Bağlan

View Full Version : Adalet Yağcı / bahçe

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19

turkankaragoz
17-08-2013, 22:52
Adalet Hn bahçenizin ve özelliklede adeniumlarınız hayranıyım. Ellerinize sağlık. Bol çiçekli güzel günler dilerim.

Adalet Yağcı
17-08-2013, 23:10
Teşekkürler sevgili turkankaragoz.
Adeniumlar yirmi saksıydı, seyahatlerimde bakan komşum tembihlerime rağmen bolca sulayıp çürütmüş, elimde üç tane kaldı.

hozat
17-08-2013, 23:18
Yeter ki ellerin değsin, her türlü olumsuzluktan, bin türlü güzellik çıkarıyorsun sana ve çiçeklerine hayranım.Bayram mesajın için çok teşekkürler sevgili arkadaşım.

Orhan Özbilgiç
17-08-2013, 23:46
Sevgili Adalet Hanım;
Bana göre bahçeniz bu yıl daha bir renkli. Maşallah, her santimetre karesini, en güzel biçimde değerlendirip renklendirmişsiniz.
Üstelik hiçte küçümsenmeyecek büyüklükte çim alan bırakmışsınız.
Çim bana, en az deniz kıyısı kadar huzur veriyor.

Pentasların yarı gölgeyi sevmelerine memnun oldum. Zira benim yol kenarında onlar uygun bir boşluğum var.:)

Malabar ıspanağını yemek veya garnitür olarak hiç düşünmedik. Mevsim yaz olduğu için, salatalık, domates, maydanoz, dereotu, roka falan bolca var. Malum ıspanak genelde kışın tüketiliyor. Adı ıspanak ya!:p Ondan olsa gerek.

Susuzluk gerçekten belinizi bükmüş. Allahtan epeyce bir su yedekleyebiliyorsunuz. Yoksa sonuç, çok daha üzücü olurdu. Dilerim yerel yönetim soruna bir çözüm bulur.

Gelecek yıla iri çiçekli Dahliaları çoğaltacağınızı, ama destek gerektirdiklerini belirtiyorsunuz.
Evet haklısınız. Desteksiz olmuyor. Ben çözümü, görsel olarakta bitkiyi fazla çirkinleştirmeyen, 1,5 metre uzunluğundaki badana fırçası saplarını kullanmakta buldum. Her birinin yanına bir tane çakıp, tepeye yakın noktalardan, silikonlu(esnek) fidan bağlama ipleriyle bağlıyorum. Bu ipleri Mersin-Mezitli'de fabrikası olan Plastpa adlı bir firmadan internet aracılığı ile almıştım. 5 kg lik toplar halinde satıyorlardı. 3 veya 4 mm. kalınlıkta. kg. mı 10 tl. idi. Hatta geçen yıl ekimde, Samsun Tarım Fuarı'nda stand açmışlardı. Orada aldım.
Badana fırçaları1,5-2. lira. Her nalburda var. Ben köydeki inşaat malzemeleri satan küçük bir yapı marketten alıyorum. Sizde Mersin'den ihtiyacınız kadar alıp, arabanızla getirebilirsiniz. Bir fırça sapını 2-3 yıl kullanıyorum.

Dilerim bundan böyle her şey yolunda gider de, bunca emeğinizin boşa gitmez.

Sağlıcakla kalın.

YeniGine
18-08-2013, 00:19
Sevgili CAN Adalet Hanım susuzluk çekiyorsunuz ve inanın ben de sizin kadar üzülüyorum. Zira bahçe, bitki suyla olur. Ama buna rağmen inanın bitkileriniz bahçeniz gayet bakımlı ve güzel görünüyor. İnşallah en kısa zamanda su sorununuza bir çare bulunur. Ellerinize, yüreğinize sağlık, rastgelsin.

Adalet Yağcı
18-08-2013, 14:25
Yeter ki ellerin değsin, her türlü olumsuzluktan, bin türlü güzellik çıkarıyorsun sana ve çiçeklerine hayranım.Bayram mesajın için çok teşekkürler sevgili arkadaşım.

Ah.. Hozat'cığım, ellerim hep üstünde ama her şeye gücüm yetmiyor, gücü yetenler de kahvelerde pişpirik oynuyor çayına kahvesine.
5 tl. borç ver desen cebinde yoktur fakat kendini üzüp çalışıp para kazanmak istemez.
Böyle bir köy işte burası :(
Sevgiler canım.

Adalet Yağcı
18-08-2013, 14:46
Sevgili Adalet Hanım;
Bana göre bahçeniz bu yıl daha bir renkli. Maşallah, her santimetre karesini, en güzel biçimde değerlendirip renklendirmişsiniz.
Üstelik hiçte küçümsenmeyecek büyüklükte çim alan bırakmışsınız.
Çim bana, en az deniz kıyısı kadar huzur veriyor.

Sağolun Orhan bey, bu tarz yüreklendirici sözler doping etkisi yaratıyor bitki delilerinde :D

Çim alan sahiden küçük, fotoğraflarda görkemli göründüğüne bakmayın, orta bölümle birlikte 25 m², iki kez çim makası ile kesim yaptım.
Aman Allah, saatlerce uğraştırdı beni, baktım olmuyor gidip çim makinası aldım.
1200 motor, çok da keyifli, 10 dk. tüm çimler biçiliyor :)

Malabar ıspanağının yaprakları öyle taze görünüyor ki, yani salatada filan denenebilir, ne de olsa adı ıspanak :)

Su sorunu konusunda yerel yönetimden hiç umudum yok, seçimlerden sonra Büyükşehir Belediyesine bağlanacakmışız, o zaman belki bir şeyler olur.
Bu sorunu 13 yıldır köycek yaşıyoruz.
Depo var da her zaman doldurmak mümkün olmuyor.

Boya fırçası saplarını ben de düşünmüştüm ama benim arabam küçük(pejo 206)en az 20-30 tane lazım, yol biraz netameli, bu yüzden üzerinde durmamıştım.
Komşularım var büyük aracı olan, onlardan rica edebilirim.

Plastpa için Mezitliye giderim, bu bilgi çok iyi oldu, teşekkür ederim.
Domates ve diğer sebzeler için de çok iyi olur.

Sevgili eşinize ve size selâm ve sevgiler.

Adalet Yağcı
18-08-2013, 14:51
Sevgili CAN Adalet Hanım susuzluk çekiyorsunuz ve inanın ben de sizin kadar üzülüyorum. Zira bahçe, bitki suyla olur. Ama buna rağmen inanın bitkileriniz bahçeniz gayet bakımlı ve güzel görünüyor. İnşallah en kısa zamanda su sorununuza bir çare bulunur. Ellerinize, yüreğinize sağlık, rastgelsin.

Canım YeniGine'ciğim;
Benim kadar üzleceğini biliyorum, sendeki doğa sevgisi, tüm bahçeleri kendi bahçen gibi sahiplenme, koruma, sevme duygusu yaratıyor.

Hepimiz böyleyiz aslında, bende olan herkeste olsun, gözlerimiz yeni güzellikler görsün, bütün derdimiz bu, ne kadarını başarabilirsek işte.

Sevgilerimle güzel arkadaşım.

birtanecik
18-08-2013, 21:57
Merhabalar,
Doğaseverliğiniz bahçenizden anlaşılıyor herşey mülemmel. Dahlia ve zinnalar tohumdan mı yetişiyor. Bu zamanlar tohum atsam bahçeme seneye haziranda Akçay'a geşdiğimde kendiliğinden çıkarlar mı?
Sevgiler....

Orhan Özbilgiç
18-08-2013, 22:56
Çim makinası almanıza sevindim. Gerçekten büyük kolaylık. Üstelik makasla o kadar düzgün kesilemez. Güle güle kullanın.

Fırça saplarının daha kısa olanlarıda var. Sanırım 120 cm. Aslında onlarda işimizi pekala görür. O boyları, arabanın arka koltuğuna da yatırılabilir. hem daha ucuz olmaları gerek.

Fidan bağlama ipini bende çok amaçlı olarak kullanıyorum. Domatesleri sırıklara bağlamak, sarılıcılara yardımcı olmak, yaygın dallanan bitkileri, yarı bellerinden bağlayarak, biraz daha derleyip toparlamak bunlardan sadece bir kaçı.
Bir top alsanız, size uzun yıllar yeter. Bana iki yıl yetiyor. Ama ben gerçekten herşeye kullanıyorum.

Eşimde size selamlarını iletiyor. Kolaylıklar diliyorum.

Adalet Yağcı
19-08-2013, 09:14
120 cm. Firca sapi daha uygun tabii.
Ben o boydakileri gormedim, bu sene gecti artik nasipse seneye bolca alirim.
Saplara emprenye uygulamak omurlerini uzatabilir sanirim, pergole tamirinden kalan emprenye bir ise yarar boylece.

h_dogan
19-08-2013, 10:26
Ben sebzeler ve çiçekler için kamış (kargı) kullanıyorum. Etrafınızda varsa ne ala bedava sadece koparması var. ;) Eğer olgunlaşmışları toplarsanız birkaç sene kullanabilirsiniz. Sadece toprağa batırdığınız kısımlarda çürüme olabilir. O da çok sık sulandığı zaman oluyor damla sulama varsa o sorun da pek olmaz.
Diğer bir sorunsa eğer yaşken dikerseniz tutma olasılığı oldukça yüksek.

Adalet Yağcı
19-08-2013, 20:27
Sevgili h dogan;

Kargıyı hafif bitkiler için kullanıyorum, fasulye, hıyar vb.
Domatesler daha güçlü dayanak istiyor meselâ, gerçi kargıdan üçayak yapılıyor ama, bizim domatesleri tartmaz, ayrıca ben de beceremem.
Aslında kolay taşınabilir olması benim için avantaj olsa da kullanım alanı kısıtlı.

Bir defasında taze kargılar kullanmıştım, istisnasız hepsi de yapraklanmıştı, çok da hoşuma gitmişti :)

h_dogan
19-08-2013, 21:37
Ablacığım sonbaharda oldukça kalınlaşan kargılar oluyor. Neredeyse kalın sopa gibi yani dediğiniz fırça sapından da kalın oluyorlar. Kargıları tazeyken kopartırsanız dayanıksız oluyorlar zaten. Bence sonbaharda gövde rengi sarı-turuncu gibi olanları kopartın, eğer varsa en kalınları kopartın kurutun bahara kadar ondan sonra kullanırsınız.
Taze olanları kopartıp kurumaya bırakırsanız çok gevrek oluyorlar.
Ben eğer fırsat bulabilirsem ekim-kasım gibi gezeceğim şöyle sağlam kargılardan toplayacağım. ^ayak yaprak her zaman daha iyi çünkü daha dayanıklı oluyorlar yük için. Ben domateslere yapmıştım bu sene bir de kargılar yeterince kalın değildi. Zayıf olanlar kırıldı çünkü gevrektiler.

Adalet Yağcı
20-08-2013, 21:06
Bahçemde ya da yakın çevremde kargı bulmam imkansız, keşke yakınlarda olsaydı.
O zaman da benden önce davranır toplarlardı, buradaki köylünün gözü açık, bize kaptırmazlar :)

Dün komşu köyden bir su arayıcısı geldi, aslında komşum için gelmiş, bahçesine kuyu açmak istiyor, su bulucu işinde çok uzman olduğunu iddia edince, benim bahçeme de bakmasını rica ettim.

Köyün yerlilerinden birisi ile gelip baktı bahçeye, yaklaşık 10 dk. elindeki çatal dut dalı ile baktı, 16 mt. 3-4 cm. çapında bir akıntı var dedi, neyse uzatmayayım, ben su bulucuya ufak da olsa bir el emeği vermeyi düşünürken bizim köylü vatandaş atıldı, "abla at bi 50-100 kâat", "ne" demişim, sonrasını hiç anlatmayayım.

Diyeceğim o ki, çevrede işe yarayan bir şey varsa köylü bize bırakmaz :)

Adalet Yağcı
04-09-2013, 21:00
Merhabalar,
Doğaseverliğiniz bahçenizden anlaşılıyor herşey mülemmel. Dahlia ve zinnalar tohumdan mı yetişiyor. Bu zamanlar tohum atsam bahçeme seneye haziranda Akçay'a geşdiğimde kendiliğinden çıkarlar mı?
Sevgiler....

Sevgili birtanecik;
Bahçe başlığıma yazılan tüm mesajlara cevap yazmaya özen gösteririm, ama her nasılsa sizin mesajınızı atlamışım, az önce farkettim.

Güzel sözleriniz için teşekkürler.
Sorunuza gelince; Bodur dahliaları geçtiğimiz senelerde tohumdan yetiştirmiştim, iri çiçekli olanları denemedim.

Zinnialar tohumdan yetişiyor, Akçay'ın kışı sert geçmez sanırım, zinnia tohumlarını şimdi atarsanız Haziranda çiçek bile açmış olur diye düşünüyorum.
Sayın Orhan Özbilgiç, dökülen tohumlardan her yıl kendiliğinden çimlendiğini yazmıştı zinniaların.
Sevgiler.

Adalet Yağcı
04-09-2013, 21:08
Epeyce ara verdim yine, bahçenin pek tadı kalmadı, bununla birlikte dört clematis kaybettim.
Kayıplar olunca insanın hevesi kaçıyor.
Bir gün önce şıkır şıkır olan bitki ikinci gün elveda diyebiliyor.
Aspirinli su da çare olmadı bu sefer :(

438714

438716

Adalet Yağcı
04-09-2013, 21:13
Bodur dahliaları hep sevmişimdir, bazan külleme olsalar da yerini beğendiğinde cömerçe sergilerler güzelliklerini.

438717

Yayılıcı yer minesi de öyle.

438718

Adalet Yağcı
04-09-2013, 21:40
438719

Papa John Paul bir kaç çiçek açtı.
Saksıdan yere taşınacak, rahatlasın.

438720

Adalet Yağcı
04-09-2013, 21:43
Gözbebeğim, Solanum Rantonettii.
Her yıl bu mevsimde coşku başlar.

438721

438722

YeniGine
04-09-2013, 23:25
Sevgili CAN Adalet Hanım; :( clematisinize üzüldüm, aspirinli suyu sizden hep duyuyorum hangi durumlarda kullanıyorsunuz? Benim yer minelerim de yavaş yavaş kurumaya başladılar vitamin takviyesi yapıyor musunuz? Solanum Rantonetti gerçekten çok güzel bir bitkiymiş. Nasip, kısmet olur ise seneye ben de dikmek isterim. Herşey gönlünüzce inşallah!..

Sevgi Durul
05-09-2013, 08:39
Sevgili Adalet hanım, öncelikle paylaşım için çok teşekkür ederim.

Clematis başlığında, zaman zaman böyle bitki kayıplarını okuduğum halde clematislere ölmez bitki gözüyle bakıyordum. Üzüldüm doğrusu. Yedeklemiş miydiniz bari:confused: Bu kayıpların sebebi ne olabilir sizce:confused: Bir de yeniden sürgün vermeleri mümkün olabilir mi acaba:confused:

Dahliaları ben de çok seviyorum fakat başarısız olduğum bitkilerden olur kendileri. Sulama ayarlarını bir türlü tutturamadım, bir tanesi üzerinde çiçeğiyle yıkıldı, yumrusu çürümüş.:mad: Diğerleri de açmadı, niyetleri de yok gibi.:)

Mavi-mor çiçekleri biraz daha fazla seviyorum galiba. Solanum rantonettii de çok sevdiklerimden. Çok da güzel açmış. Fotoğrafları görünce kaybettiğim için bir kez daha üzüldüm.

Bahçedeki gelişmeleri paylaşmayı geciktirme Adalet Hanım'cım.;) Hepsi için ellerine sağlık, Sevgiler...

Benol Hazaroğlu
05-09-2013, 09:15
Merhaba Adalet hanım,

Kayıplarda olsa bahçeniz yine şıkır şıkır.
Clematislerinize kendim kaybetmiş gibi üzüldüm inanın. Montana hariç hepsi sürgün veriyor biliyorsunuz sizde. Dipten 5cm budayın.
Benimde 5 tane bu sene öldü diyorum artık Montana merjorieyi Haziranda almıştım çiçeğini göremeden gitti.Budadım ama ondan ümidim yok. Diğer budadıklarım hemen sürdü 2 tanesi tomurcuk dolu.

Piilunun birini budamak zorunda kaldım oda dipten sürdü. En güzel zamanlarında olması gerekirken böyle durumlarla karşılaşmak bana zamansız budama yaptırıyor ama martta yine usulüne uygun buduyorum.
Lütfen yedekleme yapın hele blue Angelinizden daha çok yapın onu çok beğeniyorum.
Ben de yedek olsun diye sürekli çelik yapıyorum kimi tutuyor kimi tutmuyor.
Bu konuda jineop usta ama oda kayboldu.

Sevgilerimle.

Adalet Yağcı
05-09-2013, 09:38
Sevgili CAN Adalet Hanım; :( clematisinize üzüldüm, aspirinli suyu sizden hep duyuyorum hangi durumlarda kullanıyorsunuz? Benim yer minelerim de yavaş yavaş kurumaya başladılar vitamin takviyesi yapıyor musunuz? Solanum Rantonetti gerçekten çok güzel bir bitkiymiş. Nasip, kısmet olur ise seneye ben de dikmek isterim. Herşey gönlünüzce inşallah!..

Sevgili YeniGine'ciğim;
Aspirinli suyu bitkilerin hastalandığını farkettiğimde kullanıyorum.
Bitkide solgunluk hastalığı başladığında, bir aspirini bir bardak suda eritip toprağına döküyorum.
Bu tedaviden bir çok defa olumlu sonuçlar aldığım için, buradan da tavsiye etmiştim.

Solanum için acele etmezsen ki zaten zamanı geçti, senin için çelik yapayım.
Aslında İlkbaharda alınacak çelikler hemen hemen garantili ancak, benim solanumların tüm dalları İlkbaharda ölü oluyor, dona dayanıklı değil çünkü.
Mayıs gibi ince sürgünler vermeye başlıyor, yani her yıl kökü canlı kalıyor, dalları donuyor.

h_dogan
05-09-2013, 10:27
Epeyce ara verdim yine, bahçenin pek tadı kalmadı, bununla birlikte dört clematis kaybettim.
Kayıplar olunca insanın hevesi kaçıyor.
Bir gün önce şıkır şıkır olan bitki ikinci gün elveda diyebiliyor.
Aspirinli su da çare olmadı bu sefer :(

438714

438716

Köklerine baktınız mı? Kök çürüklüğü olmuş gibi duruyor.

Orhan Özbilgiç
05-09-2013, 19:01
Clematislere bende üzüldüm. Umarım arkadaşlarımızın dedikleri gibi tekrar sürer. Zira benimkiler öyle oldu. Yaz ortasında, Mis Bateman ve Justa kurumuşlardı. Piiliu da öyle. Bir ay içinde dip sürgünleri verdiler. Şimdilerde tomurcuktalar.
Ekim ayında bende, hepsini yedekleyeyim bari.;)

Solanum buradada donuyor. Bu sene çuvalla örttüm. 30-40 cm kadarını donmaktan kurtardım. Haliyle daha bir ağaçsı oldu. Ama sizinki kadar gür çiçekli değil. Belki bundan sonra olur. Elinize sağlık.

Adalet Yağcı
05-09-2013, 20:18
Sevgili Adalet hanım, öncelikle paylaşım için çok teşekkür ederim.

Sevgili Durul'cuğum, Clematislerin böyle huysuzlukları var maalesef.
Geçtiğimiz yıllarda vyvanpennel böyle birden solup kurumuştu, sonraki yıl dipten sürgün verip açtı diye sevinmiştim.
Bu yıl yine terketti beni, bakalım seneye çıkacak mı.

Clematisler çok fazla nemden de hoşlanmıyorlar anladığım kadar.
Havanın çok sıcak olduğu günlerde her gün sulamıştım, yanındakilere bir şey olmadı, pek çok çelik yapmıştım ama onlarda da bir gelişim göremiyorum, neyse sağlık olsun.

Dahliaları fazla sulamış olmalısın, yoksa çürümezdi.
Bir defa diktiğinde her yıl aynı yerde güçlenerek büyüyorlar, vazgeçme bence.

Paylaşım konusunda ise, açıkçası tekrar olmasın diye aynı bitkileri fotoğraflamak istemediğimden uzaklaştım.
Bazan kitaplara daldım, bahçe işleri vs. derken biraz uzak kaldım.

Solanum konusunu senin başlığına yazmıştım.
Sevgiler.

Adalet Yağcı
05-09-2013, 20:29
Merhaba Adalet hanım,

Sevgili Benol hanım;

Bence bahçelerimiz Mayıs ve Haziran aylarında en görkemli zamanlarını yaşıyor.
Tabii, Karadeniz'i ayrı tutmak lazım, orada ısı 38-40 dereceleri bulmaz, yağışı nemi boldur.

Temmuz ortalarından itibaren fazla sıcak sevmeyen bitkiler birer ikişer bye bye yapıyorlar :)

Sizin clematislerinizin hayranıyım, tüm haşmeti ile açıyorlar.
Bir kaç gün önce Multi Blue bir tane çiçek açmış, görseniz para kadar bir şey, komik yani, fotoğrafını çekmeye bile değmez.

Blue Angel'i ben de çok seviyorum, kaç kez çelik aldım ama bir türlü köklendiremedim.
Tabii vaz geçmeyeceğim, tekrar deneyeceğim, köklendirebilirsem size de gönderirim.
Sevgiler.

Adalet Yağcı
05-09-2013, 20:30
Köklerine baktınız mı? Kök çürüklüğü olmuş gibi duruyor.

Bakmadım, bir umut işte, kökünü kurcalamayayım diye düşündüm.
Kök çürüğü ise hiç umut yok demektir :(

Adalet Yağcı
05-09-2013, 20:38
Clematislere bende üzüldüm. Umarım arkadaşlarımızın dedikleri gibi tekrar sürer. Zira benimkiler öyle oldu. Yaz ortasında, Mis Bateman ve Justa kurumuşlardı. Piiliu da öyle. Bir ay içinde dip sürgünleri verdiler. Şimdilerde tomurcuktalar.
Ekim ayında bende, hepsini yedekleyeyim bari.;)

Solanum buradada donuyor. Bu sene çuvalla örttüm. 30-40 cm kadarını donmaktan kurtardım. Haliyle daha bir ağaçsı oldu. Ama sizinki kadar gür çiçekli değil. Belki bundan sonra olur. Elinize sağlık.

Bir kaç yıl önce olsaydı bir de oturur ağlardım, günlerce yas tutardım, ama artık üzülmüyorum, her şey clematis gibi olsa keşke.

Solanum bende iki tane, birini tijli yapmak istiyorum ama neredeyse her yıl kökten 50 cm. yukarısı donuyor.
Ben de havalı naylonla korumayı düşünüyorum bakalım, becerebilirsem.
Kışın burada acaip fırtınalar oluyormuş, naylonu savurursa bilmem artık.
7-8 yıl önce çatıdaki güneş enerjisini yere fırlatmıştı.

Adalet Yağcı
05-09-2013, 20:42
Dahlialarla devam edelim.

438858

438859

Adalet Yağcı
05-09-2013, 20:45
Bahçede 30 kadar dahlia vardır sanırım.
Aralıksız açan çokyıllıklardan dahlialar, üstelik renk skalası çok geniş.

438860

438861

Adalet Yağcı
05-09-2013, 20:49
Goji Berry 4 yaşında, her yıl çiçek açıyor ama daha bir tane meyvesini görmedim.
Çiçeklerin bazıları beyaz bazıları mavi.
Bu baharda yerini değiştirdim, daha iyi güneş alan bir yerde şimdi, yine çiçeklenmiş bakalım meyveye dönecek mi.

438862

438863

Adalet Yağcı
05-09-2013, 20:51
Benim de sukkulentlerim var :)

438864

438865

438866

Adalet Yağcı
05-09-2013, 20:59
Lobelyalarla iyi anlaşıyoruz, dökülen tohumlarından her yıl kendiliğinden çimleniyor.
Compact olanlar kayboldular nedense, seneye tohumdan yetiştirmek lazım.
Bunlar sarkıcı lobelyalar.

438870

438871

438872

Bu akşamlık bu kadar, geriye kalanları yarın yüklemeye çalışırım.
Birazdan üzüm ve elma sirkesi yapımını ilgili başlıkta fotoğraflarla anlatacağım.
Kaçırmayın derim :D

Adalet Yağcı
06-09-2013, 18:56
Sevgili Güler'den beyaz maviş, mavisi de var, üzerinde çiçek yok diye cezalı o :)

439226

Ağaç menekşe, yıllardır saksıda mahsur garibim.
Ona güzel bir yer ayarlayıp toprağa alacağım artık.
Soğuklara dayanamıyor, saksıda olunca daha çabuk etkileniyor dondan.

439227

Adalet Yağcı
06-09-2013, 19:01
Bu hazeranın çiçekleri dökülmüş çiçek sapı.
Yıllardır hazeran yetiştiririm hiç böyle ilginç bir oluşum görmemiştim, sanki çiçek gibi.

439232

Bu da ağaç şakayığın tohum kapsülü.
Çiçekleri geçtikten sonra bitkiyi yormaması için tohum kapsüllerini kesiyorum.
Bu sene bir tanesini bıraktım, minicik tohumları vardı, tohumlarını ektim, bakalım çimlenecekler mi.

439233

Adalet Yağcı
06-09-2013, 19:07
Rudbeckialar bıkıp usanmadan açmaya devam ediyor.

439240

Beyaz gül de öyle.

439241

Adalet Yağcı
06-09-2013, 19:12
Yıldız çadırı, dökülen tohumlarından her yıl kendi kafasına göre yer bulup çimleniyor.
Güneşi sevdiği kesin.

439243

Bir aydır her gün bu kadar çilek topluyorum, yediveren cinsi.
Bu gün topladıklarımı da sizlere ikram edeyim dedim :)

439244

cemo
06-09-2013, 19:29
Beyaz gül de öyle.

439241
Bu beyazlar varya, süper bişi ya Ada. Hem kokusu hemde çiçek oluşumu muteşem. Kırmızı beyaz dikmişim yan yana. Bayrak misali olmuşlar, harika ve teşekkürler sana.

Adalet Yağcı
06-09-2013, 20:26
Bunlar sendeki sarıcı olandan değil cemo'm, seneye gör sen onu.
Seni mutlu ettiği için ben de çok mutlu oldum, sarı ile pembe ile de birlikte dikilebilir, ve de kayısı renk ile.
Kimbilir nasıl güzel olur he.. :)

Sevgi Durul
06-09-2013, 20:40
Adalet hanım'cım, ağaç menekşenin arkasından bahçenin genel görüntüsü çok hoş görünüyor. Sedum autumn joy ve arka plan da öyle. Oraların net bir fotoğrafını görebilir miyiz?

Ayrıca ağaç menekşe, beyaz ve kırçıllı dahlia bir de çilekler canlı gibi. Eline emeklerine sağlık.

Adalet Yağcı
06-09-2013, 20:44
Sevgili Durul'cuğum, yarın senin için fotoğraflarım o bölümü.
Yüreklendiren güzel sözlerin için teşekkürler canım.

Dudi
06-09-2013, 21:23
Adalet ablacığım çiçeklerin her zamanki gibi şıkır şıkır, öperim :)

Adalet Yağcı
06-09-2013, 21:29
Sevgili Dudi;
Seni gördüğüme sevindim, ben de seni öpüyorum canım.

Adalet Yağcı
07-09-2013, 21:50
Sevgili Durul'a söz vermiştim, bu gün fotoğrafladım.

Görmekten bıktığınız çimli zinnialı bölüm :)

439460

439461

439462

Adalet Yağcı
07-09-2013, 21:53
Yine dahlialar...

439463

439464

439465

Adalet Yağcı
07-09-2013, 21:55
Ve yine :)

439466

439467

439468

h_dogan
07-09-2013, 21:55
Zinnialara bayıldım desem yeridir.

Adalet Yağcı
07-09-2013, 21:58
Sevgili gilan Ankara toplantısında minicik bir saksı ile vermişti, adını doğru hatırlıyorsam altın yapraklı yayılıcı melissa.

439469

Bir gün sulamadığım için çiçekleri boynunu bükmüş, Anemon Japonica, yakında açacak.

439470

Adalet Yağcı
07-09-2013, 22:01
Sevgili örümceklerim :)

439471

439472

Adalet Yağcı
07-09-2013, 22:02
Apliklerdekiler.

439473

439474

Adalet Yağcı
07-09-2013, 22:04
Sarılıcı beyaz gül havanın serinlemesi ile hareketlendi.

439475

Gerberaları çoğaltmak lazım.

439476

Adalet Yağcı
07-09-2013, 22:06
Bu gün sulama yaparken farkettim, güz çiğdemi.

439477

İki taşın arasında kendine yaşam edinmiş aster.

439478

Adalet Yağcı
07-09-2013, 22:11
İlk yoğun çiçekleri geçince budamıştım, çılgınlar az da olsa açıyor.

439479

Oxalis Deppei, akşam üzeri çektiğim için yaprak ve çiçeklerini kapatmış.

439480

Ve son olarak bu sene erken açan 9 yaşındaki orkidem.

439481

Sevgi Durul
07-09-2013, 23:24
Sevgili Durul'a söz vermiştim, bu gün fotoğrafladım.

Görmekten bıktığınız çimli zinnialı bölüm :)

439460

439461

439462

Sevgili Adalet hanım, beni kırmayıp fotoğraf eklediğiniz için teşekkür ederim.:)

Zinnialar rengârenk ve toplu bir görüntü oluşturmuş. Kendi adıma, görmekten asla bıkmam, yeter ki siz paylaşın.:)

Söylemeden geçmeyeyim, birazcık kıskandım galiba.;) Benim zinnialar böyle değil, yani toplu bir duruşları yok, dağınık görünüyorlar.:(

Baharda ben de oxalis deppei ve depressa almıştım. Her ikisi de çıkmadı, deppeinin çiçeğinden çok yaprağını seviyorum.

YeniGine
07-09-2013, 23:34
Sevgili CAN Adalet Hanıım, valla bende de zinnia öbekleri var ama sizinkiler kadar güzel görünmüyorlar. Maşallah ne kadar güzel olmuşlar, rengârenk... :( Yıldızlarım da hepsi kurudu bir garip oldular yaprakları beyaz beyaz oldu hepsinin. Sarılıcı güle maşallah, gerbera çok güzel. Vee senenin ilk soğanlısı güz çiçeğiniz de açmış. Maşallah!..

Adalet Yağcı
08-09-2013, 23:07
Sevgili Durul'cuğum;

Zinniaları özellikle çok sık dikmiştim, seyrek dikimlerde rüzgar ve yağışta devrilebileceklerini düşünerek.
Şimdi iyi yaptığımı düşünüyorum, yine de bitkiler uzadıkça etrafa yatma eğilimi gösterdiler.
Ben de etrafına aralıklarla ince destek çubukları dikip etrafını da iple çevirdim, böylece daha derli toplu görünüyorlar :)

Adalet Yağcı
08-09-2013, 23:16
Sevgili YeniGine'ciğim;

Yıllar önce bahçemde zinnia ve yıldız çiçeği(dahlia) yetiştirmiştim.
Senin dediğin gibi külleme oldular, ikisinden de memnun kalmadım bir daha da heveslenmemiştim.

Ancak, bir kaç yıldan beri dahlialarla iyi geçiniyoruz, bu sene zinnialarla da aramız düzeldi, ikisi de bahçemin demirbaşları artık :)

Yıldızları yerinden sökme, seneye daha güçlü açarlar, hastalanan kısımlarını keserek uzaklaştır, sağlıklı yapraklarını verecektir.
Aslında ilk külleme belirtilerini gördüğünde ilaçlayabilseydin iyi olurdu.

hozat
08-09-2013, 23:25
Ah! o bahçede ben de olsaydım,
çiçeklerin arasına dalsaydım

Ada'dan izi alarak,
bir beyaz gül koparsaydım..

Sevgili arkadaşım: Azmine, sabrına elinin hünerine hayranım.
tohumla üretmenin "pirisin"bana göre....yola devam.sevgilerimle

Güler
09-09-2013, 12:01
Sevgili Adalet Yağcı, bahçemden kopardığım iri bir salkım üzümü yiye yiye bahçende keyifle dolaştım.
Bitkilerin çok güzel, renk cümbüşü içindeler. Ancak bazı bitkileri saksıdan toprağa geçirmekten bahsediyorsun biraz erken değil mi? Bence yayladan inmeden önce yaparsan daha garanti olur diye düşünüyorum.
Ben de saksı sulamaktan bıktığım için aynı şeyi yapacağım ama Ekim sonu veya Kasım'ı bekliyorum.
Güzelliklerin tadını keyifle çıkarmanı dilerim.

Adalet Yağcı
09-09-2013, 22:37
Ah! o bahçede ben de olsaydım,
çiçeklerin arasına dalsaydım

Ada'dan izi alarak,
bir beyaz gül koparsaydım..

Sevgili arkadaşım: Azmine, sabrına elinin hünerine hayranım.
tohumla üretmenin "pirisin"bana göre....yola devam.sevgilerimle

Ada sana kurban olsun
Yoluna güller sersin
İzine gerek yok canım
İste, hepsini versin.

(Nasılım öğretmenim :))

hozat
09-09-2013, 22:52
Sevgili Ada,

harikasın canım.

İzin isteme nedenim, " çalınan çiçek tutar" fikrine külliyen karşı olduğumdandır.
Benim bu konuda çok canım yandı, bazı saksılarım ben yokken yok olma aşamasına geldi.

Adalet Yağcı
09-09-2013, 22:53
Sevgili Adalet Yağcı, bahçemden kopardığım iri bir salkım üzümü yiye yiye bahçende keyifle dolaştım.
Bitkilerin çok güzel, renk cümbüşü içindeler. Ancak bazı bitkileri saksıdan toprağa geçirmekten bahsediyorsun biraz erken değil mi? Bence yayladan inmeden önce yaparsan daha garanti olur diye düşünüyorum.
Ben de saksı sulamaktan bıktığım için aynı şeyi yapacağım ama Ekim sonu veya Kasım'ı bekliyorum.
Güzelliklerin tadını keyifle çıkarmanı dilerim.

Sevgili Güler;

Seni bahçemde görmeyi özlemişim, hoş geldin.
Üzümlerin tam zamanı, afiyet olsun canım.

Bu sezonun başında bir çok saksıyı toprağa geçirmiştim, bazılarına pişman oldum, onları yeniden saksıya alacağım :)
Saksıda büyüyen üç clematis, üç renkli galla, tüm liliumlar toprağa geçecek.
Dilerim pişman olmam.

Yayla epeyce serinledi, gündüzleri bile hırka çorapla dolaşıyorum çoğu zaman.
Okulların açılmasına bir hafta kaldı, bu demektir ki, en yakın komşularım yayladan inecekler.

Aslında Eylül ve Ekim yaylanın İlkbahardan sonra en güzel zamanları ancak, yakınımdaki komşular gidince tedirgin oluyorum, bu yüzden bu ayın sonuna kadar bile kalabilirmiyim bilmiyorum.
Sevgilerimle...

Adalet Yağcı
09-09-2013, 22:58
Sevgili Ada,

harikasın canım.

İzin isteme nedenim, " çalınan çiçek tutar" fikrine külliyen karşı olduğumdandır.
Benim bu konuda çok canım yandı, bazı saksılarım ben yokken yok olma aşamasına geldi.

"Çalınan çiçek tutar" sözü hırsızlığa uygun bir kılıf işte :mad:
Bilirsin, milletçe kılıf uydurmayı da iyi biliriz biz :)

Güler
09-09-2013, 23:02
Kahvede sormuştum; citronella tohumu yollasam çimlendirebilir misin?

Adalet Yağcı
09-09-2013, 23:11
Citronella çok çabuk çimleniyor, elbette seve seve hem de.

Selehattin 67
10-09-2013, 19:04
Ablam yine harikalar var bahçende bizlere siz değerli büyüklerimizin yaptığı güzellikleri izletmeniz ne güzel mutluluk sağ olasınız selamlar sevgiler saygılar

Adalet Yağcı
10-09-2013, 20:34
Sevgili Selahattin 67;

Bizim yaşlarımızda bahçe işleri pek akıl kârı değil ama, bir kere gönül vermişiz işte :)
Benden de size sevgiler, selâmlar olsun.

Sevgi Durul
10-09-2013, 23:41
Sevgili Durul'cuğum;

Zinniaları özellikle çok sık dikmiştim, seyrek dikimlerde rüzgar ve yağışta devrilebileceklerini düşünerek.
Şimdi iyi yaptığımı düşünüyorum, yine de bitkiler uzadıkça etrafa yatma eğilimi gösterdiler.
Ben de etrafına aralıklarla ince destek çubukları dikip etrafını da iple çevirdim, böylece daha derli toplu görünüyorlar :)

Sevgili Adalet hanım, zinnialar bende ekildikleri yerde büyüdüler, yani şaşırtmadım. Dolayısıyla oldukça sıklar. Destek çubukları dikip iple çevireyim diyeceğim ama bu günlerde işimiz başımızdan aşkın, Cumartesi'den bu yana bahçeye gidemiyoruz bile. Seneye için aklımda olsun.:)

yağmur
11-09-2013, 08:58
Adalet Hanım bahçeniz çok güzel, böyle güzel bir bahçenin su sıkıntısı yaşaması ise üzücü. Yine de sevginiz susuzluğa galip gelmiş ki cennet gibi her köşe.

"Çalınan çiçek tutar" sözü hırsızlığa uygun bir kılıf işte :mad:
Bilirsin, milletçe kılıf uydurmayı da iyi biliriz biz :)

Çalınan çiçek tutar mı hiç test etmedim ama bırakın çalmayı sahibinin gönülsüz verdiği çiçek bile tutmuyor. Tecrübeyle sabit :(

Adalet Yağcı
11-09-2013, 21:27
Sevgili Durul'cuğum, bir çok bitki destek istiyor, lisianthuslar, dahlialar, rudbeckialar ve aklıma gelmeyenler.
Zinnialar uzun süre desteksiz dim dik durdular, ilk çiçeklenmelerin ardından yeni tomurcuklar çıkınca bitkinin boyu giderek uzadı, etrafa dağılmaya başlayınca kökler zedelendi, ben de çareyi bağlamakla buldum.

Aslında bu tür bitkileri belli yerlere sıralamak lazım, önünden arkasından sağlam bir ipi gergin olarak bir destek çubuğuna sabitlersek sorun kalmaz diye düşünüyorum.
Yerden 50 cm. yüksek olması yeterli olacaktır.

Adalet Yağcı
11-09-2013, 21:34
Adalet Hanım bahçeniz çok güzel, böyle güzel bir bahçenin su sıkıntısı yaşaması ise üzücü. Yine de sevginiz susuzluğa galip gelmiş ki cennet gibi her köşe.

Çalınan çiçek tutar mı hiç test etmedim ama bırakın çalmayı sahibinin gönülsüz verdiği çiçek bile tutmuyor. Tecrübeyle sabit :(

Sevgili yağmur, bahçeme hoş geldiniz.

Beğenileriniz ve nazik sözleriniz için teşekkür ederim.
Benim susuzluğum Haziran ayı sonlarına doğru başlar, Eylül sonlarında normale döner.

Eylül ayı ortalarında okullu çocukları olanlar yayla sezonunu kapatıp şehire inerler, su da yaylada kalanlara kalır :)
Alıştık artık, seneye Büyükşehir Belediyesine bağlanacak köyümüz, bir çaresine bakarlar belki.

Çalıntı çiçek konusunda aynı fikirdeyim :)
Sevgiler.

Adalet Yağcı
15-09-2013, 22:08
Bahçemde bütün yaz sevgili Durul'un bahçesindeki gibi rengarenk kelebekler bekledim.
Ara sıra küçük beyaz kelebekler dışında göremedim, fotoğraflarını çekemedim.
Dün iki saat bahçeyi suladıktan sonra terasta yorgunluk atarken bir tane dünya güzeli uçup geldi.

Önce şaşırdım, sonra çok sevindim, kıpırdamaya cesaret edemedim kaçmasın diye, telefonla bir kaç kare yakalayabildim.

441930

441931

Adalet Yağcı
15-09-2013, 22:17
Anemon Japonica açmaya başladı.
Çiçekleri ayrı, yaprakları ayrı güzel.

441933

441932

441934

Adalet Yağcı
15-09-2013, 22:21
Mayısta diktiğim papatya yeni açıyor, tembel n'olacak :)

441936

Sinameki ağaç oldu, Haziran sonundan bu yana çiçekli.
Tohumları döküldüğü yerlerde kendiliğinden çimleniyor.

441937

441938

vetman996
15-09-2013, 23:25
Sayın Adalet Hanım merhaba.

Agaclar.net bir derya deniz. Keşfedilmesi gereken güzellikler var. Sizin paylaşımlarınızı yeni keşfettim. Biraz geç oldu ama...

Ne güzel bahçeniz varmış. Allah nazardan saklasın.

Bu güzellikleri yetiştiren de mutlaka güzel bir insandır. Dünyayı da güzel görür, etrafına da güzellikler saçar..

Bu bahçede ömür geçiren yaşlanmaz bence. Etrafına da pozitif enerji verir.

Ufkumu açtınız. Gözlerimin pası silindi. Her şey için teşekkürler....

Not: Size bahsettiğim gübreyi Mart ayı içinde ücretsiz göndereceğim. Unutursam hatırlatırsınız.

Selamlar... Saygılar...

Adalet Yağcı
16-09-2013, 20:33
Hoş geldiniz sayın vetman996;

Nazik övgüleriniz için teşekkür ederim.
Bütün bahçem 300 m² ağaçlar, sebzeler, süs bitkileri ayrı bölümlerde.

Doğrusunu isterseniz bir kaç yıl önceki güzelliği kalmadı, yalnız olmak ve su sorunumuzun olması istediğim pek çok şeyi yapmamı engelliyor.

Kompost konusunda başlığa yazmıştım, gördünüz mü bilmiyorum.
Mart ayında size hatırlatırım, sağolun.
Sevgiler.

hozat
16-09-2013, 22:53
Sevgili Adalet,

Hani senin bir başlığın vardı"arap saçına dönen bahçeler" diye,

işte aynen o durumdayım,düzeltmeye çalıştıkça yeni sorunlar çıkıyor.
Şimdi olsa yaptığım bir çok hatayı asla denemezdim bile..

YeniGine
17-09-2013, 00:36
:) Arapsaçına dönen bahçeler; ben ne güzel zamanında minik minik fideleri, çiçekleri dikiyorum maşallah herşey çok güzel, yerli yerinde gayet güzel görünüyorlar. Fakat daha sonra büyüdükçe hepsi içiçe, karmakarışık arapsaçına dönüvermiş. Ve her seferinde de diyorum tamam seneye daha seyrek, daha az, bunlar başka yere, şunlar başka yere. Ama yine hep aynı oluyor. :(

Adalet Yağcı
17-09-2013, 19:16
Sevgili Adalet,

Hani senin bir başlığın vardı"arap saçına dönen bahçeler" diye,

işte aynen o durumdayım,düzeltmeye çalıştıkça yeni sorunlar çıkıyor.
Şimdi olsa yaptığım bir çok hatayı asla denemezdim bile..

Üzülme canım, benim durumum da senden farklı değil.
Baharda saksıları azaltacağım diye(sulama derdinden)yere aldığım bitkilerden bir kısmını yine saksılara alacağım :)
Ayrıca yerini değiştiremeyeceğim bir kaç bitki var ki, onların başka yerde olması gerekiyor.
Yani yine arap saçı, hep arap saçı :(

Adalet Yağcı
17-09-2013, 19:19
:) Arapsaçına dönen bahçeler; ben ne güzel zamanında minik minik fideleri, çiçekleri dikiyorum maşallah herşey çok güzel, yerli yerinde gayet güzel görünüyorlar. Fakat daha sonra büyüdükçe hepsi içiçe, karmakarışık arapsaçına dönüvermiş. Ve her seferinde de diyorum tamam seneye daha seyrek, daha az, bunlar başka yere, şunlar başka yere. Ama yine hep aynı oluyor. :(

YeniGine'ciğim, mevsimlik bitkilerde sorun yok, seneye daha makul şekilde dikilebilirler.
Sorun, gül, ağaçşakayık vb. kalıcı ve görece yaşlı bitkilerde.
Yerlerini değiştirmeye cesaretim yok, peyzaj hak getire :)

Adalet Yağcı
18-09-2013, 22:46
Kurbağalar beni çok sevdi, bu da bu gün ortalıkta dolaşıp durdu, sanırım hamile, bir sürü bebiş bahçeye yayılırsa yandık :)

442524

Bu güzellikleri de ekleyivereyim.

442523

442522

Adalet Yağcı
18-09-2013, 22:51
Solanum tüm haşmeti ile komşumun bahçesini şenlendiriyor.

442525

Bana da bu düştü :)

442526

Adalet Yağcı
18-09-2013, 22:54
Kış sert geçerse solanumu kaybedebilirim, önlem olarak bir kaç çelik yaptım.

442527

Sevgili Nevsune'ciğim, epeydir görünmüyorsun, bak anne çiçeğim ne güzel açtı.

442528

hozat
18-09-2013, 23:24
Kurbağa, kendine zarar gelmeyecek bir ortamda olduğunu hissetmiş gibi rahat gözüküyor.

Zira, ev sahibi bir karıncayı bile incitmez,,

yağmur
19-09-2013, 14:56
Adalet Hanım üstte sarı renkte görünen çiçeklere güz çiğdemi demişsiniz önceki mesajlarınızda. Bende de buna benzer bişeyler var. Yeni yeni filizlendiler. Ben onları zıpçıktı sanıyordum. İkisi farklı mı? Zıpçıktı ve güz çiğdemi?

Adalet Yağcı
19-09-2013, 18:01
Kurbağa, kendine zarar gelmeyecek bir ortamda olduğunu hissetmiş gibi rahat gözüküyor.

Zira, ev sahibi bir karıncayı bile incitmez,,

Şimdilik öyle, çoğalırlarsa durum değişebilir :(

Adalet Yağcı
19-09-2013, 18:05
Adalet Hanım üstte sarı renkte görünen çiçeklere güz çiğdemi demişsiniz önceki mesajlarınızda. Bende de buna benzer bişeyler var. Yeni yeni filizlendiler. Ben onları zıpçıktı sanıyordum. İkisi farklı mı? Zıpçıktı ve güz çiğdemi?

Sevgili yağmur;

Güz çiğdemi ile zıpçıktı(Zephyranthes) (http://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/9069.htm) farklı bitkilerdir.
Başlığı incelerseniz neye benzediğini anlayabilirsiniz.
Sevgilerimle.

kaktüsçüm
22-09-2013, 18:31
hepsi muhteşem..ellerinize sağlık

Sevgi Durul
19-10-2013, 16:17
Bahçemde bütün yaz sevgili Durul'un bahçesindeki gibi rengarenk kelebekler bekledim.
Dün iki saat bahçeyi suladıktan sonra terasta yorgunluk atarken bir tane dünya güzeli uçup geldi.

Önce şaşırdım, sonra çok sevindim, kıpırdamaya cesaret edemedim kaçmasın diye, telefonla bir kaç kare yakalayabildim.

441930

441931

Ben ilk kez kelebek fotoğrafı çekebildiğimde sevinçten havalara uçmuştum. Sonra bir çok kez çekme fırsatım oldu. Her birinde ayrı güzellikte renk ve desenler. Kısa ömürlerine bir çok güzellik sığdırıyorlar.

Beklediğinize değmiş, sevgili Adalet hanım. Çok hoş bir kelebek. Devamı gelecektir. Sevgiler...

Adalet Yağcı
19-10-2013, 17:25
Sevgili Durul'cuğum, Senin rengarenk kelebeklerine yetişemem ben, tüm yaz boyu görüp fotoğraflayabildiğim tek kelebekti.
Bu sene geçti artık gelseler de ben göremem.

Onca çeşit bitki var bahçede ama nedense görünmüyorlar ortalıkta, belki de yayla havasını sevmiyorlar, gündüzleri çok sıcak geceleri oldukça soğuk oluyor.
Sevgilerimle.

Muda
19-10-2013, 18:13
[QUOTE=Adalet Yağcı;1199752]Bahçemde bütün yaz sevgili Durul'un bahçesindeki gibi rengarenk kelebekler bekledim.

441930

441931[/QUOTE
Adelet hanım telefonla çok güzel yakalamışsınız. Nedense kelebekleri çekmeye çalışınca hemen uzaklaşıyorlar. Güzel bir kırlangıç kuyruk kelebeği. Muhtemelen larvası sütleğen üzerinde besleniyor. Bir tane oldukça iri ve renkli tırtılını görmüştüm. Kırlangıç kuyruk su içerken çeşitli fotoğraflarını çekmiştim. Her zaman yakalayamıyorsunuz. Her yerini göremesem de çok güzel bir bahçeniz var.

Adalet Yağcı
19-10-2013, 19:55
Sayın Muda;
Bahçeme hoş geldiniz.
Mevsim dolayısı ile biraz sessiz kaldık, bahara doğru coşku başlar yine.

Demek benim minik misafirim kırlangıçkuyruk kelebeğiymiş, adını öğrendiğime sevindim.
Seneye tekrar karşılaşırsak yabancılık çekmeyeceğiz :)

Övgü sözleriniz için teşekkürler.

hozat
19-10-2013, 20:16
Sevgili Ada,
İnanır mısın bahçede gözlerim kelebek arıyor ama göremiyorum hiç.
Çoçukken oyun oynadığımz sokaklar da bile görürdük kocaman kelebekleri,
şimdi yemyeşil bahçelerde görünmüyorlar.

Çok iyi yakalamışsın üstelik çok ta net, güzel bir kelebekmiş eline sağlık.

YeniGine
20-10-2013, 00:22
Sevgili CAN Adalet Hanım, solanum çelikleriniz inşallah tutarlar... Şimdiden ellerinize sağlık.

Adalet Yağcı
20-10-2013, 20:28
Sevgili Ada,
İnanır mısın bahçede gözlerim kelebek arıyor ama göremiyorum hiç.
Çoçukken oyun oynadığımz sokaklar da bile görürdük kocaman kelebekleri,
şimdi yemyeşil bahçelerde görünmüyorlar.

Çok iyi yakalamışsın üstelik çok ta net, güzel bir kelebekmiş eline sağlık.

Sevgili Hozat'cığım;
Doğayı bu hızla katletmeye devam edersek daha bir çok canlının güzelliklerinden mahrum kalacağa benzeriz :(

Adalet Yağcı
20-10-2013, 20:31
Sevgili CAN Adalet Hanım, solanum çelikleriniz inşallah tutarlar... Şimdiden ellerinize sağlık.

Çelikler tuttu bile YeniGine'ciğim, bu aralar yaylaya gidemedim, gittiğimde senin için ve sevgili Durul için çelik yapacağım :)
Bahara hazır olsunlar, tutmazlarsa baharda tekrar denerim.

Aysis
26-10-2013, 18:48
Sevgili Adalet hanım siteye gireli epey oldu hep sizi görüyordum ama vakit bulup da bahçenizi gezememiştim. Dün den beri bahçenizi geziyorum doğrusu harikalar yaratmışşınız.

Benim de küçük bir bahçem var. Sizden ve Sevgili Jineoptan öğreneceğim çok şeyler var.

Bahçelerinizi gezdikçe benim bahçeme uygun birçok çiçeğin olduğunu görüyorum. Zaman içinde inşaallah ben de onları yetiştirebilirim.

Tekrar tebrik ederim. Kolay gelsin.

Adalet Yağcı
05-11-2013, 21:29
Sevgili Aysis,
Cevap yazmakta oldukça geciktim, bunun için üzgünüm.

Bahçemde epeyce bitki çeşiti var, Mayıs Haziran döneminde çok da güzel oluyorlar, Temmuzla birlikte sıcaktan keyifsizleşiyorlar.
Doğrusunu isterseniz yoruldum, küçük bir bahçe ama bakımına gücüm yetmiyor artık.
Hele de tüm bitkilerin uykuya hazırlandığı bu dönemde canım bahçeye gitmek bile istemiyor, bu yüzden son iki aydır paylaşımlarım da olmadı.

Eminim siz de bahçenizde çok güzel köşeler yaratacaksınız, solanum Rantonettii hararetle tavsiye ederim, Sıcak iklimi seviyor.
Çok sevdiğim halde Begonville yetiştiremedim ben, kar yağıyor çünkü yaylaya, ama siz böyle bir şansa sahipsiniz.
Renk renk begonvillerle şahane alanlar yaratırsınız.

Bildiğim konularda elimden geldiği kadar yardımcı olurum, forumdaki tüm arkadaşlarım gibi.
Sevgiyle kalın.

Aysis
07-11-2013, 20:30
Çok teşekkürler Adalet hanım sayfamı açtığımda bahçemdeki eksiklerimi yazarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Aysis
10-01-2014, 21:51
Sevgili Adalet hanım sayfamı açtım (Aysisi Bahçe).

Datura (özelliklek kulu olan ) , Lobelya, Monarda, Lisiantus, Ezan Çiçeği, Yüksük Otu, Sarı Kız Sarmaşığı, Hazeran gibi birbirinden güzel çiçeklerin tohumlarından varsa bahçem için göderebilirseniz beni çok mutlu edersiniz.

solanum Rantonettii önermişsiniz. Gerçekten iyi bir öneri. Tohum çelik nasıl temin edebilirim.

Size yazdım çünkü takas talebinde bulundum ama ancak seneye mümkün olabilecek. Bu yıl da herkes elindeki tohumları takasa gönderdi. Ben yazlıkta idim. İnternet yoktu her şeyde geç kadım.

Affınıza sığınarak Yüzsüzlük ediyorum bağışlayın.

Adalet Yağcı
11-01-2014, 09:33
Sevgili Aysis;
Bahçe başlığınız hayırlı olsun, ilk fırsatta ziyaret edeceğim.

Tohum çelik istemek hiç de yüzsüzlük değil, hayat paylaşınca güzel biliyorsunuz :)

Datura tohumu var ama bir kaç yıllık, ben pek ümitli değilim açıkçası.
Lisianthusum Ezan çiçeğim yok, Lobelyanın tohumunu alamıyorum, gözle görünmeyecek kadar minik tohumlar her yıl saksıya döküldükleri yerden kendileri çimleniyor.

Zengarden'den tohumunu temin edebilirsiniz, kolay çimleniyor.
Sarıkız sarmaşığının tohumlarını hiç göremedim, kışı atlatırsa fide olarak gönderebilirim.
Solanum Rantonettii ve Monardayı da yine baharda çelik olarak yollarım.

Yüksükotu ve Hazeran için yaylaya bakmam lazım, bu mevsimde yaylaya hiç çıkmıyorum.
Mart ortaları gibi tekrar hatırlatırsanız elimde kalanlardan seve seve gönderirim.
Sevgilerimle.

Aysis
11-01-2014, 19:45
Çok incesiniz Adalet hanım ilginize ve güzel sözlerinize çok teşekkür ederim.

Büyük marketlerde dediğiniz küçük tohumları belki bulabilirim.

Ama bahçenizdeki daturalara hayran kalmıştım. Bayat da olsa denemek isterim. Ücretini benim ödeyeceğim şekilde göderebilirseniz sevinirm. Adresim özelinizde.

abk
18-01-2014, 22:14
Merhaba Adalet Hanım;
Bahçenize uzun süredir uğramamıştım. Arap saçına dönen bahçeler sayfasından buraya atladım bahçenizin son halini görmek için. Son sayfadan geriye doğru gideceğim. Ama bana tohum ekmeye devam ediyormuşsunuz gibi geldi. Umarım istediğiniz düzeni sağlamışsınızdır.

abk
18-01-2014, 22:25
Küçük de olsa benim de çim alanım var :)

434353

434354

434355

434356

Bahçeniz harika olmuş.;) Kutlarım. Çiçekler çok güzel ama çimde onların güzelliklerini ortaya çıkarmış.

Adalet Yağcı
19-01-2014, 21:48
Sayın abk;

Arada bir bahçemi şenlendiren dostları görmek çok güzel, güzel sözleriniz ve beğenileriniz için teşekkürler.

Tohum ekmeye her yıl tövbe ediyorum ama bu güne kadar bu tövbeler hep bozuldu, Şubat sonlarında yine ellerim kaşınmaya başlar :)

Geçtiğimiz sezon çim alan ve etrafı fena olmadı, yine de aklımda bir sürü şey var, hava bahara döndüğünde karınca kararınca bir şeyler yapacağım inşallah.
Bütün mesele karar verip uygulamaya geçmek.

cemo
19-01-2014, 22:27
Çok kaşınmasın ellerin, bahara ne kaldı:)

Adalet Yağcı
19-01-2014, 22:33
Eller kaşınmazsa onca tohum nasıl çimlenir Cemo'm :)

Bahara kadar toparlanıp viyolleri tohumları hazırlamam lazım.
Bu sene bolca Rudbeckia ve Zinnia ekilecek.
Her türlü yardım koşulsuz kabul edilir :)

cemo
19-01-2014, 22:38
Mayısta belki yardımım olabilir diyeyim:))

Adalet Yağcı
20-01-2014, 08:23
Bak, bu, yılın en iyi haberi oldu :eek:

Adalet Yağcı
20-02-2014, 17:37
Hava uzun zamandır bahar gibi, eh bari sezonu açalım artık.
Bir hafta önce bahçeye bir kaçamak yapma fırsatım oldu, iyi ki gitmişim, yoksa bu güzellikleri kaçıracaktım.

470746

470747

470748

470749

Adalet Yağcı
20-02-2014, 17:41
Öyle güzel kokusu var ki, hepsini toplayıp eve getirdim.
Sokak kapısının dışına taşıyordu kokusu.

470752

470753

470754

Şimdilik bu kadar, Clematisler açıncaya kadar fazla bir şey göreceğimi sanmıyorum.

mavisedir
20-02-2014, 18:50
Adalet hanım maşaAllah nergisler ne güzel açmış. Benimkiler daha tomurcukta.

Bahçenizi ne zamandır gezmemişim, şimdi yaz dönemi sayfalarını gezdimde çok güzel çiçekleriniz var. Zinyaların kenarına bişe ekmişsiniz herhalde ben ne olduğunu çözemedim. Zinyaların alt kısımları zamanla kötü görünüyor bende önlerine bodur bişey ekeyim die düşünüyorum. Fikir olsun bana da :)

Adalet Yağcı
20-02-2014, 23:04
Sevgili mavisedir;
Zinniaların etrafına bodur dahlialar dikmiştim.
Suyu ve güneşi seven Petunyalar da dikilebilir.

Zinnialar düzenli su istiyorlar, sulamayı bir iki gün kaçırsanız alt yapraklarından kuruma başlıyor.

YeniGine
20-02-2014, 23:27
Sevgili CAN Adalet Hanım; maşallah nergisleriniz ne kadar çok açmışlar. Harika olmuşlar maşallah onlara. Bu nergisleriniz karaburun değil ise isimleri nedir? Zira benim karaburunlar 1.5-2 ay önce açtılar da bittiler...

Adalet Yağcı
21-02-2014, 07:40
Sevgili YeniGine'ciğim;

Nergislerimin cinsini bilmiyorum, bahçeyi yaparken konu komşudan aldığım soğanlardı.

İstanbul'un iklimi yaylaya göre daha ılıman, bu yüzden senin nergisler erken açmışlardır.

Adalet Yağcı
16-03-2014, 16:15
Uzun bir dinlenmenin ardından hepinize Merhabalar...

Limonata gibi bir Şubattan sonra kış geri geldi, hava soğuk yağış var bu gün.

Günlerdir aklıma takılan bir şey vardı, geçen yaz en sevdiğim Clematisim H.F.Young keyifsizleşmişti, sonbahara doğru toprak üstünde 10 cm. bırakarak güçlü bir budama yapmıştım.

Daha sonra köklerden sürgün verir diye bekledim hep ama hiç bir kıpırtı yoktu.
Son günlerde hep aklım bu Clematisin sürgün verip vermeyeceği ile meşguldü, acaba bir kış dinlenip sürgün verir mi diye merak edip duruyordum.

Neyse bu gün muradıma erdim, benim güzel kızım 5-6 yerden sürgünler vermiş, tahmin edersiniz çok sevindim.

Diğer pozlar flu çıkmış, onları yüklemiyorum.
H.F.Young bu günkü durumu.

476321

Adalet Yağcı
16-03-2014, 16:19
Dr.Ruppel hariç diğerleri de uyanmış :eek:

476322

476323

476324

Selehattin 67
16-03-2014, 16:19
abla nasılsın sonunda beklenen bahar geldi

Adalet Yağcı
16-03-2014, 16:23
Macropetelia(inşallah öyledir) tomurcuk bile yapmış.
İlk kez açacak.

476325

Adalet Yağcı
16-03-2014, 16:27
İlkbaharın güzel prensesi ağaç şakayık, yirmiden fazla tomurcuk vardı.

476326

476327

İyi hoş da bunlar onbeş güne kadar açarlar, ben İstanbul'da olacağım :(

476328

476329

Adalet Yağcı
16-03-2014, 16:31
Bu da ağaç şakayık, buna yer beğendiremedim bir türlü.
Ormandan gelmişti, rengi kırmızı, her yıl tomurcuk yapıyor ama bir türlü açmıyor.

476331

Ağaç hatmi de hareketlenmiş.

476330

Adalet Yağcı
16-03-2014, 16:34
Allissiumlar bir alem, tohumların düştüğü her yerden çimleniyorlar.
Çok da iyi ediyorlar, bahçenin her yerinde açmışlar :)

476332

476333

476334

476335

Adalet Yağcı
16-03-2014, 16:36
Bunlar da gelmek istediler :)

476336

476337

476338

Adalet Yağcı
16-03-2014, 16:39
İki yıl önce sevgili alcen getirmişti bunları, hazerana benziyorlar ama isimlerini bilmiyorum :(
Çoğalmışlar ve güçlü gelişiyorlar, bahçeyi sevdiler demektir :)

476339

476340

Adalet Yağcı
16-03-2014, 16:43
Geçen yıl ilk kez Gerbera dikmiştim, satıcı dona dayanıksız demişti, bu gün gördüm ki beşi de kışı atlatmış, çok sevindim.
Bu sene daha çok gerbera :)

476341

476342

Adalet Yağcı
16-03-2014, 16:46
Ekinezyalar yapraklanmış.

476343

Heucheralar hiç yaprak dökmüyor sanırım, çiçek tomurcukları bile yapmış.

476344

476345

Adalet Yağcı
16-03-2014, 16:48
Vefalı dostlar gibidir Kalifornia gelincikleri.
Bir kez misafir ettiğinizde hep bahçenizdedirler artık :)

476349

476350

Adalet Yağcı
16-03-2014, 16:51
Liliumlar yavaş yavaş başını uzatmış topraktan.

476351

Bir vefalı dost daha, mis kokulu şebboylar tomurcuktalar.

476352

476353

Adalet Yağcı
16-03-2014, 16:53
Yabani çuhalar, komşudan pembesini de edinmek lazım, pek güzeller.

476355

476356

Adalet Yağcı
16-03-2014, 16:54
Bu sene bol badem var :)

476357

476358

476359

Adalet Yağcı
16-03-2014, 16:58
Daha pek çok fotoğraf çekecektim ama yağmur çiselemeye başlayınca vazgeçip eve döndüm.

Şeftali çiçeği tomurcukları.

476360

Adalet Yağcı
16-03-2014, 17:01
abla nasılsın sonunda beklenen bahar geldi

Teşekkürler sayın Selehattin 67.

Biz baharı Şubat ayında yaşadık, buralara kış geri geldi.
Salı gün Kar yağmış yaylaya, dağlarda parça parça görünüyordu hâlâ.

Orhan Özbilgiç
16-03-2014, 19:03
Özellikle clematis ve gerberalarınıza sevindim. Artık Clematisler hastalanıp, yaprakları kuruyunca hiç üzülmemek gerektiğini öğrendik. Yeter ki, yılda bir kez de olsa güzel çiçeklerini görelim.

İnşallah, su sorunu yaşamadan bir yaz geçiririz de, bu güzellikler kalıcı olur.

Ben bir de sizin Pentaslarınızın tekrar canlanıp, canlanmayacaklarını merak ediyorum. Malum sizin deneyimleriniz bana hep yol gösterici oluyor. :)

Sevgili Adalet Hanım;
Yeni sezon hepimiz için, sağlık içinde ve keyifle sürsün.

Sevgi Durul
16-03-2014, 19:24
Sevgili Adalet hanım, bu uyanışları görmek sevinç veriyor insana. Ne güzel.

Ağaç şakayığınız, clematisler ve kırmızı şakayığınızın çiçekli fotoğraflarını eklemeyi unutmayın lütfen. Bir de, alcen getirdi dediğiniz bitkinin adını ve çiçeğini merak ettim. Bana da geçen sene arkadaşım bahçesinden bir kaç kök söküp vermişti. Soğuğa dayanıklı dediği için, sevine sevine alıp dikmiştim. Benimkiler de çoğalmışlar, bugün mecburi yer değişimi yaptım, umarım kötü etkilenmezler.

Gelişmeleri merakla bekliyorum. Sevgiler...

Orhan Özbilgiç
16-03-2014, 19:54
... Bir de, alcen getirdi dediğiniz bitkinin adını ve çiçeğini merak ettim. Bana da geçen sene arkadaşım bahçesinden bir kaç kök söküp vermişti. Soğuğa dayanıklı dediği için, sevine sevine alıp dikmiştim. Benimkiler de çoğalmışlar, bugün mecburi yer değişimi yaptım, umarım kötü etkilenmezler...

Öğretmenim;

Sizin de merak ettiğiniz bu bitki, bana Hünüyusuf çiçeği gibi geldi. Ama emin değilim tabii. Eğer o ise, şaşırttılmayı seviyorlar.

Adalet Yağcı
16-03-2014, 21:10
Bir de, alcen getirdi dediğiniz bitkinin adını ve çiçeğini merak ettim. Bana da geçen sene arkadaşım bahçesinden bir kaç kök söküp vermişti. Soğuğa dayanıklı dediği için, sevine sevine alıp dikmiştim. Benimkiler de çoğalmışlar, bugün mecburi yer değişimi yaptım, umarım kötü etkilenmezler

Sevgili Durul'cuğum, geriye dönüp aradığımda bitkinin ismini "Canpanula" (http://www.agaclar.net/forum/1161663-post3679.htm) olarak yazmışım, son fotoğraftaki bitki.
Soğuğa dayanıklı, çok yıllık ve görüntüsü çok hoş.
Ben daha çok hazerana benzetiyorum.

Keşke yer değişimi yapmasaydın, inşallah yeni yerlerinde mutlu olurlar.

Adalet Yağcı
16-03-2014, 21:20
Merhaba Orhan bey;

Bu gün yayladan yorgun döndüm, sizi yarın arayıp duymak istemediğiniz haberi verecektim.

Pentaslarla vedalaşabilirsiniz :(
Hiç biri de yaşamıyor, kışı atlatamamışlar, ben yine de yerlerinde bıraktım hava ısındığında belki dipten sürer diye.

Bu kışı çok da hafif atlatmıştık oysa, sizin bahçenizle benim bahçe hemen hemen aynı konumda iklim bakımından.
Ben gerberalarla devam etmeyi düşünüyorum, kıştan korkmasın, bol çiçek açsın, renk skalası geniş olsun.
Pentası çok sevmiştim ama, ya her yıl yeniden alıp dikeceğiz ya da vaz geçeceğiz :(

Su konusunda endişelerim var, bu kış az yağış aldı Akdeniz, bakalım, yaşayıp göreceğiz.

Size de kolaylıklar diliyorum, telaş başladı bakalım bu yaz nelere üzülüp nelere sevineceğiz.
Size ve hanımefendiye selâm ve sevgilerimle.

Orhan Özbilgiç
16-03-2014, 21:59
Beğenmek adetten oldu diye beğendim. Aslında pentasa ilişkin haberi beğenmedim tabii.:(

Yine de, bu sene alıp birde ben deneyeceğim. Şimdi birde Gerberalara takılacağız demek ki? Neyse, bu da sevindirici. Sağolun.

YeniGine
16-03-2014, 23:30
Sevgili Adalet Hanım 1 ay erken de olsa hepimiz baharın heyecanını yaşamaya başladık çok şükür. Tomurcuklar, yeşerenler, minik minik başını topraktan gösterenler hepsi çok güzeller Adalet Hanım.
Alisyumlarınıza, bana da sanki hüsnüyusuf gibi geldi (hep olsun istediğim fakat bir türlü başaramadığım hüsnüyusuflar geçen sene tohumdan çimlendirmiş idim fakat şaşırtıp saksıyı da güneşin altında unutunca şimdilik 3-4 tane kaldılar saksıdalar bahçeye alsam mı?), liliumlarınıza, gelinciklerinize, şebboylarınıza, çuhalarınıza maşallah, bahçeniz renklenmeye başlamış bile. Ellerinize, gönlünüze sağlık...

Sevgili Adalet Hanım hatırlat demiş idiniz, benim solanumum ne durumda acaba? :o

Adalet Yağcı
17-03-2014, 08:28
Canım Yeni Gine'ciğim;

Güzel sözlerin ve beğenilerin için çok teşekkürler.

Hüsnüyusuf bir kaç senedir bahçemde yok, geçmiş yıllarda vardı.
Ekildikleri yıl çiçeklenmiyorlar, bu sene çiçeklerini görebilirsin.
Soğuktan korkmazlar, hemen bahçeye geçir, yerine alışsın bol çiçeklensin.

Senin için Solanum Rantonettii çelikleri aldım, 2 Nisanda İstanbul'dayım inşallah, hava hep yağmurlu ve soğuk olduğundan belki bir daha yaylaya gidemem düşüncesiyle unutmadan çelikleri hazırlayayım dedim.

Uçakla geleceğim için saksıya koyamadım, kağıt peçetelerle destekleyip bir poşetle sardım, hepsi de köklenir inşallah.
Köklenmese de tekrar gönderirim üzülme sen can dostum.

Selehattin 67
17-03-2014, 19:28
abla bizde bu sene hep son bahar gibi bir türlü kar yağışını seyredemedik kara hasretimiz ancak bursaya gitiğimizde gideriliyor

YeniGine
17-03-2014, 23:40
Sevgili CAN Adalet Hanım, şimdiden çok teşekkür ediyorum, sağolun. Görüşmek üzere inşallah o halde Adalet Hanım...

Sevgi Durul
19-03-2014, 09:01
Sevgili Durul'cuğum, geriye dönüp aradığımda bitkinin ismini "Canpanula" (http://www.agaclar.net/forum/1161663-post3679.htm) olarak yazmışım, son fotoğraftaki bitki.
Soğuğa dayanıklı, çok yıllık ve görüntüsü çok hoş.
Ben daha çok hazerana benzetiyorum.

Keşke yer değişimi yapmasaydın, inşallah yeni yerlerinde mutlu olurlar.

Adalet hanımcığım, evet campanula olmalı, arkadaşım verirken mor açtığını söylemişti. Linke baktım, yer değiştirmekten kötü etkilenmezse Mayıs gibi açacak.

Yer değişimi mecburiyetten yapıldı, oysa yerinden oldukça memnundu.:)

Bakınız burada (http://www.agaclar.net/forum/1259506-post3198.htm) fotoğrafı mevcut. Diplerinde bir sürü yavru oluşturmaya da başlamıştı.:(

Bitki taşıma işlemleri henüz bitmedi, devam edecek.:dilli:

Adalet Yağcı
19-03-2014, 10:29
Çok güzel gelişmiş Campanulalar Durul'cuğum, seneye bulundukları yeri dolduracaklardır.

Haseki küpelerinin de yeri değişti mi? Bak onlar yer değişikliğinden hiç hoşlanmıyorlar işte.
Hasekileri takip et bakalım, mevsim başı olduğu için belki de etkilenmezler.
İyi haberlerini bekliyorum canım.

alcen
19-03-2014, 11:42
Canım bahçen çok neşelenmiş sahibi gibi insana gülüyor, benim yolladıklarımda sana kampanula mor açanlar sevgininkilerle aynı adaletçim.... Onlar çok dayanıklı ve çok çabuk ürer heryerde gelişir....... Çok öpüyorum sevgilerimi gönderiyorum .....:)

Adalet Yağcı
19-03-2014, 17:59
Sevgili alcen'ciğim, Campanulaları ilk sende görmüştüm sanırım ve deli gibi araştırmaya başlamıştım.
Neyse ki imdadıma yetiştin de ben de güzelliklerini yakından görebildim.
Çoğaldıkça bahçenin diğer taraflarına aktaracağım, dik büyümesi de hoşuma gidiyor, uzun bitkiler uzadıkça yere yatıyor biliyorsun.
Teşekkürler ederim canım yeniden.
Selam ve sevgilerimle.

Sevgi Durul
19-03-2014, 22:37
Haseki küpelerinin de yeri değişti mi? Bak onlar yer değişikliğinden hiç hoşlanmıyorlar işte.
Hasekileri takip et bakalım, mevsim başı olduğu için belki de etkilenmezler.
İyi haberlerini bekliyorum canım.

Evet maalesef haseki küpelerinin de yeri değişti, eğer orada kalsalardı zaten öleceklerdi. Havuz kapatılıp duvarları sıvanacağı için beton dökülmemesi ezilmemeleri imkânsız, yani mecburi bir değişiklik söz konusu.

Haberler iyi olur da paylaşırım umarım, Adalet hanımcığım. Sevgiler...

Aysis
23-03-2014, 20:38
Kıştan etkilenenler için üzüldüm. Önceki yıldan kalanları düzenlemek daha kolay geliyor bana.

Siz yine de pentasayı aramayacak çiçekleri dikmişsinizdir.

Bahçeniz güzel olacak öyle görünüyor. Açınca şölen yapacak sizinkiler.

Adalet Yağcı
24-03-2014, 12:33
Sevgili Aysis,
Pentaslardan vazgeçtim, öyle nazlı cazlı bitkilerle uğraşamam, mütevazı olmalı benim bitkilerim :)

Henüz bir şey dikmedim bahçeye, toplantı için İst. geliyorum, yeni bitkiler düzenli bakım isterler.
Mayısta şenlendiririz inşallah.

Adalet Yağcı
06-05-2014, 18:38
Sevgili arkadaşlarım;
Sezonu bir türlü açamadım, kafam karmakarışık.

Bahçe işleri beni çok zorlamaya başladı, ücret mukabili işçi bulamıyorum, her yıl yeni sorunlar çıkıyor, evimle arası 35 km.
İki evi idare etmek eksiğine noksanına yetişmek tek başına çok zor.
Su konusu ise başlı başına ayrı problem.
Düşünüp taşındım, yayla evimi satmaya karar verdim.

Birkaç emlak sitesine ilân vermek üzere hazırlıklarımı yaptım, evin fotoğraflarını çektim, bahçe başlığımdan da birkaç fotoğraf ekleyeyim diye düşündüm.
Başladım sayfaları karıştırmaya, gelin görün ki ne aradığımı unutup sayfaların arasında daldıııım gittim.

Altı yıldır bu forumun üyesiyim, neler yapmışım neler, bana gelenler, benim gönderdiklerim, tohumlar, çelikler, fideler...
Bazı fotoğrafları yeni görüyor gibiydim, yorumları yeniden okudum, beni yüreklendiren yorumlarınız gözlerimi yaşarttı.
Hele sayfama yüklediğiniz fotoğraflar var ya, ben bahçemden uzaklardayken ne güzel de şenlendirmişsiniz.
Yokluğuna alışamayacağım sevgili Jineop'un paylaşımları içimi acıttı görünce.

Neyse uzatmadan, kararımı uygulamaya koymadan önce biraz daha düşünmek için kendime zaman tanıdım.
Bu yaz bir geçsin bakalım, bahçe bakımı tamamlandı ne olsa.

İki hafta önce bahçede fotoğraflar çekmiştim, onlarla sezona "Merhaba" demek istiyorum.
Aslında geçtiğimiz Cuymartesi Pazar günü de yayladaydım, her şey coşkulu görünüyordu ama ben fotoğraf makinamı unutmuşum, telefonla çektim epeyce ama, yeni çektiklerimi pc ye aktarmayı başaramadım.
İnternete bağlanmak için şimdili Vınn kullanıyorum, TTNET henüz gelmemiş binaya, şimdilik Vınn ile idare etmek zorundayım.

Haydi başlayalım ;)
Sayın Zeki Yağlı beyin iki yıl önce gönderdiği Veronica Blue ile başlamak istiyorum.
Öyle naif bir bitki ki, şu anda tümü açmış durumda ve ben seyrine doyamıyorum.

490009

490010

Adalet Yağcı
06-05-2014, 18:40
Hostalar bulundukları yere sığmıyorlar artık.
Mart'ta hem ayırıp hem yerlerini değiştirecektim, olmadı vaktini geçirdim.

490011

490012

Adalet Yağcı
06-05-2014, 18:43
Mavi süsenler her bahar coşkulu, yavaş yavaş geçiyorlar artık.
Soğanlarını topraktan hiç çıkartmıyorum.

490013

490014

490015

Adalet Yağcı
06-05-2014, 18:48
Sevgili alcen'den gelen Campanulaların tomurcuk halleri, şimdi tüm tomurcuklar açtı.

490016

Liliumlar gelişimi biraz zayıf gibi göründü gözüme.

490017

Her kış toprak üstüne kadar dalları donan Solanum Rantonettii hareketlenmiş, dip sürgünler iyi, bu yaz da beni mutlu edecek gibi.

490018

Adalet Yağcı
06-05-2014, 18:52
Mor Alyssiumlar üç yıldır bahçemde, kışı atlatıyorlar.
Bu mevsim en keyifli zamanları.

490020

490021

490022

Adalet Yağcı
06-05-2014, 18:59
Pembe ve beyaz Alyssiumlar.

490028

490029

490030

edelvays58
06-05-2014, 19:02
Adalet hanım, bitkileriniz harikalar. Buradaki evinizi satmak demek bu bitkilere veda etmektir. Bence biraz daha düşünün. Bu toprağı ve bu bitkileri özleyeceksiniz,hem de çok.

Adalet Yağcı
06-05-2014, 19:03
Öyle mütevazı ki, ne bakım istiyor ne ihtimam, zamanı gelince güzelliğini sergiliyor.

490031

İberis, Yalovadan geçen yıl almıştım.

490032

Leylak...

490033

Adalet Yağcı
06-05-2014, 19:09
Clematisler de açmış tabii, geçen yıl Bauhaus'dan almıştım.

Clematis Montana Spring.

490037

490038

490039

490040

Seneye tüm duvarı saracak gibi görünüyor.

Adalet Yağcı
06-05-2014, 19:13
490041

490042

490043

Adalet Yağcı
06-05-2014, 19:16
Yaşlanmak böyle oluyormuş, bir türlü ismini hatırlayamadığım Clematisimi sizlere önce Warsaw Nike, sonra da Papa John Paul II olarak yazmıştım.
Doğru isim "Snow Queen"

490049

Ville De Lyon

490050

Adalet Yağcı
06-05-2014, 19:22
Bodrum papatyası yüzlerce çiçek açtı, bu sene bir de somon rengini aldım.

490051

Gerberalar da kışı atlattı.

490052

490053

Adalet Yağcı
06-05-2014, 19:36
Altın yapraklı Melissa kışa dayanıklı, yayıldıkça yayıldı.
Teşekkürler gilan'cığım.

490058

Heuchera, mercan rengi çiçekleri çok güzel.

490059

490060

Adalet Yağcı
06-05-2014, 19:41
Güller...

490063

490064

Mayıs güllerinin çoğu açmıştı, pazar günü epeyce toplayıp gül şurubu yaptım, bakalım nasıl olacak.

490065

Orhan Özbilgiç
06-05-2014, 19:41
Gerçekten, içinde bulunduğunuz ikilemi hiç yaşamak istemezdim. Gönlüm ''Devam'' dan yana. Ama zorlukları düşününce, ne diyeceğimi bilemiyorum.
Neyse, bu yaz da bir şekilde geçecekmiş nasıl olsa.:)

Bitkileriniz, gerek renkleri, gerek bahçenin çapına ve konumuna uygunlukları ile muhteşem. Alisyumlar çok sevimli şeyler. Ama ben tercih edemiyorum. Zira Karadeniz ikliminin ve toprağının azgın yabanıl otları arasındabir yılda kaybolup gidecekler diye pas geçiyorum. Kaliforniya gelinciğimi bir yılda yuttular ki...:(

Solanum'un durumu bende de aynı. Bu yüzden mutluyum. Ama Duranta Erecta, kırmızı çiçekli Brugmansia ve Melisa korumalarıma rağmen yaşamadılar. Aslında mart başına kadar sağlıklı idiler. 30 -31 mart gecesi buralarda kar yağışıyla birlikte sıcaklık -6 derecelere düşmüş. Galiba o zaman ölmüşler.

Mutlu bey'den Melisa ve Duranta aldım. Onlarla biraz daha inatlaşacağım.:p

Mavi süsenleriniz çok güzel. Aslında buralarda mezarlıklarda mor süsen engellenemez biçimde yayıldığından olsa gerek bu soğanlıyı ben pek sevmiyorum. Ama sizinkiler gerçekten çok zarif. Hostalarınız da çok sağlıklı görünüyorlar.

Son toplantıda Sayın Zeki Yağlı; ''Gitmeden bir uğrayıver, sana farklı şeyler veririm.'' Demişti. Erken geldiğim için uğrama şansım olmadı. Zira o da toplantı sonrası günlerde yurt dışında idi. Veronica Blue yi görünce, ''Ah keşke uğrayabilseydim.'' dedim. Neyse, bu işin gelecek baharı da var.:p

Sağlık ve huzur dolu bir sezon diliyorum.

Adalet Yağcı
06-05-2014, 19:45
İki yıl önce gallaların yerini değiştirmiştim, bir tanecik açmış.

490066

Al işte, adını unuttum yine :)
Gazanya(hatırlatan, SDurul)

490067

Kalifornia gelinciği de her bahar kıyıda köşede kendine bir yer buluyor.

490068

Adalet Yağcı
06-05-2014, 19:50
İsimlerle başım dertte, cemo'm görünce hatırlatır bana :)

490069

Sevgili Durul'cuğumun gönderdiği Gelin tacı(Vangelia) nihayet çiçeklerini görebildim.
Teşekkürler SDurul'cuğum.

490070

Bunu unutmuşum.

490071

Adalet Yağcı
06-05-2014, 20:00
Ağaç şakayık, dört beş yıl önce sayın Başbahcivan göndermişti, endemik bir türmüş, ilk kez bu sene açmış, 'mış' diyorum ben göremedim ne yazık ki, İstanbul'daydım.
Çiçekleri koyu kırmızıymış, seneye görebilecekmiyim bakalım.

490075

Bu tomurcukların hepsi açmıştı.

490076

Çilekler çiçekte, farketmişsinizdir bahçe ot içinde, fotoğraflayabilmek için o kısmı temizledim.

490077

Adalet Yağcı
06-05-2014, 20:04
Ayvada bol çiçek var, bu sene kış çetin geçecek demek ki.

490078

Bu sene badem de bol.

490079

Bu elma bodurdan da bodur, altı yaşında, boyu bir metre var yok.

490080

Adalet Yağcı
06-05-2014, 20:07
Bektaşi üzümü bir kaç meyve vermiş.

490081

Yine beş yıldır gözünün içine baktığım Goji Berry'nin yerini değiştirince serpilmiş, çiçeklenmiş.

490082

490083

Adalet Yağcı
06-05-2014, 20:11
Sevgili Benol Hazarlıoğlu taaaa Trabzon'dan göndermişti, kokulu üzüm.
Bu sene tadına bakacağım inşallah.
Teşekkürler Benol hanım.

490084

490085

Adalet Yağcı
06-05-2014, 20:15
Kiraz yine bol çiçekli, meyve tutumu için ilaçlandı :(

490086

Elma çiçeklerine bayılırım, bunu geçemezdim.

490087

Şimdilik bu kadar, biraz da galeriye yükleme yapayım.

Adalet Yağcı
06-05-2014, 20:20
Adalet hanım, bitkileriniz harikalar. Buradaki evinizi satmak demek bu bitkilere veda etmektir. Bence biraz daha düşünün. Bu toprağı ve bu bitkileri özleyeceksiniz,hem de çok.

Ah.. sevgili edelvays58, hani bir şarkı var ya, "gitmek mi zor, kalmak mı zor" diye, aynen o durumdayım.
Çok düşününce vaz geçiyorum, az düşünüp aniden bitirmem gerek :(
Daha ne kadar dayanabileceğimi bilmiyorum.

Orhan Özbilgiç
06-05-2014, 20:41
Filmin ikinci yarısını görmeden sinemadan çıkmışım.:D
Asıl güzellikler gerideymiş.
Adalet Hanım; O üzümün yaprakları, dolma içinde çok idealdir. Hem parçalı olmayışı, hemde lezzeti güzelliğidir.

Not: Seneye Bektaşi üzümü de alacağım.:)

Adalet Yağcı
06-05-2014, 20:44
Gerçekten, içinde bulunduğunuz ikilemi hiç yaşamak istemezdim. Gönlüm ''Devam'' dan yana. Ama zorlukları düşününce, ne diyeceğimi bilemiyorum.
Neyse, bu yaz da bir şekilde geçecekmiş nasıl olsa.:)

Merhabalar Orhan bey;

Bahçem için ne kadar deli olduğumu en yakından bilenlerdensiniz, her şey bir yana bahçem bir yana derdim hep.
Yemeyeyim, gezmeyeyim ama bitki alayım diyecek kadar hem de.

Şikayet etmeyeyim diyorum ama, inanın bazan canıma tak ediyor.
Geçen hafta bahçenin otlarını temizlettim, çapa makinası çağırdım.
Sebze bölümüne döşenen damlamaları toplamalarını söylemiştim güya, işleri bitince gittiler, ben de kontrol etmedim.

Geçtiğimiz Pazar günü sebze fidelerini dikmek için suyu açtığımda dört sıra damlamanın delik deşik olduğunu görünce ne yapacağımı şaşırdım.
Birkaç kişiyi aradım kimi işim var dedi, kimi de ben anlamam o işten dedi, iş başa düştü anlayacağınız.

Hortumların sağlam yerlerini bir birine ekleyerek iki sıraya düşürdüm.
Ekleme işi de zor, birleştirici aparatı hortumların ucuna geçirebilmek için hortumun ucunu ısıtmak gerekiyor, bu da yetmiyor, uçlarını sağlam tellerle iyice sıkıştırmak gerekiyor.
Beni düşünün artık, elim kolum yara bere içinde kaldı.

Bu sene sizin zinniaları ekmek için geç kaldım, çimin ortasına yeniden göbek yapıp Calibrochia ve Petunya dikeyim diye düşündüm.
Toprak bahçenin bir ucundan gelecek, taşımak yine bana düştü, yirmi kova kadar toprak taşıdım ama ben de bittim yani.

Şu köylülere kızıyorum gerçekten, akşama kadar kahvede pinekliyorlar da gidip çalışalım üç kuruş kazanalım demiyorlar.
Neyse işte, böyle zamanlarda aklım gidip gidip geliyor :)
Giderek yaşlanıyorum, hal böyle olunca hevesim kırılıyor.

Bahçem için övgü dolu sözlerinize ve beğenilerinize teşekkür ediyorum.
Veronica Blue yu dert etmeyin, bana geldiğinde iki daldı, kısa sürede bu kadar oldu, sizin için fidelerim.

Uzun zamandır bahçeleri de gezmiyorum, yavaş yavaş iade-i ziyaretlere başlamam lazım :)
Sevgili Fermunde hanıma ve size selâm ve sevgilerimi gönderiyorum.

Adalet Yağcı
06-05-2014, 20:48
Filmin ikinci yarısını görmeden sinemadan çıkmışım.:D
Asıl güzellikler gerideymiş.
Adalet Hanım; O üzümün yaprakları, dolma içinde çok idealdir. Hem parçalı olmayışı, hemde lezzeti güzelliğidir.

Not: Seneye Bektaşi üzümü de alacağım.:)

Bakın buna çok sevindim işte, hafta sonu yağmurlu olmzsa yine gideceğim, toplayıp kulaklarınızı çınlatırım ;)

Bektaşi üzümü mutlaka olmalı, benzersiz bir lezzet, bayılacaksınız.

Sevgi Durul
06-05-2014, 21:10
Sevgili Adalet hanım, müthiş güzellikler eklemişsiniz. Her birine ayrı ayrı bayıldım.

Warsavza Nike ve o mesajın son fotoğrafı pembe çok hoş görünüyor. Alisyumlar resmen çıldırmış, ben de kışa dayanamıyor, bu sene dikmedim. Ağaç şakayık da çok nazlı galiba, ikinci yılında iki minik dal çıkardı bende ki.

Soğanlı iris ben de diktim geçenlerde, bu sene açmayacak m?

Adını unuttuğunuz bitki, Gazanya (Koyun Gözü).

Burayı satma fikrine pek sıcak bakamadım, değişiklikler her zaman içimi acıtır. Oraya yıllarınızı vermişsiniz, ne çok anılarınız vardır ama zorlukları da siz yaşıyorsunuz. Karar vermek çok zor.

En sağlıklı kararı vermeniz dileklerimle... Sevgiler...

Adalet Yağcı
06-05-2014, 22:11
Canım Durul'cuğum;

Beğendiğin Clematisin adı Ville De Lyon, öyle parlak bir rengi var ki, bakmaya doyamıyorsun.
Bu sene tekrar çelik yapmayı deneyeceğim, tutturabilirsem sana yollarım.
Bak bu gece Hıdırellez, dua et tutturabileyim :)

Ağaç şakayıklar ilk yıllarda biraz nazlı oluyorlar, büyüdükçe güçlenirler, yaşasınlar yeterli.

Allyssiumlar çok kolay bitkiler, özel bakım gerekmiyor, tohumdan çok kolay çimleniyor, deneyebilirsin.

İrislerin açma zamanı geçti ama belli olmaz sürpriz yapabilirler.

"Gazanya", çok teşekkürler, bu unutkanlık zor durumlara düşürüyor beni.

Bahçe işlerinin zorluklarını sen de bilirsin, gerçekten başa çıkamıyorum artık, satmak fikri aklıma sık sık takılır oldu.
Biliyorum çok üzüleceğim, ağlayacağım, fotoğraflarına bile bakamayacağım.
Keşke bir çaresi olsa, giderek köylüye daha çok kızmaya başlıyorum, tembel insanlar ya, bütün gün kahvede oturur mu insan.
Parasız kaldıklarında bir iki arsa satıp yine pineklemeye devam ediyorlar.
Kadınlarının canları çıkıyor, ev işi bahçe işi, hayvanların bakımı hep onlarda.

Güzel dileklerin ve beğenilerin için çok teşekkürler canım, sevgilerimle...

YeniGine
07-05-2014, 00:13
Sevgili arkadaşlarım;
Sezonu bir türlü açamadım, kafam karmakarışık.
Düşünüp taşındım, yayla evimi satmaya karar verdim.
Altı yıldır bu forumun üyesiyim, neler yapmışım neler, bana gelenler, benim gönderdiklerim, tohumlar, çelikler, fideler...
Yokluğuna alışamayacağım sevgili Jineop'un paylaşımları içimi acıttı görünce.
490010

Sevgili CAN Adalet Hanım merhaba, uzun bir süredir görüşemedik. Şimdi Ana sayfada paylaşımınızı görünce sevindim, mutlu oldum. Fakat sayfayı açıp okuyunca da 'Evi satma kararınız, Sevgili Jineop' görünce içim burkuldu, üzüldüm inanın.
Ve devamında bahçenizin, çiçeklerinizin, emeklerinizin o güzelliğini görünce bana göre; bahçe bile bir coşmuş ki satma sakın dercesine.
Adalet Hanım valla hepimiz sorunlar yaşıyoruz, fakat sonuçta bizler bahçeyi, çiçek ekmeyi, dikmeyi, sulamayı, yetiştirmeyi zoruyla-külfetiyle seviyoruz, başarınca da seviniyoruz, mutlu oluyoruz. Biz bu işi seviyoruz ve hem bahçenizi gördüğüm kadarıyla, sizi de tanıdığım kadarıyla bu sevda başka bir sevda, sonradan üzülmenizi, pişman olmanızı istemem.
Ama tabi ki yine de son karar sizin, yaşadığınız sıkıntıları siz biliyorsunuz, siz yaşıyorsunuz sonuçta.
Bahçeniz, çiçekleriniz maşallah çok güzel olmuşlar, ellerinize, emeklerinize sağlık. İnşallah herşey gönlünüzce olsun.

Adalet Yağcı
07-05-2014, 20:47
Canım YeniGine'ciğim;

Her bahar olduğu gibi bu baharda koşturup duruyoruz.
Acılar üst üste gelince dayanılmaz oldular, bu yüzden bahçeden forumdan uzaklaştım bir süre.
Sonra sizlerin o şefkatli güzel sözlerinizle ne çok teselli bulduğumu hissedip devam ettim her şeye.

Bahçe konusunda kesin karar vermiş değilim, akşamdan tamam diyorum, sabah uyandığımda vazgeçiyorum.
Satıcam dediğim bahçe için sağa sola bitki sipariş ediyorum, anlaşılır gibi değil yani :)
Tam da senin söylediğin gibi, "Bu sevda başka sevda" bu yola baş koyduk bakalım.
Yol bizi bırakıncaya kadar devam...

elif elif
08-05-2014, 15:45
afedersiniz resim nasıl paylaşabilirim acaba bahöemin resimlerini paylaşmak istiyorum

Adalet Yağcı
08-05-2014, 15:55
afedersiniz resim nasıl paylaşabilirim acaba bahöemin resimlerini paylaşmak istiyorum

Tüm sorularınızın cevapları BURADA (http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/)

pria
08-05-2014, 17:04
Şikayet etmeyeyim diyorum ama, inanın bazan canıma tak ediyor.

Birkaç kişiyi aradım kimi işim var dedi, kimi de ben anlamam o işten dedi, iş başa düştü anlayacağınız.

Beni düşünün artık, elim kolum yara bere içinde kaldı.

Toprak bahçenin bir ucundan gelecek, taşımak yine bana düştü, yirmi kova kadar toprak taşıdım ama ben de bittim yani.

Şu köylülere kızıyorum gerçekten, akşama kadar kahvede pinekliyorlar da gidip çalışalım üç kuruş kazanalım demiyorlar.
Neyse işte, böyle zamanlarda aklım gidip gidip geliyor :)
Giderek yaşlanıyorum, hal böyle olunca hevesim kırılıyor.

.

Burayı satma fikrine pek sıcak bakamadım, değişiklikler her zaman içimi acıtır. Oraya yıllarınızı vermişsiniz, ne çok anılarınız vardır ama zorlukları da siz yaşıyorsunuz. Karar vermek çok zor.

Adalet Hanım valla hepimiz sorunlar yaşıyoruz, fakat sonuçta bizler bahçeyi, çiçek ekmeyi, dikmeyi, sulamayı, yetiştirmeyi zoruyla-külfetiyle seviyoruz, başarınca da seviniyoruz, mutlu oluyoruz. Biz bu işi seviyoruz ve hem bahçenizi gördüğüm kadarıyla, sizi de tanıdığım kadarıyla bu sevda başka bir sevda, sonradan üzülmenizi, pişman olmanızı istemem.
.

Her bahar olduğu gibi bu baharda koşturup duruyoruz.
Acılar üst üste gelince dayanılmaz oldular, bu yüzden bahçeden forumdan uzaklaştım bir süre.

Bahçe konusunda kesin karar vermiş değilim, akşamdan tamam diyorum, sabah uyandığımda vazgeçiyorum.

Tam da senin söylediğin gibi, "Bu sevda başka sevda" bu yola baş koyduk bakalım.
Yol bizi bırakıncaya kadar devam...

Alıntıladığım satırları okurken içim burkuldu Adalet Hanım..
Siz 64 ben 61 yaşındayım..
Sizin kapınızı çalan zorluklar çok yakında benim de kapımı çalacak yakında..
Köylüler öylesine kibarlaştı ki, verdiğin parayı beğenmez ama istediği parayı versenizde iş yaptıramıyorsunuz..İte kaka çalışıyor gelenler..Bu yüzden ben çok zorunlu olmadıkça tüm fidanlık işlerimi tek başıma yapmayı yeğliyorum ama bazen yorgunluktan bittiğim oluyor..
Şimdiden soruyorum ben de bu işin sonu ne olacak, nereye kadar, diye..
Ben şahsen son nefesimi verene kadar bırakamam zeytinliğimi, fidanlarımı..nergislerimi..
Bıraksam, çok çabuk yıpranıp göçerim herhalde..Onlar benim için hayatla olan bağlarım..
Çoğu zaman eşime takılırım ''..valla ben öyle İstanbul'larda evde, hastane köşelerinde ölmek istemem..Allah izin verirse, inşallah çekmeden, sana da çektirmeden, günün birinde fidanlarımla, çiçeklerimle uğraşırken ''pat'' diye düşüp sevdiğim yerde ölmeği arzu ederim..zaten sana hemen telefon gelir, gelir, gömersin beni, mezarıma da nergislerimden ekiverirsin bol bol..en güzel olanı bu..'' diye..

İnşallah bu dileğim gerçek olur..
Gerçekten kopamayız bizler kolay kolay doğadan, topraktan..Avuçlarına toprağın çamuru bir bulaştı mı, kopmak zordur..Allah ta koparmasın..

Bakınız Adalet Hanım..Annem şimdi 90 yaşında..Tam 78 yaşına kadar şimdi sattığımız 3 dekarlık bağın tüm işlerini genelde tek başına hallediyordu..

Şimdi dizlerinden dolayı odasından 8 metre ötedeki tuvalete gidip dönmesi yarım saati bulmasına rağmen, inatla hala bahçeye çıkıp, yok aşıydı, yok budamaydı, yok çekirdek ekme işlerini bir türlü bırakamıyor..

Nisan ayında gittiğimde bana '' Adnan bana fidanlıktan budama makasını ve çepinini getirmeden gitme'' dedi..mecburen yapıyorum isteklerini..

Yine geçen yıl bir ahbabından erkenci bir incir fidanı getirtmiş ve onu küçücük bahçesinin sıkış tepiş bitkileri arasına dikmiş..Ben de sormadan söktüm götürdüm fidanlığa diktim çabucak gelişsin diye..
Bir kızdı, bir kızdı bana ''sen nasıl bana sormadan benim fidanımı sökersin'' diye..

Kısacası huylu huyundan vazgeçemiyor..sizin de öyle kolay kolay vazgeçeceğinizi sanmıyorum..

İçim burkuldu son sayfalarınızı okurken..ama maalesef hayatın acı gerçekleriyle birer birer karşılaşmaya başlıyoruz artık..

Yine de Allah sevdiğimiz insanlardan ve şeylerden koparmasın bizleri, demeden edemiyorum.

Herşeyin gönlünüzce olmasını, sağlıklı günlerinizin bol olmasını diliyorum..
Saygı ve sevgilerimle çok selam.

eylülburak
08-05-2014, 17:07
Nasıl özledim sizleri...Adana-Mersin- Çok istediğim Tarsus buluşmasını sabırsızlıkla beklemekteyim... Koca bahçelerde harikalar yaratmışsınız...Ben balkonu adam edemedim, debelenip duruyorum...
Sevgiler...

Adalet Yağcı
08-05-2014, 20:51
Çoğu zaman eşime takılırım ''..valla ben öyle İstanbul'larda evde, hastane köşelerinde ölmek istemem..Allah izin verirse, inşallah çekmeden, sana da çektirmeden, günün birinde fidanlarımla, çiçeklerimle uğraşırken ''pat'' diye düşüp sevdiğim yerde ölmeği arzu ederim..zaten sana hemen telefon gelir, gelir, gömersin beni, mezarıma da nergislerimden ekiverirsin bol bol..en güzel olanı bu..'' diye..

İnşallah bu dileğim gerçek olur..

Hoş geldiniz sayın pria;

Sizin yorumlarınızı hep severek okurum, bu defa tamamı şahsıma özel olunca daha bir keyifle okudum, yüreğinize sağlık.

Sizin de belirttiğiniz gibi yardımcı bulmak konusu çok netameli bir konu.
Bir kere asla işini dört dörtlük bilerek yapan dürüst çalışan birini bulamıyorsunuz, yalnızca bu sebep bile insanı bezginleştiriyor.

Bahçemin süs bitkileri bölümüne kimseleri dokundurtmamaya çalışıyorum.
Bir yıl önceden yetiştirdiğim bitkilerin dökülen tohumları bu mevsimde çoğunlukla çimlenmiş oluyorlar.
Ben de hazırca onları alıp başka yerlere şaşırtıyorum.
Gelin görün ki kaşla göz arasında benim gözünün içine baktığım fideciklerimi ot diye yolup atıyorlar.
İki yıl önce sevgili gilan bana Amerika'dan çok sevdiğim Rudbeckiaların kırmızısının tohumunu getirmişti.
Paketten çok az çıktı ve geçen yıl onları çimlendirip bu sene olmasını istediğim kalıcı yerlerine diktim.

Nevar ki işgüzarlar onları ot diye çekip atmışlar, iki tanesini bulabildim, tekrar diktim, ama hırsımdan oturup ağlayacaktım neredeyse.
Yani demem o ki, çalışan bulsanız da mutlu olamıyorsunuz.

Gelelim mesajınızın alıntıladığım bölümüne;

Sakın böyle şeyler düşünmeyin, dilemeyin, olmasın.

Biliyor musunuz, benim sevgili eşim de bana hep böyle söylerdi, ve söylediği gibi ne kendisine ne de bana çektirmeden hiç beklemediğim bir zamanda gitti.
Eğer yaşasaydı çok daha güçlü olurdum, neşeli olurdum, umutlu olurdum, inatçı olurdum, cesur olurdum.

Siz de eşinizi düşünün, Allah ne gösterecekse boyun eğip bu günlerinizin tadını birlikte çıkarın.
Yaşam varken ölümden söz etmeyin, ne olsa bir gün hepimizin kapısını çalacak.

Ne mutlu size ki, hâlâ anneler gününü kutlayabileceğiniz doğa dostu bir anneniz var.
Doğaya gönül vermek böyle bir şey işte, Allah sağlık ve huzur içinde ömrünü uzun etsin.

Kısacası huylu huyundan vazgeçemiyor..sizin de öyle kolay kolay vazgeçeceğinizi sanmıyorum..

Laf aramızda ben de sanmıyorum :)
Kavgam kendimle, bir türlü kabullenemediğim gerçeklerin öfkesi işte.

Bu forumu çok seviyorum, sadece güzel bitkilerimizi bilgilerimizi değil, dertlerimizi de paylaşma fırsatı veriyor dostlarımızla.
Aslında şu sıralar aklımdan geçmiyor değil, keşke malina bize bir "İç dökme" sayfası açsa da hafifletsek kendimizi :D

Ben de size kolaylıklar diliyorum.
Selâmlarımı sevgilerimi lütfen sevgili annenize ve eşinize de iletin.

Adalet Yağcı
08-05-2014, 20:59
Nasıl özledim sizleri...Adana-Mersin- Çok istediğim Tarsus buluşmasını sabırsızlıkla beklemekteyim... Koca bahçelerde harikalar yaratmışsınız...Ben balkonu adam edemedim, debelenip duruyorum...
Sevgiler...

Sevgili eylülburak;
Doğrusu ben de özledim sizleri.
Adana grubu bu ay bir toplantı düzenleyecek büyük ihtimalle, Adana başlığında hatırlatalım.

Koca bahçe dediğiniz 300 m² bir yer, dönümlerce bahçesi olan arkadaşlarımız var onların işi çok daha zor.
Balkon için yardıma geliriz meraklanmayın :)

pria
08-05-2014, 23:09
Sakın böyle şeyler düşünmeyin, dilemeyin, olmasın.

Biliyor musunuz, benim sevgili eşim de bana hep böyle söylerdi, ve söylediği gibi ne kendisine ne de bana çektirmeden hiç beklemediğim bir zamanda gitti.
Eğer yaşasaydı çok daha güçlü olurdum, neşeli olurdum, umutlu olurdum, inatçı olurdum, cesur olurdum.

.

Elimde olmayarak yaranızı deştiğim için özür dilerim Adalet Hanım..
Başınız sağolsun..Sevgili eşinizin rahmeti bol olsun.

Adalet Yağcı
09-05-2014, 08:46
Sayın pria, sağolun.

Özre gerek yok, son zamanlarda arka arkaya kaybettiğimiz dostlarımız ve benim bu soğuk kelimeye karşı aşırı hasasiyetimden dolayı biraz fazlaca tepki verdim sanırım.
Ben özür dilerim.

Sudenur
10-05-2014, 01:10
Sevgili Adalet hanım, fotoğraflarınızı paylaştığınız ilk gün "Satışa çıkaracığım belki bu evi.." yazınızı görünce yorum yazamadan kaçıverdim, tuhaf bir duyguya kapıldım, cız etti içim.. :( Emek, sevgi, fedakarlık, hatıralar, bilgi paylaşımlarınız hepsi bu sayfada, kendi bahçem de açmışcasına mutlu oluyorum yetiştirdiğiniz bitkileri gördükçe. Hevesleniyor, gelişimlerini takip ediyor, örnek almaya çalışıyor, mutlu oluyorum, potive ediyor beni enerjiniz.. :) Clematislerinizin türleri ve renkleri harika, gülleriniz, alisyumlarınız, tüm bitkileriniz öyle güzel ve coşkulu ki, Rabbim sağlıkla sürmenizi sağlar inşallah keyfini.. ;) Hostalarınızı böleceğinizden bahsetmişsiniz, kışa girmeden evvel ben de ayırmak istiyorum, dolu dolu görünsünler diye çok sık ekmiştim, iki sene de birbirlerinin üzerine binecek kadar çıldırdılar.. :)

Aysis
10-05-2014, 10:25
Sevgili Adalet hanım sevgili Sudenur un dediği gibi o yazıyı yazdığınızdan beri hergün sizinle ilgili mesajları okuyup inşallah satmaz diyorum içimden. Kendim için söylüyorum gerek Jineop ve gerekse siz beni yüreklendirdiniz. Hiç bilmediğim bir konuda bahçeme nasıl bakmam gerektiğini neler yapmam gerektiğini sizlerden öğrendim. Siz ve sizin gibi doğa ve insan aşığı kişiler doğadan kopamazlar. Biliyorum çok zorlanıyorsunuz "el elin eşeğini türkü söyleye söyleye arar" diye bir söz vardır. Kimse istediğiniz bir işi sizin istediğiniz gibi yapamaz. Yıllar yılı (35) işçi çalıştırmış bir mühendis olarak söylüyorum sonunda olanla yetinmeye alışıyorsunuz.

Dileğim gönlünüze uygun birisini bulabilmeniz. Siz zaten bahçenizi oturtmuşsunuz. Belirli zamanlarda evin ve bahçenin bakımını sizin anladığınız biçime yakın yapabilecek bir kadın bir erkek bulabilirseniz ne olur bu fikirden vazgeçin. Biliyorum derdiniz para değil. Sonunda hepimizin gücü azalıp her geçen gün biraz daha çabuk yorulur hale geliyoruz. Bu durum bize hayat veren bu bahçe ve evden vazgeçirmesin.

O güzellikler ve çiçekler içinde sağlıklı olun ve ne olur biraz daha düşünüp beni jineopdan sonra bir de siziz bırakmayın.

tarla kuşu
10-05-2014, 15:56
Sevgili Adalet hanım, bahçenizin ancak bir kısmını gezebildim. Gördüklerim harika. Sağlıkla bahçenizde güzel günler geçirmeniz dileğiyle... Ben bahçenizi gezmeye devam ediyorum...

Benol Hazaroğlu
11-05-2014, 12:19
Ben de hiç sevemedim satış haberinizi. Bahçeler bizleri öyle güzel oyalıyor, hayata bağlı tutup motive ediyorki. Küçükte olsa, zorluğuda olsa gidebildiği yere kadar gitsin isterim.
Vazgeçin bu sevdadan.

cemo
14-05-2014, 14:15
Hop hop hoppp...neler oluyor burada bakayım:)

Yok öyle bizi bırakıp gitmek. Bahceni ve seni görmeden duramam ki ben:(

Burada fotoğraf olarak gördüğüm her kare, seninle bir paylaşım ve seni hissetmek benim için.

Bahçeyi satarsan senden uzak kalırım korkusu sardı birden beni.:(:( Elbet yine görüşürüz, lakin burada bahçeni görmek, her an seni görmek, senden haber almak benim için. (Diğer bahçe sahibi, balkon sahibi arkadaşlar için de aynıdır hislerim)

Epeydir siteye girememiştim, bugün bir bakayım dedim ki, o ne :eek::eek:

Sen hep burada kal cannnnnn;)

06dilek
14-05-2014, 15:26
Selam Çok Sayın Adelet Yağcı hanfendi. Bugün formmu gezerken sizin paylaştığnız bahçeyi satmak gibi bir düşünceniz olan mesajı okudum.

Ben henüz bu formda çok yeni bir üyeyim ayni zamdada yeni, yeni bahçe kuramya çalışan biriyim.

Ben sizi daha bu formma üye olmadan taaa yaklaşık 2/3 yıl önce tanıdım sayılır nasıl derseniz nette gezerken bitkilerle ilgili bazı paylaşımlar ararken sizin sayfanızla tanıştım
ve ondan sonrada ağaçlar netle tanıştım yani demem şuki siz vesile oldunuz benim burdaki güzel yürekli arkdaşları tanımama

Ve üye olduğum günden beri sizin paylaşımlarınızı, notlarınızı büyük bir merak içinde takip ediyorum ve her seferinden sizden nekdar çok öğreneceğim şeyler olduğunu düşünüyorum.

Kısacası siz ve sizin gibi güzel yürekli insanlara biz yeni üyelerin çok ihtiyacı var bilmemki düşüncelerimi anlatabildimmi? Size sonsuz sevgi ve saygılarımı gönderiyorum kendinize iyi bakın.

Adalet Yağcı
19-05-2014, 19:30
Sevgili Adalet hanım, fotoğraflarınızı paylaştığınız ilk gün "Satışa çıkaracığım belki bu evi.." yazınızı görünce yorum yazamadan kaçıverdim, tuhaf bir duyguya kapıldım, cız etti içim.. :( Emek, sevgi, fedakarlık, hatıralar, bilgi paylaşımlarınız hepsi bu sayfada, kendi bahçem de açmışcasına mutlu oluyorum yetiştirdiğiniz bitkileri gördükçe. Hevesleniyor, gelişimlerini takip ediyor, örnek almaya çalışıyor, mutlu oluyorum, potive ediyor beni enerjiniz.. :) Clematislerinizin türleri ve renkleri harika, gülleriniz, alisyumlarınız, tüm bitkileriniz öyle güzel ve coşkulu ki, Rabbim sağlıkla sürmenizi sağlar inşallah keyfini.. ;) Hostalarınızı böleceğinizden bahsetmişsiniz, kışa girmeden evvel ben de ayırmak istiyorum, dolu dolu görünsünler diye çok sık ekmiştim, iki sene de birbirlerinin üzerine binecek kadar çıldırdılar.. :)

Sevgili Sudenur;
Her baharda böyle bir duyguya kapılıyorum işte :(
Yapılacak işler gözümü korkutuyor, şehirle arası tam 34 km. Ankara İstanbul şartlarında uzak sayılmaz tabii de bana uzak geliyor.

Ne yapsam ne kadar çalışsam istediğim performansı gösteremiyorum, canım sıkılıyor bu duruma.
Bu seneyi bir atlatalım bakalım, seneye Allah kerim.
Bahçemi bıraksam bile siz güzel dostlarımdan ayrılamam :(

Adalet Yağcı
19-05-2014, 19:47
Sevgili Adalet hanım sevgili Sudenur un dediği gibi o yazıyı yazdığınızdan beri hergün sizinle ilgili mesajları okuyup inşallah satmaz diyorum içimden. Kendim için söylüyorum gerek Jineop ve gerekse siz beni yüreklendirdiniz. Hiç bilmediğim bir konuda bahçeme nasıl bakmam gerektiğini neler yapmam gerektiğini sizlerden öğrendim. Siz ve sizin gibi doğa ve insan aşığı kişiler doğadan kopamazlar. Biliyorum çok zorlanıyorsunuz "el elin eşeğini türkü söyleye söyleye arar" diye bir söz vardır. Kimse istediğiniz bir işi sizin istediğiniz gibi yapamaz. Yıllar yılı (35) işçi çalıştırmış bir mühendis olarak söylüyorum sonunda olanla yetinmeye alışıyorsunuz.

Dileğim gönlünüze uygun birisini bulabilmeniz. Siz zaten bahçenizi oturtmuşsunuz. Belirli zamanlarda evin ve bahçenin bakımını sizin anladığınız biçime yakın yapabilecek bir kadın bir erkek bulabilirseniz ne olur bu fikirden vazgeçin. Biliyorum derdiniz para değil. Sonunda hepimizin gücü azalıp her geçen gün biraz daha çabuk yorulur hale geliyoruz. Bu durum bize hayat veren bu bahçe ve evden vazgeçirmesin.

O güzellikler ve çiçekler içinde sağlıklı olun ve ne olur biraz daha düşünüp beni jineopdan sonra bir de siziz bırakmayın.

Sevgili Aysis;
Beni duygulandırdınız, yazdıklarınızı tekrar tekrar okudum, geçmişteki fotoğraflara baktım.
Gerçekten çok çaba sarfetmişim, her köşesinde emeğim var, kıyamıyorum.

Açık havada çalışmanın beni ne kadar mutlu ettiğini hissettim Pazar günü.
Ne yorulduğumu ne acıktığımı hissetmiyorum çalışırken, ancak akşam olup terasta ayaklarımı uzatıp çayımı yudumlarken kollarımın bacaklarımın ağrısından anlıyorum :)

Sevgili Jineop'umuzdan sonra daha bir yavaşladım, bir türlü eski havamı bulamıyorum.
Her şey anlamsız gelmeye başladı, siz dostlarım olmasa tutunamazdım, iyi ki varsınız ve iyi ki ben buradayım.

Bu senenin işlerini kolayladım, şimdilik tabii.
Bahçemin güzelliklerini sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Adalet Yağcı
19-05-2014, 19:51
Sevgili Adalet hanım, bahçenizin ancak bir kısmını gezebildim. Gördüklerim harika. Sağlıkla bahçenizde güzel günler geçirmeniz dileğiyle... Ben bahçenizi gezmeye devam ediyorum...

Sevgili tarla kuşu;

Önce nick'inizi çok beğendiğimi söylemeliyim, iddiasız çalışkan mütevazı tarla kuşu :)

Bahçemi beğenmenize sevindim, iyi seyirler diliyorum.

Adalet Yağcı
19-05-2014, 19:58
Hop hop hoppp...neler oluyor burada bakayım:)

Yok öyle bizi bırakıp gitmek. Bahceni ve seni görmeden duramam ki ben:(

Burada fotoğraf olarak gördüğüm her kare, seninle bir paylaşım ve seni hissetmek benim için.

Bahçeyi satarsan senden uzak kalırım korkusu sardı birden beni.:(:( Elbet yine görüşürüz, lakin burada bahçeni görmek, her an seni görmek, senden haber almak benim için. (Diğer bahçe sahibi, balkon sahibi arkadaşlar için de aynıdır hislerim)

Epeydir siteye girememiştim, bugün bir bakayım dedim ki, o ne :eek::eek:

Sen hep burada kal cannnnnn;)

Ah cemo'm, anlarsan bir tek sen anlarsın halimden.
Bahçemi geldip gördün, avuç içi kadar yerle didişip duruyorum.

Hatırlarsan geçen sene sabahın köründe yolda kalmıştım, dağın başında kurtarma bekledim.

Yine de sen bakma esip yağdığıma, "Sahibinden satılık" afişini yazdırdım ama asmaya bir türlü elim varmadı.
Kafam çok karışık be cemo...

Adalet Yağcı
19-05-2014, 20:11
Selam Çok Sayın Adelet Yağcı hanfendi. Bugün formmu gezerken sizin paylaştığnız bahçeyi satmak gibi bir düşünceniz olan mesajı okudum.

Ben henüz bu formda çok yeni bir üyeyim ayni zamdada yeni, yeni bahçe kuramya çalışan biriyim.

Ben sizi daha bu formma üye olmadan taaa yaklaşık 2/3 yıl önce tanıdım sayılır nasıl derseniz nette gezerken bitkilerle ilgili bazı paylaşımlar ararken sizin sayfanızla tanıştım
ve ondan sonrada ağaçlar netle tanıştım yani demem şuki siz vesile oldunuz benim burdaki güzel yürekli arkdaşları tanımama

Ve üye olduğum günden beri sizin paylaşımlarınızı, notlarınızı büyük bir merak içinde takip ediyorum ve her seferinden sizden nekdar çok öğreneceğim şeyler olduğunu düşünüyorum.

Kısacası siz ve sizin gibi güzel yürekli insanlara biz yeni üyelerin çok ihtiyacı var bilmemki düşüncelerimi anlatabildimmi? Size sonsuz sevgi ve saygılarımı gönderiyorum kendinize iyi bakın.

Sevgili 06dilek;

Ne kadar mutlu oldum, demek benim paylaşımlarım vesile oldu forumla tanışmanıza.
Gerçekten bu forumdaki dostluklara paha biçilemez, her birinizin yaşamımda çok büyük yerleriniz var.
İnşallah bir toplantıda yüz yüze tanışma fırsatımız olur.

Doğa dostu tüm üyelere elimden geldiğince bildiğim, denediğim her türlü bilgiyi seve seve paylaşırım.
Benim de sizlere, beni onurlandıran, güç veren paylaşımlarınıza ihtiyacım var.

Hafta sonunu yine yaylada geçirdim, sizler için yeni fotoğraflar çektim, beğenecenizi biliyorum :)
İçten sevgilerimle...

Adalet Yağcı
19-05-2014, 20:23
Mayısın ilk haftası sürekli yağan yağmur nedeni ile bahçeye gidememiştim.
Hafta sonu yine erkenden yollara düştüm, bolca da fotoğraf çektim.
Önceki haftanın fotoğraflarından farkı biraz daha gelişmiş olmaları.

Mayıs gülleri ile başlamak istiyorum.
Bu gülleri toplayıp biraz şurup biraz da reçel yaptım.
Fotoğraf kıvamına geldiklerinde onları da fotoğraflayacağım :)

494170

494171

494172

Adalet Yağcı
19-05-2014, 20:26
Solo güllerle devam edelim.

494177

494174

494176

Adalet Yağcı
19-05-2014, 20:31
Ve yine güller...

494178

494179

494180

Adalet Yağcı
19-05-2014, 20:33
Ve tabii Clematisler...

494181

494182

494183

494184

Adalet Yağcı
19-05-2014, 20:41
Altın yapraklı Melissa, minicik bir saksıda geldi bana sevgili gilan tarafından.
Öyle güzel bir yer örtücü ki, ayak basılmayan yerler için ideal, üstelik eksi beşlere dayanıklı.
Clematislerimin diplerini bu yerörtücü ile malçlama yapıyorum, böylece diplerine yerleştirdiğim ağaç kabuklarını çıkartabileceğim.

494188

494189

Adalet Yağcı
19-05-2014, 21:14
Bodrum papayası.

494191

494192

Pensetamon.

494193

494194

Adalet Yağcı
19-05-2014, 21:20
Geçen yıldan kalanlar...
Boşluklara Bauhaus'tan aldığım Dahlialar dikildi.

494195

Yer minesi, ne kıştan korkuyor ne de güneşten.

494196

494197

Adalet Yağcı
19-05-2014, 21:25
Veronica Blue, dakikalarca seyrediyorum.
Yayılıcı çok yıllık ve kışa dayanıklı.

494198

494199

494200

Adalet Yağcı
19-05-2014, 21:28
Geranium Maderense.

494201

494202

Adalet Yağcı
19-05-2014, 21:31
Salvia.
Dona dayanıklı olup olmadığını bilmediğim için bir tane aldım.
Akıllı olursa seneye arkadaşlarını çağırabilirim :)

494203

494204

494205

Adalet Yağcı
19-05-2014, 21:34
Gerbera'ları hararetle tavsiye ediyorum, kışı atlatıp erkenden çiçeklendiler.

494206

494207

494208

Adalet Yağcı
19-05-2014, 21:38
En sevdiğim bölümlerden biri burası.

Campanulalar ve yüksükotları.

494212

494213

494214

Adalet Yağcı
19-05-2014, 21:41
Değişik açılardan.

494218

494219

494220

Adalet Yağcı
19-05-2014, 21:44
Yakın plân.

Salyangozlarla başım dertte.

494221

494222

494223

Adalet Yağcı
19-05-2014, 21:51
Gazanyalar büyüleyici bir coşku ile açmışlar.

494224

494225

494227

494226

Adalet Yağcı
19-05-2014, 21:53
Gece mumu.

494228

494229

Adalet Yağcı
19-05-2014, 22:02
Çimin ortasına yaptığım göbeğe Calibrochia ve Petunya diktim.
Henüz çok küçükler, bir aya kadar kendilerini toparlayacaklardır.

494230

494231

494234

494233

Adalet Yağcı
19-05-2014, 22:05
Heucheralar.

494235

494236

494237

Adalet Yağcı
19-05-2014, 22:09
Bu da yeni hostam.

494243

Ve... Sevgili gilan'ın tohumlarını Amerikadan taşıyıp getirdiği kırmızı Rudbeckia, çiçeklerini görmek için sabırsızlanıyorum.

494242

Sukkulent saksım :)

494244

Sevgi Durul
19-05-2014, 22:14
En sevdiğim bölümlerden biri burası.

Campanulalar ve yüksükotları.

En sevdiğin bölümü ben de çok sevdim.:)

Şimdi ben çocuk gibi tuttururmuşum, ben de ben de istiyorum diye. Bir kaç kez yüksük otu tohumu ektim, çimlendiremedim. Fide olarak satılıyor mu, bir araştırmak lâzım.

Ayrıca gazanyaların da coşmuşlar resmen. Ben her bahar alıyorum, kışın da ölüyorlardı. Bu sene ilk kez gazanyalarım kışı atlattı. Umarım böyle bolca açarlar.:)

Güller, clematisler, gerberalar, salvia güzellikleriyle bizi bırakma diyorlar. Bodrum papatyasını da unutmadım.:)

Adalet Yağcı
19-05-2014, 22:15
Sevgili Jineop, öyle çok hatıra bıraktın ki bizlere, seni unutmak mümkün değil :(

494245

494246

494247

Beyaz gaura sevgili Satı'dan.

494248

hozat
19-05-2014, 22:24
Tek kelime ile harika, çiçekte en sevdiğim renk mavidir.
Senin bahçende mavinin senfonosi çalıyor.
Ben de büyük bir zevkle dinliyorum
Eline, emeğine,kesene gönlüne sağlık..
sevgilerimle........

Adalet Yağcı
19-05-2014, 22:30
Ben bu VyVan Pennel kadar inatçı bir Clematis görmedim, üç defa kurudu, bu sene yine dipten sürmüş, çiçeğini de görürüm inşallah.

494249

Bu güzel yapraklının adı sanırım Yılan yastığı idi.

494251

Bu geçen yıldan beri duruyor, ben bir şeye benzetemedim.

494259

Adalet Yağcı
19-05-2014, 22:35
Ville de Lyon..

494256

Geçen yıl hatalı budama yaptığım için kaybettiğimi düşünmüştüm, H. F. Young.

494258

Bu da kaybettiğimi sandığım Dr. Ruppel.

494257

Adalet Yağcı
19-05-2014, 22:42
Bazıları da daha yeni uyanıyorlar.

494260

494264

494262

494263

494261

münevver48
19-05-2014, 22:43
sevgili adalet yağcı, inanın bahçeniz harika ,elinize emeğinize sağlık.bütün çiçeklerinize bayıldım.

Adalet Yağcı
19-05-2014, 22:47
Bahçemin teklifsiz misafirleri, artık onlara misafir gözü ile bakmıyorum, demirbaş oldular :)

494265

Sevgili Durul'cuğum, gelin tacı iyi görünüyor değil mi?

494266

Geçen yıl dökülen tohumlardan çimlenen örümcek çiçeği fidecikleri.

494267

Adalet Yağcı
19-05-2014, 22:50
Ve Clematislerle bu haftayı sonlandıralım.

494274

494275

494273

Adalet Yağcı
19-05-2014, 23:00
En sevdiğin bölümü ben de çok sevdim.:)

Şimdi ben çocuk gibi tuttururmuşum, ben de ben de istiyorum diye. Bir kaç kez yüksük otu tohumu ektim, çimlendiremedim. Fide olarak satılıyor mu, bir araştırmak lâzım.

Ayrıca gazanyaların da coşmuşlar resmen. Ben her bahar alıyorum, kışın da ölüyorlardı. Bu sene ilk kez gazanyalarım kışı atlattı. Umarım böyle bolca açarlar.:)

Güller, clematisler, gerberalar, salvia güzellikleriyle bizi bırakma diyorlar. Bodrum papatyasını da unutmadım.:)

Canım Durul'cuğum, sen tuttur, tuttur da bana sonbaharda hatırlat ne olursun.
Beynim kayıt yapmıyor artık, anlık yaşıyorum :)

Gazanyalar ne kadar yaşayacak bilmiyorum, genelde iki yıl diyorlar, bekleyip göreceğiz.

Salvia gerçekten müthiş bir bitki, rengi sahiden de lacivert gibi, satıcı dona dayanıksız dedi ama öyle gözüm kaldı ki bir tane olsun alayım dedim.

Yüksükotlarının fidesi olmuyor, tohumdan kolay yetişiyor aslında, neyse, sen yine de hatırlatmayı unutma :)

Adalet Yağcı
19-05-2014, 23:03
Tek kelime ile harika, çiçekte en sevdiğim renk mavidir.
Senin bahçende mavinin senfonosi çalıyor.
Ben de büyük bir zevkle dinliyorum
Eline, emeğine,kesene gönlüne sağlık..
sevgilerimle........

Canım Hozat'cığım, bahçelerdeki maviye ben de bayılırım biliyorsun, bir de senin pembe Gazanyalarına bayılırdım, bak benim de oldu.
Demek ki neymiş; "Nazar etme ne olur çalış senin de olur" :p

Güzel dileklerin için binlerce teşekkür canım, benden de sevgiler.

Adalet Yağcı
19-05-2014, 23:06
sevgili adalet yağcı, inanın bahçeniz harika ,elinize emeğinize sağlık.bütün çiçeklerinize bayıldım.

Sevgili münevver48;
Teşekkür ederim, beğendiğinize sevindim.
Hani bir laf vardır, "Adım Hıdır, elimden gelen budur" aynen öyle işte :)

YeniGine
19-05-2014, 23:12
Sevgili CAN Adalet Hanım etmeyin eylemeyin bu güzellikler için bu ev-bahçe satılmaz inanın. Hobi için, ruhu dinlendirmek için birebir gerçekten. Zorlandığınızı biliyorum baktınız daha çok zorlanıyorsunuz bitkilerinizi azaltırsınız. (Dedim ama dediğime ben de güldüm sonradan hangisini gözardı edebiliriz ki?)
Maşallah, ellerinize sağlık hepsi birbirinden güzel; tekrar baktım en güzeli hangisi diye. Hepsi en güzeli Adalet Hanım.
Ellerinize, gönlünüze sağlık. Rabbim gönlünüze göre versin inşallah.

Sevgi Durul
19-05-2014, 23:31
Sevgili Durul'cuğum, gelin tacı iyi görünüyor değil mi?

Gayet güzel görünüyor, çok neşeli. Benimki şekilsiz bir şey oldu. Bir de, geçen yıl falan daha çok çiçeklenmişti. Bu sene tek çiçek sapında üç çiçek oluşturdu.

Yüksükotlarının fidesi olmuyor, tohumdan kolay yetişiyor aslında, neyse, sen yine de hatırlatmayı unutma :)

Çok teşekkür ederim canım. Ama tohum işinden yılmak üzereyim. Fidesi satılsaydı keşke, neyse bu güzel bahçede seyreylerim, ben de.

Sevgiyle, Sağlıkla kal.

Adalet Yağcı
19-05-2014, 23:32
Sevgili YeniGine'ciğim, çoook haklısın.
Keşke seninle komşu olsaydık, birbirimize yardım eder işleri yorgunluğu azaltırdık.

Sen de biliyorsun, bahçe yapmak zor iş, hele de düzenli bahçe yapmak benim gibiler için neredeyse imkansız.
Olduğu kadar idare edeceğiz, götürebildiğim yere kadar devam edeceğim.
Güzel dileklerin duaların için binlerce teşekkür canım.

Adalet Yağcı
19-05-2014, 23:36
Gayet güzel görünüyor, çok neşeli. Benimki şekilsiz bir şey oldu. Bir de, geçen yıl falan daha çok çiçeklenmişti. Bu sene tek çiçek sapında üç çiçek oluşturdu.

Çok teşekkür ederim canım. Ama tohum işinden yılmak üzereyim. Fidesi satılsaydı keşke, neyse bu güzel bahçede seyreylerim, ben de.

Sevgiyle, Sağlıkla kal.

Vangelya belki budanmak istiyordur Durul'cuğum, Orhan bey çiçekleri geçer geçmez budamıştı geçen sene, bu sene şahane çiçeklenmişler.

Ben sana fide yapayım diyeceğim ama, yüksükotu fideden olmuyor maalesef.
Yine de bir çare düşünürüz, üzülme sen canım.
Benden de gönül dolusu sevgiler.

YeniGine
19-05-2014, 23:40
:) Ah keşke sevgili Adalet Hanım. Ne kadar güzel olurmuş. Tamam ben komşu olmaktan vazgeçtim ah keşke yakın olsaymışız.
Bahçe tabi ki kolay bir iş değil emek, çaba, iş, ilgi ister. Hele hele düzenli bahçe, ben de mümkün değil olamaz. :) Sevdadan, nereyi boş bulur isem dikiyorum.
Dediğiniz gibi olduğu kadar, götürebildiğimiz yere kadar inşallah Sevgili Adalet Hanım.

sonkez
20-05-2014, 07:00
Yüreğinize,emeğinize sağlık...Çok güzel bir bahçe...Rengarenk...

Adalet Yağcı
23-05-2014, 19:42
Şurup ve reçel hazır.
İyi hoş da, güllerin beyaz kısımlarını kesmek bıktırıyor, hepsini kontrol edemiyorsunuz, arada kaçırdıklarım oldu çok.

Yaprakların beyaz kısımları kesilerek ayrıldı.

495647

495645

495646

Adalet Yağcı
23-05-2014, 19:47
Pembe kısımlar defalarca yıkandı.

495651

Kestirmeden sonuç...

495652

495653

495654

Reçeli pişirirken bütün evi gül kokusu sardı.
Bence güzel oldu, vakit varken deneyin derim.

YeniGine
24-05-2014, 00:40
:) Sevgili Adalet Hanım maşallah maşallah!.. Ellerinize, emeklerinize sağlık ağız tadı ile afiyet olsun.

Adalet Yağcı
25-05-2014, 12:32
Teşekkürler YeniGine'ciğim, her sene yapmak istediğim bir şeydi, hep zamanını kaçırıyordum.
Bu sene kısmet oldu.

münevver48
25-05-2014, 20:45
sevgili adalet hanım,ellerinize sağlık. reçeliniz çok güzel görünüyor.göz hakkıdır diye önce bir parmak reçelden tattım.sonra şurubunu koklayıp bir yudum içtim.tadına kokusuna doyum yok.rengide çok hoş olmuş.sizde sağlık ve afiyetle tükedin...

Adalet Yağcı
26-05-2014, 09:49
Sevgili münevver48;
Sizler tadın diye hazırladım zaten, afiyet olsun.
Bu hafta yağan yoğun yağmur nedeni ile tekrar toplayamadım, haftaya kalırsa yine toplayıp biraz daha şurup yapmak istiyorum.

günebakan
26-05-2014, 09:52
Ohhh ellerine sağlık ablacığım sanki kokusu taaa buraya kadar geldi. Afiyet bal şeker olsun:)

safako
26-05-2014, 10:01
reçel ve şerbet harika görünüyor yorulduğunuza değmiş mis gibi kokarken yemeside ayrı bir tat veriri insana afiyet olsun. bir kaşıkta ağaç dostları için yerseniz bizde sebeplenmiş oluruz.

Adalet Yağcı
26-05-2014, 10:01
Teşekkürler günebekan'ım.
Masadakiler sizler için tadımlık :)

Adalet Yağcı
26-05-2014, 10:04
Teşekkürler safako, hoş geldiniz.
Buyrun, siz de tadın :)

f.okan
26-05-2014, 14:19
Pembe kısımlar defalarca yıkandı.

495651

Kestirmeden sonuç...

495652

495653

495654

Reçeli pişirirken bütün evi gül kokusu sardı.
Bence güzel oldu, vakit varken deneyin derim.

Ellerinize saglik, nasilda nefis görünüyo, kokusu burnuma geldi sanki.
Saglikli günlerde afiyetle tüketin insallah, sifali bereketli olsun.

Adalet Yağcı
27-05-2014, 19:31
Teşekkürler sevgili f.okan.
Size de tavsiye ederim, şurubu da reçeli de nefis gerçekten.

Adalet Yağcı
27-05-2014, 19:35
Hafta sonunu yine bahçemde geçirdim.
Tüm bahçeyi güzelce suladım, yarım saat sonra yağmur yağmaya başladı.
Ne vardı beni uğraştırmadan yağsaydı ya :(

Yağmurdan sonra fotoğrafladıklarım.

496966

496967

Jienop'umun hatırası Potentilla açmaya başlamış.

496968