Bağlan

View Full Version : hk50 / Bahçe

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

KaraGölge
17-02-2012, 22:26
Harika bir bahçe oluşturmuşsunuz. Çok güzel gerçekten. Gezerken iç geçirdim imrendim açıkçası.

hk50
18-02-2012, 17:06
Kasabada kış.Damirkazık.Bahçede gölet.

hk50
18-02-2012, 17:09
Harika bir bahçe oluşturmuşsunuz. Çok güzel gerçekten. Gezerken iç geçirdim imrendim açıkçası.

Teşekkür ederim.Sn KaraGölge.Allah sizede nasip eder.

hk50
19-02-2012, 11:15
Bahçemizden Smonti Elması

göksel38
19-02-2012, 12:28
sayın hk50 bende sitenin yeni üyelerinden biri olarak bahçenizin hayranlarından biri oldum gerçektende çok hoş bir bahçeniz var roman güzeli ve arap kızı elmalarınız çok büyüleyici bende iki yıl oldu küçük bir bahçem var yeni yeni fidanlar dikiyorum kısmet olurda kayseride bulabilirsem sizin bu elmalardanda mutlaka dikeceğim..sağlıkcakla kalın

durmaz35
19-02-2012, 12:38
sayın hk50 bu yaptıgınız güzel bahcenın icinde size mutlu ve saglıklı bir ömür dilerim arap kızı ekşimi ? tadını merak ettik

hk50
19-02-2012, 20:08
Sn göksel38 Üyeliğiniz hayırlı uğurlu olsun.Bahçemize hoş geldiniz.Sanırım Kayserideki fidan satıçılarından bulabilirsiniz.
Bulamazsanız yardımcı olurum.
Saygılar.

hk50
19-02-2012, 20:10
Sn durmaz35 Teşekkür ederim .Sağolun.
Arapkızı hafif mayhoş.Eylül sonlarında olgunlaşmıya başlıyor.
Saygılar.

hk50
19-02-2012, 20:13
Bahçenin Ayvasından evde yapılmış tatlı.

vehibe
20-02-2012, 09:02
Çok güzel görünüyor.
Komşuda pişer bize de düşer. :)

hk50
20-02-2012, 10:35
Teşekkür ederim.İnşallah Buyrun.
Saygılar.

hk50
20-02-2012, 10:38
Bahçenin karşısı

hk50
20-02-2012, 20:02
Karlı günler

Hatice Tarhan
21-02-2012, 07:30
Bahçenin karşısı da tablo gibi,insan böyle bir manzara karşısında ne yaşlanır ne hastalanır,baktıkça keyfine keyif katar.Keyfiniz ve sağlığınız yerinde olsun,ömrünüz uzun olsun.....

hk50
21-02-2012, 15:33
Kar yağdı böyle oldu.

mrduran
21-02-2012, 20:05
Kardan zarar görenler beni affetsinler lütfen.

Şahane manzaralar, ayvanın üzerine çok iyi geldi, hele Demirkazık slüetı. Balık sizin olsun, tutmadığım balığı pek yemem, herkes de şaşar bu aklıma:)))

Teşekkürler, sağlıcakla kalın, torunlarınız ile birlikte cümleten ALLAH' a emanet olun inşallah.

Saygılarımla lütfen.

hk50
22-02-2012, 12:57
Bahçenin karşısı da tablo gibi,insan böyle bir manzara karşısında ne yaşlanır ne hastalanır,baktıkça keyfine keyif katar.Keyfiniz ve sağlığınız yerinde olsun,ömrünüz uzun olsun.....

Çok Teşekkür ederim iyi dileklerine Sn Hatice Tarhan.
Gerçekleri söylemek gerekirse Giden sene gelen seneyi aratıyor.Ama yinede dört duvar arasında kalmakdan iyi.Hayattan zevk alıyorsun.
Yine beklerim.Sağolun.

hk50
22-02-2012, 13:01
Kardan zarar görenler beni affetsinler lütfen.

Şahane manzaralar, ayvanın üzerine çok iyi geldi, hele Demirkazık slüetı. Balık sizin olsun, tutmadığım balığı pek yemem, herkes de şaşar bu aklıma:)))

Teşekkürler, sağlıcakla kalın, torunlarınız ile birlikte cümleten ALLAH' a emanet olun inşallah.

Saygılarımla lütfen.

Sn mrduran Karın çok olması demek Bu bahçenin yeraltı suyunun çok olaçağı anlamına gelir.Meyve ağaçlarımızın bol meyve vereçeğinin müjdeçisidir.
Ama yakaçağı kömürü sınırlı olanlara Allah Yardım etsin.
İyi dileklerine Teşekkür eder sayğılar sunarım.

Remzi Sarıoğlu
22-02-2012, 13:23
Hakikaten sizin oralara kar güzel yağmış. İstanbul'da bizler de bu sene karın keyfini çıkarttık. Benim oturduğum yerde Validebağ koruluğu isminde bir yer var. Özellikle kar yağdığında çok keyifli bir yer oluyor. Validebağ koruluğu içinde bir öğretmen evi, bir de izci kampı ve tesisleri bulunuyor. İstanbul'a geldiğinizde bekleriz. Selamlar

hk50
22-02-2012, 15:10
Bu bahçede gezerken karşı dağ manzaraları karşı ovaları seyrederken Hepimizde birazçık varya şiir yazmak, ilham gelip şair olmak.İşte böyle bir günde. Çoçukluk, gençlik.olgunluk velhasıl uzunca dediğimiz yıllar saniyeler içerisinde gözümüzün önünden geçerken,Bir şeyler mırıldanınırız.
Ayrılık.
Gidiyorsan,beni burda bırakma.
Ya kurt yer,sevdiğim,belki el alır.
Uydurup atarlar yalan iftira.
Ya tutar sevdiğim.belki iz kalır.

Perdeler çekip içerde kalsamda,
Kapıma çifte anahtarlar vursamda,
Geleçeksin diye köprü kursamda
Ya yıkar sevdiğim.belki sel alır.

Hikmet Soylu neye yarar tek ölmek?
Ha Cennetde ha cehennemde gülmek
Geçsem sırat köprüsünü ilmek ilmek.
Ya uçar sevdiçeğim,belki yel alır.

hk50
22-02-2012, 15:30
Ne olaçak halimiz ?

hk50
22-02-2012, 20:14
Hakikaten sizin oralara kar güzel yağmış. İstanbul'da bizler de bu sene karın keyfini çıkarttık. Benim oturduğum yerde Validebağ koruluğu isminde bir yer var. Özellikle kar yağdığında çok keyifli bir yer oluyor. Validebağ koruluğu içinde bir öğretmen evi, bir de izci kampı ve tesisleri bulunuyor. İstanbul'a geldiğinizde bekleriz. Selamlar

Sn Remzi Sarıoğlu,Hoş geldiniz Bahçemize.
Yeterinçe kara doyum oldu.Ama karşılığı suyun bol olaçağı ve tarımsal sulamada yeraltı sularında sıkıntı çekilmiyeçeğidir.Çünkü çoğu sondaj kuyuları Artezyen yapmıya başladı.
Kar sahil insanları için eğlençe duygusallık romantik v.s dir ama bizler için her zamanki gibi tabii olaydır.
İstanbula geldiğimde zatihalinizi rahatsız edeçeğimden emin olabilirsiniz.
Saygılar.

hk50
22-02-2012, 20:16
Bahçenin meyvesi
Grant Smit

Remzi Sarıoğlu
23-02-2012, 07:27
Sn Remzi Sarıoğlu,Hoş geldiniz Bahçemize.
Yeterinçe kara doyum oldu.Ama karşılığı suyun bol olaçağı ve tarımsal sulamada yeraltı sularında sıkıntı çekilmiyeçeğidir.Çünkü çoğu sondaj kuyuları Artezyen yapmıya başladı.
Kar sahil insanları için eğlençe duygusallık romantik v.s dir ama bizler için her zamanki gibi tabii olaydır.
İstanbula geldiğimde zatihalinizi rahatsız edeçeğimden emin olabilirsiniz.
Saygılar.

Merhaba
Rahatsızlık ne demek memnun oluruz. Güzel resimlerinizi merakla izlemeye devam ediyoruz. Saygılar

hk50
23-02-2012, 15:20
Bu bahçenin meyvesi
Golden elma
Yazlık kokulu elma.

hk50
23-02-2012, 22:38
Bu bahçeden
ikiz Şeftali

hk50
24-02-2012, 16:06
Bu bahçeden
Ayva

hk50
25-02-2012, 11:05
Merhaba
Rahatsızlık ne demek memnun oluruz. Güzel resimlerinizi merakla izlemeye devam ediyoruz. Saygılar

Sn Remzi Sarıoğlu,Teşekkür ederim. Sağolun.

mandalinci
25-02-2012, 15:02
Resimleri görünce kalkıp meyve yemeye gidesim geldi.

Ne kıymetli meyvedir onlar, afiyet olsun.

hk50
25-02-2012, 22:30
Gidiyorum gurbet ele,
Kalaçağım han odaları.
Vucuduma plan çizen ,
Tahtakuruları.
Gece sensizliğime arkadaş,
Kirli yastık,Eski yatak yorgan.

hk50
26-02-2012, 10:35
Resimleri görünce kalkıp meyve yemeye gidesim geldi.

Ne kıymetli meyvedir onlar, afiyet olsun.

Teşekkürler Sn mandalinci.Bu bahçenin meyvelerinden olan meyveleri hemen gönderebilirim.Yeterki isteyiniz.
Meyvenin kıymetli olması kendi bahçemizin ürünü olmasıdır.Değilse ayrıca bir özelliği yoktur.
Saygılar

kayısıkentli
26-02-2012, 11:32
Bu harika paylaşım, eminim çoğumuzun içindeki doğa sevgisini ortaya çıkarması açısından başarılı olmuştur. Emeği geçen tüm bitki dostlarına teşekkürler.

Uzaylı
26-02-2012, 11:42
Sayın hk50; Bahçenizde elma çeşidi çok sanırım, kısmetse biz de 5 çeşit elma dikeceğiz. Tüplü ve üzeri meyveli almayı planlıyoruz.

248. mesajdaki fıkrada halaya çok güldük. :p:p

Çevre manzaraları muhteşem. Çok güzel bir yerde yaşıyorsunuz. Allah, bu güzelliklerin tadını çıkarmak, sağlık ve mutlulukla yaşamak nasip etsin dilerim.

kocasinan
27-02-2012, 14:11
Bu bahçede
MEYVE ADI ÇEŞİT CİNSİ
İğde 1 Yerli Bilimsel adını bilmiyorum.
Kestane 1
Fındık 2
Badem 2
Ceviz 3
Kuşburnu 1
Ahududu 1
Böğürtlen 2
Gilaburu 1
Dut 2
Muşmula 1
Kızılçık 1
Sumak 1
Nar 1
Yeni dünya 1
TROPİK MEYVE VE SEBZELER
Goji Berry 1
Kudret Narı 1
Yer Kirazı 3
Pepino 1
Avokado 1
Schisantra Chinensis 1
Kivi 2
Liçi 1
Var.
Sonra sebzeler geleçek.

Sn. hk50 bahçenizi gezdim maşaallah çok güzel bir bahçeniz var, Allah nazardan esirgesin.İzninizle benim size bir sorum olacak;bazı ağaçlar için 2 adet dikin birbirlerini tozlasınlar veya kırmızı kiraz için birde sarı kiraz dikin birbirini tozlasınlar denir, ben bahçeye kızılcık ve gilaburu dikmek istiyorum ve sizin bahçenizde de okuduğum 1 adet kızılcık ağacı ve 1 adet gilaburu ağacınız var bu iki ağaç kendikendini tozlayabiliyor mu, siz bunlardan verim alabiliyormusunuz. Benim yerim biraz dar olduğu için 1 adet kızılcık, 1 adet gilaburu diksem tozlaşmada problem olurmu. Teşekkür ederim.

hk50
27-02-2012, 18:34
Redchif
Gala

hk50
28-02-2012, 14:39
Bu harika paylaşım, eminim çoğumuzun içindeki doğa sevgisini ortaya çıkarması açısından başarılı olmuştur. Emeği geçen tüm bitki dostlarına teşekkürler.

Sn kayısıkentli Ziyaretinize teşekkür eder.Gene bekleriz.Saygılar.

hk50
28-02-2012, 15:58
Gala

hk50
28-02-2012, 16:46
Yaşlı Dursun amca Kahvehaneden hızla çıkıp evine gelmiş.Kapı zili çalınça hanımı Fadime bağırmış.Kim o ?
Dursun amca "Kız fadime zengin olduk zengin" demiş.
Fadime içerden tekrar bağırmış."Ne diyorsun Dursun anlamıyorum"Demiş
Dursun amca,avazı çıktığı kadar bağırarak,"Zengin olduk kız Fadime diyorum"
"Ne oldu ula Dursunum.Milli piyangodan en büyük ikramiyeyimi kazandık?
"Yok Fadimem yok.
İddiaa ,Spor totodan onüç artı birimi tutturdun?
"Yok Fadimem yok.Kazıda ,tarihi eserde bulmadım.Şimdi sıkı dur anlatıyorum.
Evet dinliyorum.
Fadimem varya sen bir oğlan çoçuğu doğuraçaksın.Adınıda Temel koyaçağız.
=Ee sonra.
Onu gidip Nufus Müdürlüğüne Benim Fadime on tane Temel doğurdu diye kayıt ettireçeğim.
Sonra Nufus hüvüyet cüzdanlarını alıp ,Kendi çoçuklarının ismini söylemiyen Trabzon belediye Başkanımıza gidip.Diyeçeğimki.Al sana on tane Temel.ver benim on adet reşat altınımı.Altınları kuyumcuda bozdurup paraya cevirdimmi?
Yahu Dursunum.Başkanın bu işlerle ne ilğisi var?
Kız Fadimem Az önce Kahvehanede Karadeniz TV haberlerinde dedilerki 2011 yılında hiç kimse çoçuğuna Temel ve Fadime ismi koymamış.2012 yılında çoçuğuna Temel ve Fadime ismi koyanlara Belediye başkanı Reşat altını vereçek.Başkanda doğruladı.Anladınmı?
Fadimenin yanakları al al olur."Öyleise Dursunum gel beraber çoçuk yapalım"derken
Dursun amcanın Dizlerinin bağı çözülür.Kapının önüne yıkılıp kalır.sadece ağzından.
Nasiiiii duyulur.

Bir hafta önce ziyaret için gittiğim Fatsada dinlediğim TV haberlerine dayanarak benim
Fatsada Ordu da ve Karadeniz bölgesindeki dostlarıma Elma diyarından Saygılar,sevgiler

hk50
28-02-2012, 20:52
Sayın hk50; Bahçenizde elma çeşidi çok sanırım, kısmetse biz de 5 çeşit elma dikeceğiz. Tüplü ve üzeri meyveli almayı planlıyoruz.

248. mesajdaki fıkrada halaya çok güldük. :p:p

Çevre manzaraları muhteşem. Çok güzel bir yerde yaşıyorsunuz. Allah, bu güzelliklerin tadını çıkarmak, sağlık ve mutlulukla yaşamak nasip etsin dilerim.

Sn Uzaylı Selamlar Saygılar.
Benim bahçede onaltı çeşit elma var.Türkiye genelinde ise bildiğim otuz altı çeşittir.
Elma fidanı alırken mutlaka güvenilir fidancı olması lazım.Değilse netiçeyi en az üç yılda öğreniyorsun.İstediğinin olup olmadığını.Aksi oluncada moralin bozuluyor. Şu anda benim değişeçek 30 ağaçım var.Kaç yıldır uğraştığım boşa gitti.
Fıkra gerçektir.Yeri ve zamanı gelinçe Halanın mahsumhane çıkışlarını yazmaya devam edeçeğim.Merhumun anısına.
Bilği olsun diye.Aşağıdaki elma Tam bodur Grant Smittir.
Elma çeşidinde bulamadığınız olursa yardımcı olurum.
Ailenize Saygı ve hürmetler.

hk50
28-02-2012, 21:22
Sn. hk50 bahçenizi gezdim maşaallah çok güzel bir bahçeniz var, Allah nazardan esirgesin.İzninizle benim size bir sorum olacak;bazı ağaçlar için 2 adet dikin birbirlerini tozlasınlar veya kırmızı kiraz için birde sarı kiraz dikin birbirini tozlasınlar denir, ben bahçeye kızılcık ve gilaburu dikmek istiyorum ve sizin bahçenizde de okuduğum 1 adet kızılcık ağacı ve 1 adet gilaburu ağacınız var bu iki ağaç kendikendini tozlayabiliyor mu, siz bunlardan verim alabiliyormusunuz. Benim yerim biraz dar olduğu için 1 adet kızılcık, 1 adet gilaburu diksem tozlaşmada problem olurmu. Teşekkür ederim.

Sn kocasinan.İlğinize teşekkür ederim.
Ben Gilaboru ve Kızılçığı çift diktim.Oradaki cinsi ifade ediyordu.Neyse Tek diktiğimdede tozlaşma ve döllenmede bi problem olmadı.iki yıl içindede meyve verdiler.
Elbette her bitkinin bir tozlayıçısı olması gerekli.Ançak bazı bitkilerde kendinden tozlayıçılıdır.Meyve veriyor.
Saygılar

kedicik
28-02-2012, 21:57
Sn. Hk50 bahçenizi tesadüfen Sn.Karagölgenin bi nevi vesilesi ile tanımış bulunmaktayım.Çok büyük emekler harcanmış ,insanın gözleri kamaşıyor resimlere bakarken.İnsanı çocukluğuna kadar götürüüyor.. ben nesli tükenmiştir dediğiim bi sürü çiçek türünü bahçenizde yeniden görüncesi bu güzellikleri kaybetmeyenlerde varmış diye içiimden geçti.İnanılmaz güzellikler var bahçenizde, çok imrendim doğrusu ..maşallah diyelimde nazar ,negatif enerji oluşmasın dimi ..tek kelimeyle çok emek ve muhteşem sonuçlar...en çokda bahçenizde yetiştirdiğiniz organik ayvalardan yaptığınız ayva tatlınızı beyendim.Ayrıca sizdeki bu doğa sevgiside olağanüstü...Tebrik ediyorum gerçek anlamda gönül vermişsiniz bu güzelliklere.

kocasinan
29-02-2012, 09:51
Sn kocasinan.İlğinize teşekkür ederim.
Ben Gilaboru ve Kızılçığı çift diktim.Oradaki cinsi ifade ediyordu.Neyse Tek diktiğimdede tozlaşma ve döllenmede bi problem olmadı.iki yıl içindede meyve verdiler.
Elbette her bitkinin bir tozlayıçısı olması gerekli.Ançak bazı bitkilerde kendinden tozlayıçılıdır.Meyve veriyor.
Saygılar

Sayın hk50 ilginize ve vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim.

hk50
29-02-2012, 12:42
2011 Bahçeden kare fotoğraflar

hk50
29-02-2012, 14:54
Sn. Hk50 bahçenizi tesadüfen Sn.Karagölgenin bi nevi vesilesi ile tanımış bulunmaktayım.Çok büyük emekler harcanmış ,insanın gözleri kamaşıyor resimlere bakarken.İnsanı çocukluğuna kadar götürüüyor.. ben nesli tükenmiştir dediğiim bi sürü çiçek türünü bahçenizde yeniden görüncesi bu güzellikleri kaybetmeyenlerde varmış diye içiimden geçti.İnanılmaz güzellikler var bahçenizde, çok imrendim doğrusu ..maşallah diyelimde nazar ,negatif enerji oluşmasın dimi ..tek kelimeyle çok emek ve muhteşem sonuçlar...en çokda bahçenizde yetiştirdiğiniz organik ayvalardan yaptığınız ayva tatlınızı beyendim.Ayrıca sizdeki bu doğa sevgiside olağanüstü...Tebrik ediyorum gerçek anlamda gönül vermişsiniz bu güzelliklere.

Sn kediçik size Sn karagölgeye çok teşekkür ederim.
Evet tam 8 yıldır bu bahçe ile uğraşıyoruz.Halada bitmiş değil.Yükü ağır ama seviyoruz .Yeni bitki yetiştirmek onun çiçek açtığını görmek.O bitki üzerinde bilği sahibi olmak insana zevk veriyor.Çalışırken dinleniyorsun.Akşamın ne zaman olduğunu bilmiyorsun.Gözlerin önü kararana kadar açıktığını aklına bile getirmiyorsun.
Sonra yetişdirdiğin meyve sebze ve çiçekleri eşe dosta hediye etmek bir zevk bir ayrı mutluluk veriyor.
Tekrar Teşekkür eder,yine bekleriz.
Saygılarımla.

Adil
29-02-2012, 15:28
sayın hk50 ,
Karadeniz fıkrası için teşekkürler.:)Böyle bir haberi bende okumuştum.Karadeniz kültürünü yaşatmak adına,en çok kullanılan Temel,Dursun ,Fadime isimlerini yaşatma adına yapılan bir proje.Umarım başarılı olurlar.
Bahçenizde yetiştirdiğiniz 36 çeşit elma olduğunu söylüyorsunuz.Bunlar melezmi,yoksa yöreye has elma çeşitlerimi.?
Bizim olduğumuz bölgedede 40 çeşidin üzerinde elma ağaçları var.Öyle pazarlarda satılan elmalar değil.Bölgemizde yetişen türler.Bu çeşitlerin yok olmasını istemiyorum.Dışarıdan gelen hazır aşılı fidanlar artık sökülen arazilere dikiliyor.Oysa bizim bölgemizin çeşitleri yok olma aşamasına gelmeden koruma altına alınmalı.Ben elimden geldiğince aşılama yöntemiyle birkaç çeşidi devam ettirebiliyorum.Oysa bunun için tam teşekküllü bir donanım lazım ,imkan lazım.Bulunduğumuz bölge Trabzon un Yomra ilçesi, tarihte önemli bir gezginin günlüğünde elmalarından övgüyle bahsedilmektedir.
Saygılar selamlar.

hk50
29-02-2012, 19:48
Bahçeden çeşitli bitkiler.

hk50
01-03-2012, 15:14
sayın hk50 ,
Karadeniz fıkrası için teşekkürler.:)Böyle bir haberi bende okumuştum.Karadeniz kültürünü yaşatmak adına,en çok kullanılan Temel,Dursun ,Fadime isimlerini yaşatma adına yapılan bir proje.Umarım başarılı olurlar.
Bahçenizde yetiştirdiğiniz 36 çeşit elma olduğunu söylüyorsunuz.Bunlar melezmi,yoksa yöreye has elma çeşitlerimi.?
Bizim olduğumuz bölgedede 40 çeşidin üzerinde elma ağaçları var.Öyle pazarlarda satılan elmalar değil.Bölgemizde yetişen türler.Bu çeşitlerin yok olmasını istemiyorum.Dışarıdan gelen hazır aşılı fidanlar artık sökülen arazilere dikiliyor.Oysa bizim bölgemizin çeşitleri yok olma aşamasına gelmeden koruma altına alınmalı.Ben elimden geldiğince aşılama yöntemiyle birkaç çeşidi devam ettirebiliyorum.Oysa bunun için tam teşekküllü bir donanım lazım ,imkan lazım.Bulunduğumuz bölge Trabzon un Yomra ilçesi, tarihte önemli bir gezginin günlüğünde elmalarından övgüyle bahsedilmektedir.

Saygılar selamlar.

Sn Adil
Bahçemdeki elma çeşitleri aşı elmalardır.Bölgeizde yetişen elma çeşididir.
Aynı sıkıntı bizdede var yöreye has elmalar maalesef yok olup gidiyor.Yerini verime ve pazara dayalı elma çeşitleri alıyor.
Teşekkür eder.Bahçeye yine bekleriz.

hk50
01-03-2012, 15:54
Sıcak-Soguk

hk50
01-03-2012, 17:38
bahçeden görüntüler

hk50
01-03-2012, 18:15
Bahçe den
Zambak
Saksıda Yer kirazı (Altın Çilek)

hk50
01-03-2012, 22:25
Bazan Bektaşı sofrasında meze,
Bazan ulema dergahında aminci
Olduk be Abi
Bazan gençlik,sevda yollarında
Şimdi orta halli yaşlandık
Ne mey karediyor.Nede estafurullah
Çakır keyfi olduk be abi.

hk50
02-03-2012, 11:37
Sayın hk50,eviniz ve bahçenizde sağlıkla yaşayınız.Oturmuş çok güzel bir bahçeniz var hele yalnış görmedimse, (gözlerimde biraz sorun var)taş eviniz harika görünüyor.Bizler gibi sizlerde bahcedeki ocağı kullanıyorsunuz.Bahçenize çok emek verildiği görülüyor ellerinize sağlık.

Sn kelebekçalısı Teşekkür ederim.
Evet Evimiz taş bina babadan kalma yetmiş yıllık.İçinini günümüz şartlarına göre düzellekdik,ama dışının orjinalliğini bozdurmak istemedim.Kızlarım (4) ve hanım değiştirelim dedilersede ölene kadar böyle duraçak diye karşı geldim.
Bahçe ve evlerin orjinalliğini bozmamıya özen gösteriyorum.
Yine bekler ,saygılar sunarım.

hk50
02-03-2012, 17:31
Amasya Elması
Alttaki Yapraklarını dökmüş Reçellik sarı erik

hk50
02-03-2012, 19:10
Kışın Yazı yaşamak

hk50
03-03-2012, 10:58
Eğer soguk vurmasaydı.
Saygılar.

hk50
03-03-2012, 16:44
Bazan ömür törpüsü ile aşındık.
Bazan ilden ile taşındık.
Bazanda Taşındıkça taşındık.
Be abi.

hk50
04-03-2012, 19:57
Bahçedeki kardan son fotoğraf kareleri.

hk50
04-03-2012, 20:08
BAHÇE FIKRALARI .Bahar geliyor.Bahçe sahipleride ona göre hazırlık yapıyor tabii.Bunlardan bir taneside Elmacı Necip.
Elmacı Necip Bahçe toprağının verimli olup olmadığını bilmek için toprak tahlil ettirir.
Topragı tahlil eden ziraat mühendisi "Çok güzel topragın var.Bir ekersin beş alırsın "deyinçe
Elmacı Necip Telaşlanır.Vah tuh der.
Ziraat mühendisi sorar.Sevinmedinmi ?
Elmacı Necip.Yok Mühendis bey ondan değil der.
Bir kaç gün önce dırdırından kurtuluyum diye Kaynanamı öldürdüm bu bahçeye gömdümde.

hk50
05-03-2012, 19:54
İşiniz güçünüz rast gelsin.

sevim.K
06-03-2012, 09:45
Bahçeniz, bitkileriniz ve sohbetiniz hepsi çok güzel. Emeklerinize sağlık. Siz çok iyi bir evsahibisiniz.:)

hk50
10-03-2012, 11:27
Bu bahçede

Biri ikiyi beş ettim.
Sonra sevgiyi iç ettim,
Mutlu yaşamak varken
Dövüşü kavgayı kendime iş ettim.
Be abi.

Kimse alınmasın.Kendi kendime öz eleştiri.
Sayğılar.

hk50
11-03-2012, 17:33
Bahçede
Bahçeden Aralık ayının 15 de ayrıldık.Niğde,İstanbul,Bursa,Ordu ve Trabzona gittik. Kışı buralarda geçirdik.Kazançımız 5 kğr Ben 8 Kğr hanım almış.Ne kuyu kebabı,ne hamsi tava,nede köfte Bunların hiç birini istemiyorum.Bir an önce sağlıkla bahar gelsede Bahçeye gitsek.
Bahçede ilk iş olarak ,Karın erken gelmesi ile yaprak (Gazel) toplama yapamamıışdık.Tırmıkları çekip gazelleri toplamıya başlasak Toplarken öğle üzeri açıkınça. Dışardaki oçağı yaksam.Izgarıya Tavuk kanadı,pirzolayı,vede Suçuğu düzüp
ateşin üstüne koysam.Yağları eriyen suçuk kokusu,et,kanat kokusu bahçeyi sararken,
Güzün giderken gömdüğümüz Turpları,kuma gömülü karbeyazına dönmüş pırasayı söküp getirsem.Güneyde duvarın diplerinde Halazadan çıkmış sogan tere roka varsa onlarıda toplasam.Çeşmede yıkayıp ayıklarken Oçaktakilerde pişmiş olsa.
Ekmeği yarıp ortasına suçuğu yatırsam (Bu arada bir ufakda olsa iyi olur ama bende tansiyon kalp olduğu için hayale katmıyorum.) Kilerden taze iken yapılıp konan vişne suyunuda koca bir bardağa doldursam.Şuna değmiş şuna değmemiş derken Masanın üstünü silsem süpürsem.
Ki oçakda geçmemiş odun kömürünün üstünde otuz senelik bakır çaydanlıkda çayı demlesem.Çayırın üstüne bağdaş kurarak oturup rüzgara karşı çayımıda içsem.
Sonra kaldığımız yerden gazel toplamıya başlasam.
Akşama kadar çalışıp Hafifde üşümüş olarak Odadaki sobayı yakıpiçine elma kütük odunlarını atsam.Odunlar haşur huşur yanarken fırın bölümüne iki kilo patetes koyup pişmesini beklesem.Pişen patetesleri parmak uçların yanarak üflüyerek soysam.Baldızın getirdiği yufka etmeğin içine sarsam.Güzün kurulup bırakılan açılı turşudan bir tas doldurup iki tane nar gibi kırmızı yumruk gibi dönmüş (Turşuya dönüşmüş) damates turşusu ile yesem.
Sonrada yorgunluğun verdiği ağırlıkla çekyata sızıp kalsam.
Ne olur?

denizakvaryumu
12-03-2012, 12:47
İyi olur olmasına da :)

Bu güzellikleri sağlıkla devam ettirmek istiyorsanız;

Trkiyenin en ok tartlan diyetinin doktoru Canan Karatay - Aye ARMAN - Hrriyet (http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20051605.asp)

Önce yukardaki linke bir göz atıp, aklınıza yattı ise

Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık - Kitap - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/Liste/karatay-diyetiyle-yasam-boyu-saglik/productDetails.aspx?productId=k2hayy25726&categoryId=213087)

Bu kitabı mutlaka okuyun derim...;)

hk50
12-03-2012, 20:32
Sayın Frumdaşlar (Arkadaşlar) Benim bahçe aşağıda gördüğünüz fotoğraflardaki gibidir.Önce Temizleneçek, Ağaçlar budanaçak,Kış mücadelesi yapılaçak,Candır elma Üzüm bağı,Badem,ve kırazlardan bir kımı aşılanaçak.
Sonra toprak belleneçek. Sebzeler ve Çiçekler ekileçek.
Bu koşuşturma arasında kışın alınan kilolar verileçek.
Sn denizakvaryumunun tavsiye ettiği kitabın şiaparişi verildi.Gelinçe okunaçak
Sayğılar

hk50
13-03-2012, 20:46
Bahçemdeki duvar yazıları

Çıka çıka ömür denen merdivenlerde yoruldum.
Bazan Grip bazan nesle bazanda dinç oldum.
Gün geleçek,devran döneçek diye beklerken,
Yeter dediler,Bağ ile bahçe ile teselli buldum.

mrduran
14-03-2012, 03:29
Ah be canın abicim;

Yerimi şimdi yenilecekleri anlatmanın. Hemde ballandıra ballandıra. Sucuk ekmeği bile padişah yemeği yaptınız, imrendirdiniz. Diğer lezzetleri görmezden geliyorum bu nedenle... Afiyet bal olsun:)))

Resimler, fıkra ve dizeleriniz yeterdi aslında bizlere. Kalanlar sizin olsun.

Sağlıkla başlayın yaprak toplamaya inşallah.

Saygılarımla lütfen.

kamelyavadisi
18-03-2012, 16:21
Güzel görüntüler paylaştın. Her şey çok güzeldi.

hk50
20-03-2012, 15:45
Sn Frumdaşlar Aşağıdaki fotoğraflar Bahçemin değil.Beni bu fotoğrafları yüklemiye iten neden.Bir arkadaşımızın Evinden dışarıya çıkmasına sevinmesi.İstanbul gibi şehirde dışarıya çıksan ne olur? İşte bu nedenle benim her zaman gördüğüm dağları ovaları hiç olmazsa fotoğraflarda görsünler diye yüklüyorum.
Sayğılar

meh12
20-03-2012, 16:13
Güzel resimler çekmişsiniz ama size galiba iyi bir makina lazım bu güzellikeri bizim daha iyi görebilmemiz için

hk50
21-03-2012, 11:25
Güzel resimler çekmişsiniz ama size galiba iyi bir makina lazım bu güzellikeri bizim daha iyi görebilmemiz için

Doğru söylüyorsun Sn meh 12.Ben bu fotoğrafları cep telefonu ile çektim.
Saygılar.

hk50
22-03-2012, 15:06
Bahçeye çıkma zamanı geldi.
İhtiyaçlar
1.Kürek
2.Budama makası ve testere
3.Tırmık 10 lu 18 li 24 li
4.Bahçe eldiveni
5.Yabani ot sökücü
6.Fide kazığı
7.Dikim malası
8.Güpre
9.Sulama kabı
Kısaçası bunlar lazım.
Uzunçası 40 Çeşidi buluyor.
Duraçak zaman kalmadı.
Saygılar

hk50
25-03-2012, 10:30
Şifalı Meyveler
Her meyvede ayrı ayrı şifa var ama,böyle şifa hiç bir meyve kabuğunda yok.

Bir Kayserili ile Bir Yahudi aynı kompartumanda İstanbula seyahat ediyorlarmış.
Kayserilinin bir sandık amasya elması varmış.Kayserili arada bir sandıktan elma alıp soyuyor,Kabını yiyor.İç kısmını çöpe atıyormuş.
Bunu gören Yahudi sormuş.Sen ne yapıyorsun ?kabını yeyip esas yeneçek yerini çöpe atıyorsun demiş?
Kayserili Ağzını yediğim .Esas şifa bunun kabuğunda.Bu gördüğün elmaların hepsi bir sandık.Ançak bunun İstanbulda özel müşterileri var onlara götürüyorum.Özelliğinide soraçak olursan bunun kabunu yiyenin aklı gelişir.Her şeyi bilir.Hele hele para nasıl çok kazanılır.Ona kafanı çalıştırır. Deyince
Yahudi O zaman bir tane ver bakalım der.Kaç para ?
Kayserili tane bir lira,ama kaç tanede aklını başına getirir onu bilemem.
Yahudi verir parayı alır elmayı Soyup kabuğunu yer.Bir iki üç dört derken ,Bakar yahudinun aklında bir değişiklik yok.Kayseriliye döner.
Ula Kayserili benim dört liramı alıp Kilosu 10 para olan elmadan dört tane verdin.Bende bir değişiklik olmadı,yoksa sen beni kandırıyormusun deyinçe?
Kayserili >Bak ,bak kardaşım nasılda aklını başına getiriyor< der.

Herkesin bol şifalı meyve ve sebzesi olması dileğimle.
Sayğılar.

hk50
28-03-2012, 13:17
Bahçeye adım attık.500 Kök yer kirazının soguk aldığıyla karşılaşdık.
Diğer Ağaçların da sürgünlerinde soğuk algınlığı var.

hk50
28-03-2012, 13:27
Bahçen varmı ? Derdin var
Bahçen varmı ? Para harçanaçak yerin var.
Bahçen varmı ? Kafanda hastalık var.
Yanlışsam lütfen düzeltin.
Saygılar.

gulbirsen
28-03-2012, 14:03
Sayın hk50, 312. mesajda "güzün giderken kuma gömdüğüm turbu,pırasayı çıkarsam" demişsiniz. Bu nasıl oluyor.Bahçe ve sebze işi ile yeni olduğumdan bilgisizliğimi bağışlayın. Çürümüyor mu?

hk50
28-03-2012, 18:42
Sn gulbirsen
Turbu direk milli toprağı 50 cm açıp gömüyorsunuz.Pırasayı altına ve üzerine ince kum atarak gömüyorsunuz.Dört beş ay kalıp sonra çıkarıyorsunuz.çürüme olmuyor.
Sayğılar.

Hatice Tarhan
09-04-2012, 08:01
Bahçen varmı ? Derdin var
Bahçen varmı ? Para harçanaçak yerin var.
Bahçen varmı ? Kafanda hastalık var.
Yanlışsam lütfen düzeltin.
Saygılar.

Siz birde bahçesi olmayanların dertlerini dinleseniz sayfalar yetmez.

hk50
10-04-2012, 19:25
Siz birde bahçesi olmayanların dertlerini dinleseniz sayfalar yetmez.

Tek dileğim Allah olmuyanlarada nasip etsin.İnşallah.

hk50
10-04-2012, 19:30
Bahçenin ilkleri

hk50
10-04-2012, 20:03
Bahçenin erkençileri

simetri
11-04-2012, 10:42
Doğru söylüyorsun Sn meh 12.Ben bu fotoğrafları cep telefonu ile çektim.
Saygılar.

kesinlikle fotograf makinası veya pikselliği yüksek bir cep telefonu şart.aksi taktirde güzellikler kesinlikle boşa gidiyor.

hk50
12-04-2012, 10:43
Sn simetri
Yerden göge kadar haklısın.Bu işi bu gün çözüyorum.
Saygılar

canannuman
12-04-2012, 12:09
Bahçenin karşısı

Şaka gibi resimler. Ne kadar şanslısınız. Çok teşekkürler bu güzellikleri paylaştığınız için. Torununuzun da gözlerinden öperim. Balıkların başına tünemiş çok şirin.
Allah kolaylık versin ne kadar çok meyva çeşidiniz varmış Maaşallah.

hk50
13-04-2012, 12:19
Bahçelerdeki meyvelerin yerlisi yabancısı.
Oldum olası bizdeki yabancı hayranlığı maalesef meyve ve sebzeler ile süs bitkilerinde mevcut.
Kudret narı.Yerkirazı.Goji Berry. Pepino.Avokado.Papaya.Mango.V.S Örnekleri çoğaltmak mümkün.Benim söylemek istediğim.
Kudret narını bala .Zeytin yağına yatıraksın.Bekleteçeksin.Şifa bulaçaksın.Açaba şifa Kudret narındamı yoksa bal ile zeytin yağındamı ? Eğer şifa kudret narında ise Bizim miili Bal ile Zeytin yağımız bir işe yaramıyor demektir.Sofralardan kaldıralımmı ?
Yer Kirazı Bana kilosunu 190.00 TL satan ve sattırılmasına önçülük eden Devlet büyüğüne ne deyim ? Benim üvezim.Benim Alıçım.Benim kızılçığım.Benim Muşmulam ,onun tadından onun şifasından üstün hemde damak tadıma uygun.Hemde kat kat ucuz.
Ha bunları niye yazıyorsunuz derseniz ?Ben bu bitkilerin hepsini bu bahçede yetişdirdim.Bu bitkiler bir domates bir biber.Bir elma yetiştiriçiliğinden farkı yok.
Öyle abartıldığı kadarda değil. Ayrık otu nerde yetişirse bunlarda orda yetişiyor.
Bu yazıyı okuyan arkadaşlar ,Benim gibi rast gele Pahalı alıp fuzuli para harçamasınlar diye yazıyorum.Ben yandım Kayserili Yahudi hesabı.
Not: Avakado,Papaya,ve Mangoyu yetiştiremedim.Genç yaşda gittiler.
Sayğılar.

hk50
13-04-2012, 15:58
Bahçede elma ağaçlarını budama ve çiçekler

hk50
13-04-2012, 16:12
bahçeden

Safranlı
13-04-2012, 16:18
dalları malç seklınde **** kompost olarak degerlendırebılıyor musunuz ?

hk50
13-04-2012, 16:23
Evet slaç poşetlerine doldurup bir yıl bekletiyorum.sonra kullanıyorum.
Saygılar.

hk50
13-04-2012, 16:35
Bahçede çalışma ve camlar

simetri
13-04-2012, 17:20
hehehe.

canon a 520 nin farkı belli oluyor.
hayırlı ve uğrlu olsun sn. hk50

gerçi bende teknik detaylar konusundan pek anlamam ama canon iyi markadır. bolca manuel ayarları olduğunu biliyorum. siz öncelikle otomatik çekim özelliğini kullanın. zamanla makinanızı tanıdıkça daha çok seveceksiniz.bizide güzel resimlerinizden ihmal etmeyin.selamlar.

hk50
13-04-2012, 23:22
Kır çiçeği

Cymbelina
15-04-2012, 18:18
Bahçenize bayıldım, sizin anlatımınızın doğallığını da çok sevdim. Allah sevdiklerinizle sağlık ve huzurla güzel günler nasip etsin şirin bahçenizde.

hk50
15-04-2012, 21:29
Bahçeden Aladağlar (Demirkazık)

hk50
17-04-2012, 19:29
Biz bahçeye heves ettiğimizde çapa işini.yabancı otu.Domates biber salatalık ve patetesin boğazının dolduğunu.Avuç ,işlerinin şiştiğini.Uğraşırken dizlerde dermanın kalmadığını unutup.Güle oynaya çiçek yetiştirilek sananlardanız,
Saygılar.

bebeto016
19-04-2012, 14:21
hk 50 abim bişi sormak istiyorum sitelerde altın çileğin ekildikten 10 ay sonra meyvesi olgunlaştığı yazıyor nisan ayındayız tohumları ekeyimmi diye sorucaktım. ben bahçeye şaşırtmayı düşünüyordum bu şekil olursa ocak ayını bulur buda emeklerin boşa gitmesi demek .. bu bilgi dogrumudur. 10 aydamı meyve olgunlaşıyor. birde tek yıllık bir bitkimidir. gelecek yıl aynı kökten sürgün verirmi. ona göre bahçede ekim yerini belirleyecem. cevabını acil bekliyorum abim eger gecikmediysem hemen ekicem cevabını bekliyorum. ayrıca tohumları bana gönderdigin için cok teşekkurler.

Safranlı
19-04-2012, 14:32
hk 50 abim bişi sormak istiyorum sitelerde altın çileğin ekildikten 10 ay sonra meyvesi olgunlaştığı yazıyor nisan ayındayız tohumları ekeyimmi diye sorucaktım. ben bahçeye şaşırtmayı düşünüyordum bu şekil olursa ocak ayını bulur buda emeklerin boşa gitmesi demek .. bu bilgi dogrumudur. 10 aydamı meyve olgunlaşıyor. birde tek yıllık bir bitkimidir. gelecek yıl aynı kökten sürgün verirmi. ona göre bahçede ekim yerini belirleyecem. cevabını acil bekliyorum abim eger gecikmediysem hemen ekicem cevabını bekliyorum. ayrıca tohumları bana gönderdigin için cok teşekkurler.

iyi bakabilirseniz eylülde afiyetl yersiniz
ama doğayla pazarlık olmaz
siz yeterki ekin mutlaka neticesi gelecektir.

hk50
19-04-2012, 19:58
Sn bebeto016 Sn safranlı gerekli cevabı vermiş ,Teşekkür ederim.
Söylüyebileçeğim şudurki.Her ektiğin tohumun ne zaman ne yapaçağını Allahdan başka bilenin olduğunu sanmıyorum.Çünkü ben on beş kök yer kirazından 20 kğ aldım.2010 da.2011 de 500 kök ektim.28.09.2011 soguk aldı.Sera için masraf ettim.En az bizim bölgede 15 Ekimden sonra tehlike olurken 2011 de Eylül ayında soguk aldı.Fotoğraflar yukarılarda mevcut.
onun için benim ne yalvarmam kar etti .Ne sera yapmam.Nede soba yakmam.Resmen beklenmiyen zamanda beklenmiyen soguk geldi ve aldı gitti.
Kadere kırkbeş deyip şansını deniyeçeksin.Bu arada tecrübe kazanaçaksın.Tohumdan korkma ne kadar istersen yardımcı olurum.
Sayğılar.

bebeto016
19-04-2012, 20:14
teşekkurler abicim bide tek yıllık bir bitkimi ertesi yıl kökünden veya dallarından tekrar çıkarmı yoksa yeniden ekilmesimi gerekir yerini ona göre hazırlıycam resimlerde gördüm asma gibi direk dikip sıra sıra tellere asıcam.. yeride eğer çok yıllıksa kalıcı bir yer jhazırlıycam.

teşekkurler.

hk50
19-04-2012, 20:17
Bahçede bol çalışma var.Kışın alınan kilolar kendilğinden gidiyor.

hk50
19-04-2012, 20:21
Kışı ılık geçen memleketlerde çok yıllık oluyor.Soguk geçen memleketlerde tek yıllık.

hk50
19-04-2012, 20:31
Bizim bahçede Bauhaus,Praktier,Koçtaş taki güller çiçekler olaçak değil ya.Bizim ikramımızda bahçemizdeki kır çiçekleri.
Sayğılar.

hk50
19-04-2012, 20:45
Bahçeye ilave fidanlar dikiliyor.Napolyon kiraz.Grant smit elma.Pedro ceviz.Ekşi dut.

hk50
19-04-2012, 21:07
Elmacı Necipe sormuşlar.Fidan dikilince ne yapılır?
Dibine bir bardak su dökülür.
Sonra.
Sonrası.İster tutar meyve verir.İster kurur odun olup sobamızda yanar hayır dualarımızı alır.

hk50
19-04-2012, 21:46
Bu fidanların büyüyüp meyve vermesi,Nasrettin hocanın borç ödemesinemi benzer acaba?

yesill
20-04-2012, 08:46
Sayın hk50;
Ne deseme nereden başlasam bilemiyorum.Böylesi güzel bir bahçe... Şu anda düşüncelerimi, duygularımı ifade edecek kelimeleri bulamıyorum.Ellerinize, emeğinize sağlık.Hayran kaldım.Hayallere kapıldım,gözlerim yaşardı.Muhteşem bir bahçe.Çeşitliliğe söylenecek söz yok.Akla gelebilecek bütün çeşitler sebze,meyve,çiçek herşey var.Hayalini kurduğum şimdilik sadece hayalini kurabildiğim bahçeyi siz kurmuşsunuz.Allah razı olsun böyle bir bahçenin olabileceğini bana gösterdiniz.Şimdilik böyle bir bahçe sahibi olabilmem uzak ihtimal görünüyor.Ne yazıkki bahçesi yok denecek kadar küçük olan bir evim var.Şehir içinde ne yazıkki maddi imkanım bu kadarlık bir arsayı almaya yetti.Evde yapınca geriye pek birşey kalmadı.Sanırım 50 m2 ön 50 m2 kadarda arka bahçem var.Çok merakım az yerim var yani.Köyde ise çok şükür bahçemiz var fakat hepsi fındık bahçesi.Onlarda anne babamın tek hevesi.Her nekadar verim olmasa da fındıkta onlar onu seviyor.Sizin bahçenize hayran kaldım tek kelime ile.Her fotografı tek tek detaylı inceledim.Her çeşidiniz var maşaallah.Kiviyi görünce başarısız denemelerim aklıma geldi.3 Yıldır yetiştirmeye çalışıyorum ama hep bir aksilik fidanlar ölüyor.Bu sene uyanmamış fidan yine kurumuş.3 Yaşında bir fidan bulabilirsem belki bu sene meyvede verir.Bir görebilsem bahçemde meyveli bir kivi yeterdi bana.Bu arada altın çilek-yer kirazlarınız ne kadar güzelmiş.Geçen yıl forumdaki arkadaşlardan satın alıp bende diktim 6-7 kök.Kırılan dallarını toprağa sokunca onlarda çimlendi bayağıda büyüdü.Meyvelerinide gördüm.Amacım meyvelerinden tohum alıp bu yılda ekmekti ama gelen eş,dost akrabaların ;aaa buda neymiş böyle meyvesi nasıl oluyor şeklinde ki sorularına buyurun cevaplarımdan sonra, İstanbul'dan gelen tesisat ustalarımın bu ne böyle yahu tadı nasıl sorusuna buyrun yiyebilirsiniz cevabımdan sonra bana sadece kurumuş kökler ve tadını öğrenmek amacı ile 1 tane yiyebildiğim meyvenin tadı kaldı.Tedarik edebilirsem bu yıl da ekmek istiyorum.Ama bu kez baya fazla ve kapının önü olmayan biryere ekeceğim inşallaah ;).Yanlış anlaşılmasın paylaşmayı severim ama tam olgunlaşmış meyvelerinide görmek istiyorum.Neyse sizin yer kirazlarını görünce aşka geldim.Gerçekten çok güzel bahçeniz olmuş.Allah razı olsun sizden.Rabbim sizede bahçenizede hayırlı uzun ömür versin.

hk50
22-04-2012, 16:06
Bahçede bol çalışma var.

nuray kaya
22-04-2012, 18:09
bayıldım bahçenize bizde emekli olunca böyle bir bahçe yaptık 4 dönümlük biraz bağ biraz bahçe daha üç yıl oldu sizin bahçeye bakınca daha çook yol almamız gerekiyor .. tebrik ederimm böyle bir bahçeyi düzenlediğiniz için *** bizimkilerde büyür..de burda yayınlarım

hk50
22-04-2012, 20:58
Yeni fidanlar dikmek için toprak islah etmiye çalışıyoruz.

hk50
22-04-2012, 21:59
Buda Köydeki bahçemizin Sabahtan Akşama kadar av peşinde koşan (Tarla Farelerinin korkulu rüyası.Açıkda yiyeçek ne bulursa çalan,hanımın belalısı)
Tek gözlü kedisi.

hk50
24-04-2012, 12:36
Bademler çiçek açmıya başladı.

hk50
24-04-2012, 12:44
Bahçede çalışma devam ederken,Güpre olarak Yeşil güpre kullanılıyor.

hk50
24-04-2012, 19:45
Fidanlara yapılaçak aşı işlemide tamam.

hk50
24-04-2012, 20:24
Meyve ağaçları çiçek açmıya başladı.

hk50
24-04-2012, 22:17
Sarı erik bu yıl çok olaçağa benziyor.

hk50
24-04-2012, 22:24
Şeftali ile erik muhabbeti

vehibe
24-04-2012, 22:52
Hikmet bey, bu resimler yenimi çekilmiş?
Bizde erikler pazara indi de onun için sordum.

hk50
24-04-2012, 22:56
Sn vehibe.Evet yeni çekildi.Aradaki farkı görüyorsunuz.Elmalar henüs çiçek açmadı.

vehibe
24-04-2012, 23:09
Pazar günü toplandı, buyurun beraber yiyelim.

hk50
25-04-2012, 07:58
Teşekürler Sn vehibe.
Sizinki bitince,bizim can erikleri çıkar,o zaman bizde size ikram ederiz.İmramlar karşılıklı biliyorsunuz.
Saygılar

vehibe
25-04-2012, 08:55
Teşekkürler bende bunu bekliyordum zaten.
Biliyorsunuz eriğin ömrü kısa olur.

hk50
25-04-2012, 10:05
Çiçek Nisbet yaparcasına.

hk50
25-04-2012, 10:14
Bunlar çiçekler Erik olaçak.

hk50
25-04-2012, 12:21
Doğal gölette Kırmızı ve Beyaz çiçek.

hk50
25-04-2012, 17:45
Schisantra Chinensi,Goji Berry ve Gold kivi 2011-2012 kışını -30 derecede sağsalim hayatta kalabildiler.Aşagıdaki Fotoğraf Schisantra Chinensi .

hk50
25-04-2012, 18:10
Bahçeden manzara

hk50
25-04-2012, 20:24
Bahçenin olmazsa olmazlarından.

hk50
26-04-2012, 07:36
Bahçeden

hk50
26-04-2012, 19:03
Bahçede sabah altı ,yedi arası Erkek İbubuk damardan giriyor.Öyleki dişi ibubuk karşılık verene kadar,bazan hicaz bazan Hicazkar makam değiştirip duruyor.Karşı ağaçlardan cevap gelmiye başladığı anda ötmeler daha hızlı ve yüksek den oluyor. Zannedersin Leyla ile Mecnun muhabbet ediyor.
Kedilerin gırnavlaması bitti.Sesleri çıkmıyor.Ortalığı miyavlamaları ile dolduruyorlardı.Güçlü Erkek kedinin olduğu yerde zayıf cılız erkek kedi dişi patnerine bakabilirmi,imkanı varmı?
Serce kuşlarının cıvıltısı bir ayrı alem.Kim kime kur yapıyor.Ötüşlerinden belli.Biz kalkmadan Erik ağaçlarında ötüşmüye başlarlarki,Yuva yapma telaşı,eş bulma telaşı, Ötmeyi şaşırmıya başladıkları anda bilki cevrede alıçı kuş var.Dalların arasından dışarı
çıkamazlar.Orada bağırarak ötüşürler.
Kırlangıçlarda gelmiş,onların ötüşleri,bina duvarlarındaki yuvalarında tadılat başlamış.
Lak lak başladımı Karşı ağaçtaki yuvaya Erkek leylek de gelmiş demektir.
Bahçede rutin işlere bu ortamda başlar ve yorulana kadar devam ederiz.

hk50
26-04-2012, 19:39
Bir bölüm

hk50
26-04-2012, 22:00
Gilaburu da uyandı

hk50
27-04-2012, 08:30
Yirmi dört saat bitki konuşmak sanırım yetmiyor.Yağmur duasına çıkar gibi bitki konuşmak için ilave zaman duasına çıkılsa kalabalık ne olurdu?Hep merak etmişim.Budama sulama aşı konuşmaktansıkılır gibi olduğum anda,veresiye fidan almıya çalışırken fidan satıçısının suratı beni öğrençilik yıllarıma götürdü.
İki arkadaş okuduğumuz şehirde geziyorduk,tualet ihtiyaçı oldu.
Arkadaşıma dedimki /Tualete gideçeğim ama tualetçiye vereçek para da yok ne yapaçağım?
Arkadaşımda dediki.Merak etme ben o işi veresiye yapıyorum.Gel senide götürüyüm.Hemde tanışdırıyım.Ayrıcada kefili benim derim,bundan böyle sıkıntı çekmezsin.
Girdik,çıktık Kulubesinin küçük penceresinden bakan asıkmı asık,çirkinmi çirkin ,yaşlımı yaşlı olan tualet bekçisine arkadaşım,
<Bir büyük birde küçük ciz dedi.Adamın suratını görmeliydiniz.Sizin ........... ........... diyeçekken Arkadaşım bana,
<Arkana bakmadan yürü.O kapıdan kıvranıp çıkana kadar biz köşeyi geçeriz> dedi
Tabi tabana kuvvet.
Fidançı onun kadar olmasada biraz yakındı.

hk50
27-04-2012, 11:29
Diğer bölüm

hk50
27-04-2012, 11:43
oturak

hk50
27-04-2012, 20:13
Aşıçı keyifli.Yaptığı aşılar uyanmıya başlamış.Hepsi tutar diyor.
Bizede inşallah demek kaldı.

hk50
28-04-2012, 20:57
Yaşlı lık başa bela

hk50
28-04-2012, 21:45
Torosların eteğinde çilek çiçekleri

hk50
28-04-2012, 21:51
Çiçekler ekildi

hk50
28-04-2012, 22:43
Sarı çilek olaçak

hk50
29-04-2012, 11:52
Bodur kirazın en küçüğü.

hk50
29-04-2012, 12:01
Büyüyorlar.

hk50
30-04-2012, 13:17
Bahçenin neresini düzenliyeçeğiz?

hk50
30-04-2012, 13:50
Susuzluk var.Yağmur bekleniyor.

hk50
30-04-2012, 19:38
Kabak eriği hiç böyle çiçek açmamışdı.

hk50
30-04-2012, 19:47
Çürümüş çeviz kütükleri işe yaradı.

hk50
30-04-2012, 20:45
Bu bahçede İbubuk,Serçe.Kedi,Guguk,Güvercin,Leylek sesi var dedimse Karga sesinden hiç bahsetmemişdim,Karga sesi sevenlere (Ben sevmiyorum ama bal gibi dinliyorum.Hemde gaaak gaak diyenleri) demem odurki bizim bahçede (Bülbül sesi değil) karga sesi var.

hk50
30-04-2012, 21:41
Armuk vede Şeftali

hk50
30-04-2012, 21:56
Vişne

hk50
30-04-2012, 22:57
Bahçenin dogal kır çiçekleri

hk50
01-05-2012, 11:25
Erikle kiraz yan yana

hk50
01-05-2012, 20:27
Her bitki kendi doğal ortamında yetişir.

hk50
01-05-2012, 20:34
Bağ çubukları köklendirilmek üzere poşet içerisinde topraga dikilmişlerdir.

hk50
01-05-2012, 20:39
Tam bodur elma (Simonti)

hk50
01-05-2012, 20:47
Dağlar başı karlı olur.Mayısda değil Temmuz ayında da kar seyreleriz.

hk50
01-05-2012, 21:20
Yapılan aşılar uyanıyor ama, (Tutup tutmadığı gün dönümünden sonra belli olur)

hk50
02-05-2012, 19:34
-30 derecenin zararları.

limon_sever
02-05-2012, 19:42
Yapılan aşılar uyanıyor ama, (Tutup tutmadığı gün dönümünden sonra belli olur)

Yaz dönümünde mi yoksa kış dönümünde mi belli olacak efendim?

hk50
02-05-2012, 19:47
Bu çilekleri çilek tohumundan yetişdirdim.Ekmemle bu hale gelmesi bir yılı geçti.
İkisindede çiçek yok.Zira bu çileklerin biri sarı diğeride beyaz çilek olaçaktı.Birinin yaprağı beş parçalı birininki üç parçalı.Kışı içerde geçirdiler.

Not: Çileklerin meyvesi olgunlaşınça Beyaz ve sarı renk olaçaktır.
Saygılar.

hk50
02-05-2012, 19:50
Yaz dönümünde mi yoksa kış dönümünde mi belli olacak efendim?

Yaz dönemi Haziran ayı içinde.Yapraklar yeşerse bile tutmazsa Gün dönümünde kururlar.
Saygılar.

limon_sever
02-05-2012, 20:12
Yaz dönemi Haziran ayı içinde.Yapraklar yeşerse bile tutmazsa Gün dönümünde kururlar.
Saygılar.

Ceviz aşısı yapmıştık. O yüzden merak etmiştim. Teşekkür ederim.

hk50
03-05-2012, 14:15
Zanbak çilek çam,ceviz ve taşlar muhabeti.

hk50
03-05-2012, 16:41
Bahçenin bir bölümünün genel görünüşü ile Bahçenin daimi müşterilerinden ve fare avcılarından bir tanesinin yakın çekim en son pozu (görünüşü.)

fazmit
03-05-2012, 17:24
Kedi de tam olmuş hani.ee fare varsa kedi de şart..

hk50
04-05-2012, 13:13
Rizeden Kamelya
Boludan Kestane
Ordudan Fındık
Devamı

hk50
04-05-2012, 13:29
Yağmurla gelen mutluluk.

hk50
04-05-2012, 13:47
Hataydan üzüm çubuğu
Trabzondan ceviz

hk50
04-05-2012, 22:04
Bahçede belleme budama aşılama işleri tamamlandı.Tohum ekme fide dikme işi yapılaçak ama hala soğuk alır korkusu ile fide dikemiyoruz.Şu anda dört gözle hıdırellezin geçmesini bekliyoruz.Karadanmı havadanmı geçeçek pek bilen yok ama tecrübeler konuşuyor.Yani Mayıs ayının 15 şinden önce bu yörede fide dikimi yapılmıyor.Yapılırsa soguk alıyor.Çaresini bilen varsa. Bekliyoruz.
Erken eken soguk alır.Geç eken olgunlaşmadan yıne soguk alır,
Narettin hoca hikayesi bu yörede tarım.Aksini söyleyen varsa bilğileniriz.
Saygılar.

hk50
05-05-2012, 12:10
Bahardan sonra Yazın geleçeğini belli etmiyorlarmı ?

hk50
05-05-2012, 20:25
Yağmur yağdı.Tozlaşma ne derece gerçekleşdi ? Meçhul.

hk50
05-05-2012, 20:40
Her yerde yağmur var.

KAPTANzst
05-05-2012, 20:56
Ne güzel.
Doğa için yağmur hayat iksiri demek

hk50
05-05-2012, 21:09
Evet öyledir Sn KAPTANzst.
Yağmur yağsın yeterki.Bizim ekilen tohumlar çürürse çürüsün.Hiç mühüm değil.
Saygılar.

kamelyavadisi
06-05-2012, 08:34
Rizeden Kamelya
Boludan Kestane
Ordudan Fındık
Devamı

Rize'den gelen kamelyayı bahçenizde görmek ne güze. Büyümesini takip edeceğim. Emeklerine sağlık.

şifadünyası
06-05-2012, 14:10
Bahcenizi cok cok begendim benim de şifalı bitkilere ve bahce bitkilerine karşı özel ilgim var goji berry fidesi satıyormusunuz ***

hk50
06-05-2012, 16:40
Demirkazık sisli.

hk50
06-05-2012, 19:25
Rize'den gelen kamelyayı bahçenizde görmek ne güze. Büyümesini takip edeceğim. Emeklerine sağlık.

Kamelyalarımızda problem olduğu an müracaat zaatihalize olaçağının bilinmesini,Yardımlarınızıda esirgemiyeçeğinize güvenerek ,yetişdirmiye çalışaçağım.
Saygılar Sn Kamelyavadisi.

hk50
06-05-2012, 19:30
Bahcenizi cok cok begendim benim de şifalı bitkilere ve bahce bitkilerine karşı özel ilgim var goji berry fidesi satıyormusunuz ***

Sn şifadünyası
Bahçeme hoş geldiniz.Begendiğinize sevindim.Goji beri fidesi satmıyorum.Almak istiyorsan temin edeçeğin yer hakkında yardımcı olmaya çalışırım.
Bahçemize yine bekler.Saygılar sunarım.

hk50
06-05-2012, 22:16
Bazan insanlar arasında sıkılıyorsun.Tansiyonun yükselmiyor düşmüyor ama hasta gibi oluyorsun.hapların fayda edeçeğine inanmıyorsun.Teselli arıyorsun.Mutlu olmak istiyorsun (Ne demekse?)
İşte seni Toprak (Çamur) Güpre (Hayvan dışkısı) Ot (Sana ot dedikleri zaman kızdığın bitki) mutlu ediyorki, onla (Bahçe) uğraşıyorsun.Lüks hayat (Onuda anlamıyorum) varken
ellerinin nasırlaşmasına,dizlerinin ağrımasına niye müsade ediyorsun?

hk50
06-05-2012, 22:43
Bunlarla uğraşmak beni ziyadesiyle mutlu ediyor .

hk50
07-05-2012, 18:35
Havaya verilen öğütten.
Bahçeye dikilen sögütten,
Hayır gelmez.

hk50
08-05-2012, 10:34
Serçe kuşlar bekleniyor.

hk50
08-05-2012, 10:56
Bahçenin kıyısından,köşesinden vede kenarından.

hk50
08-05-2012, 20:04
Zambaklar açmıya başladı.

Dudi
08-05-2012, 21:09
Bahçenizin kenarındaki köşesindeki leylak şahane :)

hk50
09-05-2012, 08:18
Bahçemizden.

hk50
09-05-2012, 12:22
Bu bahçede bambul mücadelesi leğene doldurulan su ile yapılmaktadır.

Çürümüye terk edilmiş selvi ağaçı kökleri.

kedicik
09-05-2012, 12:41
Bahçenizin kenarındaki köşesindeki leylak mis gibi kokuyordur şimdilerde,çok güzel görünüyor.

Üstteki sarı çiceğinizde çocukken toplayıp taç yapardık,böylesi güzelliklerin hala yaşıyor olduğunu görmek bana ayrı bi mutluluk verdi .

Buram buram organik yaşamın kalitesi bu olsa gerek.Bizlere bu görselleri paylaştığınız içinde teşekkürederim Sn.Hk50.

kamelyavadisi
09-05-2012, 13:00
Bahçenizin geişim sürecini büyük bir dikkatle takip ediyorum. Toprağa verdiğiniz değer karşılıksız kalmaz. Allah sağlıklı uzun ömürler versin.

gül-
09-05-2012, 14:33
merhaba
sayın hk50
yaşadığınız ortamı teknoloji ve doğa aracılığıyla paylaştığınız için teşekkürler. keşke herkese nasip olsa da kendi ürünlerimizi kendimiz yetiştirebilsek ve bu site de eleştirilerden daha çok içinde yaşadığımız doğal yaşamı paylaşabilseydik... imrendim doğrusu... herkes için organik yaşam bu olsa gerek ...

hk50
09-05-2012, 20:24
[QUOTE=hk50;962591]Bu bahçede bambul mücadelesi leğene doldurulan su ile yapılmaktadır.
Nasıl oluyor diye sorulursa? Suya konan banbul kalkamıyor .Yüzlerce bambul oluyor. Dogal bir mnücadele.Hemen hemen sıfır masrafla.

hk50
09-05-2012, 20:34
Bahçenizin kenarındaki köşesindeki leylak mis gibi kokuyordur şimdilerde,çok güzel görünüyor.

Üstteki sarı çiceğinizde çocukken toplayıp taç yapardık,böylesi güzelliklerin hala yaşıyor olduğunu görmek bana ayrı bi mutluluk verdi .

Buram buram organik yaşamın kalitesi bu olsa gerek.Bizlere bu görselleri paylaştığınız içinde teşekkürederim Sn.Hk50.

Sn kediçik hoş geldiniz.Bahçemize sefalar getirdiniz.
Duyulan özlem dogal olan değilmi? Dogal olan dan usanılmıyor.Yapmacıkdan uzak ,
Sizlerin beğenmesi beni ziyadesi ile memnun ediyor.
Sağolun.

hk50
09-05-2012, 21:42
Özgür vede Dogal

hk50
09-05-2012, 22:02
Modern tarım bu yuvayıda boş koydu

hk50
09-05-2012, 22:32
Yağmurdan sonra çilekler.

kedicik
10-05-2012, 07:06
İncilenmiş sanki çilekler olaganüstü bi görüntü.

hk50
10-05-2012, 12:16
Bahçenizin geişim sürecini büyük bir dikkatle takip ediyorum. Toprağa verdiğiniz değer karşılıksız kalmaz. Allah sağlıklı uzun ömürler versin.

Sn kamelyavadisi İlği ve alakanıza çok teşekkür ederim.
Biliyorsunuzki toprağı dövmezsen ,elin yüzün yırtmazsan (Ruhu sad olsun) seni gül ile karşılamıyor.O rahmetli ama göz ile gördü.Hala açık gözle görmüyenler var maalesef.Bizler görelimde.
Saygılar.

hk50
10-05-2012, 12:25
Bahçenin otunu yiyen bu yaratıkların,
Adını hakaret kabul ederken,bir bardak sütü ve eti için verdiğimiz kavga niye?
Bahçenin alt yolundan su içmeden geliyorlar.

hk50
10-05-2012, 14:37
Dogal ıssırgan.(Börek yapmada, haşlanıp sarımsaklı yoğut ile yemede,sebzeli çorbada v.s. v.s de)
Bahçenin yakınında.

hk50
10-05-2012, 15:09
Kuş burnu budandı.

hk50
10-05-2012, 15:17
merhaba
sayın hk50
yaşadığınız ortamı teknoloji ve doğa aracılığıyla paylaştığınız için teşekkürler. keşke herkese nasip olsa da kendi ürünlerimizi kendimiz yetiştirebilsek ve bu site de eleştirilerden daha çok içinde yaşadığımız doğal yaşamı paylaşabilseydik... imrendim doğrusu... herkes için organik yaşam bu olsa gerek ...

Sn gül.Bahçemizi ziyaret etmeniz bizleri memnun etmişdir.Teşekkür ederiz.
Dogaldı ,organikdi Adına ne derseniz deyin.Çoçuklara ve torunlara zarar vermiyeçek meyve sebze yetişdirmiye çalışıyoruz.
Eşe dosdada uyğulamanın olabileçeğini anlatmıya çalışıyoruz
Hürmetler..

hk50
10-05-2012, 15:26
Bahçenin diğer bir bölümünden.

hk50
10-05-2012, 19:56
Goji Berry ler herhalde uyanmıyaçaklar.Bir tanesi hariçinde.

Adalet Yağcı
10-05-2012, 20:43
[QUOTE=hk50;962591]Bu bahçede bambul mücadelesi leğene doldurulan su ile yapılmaktadır.
Nasıl oluyor diye sorulursa? Suya konan banbul kalkamıyor .Yüzlerce bambul oluyor. Dogal bir mnücadele.Hemen hemen sıfır masrafla.

Sayın Hk50, Bahçenizin son iki sayfasına bir göz attım, şu bambul dediğiniz zararlı nasıl bir şey, elinizde fotoğrafı varsa bu zararlıyı fotoğraflar mısınız.

Bahçenizin tamamını gezemedim daha, ama çilek tarlanız çok güzel, ne kadar keyifli gtörünüyorlar maşallah.

Bahçeniz Niğde'de anlaşılan, annem de Bor'luydu, hemşehriyiz yani.

hk50
10-05-2012, 20:54
[QUOTE=hk50;962864]

Sayın Hk50, Bahçenizin son iki sayfasına bir göz attım, şu bambul dediğiniz zararlı nasıl bir şey, elinizde fotoğrafı varsa bu zararlıyı fotoğraflar mısınız.

Bahçenizin tamamını gezemedim daha, ama çilek tarlanız çok güzel, ne kadar keyifli gtörünüyorlar maşallah.

Bahçeniz Niğde'de anlaşılan, annem de Bor'luydu, hemşehriyiz yani.

Sn Adalet Yağçı Özel bir resmi yok.İnternetten bulduğum fotoğrafı.Bambulun.
Bahçe Niğde ye bağlı İçmeli kasabasında.Kışın Borluyum.Borda kalıyorum.
Sn Hemşerim.
Çok memnun oldum.Görüşmek dileğimle.
Saygılar.Hürmetler.

Adalet Yağcı
10-05-2012, 21:07
Bu arılar bambus değil mi, bildiğim kadarı ile seralarda döllenme için kullanılıyorlar.
Bahçelere zarar verdiğine göre olmayabilir de.

Yıllar önce badem ağacıımı istila eden koşnilleri yiyerek temizlemişlerdi.

N.Cebeci
10-05-2012, 21:13
Bahçeniz çok güzel hayırını görünüz. Sulamayı anlatırken terlemeden bahsetmişsiniz bu yöntem hakkında, bilgi vermeniz mümkün mü?

hk50
10-05-2012, 21:15
Bambus değil.Bunlar meyvenin çiçeğini yiyorlar.Armut ,Erik.Şeftali.pek fark etmiyor.Faydalı olduğunu sanmıyorum.Çünkü zehirli ilaçlarla müçadelesi yapılıyor.
Bilhassa gece karanlıkta ses çıkararak uçarlar.

hk50
10-05-2012, 21:18
Bahçeniz çok güzel hayırını görünüz. Sulamayı anlatırken terlemeden bahsetmişsiniz bu yöntem hakkında, bilgi vermeniz mümkün mü?

Teşekkür ederim Sn.N.Cebeci
Terleme,Terleyen boru.Damlama borusuna benzer.Bu terleyerek dışarı su veriyor.
Saygılar.

hk50
10-05-2012, 22:03
Hanım bir gün aşağı ambarda fare görünçe bana dediki,
Günlerdir bir fare yi yakalıyamadın.
Bende dedimki,
Hanım Ben kedi değilim. fare yakalataçaksan niye bir kedi ile evlenmedin? Sende rahat ederdin Kedide.
Gülüşmeler.
Bahçede daha özğür ve bağımsızlar sanırım.

denizakvaryumu
10-05-2012, 22:30
Bambus değil.Bunlar meyvenin çiçeğini yiyorlar.Armut ,Erik.Şeftali.pek fark etmiyor.Faydalı olduğunu sanmıyorum.Çünkü zehirli ilaçlarla müçadelesi yapılıyor.
Bilhassa gece karanlıkta ses çıkararak uçarlar.

Bakla zınnı denilen böcek.

Mavi leğen veya mavi bardakla yakalanıyor.

Geceleri de yarasa varsa onlar yakalar...

En zararlı böceklerden.

denizakvaryumu
10-05-2012, 22:39
Dogal ıssırgan.(Börek yapmada, haşlanıp sarımsaklı yoğut ile yemede,sebzeli çorbada v.s. v.s de)
Bahçenin yakınında.

ısırgan otunun başka yararları da var

http://www.agaclar.net/forum/87639-post77.htm

Isırgan Otu Ekstresi

Isırgan otu ülkemizin hemen hemen her yöresinde doğal olarak yetişen ve her zaman bulunabilen doğal bir ottur. Bünyesinde bulunan salisilik asit akarsitleri öldürmektedir.

Hepimizin bildiği asrın mucizesi olarak adlandırılan çok kullandığımız bir ilacın etken maddesi de salisilik asittir.

Isırgan otu ekstresini böcek kovucu olarak tarlalarımızda kullanabiliriz. Özellikle sebzelerde küçük böcekler ve yaprak bitlerine karşı oldukça etkilidir. Böylece öncelikle yetiştirdiğimiz ürünlerin sağlığı olmak üzere, temel görevimiz olan insanlar için sağlıklı gıda yetiştirme misyonunu yerine getirmiş oluruz. Ayrıca biliyoruz ki doğada hiçbir şey yok olmaz ve bir başka canlı ya da elementle ilişkiye girer. Dolayısıyla doğada varolan bir canlıyı kullanarak doğaya zararlı olmayan bir madde bırakmış oluruz.

Son olarak çok pahalı olan sentetik kimyasal ilaçları satın almayarak hem girdi maliyetlerini düşürmüş oluruz hem de kimya şirketlerine para akıtmamış oluruz.

Nasıl hazırlamalıyız?

Gerekli malzemeler; (100 kg doğal ekstre için)

1) 10 kg. taze ısırgan.

2) 150 kg. soğuk su.

3) 200 litrelik varil (veya ilaçlama havuzu)

10 kg. taze ısırgan biçilir ve mümkünse parçalanarak varile konur. 150 kg. soğuk su doldurulur ve varile eklenir. Açık olarak 3 tam gün beklenir. Uygulama yapacağımız zaman otlar süzülür ve pulvazitore konulur. 250 gr. şeker ilave edilir. Sebzelere mümkün olduğu kadar yaprak altlarına uygulanır.

Eğer daha küçük çaplı ise oranlara dikkat ederek sırt pompası ile de uygulayabiliriz. Sebze fide dikimleri yapıldıktan sonra ve fideler kendini topladığında (yaklaşık 2 hafta sonra) birer hafta ara ile 2 kez uygulamakta yarar vardır.

Ayrıca sebzelerimizi gözlemleyerek ilk oluşumlarda ve muhakkak 1'er hafta ara ile uygulamalıyız. Tek seferlik uygulama hiçbir zaman yeterince etkili olmayacaktır.

Isırgan otu ekstresinin diğer etkili çeşitleri

1) 100 litre baz alınarak elde ettiğimiz ısırgan suyu ekstresine eritilmiş 1 kg. göz taşı, 1 kg. bordo bulamacı (kireç kaymağı) eklenir ise mildiyo ve yavru çürüklüğü hastalıklarında böcek öldürücü olarak etkili olur.

2) Isırgan otu ekstresine %50 oranında ceviz yaprağı parçalanarak konursa (tabi ısırganla birlikte aynı işlem sürecinde, sonradan değil) insektisit yani böcek oldürücü niteliği çok daha güçlenmiş olacaktır.

3) Yine 100 litrelik ısırgan otu ekstresine 500 gr. arap sabunu eklenirse (eriterek) elma iç kurduna karşı da etkili olacaktır.

ISIRGAN OTU EKSTRESİ NEREDE ETKİLİDİR?

TÜM SEBZELERDE

1)KIRMIZI ORÜMCEK.

2)ŞIRALI KOŞNİLİN.

3)AKARSİTLER.

4)YAPRAK BİTLERİ

5)BAZI KÜÇÜK BOCEKLER

6)BAZI VİRÜSLER

Isırgan Otu Ekstresi (http://ekolojikureticiler.org/index.php/koylutarimideyimleri/53-isrgan-otu-ekstresi)

hk50
11-05-2012, 20:32
Bahçe yapmıya başladığımızda kümes yaptırıp 60 adet civciv aldık.Civcilerden her gün bir veya iki tanesi ölmüye başladı.
Hanım bu işi bildiğini sandığı insanlara sorar.Onlardan bir tanesi
Sirke içir der.Diğeri Limon yedir.Bir diğeri nazar var hocaefendiden muska al.
Hanım bize çaktırmadan hepsini uyğular.Fakat ölüm cevam eder.
Netice 15 Adet kaldı.Ben Ortaokuldan arkadaşım olan veterinere gittim.
Dedimki Sirke içirdik olmadı,limon yedirdik olmadı,okuttuk efsunlatıp muska yazdırdık olmadı.Ölüm son sürat devam ediyor.Çaresi?
Peşin 10 lira ver dedi.Hemen verdim.iki küçük şişe ilaç verdi.
Bunların içinde toz var.Her gün sularına katın dedi.
Başka ?
Başka yok on liraya bu kadar konuşulur deyip başından savdı.
Hemen uyğulamaya başladık.Ölüm olmadı.İki yılda yüz adet tavuk yaptık.
Netice.
Sn denizakvaryumu ,
Çok teşekkür ederim.Elbekde işi üstadlar bilir.
Saygılar.

hk50
11-05-2012, 21:39
Fide dikimi.

hk50
11-05-2012, 22:46
Bahçede uyuyaçak yer bulamamış.

peyyide
11-05-2012, 23:08
Ne kadar masum ve tatlı:)

hk50
11-05-2012, 23:26
Bahçenin mantarı

s.serdar
12-05-2012, 02:06
Hanım bir gün aşağı ambarda fare görünçe bana dediki,
Günlerdir bir fare yi yakalıyamadın.
Bende dedimki,
Hanım Ben kedi değilim. fare yakalataçaksan niye bir kedi ile evlenmedin? Sende rahat ederdin Kedide.

Hitlere benziyor kerata... :D

http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/293650d1336679788-062.jpg

hk50
12-05-2012, 15:29
Ayva çiçek açtı.
Demek oluyorki yaz geldi

hk50
12-05-2012, 16:00
Bahçenin aşağısından,yukarısından.

hk50
12-05-2012, 20:29
Bahçeden madımak.

hk50
12-05-2012, 20:36
Bahçede civcivler

hk50
12-05-2012, 21:58
Sular akar harıl harıl

hk50
13-05-2012, 19:18
Duvar dibi

hk50
13-05-2012, 19:26
Dağlar başı karlıdır

hk50
13-05-2012, 19:38
Bahçenin bekçisi nöbette.

hk50
13-05-2012, 21:03
Bahçe bulunan çeşitlerden bazıları.
1
2 Kızılçık
3
4
5

hk50
13-05-2012, 21:21
Bahçenin Kayalık ve taşlı bölümü

hk50
13-05-2012, 22:21
Kökler

kedicik
14-05-2012, 07:44
Madımak otunu en son 9 yaşında iken görmüştüm,yitirilmiş değerler arasında düşünürken burada yeniden karşılaşmak ,o gün sofradaki lezzeti anımsattı..o zaman çok beyenmemiştim ama:) şimdi bulsakta yesek..her yer taş duvar malesef...

kedicik
14-05-2012, 07:48
475. mesajınızda paylaşmış olduğunuz resimlerin en sonundakinin ismi nedir ?

hk50
14-05-2012, 17:17
Elma ağaçında Ağaçkakan kuş yuvası.
Bu yuvayı her ne kadar Ağaçkakan yapsada.Ağaçın içerisinde bulunan kurdu alsada,Sığırçık kuşları elinden alıp,kendilerine yuva yapıyorlar.
Şu anda içerisinde Sığırçık kuşu yavrusu var.Ellendiği zaman o yavruyu Anne kuş dışarı atıyor ve kabul etmiyor.Öyle bir rizği göze almamak için fotoğraflarını çekmedim.

hk50
14-05-2012, 17:35
Bahçe komşum.
Kendinçe,Bir zamanlar Türkiyede en çok Gayri resmi üyesi bulunan T.Kılıbık Partisi genel başkanı imiş.
Kılıbıklığı bilen bilmiyene anlatsın.
Sayğılar efendim.

hk50
14-05-2012, 17:44
475. mesajınızda paylaşmış olduğunuz resimlerin en sonundakinin ismi nedir ?

Sn kediçik.
Görüldüğü üzere bir köy bahçesine o kadar çok çeşit diktimki,Çoğunun isimlerini ya unutmuşum veya aldığım notları kaybetmişim.
İsimler yazılı değilse ismini bilmiyorum demektir.Özür dilerim.
Bilen arkadaşlar yazarsa teşekkürlerimi sunarım.
İsmi bilinmiyenler gelmiye devam edeçek.
Hürmetler.

hk50
14-05-2012, 20:02
Sumak
Muşmula
Kestane

hk50
14-05-2012, 22:50
Bahçe den

denizakvaryumu
15-05-2012, 08:19
Sumak ağacı kaç seneden beri sizde, hiç sumak aldınız mı?

hk50
15-05-2012, 16:48
Sumak ağacı kaç seneden beri sizde, hiç sumak aldınız mı?

Sn denizakvaryumu Sumak ağaçı ikinçi yılında.Fidan olarak aldığım bahçe Niğde Kayaardı (Meşhur Niğde bağları) bağlarında her sene meyvesini alıyor.-30 dereceye dayanıyor.Meyvesini bizzat ben kopardım.
Goji Berry ve Renkli Dut Çekirdekten çıkmalar.
Saygılar.

hk50
15-05-2012, 21:03
Küp ve kekik

hk50
15-05-2012, 21:18
Küp ve sumak

hk50
15-05-2012, 21:26
Küp ve kasımpatı

hk50
16-05-2012, 18:05
Bahçe 36 Bürokratına benzememeli.

hk50
16-05-2012, 18:14
Bahçemizin taşları.

hk50
16-05-2012, 18:21
Bir zamanlar şöminemizdi.

hk50
16-05-2012, 18:35
Bahçede macera,heyacan,korku,Neşe sevinç olmalı.

bal kabağı
16-05-2012, 18:48
Ellerinize sağlık. Hayran hayran gezim bahçenizde. Eşinze ve size sağlıklı mutlu nice yıllar dilerim.
Her işiniz kolay gelsin.

Saygıyla selamlıyorum sizi.

hk50
17-05-2012, 12:19
Fideleri yeni dikiyoruz.

hk50
17-05-2012, 12:27
Bahçenin bir tarafınıda yabancı ot sardı.Yağmurdan mücadelede yapamıyoruz.

kedicik
17-05-2012, 13:49
Sn.HK50 Yuvak taşını hala kullanıyormusunuz ???

fazmit
17-05-2012, 14:38
Bahçenin bir tarafınıda yabancı ot sardı.Yağmurdan mücadelede yapamıyoruz.

Abi o yağmur ve ot konusu hepimizin derdi sanırım :=))

hberbul
17-05-2012, 14:53
Bahçede macera,heyacan,korku,Neşe sevinç olmalı.

Kütükleriniz harika görünüyor,içine çiçek dikmeyi düşünüyor musunuz?

hk50
17-05-2012, 19:03
Sn.HK50 Yuvak taşını hala kullanıyormusunuz ???

Sn kediçik yuvardlak taşı kullanan pek kalmadı.Çatı yapılınca ihtiyaç kalmadı.Benim gibi meraklıları bulunduruyor.Zaten şu anda bu tip yuvarlak taş yapan ustada yok.
Geçmişden günümüze diyerek sahip olmuya çalışıyorum.