de buldum, onu da aldım :o

En güzel fotoğrafını galeriye (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=44635&catid=newimages&cutoffdate=lastvisit) ekledim.

625253

625251

Adalet Yağcı
15-08-2016, 22:55
Bu Mor da yeni, midi bir tür, ne yaptımsa gerçek rengi çıkmadı fotoğrafta.

625254

Ve bu sarı da yeni.

625255

625256

625257

YeniGine
15-08-2016, 23:00
Maşallah maşallah sevgili Adalet Hanımcığım çok güzeller, renklere bayıldım... Bol bol çiçeklerini görün inşallah!..

Adalet Yağcı
15-08-2016, 23:05
Geçen yıl sonbaharda can çekişiyordu, sıkı bir budama yaptım, bu sene çiçek açmadı ama olsun :)
Adenium, bu günkü hali.

625258

Aldığım günden beri adaptasyon sıkıntısı yaşadılar, her biri onlarca tomurcuk döktü.
Nihayet yeni mekanlarını kabul ettiler sanırım :)
Aylar sonra ilk çiçekler..

625259

625260

YeniGine
15-08-2016, 23:11
Hibiscus bu seneki gözde çiçeğim. Renkleri çok güzelmiş maşallah sevgili Adalet Hanım'cığım.
Tomurcukta iken yeri oynatılır ise bunlar da tomurcuklarını döküyorlar mı acaba?

Adalet Yağcı
15-08-2016, 23:24
625261

625262

Adalet Yağcı
15-08-2016, 23:31
Sevgili Jakin'in hediyesi Fujer

625265

Calethea sıcaklardan pek hoşnut olmasa da formunu koruyor.

625266

Satıcının Anjelik diye verdiği Angelonia'lar keyifsiz, tek tük açıyorlar..

625267

Adalet Yağcı
15-08-2016, 23:47
Bu Haworthia(umarım adını yanlış yazmamışımdır)denen tür ne kadar yavaş büyüyor.
Aylardır minicik saksıyı dolduramadı.

625273

Şimdi, "aaaa yanlışlıkla semizotunun fotosunu koymuş" diyeceksiniz :)
Hayır efendim, bilerek tasarlayarak yani taammüden konulmuş bir fotodur, kendilerine teşekkürü bir borç bilirim.
Yaz boyu salatalarıma taze semizotu yetiştirmek için çalıştı durdu..

625274

İki sebepten büyük karpuz almıyorum, 1-Dolaba sığmıyor, 2-Ben yarısını yiyip bitirinceye kadar kalan yarısı çürüyor.
Geçenlerde Groseri'den küçük bir karpuz aldım, içindeki çekirdeklerin hal-i umumiyesi :)

625275

Ve son olarak;
Bu da benim orkidelerimin düşmanı komşu kedisi.
Öyle sevimli durduğuna bakmayın kapıları açık bulduğunda kaşla göz arası orkidelerimin başında buluyorum :rolleyes:

625276

Adalet Yağcı
15-08-2016, 23:50
Hibiscus bu seneki gözde çiçeğim. Renkleri çok güzelmiş maşallah sevgili Adalet Hanım'cığım.
Tomurcukta iken yeri oynatılır ise bunlar da tomurcuklarını döküyorlar mı acaba?

Ben yer değiştirmesi ile ilgili olduğunu düşünüyorum YeniGine'ciğim.
Dışarıda her türlü hava değişikliğine maruz kalan yüzlerce Hibiscus görüyorum, çok da sağlıklı çiçekleniyorlar.
Bir de sanırım suyu fazla kaçırınca oluyor.

YeniGine
16-08-2016, 00:01
Sevgili Adalet Hanımcığım, demek ki bahçenizde karpuz da göreceğiz artık... Çekirdekler çimlenmişler bile... Rastgelsin...

:( Evet ben o hatayı da yaptım, dünkü çalışmam; saksılara toprak eklemesi idi. Hibiscuslara da ekleme yaptım e çevir, it, çek. Bugün 4 tane tomurcuk saksının toprağında idi. :(

Ben bağ-bahçe çok gezdiğim için sırayla seven-isteyen komşularıma hep semizotu topluyorum... Özellikle bu yabanisini çok seviyor ve istiyorlar.

gilan
16-08-2016, 00:58
Her şey birbirinden güzel. :) Liliumlar müthiş. Yıllar önce 2 kök almıştım, hiç başaramamıştım, bir daha da düşünmedim. Ama şu an özenmedim dersem yalan olur. Tekrar denemek lazım belki de...

Keikiler ne kadar da güzel çıkmışlar hemen. Bu macun başarılı bir ürünmüş demek ki. Koleksiyon daha da gelişecek, biz de zevkle izleyeceğiz. ;)

Lisilerin koyu mordan başkasına elim gitmez ama bu pembe-lila tonları da çok tatlı görünüyor. Seneye 2 grup yapayım bari. Biri sırf koyu mor, biri pembe-mor tonlarında karışık. :rolleyes:

Pentasa da bayıldım. Maaşallah, çok güzel çiçeklenmiş. Balkon balkon değil, mini sera. :p Ellerine sağlık Adalet Ablacım.

Adalet Yağcı
16-08-2016, 20:50
Sevgili Adalet Hanımcığım, demek ki bahçenizde karpuz da göreceğiz artık... Çekirdekler çimlenmişler bile... Rastgelsin..

Benim korkum karpuzla birlikte yuttuğum çekirdeklerin midemde çimlenmesi :D

Adalet Yağcı
16-08-2016, 20:58
Her şey birbirinden güzel. :) Liliumlar müthiş. Yıllar önce 2 kök almıştım, hiç başaramamıştım, bir daha da düşünmedim. Ama şu an özenmedim dersem yalan olur. Tekrar denemek lazım belki de...

Şaşırdım doğrusu, sen ki en zor bitkileri azminle pes ettirmiş biri olarak, Liliumlar sana nasıl kafa tutabilir ;)
Ben hiç hazır lilium almadım, eminim yakınlarında Lilium soğanları bulabileceğin bir yer vardır, yoksa da sen bulursun :)
Mutlaka denemelisin derim..

Adalet Yağcı
28-08-2016, 19:41
15 gündür uzak kaldım, şehir dışından misafirim vardı.
Bu 15 günde güzel şeyler oldu, son dört senedir aklımda olan Mavi Kelebek çiçeği edindim :)
Epeyce gelişmiş bir bitki geldi, tahminimce en az üç yaşında.
Üzeri bol tomurcuklu, yapraklarında küçülme ve sararmalar gördüm, Azot takviyesi yaptım bir aya kalmaz toparlar kendini diye umut ediyorum.

626375

626376

626377

Adalet Yağcı
28-08-2016, 22:10
Sehpanın üzerindeki beş midi orkideyi takımı bozulmuş porselen yemek takımının çorba kasesinde topladım.
Kasenin altına bolca Hydrocultur yaydım, kasenin altı delik olmadığı için drenaj sorun olabilir diye.
Bir süre gözlemleyeceğim, mutlu olurlarsa mesele yok, mutsuz olurlarsa yine ayrı saksılara alırım.

626396

Keiki macunu kullandığım dalların bazılarında çiçek tomurcukları da oluştu.

626397

Çiçeklenmesi bitmiş dallar uçlardan yeniden açmaya başladılar.

626398

Adalet Yağcı
28-08-2016, 22:34
Çok düşündüm, inşallah yaşatmayı ve çiçek açtırmayı başarabilirim.
Cattleya'm, geçtiğimiz baharda böyle çiçeklenmiş ve çok güzel kokuluymuş.
Küçük toprak bir saksıda çiçeksiz geldi.

626399

626400

Sevgi Durul
28-08-2016, 22:39
Sevgili Adalet hanım, mavi kelebeklerin bol olsun, sağlıkla büyüt. Bayağı da anaç bir bitki edinmişsin. Ben de biraz büyüsün, Adalet hanım'a çelik köklendireyim, diye düşünüyordum.:)

Hay maşallah, orkideleri de çözmüşsün, yeniden açmaya başlamışlar. Benim orkidenin sararan yapraklarını (üç tane) kolayca aldım. Akşam üzeri baktığımda bir yaprağın daha dibinde sararma başlamış. Her halde beni sevmedi. Hayırlısı.

Beni sevmeyeni ben hiç sevmem.

Adalet Yağcı
28-08-2016, 23:48
Durul'cuğum, orkidenin fotoğrafını çekip Orkide acemilerinin sorunları (http://www.agaclar.net/forum/orkide-hastaliklari/10338-92.htm) başlığında paylaşır mısın.
Doku Kültürcü arkadaşımız mutlaka bir öneride bulunacaktır, ümit yoksa da söyleyecektir.

Adalet Yağcı
29-08-2016, 17:08
Bu Mini Marc Holm'e bayılıyorum, öyle zarif ki..

626447

Sarah Gold dökülmüş çiçek sapının ucundan tekrar açtı.

626448

Bu kenarı beyaz biyeli midi Phalli de epeyce aramıştım, rengi daha çok mora çalıyor aslında :)

626449

Adalet Yağcı
29-08-2016, 18:55
Güllerim açmaya devam ediyor, sanırım onları bahçeye dikeceğim, balkonda pek keyifli açmıyor.

626454

Mersin'de yer gök Begonville, her rengine rastlamak mümkün.

626455

Şimdi sırada bu güzeli bulmak var :)
Epidendrum sister my love

626456

Adalet Yağcı
29-08-2016, 19:01
Deniz kaplumbağaları ile tanınan Mersin'in bir ilçesi Kazanlı'da kum zambakları.

626457

626458

Adalet Yağcı
29-08-2016, 19:06
Sahildeki kayalıkların üzerini sarmış yoncaları görünce, acaba bahçeye çim yerine bu yoncadan mı ekseydim diye düşündüm.
Yaz boyu yağmur suyu görmüyor, gün boyu güneşin altında cayır cayır.
Bunu tekrar düşeniyim ben :)

626459

626460

Adalet Yağcı
29-08-2016, 19:12
Çok ısrar ettiğiniz için bir kez daha Mini Marc :)

626461

Son olarak sahil güzelleri..

626462

626463

Adalet Yağcı
01-09-2016, 22:18
Azot uygulaması Mavi Kelebeği hemen fark ettirdi, yapraklar canlandı tomurcuklar açmaya başladı, saksısını da genişlettim iyi anlaşacağız gibime geliyor.

626754

626755

A_NOMAD
01-09-2016, 22:25
Mavi kelebeğinizin yapraklarının rengi çok açık yeşil (hatta sarıya çalıyor) görünüyor, acaba fotoğraf açısı yüzünden mi? Çıplak gözle baktığımızda normal yeşil, değil mi?

Adalet Yağcı
01-09-2016, 22:28
Son olarak, uzun saksıdaki iki kök süs biberinin dibinde ilk bakışta ne olduğunu kavrayamadığım mantar..
Aslında rengi çok hoş sarı, rengi açık çıkmış.

626759

626760

Adalet Yağcı
01-09-2016, 22:38
Mavi kelebeğinizin yapraklarının rengi çok açık yeşil (hatta sarıya çalıyor) görünüyor, acaba fotoğraf açısı yüzünden mi? Çıplak gözle baktığımızda normal yeşil, değil mi?

Hayır ne yazık ki yeşil değil.
Dört gün kargoda bekledi, belki ondandır diye düşünmüştüm, bitkiyi aldığım Gönül (Basel)hanıma sorduğumda, kendisinin zorunlu bir seyahatinde bitkinin ihmal edildiğini söyledi.
Bunun için de sağolsun bitki ile birlikte Azot göndermiş, birkaç hafta ver dedi.

İlk uygulama geçtiğimiz Pazar günüydü, bu gün yaprakları daha canlı gördüm, sararma ve dökülme durmuş.
Önümüzdeki Pazar yeniden Azot uygulaması yapacağım.

Uzun uzun açıkladım, sizin de Kelebeğiniz var diye, aynı sorunu yaşarsanız aklınızda bulunsun :)

A_NOMAD
01-09-2016, 22:45
Azot eksikliği göstergesine benziyor evet ama -haddim olmayarak- bence siz sadece azot vermek yerine NPK dengeli bir besin verin çünkü yaprakların boyutu da küçük görünüyor, bol bol da tomurcuk görüyorum onların da fosfor ve potasyuma ihtiyacı var malumunuz...

Uzun açıklama için çok teşekkür ederim ;)

Adalet Yağcı
02-09-2016, 12:36
NPK hazırda bekliyor, Azot takviyesi bittikten sonra 15 günde bir eşit oranlı NPK vereceğim.
Bir de bitki İzmir Urla'dan geldi, malum sıcak iklimli yerler, Mersin'de çok sıcak, bitki nem kaybını en aza indirgemek için yapraklarını küçültmüş olabilir, özellikle dış ortamda ve güneş altındaysa.

Saksısını değiştirdikten sonra Kuzey balkonuma aldım, orada daha az güneş görüyor.
Bakalım, izleyip göreceğiz neler olacağını.

İlginiz için teşekkürler bu arada, 'haddim olmayarak' diye bir şey yok, elbette ki bildiklerimizi paylaşmak için buradayız, her gün farklı bir şey öğreniyoruz.
Öğrenmenin yaşı yok ne olsa sevgili A NOMAD :)

Sevgi Durul
02-09-2016, 12:51
Sevgili Adalet hanım,

Sanırım Mavi kelebek sayfasında, bitkinin güneşi sevdiği yazılmıştı. Ben de güneşe aldım. Yaprakları sararıp dökülüyor, bir yandan da çılgın gibi tomurcuklu. Şimdi kafam karıştı, gölgeye mi alsam?

Bu arada orkide hızla sararmaya devam ediyor. Açıkçası orkide sayfasına koymadım, şimdi toprak değiştirilecek dense, orkide toprağını yaşadığım yerde bulamam. Sanki gözden çıkardım. Bu şartlarda düzelirse düzelecek, yoksa demiştim zaten, beni sevmeyeni ben hiç sevmem.:rolleyes:

A_NOMAD
02-09-2016, 13:21
Benim kelebekler ev içinde, tüm gün güneş alan pencere önünde oldukları halde hiç zarar görmediler. Sevgili Jezebel de İzmir'de bile tüm gün güneş altında baktığını söylemişti ki benim kaktüslerimi bile yakan güneşte zarar görmediklerine göre bahsi geçen sorunlar güneşle ya da sıcakla alakalı olmasa gerek...

Yine de yetişkin alınan bitkilerin (ben çelikten yetiştirdiğim için adaptasyon sorunu yaşamadım) elimize geçmeden önce nasıl bakıldıkları/neye alıştıkları önemli olduğundan, kendilerini toplayana kadar güneşten biraz kollamak faydalı olacaktır.

Eminim sizlerin sevgi dolu ellerinde çabucak iyileşip birer dünya güzeline dönüşeceklerdir ;)

Adalet Yağcı
02-09-2016, 14:04
Bu arada orkide hızla sararmaya devam ediyor. Açıkçası orkide sayfasına koymadım, şimdi toprak değiştirilecek dense, orkide toprağını yaşadığım yerde bulamam. Sanki gözden çıkardım. Bu şartlarda düzelirse düzelecek, yoksa demiştim zaten, beni sevmeyeni ben hiç sevmem.:rolleyes:

Sevgili Durul'cuğum, kıylımış çam bulamaz mısın, kendin de yapabilirsin, internetten de alabilirsin.
Bu tarz ürünleri genellikle internetten alıyorum, sana göndereceğim linkten sipariş verebilirsin, orkidelerimin çoğunu oradan aldım, güvenebilirsin.

Kendin hazırlayacaksan, orkideni harcından çırkartıp akan suyun altında köklerini yıka, steril bir makasla çürmüş kökleri kes, sararan yaprağını da kes.
Tek bir kök kalsa bile orkiden yaşar.

Önce kullanacağın harcı yumuşak bir suyla ıslat, 1/2 litrelik hazır su işini görür.
Orkideler için Vilmorin sıvı gübre var, verilen ölçülere kesinlikle uyarak suyun içine ilâve et.
Sonra yine aynı saksıyı güzelce yıka hatta biraz domestos uygula, iyice duruladıktan sonra altına biraz ısladığın harcından koy, bitkini saksıya yerleştir, sıkıştırmadan etrafını da doldur.
Bitkini yoğun bakıma almış oldun :)

Dikkat etmen gerekenler:
1- Doğrudan güneş almayan çok aydınlık bir pencere önünde dursun.
2- Kesinlikle çeşme suyu kullanma, klor bitkiye zarar veriyor.
3- Sulama periyodunu bitkinin saksıdaki köklerinin rengine göre ayarla(ısı ışık nem farklı ihtiyaçlar gösterebilir)kökler gri ve kuru gibi görünüyorsa sulama zamanı gelmiş demektir, yeşil görünüyorsa sulama yapma.
4- Fazla sulama da kök çürümesinden dolayı yapraklarda sararma yapabilir.
5- 15 günde bir sıvı besin uygulaması yap.

Her şeye rağmen mutlu değilse yapacak bir şey yok :(

https://www.facebook.com/groups/1555003364751679/
Bu gruba seni ekledim kabul edersen Orkide harcını oradan alabilirsin. Üye olmadığın için ismini etiketleyemedim. Sayfa başından epeyce aşağıda göreceksin orkide harcı satışını.

Adalet Yağcı
06-09-2016, 19:20
Haziran ayında birkaç cılız çiçek veren sellukadan ümidimi kesmiştim.
Dün bahçeye inip tekrar baktığımda sevincimden çığlık atmışım :eek:
Tohumlarını toplamak nasip olur inşallah.

627027

627028

Adalet Yağcı
06-09-2016, 19:38
Geçen yıl onu bir bahçenin duvarından sarkmış gördüm,
Tutmaz herhalde ama bir deneyeyim deyip 8-10 cm.lik bir dalı kimseler görmeden kopardım.
Hoş görselerde bir şey demezlerdi.
Bu sene boyu 2 m. ye ulaştı, çok güzel tomurcuklanmış, birkaç güne kadar müthiş kokusunu duyarım.

627029

Aklımıza geldikçe üç beş açıyoruz, öyle sıkıntıya gelemeyiz, canımız ne zaman isterse :)
Çiçeklerin ömrü neredeyse yarım gün :(

627030

günebakan
14-09-2016, 08:08
Ablacım bayramlaşmaya geldik:))

627451

Adalet Yağcı
14-09-2016, 21:55
Sevgili günebakan, pek hamarat çıkmış bu kırmızı, uzuuun ömürlü olsun :)
Sarıdan haber yok mu?

Adalet Yağcı
14-09-2016, 22:18
Bir süredir aklımda olan bir işi yaptım, aslında yapmaya korkuyordum ama hiç de korktuğum gibi olmadı.
Dendrobium Oda Berry (http://www.agaclar.net/forum/1473860-post4556.htm) epeyce keiki vermişti, keikilerin annelerinden ayırırken çok dikkatli olunması gerektiğini okuyordum.
Yavruyu anneden ayıracaksınız, bunun için steril keskin bir bıçak kullanacaksınız ve anneye kesinlikle zarar vermeyeceksiniz.
İşte bu, gözümü korkutan şey.

627484

627485

Önce saksıyı ve harcını hazırladım, sonra "Bismillah" deyip yavruyu şöyle nazikçe elimle kavradım, çok kolay bir şekildeyrıldı..
Aaaaa ne kolaymış, keşke bu kadar beklemeseymişim :)
Beş gün oldu, annenin de yavrunun da durumları gayet iyi, kendimle gurur duydum.

Adalet Yağcı
14-09-2016, 22:25
Selluka tam mevsiminde çiçeklemeye başladı.
Palmiye ile sarmaş dolaş :)
627486

627487

627488

627489

Adalet Yağcı
14-09-2016, 22:28
Sarah Gold keiki verdiği için dökülen çiçek sapını kesemiyorum, aklına estikçe ucundan kıyısından açıyor :p

627490

Adalet Yağcı
14-09-2016, 22:32
Komşu sitenin bizim bahçeye iltica eden zeytin ve iğdeleri..
Elbette göz hakkı denen bişey var :p

627491

627492

Şimdilik bu kadar :)

günebakan
15-09-2016, 10:14
Ablacığım üzgün ama sarıların çelikleri çürüdü oda suyu sever diye biliyorum ama anlamadım ne yazık ki onlar öldü.

Adalet Yağcı
19-11-2016, 22:13
Uzun bir aradan sonra bahçe yedönüş...

Bu aralar yavaş yavaş sukkulentlere ısınmaya başladım.
Graptopetalum Bellum Tacitus Bellus

633753

Baharda böyle güzel çiçeklenecek inşallah.

633754

Adalet Yağcı
19-11-2016, 22:17
Yeni edindiklerim :)

Hidrangea

633755

Kelebek çalısı

633756

Adalet Yağcı
19-11-2016, 22:18
Tabii ki her renginden olmalı :)

633757

633758

633759

Adalet Yağcı
19-11-2016, 23:14
Bitkinin adı EXACUM biz de yeni tanıştık, bir ay önce.
Garden Koala'ya en son bir ay önce gittiğimde gördüğüm an aşık olmuştum bitkiye.
Üzerindeki tomurcukların yarısı açmıştı, hemen iki tane kaptım.
Böyle bir bitki görmedim ben, üzerinde ilk açan çiçeği ve yaprakları öylesine canlı ve taze ki, bana göre en az bir ay daha kalacak üzerinde.
Ben almadan 15 gün önce açmış olsa 2,5 ay çiçeğini muhafaza ediyor demektir.
Şimdilik beyazı ve morunu bulabildim, pembesi ve mavisi yakında inşallah.

Forumda başlığı var mı bilmiyorum, ben rastlamadım, yoksa başlık açacağım.

Aldığım gün

633763

633764

633765

633767

Bu rengi bekleniyor, çiçek yapısı biraz daha farklı.

633766

Adalet Yağcı
19-11-2016, 23:18
Fittonyanın yaprakları büyüleyici.

633768

633769

633770

Adalet Yağcı
19-11-2016, 23:21
Nihayet benim de bir su sümbülüm oldu :)

633771

633772

Melek kanadı

633773

Adalet Yağcı
19-11-2016, 23:27
Kasımpatılar...
Onları eşim için aldım, yerine yerleştiler :(

633774

633775

Hederaların çok iyi bir oda temizleyicisi olduğunu biliyor muydunuz, yatak odasına konan bir saksı Hedera gece boyunca havayı temizliyormuş.

633776

Adalet Yağcı
19-11-2016, 23:30
Yaz başında 50 cm.lik boyu vardı begonvilin, uzadı gitti ve çok güzel çiçeklendi.
Gün itibarıyla durumu böyle.

633778

Pembe acem borusu.

633777

Adalet Yağcı
19-11-2016, 23:35
633779

633780

Orkideleri de yarın paylaşayım..

YeniGine
19-11-2016, 23:51
Sevgili Adalet Hanım maşallah yine bir sürü, çeşit çeşit bitkileriniz oldu, hepsi de birbirinden güzeller. Valla merak ediyorum nerelere koyuyorsunuz?

633781

Bunlar hem çok güzeller, hem de dışarı manzarası çok hoş. Herhalde balkonunuz ve balkondan görüntü olsa gerek diye düşündüm.
Tüm güzellerinizi güle güle büyütün inşallah...

Kasımpatlar da çok güzeller. Kabristana diktiniz galiba. :( Mekânı Cennet olsun inşallah eşinizin...

Adalet Yağcı
20-11-2016, 08:54
Teşekkür ederim YeniGine'ciğim..
Evim küçük ama balkonlarım geniş, orkideler salonda diğerleri balkonda konaklıyorlar.
Apartmanın küçük bir bahçesi var, duvarın etrafına palmiyeler dikmişler, balkondan güzel görünüyor da, birkaç sene sonra önümü kapatır mı bilmem.

Kasımpatılar, evet... Amin...

ahmeter
20-11-2016, 11:47
Mersin Mersin güzel Mersin eski fakat Mersini ifade eden güzel bir şarkı Akdeniz ikliminin bütün güzelliği bitkilerde ortaya çıkmış fakat yazın Mersinin sıçaklığına dayanamadım
Fotoğraf çekimleri süper ,anlatım kısa ve öz ,KISKANMADIM ,ÖZENDİM
Tebrikler iyi günler

Adalet Yağcı
20-11-2016, 12:23
Mersin Mersin güzel Mersin eski fakat Mersini ifade eden güzel bir şarkı Akdeniz ikliminin bütün güzelliği bitkilerde ortaya çıkmış fakat yazın Mersinin sıçaklığına dayanamadım
Fotoğraf çekimleri süper ,anlatım kısa ve öz ,KISKANMADIM ,ÖZENDİM
Tebrikler iyi günler

Ahmeter hocam(siz üstadsınız bu konuda, bu yüzden 'hocam' diye hitab ettim :))

Övgü sözleriniz için teşekkür ederim, bahsettiğiniz şarkıyı ben de severim.
Gün itibarıyla birçok ilimizde kombiler sobalar yanarken biz hâlâ yazdan kalma günleri yaşıyoruz.
Sıcağına gelince; eh her güzelin bir bozarı olurmuş :)

Fotoğraflarım telefon çekimi, sizin fotoğraflarınızla asla yarışamaz.
Benim için görsellik ve sunuş önemlidir, ne kadar mümkünse o kadar yapabiliyorum.

Bahçemde, daha doğrusu balkonumda ve apartmanın bahçesinde fazla bir şey yok, sanırım Begonvil'i beğendiniz.
Bu mevsimde turuncu hakim açtı ama baharda sadece göbek kısmı turuncu kenarlar parlak pembe açıyor.
Size ve sevgili eşinize Selâm ve sevgilerimle...

Adalet Yağcı
20-11-2016, 14:13
Mavi kelebeğimin keyfi yerinde, bolca tomurcuklandı, yaprak ve çiçek renkleri koyulaştı.
Demek ki çok fazla sıcaklıktan hoşlanmıyor.

633803

633801

633802

Adalet Yağcı
20-11-2016, 14:30
Kim demiş balkonda Osmanthus olmaz diye :)

633804

Atlasım bile var..

633805

Bu da Mavi beyaz açan solanum maviler döküldü.

633806

Adalet Yağcı
20-11-2016, 14:42
Meksika petunyasının bodur cinsi, çiçekleri azaldı artık arada bir açıyor,

633807

Zengardenden yeni gelen üç kök Salvia

633808

Ve Cengiz(Cengizildas) beyin kök yününde köklendirdiği Gardenia.
Bu sene çiçek gürür müyüm acaba..

633809

Adalet Yağcı
20-11-2016, 14:45
Bir kez daha Exacum, bugünden..

633810

633811

Adalet Yağcı
20-11-2016, 14:52
Arka balkonun hali :)

633814

Lobelyaları ne kadar sevdiğimi bilirsiniz, birbuçuk ay önce ektiğim tohumlar baya kendine geldi.
Epeyce seyreltme yaptım, daha da yapmam lazım.

633812

Lisianthusların çiçekleri geçince budama yapmıştım, dipten çok gür bir şekilde yeniden çoktılar.

633813

Adalet Yağcı
20-11-2016, 14:55
Balkon bitti, şimdi salona geçelim.
Birbirine çok yakın kareler ola bilir sabırlı olun :D

633815

633816

633817

Adalet Yağcı
20-11-2016, 14:59
633818

633819

633820

633821

Adalet Yağcı
20-11-2016, 15:03
Yeni gözdelerimden Opti Floor..

633823

633822

633824

Adalet Yağcı
20-11-2016, 15:04
633825

633826

633827

Adalet Yağcı
20-11-2016, 15:09
Yemek masasının ve sehpanın üstü doldu, mutfak tezgahının hangi bölümünü kullanabilirim diye düşünmeye başladım :)
Sadece bu kadar değil tabii, keiki verenler ve dinlenmeye çekilenler ayrı bir bölümde.

633828

633829

Adalet Yağcı
20-11-2016, 15:14
Unuttuğum bu güzelin boynu bükük kalmasın, Melek kanadı ve Susümbülü kardeşliği.

633831

Ve balkondaki meraklı misafirimle veda edelim..

633830

Adalet Yağcı
25-11-2016, 21:50
Yine Zengarden'den yeni güzellikler..
Bu güne kadar mavi Melek borazanı görmemiştim..

634257

634258

Tabii bana gelen bitki henüz 15 cm. ufak, büyüyecek ve mavi borazanlarını göreceğim inşallah :)

Adalet Yağcı
25-11-2016, 21:53
Ve Amaryllislerim, yine Zengarden'den.
Soğan çapları 26-28 cm.

634259

634260

634261

Adalet Yağcı
25-11-2016, 21:57
Bouvardia (http://www.agaclar.net/forum/1487547-post6.htm)..
Naif güzellik.

634262

Sûz-i Dilârâ
26-11-2016, 07:58
Sabah sabah içim açıldı abla, görüntüler, yeni bitkiler harikalar:D Güle güle büyüt, çiçeklerini gör :)

Zengarden'dan amaryllis soğanları almışssın, ilk fotoğraftakinden ben de aldım toplamda üç tane ama diğerleri farklı. Arka balkonda soğanları dikmeye çalışırken karşı komşum gördü.
Her zamanki gibi
-Yine mi çiçek, dedi.
-Evet, dedim.
-Onlar ne?
-Çiçek soğanı Nejla teyze
-Na'dar gocamanmış öylee,
Güldüm, evet kocamanlar dedim.
-Satın mı aldın?
-Evet,
-Nerden aldın?
-İnternetten aldım, İzmir'den geldi.
Şaşırdı;
-Sen şimdi İzmir'den çiçek mi getirttin?
Ben suçlu suçlu;
-Evet (içimden de sen Çin'den, Almanya'dan, Amerika'dan tohum, bitki getirtenleri duysan ne dersin acaba) dedim.
-Nadara aldın yaa?
-Tanesi 30 küsur:rolleyes:
-Aboooovvvv :eek::eek: gız o para verilir mi onlara! Bir daha yapma sakın! Allah sana bahçeli bir ev versin de gerek galmasın bunlaraaa.

Bilmiyor ki bahçeli evim olsa 5-10 katına çıkacak bu bitkiler.
İçimden diğer soğanlarıma, bitkilerime, tohumlara, saksıya, toprağa vs. ödediğim paraları düşündüm ve sustum, söylesem oracıkta bayılırdı:D

Zengarden soğanların bana bunları hatırlattı, daha birkaç gün önce yaşadım üstelik. :dilli:

Adalet Yağcı
26-11-2016, 19:08
Ah... Dilârâ'cığım, bizi ancak birbirimiz anlarız.
Kendime söz veriyorum, hatta azarlıyorum, "yeter artık, her yeri doldurdun, gördüğün her güzele sarkıyosun, ne kadar aç gözlüsün....."
Sonra dönüp "bu son bitti, tamam mı bit ti...." desem de..... :(
"Şu Zengarden'e bakiim biraz neler varmış" derkeeeen, ne zaman aldığımı bile hatırlamıyorum, bir bakıyorum ödemeyi yapmışım bile.. :o

Sonra da düşünüyorum, "ben bu bitkileri bırakıp nasıl seyahate gidicem" :(
Anlayacağın kendimi güncel deyimle, "rızamla" hapsettim :)

günebakan
27-11-2016, 18:56
[QUOTE=Sûz-i Dilârâ;1487589]Sabah sabah içim açıldı abla, görüntüler, yeni bitkiler harikalar:D Güle güle büyüt, çiçeklerini gör :)

Zengarden'dan amaryllis soğanları almışssın, ilk fotoğraftakinden ben de aldım toplamda üç tane ama diğerleri farklı. Arka balkonda soğanları dikmeye çalışırken karşı komşum gördü.

-Aboooovvvv :eek::eek: gız o para verilir mi onlara! Bir daha yapma sakın! Allah sana bahçeli bir ev versin de gerek galmasın bunlaraaa.

Yalnız bu söze çok güldüm sanki bahçe gelince içinde bizim satın aldığımız bitkilerle gelecek ayrıca dediğiniz gibi bahçe olunca ipin uçu daha çok kaçacak:) Allah sonumu hayır etsin:)

Adalet Yağcı
08-04-2017, 21:17
Taaam 4,5 ay ara verdikten sonra yeniden özlediğim yerdeyim..
Günlerin ne kadar hızlı geçtiğini düşünürsek dörtbuçuk ay uzun değilmiş gibi görünse de sanki bir yıl uzakmış gibi hissettirdi bana.
Bahçemi özledim, dostlarımı özledim, hikaye değil 9 yıldır birlikteyiz..
Bu girişten sonra görüşmeyeli balkonumda salonumda neler oldu ona bakalım :)

Meşhuuur Orkidelerimle başlayayım meselâ.. :p

643350

643351

643352

Adalet Yağcı
08-04-2017, 21:29
Denrobium Nobil'i yeniden açtırmayı başardım, kendimi kutluyorum :)

643353

Bu kelebeğe bayılıyorum..

643356

643354

Sehpanın ve yemek masasının üzeri dolunca onlara yeni bir mekan hazırlamak zorunda kaldım, bu kadar da yatak odasında konuşlandırıldı, Keikiler hariç 42 Orkide oldu, Keikiler büyüyorlar...

643355

Adalet Yağcı
08-04-2017, 21:33
Orkide demişken, Cymbidium'lar olmazsa ayıp olurdu, üstelik müthiş parfüm kokulu..

643361

643362

643363

643364

643365

Adalet Yağcı
08-04-2017, 21:38
Bu sene Amaryllislerle aram iyiydi, pembeli beyazlı(3. foto) olanın kokusu baya yoğun.

643369

643367

643368

643370

Adalet Yağcı
08-04-2017, 21:47
Mavi Kelebek kışı balkonda geçirdi, hemen hemen tüm kış çiçeklendi.
Bir ara yeşil bit dadandı, onu da hallettik :)

643378

643376

643377

Tabii her ihtimale karşı kışa girerken yedeklendi, Vermikülitte kolayca köklendiler..

643379

Adalet Yağcı
08-04-2017, 21:55
Clematis'siz kalabilir miyim hiç, şimdilik 50 litrelik saksılarda her saksıda iki farklı tür olmak üzere altı Clematisim oldu.
Sonbahara doğru bahçeme gidip çelik (ç)aldığım H.F. Young ve Blue Angelden aldığım çeliklerden ümitliyim.
Dipten sürmüşler, çok sevindim :)

643388

643389

Adalet Yağcı
08-04-2017, 21:58
Ah bu Gerbera'lar...

643390

643391

643392

Adalet Yağcı
08-04-2017, 22:01
Ve Gerbera'lar...

643393

643394

643395

643396

Adalet Yağcı
08-04-2017, 22:06
Eh, bulaşmadığım bir Sukkulent'ler kalmıştı, onlara da bulaştım :)

643402

643398

643399

643400

643401

Adalet Yağcı
08-04-2017, 22:11
Bu gece bu kadar olsun, daha sonra devam edeyim.
Şimdilik biri sevimli iki hayvancıkla veda edeyim..
İyi geceler..

643403

643404

643405

lusoari
08-04-2017, 22:17
Bunlar nasıl güzellikler böyle Adalet ablacığım, teker teker maşallah hepsine. Mavi boncuksuz kalmasın hiç bir çiçeğin. :)
Orkidelerine tek kelimeyle bittim, seni orkide kraliçesi ilan ettim kendimce :) bir insana bir çiçek ancak bu kadar yakışabilir ;) . Bu sene bizim buralar çok soğukdu orkidelerimin çiçek açma randımanıda doğal olarak çok azdı geçen seneler ki gibi dolu dolu açmadılar ama yinede hepsi açıp azda olsa merhaba dediler bunada şükür diyorum.
Amaryllislerini benden kaçır gözüm görmesin onları, yoksa sana ziyarete gelip onlarıda kendime hediye olarak kabul ederim. :D Şaka bir yana sayfandaki son gözdelerim amaryllislerin, buralarda hiç bu türleri satılmıyor. Satış siteleride senenin belli zamanları satışa çıkarttıkları için o dönemlerde Türkiye'de olamıyor, edinemiyorum.
İçimde senelerdir ukte kalmışlardır. :(

hozat
08-04-2017, 22:38
Sevgili Adalet,

Fotoğraflarını, tek tek büyük bir zevkle izledim.

Senin maharetine ulaşmak benim için uzak ihtimal bu gerçeği saygıyla kabul ediyorum.

Bende yaban çiçekleri, sende kültür türler çok.
Gel biz ÇİÇEK SUVİVOR 2O17 yapalım
Seninkiler ÜNLÜ,benimkiler GÖNÜLLÜLER olsun
Bakalım sonuç ne olacak?
Şimdiden söyleyeyim benim favorim sendeki mavi kelebek çiçeği olur.

Adalet Yağcı
08-04-2017, 23:40
Amaryllislerini benden kaçır gözüm görmesin onları, yoksa sana ziyarete gelip onlarıda kendime hediye olarak kabul ederim. :D Şaka bir yana sayfandaki son gözdelerim amaryllislerin, buralarda hiç bu türleri satılmıyor. Satış siteleride senenin belli zamanları satışa çıkarttıkları için o dönemlerde Türkiye'de olamıyor, edinemiyorum.
İçimde senelerdir ukte kalmışlardır. :(

Sevgili lusoari, çok teşekkür ediyorum çok incesin.
Mesajını okuduğumda yüzüme kocaman bir gülümseme yayıldı :)

Amaryllis konusunu halledebiliriz.. ;)

YeniGine
08-04-2017, 23:42
Maşallah her renk mevcut sizde sevgili Adalet Hanım rengârenk, orkidelerin her rengini edinmişsiniz, gerberalar ayrı bir güzellikte.
Sukulentlere de başlamışsınız, hayrlı olsun; çok güzeller.
Emeklerinize, gönlünüze sağlık...

Güler
08-04-2017, 23:45
Hepsi çok güzel, ellerine sağlık.
Foruma biraz daha sık girsen de orkideler hakkında öğrendiklerini de soru soran arkadaşlarla paylaşsan nasıl olur?

Adalet Yağcı
08-04-2017, 23:51
Şimdiden söyleyeyim benim favorim sendeki mavi kelebek çiçeği olur.

Sevgili hozat, canım arkadaşım..
SURVİVOR ha... Bu saatte sesli güldüm yeminle :)

Senin doğal güzelliklerine o Begonvillenin aşağılara doğru sarktığı bir kahve/çay mekanın var ya, hiç bir güzellik o ortam ile yarışamaz.
Ben bahçeyi sattıktan sonra salon balkon bitkilerine sardım, iyi mi ettim bilmiyorum, 2+1 eve taşındım ve evin içi bitki doldu taştı, yakında kiraya çıkabilirim :p
Bahçem olsaydı evim daha sakin olurdu.

Mavi kelebek cidden süper bir şey, çok keyifli bir bitki.
O güzel mekanda bir çay içimine bir Mavi kelebek ile gelirdim seve seve :)

hozat
09-04-2017, 01:01
İnan ki sevgili arkadaşım,bu Suvivor işine ben de çok güldüm.Senin mesajlarını okurken TV'DE "SURVİVOR"proğramı vardı.Baktım benim tuttuğum takım gene yenildi(gönüllüler)
Senin sayfaya baktım muhteşem bir başarı ve emek var.Birden aklıma geldi,ve sana yazdım o anda.
Bu fikir de "bitki deliliğinin"bir başka versiyonu işte ne yaparsın.

Bahsettiğin o mekan eski güzelliğni korumasa da,ayak izleri duruyor henüz.
Mavi kelebek olmasa da gel, başımın üstünde yerin var.

hozat
09-04-2017, 01:27
Bahsettiğin mekan burası galiba.
Maviler çok vefalı onlar duruyor,begonvil,bir önceki kış don yedi sıfırlanıp yeniden sürdü.

Sabah bahçeye çıkınca begonvilin kulağına, çok değerli bir dostumuzun gelme ihtimali var, gayret et biraz diye fısıldayacağım.

SEVGİLERİMLE...

lusoari
09-04-2017, 06:16
Sevgili lusoari, çok teşekkür ediyorum çok incesin.
Mesajını okuduğumda yüzüme kocaman bir gülümseme yayıldı :)

Amaryllis konusunu halledebiliriz.. ;)

Tüm gün hayatın koşuşturmasında yorulduğumuz zamanda minik espiriler neşelendiriyor bizleri. :D Hem bizler gibi bitki çılgınlarının başka ne fikri olur ki çiçek de çiçek ille de çiçek ve yanında hoş sohbet. ;) Sen zaten cıvıl cıvıl bir insansın bu neşen ve yüzündeki gülümsemeler hiç solmasın. :)

Amaryllis konusunda da çok teşekkür ederim, mutluluktan havalara uçtum desem yeridir :D Şimdiden hayallere kapıldım gittim bile :D Senin de bir arzun olursa özelden bir mesaj yazman yeterli ablam, tekrar teşekkür ederim. İyi günler diliyorum.

Sûz-i Dilârâ
09-04-2017, 06:17
Maviler çok vefalı onlar duruyor,begonvil,bir önceki kış don yedi sıfırlanıp yeniden sürdü.

Sabah bahçeye çıkınca begonvilin kulağına, çok değerli bir dostumuzun gelme ihtimali var, gayret et biraz diye fısıldayacağım.

SEVGİLERİMLE...

Oyyyyyyyyy bu bahçe sizin mi? Ben de gelsem olur mu?:D Kenarda sesimi çıkarmadan otururum:D

hozat
09-04-2017, 09:35
Sevgili Suz_i Dilara

Kapım da, gönlüm de,tüm sevenlerime açıktır.
Memnuniyetle,sevgimle buyrun...

NOT:ismini üzerindeki inceltme işaretlerini koyamadım.Nasıl yapıldığını anlatırsan,bir dahaki mesajımda doğru kullanmış olurum:)

Adalet Yağcı
10-04-2017, 08:45
Maşallah her renk mevcut sizde sevgili Adalet Hanım rengârenk, orkidelerin her rengini edinmişsiniz, gerberalar ayrı bir güzellikte.
Sukulentlere de başlamışsınız, hayrlı olsun; çok güzeller.
Emeklerinize, gönlünüze sağlık...

Sevgili YeniGine'ciğim, bahçe olmayınca hırsımı balkonlardan alıyorum :D

Sukulent konusunu hiç açmayalım, yıllarca direndim sonunda pes ettim :)

Adalet Yağcı
10-04-2017, 08:54
Hepsi çok güzel, ellerine sağlık.
Foruma biraz daha sık girsen de orkideler hakkında öğrendiklerini de soru soran arkadaşlarla paylaşsan nasıl olur?

Sevgili Güler, aslında çok sık giriyorum, sadece paylaşım yapmadım birkaç ay.
Aradığım aradığım bilgileri başka nerede bulabilirim ki :)

Orkideleri çözmeyi başarabilirsem seve seve yardımcı olurum tabii..
Benim korkum "Yanlış" bilgi vermek, fazla detaya kaçmamak en doğrusu, ne kadar incelersek o kadar sorun yaşıyoruz, sonuçta laboratuvar ortamında yaşamıyoruz ki..

münevver48
10-04-2017, 09:24
:)sevgili Adalet abla; kocaman bir MAŞALLAH her bir çiçeğiniz bir birinden güzel hayran oldum.tabi orkideler daha bir güzel. kendimi zor tutuyorum (şimdilik) orkide almamak için. ellerine yüreğine sağlık abla, bu arada sukulenleriniz hayırlı olsun.o da ayrı bir tutku;) sevgiler...

birgecelikgelin
10-04-2017, 23:01
Sayın Adalet hanım orkidelerinize bayıldım nasıl bir bakım yapıyorsunuz onlara o kadar çok çiçek açıyorlar bende de var 10 saksı ama aldığım gibi çok çiçek açmıyorlar orkide vitamini veriyorum ayda bir kere kışın 15 günde yazın 10 günde yağmur suyu veriyoru m nerede yanlış yapıyorum anlayamadım Saygılarımla .

Adalet Yağcı
11-04-2017, 11:28

Evet Hozat'cığım, burası...
Hep aklımın bir köşesinde kaldı bu şahane alan..
Sabah kalktığında eline kahveni/çayını alıp oturacaksın buraya, öğle yemeğinden sonra kısa bir şekerleme yapacaksın, ikindi çayını mis kokular renk cümbüşleri içinde içeceksin, gece de hafiften ufak ufak demleneceksin...
İşte bu!...

Adalet Yağcı
11-04-2017, 11:42
:)sevgili Adalet abla; kocaman bir MAŞALLAH her bir çiçeğiniz bir birinden güzel hayran oldum.tabi orkideler daha bir güzel. kendimi zor tutuyorum (şimdilik) orkide almamak için. ellerine yüreğine sağlık abla, bu arada sukulenleriniz hayırlı olsun.o da ayrı bir tutku;) sevgiler...

Sevgili münevver;

Teşekkür ederim, bazı bitkiler tutku haline gelebiliyor, Hoyalar, Sukkulentler, Kaktüsler, Orkideler vb.
Bu tutkuya esir olduğumuzda ipin ucunu kaçırıyoruz, nerede duracağımızı bilemiyoruz.
Küçük evimde yer kalmadı ama hâlâ gözümü alamıyorum seralardan satış gruplarından.
Aslında tek saksıya dikilmiş 4-5 Orkide daha güzel bir görüntü verir..
Sevgiler..

Adalet Yağcı
11-04-2017, 11:52
Sayın Adalet hanım orkidelerinize bayıldım nasıl bir bakım yapıyorsunuz onlara o kadar çok çiçek açıyorlar bende de var 10 saksı ama aldığım gibi çok çiçek açmıyorlar orkide vitamini veriyorum ayda bir kere kışın 15 günde yazın 10 günde yağmur suyu veriyoru m nerede yanlış yapıyorum anlayamadım Saygılarımla .

Çok teşekkür ederim birgecelikgelin.. :)

Aslında çiçeklenmede en önemli faktör ışık, bol ışık alan pencere önlerine bayılıyorlar(ama dikkat!), kesinlikle direkt güneş almamalı.
Uygun bir pencere önünüz varsa oraya dizin, güneşli saatlerde tülünü indirirsiniz, sonra açarsınız.

Orkidelerde birkaç besini karışık kullanıyorum, iki ayda bir 10-52-10 gübreyi(5 litre suya silme bir çay kaşığı) ayda bir Vilmorin sıvı/Genta sıvı hangisi olursa, üç ayda bir de 20-20-20 veriyorum, oranlar üstte yazdığımla aynı.
Yağmur suyu vermekle de çok iyi ediyorsunuz.
Sevgiler...

Adalet Yağcı
11-04-2017, 11:54
Oyyyyyyyyy bu bahçe sizin mi? Ben de gelsem olur mu?:D Kenarda sesimi çıkarmadan otururum:D

Dilara'cığım, hadi birlikte gidelim :)

birgecelikgelin
11-04-2017, 19:23
Sayın Adalet hanım verdiğiniz bilgilere candan teşekkür ederim benim evim birinci kat pencerede tutuyorum yaz günü çok güneş olursa yaprakları yanmasın diye kağıt koyuyorum kullandığım besin orkide için özel tropikal besini diye yazıyor 10-52-10 gübresini ve 20-20-20 gübrelerini nereden alabilirim eğer bana ya özelime yazarsanız çok memnun olurum vilmorin var burada onu alacağım kalanlarına rastlamadım şimdiden teşekkürler Saygılarımla.

Adalet Yağcı
11-04-2017, 19:48
Nerede kalmıştık...

Mr. President tüm güzelliği ile güne merhaba dedi..

643747

Clematisleri eski çoraplarımla bağlıyorum, bitkiyi incitmediği gibi kalınlaşan dalların da gelişimine izin verecek kadar esnek.

643748

Bu görünen yeşil beni öyle mutlu etti ki anlatamam, kendilerine 'Blue Angel' diyorlar.. :) Bahçemden (ç)aldıklarımdan..

643749

Adalet Yağcı
11-04-2017, 19:51
10-52-10 gübresini ve 20-20-20 gübrelerini nereden alabilirim eğer bana ya özelime yazarsanız çok memnun olurum

Özelinize yazıyorum birgecelikgelin.

Adalet Yağcı
11-04-2017, 20:21
Bahçemdeki hostaların bulunduğu yerden birkaç kök almak istedim ama bildiğiniz toprak geldi küreğe.
Yine de saksıya doldurdum toprağı, bir ay önce dört kök Hostamın toprağı delip göründüğünü fark edince durumumu tahmin etmişsinizdir :)

643750

Adalet Yağcı
11-04-2017, 22:44
Hydrangea, aylarca kupkuru dal olarak bekledi, tam umudumu kesmiştim ki hava biraz düzelince uyandı..
Aslında bahçe bitkisi, ağaç olacak büyüyüp, neyse baktım ki balkona sığmaz oluyor bahçeye dikerim :)

643777

643778

TCM
11-04-2017, 23:51
Bizim 'ortanca' di mi o :)

Adalet Yağcı
12-04-2017, 19:16
Valla sevgili TCM, bence de yaprakları kesin ortanca, böyle gelişirse nerelere sığdırırım bilmem :)
(netten alıntı)

643833

Baharcı
12-04-2017, 21:01
Merhaba ağaçlar nete yeni üye oldum ben sizlerle yaşadığım bahçe serüvenlerinden dolayı çok mutluyum umarım bundan sonra hayat dolu günler geçiririz

Sevgi Durul
12-04-2017, 22:05
.....böyle gelişirse nerelere sığdırırım bilmem :)

Çok kolay, fazlalık kısımlarını boş saksısı olanlara gönderirsin. (Şaka şaka) Dilerim fazlasıyla gelişir, güzel çiçekleriyle hem seni hem bizleri sevindirir.:)

Diğer ortancalar gibi bu da gölge mi sever? Yaz aylarında balkonlarda gölge alan bulmak biraz zor oluyor. Bu da küpe gibi bazı bitkileri yetiştirmede bir engel olarak önümüze çıkıyor.:) Kolay gelsin.

Adalet Yağcı
13-04-2017, 11:53
Merhaba ağaçlar nete yeni üye oldum ben sizlerle yaşadığım bahçe serüvenlerinden dolayı çok mutluyum umarım bundan sonra hayat dolu günler geçiririz

Sevgili Baharcı, hoş geldiniz, ağaçlar net/forum büyük bir okul, bir kütüphanedir, burada çok şeyler öğreneceksiniz.
Bahçe serüvenlerimiz sizi bazan güldürecek, bazan düşündürecek bazan da "yok artık" dedirtecek :)
Mutluluğunuz artsın eksilmesin..
Sevgilerimle...

Not: Bu başlığı da ziyaret edin (http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/2595-500.htm) lütfen..

Adalet Yağcı
13-04-2017, 11:55
Çok kolay, fazlalık kısımlarını boş saksısı olanlara gönderirsin. (Şaka şaka) Dilerim fazlasıyla gelişir, güzel çiçekleriyle hem seni hem bizleri sevindirir.:)

Diğer ortancalar gibi bu da gölge mi sever? Yaz aylarında balkonlarda gölge alan bulmak biraz zor oluyor. Bu da küpe gibi bazı bitkileri yetiştirmede bir engel olarak önümüze çıkıyor.:) Kolay gelsin.

Sevgili Durul'cuğum, biliyorsun paylaşmayı severim :)

Hydrangea Kuzey balkonumda şimdilik, orayı sevmezse bahçede bir yeri gözüme kestirdim :)
Sevgilerimle...

Adalet Yağcı
13-04-2017, 13:04
Mr. President tamamen açtı, beyaz olanı yolda :)

643886

643887

Baharcı
14-04-2017, 01:09
Sevgili Baharcı, hoş geldiniz, ağaçlar net/forum büyük bir okul, bir kütüphanedir, burada çok şeyler öğreneceksiniz.
Bahçe serüvenlerimiz sizi bazan güldürecek, bazan düşündürecek bazan da "yok artık" dedirtecek :)
Mutluluğunuz artsın eksilmesin..
Sevgilerimle...

Not: Bu başlığı da ziyaret edin (http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/2595-500.htm) lütfen..

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim

Adalet Yağcı
14-04-2017, 16:44
Güller için bahçe şart mı?
Balkonda da pekalâ olurmuş.. :)
Leylak rengi olanın kokusu efsane...

644040

644041

644042

Selma_321
14-04-2017, 18:06
Mr. President tamamen açtı, beyaz olanı yolda :)

643886

643887
Maşallah maşallah çok güzeller. Özel birşeyler uyguluyor musunuz Adalet hanım

Adalet Yağcı
14-04-2017, 23:28
Teşekkür ederim..

Özel bir şey sayılmaz Selma 321, toprağını hazırlarken fazla torf kullanmamaya dikkat ettim. Daha çok bahçe toprağı, Vermikülit, Perlit, çok az da çiftlik gübresi kullandım.
Kendisini bahçede sanıyordur herhalde :)

Sûz-i Dilârâ
16-04-2017, 06:51
Ablaaa leylak rengi gülün ne kadar güzeeeelllll :) Kokusu da efsane diyorsun yani :)))) Nereden aldın onu, daha var mıdır?

günebakan
16-04-2017, 09:46
Ablacığım güller gerçekten harika ben balkonda bir türlü büyütemiyor tabı bundan vazgeçiyormuyum geçmiyorum:)) bu sene bim den yine bir tane gül aldım şimdilik durumu iyi gibi inşallah bu sefer büyüte bilirim:) leylak rengi güle bende bayıldım

Adalet Yağcı
23-04-2017, 20:58
Ablaaa leylak rengi gülün ne kadar güzeeeelllll :) Kokusu da efsane diyorsun yani :)))) Nereden aldın onu, daha var mıdır?

Sevgili Suz-i Dilara, renk de, gül formu da, koku da nefis..
Ekerler gül'den almıştım geçen sene..

Adalet Yağcı
23-04-2017, 21:00
Ablacığım güller gerçekten harika ben balkonda bir türlü büyütemiyor tabı bundan vazgeçiyormuyum geçmiyorum:)) bu sene bim den yine bir tane gül aldım şimdilik durumu iyi gibi inşallah bu sefer büyüte bilirim:) leylak rengi güle bende bayıldım

Günebakan'cığım, hiç bir zaman yerdeki kadar güzel verimli, coşkulu olmuyor saksıda.
Yedi tane almıştım, beşini apartman bahçesine dikmeye karar verdim.

Adalet Yağcı
24-04-2017, 16:54
Bahçesiz kalınca balkonu bahçeye çevirdim :)

645511

645512

645513

Adalet Yağcı
24-04-2017, 17:45
Sukkulentleri sevdim, tek tek de bir arada da güzel görünüyorlar, pek de ihtimam istemiyorlar bu iyi..

Tacitus Bellus açacak..

645519

Bu da Echeveria türü ama alt türünü bilmiyorum..

645518

Adalet Yağcı
24-04-2017, 17:48
645520

645521

645522

645523

Adalet Yağcı
24-04-2017, 18:04
645524

645525

645526

Adalet Yağcı
24-04-2017, 18:11
Güllerimmm, canlarım benim :)

645527

645528

Solanumlardan vazgeçemezdim, apartmanın bahçesinde kış boyu tek tük açtı.
Gölgede kalan tarafın çiçekleri daha iri açıyor.

645529

645530

Adalet Yağcı
24-04-2017, 18:20
Geçen yıl apartmanın girişine diktiğim çeşme papatyası yerini sevdi. Yanına bir Aşk merdiveni(nephrolepis)bir de Dua çiçeği(Calathea)diktim, umarım iyi geçinirler..

645531

Ve tabii Clematisler, Mr. President den sonra Piilu da boy gösterdi..

645532

645533

645534

Şimdilik bu kadar, bir de beyaz Clematisim var açmasını beklediğim.

Adalet Yağcı
26-04-2017, 20:20
Uzun zamandır Acar Palmatum 'Beni Schichihenge', ya da A.P. 'butterfly' arıyordum, dün nihayet kavuştuk :)
Ben karar veremedim hangi tür olduğuna, "Acer Palmatum Osakazuki" de olabilir, belki de hiç biri değil.
Her ne ise sonbaharda alacağı renkle gerçeğe biraz daha yaklaşırız herhalde.
İlk fotoğraf Netten alıntı.

645759

645760

645761

Selma_321
26-04-2017, 20:44
[QUOTE=Adalet Yağcı;1504597]Geçen yıl apartmanın girişine diktiğim çeşme papatyası yerini sevdi. Yanına bir Aşk merdiveni(nephrolepis)bir de Dua çiçeği(Calathea)diktim, umarım iyi geçinirler..

645531

Ve tabii Clematisler, Mr. President den sonra Piilu da boy gösterdi..

645532

645533

645534

Şimdilik bu kadar, bir de beyaz Clematisim var açmasını beklediğim.[/QUOTE
Adalet hanım clematisleriniz aynı saksıdalar mı? Maşallah çok güzeller

Adalet Yağcı
26-04-2017, 20:47
Sevgili Selma 321, Büyük saksılarda ikişer Clematis var, yer darlığı yüzünden böyle yaptım.

Gülizar ş
01-06-2017, 20:37
Elinize emeğinize sağlık . Herbiri ayrı güzel. Hangisini beğendim desem diğerine haksızlık olurdu. Ama orkideleriniz , katmerli aslanağzı , pembe acem borusu ve eflatun gül görmek istersem buradan sizin bahçenize dalacağım.

muratcolak
01-06-2017, 21:01
Guzel....elinize saglik

Adalet Yağcı
02-06-2017, 21:31
Elinize emeğinize sağlık . Herbiri ayrı güzel. Hangisini beğendim desem diğerine haksızlık olurdu. Ama orkideleriniz , katmerli aslanağzı , pembe acem borusu ve eflatun gül görmek istersem buradan sizin bahçenize dalacağım.

Sevgili Gülizar ş, çok teşekkür ederim.
Balkonda yetiştirmek bahçede yetiştirmeye benzemiyor, ne kadar emek verseniz de istediğiniz sonucu alamıyorsunuz. Son iki senenin paylaşımları balkonumdan.

Bahçe sayfamda sizi görmekten her zaman mutluluk duyarım :)

Cymbelina
25-03-2019, 18:33
Forumda ilk tanıştığım ve en sevdiğim canım hocam sevgili Adalet Hocam nerelerdesiniz???

Bu sayfa ne kadar sessiz kalmış, yaklaşık 2 senedir :( Sadece ben değil, bugüne dek birçok insan sizden çok şey öğrendi ve okudukça öğrenmeye de devam edecektir. Buralarda yolunuzu gözleyen çok kişi var, artık geri dönün lütfen.

Adalet Yağcı
30-03-2019, 21:27
Sevgili Cymbelina, çılgın kız... :eek:

Doğrusu bahçemi sattıktan sonra buralara pek uğramaz oldum.. :(
Bir de 15 Mart Bitki delileri grubum var, grupla uğraşmaktan vakit bulamıyorum.
Arada girip bilgilere bakıyorum, bitki isimlerini unuttuğumda koşa koşa buraya geliyorum.. :p

Seni gördüğüme çok sevindim Cymbelina, yorum yaızp başlığımı güncellemişsin teşekkür ederim, birkaç fotoğraf paylaşayım bari.. ;)
İlk kare de senin için olsun..
Sevgilerimle...

690213

Adalet Yağcı
30-03-2019, 21:41
Madem güncellendik, birkaç kare ekleyeyim.. :)

Bahçemi sattıktan sonra balkon ve salon bitkileri biriktirmeye başladım.
Bir üç beş derken yedi tür Clematis dahil yüz'e yakın(100)saksı oldu.
Orkideler den Mini marc holm, aylarca aramıştım hatırlayanlar bilir..
Tabii ki bunları Orkide başlığında paylaşmam gerekirdi, biraz bencillik ettim.. :p

690216

Bu da Kleopatra..

690215

Beyaz ve pembenin uyumu

690214

Cymbelina
30-03-2019, 22:41
Bitki delileri mi???:eek: Allah Allah, hiç duymamıştım:dilli: Parti gibi sanki :dilli:

Orkidelerinizle düşman çatlatıyorsunuz, muhteşemler, maaşallah, nazar değmesin. O minik olanı da ilk kez gördüm, çok tatlı;) Sizin gibi. Sizi çok seviyorum. <3 (bu bir kalp)

Clematis sevdiğinizi hatırlıyorum, demek yeni gözdeleriniz de orkide.

Böyle 2 satır yazıp kaybolmayın ama:(

Çok teşekkür ederim ayrıca, o ilk resimdeki çiçeğinizin adı nedir? İlk kez görmüş olabilirim.

Bir de, orkidelerinizin böyle güzel ve bol çiçekli olması için ne tür bir bakım uyguluyorsunuz?

Adalet Yağcı
31-03-2019, 16:01
Bitki delileri mi???:eek: Allah Allah, hiç duymamıştım:dilli: Parti gibi sanki :dilli:

Orkidelerinizle düşman çatlatıyorsunuz, muhteşemler, maaşallah, nazar değmesin. O minik olanı da ilk kez gördüm, çok tatlı;) Sizin gibi. Sizi çok seviyorum. <3 (bu bir kalp)

Clematis sevdiğinizi hatırlıyorum, demek yeni gözdeleriniz de orkide.

Böyle 2 satır yazıp kaybolmayın ama:(

Çok teşekkür ederim ayrıca, o ilk resimdeki çiçeğinizin adı nedir? İlk kez görmüş olabilirim.

Bir de, orkidelerinizin böyle güzel ve bol çiçekli olması için ne tür bir bakım uyguluyorsunuz?

Cymbelina'cığım, tek tek cevaplayayım;

15 Mart Bitki Delileri isimli bir facebook grubum var, 15 Martta 9 yaşına bastı.. :p

Minik olanın ismi Mini marc holm, uzun aramalardan sonra buldum ve en sevdiğim de o.

Clematisleri yine çok seviyorum, saksı içinde de olsa balkonumda 7 çeşit yetiştiriyorum, şu an tomurcuklu, açtığında paylaşırım.

İlk fotoğraftaki bitkinin ismi Nemesia..

Orkideler aslında en kolay bitkilerden, kolay kolay da ölmüyorlar.
Birkaç önemli noktaya dikkat edersen seni hep mutlu ederler.
1- Çok aydınlık pencere önü.
2- Köklerin rengine bakarak zamanında sulama.
3- Gece ile gündüz sıcaklığı arasında 6-8 derce sıcaklık farkı.
4- Arada bir hafif esinti.
5- Yağmur Suyu ya da hazır su.
6- 20.20.20.NPK gübre.
7- 10.52.10.NPK gübre.
8- Yarasa gübresi.
(Çiçekli dönemi hariç gübreler dönüşümlü olarak verilir. Aslında yerini severse hiç gübresiz de çiçekleniyor.)

Kişisel not: Ben de seni seviyorum Cymbelina'cığım.. <3

690264

Adalet Yağcı
02-04-2019, 17:40
Madem sayfam aktifleşti paylaşım yapayım bari.. :D

Yumru Begonya, iki aydır üzerine çiçekleri, Orkidelerle yarışıyor herhalde.. :p
Çok da kanaatkar bir bitki, yarıgölge bir yere konuşlandır, toprağı kurudukça su ver başka birşey istemez..

690436

Cymbelina
02-04-2019, 17:46
Şu cevap bile sizin ne kadar naif, minnoş;) ve sevilesi bir insan oldugunuzun göstergesi. Çok teşekkür ederim. Not alacağım bunları.

Ve Bitki delilerini elbette ilk kez duymadım, latifeydi o, benim duymamış olmam mümkün mü?;) Ama haberdar olmayanlar da öğrenmiş oldu.

Yeni sorularımla döneceğim:)

Not: "minnoş" sözcüğü burada bir sevgi ifadesi olmasının yanı sıra; aşırı tatlı, iyi niyetli, son derece yardımsever, iyi kalpli, kibar, zarif ve pofidik anlamlarında kullanılmıştır. <3

memur68
14-01-2020, 02:53
Adalet hanım merhaba bahçeyi sattığınıza üzüldüm 15 tatilde Mersine gelecem clematis çeliği var mı alabilir miyim bide tohumlardan vede pembe acem borusu şimdiden teşekkür ederim

Selma_321
14-01-2020, 05:34
Adalet hanımın son mesaj paylaşımı 02.04.2019.
Ayrıca, nacizane fikrim, sanki bu şekil istemek hoş olmamış gibi.

Adalet Yağcı
13-04-2021, 20:04
Beğenileri ile sayfamı güncelleyen arkadaşa teşekkürler.. :cool:

Elli senedir bitki yetiştiriyorum ama geçen yıla kadar kaktüslerden hep uzak durdum.
Geçen yıl birkaç kaktüsle başladım, baktım güzel çiçekleniyorlar, dikenlerine inat ipek gibi parlak ve yumuşak tonlarda harika çiçekler açıyorlar..
Bir iki derken 30 dan fazla kaktüsüm oldu.. :D

Bu güzellik dün açmaya başladı, üzerinde yirmiden fazla tomurcuk var, üstelik daha ilk senesi.
Ben çok sevdim..

718097

E.Kahraman
13-04-2021, 21:00
Bahçenize tekrar dönmenize sevindim. :) Sıradaki baştan sona okunacak bahçe sayfası sizin. ;)

gilan
15-04-2021, 08:02
Ben de hep uzak durdum ama şimdi bu mesajın üstüne ben de mi bulaşsam? :D

Sudenur
15-04-2021, 09:42
Uzun, yorucu, mesafeli, sevdiklerimizden uzak bir kışın ardından yorgun düştük. Baharla yeşerirmiş hayaller, baharla aydınlanırmış umutlar.. Merhaba Adalet hanım. Umarım iyisinizdir? :)) Sevgi ve hürmetlerimle :))

Adalet Yağcı
25-04-2021, 18:35
Bahçenize tekrar dönmenize sevindim. :) Sıradaki baştan sona okunacak bahçe sayfası sizin. ;)

Merhaba..
İnsan özlüyor tabii.. 😊

Dilerim sizi keyiflendirecek bilgiler bulabilirsiniz..
Müsait oldukça buradaki bahçe sayfamı da yaşatmaya devam edicem..
Teşekkür ederim.. 🙏🙏

Adalet Yağcı
25-04-2021, 18:42
Ben de hep uzak durdum ama şimdi bu mesajın üstüne ben de mi bulaşsam? :D

Ahh sevgili Gilan, 50 yıl boşuna direnmişim.. 😁
Hemen başlamanı öneririm..
Telefondan fotoğraf yükleyebiliyor muyum bakayım.. ❤

Adalet Yağcı
25-04-2021, 18:46
Uzun, yorucu, mesafeli, sevdiklerimizden uzak bir kışın ardından yorgun düştük. Baharla yeşerirmiş hayaller, baharla aydınlanırmış umutlar.. Merhaba Adalet hanım. Umarım iyisinizdir? :)) Sevgi ve hürmetlerimle :))

Sevgili Sudenur, hepimizde ve herşeyde değişiklikler oldu.
Henüz tam hazmedemedik, alışıcaz heralde..
Toplantıda çektiğim fotoğraflarınız geldi gözümün önüne.. 😊
Benden de çok sevgiler selamlar.. ❤🌹

Adalet Yağcı
02-11-2021, 22:30
Selâm sevgili dostlar;

Uzun zaman olmuş uğramayalı.
Aradığım bir bilgi beni yine bu okula yönlendirdi, baktım hâlâ paylaşımlarıma sayfama beğeni yapan beni unutmayan arkadaşlar var.. :)

Vefasız değilim, sadece çok yorgunum..
Yaşlandım mı acaba.. :p

Fotoğraf beğendiremedim bir türlü, beş fotoğraftan sadece birini yükleyebildim...
Sevgiyle, umutla, mutluluklarla kalın..

Lewisia

722543

Kozanli
03-11-2021, 13:46
Selâm sevgili dostlar;

Uzun zaman olmuş uğramayalı.
Aradığım bir bilgi beni yine bu okula yönlendirdi, baktım hâlâ paylaşımlarıma sayfama beğeni yapan beni unutmayan arkadaşlar var.. :)

Vefasız değilim, sadece çok yorgunum..
Yaşlandım mı acaba.. :p

Fotoğraf beğendiremedim bir türlü, beş fotoğraftan sadece birini yükleyebildim...
Sevgiyle, umutla, mutluluklarla kalın..

Lewisia

722543

Fotoğraf yükleme sorunu bende yaşıyorum.
Yüklemek istediğim fotoğrafları önce Facebook'a yüklüyor sonra yüklediğim fotoğrafları Facebook tan telefona veya taplete kayıt ediyorum, kayıt ettiğim resimleri yüklediğimde yüklemekte sorun olmuyor.
Uzun süre kaybı ama...

Adalet Yağcı
05-02-2022, 17:04
Fotoğraf yükleme sorunu bende yaşıyorum.
Yüklemek istediğim fotoğrafları önce Facebook'a yüklüyor sonra yüklediğim fotoğrafları Facebook tan telefona veya taplete kayıt ediyorum, kayıt ettiğim resimleri yüklediğimde yüklemekte sorun olmuyor.
Uzun süre kaybı ama...

Sanırım fotoğraf boyutunun yüksekliğinden kaynaklı bir durum.
Facebooka yüklediklerimiz otomatik olarak küçültülüyor, buyüzden burada paylaşabiliyorsunuz.
Çektiğiniz fotoğrafları düşük MB olarak kaydederseniz sorun olacağını düşünmüyorum.

Adalet Yağcı
05-02-2022, 17:21
Gelmişken birkaç kaktüs bırakayım bahçeme.. ;)
Bakar mısınız, Bahçemden geçeli 7 yıl olmuş hâlâ bahçem diyorum.. :(
Kaktüs çeşitlerinin isimlerini öğrenemedim, benim için hepsi de kaktüs.. :cool:
Sadece 4.(küçük çiçekli beyaz)karedekini öğrenebildim.. Opuntia salmiana

723591
723592
723593
723594
723595