Bağlan

View Full Version : Adalet Yağcı / bahçe

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19

ciceksever70
07-07-2011, 16:53
Adalet ablacigim evin sanki sen ordaymissin gibi ne güzel komsularin var. Benim yasadigim yerde imkansiz bir sey böyle komsu bulmak. Torununa gecmis olsun mesajlari dikkatimi cekti insallah önemli bir sey degildir. Cok gecmis olsun. Clematislerin yine göz dolduruyor. Üc renk bir arada cok güzel durmus. Sanirim sen bahcene gelene kadar ben kendi bahcemi bir süreligine birakmis olacagim. Sevgiyle kal ablacigim.

füsunANK
08-07-2011, 16:28
Neler olmuş.. :)
232522

Benol Hazaroğlu
09-07-2011, 09:07
Sevgili Adalet hanım
Boşuna dememişler ev alma komşu al diye. Gerçekten komşu çok önemli. Bahçeniz siz oradaymışsınız gibi güzel ve bakımlı.
Torununuz inşallah eskisinden daha sağlıklı olacak. Biz de buradan şirin resimlerine bakabileceğiz.
En kısa zamanda evinize sağlık ve huzurla dönmenizi dilerim.

Adalet Yağcı
11-07-2011, 13:51
Sevgili Vildan hanım;
Rahmetli annem derdi ki; "marifet yemeği pişirmekte değil, onu layıkı ile sunabilmekte", siz de hatimiyi o kadar güzel sunmuşsunuz ki, hayran hayran bakakaldım.
Anneciğinizin ve sizin ellerinize sağlık, çok güzel açmışlar, ben de anneye ve size selam ve saygılarımı gönderiyorum.

Bahse konu olan o iki metre uzunluğundaki çiçeği komşular kesmişler, rüzgarda kopup bir yere zarar vermesin diye, ama ben dönünce yaprak yapısını varsa çiçekli bölümü tekrar fotoğraflarım.

Adalet Yağcı
11-07-2011, 14:00
Sevgili Gilan, dödüğümde komşularıma sizden bahsedeceğim hiç şüpheniz olmasın, hayatta güzel şeyler de oluyor, vefalı dostlar, fedakar komşular gibi, çok şükür.

Kısmet olursa seneye clematisleri çoğaltacağım, ve kontras renkleri birlikte dikeceğim, bir tane koyu renk de pervane yasemine sardırmayı düşünüyorum.
Sevgiler.

Adalet Yağcı
11-07-2011, 14:06
Sevgili Gülsu;
Nazik sözleriniz için teşekkür ederim, hepsi de ağaçlar.net sayesinde oldu, buradaki inanılmaz dostluk ve paylaşımla bu günlere geldik.

Clematis mutlaka yetiştirmelisiniz, bizim bir de tohum ve çelik paylaşımı başlığımız var, takip ederseniz her ikisine de ulaşabilirsiniz.

Aslında bahçemi hiç bırakmazdım, her yıl yaz aylarını bu bahçede geçiriyorum ama bu sene olmadı, bahçemden çok uzaklardayım.
Sevgiler.

Adalet Yağcı
11-07-2011, 14:11
Sevgili Çiçeksever;
Nehir ikibuçuk ay önce epilepsi nöbetleri geçirmeye başladı, şimdilik durumu iyi, doktoru ergenlik döneminde kendiliğinde geçeceğini söyüyor, tabi bu arada tedaviye devam edeceğiz.

Senin bahçeni de geziyorum fırsat buldukça ama mesaj yazmaya vaktim olmuyor.

Bu ayın sonunda hayırlı haber gelecek değil mi, aileye yeni bir üye katılacak, şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.
Sevgiler.

Adalet Yağcı
11-07-2011, 14:15
Sevgili Füsun;
Büyüklerimiz "Hayal et ve olsun" derlermiş, kutlamalar bana geliyor ama hayal eden sensin, ben küçük bir kakıda bulundum sadece :)

Son durumu ne kadar da güzel anlatmışsın, ben bile şaşırdım, ne imiş, ne olmuş, seneye çok daha güzel olacaklar inşallah.

Tekrar teşekkürler ederim canım, ellerin ve yüreğin dert görmesin.
Sevgiler.

Adalet Yağcı
11-07-2011, 14:17
Sevgili Benol hanım;
Çok teşekkür ederim, komşudan yana şanslıyım çok.

Kokulu üzümlerimi merak ediyorum ne haldeler diye, onu fotoğraflamamışlar :(
Sevgiler.

ciceksever70
11-07-2011, 14:43
Sevgili Çiçeksever;
Nehir ikibuçuk ay önce epilepsi nöbetleri geçirmeye başladı, şimdilik durumu iyi, doktoru ergenlik döneminde kendiliğinde geçeceğini söyüyor, tabi bu arada tedaviye devam edeceğiz.

Senin bahçeni de geziyorum fırsat buldukça ama mesaj yazmaya vaktim olmuyor.

Bu ayın sonunda hayırlı haber gelecek değil mi, aileye yeni bir üye katılacak, şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.
Sevgiler.

Adalet ablacigim cok cok gecmis olsun. Nehir prensese nazar degmis. Agustos`un ilk günlerinde insallah ben de hastaneye yatacagim. Kendinize ve Nehir kiza iyi bakin. Sevgiler.

jineop
11-07-2011, 14:57
Neler olmuş.. :)
232522

Sevgili Füsun gerçekten inanılmaz. Paylaştığınız için teşekkür ederim. Sevgiler...

Vildan Sönmez
11-07-2011, 19:48
Adalet Hanım, sizin selamınızı da anneme ilettim.
Eminim siz olsanız kesmeyip bir destekle sabitlerdiniz.Ama yine de komşularınız sağolsunlar iyiniyetle ilgileniyorlar bahçenizle.

Sevgili Vildan hanım;
Anneciğinizin ve sizin ellerinize sağlık, çok güzel açmışlar, ben de anneye ve size selam ve saygılarımı gönderiyorum.

Bahse konu olan o iki metre uzunluğundaki çiçeği komşular kesmişler, rüzgarda kopup bir yere zarar vermesin diye, ama ben dönünce yaprak yapısını varsa çiçekli bölümü tekrar fotoğraflarım.

fatma sunay
12-07-2011, 19:30
Sevgili Adalet hanım öncelikle Nehir kızımıza çok geçmiş olsun diyorum. Sizde bahçenizden uzaksınız ama gözünüz arkada değil ne mutlu sizeki böyle candan komşularınız var. Gerçekten komşularınızı tebrik ediyorum. Böyle komşu allah hepimize versin . Sağlıklı ve sevgi dolu günler diliyorum..

zenfree
13-07-2011, 12:56
Adalet Hanım bahçeniz çok güzel görünüyor. Balkondaki sardunyalar da harika. Demek ki " ev alma komşu al" diye boşuna dememişler.:) Ama şu da bir gerçek ki, siz komşularınızı öyle hoş tutmuşsunuz ki, onlar da bahçenizi cennete çevirmişler.:)

Adalet Yağcı
13-07-2011, 13:17
Sevgili Zenfree, komşuluk ilişkilerim her zaman mükemmel oldu, bunca yıldır hiç kimseyle bir tartışma yaşamadım, zaten beceremem de.
Tabiidir ki çok şey gibi bu da karşılıklı özveri gerektiriyor.

Yakında köyüme döneceğim inşallah, clematislere yetişemesem de arkadan gelenleri kaçırmam diye düşünüyorum.

Orhan Özbilgiç
13-07-2011, 20:08
Adalet Hanım;
Harika görüntüler. Harika ilişkiler. Söyleyecek söz bulamıyorum. Siz orada olsaydınız ancak bu kadar güzel ve düzenli bir bahçe olabilirdi. Demekki, çok seçkin komşularınız var. Bahçenizi adım adım fotoğraflamışlar. Sağolsunlar.

Yakında bahçenize kavuşacaksınız. Bu fotoğraflar sizide rahatlatmıştır mutlaka. Zira daha bakımsız bir bahçe hayal etmiş olabilirsiniz. Şimdi ise, daha bir gönül rahatlığı içindesinizdir.

Nehir kızımıza geçmiş olsun. Gözlerinden öpüyorum.

Selam ve sevgilerimle.

sevim.K
13-07-2011, 20:25
Sizi bahçenizde görmek ne güzel Adalet hanımcım, hoşgeldiniz:) Nehirin iyi olmasına sevindim. Öpüyorum her ikinizide, sevgiyle:)

Cumhur Tonba
13-07-2011, 22:39
Adalet Hanım;
Harika görüntüler. Harika ilişkiler. Söyleyecek söz bulamıyorum. Siz orada olsaydınız ancak bu kadar güzel ve düzenli bir bahçe olabilirdi. Demekki, çok seçkin komşularınız var. Bahçenizi adım adım fotoğraflamışlar. Sağolsunlar.

Cennet bahçemize sahibi geri dönmüş. Ne güzel.

Ben, gönlü temiz insana kurban olayım.
Gezsin başım üstünde benim, hoş tutayım.
Ham insanı al karşına, söylet azıcık,
Dön, sonra cehennem ne imiş, gel sorayım.

Adalet Yağcı
16-07-2011, 13:33
Orhan bey, ben de bahçeme kavuşmak için gün sayıyorum artık, gittiğimde her şeyi yerli yerinde bulmak düşüncesi içimi rahatlatıyor tabii.

Komşularıma minnettarım, sık sık arayıp yapılmasını istediğim bir şey olup olmadığını soruyorlar, bu sabah yine aradılar, sokağımızdaki beş eve hırsız girmiş, daha önce de iki defa bizim eve girmişlerdi, bu yüzden pencere ve giriş kapılarını demirletmiştik.

Tüm iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, Nehir'imiz yaz kursuna başladı, keyfi yerinde, sizin için öperim onu.

Bahçenizdeki clematisleri çok kıskandım bu arada, harika görünüyorlar.

Adalet Yağcı
16-07-2011, 14:54
Cennet bahçemize sahibi geri dönmüş. Ne güzel.

Henüz dönmedim Cumhur bey, yavaş yavaş havaya girmeye çalışıyorum :)

Dörtlük için teşekkürler.

Satı Uğurtan
16-07-2011, 15:18
Sevgili Adalet abla, sevgili Nehirimiz sağlığına kavuşsun, bahçede, bitkilerde her şey yoluna girer sağlıklı günler dileğiyle sevgiler.

maki01
16-07-2011, 15:35
Bahçenizdeki en güzel çiçeğin iyi olmasına çok sevindim, gözünüz aydın Adalet Hanım'cım.

Bahçeniz ise sizi çok özlemiş olmalı, sanki her bir bitki " Bizi merak etme, iyiyiz ama seni çok özledik" diyor... Hele de sardunyalar sizi karşılamak için tüm güzelliklerini sergilemişler...

En kısa sürede Nehir'li fotoğraflar görmek dileğiyle, sevgiler...

Uzaylı
16-07-2011, 17:59
Sayın Adalet Yağcı; Bahçeniz her zamanki gibi harika. Sardunyalarınız çok çok güzel olmuş. Pembe clematisiniz favorim.

Ne kadar güzel komşuluk ilişkileriniz var. Sebzelerinizi ekip sizin için baktıklarından sizin ne kadar özel biri olduğunuz anlaşılıyor. Sizin gibi insanların çoğalmasını diliyorum.

Torununuzun iyi olduğuna sevindim. Hep iyi ve mutlu olun inşallah...

Azelia Kara
16-07-2011, 18:21
Çok geçmişler olsun.
Güzel bahçeniz için emeklerinize sağlık.
Saygılarımla,

smiy
17-07-2011, 18:19
Adalet Ablacığım yoğunluktan dolayı uzun zamandır siteye girip şöyle bir göz atıp çıkıyordum. Mesaj yazmaya bile fırsat bulamıyordum ama en güzel çiçeğinin hasta olduğunu okuyunca dayanamadım allah acil şifalar versin şu an iyi olmasıda beni çok mutlu etti.Mersinden ona kucak dolusu sevgiler.

Adalet Yağcı
17-07-2011, 20:17
Sevgili Maki, evimden yaklaşık dört aydır uzağım, hiç bu kadar uzun kalmamıştım.
Bahçemi komşularıma emanet ettim onlar da ellerinden gelenin en iyisini yaptılar.

Sardunyalara olan merakınızı biliyorum, pembe gül sardunyada aklınız kalmıştı, sizinkiler de iyilerdir inşallah, döndüğümde bir Adana yapmak istiyorum, size sardunya çeliği getirebilirim istediğinizden.

Nehir benimle Mersin'e gelmek istiyor, bol bol fotoğraflayacağım onu bahçede inşallah.
Sevgiler.

sevim.K
17-07-2011, 21:54
Sevgili Sevim hanım, dönmedim, bu ayın sonuna kadar İstanbul'dayım.

Bodur hatmiler epeyce açmış, tohum için üzülmeyin bakarız çaresine.
Sevgiler.

İnanmıyorum ya. Adalet hanımcım sanki komşu evdeymişim gibi mesajlarınızı görünce Adalet hanım bahçesine gelmiş dedim kendi kendime.:p Torununuz nasıl, iyi artık değil mi?

jineop
18-07-2011, 10:37
Ablam, sana buradaki bahçenden fotoğraf yolluyorum. Çok öptüm.

Adalet Yağcı
19-07-2011, 13:02
Aman da aman, cennet dedikleri yer burası mı yoksa sevgili Lir, clematisler aklımı başımdan aldı.
Küpeler başka bir alem.
Bu bahçeyi santim santim dolaşmak lazım.
Ellerine yüreğine sağlık canım, ben de seni öpüyorum.

mavikartal5
04-08-2011, 21:29
"İşim gücüm budur benim,
Gökyüzünü boyarım her sabah,
Hepiniz uykudayken.
Uyanır bakarsınız ki mavi."
...

benim de işim gücüm bu, elime kuru ekmeğimi alırım çıkarım bahçelere, yiyecek birşeyler ararım.
sayın adalet yağcı, domatesler, biberler, fasülye ve kiraz, kivi... bahçenizde bir güzel karnımı doyurdum, elinize ve bahçenize sağlık.
saygılar

İremsıla
05-08-2011, 11:16
Adalet abla,terkar yazılarını görmek çok hoş.bahçen ve çiçeklerinde seni çok özlemiş anlaşılan,hepsi seni özlemle bekliyorlar belli ki.bana gönderdiğin yıldız çadırıyla,her sabah günaydın diyerek kulaklarını çınlatıyoruz.sevgiler..

Adalet Yağcı
05-08-2011, 12:49
"İşim gücüm budur benim,
Gökyüzünü boyarım her sabah,
Hepiniz uykudayken.
Uyanır bakarsınız ki mavi."

Ellerinize yüreğinize sağlık sayın Mavikartal, terasımdaki sardunyalar arasında bir de kahve içseydiniz, ormana karşı şöyle.
Her zaman beklerim, bahçem tüm dostlarımın emrine amadedir.
Sevgiler.

Adalet Yağcı
05-08-2011, 12:53
Sevgili İremsıla;
Yakında bahçemle kucaklaşmayı umuyorum, tek tek ağaçlarıma sarılıp öpeceğim, çiçeklerimi seveceğim.

Yıldız çadırına benden selam söyleyin, bol çiçek açsın, "Hamili kart yakinimdir" derseniz sizi kırmaz :)

Periş
05-08-2011, 16:11
Adalet ablacım çiçeklerinizde ağaçlarınızda sizi ne kadar özlemiştir değilmi size güzelliklerini uzaktanda olsa sunuyorlar ayrıca bizde sizi özledik inşallah sağ salim gelirsiniz evinize sevgiler...

mavikartal5
06-08-2011, 21:17
Ellerinize yüreğinize sağlık sayın Mavikartal, terasımdaki sardunyalar arasında bir de kahve içseydiniz, ormana karşı şöyle.
Her zaman beklerim, bahçem tüm dostlarımın emrine amadedir.
Sevgiler.

sayın adalet yağcı,
ne çaya ne kahveye gelmedim bahçenize, sitedeki tüm bahçe kapılarının şahsıma açık olduğunu düşünerek hareket ediyorum ve mutlaka çiçeklerin arasında yiyecek birşeylerin olup olmadığını araştırıyorum. bulduğumda da yiyip geçiyorum teşekkür ederek ve bu bana büyük bir haz veriyor

...
sade çiçekseverler, siz de aramıza katılın, çiçeklerin arasında 1-2 saksı da meyve-sebze yetiştirin. belki yarın, kendi tohumlarınızdan bana da verebilirsiniz, size verebilecek olduğum fazlaca çiçek tohumum yok ve olmayacak da. ben de sayenizde; çeşit ve tür sayımı artırabilirim.

kahve davetinize tekrar teşekkürler.
saygılar

sevim4
06-08-2011, 23:22
Bizler davetli deyilmiyiz.

jineop
08-08-2011, 12:10
Hemen sardunyaları yüklemeli:D

jineop
08-08-2011, 12:16
Clematis John Paul2 o kadar çok açmış ki, bunlar tohumları,;)
Ada Begonvili kışı rahat geçirdi. Saim Abimin hediyesi.

jineop
08-08-2011, 12:25
Bu kapı önünden geçip arkaya doğru yürünecek , pencere önünden geçilecek ve verandada kahveye gelinecek. ;)

Sevgi Durul
08-08-2011, 12:31
Bakmaya doyamadım, sevgili lir. Her şey o kadar güzel ki, Allah içine sindirsin.

Davet sadece Adalet hanım için geçerli değildir, umarım. :p Sevgiler...

jineop
08-08-2011, 12:44
Bakmaya doyamadım, sevgili lir. Her şey o kadar güzel ki, Allah içine sindirsin.

Davet sadece Adalet hanım için geçerli değildir, umarım. :p Sevgiler...

Sevgili SDurul,
çok sevinirim. Çok teşekkür ederim.

maki01
08-08-2011, 15:39
Ben de özledim ben de...
Ekimde bir mini toplantı yapalım Mersinli arkadaşlarla.

Adalet Hanım'cım, 18'inde mini bir Adana toplantısı planlıyoruz. Ne zaman buralarda olacaksınız :)

jineop
08-08-2011, 20:20
Clematislerin yerini mavi yasemin, begonvil ve solanum rantonetti doldurdu.

jineop
08-08-2011, 20:29
Az gezinelim...

sevim4
08-08-2011, 22:42
Sevgili lir,ooooooh içim açıldı hepiside çok güzeller çiçeklerde sahibi kadar güzel.

Adalet Yağcı
09-08-2011, 12:43
Sevgili Lir;
Bahçemi güzelliklerinle donatmışsın yine.
Sardunyaların rengi çok hoşmuş, bendekiler çok daha açık renk, bunlardan giriş kapısına askı ile dört saksı yapmak istiyorum.
Belki araya mor yer minesi yaparım, bazı yerlerde görüyorum çok hoş görünüyor.

Clematis tohumlarını paylaşıma açacak mısın, ne çok çiçeklenmiş öyle.

Ada begonvilin eksi kaç derecelere dayandı merak ediyorum, iki yılı atlattı ise risk azalmıştır iyice, çok güzel gelişmiş.

Solanumlar da süper olmuşlar, tüm yaz insanı mutlu ediyorlar değil mi.

Pencere önü ise muhteşem, kahve için yolu biliyorum da, bakalım vakit olacak mı, sen şimdi Kaz dağlarına gidiyorsun, sen dönünceye kadar ben gitmiş olurum, beni bekleyen acil işler var Mersin'de.

Fotoğraflar için teşekkürler ederim canım, ellerine sağlık.

jineop
09-08-2011, 15:09
Ablam,
mor yer minesi benim bahçede çok büyük bir alanda yer örtücü olarak var. Rengi koyu mor ve çiçekleri büyük. Çok yıllık olması ve sezon boyunca sürekli çiçekli olması gerçekten büyük avantaj. Gölge ve verimsiz topraklara ajuga reptansta ekebilirsin.

jineop
09-08-2011, 15:23
Clematis tohumlarını paylaşıma açacağım ama bunlar nasıl kurutulur, poşetlenir ve yollanır, gözümde büyümüyor değil. C. Jackmaninin kendiliğinden aldığı şekil çok güzel. Şeklinden dolayı bu sene onu budamayacağım. :D
Ada begonvilim kışı eski fındık cuvalının altında çok rahat geçirdi. Sana hemen çelik alayım:p Ev duvarının dibi olması ve üstünde doğal gaz borusunun olması sanırım avantajları. Daha öce 2 tane büyük begonvil kaybım olmuştu. İlki acemiliğim ikincisi ise koruma ve inatçılığım yüzünden:(
Perşembe günü Kaz Dağlarına gidiyorum, içim kıpır kıpır... Çok öptüm.

sevim4
09-08-2011, 23:03
kalp clematis.jpg
Maşallah sevgili lir hayran kalmamak mükün deyil.;)

Adalet Yağcı
10-08-2011, 11:19
Sevgili Lir;
Dilerim gönlünce bir tatil yaparsın, yanına bolca bahçe fotoğrafları al, özledikçe bakarsın :)

Clematis tohumları için bir şey yapmana gerek yok, onlar dalda kalsın, kendiliğinden ekime hazır olurlar.
Üst kısımdaki saçaklar kurumaya başlayınca toplarsın, sen topluca dağıtımı üstlenecek kişiye gönder gerisini düşünme.
Geçen yıl HHatice dağıtımı yapmıştı, bu sene de yapmak isterse Hatice hanıma göndeririz.

Ada begonvilim kışı eski fındık cuvalının altında çok rahat geçirdi. Sana hemen çelik alayım

Bak bu harika bir fikir :)

Kapıya uzun saksı içinde sardunya, yer minesi ve ya petunya koymaktan vaz geçtim, kapı sürgülü, her seferinde saksıları indirmem gerekecek, bunu nasıl düşünemedim :(

Adalet Yağcı
10-08-2011, 11:23
Adalet Hanım'cım, 18'inde mini bir Adana toplantısı planlıyoruz. Ne zaman buralarda olacaksınız :)

Sevgili Maki, aranızda olmayı çok isterdim, dün Cemo ile de konuştuk bunu, o da bayramda Adana'da olacakmış, ne yazık ki tarihler uymuyor.

Ben Pazar günü dönüyorum Mersin'e ama acil yapılması gereken işler var, onları halletmem gerekiyor.
İnşallah daha sonra bir buluşma ayarlarız.
Sevgiler.

maki01
10-08-2011, 18:01
İnşallah Adalet Hanım'cım, ne kadar yoğun olacağınız tahmin edebiliyorum. Sevgiler...

Orhan Özbilgiç
10-08-2011, 19:33
Sayın Lir;
Biraz daha dikkatli okuyunca, sergilenen fotoğrafların sizin bahçeye ait olduğunu (Nihayet:p) anlayabildim.
O ne güzel bahçe öyle? Herşey yerine oturmuş olduğuna göre, epeyce bir zamanın emeği ile oluşmuş belliki.
Adalet Hanım' ın bahçesini işlevselleştirme çabanız ise, güzel bir jest.
Ayrımsız tüm bitkileriniz çok güzel. Tabii buna dayalı olarak bahçenizde.

Bize, bu görsel ziyafeti sunduğunuz için teşekkürler.

Adalet Yağcı
10-08-2011, 21:26

Bu konuda hepinize teşekkür borçluyum Orhan bey, Dünyadaki tüm güzel insanlar bu sitede buluşmuş sanki.

Sayın Malina;
Size de binlerce teşekkür, bizleri böyle bir çatı altında topladığınız için.

jineop
10-08-2011, 22:16
Sayın Lir;
Biraz daha dikkatli okuyunca, sergilenen fotoğrafların sizin bahçeye ait olduğunu (Nihayet:p) anlayabildim.
O ne güzel bahçe öyle? Herşey yerine oturmuş olduğuna göre, epeyce bir zamanın emeği ile oluşmuş belliki.
Ayrımsız tüm bitkileriniz çok güzel. Tabii buna dayalı olarak bahçenizde.

Bize, bu görsel ziyafeti sunduğunuz için teşekkürler.

Sayın Orhan Bey,
amacım inanın işlevsellik kazandırmak değildi. Adalet Ablam tanıdığım nadir insanlardan biridir. En kötüyü bir kelimeyle iyiye çeviren ve iyi yönünü ortaya çıkaran dünya tatlısı. O yüzden bende bu güzelliğin bir parçası olup, ablamı biraz olsun mutlu etmek istedim.
Bahçemi beğenmenize çok sevindim, güzel sözlerinizi için çok teşekkür ederim.
Saygıyla, sevgiyle...
Ekteki kare sizin için...

günebakan
10-08-2011, 22:36
Orhan abiciğim bu güzel bahçeyi ziyaret edebilsek ne güzel olur dimi:)

Orhan Özbilgiç
10-08-2011, 22:41
Adalet Hanım Görüyorsunuz. Sizi tanıyan herkes benzer şeyler söylüyor. Siz çok mükemmel bir insansınız. İyiki varsınız.

Sayın Lir;
Nefis bir kare. Çok naziksiniz. Teşekkür ederim.

fizban
10-08-2011, 22:55
Adalet Hanım,

Bitkinin ismi görünmez gibi ise de , eğer okumak isterseniz size fıslıyabilirim:))

STREPTOCARPUS

Resim boyutlarını küçülttüğüm için kalite bozuldu biraz. Google da arattırarak daha fazla bilgi edinmeliyim. Tohumlarını bulmalıyım.!

239581

ciceksever70
11-08-2011, 15:32
Sayın Orhan Bey,
amacım inanın işlevsellik kazandırmak değildi. Adalet Ablam tanıdığım nadir insanlardan biridir. En kötüyü bir kelimeyle iyiye çeviren ve iyi yönünü ortaya çıkaran dünya tatlısı. O yüzden bende bu güzelliğin bir parçası olup, ablamı biraz olsun mutlu etmek istedim.
Bahçemi beğenmenize çok sevindim, güzel sözlerinizi için çok teşekkür ederim.
Saygıyla, sevgiyle...
Ekteki kare sizin için...

Sevgili arkadasim lir, senin kendi bahce sayfani sabirsizlikla bekliyorum. Böylece daha cok görebiliriz cennet bahceni. Jakmanii`i budamani tavsiye ederim kis basi, ya da esken baharda. Ben de ilk yil cok güzel büyüdü diye kiyamamistim ama baharda ciceklenmeden o kadar cok dallanip budaklaniyor ki insan sekil vermekte zorlaniyor, yeserip actigi icin yine kiyamiyor kesmeye. Sevgiler.

Adalet Yağcı
11-08-2011, 19:17
Sayın Orhan Bey,
amacım inanın işlevsellik kazandırmak değildi. Adalet Ablam tanıdığım nadir insanlardan biridir. En kötüyü bir kelimeyle iyiye çeviren ve iyi yönünü ortaya çıkaran dünya tatlısı. O yüzden bende bu güzelliğin bir parçası olup, ablamı biraz olsun mutlu etmek istedim...

Bu kadar nazik bir mesaja ne yazsam yetersiz kalacak, çok mutlu olduğumu yazayım sadece.

Adalet Hanım Görüyorsunuz. Sizi tanıyan herkes benzer şeyler söylüyor. Siz çok mükemmel bir insansınız. İyiki varsınız.

İyi ki sizler de varsınız, tüm acılarımı unutuyorum sayenizde.

Adalet Yağcı
11-08-2011, 19:18
Sevgili Fizban;
STREPTOCARPUS harika bir bitkiymiş, arkadaşımız Jezebel bu bitki ile ilgili bir başlık açmıştı yanlış hatırlamıyorsam.

Türkiye'de hiç görmedim, Yurt dışından sipariş vermeli.

jineop
11-08-2011, 19:38
Sevgili arkadasim lir, senin kendi bahce sayfani sabirsizlikla bekliyorum. Böylece daha cok görebiliriz cennet bahceni. Jakmanii`i budamani tavsiye ederim kis basi, ya da esken baharda. Ben de ilk yil cok güzel büyüdü diye kiyamamistim ama baharda ciceklenmeden o kadar cok dallanip budaklaniyor ki insan sekil vermekte zorlaniyor, yeserip actigi icin yine kiyamiyor kesmeye. Sevgiler.
Sevgili arkadaşım, geçen 2 budama tam derin budama (20cm)olmuştu. Şekil çok hoşuma gittiği için bu sene budamama kararı almıştım. Önerine uyup 75-100cm den budayacağım. Teşekkür ederim.

ciceksever70
11-08-2011, 21:25
Sevgili arkadaşım, geçen 2 budama tam derin budama (20cm)olmuştu. Şekil çok hoşuma gittiği için bu sene budamama kararı almıştım. Önerine uyup 75-100cm den budayacağım. Teşekkür ederim.

Evet, 1 metre cok iyi oluyor. Ben de o kadar buduyorum yazin tekrar 3 mt. yi buluyor. Sekli gercekten cok güzel, ugrassan öyle budayip sekillendiremezsin.

Adalet Yağcı
11-08-2011, 21:37
Aman budadıklarınızı ziyan etmeyin :)

Ne güzel, bilgiler bahçemde hazır, ben de kıyamamıştım budamaya ama geçen yıl budadım, bu sene ne haldedir bilmiyorum.
Komşularım üzerinde hâlâ çiçek olduğunu söylüyorlar, gidince bol bol fotoğraflarım.

ciceksever70
12-08-2011, 13:48
Aman budadıklarınızı ziyan etmeyin :)

Ne güzel, bilgiler bahçemde hazır, ben de kıyamamıştım budamaya ama geçen yıl budadım, bu sene ne haldedir bilmiyorum.
Komşularım üzerinde hâlâ çiçek olduğunu söylüyorlar, gidince bol bol fotoğraflarım.

Adalet abla sen bizden daha uzmansin clematis konusunda benimkiler budanmayi sevdi halâ cicekliler. Armandii bile bozulur gibi olunca yerini degistirip tüm bozuk yapraklari ayikladim, 30-40 cm kalana kadar budadim. Su anda üstü yaprak dolu ve neredeyse 2 metreye ulasti yine.
Ziyan etmeyin derken celik yapin demek istedin herhalde ama ben cok denedim celikler kökleniyor, bir süre sonra da kuruyup gidiyor. Bir türlü basarili olamadim.

fizban
12-08-2011, 18:11
+++Muscari Armeniacum Blue Spike

239976

Detaylı açıklaması Agaclar.org da

http://www.agaclar.org/agac.asp?id=807

http://www.agaclar.org/RESIMLER/ICERIK/807/muscariarmeniacum-cicek.jpg

fizban
12-08-2011, 18:16
239982

Narcissus Botanical Triandrus Thalia

fizban
12-08-2011, 18:24
Tulipa double late angelique

239983

239984

Güzelliğe bakar mısınız?

Resimler çok kötü çıkmış, biraz web den resim aktarması yaptım.

Yukarıdakilerin hepsi kokulu hepsi güzel, Adalet hanım için, bizim için...

Nasıl, ne zaman ekilecekler, bakımları vs hepsini yavaş yavaş yazışırız.

Tavsiye edilen dizayn ise, yukarıdaki 3 lünün bir arada demet şeklinde ekilmesi..

Hani Adalet Hanım, size yakışır...)

Adalet Yağcı
14-08-2011, 14:18
Sevgili Fizban;
Yüreğinize sağlık, bir kaç gündür siteye giremedim, pek çok misafirimiz oldu, sağ olsunlar gitmeden ziyaretime geldiler.

Bu akşam köyüme dönüyorum :) bir kaç gün internete bağlanamayabilirim, gider gitmez köy için müracaat edeceğim ama ne zaman bağlanır bilmiyorum.
Bu sıcaklarda Mersin'de kalmak istemiyorum, bitkilerimle hasret gidereceğiz hem.

Soğanların nasıl, ne zaman dikileceğini müsait bir zamanda yazarım, Sonbaharda ekilirse Baharda sevindirir bizi.Üçünün bir arada çok güzel görüneceğini düşünüyorum, tavsiye çok uygun yani.

Hani Adalet Hanım, size yakışır...)

Bu güzellikler hepimize yakışır, eminim sizin balkonunuz ve ya bahçenizde de çok hoş görünecekler.

Şimdilik hoşça kalın, tekrar görüşmek umudu ile, yapacak bir ton iş var daha, akşama hazır olmam lazım.
Sevgiler hepinize.

füsunANK
14-08-2011, 21:15
Sağlıcakla ulaş ablacım bahçene.Hayırlı yolculuklar olsun. Sevgiler.

Adalet Yağcı
16-08-2011, 18:53
Sevgili Nilgün Doğan;
Bahçeme hoş geldiniz, karınca kararınca bir şeyler yapmaya çalıştım ama bu sene karınca bile olamadım.

Orkidelere özel orkide besini veriyorum Ekimden itibaren, ancak ben anladım ki daha çok sevgi ile büyüyüp gelişiyorlar.
Altı yaşındaki orkidemi beş ay yalnız bırakmıştım, giderken çok keyifli idi, çiçek için bir çok dal yaptı, üzerinde yüz kadar çiçek oluşturmuş ama hiç birisi de açmamış, balon gibi şişip sonra da dökülmüşler.

Orkideme bakan arkadaşım "seni özlediler bu yüzden açmadan soldular" dedi.
İşte böyle, bitkilerimiz de aynen bizler gibi yakın ilgi ve sevgi bekliyorlar, onların da kendilerine göre bir iletişim dilleri var.
Sevgiler.

Adalet Yağcı
16-08-2011, 19:00
Size biraz fotoğraf getirdim İstanbul'dan, şimdilik bunlarla idare edin, sonrasını düşünürüz.

Mersin'de yapılacak işler bitmedi, hava çok bunaltıcı, hafta sonunda çıkabilmeyi umuyorum yaylaya.

Bu bitkinin adını bilmiyorum, saksı çiçeği, çiçek yapısı begonvili andırıyor, olgunlaşan beyazların içinden koyu pembe başka bir çiçek çıkıyor.

240806
240807

Bu güzel çalıyı biliyordum ama adını hatırlayamadım.

240808
240809
240810

Adalet Yağcı
16-08-2011, 19:05
Fotoğrafları telefonla çektim bir de küçültünce kalite iyice düştü.

Bunları IKEA da gördüm, bonsai şeklinde gelişmiş çok hoştu.

240811

Bu da çok enteresan, adını bilenler vardır mutlaka, kök kısmındaki yumrulardan çıkmışlar çok canlı ve güzeldiler.

240812
240813
240814

Adalet Yağcı
16-08-2011, 19:08
Bu kadar kocaman ortanca olur mu, geçen sene daha da uzundu bu sene 2,5 mt. civarında.

240815

Kır çiçekleri.
240816

Açelya.
240817

Adalet Yağcı
16-08-2011, 19:12
Bu sene hiç görmediğim kadar çok lale gördüm.

240818
240819
240821
240820

Adalet Yağcı
16-08-2011, 19:15
Şu güzelliklere bakın, güller Mielland sanırım.

240822
240823

Adalet Yağcı
16-08-2011, 19:18
Bu ağaççığı Japon süs kirazı diye biliyorum, yanılıyor muyum?

240824
240825

Bahçeme yakışırdı, ne yazık ki satılık değil :)

240826

sevim.K
16-08-2011, 19:19
Adalet hanımcım merhaba:) Hoşgeldiniz evinize, yaylanıza, bahçenize. Bahçeniz, çiçekleriniz sizi özledi. Bizde sıcak anlatımlarınızla bahçenizi. Sevgiler

Adalet Yağcı
16-08-2011, 19:22
Sevgili Müjgan Yılmaz'ı iki kez ziyaret etme fırsatı buldum, bu güzellikler onun bahçesinden.

240827
240828
240829
240830
240831

Fotoğraf kalitesi için özür dilerim Müjgan'cığım, aslında çok daha güzeller biliyorum.

Periş
16-08-2011, 20:47
Sevgili Adalet ablacım evinize bahçenize hoşgeldiniz açelyanın görünümüne bayıldım çok güzel resimler Sevgili müjgan hanımın çiçekleride pek güzelmiş maşallah bahçenizden yeni görüntüleri merakla bekliyorum çiçeklerinizde sizi görünce pek mutlu olacaklar eminim her şey gönlünüzce olsun sevgiler...

Adalet Yağcı
16-08-2011, 22:21
Sevgili Periş, hoş bulduk.
Bahçemde neler oldu bitti bilemiyorum, açıkçası hayal kırıklığına uğramaktan da korkuyorum biraz.
Komşularım sağolsunlar bahçemi kollayıp gözetip baktılar ama bu mevsimde çiçeklerin tadı kaçmıştır artık diye düşünüyorum.
En azından clematisler ortancalar geçmiştir.
Sevgiler.

Adalet Yağcı
16-08-2011, 22:25
Sevgili Nilgün hanım, çiçek sapı verdiyse korkmayın artık, üç ay içinde bu keyifi tadarsınız.
Toprak ve saksı değişimi çok işe yarıyor, ama bunu her sene tekrarlamayın, ben iki üç yılda bir değiştiriyorum.

Orkide başlığında daha sağlıklı bilgilere ulaşabilirsiniz, öyle sanıldığı kadar nazlı ve zor bir bitki değil, sulamayı dikkatle yapın yeter.
Sevgiyle.

günebakan
17-08-2011, 00:19
Adalet ablacığım hepsi de çok güzel eminim bahçende çiçeklerin de seni dört gözle bekliyordur:) Ablacığım adını bilmediğin ilk çiçeğin Clerodendrum thompsoniae-Kızılay çiçeği.

Benol Hazaroğlu
17-08-2011, 09:54
3226 nolu mesajınızdaki çiçeğin yerli adı kızılay çiçeği diğer adıyla Mademe Thomsonia. Çok zarif bir çiçek, sarmaşık cinsi.
Dün hobi bahçemize açmış resmini koydum.

Sevgili Adalet hanım hoş geldiniz. Bahçeler sahipleri olmadığı zaman öksüz kalıyor ama sizin bahçeniz öksüz kalmadı.

Sevgiler.

smiy
20-08-2011, 09:55
Adalet Ablacığım memleketine hoşgeldin. Biliyorum yaylada seni yorucu bir çalışma bekliyor ama eminim ki bahçende seni çok özlemiştir ve çiçeklerin seni görünce kısa sürede çoşacaktır.Sana kolay gelsin, yardım gerekirse haber ver, müsait olursam koşa koşa gelirim.Kucak dolusu sevgiler.

Adalet Yağcı
22-08-2011, 14:08
Sevgili Günebakan;
Nihayet bahçemdeyim ama mevsim dolayısı ile şöleni kaçırdım tabi.
Şu anda solanumdan başka neşeli çiçeğim yok, önümüzdeki yıl için kolları şimdiden sıvamak lazım.

Demek Kızılay çiçeği, yaprak yapısı da çiçekleri kadar hoş bir bitki.
Bilgi için teşekkürler.
Sevgiler.

Adalet Yağcı
22-08-2011, 14:13
Sevgili Benol hanım, geldiğimde bahçemden domates, biber, patlıcan topladım.
Sağolsunlar komşularım çok vefalı, güz fasulyesi bile ekmişler, kışlık dondurmak için.

Çiçeklerimde fazla hareket yok, obrizyalar kurumuş, geçen yıl tohumlarının düşüp de kendiliğinde çimlenmesini beklediğim, kuş gözü, bebek nefesi gibi bitkilerden eser yok nedense.

Şimdi "Hobi bahçemiz" başlığına gidip sizin sarmaşık Kızılay çiçeğinize bakacağım.
Sevgiler.

Adalet Yağcı
22-08-2011, 14:16
Sevgili Smiy;
Çiçeklerin en güzel mevsimini kaçırdım, Mayıs ve Haziran aylarında coşmuşlar, etraftan görenler fotoğraflarını çekmiş hep.
Bana kalan sadece sebzeler.

Evet canım, yaylada iş çok, ama benim yapabileceğim türden değil, yine vefalı komşularım el attılar, bir güzel temizlik yaptılar bahçemde.

Vakit bulursanız yardım için değil, sohbet için gelin.
Sevgiler.

jineop
22-08-2011, 14:23
Ablam sıkma canını 2. tohum zamanı eylüle birşey kalmadı. Güzellikler dilerim.;)

Adalet Yağcı
22-08-2011, 16:30
Size obrizya sözüm vardı sevgili Lir, adeniumlardan sonra obrizyaları da kaybettim, küpeler de üç ay önce gitmişlerdi, bu kadarı da fazla değil mi :(

tturt
22-08-2011, 17:23
Adalet Hanım,

Bahçenize hoş geldiniz. Giden çiçekler olsun siz azminizle en kısa sürede bahçenizi yeniden şenlendirirsiniz.

jineop
22-08-2011, 18:57
Ablam, farzet bana gönderdin. Aldım gitti.

Adalet Yağcı
22-08-2011, 22:15
Adalet Hanım,

Bahçenize hoş geldiniz. Giden çiçekler olsun siz azminizle en kısa sürede bahçenizi yeniden şenlendirirsiniz.

İşin kötüsü, azmimi de kaybettim sayın tturt :(

jineop
22-08-2011, 22:47

Duymamış, görmemiş olayım.:mad:

zenfree
22-08-2011, 23:18

Adalet Hanım bahçenizin gözü aydın. Güzellikleri yine göreceğimiz için tabi bizlerin de.

Bahçedeki güzellikleri, kıpırdanmaları görünce işe nasıl başladığınızı farketmeyeceksiniz gibi geliyor bana.:) Forumda gördüğümüz bitkiler ve çiçekler sizi motive eder.:))

tturt
23-08-2011, 16:42
Adalet Hanım,

Her şey bizler için zamanla eminim eski şevkiniz ve azminiz yerine gelecektir.

Hatice Tarhan
24-08-2011, 00:35
Adalet hanım ağaçlar nette ilk yazıştığım ve bana ilk tohumları gönderen kişisiniz.Sizin hayata bakışınız, azminiz ve sevecenliğiniz, benim hayata bakışımı değiştirdi.Sizin tavsiyeniz üzerine ben Açıköğretimden hala okuyorum,eski enerjinize bir an önce kavuşmanızı dilerim.Sevgiler....

füsunANK
24-08-2011, 09:51
Sevgili Clematis kraliçesi; çiçeklerin canlı olduğu gerçeğinden hareketle, senin yokluğundan ve senin içindeki fırtınaları hissettiklerinden kurumuştur o çiçekler. Şimdi seni gördüler ya, elele beraber yeniden yeşereceksiniz. E tabii ayrılığın , kavuşmanın, yaşananların , yürekteki fırtınların ve iklim şartlarının etkisi bir günde geçmez ama onlar seni , sen de onları ayağa kaldıracaksın en kısa sürede bundan eminim. Yürek dolusu sevgiler. ;)

fizban
24-08-2011, 10:05
Lena'nın bahçesi kaldığımız yere uzaktı, o dönemde ziyarete kapalı olmasına rağmen eğer gelirsek bizim için açacaktı.. Ama olmadı...

Şimdi Lena ile yeniden yazıştım. Bahçesinde sayısız çeşit pelargon, onların gıda takviyeleri ve sanırım orkideler de var.

İstediklerimi yollayacak. İster tohum ister fide-ya da köklü fide..

Şimdi size bir soru Sevgili Adalet Hanım;

Clematis çeşitleri için de , Lena'dan yardım istesek mi?

Ya da arzu ettiğiniz başka birşeyler??

svg./s

Adalet Yağcı
24-08-2011, 17:00
Adalet hanım ağaçlar nette ilk yazıştığım ve bana ilk tohumları gönderen kişisiniz.Sizin hayata bakışınız, azminiz ve sevecenliğiniz, benim hayata bakışımı değiştirdi.Sizin tavsiyeniz üzerine ben Açıköğretimden hala okuyorum,eski enerjinize bir an önce kavuşmanızı dilerim.Sevgiler....

Sevgili Hatice hanım;
Bazan tükeniriz böyle, bir dostça sözcük, bir bakış, bir gülümseme bize yeniden güç verir.

Sanırım tatili çok uzattım, tabi zorunlu olarak, şimdi her şeye yeniden başlamak gerekiyor.

Bunu anlatmak zor, ihtiyacım olan tek şey zaman her halde.
Eski Adalet'i ben de özledim, çıkacağım bu psikozdan, sizlerin güzel desteği bana güç veriyor, var olun hep.

Adalet Yağcı
24-08-2011, 19:26
Sevgili Clematis kraliçesi; çiçeklerin canlı olduğu gerçeğinden hareketle, senin yokluğundan ve senin içindeki fırtınaları hissettiklerinden kurumuştur o çiçekler. Şimdi seni gördüler ya, elele beraber yeniden yeşereceksiniz. E tabii ayrılığın , kavuşmanın, yaşananların , yürekteki fırtınların ve iklim şartlarının etkisi bir günde geçmez ama onlar seni , sen de onları ayağa kaldıracaksın en kısa sürede bundan eminim. Yürek dolusu sevgiler. ;)

Sevgili Füsun;

Bir zamanlar bir roman okumuştum, "Sevgi sözcükleri", tüm kitabın içinden beni en çok etkileyen romanın adı olmuştu.

Düşünüyorum da, şu anda ve her zaman, Dünyanın ihtiyacı olan en önemli unsur sevgi olmalı.
Senin şu satırlarının onda biri kadar sevgi olabilseydi herkesin yüreğinde, Dünyamız Cennet olurdu.

Elbette ki, İnsanlar kadar hayvanların ve bitkilerin de sevgiye gereksinimleri var, yüze yakın tomurcuk veren orkidem balon gibi şişirdiği tomurcuklarını açmamış, "seni özledi" diyor komşularım.

Mesajını okuduktan sonra bir gayret bahçeye çıktım, epeyce temizlik yaptım, yaseminin yolu kapatan dallarını tek tek tutturdum.
Yarın için program yaptım, bu akşam bolca suladım bitkilerimi, yarın da diplerine çapa yapacağım.

Görüyorsun, sevgi sözcüklerinin sihirli gücü bu :)

cemo
24-08-2011, 20:57
Adalet im

Azm et, devam et.

Benim bildiğim sen, güçlü insansın. Enerjin daim olsun arkadaşım.
Bir yol kapandı sanırsın ama, devamı cok farklıdır. Sen bu yolda yürümeye devam et canım.

Kiraz
24-08-2011, 22:45
Adalet Hanım, varlığınız bile bahçenizi canlandıracak, her gün canlanmasını izleyeceğiniz bahçe size mutluluk verecek. Bu dirilişin verdiği mutluluk, her şeyi yerli yerinde, problemsiz bir bahçenin verdiği mutluluktan daha çok olacak.

Uzaylı
24-08-2011, 22:51

Sevgili Füsun;

Bir zamanlar bir roman okumuştum, "Sevgi sözcükleri", tüm kitabın içinden beni en çok etkileyen romanın adı olmuştu.

Düşünüyorum da, şu anda ve her zaman, Dünyanın ihtiyacı olan en önemli unsur sevgi olmalı.
Senin şu satırlarının onda biri kadar sevgi olabilseydi herkesin yüreğinde, Dünyamız Cennet olurdu.

Elbette ki, İnsanlar kadar hayvanların ve bitkilerin de sevgiye gereksinimleri var, yüze yakın tomurcuk veren orkidem balon gibi şişirdiği tomurcuklarını açmamış, "seni özledi" diyor komşularım.

Mesajını okuduktan sonra bir gayret bahçeye çıktım, epeyce temizlik yaptım, yaseminin yolu kapatan dallarını tek tek tutturdum.
Yarın için program yaptım, bu akşam bolca suladım bitkilerimi, yarın da diplerine çapa yapacağım.

Görüyorsun, sevgi sözcüklerinin sihirli gücü bu :)

Sayın Adalet hanım; Bu iki mesajdan hem çok etkilendim, hem de duygulandım. Üzerine söylenecek te bir şey bulamadım. İyi ki varsınız. Tekrar hoşgeldiniz...

Adalet Yağcı
25-08-2011, 10:46
Şimdi Lena ile yeniden yazıştım. Bahçesinde sayısız çeşit pelargon, onların gıda takviyeleri ve sanırım orkideler de var.

İstediklerimi yollayacak. İster tohum ister fide-ya da köklü fide..

Şimdi size bir soru Sevgili Adalet Hanım;

Clematis çeşitleri için de , Lena'dan yardım istesek mi?

Ya da arzu ettiğiniz başka birşeyler??
svg./s

Sevgili Fizban;
Adres linkini tekrar yazar mısınız.

Söz konusu clematis ise, akan sular durur bende biliyorsunuz.
Bununla beraber, diğer bitkilere de bir göz atalım, bakalım iklimimize uygun neler var alabileceğimiz.

Lena'ya sevgiler buradan, tabii size de :)

Adalet Yağcı
25-08-2011, 10:53
Adalet im

Azm et, devam et.

Bu kafiyeli sözcükler düsturum olsun :p

Yollar kapanmasın, sen şimdi yollardasın, günlerin yorgunluğunu sevdiğin, inandığın omuza yaslanarak geçir, güven içinde uyu.

Güle güle gidip dönün sevgili dostum, askerlerimize sevgi ve selamlarımızı götürün.

Adalet Yağcı
25-08-2011, 12:03
Adalet Hanım, varlığınız bile bahçenizi canlandıracak, her gün canlanmasını izleyeceğiniz bahçe size mutluluk verecek. Bu dirilişin verdiği mutluluk, her şeyi yerli yerinde, problemsiz bir bahçenin verdiği mutluluktan daha çok olacak.

Bu gün hoş şeyler geliyor aklıma sevgili Kiraz, Nostradamus olsa ancak bu kadar güzel söylerdi ;)

Sağolasın sevgili dostum, kaldığım yerden devam edeceğim, güzel destekleriniz için sonsuz teşekkürler.

Uzaylı
25-08-2011, 12:11
Evet. Uzun yazan ben bile tutuldum. Üstüne söylenebilecek daha güzel şey yok diye düşündüm.;)

fizban
25-08-2011, 13:07
Adalet Hanım,

http://www.wexthuset.com/

Çok acele adresi yazıp kaçıyorum. Hafta sonu bol vaktim olacak bir dolu şeyleri paylaşırız.

Ek: vakit bulunca kaçtım:))
aşağıdaki linkte bulunan çiçeklere "Columbines"---"Akleja" diyor. Her mevsim de ekilebilirlermiş. 18-20 derece olma kaydı ile içeride de yetişebilirlermiş.Yanlız ekmeden evvel 3-4 hafta buzdolabında soğutma yapılması gerekiyormuş.

Çok beğendim. Hele bazı çeşitleri katmerli ve/veya clematis çiçeklerine eş çiçekleri var.

Bunları denesek mi?

Siz hele şu güzelliklere bir bakıverin!

http://www.wexthuset.com/default.asp?sp_pid=8&sp_page=1&sp_psort=23&sp_product_type=Akleja&sp_sortfield=product_name&sp_sortorder=1&sp_pname=&sp_type=84&select_method=1&sp_ptype_selected

Adalet Yağcı
25-08-2011, 15:26
Sevgili Fizban;
Bunlar (http://www.wexthuset.com/default.asp?sp_pid=5&sp_product=9749) bizim Haseki küpelerimiz değil mi, bizdekiler tek kat ve ya katmerli, bunların bazılarının yaprakları iki renkli.

Ama çok güzel bir çok yıllık, ayrıca tohumdan yetiştirilmesi büyük avantaj.
Ne de olsa tohum getirtmek bitki getirtmekten daha kolay :)

Sardunyaların olduğu ilk link de çok güzel, bende bulananlardan başka bir kaç değişik sardunya türü var.
Ama benim kalbim hep "clematis" diye atıyor :)

fizban
25-08-2011, 20:23
Çok yıllıkların en iyi dikilme vakti sonbahardır diyor. Aşağıdaki adresde tohumların ekilişi anlatılmış.

Sizler mutlaka biliyorsunuzdur ama ben ilk defa rastladım.

Resimlerden anlaşılıyor ama kabaca şöyle:

Saksı sıcak su ile dezenfekte ediliyor iyi toprak perlit ile karıştırılıyor. Tohumlar serpiştiriliyor, ve üzerleri perlit ile örtülüyor. Işık ve nem sağlarmış.

sonrasında bunları ıslatılmış kumun içine gömüyor. Kuşlardan korumak için üzerine gerekli önlemleri alıyor. Orasını tam anlamadım ama, sanırım sadece kumu suluyor,yağmurdan da söz etmiş. Belki yağmur suyu ile sulanmasını da sağlıyor.
Bunlar tüm kışı böyle geçiriyorlar herhalde.. Bahar da ise şölen başlıyor.

http://eline.impecta.se/servlet/us_pyra?wts.PAGE=h_ix3.htm&wts.ACTION=changelang&wts.LANGUAGE=sv&%2413065=sv&p=H

Ana sayfaya yönlendirme yapmışlar. Çıkan sayfada sol sütünun en altındaki Torparcharm a tıklayın. Çıkan sayfada Las Mer e tıklayın. sayfa karşınızda.. Üşenmeyin deneyin derim.

fizban
25-08-2011, 20:38
http://www.wexthuset.com/default.asp?sp_pid=5&sp_product=9661

Buna clematis gibi diyor.

Ya bu: Celematiflora mix miş. Bunu seversiniz sanki Adalet Hanım.

http://www.wexthuset.com/default.asp?sp_pid=5&sp_product=9856

Adalet Yağcı
25-08-2011, 23:24
http://www.wexthuset.com/default.asp?sp_pid=5&sp_product=9661

Buna clematis gibi diyor.

Ya bu: Celematiflora mix miş. Bunu seversiniz sanki Adalet Hanım.

http://www.wexthuset.com/default.asp?sp_pid=5&sp_product=9856

Sevgili Fizban;
Dil sorunum olduğu için açıklamalardan bir şey anlayamıyorum.
Clematise benzeyen bu güzelliklere sahip olmayı kim istemez ki.

Sanıyorum siz bu dili rahatça anlıyorsunuz, o halde yardımınıza ihtiyacım var :))

Bahçemde yetiştirmek istediğim çiçek, öncelikle çok yıllık olmalı, 6-7-8-9. aylarda çiçekli olmalı, bir de yaylanın yazın 35 °C bulan kışın da -15 °C lerde seyreden iklimine uyumlu olmalı.

Bahçeme binbir hevesle alıp diktiğim pek çok bitkiyi iklime uygun olmadığı için kaybettim ve arkasından çok üzüldüm.

Linkteki clematise benzeyen bitkilerin yetişme isteklerini bulabilir miyiz, böyle olursa hemen getirtelim derim.

Tohum çimlendirme işi kolay, geçen yıl binlerce tohum çimlendirmiştim, onu bir şekilde hallederiz.
Sevgiler.

Benol Hazaroğlu
25-08-2011, 23:28
Sevgili Adalet hanım.
Google Chromeyi indirin. Türkçe çeviri yapıyor.

fizban
26-08-2011, 06:38
Hayir, bu lisanı bilmiyorum. Google Chrome dan çevirttiriyorum bende.

Yine de bazı kısımları olmuyor, resim olarak eklemişler sayfaya. Onları, eğer çok önemli ise "google translate" e yazıyorum. Oradan çevirttiriyorum.

Sorduğunuz sorulara akşam vakit bulunca tekrar bakarım ama ısı , hatırladığım kadarı ile en fazla 24 olmalı..

Detaylara bakarız birlikte.
Bu arada, sardunyaların, ki sayfada afrika menekşeleri için de geçerli dediği bir köklendirme şekli var.

Açıkçası tek sizinle değil, burayı paylaşan birçok arkadaşla da paylaşmak istedim.

Elbette sizler biliyorsunuzdur ama ben ilk defa rastladım böylesine..

Resimlerden anlaşılıyor diye açıklamasını yazmadım.

http://www.wexthuset.com/default.asp?sp_pid=19&sp_addvisit=1&sp_article_id=43

jineop
27-08-2011, 19:50
Yüzler gülsün, senin kız çoştu. İlk çiçekleri ve bir sürüde tomurcuk var:p

sevim4
28-08-2011, 01:09
Solanum ve mavi yaseminde çok güzel ellerine sağlık sevgili lir.

Adalet Yağcı
28-08-2011, 20:47
:D Aman da aman, hemen sırıttım gördüğün gibi.

Ellerin dert görmesin canım, kim bilir kaç bebek ilk senin ellerinde hayata merhaba dedi, bitkilerin de bebeklerinle yarışıyor bence, bu çelik işini en hızlı yapan sensin, bir de Cemo.

jineop
06-09-2011, 11:36
Senin kız göz doldurmaya devam ediyor:p

jineop
06-09-2011, 11:41
Beyaz solanumun (S. Jasmonoides) hoş hafif kokusu top salkım çiçekleri ile sana göz kırpıyor. Senin için çeliklediğim 30-40 cm oldu. Ve küçüçük boyuyla çiçek açmış.

jineop
06-09-2011, 11:43
Clematis montananda çok keyifli üçünü bir araya dikebilsen keşke:D

jineop
06-09-2011, 11:45
Mora tutkunu biliyorum , bu solanum nasıl sevilmez...

Adalet Yağcı
06-09-2011, 12:01
Üf...bu ne ya...
Bebeklerim benim! hoş bebek denmeyecek kadar olmuşlar maşallah.
Harikasın sevgili Lir, bebişlerime kavuşmak için sabırsızlanıyorum, gerçekten de yüzüme kocaman bir gülümseme yapıştırdın sanki :)

Beyaz solanum harikaymış, ne hoş salkımları var öyle, yaprak petalleri maviş ya da balon çiçeğine benziyor mor solanumdan farklı olarak.

Mor solanum ise tek kelime ile muhteşem, bendekiler de coştu, hava serinledikçe çiçekleri irileşiyor, bence tüm bahçelerde olmalı.

Clematisim, aşkım benim! çocukluk çağından da çıkmış, gelin olacak kız olmuş, kısmeti Mersin'de, yeni yuvasında anasının evindeki kadar mutlu olur inşallah.

Son baharda diksem mi acaba, yoksa çiçeklerinin geçmesini mi beklesek, ya da İlk baharda daha mı iyi olur sence?
Sanırım yerden sökeceksin, saksıda değil, bu yüzden çıplak köklü sayılır, İlk bahar daha uygun gibi görünüyor, ne dersin?

jineop
06-09-2011, 15:15
Ablam clematis transferinde ideal zaman geç kışmış. Mart başı hem budama, hem çelik , hem yer değişimi için ideal görünüyor. Yalnız ilk yıl sonunda kalıcı yerine dikmek için Ekim Ayı idealmiş :) Montana saksıda kalsın , bahar başı toprağa aktarırsın.

Adalet Yağcı
06-09-2011, 22:50
Tamam o zaman, ben John Paul'ün yerini hazırlayayım :))

Solanum için nasıl bir yol izleyelim peki?
Onu gözümün önünde bir yere dikmek istiyorum.

ipektuğçe
06-09-2011, 23:55
Clematisler muhteşem görünüyorlar,emeklerinize sağlık sevgili Lir.Sevgili Adaalet hanım,sizde güzel günlerinizde büyütürsünüz inşallah.Sevgilerimle...

jineop
07-09-2011, 06:43
Tamam o zaman, ben John Paul'ün yerini hazırlayayım :))

Solanum için nasıl bir yol izleyelim peki?
Onu gözümün önünde bir yere dikmek istiyorum.

Onu hemen yerine dikebilirsin. Sadece Montana saksıda kalsın bence.

limon
07-09-2011, 12:18
Ablam clematis transferinde ideal zaman geç kışmış. Mart başı hem budama, hem çelik , hem yer değişimi için ideal görünüyor. Yalnız ilk yıl sonunda kalıcı yerine dikmek için Ekim Ayı idealmiş :) Montana saksıda kalsın , bahar başı toprağa aktarırsın.

Taşınma işi yaza kalınca Clematislerimi mecburen en sıcaklarda (Temmuz ortası) taşımak zorunda kaldım. Yerine geçirdikten sonra toprak üstünü tamamen budadım, her gün bolca suladım. Bir aya kalmadan dipten hatta olmadık yerlerden de çok güçlü bir sürü sürgün verdi, hediye olarak ta bolca çiçeklendi. 2-3 haftadır çiçeklenmesi devam ediyor ve diğer türler de dipten sürgün vermeye devam ediyorlar. Korktuğumuz gibi nazlı değiller demek için yazdım. :) Tabii siz yine de mecbur kalmadıkça yazın ortasında söküp, başka yere taşımayın.

Tek merak ettiğim ise Armandiimin durumu atlatıp atlatamayacağı. Taşımadan tamamen budadık, sadece tepede 3 yaprağı kaldı. 1,5 metre kadar bölümü tamamen çıplak olduğundan toprağa yatırıp, her gün nemli kalmasını sağlayarak, havai köklenmesini bekliyorum. 2 ay oldu, ne öldü ne sürgün verdi. Belki sonbahar yağmurlarıyla hareketlenir.

Bir tek Manolya altındaki büyük beyaz çiçek açan Madame Le Coulture'ı taşıyamadım. Denedim, baktım Manolyanın kökleriyle tamamen kaynaşmışlar, bıraktım, kıyamadım...

jineop
07-09-2011, 14:54
Sevgili Limon,
inanamıyorum, çok üzüldüm. Armandii biraz nazik, hızlı sürgün dönemlerini geçti. Keşke gövdesi güneş görebilseydi. 3 yaprak canlıysa birşey olmaz. Çok nemi ve gölgeyi sevmiyor. Umarım toparlar olmadı sana bir Armandii yetiştirmeye çalışırım. Keyifle kal...

Adalet Yağcı
07-09-2011, 23:40
Ben taşınır taşınmaz yan komşum arkamdan bahçeme dalıp, benim kıyamadığımı kopararak sökmüş yerinden. Sonra da görülecek korkusuyla atmış bir köşeye... Diğer yan komşum arkamdan ağaçlarımı söküp almaya niyetlenmiş... Yine kıyamayıp (meyve bağlamaya başladı diye) taşımadığım Limon ağacımı bile...

Ben de inanamadım, güya bu insanlar bitkiseverler, nasıl kıyabilmişler güzelim clematise.
Çelik alırken bile kıyamıyorum o incecik nazik dallarına.

Sevgili Limon, üzülmeyin, keşke bolca çelik alsaydınız, madem ki mecburen bırakmak zorunda kaldınız...
Ama üzülmeyin, elimizde ne varsa yeni bahçenizi çeşit çeşit clematislerle donatırız, gerçi siz çoktan donatmışsınızdır bile.

Açılışı ne zaman yapıyorsunuz, baharı mı bekleyeceğiz, şöyle azıcık kıyıdan köşeden göstermeyecek misiniz.
Ayrı bir bahçe başlığı açtınız mı bilmiyorum, yeni konulara bakacak vaktim olmadığı için sadece abone olduğum konulara bakıp geçiyorum.

İyi komşu konusunda gerçekten şanslıyım, geçenlerde bahçeye bakan komşum bana şöyle seslendi, "Adalet hanım, sana zahmet olmayacaksa ağaçları da sulayıver, onbeş gün oldu sulanalı" güldüm kendi kendime, şükrettim.
Allah hepimize iyi komşular, güzel dostluklar nasip etsin.

sebabahçe
07-09-2011, 23:47
Sevgili Adalet Yağcı,bahçeniz bir harika azminize hayranım ,yaşadıklarınız kolay şeyler değil Rabbim şifasını eksik etmesin üzerimizden,tekrar tekrar geçmiş olsun diyorum.

Adalet Yağcı
08-09-2011, 00:10
Mahzun bahçeme hoş geldiniz sevgili sebabahçe.

Dotlarım bahçemi ayakta tutmaya çalışıyorlar, sağolsunlar.

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
Sevgiyle.

limon
08-09-2011, 08:53
Adalet hanım, çelik almadım çünkü artık Clematis bulmak 4-5 yıl önceki gibi zor değil. Hem fiyatları çok ucuzladı hem de her yerdeler. :)

Bahçede henüz kayda değer bir şey yok, sadece ana hatları belirledim, 3-5 bitki diktim. Rüzgarın-güneşin durumunu inceliyorum, buna göre bitki seçimi yapmak istiyorum. Yavaş, yavaş... Yeni bahçe başlığı açmadım, açmayı düşünmüyorum. Bitkileri kendi başlıklarında, bahçemi de şekillenince, fotoğraf galerisinde paylaşmak amacındayım.

Sevgili Lir, teşekkür ederim. Armandii şimdiye dek hiç zorluk çıkarmamıştı, bundan sonra da çıkarmaz umarım. :)

nergis akasya
09-09-2011, 10:08
Adalet hanım merhaba .Ben yalovada oturuyorum yeni üye oldum doğaya aşığım bahçeniz çok güzel bayıldım.Belliki çok uzmansınız ben yeni başladım sayılır.Bilgilerinizden yararlanmak isterim zahmet olmassa.çok teşekkürler sevgiler.

Adalet Yağcı
09-09-2011, 11:37
Sitemize ve bahçeme hoş geldiniz sevgili nergis akasya.
Güzel sözleriniz için teşekkürler.

Zannettiğiniz gibi uzman filan değilim :) sadece yardımlaşarak birlikte öğrenmeye çalışıyoruz, tecrübelerimizi paylaşıyoruz.
Her zaman yardıma hazırız, yeter ki bildiğimiz bir şey olsun.
Sevgiyle.

Satı Uğurtan
10-09-2011, 21:40
Sevgili Adalet hanım, sevgili lirden gelecek iki solanumda çok güzel, bendede mor açan solanum dulcamara var isterseniz onun tohumundanda göndereyim solanumun her türü olsun bahçenizde.
Çok çabuk gelişip en geç üçüncü yılda çiçeklenip tohum veriyor, sarmaşık türü bir solanum, oldukçada güzel bir sarmaşık sevgiler.

Adalet Yağcı
10-09-2011, 22:25
Sevgili Satı'cığım, hastaya çorba sorulur mu :)
Laf aramızda, tohuma tövbe demiştim geçen yıl, ama tabii ki bazıları istisna, istisnalar da kaideyi bozmaz değil mi?

Bu sene bahçemi çok ihmal ettim biliyorum, ufak tefek güzellikler de var ama içimden fotoğraf çekmek bile gelmiyor.
İnşallah önümüzdeki sezon bahçemi düzene sokacağım, mevsimlikleri azaltıp kalıcılara yöneleceğim.

Satı Uğurtan
10-09-2011, 22:37
Sevgili Satı'cığım, hastaya çorba sorulur mu :)
Laf aramızda, tohuma tövbe demiştim geçen yıl, ama tabii ki bazıları istisna, istisnalar da kaideyi bozmaz değil mi?

Bu sene bahçemi çok ihmal ettim biliyorum, ufak tefek güzellikler de var ama içimden fotoğraf çekmek bile gelmiyor.
İnşallah önümüzdeki sezon bahçemi düzene sokacağım, mevsimlikleri azaltıp kalıcılara yöneleceğim.
Sevgili ablacığım bu habere çok sevindim, tohumun hemen gönderilecek.
Dönem dönem insanların yaşadığı büyük acılar üzüntüler bazı sevdiği uğraşlardan uzaklaşmasına sebep olabiliyor, allah daha acı ve üzüntü yaşatmasın sevgiler çok öptüm.

nergis akasya
12-09-2011, 10:58
Aman Allahım ne kadar güzel çiçekler sizleri gerçekten kutluyorum.Adalet hnm.benim bahçem biraz küçük ama herşey olsun istiyorum.Her taraf rengarenk olsun istiyorum.ama pek beceremiyorum galiba ama bu site ve sizlerden çok öğreneceğim şeyler olacak çok teşekkürler sizlere.birde tohumlarınızdan istesem ayıp olurmu acaba .sevgiyle kalın Adalet hnm.

mormenekşe
12-09-2011, 12:31
Sevgili Adalet ablacığım, sizi çok özledim siteye geldiğim gibi bahçenizde olmak istedim.
Nehir prensese geçmiş olsun, pembiş yanaklarından benim için öpün lütfen. Bahçeniz sizin yokluğunuzda da ayakta kalabilmiş ne güzel.
Bende uzun süredir yoktum, bu yüzden ne olup bittiğini öğrenemedim. Kayınpederim mart ayında bypass oldu hemen ardından mayıs ayında da acil olarak fıtık ameliyatı oldu, geldimi herşey üst üste geliyor kayınvalidem de olmadığı için ben ilgilenmek durumunda kaldım. Dolayısıyla da ne bahçemle ne çiçeklerimle bu yıl hiç ilgilenemedim inşallah bundan sonra aranızda olmak istiyorum sevgiler.

Adalet Yağcı
12-09-2011, 15:06
Hoş geldiniz sevgili Nergis hanım.
Gördüğünüz fotoğrafların hemen hepsi geçen yıla ait, son sayfalardaki fotoğrafları, dostlarım bahçemi neşelendirmek için yüklediler.
Anlayacağınız bu sene tohum dağıtamıyorum, bunun için üzgünüm.

Seneye bakalım neler olacak, mevsimlik ekebilirsem tohum dağıtımı yaparım yine.
Sevgiler.

Adalet Yağcı
12-09-2011, 18:38
Biraz antrenman yapalım bakalım.

Üç tane kivi bitkim vardı, tam 8 yıl meyve verecek diye bekleyip durdum, çünkü her Bahar bolca çiçekleniyordu.
Hepsi de erkekmiş :rolleyes:

Meğer kivinin erkeği de dişisi gibi çiçeklenirmiş, sayın Sinaninci bana erkek ve dişi çiçekler arasındaki farkı fotoğraflayınca anladım.

Kivileri söküp atmaya karar vermiştim, geçen yıl hayırsever bir komşum kivilerime aşı yapmış, bana da haber vermedi, görünce hem şaşırdım, hem sevindim.

Geçen yıl aşılanan daldan 3 tane kivi olmuştu.
Bu yıl ise yüzden fazla kivi var, iyi ki sökmemişim, ellerin dert görmesin hayırsever komşum :)

245324
245323

Dallarda koşnil zararlısı var, hemen mücadeleye başlandı.

Adalet Yağcı
12-09-2011, 18:44
Yine geçen yılın başında sayın Hocam100 den aldığım iki kök hosta dört kök olmuş, kokusu mükemmel, portakal çiçeğinin kokusuna benziyor.

245326

Bunlar hep geçen yıldan, bu yıl hiç bir şey ekmedim biliyorsunuz.
Katmerli hatmilerim çok güzel açmış ama ben gelinceye kadar zamanı geçmiş, bir tanesi bekleyebilmiş beni.

245327

Ortancalarımın rengi solmuş yine de kıyamadım çiçeklerini kesmeye.

245328

Adalet Yağcı
12-09-2011, 18:51
Meşhur sardunyalarım, geldiğimde biraz keyifsizdiler, acil bakıma alındılar.

245329
245330
245331
245332

Adalet Yağcı
12-09-2011, 18:57
Gelecek yıl fındık dikeceğim, hiç heveslenmemiştim ama komşum bahçesinden toplayıp getirince çok hoşuma gitti.

245335

Veee...
As solistler en son çıkarmış...

245336

Şimdilik bu kadar.

zenfree
12-09-2011, 21:39
Adalet Hanım, çok güzel görüntüler. Sardunyalarınızın bakmısız hali bu mu? Harika görünüyorlar. Hatmiler de çok güzelmiş.

Adalet Yağcı
12-09-2011, 21:58
Sardunyaların kendini biraz toparlamış hali bu, umarım seneye daha güzel olurlar.

Hatmilerin kırmızısı da vardı, cüce hatmi, onlara yetişememişim :(

bettyycim
12-09-2011, 22:38
Bodur hatmi bu yıl ben ektim ama beya sineklere kurban verdim :(

sevim.K
12-09-2011, 23:52
Uzun süre sizsiz kalmalarına rağmen yine de çok güzeller Adalet hanımcım. Hele birde sizin ellerinizde olmuş olsalardı harika olurdu.:)

Assoliste bayıldım:p

Periş
13-09-2011, 08:55
Sevgili Adalet ablacım sardunyalar mükemmel maşallah Assolist harika görünüyor. Hosta çiçeği büyüleyici ellerinize sağlık sevgiler...

limon
13-09-2011, 10:13
Assolist ne kadar güzel bir şeymiş, bayıldım.

Bir de kivilere bayıldım. :) Siz 8 sene beklemişsiniz ben 6 sene beklemiştim, tek çiçeğini bile görememiştim. Geçen ay Romantikten Sibirya Kivisi alıp diktim, çok verimliymiş diye. :)

Demek Hostaların açma zamanı. Dün gece Yasemini sularken dibine ayırarak diktiğim Hostalardan birisinin çiçek sapı oluşturduğunu görünce pek sevinmiştim, zamanıymış demek...

mormenekşe
13-09-2011, 11:26
Can Adalet ablam, assolist çok güzel maşallah. Sardunyalara bayıldım, hele kiviler maşallah coşmuş. Galiba büyüklerin söyledikleri çok doğru, elden ele değişiyor kimisi dokunduğunda bereket fışkırıyor,tıpkı sizinelleriniz gibi.
En yakın zamanda bi hosta sahibi olmaya da karar verdim bu arada. Eğer tekrar eski heyecanımı yakalayabilirsem, bahçemi bu sonbahar yeniden düzenleyebilirim.

Adalet Yağcı
13-09-2011, 15:15
Bodur hatmi bu yıl ben ektim ama beya sineklere kurban verdim :(

Sevgili bettyycim, NeemAzal beyaz sineklerle baş edebiliyor, denemenizi tavsiye ederim.

Uzun süre sizsiz kalmalarına rağmen yine de çok güzeller Adalet hanımcım. Hele birde sizin ellerinizde olmuş olsalardı harika olurdu.:)

Assoliste bayıldım:p

Eh...buna da şükür, komşularım sağ olsunlar.

Assolistim gerçekten süper, keşke benim olsaydı.

Sevgili Adalet ablacım sardunyalar mükemmel maşallah Assolist harika görünüyor. Hosta çiçeği büyüleyici ellerinize sağlık sevgiler...

Sevgili Periş, hostanın kokusu da büyüleyici.

Adalet Yağcı
13-09-2011, 15:22
Assolist ne kadar güzel bir şeymiş, bayıldım.

Bir de kivilere bayıldım. :) Siz 8 sene beklemişsiniz ben 6 sene beklemiştim, tek çiçeğini bile görememiştim. Geçen ay Romantikten Sibirya Kivisi alıp diktim, çok verimliymiş diye. :)

Demek Hostaların açma zamanı. Dün gece Yasemini sularken dibine ayırarak diktiğim Hostalardan birisinin çiçek sapı oluşturduğunu görünce pek sevinmiştim, zamanıymış demek...

Sevgili Limon, kiviler en çok meyveyi 4. yılında verirlermiş, öyle arsız bir bitki ki, çatıdaki su borusuna dolanmış, her yeri sarmış, uzayan dallarını sürekli budamak lazım, fazla şımartmayın yani :)

Hostanız açtığında mutlaka koklayın, insanı rahatlatan mükemmel bir kokusu var.

Can Adalet ablam, assolist çok güzel maşallah. Sardunyalara bayıldım, hele kiviler maşallah coşmuş. Galiba büyüklerin söyledikleri çok doğru, elden ele değişiyor kimisi dokunduğunda bereket fışkırıyor,tıpkı sizinelleriniz gibi.
En yakın zamanda bi hosta sahibi olmaya da karar verdim bu arada. Eğer tekrar eski heyecanımı yakalayabilirsem, bahçemi bu sonbahar yeniden düzenleyebilirim.

Eski heyecanı yakalamak zaman alıyor sevgili mormenekşe, bir yerlerden başlamak lazım.

jineop
14-09-2011, 21:16
Beyaz katmerli hatmi ve assolist nefisss ablam.

agozce
14-09-2011, 22:51
Adalet abla, herşey çok güzel görünüyor. Komşularınız harikaymış.

Kivi muhteşem. Normal kivi mi? Sibirya kivisi mi? Bildiğim kadarı ile sizin bahçede yaylada. Soğuk iklim.

Bende Mersin-Gülnarda ki bahçemize ektim ama dondu. Tekrar ekmek istiyorum, türünü onun için öğrenmek istedim.

Size de bir assolist gerek. Çok iyi arkadaştırlar..:))

Hatice Tarhan
14-09-2011, 23:36
Adalet hanım kiviler, hatmi,sardunyalar hepsi birbirinden güzel, ama assolist en güzeli.

Adalet Yağcı
15-09-2011, 12:06
Beyaz katmerli hatmi ve assolist nefisss ablam.

Hatmi somon renginde sevgili Lir, solmak üzere iken fotoğraflamıştım.

Adalet abla, herşey çok güzel görünüyor. Komşularınız harikaymış.

Kivi muhteşem. Normal kivi mi? Sibirya kivisi mi? Bildiğim kadarı ile sizin bahçede yaylada. Soğuk iklim.

Bende Mersin-Gülnarda ki bahçemize ektim ama dondu. Tekrar ekmek istiyorum, türünü onun için öğrenmek istedim.
Size de bir assolist gerek. Çok iyi arkadaştırlar..:))

Doğrusunu isterseniz kivimin hangi cins olduğunu bilmiyorum, şekline bakarak bir tahminde bulunabilirsiniz belki.
Soğuğa dayanıkl olduğunu biliyorum, başka bir sebebe bağlı ola bilir mi sizin kivilerinizi kaybetmeniz?

Adalet hanım kiviler, hatmi,sardunyalar hepsi birbirinden güzel, ama assolist en güzeli.

Assolistimi beğendiğiniz için hepinize teşekkürler, ama henüz bir hayvan edinmeyi düşünmüyorum, şimdilik rüzgarın estiği yöndeyim.
Yokluğumda onu emanet edebileceğim kimse yok çünkü.

Benol Hazaroğlu
15-09-2011, 18:31
Sizinkiler ne durumda sevgili Adalet hanım.

jineop
15-09-2011, 19:12
Sizinkiler ne durumda sevgili Adalet hanım.

Aaaa çilek üzümü:p

Benol Hazaroğlu
15-09-2011, 19:15
Karadenizde kokulu üzüm sevgili lir.

Adalet Yağcı
15-09-2011, 22:36
Sevgili Benol hanım;
Bu yıl yaylada tek bir salkım üzüm yok maalesef, tüm asmalar bir gün içinde haşlanmış gibi olmuş, sonra da yaprakları gazel olmuş.
Bilenler bunun sisten kaynaklandığını söylüyorlar, koruklar bile bir anda kavruluvermiş.

Sizin kokulu üzümler çok iştah açıcı görünüyorlar.
Benim çocukluğum üzüm bağlarında geçti, yazın tazesi, kışın kurusu, kısaca, üzümle büyüdüm.
Üzüme karşı tüm meyvelerden daha büyük bir sempatim var.

Kısmetse seneye kaldı bütün umutlarım, ne olsa kökü sağlam, bir yıl daha beklerim.
Sevgiler.

Cumhur Tonba
15-09-2011, 22:50
Benol Hanım, görünce ağzımın duyu aktı. Şimdi dışarı çııp, kayısı agacına dolanan asmanın üzümlerinden koparacağın. Gölgede kaldığındab ve yaprakların arasında olduğundan yiyecek kadar var.

Adalet Hanım artık kur üzümle idare etsin seneye kadar.

Cumhur Tonba
16-09-2011, 00:52
İşte şimdi yüreğime bir hüzün çöktü.

Perihan Bayram
25-09-2011, 17:03
Gelecek yıl fındık dikeceğim, hiç heveslenmemiştim ama komşum bahçesinden toplayıp getirince çok hoşuma gitti.

245335

Veee...
As solistler en son çıkarmış...

245336

Şimdilik bu kadar.

Merhaba Adalet hanım;Bahçe'de çok güzel kedicikte,maşallah.Ellerinize sağlık.

zencefil cicegi
29-09-2011, 11:29
Sevgili Adalet hanim bahceniz bitkileriniz eviniz bütünüyle harika zevkle takip ettim bahcenizi ama benim icin en önemliside clematisler bu foruma üye olduktan sonra tam bir clematis hastasi oldum gittigim her serada clematis cesiti arar oldum ve mümkün oldugunca da bahcemde cogaltmayi istiyorum giris kapisinin üstü kapatmak icin ideal olurmu?

Adalet Yağcı
03-10-2011, 18:34
Bahçeme hoş geldiniz sevgili Zencefil cicegi;

Clematis çoğumuzun ortak hastalığı :) Elbette uygun koşullar gerçekleştirildiğinde hiç de zahmet çekmeden yetiştirebilirsiniz.
Kök kısmını güneşten saklayarak istediğiniz yere de dikebilirsiniz, kapı üstünde çok güzel olur tabii ama, tırmanacağı kısım demir ise bitki yanabilir, ne de olsa soğuk iklim bitkisi.
Sevgiler.

hüzün
03-10-2011, 19:10
hıııım, kivilerin manzarasında aklım kaldı inanın.
yiyenlere afiyet olsun, doğrusu seyrine doyum olmuyor..

ipektuğçe
03-10-2011, 21:15
Sevgili Adalet hanım,maşallah kiviler,sardunyalar mükemmel görünüyorlar.Assolistte assolist yani,çok tatlı.Emeklerinize sağlık,sevgiler.

yagmur2727
06-10-2011, 20:22
Adalet Hanim, hic su kivilerin fotograflarindan kizima da yollayayim da, O da gorsun filan demiyorsunuz bakiyorum.. Burdan gormesem ancak geldigimde gorcem kivilerin durumunu yani...

Adalet Yağcı
07-10-2011, 11:31
Nasıl ve ne zaman görmeyi umuyorsunuz Yağmur hanım?
Bir ay sonra kiviler toplanacak, siz yine en iyisi bahçemden seyredin :)

yagmur2727
08-10-2011, 11:29
1 ay sonra annem yanima gelebilir, kusura bakmayin hic sizin bahcenize filan gelemem. Zaten geldigim zamanlarda bahcenizden zaman ayirip benimle ilgilenmiyorsunuz hic.. yani neden geleyim ki ??

Birol
08-10-2011, 18:16
Merhaba sevgili Adalet hanım
Uzun zamandır ziyaret edemiyordum bahcenizi ve siteyi. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

nazlı06
08-10-2011, 19:18
Adalet abla, kivileri bizde 4 yıldır bekliyoruz eşim bahara sökme kararı aldı bakalım ne olacak sizin kivilerde Assolistte çok güzel allah nazardan saklasın

Adalet Yağcı
16-10-2011, 16:24
1 ay sonra annem yanima gelebilir, kusura bakmayin hic sizin bahcenize filan gelemem. Zaten geldigim zamanlarda bahcenizden zaman ayirip benimle ilgilenmiyorsunuz hic.. yani neden geleyim ki ??

Gelirsin gelirsin, bu sene bahçemi ihmal ettim, seneye ot yolmaya çapa yapmaya bekliyorum seni :dilli:

Merhaba sevgili Adalet hanım
Uzun zamandır ziyaret edemiyordum bahcenizi ve siteyi. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

Geç cevap yazdığım için bağışlayın Birol bey, gördüğünüz üzere bahçemde bir şey yok bu yıl, seneye Allah kerim :)

Adalet abla, kivileri bizde 4 yıldır bekliyoruz eşim bahara sökme kararı aldı bakalım ne olacak sizin kivilerde Assolistte çok güzel allah nazardan saklasın

Sevgili Nazlı'cığım, kiviler dördüncü yaşından itibaren meyve vermeye başlıyorlar.
Eğer erkek ve dişi olarak dikmemişseniz, içlerinden yedi dişi için bir erkek bitki bırakarak geri kalanlara aşı yaptırabilirsiniz.
Benimkiler geçen yıl aşılandı, bu yıl gördüğünüz gibi.
Sevgiler.

Adalet Yağcı
16-11-2011, 14:42
Uzun zamandır bahçemin boynu bükük kaldı.
Neyse ki dostlarım cıvıl cıvıl bahçeleri, balkonları terasları var, gezdikçe gözüm gönlüm açılıyor.

Bu gün kolları sıvayıp biraz bitkilerimle uğraştım, önce üç yaşındaki plumerialarımın saksılarını ve topraklarını değiştirdim.
Saksıları çok büyük almışım, toprağını kardeş payı yaptım :)
Ardından adeniumların saksılarını değiştirdim, tabii topraklarını da.

Geçen hafta bir komşum kivilerin toplanması gerektiğini söyledi, gidip topladım, ilk yılı olmasına rağmen 172 tane kivi vermiş, seneye bunun üç katı olur diye düşünüyorum.

255783
255784

Selehattin 67
16-11-2011, 14:48
Adalet abla kivileri geniş bir kaba sele veya kasa gibi koyarsanız ezilmeden biraz bekleyerek olgunlaşır 172 kivi o yaşta kivi için güzel bir rakam seneye inşallah çok daha fazla olur saygılar

Adalet Yağcı
16-11-2011, 14:55
255785

Ekinezyalarımı geçen yıl tohumdan yetiştirmiştim, kışı atlatmışlar, güzel çiçeklenmişler, ben Ağustos ortasında geldiğimde ancak sonuna yetişebildim.
Yapraklarını toplayıp 15 günlük ekinezya çayı kürü yaptım.

255786
255787

Sayın Basbahcivan'ın gönderdiği sinameki geldiğinde 20 cm. kadardı, yerini sevdi, boyu üç metreye yaklaştı, çiçekleri üzerinde iki ay kadar kaldı, şimdi çiçeksiz.
Onun da yapraklarını yoplayıp bir arkadaşıma verdim.

Adalet Yağcı
16-11-2011, 14:59
Teşekkür ederim bilgi için Selehattin bey.

Aslında kivilerim 9 yaşında, hepsi de erkekmiş, bilemedim.
Geçen yıl bir dostumuz birer dalına dişi aşı yaptı, bu sene bu kadar kivimiz oldu işte.

Kiviler toplandıktan hemen sonra yenmezmiş, sizin dediğiniz gibi bir seleye koydum, olgunlaşmalarını bekliyorum.

Adalet Yağcı
16-11-2011, 15:08
255788

Yer orkidesi Ekim ortalarında tek bir çiçek açıp beni sevindirdi.
Geçen sene çok daha güzel açmıştı.

255789

İri yapraklarını bir türlü bir şeye benzetememiştim, sonunda onun çiçeklerini de gördüm.
Yapraklarının canlılığı şaşırttı beni, sanırım yüksük otu, seneye de kalırsa sevineceğim, bir öbek halinde güzel bir formu var yapraklarının.

255790

Dün Koçtaş a gitmiştim torf almak için, erikaları görünce dayanamadım, hemen bir tane kaptım :)
Şimdilik balkonda duruyor, yakında yaylaya götürüp dikeceğim.

Sevgi Durul
16-11-2011, 15:10
Sevgili Adalet Hanım, kivilerinize maşallah, ilk meyveye göre epey çok olmuşlar. Bizim bu sene ilk meyve veren mandalina ve Trabzon hurması üçer tane meyve verdiler. Ne kadar olursa olsun, dalında çiçek açtığını, bebek meyvelerini, olgunlaşmasını izlemek çok güzel. Sağlıkla, afiyetle yiyin inşallah.

Ekinezya yeni tanıştığım bir bitki. Sevgili lir, sağ olsun hem fidesini hem tohumlarını göndermiş. Tohumların bir kısmını bahçeye ektim, sizinkiler gibi güzel çiçeklerini ne zaman görebilirim? Fidesi de bahçede, şimdi yaprakları sararıp, dökülüp baharda yeniden mi filizlenecek? Sevgiyle...

Adalet Yağcı
16-11-2011, 15:12
Bunları bir arkadaşımın site bahçesinde gördüm, turuncusu bende var zaten, geçen yıl da pembesini dikmiştim, ama kışı atlatamadı, kaybettim.
Sarı acem borusunu ilk defa gördüm, çok hoştu, sizler için fotoğrafladım.

255791
255792
255793

Bunlar da tohumları.

255794

Adalet Yağcı
16-11-2011, 15:19
Sevgili Durul, bitkilerimiz ağaçlarımız bizim evletlarımız gibiler, hiç meyve vermeseler de onların canlı olduğunu bilmek yetiyor bize.

Ekinezyalar kışı atlattılar ama bu sene kış ağır geçecek gibi, dayanabilirler mi bilemiyorum, göreceğiz bakalım.

Kışın ortadan kaybolmuş gibi görünseler de baharda yeniden ortaya çıkıyorlar.
İlk sene çiçek göremedim ben(tohumdan yetişenler), 2. yıl açtılar, muhtemelen sizinki de öyle olacaktır.
Sevgiler.

Sevgi Durul
16-11-2011, 15:27
Sevgili Adalet Hanım, çok doğru söylüyorsunuz, evlat gibi, hep canlı olsalar, meyveleri olmasa bile.

Ayrıca yüksük otu çiçeğinizi de çok beğendim. Ben de ektim ama çimlenmediler. Erikayı da güle güle büyütün.

Adalet Yağcı
16-11-2011, 15:33
Durul'cuğum, yüksük otunu ben çuha çiçeği diye ekmiştim, yaprak yapısı da çok benziyordu sadece çok daha iriydiler.
İlk yıl çiçeklenmedi, bu ikinci yılıydı.

Siz tohumları erken ekmişsiniz her halde, belki ilkbaharda çimlenirler, hemen vaz geçmeyin.

sevim4
16-11-2011, 16:26
Sevgili atalet hanım,sarı acem borusu çok güzel tohumundan nasıl de edebiliriz?

günebakan
16-11-2011, 17:30
Adalet ablacığım kivi hasatın harika afiyet olsun sinamekiye da ayrıca bayıldım ellerine sağlık:)

feriha
16-11-2011, 18:27
Sevgili Adalet Hanım kivileriniz artık ürün vermeye başlamış, afiyet olsun..

Sinameki çiçeklerini uzun süre dayanmış ne güzel.. Yapraklarını toplamak aklıma gelmemişti. Daha doğrusu aktarlardaki sinameki yapraklarını daha küçük hatırladığım için bu cinsin yapraklarının kullanılıp kullanılamayacağını bilememiştim. Benim de sizin ağacınızla aynı, arkadaşımız Gurbik ten gelen güzel bir fidanım var saksıda. Güzelce gelişti budama yapıp tijli görünüm verdim, çiçeklerini çok seviyorum. Yapraklarını kuruyunca mı topluyorsunuz o zaman sararıyor diye hatırlıyorum..

sevim4
16-11-2011, 19:45
Çok teşekkür ederim.

nuray topcu
16-11-2011, 19:56
Adalet hanımcığım,
öncelikle sizi gördüğüme çok sevindim.
acem borusunun sarısı harika imiş.pembesinin sürgünlerinden bana ayıracağınızı söylemiştiniz.kaybettiğinize üzüldüm.
arkadaşınızın sarı acem borusundan tohum alırsanız benim içinde ayırırmısınız.bir de eğer varsa sarı ve turuncu latin sarmaşığı tohumu çok istiyorum.aklınızın bir köşesinde yer ederim inşallah.sevgilerimle..

Periş
17-11-2011, 08:41
Adalet ablacığım kivi hasatın harika afiyet olsun sinameki mükemmel yer orkidesi sarı acem borusu pek güzel görünüyor ellerine sağlık Sevgiler...

limon
17-11-2011, 09:45
Adalet hanım, kividen yiyeceğiniz kadarını bir poşete veya kese kağıda yanına 1-2 elma koyarak ağzını kapatıp bekletirseniz bir haftaya kalmaz yenilecek kıvama gelir.

İnanın kendi bahçemden toplamış kadar sevindim hasadı görünce. :)

Adalet Yağcı
17-11-2011, 10:34
Sevgili Adalet Hanım kivileriniz artık ürün vermeye başlamış, afiyet olsun..

Yapraklarını kuruyunca mı topluyorsunuz o zaman sararıyor diye hatırlıyorum..

Teşekkürler sevgili Feriha.

Sinameki yapraklarını tazeyken toplayıp önce yıkıyorum, sonra da bir bez üzerine serip gölgede kurutuyorum.
Barsak sorunları için sinameki rahatlatıcı bir bitki ama sık kullanmamak gerekiyormuş.

Adalet hanımcığım,
öncelikle sizi gördüğüme çok sevindim.
acem borusunun sarısı harika imiş.pembesinin sürgünlerinden bana ayıracağınızı söylemiştiniz.kaybettiğinize üzüldüm.
arkadaşınızın sarı acem borusundan tohum alırsanız benim içinde ayırırmısınız.bir de eğer varsa sarı ve turuncu latin sarmaşığı tohumu çok istiyorum.aklınızın bir köşesinde yer ederim inşallah.sevgilerimle..

Sevgili Nuray hanım, bahçemde kayda değer bir hareket yoktu uzun süre, bu yüzden biraz sessiz kaldım.

Pembe acem borusu soğuklara dayanamadı ne yazık ki, sarısını ben de yeni gördüm, sanırım o da soğuk sevmiyor.
Tohum geldiğinde sizin için de ayırırım, ara sıra bana hatırlatırsanız sevinirim, bazan unutmamak için not alıyorum ama not aldığımı da unutuyorum :rolleyes:

Latin sarmaşığım yok malesef, geçen sene vardı ama bahçeye geçirince kayboldu.

Hhatice
17-11-2011, 10:35
255785

Ekinezyalarımı geçen yıl tohumdan yetiştirmiştim, kışı atlatmışlar, güzel çiçeklenmişler, ben Ağustos ortasında geldiğimde ancak sonuna yetişebildim.
Yapraklarını toplayıp 15 günlük ekinezya çayı kürü yaptım.

255786
255787

Sayın Basbahcivan'ın gönderdiği sinameki geldiğinde 20 cm. kadardı, yerini sevdi, boyu üç metreye yaklaştı, çiçekleri üzerinde iki ay kadar kaldı, şimdi çiçeksiz.
Onun da yapraklarını yoplayıp bir arkadaşıma verdim.

Sevgili Adacım benim de tohumdan yetiştirdiğim sinameki bu sene 3 yaşında oldu . Çok güzel sarı çiçekler açtı. Balkonda donmadan kışı atlattı. Yapraklarından çayın nasıl yapıldığını yazarsan sevinirim .

Adalet Yağcı
17-11-2011, 10:41
Adalet ablacığım kivi hasatın harika afiyet olsun sinameki mükemmel yer orkidesi sarı acem borusu pek güzel görünüyor ellerine sağlık Sevgiler...

Sevgili Periş, teşekkür ederim.

Clematis tohumlarınız gelmiş, başarılı çimlendirmeler :)

Adalet hanım, kividen yiyeceğiniz kadarını bir poşete veya kese kağıda yanına 1-2 elma koyarak ağzını kapatıp bekletirseniz bir haftaya kalmaz yenilecek kıvama gelir.

İnanın kendi bahçemden toplamış kadar sevindim hasadı görünce. :)

Sevgili Limon.
Bunu daha önce de duymuştum ama hiç denemedim, hemen bu gün dediğiniz gibi yapacağım, merak ediyorum tadını.
Bu sene bu kadardı ama seneye epeyce ürün olacak sanırım :)

Adalet Yağcı
17-11-2011, 10:48
Sevgili Adacım benim de tohumdan yetiştirdiğim sinameki bu sene 3 yaşında oldu . Çok güzel sarı çiçekler açtı. Balkonda donmadan kışı atlattı. Yapraklarından çayın nasıl yapıldığını yazarsan sevinirim .

Sevgili Hatice, seni görmek ne güzel...
Sanırım fazla vakit olmuyor siteye girmek için, bir kaç gün önce senin balkon başlığında seni merak eden dostlarımızın mesajlarını okudum.
Öyle alıştık ki bir birimize, birimizin yokluğu hemen fark ediliyor.

Sinameki kışa dayanıklı, çiçekleri gerçekten çok hoş, uzun süre çiçekli kalması daha da hoş.
Çayını ben hiç denemedim, ama arkadaşlar 3-4 yaprağı bitki fincanına koyup üzerine sıcak su çekiyorlar, çay demlermiş gibi, 4 dakika demlenmeye bırakıp sonra da içiyorlar.
Aman sık kullanmayın, barsaklarda tahrişe neden olabilirmiş.

nuray topcu
18-11-2011, 10:31
Adalet hanım,cevabınız için teşekkür ederim.
ben hatırlatırım hatırlatmasına da rahatsız etmekten korkuyorum.çok teşekkür ederim.

Selehattin 67
18-11-2011, 10:34
Sarı acem borusu ilk defa duydum ve gördüm güzelmiş

Adalet Yağcı
23-11-2011, 19:09
Ayvalar olgunlaşmış, küçük sayılabilecek bir ağaçtan 40 kg. dan fazla ayva topladım :)
Bahçede en az özen gösterdiğim ayva ağacımdı, artık gözdem oldu :)

256722

Muşmulayı çok severim, öyle içinin kahveringileşmesini de bekleyemem, yenecek kıvama geldiğinde buz dolabında muhafaza ediyorum.
4-5 kg. kadar muşmulam oldu :) neredeyse küçük bir ceviz büyüklüğündeler.

256723

fikreteren
23-11-2011, 20:06
Sevgili Adalet hanım Maaşallah ne güzeller.Sizin muşmula dediğiniz meyve ya biz töngel diyoruz.Afiyetle tüketin

Adalet Yağcı
23-11-2011, 23:02
Töngel ve ya döngel de deniyor, beşbıyık diyenler de var Fikret bey.
Her mevsim insanı mutlu edecek bir güzellik çıkıyor güzel Ülkemizde, şimdi de narenciye zamanı.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü bir arkadaşım telefon edip, "Mersin 1. Narenciye festivali var değişik ülkelerden katılımlar olacak hemen gel" dedi.
Gariptir, hiç bir yerde afişine rastlamadım, hiç bir duyuru tanıtım yapılmamış, ya da yeterince yapılmamış.

Yeni açılan bir alışveriş merkezinde bir çok Ülkeden gelen ekipler yerel danslarını sergilediler.
Ben en çok Gana'lıları beğendim, büyük bir coşku ile dans ettiler.

Gana ekibi

256757

256758

Kanka olduk :)
256759

Bulgaristan ekibi

256756

Telefonumun şarjı bittiği için diğer ekipleri fotoğraflayamadım.

nılgun_dogan
25-11-2011, 11:23
Adalet hanım resimdeki sarışın bayan sizmisiniz eğer sizseniz çok güzel bir bayansınız gözlerinizin içi gülüyor allah güler yüzünüzü eksik etmesin.

Adalet Yağcı
25-11-2011, 19:04
Teşekkür ederim sevgili Nilgün, evet benim.
Uzun zamandır böyle güzel bir moral almamıştım :)

Sevgi Durul
25-11-2011, 19:11
Sevgili Adalet Hanım, ayva ve muşmulalar göz kamaştırıyor. Daha toplamadık ama biz muşmulaları tam ermeden topluyoruz. Tepsilere serip, olgunlaşanları olgunlaştıkça alıp tüketiyoruz. Galiba sizinkiler de ermemişler, aynı yolu izliyoruz galiba. Afiyet olsun.

Adalet Yağcı
25-11-2011, 22:19
Sevgili Durul'cuğum, ben muşmulayı böyle tam ermeden seviyorum, biraz daha bekleseydim içi kahverengileşmeye başlardı.

Ayvalar gerçekten müthişti, komşularım bayram etti, kendime sadece iki kg. kadar ayırıp geri kalanını dağıttım, elma kadar yumuşak ve sulu mayahoş bir tadı var.

Adalet Yağcı
28-11-2011, 18:36
Bir kaç gün önce sevgili lir'den bir kargo geldi :))
Neler yoktu ki içinde, ben susayım fotoğraflar konuşsun :D

257353
257357
257354
257355
257356

Kargo şirketitin yaptığı bir yanlışlık sonucu kargom Mersin yerine Silifke'ye gitmiş, tam beş gün sonra elime ulaştı, ama ıslatılmış özel süngerlerin arasına ustaca yerleştirilmiş bitkiler bundan hiç etkilenmemişti.

Sevgili lir, ellerin sadece bebeklere değil, bitkilere de can veriyor, dert görmesin o eller.

Adalet Yağcı
28-11-2011, 18:42
Clematisler.

257358
257359
257360

Yapraklarını çileğe benzetmiştim, adını hatırlayamadım :rolleyes:

257362

Aylarca peşinden koşmuştum, kısmet bu güneymiş, heuchera.

257363

Adalet Yağcı
28-11-2011, 18:47
Gece mumu

257364

Gül çiçekli sardunya

257365

Sarı kız

257366

Beyaz çiçekli solanum

257367

Adını unuttum

257368

Adalet Yağcı
28-11-2011, 18:51
Devamı...

257369
257370
257371
257372

Adalet Yağcı
28-11-2011, 18:55
Ve küpeler...
Küpeleri önce küçük kokopit saksılara diktim, sonra da saksıları pet bardakların içine geçirdim, böylece bitkinin kokopitten süzülen suyu pet bardağın içine tahliye oluyor, çürümeyi önlüyor.

257373
257374

mandalinci
29-11-2011, 06:35
Sn. Adalet Yağcı,

Hasadı yapmışsınız kiviler, ayvalar, ekinezyalar, yer orkidesini ben ilk defa duydum, çok güzeller.

Ellerinize sağlık, afiyetler olsun.

Sevgiyle kalın.

jineop
29-11-2011, 07:18
Güzel ablam, güle güle büyüt.
Devamı ilk resim diasca, diğerleri Convolvulus sabatius mavi açıyor. Sürekli yeşil, sarkıcı ve dona dayanıklı.
Gece mumun pembe renkli sürekli yeşil, dondan etkilenmiyor. Toprağa ekersen yer örtücü , nane gibi yan kollar atıyor.
Anemone ****** ladyi göremedim. O da sürekli yeşil 4 mevsim açıyor rengi fuşya . Küpeli çeliklerinin yaprakları biraz fazla geldi bana 1-2 yaprak kalsın, kalan yaprakları yarıdan kesmeni öneririm ( Mine Hanımdan öğrendik:))
Sevgiler...

Müjgan Yılmaz
29-11-2011, 11:38
LİR cim,
Bu bitkilerden bana da hazırlamazsan vay geldi başına,Adalete gidecek bana gelmeyecek,ayyy hiç olacak iş mi?
Şimdi Adalet sana kıyamayacak ,bana da şöyle diyecek!!!!Canım ben sana bendekilerden yaparım....
Hayatta olmaz illa sen hazırlayacaksın,tamam mı ?

jineop
29-11-2011, 11:44
LİR cim,
Bu bitkilerden bana da hazırlamazsan vay geldi başına,Adalete gidecek bana gelmeyecek,ayyy hiç olacak iş mi?
Şimdi Adalet sana kıyamayacak ,bana da şöyle diyecek!!!!Canım ben sana bendekilerden yaparım....

Hemen ablam, yeter ki siz isteyin.

Müjgan Yılmaz
29-11-2011, 11:50
Sevgili Yağmur
Bakar mısın,ayvalar kiviler ağzımızdan akan su bilgisayarı bozdu.Ama annende tık yok ay gelirim getiririm falan!!!!
Bu yetmezmiş gibi çiçekleri de hasedimizden öldürdü bizi....
Hatun çok seviliyor,çok da sevimli ,ne istese maşallah eline ulaşıyor,biz de seyrediyoruz iyi mi?

Müjgan Yılmaz
29-11-2011, 11:52
Canım Lircim,
Herşey bir yana yüreğinin cömertliği,yedi cihan da biliniyor.
Çok teşekkür ederim...(dörtgözle bekliyorum haaa)

Adalet Yağcı
29-11-2011, 12:33
Sn. Adalet Yağcı,

Hasadı yapmışsınız kiviler, ayvalar, ekinezyalar, yer orkidesini ben ilk defa duydum, çok güzeller.

Ellerinize sağlık, afiyetler olsun.

Sevgiyle kalın.

Sevgili mandalinci, evet bahçede hasat edilecek bir şey kalmadı.

Yer orkidesi gerçekten çok güzel çok da hoş bir kokusu var.

Güzel ablam, güle güle büyüt.
Devamı ilk resim diasca, diğerleri Convolvulus sabatius mavi açıyor. Sürekli yeşil, sarkıcı ve dona dayanıklı.
Gece mumun pembe renkli sürekli yeşil, dondan etkilenmiyor. Toprağa ekersen yer örtücü , nane gibi yan kollar atıyor.
Anemone ****** ladyi göremedim. O da sürekli yeşil 4 mevsim açıyor rengi fuşya . Küpeli çeliklerinin yaprakları biraz fazla geldi bana 1-2 yaprak kalsın, kalan yaprakları yarıdan kesmeni öneririm ( Mine Hanımdan öğrendik:))
Sevgiler...

Anemon çok mu minikti acaba lir, bir tane minik bir köklü bitki vardı onu da diktim ama pek ümit verici değil :(

Küpelerin ve sardunyanın yapraklarını fotoğraflarını çektikten sonra kestim, için rahat olsun.

Gece mumu üzerinde tomurcukla gelmiş, iri bir çiçek açtı, çok güzel görünüyor, yaylaya götürüp toprağa geçireceğim, bu günlerde Mersin'de bahar havası var, yerine alışsın şimdiden.

Tüm zahmetlerin için tekrar teşekkür ediyorum canım, yüreğine sağlık.

jineop
29-11-2011, 12:33
Canım Lircim,
Herşey bir yana yüreğinin cömertliği,yedi cihan da biliniyor.
Çok teşekkür ederim...(dörtgözle bekliyorum haaa)

Teşekkür ederim. Bir bitkiye kavuşunca çok mutlu oluyorum. O yüzden tüm bitki delileri delirsin istiyorum. Solanum jasminoides, oenothera speciosa, veronica , potentilla, sarıkızı hemen yollıyabilirim. Clematis çeliklerimden tutan çok var. Onları yerinden şimdi oynatmamak lazım. Baharda hepsinden hazır olur.
Sevgiler...

jineop
29-11-2011, 12:43
Anemon çok mu minikti acaba lir, bir tane minik bir köklü bitki vardı onu da diktim ama pek ümit verici değil :(

O rizomlu hiç merak etme çok çabuk büyüyecektir. Olmadı ben sana büyütür yollarım.

Adalet Yağcı
29-11-2011, 12:44
LİR cim,

Canım Müjgan'cığım, beni çok iyi tanımışsın ;)

Sevgili Yağmur
Bakar mısın,ayvalar kiviler ağzımızdan akan su bilgisayarı bozdu.Ama annende tık yok ay gelirim getiririm falan!!!!
Bu yetmezmiş gibi çiçekleri de hasedimizden öldürdü bizi....
Hatun çok seviliyor,çok da sevimli ,ne istese maşallah eline ulaşıyor,biz de seyrediyoruz iyi mi?

Şimdi Seleste'ile papaz edeceksin beni yine :) vallahi tüm kivileri ayvaları dağıttım, 40 kg. dan fazla ayva vardı kendime 2 kg. ayırıp geri kalanları verdim.
Yağmur'a ve Kenan'a da gönderdim, gelirsem(inşaallah)Yağmur'a gönderdiklerimde tadarsın üzülme canım.

Çiçekler için de üzülme, ne istersen hepsi de emrinde.
Ayrıca yüreği kocaman sevgili lir seni de mutlu edecektir hepimizi ettiği gibi.

Senin bahçen seneye tam coşar artık, ağaçların yetişkin oldular, bizim kg. ile topladıklarımızı sen kasa kasa toplayacaksin inşallah.

Satı Uğurtan
02-12-2011, 17:40
Sevgili Adalet ablacığım, bu güzel alış verişleri görünce iştahım kabardı, meyveler, çiçekler, koliler:)
Sevgili Müjgan, lir, Adalet abla yüreğinize sağlık iyiki sizleri tanımışım sevgiler hepinizi öpüyorum.

Adalet Yağcı
02-12-2011, 23:23
Sevgili Satı'cığım, bu alış verişler de olmasa ne yapardık, çiçek meyve bahane, dostluklarımız şahane.
Ben de seni öpüyorum canım.

Periş
30-12-2011, 23:15
Sevgili Adalet ablacım yeni yılınızı kutlarım..2012 de sağlıklı, mutlu ve bol çiçekli günler dileği ile Selam ve sevgiler ;)

sevim4
31-12-2011, 10:51
Sevgili adalet hanım yeni yılınız kutlu olsun.

alcen
31-12-2011, 13:08
Nice uzun, yeni yıllar dilerim.
Bir daha görüşmek dileği ile.

günebakan
31-12-2011, 13:21
Adalet ablacım yeni yılınızı kutlar mutluluk,huzur ve sağlık dilerim:)

Fatoş
31-12-2011, 13:38
Sevgili Adalet hanım, yeni yılınızı kutlar, çocuklarınızla bol çiçekli sağlıklı, mutlu yaşamlar dilerim.

nazlı06
31-12-2011, 15:28
Yeni yılınızı tüm yüreğimle kutlar, sağlıkla, başarıyla sevdiklerinizle birlikte daha nice yıllar görmenizi ve geçirmenizi dilerim...

ciceksever70
31-12-2011, 20:41
Adalet ablacigim, sana ve ailene mutlu bir yil dilerim.

canannuman
15-01-2012, 23:23
Hepsi birbirinden güzel eliniz dert görmesin, ama sinameki bildiğimiz çayı yapılan sinameki mi ağaç gibi olmuş. Sanki ben bu cins bir ağacı bir kere daha gördüm bayılmıştım. Yalavo tarafında dışmekandaydı sanırım ona benzettim.
Hayırlı ekimler dilerim.

Adalet Yağcı
16-01-2012, 19:55
Sevgili Canannuman, uzun zamandır uyuyan başlığımı uyandırıp canlandırmışsınız, hoş geldiniz.

Sinameki ağaç formunda büyüyor, yapraklarından barsakları rahatlatmak için çay yapılıyor, yani bildiğimiz sinameki :)
Çiçekleri ise gerçekten çok hoş, uzun süre dallarını süslüyor.

füsunANK
13-02-2012, 10:26
Tık tık tıkkk. Ben geldimm. :o Clematis çiçeğinin en güzel durduğu bu bahçenin clematis ablası nasıl acaba ?

Adalet Yağcı
13-02-2012, 11:01
Aman da aman kimler gelmiş, hoş gelmiş sefalar getirmiş.

Füsün'cuğum, kışı İstanbul'da geçiriyorum, bu yüzden bahçeyle ilgim yok şu sıralarda, bol bol kar yağdığını duydum, 1 mt. olmuş.
Bu da demektir ki, bu sene clematisler daha keyifli olacaklar.

Aslında güllerin ve clematislerin budanma zamanı çok yaklaştı, başkaları el atmadan kendim budamak istiyorum ama geç kalmış da ola bilirim.

Köydeki budamacılar her bitkinin dilinden anlamıyorlar, geçen yıl budamayın dediğim halde asma gülümü budamışlardı.

Mart başı gibi bahçemle buluşmayı düşlüyorum inşallah, yeniliklerden haberdar ederim.
Selam ve sevgilerimle.

alcen
13-02-2012, 11:15
Sevgili adaalet hanım, bu soguk kar,kıs, fırtınalı günlerde bahçenizi dolaşmak
ilaç gibi geldi.
Her şey okadar güzelki aynı sahibi gibi.Siz kendi ellerinizle cennet kurmuşsunuz, maşşallah
Klematisler harika gelişmişler balkonun güzelligi ayrı hele merdivene giden yol, söyliyecek söz bulamıyorum.
Balıkları yediniz afiyet olsun, inşallah başka bir zaman beraber tekrar gideriz.
Hayattan beklediginiz her şey günlünüzce yormadan olsun inşallah,kendinize güzel bakın
sizi kocaman öpüyorum.

Adalet Yağcı
13-02-2012, 17:47
Sevgili Alcen;
Hoş geldiniz, gördüğünüz bütün güzellikler 2 yıl öncesine ait, geçen yıl hiç ilgilenemedim bahçeyle.
Bu yıl inşallah güçlü bir şekilde başlayacağım, güzel bitkilerimi can dostlarımla paylaşacağım.

Aklımda hep bir Ereğli ziyareti var, Cemo'ya sözüm vardı olmadı ama bu sene gerçekleştirmek istiyorum.
Müjgan(Yılmaz)ile birlikte düşünüyoruz, belki başka dostlar da katılır bize.
O zaman bir araya gelip balık da yeriz tenekede tavuk da :)

Ben de sizi öpüyorum, en içten sevgilerimle.

alcen
16-02-2012, 07:51
Adalet hanımcım, gelseniz ne ğüzel olur çok sevinirim
siz istanbuldasınız herhalde, istanbulun tadını çıkarın.
Görüşmek dileği ile öpüyorum sağlıcakla kalın.

sevim.K
16-02-2012, 07:55
Adalet hanımcım günaydın:))

Hastalıktı, emeklilikti derken o kadar çok kendi içime dönmüşümki bir süredir dolaşamadım güzel bahçelerinizi.

Şimdi izninizle geriye doğru gözden geçireceğim sayfaları, sevgiler:)

Adalet Yağcı
16-02-2012, 17:36
Hoş geldiniz Sevim hanım;
Ben de sizin gibi içime döndüm, baktım ki orada da dostlar var, bazan üzüyorlar beni ama düşününce nedenlerini anlıyorum:(

İçe dönmek marazî bir durum olmuyorsa çok iyi geliyor insana, insanın kendini geliştirebilmesi için gerekli de bence.

Bahçede 2011 yılı için fazla bir şey yok ama ben de zaman zaman geriye dönüp neler yapmışım diye bakıp, mutlu oluyorum.

Size iyi gezmeler diliyorum, kapılarımı açtım, masaya yiyecek içecekler hazırladım, evde olmasam da kendinizi evinizde gibi hissedin lütfen.
Sevgilerimle.

jineop
27-02-2012, 07:32
Sevgili ablam, az kaldı sabret. Şu sıralar bahçeler zaten pek keyifli değil. Uzun ayrılıklardan sonra bahçeyi dolaşmak ayrı bir zevk. Tüm bitkilerinin iyi olmasını diliyor ve seni çok öpüyorum.

nuray topcu
01-03-2012, 22:15
Teşekkürler sevgili Feriha.

Sinameki yapraklarını tazeyken toplayıp önce yıkıyorum, sonra da bir bez üzerine serip gölgede kurutuyorum.
Barsak sorunları için sinameki rahatlatıcı bir bitki ama sık kullanmamak gerekiyormuş.

Sevgili Nuray hanım, bahçemde kayda değer bir hareket yoktu uzun süre, bu yüzden biraz sessiz kaldım.

Pembe acem borusu soğuklara dayanamadı ne yazık ki, sarısını ben de yeni gördüm, sanırım o da soğuk sevmiyor.
Tohum geldiğinde sizin için de ayırırım, ara sıra bana hatırlatırsanız sevinirim, bazan unutmamak için not alıyorum ama not aldığımı da unutuyorum :rolleyes:

Latin sarmaşığım yok malesef, geçen sene vardı ama bahçeye geçirince kayboldu.Adalet ablacığım,nasılsınız.
Sizi malum isteğim için rahatsız ediyorum.Tohumlardan elinize geçtimi.sevgi ve saygılarımla..

Adalet Yağcı
02-03-2012, 10:46
Sevgili Jineop, haklısın bahçelerin keyfi yok ama yine de kendi gözümle görmek istiyorum :)
Uzun ayrılıklar bahçeme pek iyi gelmiyor, tohumdan çıkmasını beklediğim pek çok bitkiyi göremedim geçen yıl, ot zannedilip sökülmüş.
Sevgiler.

Sevgili Nuray hanım, sarı acem borusu tohumu için biraz daha bekleyeceksiniz, ben halâ İstanbul'dayım.
Mersin'e döndüğümde arkadaşımı arar tohum isterim sizin için.
Sevgiler.

Az önce arkadaşımı arayıp tohumlar için konuştum, tüm ağaçları budamışlar ama toprağa düşen vardır belki dedi, sizin için araştıracaklar Nuray hanım.
Bu sene olmasa da seneye sarı acem borusu tohumunuz olacak inşallah.

Adalet Yağcı
28-03-2012, 22:24
Bahçemde çok güzel değişiklikler yaptım :)
Üstelik tüm bitkilerim şıkır şıkır, bakalım sizler nasıl bulacaksınız :)

277487

Girişte hazeranlar ve lupinlerim rengarenk açmış.

277488

Üzüm kütüklerini söktüm, zaten hiç üzüm vermiyorlardı :mad:

277489

Kahve hazır, isteyene çay ve ya dondurma da var :)

Sevgili no lina, ellerinize sağlık, tekrar teşekkürler.

cemo
28-03-2012, 22:45
Nihayet üzümleri söktün:)) süperr omuş böyle, kokuyormu bu lupinler:)

Vildan Sönmez
28-03-2012, 22:50
Adalet Hanım saksıdaki bu bodur hatmi hala yaşıyor, inşallah bu yıl da çiçek açar....

Bodur hatmiden bana da tohum göndermiştiniz ben beceremedim ama annemin geçen yıl balkonunda saksıya ektiği iki tohum yeşermişti ancak geçen yıl çiçek açmadı. Anne sabret gelecek yıl açar dedim. Verdiğiniz hazeranlardan da ekmişti, çiçeklenince çok beğenmişti.

Bu bodur hatmiler kışı dışarıda geçirdiler. Yaprakları cılızdı annem de, ya herru ya merru diye yaz başında toprak üzerinden budamış. Şimdi bir tanesi somon rengi katmerli çiçekler açmış, diğerinin üzeri de tomurcuklu. Annem şimdi tohumlarını bekliyor. Çok sevmiş , seneye tekrar ekecekmiş. Boynumun borcu size selam ve sevgiler yolluyor, çok teşekkürler....

Adalet Yağcı
28-03-2012, 23:00
Nihayet üzümleri söktün:)) süperr omuş böyle, kokuyormu bu lupinler:)

Beş metre geriden alıyorsun kokuyu Cemo :)

Adalet Hanım saksıdaki bu bodur hatmi hala yaşıyor, inşallah bu yıl da çiçek açar....

Merak etmeyin mutlaka açacaktır Vildan hanım.
Ben Kasım sonları gibi toprağın üstünden 10 cm. bırakıp budamıştım, iki hafta önce gittiğimde çok keyifliydiler, inşallah fazla uzamaz da cüce kalırlar, uzadıklarında formları bozuluyor çünkü.

Sevgi Durul
28-03-2012, 23:03
Sevgili Adalet hanım, çok şanslısınız. Önce sayın FüsunAnk, şimdi de sayın no_lina zaten çok güzel olan bahçenize değişik renkler katmışlar. Çok da güzel olmuş. Rengârenk çiçekleri yetiştirmeyi gerçekte henüz başaramadım, keşke bilgisayarda bilgili olup bahçemi renklendirebilseydim.:( Özendim şimdi.:p

Yeni sezon hayırlı olsun diyor, kolaylıklar diliyorum. Sevgiyle...

Adalet Yağcı
29-03-2012, 13:56
Sevgili Durul, fotoğrafları görünce ben de sizin gibi düşündüm, "çok şanslıyım".
Bu hale getirebilmek için oldukça yorulmuştur no lina.

Dün geceden beri düşünüyorum, ahşap ve ya kompozit uygulama maliyet açısından çok fazla, üstelik bakım gerektirecek, bir de çalınma sorunu var, yaylaya iki kez hırsız girdi, tedbirli olmalıyım.

Şimdi o bölge için kayrak taşı uygulaması nasıl olur diye düşünüyorum, aralara yonca ve ya başka bir yer örtücü kullanılabilir.
Buradaki fiyatları araştırmam lazım.

jineop
29-03-2012, 14:48
Ahşap verandamda var, görüntü çok güzeldi. Zamanla üstü kayganlaştı, renği bozuldu ve aralarında tozlar birikmeye başladı. Yoğun trafiğinin olacağı bu bölgede kayıp düşmeni istemem. Kayrak taşı ya da değişik taş motifleri bana daha aklıma yatkın geliyor. Kayrak taşları ile aralarda derz yerine çim yapan bir sürü hayvansever arkadaşım çok rahat ettiklerini de söylüyorlar. Ve köpeklerinin sürekli üstünde olmasına rağmen görüntü çok güzel devam ediyor. Yeni yapıyor olsam verandanın kenarını kendi taşına uygun tahta görünümlü olan taşlarla yapardım diye düşünüyorum. Eminim çok güzel olacak , viyollerce tohumdan geleni bakalım nasıl sıkıştıracaksın sağa, sola:)

ciceksever70
29-03-2012, 16:17
Adalet abla keske böyle bir sihirli degnek olsa degil mi? Cok güzel görünüyor rengârenk cicekler bir arada... Simdi cicek zamani icin daha cok sabirsizlandim.

Adalet Yağcı
29-03-2012, 22:05
Evet sevgili Çiçeksever, bir fotoğraf içimizi coşturmaya yetiyor :)
Yakından bahçelerimize doğanın sihirli değneği dokunacak, coşkumuz büyüyecek inşallah.