View Full Version : Adalet Yağcı / bahçe
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
[
13]
14
15
16
17
18
19
Adalet Yağcı
26-05-2012, 19:36
Birkaç tane açmamış var. Bir de onlara bakalım. Karışıkmıydı ki?
Karışmış olabilir, aynı gün ekilirken beyazın kabına düşürmüşümdür, ya da hepsi mor :)
Adalet hanım halinizi tahmin edebiliyorum.Ki bazen çiçeklerle ilgilenmeyenleri bile yoldan çıkarıyoruz,hele de bahsettiğiniz üçlünün halini görmek lazım.
Gerçekten çok komiktik, öyle bir daldık ki seraya, adımızı sorsalar anımsayamayacaktık.
İyi ki Mersin'de daha büyük ve daha çok sera yok :)
Adalet Ablacım, seradaki halinizi tahmin edemiyorum.Hele görevlinin halini düşünemiyorum bile, bitkiler konusunda bu kadar ilgili ve bilgili üçlüyü görünce hanginize ne diyeceğini şaşırmıştır zavallı :))
Biz şurada iki adımlık yerdeyken senin güzel bahçeni görememişken, cemo ve alcen'e helal olsun yüzlerce km uzaklardan gelip görmek hatta çalışmak onlara kısmet oldu.
Sen o delileri İstanbul'da Ankara'da gör bir de, Serdar Peyzaj küçük bir sera, yine de bir dolu bitki bulup aldılar.
Adalet Yağcı
26-05-2012, 19:39
Bakın, bahçenize bir misafir gelmiş...
:)
ARKive - Garden warbler video - Sylvia borin - 00 (http://www.arkive.org/garden-warbler/sylvia-borin/video-00.html)
Bu kuşun kendisini göremedim ama yazları sesini sıkça duyuyorum, harika bir melodileri var.
Bu iki tatlı misafire de yer var mı? :)
ARKive - Common rosefinch video - Carpodacus erythrinus - 00 (http://www.arkive.org/common-rosefinch/carpodacus-erythrinus/video-00.html)
ARKive - Peacock butterfly video - Inachis io - 00 (http://www.arkive.org/peacock-butterfly/inachis-io/video-00.html)
İşte buna bayıldım.
Adalet Yağcı
26-05-2012, 19:41
Adalet hanım,
Bitkinizin adı Veronica teucrium 'Royal Blue'
300852
Selamlar
Çok teşekkür ederim Zeki bey, mavi ve uzun formlu bitkilere ayrı bir düşkünlüğüm var.
Hazeran, oxalis kucaklaşmasına bir üçüncü olarak ben de sarılmak istiyorum. :D Benim de mor çiçeklere çok düşkünlüğüm var. :)
Verandaya uzanan pembe güle de bayıldım. :)
Aslında siz üç deliyle burada sera gezsek. :) Mecazi anlamda da değil, gerçek anlamda delirmiş olarak çıkarız seradan. :p
Adalet Yağcı
26-05-2012, 22:08
Gilan'cığım, biz artık mecazen değil, gerçekten delirmişiz, bunu rahatlıkla ifade ediyorum, hem de gururla :)
Sizin gezdiğiniz seraları görebilme şansımız olsaydı oradan çıkmamız için polis çağırmak zorunda kalırlardı.
Hele cemo'yu görmenizi isterdim, 3 gün gece gündüz oruç tutmuş da ziyafet sofrasına oturmuş gibiydi.
Dilerim bir gün hep birlikte bir sera gezmek nasip olur.
Verandadaki pembe gül çok yoğun açmıştı, vakit ndarlığından toplayamadım.
Kokulu bir bahar gülü, şurubu ve reçeli oluyor.
Sevgili arkadaşım,nihayet netin başına oturabildim.Bize çok güzel iki gün ve mükemmel bir ev saipliği yaptığın için sonsuz teşekkürler canım.
Beraber olmak harikaydı,güzel bahçeni yakından görmekte kısmette varmış,sen birde bizi ankarada ğörmeliydin,artık bize ne derdin bilmiyorum.Nevsunecim, ferihacım kızlarda bizle helak oldular,yağmur çamur biz çiçek peşinde.
Çiçekleri almak güzeldi,ekmesiini düşünmeden şimdi ekilmek için sıradalar ne belim kaldı ne kolum bitiremedim hala.
Herşey için çok teşekkürler canım,kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum......
Satı Uğurtan
31-05-2012, 00:42
Sevgili Adalet ablacığım, sen, cemo ve alcenle beraber Mersin yaylalarında olmayı o kadar çok isterdimki, umarım bir gün gerçekleşir, güller ve diğer bitkilerin harika ellerine sağlık sevgiler.
Adalet Yağcı
31-05-2012, 09:24
Sevgili alcen, sizleri evimde ve bahçemde görmek rüya gibi bir şeydi.
Keşke zaman sorunumuz olmasaydı.
Daha geniş zamanda yine bekliyorum, bak Satı'cığımı da çağırırız.
Gelmişken şu havuza da bir el atarsınız artık :)
Ankara'daki durumunuzu tahmin edebiliyorum, bizim küçük seramızın içinde bile kayboldunuz, orada neler yaptınız kim bilir.
Aldığınız bitkileri çok merak ediyorum, fotoğraflarını yükle de görelim artık.
Adalet Yağcı
31-05-2012, 09:28
Canım Satı'cığım, evim, bahçem, yüreğim, siz sevgili dostlarıma her zaman ardına kadar açık.
Gelmek için bahane olması gerekmez, ne zaman istersen, "***" demeden bile gelebilirsin, çat kapı yani :)
Selam ve sevgilerimle.
Adalet hanım hazır.
303785
Adalet Yağcı
03-06-2012, 21:23
Çok teşekkür ederim sevgili maviş, hafta içinde, Cumartesiye kadar teslim almam gerekiyor :)
Biliyormusun, aklımdan çıkıp gitmişti, şimdi çok sevindim işte.
Benim ektiklerimden hiç çimlenen olmamış, tohumlar 2010 yılına aitti, sanırım bayatladı.
Adalet Yağcı
03-06-2012, 21:39
Yeni fotoğraflar var, Cumartesi Pazarı bahçede geçirdim.
Balkonumda üç adeniumdan başka bitkim kalmadı, hepsini de taşıdım.
Sardunyalar dellenmiş :), çiçekleri çok iri, renkleri parlak, tomurcukları bol.
Ben seyretmeye doyamadım.
Bunu çok seviyorum, aslında açık mor renkli olması gerekiyor, sevgili Orkun Kırcı dan gelmişti.
Yaylanın havasından mı, güneşinden mi, bende pembemsi eflatun açıyor.
304211
Bu biyeli güzele de bayılıyorum, diğerleri ile çok iç içeler, dilerim tozlaşmadan rengini kaybetmez.
304212
Fotoğraflar gerçek güzelliklerini yansıtmıyor, bunu görmenizi isterdim, çok parlak bir kırmızı.
304213
Bu da çok özel, hafif ebruli karışımda.
304214
304218
Adalet Yağcı
03-06-2012, 22:12
Tomurcuk halleri bile çok güzel.
304236
304237
Mayıs gülüm her yeri zapt etmiş, çiçekleri geçince derlenip toparlanacak.
304238
Geçen sene İstanbul'da her yerde gördüğüm bu güller çok hoşuma gitmişti, sitenin bahçesinden iki çelik aşırdım.
Çok çabuk tuttu ve bu günkü hali.
304239
Adalet Yağcı
03-06-2012, 22:18
Buyrun, çilekler bahçeden.
304241
Beyaz gülüm de toparlanacak, bıraksam her yeri kaplayacaklar.
304242
Gece mumları nefis görüntüsüyle beni büyüledi.
304243
304244
Fotoğrafların kalanını yarına bırakıyorum, iki gündür yoktum, bakalım neler var.
Cymbelina
03-06-2012, 22:25
Beğen'e basıyorum, hata veriyor....
Neyse, maaşallah, harika hepsi:)
Benim meşhuuuur sardunyalarımı biliyorsunuz ama sizin sardunyalar bu vaziyette, ve de sırrını bana anlatmıyorsunuz, öyle mi??? Öyle olsun hocam:dilli:
Derhal o gizli formülü, sırrı talep ediyorum!:dilli: :D
Yoksa aşırı, çok kötü fena küserim:p
Ve de yüzsüzce gece mumunuzdan isterim:p
Adalet Yağcı
03-06-2012, 22:36
Tamam canım, celallenme dur :)
Sardunyalarımı geçtiğimiz sonbaharda biraz budamıştım, tabi sadece sakızları.
Bu bahar, üstteki toprağının 15-20 cm. lik bölümünü boşaltıp, kaliteli bir torfla doldurdum.
Torfun içine de, biraz yarasa gübresi, biraz da Zengardenden aldığım, pro graanül akıllı gübre kullandım.
İşte hepsi bu :)
Adalet Yağcı
03-06-2012, 22:38
Ve de yüzsüzce gece mumunuzdan isterim:p
Balkon başlığını aç, hemen göndereyim :p
Adalet Yağcı
03-06-2012, 22:42
Cyimbelina'cığım, apliklere ne diktiğimi merak ediyordun ya, senin için fotoğrafladım.
304262
304263
304264
304265
304266
Cymbelina
03-06-2012, 22:56
Teşekkür ederim:) Gerçekten merak ediyordum.
Sizin bu beğen'e birşeyler olmuş, basıyorum beğenilmiyor. Nazar var, kurşun döktürün:p
Aplikleriniz de çok güzel olmuş, artık bakıp bakıp benim başınızın etini yememi hatırlarsınız;)
Yarasa gübresi ve de granül demek....Hmm, hmmm, neyse, birşey diyemedim şu an.
Teşekkürler, kamuoyundan saklı tutacağımdan emin olunuz.
Ah arkadaşım, şimdi oradaymış gibi hissettim,cennet gibi her yer maşşallah. Bahçede benim yerime bir kahve içermisin.....
dağ çiği
03-06-2012, 23:10
Çok güzeller Adalet hanım çokk.
YeniGine
04-06-2012, 00:11
Adalet Hanım şu an saat 01.15 güllerde budamayı okuyayım demiş idim, fakat 106. daki sardunyalırınızı gördükten sonra fikir değiştirdim. İlk sayfanızdan başlayarak son sayfanıza kadar güzel, zevkli bir gezinti yapmaya karar verdim.
YeniGine
04-06-2012, 01:09
Adalet Hanım gerçekten muhteşem... Peki şimdiye kadar hiç bit, tırtıl, mantar karşılaşmadınız mı? Bir de o bahçemde davetsiz misafir sarı şeker dediğiniz bitkiler nedir, isimleri??
YeniGine
04-06-2012, 01:38
ADALET HANIM süpersiniz, maşallah... Sayfa 72 deyim veee muhteşem hayran kaldım. Tebrik ediyorum. 2145 teki çiçeklerin ismi ne acaba ki?
YeniGine
04-06-2012, 01:44
Bu gecelik sayfa 72 de kaldım Adalet Hanım; yarın gece inşallaah devam.
Adalet Yağcı
04-06-2012, 14:02
Adalet Hanım gerçekten muhteşem... Peki şimdiye kadar hiç bit, tırtıl, mantar karşılaşmadınız mı? Bir de o bahçemde davetsiz misafir sarı şeker dediğiniz bitkiler nedir, isimleri??
Hoş geldiniz bahçeme sevgili Yeni Gine.
Başlamışken tüm bahçeleri gezin derim, arkadaşlar inanılmaz güzellikler yaratıyorlar.
Her yerde olduğu gibi benim bitkilerime de bazı asalaklar muallat oluyor tabii.
Güller başta olmak üzere yaprak biti sevdiği her şeyden yemek istiyor, imdadıma NeemAzal yetişiyor.
Tırtıla da rastlıyorum zaman zaman ama, öyle sevgili Güler'in bahçeindeki kadar yoğun değil.
Mantar genellikle sis ve fazla sulamanın yarattığı bir sorun, ne kadar dikkat edersek edelim, Phloxlarda, bodur dahlialarda önüne geçmek zor oluyor.
Sarı şekerlerim Kalifornia gelinciği, her yıl bahçemi şenlendiriyorlar.
Adalet Yağcı
04-06-2012, 14:11
2145 teki bu fotoğrafı soruyorsunuz, maalesef şimdilik! benim bahçemde değil, fotoğraf netten alıntı.
Gördüğümüzde hepimizin aklını başından alan bu güzelliğin adı, Oxalis.
Sevgili Gilan'ın balkonu (http://www.agaclar.net/forum/969356-post397.htm)na yüklemiştim aynı fotoğraflardan.
Bu güzelliği elde etmenin bir yolunu bulacağım bir gün :)
Adalet Yağcı
04-06-2012, 14:18
Yaklaşık yarım metre boyunda iki baston gülüm var saksıda.
Çiçek formları çok güzel, Sonbaharda ikisini de yere alacağım.
304464
304465
Bu da bahçemdeki en sevdiğim güllerimden, yaz boyu çiçekleri eksik olmuyor üzerinden.
304466
Adalet Yağcı
04-06-2012, 14:23
Her yıl kendi kendine çimlenip büyüyen sevgili mavilerim, çörekotu çiçeklerim.
Gece mumları ile iyi anlaşıyor :)
304472
Gece mumları, sevgili Ozbey'e teşekkürlerimle.
304474
Ben çeşme papatyasına bayıldım, Zengarden nin hediyesiydi.
304473
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/304466d1338812074-beyazz.jpg
Buna BA-YILL-DIIIIMMMMMMMMM :)
Adalet Yağcı
04-06-2012, 16:43
Buna BA-YILL-DIIIIMMMMMMMMM :)
Çelik istermisin?
İstersen Mart başı gibi çelik gönderebilirim.
Adalet Yağcı
04-06-2012, 16:50
Bendeki en dayanıklı clematis Blue Angel, çiçekleri açtığında bir ay kalıyor üzerinde.
Uzayıp gidiyor terasa doğru, kivinin tehdidi altında ama ben o kivinin icabına bakarım :)
304531
Ville de Lyon hâlâ açıyor.
304532
Adalet Yağcı
04-06-2012, 17:01
İki sene önce sayın Mutlu Kutlu dan aldığım sarmaşık gülüm gelişti, çok güzel kokulu bir gül.
304535
Sarı asma gülümü yerden yarım metre olacak şekilde budamışlar, gülleri ilk açtığında çok güzel ama üç gün içinde bu hale geliyor.
304536
Adalet Yağcı
04-06-2012, 17:05
Bahçemin olmazsa olmaz hazeranları, yine canının istediği her yerde çimlenmiş.
304542
Bu sene liliumlara doyacağım, topraklarını değiştirdiğim için sanırım, öyle çok tomurcuk var ki.
Çok sevindim çok.
304543
304544
304545
Adalet Yağcı
04-06-2012, 17:09
Jineop'um bak bende ne varmış :eek:
Tabii senden geldi.
Bahçeme bu güzelliği armağan ettiğin için teşekkürler canım.
304552
Phloxlarım, sevgili alcen ve cemo bahçem için aldılar :)
304553
Adalet Yağcı
04-06-2012, 17:13
Küpeler açmaya başlamış, bunun çiçekleri minyatür, çok sevimli.
304560
304559
Obrizyalar açmaya devam ediyor.
304561
Adalet Yağcı
04-06-2012, 17:17
Kırmızı ribesler olmaya başlamış, tadını sevdim, toplamayı unutup döndüm :(
304579
304580
Jineop'um, ben bu güzele bayıldım, makro çekimini galeriye yükledim Potensilla.
304581
Çelik istermisin?
İstersen Mart başı gibi çelik gönderebilirim.
Çok sevinirim ablacığım :)
Ana gibi
04-06-2012, 17:40
Adalet hanım, frenk üzümünden suyunu sıkıp marmelat yapıyorum. Özellikle tartlarda rengini bozmadan kalan ender tatlılardan. Bir de jöle gibi oluyor görüntüsü oldukça güzel.
Bu arada, güllere dayanamadığımı biliyorsunuz değilmi? Bahçenizin keyfi yerinde,eminim siz de mutlu olmuşsunuzdur kahvenizi yudumlarken.
günebakan
04-06-2012, 17:49
Ablacığım sevgili Jineoptan gelenlere ve kokulu ebruli gülüne bayıldım çok güzeller fren üzümleri de oldukça lezzetli görünüyor harikasın gerçekten:)
Adalet Yağcı
04-06-2012, 17:53
Sevgili Ana gibi, tarif verirseniz denerim, belki reçeli de yapılır.
Ben ilk defa bu kadar çok meyve görüyorum dalında.
Cumartesi torunum geliyor, eğer beğenirse hepsi onun, beğenmezse marmelat ve ya reçel olacak :)
Güllerin pek keyfi yok desem, bu sene ben yokken budanmışlar ve çok yüksekten budanmış, ben gençleştirme budaması yapın demiştim, olmadı.
Somon gülüm Mayıs gülünün altında adeta yok olmuş.
Yakın zamanda Mayıs gülü derlenip toparlanacak ve somon gülüm ortaya çıkacak :)
Ana gibi
04-06-2012, 18:39
Canım benim, mutfak bölümüne baktım,frenk üzümüyle ilgili bir konu yok veya ben göremedim. Özelden yazmakta istemedim,çünki elinde çok olanlar, farklı tatları denemek isteyenler olabilir diye.
Frenk üzümleri yıkanıp ayıklanıyor, ben bir miktarının suyunu çıkartıp, bir ölçü suya bir ölçü şeker (arzu eden bir buçukta koyabilir) koyup kaynayınca az bir miktar taneyi ilave ediyorum. Toplam 15 dakika kaynatıyorum. Sonra kavanoza doldurup, ağzını tülbentle bağlayıp güneşe koyuyorum. Bu ve ahudududan yaptığım reçelleri sadece tart ve kurabiyelerde kullanıyorum. ;) Malum yaştan dolayı reçel yiyemiyoruz :( ama ikramlarda beğenildiğini gördüğüm için yapmaya devam ediyorum.
Unutmadan :o kaynatırken içine, tane karanfil ve kabuk tarçın da ilave ediyorum.
YeniGine
04-06-2012, 19:00
Evet gerçekten MAŞALLAH Adalet Hanım, hepsi birbirinden güzel... Ellerinize emeğinize sağlık.
Hangi birini saysam ki, hepsine ayrı bayıldım. :)
Kırçıllı sarmaşık gül benim en sevdiğim gülümdü. Sayenizde bu sene de çiçeklerini görmüş oldum. Ah bir de kokusunu alabilsem... :)
Beyaz sarmaşık gül muhteşemmiş, ileride bir zaman kesin çelik isterim. ;)
Sarı gül bence kıvrık kıvrık haliyle de hiç fena görünmüyor.
Gece mumları, hazeranlar, çörek otları....
Bahçeniz muhteşem bir halde. :cool:
5 gündür hastanelerdeyim içim karardı gelir gelmez bahçeleri gezdim sanki pembeleşti gibi hepsi o kadar güzel ki benim şifam bitkilerde diyorumda inanmıyorlar.Çileklerin altındaki beyaz güle bayıldım birde gece mumlarına sevgili Jineop sarısını gönderdi çok güzel açıp saksıyı doldurdular benim için pembelerden tohum toplarmısınız. SEVGİLER.
Adalet Yağcı
04-06-2012, 20:44
Gilan'cığım, o benzersiz seraları gördükten sonra size bir şey beğendirebildiysem ne mutlu bana :)
Beyaz gül gerçekten muhteşem, iyi bir fotoğraf makinam olduğunda daha güzel sunumlar yaparım inşallah.
Çelik konusu kolay, hayırlısı ile Yurda döndüğünüzde hazır olur.
ciceksever70
04-06-2012, 20:46
Adalet abla bu yil senin bahcen de doruk noktasini yasiyor sanki. Her sey daha bir gelismis göründü gözüme. Sende clematis jackmanii yok muydu? O Mayis sonu acip sonbahara kadar cicekli kaliyor. Tam senin yayla zamanlarin.
Adalet Yağcı
04-06-2012, 20:49
5 gündür hastanelerdeyim içim karardı gelir gelmez bahçeleri gezdim sanki pembeleşti gibi hepsi o kadar güzel ki benim şifam bitkilerde diyorumda inanmıyorlar.Çileklerin altındaki beyaz güle bayıldım birde gece mumlarına sevgili Jineop sarısını gönderdi çok güzel açıp saksıyı doldurdular benim için pembelerden tohum toplarmısınız. SEVGİLER.
Geçmiş olsun sevgili kılıç, önemli bir şey yoktur umarım.
Bu mevsimde bütün bahçeler cömertçe sergiliyorlar güzelliklerini, sıcaklar bastırdığında yavaş yavaş keyfi kaçıyor bitkilerin.
Gece mumu tohumu elbette toplarım, pek tohuma rastlamadım ama bu sefer dikkat edeyim.
Olmazsa bir kaç kök gönderirim, siz yeter ki iyi ve mutlu olun.
Adalet Yağcı
04-06-2012, 21:10
Adalet abla bu yil senin bahcen de doruk noktasini yasiyor sanki. Her sey daha bir gelismis göründü gözüme. Sende clematis jackmanii yok muydu? O Mayis sonu acip sonbahara kadar cicekli kaliyor. Tam senin yayla zamanlarin.
Eee... ciceksevir'im gün geçtikçe bitkileri çoğaltıyoruz, elimizden geldiği kadar doğru bakım yapmaya çalışıyoruz.
İnan yine de istediğim şeylerin belki yarısını yapabildim, aklımda yığınla şey var, hayata geçmek için sıra beklyorlar.
Jakmanim yok ne yazık ki, ilk fırsatta edinmem şart oldu, seneye İlkbaharı beklemem lazım, Bauhaus getirir belki.
Sevgi Durul
04-06-2012, 21:23
Sevgili Adalet Hanım, agaclar.net sayesinde bahçe bahçe, balkon balkon geziyoruz. Her biri ayrı güzel, her biri ayrı değerli.
Biraz önce sayın Kılıç'ın balkonundaydım. Aman Allah'ım dedim, yok böyle bir balkon. İkinci durağım bahçeniz oldu, dün akşamdan beri geziyorum ama doyamamışım her halde yine geldim.
Hep aynı sözler söylemek istemiyorum, bir de güzellikler karşısında nutkum tutuluyor. Zaten az olan anlatım yeteneğimi temelli kaybediyorum. Her şey çok güzel, beyaz güle bayıldım, çok narin görünüyor. Biraz da meraklı bir üye olarak, bu (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/304552d1338822480-jineop.jpg) çiçeğin adını merak ettim.
Sevgiler...
Jackmanii'yi ben birkaç sene önce Bauhaus'tan almıştım, yaygın gelen türlerden biri. Belki gelecek seneyi beklemenize gerek bile kalmaz. :)
Adalet Yağcı
04-06-2012, 22:00
Biraz da meraklı bir üye olarak, bu (http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/304552d1338822480-jineop.jpg) çiçeğin adını merak ettim.
Sevgili Durul'cuğum, çok haklısınız, bahçeler, balkonlar, teraslar en güzel mevsimini yaşıyor.
Ben de neyereye bakacağımı şaşırıyorum, gezilecek öyle çok başlık oldu ki, hepsini takip edemiyorum bile :(
Sorduğunuz çiçeğin ismini sevgili gilan ve Jineop iyi bilirler, petunyaya çok benzeyen çiçek yapıları var.
Çiçekleri solanum rantonettii büyüklüğünde, çok hoş bir bitki, soğuklara dayanıklı olması da ayrı güzel.
Adalet Yağcı
04-06-2012, 22:04
Jackmanii'yi ben birkaç sene önce Bauhaus'tan almıştım, yaygın gelen türlerden biri. Belki gelecek seneyi beklemenize gerek bile kalmaz. :)
Bu mevsimde bulabileceğimi sanmıyorum gilan'cığım, Mersin'de tanınmıyor clematisler.
Geçen sene uzak bir sera sadece üç tane getirmiş.
Yine de Fidanİstanbul a bir sormak lazım, onlar kargo ile gönderiyorlar.
ciceksever70
04-06-2012, 22:10
Adalet abla tohumdan yetistiririm dersen severek gönderirim.
Adalet Yağcı
04-06-2012, 22:31
Çok teşekkürler Ciceksever'im, artık tohumun gözüne bakmak istemiyorum, çok zevkli ama bir o kadar da yorucu oluyor benim için.
Bir şekilde bulurum ben onu :)
Sevgili Durul'cuğum, çok haklısınız, bahçeler, balkonlar, teraslar en güzel mevsimini yaşıyor.
Ben de neyereye bakacağımı şaşırıyorum, gezilecek öyle çok başlık oldu ki, hepsini takip edemiyorum bile :(
Sorduğunuz çiçeğin ismini sevgili gilan ve Jineop iyi bilirler, petunyaya çok benzeyen çiçek yapıları var.
Çiçekleri solanum rantonettii büyüklüğünde, çok hoş bir bitki, soğuklara dayanıklı olması da ayrı güzel.
Convolvulus sabatius (http://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/27648.htm)
Sevgili Adalet,
Kaldığım yerden devam ederek,uzun uzun gezindim güzel bahçende.
Her biri ayrı güzellik sergileyen çiçeklerinin, birini öbüründen ayıramadığım için,genel olarak tüm güzellerinin: Kokusunu, rengini, formunu hafıza kutuma alarak bahçe sayfanı açmasam da kendimi onların yanında hissedeceğim.
Her şey o kadar güzel ve coşkulu, seni kutlarım..
sevgilerimle,,,,
Adalet Yağcı
05-06-2012, 09:07
Sevgili Adalet,
Kaldığım yerden devam ederek,uzun uzun gezindim güzel bahçende.
Her biri ayrı güzellik sergileyen çiçeklerinin, birini öbüründen ayıramadığım için,genel olarak tüm güzellerinin: Kokusunu, rengini, formunu hafıza kutuma alarak bahçe sayfanı açmasam da kendimi onların yanında hissedeceğim.
Her şey o kadar güzel ve coşkulu, seni kutlarım..
sevgilerimle,,,,
Hoş geldin sevgili Hozat,
Uzun zamandır görünmüyorsun, facede görüyorum seni hep ama ben facede kalamıyorum pek.
Bahçelerin bu günlerdeki coşkusu çok güzel, her şey kokusuyla, rengiyle ışıl ışıl.
Güzel ve uzun bir bahar yaşadığımız için mutluyum.
Sevgiler.
Sayın Adalet Yağcı bahçeniz hariha olmuş. Her sene bir başka güzel oluyor. Sardunyalar gerçekten çok nefis görünüyor. Sakız sardunyalar her zaman çok beğeniyorum. Nihayet ben de balkonumda yetiştirebildim. Aşağı doğru sarkan çiçekler her zaman hoşuma gitmiştir. Kokulu sarmaşık ebruli gülünüzde çok güzelmiş. Bu gülünüze bayıldım.. Bahçeniz de güzel günler geçirmeniz dileğiyle.....:)
Adalet Yağcı
05-06-2012, 13:37
Teşekkür ederim sevgili gülsu.
Buradaki tüm bahçeler çok güzeldir, yılların emeği vardır hepsinde.
Sardunyalar çok vefalı ve kolay bitkiler, tüm yaz bıkıp usanmadan süsleniyorlar.
Ebruli gülüm bebeklikten yeni çıktı, şimdi çocukluk çağını yaşıyor, büyüdüğünde daha güzel olacak :)
Sevgiler.
Adalet hanım merhaba,
Uzun zamandır uğrayamamıştım bahcenize, yine herşey mükemmel ve güzel, dediğiniz gibi yazın o çiçek coşkusu insanın içini açıyor. Sağlıcaklakalın.
Cymbelina
13-06-2012, 22:27
Çok sevdiğim arkadaşıma bir gün bir tanrı misafiri (http://www.arkive.org/silver-studded-blue/plebeius-argus/video-01.html) uğrar...
Adalet Yağcı
13-06-2012, 22:36
Böyle misafirlere can kurban, her gün gelsinler, mümkünse hiç gitmesinler :)
Mete Tiren
13-06-2012, 22:39
Sayfaları yarım yamalak dolaştığım nasıl da belli :o Hayran kaldığım kareleri atlamış ta gitmişim tekrar tekrar bakmak lazım hele de Adalet ablamın sayfasıysa ;)
Adalet Yağcı
13-06-2012, 22:50
Gezilecek öyle çok bahçe var ki sevgili Mete, bir çok şeyi kaçırıyoruz.
Bazan çok uzun yazıları atlayıp sadece fotoğraflara bakabiliyorum ben de.
Hepsine zaman yetmiyor yani.
Mete Tiren
13-06-2012, 23:04
Hocam siz gene okuyabiliyormuşsunuz ben oradan oraya sabah kalk Hasan dedelere ordan atölyeye oradan çiçeklere bak şunu bunu yap derken vakit inanın kalmıyor.
Herkesin 24 saati var ama bana yetmiyor işte daha az uyumam lazım daha az :o
Şöyle bir yapılacaklar listesi çıkardım önümüzdeki üç senem dolu sanırsam. Ama boş durmaktansa çok çalışmak evladır bence ;)
Ee ablacım sizin gibi ustalar seçersem değil 3 sene 33 senede 333 sende yetmez bana. Bu bitki cümbüşünde biri biter biri başlar yani bunca bitkiye ne ömür yeter ne can. Saygılar
Saygı ve hürmetlerimi iletirken .Memleketiyin gülleride açmıya başladı Hocam.
falcon00
18-06-2012, 23:48
Sayın Adalet hanım.
Uzaklarda olsakda, Bu gece sizin bahçenizi gelip, gezen bir kardeşiniz oldu,
Hepside, maaşallah çok, çok güzeller, ellerinize, kollarınıza sağlık.
Benimde bir önerim olacak, bazı objeler, ortamı çok değiştirir.
(Bu tür objeler, evlerde olsun, kıyafetlerde olsun, zenginlik verir.)
Doğal olmak kaydıyla, mesela bir, kayadan akan bir süs şelalesi, Kayadan saksı, Otantik çeşme, Bunları görünen köşe noktalara veya yol üstüne bıraksanız, ortamı müthiş değiştirir derim.
Birde benim nacizane önerim (Aynı yanlışı bende yaptım) Bitkilerde, boy sırasına dikkat etmeli (Bunu ben uygulayamadım, neden? küçük aldığımız bitkiler, zaman içinde aşırı geliştiler) Şimdide vaz geçemiyoruz. (Bir ceviz gibi)
Tabi ki yinede tercih sizin.
İnşaallah, bahçenizde ailenizle, mutluluklarla hep gülersiniz.
En güzel günler sizlerin olsun.
Falcon00 / Metin
Sevgili adalet,
uzun zamandır göremiyorum seni, umarım herşey yolundadır....
Ana gibi
19-06-2012, 11:06
Sevgili adalet,
:( Adalet hanım, bizi merakta bırakmazsınız değilmi? Kızların :D parti kurmaya başladı veeee sen halen yoksun.
Cymbelina
19-06-2012, 21:35
Evet, gene yoldan çıktık, başımızda durmazsanız böyle oluyor:) Ben sizi çok merak ediyorum günlerdir en son ne zaman girdiniz bakıyorum. Daha fazla devamsızlık yapmayınız, rica ediyoruz, özledik de.
Cymbelina
21-06-2012, 18:50
Bıcırık bu benim arkadaşım ya:) Meraktan çatladım, aradım sonunda, bir de ben evhamlı bir insanım, mesajıma da yanıt alamayınca...Bizim kız meğer yaylada kiraz topluyormuş:) İnternet bağlantısında sorun varmış, en kısa zamanda geri dönmesini bekliyorum. Çok acımasız olacağım devamsızlık cezasını düşünürken:dilli:
Bak yukarıda başlıkta merak bile yazamamışım:)
Sağ olasın Cymbelina, kaç gündür merak ediyordum. :)
Biz de kiraz isteriz! :D
Sağ olasın Cymbelina, kaç gündür merak ediyordum. :)
O da siteyi merak ediyor. Nete giremediği için ortalarda yok. Bol bol frenk üzümü toplamış. Kaç gündür ben de çok yoğun olduğum için yokluğunu farkedemedim. :o
Kaç gündür sendeki hareketsizlik de dikkatimi çekiyor zaten jineop. :D
Adalet Yağcı
23-06-2012, 15:19
Sayın Adalet hanım.
Uzaklarda olsakda, Bu gece sizin bahçenizi gelip, gezen bir kardeşiniz oldu,
Hepside, maaşallah çok, çok güzeller, ellerinize, kollarınıza sağlık.
Benimde bir önerim olacak, bazı objeler, ortamı çok değiştirir.
(Bu tür objeler, evlerde olsun, kıyafetlerde olsun, zenginlik verir.)
Doğal olmak kaydıyla, mesela bir, kayadan akan bir süs şelalesi, Kayadan saksı, Otantik çeşme, Bunları görünen köşe noktalara veya yol üstüne bıraksanız, ortamı müthiş değiştirir derim.
Birde benim nacizane önerim (Aynı yanlışı bende yaptım) Bitkilerde, boy sırasına dikkat etmeli (Bunu ben uygulayamadım, neden? küçük aldığımız bitkiler, zaman içinde aşırı geliştiler) Şimdide vaz geçemiyoruz. (Bir ceviz gibi)
Tabi ki yinede tercih sizin.
İnşaallah, bahçenizde ailenizle, mutluluklarla hep gülersiniz.
En güzel günler sizlerin olsun.
Falcon00 / Metin
Sayın Falcon00;
Bahçeme hoş geldiniz, beğenileriniz ve önerileriniz için teşekkür ederim.
Ben de düşünüyorum değişikler yapmayı, süs havuzu üzerinde duruyorum şimdilerde.
Bakalım imkânlarım elverdiğince(maddî, manevî, fizikî)bir şeyler yapmaya çaılşacağım.
Bitki boyları konusunda haklısınız, uygun olanları yan yana getirmek zaman alıyor, iki senedir fazla ilgilenemedim bahçemle, bu sene de ancak Sonbaharda mümkün olacak gibi.
Size, muhabbet kuşlarınız ve bitkilerinizle mutlu bir sezon dilyorum.
Sağlıcakla kalın.
Adalet Yağcı
23-06-2012, 17:21
Sevgili adalet,
Sevgili alcen'ciğim, internetim yeni bağlandı, bu yüzden aranızda olamadım.
Merak etme, elektrik kesintileri dışında her şey yolunda :)
:( Adalet hanım, bizi merakta bırakmazsınız değilmi? Kızların :D parti kurmaya başladı veeee sen halen yoksun.
Sevgili Ana gibi, parti mi varmış, kaçırdım mı yoksa :(
Teknoloji bu kez bana yamuk yaptı, her yıl iki gün içinde nakil yapılan hattım tam 10 gün sonra bağlanabildi.
Çok özel çabalar sayesinde sizlere kavuştum, şükürler olsun :)
Adalet Yağcı
23-06-2012, 17:25
Evet, gene yoldan çıktık, başımızda durmazsanız böyle oluyor:) Ben sizi çok merak ediyorum günlerdir en son ne zaman girdiniz bakıyorum. Daha fazla devamsızlık yapmayınız, rica ediyoruz, özledik de.
Sevgili Cymbelina;
Nerede çıktınız yoldan, deliler başlığına bakma fırsatım olmadı, tamirci filan yokmuydu :dilli:
Benimki mecburî bir devamsızlık oldu, keyfî değil yani, bu yüzden cezayı tecil et canım :)
Adalet Yağcı
23-06-2012, 17:32
"Torunumdan artarsa" dermişim :dilli:
Seleste duymasın :p
Canım gilan'cığım, kirazlarım çok güzel, ilk defa bu sene bol kiraz gördüm.
Keşke ulaştırabilmenin bir yolu olsa.
İki sene önce de çok fazla vişnem olmuştu, çekirdeklerini ayıklayıp üzerine şeker döküp buzluğa atmıştım.
Yemek için çıkardığımda çok hoş bir lezzeti vardı, tadından kokusundan hiç bir şey kaybetmemişti.
Belki kirazları da bu şekilde saklayabiliriz, bu sene denerim.
Buzluğa atacağım kirazlar sizi bekleyecek :)
Adalet Yağcı
23-06-2012, 17:38
O da siteyi merak ediyor. Nete giremediği için ortalarda yok. Bol bol frenk üzümü toplamış. Kaç gündür ben de çok yoğun olduğum için yokluğunu farkedemedim. :o
Sevgili Jineop'um;
1 kg. kadar ribes topladım, kırmızısının tadı güzel ama, siyah olanı pek sevmedim.
Ribesleri de ayıklayıp yıkadıktan sonra, üzerine bir su bardağı toz şeker serpip karıştırdım ve buzluğa attım.
Ribesler de senin olsun, böylece bir kaç yıl önceki böğürtlen reçeli hikâyesinin rövanşını almış ol :p
Adalet Yağcı
25-06-2012, 23:20
15 Haziranda yaylaya taşındım, görülmemiş bir sıcak tam dört gün sürdü.
Bahçeyi her gün sulamak zorunda kaldım.
Güya yayladaydım ama tüm pencereler açık pike bile kullanmadan yattık.
Termometreyi güneşe koyduğumda 42 °C gösteriyordu.
Ve ardından...
Beş gündür fırtınayla birlikte yağan yağmur bahçemi talan etti.
Öyle çok yağdı ki, bahçeye girilmiyor.
Domatesler, fasulyeler, katmerli hatmiler yerlerde sürünüyor, pek çoğu kırıldı.
Kivinin dalları koptu.
Dahası da var, liliumlar çok güzel açmışlardı, fırtına onları da acımadan kuşa çevirdi :(
Böyle zamanlar yaşadığımda ellerim yanıma düşüveriyor, ayların emeğini bir anda silip süpürüp götüren fırtınaya ne desem az.
Yine de bir kaç fotoğrafım var paylaşmak için.
Geldiğimde pembe gülüm çok güzel açmıştı
312221
Sıcağa dayanamadı yandı kavruldu.
312222
Adalet Yağcı
25-06-2012, 23:26
Sardunyalar tüm coşkusuyla açmışlardı, tüm yaprakları uçtu gitti :(
312223
312224
Yaylaya geldiğimiz gün kuzucuğum pek sevinçliydi.
312225
Adalet Yağcı
25-06-2012, 23:29
Blue Angel, en az 20 gün bu güzelliği seyrederdim her yıl.
O da nasibini aldı.
312226
312227
Adalet Yağcı
25-06-2012, 23:34
Pervane yasemini bu sene çok iyi gelişti.
312228
Blue Angel ile komşu oldular(tehditkar bir şekilde uzanan kollar kivinin, icabına bakıldı)
312229
Adalet Yağcı
25-06-2012, 23:39
Bu sabah 05:40 ta kalktım, son bir iki kare ekleyip devamını yarına bırakıyorum.
Petunya ve liliumlar.
312230
312231
312232
Her şey ne kadar güzelmiş...
Son hallerini sormaya korkuyorum. :(
Hepsi çok güzel üzülmeyin can sağlığı olsun onlar en kısa zamanda eski güzelliklerine kavuşurlar.
Rana+miraç
26-06-2012, 11:34
Merhaba... Bahçe sayfalarına pek bakmazdım. Kıskançlık mı desem ,özenip imkanım olmadığı için üzülmemek için mi bilmem. Sabahtan beri harika bir şölen havasında bahçenizde geziyorum .Her resimle başka dünyalara akarken , güzelliklerin biri bitip diğeri başlarken ,son karelere doğru birden müzik kesildi ,renkler karıştı.
Hayatta bazen öyle değilmi ? herşey yolunda iken aniden rüzgar dönüverir karışır birden sahne. Herşeye gücümüz yeter, herşeyi kontrol edebiliriz zannederken senaryo yazarı akışı keser,bir düğüm atar ortaya. Belki bir yeniliğe hazırlanılıyor, belki de bizim cesaret edemediğimiz yeniden doğuşa tazelenişe yer açılıyordur.
Bahçenizde kayıpların ardından kırılan dallar ,çiçekler, kökler, yapraklar, aldığı bereketli yağmur damlacıklarının taşıdığı hayatı yeniden fışkırtacak . Taze dallar minik yapraklarla kayıpların acısını unutturacak.Rengarenk çiçekler yine dansedecek ,geceleri siz uyurken çiçekleriniz fısıldaşarak sizi çekiştirecek. Maviler gururlu ,en çok bizi sever diyecekler ,pembeler hiç te değil biz varken size kim bakar diye pembe etekliğini savuran küçük kızlar gibi şımaracaklar. Beyazlar; zarif ve asil bizi kimse geçemez en çok bizdedir adalet hanımın gözleri, niye gelinler beyaz giyer düşünün bakalım diyecekler. Morlar,kırmızılar, sarılar sabaha dek sürecek atışma ve bir kaç haftaya kalmadan hepsi güzellik yarışmasını kazanmak için var güçleriyle çalışıp sizi yine sevindirip ,içinizi yaşam sevgisiyle dolduracak.
Üzülmemek elde mi? Ama herşey yoluna girecek. Bakalım ilk açan çiçeğin rengi ne olacak ?
Sevgiler, selamlar...
Adalet Yağcı
26-06-2012, 13:00
Her şey ne kadar güzelmiş...
Son hallerini sormaya korkuyorum. :(
İnşallah kendilerine gelirler gilan'cığım, şimdilik bakmak bile istemiyorum ben de.
Hepsi çok güzel üzülmeyin can sağlığı olsun onlar en kısa zamanda eski güzelliklerine kavuşurlar.
Teşekkür ederim sevgili kılıç, ben de öyle umuyorum.
Adalet Yağcı
26-06-2012, 13:09
Sevgili Rana+miraç;
Her zamanki gibi konuyu alıp götürmüşsünüz :)
Örneklemelere bayıldım, siz ve sizin gibi yazanlara Allah vergisi bir durum bu.
Ne kadar uğraşsam da sizin gibi toparlayamıyorum, kafamın içi de bahçem kadar dağınık :)
Ne diyelim, züğürt tesellisi işte, "Elle gelen düğün bayram" derler bizde.
Evimin arka tarafına ekin yapmışlar, geldiğimizde iyice sararmıştı, ha bu gün, ha yarın biçecekler derken, beş gün süren yağmur ve fırtınadan sonra onlar da perişan oldular.
İnsanların emekleri boşa gittiği gibi, maddî olarak da zarara uğradılar.
Yani benden daha kötü durumda olanlar da var.
Gücüm yettiğince toparlayacağım inşallah.
Adalet Ablacım gözün aydın bahçenin en güzel çiçeği gelmiş, o güzel yanaklarından öp benim için.
Haftasonu bende yayladaydım dediğin gibi bir fırtına bir yağmur başımızı bile dışarı çıkartamadık.Eminim ki senin sevgin ve ilginle çiçeklerin biran önce toparlanacaktır.
Çiçeklerinin güzelliklerine bir an önce kavuşman dileğiyle sevgiler...
Adalet Yağcı
27-06-2012, 07:26
Teşekkürler smiy'ciğim.
Bitkilerim yavaş yavaş düzeliyor gibiler, daha üzerinden üç gün geçti.
Ekinezyalarımdan bir kaç tanesini de kökünden kırmış fırtına.
Fırtınadan önce hatmiler dimdikti, dün bağladım geriye kalanları.
312558
312559
Adalet Yağcı
27-06-2012, 07:28
Gün güzelinin üzeri çiçek doluydu.
Dün geriye kalanlar.
312560
312561
Adalet Yağcı
27-06-2012, 07:38
Tozlaşma mı yaptılar bilmiyorum, bu sene çoğunlu turuncu açtı liliumların.
Beyaz ve pembe kokulu casablancalar görünmüyorlar henüz.
312562
312563
Adalet Yağcı
27-06-2012, 07:41
Clematisler tek tük açmaya devam ediyor.
John Paul 2 de tomurcuklanmaya başladı(fotoğrafları yaban asması clematis başlığında).
312565
312564
Adalet Yağcı
27-06-2012, 07:50
Kirazlar olmaya başladı.
Bunlar K900 imiş, ben anlamam, anlayanlar öyle söyledi.
Yağan yağmurdan sonra tadları biraz sulandı, gerçek lezzetini kaybetti.
312567
312568
Sarı kirazın büyük dalından birini aşı yapmıştık, kalan taraf sarı kirazlarla dolu.
Henüz olgunlaşmadılar, bu görüntüde olanları toplamam imkansız, ulaşamayacağım yerdeler.
312569
Adalet Yağcı
27-06-2012, 08:02
Daha pek çok fotoğraf var, zaman bulduğumda yüklerim.
Bunlar bildiğimiz Margret değil, çılgın papatyalar.
312573
Bir kaç kök kuş gözü, bu sene tohumlarını kaybetmem inşallah.
312574
Monarda, rüzgara mukavemeti, dik uzayan ve bol çiçeklenen dalları, kokulu yaprakları ile çok hoş.
312575
Ana gibi
27-06-2012, 08:27
Adalet hanımcığım,maşallah toparlamışınız doğanın verdiği zararları,doğayla elbirliği yaparak tamir etmişiniz. Yalnız ben o çılgın papatyanı çok sevdim, sanki daha dayanıklı gibi hava şartlarına. Çiçekli dönemi ne kadar sürüyor, eğer uzun süre ise benimde edinmem gerekli diye düşündüm. Saygılar sevgiler minik Adalet'e de öpüyorum.
serkan_istanbul
27-06-2012, 10:04
Maşallah ne kadar güzel bitkiler. Hiç üzülmeyin toparlanırlar tekrar hepsi bir bakarsınız coşmuşlar. Doğa ananın bildiği bir şey vardır. sevgiyle kalın.
Sevgi Durul
27-06-2012, 12:40
Sevgili Adalet Hanım, bitkilerinize herkes gibi ben de üzüldüm, ancak yapacak bir şey yok. Doğa olayları elimizi kolumuzu bağlı bırakıyor, bazen. Sevgili Rana+miraç, güzel örneklerle açıklamış, şimdi eskisinden daha gür gelecekler, rengârenk çiçekleriyle sizi sevindirecekler inşallah.
Ben bir de şöyle bakıyorum; olumsuzluklar olmasa, güzelliklerin değerini anlayamazdık belki de.
Nehir'i öpüyorum... Sevgiler...
Adalet Hanım, hiç üzülmeyin, tahmininizden de çabuk toparlanacaklar. Şimdiden bile güzeller, daha ne olsun. SDurul'un dediğine katılıyorum, arada olumsuzluk da gerekiyor. Bahçedeki bitkiler, evdeki eşyalar gibi koyduğumuz gibi kalsa bu kadar değerli olmazdı, Onlara emek verdikçe güzelleşiyorlar.
Adalet Yağcı
27-06-2012, 22:37
Sevgili dostlarım;
Ana gibi, serkan istanbul, SDurul, Kiraz,
Verdiğiniz destek için çok teşekkürler ediyorum.
Gelin görün ki, bu akşam saat 17:00 civarında kıyametler koptu yaylada.
İnanılmaz bir fırtına ve gök gürültülü şiddetli yağmur.
Her taraftan seller aktı :(
Bahçem doğaya teslim olmuş durumda.
Domatesler patlıcanlar, hıyar ve kabaklar çamurların içinde sürünüyor.
Bir hafta daha devam edeceğini söylüyorlar.
Bahçeyi yıkayıp temizlemekte yoruldum artık.
Doğanın bu kadar hırçınlaştığını görmemiştim hiç.
Yer gök bir birine girdi sanki.
Sonunda "ne halin varsa gör" deyip, kapıyı çekip çıkacağım :mad:
Mete Tiren
27-06-2012, 22:43
Sevgili dostlarım;
Ana gibi, serkan istanbul, SDurul, Kiraz,
Verdiğiniz destek için çok teşekkürler ediyorum.
Gelin görün ki, bu akşam saat 17:00 civarında kıyametler koptu yaylada.
İnanılmaz bir fırtına ve gök gürültülü şiddetli yağmur.
Her taraftan seller aktı :(
Bahçem doğaya teslim olmuş durumda.
Domatesler patlıcanlar, hıyar ve kabaklar çamurların içinde sürünüyor.
Bir hafta daha devam edeceğini söylüyorlar.
Bahçeyi yıkayıp temizlemekte yoruldum artık.
Doğanın bu kadar hırçınlaştığını görmemiştim hiç.
Yer gök bir birine girdi sanki.
Sonunda "ne halin varsa gör" deyip, kapıyı çekip çıkacağım :mad:
Adalet abla bize örnek olacak az insanlardanken sen pes mi ediyorsun anlamadım da ? :(
Hani biz kurda kuşa sele suya pabuç bırakmazdık ? Sel gelse gene eker yel götürse gene dikerdik ? Biliyorum abla o üzüntü insana yetiyor tek dalın tek yaprağın kopması dahi insanın zoruna gidiyor ama ne yapalım olan olmuş ve olacak.
Olacakla öleceğin önüne geçilmezmiş ya biz olduktan sonrasına bakalım neler yapabiliriz ? Yoksa yapacağımız çekeriz kapıyı ama ben senden kapı çekmeyi değil kapı çektirmeyi öğrenmiş birisi olarak yazılarını üzüntüden dolayı böyle karamsarlığa bağladığını düşünüyorum.
Bizim sadık yarimiz kara toprak değil mi ? Gitsek nere gideceğiz ;)
Saygılar ve sonsuz Hürmetler hocam
günebakan
27-06-2012, 22:53
Ablacığım o yağmur fırtına sırasında memleketten İstanbula gelmek için yola çıkmıştık gerçekten inanılmaz bir yağmur inanılmaz bir fırtınaydı yağmurun ve rüzgarın hızına arabanın silecekleri yetişemiyordu sonunda bir lokantaya sığınmak zorunda kaldık neyseki çok uzun sürmedi. Umarı sizde de çok büyük hasarlar yoktur.
Adalet Yağcı
28-06-2012, 11:25
Sevgili Mete ve günebakan'cığım;
Tek başına olunca ve benim yaşlarımdaysanız insan zaman zaman tükendiğini hissediyor.
Dünkü hadiseden sonra bahçenin halini tasavvur bile edemezsiniz.
Ağaçların yapraklarını maydonoz kıyar gibi ince ince kıymış, bahçeye gübre oldu yapraklar :)
Kayısılar yerlerde, kirazlar zedelenmiş, kalanları toplayamıyorum bahçe cılk çamur.
Böyleyken böyle işte.
Buna da şükür diyoruz ne yapalım, beterin beteri var.
Bu sene mevsim çıldırmış gibi.
Bakmayın siz söylendiğime, biraz göz dağı veriyorum sadece :)
Doğayla Barış
28-06-2012, 14:19
Sevgili Adalet hanım, tabakçı sevdiği deriyi yerden yere vururmuş...
Siz de çok sevilenlerden birisiniz bunu biliyorsunuz. ;)
Evlat sermaye torun kâr diyorlar, ben henüz sizin şansınıza erişemedim. Güzel kuzucuğunuz bir ömre bedel, o şirin gamzelerden izninizle küçük bir öpücük alıyorum. Allaha emanet olsun, çok şeker. :)
Bahçe, çiçekler ...oooo siz bunlardan ne güzellerini gördünüz ve biriktirdiniz ruhunuzda yıllarca. Hepsi çok çok güzellerdi ve yine çok güzel olacaklar. Clematis, güngüzeli, çılgın papatya, liliumlar bir anda aklıma takılanlar :cool:
Bizim buralardan giderken rüzgâra tembihlemeyi unutmuşum :( , aldığı çelikleri tohumları bizim bahçenin üstünde toprağa usulca bıraksın diyecektim ;)
Sevgiyle kalın.
Çok geçmiş olsun Adalat Hanım.Bahçeniz için üzüldüm.Bir yaprak kopsa üzülüyoruz.Siz ne hale gelmişsinizdir anlıyorum.
Bu yıl ki havada bir gariplik var.Sıcağı yakıcı , rüzgarı çok haşin,yağmuru delip geçiyor.
Toprakta büyük yarıklar var ya hayra yoralım.
Rabbim felaketlerden korusun hepimizi.
Adalet Yağcı
28-06-2012, 16:52
Bizim buralardan giderken rüzgâra tembihlemeyi unutmuşum :( , aldığı çelikleri tohumları bizim bahçenin üstünde toprağa usulca bıraksın diyecektim ;)
Sevgiyle kalın.
Sevgili Doğayla Barış;
Güzel duygularınız, nazik övgüleriniz için teşekkürler.
Kuzucuğum size öpücük vermekten sevinç duyar.
Öyle zamanlar olur ki, her şey üst üste gelir, işte öyle bir zamandayım, neye nasıl yetişeceğimi şaşırdım biraz, feryad-ı figanım bu yüzden.
Şubattan bu yana emek emek tohum, fide, çelik yetiştirdim.
Dostlardan gelenler hariç.
Şimdi tam güzelleşme zamanı ama fırtına aman vermiyor ki.
Fırtına demişken, rüzgarla aram iyidir, bahçemde şöyle bir dolaşıverin de neyi beğeniyorsanız getiriversin size.
Her güzel şey paylaşıldığı zaman değeri yücelir, müzik gibi...
Sevgi ve muhabbetle.
Adalet Yağcı
28-06-2012, 16:56
Çok geçmiş olsun Adalat Hanım.Bahçeniz için üzüldüm.Bir yaprak kopsa üzülüyoruz.Siz ne hale gelmişsinizdir anlıyorum.
Bu yıl ki havada bir gariplik var.Sıcağı yakıcı , rüzgarı çok haşin,yağmuru delip geçiyor.
Toprakta büyük yarıklar var ya hayra yoralım.
Rabbim felaketlerden korusun hepimizi.
Sevgili hberbul;
Doğaya karşı boynumuz kıldan ince, Allah beterinden saklasın.
Bu sene çok garip gerçekten de, aklıma hep şu 2012 maya takviminde bahs edilen "zamanların sonu" hikayesi geliyor.
Bekleyip görelim bakalım Mevlâ neyler, neylerse güzel eyler.
Sevgilerimle.
Canım çok geçmiş olsun, üzülme sen çiçeklerin en güzelini büyütüyorsun bakınca içim açıldı, maşşallah ne güzel bir çocuk allah yüzünden gülücükleri hiç eksik etmesin inşallah.
Öbür çiçekler ne olursa olsun, yine alırız yine büyütürüz...
Yinede bahçen harika, sahibi gibi.
Seni seviyoruz, ereğliden kucak dolusu selamlamlar......
Adalet Yağcı
28-06-2012, 19:49
Alcen'ciğim, sevgili dostum, çok haklısın, yine alırız, yine yetiştiririz, bizde bu çılgınlık varken, kim tutar bizi, değil mi :)
Bahçelerimiz hayatımızın tek amacı haline geldi adeta, hep ağaçlar.netin yüzünden :dilli:
Eskiden de çılgındım ama siteye üye olduktan sonra iyice delirdim.
Bilmediğim, görmediğim yüzlerce bitki ile tanıştım, onlara aşık oldum.
Kim bilir daha neler göreceğim.
Karadenizin gönlü yüce kızı, bizden de sana sevgi ve selamlar.
Adalet hanım çok geçmiş olsun. Üzülmeyin asla pes etmeyin ilerde daha iyisini yapacağına eminim. Hayatta böyle sınavlar var. Bitkilerden, çiçeklerden, ağaçlardan, asla bırakmayız. Bizler hep sevdik gelecekte hep seveceğiz. Bizlerin kanına ve ruhuna işlemiş bir kere hayatımız boyunca bu sevgi bizimle beraber. Üzülmeyin önce sağlık her şey zamanla ve sabırla düzelir.
rhepsag67
28-06-2012, 22:58
...Bahçelerimiz hayatımızın tek amacı haline geldi adeta, hep ağaçlar.netin yüzünden :dilli: ...
...Bilmediğim, görmediğim yüzlerce bitki ile tanıştım, onlara aşık oldum.Kim bilir daha neler göreceğim..
Sevgili Adalet hanım, çok büyük geçmişler olsun.
Aşık, değil midir ki sevdiği için gerektiğinde çok eziyetler, ahlar çeken. Aşık olmak kolay değilmiş gerçekten. Ama siz gerçekten örnek aldığımız güçlü bir insansınız, bunu da atlatacağınıza eminim.
M.Arabi'nin dediği gibi "Sevgi, sevenin varoluşudur."
Sevgiyle kalın...
Adalet Yağcı
29-06-2012, 10:13
Sevgili maviş2, pes etmedim ama yoruldum.
Her yağmurda tüm bahçeyi yıkamam gerekiyor, taş döşeli kısımları.
Bitkileri yeniden bağlıyorum, dökülenler toplanıyor vs.
Şimdi torunum da yanımda, hep benimle olmak istiyor, çamurların içinde, "dur, yapma, oraya gitme vb." derken geçip gidiyor işte.
Siz yaylaya taşındınız mı bilmiyorum, sizin bahçe ne alemde?
Adalet Yağcı
29-06-2012, 10:17
Sevgili rhepsag67;
Benim de aklıma aşık Veysel'in bir türküsü gelir hep, "Güzelliğin on para etmez, bu bendeki aşk olmasa".
Doğa ile uyum sağlamak, ona olan sevgimizi ifade etmek böyle bir şey.
Ne olursa olsun, sevgili maviş'in dediği gibi pes etmek yok.
Toprağın suya doyması da ayrı güzel, sulama derdinden kurtuldum en az on beş gün :)
Sevgilerimle.
Toprağın suya doyması da ayrı güzel, sulama derdinden kurtuldum en az on beş gün :)
Sevgilerimle.
İşte olumlu bakış açısı. :D
Memleketin bir kısmı sıcaktan kırılıyor, bir kısmı fırtınaya teslim. Hadi hayırlısı...
Ben de buraya güneş açsa da biraz ısınsak diye bakınıp duruyorum.:rolleyes:
Sarı kirazla kırmızı kiraz aynı ağaçta mı Adalet Hanım? Anlatımınızdan sanki öyle anladım.
Ben de hep niye böyle 2 aşıyla tozlaşma işini halletmiyorlar diye düşünürdüm, demek ki oluyor.
Nehir'e binbir kere maaşallah! Bu kadar mı tatlı olunur? ;)
Bırakın yağmur çamur demeden debelensin, hepsi güzel bir anı olur ileride. :)
Ben Omo'nun sloganına katılıyorum: Kirlenmek güzeldir. :D
Adalet Yağcı
30-06-2012, 06:57
Sevgili gilan;
Ben uyurken bahçeme gelmişsiniz, hiç duymadım, yoksa kalkıp size kirazlarımdan ikram ederdim.
Kiraz önce sarıydı, altı yılda öyle kocaman bir ağaç oldu ki, üzerindeki kirazları toplamayamadık.
Kırmızı kirazım da olmayınca büyükçe bir dalına napolyon aşılattırdım.
Şimdi ağacın yarısı sarı, yarısı kırmızı kiraz veriyor.
Manzara çok çok hoş, sarılar kırmızılardan sonra oluyor, böyle olması daha iyi tabii.
Komşulara dağıttığım halde epeyce kiraz topluyoruz hâlâ.
Nehir köy hayatını seviyor, sokakta oynamayı öğreniyor, büyük bir şans onun için.
Büyük şehirlerde büyüyen çocuklar için üzülürüm hep, bizim Ülkemizde çocuklar pek düşünülmezler, iki çocuk parkının arası kilometrelercedir çoğu zaman.
Bu şekilde büyüyen çocuk ise, doğayı tanıyamaz elbette, ancak kitaplarda okur.
Burada kuş, kedi, köpek, inek, keçi ne ararsanız var.
Benimle bahçede çok eğleniyor, ama bahçevan olmaktan vazcaydı, çok zormuş :)
Duyumlarıma göre, A.B.D. de yaz 4 Temmuzdan sonra başlarmış, az kaldı, sizler de ısınacaksınız yakında.
Kısa da olsa bir Türkiye tatili düşünmüyor musunuz, meyvenin sebzenin, denizin güneşin coştuğu şu sıralarda bir hasret giderirdiniz.
Biz dün bir deniz kaçamağı yaptık, çok güzeldi, Nehir çıkmak istemedi sudan.
Şimdi bizim için kahvaltı zamanı, kuzucuk acıkmıştır, size iyi geceler, güzel rüyalar diliyorum.
Sevgiyle.
Adalet Hanım, çok geçmiş olsun. Sizde bu güzel enerji varken herşeyi daha da güzel hale getirirsiniz eminim:)
ciceksever70
30-06-2012, 07:27
Gecmis olsun Adalet abla. Ben de dün yagan doludan nasibimi aldim. Bircok cicek kirildi, bircogunun da yapragi delik desik oldu. Ilk firsatta toparlayacagim. Her firtinadan sonra bahceyi sadelestisme karari aliyorum sonra unutuyorum.
Adalet Yağcı
30-06-2012, 15:53
Adalet Hanım, çok geçmiş olsun. Sizde bu güzel enerji varken herşeyi daha da güzel hale getirirsiniz eminim:)
Teşekkürler sevgili peyyide, geçti zaten, iki gündür hava çok güzel
Gecmis olsun Adalet abla. Ben de dün yagan doludan nasibimi aldim. Bircok cicek kirildi, bircogunun da yapragi delik desik oldu. Ilk firsatta toparlayacagim. Her firtinadan sonra bahceyi sadelestisme karari aliyorum sonra unutuyorum.
Sevgili ciceksever'im, sana da geçmiş olsun.
Yapacak bir şey yok, elimiz kolumuz bağlı seyrediyoruz.
En çok ekinezya ve katmerli hatmilere üzüldüm, ekinezyalar açmaya başlamıştı, hatmilerin ise en coşkulu dönemiydi.
Bahçe sadeleştirmek bana göre değil, çoktan vaz geçtim bu fikirden.
Varsın arap saçına dönsünler, onlar böyle mutlu ise, bence de sorun yok :)
Çok geçmiş olsunAdalet hanım....
Adalet Yağcı
01-07-2012, 16:33
Teşekkürler Müge'ciğim.
Biraz fotoğraf yükleyeyim de içim açıldsın :)
Kırmızı kirazlar toplandı.
314429
Sarılar bir hafta sonra toplanacak.
314430
Adalet Yağcı
01-07-2012, 17:03
Acem borusu kapının yarısını sardı.
314437
314438
Adalet Yağcı
01-07-2012, 17:06
Elimde kalan üç kök ekinezyadan biri.
314439
Bahçenin yetmediği yerde saksılık iş başında.
314440
Adalet Yağcı
01-07-2012, 17:08
Gallalar rengarenk açıyor.
314441
314442
314443
Adalet Yağcı
01-07-2012, 17:10
Mineler toparlanmaya başladı.
314444
Ortancalar keyifsiz bu sene.
314445
Adalet Yağcı
01-07-2012, 17:13
Kivilerin pek çoğu fırtınadan döküldü, yine de bol kivimiz olacak kısmetse.
314446
Mete Tiren
01-07-2012, 22:19
Abla yolumu karıştırıp cennete mi geldim yoksa burası senin bahçedeki çiçeklerin bulunduğu bir köşe mi :) Eğer cennet ise bırak gitsin abla ama eğer senin bahçeyse kovala aman nazar felan değer zaten değmiş deyeceği kadar bir şok daha yaşam :( Saygılar Hürmetler ablacım
Ellerinize kollarınıza sağlık.
Belki biliyorsunuzdur ama napolyon kiraz sarı kirazın, sarı kiraz da napolyonun tozlayıcısı. Biri olmadan diğeri meyve vermez. (Lambert kirazı da bunların tozlayıcısı ama sonuçta bir tozlayıcı tür şart.) Sizin bu aşı sayesinde tek ağaçta sorun çözülmüş, çok çok beğendim. :)
Bu kiraz dünyası çok karışık. :D
Sonbahar gibi tatile gelmeyi düşünüyorum inşallah.
Hem iş yoğunluğu, hem de izin durumu açısından yaz çok uygun olmayacak maalesef. Neyse ki Ağustos'ta annemle kardeşim gelecekler. :)
Nehir'i bizim için çok öpün. :)
Söyleyin bahçıvanlıktan vazgeçmek yok! :D İstekli ve azimli olduktan sonra her işi başarabilir. Hem de ne kadar şanslı, böyle harika bir anneannesi var! :)
Adalet Yağcı
02-07-2012, 09:55
Sevgili Mete, bahçeye bütün olarak bakıldığında pek bir esprisi yok, detaylar biraz yüz güldürüyor işte :)
Bahçede köklü tadilat şart, pek çok nedenden dolayı bir türlü yapamadım.
Her şey yolunda giderse Eyül sonu gibi değişiklikler yapmayı düşünüyorum.
Bahçenin girişteki sağ tarafı İlkbaharda, sol tarafı ise Yaz ayılarında güzel oluyor.
Sağ taraf gölgeli, sol taraf güneşli, bitkilerimi buna göre yerleştirmem lazım.
Keşke senin gibi çalışkan, yardımsever bir biri olsa yakınlarımda, buradaki köylüler çok tembel.
Akşama kadar kahvehanede oturup lak lak ediyorlar.
Sevgilerimle.
Mete Tiren
02-07-2012, 10:12
Sevgili Mete, bahçeye bütün olarak bakıldığında pek bir esprisi yok, detaylar biraz yüz güldürüyor işte :)
Bahçede köklü tadilat şart, pek çok nedenden dolayı bir türlü yapamadım.
Her şey yolunda giderse Eyül sonu gibi değişiklikler yapmayı düşünüyorum.
Bahçenin girişteki sağ tarafı İlkbaharda, sol tarafı ise Yaz ayılarında güzel oluyor.
Sağ taraf gölgeli, sol taraf güneşli, bitkilerimi buna göre yerleştirmem lazım.
Keşke senin gibi çalışkan, yardımsever bir biri olsa yakınlarımda, buradaki köylüler çok tembel.
Akşama kadar kahvehanede oturup lak lak ediyorlar.
Sevgilerimle.
Abla aa işçi lazımda söylemiyormusun yoksa :( Yer yurt önemli değil bir çiçeğin dibine de kıvrılırım ben :)
Tek lazım olan iyi bir çapa eh sonra mete ortalığı katledebilir :D Abla çalışkan olmak bazen tek başına yetmiyor geçen iki hafta önce tatlı sorgumları çapalayacaktım. Aldım elime bağ çapasını ama sorgumlar 15 cm gibi yakın ekilmiş bir sırayı çapalarken 5 6 bitkinin köküne vuruvermişim farkında bile değilim...
Eh öğreneceğiz acemilik ama bir gün elbet öğrenilecek zarar ziyana kızmayacaksan gönüllü çalışırım abla :)
Adalet Yağcı
02-07-2012, 10:32
Sevgili gilan;
Başlangıçta hiç bir şey bilmiyordum, ne kirazlar ne de diğerleri hakkında.
Okudukça, denedikçe öğreniyor insan, daha bir yığın şey var bilmediğim.
Türkiye'de tatil için Sonbahar çok uygun, aşırı sıcaklar bitmiş olur, meyveler olgunlaşır, üzümler tatlanır.
Eminim güzel Ülkemizin meyvelerini özlemişsinizdir.
Nehir'i sizin için öptüm :)
Zaten bahane arıyorum sarılıp öpmek için, çok akıllı bir çocuk maşallah, babasının işleri çok yoğun, yaz sezonu da olunca sürekli uçuşta.
Annesi de uzun bir tatil yapıyor, bir haftaya kadar dönecek artık, buna rağmen beni üzmüyor annemi babamı özledim diye.
Ona minik bir hobi bahçesi yapacağız bu gün, bahçesine minik kırmızı turplardan ekeceğiz, çok çabuk çimlendiği için turpu seçtik, gelişimini izlemesi kolay olur.
Sizin balkon ne durumda, keyif yapmaya başladınız mı?
Çok ara vermeyin, gelişimlerini birlikte izleyelim.
Selam ve sevgilerimle.
314618
Adalet Yağcı
03-07-2012, 19:54
Abla aa işçi lazımda söylemiyormusun yoksa :( Yer yurt önemli değil bir çiçeğin dibine de kıvrılırım ben :)
Tek lazım olan iyi bir çapa eh sonra mete ortalığı katledebilir :D
Sevgili Mete, komşuların çocukları torunumla oynamak için bahçeye geliyorlar, bazan farkında olmadan! çiçeklerimi, yapraklarını kopartıyorlar.
Ben de onlara nazikçe! sesleniveriyorum :)
Sen yine de gel ama eline çapa tırmık vb. alma :D
Adalet Yağcı
03-07-2012, 19:58
Giriş sol taraf yavaş yavaş neşelenmeye başladı.
Tohumdan yetiştirdiğim godetialar henüz açmadılar ama bu hali ile de fena sayılmaz.
315227
315228
Adalet Yağcı
03-07-2012, 20:01
Fırtına rahat bırakmıyor ki büyüyüp gelişsinler.
315231
315232
Adalet Yağcı
03-07-2012, 20:06
Hostaların yaprakları parça parça, çiçeğini rüzgar kırmış.
315234
Bolca kırmızı pancar ektim, ailece çok sevdiğimiz için.
315235
Geçen yıldan toprağa düşen meyvelerden bolca güvey feneri çıktı.
315236
Adalet hanım bahçeniz toparlanmış. Güzelleriniz gülümsüyor. Onlara bakınca çok mutlu oluyorum.:):D:D
Adalet Hanımcım,
Bu bizim 2 sene önce Arap saçına döndü diye incelediğimiz bahçe mi Allah aşkına? Ne kadar güzel, düzenli, çiçek çiçek! :cool:
Adalet Hanım maşallah toparlanmış bitkiler..;)
Acem borusunun gelişimini, çiçeklenme süresini merak ettim.
Apartmanın girişini sizinki gibi sarsın istiyorum. Sizce uygun olur mu?
Çiçekleri çabuk kuruyup dökülüyor mu?
Sevgili Feriha,
Acem borusu köklerinin istilacılığıyla meşhur. Eve yakın dikilirse sorun olabilir, baştan dikkat çekeyim. :)
Bahçe zaten güzeldi, ama şimdi sanki duvak takmış gibi canım, çok güzel olmuş ellerine sağlık.
Ben neyi merak ediyorum biliyormusun,hani girişteki çiçekliğe ektiğimiz fideler vardı onları merak ediyorum...
Açtıklarında yüklermisin yakından.....
Çillendirip bize verdiğin sardunyalara gözüm gibi bakıyorum, tabi öbürlerinede, beyaz gülünden aldığım çeliklerin bir tanesi hala yeşil inşallah tutacak....
Kendine iyi bak.Çok kocaman öpüyorum.....
Mete Tiren
03-07-2012, 23:21
Sevgili Mete, komşuların çocukları torunumla oynamak için bahçeye geliyorlar, bazan farkında olmadan! çiçeklerimi, yapraklarını kopartıyorlar.
Ben de onlara nazikçe! sesleniveriyorum :)
Sen yine de gel ama eline çapa tırmık vb. alma :D
Ablacım sen ne dersen o ben ona göre hareket edeceğim hiç bu fotoğraf gibi bahçeyi bozmaya zerre bitkisini inciltmeye kıyabilirmiyim :)
Adalet Yağcı
04-07-2012, 09:13
Adalet hanım bahçeniz toparlanmış. Güzelleriniz gülümsüyor. Onlara bakınca çok mutlu oluyorum.:):D:D
Sevgili maviş2 teşekkürler, senin bahçenin sebzeleri ile yarışamam :)
Adalet Yağcı
04-07-2012, 09:18
Adalet Hanımcım,
Bu bizim 2 sene önce Arap saçına döndü diye incelediğimiz bahçe mi Allah aşkına? Ne kadar güzel, düzenli, çiçek çiçek! :cool:
Sevgili gilan'cığım;
Bahçem hâlâ arap saçı inan, pek çok bitkinin yeniden düzenlenmesi gerekiyor.
Ortancalar dışındaki bitkiler mevsimlik, ben çok yıllıklara ağırlık vermek istiyorum.
Ona göre düzenlenmesi lazım.
Burada garip bir mevsim yaşıyoruz bu sene, Temmuz'un 4 ü oldu hava ısınmadı hâlâ.
Dün gece termometre 21 °C gösteriyordu, yorgan üzerine battaniye seriyoruz üşümemek için.
Adalet Yağcı
04-07-2012, 09:24
Adalet Hanım maşallah toparlanmış bitkiler..;)
Acem borusunun gelişimini, çiçeklenme süresini merak ettim.
Apartmanın girişini sizinki gibi sarsın istiyorum. Sizce uygun olur mu?
Çiçekleri çabuk kuruyup dökülüyor mu?
Sevgili Feriha hanım;
Acem borusu şimdi çok daha yoğun açtı, hava sıcaklığına göre, 2-3 ay çiçekli kalıyor.
Döküntüsü çok fazla, sürekli temizlemek gerekiyor.
Bir de sevgili gilan'ın yazdığı gibi, acaip istilacı, her yerden çıkıyor, kontrol edilmesi zor.
Bir istilacı da kanarya gülü, acem borusundan da beter, 3-5 cm. lik bir kök parçası yeniden çimleniyor, bahçeden çıkarmak lazım.
Apartman girişi için yediveren sarılıcı güller en ideali bence.
Adalet Yağcı
04-07-2012, 09:29
Bahçe zaten güzeldi, ama şimdi sanki duvak takmış gibi canım, çok güzel olmuş ellerine sağlık.
Ben neyi merak ediyorum biliyormusun,hani girişteki çiçekliğe ektiğimiz fideler vardı onları merak ediyorum...
Açtıklarında yüklermisin yakından.....
Çillendirip bize verdiğin sardunyalara gözüm gibi bakıyorum, tabi öbürlerinede, beyaz gülünden aldığım çeliklerin bir tanesi hala yeşil inşallah tutacak....
Kendine iyi bak.Çok kocaman öpüyorum.....
Sevgili alcen'ciğim;
Mevsimlikler durumu kurtarıyor biraz, alissiumlar nedense kartopu gibi açmıyor bende.
Birlikte diktiğimiz fideler godetialardı, tomurcuklanmaya başladılar, açtıklarında mutlaka fotoğraflarım.
Sardunyalar ve gül için endişelenme, tutmazlarsa takviye ederiz hemen.
Ben de seni öpüyorum canım.
Adalet Yağcı
04-07-2012, 09:31
Ablacım sen ne dersen o ben ona göre hareket edeceğim hiç bu fotoğraf gibi bahçeyi bozmaya zerre bitkisini inciltmeye kıyabilirmiyim :)
Anlaştık o zaman sevgili Mete.
Ne zaman istersen buyur, sen gelmeden ben çapayı, küreği, tırmığı saklarım zaten :dilli:
Dün gece termometre 21 °C gösteriyordu, yorgan üzerine battaniye seriyoruz üşümemek için.
Eğer gece sıcaklığı 21 ise çok da fena değilmiş. :rolleyes:
Burada bugün en yüksek 21 diye çok seviniyorum ben. :D
Benimde çiçek bilim az onuda siz ustalardan öğreniyorum. Sebze bilgim ise annemden öğremdim, dahada öğreniyorum. Annemde komşulardan öğreniyor. Buranın yerli halkı geçim kaynağı tarım. Kışın burda yazın yaylada tarım yapıyorlar. Komşularımıza sorarak öğrekdiklerimizi uyguluyoruz. :):) Çok sıcak sevecen insanlar sabahta akşama kadar tarlada bahçede çalışıyorlar. Şu sıralar herkes evlerinin önüne ve çitil yetiştirdikleri alanda biber tohumu dikmişler üstünü gazete ile örtmüşler. Kare şeklinde ayarlamışlar. Burda tava diyorlar. Tohumdan çitile ve çitilden toprağa dikme işi bir buçuk- iki ay sürer.
Adalet Yağcı
10-07-2012, 18:34
Havanın biraz ısınmasıyla toprlanıyoruz.
Yine bir kaç fotoğraf çektim, her gün bir gelişme görmek çok güzel.
Clematisler benim baş tacım biliyorsunuz, bu güzellik çatıya tırmandı.
317137
Sevgili Jineop'umun hediyesi astilbe, fotoğrafını çekerken kıpırdadı :)
317138
Cosmoslar açmaya başladı, suyu azaltınca daha yoğun açıyorlar.
317144
Adalet Yağcı
10-07-2012, 18:49
Bol yağmur yağdı bu sene, gece mumları açmaya devam ediyor.
317145
Bodur dahlialar çok yıllık gibi, iki senedir aynı yerde çıkıyor.
317146
317147
Adalet Yağcı
10-07-2012, 18:54
Ağaçların arasına birer kök hıyar karpuz ve kabak diktim.
317149
317150
Dört tane kabak hasat ettim.
317151
Adalet Yağcı
10-07-2012, 18:57
On kök de mısır var.
317153
Kayısılar sararmaya başladı.
317152
Adalet Yağcı
10-07-2012, 19:01
Küpelerin keyfi yerinde ama bir türlü coşmadılar nedense.
317154
317155
Lobelyalar geçmiş yıllardaki saksılarında kendiliğinden çimlendi.
Bunlar iki yıl önce tohumdan yetiştirdiğim sarkan tür.
317156
317157
Adalet Yağcı
10-07-2012, 19:03
Biraz daha fotoğraf var, onları da yarına bırakalım.
Şimdilik bu kadar.
nuray topcu
10-07-2012, 23:15
Adalet hanım,herşey her zamanki gibi muhteşem..
Adalet Yağcı
11-07-2012, 18:11
Benekli liliumu bu sene aldım, biraz cılız ama seneye daha güçlü olacak.
317410
317411
Fotoğrafta rengi tam çıkmamış, mercan rengi bir lilium, o da yenilerden.
317412
Adalet Yağcı
11-07-2012, 18:15
Ortancalar pek keyifli değiller, çiçekleri küçüldü.
317413
Monardayı çok sevdim, hem zahmetsiz hem de yayılıp bulunduğu alanı dolduruyor, uzun süredir çiçekli.
317414
Adalet Yağcı
11-07-2012, 18:17
Sardunyalar fırtınadan sonra kendine gelmeye başladılar.
317415
317416
Adalet Yağcı
11-07-2012, 18:20
İlk baharda bütün dalları donmuştu, çok üzülmüştüm, dipten yeniden sürgün verdi ve benim güzel solanumum ilk çiçeklerini gösterdi.
317417
317418
Adalet Yağcı
11-07-2012, 18:22
Petunyalar iki aydır yaşıyor, her zaman böyle olmuyor, diktikten bir iki ay sonra hastalanıyorlardı.
317419
317420
Adalet Yağcı
11-07-2012, 18:25
Verbenalar çok güzel çiçekleniyor, pembeler kokulu değil.
317421
Morların çok hoş bir kokusu var, bunu çoğaltmalı.
317422
Adalet Hanım, benekli lilium ve monardanız harikalar ellerinize sağlık.
Hiç kokan verbena yetiştirmemiştim, bugünden itibaren kokulusunu arıyorum merak ettim..:)
Demek petunyalar gibi verbenaların da morları kokuyor, her gün yeni birşey öğreniyorum sizlerden.. Paylaştığınız için teşekkürler..
Menekşelerin sarı-turuncu gibi olanları da güzel kokar, bal gibi gelir bana..
Monarda ve benekli lilium kokuyor mu?
Solanumu ben bir kış yaşatabildim, yaylada yaşadığına göre yaşamama sebebi soğuklar değilmiş diyorum.
Yaylada kışın kaç dereceye kadar düşer hava sıcaklığı sizce?
Adalet Hanım, bu ne güzellik ya! Kıskanıyorum vallahi:) Bombardıman gibi hangisine bakacağımı şaşırdım. Tek kelimeyle harika!
Monardayı çok sevdim,
Eee ben de sevdim ne olacak şimdi :p
Hakikaten çok güzelmiş bayıldım :)
Adalet Yağcı
11-07-2012, 19:46
Sevgili Feriha hanım;
Verbenalar çok güzel bitkiler, her rengi ayrı güzel, hele de kokulu olanları.
Siz kokulu bulamazsanız ben size bunlardan diker gönderirim.
Monarda ve benekli lilium kokusuz ama, monardanın yaprakları çok güzel kokuyor, kekik limon karışımı çok güçlü bir koku.
Ayrıca iki yıl önce tek kökten bu kadar çoğalması da harika.
Solanum kışı hiç sevmiyor Feriha hanım, yaylaya kışın gitmediğim için kaç derecelere kadar düşüyor bilmiyorum, tahminim -10 °C oluyordur.
Ankara'nın kışı ile mukayese edilemez.
Yetiştirmek istiyorsanız saksıda büyütün, kışın içeri alırsanız sorun olmaz.
Tüm yaz bol çiçekleri ile harika bir şölen sunar size.
Sevgiler.
Adalet Yağcı
11-07-2012, 19:51
Sevgili peyyide;
İki seneden beri bahçemi çok ihmal ettim, istediğim düzenlemeleri yapamadım bir türlü.
Bu halini beğendiyseniz, düzenlenmiş hali ile daha çok beğenirsiniz inşallah.
İlk hedefim, küçük bir süs havuzu, içinde nilüferler, kenarlarında gallalar vb.
Eylül sonu gibi düşünüyorum ama kısmet.
Sevgiler.
Adalet Yağcı
11-07-2012, 19:53
Eee ben de sevdim ne olacak şimdi :p
Hakikaten çok güzelmiş bayıldım :)
Bakarız bir çaresine sevgili selis :)
Bu sene monardayı değişik yerlere de dikeceğim, o zaman size de bir kök fidelerim.
Bilseydim mordanyanın bu kadar güzel olduğunu daha çok sökmezmiydim dibinden,ama söktüğümde yaşıyor çok sevindim...
bahçen şahane canım ellerine sağlık....
Adalet Yağcı
12-07-2012, 07:37
Alcen'ciğim, göreceksin, seneye en az 20 kök olacaklardır, çok çabuk yayılıp gelişiyorlar.
Ne zaman istersen gel, istediğini götür canım.
Sayın Adalet hanım,
çiçekleriniz yine her zamanki güzelliklerine bürünmüşler. Mümkünse monarda söküm zamanı 1 kök bende rica edebilirmiyim.
Tüm güzelliklerin sizinle olması dileğimle muğladan selamlarımla.
Ablam, bana yolladığın monarda küçücüktü. Öldü derken yeni sürgünler verdi. Hem güzel hem de yaşama ve yayılma isteği olan bitkilere hayran olmamak mümkün değil.
Sevgili Adalet Hanım,
Bahçenize bugün bir kez daha dolaştım. Hakikaten ilk baştan bugüne yaptıklarınızı çok takdir ettim. Çiçeklerinizin hangisini söylesem, rengarenk gülleriniz hepsi çok güzeller, zaten gül görünce bir siz bir de Güler Hanım aklıma geliyorsunuz. Clematisleriniz harikalar, ben de Blue Angel aldım yazlığa diktim, umarım sizinki gibi yetiştirebilirim. Monardaya herkes gibi ben de bayıldım, alcen sizden çelik aldı diye okudum sanırım, çeliğin çeliği nasıl olur acaba ;)
Kavınvalidemin de Gülek yaylasında bahçeli bir evleri var. Rahatsız olduğu için pek bahçeyle ilgilenemiyorlar. Bol bol meyve ağaçları var.
Yaylaya her yıl kirazların tadına bakmak için özellikle Haziran'da giderdik. Bu yıl olmadı. Güneyin deniz kıyısından çok yaylalarını çok seviyoruz. Mis gibi orman havası, çamların kekikle karışan kokusu...Meyve ağaçları, kirazlar, erikler, dutlar, kızılcıklar, sumaklar...
Dağdan kekik ve sarı kantaron toplarız...Sumaklar yaz sonu olur, onu görümcem halleder. Kızımın ve benim kebap ve dut yemekten illaki bir bağırsaklarımız bozulur...Damacana su kavramı yoktur, çeşmeden akan su Hayat suyudur...
Mersin yaylalarına gidemedik ama çok daha güzel olduğu söyleniyor, seneye gideriz oralara umarım...
Sevgilerimle,
Adalet Yağcı
13-07-2012, 13:43
Hoş geldiniz sevgili syuksek;
Monardayı isteyen çok arkadaşım var, küçük plastik bardaklara dikip hazırlamak istiyorum, sizin için de bir tane ayırırım.
Çelikten tutmuyor sanırım, kökten ayırmak lazım, şu an hâlâ çiçekleri var üzerinde, tohum yapacak mı diye bakıyorum.
Gülek yaylası bizden çok daha yüksekte, oralar gerçek yayla, yaylanın da yaylası yani.
Çok verimli, toprağı, tertemiz nefes açan bir havası vardır.
Eskiden Hayat suyunun olduğu yerde otobüsler mola verirdi, herkes suyunu doldururdu oradan, tam Torosların tepesi.
Mersin yaylalarına yolunuz düşerse buyrun gelin, kapım siz sevgili dostlarıma her zaman açıktır.
Sevgilerimle.
Sn. Adalet Hanım,
Antalya'da tatildeydim, pek uğrama fırsatım olmamıştı bu sayfalara, şimdi şöyle bir bakayım dedim, bahçenizde yok yok:) Her biri ayrı güzel.
Ben de fırtınadan dolayı kırılan, bozulan bitkiler ve yaprak bitleri ile uğraşmaktan bunalmıştım bir ara. Ama insan ne olursa olsun kopamıyor işte.
Bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için ellerinize ve yüreğinize sağlık, bahçenizi gezince içim açıldı inanın:)
adalet ablacim bakmaya doyamadim cok guzeller eline emeyine yureyine saglik.o guzel ciceklerinle huzurlu saglikli bir omur dilegiyle.saygi ve sevgilerimle
Petunyalar iki aydır yaşıyor, her zaman böyle olmuyor, diktikten bir iki ay sonra hastalanıyorlardı.
ablacim ya benimkide boyle oldu bir caresini bulduysan banada soylermisin?
Adalet Yağcı
13-07-2012, 20:52
Sevgili no lina, ben de balkondaki sebzeleri merak ediyordum, demek tatildeydiniz.
Dilerim güzelce dinlenip yılın yorgunluğunu atmışsınızdır.
Sayın Orhan Özbilgiç'in bahçesinin halini görünce(Samsun), benim yaşadığımın hafif kaldığını düşündüm.
Elbette kopmayacağız, esneyebildiğimiz kadar esneyeceğiz ama kopmak yok :)
Sevgiler.
Adalet Yağcı
13-07-2012, 20:57
ablacim ya benimkide boyle oldu bir caresini bulduysan banada soylermisin?
Sevgili Türkan;
Bahçeme hoş geldiniz, beğenileriniz için teşekkürler ediyorum.
Tam da zamanında petunyalar için sormuşsunuz.
Dün şıkır şıkır olan pembe petunyam bu sabah yığılmış kalmış, görünce üzüldüm tabii.
Hemen bir tane aspirini bir bardak suda eritip verdim, bakalım bir kaç gün sonra durum ne olacak.
Başka da çaresini bilmiyorum.
Sevgiler.
teşekkür ederim abla yarin ilk is onu denerim.iyi geceler
Adalet hanım, bu sene hiç petunya almadım ama çiçekleri aynı ona benzeyen, renkleri çok daha güzel (daha küçük ama bol çiçekli) adını şimdi hatırlayamadığım bitkilerden 5 -6 saksı kadar alıp tam güneşe diktim. 1 ay kadar oldu toprakta çok keyiflendiler güneşi gören her daldan yüzlerce yeni sürgün veriyor. Bir daha da petunya almam. Size de tavsiye ederim. ( belki sizde vardır)
[QUOTE=Adalet Yağcı;998012]Sevgili no lina, ben de balkondaki sebzeleri merak ediyordum, demek tatildeydiniz.
Dilerim güzelce dinlenip yılın yorgunluğunu atmışsınızdır.
QUOTE]
Evet iyi geldi tatil ama insan hiç bitmesini istemiyor tabi:D
Balkonu eşime emanet etmiştim saolsun iyi bakmış. Yalnız kornişonlarım hastalanmış onlara üzüldüm ama domates ve biberler oldukça verimli görünüyor;)
Adalet Yağcı
13-07-2012, 22:15
Sevgili limon, petunyaya benzeyen bitkiniz bu (http://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/27648.htm) olabilir mi?
Bana sevgili Jineop göndermişti fide olarak, çok sevdim.
Acaba başka renkleri de var mıdır, şöyle mavi, pembe, beyaz çok güzel olurdu.
Aplik saksılara da çok yakışırdı.
Adalet Yağcı
13-07-2012, 22:18
Balkonu eşime emanet etmiştim saolsun iyi bakmış. Yalnız kornişonlarım hastalanmış onlara üzüldüm ama domates ve biberler oldukça verimli görünüyor;)
Ben daha domateslerin tadına bakmadım, burada son iki günde hava ısındı.
İnşallah bundan sonra harekete geçerler.
bahcedenn
13-07-2012, 23:27
Sn. Adalet Ablacım, öncelikle yeni makinenizin hayırlı olmasını diler güzel günlerde güle güle kullanmanızı temenni ederim.
Geçenlerde bir tanıdığımızda çok güzel bir çiçeği ve üzerinde de tohumlarını görünce dayanamayıp hem resmini çektim hem de biraz fazlaca tohumlarından edindim. Hani kıymetli bir çiçekse tohumlarını Tohum Takas Etkinliğine gönderirim diye. Ama ne çiçeğin adını biliyorum ne de tohumlarının taliplisi olabilip olamayacağını.
Bu akşam da fotoğrafı bilgisayara aktarıp, ben bu çiçeği hangi başlıkta sorsam da öğrensem diye kara kara düşünürken tesadüf işte bir yandan da konu olarak ilgilendiğim yeni mesajlara bakınıyorum. Fotoğraf Makineleri başlığında da yeni mesaj görünce bi bakayım dedim. Bir de ne göreyim, benim çiçek karşımda bana bakıyor. Ben bu resmi buraya nasıl yükledim diye düşünürken resmin sizin olduğunun farkına vardım :))
Özür dileyerek başlığınızda sizden öğrenebilir miyim Adalet Ablacım. Tohumların bir kısmı daha bitkinin üzerindeyken çimlenmeye başlamışlardı. Onları almamaya dikkat ettim ama gene de bir kısmı yeşermeye başlamış gibi. Tohumların ne zaman ekilmesi gerekir? Yeşermemesi için ekilene kadar nasıl saklanması gerekir?
Sayfanızı işgal ettiğim için özür dileyerek bahçenizde güzel güzel çiçekler ve bol bereketli ürünler diliyorum.
Saygılarımla...
Sevgili limon, petunyaya benzeyen bitkiniz bu (http://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/27648.htm) olabilir mi?
.
Yok Adalet hanım, calibrachoa (http://www.google.com.tr/search?q=calibrachoa&hl=tr&tbo=d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=DucFUL31D5KHswbU5OTdBg&sqi=2&ved=0CDMQ_AUoAQ&biw=1024&bih=644) imiş. (Gilanın sayfasında buldum) Bu sene aslılı saksılarda en çok bu bitki vardı. Çiçekten yaprakları görünmüyor, beni çok memnun eden bir bitki. Çiçek renkleri ise çok canlı ve çeşitli.
Calibrachoa ları ben de çok beğeniyorum. 3 senedir dadandım bu bitkiye. Balkona petunya ve küpeler ile beraber asıyorum. Üstte sallanan saklılarda onlar, aşağıda sarkan sardunlarla balkonum çiçek içinde oluyor.
Ancak, calibracholar sezon bitkileri sanki, seneye pek kalmıyor, bir iki kök, kel kel de olsa belki devam ediyor. Ama bütün yaz renk renk çiçekleri ile çok güzel görüntü veriyorlar.
Beyaz-sıklamen- kavuniçi- pembe- koyu kırmızı-mor tonlarda renkleri var.
Bugün bahçene gelmeye gayret edeceğim sevgili Adalet, bakalım ne güzellikler yaptın.
Adalet Yağcı
14-07-2012, 12:26
Sn. Adalet Ablacım, öncelikle yeni makinenizin hayırlı olmasını diler güzel günlerde güle güle kullanmanızı temenni ederim.
Geçenlerde bir tanıdığımızda çok güzel bir çiçeği ve üzerinde de tohumlarını görünce dayanamayıp hem resmini çektim hem de biraz fazlaca tohumlarından edindim. Hani kıymetli bir çiçekse tohumlarını Tohum Takas Etkinliğine gönderirim diye. Ama ne çiçeğin adını biliyorum ne de tohumlarının taliplisi olabilip olamayacağını.
Bu akşam da fotoğrafı bilgisayara aktarıp, ben bu çiçeği hangi başlıkta sorsam da öğrensem diye kara kara düşünürken tesadüf işte bir yandan da konu olarak ilgilendiğim yeni mesajlara bakınıyorum. Fotoğraf Makineleri başlığında da yeni mesaj görünce bi bakayım dedim. Bir de ne göreyim, benim çiçek karşımda bana bakıyor. Ben bu resmi buraya nasıl yükledim diye düşünürken resmin sizin olduğunun farkına vardım :))
Özür dileyerek başlığınızda sizden öğrenebilir miyim Adalet Ablacım. Tohumların bir kısmı daha bitkinin üzerindeyken çimlenmeye başlamışlardı. Onları almamaya dikkat ettim ama gene de bir kısmı yeşermeye başlamış gibi. Tohumların ne zaman ekilmesi gerekir? Yeşermemesi için ekilene kadar nasıl saklanması gerekir?
Sayfanızı işgal ettiğim için özür dileyerek bahçenizde güzel güzel çiçekler ve bol bereketli ürünler diliyorum.
Saygılarımla...
Sevgili bahcedenn;
Ben de sizin yüklediğiniz fotoğrafa bakıp aynı şeyleri düşündüm :)
Lilium konusundaki sorunuza gelince; Panter desenli liliumu ilk defa yetiştiriyorum, diğerlerinden biraz farklı, çiçek yaprakları dışa kıvrık, çok hoş bir görüntüsü var.
Bitki tohum yapacak mı bilmiyorum, diğer liliumlar kese oluşturdular, muhtemelen bu da yapacaktır.
Bir kaç yıl içinde kendiliğinden çoğalacaktır, diğerleri öyle oldu.
Konu ile alakalı değil ama, iki yıl önce gallalar da aynı şekilde tohum yapmışlardı.
Çıkan tohumları ektiğimde minik yumrular oluştu, bu 3. yılı, şimdi bu haldeler.
Bu fideciklerin seneye çiçek verebileceklerini düşünüyorum.
Bir örnek olabilir diye fotoğrafını yüküyorum.
Siz bitkinizin tohumlarını alıp isteyenlere dağıtabilir ve ya kendiniz de çoğaltabilirsiniz.
Tohumdan bitki yetiştirmenin tadı hiç bir şeyde yok :)
Sevgiler.
Tohumdan yetişen koyu pembe galla fideleri.
318174
Adalet Yağcı
14-07-2012, 13:11
Yok Adalet hanım, calibrachoa imiş. (Gilanın sayfasında buldum) Bu sene aslılı saksılarda en çok bu bitki vardı. Çiçekten yaprakları görünmüyor, beni çok memnun eden bir bitki. Çiçek renkleri ise çok canlı ve çeşitli.
Aklıma şimdi de calibrachoayı soktunuz, nasıl etsem, nerelere gitsem, nereden bulunur bu, ne yer ne içer :D
Saksılar beni çok yoruyor, mümkün olduğunca saksıları azaltmaya çalışıyorum, hele de sadece torf kullanmışsam bu sıcak günlerde her gün sulama istiyorlar.
İnşallah seneye calibrachoa için yer ayırırım.
Adalet Yağcı
14-07-2012, 13:16
Calibrachoa ları ben de çok beğeniyorum. 3 senedir dadandım bu bitkiye. Balkona petunya ve küpeler ile beraber asıyorum. Üstte sallanan saklılarda onlar, aşağıda sarkan sardunlarla balkonum çiçek içinde oluyor.
Ancak, calibracholar sezon bitkileri sanki, seneye pek kalmıyor, bir iki kök, kel kel de olsa belki devam ediyor. Ama bütün yaz renk renk çiçekleri ile çok güzel görüntü veriyorlar.
Beyaz-sıklamen- kavuniçi- pembe- koyu kırmızı-mor tonlarda renkleri var.
Bugün bahçene gelmeye gayret edeceğim sevgili Adalet, bakalım ne güzellikler yaptın.
Sevgili Güler, petunyalar gerçekten çok vefasızlar, gözünün içine baktığım halde bir günde soluverdi.
Calibrachoalarla yerini doldurabilirsem çok iyi olur.
Değişik renklerde olması da çok güzel tabii, malum, her bitkinin her renginden edinmek isteriz biz :)
Bahçemde geçmiş yıllardaki kadar güzellikler yok ne yazık ki, becerebilirsem bu Sonbaharda köklü bir tadilat yapmayı düşünüyorum, ondan sonra düzene girmesi yine iki seneyi bulur ama olsun, benim kafam rahat eder.
Sevgiler.
Kaplan desenli zambak benim de en sevdiğim çiçeklerden, uzun zamandır arıyordum, geçen gün buldum. Sayın Bahçeden, tohum derken ; gövde sapı ile yaprak arasında oluşan siyah yuvarlak oluşumlardan bahsediyorsunuz sanırım.
Fotoğrafını çekmiştim, fotoğrafta sedef çiçeği tohumları da var; koyu renk yuvarlak olanlar kaplan desenli zambağın oluşumları, hatta kimi kökçükler salmış bile...;) bunları toprağa gömmeden yüzeyde bırakacağım, bir süre sonra yaprak çıkarıyorlar. Tabi çiçek açmaları 3 yılı buluyor.
318194
Adalet Yağcı
14-07-2012, 18:28
Çok teşekkürler sevgili sakdag, şimdi yaprak aralarında çıkan siyah oluşumların ne olduğunu anladım :)
Fotoğrafta çok net bir şekilde ne olduğu anlaşılıyor.
Bu oluşumları ne zaman toplamamız gerekiyor, yapraklar tamamen solunca mı?
Yaprakların tamamen solmasını beklemenize gerek yok Adalet Hanım, parmağınızın ucuyla dokunduğunuzda kopuyorsa olmuşlar demektir. Bazen kimi oluşumlar yapraktan kopmadan bile köklenmiş oluyor. Ben bugün toprağa saçtım benim kaplancıklarımı... ;)
Adalet Yağcı
14-07-2012, 18:39
İki aydır yaşıyor (http://www.agaclar.net/forum/997122-post3171.htm) demiştim.
Bir gecede bu hale geldi, verdiğim aspirinli su da çözüm olmadı :(
318219
Adalet Yağcı
14-07-2012, 18:42
Yaprakların tamamen solmasını beklemenize gerek yok Adalet Hanım, parmağınızın ucuyla dokunduğunuzda kopuyorsa olmuşlar demektir. Bazen kimi oluşumlar yapraktan kopmadan bile köklenmiş oluyor. Ben bugün toprağa saçtım benim kaplancıklarımı... ;)
Hemen bir kontrol yapacağım, bir çok kaplan(mı)desenli(panter mi)liliumum olsun, görüntü çok güzel.
Benol Hazaroğlu
15-07-2012, 11:04
Sevgili Adalet hanım,
Heralde biliyorsunuzdur hemen dipten budayın. 1cm kalsın tekrar sürüyor.
Yaz boyunca 4-5 kez yapmak zorunda kalıyorum.
Ankara'da güneşin altında hiç sulanmadan nasıl yaşatıyorlar anlamış değilim.
Adalet Yağcı
15-07-2012, 11:54
Benol hanımcığım, ben de anlamıyorum, bu sabah çiçekleri capcanlı açmıştı, budamaktan vaz geçmiştim ama hemen budayacağım.
Uyarı için teşekkür ederim, iyi oldu.
Sevgili Adalet hanım,
Heralde biliyorsunuzdur hemen dipten budayın. 1cm kalsın tekrar sürüyor.
Yaz boyunca 4-5 kez yapmak zorunda kalıyorum.
Ankara'da güneşin altında hiç sulanmadan nasıl yaşatıyorlar anlamış değilim.
belkide anahtar kelime budur susuz
bahcedenn
16-07-2012, 23:58
Kaplan desenli zambak benim de en sevdiğim çiçeklerden, uzun zamandır arıyordum, geçen gün buldum. Sayın Bahçeden, tohum derken ; gövde sapı ile yaprak arasında oluşan siyah yuvarlak oluşumlardan bahsediyorsunuz sanırım.
Fotoğrafını çekmiştim, fotoğrafta sedef çiçeği tohumları da var; koyu renk yuvarlak olanlar kaplan desenli zambağın oluşumları, hatta kimi kökçükler salmış bile...;) bunları toprağa gömmeden yüzeyde bırakacağım, bir süre sonra yaprak çıkarıyorlar. Tabi çiçek açmaları 3 yılı buluyor.
318194
Sn. Adalet Ablacım ve Sn. Sakdağ, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Temmuz başında Karadeniz turuna çıkmıştık. Kaplan desenli liliumu da Rize'de bir dostumuzun bahçesinde görmüştüm. Başta hiç ilgimi çekmemişlerdi. Herhalde bi 30-40 adet kadar vardılar. Bitki olarak biraz bana cılız gibi gelmişlerdi. Fakat sonradan, açan sadece 2 çiçeğini görünce yanıldığımı farkerttim. O kadar canlı rengi ve diğerlerinden farklı dışa kıvrık çiçek yaprakları ile başladım hemen üzerindeki tohumlardan toplamaya. Sn. Sakdağ aynen dediğiniz gibi gövde sapı ile yaprak arasında oluşan tohumlardan edinebildiğim kadar edindim.
Çimlenmeye başlayan tohumları kendim ekiyorum. Çimlenmeyenleri ise Tohum Takas Etkinliği için saklıyorum. Umarım kuru, nemsiz, güneş görmeyen yerde sakladığım kalan tohumlar da çimlenmeye başlamazlar..
Saygılarımla...
Adalet Yağcı
17-07-2012, 15:05
Sevgili bahcedenn;
Bırakın hepsi çimlensin, onları toprakla buluşturun, yumrularını büyütsünler.
Sonra takas etkinliğinde yine paylaşırsınız.
Benim bitkimde altı yedi tane minik yumru oluşumu vardı, bu yüzden kendime saklayacağım :)
318942
Yok Adalet hanım, calibrachoa imiş. (Gilanın sayfasında buldum) Bu sene aslılı saksılarda en çok bu bitki vardı. Çiçekten yaprakları görünmüyor, beni çok memnun eden bir bitki. Çiçek renkleri ise çok canlı ve çeşitli.
Bende de bu sene petunyalar iyi giderken calibrachoalar bitlendi, iyi mi? :p
Orası serinmiş diyorsun, demek ki bu bitki güneş seviyor. Korka korka tam güneşe diktim, bu kadar keyifleneceğini düşünmemiştim.
Bir de bu sene mine çiçeğiyle barış yaptım. :) (yıllardır alırdım iki haftaya kalmaz aynı petunya gibi yapış yapış olup ölürlerdi) Sevgili kelebek çalısının Kıbrıstaki minelerinin keyifli mi keyifli fotoğraflarını görünce bu bitkinin güneşi sevdiğini düşündüm ve diktim. Gerçekten de çok keyiflendi, devamlı çiçekleniyor ve ondaki mavi-mor tonuna bayılıyorum.
Sevgili Adalet Yağcı, hiç moralini bozma, bahçen zaten çok güzel. Yağmur-rüzgâr talan etmeye çalışsa da kökleri sende olduğu müddetçe daha da güzelini meydana getireceğinden hiç şüphem yok.
Zaman zaman bazı türleri kaybediyoruz, üzülüyoruz ama o kadar çok çeşit var ki hemen yerlerine bizi daha da heyecanlandıranları buluyoruz, merakla nasıl çiçek açacaklar diye bekliyoruz.
Sendeki çeşitler de çok güzel, bahçende dolaşmak da çok keyifliydi.
Pes etmek asla yok, yorulsak da gıkımız çıkmamalı ki arkadan gelenler (gençler) aşka gelsinler.
Orhan Özbilgiç
17-07-2012, 22:16
Valla, özür dilemekten bıktım. :(
Neredeyse iki aydır gezdiğim ilk bahçe.
Ve utandım.:o
Evet benim bahçe temmuz başında doğanın gazabına uğradı. Sağolun sizde gelip bana moral verenlerdendiniz.
Ama siz benden bir hafta önce benzer çöküntüyü yaşamışsınız. Ben, herzaman olduğu gibi yine olaylara, deyim yerindeyse Fransız kalmışım.
Neyseki sevgili arkadaşlarımız benim gibi ağır kalmamışlar...
Adalet Hanım;
Herşeye rağmen bahçeniz son derece gözalıcı. Bitki ve renk tercihlerini önemsediğim biri olduğunuzu söylemeden geçemiyeceğim. Solanumu ilk sizde görüp sevmiştim. Datura tohumlarını bana gönderen sizdiniz. Gerçi bu yıl sadece bir kök çıktı. Onunda, beyaz mı, yoksa mor mu olduğu çiçeklenince anlaşılacak.:)
Bakıyorum yeni yeni bitkiler vitrinlemişsiniz. Velhasıl bahçeniz yine ilkleri tanıtıyor benim gibilere. Elleriniz dert görmesin.
Selam ve sevgilerimizle dostluklarımızı yolluyorum.
(İnşallah yarın bir başka arkadaşımın bahçesini gezme şansı bulurum.:))
Adalet Yağcı
18-07-2012, 17:39
Sevgili Adalet Yağcı, hiç moralini bozma, bahçen zaten çok güzel. Yağmur-rüzgâr talan etmeye çalışsa da kökleri sende olduğu müddetçe daha da güzelini meydana getireceğinden hiç şüphem yok.
Zaman zaman bazı türleri kaybediyoruz, üzülüyoruz ama o kadar çok çeşit var ki hemen yerlerine bizi daha da heyecanlandıranları buluyoruz, merakla nasıl çiçek açacaklar diye bekliyoruz.
Sendeki çeşitler de çok güzel, bahçende dolaşmak da çok keyifliydi.
Pes etmek asla yok, yorulsak da gıkımız çıkmamalı ki arkadan gelenler (gençler) aşka gelsinler.
Teşekkür ederim sevgili Güler.
Eskiden az şey bilirdim daha mutluydum, şimdi bir şeyler öğrendikçe daha iyisini yapmak için çırpınıyorum, başaramayınca da mutsuz oluyorum.
Bazan bir bitki için olmadık fedakarlıklar yapıyor, olmayınca vaz geçiyoruz.
Ama, dediğin gibi, pes etmek yok.
11 Senedir bir salkım üzümünü göremediğim asmam bu sene yıkılıyor meselâ.
Halbu ki, seneler önce söküp atmayı çok düşünüp sonra vaz geçmiştim :)
Adalet Yağcı
18-07-2012, 17:55
Valla, özür dilemekten bıktım. :(
Neredeyse iki aydır gezdiğim ilk bahçe.
Ve utandım.:o
Evet benim bahçe temmuz başında doğanın gazabına uğradı. Sağolun sizde gelip bana moral verenlerdendiniz.
Ama siz benden bir hafta önce benzer çöküntüyü yaşamışsınız. Ben, herzaman olduğu gibi yine olaylara, deyim yerindeyse Fransız kalmışım.
Neyseki sevgili arkadaşlarımız benim gibi ağır kalmamışlar...
Adalet Hanım;
Herşeye rağmen bahçeniz son derece gözalıcı. Bitki ve renk tercihlerini önemsediğim biri olduğunuzu söylemeden geçemiyeceğim. Solanumu ilk sizde görüp sevmiştim. Datura tohumlarını bana gönderen sizdiniz. Gerçi bu yıl sadece bir kök çıktı. Onunda, beyaz mı, yoksa mor mu olduğu çiçeklenince anlaşılacak.:)
Bakıyorum yeni yeni bitkiler vitrinlemişsiniz. Velhasıl bahçeniz yine ilkleri tanıtıyor benim gibilere. Elleriniz dert görmesin.
Selam ve sevgilerimizle dostluklarımızı yolluyorum.
(İnşallah yarın bir başka arkadaşımın bahçesini gezme şansı bulurum.:))
Hoş geldiniz Orhan bey;
Lütfen mahcup olmayın, buna hiç gerek yok, ben ve sizi tanıyan pek çok arkadaşımız sizin ne kadar nazik ve düşünceli olduğunuzu biliyoruz.
Yardımcınız yoksa, bir bahçeyi ayakta tutmanın ne kadar yorucu ve zaman alan bir iş olduğunu çok iyi biliyorum.
Araya başka önemli işler girer, doğanın gazabına uğrayabiliriz, ayrıca, sitede öyle çok bahçe başlığı var ki, hepsine yetişmek gerçekten çok zor.
Siz içinizi rahat tutun.
Bir kaç yeni bitki edindim, sayın Zeki Yağlı beyin gönderdiği bitkiler ve tohumlar yavaş yavaş kendini göstermeye başladı.
Bunlardan Rudbechia bahçelerde en göz alıcı olanlardan, sizin bahçenize de çok yakışmış.
Sevgili Jineop da durmadan takviye yapıyor sağ olsun :)
Epeyce clematis çeşitim oldu, şimdi sıra paylaşımda, zamanı geldiğinde budadığım dallardan çelikler yapapıp köklü göndermeyi düşünüyorum inşallah.
İşte böylecik :)
Dostluk ve sevginiz için çok teşekkürler ediyor, sevgili eşinize ve size sevgi ve selamlarımı gönderiyorum ben de.
Sağlıcakla kalın.
Adalet Yağcı
18-07-2012, 18:03
Bahçemdeki üç yıllık mini baston gülüm ikinci defa çiçekleniyor.
Çiçek formları çok hoşuma gidiyor.
319230
319231
319232
Adalet Yağcı
18-07-2012, 18:14
Bodur dahliaları çok seviyorum.
Yer seçimi yapmıyorlar, özel bakım istemiyorlar, seralarda çok ucuza satılıyor ve bir defa diktiğinizde her yıl aynı yerde bolca çiçekleniyorlar.
319234
319233
319235
Adalet Yağcı
18-07-2012, 18:26
Aniden hastalanmasalar petunyalar da çok güzel.
319237
Bahçelerin olmazsa olmazlarından ortancalar.
319238
Ben onların mavi-pembe renklerini çok seviyorum.
319239
Adalet Yağcı
18-07-2012, 18:30
Apliklerdeki verbena ve lobelyalar.
319240
319241
319243
YeniGine
19-07-2012, 01:30
Maşallah; Adalet Hanım bahçesinin güzellikleri fotoğraflarla geliyor. Çok güzeller Adalet Hanım.
Maşallah Adalet Hanım Ortancalarınız çok güzel bende büyütmek isterdim ama şu an hava çok sıcak, sıcaklara dayamayıp ölürler. Ama burdan da seyretmete çok güzel.:):):D
Adalet Yağcı
19-07-2012, 23:00
Maşallah; Adalet Hanım bahçesinin güzellikleri fotoğraflarla geliyor. Çok güzeller Adalet Hanım.
Teşekkürler sevgili Yeni Gine.
Maşallah Adalet Hanım Ortancalarınız çok güzel bende büyütmek isterdim ama şu an hava çok sıcak, sıcaklara dayamayıp ölürler. Ama burdan da seyretmete çok güzel.:):):D
Sevgili maviş2;
Bu gün yayla da çok sıcaktı, 9 gündür devam eden sıcaklara rağmen her gün suladığım ortancalar dayanabiliyorlardı.
Bu sabah ta erkenden suladığım halde, ortancaların, küpelerin, yeni açan phloxların, verbenaların çiçekleri yanmış.
Üzüldüm tabii, ama olmuş bir kere.
Sağlık olsun diyelim.
Ortanca yetiştirmek istiyorsan, geç sonbahar ve ya erken ilkbaharda çeliklerini toprağa 45 °C(yatay olarak)dik, firesiz tutacaklardır.
Adalet Yağcı
19-07-2012, 23:07
Phlox tekrar açmadı, ilkbaharı bekliyor.
Şimdilik saksıda, sonbaharda yere dikilecek.
319521
Karpuzum hızla büyüyor, 15-20 gün sonra soframızı şenlendirecek.
319520
Adalet hanım bahçeniz çok güzel petunyanıza üzldüm.:( Bahçeniz daha da güzelleşmiş, gülleriniz, dahlialarınız, ortancalarınz ve diyer rengarenk çiçekleriniz çok güzeller. Maşallah nazar deymesin.:):)
ablacim gormiyeli yine dokturmussun.ortancalara bayildim
benim petunyalarda öluyor.yarin saksidan yere alicam.bir umit belki.......
Adalet Yağcı
24-07-2012, 14:58
Teşekkürler sevgil maviş2, Türkan.
Bütüne bakarsanız bahçenin pek tadı yok, yer yer canlı bölgelerden fotoğraflar çekiyorum.
Bu kadar emeğe, didinmeye daha güzel bir görüntü isterdim, ama olmayınca olmuyor işte.
Geçen yıl sonbaharda bahçe gübrelenip bakımı yapılamadı, şimdilik üç suçlu var ki bunlardan ilki benim sorumluluğumdu.
Diğer ikisi ise, fırtına ve dolu, bunun yanında on gün aşırı sıcağı da eklemem gerek.
Yani suçun 4/1 benim sadece :)
Adalet Yağcı
24-07-2012, 22:29
Yeni fotoğraf makinası ile durmadan fotoğraf çekmek istiyorum :)
Şöyle bir kaç dönüm bahçem olsaydı, bir sürü bitki bulurdum fotoğraflayacak, ama dönüp dolaşıp aynı bitkileri fotoğraflıyorum, idare edin artık :))
Pembe gülüm 2,5 m. boylandı, ancak böyle fotoğraflayabilidim.
320991
320992
Öyle güzel bir kırmızısı var ki, fotoğrafa aynen yansımış.
320993
320994
Adalet Yağcı
24-07-2012, 22:38
Sevgili Jineop'tan gelen gül sardunya çok güzel açıyor.
320995
Gecemumları ilkbahardaki kadar olmasa da açmaya devam ediyor.
320996
Adalet Yağcı
24-07-2012, 22:45
Godetialar açmaya başladı.
320997
Güzel hostam kokulu çiçeklerini açacak.
320998
320999
Adalet Yağcı
24-07-2012, 22:50
Küpeler bolca açıyor ama bitkinin cinsi bodur gibi, sanki hiç büyümüyorlar.
321000
321001
321002
321003
Adalet Yağcı
24-07-2012, 22:53
Çok garip, yaprağın tam ortasından tomurcuk vermiş küpe.
Tomurcuğun alt kısmı yaprakla bitişik.
321004
Adalet Yağcı
24-07-2012, 22:57
Öyle güzel açmış ki, kokusu harika.
321005
321006
321007
321008
Adalet Yağcı
24-07-2012, 23:01
Bu güzeller tam bir aydır çiçekli, mutlaka çoğaltmak lazım.
321010
Çeşme papatyasının çiçekleri geçtikten sonra toprak seviyesinden 6-7 cm. üstten budamıştım, yeniden çiçeklendi.
321011
Adalet Yağcı
24-07-2012, 23:06
Pervane yasemin de tek tük açmaya devam ediyor.
321012
Mis kokulu pembe ve beyaz phloxlarım.
321013
Adalet Yağcı
24-07-2012, 23:10
Çiçeklik.
321016
Bunlar da komşunun bahçesinden.
321015
321014
günebakan
24-07-2012, 23:14
Ablacığım çiçeklikteki çiçekelere bayıldım çok güzel görünüyorlar:)
Adalet Yağcı
06-08-2012, 21:44
Ağustos ayından itibaren bahçe güzelliğini kaybetmeye başladı, bitkileri aylara göre açacak şekilde düzenlemek gerekiyor.
Sayın Zeki Yağlı beyin hediyesi olan Rudbeckialar açmaya başladılar.
Bu fide olarak gelmişti, çok yıllık olan.
323743
Bunlar da benim tohumdan yetiştirdiklerim, tek yıllık olmaları üzücü, neyse ki tohumdan çok kolay çimleniyorlar.
323741
323742
Adalet Yağcı
06-08-2012, 21:48
Artık allissium ekmeyeceğim, bir türlü yoğun çiçek görüntüsü oluşturamadım, çok dağınık açtı.
323744
Hosta tam dokuz çiçek sapı verdi, hepsini birden görüntüleyemedim, seneye bir çok yerde hostam olacak.
323745
Adalet Yağcı
06-08-2012, 21:54
Kesin karar, bodur dahlialar her yıl bahçemi süsleyecek.
Hiç özel bakım istemiyorlar, Temmuz başından beri yoğun çiçekliler.
Bu sene gübre bile vermedim yine de büyük bir coşku ile açmaya devam ediyorlar.
323753
Jineop'umun hediyesi gül sardunya daha büyük bir saksıyı hak ediyor.
323754
Adalet Yağcı
06-08-2012, 22:01
Heucheraların mercan rengi güzel çiçekleri solunca kopartmamıştım.
İyi ki de öyle yapmışım, kurumuş çiçeklerini elimle ezdiğimde tohuma benzer şeyler gördüm.
Belki çıkar ümidi ile Haziran 25 gibi toprağa serptim, çimlendiler :)
323755
Potentillanın tohumları belirgindi, onları da 25 Temmuzda ektim, onlar da çimlendiler.
323756
Adalet Yağcı
06-08-2012, 22:05
Şimdilik bu kadar, iki defadır bitkilerime enzim veriyorum, bakalım ne kadar farkedecek.
Güzel olan her şeyi paylaşmaya devam edeceğim.
YeniGine
06-08-2012, 23:28
Adalet Hanımcım maşallah; çook şirinler çok.
Orhan Özbilgiç
07-08-2012, 21:08
Ooooo..oh!
Biz kendi kabuğumuza çekildik, ne değişik çiçekler bulmuşsunuz. Heucheralar, potentillalar.
Hemen Google amcama sordum. Bayağı güzel çiçeklermiş. Güle güle büyütün.
Valla sayenizde bir şey daha öğrendim. Siz çok yaşayın e mi? Phloxlarınızın mis gibi koktuğunu yazmışsınız. Bilmiyordum. Bir kaç dakika önce bahçeye inip, pembe çiçekli olanını kokladım. Menekşe mi desem, sümbül mü? Velhasıl tam bir bahar kokusu. Çok sevindim tabii.:p
Bu arada bendede litrelik bir kola şişesinde, sevgili Ensar' ın ilk Fenerbahçe toplantısında dağıttığı enzimden var. Aklımda 1/200 oranı kalmış ama yinede hafızama güvenemiyorum.
Siz enzimi su ile, hangi oranda karıştırıp veriyorsunuz? Eşimin saksı bitkilerine vereceğimde.
Adalet Hanım;
Görüntülerde çok güzel. Makinanız hayırlı olsun. Selam ve sevgiler bizden.
günebakan
07-08-2012, 21:19
Ablacığım ne heucheralar ve diğerleri ne güzel çimlenmişler güle güle büyüt:)
Adalet Yağcı
07-08-2012, 21:29
Orhan bey, benim enzim çalışmalarım çok yeni, ilk yaptığım enzim fermantasyona girmedi diye düşünüp dökecektim.
Koklayınca, içindeki bol miktarda bulunan ısırgan otuna rağmen çok da hoş koktuğunu gördüm.
Ya herru ya merru deyip saksıdaki bitkilerime iki defa verdim :)
Yarın 3. defa uygulayacağım, gündüzleri çok sıcak olduğu için her gün sulama yapıyorum, enzimli suyu günaşırı veriyorum.
Ben yüzde oranı olarak değil de, sevgili Nevsune'nin tavsiyesi ile, 1 L. suya, 1.litrelik pet şişe kapağı ile bir kapak dolusu enzim karıştırarak yapıyorum.
Şimdilik bir şikayet gelmedi bitkilerden, bir kaç denemeden sonra farkı anlayabilirim ancak.
Mutfak atıklarından enzim yapmak çok kolay, siz de deneyin bu mevsimde 1 ay içinde olgunlaşabileceğini söylüyor ustalar.
Benim yeni hedefim, 20 L.lik pet damacanalar.
Onlardan bir kaç tane alıp seneye kullanacağım enzimi şimdiden hazırlamak istiyorum.
Ağaçlara ve sebzelere de verebilmek için bol bol hazırlamak lazım.
Malzemeler, pekmez ve maya dışında bedavaya geliyor ne olsa :)
Makinamdan çok memnunum ancak, fotoğrafları küçülttüğümde netlik bozuluyor, buna da bir çare bulabilirsem çok mutlu olacağım.
Eşinize ve size esenlikler diliyorum.
Sevgiler.
Adalet Yağcı
16-08-2012, 17:30
Epeyce ara vermişim, bir kaç fotoğrafla canlanalım :)
Bahçemde bir kök karpuz vardı, önceleri pek önemsemedik ama büyük bir gayretle büyüdü büyüdü işte bu kadar oldu.
325785
Nehir C.tesi günü evine dönecek artık, karpuzu da çok sevdiğini biliyorum.
Kuzucuğum gitmeden karpuzumuzu kopartalım dedik, ama Nehir'in eli bir türlü varmadı koparmaya.
325786
Sonra onunla bir hatıra fotoğrafı çektirmek istedi.
325787
Büyük bir heyecanlar biricik karpuzumuzu kestik, çatırrrtt diye bir sesle ikiye ayrılıverdi.
325788
Yağmur'un(kızım)ve Nehir'in ortak fikri, "hayatımda bundan daha lezzetli bir karpuz yemedim" :cool:
Ve, karpuz canavarı :)
325789
Adalet Yağcı
16-08-2012, 17:37
Mis kokulu güzel hostalarım açmaya devam ediyor.
Önümüzdeki sene bir kaç çeşit daha alacağım inşallah.
325791
325792
Adalet Yağcı
16-08-2012, 17:39
Lobelyalar her zamanki gibi, zarif ve iddiasız.
325793
325794
Adalet Yağcı
16-08-2012, 17:42
Verbenalar parti parti açıyorlar, enzim verdikten sonra daha bir canlandılar sanki.
325795
325796
325797
Adalet Yağcı
16-08-2012, 17:45
Solanum büyümeye devam ediyor, bundan sonra daha bol çiçeklenecektir.
325798
Rudbeckialar çiçeklenmek için Temmuz ayını beklediler.
325799
Adalet Yağcı
16-08-2012, 18:26
Sevgili Jineop'um, bana gönderdiğin potentillanın güzel çiçekleri solduğunda tohumlarını bir umut diyerek saksının içine ufalamıştım.
Bak bir dolu potentillam oldu :eek:
325800
Adalet Yağcı
16-08-2012, 18:48
Çekirdeksiz kara biraz tatlanınca dayanamayıp topladım, zaten hepi topu dört salkımdı.
325801
Fırtınanın yaraladığı diğer üzümler olmak üzereler.
325805
Adalet Yağcı
16-08-2012, 18:53
8-10 kök kadar mısır ekmiştim, bize yetecek kadar mısır verdi.
325806
Sakız kabak çok güzel çıktı, haftada 3-4 kabak verdi, bir tanesini tohumluk bıraktım.
325807
Bu sene hıyarlar hastalanmadı, erken yaprak yanıklığı var ama bunun kalsiyum eksikliğinden kaynaklandığını öğrendim, seneye kalsiyumu yapraktan vereceğim.
325808
Adalet Yağcı
16-08-2012, 19:16
Her yıl dolma biber ve patlıcan konusunda kandırılıyorum.
Bu sene de dolma biber fidesi olarak aldıklarım kapya biber çıktı :(
325809
Diğer biberler.
Bazı köklerdekiler kıvrım kıvrım oluyor, nedenini anlayamadım.
325810
325814
Yedi kardeş süs biberi.
325811
Bu da benim en sevdiğim süs biberi, çıtır çıtır, öyle deli acı değil, salatalarda mükemmel oluyor.
325812
Adalet Yağcı
16-08-2012, 20:01
Cosmosları çok severim, her yıl bahçemde kendiliğinden çıkarlar.
2010 da ektiğim katmerli cosmoslar tek kat açmaya başladılar ama renkleri çok hoş.
325815
325816
325817
325818
325819
Orhan Özbilgiç
16-08-2012, 20:16
Çiçekler harika da!
Ben Karpuzla, Nehir Çiçeği' ni daha çok beğendim.
Gerçekten o ne güzel renk öyle. Belliki tadıda güzel. Nehir kızımız keyifle yediğine göre.:)
Benim solanumda açacak açmayada, galiba eylülü bulacak. Hala tomurcuklanma yok çünkü.
Hostalar birde kokulu değil mi ustam? Onlarda çok albenili bitkilermiş.
Adalet Hanım;
Ellerinize sağlık. eşim ve ben selam ve sevgilerimizi yolluyor, güzel torununuzun gözlerinden öpüyoruz.
Adalet Yağcı
16-08-2012, 20:17
Becerebilirsem bu sene köklü değişiklikler yapmak istiyorum girişte.
Bahçeyi istila eden kanarya gülü ve acem borusu maalesef yolcu :(
325822
325820
En sevdiğim gül olan asma beyazımın Şubatta yeri değişecek.
İnşallah incitmeden yerine alabilirim.
Bütün yaz çiçekleri eksik olmuyor.
325821
Adalet Yağcı
16-08-2012, 20:26
Ekinezyaların sağlıklı yapraklarını sabah erken toplayıp kuruttum, Sonbaharda 15 günlük ekinezya kürüne başlanacak.
Çiçekleri artık renklerini kaybediyor.
325823
Hiç olmayacak bir yerde gördüm onları, öyle acele acele çalışıyorlardı ki, sanki 3. Dünya savaşı çıkacak da cephane taşıyorlar :)
325824
Meğer bir nedenle yumurtalarını bıraktıkları yuvaları açığa çıkmış, bi gayret onları güvenli yerlere taşıyorlarmış :)
Ben bu kadar karıncayla nasıl savaşırım :(
325825
Şimdilik bu kadar, güzel mesajlarınız ve beğenileriniz için teşekkürler ederim.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.