View Full Version : Yaban Asması (Clematis sp.)
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
[
13]
14
15
16
Ocak ayında daldırdığım clematis, 2 yerden sürgün vermiş.
Benim clematisler, yanmış koyun gübresini seviyorlar.
Şu aralar, gübre şerbetide vereceğim.
KAPTANzst
10-03-2013, 19:00
15 gün kadar önce Benol hanımdan aldığım çelikler gayet güzel görünüyorlar.
Filizler uzadı ve yapraklar canlı durumdalar. İnşallah kök atarlar.
Benol Hazaroğlu
10-03-2013, 20:06
Çok sevindim. Koşullar güzel olunca birde elinizden tabii. Bol çiçeklerini görün.
Birazcık sabır.
15 gün kadar önce Benol hanımdan aldığım çelikler gayet güzel görünüyorlar.
Filizler uzadı ve yapraklar canlı durumdalar. İnşallah kök atarlar.
Perlitte cok rahat kökleniyor merak etmeyin. inşllah çiçek acacaklar bu yaz.
Yarın bikaç çelik bende mi diksem acaba? Yine gaza geldim.:p
KAPTANzst
10-03-2013, 21:18
Çok sevindim. Koşullar güzel olunca birde elinizden tabii. Bol çiçeklerini görün.
Birazcık sabır.
Teşekkürler Benol hanım.
Çiçek göremesem de sizin bahçe var :D
Orada mutlaka görürüm.
KAPTANzst
10-03-2013, 21:24
Perlitte cok rahat kökleniyor merak etmeyin. inşllah çiçek acacaklar bu yaz.
Yarın bikaç çelik bende mi diksem acaba? Yine gaza geldim.:p
Çok teşekkür ederim cemo kardeş. Perlit de çok rahat kökleniyor cümlesi beni epey rahatlattı..
Üstelik ben 2000pmm lik sıvı IBA hormona batırarak diktim.
15 gün canlı kalması ve filizlerin canlanması beni şüphelide olsa ümitlendirmişti.
Şimdi kendimden emin bir şekilde bakıyorum çeliklere.
Hepinize teşekkür ederim.
denizakvaryumu
10-03-2013, 21:40
Arkadaşlar bu Bauhaus denen kuruluşa söyleyin Trabzon'a da şube açsın yaaaa.:(
Ne çıkıyorsa bu kuruluşun başının altından çıkıyor :p
Yok yok açmasın, sonra siz de deliler arasına katılırsınız :D
KAPTANzst
10-03-2013, 21:57
Yok yok açmasın, sonra siz de deliler arasına katılırsınız :D
sayın Denizakvaryumu benim o kunuda belgem var siz ne diyorsunuz :confused:
Bu güzelliği kaçırmak asıl delilik. Ben o günleri Benol hanım sayesinde aştım evelallah:D:D:D
Bu deliğe dünden razıyım.
Yer açın geldim bile:)
Merhaba arkadaşlar. Bauhause'dan iki tür clematis aldım. Montana marjore ve Vyvyan pennel. Bahçemin bu bölümüne aktarmayı planlıyorum fakat Kasımpatılarımla aynı toprağı paylaşabilirler mi emin olamıyorum?
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/330009d1346885887-p9050101-600-x-450-.jpg Kök gelişimlerine engel teşkil ederler mi fikir vermenizi rica ediyorum.. :) http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/334943d1348789636-p9270157-600-x-450-.jpg
Eser İlhan
16-03-2013, 13:49
Bahçedeki tüm clematisler canlanıyor, sürmeye başladılar. Bu mevsimin kraliçesi Clematis armandii baharı muhteşem çiçekleriyle selamlıyor.
378700
Apple blossom geçen sene çok sarsıntı geçirdi, kurudu, minicik kaldı. Öleceğinden çok korktum, çünkü bu armandii'leri çelikten üretmeyi bir türlü beceremedim ben, dolayısıyla yedekleyemiyorum onları :( Ama bu sene hem az da olsa çiçeklendi hem de sürgün veriyor. Umarım bu yılı daha iyi geçirir, balkonun diğer ayağındaki armandii gibi o da uzar gider..
378701
378702
Merhaba arkadaşlar. Bauhause'dan iki tür clematis aldım. Montana marjore ve Vyvyan pennel. Bahçemin bu bölümüne aktarmayı planlıyorum fakat Kasımpatılarımla aynı toprağı paylaşabilirler mi emin olamıyorum?
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/330009d1346885887-p9050101-600-x-450-.jpg Kök gelişimlerine engel teşkil ederler mi fikir vermenizi rica ediyorum.. :) http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/334943d1348789636-p9270157-600-x-450-.jpg
Yıllardır benim bahçemde ikisi birlikte yaşıyor. İçiniz rahat olsun. Aralarında 40-50 cm aralık bırakmaya ve clematis çukurlarınızıda yine en az aynı büyüklük ve derinlikte toprağı işleyerek hazırlayın. Kolay gelsin:)
ciceksever70
20-03-2013, 07:29
Clematis`lere ne derinlikte bir saksi gerekir acaba?
Clematis`lere ne derinlikte bir saksi gerekir acaba?
En az 45 cm derinlikte olmalı.
Toprak saksılar tercih edilmeli.
Dalları mümkün olduğu kadar güneşete olmasına karşı, saksısı güneşe karşı korumalı olmalı.
Dün Beylikdüzü Bauhaus'a gittim 6 çeşit clematis vardı.
Yer olmamasına rağmen dayanamayım olmayan 4 çeşidini aldım.
Yasemine sarılan yaban asmalarını Tarçın 1 m kalacak şekilde budamıştı. Dün de yeni sürgün veren en kuvvetli dalı dibinden kopardı. Atmaya kıyamadım, yatırarak toprağa diktim.
Yerini sevince yaban asmaları çok kuvvetli oluyorlar. Tüm saldırılara rağmen dipten kuvvetli sürgünler geliyor. Özellikle bir kaç yaşındaysa çok daha hızlı gelişiyorlar.
Şimdilik toprağa yatırdığım daldaki sürgünler hızla uzuyor, umarım yalancı çıkmaz.
Ektiğim clematis tohumları çok kolay çimlendi.
5 yıl saksıda bekledi, geçen yıl toprağa diktim. Bu yıl gelişmesini bekliyorum:)
Bir tane çiçeğini açtı, yeni tomurcukları da açmak üzere.
382929
Dibinden yeni sürgünleri var. Üstünde de tomurcuğu :)
Ne kadar çabuk çiçeklerini açıyor.
384426
Hava ısınınca hoşlandığını düşünüyorum :)
384430
Bu dört fide arkadaşımdan geldi, gelişmeye devam ediyorlar.
Bu gün evimin tadilatını kontrole gittim.
Eski bir dost beni çiçeklerle karşıladı-Clematis 'Miss Bateman'
Boyum yetiştiği kadar :)
385031
385032
Sanki duvardaki isleri gizlemek için beyazlara bürünmüştü.
Biz de varız :)
386981
386980
Adalet Yağcı
07-04-2013, 23:05
Montana Spring mi, M. Rubens mi Osman bey?
Soru bana ise eğer evet "Fragrant Spring" Adalet Hanım.
KAPTANzst
08-04-2013, 06:19
Clematis çeliklerinde son durum.
Topraklı ortamdakiler tamamen kurudu, perlitte olanların %50 si iyi görünüyor.
ben bu clematisleri çok sevdim. ankaraya çok uygun bir çiçek gerçekten.geçen yıl bauhaustan dört tane birden aldım değişik aylarda. ölmek üzerelerdi, kıyamadım aldım. hepsi yaşıyor çok şükür. clematis montana tetrarosenin üzerinde yapraktan çok tomurcuk var maşallah. clematiss henryii de tomurcukta. clematis jackmanii ile clematis rouge cardinale ise sürgün vermekle meşgul.
Ocak ayında daldırdığım clematis, 2 yerden sürgün vermiş.
Benim clematisler, yanmış koyun gübresini seviyorlar.
Şu aralar, gübre şerbetide vereceğim.
Daldırdığım dr rupple dalı sürgün verdikten sonra, çiçek açma gayretinde.
Gecen ay arka bahceden 2 clematis söküp ön tarafa geçirmiştim. Dün bir baktım ki, söktüğüm yerden 2 sürgün cıkmış. Bunu daha önce de yaşamıştım.
Naklettiklerim tomurcukta, 2 clematisim daha oldu. Sevdim ben bu işi;)
Gecen ay arka bahceden 2 clematis söküp ön tarafa geçirmiştim. Dün bir baktım ki, söktüğüm yerden 2 sürgün cıkmış. Bunu daha önce de yaşamıştım.
Az önce fotoğrafladım sökülen yerden cıkan sürgünleri.
Mor presedent ti sanırım ismi, üç filiz vermiş. 2 filiz oldukça güçlü gelmiş. Üçüncü filiz yaprağın arkasında kalmış.
390654
Beyaz olan tek sürgün.
390655
Çok beğendim bu sarmaşığı. Tam ısparta 'ya ve evime göre. Bauhause dışında nerden bulabilirim? İnternet sitesi de olur.
k_donmez
18-04-2013, 12:09
Bu yıl Bauhaus'tan aldığım ve Vyvyan Pennell etiketli clematis çiçek açtı. Muhtemelen bir montana türü. Geçen yıl aldıklarımdan birini de Montana diye almıştım. Farklı bir tür çıkmıştı. Çiçeklenmesini bekliyorum. Şu an tomurcuklu. Açınca paylaşacağım. Saksıların etiketlenmesi sırasında bu tür karışıklıklar çok oluyor demek ki. :mad: Başka arkadaşların da şikayetleri olmuştu. Bauhaus ve Akdoğa'nın bu sorunu çözmeleri lazım.
Aynı şekilde bauhaus'tan dört tane almıştım farklı çeşit diye üç tanesi aynı resimdeki gibi çıktı etiketlemelerde kesin sorun var şu anda resim yükleyemiyorum,önümüzdeki hafta yüklemeye çalışırım.
Bu yıl Bauhaus'tan aldığım ve Vyvyan Pennell etiketli clematis çiçek açtı. Muhtemelen bir montana türü. Geçen yıl aldıklarımdan birini de Montana diye almıştım. Farklı bir tür çıkmıştı. Çiçeklenmesini bekliyorum. Şu an tomurcuklu. Açınca paylaşacağım. Saksıların etiketlenmesi sırasında bu tür karışıklıklar çok oluyor demek ki. :mad: Başka arkadaşların da şikayetleri olmuştu. Bauhaus ve Akdoğa'nın bu sorunu çözmeleri lazım.
evet bu montana . montana tetrarose
bende de var bundan. bauhaustan almıştım geçen sene. 9-10 metre boylanıyormuş. nisan-mayıs gibi çiçek açtı, sonra boya gitti. bahçe çitine sardırmıştım. kışın kurudu, budamadım. bu yıl kuru dallardan inanılmaz tomurcuk verdi maşallah. çok güzel açıyor.
390573
390576
Sn. k_donmez;
Benim aldığım zamanda aynı etiket vardı. Ama bakın görün ki bu güzellik ortaya çıktı. Şikayetçi değilim ama ya aynı türden bende olsaydı. Şimdi 2 tane aynı clematisim olacaktı. Diğerininde açmasını dört gözle bekliyorum. Allahtan farklı zamanlarda almıştım ve farklı tomurcuk yapıları var. Umarım o da seçtiğim gibi çıkar.;)
yoğun açınca böyle oluyor
http://www.pershore.ac.uk/plantid/plants/Clematis%20montana%20%20var.%20rubens%20'Tetrarose '/images/Clematis%20montana%20var_%20rubens%20'Tetrarose'%2 0at%20Upton%20upon%20Severn_%209%20May%202010_%20( 2)_JPG.jpg
Adalet Yağcı
18-04-2013, 16:49
Aynı şeyi ben de yaşadım :(
Yaprak yapısına dikkat etmemişim, vyvan pennel adını ve fotosunu görünce heyecandan kapıvermişim.
Ancak Mersin'e getirip dikerken tanıdım ki, Montana spring miş :)
Eser İlhan
18-04-2013, 17:12
Aynı şeyi ben de yaşadım :(
Yaprak yapısına dikkat etmemişim, vyvan pennel adını ve fotosunu görünce heyecandan kapıvermişim.
Ancak Mersin'e getirip dikerken tanıdım ki, Montana spring miş :)
Ben de :(
Bu yıl C. macropetale Maidwell Hall diye aldığım iki clematis C.montana çıktı ve dehşetli hayal kırıklığı yaşadım. Hatta söküp çıkarmayı bile düşündüm. Şimdilik duruyorlar. Geçen yıl da Rouge cardinal ve multi blue da yine aynı şey başıma geldi, her ikisi de başka başka çiçekler açtı :( :(
Bunu Akdoğa ya gerçekten de iletmek lazım..
Bauhaus a gittiğimde bu problemi dile getirmiştim. Onlarda geri getirin dediler. Ben yeni clematis edindiğim için problem olmadı ama seneye tekrar almaya kalktığımda elbetteki sorun olur. Benim gibi kısıtlı yeri olanlar içinde sıkıntı olur.
Benol Hazaroğlu
18-04-2013, 18:24
bu sene ilk çiçeklerini sunacak.
Eser İlhan
18-04-2013, 18:35
Bauhaus a gittiğimde bu problemi dile getirmiştim. Onlarda geri getirin dediler. Ben yeni clematis edindiğim için problem olmadı ama seneye tekrar almaya kalktığımda elbetteki sorun olur. Benim gibi kısıtlı yeri olanlar içinde sıkıntı olur.
Bence geri götürüp parayı iade almakla bu sorun çözülmüş sayılmaz. Zaten nasıl geri gidecek; saksıdan çıktı, toprağa dikildi, orada çiçeklendi...Ancak öyle gördük yanlış bitki olduğunu.. Sök götür, atsınlar bir kenara, ölsün; Bauhaus rahat - firma rahat...
Bence ithalatçı firmanın bu sorundan haberdar olması lazım. Ben Akdoğa'ya mail atacağım bu konuda. Başına bu olay gelen herkes de agaclar.net üyesi olduğunu da belirterek hem Bauhaus'a hem de ithalatçı firmaya yazsın bence.
Çok haklısınız Eser İlhan. Benimkiler henüz saksıdalar ama büyüdüler geliştiler. Çiçek açtıktan sonra anladım başka tür olduğunu. Birinin saksısını büyütmüştüm. Diğeri de bahçede henüz yer hazır olmadığı için dikemedim kendi saksısında bekliyor. Buna rağmen büyüdü ve tomurcuklandı. Yakında açacak.
Geliştirip büyüttüğüm bitkiyi neden iadeye götüreyim ki. Kendilerine de aynısını söyledim.
En iyisi firmalara mail atmak.
Bence geri götürüp parayı iade almakla bu sorun çözülmüş sayılmaz. Zaten nasıl geri gidecek; saksıdan çıktı, toprağa dikildi, orada çiçeklendi...Ancak öyle gördük yanlış bitki olduğunu.. Sök götür, atsınlar bir kenara, ölsün; Bauhaus rahat - firma rahat...
Bence ithalatçı firmanın bu sorundan haberdar olması lazım. Ben Akdoğa'ya mail atacağım bu konuda. Başına bu olay gelen herkes de agaclar.net üyesi olduğunu da belirterek hem Bauhaus'a hem de ithalatçı firmaya yazsın bence.
Sayın Eser İlhan, Ben akdoğa'da çalışan yetkiliye durumu ifade ettim, oda Hollanda'lı firmadan kaynaklandığını belirtti.))) burası Türkiye....
Eser İlhan
18-04-2013, 19:05
Çok haklısınız Eser İlhan. Benimkiler henüz saksıdalar ama büyüdüler geliştiler. Çiçek açtıktan sonra anladım başka tür olduğunu. Birinin saksısını büyütmüştüm. Diğeri de bahçede henüz yer hazır olmadığı için dikemedim kendi saksısında bekliyor. Buna rağmen büyüdü ve tomurcuklandı. Yakında açacak.
Geliştirip büyüttüğüm bitkiyi neden iadeye götüreyim ki. Kendilerine de aynısını söyledim.
En iyisi firmalara mail atmak.
Attım bile....
Akdoğa'nın maili : info@akdoga.com.tr
Üşenmeyin, sizler de yazın ;)
Eser İlhan
18-04-2013, 19:08
Sayın Eser İlhan, Ben akdoğa'da çalışan yetkiliye durumu ifade ettim, oda Hollanda'lı firmadan kaynaklandığını belirtti.))) burası Türkiye....
Bence bunu da yazarak ve Hollanda'ya iletilmesini de talep ederek bir mail atın siz de Akdoğa'ya. Onlar da Hollandadaki firmaya şikayet etsinler durumu. Hangi firmaymış Hollanda'daki? adı ve maili elde edilirse oraya da yazarım. Hiç üşenmem bu gibi işlere..
Son mesajları İnternet Üzerinden Yurtdışı Tohum, Bitki Siparişi (http://www.agaclar.net/forum/alisverisler-ve-ilanlar-hakkinda/778.htm) başlığına taşırsam daha çok kişi farkedebilir. Ne dersiniz?
Eser İlhan
18-04-2013, 19:32
Son mesajları İnternet Üzerinden Yurtdışı Tohum, Bitki Siparişi (http://www.agaclar.net/forum/alisverisler-ve-ilanlar-hakkinda/778.htm) başlığına taşırsam daha çok kişi farkedebilir. Ne dersiniz?
Siz bilirsiniz.. Uygun olacağını düşünüyorsanız taşıyın tabii.
Ama bence orada da pek yankı bulmaz, çünkü bu bir şikayet. Şimdilik yurtiçi. Akdoğa'dan gelecek cevaba göre (tabii gelirse) yurtdışındaki ana firmaya da duyurulur tabii.
Acaba yeni başlık mı açsak ? ... Bir şikayetler başlığı örneğin... Veya Clematis başlığında bir alt başlık olabilir mi ?
Adalet Yağcı
18-04-2013, 21:31
"İnternet üzerinden Yurt dışı tohum, bitki siparişi" başlığında herkes görmeye bilir.
Clematis ile ilgilenenler bu başlıktan bilgileniyorlar.
Bu yüzden bu başlıkta kalırsa daha iyi olur diye düşünüyorum.
Ya da, konu ile ilgili mesajlar o başlığa da kopyalanabilir.
Bence de bu konu burada kalırsa daha iyi olur. Clematis sayfası olmasaydı belki hiç dikkatimi çekmezdi bu konu.
Bende mail attım. Bakalım nasıl bir gelişme olacak.
ben bauhaustaki clematislerin haline acıdığımdan, geçen sene 4 tane birden aldım. hepsi ölmek üzereydi, bu sene canavar gibiler. bu yıl da campanula almaya gittim, rafın altında eciş bücüş iki tane kalmış, kıyamadım aldım birini. ötekinde aklım kaldı, ölmesin diye onu da gidip alacağım bugün.
Eser İlhan
19-04-2013, 10:31
Dün akşam Akdoğa'ya yazdığım maile bu sabah cevap geldi. Aynen aşağıya yapıştırıyorum:
Sayın Eser İlhan
Oluşan yanlışlıktan dolayı özür dileriz. Bize yapmış olduğunuz geri dönüş için teşekkürler.Bu sorunun tekrarlanmaması için önlem almaya çalışalım .
Bildirmiş olduğunuz konuyla ilgili üretici firmaya ulaşabilmemiz için etiket ve çiçek fotoğraflarını yollamanızı rica ediyoruz.
Mahmut TOGAN
Bu sorunla karşılaşan tüm arkadaşlar, lütfen hepiniz bildirimde bulunun ki, Hollanda'lı firmayı da etkili bir biçimde uyarabilelim. Bir dahaki sefere daha dikkatli olsunlar..
kopshtar
19-04-2013, 10:48
Aynı durum bende de var. Farklı etiketle aldığım 2 clematis de fragrant spring çıktı. Yani Sn k-donmez sizinki de fragrant spring haberiniz olsun. Çok hafif bir kokusu var. Toplu açarsa bu kokunun artacağını düşünüyorum.
Ne de olsa 2 adet oldular elimde :)
Ayrıca durumu ben de hem akdoğa'ya hem de bauhause'a mail yoluyla şikayet ettim.
Bu güzellere kıyabilsem iade edeceğim ama kıyamıyorum.
k_donmez
19-04-2013, 13:40
Aynı durum bende de var. Farklı etiketle aldığım 2 clematis de fragrant spring çıktı. Yani Sn k-donmez sizinki de fragrant spring haberiniz olsun. Çok hafif bir kokusu var. Toplu açarsa bu kokunun artacağını düşünüyorum.
Ne de olsa 2 adet oldular elimde :)
Ayrıca durumu ben de hem akdoğa'ya hem de bauhause'a mail yoluyla şikayet ettim.
Bu güzellere kıyabilsem iade edeceğim ama kıyamıyorum.
Sayın Kophstar,
Bilgi için teşekkür ederim. Türü kesinleşti. Sizden öğrenmiş oldum. ;)
Akdoğa'nın merkezi Yalova'da. Fotoğrafları da toplayıp yazın bir baskın yapacağım. Bu linki de kendilerine göndereceğim.
Sayın Sevgi Çalış
Bildirmiş olduğunuz sorunu inceleyip en kısa zamanda sizi bilgilendireceğiz. Mümkünse üstündeki etiketin iki tarafı ile açan çiçeğin fotoğrafını yollarsanız bizde üretici firmaya dönebilelim.
Vermiş olduğunuz bilgi ve geri dönüş için teşekkür ederiz.
Mahmut TOGAN
From: sevgi ÇALIŞ [mailto:sevgiersavas@yahoo.com.tr]
Sent: Friday, April 19, 2013 7:51 AM
To: info@akdoga.com.tr
Subject: Clematis leri etiket üzerindeki çiçeklerinden farklı çıkması
Bauhaus tan, uzerindeki etiketlere gore secip begenerek aldigim clematis im cicek acinca hayal kirikligi yasadım. Etiketindeki resimle acan ciceklerin alakasız oldugu ortaya çıktı. 2. clematisim henuz acmadı ama ondan da supheliyim.
Sayın Akdoga yetkilileri;
Ben acaçlar.net forumuna üyeyim ve oradaki arkadaslarinda ayni sorunu yasadigini gordum. Bu soruna en kisa zamanda cozum bulup tarafima dönulmesini rica ederim.
iyi calismalar.
Sevgi Calis
Bu hafta açmış olanlar.
Avrupa çiçekçilikte.
392499
392500
392502
392501
392503
göz doldurucu güzellikler.
Avrupa çiçekçilikte 20 nisanda açanlar.
392504
392505
392506
392507
392508
hepsni alamadım, hatta sadece görüntü aldım.
k_donmez
20-04-2013, 10:23
Akdoğa'ya çiçeğin etiketi ve resmini mail le gönderdim. Mesajım.
4 yıldır bahçeli bir evde yaşıyorum. Her yıl Bauhaus Ankara Cepa mağazasından iki veya üç farklı tür clematis alarak bahçeme ekliyorum. 2011 yılında satın aldığım ve henüz yapraklanmamış olan Montana türleri hiç yapraklanmadı. Geçen yıl Montana Rubens türü olarak aldığım bir clematis farklı bir tür çıktı. Beyaz ve küçük çiçekleri var. Şimdi tomurcuklu durumda çiçekli halini de size etiketiyle birlikte göndermeye alışacağım. Bu yıl aldığım ve etiketi ile birlikte resimlediğim, etiketinde Vyvyan Pennel türü olduğu ve mor katmerli çiçek açacağı belirtilen clematisiniz ise Pembe çiçek açan Montana türü çıktı.
Ağaçlar. net ( http://www.agaclar.net/forum/ ) üyesiyim. Ben yakınmamı dile getirince bir çok arkadaşımın da aynı sorunu yaşadıklarını gördüm. İlgili başlığın bir linkini de ekliyorum. Üç yıl içinde 9 adet clematis aldım. İkisi hiç yapraklanmadı. Şimdilik ikisi farklı tür çıktı. (Henüz çiçek açmayanlar var.) Sorunumu ilgilenilmek üzere iletiyorum. Akdoğa gibi bitki konusunda önemli bir firmaya bu durumun yakışmadığını ifade etmek isterim. Selamlar.
http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/4446-102.htm#post1141447
Kemal Dönmez
Gelen cevap böyle.
Sayın Kemal Dönmez
Satmış olduğumuz clematis etiketleri üzerindeki tür ve çiçek fotoğraflarıyla açan çiçeklerin uyuşmadığı ve farklı çeşitler çıktığı konusunda son günlerde başka geri dönüşler aldık.Bunda agaçlar.net teki forumun etkisi olmuştur.Bu ürünleri Hollanda dan getirdiğimiz için bizde üretici firmalara bu konuyu iletecek ve bundan sonra böyle bir yanlışlığın olmaması için elimizden geleni yapacağız. Oluşan hata için özür dileriz.
Bu hatanın telafisi için elimizdeki çeşitler çiçek açtığında size tekrar dönüş yapacağız.
Bu tip geri bildirimlerin bizim için çok değerli olduğunu fark etmediğimiz hatalarımızı düzeltmemize sağladığı için teşekkür ederiz.
İyi günler
Mahmut Togan
FatihBahce
20-04-2013, 11:24
Birinci resimdeki Clematis, alttaki Mazury cinsiyle aynı mı?
Değilse birincinin ismini bilen var mı?
392559
392560
Birinci resimdeki Clematis, alttaki Mazury cinsiyle aynı mı?
Değilse birincinin ismini bilen var mı?
392559
392560
Mazury geç çiçeklenenlerden şu an çiçekli mi?
FatihBahce
20-04-2013, 12:28
Mazury geç çiçeklenenlerden şu an çiçekli mi?
Çiçekli. Bugün çektim. Ortadaki organlar farklı ancak taç yapraklar çok benziyor. İkisi de katmerli .
Çiçekli. Bugün çektim. Ortadaki organlar farklı ancak taç yapraklar çok benziyor. İkisi de katmerli .
Erken büyük çiçekli grubu taradım. Clematis 'Countess of Lovelace'
olabilir. Sevgiler...
394650
394651
394652
394653
Acaba bu yaban asması mı?
yolda buldum...:D
Rengini mor beklerken şansımıza bu çıktı.
394650
394651
394652
394653
Bu bir Cezair menekşesi ( Vinca minor );)
Rengini mor beklerken şansımıza bu çıktı.
Clematis Miss Bateman, çok da guzel açmış :)
Cevaplarınız için sağ olun o zaman ben yarın birkaç dal daha alıp güzelce dikeyim.
Yol boyu bunlarla kaplı.:D
Eskilerden Clematis 'The President'
394915
gerçekte mor-eflatun da resimde masmavi:)
394650
394651
394652
394653
Cezayir menekşesi sn. kılıçh.
Orhan Özbilgiç
24-04-2013, 21:03
Geçen yıl Martta Bauhaus' ta, bayrak kırmızısı renkli bu clematisi görünce , rengine meftun olup hemen almıştım.
394998
Eve gelir gelmez, Rouge Cardinal yazıp araştırınca, renginin şarap kırmızısı olduğunu öğrendim. Tabi biraz canım sıkıldı. Neyse, şarap rengide güzeldi.;)
Haziran ortalarında gerçek rengiyle bizzat tanıştım.
394999
Ama Kırmızı bulursam yine alacağım.:p
kopshtar
26-04-2013, 11:21
Bu karışıklık işi sürekli galiba;
İşte benim ilk açan fragrant spring'im. Duradii diye almıştım. Diğeri henüz açmadı.
Bu karışıklık işi sürekli galiba;
İşte benim ilk açan fragrant spring'im. Duradii diye almıştım. Diğeri henüz açmadı.
Keyifle büyütün. Kokusu hakkında yorumunuz nedir?
kopshtar
26-04-2013, 12:44
Çok güzel. Hafif ve kremsi bir kokusu var. Diğer kokulu çiçeklerden farklı buldum.
Toplu açarsa uzaktan da rahatlıkla koklanabilir.
k_donmez
26-04-2013, 19:10
Geçen yıl Montana Rubens etiketiyle aldığım ve bu yıl ilk çiçeklerini gösteren clematis. Çiçek çapı 5-6 cm civarında ve renk tamamen beyaz. Bitki güzel. Geçen yıl yapraklarını dökene kadar 4 metreye yakın boya ulaştı. Bu yıl da hem bol çiçek veriyor, hem de çok hızlı bir biçimde uzuyor. Türünü bilen bir arkadaşımız var mıdır? Bildiğim sitelerden karşılaştırdım.
Buna benziyor.
Chrysocoma Sericea (http://homeofclematis.net/chrysocoma_sericea.html)
Bunu daha çok benzettim.
http://www.taylorsclematis.co.uk/clematis-wilsonii.html
Bauhaus'a yeni 3 değişik renk clematis gelmiş, Orhan bey kırmızıda var.
Diger iki renk ne Nevzat Bey?
Mor ve pembe kırmızı yapraklı.
Eser İlhan
26-04-2013, 21:38
Bu sene artık Bauhaus'dan yeni clematis almamaya söz verdim kendime. Bahar başında aldıklarımın hepsi (etiketleri başka başka olmasına rağmen) montana çıktı:(
Başka kimsede getirmiyoki:o
Eser İlhan
26-04-2013, 21:44
Başka kimsede getirmiyoki:o
Biraz uzak ama büyük Çamlıca Fidanlığında olabilir. Armandii'leri de ordan almıştık. Bu sene ne kadar da güzel açtılar ;)
Orhan Özbilgiç
26-04-2013, 21:48
Teşekkür ederim Nevzat Bey.:)
Eser hm. onlar sadece Armandi getiriyorlar, takip ediyorum onlarıda.:o
Orhan Özbilgiç
26-04-2013, 22:05
Geçen yıl aldığım Glady Picard, Miss Bateman'dan sonra ikinci çiçeklenen Clematis' im oldu.
İlk çiçekler o kadar iri ki, mübalağasız neredeyse elim kadar.:eek:
Yalnız hiç boylanmadı. Bu yıl aldıklarım bile onu geçtiler.
Miss Bateman.
395932
Glady Picard.
395933
395934
Bende almıştım benimkide aynı Orhan bey.
Orhan Özbilgiç
26-04-2013, 22:11
Bodurluğuda mı?
Evet hiç büyümedi desem yalan olmaz, belki bundan sonra olabilir.
Orhan Özbilgiç
26-04-2013, 22:20
Büyük olasılıkla büyüyecektir. Zira, yanlış hatırlamıyorsam bendeki hiç bir clematis'in etiketinde, boylanmaları için, 200 santimin altında bir rakam okumadım.
Eser İlhan
26-04-2013, 22:23
Birkaç yıldır özenle büyütüp kırmızı sarmaşık gülünün çıplak alt gövdesine sardırdığım Gladys Picard'ımı kış içinde bahçe kapısını aralık bulup yokluğumuzda içeri dalan ve gülün altını büyük bir zevkle kazan sokağımızın köpeği Gelin paramparça etmişti. O kadar üzüldüm ki anlatamam...
İki hafta önce gülleri gübrelerken ben de iyice çapaladım gülün altını ve hiçbir canlılık belirtisine rastlamadım..
O olaydan sonra gülün altındaki çıplak toprağı tekrar kazılmasını önlemek için boş çiçek kasalarını ters çevirip yerleşirmek suretiyle kapatıyordum. Bu hafta bahçeye geldiğimizde bir de baktım ki Gladys Picard bana kasaların altından nazlı nazlı gülümsüyor :p :p Hem de ne gülümseme..
Gayet gür olarak yeniden sürmüş. Çok sevindim, hemen bakım yaptım ve tırmanma düzeneğini hazırladım. Bakalım beni çiçeğiyle de sevindirecek mi??
395946
Eser İlhan
26-04-2013, 22:28
Büyük olasılıkla büyüyecektir. Zira, yanlış hatırlamıyorsam bendeki hiç bir clematis'in etiketinde, boylanmaları için, 200 santimin altında bir rakam okumadım.
Mutlaka büyüyecektir. Benimki köpek eşeleyip toprak seviyesinden budamadan önce 3.00 m.ye yakındı. Ama çok ince ve cılızdı. Şimdi o kadar gür sürmüş ki.. Murat Pilevneli'nin blogunda clematislerin ilk dikiminde tepelerinin koparılması gerektiğinden söz ediyordu ama hiç kıyıp yapamamıştım. Bu olaydan sonra uzun zamandır isteksiz büyüyen bir clematisim vardı, gidip tepesini kopardım. Bakalım ne olcak ?
Orhan Özbilgiç
26-04-2013, 22:38
Sağolun Eser hanım.
Artık bir referansımız var.:)
Bende, kasım sonunda hepsini diz boyundan budamıştım.
Ama belirttiğiniz gibi, dalları çok güçlü görünüyor.
Eser İlhan
26-04-2013, 22:43
Sağolun Eser hanım.
Artık bir referansımız var.:)
Bende, kasım sonunda hepsini diz boyundan budamıştım.
Ama belirttiğiniz gibi, dalları çok güçlü görünüyor.
Gülü bol bol çapalayıp gübreledimdi. Hem hayvani gübre, hem de gül gübresi. O da iyi gelmiş olabilir.
Orhan Özbilgiç
27-04-2013, 15:47
Clematis Jakmani Niobe.;) İnternette baktım. Bordoya çalan bir kırmızı.
Sağolsun, biraz önce eşim, Beylikdüzü Bauhaus'a kadar gidip alıvermiş.
Tekrar teşekkürler, Nevzat Bey.:)
Orhan Özbilgiç
27-04-2013, 18:37
Böyle bir şeymiş. ;)
Bayrak kırmızısı değil ama yinede çok hoş. Benim ekip tamamlandı. Toplam 10 Clematis. 8 metrelik duvar cephesine çok bile.
396264
Eser İlhan
27-04-2013, 19:36
Dün ben de epeyce baktım Niobe'lere Beylikdüzü'nde. Cesaret edemedim. Dilerim gerçekten de Niobe'dir. Merakla bekleyeceğim çiçeğini. Güle güle büyütün Orhan Bey :)
Merhabalar arkadaşlar, ben artık etiketlere güvenemediğim için almıyorum. Inşallah sizinkiler de aldıklarınız gibi çıkar. En güvenilir yol birbirimizden olmayan çeşitleri tamamlamak.
Adalet Yağcı
28-04-2013, 19:16
Yaprak yapılarına dikkat etmek lazım, genellikle Montana türlerine Macropetelia, vyvan pennel gibi etiketler takıyorlar.
Montanaların yaprakları karakteristik özellikler taşıyor, gövde rengi daha koyu, yapraklar da ciddi derecede tırtıklı, çiçekleri de ufak tabii.
Büyük çiçekli clematislerin yaprakları tırtıksız oluyor, bu ayrıntıyı atlamayın.
Teşekkür ederim Adalet hn. bundan sonra yaprak yapılarına göre bakıp alayım en iyisi.
mormenekşe
28-04-2013, 22:46
Merhaba, İzmir'de nerede bulurum acaba clematis fidanını? hafta içi İzmir'e gidicem selluka ve clematis almak istiyorum ama her yerde bulunmadıklarından nereden alacağımı bilmiyorum :(
Merhaba, İzmir'de nerede bulurum acaba clematis fidanını? hafta içi İzmir'e gidicem selluka ve clematis almak istiyorum ama her yerde bulunmadıklarından nereden alacağımı bilmiyorum :(
Merhaba
İzmir' de sadece Avrupa çiçekçilik'te Clematis bulabilirsiniz.
Clematis sever bizler ne yazık ki bu bitkiyi İzmir de başka yerde bulamıyoruz.
Selluka da yetiştiriyor .Avrupa çiçekçilik.
Selamlar.:)
mormenekşe
28-04-2013, 23:13
Teşekkür ederim sevgili Hülya, bu haberi aldığıma sevindim. Şimdi Avrupa Çiçekçilik nerede diycem kızıcaksınız :) neyse internetten bakayım adreslerine sevgiyle kalın.
:) Biraz araştırmayla buldum adresi tabii yine agaclar.net sayesinde, çok da güzel açıklamalarıyla. Meğer bir sardunya cennetiymiş aynı zamanda. Şimdi e.dergimizden nisan 2007 sayısına da bi göz atıcam kendisi sardunyalar hakkında bir makale yazmış. Tekrar teşekkürler sevgili Hülya;)
kopshtar
29-04-2013, 11:20
Akdoğa'nın bana dönüşü aşağıdaki gibi oldu.
"Sayın Er
İletmiş olduğunuz etiket ürün farkı sonun dan dolayı Hollanda da başka bir üreticiden clematis getirdik .Bu ürünler çiçek açtıktan sonra etiketlerle uyumluysa sevk edeceğiz.Çiçek açtıktan sonra sizi bilgilendirip yerimize davet etmek isterim.Hem yeni renkleri görün hem de elimizde olmadan yaptığımız hatayı telefi edelim.
Mahmut Togan"
İthal edilen firma değişmiş görünüyor. Bundan sonra çiçeklenmeden sevkiyat da yapılmayacakmış. Bu bizim için iyi haber. İnşallah güven sorunu böylelikle ortadan kalkmış olur.
Geçen yıl aldığım Glady Picard, Miss Bateman'dan sonra ikinci çiçeklenen Clematis' im oldu.
İlk çiçekler o kadar iri ki, mübalağasız neredeyse elim kadar.:eek:
Yalnız hiç boylanmadı. Bu yıl aldıklarım bile onu geçtiler.
Miss Bateman.
395932
Glady Picard.
395933
395934
Bendekide aynı şekilde cinsi aynı, büyük çiçek açtı fakat boyu büyümedi,diğer bir çeşit daha almıştım boyu iki metreyi geçti henüz çiçeklenmedi.
Adalet Yağcı
29-04-2013, 14:05
Bizde de ufak tefek hareketlenmeler başladı.
Son iki yıldır doğru dürüst bakım görmedikleri için olsa gerek, önceki yıllar kadar coşkulu değiller.
President
396946
Dr. Ruppel, ancak rengi soluk, yaprakları da açık renk, demir eksikliği ola bilir diye düşündürdü beni.
396947
Bu da güneşli bir alandaki Ruppel, rengi daha canlı.
396948
Bunun John Paul olduğunu düşünüyordum, ruppele çok benziyor, birlikte dikmiş ola bilirim.
396945
Ben böyle bakımsız hallerine de razıyım :)
1 aydır kış bahçesinde tohumdan yetiştirdiğim sabah sefaları ; 24 nisan gecesi yediği donlarla ölünce , her şeye razıyım :(
FatihBahce
29-04-2013, 15:09
Benim geçen yıl aldıklarım hızla büyüyor ancak henüz çiçeklenmedi.
Zaten ilk aldığım Mayıs sonuydu. Sanırım yazın açan cinsler.
Adalet Yağcı
29-04-2013, 15:58
Sevgili olcim, Erzurum'da tohumdan bitki yetiştirmek zordur tabii, ancak iç mekanda yapabilirsiniz.
İklime alışık bitkileri tercih edin, endemik olabilir ve ya clematis gibi -20 derecelere dayanan bitkiler.
Adalet Yağcı
29-04-2013, 16:00
Benim geçen yıl aldıklarım hızla büyüyor ancak henüz çiçeklenmedi.
Zaten ilk aldığım Mayıs sonuydu. Sanırım yazın açan cinsler.
Keşke benim clematislerim de yazın açsalar, bunu bir türlü dengeleyemedik.
Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül açan clematis çeşitleri yok denecek kadar az Ülkemizde.
Yeni çeşitler getirmek lazım.
Sn. Adalet hn. ın tavsiyesi üzerine yaprak yapısına bakarak bir clematis daha aldım. Umarım son iki aldığım etiketteki gibi çıkarlar.
397419
397420
Adalet Yağcı
30-04-2013, 08:52
Sn. Adalet hn. ın tavsiyesi üzerine yaprak yapısına bakarak bir clematis daha aldım. Umarım son iki aldığım etiketteki gibi çıkarlar.
Montana değil!.. Merak etmeyin, büyük çiçek açacak ;)
Sevgili Clematisseverler,
Geçen yıl alıp Dikili'de ki yazlığımıza ektiğim clematisi kurutunca çok üzülmüştüm.
Aşırı sıcakta yanlış zamanlama ile köklerini güneşten koruyamadığı bir yere diktiğimi şimdi anlıyorum...
Ben de cemo ve alcenin bahçelerinde ki clematisleri görünce bu sefer Ereğli ikliminde tekrar denemek istedim. Bauhousedan bir tane daha aldım.
Orta büyüklükte bir saksıya ithal torf, organik gübre, perlik, az dere kumu karıştırıp ektim, köklerini güneşten koruyup dallarını güneşe uzatır vaziyette balkonuma yerleştirdim...
397553
397554
Clematisin türü justa yazıyor...
397555
Üzerinde aldığımdan beri hiç büyümeyen bir tomurcuk var. Ama boyu çok hızlı büyüyor, hani neredeyse dinlesem büyüme hışırtısı duyulacak :rolleyes:
397556
397557
Saksının boyutu, clematisin türü, bakımı, sulama, vs. her tür görüşlerinizi rica ediyorum...
Sevgiler
Zafer İnandıklı
30-04-2013, 20:41
Ernest Markham.
Resimdekiler geçen sene aldığım clemetisler,yeni aldıklarımın üç tanesi aynı çıktı sanırım montana bir tanesi henüz çiçek açmadı.
İkinci resimdeki çiçek açan pek büyümedi onun sağındaki iki metreden fazla boylandı henüz çiçek açmadı,aynı anda dikmiştim.
Sayın mor menekşe urla kalabak yol ayrimindan az ilerde avrupa cicekcilik var guler hanim ben gecenyil ondan dört tane almistim
Gecen hafta sevgili Fatoş ziyaretime gelirken bir tane daha almis haber vereyim dedim
k_donmez
02-05-2013, 21:59
Montana Rubens etiketiyle geçen yıl aldığım Clematis, Montana Wilsonii çıktı. Tomurcuklandı ve bolca çiçek açtı. Hafif ve güzel bir kokusu var. Görüntü güzel. Budama gerektirmeyen bir türmüş. Çabuk gelişiyor.
Benol Hazaroğlu
03-05-2013, 14:20
Cholmondoley
Benol Hazaroğlu
03-05-2013, 14:25
Josephine
Benol Hazaroğlu
03-05-2013, 14:36
Son iki eflatun Avrupa çiçekçilikten biri niobe diğeri Teshio olarak alındı
Sonuç bu.
Benol Hazaroğlu
03-05-2013, 14:37
Bu teshio olmalı.
Sayın Benol hanım,
Clematisleriniz çok güzel sağlıkla büyütünüz.
Adı netliğe kavuşmayan kızım açtı.
Clematis texensis de işte hangisi?
399485
399486
üstelik saksıda.
Clematis texensis...
400204
400205
400206
Osmanlı lalesini andıran bu görüntüye hayran olmuştum.
...
Clematisin türü justa yazıyor...
Üzerinde aldığımdan beri hiç büyümeyen bir tomurcuk var. Ama boyu çok hızlı büyüyor, hani neredeyse dinlesem büyüme hışırtısı duyulacak :rolleyes:
Clematisim nihayet çiçek açtı...
Renk karteladakinden oldukça farklı...Ustaların yanında pek lafı olmaz ama yine de ilk çiçek açan clematisim olduğu için beni çok sevindirdi...:o
Bahçemizdeki clematislerden biri olan bu clematis'in bende kayıtlı isimler arasında bulamadım. Araştırmamda da ismine ulaşamadım. Geçen yıl bauhaus'tan almıştım bu sene ilk çiçeğini görüyorum. İsmini bilen clematis uzmanlarımızdan yardım rica ediyorum.
400283
Adalet Yağcı
06-05-2013, 20:44
Montana türü olduğu kesin ama, tam ismini bilemiyorum Taner bey.
Arkadaşım teşekkürler.
İsmi ? :)
Burada 6 tane clematis var.
400416
Hepsi küçük bitkiler.Umarım gelecek yıl büyürler.
Montana türü olduğu kesin ama, tam ismini bilemiyorum Taner bey.
Dün akşam uluslararası hibiscus derneğinin sayfasından bakabildiğim ana tür gruplarında tam olarak benzerini bulamadım.
Montana'nın yaprak yapısı daha geniş ve yaprak uçları daha oval. Bunun yaprak yapısı daha dar yaprak uçları daha sivri ve kapalı.
Bakabildiğim fotoğraflardan Clematis armandii 'Little White Charm''a biraz benzettim fakat onun da göbek kısmı farklı.
Sonuç olarak farklı varyasyonlarda arama yaptırdım fakat bir sonuca ulaşamadım.
Josephine
Benol Hanım josephine uzun zamandır aradığım bir tür.
Nereden aldınız acaba?
Edinburg düşesi .
İlk katmerli clematisim.
Sn. Uzman16; maşallah ne güzelmiş clematisiniz. İlk olarak mı açtı? Çiçeklenme süresi ne kadar acaba?
Merhabalar, bu clematisim etikettekiyle aynı sayılır. Etiketteki renk biraz daha canlı kırmızı-pembe arası bir renkti. Belki çekimden kaynaklı renk değişikliği olabilir.
400628
KAPTANzst
07-05-2013, 10:27
Bu teshio olmalı.
Ne zaman ziyaret etsek bahçeyi:)
Sevgi Hanım geçen sene aldım.
İlk defa geçen sene çiçek açtı.
14-15 gün oldu sanırım çiçekleneli.
Sizin Rouge cardinal de çok güzel.
Adalet Yağcı
07-05-2013, 17:06
Çok güzel çeşitler oluşmaya başladı, ne yazık ki her zaman istediğimizi bulamıyoruz.
Bulduğumuzu zannettiğimiz de yanlış etiketli çıkıyor.
Duchess of Edinburgh a bayıldım, güle güle büyütün uzman16.
Dilerim bunun gibi türler yaygın olarak satılır da bizler de ediniriz.
Benim üç yıldır bakımsız kalan HF Young yine açtı ama, üç yıl önceki haline benzemiyor.
Bu sene bolca gübreledim, seneye çok şey bekliyorum ondan :)
HF Young ve diğerleri
400792
400793
400794
400795
400796
KAPTANzst
07-05-2013, 17:14
Benol hanımdan aldığım çeliklerden 5 çeşit kök çıkardı 2 çeşit tutmadı.
Adalet Yağcı
07-05-2013, 18:34
Tebrikler KAPTANzst, bir dolu clematisiniz oldu.
Demek ki köklenme iki ay civarında gerçekleşiyor, tam olarak diktiğiniz tarihi hatırlıyor musunuz?
KAPTANzst
07-05-2013, 18:50
Tebrikler KAPTANzst, bir dolu clematisiniz oldu.
Demek ki köklenme iki ay civarında gerçekleşiyor, tam olarak diktiğiniz tarihi hatırlıyor musunuz?
24 02 2013 de ilk fotoğrafı atmışım bu başlığa. 100. sayfanın ilk fotoğrafı .
Demek ki 2.5 ay olmuş
Ben bu kadarını da beklemiyordum.:)
mormenekşe
08-05-2013, 00:35
Sayın mor menekşe urla kalabak yol ayrimindan az ilerde avrupa cicekcilik var guler hanim ben gecenyil ondan dört tane almistim
Gecen hafta sevgili Fatoş ziyaretime gelirken bir tane daha almis haber vereyim dedim
Sevgili Aysis, çok mutluyum çookk teşekkür ederim. Sevgili jezebel ve hülya hanımda aynı adresi vermişti diğer sayfalardan. Bugün ziyaret ettim Avrupa Çiçekçiliği, adaşım gönül hanımla hem çok güzel sohbet ettik hem deee sellukam, sundaville dark ret, elfjes doortje, scaevola, clematis sanırım montana ve limon kokulu sardunya sahibi oldum. :)
O kadar sevindim ki anlatamam.
Geçen yıl Avrupa Çiçekçilikten aldığım yaban asması açtı. Bu yıl güvercin gübresi ile takviye yapmıştım diğer çiçeklerim de çok güzel açtılar.
Sevgili Aysis, çok mutluyum çookk teşekkür ederim. Sevgili jezebel ve hülya hanımda aynı adresi vermişti diğer sayfalardan. Bugün ziyaret ettim Avrupa Çiçekçiliği, adaşım gönül hanımla hem çok güzel sohbet ettik hem deee sellukam, sundaville dark ret, elfjes doortje, scaevola, clematis sanırım montana ve limon kokulu sardunya sahibi oldum. :)
O kadar sevindim ki anlatamam.
İki Gönül bir arada güzel olmuştur.
Orada olup ikinizin arasında dilek dilemek vardı:)
Ama sizin dilekler maşallah hepsi gerçekleşmiş fazlasıyla.
Güle güle büyütün inşallah.
Adalet Yağcı
08-05-2013, 19:34
Geçen yıl Avrupa Çiçekçilikten aldığım yaban asması açtı. Bu yıl güvercin gübresi ile takviye yapmıştım diğer çiçeklerim de çok güzel açtılar.
Sevgili gultar;
Çok güzel bir ciçeklenmiş güle güle büyütün.
Benim HF.Young'a çok benziyor, daha doğrusu ben HF.Young olduğunu düşünüyorum, bendekiler 8 taç yapraklı açıyor sadece.
Siz aldığınızda etiketi var mıydı?
Belki sizden gerçek ismini öğrenebilirim.
Sevgili gultar;
Çok güzel bir ciçeklenmiş güle güle büyütün.
Benim HF.Young'a çok benziyor, daha doğrusu ben HF.Young olduğunu düşünüyorum, bendekiler 8 taç yapraklı açıyor sadece.
Siz aldığınızda etiketi var mıydı?
Belki sizden gerçek ismini öğrenebilirim.
Sevgili Adalet Yağcı, iyi dilekleriniz için çok teşekkürler.
Çiçeğimi aldığımda ne etiket ne de çiçeği vardı. Şansıma deyip aldım. Bu nedenle ismi ile ilgili bir bilgim yok. Fotoğraftan teşhis eden olursa, Ben de öğrenirim.. Sevgiler.
mormenekşe
09-05-2013, 00:42
İki Gönül bir arada güzel olmuştur.
Orada olup ikinizin arasında dilek dilemek vardı:)
Ama sizin dilekler maşallah hepsi gerçekleşmiş fazlasıyla.
Güle güle büyütün inşallah.
Sevgili Jezebel, gerçekten çok güzel bir gündü çok istediğim çiçeklerime kavuşmanın yanı sıra Gönül hanımın içten samimi ilgisi ve yeni bir dost kazanmak beni çok mutlu etti.
Sayfama fotoları koyucam inşallah oradan dilek tutabilirsiniz :) Aslında bu kadar mutlu olmama sizler aracı oldunuz, o yüzden gönlünüzdeki tüm güzel dileklerinizin gerçekleşmesi için ben duacıyım her zaman .
3 aydır yeşil ancak köklendi mi bilmiyorum.
Kökünü açmaya da cesaretim yok, böyle devam edeceğim.
401418
.
Benol Hazaroğlu
09-05-2013, 09:52
Starlight
Benol Hazaroğlu
09-05-2013, 09:53
John Paul
Benol Hazaroğlu
09-05-2013, 09:55
HF Young
Benol Hazaroğlu
09-05-2013, 10:01
Multi Blue.
Benol Hazaroğlu
09-05-2013, 10:02
Jakmani olabilir.
Benol Hazaroğlu
09-05-2013, 10:09
Ernest Markham
Benol Hazaroğlu
09-05-2013, 10:18
Josephine. Muhteşem açtı. Kafes arkasında kaldığı için tek çiçek resimlendi.
Josephine. Muhteşem açtı. Kafes arkasında kaldığı için tek çiçek resimlendi.
Sn. Benol Hazaroğlu; MAŞALLAH çok güzel clematisiniz. Benim bauhaustan aldığım etiketteki katmerli maalesef farklı çıktı. Sizinkini görünce de çok sevdim. Kaçıncı yılı acaba? Ve ne kadar çiçekli kalıyor?
Sevgi ve saygılarımla.
Adalet Yağcı
09-05-2013, 10:55
3 aydır yeşil ancak köklendi mi bilmiyorum.
Kökünü açmaya da cesaretim yok, böyle devam edeceğim..
Bence canlı, kök oluşturmasaydı çoktan kururdu yaprakları.
Yine de kökler güçleninceye kadar olduğu yerde bırakın derim, yaz sonunda toprağı ile birlikte esas yerine alırsınız.
Sevgili Benol, katlı katsız tüm bitkilerin harkulade.
Güzel bakım ve sevginin sonuçları bunlar.
Beğen tuşu çok hafif kaldı bu güzellikler karşısında sabahtan beri dişimi sıkıyorum yazmıyorum. Dayanamadım;)
Ellerine ve yüreğine sağlık arkadaşım.
Sevgili Adalet hanım, öneri için teşekkürler, hiç oynatmadan sonbaharda başka bir ortama göçüreceğim.:)
Benol Hazaroğlu
09-05-2013, 13:18
Sevgili Sevgi,
Josephine geçen sene bitki büyük olduğu için bu mevsimde dipten budanmış halde Almanya'dan geldi. Tabii çiçeklerini geçen sene göremedim. Bendeki ilk senesi hakikaten çok çok güzel.
Sevgili Jezebel, teşekkürler arkadaşım. Bahçem clematis bahçesi oldu diyebilirim. Hala da aç gözlüyüm.
Ankara'daydım fidanlıkta kendimi kaybettim ama yinede 3 clematis aldım.
Biri bu sene yine tek sap tek çiçek verdiği için multi blue diğeri Geçen sene Avrupa çiçekçilikten niobe diye aldığım eflatun katlı açtı diye niobe. Diğeri de bende olmayan
Ville de lyon.
Clematis Gladys Picard,
401698
Clematis Rouge Cardinal,
401699
401700
Clematis Marjorie,
401701
Clematis Miss Bateman,
401702
Clematis Multi Blue,
401703
Bu Clematis'in ismini henüz öğrenemedim.
401704
Adalet Yağcı
09-05-2013, 17:29
Tam clematis mevsimi, verin coşkuyu :)
Benol hanım, ben de sevgili Jezebel gibi Josephine'e hayran kaldım, dönüp dönüp yeniden bakıyorum.
Türkiye'ye neden gelmez bu çeşitlerden anlamıyorum :(
Nevzat bey, sizin Piilu da çok güzel gelişip açmış, çok sağlıklı görünüyor.
Taner bey, Gladys Picard süper, Multi Blue ise zaten hepimizin kalbini çalmış durumda.
Bendeki bazı çeşitler henüz açmadı, Piilu meselâ, Multi Blue, Blue Angel ve Macropetelia(olduğundan şüpheliyim göreceğiz bakalım)tomurcuktalar daha.
Aslında sıralı açmalarını daha çok seviyorum, bahçede her daim bir kaç çeşit açmalı.
Ne dersiniz, Ekim sonuna kadar açacak clematis çeşitleri belirlesek de, Avrupa çiçekçiliğe siparişte bulunsak.
Bauhaus, Akdoğa çiçekçilikten ümidim yok artık benim :(
KAPTANzst
09-05-2013, 18:45
Ben bu sayfaya girince kendimden geçiyorum.
Böyle güzellik olurmu :=))
Adalet hm, çok güzel fikir ben katılırım:o
Adalet Yağcı
09-05-2013, 19:42
Hadi o zaman kolları sıvayalım Nevzat bey :)
Önce Avrupa çiçekçilikten yardım ala biliriz, bize alış veriş yaptıkları sitenin linkini verirler, biz oradan seçimlerimizi yaparız.
Sonra da siparişlerimizi veririz.
Ya da, başka sitelerden seçimlerimizi yapar, bitki isimlerini Avrupa çiçekçiliğe bildiririz.
Ancak, ikinci seçim düş kırıklığına uğratabilir bizi, "şunlar var ama şunlar yok" diye bilirler.
En iyisi ulaşabileceklerimiz arasından seçmek.
Ya da....
Sizler de önerilerinizi sıralayın.
Eser İlhan
09-05-2013, 20:07
Geçmiş yıllarda da benzer bir girişim olmuştu. Onun için ayrı bir başlık açılmış ve türler resimlerle listelenmişti. Adını hatırlamıyorum başlığın ama aranabilir, belki hala duruyordur. Hala duruyorsa, ordan da faydalanılabilir belki. Başlık için bakacağım. Bulabilirsem buraya link veririm.
Kesinlikle bizde varız. Yerimiz kalmasada clematis'e yer açarız artık.
Önce bu konuya katılımcıları belirleyip, daha sonra cins tercihlerini yapıp o yönde hareket etmek doğru olur sanırım.
Bence olur neden olmasın...
Adalet Yağcı
09-05-2013, 22:02
Sanırım İngiltere kaynaklı bir siteydi Eser hanım, Türkiye'ye gönderi yapmadıklarını söyledikleri için vaz geçilmişti diye hatırlıyorum.
Hollanda araştırıla bilir, yabancı dil bilen üyelerimiz yardımcı olurlar.
Adalet Yağcı
09-05-2013, 22:04
Önce bu konuya katılımcıları belirleyip, daha sonra cins tercihlerini yapıp o yönde hareket etmek doğru olur sanırım.
Bence olur neden olmasın...
Önce siteyi bulup gözlere bir ziyafet çekelim hele, bakın liste nasıl oluşuyor hızla :)
Sayın Jineop'un 77 ve 78. Sayfalarındaki çalışmaları tür seçmemizde bize yardımcı olabilir.
Large Flowered Clematis (http://www.gardenvines.com/shop/large-flowered-clematis-3/)
bir clematis sitesi.
Adalet Yağcı
09-05-2013, 22:59
Link çok güzel, bir de hangi aylarda çiçeklendiğini yazsalarmış.
Eser İlhan
09-05-2013, 23:14
Clematiskulturen F.M. Westphal | Ihre Adresse für Clematis (http://clematis-westphal.de/)
Ara sıra bakıp iç geçirdiğim bir site. Clematisler hakkında detaylı bilgi de veriyor. Yanlış hatırlamıyorsam ben buraya yazıp sordumdu, birsürü gümrük tafsilatı anlatmışlardı ve ben de vaz geçmiştim satın almaktan :(
Bir de bu var :
http://www.baumschule-horstmann.de/clematis-52b.html
Biraz önce aşağıdaki ingiliz sitesinden aşağıdaki clematislerin siparişini verdim. Sitenin Türkiye'ye gönderimi gözükmüyor. Paypal üzerinden ödemeyi credi kartı ile yaptım. En kötü ihtimalle parayı hesabıma iade ederler. Ya da email adresim üzerinden benimle temasa geçerler. O zaman nakliye konusunu konuşmaya çalışırız kendileri gönderemezlerse UPS veya DHL ile adreslerinden aldırmayı teklif ederim. Gelişmeleri sizlerle paylaşırım.
Benimkisi kuyuya taş atmak oldu bakalım taşı çıkartabilecekmiyiz.
Başka bir site ve ebay üzerindende araştırıyorum.
Clematis Choice (http://www.clematischoice.co.uk)
Clematis Arabella
Clematis Asao
Clematis cirrhosa Freckles
Clematis texensis Prenses Diana
Clematis viticella Carmencita
Clematis viticella Purpurea Plena Elegans
Ebay'da var olanlar tek satıcıya ait ve sadece ABD'ne satışı var. Diğer sitede benim yukarıda bahsettiğim sitedeki fiyatların üzerinde.
DilekGuven
10-05-2013, 09:45
ben de katılırım kesinlikle, günlerdir yabancı sitelere bakıp bakıp iç geçiriyorum...
Adalet Yağcı
10-05-2013, 10:10
Biraz önce aşağıdaki ingiliz sitesinden aşağıdaki clematislerin siparişini verdim. Sitenin Türkiye'ye gönderimi gözükmüyor. Paypal üzerinden ödemeyi credi kartı ile yaptım. En kötü ihtimalle parayı hesabıma iade ederler. Ya da email adresim üzerinden benimle temasa geçerler. O zaman nakliye konusunu konuşmaya çalışırız kendileri gönderemezlerse UPS veya DHL ile adreslerinden aldırmayı teklif ederim. Gelişmeleri sizlerle paylaşırım.
Benimkisi kuyuya taş atmak oldu bakalım taşı çıkartabilecekmiyiz.
Başka bir site ve ebay üzerindende araştırıyorum.
Clematis Choice (http://www.clematischoice.co.uk)
Clematis Arabella
Clematis Asao
Clematis cirrhosa Freckles
Clematis texensis Prenses Diana
Clematis viticella Carmencita
Clematis viticella Purpurea Plena Elegans
Taner bey, daha önce buna benzer bir durum yaşanmıştı, yanlış hatırlamıyorsam Jezebel arkadaşımız alımı İngiliz sitesinden yaptı, ödemeyi kabul ettiler ama bitkiyi göndermediler.
Daha sonra Türkiye'ye gönderimleri olmadığını söyleyip özür dilediler ve ücreti iade ettiler.
Yani aşağı yukarı bu minvalde bir olaydı, ayrıntılar aklımda yanlış kalmış ola bilir.
İnşallah sizin girişiminiz olumlu sonuçlanır da bizlere de bir imkan doğar.
Adalet Yağcı
10-05-2013, 12:29
Clematis viticella Purpurea Plena Elegans çok güzelmiş, bundan mutlaka bulmalıyız.
Bu iki kardeş bu yıl birbirine sarıldı.....
Adalet Yağcı
10-05-2013, 13:17
Çok güzel...
Alcen'ciğim, Piilu değil mi bu?
Evet adaletciğim, piilu senin yukarda dediğin klematislerin resmini buraya ekliyebilirmisin canım.......
Bahçe sayfama eklediğim resimleri buraya ekliyemiyorum, bilğisi olan varsa sebebini rica ediyorum sonra bu mesajı sileceğim............
Aynı fotoğrafı birden fazla yere yükleme imkanı vermiyor site. Aynı fotoğraftan başka yoksa şöyle yapabilirsiniz. Fotoğrafı birlikte seçten paint'i seçerek açın sonra farklı kaydet deyip fotoğrafa bir isim veya bir takı ekleyerek kaydedin. Sonra bu kaydettiğiniz fotoğrafı burada yayımlayabilirsiniz.
Adalet Hanım'ın bahsettiği benim alma teşebbüsünde bulunduğum Clematis viticella Purpurea Plena Elegans'ın internet'ten alınmış fotoğrafı.
402256
402257
402258
Birde benim gözüme çarpan ve hoşuma giden Clematis Avant-garde'nin fotoğrafları.
402259
402260
402261
402262
KAPTANzst
10-05-2013, 13:52
Benol hanımın bahçesinden.
KAPTANzst
10-05-2013, 13:53
devam.
KAPTANzst
10-05-2013, 13:55
devam..
Sevgili turtt,adaletin söylediği vittella ilk baştaki resimdekinden ben aldım ama henüz açmadı...........
Sevgili turtt,adaletin söylediği vittella ilk baştaki resimdekinden ben aldım ama henüz açmadı...........
Nereden almıştınız.
Belçikadan almıştım..............
Adalet Hanım'ın bahsettiği benim alma teşebbüsünde bulunduğum Clematis viticella Purpurea Plena Elegans'ın internet'ten alınmış fotoğrafı.
402256
402257
402258
Bu clametisten geçen gün Gönül hanımdan aldım. İncecik dalında onlarca küçük çiçekleri var eve gidince fotoğraflarım. İsmini sizinsayenizde öğrendim:)
Adalet Yağcı
10-05-2013, 16:21
Müracaat Avrupa çiçekçilik, hâlâ vardır inşallah.
Benol Hazaroğlu
10-05-2013, 16:59
Kaptan, teşekkürler. Sizin objektifinizden clematislerim daha bir güzel çıktılar.
Bu clametisten geçen gün Gönül hanımdan aldım. İncecik dalında onlarca küçük çiçekleri var eve gidince fotoğraflarım. İsmini sizinsayenizde öğrendim:)
Avrupa çiçekçilik size yakın sayılır. 1,5 Ay kadar önce İzmir'e gittiğimizde Urla'ya gezmeye gitmiştik giderken tesadüfen tabelasını görüp girmiştik. Çok güzel sardunyalar almış uçakla bir miktar sıkıntı yaşayarak getirmiştik. Gönül hanım'la sohbette etmiştik. O zamanda clematisler vardı. Üzülerek etiketlerinin kaybolduğundan bahsetmişti. Götürme imkanımızda zor olunca içim giderek clematislerden alamamıştık.
Şu an açmış olanlar........
KAPTANzst
10-05-2013, 18:37
Kaptan, teşekkürler. Sizin objektifinizden clematislerim daha bir güzel çıktılar.
O güzellik Clematislerin kendi güzelliklerinden kaynaklanıyor.
Hala kendime gelmiş değilim :)
Adalet Yağcı
10-05-2013, 20:35
Az önce Avrupa çiçekçilikten Gönül hanımla konuştum.
Clematisleri Almanya'dan getirtiyormuş, gelen her 100 bitki için tek etiket yolladıkları için olmuş isim karışıklığı.
Gönül hanım bize Almanya'nın site linkini verecek, biz bitkilerimizi seçip, listemizi yaparak siparişlerimizi Gönül hanıma bildireceğiz.
Etiket meselesini de halledecek, her bitkiye kendi etiketi takılmış olarak gelecek.
Gönül hanım yakın bir tarihte eşini kaybetmiş, kafası karışık yani, Almanya'nın linkini arayıp bulması gerekiyormuş.
Link geldikten sonra siteden seçimlerimizi yaparız, bunun için ayrı bir başlık açıp listemizi oluştururuz.
Sonrası rast gele :)
Benol Hazaroğlu
10-05-2013, 21:36
Gönül hanımda çok Clematis varmış ve Clematislerden çok zarar ettiğini söylüyor.
Benol Hazaroğlu
10-05-2013, 21:41
Gönül hanım bu gün beni aradı siparişimin hazır olduğunu söyledi. Ben siparişimin olmadığını söyledim.
Buradan ona yardımcı olmak adına duyurmak isterim.
Parasını yatırmış Clematis bekleyen bayan arkadaş var mı aramızda. İsmini hatırlayamıyor. Kalabalık grup halinde ona gidilmiş ve elden parasını vermiş.
Eğer içimizde böyle bir sipariş veren arkadaşımız varsa lütfen onu arasın.
FatihBahce
10-05-2013, 22:01
Gönül hanımda çok Clematis varmış ve Clematislerden çok zarar ettiğini söylüyor.
Asıl işi Sardunya. Günde 50 kişi sardunya almağa geliyorsa 1-2 kişi Clematis alıyor. Ayrıca sardunyaları fidanlıklara toptan satabiliyor. Clematisin sürümü çok az. İzmir'de yetiştirilebildiğine inanmayanlar veya bilmeyenler çoğunlukta. O kadar Clematisi 2 yıldır gübreliyor suluyor, stoklarında yer işgal ediyor.
Ödemiş'teki Kardelen Çiçekçilikte de Clematis gördüm. 45 TL fidan başına. Fiyatı piyasadan 2 kat fazla. Bu fiyata almam dedim. Almazsan alma dediler. Josephine gibi özel bir cins görsem neyse deyip alırdım belki. Bu kadar pahalıya satanını görmemiştim.
http://farm6.static.flickr.com/5227/5670184285_65823695b7_b.jpg
Birlikte çok güzel görünüyorlar.
Hülyacığım, çok güzeller, elimde daha açmamış clematislerden açık moru varsa birlikte dikmeliyim, nasıl neyle birlikte dikeyim diye düşünmüştüm, teşekkürler.
Ödemiş'teki Kardelen Çiçekçilikte de Clematis gördüm. 45 TL fidan başına. Fiyatı piyasadan 2 kat fazla. Bu fiyata almam dedim. Almazsan alma dediler. Josephine gibi özel bir cins görsem neyse deyip alırdım belki. Bu kadar pahalıya satanını görmemiştim.
Bende geçen hafta Sapanca'da bir serada 6 adet gördüm özel türlerde değildi Bauhaus'da satılanlardan. Fiyatı 45 TL idi hatta komşum almak istedi kendisini engelledim. üzerine 10 TL daha koy Bauhaus'tan 3 adet alırsın dedim.
Yapmayın yaaa bir kök clematise mi vereceksiniz 45.- TL
Akdoğa en çok clematis getiren firma hatta bütün Bauhaus'ın mallarını onlar getiriyor. İstenen türleri listeleyip, firmaya e-posta göndermek daha iyi olmaz mı? Yine de siz bilirsiniz.
Genelde böyle şeylerde aracı olmak hiç huyum değildir. Elimde olan türlerin çeliklerini arkadaşlarla paylaşmak hoşuma gider.
Guler hanım çok haklısınız bir clematise 45tl çok fazla. Dediğiniz gibi daha uyguna bulunabilinir.
Eve sabah varır varmaz bu clematisin fotoğrafını çektim.
[ATTACH]402958[/ATTACH
Bu telefonla bir sorunum var telefonda düzgün görünüyor buraya aktarınca yan oluyor;)
edelvays58
11-05-2013, 22:50
Arkadaşlar, bugün Bursa Bauhausta bir kaç tür clematis vardı. İsimlerini aldım. İlgilenen olur mu bilemem. Comtesse de Bouchaud, General Sikorski, Polish Spirit, Margaret Hunt, Dorothy Walton, Montana Marjorie, Nelly Moser ve Jackmanii Niobe.
Merhaba..
Sitenin yeni üyelerinden olarak önce merhaba demek isterim..
Doğa ve bitki aşığı babamın yayla evine Clematis Multiblue göndermek istiyorum.Mersin'de süs bitkisi yetiştiriciliği sınırlı olduğu için internetten sipariş etmeyi düşündüm.Yaptığım araştırma sonucu sadece bir sitede buldum.Ama fidanın fiyatı 45 tl.Ağaçlar.net'te okuduğum kadarıyla pahalı.Bu konudaki bilginizi benimle paylaşmanızı rica ediyorum..
Multiblue bu fiyata değer.
Hangi sitede satılıyor link atarmısınız?
Hediye etmek istediğim bir arkadaşım var da ;)
Adalet Yağcı
12-05-2013, 17:07
Merhaba..
Doğa ve bitki aşığı babamın yayla evine Clematis Multiblue göndermek istiyorum.Mersin'de süs bitkisi yetiştiriciliği sınırlı olduğu için internetten sipariş etmeyi düşündüm.Yaptığım araştırma sonucu sadece bir sitede buldum.Ama fidanın fiyatı 45 tl.Ağaçlar.net'te okuduğum kadarıyla pahalı.Bu konudaki bilginizi benimle paylaşmanızı rica ediyorum..
Sevgili SÜVEYDA;
agaclar.net/foruma hoş geldiniz.
45 tl. Multi Blue için bile olsa çok pahalı.
Geçen sene Bauhaus'tan 19.90 tl. almıştım, biraz sabrederseniz şu sipariş işini halledelim siz de Multi Blue istersiniz Gönül hanımdan.
Bauhaus'tan aldığımız clematisler hep etiketi ile aynı çıkıyordu ama bu sene aldığımız bitkiler hemen hepsi yanlış çıktı, üzerinde iri çiçekli olduğu yazan etiketli bitkiler minik çiçekli montana türüydü çoğunlukla.
Bu yüzden Gönül hanıma sipariş vermek istedik.
Ya da, sevgili Güler'in dediği gibi Akdoğa çiçekçilik ile irtibat kurulur.
Tabii etiket garantisini vere biliyorsa.
edelvays58
12-05-2013, 20:50
Merhaba..
Ben bir hafta önce Multi Blue clematisini Bursa'daki bir çiçekçiden 25 liraya aldım. Ve bana biraz pahalı bile geldi. Çünkü Bauhausta clematisin ederi 16.90 lira. Ama 45 lira ile kıyasladığımda oldukça uygun fiyata almışım. 45 lira gerçekten fazla.
Herkes Multiblue diyor ancak adres vermiyor, hedef göstermiyor.
Resim de yüklenmediği sürece bunlar pek inandırıcı gelmedi bana;)
Nerede hani Multiblue?
Adalet Yağcı
13-05-2013, 09:56
Nerede hani Multiblue?
İşte, burada (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=42158&catid=member&imageuser=33709) :)
Sevgili Adalet, benim zaten Multiblue'm var.
Hem 9 adet Clematisi 32 lira gibi komik bir paraya Trabzondan arkadaşımız aracılığı ile almıştık.
"Hani nerede" demem, hani nerede kim satıyor, 3 lira 5 lira kaç ise alayım, adres verin, de arkadaşımı sevindireyim demek istedim ;)
Ben de çok seviyorum, bir türlü çelikten başaramadım çoğaltmayı, canlısını arıyorum.
Bir kişiyi mutlu etmek için 45 lira çok para değil :)
Nerede hani Multiblue?
Sayın Jezebel,
Bahçemizden (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17476-103.htm)
Sayın Jezebel,
Bahçemizden (http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17476-103.htm)
Multiblue (http://www.agaclar.net/forum/1151899-post3061.htm) çok güzelmiş, 77 sayfanın tamamını gezemedim ama gezdiklerim bana yeter, h a r i k a.
Bu clematis'i hala netleştiremedim. Clematis White Swan olabilir mi diye şüpheleniyorum. Tomurcuk halini de görmediğimden emin olamıyorum.
Hafta sonu çekilmiş son fotoğrafı.
404088
Benol Hazaroğlu
14-05-2013, 09:59
Komşuma da bu aşkı bulaştırmıştım. On da açan Clematis.
Rengi kırmızıya yakın pembe. Jineop olsa ismini söylerdi.
Benol Hazaroğlu
14-05-2013, 10:00
Sevgili Jezebel,
artık arama. İstanbul yolcusu.
Tohumcu Nılgun
14-05-2013, 13:46
Arkadaslar, ekledigim fotograflari dun buradaki bir parkta cektim.
Hangi tur Yaban Asmasi olduklarini bilmiyorum ama mutlaka bu konuda uzman olan arkadaslar, bir bakista turunu anlarlar diye dusunuyorum :)
Tohumcu Nılgun
14-05-2013, 13:48
Buda beyaz renklisi :)
Tohumcu Nılgun
14-05-2013, 13:52
1. ve 2. fotograf ayni Yaban Asmasi, 3. fotografdaki farkli bir turu sanirim.
Adalet Yağcı
14-05-2013, 13:54
Çok güzel, harika görünüyorlar.
Yanılmıyorsam türü Montana Rubens.
Adalet Yağcı
14-05-2013, 13:57
Ben mesajımı yazıncaya kadar siz 3226 nolu mesajı paylaşmışsınız.
O mesajdaki 1. ve 2. fotoğrftakiler farklı bir tür, Macropetelia ola bilir.
Diğer fotoğraftakiler Montana türü demiştim.
Tohumcu Nılgun
14-05-2013, 14:04
Sayin Adalet Yagci, verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim.
Yaban Asmasina karsi yeni yeni ilgi ve merak duyuyorum, ne cok turu varmis.
Gercektende cok guzeller...:)
Saygilar...
Benol Hazaroğlu
15-05-2013, 09:49
Sioboldii beni tam açınca görün diyor.
Benol Hazaroğlu
15-05-2013, 09:50
Josephinenin tam açmış hali.
Benol Hazaroğlu
15-05-2013, 09:54
Açmamış hali.
Arkadaslar, ekledigim fotograflari dun buradaki bir parkta cektim.
Hangi tur Yaban Asmasi olduklarini bilmiyorum ama mutlaka bu konuda uzman olan arkadaslar, bir bakista turunu anlarlar diye dusunuyorum :)
clematis montana
Sayın Benol hanım,
Clematislerden bu dönemde gölge yerde ve nemini koruyacak şekilde olursa yeni sürgünlerden çelik alınıp köklendirildiğini duydum. Mümkünse katmerli olanlardan veya sürgün büyümesi yeterli olanlardan size zahmet olmayacaksa bizim için deneyebilirmisiniz.
Forumda arkadaşımızın birisi Yalova'dan bir firmanın iletişim bilgilerini yazmış telefonla kendilerine ulaştım ne yazıkki kargo ile göndermeyi kabul etmiyorlar. Umarım birgün bizlerde bahçelerimizde bu güzellikleri yetiştirme mutluluğuna erişiriz.
Tohumcu Nılgun
15-05-2013, 10:12
clematis montana
Sayin s-bilge,
Cok tesekkur ederim.
Evet Sayin Adalet Yagci da Sizin dediginiz gibi, turunu Clematis Montana olarak aciklamisti.
Sayin s-bilge,
Cok tesekkur ederim.
Evet Sayin Adalet Yagci da Sizin dediginiz gibi, turunu Clematis Montana olarak aciklamisti.
bende de var pembesinden. çok boylanıyor. ilk açanlardan. ama çiçeği çok kısa kalıyor. 1-2 hafta. sonra dökülüyor.
Tohumcu Nılgun
15-05-2013, 10:50
bende de var pembesinden. çok boylanıyor. ilk açanlardan. ama çiçeği çok kısa kalıyor. 1-2 hafta. sonra dökülüyor.
Sayin s-bilge,
bunuda bilmiyordum, sagolun sayenizde ogrenmis oldum.
Sizce cicegi daha uzun sure dayanabilen bir turu varmi acaba? Bu konudada aydinlatirsaniz cok sevinirim.
Benol Hazaroğlu
15-05-2013, 10:53
Sayın Benol hanım,
Clematislerden bu dönemde gölge yerde ve nemini koruyacak şekilde olursa yeni sürgünlerden çelik alınıp köklendirildiğini duydum. Mümkünse katmerli olanlardan veya sürgün büyümesi yeterli olanlardan size zahmet olmayacaksa bizim için deneyebilirmisiniz.
Forumda arkadaşımızın birisi Yalova'dan bir firmanın iletişim bilgilerini yazmış telefonla kendilerine ulaştım ne yazıkki kargo ile göndermeyi kabul etmiyorlar. Umarım birgün bizlerde bahçelerimizde bu güzellikleri yetiştirme mutluluğuna erişiriz.
Sayın smnunal,
Ne kadar çok isterim çelik tutturup da sizlere dağıtabilmek. Sürekli deniyorum ama tutmuyor. Martta hepsini budadım kaptana verdim. Kendime de çelik yaptım, pet sera yaptım yok tutmadı hiçbiri.
Bu sene çiçekler geçince dal yatıracağım yine. Bir tek onda başarılı oldum.
Sevgilerimle.
Adalet Yağcı
15-05-2013, 14:25
Sizce cicegi daha uzun sure dayanabilen bir turu varmi acaba? Bu konudada aydinlatirsaniz cok sevinirim.
Haziran sonlarına doğru açan Blue Angel (http://www.agaclar.net/forum/989806-post3092.htm) var, çiçekleri bir aya yakın kalıyor üzerinde.
Sayin s-bilge,
bunuda bilmiyordum, sagolun sayenizde ogrenmis oldum.
diğerleri henüz tomurcukta. bir tek henryi açtı. o uzun süre çiçekli kalıyor.
Tohumcu Nılgun
15-05-2013, 19:42
Sayin Adalet Yagci, Sayin s-bilge,
Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim :)
Bu guzel Yaban Asmasi turlerinden ben de yetistirmek istiyorum.
Okadar guzeller ki, butun turlerinden alip koleksiyonunu yapasim geldi :)
FatihBahce
16-05-2013, 09:13
İki ay önce Clematis Jacmanii 'den aldığım çelikler köklenmiş.
405130
405131
405132
405133
405134
Çelikler rastgele bir daldan alınmıyor. Çatal yapan dallardan bir dal feda edilip, köklenecek dip kısım T şeklinde olduktan sonra dikiliyor. Kalın odunsu gövdenin dallarından daha kolay kökleniyor. Yeşilimsi narin gövdeden tutma şansı az.
Köklendirme hormonu olarak 5 TL'ya aldığım bitki gelişim düzenleyiciden bir bardak suya bir damla koymuştum. Toprak olarak %60 perlit, %40 torf karışımı kullandım.
Nasıl çelik alınacağını bu videodan öğrenmiştim:
Taking Stem Cutting of Clematis - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=RU5E16vxYTg)
Sn. FatihBahce; video ve bilgiler için çok teşekkür ederim.
Ücretli ya da ücretsiz istek bildirimleri ve dağıtımlarını yazmayın,
Forumda bu amaçla açılmış bölüm bulunmaktadır. Alışveriş (http://www.agaclar.net/forum/#alisveris)
Forumun diğer bölümlerinde, üyelerden tohum, fide, fidan isteğinde bulunulmaz, sipariş alınmaz.
agaclar.net Forum Kuralları (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11)
Yanlış yere yazılan mesajları kaldırdım...
FatihBahce
18-05-2013, 20:02
3 hafta önce aldığım Clematis çeliğinde kılcal şekilde başlamış beyaz kök oluşumu.
405930
405931
Benol Hazaroğlu
18-05-2013, 20:46
Starlight.
FatihBahce
18-05-2013, 21:04
Önümüzdeki hafta başlayacak Chelsea Flower Show'da sergilenecek yeni clematisler, yeni hibritler;
Chelsea 2013 Preperation - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=thdNY9zCNeQ)
406913
Lemon Dream ve Kaiser
406914
Pink Swing
dikenliçiçek
19-05-2013, 16:39
çiçeğini dergide görüp sevdim seradan aldım.bu sene uzadı çok güzel açtı bu senede kırmızısını aldım . ilk sene çiçekler küçük açıyor seneye kocaman açacaklar inşaallah.yakında çiçeklerimin resimlerini görürsünüz .
Benol Hazaroğlu
19-05-2013, 17:44
Ashva.
Adalet Yağcı
19-05-2013, 23:16
3 hafta önce aldığım Clematis çeliğinde kılcal şekilde başlamış beyaz kök oluşumu.
405930
405931
Fatih bey, fotoğraflı bu anlatım için teşekkürler.
Üç hafta kısa bir zaman, sanırım suda köklendirdiniz.
Suya ilâve olarak her hangi bir şey karıştırdınız mı, köklendirici hormon gibi meselâ?
Anladığım kadar ana gövde yatay olarak gelecek toprağa dikilirken.
HF Young'un çiçekleri geçmek üzere, onu kaybetmekten korkuyorum, sizin denediğiniz şekilde bir kaç çelik ben de yapmak isterim.
FatihBahce
20-05-2013, 04:18
Fatih bey, fotoğraflı bu anlatım için teşekkürler.
Üç hafta kısa bir zaman, sanırım suda köklendirdiniz.
Suya ilâve olarak her hangi bir şey karıştırdınız mı, köklendirici hormon gibi meselâ?
Anladığım kadar ana gövde yatay olarak gelecek toprağa dikilirken.
HF Young'un çiçekleri geçmek üzere, onu kaybetmekten korkuyorum, sizin denediğiniz şekilde bir kaç çelik ben de yapmak isterim.
Suda köklendirmedim.
1- Odunsu gövdeden resimdeki gibi çelik alınacak. Yeşilimsi ve ince gövdeden iyi netice alınmaz.
405930
2-Dip kısmı 5-10 dk köklendirici hormonda (Bitki gelişim düzenleyici) ıslatılıyor. Bir daha verilmiyor.
3- Daha sonra perlit- torf karışımı olan altı delik saksı veya plastik bardağa aktarıyor.
4- Günaşırı sulanıyor. Su fazla verilirse çürür.
5- Sera ortamı sağlanırsa daha iyi sonuç alınıyor.
6- 10 gün sonra haftada bir normal dozun yarısı sıvı gübre
Toprağa dal daldırma yöntemiyle (http://www.agaclar.net/forum/20475-post1.htm) de köklendirenler var. O yöntemi de deneyeceğim.
b) Adi daldırma: Bir dalın toprağa doğru bükülmesi, toprağa gelen yerinin toprakla veya torf ile örtülmesi ve ucunun topraktan çıkarılmasıyla yapılır. Bir yaşına kadar olan sürgünler için uygundur.Dal çizilerek yara açılır. Bu noktalara fungusit veya en kötü şartlarda odun kömürü (mangal kömürü )tozu sürün. Köklendirme hormonu da uygularsanız sonucu hızlandırırsınız.
1036
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.