Bağlan

View Full Version : Adalet Yağcı / bahçe

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19

Adalet Yağcı
07-07-2015, 20:21
Sağolasın günebakan'cığım..
Yeni toplantılarda yeni gezilerde birlikte olmak dileği ile..

aleydi
07-07-2015, 21:51
Sizin için hayırlısı nasılsa öyle olsun. Siz kendiniz için en iyi olanı bilirsiniz. Önerilerinizle, birikimlerinizle, En önemlisi o candan ,içten yaklaşımınızdan bizi mahrum bırakmayın sevgili adalet ablacım. Abla diyebilirmiyim, sevgiler.

Adalet Yağcı
07-07-2015, 22:28
Sevgili aleydi, bu forumdaki dostluklar konusunda yazdıklarımda ne kadar haklıyım değil mi?
Bakın, sizin de ablanız oldum, hem de bundan onur duydum.
Forumdaki pek çok üyenin ablasıyım ve ben bunu çok seviyorum.

Bahçem olmasa da buradayım yine, bahçeye gönül vermiş bir bitki delisi olarak başka nereye gidebilirim ki :)
Sizlerin bahçelerinizdeki güzellikleri merak ederim, sonra sizleri özlerim..
Merak etmeyin kendimi unutturmam ben :)
Sevgilerimle...

münevver48
07-07-2015, 23:16
:):)sevgili adalet abla, bahçenizin gizli hayranlarındandım. tabi bu güzel bahçeden mahrum kalmak istemezdik. hayırlısı neyse öyle olsun deriz, bazı kararları alırken. sizin için de öyledir sanırım.bundan sonraki hayatınızda sağlıklı mutlu yaşamlar dilerim. birde bahçelerimizin kapıları sonu na kadar açık sakın bizleri, ağaçlar neti unutmayın sevgilerimle...

YeniGine
07-07-2015, 23:22
Sevgili CAN Adalet Hanım ne diyeyim hakkınızda hayrlısı olsun inşallah.

Sevgili günebakan yeni eviniz hayrlı olsun demiş; o halde yeni evinizde balkonda, yine ev içinde, mutfakta ekmeye-dikmeye, yetiştirmeye başlarsınız. Bir ara teranium için sıcak bakıyordunuz, artık bol bol teranium güzelliklerinizi paylaşırsınız inşallah...

Sevgi Durul
08-07-2015, 11:44
Ne diyelim, hayırlı olsun. Epeydendir taşıdığın bu fikri gerçekleştirmişsin sevgili Adalet hanım. Bir yandan da haklısın, gidiş gelişler zor oluyordu.:)

Ben de YeniGine gibi bitkilerden kopabileceğini düşünmüyorum. Ve her zaman seni buralarda görmek istediğimi belirtmeden geçemeyeceğim. Sevgilerimle...

Son olarak; alan aile çok şanslıymış doğrusu, huzurla otursunlar.:)

Adalet Yağcı
10-07-2015, 17:31
birde bahçelerimizin kapıları sonu na kadar açık sakın bizleri, ağaçlar neti unutmayın sevgilerimle...

Sevgili münevver48, elbette gönül istemezdi böyle olmasını, yazdığım gibi çok zorlanıyordum, hem burada yüzlerce bahçe var, biraz da oturup seyreylemek lâzım öyle değil mi? ;)

Adalet Yağcı
10-07-2015, 17:40
Sevgili CAN Adalet Hanım ne diyeyim hakkınızda hayrlısı olsun inşallah.

Sevgili günebakan yeni eviniz hayrlı olsun demiş; o halde yeni evinizde balkonda, yine ev içinde, mutfakta ekmeye-dikmeye, yetiştirmeye başlarsınız. Bir ara teranium için sıcak bakıyordunuz, artık bol bol teranium güzelliklerinizi paylaşırsınız inşallah...

CAN YeniGine'ciğim, çok teşekkür ediyorum, kısmet buraya kadarmış.

Evimin balkonu bir oda genişliğinde 11 m², gelgelelim benim şu seyahatlerim balkonu doldurmamı engelliyor, birkaç saksı komşuya bırakılabilir ama bir balkon dolusu bitkiye "bakabilir misin" diyemem kimseye :(

Apartmanın küçük de olsa bir bahçesi var, ben de orada üçgen, yuvarlak, dikdörtgen tarlalar yaparım belki, biraz zaman geçsin bakalım, hele bir yaz bitsin kış bitsin, çok yakınımdaki serayı bir ziyaret ederim ne olsa :)

Adalet Yağcı
10-07-2015, 17:43
Son olarak; alan aile çok şanslıymış doğrusu, huzurla otursunlar.:)

Sevgili Durul'cuğum, tabii ki buralarda olacağım, bahçelerinizi özlerim.

Alan aile gerçekten şanslı ama ben de onlar kadar şanslıyım, bitkilerle uğraşmaya bayılıyorlar, bu, bahçeme çok iyi bakacaklar demektir :)

Adalet Yağcı
10-07-2015, 17:48
Sevgili vefakar Adenium'um...

565216

asmalıtepe
10-07-2015, 20:25
Aldığınız büyük karar hayırlı olsun sevgili Adalet Yağcı.

Bahçenizi belki hep özleyeceksinizdir ama bazan hayatın yelkeni daha iyi şartlara götürür bizleri.

Sizin de öyle olsun.Sevgiler...

Adalet Yağcı
11-07-2015, 20:46
Sevgili asmalıtepe, bazı insanlar yaşlandıkça daha mülkiyetçi oluyorlar, bazıları da benim gibi sadeleşmeyi seçiyor.
Kendimi her açıdan rahatlamış hissediyorum.
Özlem mi?.. Elbette özleyeceğim bahçemi, özledikçe de gelir bu sayfalarda dolaşırım :)
Sevgilerimle..

yazsonu
01-08-2015, 20:33
Sevgili asmalıtepe, bazı insanlar yaşlandıkça daha mülkiyetçi oluyorlar, bazıları da benim gibi sadeleşmeyi seçiyor.
Kendimi her açıdan rahatlamış hissediyorum.
Özlem mi?.. Elbette özleyeceğim bahçemi, özledikçe de gelir bu sayfalarda dolaşırım :)
Sevgilerimle..

Yazık oldu...
Bir ıssızlık sardı
Beni bile
Sessizce de olsa buralardaydım
Deneyim ve birikimli birini yitirdik

HER BAŞLANGICIN BİR SONU VARDIR
VARDIR AMA
HER SON DA YENİ BİR BAŞLANGIÇTIR

Adalet Yağcı
04-08-2015, 13:14
Merhaba sayın yazsonu, Duygulandırdınız beni de...
İnanın karar vermem hiç de kolay olmadı.
Ya kendime yazık edecektim ya da bahçeme, bir seçim yaptım sadece :(

Bakın ben hâlâ buradayım, bu forumda öyle dostlar edindim ki, arkamı dönüp gidemem, yokluklarını hissederim, özlerim.
Bilgim olan konularda yine yazmaya, bilmediklerimi de sorup öğrenmeye devam edeceğim.
Toplantılara katılacağım, bahçeleri ziyaret edeceğim.
Hasılı, ben buradayım efendim.. :)

Mesajınızın sonuna eklediğiniz o iki satır tam da ihtiyacım olduğunda geldi, teşekkürler ederim.

sabah
06-08-2015, 15:18
Çok mantıklı, ancak duygusal olarak çok zor bir kararı alıp uyguladığınız için kutlarım. :rolleyes:

Her dönem koşullarımız, ilgilerimiz farklı oluyor. Bahçe sahibi olmak da koşullarla çok ilgili.

Tam bir takım sorumluluklar, yükler azaldı rahat rahat seyahatler edeyim dersek dediğiniz gibi bahçeyi güvenip bırakabileceğimiz kimse yoksa bu sefer de bahçe bizi bağlıyor.

Sürekli oturmadığımız evin bahçesinin bakımının çok daha zor olduğunu biliyoruz. Ayrıca fiziksel olarak da bahçe bakımı zamanla zorlamaya başlayabiliyor. Bu sefer de yapamadıklarınızı düzgün yaptırmakla uğraşmak gerekiyor.

Bundan sonra hazır bahçelerin, bitkilerin tadını çıkarırsınız. Tüm bahçeler sizin. :rolleyes:

Ancak agaclar.net'e katkınızın, desteğinizin sürmesini, deneyimlerinizi, görüşlerinizi, gördüğünüz güzellikleri daha çok paylaşmanızı bekliyoruz.:rolleyes:

Adalet Yağcı
06-08-2015, 22:07
Çok mantıklı, ancak duygusal olarak çok zor bir kararı alıp uyguladığınız için kutlarım. :rolleyes:

Sevgili sabah, beni çok iyi anladığınız için teşekkür ederim :)

Yazdıklarınızın hepsi de bahçeden vazgeçme nedenlerim arasında.
Herşeye rağmen devam ederdim lâkin son yıllarda ülke genelinde olduğu gibi Mersin'de fazlaca göç aldı.
Şehirde hırsızlık, dilencilik, saldırgan davranışlar arttı.

Küçük sayılmayan bir bahçe içinde tek başıma kalmaktan korkar oldum. Evime iki defa hırsız girdi, üstelik gece üst katta uyurken.
Tüm bunları yan yana topladığımda benim için bahçeden vazgeçmek en hayırlısıdır diye düşündüm ve kararımı verdim.

Agaclar.net forum bir tiryakilik, burada olmaktan paylaşımları okumaktan ve paylaşmaktan keyif alıyorum.
Yüzlerini hiç görmesem de buradaki dostlarımı özlüyorum.
Yani ben buradayım kovsanız da gitmem :D

gilan
25-09-2015, 07:11
Adalet Ablacığım, ne güzel yaz başından beri eklediğin fotoğraflara bakıyordum ki bahçeni sattığın mesajını gördüm birden. O mesajı da beğendim ama içim buruk beğendim. Ama seni anlıyorum tabii ki, çok haklı nedenlerin var. Hayırlı olsun umarım.

Bu yaz sen bir bahçeye veda ederken, ben bir bahçeye merhaba diyorum. Gel benim bahçem senin de bahçen olsun. Ağır işlere hiç karışmana gerek yok, seç beğen dik sadece. :)

Adalet Yağcı
25-09-2015, 13:14
Sevgili gilan, seni görmek beni cok mutlu etti.
Yaşamın getirdiği bazı zorunluklar var bilirsin, çok sevdiğin ailen den, doğup büyüdüğün şehrinden, işinden hatta ülkenden ayrılmak zorunda kalabiliyorsun.
İşte benim bahçemden vazgeçişim de boyle bir zorunluktan kaynaklı.
Özlüyorum, özledikçe bu sayfalarda gezintiye çıkıyorum ama tuhaftır gezdikçe daha fazla özlediğimi fark ediyorum.
Neyse ki "gilan" gibi can dostlarim var bahçelerini bana açıyorlar :)

Bu arada, bahçe haberine çok sevindim, küçücük balkonlarda bile harikalar yarattın şimdi bahçeni hayal bile edemiyorum ve çok büyük merakla takip edecegim.

Sahi sen A.B.D. deydin bahçe nerede, hani gelirsem diye soruyorum ☺

gilan
25-09-2015, 21:47
Bilmez miyim zorunlu ayrılıkları...

Yeni bahçem de ABD'de San Francisco'ya arabayla bir saatlik mesafede (San Jose şehrinde, nam-ı diğer Silikon Vadisi). Eski sahibinin yaptırdığı sade bir peyzajı var şu an. Tabii benim her köşesi için ayrı ayrı planlarım var. Şu an harıl harıl kağıt üstünde çalışıyorum, planlarını hazırlıyorum, bahçe tasarımla ilgili kitaplar okuyorum. Şubat ayıyla birlikte ilk başta meyve fidanlarıyla asıl iş başlayacak, ondan sonra da bu işin sonu yok biliyorsun. Şubat'a kadar bir ara yeni başlığımı da açarım.

Sanki bir ara oğlun dolayısıyla istediğin yere uçabileceğinden bahsetmiştin yanılmıyorsam. Ne güzel olur gerçekten gelsen. Büyük bir mutlulukla ağırlarım seni. :) Hem çiçekçileri, seraları aynı dilden anlayan biriyle gezmenin keyfi de bambaşka.

Cymbelina
02-11-2015, 21:21
Oh mein gott! Oh mon dieu! Lé neler işitiyorum????:confused: Lé neler olmuş ben yokken parisien?

Niye diye sormayacağım, önceki mesajlarda yazıyor zaten fakat üzüldüm:(

Eee, ben ne olacağım peki hocam? Bu durumda mezun bile olamıyore ben.

Ayrıca tam tasımı tarağımı toplayıp sizin bahçeye iş başvurusunda bulunmaya gelecektim ve de hatta siz beni nüfusunuza alacaktınız, demek herşey buraya kadarmış...

Şaka yapıyorum elbette, sizin bahçenizi ben de en az sizin kadar özleyeceğim, ama herşeyin hayırlısı, yeni bir başlangıç olacaktır size.

Fekat şimdi biz bahçe, çiçek, ot vs bilmeyen cahil cüheylan:dilli: sürüsü olarak size soru da mı soramayacağuk bu sayfada? Ne edeceğuk? Hilfe bitte:)

Adalet Yağcı
09-01-2016, 19:31
Aman da benim deli kızım gelmiş, hem de iki ay önce :(

Sevgili Cymbelina'cığım, bak yine buradayım ;)
Sen iş mi istyorsun, forumda benimkinden çok daha güzel bahçeler, benden çok daha deneyimli bilgili üyeler var hiç üzülme.
Nüfus meselesini de hallederiz, ama bunun için Mersin'e gelmen gerekiyor, ne dersin?
Ha, bu arada ön lisans diploman hazır bunu da dert etme canım ;)

cengizildas
10-01-2016, 20:38
Sn. Adalet Yağcı, önce bir merakımı gidermek için soracağım; Sn. Selma Yağcı ablamızla bir akrabalığınız var mıdır?
Sonra, sizi en iyi anlayacak kişinin ben olduğumu sanıyorum. Siz bir mesajınızda bunun olacağının işaretini vermiştiniz. O günlerde ben de Kepirli'deki yayla evimi saymayı düşünüyordum. Şimdi ben de evimi sattığım için sizin duygularınızı çok iyi anlıyorum. Fakat, üzülmüyorum, çünkü, balkonumu yayladaki bahçemden daha iyi yaptım. Sağlıcakla kalın.

Adalet Yağcı
12-01-2016, 19:59
Sn. cengizildas, Selma Yağcı hanım ile hiç bir yakınlığım yok, ayrıca bunu soran belki de 50. kişisiniz :)
İnşallah bir gün Selma hanım ile tanışma fırsatım olur.

Kepirli benim evimin karşısındaki ormanın tam arkasındaydı, komşuymuşuz yani.
Ben de "üzülmüyorum" demek isterdim, ama bu yalan olur :(
Özlüyorum bahçemi, hem de ne çok..
Balkonum çok geniş orayı bahçeye çevirebilirim ancak, senede birkaç kez şehir dışına çıkıyorum, bazen uzun süre kalabiliyorum.

Güler
12-01-2016, 21:14
Sevgili Adalet Yağcı, hiç üzülme hatırlasana bizim Ankara'lı feriha'yı. Onun o balkonu bence pek çok bahçe sayfasına bedel, sen de pek alâ yapabilirsin.

Biliyorum taaa ilk mesajlardan nasıl merakla, heyecanla yazdıklarını, verdiğin uğraşları.
Duygulanmamak elde değil ama bu günkü şartlarını, yaşamını da düşün. Çocukların yakınlarında olmuş olsalardı belki yine düzenin devam edebilirdi ama dediğin gibi yaşımız da ilerliyor, şimdi daha çabuk yoruluyoruz. Her şeyde vardır bir hayr de ve başla balkonunu tanzime.
Yardıma ihtiyacın varsa söyle bakarsın geliriz Müjgan'la.

abk
13-01-2016, 01:30
Adalet Hanim, ben gözden kacirmisim sizin evinizi sattığınız mesajları. Daha once defalarca yaptigim gibi bahçenizi gezmek icin girince farkettim. İlk anda üzülmedim desem yalan olur. Ama mantıklı olanın bu oldugu da anlasiliyor. Guler Hanim in da bahsettigi gibi, guzel bir balkon daha bile keyifli olabilir. Bizler bahçede calismaktan o bahçelerin keyfini cikarmayi unutuyoruz. :) Balkonda kocaman saksılar, belki topraga karıştırılacak hani o suyu tutan jeller, yine saksılara dibi delinerek gömülecek pet siseler gibi cozumlerle belli bir sure susuzluğa dayanıklı ortam sağlanabilir. Hele ekecegimiz bitkileri de kuraklığa dayanıklı secersek neden olmasin ki? :)
Umarım yeni evinizde, kocaman balkonunuzda, her sey gönlünüzde olur.

Adalet Yağcı
13-01-2016, 10:25
Sevgili Güler,
Nerdeyse bir oda büyüklüğünde balkonum, çok da akıllıca düzenlemeler yaparak bunu ikiye katlayabilirim, amma velâkin benim şu uzuuun uzun İstanbul, Ankara, Antalya vb. seyahatlerim sorun oluyor.

Biliyorsun son dört aydır İstanbul'daydım, genç komşuma üç saksı bitki emanet edip gittim, biri 12 yaşındaki orkidem, diğer ikisi Afrika menekşesi.
Komşum bitkileri sevdiği halde, döndüğümde orkidemin yapraklarının susuzluktan ilgisizlikten buruş buruş olduğunu gördüm ve çok üzüldüm.
Hemen acil bakıma aldım, yapraklarını nemli tutmaya çalışıyorum, konuşuyorum, özür diliyorum onu bırakıp gittiğim için, iyileşecek söz verdi bana :)
İki menekşeden bir saksısı da kurumuştu onun için yapacak bir şey yok artık:(
Hal böyle olunca vazgeçiyorum, sevgili abk'nın çözüm önerileri bile çare olamıyor.

Ha..., Müjgan'la gelirseniz belki ikna olurum :eek:
Çok da mutlu olurum ayrıca..

Adalet Yağcı
13-01-2016, 10:40
Sevgili abk, ne güzel çözüm önerileri vermişsiniz, çok teşekkürler ediyorum.

Bu konuda iki senedir kafa yoruyorum ama Güler hanıma yazdığım mesajda da anlattım, uzun seyahatlerim oldukça çözümsüz kalacak gibi görünüyor.

Apartmanın küçük bir bahçesi var, alan küçük olsa da uygun bitkilerle neşeli bir hale getirilebilir, yakında bu bölümlerin fotoğrafını çekerek ayrı bir başlık açmayı düşünüyorum, sevgili YeniGine'nin site bahçesi gibi :)
Sizlerden tavsiyeler alacağım inşallah.
İyi dilekleriniz için de ayrıca teşekkürler ediyorum.
Sevgilerimle..

Güler
13-01-2016, 10:54
Yaa Adalet, İstanbul'a gelirken uçakla geliyorsun ya eline alacağın büyük bir çanta içine yerleştirsene bitkilerini, beraberinde getirirsin. Belki İnanmayacaksın ama ben Paris'ten bile böyle getirdim.
3-4 tane çok ihtimam gösterdiklerini taşı bence. (Tam biz bitki delilerine yakışan bir hareket olur)

Bak sana yazayım da gül biraz.
selenn'e Wuppertal'e gitmeye karar verdim. Telefonda konuşurken " teyze beraberinde fazla giyecek getirme benim giysilerimden giyersin " dedi. Ne de olsa o da bizden, anlıyor halimizden. :D

Ben de en büyük valizlerden birini aldım, içinde birkaç takım iç çamaşırı, bir çift yedek ayakkabı, bir pantalon bir bulüz var. Valiz öyle kocaman ki içindekiler bir sağa bir sola kayıp duruyor.

Bir de dönerken göreceksin bu valizi, Allahtan Excess Baggage vermedim torpil geçtiler.
Valiz, topraklarından arındırılıp önce gazete kağıtlarına sonra da poşetlere sarılmış bitki ve soğanlarla doluydu.
Çizmelerimin içlerine uzun uzun bitkileri doldurdum, üzerlerine bir bulüz atıp yine bitki sarılı poşetleri tıka basa doldurdum. Hatta aldığım bir iki parça giysiyi bile orada bırakıp, " tatilde sen gelirken getirirsin" dedim.
Oğuz beni karşılamaya geldiğinde valizi zor indirdi banttan " bu ne gavur ölüsü gibi, ne var bunun içinde" demez mi, utandım valla.
Eve gelir gelmez onca bitkiyi önce su dolu kovalara yatırdım, soğanları diktim, tam iki gün uğraştım.:D

Adalet Yağcı
13-01-2016, 22:01
Yani Güler'ciğim, "ölüyü güldürür" derler ya bazı insanlar için, işte bu söz sanki senin için söylenmiş :)

Aslında bugün hiç keyfim yok, öğleye doğru çok tatsız bir haber aldım.
Hatırlarsan bahçeme ben yokken göz kulak olan, temizleyen, eken biçen sulayan bir komşum vardı.
Gencecik, 35 yaşında ve üç çocuk annesi.
Yaklaşık dört ay önce caddede karşıya geçerken bir motosiklet çarpmış, o günden beri yoğun bakımdaydı, dört ameliyat geçirdi ama ne yazık ki tutunamadı.
Bu sabah ebedi yolculuğuna çıkmış, çok üzüldüm.

Bütün gün son vazifemi yerine getirebilmek için ailesinin yanındaydım.
Eve döndüğümde de çok tatsızdım.
Senin mesajın ilaç gibi geldi, gülümsettin beni, sağolasın canım, ta oralardan buralara enerjini göndermeyi başarıyorsun ya, ne deyim :)

Senin bu "Bavul" yöntemin iyiymiş, Avusturya seyahatimde muhteşem güzellikler görmüştüm aklım kalmıştı hepsinde, bu yöntemi keşke daha önce bilseydim.
Yurtiçi uçuşlarda çoook Clematisler taşıdım, uzunca karton kutuya saksıları ile yerleştirip yanıma alıyordum, hiç sorun olmuyordu.
Sevgilerimle..

abk
13-01-2016, 22:22
Delisiniz siz ya. :) Ya da soyle diyeyim, deliyiz biz ya. Hem de cicek delisi. :) Normalde insanların yapmayacağı, yapana da deli gözüyle bakacağı seyler yapıyoruz. Gecen bayramı bahçeme kuvetten havuz yapmakla gecirdim. Anneme bir suru misafir geldi bayram icin. Herkes şıkır şıkır giyinmiş, süslenmiş. Ben üzerimde camurlu, eteği gule takilip yırtılmış bir elbise ile. Şaşkınlıkla, neden sen yapiyorsun ki bu işi, bir isci tutup yaptırmıyorsun, diye sordular. Nasil anlatayım, her ne kadar cok yorulsamda, kendim yapmaktan keyif aldığımı. :)

Adalet Yağcı
15-01-2016, 16:11
Deli olmasam artık sahibi olmadığım bir bahçenin içinden çıkar giderdim.
Hâlâ buralardan ayrılamadığıma göre esaslı deliyim hem de sevgili abk :)

İnsanın eli toprağa değmeyegörsün, öyle bir çeker ki kendine, sonra istesek de bırakamayız.
Küvetten havuz için ne düşünüp nasıl tasarladığınızı ancak siz bilebilirsiniz, bunu sizin gibi düşünüp hissedecek birini bulup yaptırmanız da hemen hemen imkansızdı.
Sonuç olarak, iyi ki o havuzu kendiniz yaptınız, gurur duyabilirsiniz :)

gilan
15-01-2016, 20:23
Allah rahmet eylesin komşunuza. 35 yaş, 3 çocuk... Yaşları da küçüktür bebeciklerin. Ne desem bilemedim. Çok üzüldüm...

gilan
15-01-2016, 20:25
Bu apartman bahçesi başlığına çok sevindim. Ne harikalar çıkar eminim. Bu sefer baştan planlı başlayınca her şey daha da güzel olur.

Acaba diyorum balkon için de damla sulama yapılamaz mı? Gerçi yine de birinin ara ara girip kontrol etmesi gerekir sanırım. 4 ay uzun süre...

Güler
16-01-2016, 08:34
Sevgili gilan arkadaşlar özellikle SDurul fitilli sulama yapıyor. Konuyu daha tam incelemedim ama, balkonda olur mu olur. ;)

Adalet Yağcı
16-01-2016, 17:24
Sevgili gilan'cığım, apartman bahçemiz müteahhit tarafından tasarlanmış, bahçe duvarına yakın kocaman palmiyeler dikilmiş, duvarlara sarılacak şekilde Begonviller, sıra sıra serviler ve bolca muz ağaçları dikilmiş.

Muz ağaçlarının meyvelerini yiyoruz ancak, yaprakları geçişimizi çok kapattığı için büyük bölümünü iptal ettik(5 tane).
Onların yerine farklı bitkiler düşünüyorum, çoğunlukla çiçekli olabilen Petunya, bodur Dahlia, Bodrum papatyası, Gerbera gibi fazla boylanmayan bitkiler.

Ayrıca apartmana taşınır taşınmaz sarı pembe beyaz Angel Trompet'ler, Selluka ve Solanum Rantonettii diktim.
Hepsi de iki yılda kocaman oldular.
Tek derdim burada Clematis yetiştiremeyeceğim, malum Mersin'in sıcağına dayanamazlar.
Ha, yine de deneyeceğim :)

Adalet Yağcı
16-01-2016, 17:27
Şimdilik apartman bahçesinde yapabildiklerim...

592554

592555

592556

592557

592558

Adalet Yağcı
16-01-2016, 17:30
592559

592560

592561

592562

592563

günebakan
16-01-2016, 18:18
Bu sevdaya düştümü insan vazgeçemiyor ablacığım bahçeni satmış olabilirsin ama bir parça toprak bulmak yetmiş güzellikler sergilemene. Ellerine sağlık:)

günebakan
16-01-2016, 18:25
Yaa Adalet, İstanbul'a gelirken uçakla geliyorsun ya eline alacağın büyük bir çanta içine yerleştirsene bitkilerini, beraberinde getirirsin. Belki İnanmayacaksın ama ben Paris'ten bile böyle getirdim.
3-4 tane çok ihtimam gösterdiklerini taşı bence. (Tam biz bitki delilerine yakışan bir hareket olur)

Bak sana yazayım da gül biraz.
selenn'e Wuppertal'e gitmeye karar verdim. Telefonda konuşurken " teyze beraberinde fazla giyecek getirme benim giysilerimden giyersin " dedi. Ne de olsa o da bizden, anlıyor halimizden. :D

Ben de en büyük valizlerden birini aldım, içinde birkaç takım iç çamaşırı, bir çift yedek ayakkabı, bir pantalon bir bulüz var. Valiz öyle kocaman ki içindekiler bir sağa bir sola kayıp duruyor.

Bir de dönerken göreceksin bu valizi, Allahtan Excess Baggage vermedim torpil geçtiler.
Valiz, topraklarından arındırılıp önce gazete kağıtlarına sonra da poşetlere sarılmış bitki ve soğanlarla doluydu.
Çizmelerimin içlerine uzun uzun bitkileri doldurdum, üzerlerine bir bulüz atıp yine bitki sarılı poşetleri tıka basa doldurdum. Hatta aldığım bir iki parça giysiyi bile orada bırakıp, " tatilde sen gelirken getirirsin" dedim.
Oğuz beni karşılamaya geldiğinde valizi zor indirdi banttan " bu ne gavur ölüsü gibi, ne var bunun içinde" demez mi, utandım valla.
Eve gelir gelmez onca bitkiyi önce su dolu kovalara yatırdım, soğanları diktim, tam iki gün uğraştım.:D

Ablacığım süpersin ya valla benim yapmam mümkün olsa yapacağım şeyleri yapıyorsun bayılıyorum sana idolumsün yani:))

Adalet Yağcı
16-01-2016, 18:50
592564

592565

592566

592567

Adalet Yağcı
16-01-2016, 18:56
Sağol günebakan'cığım, yavaş yavaş bahçeyi ele geçirmeye çalışıyorum :)

aleydi
16-01-2016, 19:06
Vazgeçmeyeceğinizi biliyordum:). Balkon sayfası beklerken, site bahçesine el atmışsınız:). Ne iyi yapmışsınız.Güzel insanlar gittikleri her yeri güzelleştirirler. Bu hali bile çok güzel olmuş. Emeğinize sağlık ablacım.

Adalet Yağcı
16-01-2016, 19:14
Ah..!!! sevgili aleydi, bir bahçeye sahipseniz balkon falan sizi kesmiyor artık :)
Gözlerim hâlâ bitkilerde, bakımı kolay, sıcağa dayanıklı, çiçeklenme dönemi uzun bitkiler kafamın içinde dönüp duruyor.
Önümüzdeki bir ay içinde düzenlemeyi bitirmek istiyorum kısmetse, Mersin'e bahar erken gelir çünkü.

aleydi
16-01-2016, 19:20
Ah..!!! sevgili aleydi, bir bahçeye sahipseniz balkon falan sizi kesmiyor artık :)
Gözlerim hâlâ bitkilerde, bakımı kolay, sıcağa dayanıklı, çiçeklenme dönemi uzun bitkiler kafamın içinde dönüp duruyor.
Önümüzdeki bir ay içinde düzenlemeyi bitirmek istiyorum kısmetse, Mersin'e bahar erken gelir çünkü.

Site sakinleri çok şanslılar). Yine çok güzel olacak. Bizi çatlatmayın lütfen:D. Sevgilerimle.

sevgihoca
16-01-2016, 19:26
Adalet Hanım,kafanızın içinde dönen çiçeklerin ismini öğrenebilir miyiz acaba?Çünkü önümüzdeki ay çiçek tohumları almayı düşünüyorum.Benim balkonum bol güneşli ve rüzgarlı.Siz bu konuda oldukça tecrübelisiniz.Hazeran çiçekleriniz çok güzeldi,Koçtaş'a çiçek tohumlarına baktım,yoktu.Tek yıllık karışık çiçek tohumu vardı.Bir de sizin bahçedeydi sanırım,deniz lavantası.Siz neler düşünüyorsunuz?

gilan
17-01-2016, 04:56
Melek boruları bir içim su olmuş. Bayıldım...

Bahçe oldukça genişmiş. Zamanla çok güzel yayılınabilir. :cool:
Bir de çim var sanırım. Aslında çime güzel bir kıvrımlı şekil verip, formal bir sınır çekilip geride kalan alanlar çiçek tarhı olarak ayrılırsa bir sürü ekip dikme alanı açılabilir.

Güler
17-01-2016, 07:32
Sağol günebakan'cığım, yavaş yavaş bahçeyi ele geçirmeye çalışıyorum :)

Hiç şüphem yoktu valla, hem agaclar.net'li olacak-hem de en bitki delilerinden-bir de boş boş oturacak, rüyamda görsem hayra yormazdım.

Ellerine sağlık sevgili Adalet Yağcı, çok da güzel olmuş.

Yaaa bende arazi çok, istersen sana 300-500 metre kare bir yeri seve seve veririm, sebzelerini de gel orada yetiştir, beraberce yeriz. :D

Sevgi Durul
17-01-2016, 10:16
Bazı insanlar vardır, gelip geçtikleri yer bile hemen güzelleşir. Ellerinin değmesi yeterlidir. Siz onlardansınız, Adalet hanımcığım.

Hep sevdiğim fakat yaşatamadığım bitkileri görünce mutlu oldum. Solanum rantonettii, meleklerin boruları, geçen sene bana göndermiştin. Annemin hastalığı sürecine denk geldi, güzelce köklendirdiğim melekleri bile dikmekte gecikince kaybettim. Solanum rantonettii köklü yolladığın halde uzun süre evde olmamamdan sebep kurudu gitti.

Sellukaları da kırmızı örümceğe kurban vermişimdir hep.

Olsun, güzellikleri bizlerle paylaşıyorsun ya buradan seyreyler, kokularını da içimizde duyarız. Dün fark etmemişim, bu görüntüler sabah sabah iyi geldi. Devamını dilerim. Sevgilerimle...

Adalet Yağcı
17-01-2016, 19:51
Site sakinleri çok şanslılar). Yine çok güzel olacak. Bizi çatlatmayın lütfen. Sevgilerimle.

Sevgili aleydi, doğru bitkileri bulmak biraz zaman alacak, yavaş yavaş güzelleşeceğiz inşallah.
Sevgili YeniGine iyi bilir, ortak alanları düzenlemek kolay değildir, yine de elimden geleni yapacağım :)

Adalet Yağcı
17-01-2016, 20:06
Adalet Hanım,kafanızın içinde dönen çiçeklerin ismini öğrenebilir miyiz acaba?Çünkü önümüzdeki ay çiçek tohumları almayı düşünüyorum.Benim balkonum bol güneşli ve rüzgarlı.Siz bu konuda oldukça tecrübelisiniz.Hazeran çiçekleriniz çok güzeldi,Koçtaş'a çiçek tohumlarına baktım,yoktu.Tek yıllık karışık çiçek tohumu vardı.Bir de sizin bahçedeydi sanırım,deniz lavantası.Siz neler düşünüyorsunuz?

Sevgili sevgihoca,
Ben bahçe için uzun süre çiçekli kalan bitkilerden seçmek istiyorum, çoğunlukla çiçekli olabilen Petunya, bodur Dahlia, Bodrum papatyası, Gerbera gibi fazla boylanmayan bitkiler.
Duvar diplerine Hazeran'lar, Cosmos'lar ola bilir.

Balkonunuz bol güneşli ise ne güzel, bodur dahlialar benim hep favorim olmuştur, tüm yaz açarlar ve renk skalası çok geniştir, üstelik çok yıllıktır.
Balkonlara en yakışan bitkilerden biri de Petunyalar, hastalık ve zararlılara karşı biraz hassas olsalar da görüntüleri şahane.

Yarı gölge yeriniz varsa Gerbera'lar da tüm yaz açıyor.
Hazeran ve Deniz lavantası saksı içinde pek keyifli gelişmezler, yine de siz denemek isterseniz çapı 35-40 cm.lik saksılara tek kök olarak dikebilirsiniz.
Çok yıllık hazeran istiyorsanız Delphinium da çok iyi bir seçim ola bilir.
Kolay gelsin, sevgiler..

Adalet Yağcı
17-01-2016, 20:14
Melek boruları bir içim su olmuş. Bayıldım...

Bahçe oldukça genişmiş. Zamanla çok güzel yayılınabilir. :cool:
Bir de çim var sanırım. Aslında çime güzel bir kıvrımlı şekil verip, formal bir sınır çekilip geride kalan alanlar çiçek tarhı olarak ayrılırsa bir sürü ekip dikme alanı açılabilir.

Canım gilan'cığım, bahçedeki çimi değiştirmeyi düşünüyorum, halihazırdaki ayrıkotu formunda, zayıf yaprak ve görüntüsü ile göze pek hoş görünmüyor.
Üstelik aralarda çok fazla yabani ot birikmiş, iyi bir temizliğe ihtiyacı var.
Ayrıca çiçek tarhları yapmak biraz zor, kenar alanlarla idare etmek zorundayım :(

Şimdi bütün mesele yönetimi değişime ikna etmek ;)

Adalet Yağcı
17-01-2016, 20:25
Hiç şüphem yoktu valla, hem agaclar.net'li olacak-hem de en bitki delilerinden-bir de boş boş oturacak, rüyamda görsem hayra yormazdım.

Ellerine sağlık sevgili Adalet Yağcı, çok da güzel olmuş.

Yaaa bende arazi çok, istersen sana 300-500 metre kare bir yeri seve seve veririm, sebzelerini de gel orada yetiştir, beraberce yeriz. :D

Sevgili Güler, beni en iyi sen anlarsın, geçmiş paylaşımlarıma dönüp baktığımda "bu aşk ölmemeli" diyorum.

Güler'ciğim, güzel teklifin için can-ı yürekten teşekkürler ederim, biliyorum gönlün ganidir senin.
Valla evin önünde bir arsa var, aklımdan deli düşünceler geçiyor, "sahibiyle konuşsam, üç-beş bişeyler versem, etrafını da telle çevirsem, ne güzel sebze yetiştiririm orada, üstelik ham toprak en az iki sene gübre bile istemez" diye :)
Baktım ki olmayacak senin bahçenin bir köşesine bir müştemilat yapar ilişiveririm :p

Adalet Yağcı
17-01-2016, 20:31
Bazı insanlar vardır, gelip geçtikleri yer bile hemen güzelleşir. Ellerinin değmesi yeterlidir. Siz onlardansınız, Adalet hanımcığım.

Hep sevdiğim fakat yaşatamadığım bitkileri görünce mutlu oldum. Solanum rantonettii, meleklerin boruları, geçen sene bana göndermiştin. Annemin hastalığı sürecine denk geldi, güzelce köklendirdiğim melekleri bile dikmekte gecikince kaybettim. Solanum rantonettii köklü yolladığın halde uzun süre evde olmamamdan sebep kurudu gitti.

Sellukaları da kırmızı örümceğe kurban vermişimdir hep.

Olsun, güzellikleri bizlerle paylaşıyorsun ya buradan seyreyler, kokularını da içimizde duyarız. Dün fark etmemişim, bu görüntüler sabah sabah iyi geldi. Devamını dilerim. Sevgilerimle...

Sevgili Durul'cuğum,
Güzel sözlerin için teşekkür ederim canım.

Bitkileri yaşatamadınsa senin suçun değildir, katiyyen, biliyorum senin bahçenin durumunu.
Sürekli bir yerler başka bir yerlere evriliyor, her şey yerine oturduğunda sen de rahatlayacaksın.
Ben sana yine gönderirim hiç üzülme, bütün derdimiz çelik olsun :)

gilan
19-01-2016, 04:49
...
Valla evin önünde bir arsa var, aklımdan deli düşünceler geçiyor
...

Ha ha :) Fotoğraflardan fark etmiştim, ”oraya da yayılmak lazım aslında” diye düşünmüştüm de söylememiştim. :p
Meğer sen de aynı şeyi düşünmüşsün bile. ;)

Çiçek tarhı derken ayrıca bir şey inşa etmeyi kastetmiyorum. Normalde bahçelerde yapıldığı gibi her boşluğa çim ekip sonra da kenarlardan kırpa kırpa çiçek dikmek yerine; çime kıvrımlı net bir şekil verip, kenarını tek sıra bir malzemeyle çevirip geri kalan yerleri çiçeklere ayırmayı kastediyorum.
Örnek: http://sarasotalawncare.net/wp-content/uploads/2015/11/ff99a77b74e9b019f1bb758e092ff9e6.jpg
Böylece hem daha derli toplu görünüyor, hem de bir sürü çiçek alanı ortaya çıkıyor. Hem de aslında çimi biçmek kolaylaşıyor. (Yönetime bu argüman sunulabilir :rolleyes:) Hele bir de çimi de değiştirmeyi düşünüyorsanız, aklınızda bulunsun. :)

Adalet Yağcı
20-01-2016, 19:15
Mersin'e bahar erken gelir gilan'cığım, şimdiden ellerim kaşınmaya başladı :)

Bahçenin birkaç fotoğrafını çektim, telefonla çekim açısı daralıyor ama yine de fikir verir.
Şu yönetim toplantısını bir yapalım bakalım neler çıkacak, yukarıda verdiğin örnek fotoğrafı ve ona benzer birkaç fotoğraf gösterip etkilemeye çalışacağım :)

abk
20-01-2016, 22:01
İnsanin eli bir kez topraga değmeye gorsun, bir daha bırakamıyor. :) Yine kocaman bir bahce bulmussunuz kendinize. Hem bu kez, uzun ayrılıklarda kim sular derdi de yok. :)

Adalet Yağcı
21-01-2016, 19:44
Evet sevgili abk, bahçeyi buldum ama öyle pek kocaman değil, eh buna da şükür :)

Adalet Yağcı
21-01-2016, 19:53
Yeni bahçe böyle bir yer işte :)

Değerli önerilerinizi bekliyorum.

Bahçe kapısından giriş.

593026

Sol tarafta aralıklarla çamlar var, buradaki toprağı değiştirmeyi düşünüyorum, topraktan çok moloz var.
Evin gölgesinde kalıyor, kışın hemen hemen hiç güneş almıyor, yazın da akşamları birkaç saat güneş görüyor.
Buradaki çamları traşlatıp güzel form vermeyi ve aralarına uzun süre çiçeklenebilen bitkiler dikmek istiyorum.

593027

Adalet Yağcı
21-01-2016, 20:07
Burası apartmanın giriş kısmı, yukarıda 60*60 küçük alanda çam vardı ama kurudu.
Alttaki nisbeten geniş olan yerde de kocaman iki muz ağacı vardı, geçişi engellediği için onları söktük :(
Görünenler daha sonra çıkanlar, onlar da gidecek.
Bu bölüm Doğu'ya bakıyor, sabahları birkaç saat güneş alabiliyor.
Buraya fazla boylanan bitkiler kulanamam, kameraları kapatıyor.

593031

Bahçenin tamamı hemen hemen bu kadar.
Güney'e bakıyor, duvar diplerine Palmiyeler ve Begoviller dikilmiş, onların önünde de benim Angel Trompetler, Selluka ve Solanum Rantonettii var.

593032

593033

Göründüğü gibi çimler çok bozulmuş ve yabani ot sarmış, yeniden çim ekilmesi gerekiyor.

YeniGine
21-01-2016, 23:24
:) Ben bu güzel haberi, güzellikleri nasıl kaçırmışım... Sevgili CAN Adalet Hanım inanın çok sevindim bu güzel habere ben. Ve görüyorum ki ekilip-dikilmesi için çok güzel alanlar var bahçenizde. Toprağa ekilir-dikilir, bir sürü saksıyı da kaldırır bahçe.
Harika harika çok sevindim, desenize geliyor güzellikler... Zaten ufak ufak da başlamışsınız maşallah!.. Şimdiden rastgelsin inşallah...

zehra evin
22-01-2016, 00:38
Muz ağaçlarının altına ortancalar çok güzel gider:)

Adalet Yağcı
22-01-2016, 17:22
YeniGine'ciğim, burası keyfimce ekip dikeceğim bir bahçe değil bilirsin sen de.
Yavaş yavaş bir şekle girecek inşallah.

Dün yurtdışından aldığım birkaç tohum vardı onları ektim, bakalım sonuç nasıl olacak.

Adalet Yağcı
22-01-2016, 17:26
Muz ağaçlarının altına ortancalar çok güzel gider:)

O bölüm çok az güneş alıyor sevgili zehra evin, yine de düşünülebilir, olmadı seneye yerini değişirim.

cengizildas
24-01-2016, 20:49
Sn. Adalet Yağcı, muzların olduğu bölgeye arka plana şu çiçeği koyabilirsiniz sanırım.

593319

Önlerine de bodur dahlia ve gazanya olabilir sanırım.
Bu çiçek sanırım Yenişehir fidanlığında olacak. Soğuğa ve sıcağa dayanıklı ve çok uzun süre çiçekleri üzerinde kalıyor. (Ama ismini bilemiyorum).
Resmi daha fazla küçültemedim, özür dilerim.

akçabardak
24-01-2016, 21:55
Bu çiçek sanırım Yenişehir fidanlığında olacak. Soğuğa ve sıcağa dayanıklı ve çok uzun süre çiçekleri üzerinde kalıyor. (Ama ismini bilemiyorum).

Meksika Petünyası

Adalet Yağcı
24-01-2016, 22:34
Sn. Adalet Yağcı, muzların olduğu bölgeye arka plana şu çiçeği koyabilirsiniz sanırım.

Bu bitkiye İstanbul'da sıkça rastlamıştım ve çok beğenmiştim sn. cengizildas.
Yenişehir fidanlığına hiç gitmedim, Serdar Peyzaj bana yürüme mesafesinde, önce orayı bir araştırayım bakalım var mı.
Güzel öneriniz için teşekkür ederim.

cengizildas
25-01-2016, 19:33
Sn. Adalet Yağcı, bu çiçek, gazanya ve dahlıa için eğer yardım isterseniz, yardımcı olabilirim.
Gazanya ve dahlıa ekin a.ş.'de daha ucuz. Haberim olsun, yardımcı olmaya çalışırım.

Adalet Yağcı
26-01-2016, 20:39
Çok teşekkürler sayın cengizildas, şu apartman toplantısını bir yapalım size haber veririm.
Ekin A.Ş. nin yerini bilmiyorum, bana bir tarif ya da adres yazarsanız sevinirim.

gilan
27-01-2016, 05:43
Ortanca fikri bana da çok güzel geldi. Sabah biraz direk güneş ışığı, gün boyu da aydınlık olması yeterli olabilir sanki.

Onların hemen üstündeki beton çiçekliğe de saksı aranjmanı gibi bir düzenleme yapılabilir. Şurdakiler gibi: http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/4021-17.htm#post1435825 :rolleyes:
Gölge alanlar için çok güzel kombinasyonlar var...

Çamların altına da çeşit çeşit hostalar, eğrelti türleri, dicentra olabilir.

cengizildas
27-01-2016, 10:40
Ekin A.Ş. Tece'de, belediye binasını geçtikten sonra.

cengizildas
27-01-2016, 11:25
https://tr.pinterest.com/pin/546413367268306884/

Sn. Adalet Yağcı, ilginizi çekeceğini sandığım bir site. Bu siteye (Pinterest) üye olduğunuz zaman sizin ilgilendiğiniz her alanda yaratıcı fikirler sunuyor. Ben çiçekler konusunu tercih ettiğim için bana devamlı bahçe ve çiçeklerle ilgili pinler gönderiyor. Bir bakmanızı tavsiye ederim.

cengizildas
27-01-2016, 19:03
Sn. Adalet Yağcı, büyük resmin altındaki her resim yeni sayfalar açıyor. Bulduğunuz bütün resimler yeni sayfa demektir.

tarla kuşu
27-01-2016, 20:26
Sevgili Adalet Yağcı,
Şimdiye kadar yaptıklarınız , bundan sonra da yapacaklarınızın kanıtıdır :)
Sevgiyle, sağlıkla kalın...

Adalet Yağcı
28-01-2016, 21:28
Onların hemen üstündeki beton çiçekliğe de saksı aranjmanı gibi bir düzenleme yapılabilir

Sevgili gilan, işte aradığım buydu, harikasın süpersin :)

İki ayrı mavi tonda unutma beni tohumları ektim, çabuk çimlendiler, vapur dumanı da aklımdaki doldurucu bitkilerden.

Ortancaları 4308 nolu mesajdaki fotoğrafın sol bandına düşünebilirim, çamların aralıkları epeyce geniş.
Başka bir alternatif de bodur dahlia, şöyle birbirini tamamlayacak iki renk.

Adalet Yağcı
28-01-2016, 21:39
Sevgili Adalet Yağcı,
Şimdiye kadar yaptıklarınız , bundan sonra da yapacaklarınızın kanıtıdır :)
Sevgiyle, sağlıkla kalın...

Teşekkürler sevgili tarla kuşu.
Kolları sıvadım bakalım, ne kadar ileri gidebileceğimi ben de bilmiyorum, zaman gösterecek.

sevgihoca
28-01-2016, 21:43
Sevgili Adalet Yağcı,mavi tonları,unutma beni,vapur dumanı derken gözümün önünde güzel bir tablo oluştu.Bence her şey çok güzel olacak.

Adalet Yağcı
28-01-2016, 21:44
Sn. cengizildas, çok teşekkürler.

Pinterest'e bir süredir üyeyim, açıkçası pek aktif kullanmıyordum, sadece güzel sanatlar resim bölümünü takip ediyordum.
Şimdi siz söyleyince saksı bahçeciliği bölümünü de takip etmeye başladım.

hozat
28-01-2016, 22:53
Sevgili Adalet,
Senin elinin değdiği her tohum çimlenmek için can atar,mevsimleri bile şaşırtır.
Güzel huyun ,sıcak yüreğin onları tetikliyor bence.

Pinterese bir bulaştın mı,zaten var olan yeteneğine sonsuz seçenekler eklenecek
kolları sıvamak yetecek mi bilmiyorum.
Gözlerimiz bayram edecek yine..

Senden öğrenecek çok var çooook,
Sana bol bol emek,bize seyretmek düşecek yine
Sevgilerimle

Adalet Yağcı
28-01-2016, 23:12
Sevgili Adalet Yağcı,mavi tonları,unutma beni,vapur dumanı derken gözümün önünde güzel bir tablo oluştu.Bence her şey çok güzel olacak.

Sevgi hanımcığım, aklımdan geçenlerin hepsini yapmaya kalksam beni bu apartmandan atarlar :rolleyes:
Aklımdan geçenler ekonomik olarak epeyce tutuyor, önce sakinleri ikna etmeliyim, dualarınıza ihtiyacım var :)

Adalet Yağcı
28-01-2016, 23:24
Canım Hozat'cığım, her zamanki acelemle yine bir dolu tohum ektim.
Çok mu erken oldu acaba diye düşünürken bir de baktım unutma beniler çimlenmeye başlamış bile.
Lavanta, çokyıllık Delphinium ve Phloxlardan henüz haber yok.

Bulaşmadığım bir Pinterest kalmıştı onu da hallettim çok şükür :)
Pinterest'e telefonla başlamıştım, pek keyifli olmuyordu, bu akşam pc den girince baya hoşuma gitti.
Bahçe ile ilgili bölümleri inceleyip takibe alacağım.

Esas kafamı yoracak olan konu, bahçe toprağını değiştirmek istiyorum, bugün bir bahçe düzenleyicisini çağırmıştım, iki kamyon toprak lazım buraya dedi.
Bu sadece toprak, bunun işçisi var, bitkisi var, gübresi var, var da var..
Bakalım zaman ne gösterecek ben de sizlerle meraktayım.
Sevgiler canım..

Adalet Yağcı
28-01-2016, 23:42
Balkonu boş bırakacaktım ya, nerdeeee...

Bugün 11. Mersin Tarım Gıda ve Hayvancılık fuarı CNR EXPO da açıldı.
Bana yürüme mesafesinde olduğu için ilk günden koştum gittim.
Çok fazla bitki yoktu, fuardan eli boş da dönülmezdi, e napim.. ;)
Üçü de farklı cinsden yediveren kumkuat.

593804

593805

593806

gilan
29-01-2016, 04:31
Kumkatlar çok güzel tabii. Ama tabandaki de ahşap görünümlü seramik mi? Bayıldım...

Adalet Yağcı
29-01-2016, 16:46
Evet gilan'cığım, balkonum ahşap gibi görünüyor ama seramik :)

Adalet Yağcı
29-01-2016, 16:50
Kumkuat'ın bu gün misafiri vardı, arı kuşu diyen oldu, güve kelebeği diyen oldu, sizce hangisi?

593857

593858

Mücevher Çalısı
29-01-2016, 17:35
Kumkuat'ın bu gün misafiri vardı, arı kuşu diyen oldu, güve kelebeği diyen oldu, sizce hangisi?

593857

593858

Macroglossum stellatarum (Atmaca Güvesi, Sinek Kuşu) olsa gerek.

Bizde buna "Müjdeci Böceği" denir:)

Size bugünlerde bir müjde var demek ki...

Adalet Yağcı
29-01-2016, 18:14
Aaa...!!! Sevgili Mücevher Çalısı, birden çok mutlu oldum :)
"Müjde" sözcüğü tek başına bile insanı mutlu etmeye yeter, yüzüme kocaman bir gülümseme yayıldı sayenizde, çok teşekkürler..

Ayrıca, bu tatlı varlığın adını belirtmiş olmanıza da sevindim, facebook'taki tartışmamıza noktayı koyabileceğim böylece :)
Sevgilerimle..

gilan
29-01-2016, 18:26
Fotoğrafı ne kadar güzel yakalamışsın! Burnu mu desem gagası mı desem, ikinci fotoğrafta ne kadar net çıkmış kıvrık kıvrık!

Ek bilgi: Bu tatlı güvecikle çok sık karıştırılan sinek kuşu (hummingbird) sadece Kuzey ve Güney Amerika kıtalarında bulunuyor zaten.

Adalet Yağcı
29-01-2016, 18:34
Kanatlarını öyle hızlı çırpıyordu ki gilan'cığım, fazla da yaklaşamadım, yine de ne olduğu anlaşılıyor.
Kıvrık organ, kelebeklerin, arıların sineklerin beslenme yaptıkları dil sanırım.

Hımmm... Sinek kuşu tanımlamasını kullanmayacağız o zaman, Atmaca güvesi diyeceğiz, ama ben Müjdeci böceği ismini çok sevdim, benim için adı Müjdeci böceği bundan böyle :)

Cymbelina
30-01-2016, 13:24
Sevgili Cymbelina'cığım, bak yine buradayım
Sen iş mi istyorsun, forumda benimkinden çok daha güzel bahçeler, benden çok daha deneyimli bilgili üyeler var hiç üzülme.
Nüfus meselesini de hallederiz, ama bunun için Mersin'e gelmen gerekiyor, ne dersin?
Ha, bu arada ön lisans diploman hazır bunu da dert etme canım

Sizden daha deneyimli mi, daha güzel bahçe mi???? Bir kere forumda benim için Adalet hoca ve diğerleri şeklinde bir ayrım var, taaaam mı?:D

Latife yapıyorum elbette, haksızlık etmek olmaz, çok değerli üyeler var şüphesiz fekat siz de biliyorsunuz siz benim için apayrı bir yerdesiniz. Ayrıca o kadar da mütevazi olmayın Sayın Catherine Denueve:) reca edeceğim.

Lé diplöma:))) Yaşasın, mezun olmuşum demek. Hemen lisansa başvuruyorum şu durumda. Ayrıca Mersin'e de gelirim inşallah. Apartuman;) bahçesi demek? Şişli'de bir apartuman, yoksa eğer halin yaman, nikel-kübik mobilyalar....Apartuman deyince müzikalin sözleri geldi aklıma:) Çağrışıma engel olamıyorum. Neyse, yeni bahçeniz hayırlı olsun o zaman.

Fakat azminizin ve tutkunuzun karşısında şapka çıkartıyorum gerçekten. Orayı da güzelleştirmeye başlamışsınız, şimdiden tohumlar, planlamalar - öyle hoşuma gitti ki.

Ben gelene kadar da bahçeye bir kum havuzu rica ediciiim, ben gelince kumda oynamak istiyorum bahçenizde:D Ama siz yanımda durun lütfen:) Kova, kürek, tırmık, oynarsınız benimle değil mi?

Yine buradayım demişsiniz ya, hep burada olun, hep...bir yerlere gitmeyin.

Adalet Yağcı
30-01-2016, 15:17
Sevgili Cymbelina'cığım, arada bir de olsa sesini duymak çok güzel :)
Beni yüreklendiren o güzel sözlerin için teşekkür eder öperim seni.

Mersin'e gelirim diyorsun öyle mi, sen gelmeye karar ver gerisini bana bırak.
Bahçede yardımcıya ihtiyacım var, sana kum havuzu, kova kürek ne lazımsa temin ederim merak etme.
Lisans eğitimini burada alırsın :)

cengizildas
31-01-2016, 16:18
https://tr.pinterest.com/pin/478577897878512099/

Sn. Adalet Yağcı, bahçeniz böyle olsun inşaAllah.

cengizildas
31-01-2016, 16:30
https://tr.pinterest.com/pin/549579960747431769/

Sitenizin bahçe duvarlarından da faydalanabilirsiniz.

Adalet Yağcı
31-01-2016, 23:20
Çok teşekkürler sn. cengizildas.

Pinterest'i pek çözebilmiş değilim, deneme yanılma yöntemi ile birkaç pano oluşturup beğendiğim paylaşımları pinledim.
Sanırım biraz uğraşmam gerekecek.

Gönderdiğiniz ilk link çok hoştu, yeni panoya pinlendi :)

cengizildas
01-02-2016, 14:42
Sn. Adalet Yağcı, plnlerdeki her resim yeni bir pencere açıyor. Oralarda dolaşabiliyorsunuz.
Beğendiğinize sevindim.

Adalet Yağcı
01-02-2016, 17:33
Açık ve koyu mavi unutma beni tohumları 6. gün çimlenmeye başlamışlardı iç ortamda.
Bu gün 12. gün Phlox'lar ve Lavanta'larda da çimlenmeye başladılar.

Unutma beni miniklerini güçlü gelişmeleri için dış ortama aldım, dış ortam sıcaklığı gece 5-7 dereceler arasında.

594229

594228

YeniGine
01-02-2016, 23:36
Maşallah maşallah sevgili Adalet Hanım, harika görünüyorlar. Emeklerinize sağlık.

Ben de bir heyecan bir heyecan siz ve sevgili Gilan'ın tekrar bahçelere dönüşünüz muhteşem oldu gerçekten...
Maşallah diyeyim de ben yine...

Adalet Yağcı
03-02-2016, 12:14
Saoğlasın sevgili YeniGine'ciğim, bu öyle bir aşk ki, kolay kolay bitesi değil.

Bu gün çok yıllık Delphinium tohumlarının da(14.günde) çimlenmeye başladığını görüp çok sevindim.
Delphiniumları çimlendirmeyi kaç kez denediğimi unuttum, nedense hiç birinde başarılı olamamış, tek bir kök bile çimlendirememiştim.
Sanırım bunda benim günahım yok, tohumların tazeliği ile ilgili bir durum diye düşünüyorum.
Bu sefer ektiğim tohumları Yurt dışından almıştım.

Sevgi Durul
03-02-2016, 12:43
Unutma beni miniklerini güçlü gelişmeleri için dış ortama aldım, dış ortam sıcaklığı gece 5-7 dereceler arasında.

Görüntü baharı çağrıştırıyor. Bu görüntüleri özlemişiz Adalet hanım'cığım.:)

Unutma beni fideleri, benim yabanileri hatırlattı. Çiçek açacakları günü merakla bekliyorum.:) Paylaşmayı unutma lütfen.;) Sevgiyle...

594381

594382

Adalet Yağcı
03-02-2016, 17:56
Off... Sevgili Durul, ben bu mavi unutma lara bayılıyorum, nasıl bir zerafet bunlardaki.
Gerçi zarif olmayan çiçek mi var diyeceksin, ama var ben gördüm :)
Senin yabani dediğin fotoğraftakiler, bence en öz hakiki Unutma beni.

Çiçek açacak kıvama gelmeden bile bol fotoğraf göreceksin söz, bıktırıncaya kadar paylaşacağım :)

Adalet Yağcı
03-02-2016, 18:00
Evde çiçek koyacak fazla alanım yok, nasıl bir şey olsa da bir çok bitkiyi küçük bir alanda toplasam diye araştırırken bu uygulamalar hoşuma gitti.
Menekşeler, Orkideler için çok uygun.

594422

594423

mustafa_myb
03-02-2016, 18:48
Adalet hanım merhaba,

Bahçe ve balkon çalışmalarınızı fırsat buldukça zevkle takip ediyorum, çok güzeller. Yaşadığınız bölge iklimi sayesinde de bir çok bitki yetiştirmeye müsait durumdasınız. Bu resmini paylaştığınız çiçekliğe de bayıldım. Acaba nereden temin ettiniz, bizimle paylaşırmısınız? Çalışmalarınızın devamını dilerim.(Ayrıca yukarıdaki yediveren kumkuatlara da bayıldım :rolleyes: )

cengizildas
03-02-2016, 20:05
Sn. Adalet Yağcı, ben de evin içerisindeki menekşeler için böyle bir şeyler düşünüyordum. Ahşaptan yapmayı deneyecektim. Ama, bu resmi görünce çok hoşuma gitti. Ben de sorayım, nereden temin ettiniz acaba?

Adalet Yağcı
04-02-2016, 11:31
Adalet hanım merhaba,

Bahçe ve balkon çalışmalarınızı fırsat buldukça zevkle takip ediyorum, çok güzeller. Yaşadığınız bölge iklimi sayesinde de bir çok bitki yetiştirmeye müsait durumdasınız. Bu resmini paylaştığınız çiçekliğe de bayıldım. Acaba nereden temin ettiniz, bizimle paylaşırmısınız? Çalışmalarınızın devamını dilerim.(Ayrıca yukarıdaki yediveren kumkuatlara da bayıldım :rolleyes: )

Sn. mustafa-myb, hoş geldiniz.

Akdeniz iklimi gerçekten fevkalade ve birçok bitkinin sorunsuz yetişmesi için uygun.
Ancak Clematis, Camelia vb. soğuk iklimden hoşlanan bitkileri burada yetiştiremiyoruz, bu da iklimimizin olumsuz yanı.

Fotoğrafını gördüğünüz bitki sehpaları internet alıntısıdır, örnek olması açısından paylaştım.

Sn. Adalet Yağcı, ben de evin içerisindeki menekşeler için böyle bir şeyler düşünüyordum. Ahşaptan yapmayı deneyecektim. Ama, bu resmi görünce çok hoşuma gitti. Ben de sorayım, nereden temin ettiniz acaba?

Sn. cengizildas, yukarıda yazdığım gibi fotoğraflar net alıntısı.
Siz bunu yapabilirsiniz bence, ya da yaptırabilirsiniz.
Mobilyacıların kullandığı High gloss denen bir ürün var, estetik, dayanıklı ve meselâ lâke den çok daha ucuz.
Kullanacağınız nikelaj borularını da satış yapan yerlerden temin edebilirsiniz.
Hatta derim ki; seri üretim yapın ben de sizden alayım :)

cengizildas
04-02-2016, 19:52
Sn. Adaalet Hanım, nikelaj boru işi kolay. Hıgh glosu araştırdım, bazı sakıncaları var. Kenarları tam yapıştırılmayınca su alıp bozuluyormuş.
Yine de araştırmaya devam edeceğim. Gelişmelere göre sizi bilgilendireceğim.

memur68
08-02-2016, 17:01
Adalet hanım çiçekler harika üstü Mersinde nerede satılıyor bu çiçekler acaba?

cengizildas
09-02-2016, 20:22
Sn. Adalet Hanım, çiçeklikle ilgili araştırma sonucunu, ilgilenen başka arkadaşlar da olduğu için özelden yazmıyorum.
Hıghgloss buldum. Bir plakadan 3 adet 50cm. çapında, 30 adet 20cm. çapında yuvarlak çıkıyor. Bu da 3 adet çiçekliğin malzemesi demek oluyor.
Aliminyum boru da buldum. 1 çiçeklik için 9m. gidiyor. Ancak, bir çok arkadaşıma danıştım. Sehpaları borulara tutturma olanağı yok. Ona bir türlü bir çözüm bulamadık. Yine de araştırmaya devam edeceğim. Bir çözüm bulan olursa sizi bilgilendirsin lütfen.

Adalet Yağcı
17-02-2016, 17:56
Adalet hanım çiçekler harika üstü Mersinde nerede satılıyor bu çiçekler acaba?

Merhaba sayın memur68,

Bahçemdeki bitkilerin küçük bir kısmı Mersin'den nerede bulduysam oradan alındı.
Birçoğunu tohumdan yetiştirdim, bir kısmı da yurt dışından.
Tabii, İstanbul'dan da çok bitki taşıdım ;)

Adalet Yağcı
17-02-2016, 18:00
Sn. cengizildas,

Epeyce toparlamışsınız :)
Alüminyum boruların alt kısımlarına vidalarda kullanılan somun benzeri bir parça yapıştırılamaz mı acaba?

cengizildas
17-02-2016, 21:41
Sn. Adalet Hanım, ben hemen hemen sonuca yaklaşıyorum. Sizi bilgilendireceğim.

Adalet Yağcı
22-02-2016, 18:27
Baharın yaklaştığı Şubat gelince bana birşeyler oluyor, tohum, bitki, toprak'tan başka şey düşünemez hale geliyorum :)

Hani şu güzelim mavi 'Unutma beni' tohumları ekmiştim ya, o kadar dikkat ettiğim halde ölçüyü kaçırmışım.
Çok sık bir şekilde çimlendiler bu şekilde gelişmeleri çok zor olacağı için acilen viyol, saksı ve toprak almaya gittim bugün.

596917

596918

Adalet Yağcı
22-02-2016, 18:33
Aslında bu şaşırtma için erkendi, ikibuçuk gerçek yaprak vardı henüz.
Oysa her zaman dört beş gerçek yaprağı beklerdim şaşırtmak için.

596919

596920

Adalet Yağcı
22-02-2016, 18:43
Sevgili gilan'cığım balkonunda çok güzel aranjman saksıları yapardı, hazır Delphinium da ekmişken, ben de denemek istedim.
Yanına hedera aeadım ama henüz gelmemiş, olsun hazırlık olsun diye bunu da aldım :)

596921

Bazı arkadaşlar Selluka çeliklerini köklendirmişlerdi, bir aydır suyun içindeler henüz köklenme yok ama uçlardan yaprak sürgünleri çıkmaya başladı.

596922

Bunlar da Lavanta, çimlenmeleri uzun sürdü, büyümek için de hiç aceleleri yok.

596923

Adalet Yağcı
22-02-2016, 18:46
Bunlar da Maydonoz, değişik bir tür, Unutma beni saksısı boşaldığında toprağıyla birlikte ona akatarılacak.

596924

Bunu unutmuşum, Unutma beni fideciği.

596925

günebakan
22-02-2016, 18:53
Ablacığım başlamışsın tohumları çimlendirmeye çelikleri köklendirmeye süpersin valla kolay gelsin:)

Adalet Yağcı
22-02-2016, 19:09
Bu hastalığın tedavisi yok günebakan'cığım :)

gilan
22-02-2016, 20:34
Ha ha ha :) Adalet ablacım viyol, toprak ne varsa toplamış yine. Çok sevindim. :) Zaten tohum çimlendirmekte bu kadar başarılı bir insan olarak bir şey yapmaman yazık olurdu. Dünyanın sana verdiği bir görev bu bence. :p

Normalde 4-5 gerçek yaprakta şaşırtırım demişsin. 4 gerçek yaprak derken 2 çift mi yoksa 4 çift mi kastediyorsun?
Bunca yıldır kaçındığım tohumdan yetiştirme işinden artık kaçamayacağım. Bari ustasından öğreneyim. :o

Adalet Yağcı
22-02-2016, 22:30
Sevgili gilan'cığım, tohum çimlendirmek öyle büyük bir keyif ki, bunu mutlaka denemelisin, o tıpkı bir doğum gibi, heyecanla ilk çimlenen yeşil lekeyi beklersin.
Topraktan başını uzatan her tohum sana katlanarak büyüyen mutluluklar verir.
Ülkemizde taze tohum biraz sancılıdır nedense, bu konuda çok düş kırıklığı yaşadım, özellikle Vilmorin beni çok yanılttı.
Her zaman değil ama, tohumlar bazan içeriğinden farklı çıkıyorlardı, hatta hiç çimlenmeyen bir dolu tohum deneyimim oldu.

Bu örneklerden biri de Delphinium'lardı, her sene denedim bir tane bile çimlenmez mi.
Clematisleri bile tohumdan yetiştiren ben, başaramadım.
Nihayet yurtdışından aldığım Delphinium tohumlarını bu sene çimlendirmeyi başardım :)
Demek ki sorun bende değil, bayat tohumlardaymış.
Senin bulunduğun yerde bu imkanın daha fazla, bu keyfi yaşamanı hararetle öneriyorum.

4-5 Yaprak konusuna gelince, Kotiledon yapraklardan sonra çıkan gerçek 4 ya da 5-6 yapraktan bahsediyorum.
Tek tek yani.

YeniGine
22-02-2016, 23:27
:) Harika harika, sevgili CAN Adalet Hanım'cığım, çimlenmişler maşallah büyümüşler bile emeklerinize sağlık. Rastgelsin inşallah!..

Bayılıyorum tohumdu, çimlendiydi, şaşırtıldıydı gerçekten harika. (Hoş herşeye bayılıyoruz ya!..)

gilan
23-02-2016, 04:26
Tohum reyonları o kadar çekici ki... Biraz kendime güvenim gelirse yavaş yavaş bir ondan bir bundan diye başlarım. :)

Adalet Yağcı
28-02-2016, 11:17
Ahh.. ah.. Huyum kurumasın, Mart geldi ya, avuçlarım kaşınmaya başladı :)

İnternetten birdolu bitki siparişi, sera gezmeleri, tohumlar, viyoller, bebek gibi gölge güneş bitki gezdirmeleri :rolleyes:

Serada tanesi 75 krş. görünce dayanamadım :)

597574

Bu da yaprağına hayran olduğum Calathea, değişik türleri var, onlardan da gelecek.
Bu Migros'ta indirime girmiş, 17.50 tl. hemen uçtum tabii :eek:

597575

Önümüzdeki hafta sonu gelecek olanlarla balkon yükünü almış olacak :)

Jakin
28-02-2016, 12:05
Bu da yaprağına hayran olduğum Calathea, değişik türleri var, onlardan da gelecek.
Bu Migros'ta indirime girmiş, 17.50 tl. hemen uçtum tabii :eek:

597575

Önümüzdeki hafta sonu gelecek olanlarla balkon yükünü almış olacak :)

Sevgili Adalet Yağcı balkonunuz kısa sürede çiçek bahçesi gibi olacak..

Calathea'nıza bayıldım. Hangi Migros'tan aldınız acaba?

Kolay gelsin.. Sevgiler.. :)

Adalet Yağcı
28-02-2016, 21:29
Sevgili Jakin, Calathea'nın değişik türleri var, bunu Mersin Marina'daki Migros'tan aldım.
İki tane daha vardı, zamanınız olursa bakın, fotoğrafta göründüğünden daha büyük.

Calethea'nın bu türünü de çok sevdim, hafta sonuna kadar bu da elimde olacak.

597691

Ve bu güzel yapraklı olan da gelecek.

597692

cengizildas
28-02-2016, 22:01
Sn. Adalet Yağcı, gelecek olanları da merakla bekleyeceğiz.

Jakin
29-02-2016, 09:36
Sevgili Jakin, Calathea'nın değişik türleri var, bunu Mersin Marina'daki Migros'tan aldım.
İki tane daha vardı, zamanınız olursa bakın, fotoğrafta göründüğünden daha büyük.

Calethea'nın bu türünü de çok sevdim, hafta sonuna kadar bu da elimde olacak.

597691

Ve bu güzel yapraklı olan da gelecek.

597692

Hepsi çok güzeller.. 4370 teki kadife yapraklıyla, 4372'1. fotoğraftakine bayıldım.. :) Güle güle büyütün.. :)

Marina Migros'a gitmek şart oldu.. ;)

Adalet Yağcı
29-02-2016, 17:26
Sevgili Jakin, turuncu çiçekli Calathea bana gelecek, isterseniz bir tane de sizin için sipariş vereyim.
Aynı kargo ile gelsin, bir yerlerde buluşur bitkinizi veririm.

Adalet Yağcı
02-03-2016, 12:28
Keşke tohumla fideyle çelikle iş bitse, bir de nette görüp canımızın çektikleri var :(
Bir orkide serasında gördüm bu güzelleri, Hafif kokulu Dendrobium ve Sarah Gold Phalanopsis.
PTT Kargonun bu kadar düzgün, ucuz, dikkatli ve çabuk çalıştığunu bilmiyordum.
Tek bir çiçeğine bile zarar verilmeden taşınmış.
Tabii kargoya hazırlayan firmanın da hakkını teslim etmek gerekir, pamuklara sarıp göndermiş :)

598093

598094

598095

Adalet Yağcı
02-03-2016, 12:31
Nereye koyacağımı şaşırdım :p

598096

598097

598098

598099

Adalet Yağcı
02-03-2016, 12:36
Sanırım bir 15 gün oradan oraya gezecekler :)

598100

598101

Bu da yapraklarının rengine hayran olduğum Calathea..

598102

598103

cengizildas
02-03-2016, 18:10
Sn. Adalet Yağcı, bu güzellikleri oradan oraya taşıyorsunuz ama, benim gibi kıskançları (!) hiç düşünmüyorsunuz. Bu güzelliklerle bizi tanıştırdığınız için çok teşekkürler.
Sn. Jakin yarın sabah eşimden kahve borcunu almaya gelecek. Eğer gelebilirseniz memnun oluruz. Belki gelirken daha önce söylediğiniz fideden de getirebilirsiniz. İyi akşamlar.

Adalet Yağcı
02-03-2016, 18:42
Sn. cengizildas, bunlar değişik türlerde Phall'ler, Koçtaş ve diğer avm lerde birkaç değişik türüne rastladım çok hırpalanmışlardı almamıştım.
Fakat bu rengine hiç denk gelmemiştim, bir de Dendrobium getirmiyor avm marketleri nedense.
İnternette satışını görünce aldım.

Davetiniz için çok teşekkürler, özelden yazdım size..

Adalet Yağcı
05-03-2016, 22:19
Bahçe hazırlıkları devam ediyor, çok sevdiğim Aster ve Çeşme Papatyası bir köşede dursunlar bakalım, ne olsa bir yer bulurum onlara..

598847

Şebboyların kokusu muhteşem..

598846

Avusturya'lı Maydonoz buraları pek sevdi, yakında toprağıyla birlikte uzun saksıya geçecek.

598848

Bunlar da Angel Trompet tohumları(koyu sarı), isteyenlere göndermek için ayıklandı.
Yalnız bu tohumları posta zarfıyla göndermem mümkün değil, görüldüğü üzere oldukça iri tohumlar, kargo alıcı ödemeli kabul eden arkadaşlar istek yapabilirler.

598849

Sedoş
11-03-2016, 16:40
Tohumlardan kaldımı acaba
Güler hanım��

Adalet Yağcı
11-03-2016, 21:18
Tohumlardan kaldımı acaba
Güler hanım��

Kaldı sevgili Sedos :D
Nevar ki şehir dışından misafirlerim var, henüz kimseye ne çelik ne de tohum gönderemedim.
İlk fırsatta göndereceğim inşallah.

Adalet Yağcı
12-03-2016, 23:54
Yeni orkidelerimi göstermezsem çatlarım :D

599948

599949

599950

599951

Adalet Yağcı
12-03-2016, 23:57
599952

599953

599954

599955

Adalet Yağcı
13-03-2016, 00:00
599956

599957

599958

599959

Yüz tane orkide fotoğrafı var, neyse bu kadar yeter :)

Adalet Yağcı
13-03-2016, 00:04
Meleklerin borazanı coştu, fotoğraf dün çekildi.

599960

599961

599962

Bu da tohum kapsülü.

599963

Adalet Yağcı
13-03-2016, 00:06
Solanum çiçekleri muhteşem, 1 tl. büyüklüğünde, erken başladı açmaya.

599966

599967

599968

Adalet Yağcı
13-03-2016, 00:10
Ekerler Roses firmasından yedi adet gül getirttim, bahçe bakımda olduğu için şimdilik saksılara dikip balkona koydum.
Hele bir çiçeklerini göreyim, belki de hep balkonumda kalırlar :)

599969

599970

TCM
13-03-2016, 06:56
Geçen haftalarda Bayındır (İzmir) den buna benzer saksıların tanesini beş tl. ye almıştık. Satan hepsini koymuş saksılara, birer resim koymuş sıra başlarına, hepsi aşılı vs. Poşette yok mu dedim daha hesaplı olur hem de yer kaplamadan alırız, saksılar da yabana gitmez diye. Sırf saksıda yapıyoruz geçen yıldan itibaren dedi. Gençten irice bir adam, apzından laf zorla çıkıyor, çiçeklerin yerini gösterdi gittik kendimiz getirdik gülleri, epey gülmüştük hanımla satıcının davranışlarına. Aynı plastik isimlikleri görünce internetten baktım dediğiniz şirkete, poşette gül dahi 10 tl. üstelik 14 den düşmüş. :) Ödemiş te bu sene çiçek - çalı işi yapanlar şikayette ve zorda. Alan - satan - soran yokmuş. Bir abimiz vardı güller olduğu gibi duruyor dedi. Geçen çöplüğe bir tır dolusu leylandi dökmüşler 1,5 - 2 m. lik, muhtemelen tarlada yer açmak için.

Jakin
13-03-2016, 11:40
Adalet Hanımcığım orkidelerinize bittim, bittim, hiç böylesini görmemiştim..

4386'nın ilk iki resmindekiler nedir? Ne kadar güzel..

Melekler, solanum hepsi harika..

Gülleriniz saksıda olur inşallah, ben de balkonda yetiştirmek için cesaretlenirim.

Sevgiler.. :)

Adalet Yağcı
13-03-2016, 12:16
Sevgili Jakin, orkidelerin hepsi de özel tür, buna yakın renkler var ama bunlardan ben de hiç görmedim.
İnternetten aldım, bitkiler Hollanda'dan ithal, her birinin ayrı isimleri var, Clematisler gibi.

Sorduğunuz bitki de Orkide türü, adı Medinilla, Ülkemizde Medine gülü deniyormuş.

Adalet Yağcı
13-03-2016, 12:20
Geçen haftalarda Bayındır (İzmir) den buna benzer saksıların tanesini beş tl.

Ben de hep şu Bayındır çiçek festivaline gitmek isterdim, orada çok güzel ve hesaplı bitkiler satıldığını okuyordum.
Küpe çiçeklerini bile 2-3 tl. satıyorlar diye biliyorum, Yalova'dan daha bereketli ve güzel bitkiler var var orada diye umutlanıyordum.
Yazık olmuş Leylandilere, götürüp dağlara tepelere dikebilirlerdi, günümüzde herşey para işte :(

pajero
13-03-2016, 13:34
Adalet hanım çok güzel bitkiler yetiştiriyorsunuz, insan imreniyor tebrik ederim.
Ben acemi bir bitki sever olarak sizden tavsiye istesem değerli fikirlerinizden istifade edebilir miyiz?
İş yerindeki odam tüm gün güneş alan bir pencereye sahip, iç mekanda yaklaşık 3 metre uzunluğunda bu pencerenin önüne çiçek saksısı koyma için de müsait bir alan var. Oda içindeki bu mekana güzel görünümlü ve kokulu çiçekler koymak istiyorum. Tavsiyeleriniz ne yönde olur.

Lilazen
13-03-2016, 16:55
Sizin melek borazanlarınız da tohumdan mı yetişmişti acaba? Bu çiçeği çok istiyorum ama tohum alsam yetişir mi sıfırdan merak ediyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

cengizildas
13-03-2016, 21:00
Sn. Adalet Hanım, orkidelerinizin resimlerini koydunuz siz rahat ettiniz ama, şimdi de biz çatladık. Olmaz ki, böyle de yapılmaz ki. Eşim face'den görmüş, bana söyledi. Nihayet ben de gördüm. Hepsi birbirinden güzel. Güle güle büyütün.

Adalet Yağcı
13-03-2016, 22:57
Adalet hanım çok güzel bitkiler yetiştiriyorsunuz, insan imreniyor tebrik ederim.
Ben acemi bir bitki sever olarak sizden tavsiye istesem değerli fikirlerinizden istifade edebilir miyiz?
İş yerindeki odam tüm gün güneş alan bir pencereye sahip, iç mekanda yaklaşık 3 metre uzunluğunda bu pencerenin önüne çiçek saksısı koyma için de müsait bir alan var. Oda içindeki bu mekana güzel görünümlü ve kokulu çiçekler koymak istiyorum. Tavsiyeleriniz ne yönde olur.

Sayın pajero, güzel sözleriniz için teşekkürler.

Güzel kokulu çiçekler arıyorsunuz, ne yazık ki güzel kokan bitkilerin pek çoğu dış mekan bitkileri.
İç mekanda yetiştirebileceğiniz kokulu bitkilerden ilk aklıma gelen Madagaskar yasemini oldu, Orkidelerden de yoğun kokulu Cattleya'lar ve daha hafif kokulu bazı orkide türleri var.
Mum çiçeği(Hoya)çok iyi bir seçim ola bilir, Gardenia da müthiş kokusu ile sizi sarhoş edebilir :)
Fesleğen kokusu tartışmasız herkesin favorisi, ama iç mekanda nasıl olur bilmem.
Kokulu Liliumlar var, beş metreden rahatça alırsınız kokusunu, gösterişli bir bitkidir, o da yaz boyu açmaz ve dış mekanda daha mutlu olur.
Keza Lavanta da çok güzel kokuludur iç mekanda yetişir mi, doğrusu bir fikrim yok.
Itır da deneyebilirsiniz.

İlk aklıma gelenler bunlar, mesajınızı okuyan arkadaşlar size başka alternatifler de sunarlar belki.

Adalet Yağcı
13-03-2016, 23:06
Sizin melek borazanlarınız da tohumdan mı yetişmişti acaba? Bu çiçeği çok istiyorum ama tohum alsam yetişir mi sıfırdan merak ediyorum.

Sevgili Lilazen, ben melek borularını tohumdan yetiştirdim, ama kışın dışarıda bıraktığım için hepsini kaybettim.
Melek boruları sıfırın altındaki hava durumlarına dayanıklı değil, bunu da bitkilerimi kaybedince öğrendim.

Fotoğrafını paylaştığım Melek borazanları çelikten yetişti.

Adalet Yağcı
13-03-2016, 23:09
Sn. Adalet Hanım, orkidelerinizin resimlerini koydunuz siz rahat ettiniz ama, şimdi de biz çatladık. Olmaz ki, böyle de yapılmaz ki. Eşim face'den görmüş, bana söyledi. Nihayet ben de gördüm. Hepsi birbirinden güzel. Güle güle büyütün.

Güzellikleri paylaşmak gerekir Cengiz bey :)
Hiç dert etmeyin, orkideleri aldığım yerin iletişim bilgilerini veririm size, Nadide hanım bu defa beni çatlatır :)

YeniGine
13-03-2016, 23:33
Sevgili CAN Adalet Hanım solanum gördüm bahçenizde. :) Maşallah ne kadar güzel çiçeklenmiş, darısı başıma olsun inşallah, benim solanumda henüz tomurcuk bile yok. Bugün hava çok soğuk, hemen bina içersine alıverdim. Ne olur ne olmaz...

Sevgi Durul
13-03-2016, 23:40
Sevgili Adalet hanım, sonunda orkidelere de el attıracaksınız. Eviniz çiçek bahçesi gibi olmuş. Nadide hanım çok haklı, bir çatlayan da burada var. Hele hele melek boruları ve solanum çatlamanın şiddetini daha da arttırdı.

Şaka bir yana, sıkıntılı bir gecede biraz olsun ferahlatan görüntülerdi. Paylaşım için teşekkürler... Sevgiler...

Adalet Yağcı
13-03-2016, 23:55
Sevgili CAN Adalet Hanım solanum gördüm bahçenizde. :) Maşallah ne kadar güzel çiçeklenmiş, darısı başıma olsun inşallah, benim solanumda henüz tomurcuk bile yok. Bugün hava çok soğuk, hemen bina içersine alıverdim. Ne olur ne olmaz...

Hava ısınınca kendine gelir YeniGine'ciğim, yakında sen de tomurcukları görürsün.
Bulabilirsen saksının çevresine bir avuç çiftlik gübresi koy, iyi gelir.

Lilazen
13-03-2016, 23:58
Çok teşekkürler cevabınız için. Afyon'da, yani soğuk iklimde oturuyorum ama yaz-kış sıcaklığın hiç azalmadığı, üstü de cam kaplı yani sera gibi bir kış bahçemiz var, orası için düşünüyorum. Peki ne kadar süre içinde yetişip çiçek açtı sizin tohumlarınız?
Umarım sorularımla sıkmıyorumdur sizi [emoji5]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Adalet Yağcı
14-03-2016, 00:03
Sevgili Durul'cuğum, bütün hazinem fotoğrafta görünen kadar, ayrıca ben ulaşabildiğime göre herkes ulaşabilir.
Sana iletişim bilgilerini yazayım, tek bir çiçek zarar görmeden kargoluyorlar, sapasağlam geliyor.

Çok sıkıntılı bir gece geçiriyoruz, haberi duyar duymaz oğlumu aradım, kim bilir kaç kişinin yüreğ, hopamıştır benim gibi.
Kaç eve ateş düştü kimbilir, yayın yasağı olduğu için hiç bir bilgiye sahip değiliz.
Uzun süre balkonda oturup bu günahsız insanları düşündüm ve bu şeytanın uşaklarına lânet ettim.
İyi ki bitkilerimiz var, sizler varsınız, kafayı sıyırmak işten değil yoksa.

Adalet Yağcı
15-03-2016, 18:03
Benim güzel Medinille, nam-ı diğer Medine gülüm iyice açtı.

600392

600393

600394

Adalet Yağcı
15-03-2016, 18:10
Bunu ben mi çelikledim, tohumdan mı yetiştirdim, yoksa biryerlerden uçup gelen tohumdan mı çimlendi hiç hatırlamıyorum.
Geçen yıl "Bu bitkinin adı nedir" başlığında sormuştum, kesin cevap alamayınca muallakta kaldı.
Bitkiyi tanıyabilen varsa ismini yazsın lütfen, ağaç cinsi olduğunu tahmin ediyorum.

600395

Hımmmm... bunu tanıyorum, tembel şey, yanına çok yaklaştığım halde kılını bile kıpırdatmadı :)

600396

Adalet Yağcı
15-03-2016, 18:31
Sevgili Sabah, yukarıda sorduğum bitki için 'Dişbudak yapraklı akçaağaç'(sanıyorum) (http://www.agaclar.net/forum/1399178-post5295.htm) demişti.

nebil1505
15-03-2016, 18:42
Adalet Yağcı bahçeniz çok güzel

gilan
15-03-2016, 19:37
Orkide serası burası!!! :p

Şaka bir yana muhteşemler. Özellikle de kokulu, uçuk sarı olanı çok sevdim. Melek borularına da diyecek laf yok. :) Kokusu da sarmıştır şimdi her yeri....

Adalet Yağcı
15-03-2016, 21:32
Gilan'cığım, 'seracık' bile denemez ama bana yetiyor, zaten her tarafı çiçeklerle doldurmak istemiyorum buna yer olarak da imkanım yok.
Orkideler süper bitkiler, çiçeklerinin aylarca üzerinde kalması onları benzersiz kılıyor.

Kokulu olan 4385 nolu mesajdaki 3. foto, adı Dendrobium Berry 'Oda'

Adalet Yağcı
15-03-2016, 21:33
Adalet Yağcı bahçeniz çok güzel

Teşekkür ederim nebil1505.

cengizildas
15-03-2016, 21:34
Benim nazarım değmez ama, siz yine de Medine Gülüne bir nazar boncuğu takın lütfen. Çok güzelmiş. Bir başka güzelliği de sadece sizde olması.

Adalet Yağcı
15-03-2016, 22:30
Tavsiyenizi en kısa sürede yerine getireceğim Cengiz bey, nazara inanırım :)

Bu güzel bitkiye forumda başlık açılmamış, az önce başlık açtım, merak eden üyelerimiz bakımı ve üretimi konusunda bilgi alabilirler.

Medinilla Magnifica Malaysian Orchid (http://www.agaclar.net/forum/orkide-turleri/39135.htm)

Adalet Yağcı
25-04-2016, 18:52
Yine ara vermek zorunda kaldım, zorunlu bir Ankara seyahatinin ardından kısa süreli İstanbul ziyaret edildi, kısa dedimse evden ayrılıp geri dönmem bir ayı buldu :)

En çok sevgili orkidelerimi merak ettim, döndüğümde iki tanesi dışında diğerlerinin çiçeklerini neredeyse tamamen döktüğünü birinin de ölmek üzere olduğunu gördüm, bilin bakalım neyaptım?
Ağladım, evet sahiden ağladım :(

Neyse, elimde kalanlar ve tohumdan yetiştirdiğim, diğerlerini paylaşayım sizlerle.

608043

608044

608045

Son fotoğrafta sol başta görüneni kaybettim :(
Kökler sağlıklı görünüyor, hiç yaprağı yok hepsi sararmış ve çürümüş, sanırım fazla sulanmış.

608046

Adalet Yağcı
25-04-2016, 18:59
Ekerler gül'den yedi adet gül almıştım, ben giderken yaprakları yoktu, hepsi de yapraklanmış tomurcuk bile vermiş, hafiften mantar başlamış, hasta yaprakları temizleyip uzaklaştırdım, evde mantar ilacı yok en kısa zamanda tedavi için gerekenler yapılacak.

608047

608048

Adalet Yağcı
25-04-2016, 19:06
Her gün yapraklarını ve çiçeğini hayranlıkla seyrettiğim Medinille beni çok mutlu ediyor, çiçekleri uzun soluklu, giderken tek çiçek vardı üzerinde, döndüğümde sürpriz yapmış :cool:

608058

608059

Adalet Yağcı
25-04-2016, 19:14
Her zaman gözdem olan Liliumlarım çıkmış, bolca çiçeklenirler umarım, Mayıs başında sayın Kgursan'dan gelecek olanlarla birlikte Liliumlara doyacağım :)

608070

Mavişim biraz keyifsiz gibi.

608071

Gülün yanındaki uzun saksı Unutma Beni.

608072

Adalet Yağcı
25-04-2016, 19:22
Saksıda maydonoz iyi oldu, sabah kahvaltısında süper oluyor.

608077

608078

Unutma Beni'leri biraz sık dikmişim, olsun, şikayetleri yok gibi.

608079

Nihayet Delphinium'ları çimlendirip yetiştirmeyi başardım, kendimi tebrik ediyorum :)

608080

akçabardak
25-04-2016, 19:54
Biz de tebrik ediyoruz :)

YeniGine
25-04-2016, 23:52
Ben de tebrik ediyorum CAN Adalet Hanım'cığım...
Güller evet maşallah çok güzel yapraklanmışlar, liliumlar maşallah harika görünüyorlar, inşallah dediğiniz gibi bol bol çiçeklenirler. Maviş de güzel görünüyor gibi, sanki yeni yapraklar çıkıyor gibi gördüm ben.
Sonuçta maşallah, gayet güzel gidiyor; gönlünüze, emeklerinize sağlık...

tarla kuşu
26-04-2016, 00:29
Sevgili Adalet hanım, bütün bitkileriniz muhteşem ama o medine gülüne bayıldım. İlk defa görüyorum bu çiçeği... Sağlıkla kalın...

Adalet Yağcı
26-04-2016, 08:20
Ben de tebrik ediyorum CAN Adalet Hanım'cığım...

Teşekkürler YeniGine'ciğim.
Şunu biliyorum ki, eğer bitkilere sevdalıysanız on günden uzun seyahatleri unutun :(

Sevgili tarla kuşu, teşekkür ederim.
Medinille çok kolay bir bitki, bol su ve ışık istiyor başka bir sorun yaratmıyor.
Bazı yerlerde çiçek açtırmanın zorluğundan bahsediliyor, ben tomurcuklu almıştım, bu zorluğu yaşamadım, ileride ne yaparız bilmiyorum :)

Adalet Yağcı
26-04-2016, 08:28
Apartman bahçesinde düzenleme yapıyordum ya, küçük bir alan vardı ana kapının solunda, içinde muz ağaçları vardı, oraya böyle bir düzenleme yaptım.

608187

608188

tarla kuşu
26-04-2016, 09:49
Apartman bahçesinde düzenleme yapıyordum ya, küçük bir alan vardı ana kapının solunda, içinde muz ağaçları vardı, oraya böyle bir düzenleme yaptım.

608187

608188

Atalarımız boşuna dememiş ''bakarsan bağ, bakmassan dağ olur'' diye. Yeni düzenleme nefisss...

Elbereth
26-04-2016, 10:27
Düzenlemeniz çok güzel olmuş, elinize sağlık, sevgiler...

gilan
26-04-2016, 20:24
O alisyumlar ne güzel kokacak şimdi girip çıkarken... ;)
Renkler de çok güzel olmuş.

Üstteki tarafa da bir şeyler dikilmiş ama onları seçemedim. Belki de karşımıza çıkmak için doğru anı bekliyorlardır, bilemiyorum tabii. :rolleyes:

Adalet Yağcı
26-04-2016, 22:47
gilan'cığım, Cycas'ın arkasında görünen gider borusunu kapatmak için önüne mavi çiçekli Aster diktim.
Üst kısımda yarısı görünen bitki de kırmızı çiçekli Çeşme papatyası, etrafına da Unutma beni'ler dikildi.
Biraz palazlansınlar ayrı ayrı fotoğraflarım, en çok da Unutma Beni leri merak ediyorum :)

YeniGine
26-04-2016, 23:07
:) Gelsin güzellikler, paylaşılmaya başlanmış... Emeklerinize sağlık sevgili CAN Adalet Hanım'cığım... Diğer güzellikleri sabırsızla bekliyoruz...

Adalet Yağcı
27-04-2016, 21:19
Atalarımız boşuna dememiş ''bakarsan bağ, bakmassan dağ olur'' diye. Yeni düzenleme nefisss...

Çok teşekkürler sevgili tarla kuşu, biraz uğraşınca ortaya birşeyler çıkıyor.

Düzenlemeniz çok güzel olmuş, elinize sağlık, sevgiler...

Çok teşekkürler Elbereth.

Adalet Yağcı
27-04-2016, 21:21
:) Gelsin güzellikler, paylaşılmaya başlanmış... Emeklerinize sağlık sevgili CAN Adalet Hanım'cığım... Diğer güzellikleri sabırsızla bekliyoruz...

Güzel şeyler düşünüyorum YeniGine'ciğim ama, ekonomik ve fiziksel güç konusunda zorlanıyorum.

YeniGine
27-04-2016, 23:12
Güzel şeyler düşünüyorum YeniGine'ciğim ama, ekonomik ve fiziksel güç konusunda zorlanıyorum.

Sizi çok iyi anlıyorum sevgili Adalet Hanım, haklısınız... Artık olduğu kadar diyelim. Rastgelsin inşallah!..

Adalet Yağcı
04-05-2016, 20:15
Güzelim bahçemde onbeş çeşit Clematisim vardı, bahçeyi sattıktan sonra kıyıp da yerlerinden sökemedim.
Mersin de sıcak iklim zaten yaşamazdı diye de bir bahane uydurdum kendime.
Gelin görün ki, orada burada paylaşımlar gördükçe Clematisleri özledim :(
Şimdilik minik bir Piiluu edinebildim, minicik de olsa bir de çiçeğimiz var.

609858

Ankara'dan kargo ile geldiğinde sürgünlerin biraz zayıf olduğunu görüp üstten 15 cm. kadar budadım.
Ziyan eder miyim hiç, onları da vermikülit içine diktim, tutarlarsa apartmanın bahçesine dikerim.

609859

Adalet Yağcı
04-05-2016, 20:18
Phlox tohumlarından sadece dört tane çimlenmişti, nihayet çiçeklerini göstermeye başladılar.

609861

609862

609863

Adalet Yağcı
04-05-2016, 20:25
Medinelle çiçeğinin tohum zannettiğim oluşumlarının içinde başka çiçek formları çıkıyor, çok hoş.

609865

609866

609867

Adalet Yağcı
04-05-2016, 20:34
Yanlış hatırlamıyorsam 2009 da 20 kök Adenium yetiştirmiştim tohumdan.
Her seyahat dönüşü birkaç tanesini kaybettiğimi görüp üzüldüm.
Kala kala elimde tek adeniumum kalmıştı, geçen yıl uzun bir ayrılıktan sonra eve döndüğümde onun da bana veda ettiğini gördüm.
Yine de bir umut, üç ay önce tüm ölü dalları budadım toprağını değiştirdim, sonuç.. :eek:

609869

Bu da Violet gülümün ilk çiçeği.

609870

Adalet Yağcı
04-05-2016, 20:40
Anthurium, yanına bir de pembesi alınıp saksısı büyütülecek.

609872

Sayın Cengizildas'ın nazik eşi sevgili Nadide hanımın hediyesi olan bu cam kadehi Haworthia ile buluşturdum, bence yakıştı :)
Kendilerine çok teşekkürler ediyorum.

609873

609874

Adalet Yağcı
04-05-2016, 20:45
Biraz da bahçeye inelim..
Şu Angel Trompet'ler olağanüstü gayretli bitkiler, üç aydır üzeri çiçek dolu.

609875

609876

Kırmızı çiçekli olanlar turuncular kadar çalışkan değiller :)

609877

Adalet Yağcı
04-05-2016, 20:52
Çimleri değiştirdim, bazı yerler küçük tamirler istiyor ama aradan biraz zaman geçsin bakalım.
Yavrulayınca o küçük boşluklar dolar belki.
İlk biçimi yapıldı.

609878

609879

Bahçenin etrafındaki begonviller göz kamaştırıyor, tabii içe doğru değil dışa doğru sarktıkları için pek belli değil.

609880

Adalet Yağcı
04-05-2016, 20:58
Apartman girişinin sol yanında küçük bir boşluk vardı, buraya çam dikilmiş ama kurumuş, oraya çeşme papatyası diktim, etrafındakiler unutma beni fideleri.

609881

Bu da her nasılsa tohumdan yetiştirdiğim adını tam olarak tesbit edemediğim bir Akçaağaç türü.
Şimdilik saksıda büyüyor, Bonsai yapmayı düşünüyorum da, bu konuda bilgim sıfırın altında :)

609882

Adalet Yağcı
04-05-2016, 21:15
Bu da komşumun kedisi Prenses, kapıları açık bulduğu an benim eve dalıyor :)
Ben bukadar çiçek düşkünü bir kedi görmedim, aklısıra beni uyutup bitkilere dalacak.
Nitekim onu iştahla unutma beni fidelerinin yapraklarını yerken yakaladım :)

609883

609884

609885

609886

Adalet Yağcı
04-05-2016, 21:28
Bugün 12 yaşındaki orkidemi beş yıldır üzerinde taşıdığı keikisinden ayırdım.
Dilerim anne de yavru da sağlıklı bir şekilde devam ederler yaşama.

Aslında bu orkidem ölmek üzereydi, yaşlanan gövdesi çok uzadığı için yapraklarını yeterince besleyemiyordu.
Kökü çıkardığımda epeyce bir bölümünün kurumuş olduğunu gördüm.
Bu işlemin fotoğraflarını http://www.agaclar.net/forum/orkide-hastaliklari/10338.htmbaşlığında paylaşacağım.

609888

Bu da benim 3. kat mutfak pencereme uzanan Avokado ağacı, yaz kış yaprakları böyle güzel.

609889

Şimdilik bu kadar.. :)

gilan
04-05-2016, 22:48
Çok güzel görüntüler. Elini değdiğin yer yeşeriyor Adalet Ablacım. :)
Prensesin o kadar afiyetle yaprak yemesi çok ilginçmiş.

Brugmansialar ne kadar keyifliler... Benimki bu sene açmasa da olur diyordum ama çok özendim şu an. Neyse ki hızlı büyüyor, yaz sonuna açar diye tahmin ediyorum. :)

Çimler de çok güzel olmuş. Apartman sakinleri çok şanslılar. :cool: Bahçe güzel geniş görünüyor. Palmiyelerin diplerine çeşit çeşit şeyler dikilebilir. Senin (ve hepimizin) bitki deliliğine uzun bir süre yeter diye düşündüm. :p

Bahçede oturacak bir bölüm de var mı? Çardak falan gibi bir yer? Mersin belki de dışarıda oturmak için çok sıcaktır, bilemiyorum...

YeniGine
04-05-2016, 23:35
Sevgili Adalet Hanım'cığım maşallah herşey gayet güzel gidiyor, gönlünüze, emeklerinize sağlık... Adeniumunuza hem şaşırdım, hem de sevindim maşallah!..

günebakan
05-05-2016, 09:54
Ablacığım bu bahçede diğeri kadar güzel ve gittikçe de güzelleşiyor ellerine sağlık. Meleklerin borazanlarına bayıldım:)

Adalet Yağcı
05-05-2016, 12:50
Çok güzel görüntüler. Elini değdiğin yer yeşeriyor Adalet Ablacım. :)
Prensesin o kadar afiyetle yaprak yemesi çok ilginçmiş.

Bahçede oturacak bir bölüm de var mı? Çardak falan gibi bir yer? Mersin belki de dışarıda oturmak için çok sıcaktır, bilemiyorum...

Sevgili gilan'cığım, Prenses benim bütün bitkilerime takmış durumda, bıraksam orkidelerin üzerine çıkacak, gözünü alamıyor o sehpanın üzerinden.
Hani bir fırsatını yakalasa var ya, birkaç dakikada hepsi mevta olacak :mad:

Bahçe düzenlemesi için yavaştan gidiyorum, şu ana kadar diktiğim bitkilerden ödeme talep etmedim gözlerini korkutmamak için :)
Yavaş yavaş, alıştıra alıştıra palmiyeler ve duvar diplerini dolduracağım.
Aslında oralar için Hosta istiyorum ama en az 20 fide lâzım bana, bu da yekün tutuyor, her biri 8-10 tl.

Bahçeye bir çardak yapmayı düşünüyorum aslında, etrafına çardak gülleri dikebilirim, şimdilik sadece düşünüyorum :)

Prenses iş başında..

609971

609972

609973

609975

Adalet Yağcı
05-05-2016, 12:57
Sevgili Adalet Hanım'cığım maşallah herşey gayet güzel gidiyor, gönlünüze, emeklerinize sağlık... Adeniumunuza hem şaşırdım, hem de sevindim maşallah!..

Sağolasın YeniGine'ciğim, gücüm yettiği yere kadar bir şeyler yapacağım inşallah.

Ablacığım bu bahçede diğeri kadar güzel ve gittikçe de güzelleşiyor ellerine sağlık. Meleklerin borazanlarına bayıldım:)

Diğeri kadar derken..? :p
Tabii ki benim güzel bahçem kadar olamaz ama idare ediyoruz işte, bahçe mi bahçe :)

günebakan
05-05-2016, 21:15
İşte bende onu demek istedim tabi diğeri kadar güzel değil ama buda onun kadar güzel olma yolunda ilerliyor diye düşünüyorum:)

Adalet Yağcı
14-05-2016, 12:14
Benim güzel kızım sevgili Medinelle'm, yaprak aralarında 2. tomurcuk da belirdi :eek:
Böyle gayretli olursa çok iyi anlaşacağız :)

611971

Balkondaki bodur Kalamondin çiçekten yıkılıyor.(fotoğraf 1 gün öncenin)

611972

Biberler Groseri'den, bahçem yoksa da balkonum var :)

611973

Adalet Yağcı
14-05-2016, 12:23
Son olarak.. :p

611975

Zengarden'den aldığım kırmızı çiçekli yasemin.

611976

Katlı ortanca, Garden Koala'da.

611977

Adalet Yağcı
15-05-2016, 11:22
Dünkü ganimetlerim :)
Cengiz bey'in hediyesi, çoook teşekkürler...

612135

Minik Reyhanlar, balkonum mis gibi kokacak..

612136

Adını Paşa çadırı diye biliyorum, sevgili Jakin, Reyhanlar ve bu güzellik için çoook teşekkürler...

612137

Adalet Yağcı
15-05-2016, 11:30
Sayın K.Gursan'dan aldığım Lisianthusların tepe budamalarını hemen yapmıştım, sonra Kamil bey'in açıklamasında "20-30 gün sonra tepe budaması yapabilirsiniz" bilgisini okuyunca acele ettiğim için çok üzüldüm.
Gelişmelerini her gün kontrol ettim, şükür bir aksilik olmadı, yan sürgünler sağlıklı bir şekilde çıkmaya başladı.

612138

Hepi topu dört kök Phlox, koca saksının içine sığmamış gibi 1 m² yer kaplıyor :)

612139

Adalet Yağcı
15-05-2016, 11:52
Balkon güllerimden biri, çok minik açtı, sanırım yerine alışamadı daha.

612142

Maviş Campanula nın gelişimi çok iyi ancak henüz tomurcuk yok nedense.

612143

sevgihoca
15-05-2016, 12:21
İlginiz için teşekkür ederim,Adalet Hanım.

Çiçeklerinizin maşallahı var.Sayfanızı geçen annemle izledik.Orkidelerinize bayıldı,bir de kediye şaşırdı.Zaten kedi de sizin orkideleri görünce şaşırmış.

Görüşmek dileğiyle.

TCM
15-05-2016, 23:22
Bendeki mavişte sizinki gibi hemen hemen ve tomurcuksuz.

YeniGine
15-05-2016, 23:46
Sevgili Adalet Hanım mavişiniz maşallah harika görünüyor. Gölgeyi ve suyu sevdiğini biliyorum, başka istekleri var mıdır acaba?

Adalet Yağcı
16-05-2016, 11:13
Bendeki mavişte sizinki gibi hemen hemen ve tomurcuksuz.

Belki de zamanı gelmemiştir, biraz da besin takviyesi gerekiyor sayın TCM.

Adalet Yağcı
16-05-2016, 11:13
Sevgili Adalet Hanım mavişiniz maşallah harika görünüyor. Gölgeyi ve suyu sevdiğini biliyorum, başka istekleri var mıdır acaba?

Bence Maviş temiz bir dayak istiyor YeniGine'ciğim :D

h_dogan
16-05-2016, 15:42
Fosfor ve çinkolu bir yaprak gübresi uygulayın, yok açmadı yapacak bir şey yok falakaya yatırın. :D

Adalet Yağcı
16-05-2016, 19:19
Gübreler alındı, ilk müdahale yapıldı, ben elimden geleni yaptım, kendisine 15 gün müsaade ettim, gerisini kendi bilir artık h dogan.
Falaka çubuklarını da hazırlayayım da korksun :)

Adalet Yağcı
16-05-2016, 19:42
Ağaç menekşe-Duranta Erecta

Hep koyu mor renklerini görürdüm, dün yakınlardaki bir parkta eflatun rengini görünce fotoğrafladım.

612543

612544

Adalet Yağcı
16-05-2016, 20:58
Bahçeye diktiğim Ortancalar baya serpildiler, iyi bir budama ile seneye daha güzel olacaklar inşallah.

612583

612584

612585

Adalet Yağcı
16-05-2016, 21:03
Unutma beni çiçeklerini göreceğim diye pek heveslenmiştim, böyle unutma beni mi olur :(
Birşeyler yanlış gitti ne olduğunu anlayamadım.

612586

612587

Şimdilik bu kadar..

cengizildas
16-05-2016, 22:24

Ben mavişin suyu sevdiğini biliyordum, ama gölgeyi sevdiğini bilmiyordum. O nedenle devamlı güneşte tutuyordum. Şimdi gölgeye almak farz oldu. Nitekim bu sene daha hiç çiçek vermediler.

Adalet Yağcı
16-05-2016, 23:06
Sn. Adalet Hn. sizin unutma beniler yine azıcık da olsa bir şeyler göstermiş. Bizde hiçbir hareket yok.

Hiç açmasalar da olurmuş Cengiz bey, taaa Avusturya'lardan tohumunu taşıdım, çimlendireceğim diye günlerce başında fıs fısla bekledim.
Şaşırttım, topraklarını taşıdım saksılar aldım sonuç..?
Bit kadar çiçek.. :mad:

Muda
16-05-2016, 23:25
Hiç açmasalar da olurmuş Cengiz bey, taaa Avusturya'lardan tohumunu taşıdım, çimlendireceğim diye günlerce başında fıs fısla bekledim.
Şaşırttım, topraklarını taşıdım saksılar aldım sonuç..?
Bit kadar çiçek.. :mad:

Sn. Adalet Yağcı;

Benim bahçemde aynı miniklikte doğal olarak yetişmekteler. Ne zaman nereden çiçeklerini açacağı belli olmuyor. Mini mini açık mavi çiçekleri oluyor. Topluca açsalar belki görünümleri daha güzel olacak. Ben de sizdeki açacak çiçekler daha büyük ve gösterişli olarak düşünmüştüm. Ekmediğim için toplu gösterimi henüz görmedim. Hani minik olunca unutmayalım şeklinde adını koymuşlar herhalde. Hikayesi hüzünlü kendisi o kadar değil. Yazık olmuş delikanlıya.

malina
17-05-2016, 16:59
http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/39583.htm

Sera Fotoğrafları ayrı bir konu olarak taşınmıştır.

Taşımayı atladıklarım ya da yanlışlıkla taşıdığım mesaj varsa, haber verirseniz gerekli düzeltmeleri yaparım.

Adalet Yağcı
17-05-2016, 20:33
Teşekkürler sevgili malina, yeni başlık çok iyi oldu..

Adalet Yağcı
21-05-2016, 22:02
Büyük bir heyecan düş kırıklığı ile sona erdi :(

Mersin, Mezitli belediyesi uygun kamu alanlarından ikisini hobi bahçeleri olarak düzenlemiş.
Nasıl heyecanlandım anlatamam, komşumla atladık gittik.
Gerçekten de süper olmuş, üstelik şehrin göbeğinde, kocaman sitelerin yanıbaşında tahminen 40-50 m², birbirinden ahşap çitlerle ayrılmış, her birinin kulubesi ve sulama çeşmesi olan sevimli küçük bahçeler..

Ve aylık kirası sadece 25 tl. olan bu güzelim bahçelerden birine sahip olamadım, nedeni ise Yenişehir belediyesine bağlı olmam :(

Sonrasında Yenişehir belediyesinin ilgili birimlerinden Park ve Bahçeler md.ne gidip konuştum, böyle bir projeyi daha önce yapmışlar, aslında her yıl başka birine kiralanması gerekirken hep aynı kişler kiralamak istemiş ve bu yüzden büyük kavgalar çıkmış, belediye de bu çalışmayı iptal etmiş :mad:

Neyse, hobi bahçelerini fotoğrafladım sizler için..

613619

613620

613621

Adalet Yağcı
21-05-2016, 22:05
613624

613625

Bu güzeli bir restoranın girişinde gördüm, yerini pek sevmiş besbelli :)

613626

Adalet Yağcı
23-05-2016, 12:36
Apartmanın bahçesine diktiğim Angel Trompetler ve Solanum Rantonettii kocaman oldular.

614033

614034

614035

Adalet Yağcı
23-05-2016, 12:38
614037

614038

Bunu da bir kenarda gördüm, çiçeklerindeki renk uyumuna bayıldım.

614039

cengizildas
23-05-2016, 20:23
Ben de Yenişehir'i takip etmiştim. Ama ben de, hüsrana uğradım. İnsanlar mı bencil, yoksa çiçekseverler mi acaba?

gilan
23-05-2016, 20:34
Bu görüntülerden sonra bir kere daha tekrarlamak istedim. Apartman sakinleri çok şanslı. :) Onlar nasıl coşkulu melek boruları öyle!

Hobi bahçeleri de çok güzelmiş. Sizin belediyedeki sorunu da tam anlamadım. Aynı insanların tekrar tutmak istemeleri normal değil mi? Ben de olsam her dönemde tekrar tekrar tutmak isterim. Ama tabii talep çok olursa kura gibi bir çözüm olmalı. Acaba kura çekiyorlar da eski tutanlar bırakmaya mı yanaşmıyor?
Denk gelmemesine üzüldüm. :( Sağlık olsun diyelim...

Adalet Yağcı
23-05-2016, 21:38
Ben de Yenişehir'i takip etmiştim. Ama ben de, hüsrana uğradım. İnsanlar mı bencil, yoksa çiçekseverler mi acaba?

Cengiz bey aklınızda olsun, böyle bir imkan bulursanız ben de varım :)

Bence bizim belediyemizin sarsaklığı, kesin bir dille koşulları belirtseydi hır çaramazdı hiç kimse.
Ama bilirsiniz şu hatır gönül işlerini :(

Adalet Yağcı
23-05-2016, 21:42
Bu görüntülerden sonra bir kere daha tekrarlamak istedim. Apartman sakinleri çok şanslı. :) Onlar nasıl coşkulu melek boruları öyle!

Hobi bahçeleri de çok güzelmiş. Sizin belediyedeki sorunu da tam anlamadım. Aynı insanların tekrar tutmak istemeleri normal değil mi? Ben de olsam her dönemde tekrar tekrar tutmak isterim. Ama tabii talep çok olursa kura gibi bir çözüm olmalı. Acaba kura çekiyorlar da eski tutanlar bırakmaya mı yanaşmıyor?
Denk gelmemesine üzüldüm. :( Sağlık olsun diyelim...

Aynen öyle gilan'cığım, sırada 60 000 kişi varmış, kura ile vereceklermiş.
Herkes bahçesi olsun istiyor, tabii sudan ucuz yerler kim istemez ki.

Melek boruları kendilerini aştılar :)

YeniGine
23-05-2016, 23:44
Sevgili Adalet Hanımcığım maşallah maşallah ne yapmışsınız öyle solanum, melek boruları nasıl olmuşlar öyle. Gerçekten dediğiniz gibi kendilerini aşmışlar, ellerinize, emeklerinize sağlık... :eek:

Dikeli ne kadar oldular, benim solanum da tomurcuk bile yok. :( Ben de bahçe toprağına diksem olur mu acaba sevgili Adalet Hanımcığım?..

günebakan
24-05-2016, 07:37
Off off gerçekten de Angel Trompetler ve Solanum Rantonettii muhteşem görünüyor ablacığım inanılmaz güzel bir görüntü ellerine sağlık:)

Adalet Yağcı
24-05-2016, 12:34
Dikeli ne kadar oldular, benim solanum da tomurcuk bile yok. :( Ben de bahçe toprağına diksem olur mu acaba sevgili Adalet Hanımcığım?..

Sevgili YeniGine'ciğim, Solanum'u dikeli iki yıldan biraz fazla oldu, sana getirdiğim solanum çelikleri kadardı.

Solanum donlardan çabuk etkileniyor bu yüzden bahçeye dikme derim, torfa diktiysen köklerini hava aldırmadan bahçe toprağına alabilirsin.
Biraz derince bir saksı olursa daha iyi gelişir, ayrıca güneşe bayılıyor aklında olsun.

Adalet Yağcı
24-05-2016, 12:35
Off off gerçekten de Angel Trompetler ve Solanum Rantonettii muhteşem görünüyor ablacığım inanılmaz güzel bir görüntü ellerine sağlık:)

Teşekkürler günebakan'ım, (unutmadım aklımda) ;)

Adalet Yağcı
24-05-2016, 18:31
Balkonumdaki Hibiscuslar Dahlialar günlerdir devam eden yoğun rüzgardan etkilendiler, nereye saklayacağımı şaşırdım.
Yine de güzelliklerini sergilemeye devam ediyorlar.

614272

614273

614274

614275

614276

YeniGine
24-05-2016, 23:12
Hibiscuslar muhteşeem sevgili Adalet Hanımcığım... Kırmızı renginden almamışsınız. Emeklerinize sağlık...

Adalet Yağcı
25-05-2016, 07:56
Kırmızı rengine yol kenarlarında parklarda sıkça rastlıyorum YeniGine'ciğim, onlardan çelik alabilirim.

Sevgi Durul
25-05-2016, 08:14
Sevgili Adalet hanım,

Kapkara bulutlu bir günde renk cümbüşü içimi ısıttı. Çok sağlıklı ve güzel görünüyorlar. Küçük saksıdalar mı? Saksı büyütecek misin?

Ayrıca solanum ve melek borularından söz etmeden geçemeyeceğim. Kısa zamanda bu kadar büyüyüp, bu kadar yoğun açmaları hayret verici.

Sitedekiler bence de çok şanslı, sayende bakalım daha hangi güzellikleri izleriz, izlerler?

Adalet Yağcı
02-06-2016, 14:54
Sevgili Durul'cuğum, mesajını yazdığın gün okudum ama cevap yazmaya fırsat olmadan acilen çıkmak zorunda kaldım.
Sonra da unuttum.. :(
Biliyorsun şahsıma yazılan hiç bir mesajı yanıtsız bırakmam, yine de gözümden kaçanlar oldu ise affola..

Hibiscus'ların saksısı çok küçüktü, hafif bir esintide bile devriliveriyordu.
Ertesi gün uygun boyda saksılar aldım ve biraz toprak ilavesi ile saksıları değiştirdim.
Hazır bitki alındığında saksıların değiştirilmesi taraftarıyım, genellikle kullandıkları kök geliştiricilerden dolayı kökler tüm saksıyı doldurmuş oluyorlar.
Nitekim saksı değişimi yaparken ben de aynı durumla karşılaştım, köklerin kıpırdayacak yerleri kalmamıştı.

Solanum da Melek boruları da çok hızlı gelişiyorlar.

Adalet Yağcı
02-06-2016, 14:58
Epeyce ara vermişim, iki gün önce açmaya başlayan Lilium'larla başlayayım.

615747

615748

Adalet Yağcı
02-06-2016, 15:01
Lilium'lar..

615749

615750

Adalet Yağcı
02-06-2016, 15:07
Önce beyazlar açmıştı, sıralamayı bozmuşum :)

615751

615752

615753

Adalet Yağcı
02-06-2016, 15:54
Lisianthuslarda uç almayı erken yapmıştım, biraz daha beklesemiydim acaba diye düşünüyordum ama birkaç sararma dışında geri kalanlar sağlıklı görünüyor.

615779

615780

Adalet Yağcı
02-06-2016, 15:56
Süs biberlerini toplamaya başladım, balkonda bu kadar olabiliyor :(

615781

615782

Adalet Yağcı
02-06-2016, 16:00
Clematis Piiluu yeniden çiçeklendi, geride daha 8 tane tomurcuk var :eek:
Yanındaki The Presıdent, onun da tomurcukları var :)

615783

615784

Adalet Yağcı
02-06-2016, 16:03
Bu gün yakından bakınca gördüm, Selluka tomurcukta, bu sene erken açacak, yerini sevdi galiba.
Fotoğraflar telefon çekimi olduğu için macro çekim pek mümkün olmuyor ya da ben beceremiyorum.

615785

615786

Adalet Yağcı
02-06-2016, 16:06
Phlox ve Hibiscusların keyifleri iyi şimdilik.
Phlox'u toparladım biraz, tohum vermeye başlamış sağa sola yayılmadan toplamalıyım :)

615787

615788

Adalet Yağcı
02-06-2016, 16:09
Calathea'yı balkondan salona taşıdım, saksısını değiştirmiştim, şimdi yeni çıkan yaprakları daha sağlıklı.

615789

Bu kuşkonmaz türü, çok uslu bir bitki, etliye sütlüye karışmıyor, huysuzluk etmiyor, sevdim ben bunu :)

615790

Adalet Yağcı
02-06-2016, 16:17
Dendrobium Oda Berry çiçeklerini döktükten sonra üç tane keiki yaptı, bir tane de dip sürgünü var.

Çiçekli hali..

615795

Keikiler..

615792

615793

615794

nuaymu
02-06-2016, 17:34
Clematis Piiluu yeniden çiçeklendi, geride daha 8 tane tomurcuk var :eek:
Yanındaki The Presıdent, onun da tomurcukları var :)

615783

615784

'Piilu' çok güzel açmış Sayın Adalet Yağcı, maşallah.

Onu görünce yine soru işareti oluştu bende. Bahçemde bir arada dikili clematisler var ve ben onları hep birlikte taşımıştım. Taşırken mi zedelendi ne oldu bilmiyorum ama iki tanesi çiçeklendi. Onları not da almamışım. Şimdi isimlerini bulmaya çalışıyorum:)

'Piilu' hep böyle yuvarlağımsı yapraklı mıydı? Öyleyse benim başta 'Margaret Hunt' sandığım, sonra rengi yüzünden "cık, bu 'Piilu' olabilir" dediğim clematis, 'Piilu' değil demektir. Gene başa döndük, hadi bakalım :p

Adalet Yağcı
02-06-2016, 23:33
Sevgili nuaymu, Piiluu'lar farklı açabiliyor, yeri geniş olsaydı ilk çiçeklerinin katmerli olması beklenirdi.
Belki de sizin Clematisiniz Dr. Ruppel'dir, o da biraz andırıyor Piiluu2yu.
Fotoğrafları karşılaştırabilirseniz daha iyi anlaşılır.

Adalet Yağcı
12-06-2016, 22:34
Balkonumun yeni güzelleri..

Askılı saksıdakiler Calibrochia..

617705

Dün toplantı çok erken bitince Cengiz bey(cengizildas)bizi Tece'de bir seraya götürdü, oradan bir begonvil ile adını bilmediğim bir bitki aldım.
Sonra da bir semt pazarından bu inanılmaz güzellikleri buldum.
Adı Anjelika imiş, öyle güzel öyle sevimlilerdi ki, almasam gece kesin uyuyamazdım :)

Sevgili gilan, bitkinin doğru adının Angelonia olduğunu söyledi..

617706

Bu bitkinin adını bilmiyorum, alt kısımlarında minik tomurcuklar oluşmuş, belli ki çiçekli bir bitki. Çiçeksiz hali bile çok güzel..

617707

Adalet Yağcı
12-06-2016, 22:37
Calibrochia'lar solo.. :)

617713

617714

617715

Adalet Yağcı
12-06-2016, 22:42
Dün seradan aldığım Begonville, apartmanın bahçesine gözümün önünde bir yere diktim hemen.

617716

Benim tembel Campanula falakayı duyunca korkudan tomurcuklandı :)

617717

617718

Adalet Yağcı
12-06-2016, 22:50
Ve tabii ki sevgili Orkidelerim..
Bu gün özel bakımdan geçtiler, kuruyan kökler temizlendi, özel besinli sularla sulandılar..

617719

Gece çekimi güzel çıkmamış :(
617720

617721

Şimdilik bu kadar, Liliumlar, Lisianthuslar, Selluka ve Campanula açmaya hazırlanıyorlar.