Bağlan

View Full Version : Adalet Yağcı / bahçe

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Uzaylı
28-11-2010, 12:02
Sevgili Adalet Hanım; Sayfanızı gezerken şimdi öğrendim. Başınız sağ olsun. Allah geride kalanlara sabır ve ihsan eylesin.

Mehrinaz
28-11-2010, 13:40
Adalet Hanim, basiniz sag olsun, Allah rahmet eylesin, Size sabir versin.

Başbahcivan
01-12-2010, 22:12
Değerli arkadaşım başınız sağolsun demek çok mu çok zor ALLAH sabır versin,nur içinde yatsın.

cemo
03-12-2010, 11:15
Sevgili Adalet

Seni bahcene bekliyorum. Sana en güzel terapi bahcen. En kısa zamanda aramıza dönmeni diliyorum.

Yücel Canpolat
03-12-2010, 19:46
Sevgili dostlarımız yüreğimize tercüman olmuşlar,Abla ben de sizi çok özledim.

Orhan Özbilgiç
03-12-2010, 20:06
Sevgili Adalet

Seni bahcene bekliyorum. Sana en güzel terapi bahcen. En kısa zamanda aramıza dönmeni diliyorum.

SDurul: Adalet hanım, cemo'ya katılıyorum. Hem bizler, sizi özledik. Sevgiler...

Yücel Canpolat: Sevgili dostlarınız yüreğimize tercüman olmuşlar,Abla ben de sizi çok özledim.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Doğru söze ne denir?..

Hhatice
03-12-2010, 20:09
Evet Adalet'ciğim arada bir uğrasan biraz düşüncelerin dağılır.Hem bizler seni çok özledik.

ciceksever70
03-12-2010, 20:17
Uzakta da olsam kalbim seninle Adalet abla, artik aramiza geri dön.

nurguldk
06-12-2010, 10:52
Sevgili Adalet Hanım;
Öncelikle allah sabır versin diyorum. Sizi hiç tanımıyorum ama sayfaya girdiğimde bunca dostunuzun yanınızda olması ve mesajları beni çok duygulandırdı. Umarım zamanla acılarınız hafifler...Sevgiler..Nurgül

füsunANK
06-12-2010, 16:45
Canım ablacım, bir kez daha başın sağolsun. Biliyoruz ki acın çok taze ve büyük. Ancak acılar paylaşıldıkça azalırmış. Bende arkadaşlarla aynı fikirdeyim. Hepimiz burada senin bahçende toplandık. Acını paylaşmak, dertleşmek ve seninle olabilmek için. Arada sayfana uğra ve bizlerle paylaş lütfen.

finduk52
07-12-2010, 23:21
Ablacım can ablacım gel artık seni çok özledik.

Yılmaz Yalçın
07-12-2010, 23:25
Çiçek ablacığım,
Seni çok özledik,bahçendeki o güzel çiçeklerini de çok özledik..En kısa zamanda son görüntülerini eklersen çok seviniriz.

agozce
08-12-2010, 01:13
Adalet hanım merhaba,

Aslında bize hayatıda, ölümü de hep yanlış anlatıyorlar. Kimyanın da kanunudur: 'Doğada hiç şey yoktan var edilemez, VAR dan YOK EDİLEMEZ'

Eşkiya filminde bir sahne vardı. Uğur Yücel ölmek üzere idi. Sordu:

Ölünce ne olacağım usta? Şener Şen cevap verdi.

'Önce toprak olacaksın. O toprakta bir ağaç büyüyecek, ağaç olacaksın. O ağaç çiçek açacak, çiçek olacaksın. Sonra o çiçeğe bir arı, bir kelebek konacak, kelebek olacaksın, bal olacaksın......'

Yani yok olmayacaksın. Önce de olduğu gibi yine doğanın bir parçası olcaksın. Dönüşerek hep var olacaksın.

Adalet Hanım, tekrar doğaya dönün. Aradığınız herşeyi yine orada bulacaksınız.

Size sabır ve güç diliyorum

Hatice Tarhan
08-12-2010, 06:44
Abla cım demek çok kolay fakat yaşamak çok zordur fakat elden bişey gelmiyor, başınız sağolsun mekanı cennet olsun Allah sabır versin.

MSaygin
08-12-2010, 08:53
Adalet Hanım, başınız sağolsun, en kısa sürede bahçenize dönecek gücü bulmanızı dilerim, sizi oyalar, rahatlatır umarım.

Dudi
08-12-2010, 09:05
Adalet ablacığım, başın sağolsun :( Haklısın toparlanmak zor olur. Bırak bitkiler seni toparlasın...

sevim.K
08-12-2010, 09:13
Adalet hanımcım merhaba; hala konuşmaya gücüm yok bahçenize bakarken bile gözlerim doldu. Bu sayfalar, bizler sizi özledik. Sevgiler

sevim4
08-12-2010, 09:15
Adalet hanım,acını yürekten paylaşıyoruz hiç kolay deyil.
Mevlam yazımızı böyle yazmış aramıza dön sensiz olmuyor seni çok seviyorum.
Sevgiler.

Selehattin 67
08-12-2010, 10:33
Adalet ablacığım üzüntünüzü birkez daha derinden paylaşıyorum sizi çok özledik

Yılmaz Yalçın
09-12-2010, 23:55
Çiçek Ablacığım,
İlkbaharda yolladığın karagözlü suzanlar bir haftadır açıyorlar..Tekrar teşekkür ederim ve en kısa zamanda seni bekliyoruz bahçene.

N.Cebeci
10-12-2010, 17:52
Adalet Hanım başınız sağolsun, Allah rahmet etsin, mekanı cennet olsun. Ölüm soğuk bir sözcük ama asla bir son değil, yeni bir hayata doğuş.

Ömür duvarına kaç tuğla konmuş?
Koyanı bellide, bileni değil.
Nerde, nasıl hangi duvar çökecek?
Zamanı bellide bileni değil.

Ben denizden.

Tekrar Allah rahmet etsin, geride kalanlara uzun ömürler ve sabrı cemil ihsan etsin.

Gülbeşeker
10-12-2010, 19:57
Adalet hanım bahçenizdeki son duruma bakayım dedim ama bu üzücü olayla karşılaştım başınız sağolsun Allah sabır versin

adavci
10-12-2010, 22:35
Sayın Adalet Hanım,acınızı yeni öğrendim.Mekanı cennet olsun.Allah size çocuklarınıza ve torunlarınıza uzun ömürler versin.Başınız sağolsun.

uzman16
13-12-2010, 13:58
Adalet hanım merhaba,

Aslında bize hayatıda, ölümü de hep yanlış anlatıyorlar. Kimyanın da kanunudur: 'Doğada hiç şey yoktan var edilemez, VAR dan YOK EDİLEMEZ'

Eşkiya filminde bir sahne vardı. Uğur Yücel ölmek üzere idi. Sordu:

Ölünce ne olacağım usta? Şener Şen cevap verdi.

'Önce toprak olacaksın. O toprakta bir ağaç büyüyecek, ağaç olacaksın. O ağaç çiçek açacak, çiçek olacaksın. Sonra o çiçeğe bir arı, bir kelebek konacak, kelebek olacaksın, bal olacaksın......'

Yani yok olmayacaksın. Önce de olduğu gibi yine doğanın bir parçası olcaksın. Dönüşerek hep var olacaksın.

Adalet Hanım, tekrar doğaya dönün. Aradığınız herşeyi yine orada bulacaksınız.

Size sabır ve güç diliyorum

Sevgili agozce,
Eşkiya filmini seyrettiğimde bahsettiğiniz sahneden etkilenmiş, zaman geçince unutmuştum.
Hatırlattığınız yazınız beni mutlu etti.
İfadenin güzelliğini iyice özümsemek için okudum, okudum, okudum...
Bunu hep alkımda tutmaya çalışacağım.
Teşekkür ederim.

Adalet Hanım bu yazıyı okuyup, doğada tekrar varoluş şekillerini düşünüp acısını hafifletir umarım.

guzmenya
13-12-2010, 15:36
Bahçeniz çok hoş elinize sağlık.

çok güzel yorumlamışsınız...

harika görünüyorlar

Adalet Hanım
Merhabalar ben yeni üyelerdenim ama kayıtsız kalamadım başınız sağolsun.Allah rahmet eylesin...

ismi gibi kendisi de güzel gün güzelinizin

tturt
13-12-2010, 16:35
Adalet Hanım,

Acı kaybınızı uzun zaman siteye giremediğim için yeni öğrendim. Hemen sesinizi duyup sabır dilemek istedim.
Size telefonda da dediğim gibi çok üzüldüm. Allah sizlere ve ailenize sabırlar versin.
Çocuklarınız ve torunlarınız hayat arkadaşınız yerini belki tutmamayacatır ama size güç verecektir.
Mekanı cennet toprağı bol olsun allah gani gani rahmet eylesin.

Hhatice
18-12-2010, 16:05
Ne mutlu sana Adalet'ciğim .Ne kadar çok sevenin var .Sitede çok fazla seviliyorsun .Zaten mesajlardanda anlaşılıyor .Seni çok özledik arkadaşım .

Güler
18-12-2010, 16:09
Sevgili arkadaşlar, arkadaşımız ile zaman zaman telefonda görüşmekteyim. Kendisi bu aralar kanunî işlerle uğraşıyor, yakında aramıza dönecek.

Yılmaz Yalçın
18-12-2010, 17:38
Sevgili arkadaşlar, arkadaşımız ile zaman zaman telefonda görüşmekteyim. Kendisi bu aralar kanunî işlerle uğraşıyor, yakında aramıza dönecek.

Sevgili Güler Abla,
Bu haber bizi çok sevindirdi.Çiçek Ablamızı çok özledik.

cemo
18-12-2010, 21:37
Cannn dost

Dönüşünü bekliyorum, sen herşeyin üstesinden gelecek kadar güclüsün.
Sevgili Aygün ün anımsattığı gibi, biz herşeyiz.

Seni sabırsızlıkla bekliyorum.

fikreteren
18-12-2010, 22:42
Aramıza dönecek olmanıza çok sevindim.Bir hepimizin başına gelecek...

fatmadundar
19-12-2010, 21:06
Adalet hanımcığım, başınız sağ olsun. Acınızı paylaşır, size ve ailenize sabırlar dilerim.

Adalet Yağcı
25-12-2010, 17:44
Benim güzel dostlarım;
Bu kadar büyük bir sevgi bahçesinde beni avutmaya çalışıyorsunuz, sevgi ve özlem ifadeleriniz o kadar güçlü ki, adeta ellerimle dokunabiliyorum.

Yanımda olmanız benim için çok büyük bir niğmet, bunun kıymetini idrak ediyorum.
Tanıyan tanımayan tüm dostlarımın sevgi sözcükleri için sonsuz teşekkürler ediyorum.
Sizleri çok seviyorum.

185782

Yücel Canpolat
25-12-2010, 17:53
Ben de Sizi çok seviyorum Adalet Ablam.

nazlı06
25-12-2010, 18:00
Ablammmmmmmmmm

Yılmaz Yalçın
25-12-2010, 20:26
Ablacığım,
Bizi çok sevindirdin..Seni çok ama çok seviyoruz:)

sevim4
25-12-2010, 21:11
Adalet hanım,bugün hiç girmedim foruma şimdi oturdum seni gördüm çok mutlu oldum.
Süpriz oldu seni çok seviyorum hep aramızda ol sensiz olmuyor.
Sevgiler.

Güler
25-12-2010, 22:13
Sevgili Adalet, yeniden aramızda olmana sevindik. Acın çok büyük, hepimiz seni anlıyoruz. Zaman en güzel ilaçtır, unutturmaz ama bu ateşi küllendirir.

Hhatice
25-12-2010, 22:54
Sizleri çok özledim.

Bizde seni çok özledik

Suna
25-12-2010, 23:23
bahçenize ve aramıza hoş geldiniz. hepimizin pozitif enerjisi size güç versin inşallah.

Orhan Özbilgiç
26-12-2010, 08:23
Benim güzel dostlarım;
Bu kadar büyük bir sevgi bahçesinde beni avutmaya çalışıyorsunuz, sevgi ve özlem ifadeleriniz o kadar güçlü ki, adeta ellerimle dokunabiliyorum.

Yanımda olmanız benim için çok büyük bir niğmet, bunun kıymetini idrak ediyorum.
Tanıyan tanımayan tüm dostlarımın sevgi sözcükleri için sonsuz teşekkürler ediyorum.
Sizleri çok seviyorum.

185782

Sevgili Adalet Yağcı;
Fotoğraf, çok güzel bir düşünce ürünü. Vefayı ve sevgiyi bu kadar güzel anlatamazdınız...

ciceksever70
26-12-2010, 09:50
Aramiza hosgeldin Adalet ablacigim cok güzel bir resim gercekten de. Insanlarin maddi varligi aramizdan gitse de her zaman bizimle yasamayi sürdürüyorlar. Sevgiyle kal.

ezgili dünyam
26-12-2010, 14:29
Allah sabır versin, mekanı cennet olur inşallah. Ben de çok derdimi bahçe sayesinde hafiflettim. Her zaman derim, dört duvar arasında olsaydım, yaşadığım bir çok sıkıntıyı aşamazdım.

Vildan Sönmez
27-12-2010, 00:38
Sevgili Adalet Hanım,
Kaybettiğimiz sevdiklerimizin acısı hep yüreğimizdedir, unutmayız ama, zaman ve yanıbaşımızdaki sevdiklerimiz ilaç gibidir, küllenir acımız, insan olmanın doğası bu.

Yazın Adalet Hanım, yine çiçeklerinizi bahçenizi anlatın bize, yazdıkça avunacaksınız diye düşünüyorum affınıza sığınarak.

cemal.S
27-12-2010, 01:09
Merhabalar!

Uzun zamandır siteden uzak kalmanın sonucu bu olsa gerek. Üzüntünüzü paylaşıyorum. Metanetli olduğunuzu ve güçlü olduğunuzu biliyorum. Her zamam yanınızda olduğumuzu söylemeye gerek yok. Hepimiz bu tür acıları zaman zaman yaşıyoruz. Ne yapalım buda yaşamanın kuralı diyelim.

Torosların güzeline selam olsun.

Saygıyla

epsody
27-12-2010, 01:41
Allah sabır versin, mekanı cennet olur inşallah. Ben de çok derdimi bahçe sayesinde hafiflettim. Her zaman derim, dört duvar arasında olsaydım, yaşadığım bir çok sıkıntıyı aşamazdım.

Sevgili Adalet hanım ezgili dünyam'ın açıklamalarına katılarak kayıplar hepimiz için hayat düzenimiz üzerinde yeri doldurulamaz boşluklar bırakarak sürmektedir.

Sevgili eşinizin kaybı topraktan gelip toprağa dönüş sürecimizin nihayi bir olguyu ortaya koyaraken aynı zamanda bu sevgili kişinin, bir başka sevgiliye doğru yönelmesinide doğrulamaktadır.

Hepimizin malümu olduğu bilinen bir gerçekle bu sevgili hepimizin toprak anası olduğudur, madem oradan geldiysek yine döneceğimiz ebedi olan bu mekana dönüş gerçeğini kabullenmektir, bizim için bu kaybın misafirliğimizin dönüş sebebi olmaktadır.

Sevgili eşinizin kaybını ben toprak anasına dönüş olarak algılamaktayım, burada hiçbir ayrım söz konusu olamaz her canlı toprak anasına dönecektir.

Yaşamınızın devamında size sağlıklı ve huzurlu günler dilerim.

günebakan
27-12-2010, 10:35
Adalet ablacığım hoşgeldin seni özledik

Dudi
27-12-2010, 14:21
Hoşgeldin Adalet abla :)

Adalet Yağcı
27-12-2010, 18:52
Sevgili dostlarım, iyi ki varsınız.

Bu kadar güzel insanın bir sitede toplanması tesadüf olamaz.
"Benzer benzeri çeker" yasasını duymuşsunuzdur, sizin yüreğinizi kendi yüreğim kadar net görüyorum.

Bu aralar bahçem ile ilgilenemiyorum, ara verdiğim süre içinde altı saksı adeniumum çiçek açtı, ama inanın onları fotoğraflamak aklıma gelmedi.

Bundan sonra yeni oluşumları paylaşırım sizlerle.
Hepinizi çok seviyorum.
Sevgi ile kalın.

uzman16
27-12-2010, 19:30
Adalet Hanım,
Bahçeniz sizinle yaşayacak, güzelleşecek.
Siz de bahçenizle birlikte acılarınızı hafifleteceksiniz.
Acınızı sanki bir yakınımmışsınız gibi hissediyorum.
Bu da sizin değerli paylaşımlarınızın bir sonucu.
Sizi gerçek hayatta tanımamamıza rağmen aslında bize o kadar yakınsınızki....
Lütfen fotoğraflara ve yazmaya ara vermeyin.
Kendinizi çok daha iyi hissedeceğinize inanıyorum.
Sevgiler.

tturt
28-12-2010, 16:31
Adalet Hanım,

Sizi yeniden bahçenizde görmek ne büyük mutluluk bahçenize ve dostlarınızın arasına hoş geldiniz.

finduk52
29-12-2010, 00:43
Sevgili Adalet ablacığım hoşgeldin , seni hakikaten çok çok özledik . Seni seviyoruz canım ablacığım.

Hatice Tarhan
29-12-2010, 08:04
Aramıza geri dönmeniz sizin içinde çok iyi olacak hoşgeldiniz.

cigdoos
01-01-2011, 17:53
Sayın adalet yağcı

beyaz yıldız çadırınızın etrafındaki teli normal telden kendinizmi yaptınız
ben kendim yapmayı planlıyorum acaba bildiğiniz daha pratik bir yöntemi varmı?

fikreteren
01-01-2011, 20:02
Seni aramızda görmek ne güzel.İyi ki geldin.

fatma sunay
01-01-2011, 20:07
Sayın Adalet hanım sizi tekrar aramızda görmek negüzel. Zaman herşeyin ilacıdır derler gerçekten öyle. Bende çok sevdiğim annemi ve yeğenimi arka arkaya kaybettim. Kendimi bahçede toprakla çiçekle uğraşmakla avuttum. Sizde bahçenze dörtelle sarılın göreceksiniz uğraştıkca kafanızdaki hüzün daha çabuk dağılacak.Tekrar hoşgeldiniz.

Adalet Yağcı
02-01-2011, 14:20
Sayın adalet yağcı

beyaz yıldız çadırınızın etrafındaki teli normal telden kendinizmi yaptınız
ben kendim yapmayı planlıyorum acaba bildiğiniz daha pratik bir yöntemi varmı?

Hayır, kendim yapmadım sevgili Cigdoos, Koçtaştan metre hesabı almıştım.
Çok pahalı bir ürün değil, uğraşmanıza değmez.

Adalet Yağcı
02-01-2011, 14:24
Bahçemde de balkonumda da şu sıralar kayda değer bir şey yok.
Bu yüzden sessizim, sizleri takip etmekle yetineceğim bir süre.
Hepinize sevgiler.

cigdoos
02-01-2011, 15:03
Hayır, kendim yapmadım sevgili Cigdoos, Koçtaştan metre hesabı almıştım.
Çok pahalı bir ürün değil, uğraşmanıza değmez.

anladım Teşekkür ederim bende gidince bir bakiyim.

Uzaylı
09-01-2011, 21:11
Sayın Adalet Yağcı; Bahçe sayfanıza defalarca gelip baktım. Bu kadar sevilmenize, o kadar hayran kaldım ki anlatamam. Sizin için Allah'tan sabırlar diyorum. Dedemi 2010 Şubatında kaybettim. Ben de, beni canından çok seven dedemin yokluğunu çok hissediyorum. İyi ki bu site ve bahçemiz var. İlk zamanlar hiç ağlayamıyordum. İçim burgu burgu olmuş gibi hissediyordum. Bahçeyle uğraştıkça, Ağaçlar net üyelerinin neşesi ile o burgular yavaş yavaş çözüldü. Artık, otururken,yürürken, araba ile bir yere giderken sessizce, gözlerimden yaşlar süzülüyor. Süzlüdükçe ben rahatlıyorum. Gözyaşlarımı silip, gülümsemeye devam ediyorum. Çünkü iyi ki böyle bir dedem vardı. İyi ki onunla çok güzel yılları paylaşmıştım.

Hayat devam ediyor. Eşinizin mekanı cennet olsun. Mutlu olun ki ona güzel haberleriniz gitsin. O da yerinde rahat olsun...

Sağlıcakla kalın...

Adalet Yağcı
09-01-2011, 21:47
Sevgili Uzaylı, bahçeme hoş geldiniz.
Kayıplar konusunda haklısınız, en olmadık zamanlarda gözlerinizden yağmurlar boşanması başkalarına anlamsız gelebiliyor ama biz biliyoruz içimizdeki fırtınanın derecesini.

Bir kaç gün önce eşimin sürekli ekmek aldığı fırına gittiğimde böyle bir durum yaşadım yine.
Fırıncı da şaşırdı, ne olduğunu anlayamadı tabi.

Sayenizde zor zamanlarımı atlatmaya çalışıyorum.
Bu arada, nickiniz çok hoş.
Sevgiler.

Sevgi Durul
09-01-2011, 21:59
Sevgili Adalet hanım, sizi yeniden bahçenizde gördüğüme çok sevindim.

Kayıplarımız, bizim kayıplarımız ve bizler yaşadıkça hep bizimle olacaklar. Yattıkları yerler nur olsun. ağaçlar. net'imiz sayesinde bu zor günlerimiz, biraz daha hafif geçecek inşallah.

Eksikliğinizi hep hissettim. Sevgiyle kalın...

Yücel Canpolat
09-01-2011, 22:22
Adalet Ablacığım merhaba bu gün hava çok güzeldi ben elimde budama makası akşama kadar ağaçlarımla çalılarımla mutlu bir gün geçirdim budadığım dalları toprağa fide diker gibi diktim,komşum bahçeden içeri geldi,ne yapıyorsun komşu diye seslendi,bende ona,bir fide diktim büyüsün ağaç olsun meyveleri dostluk olsun dedim tabi ki çok hoşuna gitti:)

Adalet Yağcı
09-01-2011, 22:57
Sevgili SDurul, doğaya döndüm.
Sizlerin sevgi sözcükleriniz yaralı yüreğime merhem gibi geliyor.
Bu gün bir kaç dal gaura çalısı fideledim, inşallah tutar da isteyen dostlarıma gönderirim.
Sevgiler.

Sevgi Durul
09-01-2011, 23:00
Siz dikersiniz de hiç tutmaz mı? Bakalım kaç kişiyi sevindireceksiniz? Sevgiler...

Adalet Yağcı
09-01-2011, 23:03
Yücel bey, kolay gelsin.
Budama için erken değil mi?

Bu gün ben de yaylaya gittim, güneş enerjisini boşaltmak gerekiyordu dondan patlamaması için, sanırım antifrizli bir sistemle değiştirmem gerkecek.

Bahçemde bir kaç nergis ve erkenden açmaya çalışan bir iki kök hazerandan başka bir şey yoktu.
Bu sene kış hazırlığı ve bakımı yapamadım bahçeme, bakalım durumu nasıl olacak.

Adalet Yağcı
09-01-2011, 23:06
Siz dikersiniz de hiç tutmaz mı? Bakalım kaç kişiyi sevindireceksiniz? Sevgiler...

Şimdilik dört kişiyi sevindirecek, eğer tutarsa tabi.
Ayrıca bu güzel ve alımlı çalının hafif kışlardan hiç de rahatsız olmadığını gördüm, çok güçlü yeni sürgünler vermiş ve eski sürgünlerin uçlarında hâlâ çiçekler vardı.

kamelyavadisi
09-01-2011, 23:16
Sayın Adalet Hanım;
Bahçenizi büyük bir dikatle ve sıkılmadan gezdim. Gerçekten takdir edilecek bir emek. Sizler gibi doğa sevenlerden çok şeyler öğreneceğiz.
Sağlık ce esenlikler dilerim. Emeğinze sağlık.

Adalet Yağcı
10-01-2011, 08:30
Bahçemi beğenmenize sevindim sayın Kamelyavadisi, bütün yıl bunları duyabilmek için didinip duruyoruz.

Bilmediğimiz çok şey var, ya da bilip de unuttuğumuz, hepimiz sürekli bir şeyler öğreniyoruz.
Sevgiler.

ciceksever70
10-01-2011, 08:50
Adalet abla ne güzel mesajlarini yeniden okuyabilmek. Insallah yeni resimlerini de en kisa zamanda keyifle izleriz. Sevgiyle kal.

MSaygin
10-01-2011, 09:36
Yücel bey, kolay gelsin.
Budama için erken değil mi?

Bu gün ben de yaylaya gittim, güneş enerjisini boşaltmak gerekiyordu dondan patlamaması için, sanırım antifrizli bir sistemle değiştirmem gerkecek.

Adalet hanım, sizin yayla hangisiydi diye sormuş muydum önceden? Gözne mi Çamlıyayla mı?

Yılmaz Yalçın
10-01-2011, 09:47
Ablacığım bahçenin bahardaki halini hayal edebiliyorum şimdiden clematislerinin o güzel çiçeklerini görür gibiyim:)Sabırsızlıkla beklıyorum bahçenin yeni fotoğraflarını..Özledik..

malbman
10-01-2011, 09:54
Sevgili Adalet hanım, sizi yeniden aramızda görmek içimizi ısıttı.

limon
10-01-2011, 10:04
Adalet hanım, yeni sezona hangi bitkiye yoğunlaşacağız? Şimdiden karar verelim de altyapıyı hazırlayalım değil mi? ;)

Az olsun öz olsun dedik ya, aynı türden fazla miktarda (değişik renkleri olabilir) ekmeye kararlıyım.

Güler
10-01-2011, 10:14
Adalet hanım, yeni sezona hangi bitkiye yoğunlaşacağız? Şimdiden karar verelim de altyapıyı hazırlayalım değil mi? ;)

Az olsun öz olsun dedik ya, aynı türden fazla miktarda (değişik renkleri olabilir) ekmeye kararlıyım.

Bunu hep söylüyoruz ama hangimiz tatbik edebildi merak ediyorum?

Bakın yine Praecox aldım. Bu herhalde 5 veya 6. dikim girişim olacak Manyas'a.

Yok yok ben uslanmam.

Kiraz
10-01-2011, 10:21
Ben bu sene az ve öz dikime kararlıyım. Mevsimlikler az, kalıcılar çok olmalı. Mevsimliklerin de çoğu seneye kendiliğinden çimlenmeli. Ne kararlılık ama değil mi! Zaten ben ipin ucunu kaçırsam da Tarçın ve salyangozlar anında sadeleştirmeye geçerler. Güler Hanım'ın verdiği sosyete sarımsaklarını diktiğimde Tarçın bu kokuya kesin gelmez dedim ama bir tomar sökülmüş kökü ağzından zor aldım :)

nurcanaybay
10-01-2011, 10:30
Sn.Kiraz ;
köpeklere sarımsak tableti veriliyor biliyorsunuzdur.Tarçın doğal halini tercih etmiş :)

Adalet hanım ;
Gaura çeliklerini üst dallardan mı aldınız yoksa biraz daha kalınlaşmış olanlarımı tercih etmeliyiz ?

Yılmaz Yalçın
10-01-2011, 10:36
Sevgili Güler Hanım,
Çok haklısınız..Ben de bu yıl bahçeye mevvsimlik çiçek dikmeyeceğim diye düşünüyorum ama aklım çuha ve lale soğanlarında kaldı:)Eşim de kızıyor bu yıl bahçenin tozunu çamurunu görmek istemiyorum evde diyor:)O yokken bir gün bahçeye tüm çiçekleri dikmek istiyorum çaktırmadan:)Bunları kim dikti derse canım geçmiş yıllardan kalan soğanlardan kendiliğinden çıkmış ben de şaşırdım diyeceğim:)

malbman
10-01-2011, 10:37
Bunu hep söylüyoruz ama hangimiz tatbik edebildi merak ediyorum?

Yerden göğe haklısınız Güler hanım. Elimde üç çeşit brüksel lahanası var ama geçen gün tohum sitelerinde dolaşırken gördüğüm mor olanı için de sipariş verdim. Tabi bu kadar posta ücreti ödüyorum, bari yanında üç beş çeşit bir şey daha alayım derken yine bir sürü çeşit oldu elimde.

Hangi birini ne yapacaksam:p:p

Güler
10-01-2011, 11:11
Sayın malbman eşim Oğuz da bundan şikayetçi.
Ekiyoruz, dikiyoruz yapmıyorsun diyor. Yap, pişir nereye kadar. Evvelki sene içim dışım kabak oldu.
Bu sene lahanalarına çok yanaşmadım diye sitem etmekte.
El arabalarına doldurduğu biber, domatesleri, kabakları hep kahvenin önüne gönderdi ki ekmemiş olanlar alsın diye. Valla umrumda değil.

Bir de onlara dalsam mutfaktan çıkamayacağım. Eeee bahçedeki güller, çiçekler ne olacak kim bakacak onlara.

Şimdi limon olsa, o da sayın malina gibi " onlar karın doyurmuyor ki" diyecek ama onlar da ruhumu doyuruyorlar.

(Sevgili Adalet Yağcı, kusura bakma bahçendeymişiz ama cevabı burada vermişim)

limon
10-01-2011, 11:20
Karın doyurmaktan ziyade biz kendi ürünlerimizi yedirmeyi, dağıtmayı seviyoruz. Topladığım bir küçük sepet domatesi "Bunlar benim bahçemden" diye öyle gururla sunuyorum ki... Bizimkilerin en büyük dalga konusu budur. Bağım tarlam olsa ne yapacağım bilmiyorum. Ürünleri pazara sunup, "Bunları ben yetiştirdim haaa ona göre yiyin" der miyim? :)

Kiraz
10-01-2011, 11:42
Karın doyurmaktan ziyade biz kendi ürünlerimizi yedirmeyi, dağıtmayı seviyoruz. Topladığım bir küçük sepet domatesi "Bunlar benim bahçemden" diye öyle gururla sunuyorum ki... Bizimkilerin en büyük dalga konusu budur. Bağım tarlam olsa ne yapacağım bilmiyorum. Ürünleri pazara sunup, "Bunları ben yetiştirdim haaa ona göre yiyin" der miyim? :)

Limon, bir sepet olsa neyse, bu yaz misafir geldiğinde bahçede bulduğum tek bir çeri domatesi salatanın ortasına öyle gururla koydum ki, sakin biri olduğumu bilmeseler çatal değdirmeye cesaret edemezdi kimse :)

Adalet Hanım, "zaman" ve "bahçe" bizim en büyük ilacımız. Yakında tohum çimlendirme haberlerinizi bekliyoruz.

novazet
10-01-2011, 12:58
Sayın Adalet Yağcı ;

Forumun yeni bir üyesiyim. Size başsağlığı, rahmetliye de Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Sevdiklerimizden ayrılmak ne kadar acı olsa da hayatın gerçeği bu, neticede bunu hepimiz yaşayacağız.

Yazılanlardan anladığım kadarıyla siz forumun çok çok sevilen bir üyesisiniz. Ne mutlu size ki sizi seven ve özleyen bu kadar çok insan var. Tekrar döndüğünüze bende sevindim. Hayırlı günler dilerim.

Adalet Yağcı
10-01-2011, 20:53
Adalet abla ne güzel mesajlarini yeniden okuyabilmek. Insallah yeni resimlerini de en kisa zamanda keyifle izleriz. Sevgiyle kal.

Merhaba sevgili dostlarım, ne güzel, ben yokken bahçemi şenlendirmişsiniz.

Çiçeksever'im, canım, kısa zamanda keyifle izlenecek görüntü yok şimdilik.
Bahçem bakımsız kaldı, geçen sezondan kalan bitkileri bile sökemedim.

Adalet Yağcı
10-01-2011, 20:55
Adalet hanım, sizin yayla hangisiydi diye sormuş muydum önceden? Gözne mi Çamlıyayla mı?

Sanki daha önce sormuştunuz diye hatırlıyorum ben de.
Gözne'ye yakın Soğucak yaylasının bir köyündeyim.

Adalet Yağcı
10-01-2011, 21:00
Ablacığım bahçenin bahardaki halini hayal edebiliyorum şimdiden clematislerinin o güzel çiçeklerini görür gibiyim:)Sabırsızlıkla beklıyorum bahçenin yeni fotoğraflarını..Özledik..

Clematisleri dün budadım, bakalım bu seneki durumları nasıl olacak.

Laleleri dikerken ortalığı dağıtmamaya dikkat edin Çiçek abi...

Adalet Yağcı
10-01-2011, 21:04
Sevgili Adalet hanım, sizi yeniden aramızda görmek içimizi ısıttı.

Ben de sizi gördüğüme sevindim sayın Malbman.

İki yıl önce bana gönderdiğiniz Brüksel lahanası tohumlarından ekmiştim, epeyce minik lahana topladım, en son da dün on beş tane topladım, daha bir sürü lahana var üzerinde.

cemo
10-01-2011, 21:08
Canım hoşgeldin. Bak bahar yaklaşıyor, beni aldı bir heyecan yine:) Tohumları düşünmeye başladım.

Adalet Yağcı
10-01-2011, 21:15

Sevgili Limon, zekice bir soru hazırlamışsınız, anladım.

Ben bu sene çok yıllık hazeran ekmeyi tasarlıyordum biliyorsunuz.
Renkleri ve uzun süre çiçekli kalmaları, dökülen tohumlarından kolayca çimlenmeleri, bakım gerektirmeyen, hastalanmayan bir bitki olması açısından tercih etmiştim.

Ama, Ekim ayında ekmem gereken tohumları ekemedim, hava güzel giderse önümüzdeki günlerde ekmeyi düşünüyorum.

Ayrıca, yapraklarının güzelliği için lupin, sürekli açtığı için bodur dahlia ve kışın ölmediği için gazanya düşünmüştüm.

Adalet Yağcı
10-01-2011, 21:21
Ben bu sene az ve öz dikime kararlıyım. Mevsimlikler az, kalıcılar çok olmalı. Mevsimliklerin de çoğu seneye kendiliğinden çimlenmeli. Ne kararlılık ama değil mi! Zaten ben ipin ucunu kaçırsam da Tarçın ve salyangozlar anında sadeleştirmeye geçerler. Güler Hanım'ın verdiği sosyete sarımsaklarını diktiğimde Tarçın bu kokuya kesin gelmez dedim ama bir tomar sökülmüş kökü ağzından zor aldım :)

Bu gün nette ev ilaçlamaları yapan bir firmanın salyangozlar için de özel ilaçlama (http://www.garantiilaclama.com/ilaclama/salyangoz-ilaclamasi.html) yaptığını okudum, hemen aklıma siz geldiniz.

Adalet Hanım, "zaman" ve "bahçe" bizim en büyük ilacımız. Yakında tohum çimlendirme haberlerinizi bekliyoruz.

Haklısınız sevgili Kiraz, ama bu sene tohum çimlendirebilecek gücüm yok.

Tarçın ağzının tadını biliyor.

Adalet Yağcı
10-01-2011, 21:26
Adalet Hanım'cım,

Bahçeniz hep çok sevdiğim , dolaşmak büyük keyf aldığım bir bahçe oldu. Benim de bir bahçem olsa sizin bakçeniz gibi dolu dolu olsun, her kareden ayrı bir güzellik kendini göstersin isterdim.

Umarım tüm bitkileriniz kışı hasarsız atlatır ve baharda yeni ekleyeceğiniz türlerle çoşar ve yine keyfle dolaşırım bu güzel bahçede.

Sevgili Maki01, benim bahçem sizin bahçeniz, buyrun gelin, birlikte dolaşalım.

Bu sene Mersin ve yaylaya kış uğramadı, clematisler yeterince soğuklanmadı, bakalım açacaklar mı.

Adalet Yağcı
10-01-2011, 21:32
Sayın Adalet Yağcı ;

Forumun yeni bir üyesiyim. Size başsağlığı, rahmetliye de Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Sevdiklerimizden ayrılmak ne kadar acı olsa da hayatın gerçeği bu, neticede bunu hepimiz yaşayacağız.

Yazılanlardan anladığım kadarıyla siz forumun çok çok sevilen bir üyesisiniz. Ne mutlu size ki sizi seven ve özleyen bu kadar çok insan var. Tekrar döndüğünüze bende sevindim. Hayırlı günler dilerim.

Hoş geldiniz sayın Novazet, sitemize ve bahçelerimize.

Burası, bulunmaktan mutluluk duyacağınız, sohbetlerine dostluklarına doyamayacağınız, en doyurucu bilgileri bulacağınız benzersiz bir forum sitesi.
Kısa sürede siz de kendinizi kaptırıp gideceksiniz.
Sevgiler.

Adalet Yağcı
10-01-2011, 21:34
Canım hoşgeldin. Bak bahar yaklaşıyor, beni aldı bir heyecan yine:) Tohumları düşünmeye başladım.

Hoş buldum canım.
Sen tohumlardan vazgeç bence, ne olsa Atila bey söküp söküp atıyor.

Çok istersen hazır fide al seralardan, kendini yorma artık canım.

Adalet Yağcı
10-01-2011, 21:40
Sn.Kiraz ;
köpeklere sarımsak tableti veriliyor biliyorsunuzdur.Tarçın doğal halini tercih etmiş :)

Adalet hanım ;
Gaura çeliklerini üst dallardan mı aldınız yoksa biraz daha kalınlaşmış olanlarımı tercih etmeliyiz ?

Nurcan hanım, gaura çeliklerini alt dallardan aldım, yani iyice odunsulaşmış dallardan.
Kurşun kalemden ince dallar uygun olur.
Öyle vefalı bir çiçekmiş ki, kış mevsimine rağmen üzerinde çiçekler vardı.

nazlı06
10-01-2011, 21:40
Bende Sevgili Limon gibi az ve öz düşünüyorum. zaten seramdaki çiçeklerim resmen haşlanmış gibiler ya sıcaktan **** soğuktan o yüzden bu yaza pek hevesim yok oysa ki kocaman talep ettiğim bir tohum fide listem var elimde

Adalet Ablam, bahçene tekrar hoşgeldin

Adalet Yağcı
10-01-2011, 21:45
Hoş bulduk canım.

Nazlı'cığım, serayı havalandırıyor musun, sıcak günlerde bitkileri dışarı çıkarabilirsin.
Şubat Mart gibi tohum çimlendirme derdine düşersin merak etme.

Hhatice
10-01-2011, 21:56
Sn.Kiraz ;

Adalet hanım ;

Adaletciğim Guara çeliği yarı odunsu dallardandı değil mi?
Ben böyle hatırlıyorum .Bende yok gerçi ama sevdiğim ve ekmek istediğim için incelemiştim .

Adalet Yağcı
10-01-2011, 23:02
Canım, geçen sene bana bir arkadaşım fideleyip göndermişti, tam odunsulaşmış bir daldı, 10 cm. kadar.
Yine de fazla iddia etmeyeyim, yarı odunsu dallar daha uygun ola bilir.

Bendekiler tutarsa birini sana gönderirim.

Satı Uğurtan
10-01-2011, 23:06
Sevgili Adalet hanım, beyaz gauran köklendi hazır, senin gönder demeni bekliyor, aslında İstanbuldaki toplantıya gelebilseydim orda verecektim, ama kısmet olmadı sevgiler.

Adalet Yağcı
10-01-2011, 23:11
Satı hanım çok teşekkür ederim, ben onu unutmuştum.
Desenize bu yaz beyaz kelebekleri göreceğim.
Siz ne zaman müsait olursanız gönderin, ben hep buralardayım ne olsa.

Satı Uğurtan
10-01-2011, 23:28
Satı hanım çok teşekkür ederim, ben onu unutmuştum.
Desenize bu yaz beyaz kelebekleri göreceğim.
Siz ne zaman müsait olursanız gönderin, ben hep buralardayım ne olsa.
Sevgili Adalet hanım, sağlıkla büyütün en kısa zamanda gönderiyorum sevgiler.

nurcanaybay
11-01-2011, 13:54
Gaura konusun da haklısınız uzun süre çiçekli kalıyor ,ayrıca sanırım toprak yapısı ve yer konusunda da sorun çıkarmıyor.Sadece kabuklu bitlere hassas ,dikkatli olmak gerekiyor.

Adalet Yağcı
11-01-2011, 14:34
Geçen yazı hadisesiz atlattık, bit vs. oluşmadı.
Gauranın gelişimi çok hızlı, 10 cm. cik fide 70*70 bir alanı tamamen kapladı.

cemo
11-01-2011, 18:55
Ben, ince dallardan çelik yaptım tutmadı. Tekrar denesim mi, baharı mı beklesem.

ciceksever70
11-01-2011, 20:58
Adalet abla senin elin bereketli, tohum celik ne eksen tutuyor.

Adalet Yağcı
11-01-2011, 21:08
Cemo'cuğum, bana gelen çelik köklendirilmişti ve bir kurşun kalemin 1/3 kalınlığındaydı.
Varsa hormon uygulayabilirsin.

Cumhur Tonba
11-01-2011, 21:12
Baharı bekleyen kumrular gibi.

cemal.S
11-01-2011, 21:18
Ben, ince dallardan çelik yaptım tutmadı. Tekrar denesim mi, baharı mı beklesem.

Merhabalar!

Şubat sonu mart başını bekleyin derim. Ortam sıcaklığını 22 derecede tutarım derseniz o başka. sevgiler EREĞLİYE ve size.

Destursuz daldık bağa bahçeye bu akşam. Olsun oğlan bizim kız bizim düğün bizim kimene.

Her şey çok güzel ve yerli yerinde maşallah. Torosların kızıııııı.

Sevgiyle kalın

Yücel Canpolat
11-01-2011, 21:44
Adalet Ablacığım buralarda da havalar şu ana kadar çok güzel gidiyor sıkıntı yok hatta bu gün bahardan kalma bir gün yaşadık biraz daha sabırlı olunca bahar bizi bütün güzellikleri ile karşılayacak,başta ben olmak üzere tüm arkadaşlarım merakı bahçenizde ki renklerin dansı olacak:)

Cumhur Tonba
11-01-2011, 21:50
renklerin dansı ne muhteşem olur.

Ben kendimden geçtikçe kendime gelirim;
Yücelere çıkar, alçalmayı bilirim.
Daha da garibi, varlığın şarabıyla
Ne kadar ayık da olsam, sarhoş gibiyim.
Ö.Hayyam

Yücel Canpolat
11-01-2011, 21:59
asıl muhteşem olan bir ressam edasıyla tabiat tualinde renklere vals yaptıran Adalet Ablamız:)

Cumhur Tonba
11-01-2011, 22:06
Buna katılıyorum Yücel Bey. Onun kalbinin saflığı, iyiliği, düşünceleri tuale yansıyor ve muhteşem valsler ortaya çıkıyor.

ciceksever70
12-01-2011, 07:52
Adalet abla senin sayfa hareketlendi mi bahar yaklasti demektir. Bazen bende mi birkac tahta eksik diye düsünüyorum kis depresyonuna girip bahari iple cekerken, ama burada tüm bahce sevdalilarinin ayni duygular icinde oldugunu okuyunca icim rahat ediyor.
Bu yil ben de saksilara hic celik yapmadim kis boyunca kücük kücük saksilar ayak altinda cok sinir bozucu oluyor. Sebze bahcesine bir kac celik daldirdim, bahara kadar tutan tutar tutmayanin cani sagolsun.

cemo
12-01-2011, 08:56
Merhabalar!

Şubat sonu mart başını bekleyin derim. Ortam sıcaklığını 22 derecede tutarım derseniz o başka. sevgiler EREĞLİYE ve size.

Teşekkürler Anadolu Divanesi. Sevgiler, bizden size.

Şubatta tekrar bir denerim. Sürekli acan bir çalı olduğu için heveslenmiştim.

Güler
12-01-2011, 09:26
Bahçesinde çalışmaya başlamış olanlara imreniyorum.
Darısı başıma. Ne çok da yapılacak iş var, bir bilseniz.

Yücel Canpolat
12-01-2011, 10:09
Bahçesinde çalışmaya başlamış olanlara imreniyorum.
Darısı başıma. Ne çok da yapılacak iş var, bir bilseniz.

Arkadaşlar Sevgili Güler Abla'mın böyle söylediğine bakmayın,sitenin hiperaktifi kim tabi ki Güler Abla,bahçenin bir ucundan girip hallaç pamuğu atar gibi öbür ucundan çıkar:)

Adalet Yağcı
12-01-2011, 17:43
Sevgili Çiçeksever, aslında bir tahta eksik, bir tahta fazla farketmez.
Önemli olan ne istediğini bilmektir.
Benim karşımda iki fakülte bitirmiş çöp toplayan bir bayan oturur, biz mahalle sakinleri her yıl bu çöp evi boşalttırırız, tabii belediye yapar bu işi.

Bu kadıncık çöpleri kamyonlara yüklenirken çok üzülür, aynen tohumdan çimlendirmeyi başaramadığımız bir bitki, kuruyan bir saksı çiçeğimiz, ya da tutturamadığımız bir çelik için bizim hissettiklerimiz gibi.

Baharda balkonumda viyollerden adım atamayacak yer kalmadığında kendimi bu kadına çok benzetirim.
O da birikmiş çöplerinin üzerinden atlayarak dolaşır hep.

sevim.K
12-01-2011, 18:00
Adalet hanım hoşgeldiniz:) Gaura köklendi göndereyim mi dediğinizde seracı arkadaşımın hediye ettiğini söyleyip istememiştim. Budadıktan sonra baktım kupkuru bir ağaççık eyvah dedim. Yüzümü kızartıp isteyecektim ki filiz filiz oldu:)

Alacalı yapraklısı da varmış arkadaşımda . Ben şimdi beyaz çiçeklisini arıyorum.:)

Adalet Yağcı
12-01-2011, 18:08
Sevgili Sevim hanım, gaura güçlü bir bitki, tekrar filizlenmesine sevindim.

Geçtiğimiz yıl sevgili Satı bana beyazdan köklendirmişti, yakında gönderecek.
Bir sezon beklerseniz ben size beyaz gönderirim.
Ben alacalısını hiç görmedim, fotoğrafı var mı?

malbman
12-01-2011, 18:31
Ben de sizi gördüğüme sevindim sayın Malbman.

İki yıl önce bana gönderdiğiniz Brüksel lahanası tohumlarından ekmiştim, epeyce minik lahana topladım, en son da dün on beş tane topladım, daha bir sürü lahana var üzerinde.
Adalet hanımcığım, iki gündür foruma çok sıkışık zamanlarda girdiğim için yadığınızı görmemişim. Brüksel lahanalarına çok sevindim. Bir hafta kadar önce mor olanlarından da aldım. Amerika'dan gelmesi biraz uzun sürüyor. Geldiğinde isterseniz onlardan da gönderirim.

ozbey
12-01-2011, 18:54
Sevgili Adalet Hanım, hoşgeldiniz.
Bahçeniz sizinle anlam kazanıyor, döndüğünüze çok sevindim.
Sevgiler, selamlar.

sevim.K
13-01-2011, 00:05
Sevgili HHaticenin balkon sayfasına eklemiştim

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=186391&d=1293624996

Adalet Yağcı
13-01-2011, 23:09
Adalet hanımcığım, iki gündür foruma çok sıkışık zamanlarda girdiğim için yadığınızı görmemişim. Brüksel lahanalarına çok sevindim. Bir hafta kadar önce mor olanlarından da aldım. Amerika'dan gelmesi biraz uzun sürüyor. Geldiğinde isterseniz onlardan da gönderirim.

Sayın Malbman, teklifiniz için teşekkür ederim.
Şimdilik tohumla uğraşmak istemiyorum, bu sene yapabilirsem bahçemdekileri muhafaza etmeye çalışacağım.

Benim Brüksel hiç bozulmadan kışı atlatacak gibi görünüyor, bu yaz tohuma kalkabilir.

ciceksever70
14-01-2011, 13:32
Adalet abla ben de kendime inanamiyorum ama birkac tohum hediyesi teklifini bile geri cevirmeyi basardim. Birkac sebze tohumu disinda ekmemeye kararliyim.

sevim.K
14-01-2011, 14:07
Çok güzelmiş Sevim hanım, bu harika bitki her bahçede olmalı.

Fidanlığı olan bir arkadaşımda pembesi ve bu alaca yapraklısı var. Yeni yeti,şiyormuş, baharda hazır olurmuş ancak. Ben beyaz çiçeklisini arıyordum. Antalyada bir serada buldum. Ama kargo fiyatıyla astarı yüzünden pahallıya geliyor.

zeynim
17-01-2011, 20:42
Çok çeşitli çiçekleriniz var. Hepsini tohumdanmı yetiştirdiniz. Banada gönderirseniz kıymetimi öderim.
Balkonumda var ufacık bahçemde var. Balkonumda kaktüslerim çok bende size ondan bir dal gönderirim.

limon
18-01-2011, 10:19
Adalet Hanım, dün bahçemin başlığında temizlik yaparken sizin bir mesajını okudum. 2009 da Armandii almışsınız. Sanıyorum henüz çiçeklerini göremediniz ama şu anda yavaş yavaş çiçek açacak tomurcuklar oluşmaya başlıyor. Mart sonu gibi çok yoğun açacaktır.

Mersin buradan daha sıcak olduğundan belki sizde daha erken açabilir.

Adalet Yağcı
18-01-2011, 16:56
Sevgili Limon, yayla İstanbul'dan daha soğuk olduğu için clematisler Şubat sonunda uyanmaya başlıyorlar.
Bu sene don olmadı, bu yüzden clematislerden geçen yıldaki kadar yoğunluk beklemiyorum açıkçası.

Armandii ve diğerleri, Şubat sonunda uyanıp, Nisanda açmaya başlayacaklardır diye düşünüyorum.
Bu sene biraz da budama yaptım on gün önce, bakalım ne tepki verecekler.

Adalet Yağcı
18-01-2011, 17:07
Çok çeşitli çiçekleriniz var. Hepsini tohumdanmı yetiştirdiniz. Banada gönderirseniz kıymetimi öderim.
Balkonumda var ufacık bahçemde var. Balkonumda kaktüslerim çok bende size ondan bir dal gönderirim.

Sayın Zeynim, pek çoğunu tohumdan yetiştirmiştim, bu sene tohumla uğraşmıyorum.
Bu sitede ücretli, ücretsiz tohum paylaşımları için değişik başlıklar var, oralara bir göz atın.

Adalet Yağcı
18-01-2011, 17:12
En sonunda beni de ikna ettiler, başta Cemo olmak üzere.
Beş minik kaktüsüm var şimdi, bir Litops bir de sukulent koydum arasına, ne yazık ki, şık bir saksı bulamadım, bulduklarım hep derindi.

Minik katüslerimi sizlerle tanıştırayım efendim...

189266
189267
189268

hozat
18-01-2011, 17:54
Sevgili Adalet,

Son günlerde sitemizin gündeminde;Bahçemizi temizleyelim konusu var.
Bahar temizliği mi yapsak, yoksa başka bahara mı kalsın?Diye yazışmalar oluyor

Ben de bu konu ile ilgili, bahçe başlığımda dolaşırken,acemilik dönemlerimde(sanki şimdi çok ustaymışım gibi)
bana her konuda nasıl yardımcı olup, gayret verdiğini gördüm.
İnanır mısın? Sanki eski bir dostla yolda karşılaşmış gibi oldum.

"Seni, sesini, gözlerinin rengini_ ben bunu değiştiriyorum:seni, sesini, bahçenin renklerini özledik diyorum

Bak şimdi bana, "geri dön geri dön, ne olur geri dön şarkısını da söyleteceksin.
En iyisi ben yine sevgilerimi göndereyim....

Orhan Özbilgiç
18-01-2011, 18:14
Adalet Hanım;
Son bir yıldır forumda kaktüsseverlerin ağırlığı hissedilir ölçüde arttı..! Bahçesi olanda, balkonu olanda ucundan, kıyısından bu ''kılçıklılara'' bulaştı.
Bizdede başladı gibi.. Eşimle hele bir yapımarkete gitmeyeyelim, onun gözleride mutlaka kaktüsleri arıyor. Her türlü karalama çabama karşın, artık birkaç tanede bizde boy göstermeye başladı.

Gerçi, son derece mütevazı bitkiler ama bizim gibi göçebelere göre değil aslında.
Ama ne yapalım? Modaya uyacağız.:p

cemo
18-01-2011, 18:20
Adalet düşünsene, baharda kaya bahcesi yapmışsın. İçinde bu kaktüs ve sukulentler. Aman tanrım, harika olur. Hani hayal ediyorumm da:))

Orhan hocam

Tamda göcerlere göre bitki bunlar. Aza tamah eder, suyunu verin gidin, sizi cicekli karşılarlar. Daha ne:))

Adalet Yağcı
18-01-2011, 18:29
Sevgili Hozat'cığım;
Bu "Bahçe temizliği" çok iyi oldu, anılarımızı tazeliyoruz.
Ben de 10. sayfaya kadar temizledim, 106 sayfayı temizlemem uzun sürecek.

Tabi ben de senin gibi mesajlara dalıp gidiyorum, neler yaşamışız, ne güzel muhabbetler etmişiz.

Geri döndüm, başka nereye gidebilirdim ki, şimdilik bir kaç başlığa yazmaya başladım, zamanla tüm başlıkları ziyaret edeceğim inşallah.

Benden de sana gönül dolusu sevgiler canım.

Ayşe Yıldız
18-01-2011, 18:30
Bu kaktüs saksısının yanına bir okadar, belki dahada fazla ilaveler olacak ben bundan eminim. İsimlerini biliyor musunuz Sevgili Adalet Hanım?

Ayşe Yıldız
18-01-2011, 18:32
Sevgili Hozat'cığım;
Bu "Bahçe temizliği" çok iyi oldu, anılarımızı tazeliyoruz.
Ben de 10. sayfaya kadar temizledim, 106 sayfayı temizlemem uzun sürecek.

Tabi ben de senin gibi mesajlara dalıp gidiyorum, neler yaşamışız, ne güzel muhabbetler etmişiz.

Geri döndüm, başka nereye gidebilirdim ki, şimdilik bir kaç başlığa yazmaya başladım, zamanla tüm başlıkları ziyaret edeceğim inşallah.

Benden de sana gönül dolusu sevgiler canım.

Şimdi burda devreye girmek istiyorum. Sayfalarınız tertemiz ve pak olduktan sonra ilerleyen zamanlarda baktığınızda nasıl duygulanacaksınız? Hangi mesaj sizi eskiye götürecek. Yok olmayacak; anılarınızı siliyorsunuz çünkü.

Orhan Özbilgiç
18-01-2011, 18:33
Sevgili cemo;
Ama biz gittik mi, altı aya yakın kalıyoruz.;) Yoksa, o yönleriyle mükemmel bitkiler.

Adalet Yağcı
18-01-2011, 18:36
...Bahçesi olanda, balkonu olanda ucundan, kıyısından bu ''kılçıklılara'' bulaştı.

Sormayın Orhan bey, sevgili Selenn'in kaktüslerini gördüğümde "benim de olsa" diye düşündüm.
Aslında radyasyonu emdiğini okuduğumda karar vermiştim, kısmet bu güneymiş.

Eşinizi bu konuda destekliyorum, tv. ve bilgisayarınızın olduğu odaya bir saksı da siz düzenleyin bence.

Adalet Yağcı
18-01-2011, 18:43
Şimdi burda devreye girmek istiyorum. Sayfalarınız tertemiz ve pak olduktan sonra ilerleyen zamanlarda baktığınızda nasıl duygulanacaksınız? Hangi mesaj sizi eskiye götürecek. Yok olmayacak; anılarınızı siliyorsunuz çünkü.

Sevgili Ayşe_Afyonlu;
Biz anlamı kaybolacak, havada kalacak mesajları silmiyoruz.
Meselâ; Doğum günü kutlamaları, Taziye başlığı, kutlama(bayram, yeni yıl vb.)gibi başlıklarımız varken, bahçelerimizi de bu başlıklarla dolduruyoruz.

Ayrıca, bir kaç kelimelik teşekkür ifade eden, bilgi taşımayan mesajlar da fazlalık yapıyor bence.

Bunun dışında sohbetlerimiz arasında yaptığımız bilgi alış verişi olan mesajlarımızı silmiyoruz, müsterih olun :)

Ayşe Yıldız
18-01-2011, 19:02
189294
1- Gymnocalcium Hibotan
2-Mammillaria Matudae
3-Pilosecereus Menisianus
4-Pleiospilos Nelii

cemo
18-01-2011, 19:08
İsimler cok önemlimidir:))
Ben hala öğrenemedim de:))
İsimini bilmem ama, cismi harikadır benim için kaktüslerin.

nurcanaybay
18-01-2011, 19:19
Adalet hanım ;
kaktüs almaya bir başladınız mı gersi geliyor ...seralara gittiğim de onları da incelemeden
geçemiyorum.

Benim ki ler hiç çiçeklenmedi ama onların öyle dimdik -güçlü duruşları hoşuma gidiyor.
Umarım en kısa süre de çiçeklerini görürsünüz.

Daha sonra mesajımı sileceğim.

novazet
18-01-2011, 22:31
Sormayın Orhan bey, sevgili Selenn'in kaktüslerini gördüğümde "benim de olsa" diye düşündüm.
Aslında radyasyonu emdiğini okuduğumda karar vermiştim, kısmet bu güneymiş.

Eşinizi bu konuda destekliyorum, tv. ve bilgisayarınızın olduğu odaya bir saksı da siz düzenleyin bence.

Sayın Adalet Yağcı;
Kaktüslerinizle tanıştığıma memnun oldum. Çok güzeller.

Geçen yıl bizim de 3 tane vardı. Memlekete giderken suyunu biraz fazla vermiştik. Gölgede de kalınca dönene kadar çürümüşler. Şimdi sadece bir tane var. Radyasyonu emdiğini bende duymuştum. Acaba gerçekmidir. Yoksa bir söylentiden ibaretmidir?

günebakan
18-01-2011, 23:13
Aramıza hoşgeldin Adalet ablacığım umarım daha bir sürü bir sürü kaktüsün olur:)

selenn
19-01-2011, 00:04
Adalet Hanım merhaba,

Başlığınıza girmemle kaktüsleri görünce yüzüme bir tebessüm yayıldı. Bana başlığımda "ben de başlayacağım bu kaktüslere" derken latife yaptığınızı sanmıştım ama yanılmışım.

Çok güzeller. Bakımları inanın bana sizi hiç yormayacak. Aman 4 numaraya yani Pleiospilos nelii'ye suyu çok sık ve bol vermeyin, en sık kayıp verilen türlerden biri su bakımından.
Eee artık yeni türlerinizin fotoğraflarını da yakında koyarsınız değil mi:))

Sevgiler.

Güler
19-01-2011, 06:40
Bir üyemiz vardı adı da vay vay vay'dı. Şimdi kulakları çınlıyordur, sizin kaktüslere bulaştığınızı görünce benim de ağzımdan vay vay vayyy çıktı.

Hayırlı, uğurlu olsun sevgili Adalet, ama hiç üzülme sitemizde bu konuda çok bilgili arkadaşlar var şimdi sıra onlarda, sana yardım edeceklerdir.

Bahçelerimizdeki temizlik konusunu ne güzel ifade etmişsin. Ben de ancak ellinci sayfaya gelebildim. Her mesajı keyifle okuyorum, gülüyorum.

Sevgili ayse afyonlu sildiklerimiz hiç de sizin düşündükleriniz gibi değil, başlığımız dolu dolu, buram buram günlük kokuyor.
" aloevera'yı aldım, adresimi özelinize yazıyorum, teşekkür ederim, ben de aloevera rica etsem, tabii gönderirim, bayramınız kutlu olsun. nooolur bana da çelik gibi mesajlar silindikten sonra daha da güzelleşti, temizlendi bahçelerimiz.

Adalet Yağcı
19-01-2011, 14:53
Radyasyonu emdiğini bende duymuştum. Acaba gerçekmidir. Yoksa bir söylentiden ibaretmidir?

Sayın Novazet;
Uzun zamandır dikenli dostlarımızın bu marifeti konuşuluyor sitede.
Ben bilgisayar başında çok oturanlardanım, kaktüsleri odama yerleştirip kendimi güvenceye aldım.
Bununla da yetinmedim, bilgisayar başına geçtiğimde boynuma ametist bir kolye takıyorum, ametist manyetik alanları bloke edermiş.

Adalet Yağcı
19-01-2011, 16:43
Aman 4 numaraya yani Pleiospilos nelii'ye suyu çok sık ve bol vermeyin, en sık kayıp verilen türlerden biri su bakımından.

Sevgili Selenn;
Sizin kaktüsleri görünce heveslendim doğrusu, daha önceleri de alsam mı acaba diye düşünmüştüm.

Ben Pleiospilos neliiyi litops diye biliyordum, yoksa aynı şey mi?

Kaktüslerimi topraklarına yerleştirdim, şimdi kendimi daha güvende hissediyorum.

sevim.K
19-01-2011, 16:43
Kaktüslerinizi güle güle büyütün Adalet hanım. İnsanı yormayan, üzmeyen çok özel bitkilerdir kaktüsler. Ama bir o kadarda hassastırlar.:)

Cumhur Tonba
19-01-2011, 16:48
Adalet Hanım,
Kaktüs dünyasına hoş geldiniz.

189414

Adalet Yağcı
19-01-2011, 16:48
Güler'ciğim;
Hâlâ vay vay vayyy dedirtebiliyorsam ümit var demektir.

Bahçe temizliği konusunu arkadaşlarımız yanlış anlıyorlar bana kalırsa, özellikle teşekkür mesajları çok yer kaplıyor, diğer mesajların anlamını bozmuyorsa silinebilir.

Daha önemlisi, senin verdiğin örneklerdeki gibi mesajları takip edip sonra silmeliyiz bence.
Bundan sonraki mesajlarımızda da daha dikkatli olmalıyız ki, yine aynı temizlikle uğraşmayalım.

Cumhur Tonba
19-01-2011, 16:50
Günebakan'cığım, epeydir sizlerleyim.
Bana bu kaktüsler yeter, taşımak zor oluyor.

Ban de Dudi gibi güleyim. He he he he he.
Duy da inanma. Adalet Hanım. İlk defa sizin mesajlarınızda yeter kelimesini gördüm.(Çiçekler konusunda)

Adalet Yağcı
19-01-2011, 16:54
Kaktüslerinizi güle güle büyütün Adalet hanım. İnsanı yormayan, üzmeyen çok özel bitkilerdir kaktüsler. Ama bir o kadarda hassastırlar.:)

Teşekkür ederim dermişim, sonra da bu mesajımı silermişim :)
Sevim hanımcığım, şimdiye kadar hiç denemediğim bir türdü kaktüsler, inşallah sulamayı unuturum da onları öldürmem.
Ustalardan yardım bekliyorum.

Cemo bana; bundan sonra aşılı(tepesi kırmızı ve turuncu olanlar)kaktüs alma, çabuk ölüyorlar dedi, ama çok güzel görünüyorlardı bilmeden aldım.

fatma sunay
22-01-2011, 21:22
Sayın Adalet hanım kaktüsleriniz çok güzeller onları şık bir saksıyla karşımıza çıkaracağınızı tahmin ediyorum. Bu konuda bilgili arkadaşlar size yardımcı olacaklarından eminim. Bende ametist taşını faydalı olduğunu duymuştum tabi denemekte yarar var.

Yılmaz Yalçın
22-01-2011, 23:00
Çiçek Ablacığım,
Eminim ki kaktüsler elinde coşacak ve clematislerin gibi bol bol çiçeklenecekler..

selenn
23-01-2011, 02:31
Sevgili Selenn;
Sizin kaktüsleri görünce heveslendim doğrusu, daha önceleri de alsam mı acaba diye düşünmüştüm.

Ben Pleiospilos neliiyi litops diye biliyordum, yoksa aynı şey mi?

Kaktüslerimi topraklarına yerleştirdim, şimdi kendimi daha güvende hissediyorum.

Adalet Hanım, her iki bitki de aynı familyadan, Mesebrianthemaceae familyasından ama Pleiospilos nelii ile Lithops aynı tür değil. Su bakımından Lithops'a göre daha duyarlı. Her ikisi arasında benzerlikler var fakat en büyük farklılıkları bitkinin gelişiminde meydana çıkıyor. Mesela Lithopslar gövdelerini belli dönemlerde toprağa çekiyorlar. Bu Pleiospiloslarda yok. Lithopslar tek papatya benzeri çiçek açarken, P.nelii birden çok çiçek verebiliyor.

Bir de ben de yeni öğrendim Pleiospilos'un çiçeği hindistan cevizi kokusuna sahipmiş. Bakalım gerçekten de öyle mi? Çiçeklenirse test edelim. Sevgiler.

finduk52
23-01-2011, 10:16
Canım ablacığım , kaktüslerini güle güle büyüt. Ne şeker şey onlar öyle. Radyasyon olayını bende duymuştum bu yüzden geçenlerde eşime bende söylemiştim kaktüs almamız lazım eve diye. En kısa zamanda fırsat olunca bende bakmak istiyorum kaktüslere. Ayrıca çok bakım gerektirmemesi de ziyadesiyle güzel.

Ablacığım iyi ki merak sardın bu kaktüslere , bende senden ve diğer dostlarımızdan çok şey öğreneceğim bu sayede.

Adalet Yağcı
23-01-2011, 15:04
Sayın Adalet hanım kaktüsleriniz çok güzeller onları şık bir saksıyla karşımıza çıkaracağınızı tahmin ediyorum. Bu konuda bilgili arkadaşlar size yardımcı olacaklarından eminim. Bende ametist taşını faydalı olduğunu duymuştum tabi denemekte yarar var.

Fatma hanım, koca Koçtaşta kaktüsler içn şık bir saksı bulamadım, mecburen plastik saksı aldım, bitkiler büyüyüp geliştiklerinde güzel bir saksı bulursam değiştiririm.

Ametist kuvars gibi doğal kristallerin ortamdaki manyetik alanı temizlediğini ve ayrıca insan bedeninde olumlu enerjiler yarattığını pek çok yerde okudum.
Bilgisayar başında çok oturacaksam, ametist kolyemi takıyorum.

Yılmaz bey;
Clematisler bu sene yeterince soğuklanmadılar, bu yüzde geçen seneki kadar yoğun açmayabilirler.
Kaktüsler açamasa da görüntü olarak ilginçler, tabi açtıklarında çok daha güzel olacaklardır.

Bir de ben de yeni öğrendim Pleiospilos'un çiçeği hindistan cevizi kokusuna sahipmiş. Bakalım gerçekten de öyle mi? Çiçeklenirse test edelim.

Sevgili Selenn;
Bilgi için teşekkür ederim.
Ben hepsine birden katüs desem olmaz mı?
Bu adları telaffuz etmek bir yana, yazarken bile kopyalamam gerekiyor.
Çiçek açarsa mutlaka fotoğraflar ve koklarım, nasıl olsa P.neliinin dikenleri yok :)

Adalet Yağcı
23-01-2011, 15:08
Finduk'cuğum;
Çocuklardan uzak tutmak kaydı ile her evde kaktüs olmalı diye düşünüyorum, tek kötü yanı dikenleri.
Ayrıca, aranjman halinde düzenlendiğinde çok hoş görünüyorlar.

Bir haftadır bahçe başlığımda temizlik yapıyorum, darısı bahçelerimizin temizliğine.

acemifüsun
23-01-2011, 15:35
Adalet hanımcığım kaktüslerinizi güle güle büyütün:) Zamanla ne kadar çoğaldıklarına inanın siz de şaşıracaksınız:) Sevgiler..

Adalet Yağcı
23-01-2011, 16:08
Sevgili Acemifüsun;
Kaktüsler çoğalırsa dağıtmaya başlarım.
Aslında yavaş büyüseler daha iyi, bu halleri ile oldukça sevimliler.

Adalet Yağcı
23-01-2011, 16:16
Nihayet bahçe başlığımın temizliğini bitirdim.
Kendime ait yaklaşık 115 mesaj sildim.

Sevgili dostlarım, sizlerin de istek, beğeni, kutlama, taziye mesajlarınızı moderasyon(Güler)silecek.
Böylece ilginizi çekmeyen mesajların içinde kaybolmayacaksınız.
Umarım anlayışla karşılarsınız.
Hepinize sevgiler.

acemifüsun
23-01-2011, 16:19
Sevgili Acemifüsun;
Kaktüsler çoğalırsa dağıtmaya başlarım.
Aslında yavaş büyüseler daha iyi, bu halleri ile oldukça sevimliler.

Sevgili arkadaşım kaktüsler yavaş büyüyor fakat kısa zamanda bir de bakmışsınız saksı sayısı ve türler çoğalıyor:)

adavci
25-01-2011, 20:08
Göbekteki begonyalar Aralık başına kadar bozulmadı.Trabzon hurması 2. yılında 35 tane verdi. Döküle, döküle ancak 15 tanesini yiyebildik.2 adet altın kirazım var.Onları budamadan önceki hallerini resimledim. Budadım ve budanmış hali..Donlara karşı gübre takviyesi yapıp samanla örteceğim.Altın çilekler Sayın Adalet Yağcı'nın gönderdiği tohumlardan bu hale geldiler.Bahçemde Altın çilekten her kim yerse,rahmetli eşine dua etmesini isteyeceğim.Toprağı bol olsun.Tekrar Allah rahmet eylesin.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg 2F283E8C.jpg (70.5 KB, 120 views)
Dosya Türü: jpg 7D4F91EB.jpg (71.1 KB, 119 views)
Dosya Türü: jpg 14FB4215.jpg (70.3 KB, 121 views)
Dosya Türü: jpg 51210AF0.jpg (66.5 KB, 120 views)
Dosya Türü: jpg 49028E98.jpg (70.0 KB, 122 views)

Adalet Yağcı
26-01-2011, 17:19
Sayın Adavcı, altın çilekleriniz çok bereketli olsun.
Ancak, ben fotoğrafları göremiyorum, kontrol edebilir misiniz?

ilhan222
21-02-2011, 15:58
çok güzel...

Periş
12-03-2011, 18:14
Sevgili Adalet hanım bahçeniz çiçeklerinizde harika ellerinize sağlık

sevim.K
12-03-2011, 18:24
Adalet hanımcım nasılsınız. Özledik sizi:)

acemifüsun
12-03-2011, 21:35
Sesinizi duymak güzel:)

Yılmaz Yalçın
13-03-2011, 19:09
Adalet Ablacığım,
Bahçenin bahardaki halini heyecanla bekliyorum:)

Periş
15-03-2011, 08:19
Ben bu sene dahada güzel olacagına inanıyorum saygılar

Adalet Yağcı
15-03-2011, 08:50
Sevgili Burak Alkan, bu seneden pek ümitli değilim, yine de elimden geldiği kadar ilgilenmeye çalışacağım.

Yayla yolu açıldığında gidiş gelişler rahatlayacaktır, şimdiki halde gidip gelmek çok zor görünüyor.
Duyduğuma göre Hazirana kadar yol çalışmaları devam edecekmiş.

Periş
15-03-2011, 17:00
****** zor olacak sizin için ama gördügüm kadarıyla siz çok azimlisiniz bunun üstesinden gelirsiniz ben kalben size ve azminize inanıyorum moralinizi bozmayın herşey çok daha güzel olması dileğiyle

Periş
17-03-2011, 18:11
sevgili adalet ablacım bahçenin son hali nasıl acaba saygılar...

Adalet Yağcı
17-03-2011, 21:26
Sevgili Burak Alkan, en son bordo bulamacı vermek için çıkmıştım yaklaşık bir ay önce.
Bu günlerde hava iyice ısındı Mersin'de biliyorsunuz, erik ve badem çiçeklenmiştir sanırım.

Ben clematisleri merak ediyorum, bu sene ilk defa budadım, bakalım geçen seneki kadar yoğun çiçeklenecekler mi.

İstanbul'a gitmeden bir çıkmak istiyorum, inşallah fotoğraf makinamı unutmam.

cemo
17-03-2011, 22:33
[QUOTE=Adalet Yağcı;769907]
İstanbul'a gitmeden bir çıkmak istiyorum, QUOTE]

Sen İstanbul a, ben Adana ya yine. Peki öyle olsun:(

ciceksever70
18-03-2011, 06:44
Clematisleri ben de budadim bu yil biraz, merakla bekliyorum. Tam tersi her yil dibinden budadigim ve hic ciceklenmeyen passifloralara dokunmadim belki ciceklenir diye. Deneme yanilma yoluyla ögrenmeye calisiyorum hala.

Adalet Yağcı
18-03-2011, 07:21
Sevgili Çiçeksever, bir çok arkadaşımız clematislerini budayarak(Cemo dahil)çok iyi sonuç aldıklarını yazmışlardı geçen sene.
İnşallah biz de iyi sonuçlar alırız.

Ancak, clematisin türüne göre, budama şekli değişebiliyor, örneğin sarılıp uzayanlar daha hafif budanırken, diğerleri daha derin budanabiliyor.

Periş
18-03-2011, 17:12
sevgili Adalet ablacim evet mersin ısındı bademler çiçek açmayı bırak satışa bile çıktı bahar geldi çiçekler enfes görünüyor ablacım ofof....

Adalet Yağcı
19-03-2011, 22:30
Sevgili Burak, bu gün yaylaya gittim, bademleri erikleri çiçekli görmeyi umut ediyordum ama yanılmışım.

Bahçe yavaş yavaş canlanmaya başlamış, geçen yıl tohumdan yetiştirdiği aubreratalar açmaya başlamış.
197495
197496
197497

İlk kez budadığım clematis uyanmış ve oldukça keyifli görünüyordu.
197498

Müjgan Yılmaz
19-03-2011, 22:41
Bahçen iyi durumda,daha da güzelleşecek.
Seninle Cemo ya gidecektik bakarmısın,programlarımız altüst oldu.....

Adalet Yağcı
19-03-2011, 22:47
Bu da geçen bahar İngiltere'den ne zorluklarla ithal ettiğimiz(sevgili Jezebel ve Lipres'in gayretleri ile)Bicentennial, tam açmadığı için tek renk gibi görünüyor.

197507
197512

Kokulu üzümüm ta Trabzon'dan geldi, sevgili Benol Hazarlıoğlu'na teşekkür ediyorum.
Şimdilik keyifli görünüyor.

197513

Emre İlhan
19-03-2011, 23:28
;)Eveet, gizlenme zamanı geçti diye düşünüyorum. İlk üye olduğum sıralardan beri bahçeni takip ediyorum sevgili, Adalet abla.:) Hoş, arada kaçırdığım sayfalar var ama olsun, onları da kısa sürede telafi ederim ben. Bu arada asmalar bu senenin çelikleri mi? Eğer öyleyse maşallah, güzel gelişiyorlar.:)

ciceksever70
20-03-2011, 09:46
Benim clematisler de canlanmaya basladi ablacigim demek ki budamakta yanlis bir karar vermemisiz.

günebakan
20-03-2011, 11:26
Adalet ablacığım küpelilerine bayıldım bu sene eminim clematisin bu sene yine muhteşem güzelliklerini gösterecektir:)

cemo
20-03-2011, 11:42
Bahçen iyi durumda,daha da güzelleşecek.
Seninle Cemo ya gidecektik bakarmısın,programlarımız altüst oldu.....
Aşkolsun, program bitermi bizde. Bir şekilde ayarlayacağız inşllah.
Anacığımın belindeki platini kırılmış. Yeni bir ameliyat gerekli, o yüzden Adana ya gitmem lazım. Tarih belli olur olmaz heberleşiriz.

Havaların acmasını dört gözle bekliyorum.:)

cemo
20-03-2011, 11:49
Sevgili Adalet
Aubrerata tohumu aldım, direk bahceye ekmek istiyorum. Sen şaşırtma mı yaptın, istediğin yere mi ektin tohumu.
Paketteki fotoğrafta cok sık acmış cicekler. Umarım bizimkilerde öyle olur.

Clematisin harika filizlenmiş, bu yıl daha da cok cicek acacak inşallah.

Adalet Yağcı
20-03-2011, 12:13
Mesajı yazmaya başladım misafirim gelince ara vermiştim, bu arada Cemo cevap yazmış, rahatladım biraz.

Sevgili Cemo, aubrerataları direk toprağa ekme, önce çimlendirme sonra şaşırtma yap, merak etme ilk sene çiçekleniyorlar, yeter ki çok sıcak olmasın.

Annen için üzüldüm, nasıl kırılabilmiş ki, düştü mü acaba?
İnşallah tez vakitte tekrar sağlığına kavuşur, acil şifalar diliyorum.

Adalet Yağcı
20-03-2011, 12:22
Sevgili Emre, baharla birlikte bir hareket başladı tabii, yapılacak çok iş var, Hazirandan önce bahçe işlerinin bitmesi gerekiyor.
Öyle uzaktan seyredip alkışlamakla olmaz, bahçede otlar diz boyu olmuş, yardıma var mısınız :)

Eveet, gizlenme zamanı geçti diye düşünüyorum. İlk üye olduğum sıralardan beri bahçeni takip ediyorum sevgili, Adalet abla.
Asma çeliklerini Benol hanım gönderdi sağolsun, geçen sene çeliklemiş yani bu ikinci yılı.

Adalet Yağcı
20-03-2011, 12:24
Sevgili Çiçeksever, budama yaptığım günü hatırlıyorum da, öyle sistemli programlı bir şey düşünmeden rast gele budamıştım(kafam dağınıktı o gün).
Şimdi baktığımda hiç de kötü olmamış diye düşünüyorum, inşallah bol çiçekler görürüz hepimiz de.

Günebakan'cığım, küpeleri geçen yıl almıştık biliyorsunuz, tek sıkıntımız yaşatabilmekti.
Sadece bir kayıp var şimdilik, hangi renk olduğunu açınca anlayacağım.

Emre İlhan
20-03-2011, 14:59
Öyle uzaktan seyredip alkışlamakla olmaz, bahçede otlar diz boyu olmuş, yardıma var mısınız

Vallahi haklısın ne diyiyim sevgili, Adalet abla. Yardıma gelmek isterim. Tüh yha keşke aynı şehirde olsaydık. Ama yazın Mersin'e yolum düşüyor, bahçeni gerçekten görmeyi çok isterim.:)

Adalet Yağcı
20-03-2011, 18:09
Beklerim sevgili Emre, Adana Mersin arası ne ki, bir saatlik yol.

Yılmaz Yalçın
20-03-2011, 19:38
Ablacığım,
Bahçen şimdiden şenlenmiş maşallah diyelim:)Clematislerin güçlü sürgünler vermiş şimdeden.Her yıl clematislerimi dayanamayıp derin budadığım için az çiçek görüyordum bu yıl sarmaşık tarzı clematislerimi hiç budamadım ve şimdi senin clematisler gibi sürgün vermeye başladı.Daha bir ay öncesinde kurumuş gibi duruyorlardı.

Adalet Yağcı
20-03-2011, 19:58
Yılmaz bey clematislerin değişik budama şekilleri var, sarmaşık cinsi olanları 1,5-2 m.den budamak gerekiyormuş, diğerlerini de 1/3 oranında budamak lazımmış.
Ben bu şekilde budamıştım, alttan sürgün vermesini umuyorum bakalım görebilecekmiyim.

fatma sunay
20-03-2011, 20:31
Adalet hanım bahçeniz yeniden sizin sevginizle canlanmaya başlamış.Hepsi ayrı güzellik sergiliyor. Clematis hasretinide sizin bahçenize bakarak gidereceğim.Sağlıkla kalın.

Benol Hazaroğlu
20-03-2011, 20:32
Sevgili Adalet hanım

Kokulu üzümü toprakla buluşturmamışsınız, çok arsız ve çok kuvvetli derine giden bir kök yapısı var. Bahçemdeki bir kökü bir türlü çıkaramadım.
Sevgiler.

Emre İlhan
20-03-2011, 20:33
Beklerim sevgili Emre, Adana Mersin arası ne ki, bir saatlik yol.

;)Teşekkür ederim Adalet abla. Bizde her zaman Adana'ya bekleriz. Olaki yolun düşecek olursa haberim olsun, görüşelim.:)

Cumhur Tonba
20-03-2011, 20:58
Evet Emre'ciğim, Adana'da pek çok üyemiz var, bir toplantı ayarlayabiliriz ben İstanbul'dan döndükten sonra.

Aslında bitki yetişme bakımından en şanslı bölgede bulunuyorsunuz. Çeşitlilik, iklim, toprak. Adana, Mersin, Antalya.

agaclar.net'i sallamanız lazım.

Yanılıyor muyum?

Periş
21-03-2011, 11:54
Sevgili adalet ablacıgım bahçeniz şenlenmeye başlamış maşallah Biantenial harika görünüyor ellerinize saglık ...

Periş
21-03-2011, 11:56
Adana mersin toplantısı çok iyi olur bende sizinle tanışmayı çok isterim adalet abla...

Orhan Özbilgiç
23-03-2011, 18:30
Adalet Hanım;
Yayladaki bademler çiçek açmamış ama yeni bitkileriniz bahara merhaba demiş.;)
Clematisleriniz ''ben yayladayım ama yinede Akdeniz' deyim!'' dercesine bayağı sürgün vermiş.
Benol Hazaroğlu' nun verdiği kokulu üzümün yapraklarından çok güzel sarma yapılıyor. Dikkatinizi çekerim. Sarma için şeklininde ideal olduğunu farkediyorsunuz. Değil mi? Baksanıza o da büyümüş.(Yoksa o Mersin' de mi?) Buralarda henüz gözler bile uyanmadı.
Sağlık, mutluluk ve bol çiçekli, keyifli bir sezon diliyorum.:)

Adalet Yağcı
24-03-2011, 08:04
Hoş geldiniz Orhan bey;
Bahar yüzünü gösterince üzerimizdeki toprağı attık bizler de, bahçedeki bir çok bitkiler ve ağaçlar uyanmaya başlamış.

Bu sene ne kadar ilgilenebileceğimi bilmiyorum, elimden gelen gayreti göstereceğim.

Kokulu üzüm yaprağının düzgünlüğü benim de dikkatimi çekti, şimdilik Mersin'deki balkonumda kalıyor, Mayıs başı gibi yaylaya götürmeyi düşünüyorum, yayladaki asmalarda henüz bir hareket yoktu.

Sizin de Samsun'daki işlerinizi bitirip 03.04.2011 Pazar günü 7. kutlama toplantısına katılabilmenizi diliyorum, ilk defa büyük toplantıya katılacağım için ben çok mutluyum.

Orhan Özbilgiç
24-03-2011, 08:14
Toplantıya katılmak için çabalıyacağım.
Geçtiğimiz yıl katılmıştım. Enfes bir gün geçirmiştik. Bu tadı almış biri olarak kaçırırsam üzüleceğim doğrusu. Üstelik sizi ve henüz tanışmadığım ama mesajlaştığım yeni yüzleri görmeyi çok isterim.

Adalet Yağcı
24-03-2011, 08:25
Evet, sanal da değil de gerçekten var olduğumuzu anlayacağız :)
İnşallah işlerinizi o güne kadar bitirirsiniz.

Periş
28-03-2011, 14:23
Adalet abla beyaz sinek için enson NEMAZAL diye bi ilaç demiştin dogru hatırlıyorsam bu konuda bana yardım et ablacım

Adalet Yağcı
28-03-2011, 21:04
Hangi konuda yardım istiyorsun sevgili Burak?
NeemAzal ı ben iki yıldır kullanıyorum, memnunum.

Periş
29-03-2011, 17:48
Teşekkür ederim Adalet abla kesin işine yaradımı onu ögrenmek istedim sagol ya geçen sene çok ugraştım bu sineklerle başaramadım bu sene sizlerin bilgileriyle çok daha güzel olacak inanıyorum zirai ilaç satan yerde bulabilirim sanırım saygılar....

Adalet Yağcı
29-03-2011, 21:06
Ben iki yıl önce Mersin'deki tüm ziraatçileri dolaşmış NeemAzal bulamamıştım, sonunda İstanbul'dan sipariş verip getirtmiştim.
Oldukça pahalı bir ürün, ama ben memnun kaldım.

Periş
30-03-2011, 11:24
Adalet abla sen ozaman istanbuldaki numarayı versen ben iltibata geçerim saygılar...

Adalet Yağcı
30-03-2011, 22:01
Ben NeemAzalı buradan (http://www.vit-verim.com/tr/nats_tr.php) istemiştim sevgili Burak, iletişim bilgilerini buradan bulabilirsin.

Periş
31-03-2011, 07:53
Çok teşekkür ederim adalet ablacım saygılar...

ciceksever70
18-04-2011, 18:24
Adalet abla bu cicekler sana... Hemen bahceye kosup cektim senin icin birkac tane daha. Yasli bir komsumuz birkac yil önce bana bahcesinden köklü bir tane söküp vermisti, bu yil vefat etti. Cicekler bizim bahcede actikca onu aniyoruz.

Adalet Yağcı
19-04-2011, 15:16
Çok teşekkürler sevgili Çiçeksever'im, bahçemi şenlendirdin.
Mavi renkli bahçe çiçeklerini çok seviyorum, unutma beni ise sayfana yazdığım gibi, yetiştirmeyi başaramadığım bitkilerden biri.
Senin bahçene çok yakışmış, pembesini de bulursun inşallah.

Şu sıralar bahçemden uzaklardayım, evimi değil ama bahçemi özledim, ağaç şakayığım çok güzel açmış, komşularım söyledi.
Onlardan fotoğraflarını çekip bana göndermelerini rica etmiştim ama henüz bir haber yok.

füsunANK
26-04-2011, 22:11
Siz de , bitkilerinizde özlendiniz ... Sevgimle :o

Adalet Yağcı
27-04-2011, 11:44
Sevgili Füsun, bir aydır İstanbul'dayım, bahçemi ben de özledim, Mayıs ortalarına doğru bir kaçamak yapmayı düşünüyorum, Haziran ortalarında yine İstanbul'da olmam gerekiyor.

Bahçe komşularımdan fotoğraf çekmelerini rica etmiştim, fotoğrafları çekmişler ama bir türlü gönderemediler.
Ağaç şakayığım çok güzel çiçeklenmiş, malesef ben göremedim, obrizyalarım açmış, onları da kaçırdım, clematislere yetişebilmeyi umuyorum.
Sevgiler.

Sevgi Durul
30-04-2011, 09:16
Sevgili Adalet hanım, forumda gaura çalısı ile ilgili başlık yok sanırım. Benim dün, hoşuma giderek aldığım bitki, gaura çalısıymış. Yaptığım aramalarda sizde de olduğunu öğrendim.

Size zahmet olmazsa, gaura çalısının iklim ve bakım istekleri hakkında bilgi verebilir misiniz? Sevgiler...

Adalet Yağcı
30-04-2011, 13:39
Sevgili Durul, Gaura çalısı kadar mütevazı bir bitki daha görmedim desem yalan olmaz.
Geçen yıl sevgili Jineop'un bana gönderdiği çelik 10 cm. kadar bir şeydi, aynı yıl koca bir saksıyı dolduracak kadar gelişti.

Mart ayından Kasım sonuna kadar da çiçekleri eksik olmadı üzerinden, suyu sevdiğini söyleyebilirim, yayla soğuklarına dayanabildi, en çok - kaçlara düştüğünü bilemiyorum ama yine de -8 leri görmüştür diye düşünüyorum.

Üretmesi kolay, bakımı kolay, tüm yaz çiçekli, gölge güneş pek ayırdetmiyor ama güneşi daha çok seviyor sanırım, daha ne olsun.

Forumda başlığı var diye hatırlıyordum, yoksa bu konuda biraz araştırma yapıp başlık açalım.

jineop
03-06-2011, 21:57
Bunu sizin için yetiştiriyorum. Nehiri benim için öpün.

Cumhur Tonba
03-06-2011, 22:08
Herhalde böyle açmıştır. Şimdilik bununla idare edin.

220206

Adalet Yağcı
10-06-2011, 19:07
Bunu sizin için yetiştiriyorum. Nehiri benim için öpün.

Sevgili Lir;
Bu ne güzel bir mavi, teşekkür ederim.

Nehir'i sizin için öperim tabii, keyifle.

Bahçemi şenlendirdiğiniz için ayrıca teşekkürler.

Adalet Yağcı
10-06-2011, 19:35
Herhalde böyle açmıştır. Şimdilik bununla idare edin.

220206

Ne güzel dostlarım var benim, bahçemi öksüz bırakmıyorlar :cool:

Benim şakayığım beyaz ve yalınkattı Cumhur bey, geçen yıl (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=133175&d=1270047303) böyle (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=133887&d=1270405836) açmışlardı.

Orhan Özbilgiç
10-06-2011, 19:54
Sevgili Adalet Hanım;
Daturaların açmasına çok var. Sizin gönderdiğiniz tohumlardan ürettiğim o güzel çiçekleri yapıştırmak isterdim bahçenize...Bu da benden diye.
Ama, bu henüz açmaya çalışan, Fırça Çalısı çiçeğinide beğenirsiniz umarım.
Hep mutlu ve sağlıklı kalmanız dileğiyle...

222689

Vildan Sönmez
10-06-2011, 22:01
Gönderdiğiniz hazeran tohumlarından geçen yıl açmıştı bu yıl da iki kök var ama sızın bahçenizdeki gibi açmıyorlar saksıda.

Ben de sizi bu akşam beni sevindiren clematis tomucuğu ile selamlıyorum,
Nehir'le birlikte çektiğiniz clematis fotoğraflarınızı, bahçenizi ve sizi özledik.

Adalet Yağcı
10-06-2011, 22:23
Sevgili Adalet Hanım;
Daturaların açmasına çok var. Sizin gönderdiğiniz tohumlardan ürettiğim o güzel çiçekleri yapıştırmak isterdim bahçenize...Bu da benden diye.
Ama, bu henüz açmaya çalışan, Fırça Çalısı çiçeğinide beğenirsiniz umarım.
Hep mutlu ve sağlıklı kalmanız dileğiyle...

222689

Ne diyebilirim ki, gözlerim doldu.
Orhan bey, harika fırça çalısı bahçeme çok yakıştı, yüreğinize sağlık.

Daturalar yakın bir zamanda tomurcuklanmaya başlar artık, yazmaya vakit bulamasam da bahçelerinizi takip ediyorum.
Sevgiler.

Adalet Yağcı
10-06-2011, 22:33
Gönderdiğiniz hazeran tohumlarından geçen yıl açmıştı bu yıl da iki kök var ama sızın bahçenizdeki gibi açmıyorlar saksıda.

Ben de sizi bu akşam beni sevindiren clematis tomucuğu ile selamlıyorum,
Nehir'le birlikte çektiğiniz clematis fotoğraflarınızı, bahçenizi ve sizi özledik.

Sevgili Vildan hanım, burada ve sizlerle "Dostluk" kelimesinin tam karşılığını daha iyi idrak ediyorum, öksüz kalan bahçemi çiçeklerinizle sarıp sarmalıyorsunuz, benim için bunlar o kadar değerli ki.

Hazeranlar fazla suyu sevmiyorlar, ama saksıda olunca topraktaki gibi uzun süre dayanamıyorlar susuzluğa, yine de suyunu azar azar verin ki bolca çiçeklensin.

Bahçemi ben de özledim, komşularımdan fotoğraf çekip göndermelerini rica ettim, inşallah başarabilirlerde ben de sizlerle paylaşırım.
Sevgiler.

Sevgi Durul
10-06-2011, 22:43
Sevgili Adalet Hanım, siz geçtiğimiz bahar bu gülü çok sevmiştiniz. Daha tam açmasa da içimden geldi, bu gülleri Nehir'e gönderiyorum. Sevgiler....

Adalet Yağcı
10-06-2011, 22:51
Sevgili SDurul, fotoğrafa tıklayıp açtığımda dudaklarıma kocaman bir gülümseme yayıldı, gülleriniz muhteşem görünüyorlar, rüya gibi.

Nehir'in adına çok teşekkür ederim, benim küçük bahçevanım bunu gördüğünde çok mutlu olacak.
Sevgiler.

gurur
19-06-2011, 08:26
Sevgili Adalet Hanım,
Hatırlar mısınız bilmiyorum ama başka bazı tohumlarla birlikte bana 3 tane abutilon tohumları göndermiştiniz. Bu güzellik onlardan biri... Teşekkür ediyorum.
http://www.gururajans.com/resimler/SV100321.JPG

Vildan Sönmez
22-06-2011, 21:21
Adalet Hanım 3. hazeranımız. Biraz küçük, sizinkilerin belki bir dalı kadar, değişime uğramış sanki ama yine de güzel..

Adalet Yağcı
23-06-2011, 12:19
Sevgili Adalet Hanım,
Hatırlar mısınız bilmiyorum ama başka bazı tohumlarla birlikte bana 3 tane abutilon tohumları göndermiştiniz. Bu güzellik onlardan biri... Teşekkür ediyorum.
http://www.gururajans.com/resimler/SV100321.JPG

Sevgili Gurur;
Abutilonlar hiç üzmüyorlar, ekildikleri yıl çiçekleniyor ve soğuklara dayanıklı.
Sizinki de çok güzel açmış, keyifli seyirler.

Adalet Yağcı
23-06-2011, 12:22
Sevgili Vildan hanım, saksıda olduğu için cılız kalmış ama yine de güzelliğini paylaşmış sizinle.
Hazeranlar özgür takılmayı seviyorlar, yerde olsaydı bunun gibi 40-50 dal yapardı.
Yine de çok güzeller.

Adalet Yağcı
06-07-2011, 17:26
Bu sene bahçemin güzelliklerini sizlerle paylaşamadım, yaklaşık dört aydır uzağım bahçemden.
Ama yayla komşularım sağolsunlar yokluğumu hissettirmemişler bahçeme, bakın neler yapmışlar.

Önce bahçemin diz boyu tüm otlarını temizleyip bir güzel bellemişler.
231591

Sonra döndüğümde sebzesiz kalmayayım diye domates biber, fasulye vb. ekmişler.
231592
231593

Kirazım bana nisbet yaparmış gibi coşmuş.
231594

Geçen sene aşılanan kiwim de öyle.
231595

Boşuna "Ev alma komşu al" dememişler, kendilerine binlerce teşekkür ediyorum.

Adalet Yağcı
06-07-2011, 17:36
Clematislerimmm...

Adalet Yağcı
06-07-2011, 17:44
Geçen seneden kalma bodur dahlia, demek kışı atlatmış.
231604

Pembe galla.
231605

Beyaz sarmaşık gülüm.
231606

Geçen sene diktiğim Monardo canlanmış, yayıldıkça yayılmış.
231607

Gaura çok keyifli görünüyor, yanında beyazı da açmış, sene sonuna kadar o da pembesi gibi kocaman olur.
231608

Adalet Yağcı
06-07-2011, 17:53
Vefakar sardunyalarım, keşke yakın plan çekselermiş bir de.
231609
231612

Geçen sene sevgili Lir'den gelen ve benim tohumdan yetiştirdiğim cüce hatmiler bu sene açmış ama pek de cüce değiller gibi.
231610

Pervane yaseminim epeyce gelişti, demirlere sarması güzel olacak.
231611

Geçen sene kocaman tüylü yaprağı ile tanıyamadığım bitkim böyle up uzun bir dalda sarı minik çiçekler açmış.
231613

Kiraz
06-07-2011, 17:53
Adalet HAnım, geçen seneki emekleriniz bu sene de ne güzel ortaya çıkmış.

Tasarım halindeki balkonunuzun fotoğrafını hatırlıyorum da sardunyalar fotoğraf gibi olmuş :)

Benim geçen sene diktiğim monardo geçen hafta kurudu. Sizinki ne güzel olmuş, görünce daha çok üzüldüm, bir iki sene sonra ne güzel yer dolduracakmış. Pembe galla da çok hoş.

Bu sene bahçeme yine sizin yayla domateslerden diktim, bol meyve verecek gözüküyor, yazın kulaklarınızı yine sık sık çınlatacağız.

Adalet Yağcı
06-07-2011, 18:01
Kiraz'cığım, monardo için üzülme, minicik bir şeydi geçen baharda, çabuk gelişiyor, köklü gönderirim sana.

Fotoğraflar pek net değil ama yine de merakımı ve özlemimi giderdi, sardunyalar kışı salonda geçirdiler :) toprak değişimi yapamadım bu sene.

Domatesler çok verimli ve lezzetli, tuzlamaya ihtiyacı yok değil mi, kendinden tuzlu gibi, kabukları da incecik.
Afiyetle yiyin, bu türdeki tohumları korumaya almak gerek.

Daha fotoğraf var ama benim zamanım yok, fırsat bulursam devam ederim.

acemifüsun
06-07-2011, 18:12
Sevgili Adalet hanımcığım sayfanıza yeni fotoğraflar eklemeniz ve bahçenizin siz yokken böyle düzenli, bakımlı olmasına çok sevindim:) Tabiiki sizin oldukça çok emekleriniz var, fakat böyle komşular da dostlar başına:))

Periş
06-07-2011, 18:16
Sevgili Adalet ablacım clematisler harika sardunyaların görünümüne bayıldım komşularınızda ne güzel ilgilenmişler bahçenizle kirazlar ben burdayım diyor ellerinize sağlık sevgiler...

günebakan
06-07-2011, 18:18
Sevgili Adalet ablacığım gerçekten de komşuların konusunda çok şanslısın bahçen ve çiçeklerin harika görünüyor:)

sevim4
06-07-2011, 19:26
Sevgili adalet hanım,komşuların emeklerine sağlık atalarımız boşuna dememişler ev alma komşu aldiye.
Çok şükür kavuştuk sana çok özledik seni bahçeni iyiki varsın.
Sevgiler.

Adalet Yağcı
06-07-2011, 20:06
Sevgili dostlarım, Acemifüsun, Periş, Günebakan, Sevim4;
Komşularım konusunda gerçekten çok şanslıyım, Mersin'deki komşularım da yayladakiler de eşsiz insanlar.

Zamanımın büyük kısmını torunumla ilgilenerek geçiriyorum, bahçelerinizi balkonlarınızı ziyaret ediyorum, yazacak zamanım olmuyor pek, hızlı hızlı bitkilerinizi seyredip kaçıyorum.
Şimdilik böyle, seneye nasıl olacak göreceğiz.
Hepinize sonsuz sevgiler.

Yılmaz Yalçın
06-07-2011, 20:21
Sevgili Çiçek Ablacığım,
Bahçen bu yıl farklı güzel,eline,yüreğine sağlık..Bu güzellikleri sevgili Torununa hediye edelim.Umarım en kısa zamanda iyileşir ve clematislerin arkasından tebessümlerini bize gösterir.

Adalet Yağcı
06-07-2011, 20:23
Hemen ekleyeyim, bu güzelleri unutmuşum.
Birinin adı Ruj Cardinaldi sanırım, diğerini unuttum.

Adalet Yağcı
06-07-2011, 20:30
İyi dilekleriniz için teşekkürler ederim Yılmaz bey, torunum şimdi çok daha iyi, inşallah yakında onun fotoğraflarını çekeceğim clematislerle.

Ben hâlâ İstanbul'dayım, kızım Yurt dışında, o döndüğünde hep birlikte Mersin'e gitmeyi düşünüyoruz.
Gördüğünüz gibi sorumluluğum büyük, bu yüzden fırsat bulup da size bir merhaba diyemedim, İstanbul'da olacağım da Bauhausa gitmeyeceğim, tarih yazmaz ama oldu işte.
Clematis zamanını bile kaçırdım :(

Vildan Sönmez
06-07-2011, 20:46
Adalet Hanım'cım komşularınızın eline sağlık. Clematisleriniz yine harika. Mersin£e dönüşünüzde o ince uzun çiçeğinize yetişirseniz detay fotoğraf görmeyi çok isterim.

Bodur hatmiden bana da tohum göndermiştiniz ben beceremedim ama annemin geçen yıl balkonunda saksıya ektiği iki tohum yeşermişti ancak geçen yıl çiçek açmadı. Anne sabret gelecek yıl açar dedim. Verdiğiniz hazeranlardan da ekmişti, çiçeklenince çok beğenmişti.

Bu bodur hatmiler kışı dışarıda geçirdiler. Yaprakları cılızdı annem de, ya herru ya merru diye yaz başında toprak üzerinden budamış. Şimdi bir tanesi somon rengi katmerli çiçekler açmış, diğerinin üzeri de tomurcuklu. Annem şimdi tohumlarını bekliyor. Çok sevmiş , seneye tekrar ekecekmiş. Boynumun borcu size selam ve sevgiler yolluyor, çok teşekkürler....

Sevgi Durul
06-07-2011, 20:50
Hangi birini saysam bilemedim. Sevgili Adalet hanım, hepsi çok çok güzeller. Sardunyalı balkon şahane. Clematisler, pervane çiçekli yasemin hepsi çok güzeller. Mersin'e döndüğünüzde Nehir'i bu güzellikler arasında görmek isterim. Ayrıca Nehir'in iyi olduğuna sevindim. Sevgiler... Selamlar...

sevim.K
06-07-2011, 21:06
Ne güzel, negüzel bodur hatmi. Keşke bende tohumunu alsaymışım mix paket. Bir arkadaş bodur diye aldım upuzun çıktı yazmıştı güvenemedim. Ayy çok güzel:p

Adalet hanımcım döndünüz mü?

gilan
07-07-2011, 11:07
Komşularınıza bizim adımıza da teşekkürlerinizi sunun. Bizi bu güzelliklerden mahrum bırakmadılar. :)

3 renk clematis yanyana çok güzel olmuş. Ben de pembe-mor dikmiştim ama bir de açık renk olunca daha çarpıcı olmuş, çok beğendim. :)

Sardunyalar da ne kadar güzel coşmuşlar. İlk sayfalarda oraya çiçek koyma fikrinin konuşulduğu zamanlar sevgili füsunAnk bilgisayar yardımıyla sardunyalar eklemişti. Çok güzel olacağı belliydi, şimdi hepsi gerçek olmuş. :)

gülsu
07-07-2011, 15:10
Sn Adalet abla insan böyle bir evi bırakıp hiçbir yere gidemez ama sanırım siz oraya belirli zamanlarda gidiyorsunuz. Eviniz, çiçekleriniz, sebzeleriniz çok güzel görünüyorlar. gerçekten muhteşem görünüyorlar. İnşallah orada hep mutlu olursunuz. Diğer bahçeleride geziyorum Clematisler görüyorum bu çiçeği hiç yakından görmedim sizinkiler harika açmışlar. Benim de Clematis yetiştirmek şart oldu çünkü hangi bahçede görsem ilgimi çekmeye başladı. sizin Clematisleri görünce (bulabilirsem) yetiştirmem gerek dedim. Bu arada muhteşem komşularınız var. Böyle komşular Allah herkese nasip etsin. Belli ki komşularınız iyi bence sizde çok iyisiniz. sağlıklı günler dileğiyle. Hürmetler ediyorum.