PDA

View Full Version : hk50 / Bahçe




Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12

hk50
15-08-2013, 19:20
Sayın hk50;

Tüm bu duyduklarımla ne kadar mutlu oldum söyliyemem.... Bahçemin kenarında 2 adet asma var bu şekilde.... Onları bahçe çitine sarıp büyüteceğim, 2 adette konteynerin kenarında çıkmış onlar henüz 2-3 yaprak... Onlara da gözüm gibi bakayım ....

İnşallah üzümü olunca sizlerle paylaşacağım.:)

Sayın FKY100.
Çekirdekten çıkan asmarı kışın sogukdan koruyabilmek.Sizin bölge soğuk olmaz ama yinede önlem almakda fayda var.Bir kış mevsimini atlattımı yetişiyor.




hk50
15-08-2013, 19:31
Ben sadece nasıl çıkacağını tahmin edemem demiştim sonuçta etrafta başka çeşit asma varsa mutlaka arılar onlardan polen getirmiştir. Yani çekirdekten yetiştireceğiniz yeni çeşidiniz kimsede olmayan çok güzel bir çeşit de çıkabilir.
Sonuçta meyve alacağınız kesin. ;)

Sayın h_dogan,
Sizde biliyorsunuzki bahçenin içindeki aynı cins aynı yaşda ve aynı sırada olan meyve ağaçlarındaki meyvelerin lezzeti farklı oluyor.Tozlaşma olaylarında hat safhada melezleşme oluyor.
Bence öyle veya böyle mühim ola faydalı bitki yetişdirmekdir.
Tabii ki sizler iklim bakımından bizlerden şanzlısınız.
Saygılar

hk50
15-08-2013, 19:53
Karadenizde elma yetişirse,İçanadoluda da fındık yetişir.
Fındıklarımız olgunlaşmıya başladı.

hk50
15-08-2013, 22:10
Kadifelerden

FKY100
16-08-2013, 07:56
Sayın FKY100.
Çekirdekten çıkan asmarı kışın sogukdan koruyabilmek.Sizin bölge soğuk olmaz ama yinede önlem almakda fayda var.Bir kış mevsimini atlattımı yetişiyor.

Sayın hk50

Kışın onları korumak için almam gereken önlemler neler olabilir. Bizim buralarda kış çok sert geçmez ama yine de don olan günler olabiliyor. Hatta bahçe yukarıda ve bir cephesi de kuzey olunca almam gereken önlemleri öğreneyim istedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim...

hk50
16-08-2013, 20:14
Sayın hk50

Kışın onları korumak için almam gereken önlemler nr olabilir. Bizim buralarda kış çok sert geçmez ama yine de don olan günler olabiliyor. Hatta bahçe yukarıda ve bir cephesi de kuzey olunca almam gereken önlemleri öğreneyim istedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim...


Sn FKY 100,
Yanmış küçükbaş hayvan güpresi,kavak ağaçı talaşı karıştırılarak diplerine 20-30 cm genişliğinde dökebilirsiniz.At güpresini tek başına koyabilirsiniz.5 litrelik plastik su kablarının ağız kısmından keserek üzerine kapatıp etrafını toprakla örtebilir soğuk hava girişini önlemiş olursunuz.Küçük boru İzocamları ile sarabilirsiniz.
Saygılar.

hk50
16-08-2013, 20:23
Bahçeden

hk50
16-08-2013, 20:27
Mısırlar izleniyor.

hk50
16-08-2013, 20:33
Mini kırmızı gülümüzün ikinci açması.

hk50
17-08-2013, 21:14
Bahçedeki kadifelerden

hk50
17-08-2013, 21:21
Altın çilekler olgunlaşmıya başladı

hk50
20-08-2013, 19:11
Beyaz gülfatmalarda açtı.

hk50
20-08-2013, 19:26
Bir meyve nesli daha yok olmuya başladı denebilir.Zira orijinal Amasya elması Kendi çekirdeğinden çıkan çöğür üzerine yapılan aşı ile meydana getirilirdi.Şimdi ise M9 veya diğer anaçlar üzerine yapılan aşılarla elde ediliyor.Buda bildiğimiz orijinal Amasya elmasınını tadını değiştiriyor.İşte bu nedenle orijinal Amasya elmasıda yokolmuya başladı

Cymbelina
21-08-2013, 03:20
Değerli büyüğüm hk50, bu yaz da bahçenizin maaşallahı var, uzun zamandır girmemiştim, tüm sayfalarınıza bakamadım ama baktıklarım bile bambaşka duygulara kapılmama yetti. Hepsine maaşallah diyorum, bahçenizin bazı resimleri var ki birkaç saniyeliğine de olsa çocukluğuma gidiyor gibi oluyorum, hayal meyal. Bahçenizin daha önce de dediğim gibi ayrı bir yeri var gözümde, çiçeklerinizin, ürünleriniz, ağaçlarınız, o güzel yeşillikler ve elbette şeker torunlarınız, Allah hep ağız tadı ve sağlık versin, dilerim.

Sumak ağacını da ilk kez görmüş oldum sayenizde.

hk50
23-08-2013, 19:56
Değerli büyüğüm hk50, bu yaz da bahçenizin maaşallahı var, uzun zamandır girmemiştim, tüm sayfalarınıza bakamadım ama baktıklarım bile bambaşka duygulara kapılmama yetti. Hepsine maaşallah diyorum, bahçenizin bazı resimleri var ki birkaç saniyeliğine de olsa çocukluğuma gidiyor gibi oluyorum, hayal meyal. Bahçenizin daha önce de dediğim gibi ayrı bir yeri var gözümde, çiçeklerinizin, ürünleriniz, ağaçlarınız, o güzel yeşillikler ve elbette şeker torunlarınız, Allah hep ağız tadı ve sağlık versin, dilerim.

Sumak ağacını da ilk kez görmüş oldum sayenizde.

Sayın Cymbelina,
Bilmiyorum iltifatlarınıza layık bir paylaşım yapabiliyorum.Eğer sizlerin beğenisine mazhar olabiliyorsak kendimizi mutlu hissederiz.Bu hislede bahçe sayfamızı ziyaret eden Değerli Ağaçlar net okuyucularına Hiti 19 oyla birinci sıraya yükselten değerli üyelerine çok çok teşekkür eder,
Zatihalinize geçmişi hatırlatabildiysem son derece mutlu olduğumu belirttir saygı ve hürmetlerimi sunarım.

hk50
24-08-2013, 08:22
Köydeki bahçede yeşillikler içinde, kışın şehirdeki evde pişirilecek Erişte,mantının Anne kız ikilisi ile yapılışı.

hk50
24-08-2013, 08:28
Golden elmanın dalından koparılarak yeme zamanı geldi.

hk50
26-08-2013, 19:01
Tabiat anadan

hk50
26-08-2013, 19:05
Bahçemizden.Haşlanmış mısır

hk50
26-08-2013, 19:10
Güz şeftalisi

Minarislim
26-08-2013, 19:19
Abi bizim şeftaliler çok erken oldu.Geç olandan bende bulup dikmek istiyorum.Maaşallahı var şeftalinin.Kış hazırlıkları hızla devam ediyor.Bizde erişte keseceğiz.Salça ve melemenlikler yavaş yavaş şişelere giriyor.Kolay gelsin.

hk50
27-08-2013, 20:16
Nane

hk50
27-08-2013, 20:23
S0n turfanda erik

hk50
27-08-2013, 20:34
Abi bizim şeftaliler çok erken oldu.Geç olandan bende bulup dikmek istiyorum.Maaşallahı var şeftalinin.Kış hazırlıkları hızla devam ediyor.Bizde erişte keseceğiz.Salça ve melemenlikler yavaş yavaş şişelere giriyor.Kolay gelsin.

Sayın Minarislim,
Bahçede erkenci,orta erkenci,ve Güzlük olmak üzere üç çeşit şeftali var.Aşağı yukarı sizinle bizim meyvelerin olgunlaşma zamanları aynı.Geç olan şimdi olgunlaşırken birde Ekim ayı içinde olgunlaşan var.Anlıyaçağın iki çeşit şeftali fidanı bulursan ekim ayında olgunlaşan çeşidide elde etmiş olursun.
Kolay gelsin.
Saygılar.

hk50
28-08-2013, 23:43
Bademler olgunlaşmıya başladı

hk50
29-08-2013, 22:19
Turşuluk biberler

hk50
29-08-2013, 22:24
Turşuluk domatesler

hk50
29-08-2013, 22:31
Turşuluk salatalıklar

Selehattin 67
29-08-2013, 22:50
bademlerin zamanı geçmedimi ben yanlışmı hatırlıyorum **** başka bir türmü

hk50
30-08-2013, 19:09
[QUOTE=Selehattin 67;1194363]bademlerin zamanı geçmedimi ben yanlışmı hatırlıyorum **** başka bir türmü[/QUOTE


Sn Selahattin 67,
Bizim yörede Bademin birinci zamanı çağla dönemi ikinci zamanı taze badem içi ki şu andaki zaman .Üçünçü zaman olgunlaşma zamanıdır.Sizin bölgede farklı olabilir.
Saygılar.

hk50
30-08-2013, 19:20
Geçen yıllarda Yer kirazı erken olgunlaşmıyor.Geç kalan yer kirazlarınıda soguk alıyordu.Geçen yıl saksıda büyütüp kışın içeri alarak soguktan koruduğum yer kirazları bu yıl erken Agustos ayında olgunlaşdı.

hk50
30-08-2013, 19:29
Bahçede yeşillikler içine çoçuklar torunlar gelinçe Marul Sogan ve maydanosun bol olduğu yerde kısır olmazmı?

helin-123
31-08-2013, 00:58
yufkalar bana kendi memleketimi hatırlattı ellerinize sağlık

sonkez
31-08-2013, 16:39
Bahçede yeşillikler içine çoçuklar torunlar gelinçe Marul Sogan ve maydanosun bol olduğu yerde kısır olmazmı?

Afiyet olsun..

hk50
01-09-2013, 19:30
yufkalar bana kendi memleketimi hatırlattı ellerinize sağlık


Sn helin-123,
Teşekkür ederim.hk50 bahçenin hedef ve gayelerinden birini gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz.Eksik olmayın.Yine bekleriz.

Selehattin 67
01-09-2013, 20:59
sayın hk50 bizim buralarda pek bağdem olmaz dikenler denemek amaçlı dikerler

hk50
06-09-2013, 14:42
sayın hk50 bizim buralarda pek bağdem olmaz dikenler denemek amaçlı dikerler

Sn Selahattin 67,
Cehaletimi bağışlayın.

hk50
06-09-2013, 14:47
Çerry Domateslerimiz

hk50
06-09-2013, 14:53
Moda deyimle.Eski moda armudumuz (Ağaçı 60 yaşında) Yeni moda armudumuz

hk50
06-09-2013, 15:01
Bir zamanlar kahve Yemenden gelmeyinçe,Kurutulup kavrulup öğütülerek kahve niyetine içilen melençit meyvelerimiz ve ağaçımız.

YeniGine
06-09-2013, 23:39
Sayın hk50 maşallah maşallah!.. Valla ben turşuluk, salçalık, mahsül, kışlık dendi mi bayılıyorum, çok hoşuma gidiyor... Allah'ım ağız tadı ile tüketmeyi nasip etsin inşallah...

tkorkunckaya
07-09-2013, 01:50
Bahçemizden.Haşlanmış mısır

Bu yıl sadece bir kez böyle gerçek mısır yiyebildik, Bolu'da köy pazarından almıştık. Birazını da ilerisi günler için olası bir aşerme durumuna karşın buzluğa attım. Bir daha da yok, halbuki ne güzel kokuyorlardı, inci gibi dizili değildiler, beyazlatılmış tenleriyle (genleriyle) süt mısır havasına yatmıyorlardı ama tadları vardı, mısır gibi değil, mısırdılar...

fazmit
09-09-2013, 17:04
Uzun zamandır giremiyordum siteye bayağı güzelleşmiş bahçeniz.

hk50
10-09-2013, 18:12
Sayın hk50 maşallah maşallah!.. Valla ben turşuluk, salçalık, mahsül, kışlık dendi mi bayılıyorum, çok hoşuma gidiyor... Allah'ım ağız tadı ile tüketmeyi nasip etsin inşallah...


Çok çok Teşekkür ederim Sn YeniGine,
Allah isteyen herkese nasip etsin.Marifet yetiştirerek hava atmak değil.Marifet Allahın verdiği nimetleri eşle dostla paylaşıp göz hakkını vermektir.Gerçi forumdaki arkadaşlara sanal olarak ikram ediyoruz ama.Elimizdende başka bir şey gelmiyor.
Saygılar.

hk50
10-09-2013, 18:32
Bu yıl sadece bir kez böyle gerçek mısır yiyebildik, Bolu'da köy pazarından almıştık. Birazını da ilerisi günler için olası bir aşerme durumuna karşın buzluğa attım. Bir daha da yok, halbuki ne güzel kokuyorlardı, inci gibi dizili değildiler, beyazlatılmış tenleriyle (genleriyle) süt mısır havasına yatmıyorlardı ama tadları vardı, mısır gibi değil, mısırdılar...

Sn tkorkunckaya,
Maalesef Türkiyede mısırın tadıda kaçtı.Tıpkı patetesde olduğu gibi.Patetesin bir cinsi varkı Hollanda hayvan yemi olarak üretmiş.Bizde insan yiyeçeği oldu.Mısırda Slaşlık Yani Hayvan yemi olarak geldi,bakıldı ki verim yüksek nasıl olsa millette anlamıyor.Hayvanları boş ver insanlara yedirelim diyerek Kamyon kamyon pazara çıkarıldı.
İşte pazarda satılan mısırların çoğu bu mısırlardır.Şu anda üretiçide verim yüksek diye bu mısır cinsine yöneldi.Bilinen clasik mısırlarımızda yok olmuya başladı.
Saygı ve hürmetler.

hk50
10-09-2013, 18:39
Uzun zamandır giremiyordum siteye bayağı güzelleşmiş bahçeniz.

Hoş geldiniz Sn fazmit.
Sanalda olsa, rumuzda olsa,alışılan forumdaşların yokluğu hemen hissediliyor.Fakat nasıl aranaçağı bilinmiyor.Bu nedenle karşı tarafa duygu düşünçe ve hisler iletilemiyor. Ken böyle karşılaşmalar insana huzur ve sevinç veriyor.
Saygılar.

hk50
10-09-2013, 18:46
Tam bodur elma ağaçının meyveleri olgunlaşmıya başladı.

hk50
10-09-2013, 18:52
Yeşil (Grant smit) elma

hk50
10-09-2013, 19:01
Aster

chimaera32
11-09-2013, 09:51
Sn tkorkunckaya,
Maalesef Türkiyede mısırın tadıda kaçtı.Tıpkı patetesde olduğu gibi.Patetesin bir cinsi varkı Hollanda hayvan yemi olarak üretmiş.Bizde insan yiyeçeği oldu.Mısırda Slaşlık Yani Hayvan yemi olarak geldi,bakıldı ki verim yüksek nasıl olsa millette anlamıyor.Hayvanları boş ver insanlara yedirelim diyerek Kamyon kamyon pazara çıkarıldı.
İşte pazarda satılan mısırların çoğu bu mısırlardır.Şu anda üretiçide verim yüksek diye bu mısır cinsine yöneldi.Bilinen clasik mısırlarımızda yok olmuya başladı.
Saygı ve hürmetler.

Sevgili hk50 bu durumda ülkemizin yerel tohumlarını korumakta sizin gibi doğa dostlarına düşüyor

hk50
11-09-2013, 19:10
Kırmızı gül demet demet.

hk50
11-09-2013, 19:25
Sevgili hk50 bu durumda ülkemizin yerel tohumlarını korumakta sizin gibi doğa dostlarına düşüyor


Sn chimaera32.
Teşekkür ederim. Bence bu işde en büyük görev devlete düşüyor.Sonra ünüversitelerimiz.Ziraat fakülteleri ne iş yapar ?

ilksenozturk
12-09-2013, 07:59
sn hk50 merhaba;

bahçenizin takipçilerindenim, bir sorum olacak, cevabınızın ardından silerim ki sayfanızda gereksiz yer kaplamasın.

yeni bir eve geçiyorum kısmet olursa,
bahçesi küçük olduğu için 2-3 tane bodur meyve ağacı dikmek istiyorum.
bana doğru bir satıcı adresi gösterebilir misiniz?
çok yanıldım bu konuda, o yüzden yardımınızı rica ediyorum.

teşekkürler

hk50
12-09-2013, 19:02
sn hk50 merhaba;

bahçenizin takipçilerindenim, bir sorum olacak, cevabınızın ardından silerim ki sayfanızda gereksiz yer kaplamasın.

yeni bir eve geçiyorum kısmet olursa,
bahçesi küçük olduğu için 2-3 tane bodur meyve ağacı dikmek istiyorum.
bana doğru bir satıcı adresi gösterebilir misiniz?
çok yanıldım bu konuda, o yüzden yardımınızı rica ediyorum.

teşekkürler


Sayın İlksenozturk,
Bahçemize olan ilği ve alakanıza teşekkür ederim.Silip silmemek takdirlerinize kalmışdır.Yeni eviniz hayırlı olsun.
Bodur ağaça gelince,Ağaç tam bodur olaçak,Tam bodur meyve ağaçları ara mesafesi 75 cm ye kadar düştü.Örneğin Tam bodur kiraz,Ziraat900,Tam bodur elma Red chief,Şeftali Tam bodur Erkençi,orta erkençi olabilir.
Her meyve ağaçının tam boduru yoktur.
Adrese gelince verebilirim.Ancak fidanları bulunduğunuz bölgeden yetişmiş fidan alsanız çok iyi olur.Çünkü biyolojik olarak uyum sağlama yıllar alıyor.Verimdüşük oluyor.
Ama yinede isterseniz dikim zamanı istediğiniz ağaçları kargo ile göndertirebilirim.

hk50
12-09-2013, 19:15
Bizden önce üzüm arıları yemiye başladı.

hk50
12-09-2013, 19:19
Sarı üzüm.

hk50
12-09-2013, 19:24
Bahçenin daimi ziyaretçilerinden

hk50
13-09-2013, 19:33
Sonbahar geldi kış hazırlıkları başladı.
Temizlenip ayıklandıktan sonra makınada çekilen domatesler Leğene doldurulup oçağın üstüne kondu.

hk50
13-09-2013, 19:39
Salça küreği ile karıştırılmıya başlandı.

hk50
13-09-2013, 19:46
Kaynadıkça karıştırıyorsun.Karıştırdıkça patlıyor.Etrafı hallediyor.Bu arada koyulaşıp azalıyor.

hk50
13-09-2013, 19:53
Başında Yapılan mahelle dedikodusu ile salça tamam.İlk tadına bakanda herhalde en çok dedikodu yapan olaçak.

hk50
13-09-2013, 19:58
İşlem tamam.

akçabardak
13-09-2013, 21:37
Afiyet bal şeker olsun, ağız tadıyla yemeye nasip etsin allah.

hk50
14-09-2013, 08:16
Afiyet bal şeker olsun, ağız tadıyla yemeye nasip etsin allah.

Teşekkür ederim Sn akçabardak.Allah hepimizin ağız tadını bozmasın.

hk50
14-09-2013, 08:24
Hazan mevsiminde kırık saksıda 'Ançak bu kadar olur' diyor herhalde.

sonkez
14-09-2013, 09:18
Sıhhat ve afiyetle yemek nasip olsun inşallah....

bitkiseli
14-09-2013, 10:04
Bahçenin daimi ziyaretçilerinden


buna bayıldım

hk50
14-09-2013, 19:18
Yazın dalından koparıp yerken.kışında geleçeğini hatırlatıp şimdiden hazırlık yap diyen sebzelerden turşuluk domatesler.

hk50
14-09-2013, 19:25
Turşular kuruldu.Kimi İstanbula,Kimi Bursaya.Kimi Kayseriye,Kimi Diyarbakıra gideçek.

hk50
14-09-2013, 20:25
Sayın sonkez
Sayın bitkiseli,
Bahçemize hoş geldiniz.Teşekkür ederim.

YeniGine
14-09-2013, 23:15
Sayın hk50 bahçenizin daimi ziyaretçisi çok güzelmiş, harika...
O domates kaynamaya başlayınca kimbilir kokusu ne kadar güzeldi. Salça yapımı, turşu yapımı bayılırım bayılırım ellerinize sağlık; Allah'ım ağız tadı ile tüketmeyi nasip etsin inşallah!..

hk50
15-09-2013, 18:54
Bizde salça yapılırken komşular gelir,dedikodu başlar.Dedikodu yapılırken tabii vakit ne zaman geçtiği unutulup açıkınça çok zaman geçtiği hatırlanılır.Ev sahibinin işine karışılmaz denerek iltifatlarla beraber oçağa yaklaşılır.

hk50
15-09-2013, 19:04
Bu arada olgunlaşan baahçenin turfanda meyve ve sebzelerinin tadına bakılır.
Taze fındığımız.

fazmit
16-09-2013, 13:38
Maşallah Bahçede yok yok :=))

hk50
16-09-2013, 18:50
:eek:Sayın hk50 bahçenizin daimi ziyaretçisi çok güzelmiş, harika...
O domates kaynamaya başlayınca kimbilir kokusu ne kadar güzeldi. Salça yapımı, turşu yapımı bayılırım bayılırım ellerinize sağlık; Allah'ım ağız tadı ile tüketmeyi nasip etsin inşallah!..


Sn YeniGine,
Bu sevimli ziyaretçiler o kadar çok ki.Sebebine gelince serçe kuşu avlıyorlar.İçlerinde o kadar kurnaz ve hilebaz olanlar varki,bitkilerin arasına dikkatli bakmazsan göremezsin.Bizden çekindikleri görünüp azar işitmemek için.

hk50
16-09-2013, 19:23
Bahçede ev peyniride yapılıp bu çömleklere doldurulaçak.

hk50
16-09-2013, 19:31
Piyasadan alınan tohumlardan çıkan maydanoz Roka gibi yeşil yiyeçekler kısa zamanda kartaşıp çiçek açtığı için kendi tohumumuzu kendimiz üretmiye çalışıyoruz.
Maydanoz tohumu.

hk50
16-09-2013, 19:35
Yer kirazı 'Alkagenki' cinsi

hk50
24-09-2013, 20:56
Kızartmalık patetesler de yetişdi.

hk50
24-09-2013, 20:59
Turşuluk şalaklar

hk50
24-09-2013, 21:04
Sofralık üzümlerler olgunlaşmıya başladı.

sonkez
24-09-2013, 21:06
Kışlıklarınız bereketli olsun...Sıhhatle tüketirsiniz inşallah..

hk50
24-09-2013, 21:31
Kışlıklarınız bereketli olsun...Sıhhatle tüketirsiniz inşallah..



Teşekkür ederim Sn sonkez.Hepimiz sıhhat ve afiyet içinde geçiririz inşallah.

hk50
25-09-2013, 18:22
Bahçemizdekilerden.

hk50
25-09-2013, 18:44
Bahçemiz elmalarından

hk50
25-09-2013, 18:57
Bahçede çiçekler açtı.Ağaçlar meyve verdi.Sebzeler ekildi yetişti ve nihayet toplandı derken.Sonbahar geldi.bahçe temizliği başladı.

hk50
26-09-2013, 18:09
Sonbaharın gelmesi ile bir yılın bittiğini.Geleçek yılında geleçeğinin işareti olarak tohuma ihtiyaç duyulaçağının belirtisi.
Marul tohumu

hk50
26-09-2013, 18:14
Sogan tohumu

hk50
26-09-2013, 18:22
Ayçiçekleri.İstenirse temizlenip kavrulup kışında çitlenir.

f.okan
26-09-2013, 22:59
Sogan tohumu
Selam Sayin hk50, sogani tohumdan nasil yetistiriyorsunuz, biraz anlatirmisiniz? Izine giderken yesillenmis soganlar vardi, bahcenin bi kenarina diktim onlari gitmeden, cok güzel oldular, bir sogan dört tane kafa yapmis, üzerindede tohumlari var. Denemek istiyorumda.

hk50
27-09-2013, 19:10
Bu zamanda açmaması gerekirdi.Fakat açtı ama meyvesi olmuyaçak.Nedeni bizim yöredeye kış erken gelir.

hk50
27-09-2013, 19:17
Aşılı.Aşızıs

hk50
27-09-2013, 19:43
[QUOTE=f.okan;1203356]Selam Sayin hk50, sogani tohumdan nasil yetistiriyorsunuz, biraz anlatirmisiniz? Izine giderken yesillenmis soganlar vardi, bahcenin bi kenarina diktim onlari gitmeden, cok güzel oldular, bir sogan dört tane kafa yapmis, üzerindede tohumlari var. Denemek istiyorumda.[/QUOT

Sn f.okan.
Sogan tohumu yetişdirmek için normal siyah sogan tohumu ekiyorsunuz.Bu tohumlardan çıkan küçük olur (Bizde karagıska denir) Bunlar fındık,fındıktan biraz büyük olabilir.
Ertesi yıl bunun ekilir.Ekilen karagıskadan yeşil sogan olur.Yeşil sogan olarak toplanmazsa baş tutmuya başlar ki yeterince büyüyünce sökülüp mutfaklık sogan elde edilir.İşte bu soganların bir kısmı çiçek açmıya başlar.Bunlar sökülmez beklenir.Olgunlaşınça toplanıp kurutulur.Kuruyan tohumlar ovalanır.Kabuklar içinde siyah sogumlar çıkar.
Bilmem anlatabildimmi.Sizinkilerde tohum olur.

hk50
28-09-2013, 18:24
Son güz yaklaşırken çerry domateslerde son turfandalar.

hk50
28-09-2013, 18:29
Roma güzeli elma ile amasya elması.

hk50
28-09-2013, 18:37
Altı sene önce diktiğin armut ağaçı en nihayet bir tane meyve verdi.

hk50
29-09-2013, 20:56
Elmalar toplanana kadar yer çekimi durmazmı?

hk50
29-09-2013, 20:59
Erkenci

hk50
29-09-2013, 21:01
Kabak tatlısı yapmak için.

hk50
30-09-2013, 19:00
Arab kızı elma

hk50
30-09-2013, 19:03
Lahanalar dürülmüye başladı.

akçabardak
30-09-2013, 19:04
Arab kızı elma çok güzel görünüyor. İyi günlerde tüketin.

hk50
30-09-2013, 19:07
Kaynatılan salçanın ortasına huni konunca hem odundan hem zamandan tasarruf ediliyor.

akçabardak
30-09-2013, 19:18
Sayın hk50, ben şimdi hiç bir şey anlayamadım, salçanın içine huni neden koyuluyor?
çabuk buharlaşması için mi acaba, başka bir şey gelmiyor aklıma, mis gibi de kokar o salça şimdi, taaa buralara kadar geldiğini hissettim bir an.
Ağız tadıyla yemek nasip etsin allahım, afiyet olsun.

hk50
30-09-2013, 20:56
Sayın hk50, ben şimdi hiç bir şey anlayamadım, salçanın içine huni neden koyuluyor?
çabuk buharlaşması için mi acaba, başka bir şey gelmiyor aklıma, mis gibi de kokar o salça şimdi, taaa buralara kadar geldiğini hissettim bir an.
Ağız tadıyla yemek nasip etsin allahım, afiyet olsun.

Sn akçabardak.
Huni salçanın içine suyun çabuk buharlaşması için konuyor.Bu nedenle salça erken gıvama geliyor.Birde kaynarken patlıyarak retrafa saçılma olmuyor.
Mahsurlu tarafı huni kendi çapı kadar dibine tutturuyor.Yıkanmada zorluk çıkıyor.

hk50
30-09-2013, 21:12
Ayvaya sıra geliyor.
Bahçenin en son olğunlaşan meyvesi ayva dan önce pekmez kaynatılaçak.
Pekmez kaynatılırken domates ve kabak reçelide yapılaçak .Sonra sıraya ayva gireçek.

akçabardak
30-09-2013, 22:27
Sizin işleriniz epey çokmuş daha, kışın gözü kara bunların hepsi de yapılması gerekir,
yazın bolluğu, kışın tokluğu demişler büyüklerimiz ne güzel söylemişler,
size kolaylıklar gelsin.

YeniGine
30-09-2013, 23:28
Sevgili akçabardak, sormayın o salçanın kokusu taa bana da geliyor, dumanıyla birlikte miss gibi bir koku; harika... Evet hunileri ben de merak etmiştim.
Sayın hk50 rastgelsin, Rabbim ağız tadı ile tüketmeyi nasip etsin inşallah...

hk50
02-10-2013, 18:06
Sizin işleriniz epey çokmuş daha, kışın gözü kara bunların hepsi de yapılması gerekir,
yazın bolluğu, kışın tokluğu demişler büyüklerimiz ne güzel söylemişler,
size kolaylıklar gelsin.

Sn akçabardak.
İşlerimiz o kadar zor değil ama biz demeyim,hanım bu işi çeşitlendirip uğraştırıyor.Bunu falança kızım sever,bunu torunum istedi.Küçük kızım kabak tatlısını seviyor.Damat Ayva,çilek reçeli tembihledi.Birde eş dost hediyesi,
Evlat sayısı çok olup hepside ayrı ayrı yerde ise.Birde gönderilmesi artı cepten nakliye parası.
Bahçeyi bırakıp şehire giderken bir sandık elma biraz ayva bir yılın bana getirdiği .Tabii yazın o uğraşın verdiği mutluluk.

hk50
02-10-2013, 18:11
Sevgili akçabardak, sormayın o salçanın kokusu taa bana da geliyor, dumanıyla birlikte miss gibi bir koku; harika... Evet hunileri ben de merak etmiştim.
Sayın hk50 rastgelsin, Rabbim ağız tadı ile tüketmeyi nasip etsin inşallah...

Sn YeniGine ,
Kışın 20 gününü İstanbulda geçiririz.İşte o zaman size o kokusu gelen salçayı ikram etmek istiyorum. inşallah.
İyi dileklerinize teşekkür ederim.

hk50
02-10-2013, 18:16
Zamanında uygulamada yaptığımız bir hata üzümleri ne hale getirdi?

hk50
02-10-2013, 18:19
Bahçede ekileçek yer çok ama illada saksıda domates yetiştiriçiliği.

hk50
02-10-2013, 18:24
Bu tatlı biberleri sanırım bir kaç güne kadar soguk vurur.

hk50
02-10-2013, 18:27
İhtiyar elmaların meyveside toplanaçak.

YeniGine
02-10-2013, 23:03
Sn YeniGine ,
Kışın 20 gününü İstanbulda geçiririz.İşte o zaman size o kokusu gelen salçayı ikram etmek istiyorum. inşallah.
İyi dileklerinize teşekkür ederim.

Sayın hk50, Allah'ım nasip kısmet eder isee evet o salçadan isterim gerçekten.
Şimdiden teşekkürler, herşey gönlünüzce Sayın hk50.

hk50
03-10-2013, 21:22
Durdular durdular havalar soguyunca açtılar.

hk50
03-10-2013, 21:25
Sayın hk50, Allah'ım nasip kısmet eder isee evet o salçadan isterim gerçekten.
Şimdiden teşekkürler, herşey gönlünüzce Sayın hk50.


İnşallah Sn YeniGine.

hk50
03-10-2013, 21:33
Yıllardır yapmadığımız küpeçik peynirini bu yıl bahçede yapmıya karar verdik.Peynir bu toprak küpeçiklere basılarak kilerde hazırlanan dere kumu içine gömüleçek.Üç ay kum içinde kalaçak peynir dönüp açılarak kahvaltı sofrasına geleçek.

hk50
04-10-2013, 16:19
Mantı için (Sumaklı mantı) Sogan için (Sumaklı sogan) Dolma sarma için nihayet sumak meyvesini topladık.

fazmit
05-10-2013, 08:39
Bahçe sanki minyatür botanik bahçesi ne ararsan var.Allah daha çok versin hakketen görünce içim açılıyor.Tebrikler

hk50
05-10-2013, 18:23
Havanın ani soğuması ileTopladıgımız domatesler.

hk50
05-10-2013, 18:28
Çerry domateslerin hali.

hk50
05-10-2013, 18:35
Kuşkonmaz tohumları.

hk50
05-10-2013, 18:49
Bahçe sanki minyatür botanik bahçesi ne ararsan var.Allah daha çok versin hakketen görünce içim açılıyor.Tebrikler


Sn fazmit,
Biraz merak, biraz hırs,biraz kanatsızlık olunca bahçe türlüye dönüyor.İsmini bilmediğim bitki sayısı otuz .Onun için yayınlamıyorum.Her yıl bir kaç tanesi üretime katılıyor.
Bende meyve bahçelerini gezmekden büyük zevk alıyor.her gördüğüm meyve ağaçına sahip olmak istiyorum.Fakat altı ay yazımız,altıay kışımız var biliyorsun.
Saygılar.

hk50
06-10-2013, 18:40
Bal kabakları toplanarak kış hazırlığı için kilere kondu.

hk50
06-10-2013, 18:49
Son baharın son günlerinde,Dağ kekiği-Kırmızı gül yanyana.

sonkez
06-10-2013, 19:04
Bereketiniz bol,mahsülünüz çok olsun..Rabbim sevdiklerinizle birlikte ağız tadıyla yemek nasip etsin inşallah...

hk50
07-10-2013, 19:05
İlk defa meyve veren ceviz ağaçımızın ürünleri .

hk50
07-10-2013, 19:09
Tohumdan yetişdirdiğimiz ceviz ağaçının meyvesi

hk50
07-10-2013, 19:12
Torunlar için diktiğin ceviz fidanının meyveleri

hk50
07-10-2013, 19:16
Bahçemizin ilk ürün cevizleri toplu halde.

hk50
07-10-2013, 19:32
Bereketiniz bol,mahsülünüz çok olsun..Rabbim sevdiklerinizle birlikte ağız tadıyla yemek nasip etsin inşallah...


Çok teşekkür ederim Sn sonkez.

hk50
08-10-2013, 18:10
Kuşburnumuzda olgunlaşdı.

hk50
08-10-2013, 18:19
Bahçemizi bir aşagı bir yukarı gezelim.

hk50
08-10-2013, 18:38
Sağa sola gidilebilir.

hk50
09-10-2013, 18:29
Bahçemizde bulunan Altı renk üzüm cinsi içine yedinci renkte katıldı.
Geçen yıl dikmişdim. İlk üzümü

hk50
09-10-2013, 18:37
Ayıklanıp yıkanıp çiğnenerek suyu çıkartılıp, pekmez olaçak.

hk50
10-10-2013, 19:44
Bizim bahçede nizam intizam olmuyor.Birazda benim dağınık olmamdan sanırım.Şu çiçek şurda şu sebze burda güzel olur diye bir düşünçem projem hiç olmadı.Onun içindirdi Pırasa ile çiçekler bir arada yetişebiliyor.

hk50
10-10-2013, 19:50
Fıstıkçamı ile şeftali yanlarında patetes çiçeği stargin elma

hk50
11-10-2013, 18:58
Kışlık armutlar.

hk50
11-10-2013, 19:02
Toplanıp depoya konaçaklar.Bunlar depoda olgunlaşaçak.

hk50
11-10-2013, 19:09
Ağaçlar ayakda ölmüyor.

enderdus
12-10-2013, 10:21
çok güzeller

hk50
12-10-2013, 19:14
Üzümler çiğnendi şıra oçak leğende kaynatılıp duruldu.Sonrada pekmez olması için leğene konarak kaynatılmaya başlandı.

hk50
12-10-2013, 19:20
Odunlar yandıkça yandı.Şırada kaynadıkça kaynadı.Hava soguk.

hk50
12-10-2013, 19:26
Netice: Pekmez

hozat
12-10-2013, 20:48
Ağaçlar ayakta ölmüyor benzetmeniz çok hoş bir espri olmuş.

Bahçenizde emek çok fazla ağız tadıyla geçen günleriniz olsun hep.

hk50
14-10-2013, 12:52
Kabak tatlısı olaçak.(Pekmezle kaynatılıp)

hk50
14-10-2013, 12:56
Kabak çekirdekleri kavrulup çitletileçek.

hk50
14-10-2013, 13:07
Ağaçlar ayakta ölmüyor benzetmeniz çok hoş bir espri olmuş.

Bahçenizde emek çok fazla ağız tadıyla geçen günleriniz olsun hep.

Sn hozat,
Çok teşekkür ederim.
Biliyorsunuzki bahçe emek istiyor.Emek harcanmazsa verimde alınmıyor.Hele hele hayatta başka meşgalesi olmuyan emekli takma isimli biz insanların tek uğraşı yeri değilmi?
Bu yılı bitirmeden geleçek yıl hazırlığı başladı.
Hepimizin ağız tadı bozulmasın.

hk50
15-10-2013, 17:49
Bayramınız kutlu olsun.
Bahçemizin 2013 yılı rekortmenlerinden
Elma

hk50
15-10-2013, 17:54
Bahçemizin rekortmenlerinden
Erik

hozat
15-10-2013, 21:23
sayın hk50,

Sizin bahçede çok rekortmen var ama, tam notu elma almış sizden.
iyi bayramlar olsun.

Derya Hanim
16-10-2013, 02:05
Tam bir elma sever olarak o rekortmen elmayi bana verin :)

hk50
16-10-2013, 19:58
sayın hk50,

Sizin bahçede çok rekortmen var ama, tam notu elma almış sizden.
iyi bayramlar olsun.


Sn hozat,
Bahçenin esas rekortmeni ceviz.
Sizede iyi bayramlar.

hk50
16-10-2013, 20:05
Tam bir elma sever olarak o rekortmen elmayi bana verin :)

Sn Derya Hanım.
Adres lütfen.Hemen kargoya verebilirim.
Aşağıdaki Arabkızı elmayıda ekliyebilirim.
Saygılar.

hozat
16-10-2013, 20:37
Taze cevizi çok severim şimdi sizin bahçede olmak vardı Pazardan almakla olmuyor bu iş.

YeniGine
16-10-2013, 23:39
Sayın hk50, rekortmenlerinize maşallah!.. Hepsi birbirinden güzel, daim olsun inşallah.

Derya Hanim
17-10-2013, 13:34
Keske oyle bir imkan olsaydi, avustralyadayim ben. Anlasilan bir dahaki Turkiye gelisimde solugu sizin bahcede alicam. Simdiye kadar aile hasreti cekiyordum simdi bunlara birde sizin elmalar eklendi :)

hk50
18-10-2013, 20:10
Taze cevizi çok severim şimdi sizin bahçede olmak vardı Pazardan almakla olmuyor bu iş.


Sn hozat,
Bahçede olmak istiyorsanız buyrun gelin.Pek uzakda sayılmazsınız.Yalnız burada havalar sogudu,Domatesleri soguk vurdu.Cevizler yaprağını döktü.Elmaları toplayıp Sarımsagıda ekdikmi (Gelmişleyin 2014 yılı sarımsak ihtiyaçınızıda karşılıyaçak sarımsağınızıda ekersiniz.Tohum var.) bahçeye veda ediçeğiz.
Hürmetler.

hk50
18-10-2013, 20:17
Sayın hk50, rekortmenlerinize maşallah!.. Hepsi birbirinden güzel, daim olsun inşallah.

Teşekkür ederim Sn YeniGine.
Hayatla yapılan mücadele içinde bunları yetiştirip paylaşmak insana huzur ve mutluluk veriyor.Tek üzücü tarafı sanal olması.İnsan her forumdaşa bir dilimde olsa ikram etmek ister ama olmuyor.
Saygılar.

hk50
18-10-2013, 20:28
Keske oyle bir imkan olsaydi, avustralyadayim ben. Anlasilan bir dahaki Turkiye gelisimde solugu sizin bahcede alicam. Simdiye kadar aile hasreti cekiyordum simdi bunlara birde sizin elmalar eklendi :)

Sn Derya Hanım.
Ne zaman gelirseniz kapımız açık.Buyrun.Özellikle bu mevsim olaçakki .Elma çeşitlerinini hepsini olgunlaşdığı zamana dek gelsin.25 çeşit elma ikram ederiz.
Her şey kader kısmet.Kim bilir?Dağ daga kavuşmazya insan insana kavuşurmuş denir.

Saygılar

hk50
18-10-2013, 20:38
Sonbahar yaprakları vede .

hira
18-10-2013, 20:55
Doğum gününüz kulu olsun:)

hk50
19-10-2013, 16:45
Henüz yeni dalından koparılmış bu bademleri 80 yıl önce yapılmış taş merdiven üzerine oturup siyah taşla kırarak yiyebilirsiniz.Hafif soguk sonbahar rüzgarı üşütebilir ama değer.

hk50
19-10-2013, 16:51
Daha yakından

hk50
20-10-2013, 18:33
Benim sivri zekalı komşuma bu saatden sonra bu çivçivler kışı atlatamazlar kurk tavuğu yatırmıyalım dediğim halde inadına yatırdı.Netiçe.

hk50
20-10-2013, 18:40
Bu zamanda elma meyvesi öyle çeşitlendiki yetişilemez oldu.
Grant Smit.

YeniGine
20-10-2013, 23:51
Teşekkür ederim Sn YeniGine.
Hayatla yapılan mücadele içinde bunları yetiştirip paylaşmak insana huzur ve mutluluk veriyor.Tek üzücü tarafı sanal olması.İnsan her forumdaşa bir dilimde olsa ikram etmek ister ama olmuyor.
Saygılar.

Sayın hk50; hiç üzülmeyin, siz huzur ve mutlulukla paylaşın bizlerle. Zira ben can_ı yürekten, zevkle, sanki kendim yetiştiriyormuşum, yapıyormuşum gibi severek, büyük zevk alarak izliyorum. Ellerinize, gönlünüze sağlık...
Ne yapalım ikram ister isek de gider pazardan alırız yeriz... Sağoluun...

sonkez
21-10-2013, 08:57
Emeklerinize sağlık..Huzur ve sıhhatle tüketin inşallah..

hk50
21-10-2013, 20:29
Yeni nesil elmalarmı?

hk50
21-10-2013, 20:32
.....

hk50
22-10-2013, 20:06
Ayva çiçek açtı yazmı geleçek? Demiş şairde,
Ayva sararınca .
Ayva bozumu

hk50
22-10-2013, 20:11
Pazara değil Bir kısmı reçel,bir kısmı marmelat,bir kısmı tatlı,bir kısmıda hoşaf,bir kısmıda depoya.

helin-123
23-10-2013, 09:20
kışlıklarınızı Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin. Yaz boyu emek vererek bakılmış meyveler sebzeler kışın yemeye hazır, ellerinize sağlık.

sonkez
23-10-2013, 09:55
Rabbim sevdiklerinizle birlikte sıhhat ve afiyetle tüketmek nasip etsin..

hk50
23-10-2013, 19:09
Tam olgunlaşıp tüccara satılaçağı zamanda,şiddetli rüzgar yerle bir etti.
Sizler kilosunu kaça alıyorsunuz bilmiyorum ama ? Biz kilosunu yüz kuruşa satıyoruz.
Türkiyede tarım neden geri geri gidiyor ? İşte sebebi.

hk50
23-10-2013, 19:19
İşte üretiçiyi sıkıntıya sokan sebeblerden bir tanesi.

bahtiyar02
23-10-2013, 19:56
Benim sivri zekalı komşuma bu saatden sonra bu çivçivler kışı atlatamazlar kurk tavuğu yatırmıyalım dediğim halde inadına yatırdı.Netiçe.
Yer sıcak olursa ve takviye olarak vitamin katkısı yapılırsa yavruların kurtulma şansı yükselir.Mısır kırığı civcivleri yağlandırır tabi tavuklarıda Yeşillik bu dönemde zayıflatır ama ıspanak rahatlıkla verilir.
Saygılar

bahtiyar02
23-10-2013, 19:58
Yeni nesil elmalarmı?
Elmaların şekillerinde bir tuhaflık var. Farklı elma türümü? yoksa şekil bozukluğumu oluşmuşmu?
Saygılar

hk50
24-10-2013, 18:09
Yer sıcak olursa ve takviye olarak vitamin katkısı yapılırsa yavruların kurtulma şansı yükselir.Mısır kırığı civcivleri yağlandırır tabi tavuklarıda Yeşillik bu dönemde zayıflatır ama ıspanak rahatlıkla verilir.
Saygılar

Sn bahtiyar02,
Ne sıçak yeri .Adamın elindenmi ayağındanmı anlamadım gitti ?Ne ölüyor nede hastalanıyorlar.Bir şey olmaz deyip kestirip atıyor.Bol miktarda arpa ve buğday kırıntısı yediriyor.
Dedimya sivri zeka diye.
Saygılar.

hk50
24-10-2013, 18:16
Elmaların şekillerinde bir tuhaflık var. Farklı elma türümü? yoksa şekil bozukluğumu oluşmuşmu?
Saygılar,

Bende yeni bir tür elde ettim diyeçektimki.Yaptırdığım en son toprak analizinde Ph 8 ve diğer elementlerin tamamı aşırı yükselmiş.Etkisi olabilir diye düşünüyoruz.
Muhtemelen şekil bozukluğu meydana gelmiş.

hk50
25-10-2013, 17:24
Askerlik hatırası değil .Yüz kuruş karşılığı meysuluk elma toplama hatırası.

hk50
25-10-2013, 17:30
Bu mısırlar öğütülüp ekmek olmuyaçak.
Bu mısırlar kışın haşlanıp kuru üzümle karıştırılıp yeneçek.

hk50
26-10-2013, 20:47
Bahçenin bir ilk turfandaları var,birde son turfandaları.
İşte bunlardan bir çeşit.Son turfanda domatesler. Bunlar (yapıçı isterse) domates receli olaçak.

hk50
26-10-2013, 21:02
Kendi anaç ve çöğürü yetişdirmek için Elma .Badem.Kayısı tohumu ektim.Nisan ayında ne olaçak bakalım?

hk50
26-10-2013, 21:25
Bunlarda vişne tohumu.

s.serdar
29-10-2013, 02:38
Yeni nesil elmalarmı?

Konu başlığına +18 konulsa yerinde olurmuş. :D

hk50
29-10-2013, 18:06
Havaların ani soğuması ile Bizim Kasımpatılar şekil değiştirdi.

hk50
29-10-2013, 18:33
İşte diğer Kasımpatımızın da soguklardan sonraki görünüşü.

hk50
30-10-2013, 19:15
Pırasa
Yerinden sökülüyor.Bir çukur açılıyor.Çukurun içine dere kumu seriliyor.

hozat
30-10-2013, 19:21
Sizin doğal sunumunuz ve anlatımınız, beni bahçenizin müdavimi yaptı.

Her ürün ve bilgilerinizi zevkle izliyorum ve devam edeceğim.

hk50
30-10-2013, 19:23
Pırasalar sıra sıra çukur içine konup.Kat kat kum pırasa olarak çukur dolduruluyor.Üzeri toprakla örtülüp Üç ay bekleniyor.
Netice pazarda görülen bembeyaz pırasa meydana geliyor.
İster pirinçli,ister zeytinyağlı,ister çiğ.

hk50
30-10-2013, 19:37
Sizin doğal sunumunuz ve anlatımınız, beni bahçenizin müdavimi yaptı.

Her ürün ve bilgilerinizi zevkle izliyorum ve devam edeceğim.


Sn hozat
Çok teşekkür ederim.
Anlatığım sebze ,meyve ve ürünleri tamamen kendi yetişdiklerimiz ile kendi yaptıklarımızdır.Bu nedenle abartılı ve bilğiclik taslanarak anlatımları sevmediğimiz gibi,kaynaklardan alıntı yapılarak yapılan yiyeçek tariflerini benimsemiyoruz.
Edi ile büdü gibi yetiştirdiklerimizi pişirdiklerimizide sizlere sunmak ve nezaket gösterip takdirlerinizi sunmak bizi ziyadesi ile memnun ediyor.
Saygılar.

hozat
30-10-2013, 20:57
işte ben de bunun için devamlı sizin bahçenizde dolaşıyorum.

Ben mankenleri de beğenirim ama, dağ köylerindeki alını morunu giyinmiş ,örgülü saçları ile dolaşan ceylan gözlü köy kızlarına hayran kalırım.

Siz doğallıktan vazgeçmeyin, mesela ben bu sebepten ötürü bahçenize çok sık uğruyorum.
Ediyle büdüye selam ve sevgilerim olsun.

YeniGine
30-10-2013, 23:40
Sayın hk50, pırasanın böyle gömüldüğünü ilk kez sizden duydum. Ellerinize sağlık, afiyetle tüketesiniz inşallah...

hk50
31-10-2013, 18:33
işte ben de bunun için devamlı sizin bahçenizde dolaşıyorum.

Ben mankenleri de beğenirim ama, dağ köylerindeki alını morunu giyinmiş ,örgülü saçları ile dolaşan ceylan gözlü köy kızlarına hayran kalırım.

Siz doğallıktan vazgeçmeyin, mesela ben bu sebepten ötürü bahçenize çok sık uğruyorum.
Ediyle büdüye selam ve sevgilerim olsun.


Sn hozat,istesekde dogallıkdan vazgeçemiyoruz.Zira İstanbulda yaşıyan bir yaşındaki torun pekmezli kabak tatlısı istiyor.Diyarbakırdaki torunlar kurutulmuş sarı erik ve iğde diyor.
Netiçe damak tatları bahçeye göre ayarlandı.Bursada yokmuş gibi bahçede yetişen soganı gönderiyoruz.
Bahçeye beton.fayans girmedi.Biz topraga yalınayak basmak istiyoruz dendi.
İşte bu nedenle güçümüz yettikçe böyle gideçek.

hk50
31-10-2013, 18:49
Sayın hk50, pırasanın böyle gömüldüğünü ilk kez sizden duydum. Ellerinize sağlık, afiyetle tüketesiniz inşallah...



Sn YeniGine,Mesele Bahçelerde gezerken bir şeyler öğrenerek öğreterek zevk almak değilmi?
Zira patetesin daldamı yerdemi yetişdiğini bilmiyen binlerçe insanın olduğu bir ülkede yaşamıyormuyuz?Hala Yerelması meyvemi sebzemi tartışması yapmıyormuyuz?
Siz İstanbulluların kaçı mısırı çat diye kırıp soyuk odun ateşinin üzerine koyup pişirdi.Zamanı geldi.Mis gibi kokarak İstanbul sokaklarını dolduran kestaneyi
dikenli kabuğundan çıkardı?
Birşeleri bilen olarak sizlere sunmak bana tarifsiz mutluluk veriyor.

YeniGine
31-10-2013, 23:04
:) Sayın hk50 çok haklısınız tüm söylediklerinize katılıyorum. Onun için zaten işte salça yapımları, toplanan mahsüller, kurulan turşular hepsini büyük zevkle izliyorum. Gönlünüze sağlık teşekkürler...

hk50
01-11-2013, 18:33
Bahçemizin ürünlerinden havuç.Yeni söktük.Suyunu sıkıp bir kış boyu içmek yemeklerde salatalarda kullanmak (Nasip olursa) için kilere kumlar içine gömdük.

hk50
03-11-2013, 18:09
Alabaş (Kohlrabı)
İster turp doğra,ister yapraklarından sarma.ister yemek yap.istersen turşu kur.

hk50
03-11-2013, 18:11
Siyah lahana
Ortasından kesip salata yapabilirsin.

hk50
03-11-2013, 18:13
Sarmalık lahana.
Kabuskayı sevenler.Sarması turşusu,çorbası ve diğerleri için.

hk50
04-11-2013, 18:53
Bahçeden kış nedeni ile ayrılırken,yeni adım atmıya başlayan toruna organik sebze meyvenin yanında ne götürebilirim diye düşünürken bu oyunçakları yapmak geldi içimden ve gider ayak bunları yaptım.
Basit ucuz herkesin yapabileçeği şekilde

efeege
04-11-2013, 18:59
sayın hk50.
çok yaşayın emi bunları görünce beni çocukluğuma götürdünüz.
işte eskiler bunlardan sağlıklılardı.
naylon pilastik yoktu.

h_dogan
04-11-2013, 20:38
Siyah lahana
Ortasından kesip salata yapabilirsin.

Turşusunu deneyin harika oluyor.

hk50
05-11-2013, 19:03
Bahçede meyve sebze yetiştiriken azda olsa kuru fasulyede yetişiyor.
Yöredeki ismi.Hafuz fasulyesi.Genel ismi,Barbunya.

hk50
05-11-2013, 19:06
Kırk günlük.Kılçıksız.Erkenci.Yeşili (Taze) makbuldur.

hk50
06-11-2013, 18:57
Tek başına

hk50
06-11-2013, 19:00
Dalda unutulanlar.

YeniGine
07-11-2013, 00:06
Sayın hk50 desenize yine bahçeden ayrılık zamanı gelmiş, hayrlısı olsun güle güle gidin, güle güle dönün inşallah tekrar. İstanbul döneminizde görüşürüz inşallah diyeyim. Toruna yapmış olduğunuz hediye çok hoşuma gitti benim de varmış fotoğrafımdan biliyorum... Ellerinize sağlık.

hk50
08-11-2013, 18:50
Bahçede Hazan mevsimi.

hk50
08-11-2013, 18:53
Geldi

hk50
08-11-2013, 18:57
Yine yapraklar

hk50
10-11-2013, 15:24
Bahçesinde meyve,gül,süs ağaçları olupda çelikle,tohum ve aşı ile çoğaltılamıyan bitkilerimiz yaprağını döktükten sonra En basit pet şişelerini ortadan kesip alt tarafdanda delerek köklenmesini istediğimiz dala düzgünce yerleştirip içini hafif rutubetli toprakla dolduralım.Toprağın ağırlığından dalın sağa sola yatmaması içinse dayanıklı bir iple güçlü dallardan birisine bağlıyalım.Netiçe bir yıl beklediğimizde köklenmiş olarak ilğili ağaçın bire bir genlerini taşıyan bitkiyi elde etmiş oluyoruz.
Alt tarafından keserek istediğimiz yere dikebiliyoruz.

hk50
10-11-2013, 15:32
Havaların yağışsız ve güneşli gitmesi Elma hakığı yapmanın tam zamanıdır.

sonkez
10-11-2013, 15:38
Bilgiler için teşekkürler...

hk50
14-11-2013, 21:02
Bahçe topragının analizi yapılmamışsa,yanlış bahçeçilik yapılıyor demektir.Yaptırdım ve gördümki yanlış yapmışım.Netice.

hk50
16-11-2013, 11:09
Bahçe topragının analizi yapılmamışsa,yanlış bahçeçilik yapılıyor demektir.Yaptırdım ve gördümki yanlış yapmışım.Netice.

Ph 8,07 Tuz.Tuzsuz Kireç Çok az kireçli. Organik madde ,Orta. Fosfor,Çok yüksek. Potasyum,Yüksek. Çinko,Çok yüksek. Demir,yeterli. Bakır,Yüksek.Mangan, Yeterli.Mağnezyum,Çok yüksek.Kalsiyum,Çok yüksek.

Bu tahlil netiçesinde benim bahçedeki bitkiler toprakdan dengeli beslenemiyor.Zira faydalı elementler bir birini engelliyor.Ne ekersem o bitiyor ama eşit değil.

Şu anda ph şı düşürmek için uğraşıyorum.Su ve yaprak tahlili bahara inşallah.

hk50
19-11-2013, 19:10
Bahçenin bekçiliğini ona bırakarak ayrıldık.

hk50
19-11-2013, 19:15
Bahçeye biz yokken ziyarede gelenlerin eli boş çıkmasın diye dalda bırakdık.

hk50
20-11-2013, 18:42
Bahçemizdeki daha önceden kesmiş olduğumuz selvi ağaçının kök bölgesinde meydana gelen Dev Mantarlar.

hk50
20-11-2013, 18:52
Sonbahar gelince bahçelerin makyacı bozuluyor.Kuşkonmazlar.

hk50
23-11-2013, 11:23
Sonbaharın ayrı güzelliklerinden biri daha.Bahçemiz içinde bulunan dogal gölek de sessizliğe büründü.Zira kurbağıların ötüşü kesildi.Balıkların çırpınışları görülmüyor.Yeşillikler kahverengi ye dönüşdü.Olgunlaşan kuşburnular dalda kaldı.

hk50
23-11-2013, 11:31
Yok etmek için hırsla inatla çalışdığımızyabançı otlar.Elle yolarak çapa ile orakla tırpanla müçadele edip para harçayıpda temizliyemediğimiz otların hakkından ançak ve ançak donduruçu soğuklar geldi.

hk50
07-12-2013, 10:09
Bu mevsimde bahçeye Sonbahar bakımı yapılırken Toprak tahlili yaptırılması .Yaptırılmayınca yıl içinde verilen ilave besinle toprak durumu bilinemediği gibi topragın istediği besin elementleride bilinemiyor.ph yüksekmi düşükmü ?İşte bunlar için yapılması gerekiyor.

pria
09-12-2013, 12:28
Herşey birbirinden güzel..büyük keyifle gezdim bahçenizi sayın hk50..
Ellerinize sağlık..

hk50
09-12-2013, 16:59
Herşey birbirinden güzel..büyük keyifle gezdim bahçenizi sayın hk50..
Ellerinize sağlık..



Çok teşekkür ederim Sn pria.
Bahçemize hoş geldiniz.Bahçemizi gezmeniz bizi mutlu etti.
Saygılar.

hk50
10-12-2013, 18:49
Havaların soguması nedeni ile Bahçenin faydalı böçekleri sıçak yuva arıyorlar.

hk50
10-12-2013, 18:53
Bahçenin son ürünleri.Biz zehirli diye yemiyoruz.Ama yiyen komşular var toplayıp yemek yapıp yiyorlar.

senkron
11-12-2013, 19:00
Bahçesinde meyve,gül,süs ağaçları olupda çelikle,tohum ve aşı ile çoğaltılamıyan bitkilerimiz yaprağını döktükten sonra En basit pet şişelerini ortadan kesip alt tarafdanda delerek köklenmesini istediğimiz dala düzgünce yerleştirip içini hafif rutubetli toprakla dolduralım.Toprağın ağırlığından dalın sağa sola yatmaması içinse dayanıklı bir iple güçlü dallardan birisine bağlıyalım.Netiçe bir yıl beklediğimizde köklenmiş olarak ilğili ağaçın bire bir genlerini taşıyan bitkiyi elde etmiş oluyoruz.
Alt tarafından keserek istediğimiz yere dikebiliyoruz.

-Sayın hk50,bu yöntemle hangi fidanlarda başarılı sonuç aldınız?

hk50
12-12-2013, 10:02
-Sayın hk50,bu yöntemle hangi fidanlarda başarılı sonuç aldınız?



Sn senkron,
Şu ana kadar Şeftali Stargin elma ve Sarı erikde başarılı oldum.Diğerleri deneme aşamasında.Mart veya Nisan da yeni yerlerine dikerken fotoğraflayıp beğeninize sunarım inşallah.

habiş
12-12-2013, 10:51
Sayın hk50 mantarlar eğer bol miktarda yetişiyorsa bi test ettirin isterseniz birde yiyipte bişey olmayan komşularınız varsa endişe etmeyin :)

bir merakım da ''Bahçesinde meyve,gül,süs ağaçları olupda çelikle,tohum ve aşı ile çoğaltılamıyan bitkilerimiz yaprağını döktükten sonra En basit pet şişelerini ortadan kesip alt tarafdanda delerek köklenmesini istediğimiz dala düzgünce yerleştirip içini hafif rutubetli toprakla dolduralım.Toprağın ağırlığından dalın sağa sola yatmaması içinse dayanıklı bir iple güçlü dallardan birisine bağlıyalım.Netiçe bir yıl beklediğimizde köklenmiş olarak ilğili ağaçın bire bir genlerini taşıyan bitkiyi elde etmiş oluyoruz.
Alt tarafından keserek istediğimiz yere dikebiliyoruz.''
bu uygulamanın fotoğrafı var mıdır acaba bende çekirdekten ağaç yetiştirmeye meraklı olanlardan biriyim de :rolleyes:

hk50
13-12-2013, 10:31
Sn habiş.
Teşekkür ederim.Bir tanesi gördüğünüz gibi 2215 nolu mesajdakidir.Diğerleri içinse şu anda bir sağlık nedeni ile şehir dışında bulunmaktayım.Dönüşde inşallah detaylı ve açıklamalı fotoğrafları yüklerim.

habiş
13-12-2013, 11:08
Sn hk50 her ne içinse geçmiş olsun Rabbimden acil şifalar diliyorum..
uyguladığınız yönteme gelince süper bi fikir ilk defa duydum resimden ve açıklamanızdan yöntem gayet anlaşılır bende deneyeceğim :)

meh12
13-12-2013, 11:54
Sn hk50 her ne içinse geçmiş olsun Rabbimden acil şifalar diliyorum..
uyguladığınız yönteme gelince süper bi fikir ilk defa duydum resimden ve açıklamanızdan yöntem gayet anlaşılır bende deneyeceğim :)

Havai köklendirme olarak forumda özellikle bonsai ustalarımızın bolca uyguladığı güzel bir yöntem ve başarı oranı çok yüksek

hk50
16-12-2013, 11:06
Sn hk50
uyguladığınız yönteme gelince süper bi fikir ilk defa duydum resimden ve açıklamanızdan yöntem gayet anlaşılır bende deneyeceğim :)


Sn habiş,
Bu uyğulama zor bir işlem değil.Zira 1/2 litrelik bir pet kabını ikiye bölüp seçmiş olduğunuz bitki dalına takıyorsunuz.İçine toprak koyup az miktarda su döküp bırakıyorsunuz.Düşmemesi içinde sağlam bir dala bağlamanızdır.Beklemiye bırakaçaksınız.En az bir yıl.

hk50
16-12-2013, 11:13
Havai köklendirme olarak forumda özellikle bonsai ustalarımızın bolca uyguladığı güzel bir yöntem ve başarı oranı çok yüksek


Sn meh12,
Bu uyğulamadan % 99 başarı sağlıyorsunuz.Tek ağaçlarda değil.Örneğin Domateslerde biber ve batlıçanlardada uygulama yapabiliyorsunuz.Gül ve çiçeklerdede bu yıl uygulamayı düşnüyorum.

hk50
18-12-2013, 15:01
Piyasadan her ne kadar yanmış çiftlik güpresi diye almış olsakda.Bazı uyanık çiftlik sahipleri veya küçük hayvan işletme sahipleri hayvan üpresinin içine kimyasal ilaçlar katara renk değişikliği yapılan güpreyi yanmış güpre diye satıyorlar.
Bence bu tip güpreyi alan bahçe sahipleri güprenin üzerini naylonla örterek bahçenini bir kenarında en az bir yıl bekletmeleridir.
Bu şekilde yanan güpre içinde hem manas barınamadığı gibi hayvansal hastalıklarda kalmamış oluyor.

hk50
19-12-2013, 09:31
Buda yeşil güpre yapımı.Poşetin ağzı bağlanıp hava almadan en az bir yıl bekletileçek.

hüzün
19-12-2013, 10:14
nasıl yapıyıorsunuz anlatabilir misiniz

hk50
20-12-2013, 13:28
nasıl yapıyıorsunuz anlatabilir misiniz


Sn hüzün,
Yapılması çok kolay.Şöyleki,Bahçeden biçilmiş veya yolunmuş otlar bir yerde toplanıp içinde ağaç dalları taş v.s. varsa ayıklanıp büyük poşede dolduruluyor.Doldurulan poşet bir kenarda bekletiliyor.Bu bekleme zamanı içinde otlar çürüyüp dibe çöküyor.Poşetde boşalan kısma tekrar ot dolduruluyor.Böyle devam edilerek bir tane poşet ançak bir sezonda doldulabiliyor.
Yerinden kaldıralamaz hale gelinçe ağzı bağlanıp öyleçe bırakılıyor.Zamanla değişik kokular oluyor.Olgunlaşınça tıpkı yanmış bir çiftlik güpresi kokusu verdiği anda poşetten döküp güneşe bırakıyorsunuz.Kuruyan yeşil güprede otlardan yapraklardan eser kalmıyor.Avuçunuz içinde ezillip dağılan güpreleri toprağa serpiyorsunuz.

hk50
20-12-2013, 13:34
Netiçe yeşil güprenin son hali.

hk50
20-12-2013, 14:38
Yazın donduruçuya konan vişneler hala taze ve yeni.İster meyve suyu yap iç.İster hoşafa kat.İster tane tane ye.Her ne kadar vişne isede kiraz tadında.

Derya Hanim
20-12-2013, 15:06
Sn hüzün,
Yapılması çok kolay.Şöyleki,Bahçeden biçilmiş veya yolunmuş otlar bir yerde toplanıp içinde ağaç dalları taş v.s. varsa ayıklanıp büyük poşede dolduruluyor.Doldurulan poşet bir kenarda bekletiliyor.Bu bekleme zamanı içinde otlar çürüyüp dibe çöküyor.Poşetde boşalan kısma tekrar ot dolduruluyor.Böyle devam edilerek bir tane poşet ançak bir sezonda doldulabiliyor.
Yerinden kaldıralamaz hale gelinçe ağzı bağlanıp öyleçe bırakılıyor.Zamanla değişik kokular oluyor.Olgunlaşınça tıpkı yanmış bir çiftlik güpresi kokusu verdiği anda poşetten döküp güneşe bırakıyorsunuz.Kuruyan yeşil güprede otlardan yapraklardan eser kalmıyor.Avuçunuz içinde ezillip dağılan güpreleri toprağa serpiyorsunuz.

Peki bu gubredeyi yaparken torbalara delik aciyormusunuz cunku otlar cururken bayagi su birakiyorlar yoksa bu suylami curumesi gerekiyor. Hem kolay hemde pratik bir yonteme benziyor. En azindan marketlerden agir gubre torbalarini tasimaktan kurtuluruz.

sonkez
20-12-2013, 16:20
Yazın donduruçuya konan vişneler hala taze ve yeni.İster meyve suyu yap iç.İster hoşafa kat.İster tane tane ye.Her ne kadar vişne isede kiraz tadında.

Afiyet olsun, Rabbim ağız tadıyla yemek nasip etsin...

hk50
20-12-2013, 19:40
Peki bu gubredeyi yaparken torbalara delik aciyormusunuz cunku otlar cururken bayagi su birakiyorlar yoksa bu suylami curumesi gerekiyor. Hem kolay hemde pratik bir yonteme benziyor. En azindan marketlerden agir gubre torbalarini tasimaktan kurtuluruz.

Sn Derya Hanım.
Hayır delik açmıyorsun.Açtığınız an hava alaçak ve çürümede gerçekleşmiyeçek.Besin değeride çıkan sıvıda.Zamanla Sıvı ile katı otlar yeni bir bileşik meydan getirip katı hale dönüşüyorlar.İlk anda meydana gelen sıvı zamanla yok oluyor.
Pratik ve basit.
Ben piyasadaki kimyasal organik sıvı v.s. v.s. Güprelerden daha faydalı ve yararlı buldum.

hk50
20-12-2013, 19:45
Afiyet olsun, Rabbim ağız tadıyla yemek nasip etsin...


Amin.Teşekkür ederim Sn sonkez.

yağmur
21-12-2013, 16:58
Sayın hk50,

Bahçenizin sessiz takipçisiyim. Çok güzel bilgiler paylaşıyorsunuz. Üstte paylaştığınız vişnelerle ilgili bir şey dikkatimi çekti: Dondurucuya kavanozla ağzı açık şekilde mi koyuyorsunuz? Çok canlı ve taze görünüyorlar.

hk50
21-12-2013, 20:41
Sayın hk50,

Bahçenizin sessiz takipçisiyim. Çok güzel bilgiler paylaşıyorsunuz. Üstte paylaştığınız vişnelerle ilgili bir şey dikkatimi çekti: Dondurucuya kavanozla ağzı açık şekilde mi koyuyorsunuz? Çok canlı ve taze görünüyorlar.


Sn yağmur.
Bir çay kaşığı şeker ile ağzına kadar su ile doldurulup ağzı kapak ile kapatılıyorsun.Sonra kavanozlar su dolu tencere içinde 30 dakika kaynatıyorsun.Tencereden çıkardığın kavanozları bir bez üzerine ters (Kapak üstüne) çevirip koyuyorsun.Üzerlerini örtüp sogumaya bırakıyorsun.Soguduktan sonra serin bir yere diziyorsun.Uzun zaman kalaçaksa (Örneğin 2-3 yıl) Buzdolabında derin donduruçuda muhafaza ediyorsunuz.